Fautuaga Aoga

Faʻapefea ona ou misia foliga o lauulu ile fale ma ile fale?

Lulu, mafiafia lauulu, o le mea moni, o le teuteuga autu a soʻo se fafine, ae pe a fai latou te le ola i luga o foliga. O le mea moni, o le iai o laʻau toto i luga o lenei vaega o le tino o se mea masani faʻalenatura, ae mo le tele o fafine e mafai ona avea ma mala matua, aemaise pe a le o faatatau i se moli malamalama, toetoe a le matauina, ae e uiga i le uliuli malo faigata, manino manino i luga o le laugutu pito i luga, i luga o le auvae po o i le itu o le mata.

O lauulu faʻaoleole i luga o foliga e le gata e faʻaleagaina ai foliga, ae o loʻo mafua ai foʻi le le mautonu i lona tagata, ma mafua ai ona lavelavea i tamaitai maaleale. E ui lava e tele metotia mo le lafoaʻiina o laʻau e le manaʻomia, toetoe o latou uma e matua tiga, ma o le aafiaga o latou e le umi se umi. O le mafuaʻaga lena e tele ai fafine e mananaʻo e 'aua neʻi' aveʻesea lauulu, ae ia māmā ia i latou ina ia le iloa.

Mafuaaga o le le mananao foliga lauulu

O le soona pupuga o le tino (o le mea lea e taʻua o le fulufulua o le tama-tama po o le hirsutism) o se faʻailoga lea o le maualuga o le itupa o le itupa o tama tane (androgens) ua faateleina i le tino o le fafine. Lenei e mafai ona mafua ona o se tuʻuaiga tulaga ma eseese faʻalavelave i le endocrine faiga, suiga masani i le tulaga o le hormonal i le taimi o le talavou, i le taimi o maʻitaga poʻo menopause, faʻapea foi le le faʻatonutonuina o le anabolics poʻo vailaʻau ma le maualuga o le testosterone, progestins ma androgen.

O le isi mafuaʻaga o le faʻateleina o lauulu ulu o le paʻu i luga o le foliga o le hypertrichosis - o se faʻamaʻi e le fesoʻotaʻi ma le gaioiga o tama tane. Le tele o taimi, e tupu e faʻatatau i se talaʻaga o le faʻalavelave o le endocrine ma faʻafitauli metabolic i le tino, faʻapea foi ma le faʻaaoga sese o le lauʻeleʻele aveeseina o fana. Ina ia iloa tonu pe o le fea mafuaʻaga na mafua ai suiga faʻafuaseʻi i le laulu faʻaola ma lo latou tuputupu aʻe tuputupu aʻe, ua fautuaina e feutagai ma se fomaʻi faʻapitoa, ona o lenei faʻafitauli e masani lava e le gata o le aesthetic, ae o faʻafomai i le natura. Ma e aunoa ma le faʻamutaina o le mafuaʻaga o lenei mea le manaia, o soʻo se togafiti, e aofia ai le faʻamalamalamaina o le lauulu, o le a le aoga.

Faamanuiaga o le faʻamalamalamaina o laulu foliga

Po o le a lava le mafuaʻaga o le faʻaalia o le le manaʻomia o le vaomatua i luga o le fafine foliga, toaitiiti e naunau e tali atu i lenei faafitauli. I le tauiviga mo paʻu lamolemole ma matagofie, e lua auala e masani ona faʻaaogaina - lauʻeleʻele (aveʻesea lauulu ma le pulu) ma faʻafefeteina (aveeseina o vao e aunoa ma le faʻaumatia o le aʻa). O auala uma e lua e maua ai se iʻuga lelei, ae e mo na o sina taimi puʻupuʻu, talu ai latou te le taofia le tuputupu aʻe o lauulu, ae, i se isi itu, faateleina lona malosi. I le taimi lava e tasi, o le faʻatulagaina o lauulu tuputupu ae suia i le aluga o taimi, avea atili faʻamalosi ma maʻaleʻale, o le faʻaiuga, malulu, lē lanu o lauulu fulufulua ua liua i lauulu lanu. I se faʻaopopoga, o na togafiti e masani lava ona matua tiga (aemaise lava le aveeseina o lauulu), ma e leʻo tamaitai talavou uma e mafai ona tatalia latou.

Mo i latou e le o se lagolago a nei faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai se isi auala e pupuni ai le faʻafitauli - le faʻamalosia o lauulu e le manaʻo e faʻaaoga le vailaʻau poʻo ni vailaʻau masani. O sili aoga o lenei metotia e aofia ai:

  • faʻataʻitaʻiga - faʻamalamalamaina taualumaga faʻauʻuina se tali umi ma e le manaʻomia le toe fai soo,
  • aoga - ina ia mafai ai ona vaʻavaʻaia lauulu, 1-2 sauniga o sapalai ua lava,
  • taugofie tau - o le faʻatauina o vaega e fuafua mo oe lava-faʻamalamalamaina o lauulu e manaʻomia mea itiiti lava mea auala nai lo faʻataʻitaʻi faʻapitoa (waxing, shugaring, etc.) i se lalelei,
  • avanoa - o tupe e manaʻomia mo le pipiina o lauulu e mafai ona faʻatauina i soʻo se fale talavai poʻo faleoloa (o nisi o latou e mafai foi ona maua i le umukuka),
  • faigofie - faia le lauulu itiiti matauina, tomai faʻapitoa tomai ma taua taimi tau e le manaʻomia.

Ole faʻamalamalamaina ole laʻau le talafeagai ose gaioiga ile taimi
o le atoa poʻo se vaega faʻaleagaina o le faʻalenatura pigmen (melanin). Ina ia ausia lenei aʻafiaga, e mafai ona faʻaogaina metotia eseese, o le filifiliga o lea e faʻalagolago i mea e manaʻomia e le tagata lava ia ma uiga taʻitasi o le tino. Ae e te leʻi amataina gaioiga gaioiga, e tatau ona e faʻamasani i tulafono o le faʻamamaina.

O le a lenei mea mo?

O le soona faʻapipiʻiina o laʻau mata e mafua ai le le mautonu - e le mafai e se fafine ona pei o se masiofo, ma o lenei mafuaʻaga o amioga mama. O lauulu foliga foliga e mafai ona avea ma mafuaʻaga:

  • atinaeina o complexes
  • le lelei le valiina - se moli nifo susulu i le tuʻufaʻatasiga ma se pouliuli mimiti foliga foliga mataga lava
  • faifai pea le le mautonu ma le popole
  • tele poto masani ona o latou lava foliga vaʻaia.

I se faʻaopopoga, o le olaolaola o se laulu uliuli e mafai ona faʻailo ai se faʻaletonu o le mafaufau, o le mea lea, aʻo leʻi amataina se taua ma laʻau, e tatau ona e asia se fomaʻi. A faʻapea o le faʻafitauli o se tulaga le paleni o le hormonal, o lona uiga o le fofo filifilia lelei o le a fesoasoani ia te ia. Ae, afai o le mafuaʻaga e le o hormones, ona e tatau ona suʻesuʻe auala e pupuni ai lauulu, filifili ma faʻaaoga le talafeagai.

Lea e sili ona lelei e filifili ai se kulimi kulimi?

I le fatu o soʻo se mea faigaluega mo le faʻamaligiina o lauulu o mea autu masani:

O isi vaega uma e fai se lagolago vaega ma aua le auai sao i le faʻamanino. A faʻatauina na tupe, e aoga le fesoʻotaʻi o le manaʻo e fai le laulu e le o vaʻaia ma le ono ono afaina ai e mafai e mea teuteu ona mafua ai - o le sili atu gaosi mea i lona tuʻufaʻatasiga, o le sili atu lea o le lamatiaga o aʻafiaga nai lo le faʻamoemoeina le iʻuga.

I totonu o kulimi sili ona aoga ma sili ona saogalemu mo le faʻamamaina o lauulu foliga, o mea nei e mafai ona iloga.

Bleaching kulimiE tau i le 350 rubles. Ole tau maualalo ole oloa e mafua mai ile leai o se oksida i totonu ole pusa (e tatau ona faʻatau ese) ma le iai ole laititi o le malosi o le amonia i le kulimi lava. O le aoga o le oloa o le jojoba suauʻu, e faʻamamaina ai le aafiaga o le kulimi i luga o le paʻu, ma se faʻamalamalamaina atoatoa mama malamalama. E faʻatulagaina pei:

  1. o le kulimi o loʻo faʻafefiloi ma se vavaeʻese faʻavasegaina faʻaʻautu tuʻu (le faʻatonu e fautuaina le CREMOXON Kapous) i se fua faatatau o le tasi i le lua,
  2. ua tufatufaina lelei le oloa i le eria e te manaʻo e vavaeeseina,
  3. tuua mo le sili atu i le itula, aʻo le lanu e tatau ona vaʻavaʻaia - o le kulimi e mafai ona faʻamalamalamaina le lauulu i le 8 tone.

Decocream X-Chromatic, le averesi tau o 890 rubles. O lenei mea faigaluega o se tulaga faʻapolofesa, o lea a o le i faʻaogaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se cosmetologist ma faia se suʻega mo se aʻafiaga o le afaina. O le tuʻufaʻatasiga o le oloa o loʻo aofia ai faʻaau uiga ese ma suauʻu, e faʻaalia ai lelei.

A o le i faʻamauina, e manaʻomia le faʻafefiloi lelei o le faʻaʻofu ma le kulimi, e tatau ona mauaina se maso viscous, ma faʻapena ona faʻaaoga lea i le paʻu. Ole taimi faʻaalia e fuafua ile tele o mea e te manaʻo e faʻamalamalamaina ai le vaomatua - o lenei ultra-onapo nei meafaigaluega e mafai ona fai ni laulu māmā ile 9 tone.

OO Le Masani Atu, o le averesi tau o tupe o 2000 rubles. O lenei polofesa faʻataʻitaʻi e mafai ona suluina lauulu e 6 tone, a e le afaina ai le paʻu ona o mea o loʻo i ai le acai, argan, ma suauʻu olive. E tasi lava le faʻailoga mo le fofo - e le mafai ona faʻaaogaina e le fanau.

O le metotia o le faʻaaogaina e masani ai - o le kulimi ua fefiloi ma se mea e faʻasaina ai le palu, faʻafefiloi i se homogenous tumau ma faʻaaoga i le laʻau. E manaʻomia le faʻatonutonuina ole taʻimamaina ole gaioiga ile vaʻai, talu ai ole mea faigaluega e vave lava.

Aiga bleaching auala

O mea lava e saunia e le galue e vave pei ona faʻatauina kulimi, ae e mafai lava ona fesoasoani ia i latou e faʻafetaiaʻia le faʻafitauli. E tatau ona faʻaaogaina soʻo, i ni taimi i le aso. Ae, e masani lava ona masani ma leai ni contraindications, vagana ai le faapalepale tagata i le vaega.

O fua faigofie na maua mo fafine uma sa sili ona lauiloa:

  • Infusion o 15 kalama o le mago chamomile ma le afa o le ipu vai fou fagu. Fai mai e tatau ona i le 9 itula le tuʻufaʻatasia, i lalo ole faavaa. O mea faigaluega faʻapena e faʻaaoga i le 4-7 taimi i le aso i le vaega o loʻo e manaʻo e faʻamamaina ai i se cotton swab ma e tuua ia seʻia mago atoa.
  • Ole sua suamalie mai le tasi tipolo ua tuiina ile ipu tioata ma o vaega ole lauulu e soloi ile suavai ia le itiiti ifo ile 3 taimi ile aso. I le 5-10 minute talu le faʻaaogaina, o le oloa e fufulu ese ma le tafe vai, aloese le faʻafesoʻotaʻi ma mata.
  • O lauulu e mafai ona fufulu i aso uma 3-5 taimi mo le lima minute ma le masani le hydrogen peroxide (faatasi ai ma le totoʻo o le 3%). O le gaioiga a le mea faigaluega o le a le matauina vave, ae a maeʻa le vaiaso o le iʻuga o le a faʻafiafiaina oe.

Sili atu le aoga o se meafaigaluega na faia mai:

  • amonia - 5 mataua,
  • suavaia fasimoli - sina mea e ave i le tino se kulimi tumau,
  • hydrogen peroxide - o se tamai sipuni.

O se mea faʻamalamalamaina sooupu ua saunia faigofie - o mea uma e fefiloi, ma le paluga e faʻaaoga i nofoaga o loʻo ufiufi lauulu ma se vavae faʻapipiʻi. Ole lapoʻa e tatau ona tuʻua ile mata mo le 15-18 minute, ona fufuluina lea, ma suʻi le paʻu ile kulimi faʻafailele ole tele ole gaʻo. Afai ua maeʻa ona faʻaogaina se foliga ogaoga o le mu ma isi lava faʻailoga le lelei e aliali mai, aveese loa le oloa mai i foliga vave.

Saunia mai amonia, hydroperite ma tafi oloa, o le tele o loʻo faʻailoaina o le sili ona aoga oloa. O le faʻasologa o na sauniuniga e faʻapea:

  • 3 fasi hydroperit papa (e mafai ona faʻatauina i soʻo se faletalavai) o loʻo tuʻuina atu i le paʻu ma faʻafefiloi ma le vai faʻamamoni (afa afa sipuni),
  • se sipuni tele o le vai mama ua faʻaopopo i le maso,
  • o se sipuni tele o le tafi mimiti faʻaopopo ua faʻaopopoina i le faʻafetaui fefiloi
  • o le mass e toe fefiloi seia lalelei,
  • o le mea e tupu mai i le peise e faʻapipiʻi i fulufulu ma tuu mo se taimi mai le kuata i le afa itula.

Oe mafai foi ona saunia se suʻega o le hydrogen peroxide ma lanolin e ala i le paluina latou i se fua faatatau o le 1 i le 2. O loʻo faʻaitiiti ai se siisiu uʻamea fulufulu i le suavai o loʻo tupu mai, ua faʻafefiloi mea uma ma o le oloa maua mai o loʻo faʻaaogaina mo le itiiti ifo 15 minute. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona faʻapipiʻi se pepe kulimi i luga o le togafitiga togafitiga ina ia aloese ai mai le mumu o le paʻu ma le le fiafia.

Mo le soloia o lauulu, e mafai ona e faʻaogaina ni ufimata:

  • Mai fefiloi i se tutusa vaega o le sua o le tipolo, vai ma le vineta. I le tele o le tele, o le cotton swab ua susu, ina ua uma ona tuu i luga o le togafitiga fleecy nofoaga mo le itula. E fautuaina le faʻaaogaina o le mea ao leʻi moe, talu ai o se osofaʻiga mataʻutia e mafua ai le mumu o le paʻu.
  • Mai le sasaina i le bus protein ma ni nai sipuni o kulimi leisa. O lenei paluga ua matua luga foliga ile 15-17 minute ma fufulu ile vai malulu.

Ole isi vaega masani ole faaaoga ole peleni ole glycerin. Na te mafaia e faʻamalamalamaina le lauulu i le 5 tone. O lea la, e tatau ona e aveina le 15 kalama o le chamomile infusion (o le laʻau na muai totoina i le vai faʻapuna ma le vai malulu) ma le aofaʻi e tasi o le glycerin. O se tuufaatasiga faapenei e faaaogaina i lauulu mo le 5-15 minute ma fufulu ile vai mafanafana.

Togafitiga fale

Afai e te le fefe e faʻaaoga tupe mo le faʻamamaina o lauulu ile fale, ona e mafai lea ona liliu atu i tagata tomai faapitoa - i totonu o le lalelei. O iina latou te fesoasoani ai e foia le faʻafitauli ae le afaina ai le paʻu maaleale o foliga.

I le avea ai o se tulafono, stylists faaaoga polofesa teuteu, o lona aoga e le fautuaina i le fale. Ma, i totonu o le salonone e mafai ona saogalemu vali lou lauulu i vali faʻapitoa ma iloa kulimi faʻapitoa tomai faapitoa.

O le a le taimi e le mama?

Ae le i faʻaaoga le mea faigaluega filifilia, e tatau ona e sailia poʻo afea e manaʻomia ai e faʻatino le faʻasologa ma le a le mea e matua le mafai ona faia:

  • Aua le solia puipuiga saogalemu! Ia faʻaeteete, pei o pupula faʻamalosi e matua agi ma e ono mafua ai mu ogaoga pe a fai e faʻafesoʻotaʻi ma membrane mucous.
  • Faaaoga a o lei moe, ina ia mafai ona malu le paʻu ile po ma ua mumu ai le mumu. Aua nei galo e uiga i le faʻaogaina o se moisturizer - o le a fesoasoani ia dermis toe malosi.
  • Afai o le paʻu o foliga e tele mataʻi pe o loʻo i ai ni faʻalavelave i luga, ona tatau lea ona lafoaʻi le gaioiga.
  • Ia mautinoa e suʻe le oloa filifilia - faʻaaoga i luga o le tulilima punou po o le tapulima mo 10-12 minute ma fufulu ese. Afai e le aliali faʻailoga alergi, e mafai ona e faʻaaoga le fausaga ile foliga.

Ina ia faʻamalosiina lauulu foliga, e manaʻomia le filifilia o le mea saʻo, ia mautinoa e leai ni mea e afaina ai i ona mea aoga, ma mulimulitaʻi i le faʻatonuga mo le faʻaaogaina. O le usitaʻia o ia tulafono faigofie o se faʻamaoniga a le manuia faʻauʻuina o pupula pupula o laulu i luga o foliga.

Iloiloga a fafine

Eugene: "Ou te faʻaaogaina faapitoa le faʻamamaina kulimi - latou te galulue vave, apalai faigofie ma matua aoga. O le mea taua o le mulimuli ma le faʻamaoni i faʻatonuga ua faʻapipiʻi i mea faigaluega taʻitasi, ona lelei ai lea o lona iʻuga. "

Barbara: “Ou te fiafia i le fofo ile fale e faʻatatau ile hydroperit - ile tau e taugofie, ma e le ese foʻi ma le aoga mai tau taugofie kulimi. "O le mea pito sili ona taua o le faʻaaoga o se pepe kulimi pe a uma le faʻagasologa, a leai o le isi mea o le a faia."

Anna: “E i ai loʻu mimigi ma uliuli, e ui foi o le laulu e lanu enaena, ma o lea ua tatau ai ona pisia soo i fulufulu mata. Ou te faaaogaina le tele o oloa faʻavae i luga o le sua o le tipolo - e ui latou te le aoga mai le muamua faʻaaoga, e matua saogalemu lava. "

Matamata foi i se vitio i luga o le autu o le tusitusiga:

Faʻafefea ona soli lauulu Supra

I le maeʻa ai o faʻamanino faʻamasinoga, e tatau ona e tausisi i tulafono faʻavae mo le faʻamalosiina ma le toe faʻaleleia o ufiufi. Vali e valaau ese. paepae sinasina. O lona fatuga o vailaau. E faʻamalamalamaina lelei paʻu. Ae e tatau ona faʻaaoga le mea faigaluega e tusa ma faʻatonuga. Tulafono mo le filifilia o le tuufaatasiga:

  1. O Henna ua faʻatau mai i se faleoloa faʻapitoa mea tau faleoloa poʻo le lalelei.
  2. E le gata i lea, e te manaʻomia se faʻaola galue, o le henna e faʻaleagaina ma ia.
  3. E avanoa i tuʻufaʻatasi eseese, amata mai le 6%, faʻaiʻu i le 12%.
  4. O le maualuga o pasene, o le a maualuga foi le iʻuga.
  5. I le taimi lava e tasi, o lauulu e sili atu ona pupula i vailaau elemene.
  6. O lenei manatu o se mea leaga.

Mo le saʻo sauniuniga o le tuʻufaʻatasiga, o vaega e fefiloi i totonu o le sima poʻo le ipu tioata. White henna ma activator o loʻo faʻaaogaina i se fua faatatau o le 1: 2. A lelei tapena mea ai o loʻo iai se palu namu faʻatasi ma se lanu paʻepaʻe. A maeʻa le tapenaga o le paluga, o le paʻu e pipiʻi luga o le laulu ma se kulimi gaʻo. O le tapenaga saunia a le Supra e manaʻomia le vevela i totonu o le microwave pe i totonu o se vai taele. Paepae henna e faatatau i lauulu i se foliga mafanafana.

O totigilima e ofuina e valivali mai le afaina. Aʻo leʻi amataina le faʻatautaiga, o ula ua selu lelei. O le lauulu atoa o le ulu e vaevaeina i ni manifinifi curls, o loʻo taʻitasi e gaosia faʻatasi. E leai se faigata o le faʻamaligiina o lauulu ile fale pe a pei e muamua foliga. O le ata autu o le anoanoai o le faʻaaogaina o le henna i luga o ni vaega taʻitasi. Ile mea lea, e le o afaina ai le ulu.

Ina ia faʻaopopoina le malosi o le faʻamamaina, o loʻo faʻataʻamilomilo ia ufiufi taumafa, ona faʻaaoga ai lea o le taga. Ua aui le ulu i se solo. O le iʻuga "pulou" e faʻamafanafanaina e se fulufulu laʻau i le mamao o 35 cm. O le faʻaalia taimi o 35 minute. A oʻo mai le taimi i le faʻamutaina, toese le solo, togiina o le laulu. Muamua, e fufuluina henna i le vai mafanafana, ona faʻamama lea o curls i le faʻamalama, i le iʻuga o le palama ua faʻaaoga.

Ina ia taofia le faʻamamaina o gaioiga, oe manaʻomia le sauniaina o se fofo faʻapitoa: 280 ml laulau vela ua faʻamatalaina i le 6 lita o vai. O le taunuʻuga o le laulu ua fufulu, ona faʻamago lea i se solo. Afai e le faʻamalieina le faʻaiuga, ona toe faia foʻi lea o le faʻata i luma atu o le 35 itula. I le taimi lava e tasi, 2 taimi i le aso, o se ufimata faʻapipiʻi faʻapipiʻi i lauulu e toe faʻaleleia atili ai curls.

Faamaninoina ole Hydrogen Peroxide

E sili ona aoga, ae o lenei metotia e aofia ai nisi foliga e manaʻomia ona mafaufau iai. Talosaga Talosaga:

  1. O le paluga e fufuluina i keramika, porcelain poʻo tioata.
  2. 6 itula ae le i amataina le taualumaga, ua fufuluina lauulu.
  3. E faia lea mea i le aveʻesea o le pefu ma le ova o le gaʻo faʻapipiʻi, a leai, o le a latou tali atu ma le peroxide.
  4. Ua faʻaaogaina le laupepa ma le palama, ona malolo loa lea o moli i le mea masani.
  5. E manaʻomia le faʻatau mai o se vailaʻau e faʻaaoga ai le tuʻufaʻatasiga.
  6. Fuafua i le fausaga o curls, faʻaaogaina se faʻaogaina o eseʻese eseʻesega. Mo le 6% averesi, mo mafiafia 12%, mo fulufulu ma manifinifi laulu 5%.

A matutu loa curls, e tatau ona selu. Sosoo ai, ua saunia se faʻamamaina vai: o le sua o le 1 tipolo ua faʻamamaina ma 1 lita o vai. O le aotelega e faatatau ile lauulu, faatali 10 minute. Ona vavaeina lea ma filo ma faʻamago i le solo.

Ina ia iloa le umi o le taimi e faʻaauau ai le peroxide, e tatau ona e faia se curl o loo natia mai mata. A cotton cotton ua susu i le peroxide, o lona uiga o loʻo faʻaogaina le kulimi i le curl. Faatalitali taimi 30 minute. A maeʻa le fufuluina o le paluga ua fufulu ese, le faʻaiuga lea ua iloiloina. O le a fesoasoani lea i le sailia o le a le tele o le filo ua suia le lanu.

Ona e tatau ona amata le taualumaga lava ia. O se selu manifinifi na te faia ni vaega se lua i luga o le vaega parietal. O le vaega muamua e faʻamutaina, o isi lua ua tutuʻi i faʻapipiʻi. Le vaega o loʻo fai ai le vavaeina ua vaevaeina i ni vaega manifinifi. 50 ml o le kulimi masani, 80 ml o le peroxide, 50 ml o le amoni, 60 ml o le vai ua palu faʻatasi. O le iʻuga gaosi ua faʻaogaina i soʻoga ua vavaeʻese e vaega manifinifi. O totigilima e ofuina i le taimi o le gaioiga. Ole paluga ole apalai e ala ile spray.

A tufatufaina le oloa i lona atoa atoa, o le laulu e sulu i se selu ma afifi i le pepa. O nei togafitiina e faia i fasi taʻitasi e eseese. A faʻasolosolo uma le aofaʻi o lauulu, o loʻo faʻapipiʻi i latou i le faʻapipiʻi o se ata, o le solo na tuʻu i luga. O loʻo faʻagaioia le faiga faʻamalamalamaga, aua o lenei pepa e oʻo mai lava i taimi uma e faʻapipiʻi ai i vaega eseese ole ulu. O le umi lava e tumau ai le fatuga, o le tele foʻi o lauulu e pipiʻi.

A uma le taimi, o le fufuluina e fufulu ese. Peroxide mai curls ua aveʻesea ma le faaeteete, a leai, o le faʻamamaina o le a tumau le aʻafia ai le ogatotonu o le lauulu. E faʻaiʻu le faʻaiuga i le vaimea ma se vaifofo na saunia mai le 350 ml laʻau o le vineta ma le 6 l vai. Sa fai toniga ole palu, e tatau ona e faʻatali ile 3 aso, ona toe faʻaaoga lea o le fusi.

Faʻafefea ona faʻamamaina curls ma soda

Soda suia lanu mauaina e alkali i luga o le fulufulu fausaga. E tele auala mo le faʻamamaina o lauulu ile fale, ae o le soda o le sili lea ona aoga auala. Ina ia pisia e aunoa ma faafitauli, e tatau ona e tausisi i tulafono nei:

  1. O se isi suiga o le soda o le fasimoli fale. Ina ia faia lea, o le 'afa o le paʻu o loʻo oloʻo i luga o se mea e palu ai le vai, faʻasaʻona ile 800 ml vai faʻapuna ma malulu. O loʻo tuʻufaʻatasiga ia le nebulizer, e tutusa lava le faʻaaogaina o tekonolosi e pei ole taimi e faʻaogaina ai le hydrogen peroxide.
  2. Afai o le faʻaiuga o le leingina ma le soda e le fiafia iai, ona faʻatino lea o se isi gaioiga peʻa uma le 7 aso. Afai e leʻi lava lea tulaga, ona faʻatautaia lea o le faʻalua taimi i le masina seʻia oʻo ina ua mauaina le faʻaiuga manaʻomia.
  3. Teine lalelei mumu pe enaena lona lauulu e manaʻomia ona matua faʻaeteete, aua e mafai e samasama ona sau.

Ina ia saunia le tuufaatasiga, o le ae manaʻomia 100 g o le inu soda ma 500 ml vai vevela. O le tuʻufaʻatasiga e fefiloi seia oʻo ina mou ese fatu. A sauni le paluga, e maalili ile potu vevela. Ona tuʻu lea o le fatuga i totonu o se fagu faʻapipiʻi. O lauulu e vaevaeina i ni manifinifi curls, o le oloa e faʻavasega tutusa i soʻo se tasi. Ma o le laulu e afifi i le pepa alumini ma afifi i le solo. O le taimi faʻaali e 1 le itula. Sosoʻo mai, o le vailaʻau e fufulu ese ma le faʻamalama, conditioner tuʻu. Po o se fafagaina foliga ua faia. A mago, e tatau ona e lafoai le faʻaaogaina o mea vevela.

Faʻaaogaina o le meli

O lenei faʻatautaia ole faasino atu ile agamalu auala. Mo 3 itula, e tatau ona fufulu lou lauulu i le faʻamalama, lea e le aofia ai sulfates ma silicones. E faʻamago le lauulu i se solo, ona fufuluina lea i le soda solution. Ina ia saunia lea, 80 g o le soda efuefu ua faʻamamaina ma 3 l o le vai ma faʻafefiloi. O le tuufaatasiga e faʻaaoga i luga o laina, fufulu ese pe a maeʻa 2 minute.

Ua selu le laulu mai pito o le vaega taua. E fautuaina e faʻaaoga le serum mo faigofie selu. O le paluga e le faia ai ni tali ma madu, o lea e saogalemu ai gaioiga. O mea teuteu tioata ua saunia muamua, o lea e tele meli ua sasaa i totonu e manaʻomia mo lauulu o se taimi umi ma tele. Ua fai le ufimata i se mafiafia vaega. A o le i faʻaaogaina, e mumu le meli i totonu o se paʻu taʻavale pe i totonu ole microwave i se mafanafana tulaga.

O lauulu e vaevaeina i ni ie manifinifi, o le meli e faʻaaogaina ia i latou ma se fulu faʻapipiʻi. Ina ia mafai ona atoatoa saturated curls, e tatau ona ausia le faʻaaluina o le meli mai i le pito o le lauulu. Ona faʻataʻapeʻapeina lea o poloka i ata palasitika poʻo pepa alumini. Ufiufi le ulu i se solo. E mafai ona e faʻaogaina se laʻau fulufulu ma le ea mafanafana i le mamao o 35 cm.

I lenei auala, o le steam steam faʻaosofia ai. Ia faʻaalia le iʻuga, o le fuainumera ua teuina mo le itiiti ifo 8 itula. A mafai, e sili pe a tuʻu le mata i le po e tasi. A oʻo mai i le vaitaimi faʻaalia i le faʻamutaina, o le meli e fufulu ese ma le vai, o le lauulu fufulu ma faʻamalama. Ina ia toe faaleleia curls, latou te manaʻomia ona fufuluina ma se sefe o vailaʻau o laʻau.

Valivali o foliga lauulu

O se tasi o faʻafitauli tele o le lauulu o foliga. O pulu pouliuli luga o le pito i luga o le laugutu poʻo auvae faateia teine ​​talavou ma fafine matutua. Ae aua le popole, e mafai foʻi ona faʻamalamalamaina lou lauulu. E le pei o lauulu 'aveʻesea poʻo le faʻaumatia, o lenei metotia e le tele se taimi e alu ai, o mea mo le tapenaina o le teuteuga e mafai ona maua i totonu o soʻo se fale.

Ole faʻamalamalamaina ole laulu ile fale e le faigata e pei ole tele masani a fafine. O mafuaʻaga o lauulu tuputupu ae e eseese. Le tele o taimi, a le kenera foliga lea ua tuufaasolo. O tamaitai uliuli-ulu poʻo teine ​​o atunuʻu i sasaʻe e tele ina afaina i antena. O le tutusa tulaga masani ai o le i ai o male male i le toto. Ae le i faʻamalamalamaina le lauulu, e tatau ona e alu i se feutagaiga ma se endocrinologist ma fai suʻega mo le anotusi o androgens i le toto.

Matauina lauulu tuputupu ae e maitauina i le taimi o le talavou, maitaga po o menopause, pe a suia hormonal i le tino. Afai o lauulu e le masani ona matauina, ona e mafai lea ona taumafai e fai i latou. Ae a tele le laolao ma faigata, ona muamua aveese lea, ona faatoa faʻapea lea ona faʻamalamalamaina.

Auala e tau ai

O le sili lauiloa lalelei moli mata o le hydrogen peroxide. E faʻaititia le pigmentation o lauulu, fai i latou magaugau ma manifinifi. O le vaega i luga aʻe o laugutu pito i luga ma auvae ua matua oloʻeina i aso uma ma se sua faʻamalulu tele i vaifofo. A uma le 6 po o le 8 aso, o iʻuga e maitauina. E masani ona faʻaogaina le peroxide o se vaega autu mo le gaosia o oloa eseese ma suauu. Isi oloa mo faamanino:

  1. Le kulimi limo Ua lauiloa lea i le tele o fafine ona o lona paʻepaʻe o ana meatotino. Fesoasoani e faʻamamaina lauulu laʻau o le kulimi fou. E le mafai ona e faʻaaogaina le tu tuai tuai, aua e maumau ai ona meatotino. A maeʻa togafitiga, ua fautuaina e ave le sunbath, o ave e faʻaosofia ai le aoga o le sua o le tipolo.
  2. Tafi le 'ausa. O kulimi mo le faʻamamaina o lauulu ile tino ua saunia e pei ona taua i lalo: 3% peroxide ma 3 mataua o le amonia ua faʻaopoopoina i le seleina o le busa. E tufatufaina le vaega i luga o le paʻu na ufitia i le tele o laʻau. Le oloa tumau 25 minute, ina ua uma ona fufulu ese ma le mafanafana vai. O lenei faʻatulagaina e masani ona faia.

Lelei lelei togafitiga o le Hydroperite

Moʻi e mafai ona vavaeina ma se malosi o le chamomile. E lima sipuni fugalaau fugalaʻau ua sasaa ma le tolu ipu vai vai, ona tuiina lea mo le 4 itula. Faatasi ai ma lenei fatuga, o laʻau toto e faʻamamaina 5 taimi i le aso. Ole iʻuga ole a le maitauina vave, ae ole mea faigaluega lea e leai se aoga ma e leai foi ni faʻailoga. E oʻo i fafine e vaivai le paʻu ona faʻaaogaina lea metotia e aunoa ma le fefe. Nai lo le chamomile, calendula poo le dandelion e faʻaaogaina. Susulu kulimi e tau ai vao:

  1. E mafai ona e saunia se kulimi mo le pipiina lauulu e tusa ai ma lenei fuaitau: Lanolin - 13 g, laupepa - afa sipuni ti, amonia - 3 paʻu, perhydrol - 3 kalama.
  2. O mea e fefiloi lelei ma le tasi ma le isi.
  3. O le tuufaatasiga o loʻo faʻaaoga i nofoaga faʻafitauli, o loʻo matutua le 15 minute.
  4. A mate le kulimi, e fufulu maeʻa.

O auala mo le faʻamalamalamaina o lauulu e faʻaaogaina i le paʻu maloloina e aunoa ma le ita ma le faaleagaina. Sores, pimples ma papala ua manatu contraindications. Ina ia aloese mai mea le lelei, ae leʻi faʻaaogaina se fofo, e tatau ona e talanoa i lau fomaʻi.

Aisea lauulu e tupu

O lauulu manifinifi lauulu na ufiufi ai foliga o tamaitai uma. E masani ai, latou te le tuputupu ae umi atu i le 1-2 mm ma toeititi le vaaia, aemaise i blondes. I brunettes, o lauulu i luga o foliga ma lima e sili atu le pouliuli nai lo le lanu o le paʻu ma e masani ona latou o mai i le gaoi o le pito i luga laugutu ma / po o alafau. Ae o nisi taimi, i lalo o le faatosinaga a mea i fafo po o totonu, o le faafitauli e le toe taofiofia, ma vave foliga ua ufiufi i laau.

Faʻaosoina se faʻafitauli e mafai:

  • Tulaga masani. O le pogisa lauulu foliga e masani lava mo tagatanuu i sasae ma saute. Ae e i ai foi se faʻamaʻi: hirsutism, lea o le atoa o foliga o le fafine ufiufi i se mafiafia vaega o lauulu laititi.
  • Endocrine Faʻafitauli Leaga o le endocrine glands poʻo le taumafaina o nisi hormonal fualaau. E tele taimi e faitio fafine i le amata ona tupu o lauulu i luga o foliga ao aveina tui puipui. Peitaʻi o lenei mea e tupu pe a le saʻo le latou filifilia.
  • Na Tafi O le tele lava o taimi e sele ai lauulu, o le loloto o latou foliga avea. Le taumafai e ola, o laulu malulu, ola vave ma avea atili sili atu ona matauina.

Ma e tatau ona foia le faʻafitauli, e amata tonu i le tineia o ia vaega le lelei. O le faʻamamaina o lauulu ua na o se fofo le tumau i le faʻafitauli. Ma le isi, o le saogalemu atoatoa auala mo lenei e le o iai.

Metotia uila

E le mafai ona faʻaaogaina metotia uma o le faʻamamaina o laulu ile foliga ile fale. O le paʻu i lenei nofoaga e matua uliuli ma e faigofie lava ona faʻatupuina le ita tele i luga ia te oe, pe a e faʻaaoga le faleoloa oloa mo le faʻamamaina. O le mea lea, le tele o fafine e fiafia fomaʻi saunia e tusa ma masani masani.

Vailaau metotia

Le faʻaogaina o vailaʻau faigata o le faigofie lea e vave faʻauliʻulu ai lauulu o foliga. Peitaʻi e naʻo le fafine e paʻu lona paʻu ae tino mai le paʻu e mafai ona ia ofaina. Ma e oʻo i le faʻagasologa o le a ia maua e toe faʻafoʻi ia te ia ma faʻamafanafana ufimata.

Nei o auala e sili ona lauiloa:

  1. Vali lauulu. Lelei faigata metotia, tusa lava pe e te ave laititi sina pasene o le oxidizing sui sooupu. E mautinoa e le o fautuaina e cosmetologists e faia lenei mea. Ae ui i lea, o fafine e masani ona le faʻalogo i a latou fautuaga, taumafai e vave oso ese o lauulu ita. Le faʻaaogaina o le 9-12% oxidizing sooupu faia lauulu toetoe a le mafai ona vaʻaia i se taimi. Ae i le taimi lava lea e tasi e malepe ai, matauila e mafai ona mumu ma paʻu tiga tele.
  2. Paʻu efuefu. E vave gaioi, ae lemu nai lo le amonia vali. O le mea masani e faʻaaoga o lona uiga "Blondex" poʻo le "Blondoran". A o leʻi faia lea mea, e leʻo fufuluina foliga ile itiiti ifo i le tele o itula, ia faʻamalosia le gaʻo faʻafuaseʻi na mea e puipuia ai le paʻu. O le paʻu e faʻamamaina ai foi ma se mea e faʻapipiʻi ai le matua ma le matua i luga o le foliga mo le 5 i le 10 minute, ona fufuluina lelei lea.
  3. Hydrogen peroxide. O matou tinamatua na faia le paʻepaʻe o lauulu i luga o le ulu, foliga, ma e oo lava i vae ma hydroperit papa. Ae faʻaoga pea e isi fafine lenei mea faigaluega, mafaufau iai e sili le saogalemu mo le paʻu. Hydroperite ua faʻamamaina i totonu o le ipu tioata i le setete o palapala ma faʻapipiʻi i lauulu. Fufulu pe a uma le 5-10 minute. O le faʻamalosi tino, a ole faʻamalamalamaina auala ole fufuluina o faʻafitauli vaega 2 taimi i le aso ma se vaifofo o le hydrogen peroxide ma aua le fufuluina.

O nei metotia e matua agaleaga lava ma e teteʻe atoa i le taimi o maitaga, aʻo faʻasusu, fafine e maʻaleʻale ma matele ile paʻu paʻepaʻe paʻu. E le mafai ona faʻaaogaina ia tupe mo le purulent jerawat, maosiosia ma maʻila i vaega o faʻafitauli.

Foliga metotia

E le o lauiloa uma metotia o faʻamamaina lauulu foliga galue malie. Faatasi ai ma latou uma-faalenatura, fua-faavae oloa. Ma o loʻo i ai ni mea mataʻutia ua fai mai e ese le laʻititi mai vailaʻau o loʻo taʻua i luga e tusa ai ma o latou aʻafiaga ile paʻu.

Nei o auala e sili ona lauiloa:

  • Lanolini. E mafai ona faʻatau mai le suavai lanolin ile fale talavai. E faʻamafanafana le paʻu ma e laʻititi se aafiaga o le faʻamamaina. Fetaui lelei mo sinasina lelei lauulu. Lanolin ua fefiloi i le afa ma le sala uʻamea ma faʻaogaina i le faʻafitauli vaega. I le 15 minute, ua aveʻese le kulimi ma ua faʻapipiʻi le paʻu ma se kulimi faʻamalieina.
  • Clay ma peroxide. O le lelei o le faʻamamaina auga, e aofia ai luga o le paʻu, ua tuʻuina mai i le faʻavae lenei: o le sipuni tele o paepae teuteu omea ua faʻaleagaina ma se vaifofo o le hydrogen peroxide i se setete mafiafia kulimi sour. 5 mataua o le amonia ua faʻaopopo i le faʻatulagaga ma faʻapipiʻi i vaega manaʻomia o le mata. Aua le sili atu nai lo le 10 minute, fufulu faʻamama lelei ile vai.
  • Fulafula. O se auala masani ae aoga. Paepae e aunoa ma le manogi fufuluina ma se vaifofo o le peroxide i se fua faatatau o le 1: 1. O loʻo faʻaaogaina ia mea ile itu faʻafitauli ma tuʻua mo le 10-15 minute. I lenei taimi, ua toeititi lava mago ma e sili atu le aveʻesea muamua ile susu teuteu, ma naʻo le fufuluina o mea totoe i le vai.
  • Chamomile pala. Tatau malosi - lua sipuni i le ipu vai. E tatau ona faʻafefeteina i luga ole vevela maualalo mo le 15 minute, faʻamalosi mo se isi itula itula i se vevela, mafatiaga. Solo solo lauulu i le fasimoli suʻigi i totonu o le kuka pe a ma le 4-5 taimi i le aso. E mafai ona e tele mea. Aua le pisa!
  • Le kulimi limo Faʻapea foʻi, faʻafitauli vaega e mafai ona fufuluina 3-4 taimi i le aso i le sua o le tipolo sua faʻamalu poʻo se fasi tipolo. Ina ia faʻaleleia atili le aʻafiaga, e mafai ona e faʻaopopo le apple cider vinegar i le sua. Ae i paʻu manifinifi ma le faʻaitagofie, e vave ona oso aʻe le ita mai ia ituaiga.
  • Turmeric Lemu, ae matua lelei le faʻamamaina o le uila moli mo vao. Turmeric ua fefiloi ma le falaoamata uila i se fua faatatau o le 2: 1 ma o le paluga ua fufuluina i le suavaia kulimi i le tulaga o le sour cream. E mafai ona e tatalia le ufimata e oʻo i le 20 minute pe a fai e leai se lagona mu. Fai 2-3 taimi i le aso seʻi vagana ua e mauaina le aʻafia manaʻomia.

I luma o le muamua faʻaaogaina o se tasi o latou, e matua fautuaina lava e faʻatino se suʻega allergy - tele oloa faigofie faʻatupuina afaina ai le paʻu. E mafai ona e aveeseina i se kulimi faʻamalieina pe soloi ou foliga i le aloe sua.

Le aotelega

Fai mai le tele o fafine, faamalamalamaina foliga lauulu i le fale e le mafai ona saogalemu atoatoa. I soʻo se mea e tupu, oona poʻo vailaʻau faʻaleaga faʻaleagaina le paʻu e ala ile faʻasiliina tele ma faʻaita ai. Ole mea lea, e taua tele le aua nei faʻaleaogaina ia lava laulelei vaivai.

Ma le isi, o lauulu manifinifi pauu i lalo, tuputupu ae i tua ma avea ma matau toe. Afai e te manaʻo e aveʻese le vegetation e faʻavavau, e le tatau ona e vavaeʻese ma faʻaleaga ai le paʻu, ae foia le faʻafitauli radical: laser depilation, mo se faʻataʻitaʻiga.

O vailaʻau faʻamalamalamaina, pe a faʻatusatusa i mea masani, ua i ai ni faʻamanuiaga: latou te mafai ona fai fulufulu le vaaia ua uma i se taimi, ma i le faʻaaogaina masani latou faʻavaivaia i latou ma faʻagesegese lo latou tuputupu aʻe. Ae o le masani faia e sili atu maaleale, pe a umi. O le mea lea, tagata uma filifilia le sili meafaigaluega mo ia lava.

Auala e faʻamalamalamaina ai lauulu: fautuaga

Talu ai o le paʻu o mata e sili atu manifinifi ma sili atu le agamalu nai lo dermis i isi vaega o le tino, soʻo se aafiaga i luga e tatau ona sili malie e mafai. Ina ia puipuia oe lava mai mea le lelei i le faʻatupuina o le ita pe susunuina o le paʻu, faʻapea foi mai le aliaʻe o aʻafiaga teteʻe, e tatau ona e mulimuli i ni nai tulafono faigofie:

  • Ae le i faʻaaogaina le faʻamalamalamaga o le paluga mo lona faʻamoemoe faʻatatau (tusa lava pe faʻatau i se faleoloa pe saunia ile fale), ia mautinoa ia tofotofoina mo le faapalepale. Ina ia faia lea mea, faʻapipiʻi ni nai mataua o le vailaʻau filifilia i le tapulima ma tuu mo le 15-20 minute. Afai ua maeʻa le taimi faʻapitoa e te leʻi mauaina se mea leaga poʻo ni faʻafitauli tau paʻu (mumu, mageso, susunuina), e mafai ona e faia loa le faʻagaioiga.
  • Aua le sili atu i le umi o le aofaʻiga o loʻo faʻailoaina mai i le faʻatulagaina, aua o le umi o le faʻafesoʻotaʻi o le reagents ma le dermis e mafai ona taitai atu ai i maʻi.
  • Aloese mai le mauaina o le paluga luga o le pulupulu o mata ma laugutu. Afai e tupu lenei mea, fufulu oe lava ile tele o vai malulu ma talanoa i se fomaʻi.
  • Aua neʻi faʻaogaina moli moli pe a fai o le paʻu ua i ai ni mea leaga (manuʻa, taʻe, maosiosia) poʻo le mageso.
  • E toʻatele tagata e ono oʻo i se lagona mumū itiiti pe a maeʻa ona faʻaogaina ni vailaʻau o loʻo suia - o lenei mea e masani lava. Ae afai e faʻateteleina le leaga, o le paluga e tatau ona fufulu vave i le malulu vai.
  • Ole tele ole taimi e fai ai le gaioiga, e le gata ile laulu e māmā, ae faapea foi le paʻu. Leai se mea e popole ai: o lenei aʻafiaga e le umi se taimi. Peitai, e le tatau ona galo ia oe le ono o se tali, ma ina ia aloese mai tulaga e le o mafaufauina, e sili atu le suia i le le aso, ae i le afiafi o le faaiuga o le vaiaso, ina ia mafai ona toe foʻi le paʻu i lona tulaga muamua.

I le mulimulitaia o nei fautuaga faigofie, e mafai ona e vavaeina ni lauulu e le manaʻomia e aunoa ma le afaina ai le soifua maloloina ma le lalelei o le paʻu, o le mea taua o le filifilia o se mea faigaluega aoga e fetaui ma oe i itu uma.

O lona uiga mo faʻamalamalamaina le laulu o foliga

E mafai ona e faia ni pouliuli lauulu i ou foliga foliga mativa i:

  • vailaʻau sauniuni, pei o le hydrogen peroxide (peroxide) i lona mama foliga poʻo le tuʻufaʻatasia ma isi vaega,
  • fofo togafiti (tui o le fale talavai chamomile, le sua o le tipolo ma isi oloa e mafai ona faaumatia se vaega o le lanu lanu o le lauulu),
  • vali vailaʻau, tonics ma kulimi faʻapitoa faʻapitoa (e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma faʻatulagaina faʻatonuga).

E tatau ona maitauina e leai se tasi o nei metotia o se panacea ma e le mafai ona aoga tutusa mo tagata uma. O le mea lea, tasi e mafai ona talitonuina i le lelei o lenei pe o le fofo e faʻavae i luga o le poto masani o le tagata lava ia. Nei o ni fuaitau atonu e te iloa e aoga.

Tauia

Ole auala pito sili e faigofie ma aoga ile faʻamamaina ai o lauulu ile laulu ole mea e faʻaaoga ile susuluina o pusa, e avanoa ile laina o soʻo se gaosiaina o lauulu lanu. E mafai foi ona avea ma blonding efuefu ma aoksidasi kulimi. O vaega uma e lua e tatau ona fefiloi e tusa ai ma faʻatonuga ma faʻaaoga le faʻaiuga gaosia i vaega faʻafitauli. O le taimi galue o faʻagaioioiga gaioi i luga o le paʻu e le tatau ona sili atu i le 15 minute, pe a uma le taimi, e tatau ona fufulu le palu lanu i le vai malulu ma fufulu ou foliga i se fasimoli. O ia taualumaga e tatau ona faia pe a talafeagai ai, ae ia le sili atu ile 2 taimi ile masina.

Hydrogen peroxide

Malamalama uliuli lauulu i luga o le mata ma hydrogen peroxide (peroxide) o se aoga ma sili ona saogalemu auala, ua maua le lauiloa lauiloa ona o lona avanoa. Mo le faʻagasologa, oe manaʻomia se 3 pasene vaifofo o le hydrogen peroxide ma se vavae (po o le tampon). Fufulu le disk i le peroxide ma solo vaega o le paʻu manaʻo o paʻu tele taimi. Toe fai le faʻataʻitaʻiga 2-3 taimi i le aso, ma a maeʻa le vaiaso ona e vaʻaia lea o lauulu o foliga i luga o foliga. Ole fofo ole peroxide e mafai foi ona faʻaoga faʻatasi ma isi vaega:

  • Ma gel mo fufulu poʻo le fasimoli fasimoli (i tutusa vaʻa). O le faʻafefiloi e ono maua mai e tatau ona faʻaogaina i nofoaga o loʻo i ai le tele o laʻau, ma a maeʻa le 20 minute, fufulu ma vai malulu. Faatino nei faiga i isi aso uma.
  • Faatasi ai ma le amonia. Faaopopo ni mataua o le amonia i le paluga muamua, faʻafefiloi ma faʻaaoga le faʻamumu ua uma i vaega na faʻafitauli mo le 10-15 minute. Faaaoga lenei tuufaatasiga 2-3 taimi i le vaiaso.
  • Faatasi ai ma le lanolin, petroleum jelly, amonia ma le fasimoli fasimoli. Faafefiloi 30 g o petroleum jelly ma 15 g o lanolin, faʻapipiʻi 10 mataua o le peroxide, 5-7 mataua o le amonia ma laʻititi vai fasimoli i le paluga. Saunia nofoaga manaʻomia ma le faʻamutaina faʻamama ma tuʻu mo le 15 minute (e tatau ona mago laititi le lapoʻa). A maeʻa le taimi faʻapitoa, fufulu ou foliga i vai malulu. A faʻatino le taunuʻuga, faʻamalamalamaina le faʻaaogaina o mea o loʻo lisiina ai vaega e tatau ona faia ia le itiiti ifo ile 2 taimi ile vaiaso.

Apalai

O le aoga o le hydroperite o se faʻamalamalamaina sui mo lauulu foliga talisapaia e le tele o fafine. Ina ia saunia se decolorizing tuufaatasiga, e tatau ona tuʻimomomoina se tasi laupepa o le vailaau faʻapitoa i le efuefu ma faʻafefiloi ma le vai i ni vaega tutusa. O le iuga o le palapala e tatau ona faʻaogaina i nofoaga faʻafitauli, pulu i le 15 minute, ona fufulu lea ile vai. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, o loʻo fautuaina e faʻapaʻu le paʻu ile kulimi faʻafailele. Faʻamalamalamaina o lauulu ma hydroperite e tatau ona faia 2-3 taimi i le vaiaso. O lenei fua e mafai ona faʻaleleia e ala i le faʻaopopoina o isi mea i ai:

  • Ammonia vaifofo ma le fufuluina o le fili. Ina ia mauaina se faʻamalamalamaina fefiloi, olo 2-3 tablet hydroperite ma 5 ml vai vai vai ma 15 ml vai. Ona e tatau ona faʻaopopo se sipuni tele o le tafi mimiti, palu ma faʻapipiʻi le tele saunia i le lauulu e le manaʻo ina ia ufiufi atoa. A maeʻa le 15-20 minute, e tatau ona fufulu ese le faʻavaeina ile vai malulu.
  • Amonia ma togafiti. O lenei fua e mo i latou e mautu le paʻu. Ina ia saunia se decolorizing tuufaatasiga, oe manaʻomia le palu faʻatasi 2-3 nutimomoia papa o le hydroperite ma 10 ml o le amonia ma 30 ml o le fasimoli fasimoli. Ina ua uma ona tuʻufaʻatasia uma vaega, e tatau ona faʻaaogaina le lapoʻa tele i se mafiafia vaega i paʻu manaʻo ma, pe a uma e faʻatali le 20 minute, fufulu ma vai.

Falemaʻalo Chamomile

Muamua e tatau ona e saunia se chamomile infusion:

  • Liligi i totonu o le pesini 30 g matutu teu ma faʻatumu latou i le 100 ml o le vai faʻamama.
  • Ufiufi le container i se tapuni, afifi i se mafiafia mafiafia ma tuu e tumau mo 3-4 itula (e mafai ona e tumau i luga o le chamomile i le thermos).

Faamama maeʻa le tui, solo i lalo le ie vavae ma solo ma faʻafitauli vaega i le aso i le aso. Nai lo le infusion, e mafai ona e faʻaaogaina fugalaʻau fou chamomile, mashed gruel, - e tatau ona tuʻuina i luga o foliga ile foliga o se mask (mo le 20 minute), ona fufulu lea ile vai malulu.

Apu kulimi

  • Faafefiloi 30 ml o le apu kulimi ma le 20 ml o le sua o le tipolo.
  • Faʻasusu le pulu cotton poo le swab i le tali ma faʻamau i luga i le vaega faʻafitauli mo le 5-7 minute. Toe fai le faiga i isi aso uma.

Ole faʻamalamalamaina o lauulu ile mata o se auala faʻamaoni lea e fofo ai le faʻafitauli faigata ole tele o fafine e feagai. Ma e ui e ono umi le taimi e fausia ai le foliga lelei, o lenei gaioiga o le a tupu e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina ma tele leiloa mo le atotupe.

Faʻafefea ona faʻamalamalamaina lauulu ile fale

O mafuaaga e faaosofia ai lauulu ulu e ese. Le tele o taimi, lenei a kenera foliga uiga ese. O teine ​​e uliuli lauulu ma fafine o le itupa i sasae e mafatia tele i antena.

Ae o le tutusa masani mafuaʻaga o le faʻateleina o lauulu ulu o se sili atu o tane male i le toto. O le mea lea, ae e te leʻi amataina se fusuʻaga ma mea e le manaʻomia ma taumafai e faʻamalamalamaina le lauulu, e tatau ona e alu i se fomaʻi-endocrinologist mo se fautuaga ma faia suega mo le androgen mea i le toto.

O le mafuaaga o le le manaomia o lauulu foliga o le sili atu o androgen i le toto

Ole tuputupu aʻe o lauulu e mafai ona maitauina ile taimi o le talavou, menopause poʻo maʻitaga, pe a oʻo i le suiga o hormonal i le tino.

Afai o lauulu e le masani ai, e mafai ona faʻalanoaina. Afai o le tele o laʻau e faigata ma tele, ona muamua lea e tatau ona aveese, ona faatoa taumafai loa lea e faʻamalamalamaina lelei lauulu lauulu.

Fua faʻatatau i e sili ona aoga auala o le hydrogen peroxide ma hydroperite

O le faʻailogaina o fale talavai o le chamomile o se mea lelei tele mo le faʻamamaina

E mafai ona e faʻamalamalamaina lauulu foliga i se malosi o le chamomile fale talavai. 4 laulau. sipuni ti fugalaau mago ua sasaa i le lua ipu vai mafanafana, tausisi mo 3 itula. Ma lenei infusion, o fualaʻau le talafeagai o le fufuluina 3-4 taimi i le aso. Ole iʻuga ole a le matauina vave, ae ole mea faigaluega lea e matua leai se afaina, e leai ni faʻailoga. E oʻo i teineiti i le paʻu maaleale mafai faʻanofoina saogalemu lenei metotia Nai lo le chamomile, e faʻaaogaina foʻi isi fualaʻau (Dandelion po calendula).

Malamalama kulimi

E mafai ona e saunia se kulimi mo le faʻamamaina o lauulu foliga e tusa ma lenei fua:

Fautuaina, Faʻamaonia Sally Hansen

  • perhydrol - 2 g,
  • amonia - 2 mataua,
  • soʻo se fualaʻau - 0,5 sipuni ti,
  • suauu kesi - 8 g
  • lanolin - 12 g.

Uma mea fefiloi lelei. O le maeʻa faʻapipiʻi o loʻo faʻaaoga i nofoaga faʻafitauli, e totoe mo le 10-15 minute. E uma ona fufulu le kulimi.

Kulimi mo moli mata o lauulu mai mea fulunifo e matua mafiafia, ae talafeagai e faaaoga. Toothpaste ma peroxide ua fefiloi i le 1: 1 fua faatatau. O le tele o lo o tausia mo le 10 (mo manifinifi lauulu) poʻo le 20 minute (mo le malepelepe).

E leai se mea e fautuaina ai fafine e teteʻe o latou mata.

O kulimi mo le faʻamaligiina o lauulu e mafai ona faʻatauina sauniuni. Tele kamupani teuteu gaosi faʻapena oloa, fuafua i manaʻoga o latou tagata faʻatau.

Puipuiga saogalemu

O le mea faigaluega mo le faʻamalosia ole laulu e faʻaogaina ua naʻo le paʻu ole tino e aunoa ma se mea e iloa ai le mageso male mea e oso ai. Pimples, manua ma papala mea auai i le tele o contraindications i le taualumaga. Malamalama mama e tatau ona taulimaina ma le faʻaeteete. Afai o le paʻu e matua maaleale ma faigofie ona aliali i le afaina, e sili atu le suʻesuʻeina o le paluga ua saunia vave i le tapulima. I le mea e tupu ai, o le sili atu le aveeseina o lauulu i auala masani, e aunoa ma le faʻataʻitaʻia ma mea masani a tagata.

I le taimi o maʻitaga, e le tatau ona aʻafia foi i faʻamalamalamaga eseese taualumaga: e sili atu le tolopo o ia mo se sili talafeagai vaitaimi o le olaga.

Mafuaaga mo le faʻateleina o le tuputupu aʻe:

  • tupuʻaga
  • suiga o le hormonal,
  • faʻalavelave i le faʻatinoina o le endocrine faiga,
  • faʻafitauli o le tino
  • masani ona faʻaalu le paʻu ma afaina ai le paʻu,
  • maitaga
  • iʻuga o le umi o le maʻi.

O nei mafuaʻaga uma o le mea mautinoa, o le fafine ua amata ona matamuli i ona foliga ma vaʻavaʻai ni auala e faʻamalamalamaina ai lona laulu pe aveʻese e faavavau.

Auala leaga

E tofu lava le tagata ma se tamaʻi fulufulu i luga o ona foliga, ae o isi taimi e liua i le malo ma le uliuli lauulu, mafua ai le le fiafia ma le le fiafia mo tamaʻitaʻi i latou lava foliga vaaia. E tele mafuaaga mo le faʻamalosia o lauulu tuputupu:

  • Tulaga masani. Uliuli-uliuli ma uliuli-paʻepaʻe soua paʻu paʻu i foliga vaaia o laulu i luga o foliga, e le faʻaleagaina o latou foliga.
  • Faʻafitauli i le endocrine system.
  • Faateleina tulaga o male male ile tino.

O nai isi auala e faʻamalamalamaina ai lauulu o foliga e tatau ona taʻuina. Ae ia manatua o nei tupe e leaga ai le paʻu o foliga, ova le soona faʻateleina. Le toe faʻaleleia o lea dermis e matua faigata, o lea e matua faʻaeteete pe a filifilia se fofo pe vaʻai i isi metotia.

  • Se tolu pasene vaifofo o le hydrogen peroxide. E manaʻomia le susu o laupepa ma solo lo latou lauulu mo le 5 minute. Ina ia faʻataunuʻuina le faʻaalia, e manaʻomia le faia o lenei faiga i aso uma. O fulufulu e faʻapipiʻi i lenei auala e avea ma manifinifi ma manifinifi, lea e toeititi lava le mafai ona vaʻaia.
  • E mafai ona e faʻaopopo le lauulu tioata i le peroxide, o le a faʻanofo malie ai lauulu ma faʻateleina le aafiaga o le faʻamamaina. O le ufimata faʻapipiʻi e faʻapipiʻi i foliga ile 15-20 minute, a maeʻa ona fufulu ese ile vai mafanafana. Ole faʻaogaina o le fualaau faasaina e le tatau ona faia sili atu ile tasi ile tolu aso.
  • Apalai E faʻapena foʻi le palu faʻatasi ole hydrogen peroxide ma le urea e faʻafefiloi ai lauulu ile taimi e leʻi umi. E tatau ona oloina le papala i le paʻu ma faʻaopopo sina tamaʻi vai, palu. O lenei mea faigaluega e faʻaaogaina i nofoaga faʻafitauli mo le kuata o le itula. A o le i fufuluina, faasusu lemu le ufimata ma faʻatali i ni nai sekone.

Fofo lelei ma le saogalemu

Ole faʻamalamalamaina ole laulu e mafai ona faia ile fale e faʻaaogaina mea nei:

  • Chamomile tui. Afai o loʻo e mafaufau e faʻamalamalamaina le lauulu i le tino e aunoa ma le afaina o le paʻu, faʻaaoga le fofo lea. Lua laulau sipuni o le mago laʻau e tatau ona faʻatumuina i le afa tioata o le vai mafanafana, faʻamafanafana i le faʻamama i totonu o le vai taele ma faʻataga e tui i totonu o le thermos mo le fa itula. Ole faʻatupuina ole inaketi e manaʻomia ona togafitia ile laulu 3 taimi ile aso. O le iʻuga, e mafai ona vaʻaia i ni nai aso, faʻatatau i aso taʻitasi e faʻaaogaina ai le oloa.
  • Le kulimi limo Faatasi ai ma le sua sua tipolo, e tatau ona e fufuluina faʻafitauli vaega i le aso.

Le lelei o metotia tagata mo le faʻamamaina o lauulu foliga e aofia ai:

  • O metotia na faʻaaogaina e le afaina ai le dermis ile masini.
  • O le tupe faʻaogaina mo le faiga e taugofie tele ma e masani ona maua i faʻasoa a le au talimalo.
  • O lauulu lauulu e toeititi lava le mafai ona vaʻaia.
  • Ole faʻamalamalamaga faʻamasinoga e mafai ona faia tutoatasi ma aunoa ma le tuua ole fale.
  • Afai e masani ona e faʻaogaina le vaʻaia tupe, o le faʻaola olaola o lauulu fou taofi, latou te manifinifi ma puʻupuʻu.

Faatasi ai ma mea uma nei, o le taualumaga mo le faʻamamaina o lauulu i le fale ei ai le tele o tulaga le atoatoa:

  • E mafai ona iai se aʻafiaga mai ile vaega.
  • Afai ua solia le tui, e mafai ona e maua se susunuina (hydrogen peroxide poʻo le hydroperitum).
  • Malamalama e tatau ona faia masani.

Ma faʻamatalaga i auala e faʻamalamalamaina ai lauulu, e mafai ona e faʻatagaina oe ia sili atu ona aulelei ma matagofie. Aua nei galo e uiga i mea saogalemu ma ia le mafai ona taofia!

Mo se ituaiga masikulu lauulu ma hydrogen peroxide i luga o foliga poʻo isi vaega tutusa taua oe manaʻomia:

  1. 6% hydrogen peroxide
  2. masani amonia
  3. soʻo se fasimoli vai
  4. fafagaina kulimi mata lelei,
  5. cotton ear tuns poʻo se mea masani fau fale.

I totonu o se pusa talafeagai, sasaa ai se sipuni ti o le peroxide, faʻaopopo tonu 5 mataua o le amonia i ai. Ma, e tatau ona paʻu i le mataua o le fasimoli vai, e manaʻomia ina ia maua ai i se suamalie le faʻaaogaina, talafeagai mo le faʻaaogaina. O le iuga o le kulimi kulimi e tatau ona faʻaaogaina ma le cotton swab i le lauulu tuputupu ae nofoaga.

E tusa ai ma lenei polokalame, o le hydrogen peroxide o loʻo faʻamalamalamaina, o le faʻavae e mafai ona faʻaaogaina luga o lima poʻo isi vaega o le tino.

Le tele o taimi e tali atu ai i le fesili pe faʻapefea ona faʻamalamalamaina le lauulu i luga o le paʻu o foliga, o tamaitai faʻasoa atu le aoga aoga lenei.

Ina ia saunia se palu fefiloi o le ae manaʻomia:

  1. hydroperit i papa tusi (e mafai ona faʻatauina i le fale talavai i se tau maualalo faʻatauina),
  2. vai gaosi
  3. fulufulu uʻamea.

3 peleti ole hydroperite e tatau ona olopalaina ile efuefu, faʻaopopo le afa sipuni ti ole amonia ma le sipuni tele ole vai masani. A maeʻa ona palu faatasi le tuʻufaʻatasiga, faʻaopopo le sipuni tele o le tafi mimiti. O lenei pes e tatau ona faʻaogaina ile lauulu e le manaʻomia ina ia latou ufiufi atoa. Naʻo le tulaga lea, o le a aoga le faʻaaogaina e pei o le faʻamalamalamaina o lauulu i le hydrogen peroxide.

I le umi faʻafesoʻotaʻi o vailaʻau faʻaoso ma le paʻu manifinifi, e mafai ona e maua se susunuina o le a na ona faʻataua le mafaufau i le faʻafitauli vaega o foliga.

O fua lelei mo le susuluina o lauulu foliga

Filifilia se auala e faʻamamaina ai lauulu foliga, e tatau ona e suesue ma le faʻaeteete i foliga o mea taʻitasi ma ia mafaufau i mea lelei ma faʻaletonu. O le mea taatele i totonu o tatou uso a tagata o le faʻamalamalamaina o lauulu foliga ma le mea o loʻo taʻua ai "tina matua" metotia.

Mo i latou e le iloa faʻamalamalamaina le laulu o foliga, ina ia aua le faʻalavelave, matou te fautuaina le faiga muamua - o le aoga muamua.

Maua se tolu pasene hydrogen peroxide vaifofo mai fale talavai. Soia se cotton cotton i se vaifofo ma soloi le paʻu i le mea o lo o tupu ai lauulu mo le lima minute.

Toe fai lenei faiga tasi le aso i aso uma mo 5-7 aso. Taofi le faʻasologa pe a faʻamalamalamaina le malosi o le malamalama.

O lauulu o le a faʻamaluina ma avea atili malamalama ai, ma o lenei o le a tupu vave, o le susulu sili atu lou masani masani.

Mo tagata e pa'ū i le paʻu ma e manaʻo e faʻamalamalamaina le lauulu foliga, mafai ona ofoina sili atu le agamalu taualumaga.

Tolu pasene peroxide e tatau ona faʻafefiloi ma se lelei fulufulu fulufulu i se vaega o 50/50 (ie i le tutusa voluma).

O le iʻuga gaʻoa o loʻo faʻaaogaina i vaega o le paʻu pe a manaʻomia ma faʻaaogaina mo le luasefulu minute.

E le gata i lea, o nei mea uma e fufulu ese ma le mafanafana vai. A fufulu, e aoga le faʻamaloloina ole paʻu faʻapipiʻi ma se kulimi lelei e faʻafailele ai.

O se auala lauiloa o le faʻanofoina lea o lauulu o foliga ile fale ole perhydrol. O le uu e le gata e faʻamalamalamaina ai le laulu o foliga, ae faʻapena foʻi ona telegese ai lo latou tuputupu aʻe.

O vaega o le suauu: lanolin - 12 gram, petroleum jelly - 8 gram, perhydrol - 2 gram, ammonia - 1 drop, shampoo - i se aofaiga ua lava e mautinoa ai o le paluga e maua ai le ogatasi o le mafiafia sour cream, palu ma taia i se homogenous mass.

Faʻaalu le paʻu o le perhydrol i vaega o loʻo manaʻomia ai le paʻu i luga o le fofoga i le palasitika spatula.

A maeʻa le faʻatulagaina, e tatau ona e faʻatali mo le lapisi e faʻamago ona fufulu ese lea ma sina vai mafanafana. Lenei o se lelei moli filifiliga e mo teineiti e laulu lauulu.

O le isi auala e faʻamalamalamaina ai lauulu ile amonia ma le hydrogen peroxide.

E limasefulu kalama o le peroxide ua fefiloi ma le afa sipuni ti o le amonia ma ua i ai le kulimi luluina, palu ai seia oo i le homogen mass i le tele e pei o le gaʻo masima kulimi, ae le sosolo.

O le suʻega gaʻoa ua faʻaaoga i le paʻu ma lauulu e leʻi manaʻomia ma taofia mo le sefulu minute.

A uma ona taofiofi lea vaitaimi, ona aveʻesea lea le uu i le cotton cotton, fufulu le mata i le mafanafana vai e leai se fasimoli. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, e lelei le suʻiina o mata ma se kulimi aoga.

O lea ua e iloa faʻapipiʻi laʻau lelei ina ia aua neʻi afaina. Mulimuli i fautuaga a polofesa ma manatua, soifua maloloina lauulu o lau teuteuga autu!

Faʻafefea ona foia le faʻafitauli?

O le pupufaʻi ma fulufulu o se auupega muamua lea e sauni fafine faʻatino e piki i luga. Ae aua le faatopetope. I lenei tulaga, latou te le fesoasoani, ae, i se isi itu, provokator o le tulaga. O le silafi o le a aveeseina le lauulu, ae le o le umi, ma o le mea fou o le a le tupu soona paʻu. O le a atili ona pogisa ma mafiafia, ma o lea sili atu le matauina. Ofuvae? E le o fafine uma ua sauni e tui le faʻamalosi ma 'au. O le matua tiga lava o se gaioiga e mafai ona mafua ai lauulu tuputupu ae, ma i le iʻuga, oe mafai ona maua le atoa tane 'ava poʻo le moge.

E mafai ona e faʻaaogaina metotia fou - tiga tiga ma le taugata laser prosedur. Faʻafefea ona avea O le a e filifili?

Faʻafefea ona fai lauulu e le o vaʻaia?

E i ai se isi mea - fulufulu mata e faʻaaogaina ai ni mea masani faʻalenatura poʻo vailaʻau teuteu teuteu ile fale.

O lenei fofo i le faafitauli o:

(ona o vailaau togafitiga, lauulu mou ese ma taimi uma)

(lauulu foliga pe a uma le muamua "sauniga fale" avea toetoe lava a le o vaaia),

(o le tau o lauulu tuputupu ae e le taua pe a faatusatusa i le tau o waxing po shugaring),

(o tupe e manaomia mo pipiʻi o loʻo i ai i le tuaoi fale talavai, ma o nisi oi latou o loʻo "lata mai" i totonu o le fale),

(O le sasaina o le "le aoga" lauulu e le o se taimi e alu ai ma e le umi le taualumaga e mafai e tamaitai uma ona faia i le fale na o ia).

Aoga lelei lauulu bleaching sooupu

O se “pusa muamua-fesoasoani muamua” ma le tele o vailaʻau vailaʻau e faigofie ona ufiufi lou lauulu ma faia ia le vaaia. E le faigofie, vave ma leai se tiga o le lanu.

Matou te lisiina ni mea sili ona aoga ma faamaonia oloa e faʻamalamalamaina lauulu foliga.

  • Vailaau pei o le hydrogen peroxide (hydrogen peroxide) ma amonia.
  • Fofo togafitiga: sua o le tipolo, chamomile infusion.
  • Aulelei - faʻapitoa kulimi faʻaputuga.

Ae e te leʻi taumafai i le oloa filifilia, faia se suʻega faʻataʻitaʻi i le talafeagai o le fualaau ma le paʻu. E lava le togafitia o le tapulima ma se susulu malamalama e malamalama ai pe i ai ni afaina ma afaina itu.

Hydrogen peroxide - faigofie, faigofie ma taugofie

E leai se mea e faigofie nai lo le soloi o ou foliga ile hydrogen peroxide, o loʻo iai se vaega tele o mea gaosi ole 3%.

  1. Fufulu se cotton vavae poʻo se teuteu tisiketi ma peroxide.
  2. Solo vaega faʻafitauli i luga o foliga.
  3. Faatino le faiga mo le 5 minute.

O tali muamua o le a vaaia pe a uma le fitu aso.

E le mafai faʻaalia le iʻuga o le a maitauina pe a maeʻa le uluaʻi faʻatonuga. Peitaʻi o se faiga faʻapitoa e fesoasoani ai i le ausiaina o le faʻamoemoe e taunuʻu. Faʻaoga le peroxide i aso uma ma lou laulu o le a faʻamalamalamaina. Pei ona latou fai mai, o le onosaʻi ma naʻo le onosaʻi.

Tuufaʻatasiga auala

Ole 3% hydrogen peroxide solution e mafai ona faʻaaogaina naʻo ia pe tuʻufaʻatasia ma isi vaega.

O le fofo ole hydrogen peroxide ma le tafi faʻafefiloi o loʻo fefiloi ile tutusa o aofaʻi. O le taunuuga suʻeina e faʻaaoga i nofoaga o lo o faʻateleina lauulu e aunoa ma le mimilo. Umi - 20 minute. I le faaiuga, o le oloa e fufulu ese, ma mo le faʻamalosiʻau lemu, o le faʻafitauli vaega ua togafitia i se kulimi aoga.

Ole faʻaopopoina o le ammonia e faʻalauteleina ai le gaioiga o le hydrogen peroxide + salu kulimi. " O ni nai mataua o le amonia - ma o le tali ua sauni e faʻaaoga. Faaaoga le foam i le lulu i le vaega o le nasolabial tafatolu poʻo auvae. O le taimi mo teuteu teuteu o isi aso uma lava. Aua le faʻaaogaina sauaga. 5 taualumaga o le a lava lelei mo lauulu e māmā ma o latou tuputupu aʻe e faifai lemu tele.

Lemon Juice - O se Fofo Fofo

Ole sua o le tipolo ua maeʻa e aoga tele pe a e faʻaaogaina lenei oloa i aso uma. Solo vaega faʻafitauli i le sua o le kulimi, ae ia e manatua e tatau ona suasina - a leai o le aoga o gaioiga o le a leai.

A fofo o lauulu o se fofo

E te iloa o le pupuni masani lauulu lauulu o le a fesoasoani e vave valiina lauulu foliga?

  1. O vaega uma o le vali e fesootaʻi tasi. E faigofie tele faatonuga. Faaaogaina uma le vali vave le talafeagai e uma. O le vaega lona tolu o le vaega ole auga ole a mafai ona tuua "isi taimi".
  2. Ae le i faia se faiga teuteu, e le fautuaina i le fufuluina o mata i kulimi ma tonics faapitoa, ina ia aua nei fufuluina ese le ata puipuia o loʻo i ai i le faʻatulagaina o le kelaceous.
  3. Ole faʻamaninoina ole taimi e tatau ona laititi atu nai lo mea o loʻo tusia i faʻatonuga, talu ai ole maʻaleʻale ole paʻu ile mata e sili atu le maualuga nai lo isi vaega ole dermis. 10-minute ili kulimi ua lava e faia lauulu uliuli toetoe a le o vaaia.

Hydroperite Fofo: O se vailaʻau e faʻamalamalamaina ai le laulu o lauulu

Faititiga le hydroperite laupepa i le pauta seti ma palu faatasi ma nai mataua o le amonia ma le hydrogen peroxide (e mafai ona faʻatauina i le fale talavai). O se hydroperite laupepa i lenei tulaga e faʻaalia ai ana aʻafiaga antiseptic. Ina ua maeʻa ona faʻamaapeina le hydroperite, o le cotton swab ua susu i le paluga e maua mai ma nofoaga o le "faateleina lauulu" e le sili atu nai lo le faʻatasi faia i aso uma e fitu. O le fofo e faʻapipiʻi i le dermis ma taofia mo le 10 minute.

Tasi le taimi e ono le lava, o lea e mafai ai ona toe fai le faʻagaioiga. Ae e tatau ona manatua o le soʻona faʻateleina e mafai ona iai se aafiaga malosi. O le taimi lava e te lagona se mumu lagona i luga o le paʻu, aveese loa le tulaga o pupula sui mai ona eria ma le tele o vai. Nofoaga faʻamalamalamaga e mafai ona mumu mumu, o lea e masani ona faʻamaluluina latou ma kulimi pe a uma le faʻagasologa.

Saunia se faʻamalamalamaina sui e naʻo totonu ole fagu ipu.

O se faigofie filifiliga mo le malamalama - ulufale o le chamomile

  1. Ua faʻamaligiina mea matutu (2 sipuni tele) i le 150 mililita o le vai faʻapuna.
  2. Mo le 4 itula, o le paluga e tumau i le thermos.
  3. O le faʻaiuga o le faʻamaʻi ua faʻamamaina ma faʻaogaina e togafitia ai lauulu i luga o le paʻu o le mata.

O le faʻagasologa e tatau ona 2-3 taimi ile aso. O faʻaiuga o au taumafaiga, ma lagolagoina i aʻafiaga o chamomile infusion, o le a maitauina pe a maeʻa nai aso.

Afai e leʻi leva atu ona tuʻia oe, mumusu e faʻamalamalamaina lou lauulu i se taimi lata mai

Anotusi

Ole faʻamamaina ole mata e le mafai ona faia i mea nei.

  • pe a fai e iai le faʻapalepale i se tasi o vaega o le tuʻufaʻatasiga o oloa faʻaaogaina (o se suʻesuʻega muamua o le a fesoasoani e taofia le faʻaalia o aʻafiaga o le afaina o le paʻu),
  • o le paʻu e mataʻutia lava ma tali i soʻo se aʻafiaga i fafo,
  • O loʻo iai foliga mataʻutia, mageso, ma fuafua.

Malamalama foliga lauulu o se auala faʻamaoni e foia ai se autu faigofie. Ae o se faigofie ma sili ona aoga lea auala e mafai ai ona e faia le uliuli lauulu i ou foliga i le paʻu ma le fesoasoani o oloa saunia i le fale oe lava. Ma nei mea uma e aunoa ma le afaina o le soifua maloloina ma leiloa ile atotupe. O le a se isi mea e sili atu?

I le mea lilo

  • Ua e misia se fonotaga a tamaiti o le vasega ona e te fefe e faalogo na e matua.
  • Ae le gata i lea, puʻeina foi foliga mataga o aliʻi.
  • O oloa faʻalauiloa o paʻu e le faʻafouina ai foliga ile taimi muamua.
  • Ma le faʻataʻitaʻiga ile faʻata na atili ai ona manatua pea le matua.
  • E te manatu ua e foliga matua atu nai lo lou matua.
  • Pe naʻo le fia "faasaʻo" talavou mo le tele o tausaga.
  • E te le manaʻo e fia matua ma ua e sauni e faʻaaoga se avanoa mo lenei.

O ananafi, e leai se tasi na maua se avanoa e toe maua ai le talavou e aunoa ma se taotoga palasitika, ae o le aso lea na aliali mai!

Mulimuli i le soʻotaga ma saili pe na faʻafefea ona e taofia le matua ma toe foʻi le talavou