Mataupu

Mafuaaga o Lemalu

Dandruff o se faʻaalia vaʻaia o le toe faʻafouina o le epidermis o le ulu. I se tulaga masani, o le sela atinaʻe taʻamilosaga e tusa ma le masina ma e tupu e le iloa e tagata. A o le penitala, e faʻaitiitia i le vaiaso, ona uma ai lea ose fua faʻamama e manino i luga o lauulu ma lavalava. Dandruff, o mea ma mafuaʻaga o le a iloiloina ai i totonu o le tusitusiga, o se vave faailoga ma sili ona agamalu foliga faʻataʻitaʻi o seborrheic dermatitis.

Faailoga ma ituaiga o mativa

E faigata tele ona e le matauina lenei tulaga. Malamalama matutu fua paʻepaʻe poʻo le lanu efuefu faigofie ona paʻu ese mai le ulu, maʻimauina lauulu, lauulu sulu, lavalava. O fulufulu e mafai ona paʻu, gaʻoa vave, manifinifi manifinifi. E masani lava, i le mimita o se tagata, o le vevela o le ulu i le faʻalavelave, ae o faʻafitauli taugata, o se tulafono, e le o iai.

I le faʻataʻitaʻiga o le faʻamalamalamaga o lapoʻa lapoʻa lapoʻa, o loʻo tele i se vaega e pei o le ulu, o le faʻamamaina e mafai ona gaosia. O le exfoliated vaega o le epidermis ua tuʻufaʻatasia i totonu sili tele lanu samasama. E gaʻoa latou gaʻo, e faigata ona vavaeʻese mai luga o le paʻu, ma mafai ona fausia fola. Lauulu e vave ona palapala, vaivai, amata ona vaeluaina ma pa'ū i fafo.

Dandruff o se masani masani faafitauli. I nisi tagata, o lenei faʻamaʻi matuitui, o isi e mafatia ai na o taimi mai lea taimi i lea taimi. E iai auala poʻo se isi auala, peitaʻi ua oʻo uma tagata i lenei olaga ile taimi e tasi. O le a le aoga taumafaiga e aveʻese le faʻafitauli pe a e le maua le tali i le fesili: "O le a le taʻimua mai na aumaia?"

Fungus o le mafuaʻaga autu o le susu

Tele lava tagata vaai i le foliga o le fefete na o ia o se teuteu faafitauli. Ioe, o lona i ai e laititi le aulelei ma mafai ona faʻaleagaina soʻo se ofu ma lauulu. Peitai, o le mea e tupu mai ai, ua tele ina le faʻailoaina mai o loʻo faʻaalia le i ai o soli tulafono i le tino, e ui lava e le o se faʻamaʻi tutoʻatasi. O le talitonuga faapea o le mafuaga autu ile foliga o fulufulua o le fungal siama Pityrosporum ovale, na folasia i luma e tusa ma le selau tausaga talu ai. Dermatologists taulaʻi i manatu tutusa i le taimi nei.

O mafuaaga mo le toe gaosia o le taliga

E manaia tele o le mea taua o le microorganism o se sui o le masani a microflora tagata ma mafai ona nofo ai i le ulu mo le umi taimi ma e le mafua ai le alu. O le faʻafitauli e aliaʻe mai pe a faʻaititia meatotino puipuia o le paʻu, o le tuʻufaʻatasiga o sebum e suia ma tulaga o loʻo fausia mo le le toe faʻaleaogaina o le toega. Ma e tupu lenei mea i lalo o le malosi o le tele o itu, e aofia ai:

  • faaletonu metabolic
  • ose tulaga le paleni,
  • nisi faʻamaʻi, ma, o se faʻaiuga, paʻu i le le puipuia,
  • sili atu le malosi, i le tino ma lagona,
  • le paleniina o meaai, hypovitaminosis,
  • mea sese i lauulu ma le ulu ile tausiga: ole faʻaaogaina o vailaʻau malosi, faʻamago ma se fulufulu tagata, hypothermia o se mafuaʻaga o le le amanaiaina o mea ulu ulu i le taumalulu,
  • tupuaga o lona gafa.

O le tele o taimi, e le mafai ona avatua se tali manino i le fesili poʻo le a le mea o loʻo sau ai le susu. Soʻo se lisi mafuaʻaga, ma o nisi taimi ma a latou lavelave, e ono faʻatupuina ai lona tupuaga. O le isi vala o le tausaga. I fanau, ono le toeititi tupu se mea, ma ile talavou, e mafai ona avea o se mea le tumau. O loʻo i ai se faʻalagolago i mea tau kenera ma le tele o taimi o le tutupu ai o lenei ala. O lea, i alii, e ono sili atu le faʻaali o le pala, nai lo fafine. I le tautoulu-taumalulu vaitaimi, o le faafitauli e masani ona faateteleina.

Togafitiga Dandruff: Suiga i Tulaga Soifua Maloloina

Ia malamalama pe o le a le mativa sau mai ai, o nisi taimi e lava e lava le auiliiliga o lau oe lava menu ma aso masani. Masalo e tatau ona faʻasaʻo le faiga o taumafa i le faʻatapulaʻaina o le taumafaina o gaʻo, manogi ma falai meaʻai, ava malosi ma suamalie. E manaʻomia le faʻaaogaina o le lava o taumafa e tele i le fiber, vitamini A ma le vaega B, o oloa susu e faʻamama. O le faʻataʻitaʻiga o le inu ava e taua.

O le leai o se faʻamalosi tino, popolega, lava le taimi mo le moe ma le malolo o le a maua ai se aʻafiaga lelei i le tulaga o le tino atoa ma le ulu faʻapitoa.

Ia saʻo le ulu ma le tausiga o lauulu

Afai e aliaʻe le faʻamamafa, e aoga le itiiti ifo mo le umi o togafitiga e faʻalofia ai le laʻuina faʻamalosi tino o laʻau: valiina, faʻapipiʻi, feula, faʻamamago, faʻaaogaina o le varnish ma le gel lauulu. E mafai ona e suia le tumau vailaau fulufulu lauulu i masani masani: henna ma basma, uolanati atigi. A manaʻomia, styling oloa mafai ona faʻaoga faʻalenatura, faʻavae i luga o flax fatu, gelatin, fuamoa paʻepaʻe, suka.

E tatau lava ona ave le faʻamuamua i le mataupu i le tumama. E fautuaina e faʻaaoga selu e faia ile laʻau masani ma sui e le aunoa i ni mea fou.

Fualaʻau Fualaʻau

E faʻapena e faigofie lava le tuʻuina atu o se aʻafiaga tuʻusaʻo i luga o le laulu ma le uluulu e faʻaoga ai le shampoos, masks ma kulimi. E le taua tele le mea na sau ai le 'ulaula: aoga sui e tatau ona i ai i taimi uma se antifungal vaega i latou fatuga. Tusa lava pe le o le fula le aʻa o le mafuaʻaga o le sasaʻe, o le tele o taimi e auai faʻatasi ai ma se lavelave o faʻafitauli mulimuli ane. I se faʻaopopoga, e lelei pe a fai o le oloa ei ai faʻafouina ma bactericidal meatotino, ma faʻatonutonu ai foʻi le sebaceous glands. I lenei tulaga, o le aafiaga o le a faigata.

Uma teuteu faleoloa ei ai le tele o filifiliga o laugutu shampoos. Faʻamatalaga a le tagata faʻatau e uiga ia i latou e ese: mo nisi, o ia mea faigaluega na fesoasoani e aveese le faʻafitauli tasi lava taimi, ae o isi na le fiafia. Ae, e pei ona faʻaalia, e sili atu ona aoga le faʻapipiʻi faʻapitoa dermatological. Ma o le tuʻufaʻatasiga o tupe faʻapenei, lea e mafai na faʻatauina faʻapitoa i le fale talavai, e sili atu ona masani ai.

Mea e faʻaaoga mo le puipuia o le penetaina

Ole tele o taimi, ole ketoconazole, zinc pyrithione, selenium disulfide, cyclopirox, bifonazole, klimbazole o loʻo avea o ni mea fulufulu i totonu o fofo mo le susu. Tar, sulfur, salicylic acid o loʻo i ai se faʻaalia exfoliating aafiaga. O nei mea e faʻamamaina lelei le maʻilaʻulu mai le paʻu paʻu. Octopyrox, tar, ichthyol e faʻagesegese le saoasaoa taua gaioiga o sela. Ole tele o nei vaega o loʻo iai ni faʻafitauli e teteʻe i ai le pupula, faʻaleleia le gaioiga o galu lapoʻa. E sili ona lelei pe a fai o le vailaau o vailaʻau aofia ai o le tasi ae le tele o vaega aoga, ma faʻaopopo foʻi o loʻo i ai o faʻaopoopoga masani: faʻaopoopoga o laumei (nettle, burdock, chamomile) ma taua suauʻu (lavender, lauti laula, eucalyptus). O nisi taimi o mea faʻapitoa na o ia e mafai ona faʻateʻia le vevela ma le susulu.

Vaega o le faʻaaogaina o le togafitia faʻamalu gaʻo

Uma nuances o le faaaogaina o lenei po o lena aneti-pamemili fofo ua faailoa mai i le faapipii faatonuga. E iai faʻailoga masani. I le avea ai o se tulafono, ina ia mafai ona galue malosi le vailaʻau i totonu o le mea e faʻapipiʻi ai i le ulu mo sina taimi, aʻo faia se moli mama. O vailaʻau mo le fufuluina o lauulu e masani ona toetoe a leai se foam. Lea ua faʻailoa mai le latou aoga aoga.

Dandruff shampoos i le masina muamua o le faʻaoga e tatau ona faʻaoga pe a ma le faʻalua i le vaiaso, ma mulimuli ane, mo le puipuia, faʻalua i le masina. E mafai ona e suia se fale talavai ma se pulufana talafeagai mai le faʻasologa teuteu.

E tele togafitiga faʻapipiʻi dermatological mo tofo ma ato eseese: Nizoral, Friderm, Fitoval, Sebazol, Dermazol, Keto Plus, Sulsena, Sebrox, Vichy. Ia, o loʻo i ai ni mea teuteu toetoe o laina uma o faʻamalama o le tele o ituaiga lauiloa i le faʻatau masani. Afai ua aliaʻe le faʻamama, o mafuaʻaga ma togafitiga o lea mea o se tagata mataupu. I le leai o se avanoa e feutagai ai ma se trichologist, o le a manaʻomia le filifilia o se togafitiga shampoo e ala i le faamasinoga ma mea sese.

Fofo togafiti

Tele togafiti ua ofoina mai e le vailaʻau masani ia i latou o loʻo feagai ma le faʻalavelave e pei o le susu. O le a le mea e fai i tagata o loʻo le fiafia i vailaau poʻo fefefe i aʻafiaga? Filifili se fua e te manaʻo ai ma taumafai, talu ai e tele naua, ma e eseʻese i le faigofie ma le faigofie.

Ua fautuaina e le vailaʻau vailaʻau le faʻaogaina o vailaʻau ma vailaʻau mai laulaʻau: burdock root, nettle, tansy, chamomile, calendula, coltsfoot, oak bark. E mafai uma ona fufulu le ulu pe a maeʻa ona fufuluina, ma milimili i le ulu.

O uila masima e masani ona ofoina atu o ni fofo aoga mo le susu. E mafai ona faʻaaogaina naʻo o le olive poʻo le castor oil, pe tuʻufaʻatasia ma sua o le tipolo. O le mea moni, pe a uma le afa itula o faʻaalia i se pulou faapena, e tatau ona fufuluina le lauulu i le laupepa.

Seisi mea lelei e fai i ai: ave se fuamoa moa, faʻaopopo le sipuni tele o vodka ma kefir ma olo i totonu o le ulu. Fufulu pe a uma le afa itula. E mafai ona e tuʻufaʻatasia se fuamoa ma le meli masani.

E leai se aogā e taumafai e fai se peeling i le papala ma le masima lelei aʻo leʻi fufuluina. O loo taʻua o se tasi lenei o auala sili ona aoga e faatea ai le taʻemo. Ae o le masima, e tatau ona e faʻaeteete pe'āfai e i ai ni vaega o le fula i luga o le ulu.

Lea, e tatau ona tatou manatua o se foliga foliga mai e leai se afaina o le alu i luga o le folo e le tatau ona le amanaiaina, pe a na ona o i ai o loʻo i ai se feeseeseaiga i totonu o le tino. O le sola o taamilosaga e le gata e faʻaleagaina ai le foliga, ae mafai foʻi ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga sili atu ona leaga, e oʻo i le pala.

Mafuaaga o le fefete: lautele

Taliga. Tusa lava poʻo le a le itupa, o le taliga ma le igoa lilo Malassezia Furfur (e faʻaigoaina foi Pityrosporum Ovale) o le mafuaʻaga sili lea ma le mafuaʻaga o le faʻamoega i fafine ma aliʻi. O lenei fusi o se tasi o le tele meaola ninii o lo tatou paʻu. I tulaga e aoga mo le tino, e le faʻalavelave le Pityrosporum ovale i se tagata i soʻo se auala. Ae, pe a faʻafuaseʻi ona tupu se faʻaletonu, ma ua amata loa ona galue le kelenae sebaceous i se auala faʻaleleia, Malassezia Furfur mafai ona faʻagaioia. O le meaʻai sili ona lelei mo lenei mea, o le pathogenic microorganism o le faʻalilolilo, fafaga i luga, sili atu faʻateleina le fungus. O le mea lena, o le taimi lava e tupu se mea i le tino e tau atu i le le lelei o le masani feusuaʻi o sebum, ono, e le pine, o le a e lagona le taunuuga o sea soligatulafono ma le foliga mai o le pili.

Faʻalagolago i le itu o le gaosia o sebum suia - faʻaititia pe faʻateleina - o le ituaiga o mativa o le a fuafua foi. O lea, e mafai ona faʻamago le susu, (pe a le lava le faʻamamaina) poʻo gaʻoa (pe a faʻapea e maua ai gaʻo tele lapaʻa. Ae, e tusa lava poʻo le a le ituaiga o le fefete, e le mafai ona tuʻua se tasi e aunoa ma le tali lelei i le faʻaletonu ma faʻasaʻoina le olaga ma taumafa. Ioe, a aunoa ma le faia o nisi auala e faʻatonutonu ai le sebaceous glands, o le a latou faʻaauau pea le galue i le solia. Lea e o faatasi ma le foliga mai o pulu pili fou, lea i le pasi mafai mafua ai le ita ma le vevela o le ulu, paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe mai le lauulu.

Meaai. O le mea e sili ona fiafia iai i le fulufulu e ala i suamalie, falaoamata ma gaʻo, falai ma le ulaula taumafa. O le mea lea, e le o se mea e ofo ai e tele ina afaina le palapala i tagata o e fai ma vaisu i meaʻai gaʻoa ma suamalie. O se meaʻai e le paleni ma le tele o gaʻo ma gaʻo faʻavavevave, o le le lava o le tele o vitamini ma minerale na i le meaʻai o se tasi lea o tulaga lamatia o le "maua" o le masima.

Fesuiaiga faaletonu. O e manatua le soona naunau i mea leaga carbohydrates e sili atu ile leaga i foliga ole keke, pai, pasta poo hamburgers e ono mafua ai le faaletonu ole metabolic? Ae e masani foi ona taʻua faʻaletonu le mafaufau ile mafuaʻaga o le faʻamati. O le mea lea, faʻafitauli metabolic mafai ona tulaʻi mai e le gata i le fesoʻotaʻiga ma se tiga tiga mo meaai, ae o se mafuaʻaga foi o le faigata, le filifilia filifilia o meaʻai. Ma o se isi taua lea mafuaʻaga e vaʻai totoʻa ai i le mea moni, i aofaʻi ma a oa lelei e te 'ai, ma sili atu le tali atu i le foia o le faʻafitauli o le maʻimau, pe a fai o le matua.

Ogaoga faʻamaʻi ma tulaga taitoatasi o le tino. Ova televave pea, faʻafitauli faʻafuaseʻi poʻo se faʻanoanoaga o le le mautonu, leai se taimi o le moe - o nei mea uma e matua afaina ai le tulaga o le tagata atoa, ma ono lelei ai le tulaʻi mai o le mativa. A oʻo i le tino tulaga o le faʻatuatuaina o aso uma ma galue ai i tulaga sili ona le mautonu mo ia, o le faʻafitauli o le tino faʻasaʻi ona faʻatupuina malie. Ma e leai se tasi e taʻu maia le mea e tupu ai ma le faʻaalia o ia. Masalo i lau mea faʻapitoa, faʻafitauli o le popole poʻo le ova o le soʻona faʻaalia o le a faʻailoaina mai latou naʻo le foliga o le susu. Tautala e uiga i le puipuia o teteʻe: masaga ono ono mafua mai i le i ai o le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi i tagata. E le gata i lea, o tulaga faʻapitoa o tulaga tiga e mafai ona faʻaosofia ai le foliga faʻaili.

E le saʻo le ulu ma le tausiga o lauulu. Atonu e te maofa i le taimi nei, ae o loʻo faʻamamaina galuega maua ai avanoa tutusa lava pei o sluts e feagai ma le faʻafitauli o le fefete. E lauiloa e pei o mea uma e sili atu le le maloloina i ai: iinei ma i aso uma shampooing mafai ona avea foi ma tautua sili ona leaga i le e ona le lauulu. O le mea moni o loʻo fufuluina uma le ulu i se paʻu e faʻamama le paʻu, ua fuafua e puipuia le ulu. I se taimi pe a uma ona fufuluina le lauulu, o le sebaceous glands o le a maua ai le tele o le tatau o le gaʻo e toe amata ai puipuiga ma puipuia le faʻamago mai le paʻu. Ae i le mataupu pe a fufuluina tele le ulu, e le lava le taimi o le glands e faʻafetaui ai le latou galuega, lea e iʻu i le iʻu iʻu iʻu atu ai i ova ma toilalo o latou masani masani. A o le mea ua tupu, ua paʻu le paʻu, ua faʻalavelavea le faʻatapulaʻaina o gaogao, ma ua aliaʻe ai foliga mataga.

Mafuaʻaga o le faʻamafu i fafine

I le avea ai o se tulafono, o mafuaʻaga ma le faiga o le pamita faʻavae e tutusa mo fafine ma alii. Ae i le taimi lava lea e tasi, e i ai foi nisi faʻailoga vaʻaia taimi o le olaga ma fesoʻotaʻiga tulaga e masani ona lagona ma lagona e fafine ma aliʻi. O lea, ua taʻua e le au popoto ni suiga o hormonal i le tino o se tasi o mafuaaga o le fologa. E faʻatatau i tamaʻitaʻi, ua afaina ai faʻamalositino gaioiga i le taimi o maʻitaga ma le auala o menopause. Ma ua naʻo vaitau na taimi a o le faʻamamaina e mafai ai ona ia lagona ia lava i le faʻavae o suiga o hormonal. E ui lava, i le taimi lava lea e tasi, faʻalagolago i luga o uiga o le tino, o le tulaga atonu o le faafeagai - o le "mimilo" o hormones mafai foi ona fesoasoani i le aveesea o le matemete, pe afai sa i ai muamua.

I totonu o mafuaʻaga o le foliga mai o le faʻamamaina i le tamaʻitaʻi, o le naunau o le faia feusuaʻiga lelei i le sailiga o le lalelei i le faʻaleagaina le sauaina o le alofa ma le "faʻamavaega" ala ma sauniuniga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o foliga o meaʻai faʻaalu e ono fesoʻotaʻi ma le masani ona faʻaaogaina o masini vevela-togafitia e faʻamago ai le ulu ma le laulu. Faatasi ai ma aafiaga leaga i luga o le ulu ma le lauulu, sauniuniga mo perms ma valivali sui. Ia, ma, o le mea moni, afaina i le tulaga o le fefete e ono mafai ona filifilia le lelei oloa tausiga mo le tausiga masani.

Mafuaʻaga o le faʻamafia i tane

Hormones e mafai foi ona mafua ai le taetaei ​​male o loʻo i ai foʻi ma tamaloloa, peitaʻi, o se tulafono, i vaitaimi ese ese ese ole olaga nai lo le tupu i fafine. Ole tele o taimi, ole povi e fesoʻotaʻi ma suiga o hormonal ile tino, i tane, faʻaalia ia lava i le taimi o le matua. Ole taimi ole taimi e vaʻaia ai le moni o le "vevesi" o hormones ile tino talavou e masani lava ona o faatasi ma le foliga mai o le maʻi ma le maʻisuka, lea e masani lava o le iʻuga o le ova o le gaosia sebum. I le talaaga o le soona faʻailoaina, foliga maiʻe. O le faʻafitauli o le masima, i le mataupu faʻavae, o le a mou ese aʻo faʻatupuina le hormonal i le matua o le tamaloa. Ae e le o se mafuaʻaga ia e tuu ai le tulaga na o ia - a lava le umi o hormone ile tino e faaauau pea ona galue, o le a manaʻomia le mataituina o le ulu ma le lauulu sili atu ma le faaeteete.

Tele alii, e le pei o tamaʻitaʻi, e sili le talafeagai i le faʻafitauli o le filifilia o mea e aoga ai lauulu. Ma o lea, pe a faʻatau mai le muamua shampoo e o mai i le supamaketi, e aunoa ma le amanaia o le ituaiga o laulu ma e aunoa ma le faitauina muamua o le faʻavae ma le mafuaʻaga o lenei shampoo, o se tamaloa e matua lamatia le iloa ai o paepae paʻepaʻe i lona lauulu pe a uma 2-3 fufuluina. Ma e leai se mea e ofo ai, aua e le faʻateʻa ile mea faʻapena ile mea lea - e foliga mai, o lona foliga mai na faʻaosofia ai se laupepa e le talafeagai i lea mataupu.

Le mea e fai

O le a le mea e fai pe a e maua le susu i lou lauulu poʻo lavalava? Muamua, matou te auiliiliina pe faʻapefea ona mafua ai. Ma e aunoa ma le faʻaletonu, o loʻo matou vaʻavaʻai pea i ai le taumafataga, faʻaititia le popolega ma le mafaufau, ma ua amata ona matou tausisi i le faʻataʻitaʻiga lelei o le moe ma le ala. E le afaina le toe iloilo ma sili suʻesuʻe le faʻamau o oloa tausiga o loʻo i luga o lau fata i le faletaele (ma ia manatua: atonu na e faʻatau talu ai nei ni nai mea fou syampoo poʻo le balm, ina ua maeʻa ona faʻaogaina le mea o iai le mativa ua na ona ia lagona? By the way - ua oo i le taimi e faʻatau ai se faʻamama pulu mimita, talu ai e toetoe o kamupani uma teuteu faʻataʻitaʻiga i aso nei ua i ai nei faʻamalama i lana vaega.

E tele laupepa lauiloa mo le aveeseina o le aluʻeva, e le gata i lea, i le mālō vailaʻau, auala faʻapitoa mo le togafitia mamago faʻaili ma le oleu ole susu ua lauiloa. O se tasi o auala taatele mo le aveʻesea o susu ile masani ai ole fufuluina ole ulu ile tar po ole ichthyol suauu (ua lava e fufulu lou laulu ma lenei oloa faʻatasi ile vaiaso). Faʻapea foi, mo le togafitia o le fefete i le mālō vailaʻau, nettle suauu po o le vineta vai mo fufuluina lautele lautele. O faʻamalamalamaga e faʻaalia i tua atu o sulufaʻi taʻitasi: sulu kulimi ua saunia mai le 1 kulimi. sipuni mamago laulaau ole laʻau ma le vai faʻapuna, maua ai le aseta vai e ala i le faʻaitiitia 1 kulimi. sipuni o apu kulimi i le 1 lita o vai.

Stress, poʻo ai e tatau ona malolo

Ua leva ona faamaonia e saienitisi o le vaivai umi ma le mamafa masani o mafuaʻaga o le tele o faʻafitauli. Ma o foliga o le paepae saito i le lauulu o se tasi lea. Soʻo se teteʻe, pe faʻapea foi ma nisi upu - popolega, e afaina ai le tino puipuia. Ma pe a faʻavaivaia le puipuiga o le tino, o le "auro taimi" e sau mo le leaga microflora, e aofia ai fungi eseese.

Afai e te lagona le vaivai ma le fiafia, ave se aso malolo. Aoao e faʻamalieina oe lava e aunoa ma le faʻasino atu i itu i fafo. Alu i tifaga, faʻatulaga se taumafataga fiafia, pe naʻo le matamata i se tifaga e te tuʻua i taimi uma. Lagona le taimi nei, e mafai ona e fiafia nei!

"Pranks" o hormones

O le taimi muamua "faʻamasani" ma le fefete e masani ona tupu i talavou. Ina ua uma le talavou, o lenei faʻafailelei faʻafuaseʻi faʻaumatia aunoa se faailoga. E tupu lenei mea ona o le le paleni o le hormonal o le laititi e aʻafia ai le tulaga o le maʻilaʻila - ona avea lea pe faʻamago tele pe matua gaʻoa. Ma o nei tulaga uma e lelei le eleele mo le faʻafoliga o le fungus.

Ole aso nei, ua lauiloa faʻapea, ole maʻimau ile mafai ona togafitia togafitiga ole suauu ile fale. E tatau ona e ave le mafanafana olive poʻo le suauʻu popo, apalai i lou lauulu ma uu i lalo o le pulou, ma o le faʻafitauli o le a alu ese i le taimi lava. Ae e aoga? Anabel Kingsley, Trichologist faapea mai: “I le tele o tulaga, e tupu maia le susu pe a faʻalavelavea le seborrhea o le uluulu. Afai e te faʻaopopoina le suauʻu, o le a sili atu ona faʻapipiʻi ma faʻamalieina vaega o le fefete. O le faʻamamaina o gaʻoa gaʻo i le uluulu e mafai ona oso ai le ita tele. ”

Lagona mo taumafa pe 'ai mea ou te manaʻo ai!'

Ole naunautaiga tele ile meaʻai, pe a aveʻese mai meaʻai ile meaʻai e maualuga ai le kalori, ma o mea autu i ai o meaʻai fou e le lololo, e mafua ai foi le palapala. E le maua e le tino le manaʻomia talafeagai, lea e afaina ai le tulaga o le laulu ma le ulu.

O vitamini autu mo lauulu o le: vitamini E (o loʻo maua i le suauu o fualaʻau), ascorbic acid (i ituaiga uma o kapisi, tipolo), beta-karotena (i kapisi, paprika samasama). Faasologa o elemene fai a taua tele - zinc ma selenium (e mafai ona maua i totonu oysters ma mussels, beef, kacang.)

Afai e te le mulimuli i taumafa, aua le lafoaia lenei mea mai le lisi o mafuaʻaga mafuaʻaga o le faʻafitauli! O soʻo se leaga o le meaai o se mea e popole ai. O lea la, meaʻai gaʻoa, suamalie ma manogi o loʻo fiafia tele i le taliga, lea sa matou talanoa i luga. O nisi taimi, ina ia aveeseina ai le penetaina, e tatau ona e faʻaofi faʻatagaina talafeagai i lau taumafataga.

Fai soo lauulu selu

E talitonuina lautele o le faʻamamaina e masani ona mafua mai i le selu o laulu. Manatua, i aso anamua sa i ai le fautuaga: “Faʻasusu 100 taimi i le tasi itu ma o le aofaʻi tutusa i le isi”? A e iai le maʻilaʻila ele, o lenei laupepa e sili atu faia le leaga nai lo le lelei, aua o le a faʻateleina ai le gaosiga o sebum. I se faʻaopopoga, o le masani ona selu o lauulu i le selu poʻo le selu ma nifo faigata e mafai ona faʻaleagaina ai le ulu ma saofaga i le tui o i siama. "Afai e pipiʻi faʻafiafiu ia le uluulu ma e ao ona tunu, e saʻo le talanoa i se maʻi ogaoga o le ulu. Vaʻai lau fomaʻi mo le faʻamatalaga saʻo. ”valaau Anabel Kingsley, trichologist.

O se tasi o faʻafitauli matuia o le fulufulua o le seborrheic dermatitis, e tupu i foliga matutu ma gaʻo. I le mea muamua, e vavae ese le papala, ma mafua ai ona mago flakes i luga o le lauulu, lea e faigofie ona vavaeeseina. Ma i le lona lua, una suauu o vaaia i luga o le ulu, lea e pipii mau i le pito o le lauulu. O tulaga uma ia e lua e manaʻomia ai le tofiaina o togafitiga ile falemaʻi.

Styling oloa: musses, foams, gels

E iloa e tamaʻitaʻi, le auala e afaina ai le tulaga o le laulu ma le ulu i aso uma, o faʻataʻitaʻiga i lauulu. O le tuʻinanau i le vevela o le ea o fulufulu ao faʻaaogaina mea faʻailoaina o mea e mafai ona fausia se ituaiga o "meaʻai o faleʻulu" i luga o le ulu, ma faʻamalosia le gaioiga o le fungus. Afai o mea teuteu 'oloa e aofia ai le ava malosi ma isi mea e ono lamatia, o le ulu moʻi faʻaluaina faʻalua, avea ma puipuia i fafo atu itu.

O se togafiti aoga i le "togafitiga" o faʻamamaina o se maaleale peeling o le ulu. Exfoliating formulations aveʻesea ma le oti sela sela ma aveese le aluʻese, ia mautinoa le faʻamamaina vave o le ulu ma saofaga i lona vave toe faaleleia. O le faʻagaioiga e tatau ona faʻalua i le vaiaso.

Faʻaoga e tatau ona faia i ni pili faʻavae e aofia ai le salicylic acid, ma aloese mai le "mea e fai ai fale" - mo se faʻataʻitaʻiga, faʻavae i luga o masima o le sami.

"Faʻaola" sapani faalenatura

Tagata tomai faapitoa i se soifua maloloina olaga mautinoa: o skincare teuteu tino e tatau ona agamalu mafai, faia i luga o le faavae o mea masani. Ma e foliga mai ua alagatatau! Afai o se tagata ua mago, manifinifi ma malepelepe lauulu, aua le utaina i latou ma mea leaga! Ae ui i lea, e tatau ona e faʻamama maeʻa le papala.

"Faʻaola" shampoos, faʻapea foi ma mea teuteu aulelei ile fale - fufuluina lau lauulu i se fuamoa, falaoa araisa ua faavaivaia i le vai, ma isi, e le mafai ona feagai ma le galuega!

E manaʻomia ona e fufuluina lou lauulu aʻo filogia i le laumei filifilia e tusa ma le ituaiga o laulu ma le ulu. O le lauiloa lauiloa o le "masani ia lauulu i se mea e seasea fufulu" e le gata e le aoga, ae mafai foi ona taitai atu ai i ogaoga taunuuga, e aofia ai le lauulu lauulu.

Afai ua faʻalumaina e le fefete, ua e manaʻomia le faʻaaogaina o le laupepa i aso taʻitasi e 'ave ese ai paepae. Afai e le lava le taimi mo lenei faʻataʻitaʻiga i au gaioiga masani i aso taʻitasi, ave faʻapitoa tonics fufuluina o lauulu ma antimicrobial sui. Ma o se vaega o laupepa mo le faʻaaogaina i aso uma, vaʻai mo vailaʻau piroctone olamine ma le zinc pyrithione.

Vailaau togafitiga

E le masani ona iloa gofie le mafuaʻaga o le faʻamafu. Lea, e toaitiiti tagata iloa le maʻi faaumiumi ma le faaaogaina o nisi vailaʻau e mafai "fiafia" le faasalalauina o Malassezia Furfur. O le isi itu aafiaga o le aveina o vailaʻau tuʻutuʻu o le faʻatamaʻia o microflora aoga i luga o le ulu, ma i lalo o tulaga masani tuʻuina atu se "rebuff" i le taufaʻafefe fungus.

O se auala lelei e puipuia ai le susu i luga ma le faʻaititia o le tulaga, pe afai ua alualu i luma, o le fufuluina o laulu pe a fufulu ma se vaivaiga o le vineta (1 lita o vai mama mafanafana 1 sipuni tele o vela 9%). O le taliga e mafua ai le aafiaga o le "kiona" i le lauulu e maliu i se siosiomaga acidic.

E pei ona faʻaalia e le faʻataʻitaʻi, o le mea taatele na mafua ai ona folo o le gaioiga lea o fungus Malassezia Furfur. E le mafai ona e tuʻua ia te ia e faʻavavau, ae e mafai ona e pulea o ia.

O vailaʻau fomaʻi uma na faʻatau atu i faleoloa ma fale talavai e naʻo se taimi le tumau. E faʻamalo lelei i se faʻafitauli, e manaʻomia le tele o au taumafaiga - e sui ai lau olaga. Ma e tatau ona e faia lenei i lalo ole vaʻavaʻaia vaʻai o se fomaʻi.

1. Taimi e malolo ai!

Ua faamaonia e mafai lava ona faʻatupu le lelava vaivai i foliga o le "kiona i tauau." Lea ua faʻailoa mai e le tino le manaʻoga e avatua ia te ia le malologa. O le mea lea, fuafua vave se aso malolo mo oe lava, ma sili atu lelei, toe iloilo uma ou manatu e uiga i le galuega. Faʻamalie oe lava masani, pele, galuega o le a le sola ese! Ma afai e sola ese, aua le taumafai e toe maua!

3. Tumau selu

Le a le tele taimi e te selu lou lauulu, ma sili ai le faia o se ulu fulufulu? O se mea taua tele lea i le puipuia o mativa. O le le lava ole sapalai ole toto ile ulu e mafua ai le le lava ole porotini, ma o lea, o lona uiga, ua amata ona faʻateleina le fiva. Faʻaiuga: faʻaputuputu lemu lou ulu i le faʻamalositino, aemaise lava talu ai e manaia tele! Ma ia manatua, pe a selu le laulu e tatau ona le itiiti ifo ma le selau taamilosaga o le selu!

4. Lemu - e le lelei i taimi uma

E foliga mai o loʻo e faia mea uma saʻo: e iai lau mamago ma malepelepe lauulu, ma o lea la e te filifilia le laupepa e sili ona agamalu. Ae e iʻu ane, e le mafai e aliʻi agamalu ona faʻafetaui lelei ma le filogia. O le pulumu e tupu ai le alu ile faʻalu ile sebum, ma afai e le fufulu ese, e aliali mai lona taunuuga i isi. Moli e tatau ona "fufulu" lelei ma avatu le tele o faʻaumea. Manatua le auala na fufulu ai e lou tina lou lauulu, “e veleina” ma fufulu lau lauulu atoatoa.

5. Faateleina lagona

Ua iloa e saienitisi (masalo o Peretania) o tagata ua soona faʻamalosiʻau ma le faʻaosoosoina o le tele o faʻafitauli mai le susu. I le ala, psychosomatics ma anamua Initia saienisi - Ayurveda - talanoa e uiga i le mea lava e tasi. O le mea lea, taofi le faʻasusuina o lefulefu i luga o lou ulu i soʻo se mea e le masani ai, ma aʻoaʻo pe faʻafefea ona tali lelei atu i faigata uma. A leai, o lefulefu o le a nofo i luga o ou tauau!

7. Faamamamu foliga

Maofa? Tatou foi! Ae, e pei ona iloa e le Union Consumers Union (ioe, e i ai le tasi), lorisulfates, o ni vaega o shampoos, mafua ai le paʻu o le paʻu (tatou te le o iloaina poʻo le a lea mea!), Ma ua maeʻa taʻitaʻia ai i le faʻateleina o le fung i luga o le ulu. Ole mea lea, e taua tele le tauina ole pamimita aua le teuina o faʻamalu ile vaʻai i faleoloa, ae faʻatau mai vailaʻau ile fale talavai. Ae o lenei mea e tatau ona faia pe a uma ona feutagai ma se trichologist.

8. Tui aluga pou po o pulou

Matou te le tuuaia oe i le le lava o le tumama, ae, e tatau ona e taʻutino, o pulou e masani ona ofuina nai lo, mo se faʻataʻitaʻiga, totini. Ma, e aliali mai, o le maʻi feded fungus ola fiafia tele i aluga ulu ma pulou ulu, o lea e taua tele le fufuluina soo i latou. Aua neʻi toe liua e avea ma foliga e taulaʻi, ae mafaufau ile lamatiaga! Pillowcases, i le ala, e tatau ona fufulu tasi i le vaiaso (pe sili atu i le tasi i aso 5 uma) i se vevela o le itiiti ifo 60 ° C.

P.S. E le o le laʻai uma e taʻoto

Ui i lea, faʻaalia faʻaaliga i o berminyak seborrhea ma le seborrheic dermatitis, masalo e te leʻi iloa le fili? E taua tele alu i se trichologist, o le a faailoa le mafuaʻaga o le faʻaalia o foliga le lelei ma faʻatonuina se atoa ma tatau togafitiga mo oe. Leai se trichologist? Alu e alu i le dermatologist - e mafai foi ona fesoasoani.

Tamati - le a le ituaiga manu?

Dandruff o se aga o le fulufulua, ona o le ua oti paʻu fasimea amata ona exfoliate i se saoasaoa maualuga. Ona o le tele o nei fasimea, ua latou amata pipii faatasi ma avea e pei o laiti paepae.

E mafai ona tufatufa flakey flakes i luga o le lauulu atoa o le ulu pe taulaʻi i le pito i luma ma le parietal eria. Na faasolosolo malie lava, o se ituaiga momoga ona amata fausia i luga o le paʻu, lea e tapunia ai le paʻu e maua ai le ea ma mea ai.

Ina ia e malamalama i le auala e faʻasese saʻo ai le mativa, e tatau ona e malamalama i le mafuaʻaga o lona tutupu mai.

Taliga malassizia furfur

Ole mafuaaga autu ole taamilosaga ole suia ile tulaga o le ulu, e mafua mai ile tuputupu ae malosi ole foma i siama ole siama. I lenei tulaga, matou te talanoa e uiga i se fungus malassezia furfur, o se mea e leai se faʻatusatusaga o microflora o le papala.

Ona o le faʻavaeina o le tele o le gaʻo i luga o le ulu, o lenei maʻimata amata ona faʻateleina malosi, mafua ai fula ma le vevela. I lalo o tulaga talafeagai, o le taua gaioiga a lenei funguse o faatasi ma le faʻailoaina o ni auga. Ae o ni mea e fiafia i ai, e mafai ona tatou mafaufau i mea e pei o: faʻalavelaveina o le sebaceous glands, o le le lelei i le hormonal background, malnutrition, etc.

O lenei atonu o le sese le filifilia o mea e teu ai lauulu, masani le lanu o lauulu, perm, oloa e faʻaaoga e fausia ai lauulu (mousses, gels, varnishes, ma isi mea), faapea foi ma se masini fulufulu ma isi mea faʻamafanafana mo curling ma styling. E mafai foi ona tupu se suiga i le microflora. ona o le le lava o le pulou i le taumalulu pe o lona soona faʻaaoga.

Faʻapena foi, pupuga o le bronchopulmonary, faʻamaʻi o le gastrointestinal, ma faʻaititia ai le puipuia o loimata mafai ona oʻo atu ai i lona faʻaaogaina. Gaoioiga malassezia fulufulu e tau atu i le mea moni o le suiga o le taamilosaga suiga i le epidermal sela ma mulimuli ane o lenei mea e mafua ai le televave exfoliation aunoa ma se atoa taamilosaga, lea, i le isi itu, mafua ai le faʻaalia o uiga faʻavae paʻepaʻe paʻu luga o le ulu ma le lauulu.

  • Mamafa
  • Maʻi afaina
  • Ole vitamini.
  • Le mautonu i fungi.

Mamago paʻu

Faateleina le mago o le paʻu ua manatu o se tasi o sili ona masani mafuaʻaga e faʻaosofia ai le foliga mai o susu. I le avea ai o se tulafono, o lenei mea e afaina faapitoa i le taumalulu vaitau, ona o uiga e mafua ai mamago paʻu. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Faaitiitia vai taumafa.
  • Le faʻaaogaina o mea vevela.
  • Overdried ea.
  • Savali atu i le auala e aunoa ma ni pulou.
  • Faʻamamago lauulu ma se laulu vavae.

E taua le maitauina pe a tupu matamati ona o le matutu paʻu, le paepae paʻepaʻe e aliali mai o se taunuuga o loʻo tele ae laititi, faʻapei o isi ituaiga o ona faʻaaliga.

Faatauulu

A le fufuluina le ulu ile saʻo pe seasea lava ona tupu, o se tele faʻaputuina o sela oti e mafai ona tupu i luga o le ulu, lea, pe a faʻafefiloi ma gaʻo, avea ma lapoʻa lapisi faʻafiafia.

E mafai foi ona tupu ma soona faʻapena i le papala. Lenei e mafua mai i le mea moni o le masani ona fufuluina o le ulu fufulu ese le ie puipuia mai le mata o le paʻu, lea, i le isi itu, mafai ona taitai atu ai i le susu.

Paʻu suauu

O se paʻu o le gaʻo poʻo le pupula o le paʻu e mafai ai ona maua se faʻamaʻi e pei o le dermorritis seborrheic.

I lenei faʻamaʻi, faʻaleagaina e le gata i le ulu, ae o isi vaega o le tino o loʻo i ai le kelaceous glands (o le nofoaga i tua o taliga, fulufulu mata, le sternum ma le pulu, ma isi.).

Lauulu Products tausiga

Ole soona faʻaaoga pe le talafeagai o oloa pei o pulu vali, sitaili ma faʻapipiʻi oloa, ma isi, e mafai ona mafua ai le susu.

I lenei tulaga, o le toe sui atoa poʻo le faʻaleaogaina o lenei oloa faʻaoso atu i le mou atu o le susu. I lenei taimi, e aoga foi le matauina o fasimoli ma shampoos.

Tele o latou, aemaise i latou ua le saʻo filifilia mo le ituaiga o laulu, e mafai ona mafua ai le matutu o le ulu, lea o le a mafua ai le taemo. Aua foʻi neʻi galo tui mata luga o soʻo se lauulu oloa tausi.

Ole maʻi masani lea e faʻavave ai ona vaevaeina vaega ole sela ole ulu. O se iʻuga o lenei mea, o sela paʻu paʻu e tele faʻaputuputu i aʻa tele i le lauulu, lea na mulimuli ane fausia flakes tele siliva.

Vaitau Masimu

Suia vaitau e mafai ona matua afaina tulaga o le ulu. I le taumalulu, aemaise i lalo-zero vevela, umi nofo i luga o le auala e leai se pulou mafai ai ona mafua ai le susu. E oʻo i le taumafanafana, e tatau ona e mataituina ma le totoʻa le tulaga o le laulu ma le ulu.

E ono tupu ile alu ile papala, ile mafua ai ole vevela tele, ile susulu o le afu, poo le susulu o le la, e mafua ai le sunburn ile paʻu.

I le faʻaopopoga i mafuaʻaga autu na mafua ai le foloina, e aoga le matauina o tulaga lamatia itu tau atu i tali tutusa:

  • Meaai. Le lava le taumafaina o nisi vitamini, faʻapea foi gaʻo gaʻo ma faʻafefeteina, faʻateleina tulaga lamatia.
  • Tausaga. E tele na tupu le susu i tagata i le talavou ma faʻaauau pea seia oʻo i le ogatotonu tausaga. E lamatia tele tagata matutua i lenei faamaʻi, ma e matua le maua e tamaiti.
  • Ituaiga E masani ona agaʻi masani ona faaalia i tamaloloa, nai lo fafine. Lenei ua mafua ona o i le mea moni o tagata o sebaceous glands e maua i ni lapoʻa tetele. E le gata i lea, o le tele o saienitisi e mafaufau i le taua o le itupa o feusuaiga hormone e tutusa taua.
  • Faʻamaʻi O le tele o tagata atamamai ua maitauina e iai faʻamaʻi (faʻataʻitaʻiga: maʻi o neuralgic, faʻamaʻi o le cardiovascular system), aliali mai ai le fia iloa le fiva.

Puipuia o le taemo

Matauina faiga puipuia e sili atu faigofie ma sili atu le taugofie nai lo le togafitia o le susu. Mo lenei e talafeagai mulimuli i nisi tulafono:

  • Aloese mai le popole ma mataitu lou soifua maloloina.
  • Tausisia le faʻavae ma tatau ai meaʻai lelei. Saʻo le tele o taumafa o loʻo aofia ai le zinc ma le omega-3. Ina ia puipuia le matutu, inu sili vai ma faʻaaoga fualaʻau.
  • Faʻatapulaʻa le aofaʻi o oloa faʻailoaina.
  • Aua le faʻaogaina mea mama ma ni pulou a isi tagata.
  • I le avea ai o se puipuiga, e tatau ona e fufuluina le selu ile tasi taimi ile 2 vaiaso.
  • Fulufulu o le ulu. E mafai ona e faia faʻafofo le ulu i le faʻaaogaina o ni suauʻu eseese, ma e mafai foi ona e faʻaoga i le laulau masima, o le a maua ai le aafiaga o le malamalama scrubbing.

Maualuga 5 Togafitiga Dandruff Shampoos

- O le vailaʻau o le selenium disulfide.

- Aveesea le susu, faʻamamaʻi le faʻamapu.

- Faʻaavasegaina seboregulation o le uluulu.

- Faʻamamaina lelei lauulu ma le ulu.

Tulaga tau - 270 p.

- O le vailaʻau o le ketoconazole.

- Faia ma le faʻaeteete ituaiga eseese o le fefete, mafua ai le matataina.

- Aveesea le vavaeina, mago ma le vevela o le ulu.

Tulaga tau - 300 p.

- O le vailaʻau o le ketoconazole.

- Fofo lelei i le togafitia o fungal pipisi i le papala.

- Faʻaaliga mo le faʻaaogaina: seborrhea, eczema, masima.

Tulaga tau - 270 p.

- O le mea aoga tele o le ascazole.

- Taofia le tuputupu aʻe o fungus i luga o le ulu, ma puipuia ai le faʻaali o le susu.

- fetaui lelei mo faaaoga soo.

Tulaga tau - 200 p.

- O le mea aoga tele o le ketoconazole.