Foliga mata ma mata mata

Mumu mata pe a mavae mata o mata

Lashmake poo eyelash extensions o se teuteu teuteu gaioiga lea o loʻo maua atili ma sili atu lauiloa i totonu o matagofie o aso nei. O aso nei, o le tele o le tele pe laʻititi tele fale lalelei faʻapitoa ma tutoʻatasi faʻapitoa ofoina auaunaga e faia ai le "fulufulu mata e masani ona e miti i ai." I se faʻaopopoga, tau mo lea taualumaga ua sili atu ona taugofie nai lo le lima i le fitu tausaga talu ai.

Ae pe e masani o le faʻaiuga o se taugata ma faʻaalu taimi o taualumaga o le a umi fluffy cilia? E le lelei ni mea mo le fausiaina, taugofie kulimi poʻo le le faʻapolofesa, galuega le faʻatautaia a le leshmaker e le gata e faʻaleagaina ai le faʻaletonu, ae faʻaleagaina ai foʻi le soifua maloloina o le kalani. O se tasi o faʻaseʻesega masani pe a maeʻa ona faʻaligiina o mata ile lanu mumu. Le mea e fai E faʻafefea foʻi ona alu le faʻasolosolo mata pe a fai e le matai mea uma?

Faʻasologa

Tekonolosi, o le faʻatulagaina mo fulufulu mata e faigofie tele ma faigofie le saogalemu. Ae e na o tuutuuga o loʻo faʻatinoina e se tagata tomai faʻalelei i le usitaia uma o puipuiga saogalemu ma tulafono o le tumama. Faʻafefea e se laʻasaga i lea laasaga ma lea sitepu mo le faʻaopoopoina o mata mata?

  • Ae le i amataina le galuega, o le master lashmaker o le a talanoa ma le kalani pe o le a le iʻuga ua fuafuaina e maua ma le fesoasoani a le fale. Ae le i faia le faiga, e maeʻa ona fufulu ese mata o mata, mata ua lelea maulalo e faaaoga ai se mea faigaluega faapitoa. O se puipuiga bio-mea faʻapipiʻi e tuʻuina i luga o le laumata pito i lalo.
  • Mo fulufulu mata uma talafeagai mo le faʻaopoopoina, tasi mata gaosi mata e faapipiiina. Fuafua i le faʻamoemoe e manaʻomia, le galuega o le leshmaker mafai ona tumau 1.5-3 itula. I lenei taimi atoa, ole tagata o tausia e le tatau ona tatalaina ona mata.

  • A maeʻa ona pipiʻi, ona faʻaaogaina lea e le matai se ie puipui i fulufulu mata ma selu ma se pulumu faʻapitoa.
  • Taua! E le tutusa laina mata ma e le tipi pe a maeʻa! O le mea mo le taualumaga, e tatau ona vave filifili le matai e manaʻo i le umi.
  • Ile faʻaiuga ole faʻataʻitaʻiga, ole 15-20 minute le taimi ole tagata o tausia, e aunoa ma le pupula o ona mata, e nofo i lalo ole ili ina ia "faʻavaivaia" ai mea leaga o loʻo tupu mai ile pulou mata.

A uma le faʻataʻitaʻiga, auga e ono aliali mai e pei o le saeia i tua atu o mata mata, mumu mata. O le a le mea e fai i lea tulaga?

Mumu ma saeia i le lua lua itula talu ona faʻataʻamilomilo mata mata o se masani masani a le tino. Oe manaʻo e amata ona popole pe a maeʻa lenei vaitaimi. E manaʻomia le matauina o le tulaga o mata i le isi aso. A faʻapea e leaga le faʻapipiʻi o le mucous poʻo le polotini mata, pe a tupu foi isi faʻailoga, atonu e manaʻomia oe e saili se fesoasoani faafomaʻi. Ae afai, pe a uma le 24 itula pe a uma le pupula o mata, mata mumu, o le a le mea e tatau ona ou faia? Mafuaʻaga mo lenei tali e tatau ona fuafuaina e se fomaʻi mata. A o le i faʻafesoʻotaʻia se tagata poto faʻapitoa, e mafai ona e filifilia tutoʻatasi le mafuaʻaga o le mumu, ma afai e manaʻomia, saunia oe lava ile tausiga muamua.

Mafuaʻaga numera 1: contraindications to build

O le mea muamua e tatau ona e iloa e uiga: o le fulufulu mata faʻasolosolo faiga e i ai le tele o contraindications. Lashmaker e popole e uiga i lona igoa taʻutaʻua mautinoa lapataia e uiga i lenei mea ae le i amataina le taualumaga. E sili le lafoai o mata mata:

  • ma le masani ona faʻaaogaina o tioata faʻafesoʻotaʻi,
  • maualuga le malamalama o laumata,
  • konunctivitis, blepharitis ma isi faʻamaʻi o mata po ole laumata mata.

Faʻamaʻi e le gata mafai mafua ai le mumu o mata pe a uma ona fausiaina. O se faʻaiuga o se aga mama e leai se tau, atonu e amata le faʻafitauli, e o mai ma le fulafula o laumata, tiga ma le le mautonu, ua le lelei le vaʻai, faʻaaliga.

Ae afai e leai ni contraindications i le faʻagasologa, ae ui i lea, pe a maeʻa le mimilo mata mata, mumu mata? Le mea e fai O mafuaʻaga o le mumu e mafai ona malamalama i ai ile mataala i faʻailoga e oʻo atu i le mumu o mata.

Mafuaaga # 2: Alapani

E mafai ona tupu se aʻafiaga i mea e faaaoga mo le fausiaina, o lona uiga laumata mata pe faapipiiina. Faailoga uiga o se teteʻe i se vaega faapitoa o le fulufulu mata: mumu o mata ma laumata mata, saeia, fula o le laumata ma gase pea. O se faʻailoga o le fou mata na mafua ai le tali mai a le tino e masani lava mumu mata, fulafula ma se lagona o le matutu. Tiga poʻo le vevela i le mata ole mata ile mataupu lea, ole tulafono, e le tupu lea.

O foliga mai o se tali teteʻe e muamua mai uma taimi e mafaufau ai i le agavaa o le matai na faia le fau-mea. O se leshmaker lelei o le a amataina le suʻega e ala i le faʻapipiʻi o sina laititi o kulimi i le laumata mata e uiga ile 24 itula aʻo lei faia le taualumaga. A sili ona lelei se tasi o le a malie e tuʻu se tasi pe lua suʻega silia i le aso aʻo leʻi faia le fauga ina ia maitauina le tali atu. A maeʻa le aso, pe a le tulaʻi mai ni auga o se aʻafiaga teteʻe, e mafai ona amata galue le matai. A leai, o se taualumaga e le saogalemu.

O le mea moni, o le mea sili e fai pe a amata ona amata mai se aʻafiaga ile fomaʻi vave. E fautuaina e taumafai e saili poʻo le a le mea e pueina ma fulufulu mata le aliʻi faʻaaogaina - e matua le manaʻo tele le faʻaaogaina o ia mea i le lumanaʻi.

Mafuaaga # 3: O le Lashmaker Sese

Na oso le fiafia ma le mumu o le mata pe a tupu, sa faafuaseʻi lava e le matai ona faapipiiina se laulu mata faafoliga i ni laulu mata se tasi pe fulufulu masani na pipii faatasi ona o le le saʻo o le lashmaker. A maeʻa ona fausiaina, o ia mea sese o le a mafua ai le ita. Togafitiga, pei o lea, i lenei tulaga e le manaʻomia. E lava le liliu atu i le matai ina ia na faʻasaʻo ai le galuega. Oe mafai ona fuafuaina le lelei o le galuega i le taimi lava e mavae lau mata mata: mo lenei e te manaʻomia e tusiina se pulumu faʻapitoa poʻo se laupapa nifo laupapa mai aʻa (faʻavae) i pito. O le faiga e faʻagaioia lelei pe a fai o le pulumu (nifo nifo) saoloto ma faigofie selu e ala i le laulu mata, e aunoa ma le pipii atu i se mea.

O le a aoga le faʻatonutonuina o le lelei o le galuega a le lashmaker, iloiloina le foliga mai o mata mata. E le tatau ona iai ni tulaga o kulimi, faʻapipiʻi faʻalelei, faʻataʻamilomilo poʻo le koluse sopoia! O faʻaopopoga na faia i lenei auala e mafai ona faʻaleagaina ai le faʻanatura mata mata ole tagata faʻatau pe faia aiaiga mo microtrauma. Le laki pe a fai e naʻo le sili atu le afaina gaioiga pe a uma mata o mata - mata mumu. Le mea e fai O le taualumaga mo le faʻasaʻoina o ni faʻaletonu ua taʻu mai e tatau ona pulu faʻataulaʻi e le tagata fai togafiti mata e ave ese ma pipii fou, maitauina le faʻaopoopoga tekinolosi.

Mafuaʻaga Nu.4: microtrauma

O se faʻailoga o microtrauma o le mumu o le tasi mata. Faʻaaliga tutusa: o le mata e susu, e tiga, pe a e liliu le tamaititi e iai le lagona e faʻalavelave se mea, ita, oneone i mata.

O le a le mafuaʻaga o le microtrauma? O le mea sese e masani lava o le le lelei aoga o le leshmaker. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a saofisa faʻapipiʻi e le matai le laumata latalata i le pito o le laumata.

Ole mafai lea ona faʻaleagaina le atigi mata ile lava ose mea e puipuia ai le paʻu o loʻo pipiʻi ile pito i lalo ole laupepa, ma pipiʻi tele. O le le fiafia ona o le mea moni o le pito o le mea faʻapipiʻi e faʻamoe i luga o le membrane mucous tupu toetoe lava vave. O le mea lea, e sili atu le le onosaʻi i lenei faʻasologa atoa, ae fai atu i le matai ina ia toe tuʻu le puipuiga.

Mafuaaga numera 5: vailaʻau susunuina

I lenei tulaga, o le mumu o mata o le a oʻo mai faatasi ma le mumu mumu i luga o le paʻepaʻe o mata ma luga o laumata. A liliu le tamaititi, e tupu le tiga tiga.

I le avea ai o se tulafono, lashmakers lapataia tagata faatau e faapea e faasaina ona tatala o latou mata i le taimi o le faʻalauteleina ma i le taimi lava na maeʻa ai le teuteu teuteu. A leai, afai e te maua ni fagu kulimi mo mata, e mafai ona e maua se vailaʻau o le pulumu o le mata. Ae o le mauaina o se mumu e mafai foi ona o le sese o le matai, afai, i le tele o le sao sao o le taimi o mata faʻata, o le laumata matala tatalaina.

E mafai ona tutoʻatasi fesoasoani i se mu ma faʻamalolo mata mumu mataga pe a uma mata o mata. Le a le mea e fai (ata o le aʻafiaga o se vailaʻau susunuina, vaʻai i lalo)?

Ole le lelei o togafitiga ile va ole vailaʻau e mafai ona oʻo ai i ni faʻafitauli matuia, e aofia ai le faʻaletonu le vaʻai. O le mea lea, afai ei ai se masalosalo o se mu, naʻo le pau le filifiliga saʻo o le vave faʻafesoʻotaʻi o fomaʻi mata.

Fesoasoani muamua mo mata mumu

Afai o le tiga e malosi tele pe o le mumu pe a uma le laulu mata e leʻi alu ese pe a uma le lua aso, e sili atu le le tolopoina le asiasiga i le fomaʻi mata. O le fomaʻi le a iloa tonu le mafuaʻaga o le mumu ma isi faʻailoga, faʻatonu togafitiga.

I tulaga o faʻafitauli, e sili ona ono fautuaina le fomaʻi mata e ave ese mata mata. E te faia foi le mea lea i le salonone, ile matai. E matua le-manaʻomia le vavaeeseina o ou fulufulu mata oe - e mafai ona e faʻaleagaina lou laumata pe faʻaleagaina ni mata faʻanatura masani.

Ae o le a le mea e fai pe a, a maeʻa ona pupula mata, mata mata mumu ma vave saili se fesoasoani faʻafomaʻi fofō mo soʻo se mafuaʻaga e le mafai? Faʻafefea ona aloese mai le leaga o le vaʻai? Mo fesoasoani muamua o le ae manaʻomia vailaʻau nei:

  • "Suprastin" poʻo seisi antihistamine. Ave e tusa ma faʻamatalaga pe afai e iai faʻailoga o alergi.
  • E mafai ona faʻaleleia atili le tulaga o mata, faʻafitia fula pe mageso faʻatasi ma le fesoasoani a Vizin mataua pe faʻapena latou tutusa.
  • Afai e mumu mai mata pe a faʻaalia faʻailoga o faʻamaʻi pe a mavae mata o mata, o le a se mea e tatau ona ou faia? Antibacterial mata teteʻe ("Albucid", "Levomycetin") tatau ona totoina i totonu o mata, maitauina ma le totoʻa le fua i totonu faʻatonuga i le vailaʻau.

Fofo togafitiga mo mata mumu

E i ai metotia tagata e mafai faʻamalolo mata mumu lea ua afaina pe a uma mata o mata. O le a le mea e fai e faʻateʻa ai le mumu e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau?

O le tuai ma faigofie faigofie metotia o le a fesoasoani: malulu compresses - kulimi mai lau lauti. Fufusi palasitika susu i paʻu o laulaʻau malulu poʻo taga lauti faʻaalu mo le 20 minute o loʻo faʻaaogaina ile vaega ole mata. O le lauti e mafai ona faʻaoga le uliuli poʻo le lanumeamata, ae aunoa ma se faʻaopoopoga ma manogi faʻapalapala. Ua lava naʻo lea e fai ai kulimi faʻalua ile aso.

Nai lo le maopoopo, compresses mafai ona faia i se decoction o vailaau vailaʻau. Fale talavai chamomile, calendula, thyme, sage - o le fefiloi o nei vailaʻau poʻo se tasi o latou e tatau ona sasaa ma vai faʻapuna, tauanau ma faʻamama. E faʻaaoga le kulimi malulu i le auala lava e tasi pei o le lauti vela. O mea e tatau ona fai e faʻatonutonu ai mata mo le fitu i le sefulu aso ile laina.

Fausiaina tulafono: faʻafefea ona aloese mai le mumu o mata?

O a tulafono e tatau ona mulimulitaʻia ina ia aua neʻi e maua ni mata mumu pe a maeʻa le laulu mata? O le a le mea e fai e aloese ai mai i se tali teteʻe i lenei matagofie faʻataʻitaʻiga?

  • Ole mata faʻapipiʻi mata ole mea e manaʻomia ai le na ose polofesa matai ile faleoloa. I le avea ai o se tulafono, o se lauiloa lashmaker e manaʻomia. E foliga mai, oe tatau ona lesitala mo le taualumaga i ni nai vaiaso.
  • O le matai e tatau ona i ai i ona lima pepa faʻamaonia lona iloa ma ona faʻailoga: tusi pasi (tusi pasi, tipiloma) e uiga i le toleniga ma le masani ona pasia o vasega talafeagai. Aua le faʻatuatuaina le tagata lava ia-aʻoaʻoga e aunoa ma le lagolagoina o pepa aloaia, tusa lava pe, e tusa ai ma ia, ua tele lona poto masani.
  • Leai se taua e sili atu ole faʻagaioiga. O se ofisa i le lelei potu e mafai ona maua ai tulaga talafeagai mo le faʻamaloloina ma le saogalemu o le tumama. Lashmaker e talia tagata faatau i le fale pe i totonu o se potu e le usitaia tulaga o le soifua maloloina o le a sili atu le taugofie, ae le mafai ona mautinoa atoatoa le tausisia o le tumama tulaga i ia tulaga.
  • O le tausia o ia auiliiliga e pei o le mama o lima ma lavalava o le matai, galue ma mea totini lima, se pulou e faʻaaoga i luga o le ulu o le matai ma le tagata o tausia o le faleoloa, mama ie puipui.
  • O le isi tulaga taua o le le faʻaogaina o mea faigaluega. I le laititi lava masalosalo e uiga i le mama o mea faigaluega, aua e te matamuli e fesili mo nisi gaioiga.
  • Le mea lava e tasi mo pulumu mata - o le tasi lea taimi faʻaaoga meafaigaluega. Le solia o lenei tulafono o se toetoe lava ono oʻo mai faʻamaʻi e mafua mai i mata faʻatautaiga.
  • Leai se mea e te taumafai ai e fai ia oe lava mata mo mata!

Ole tali faʻapitoa ile soifua maloloina o le tasi ma le mulimulitaia o nei tulafono faigofie o le a fesoasoani e aloese mai le tulaga pe a oʻo le iʻuga o le faʻagasologa o se tali teteʻe, ita tele i tua o mata o mata, mumu mata. Ole a le mea e fai pe a fai e le tausisia le fale faʻapitoa ile fale gaʻo pe e le mafai ona faʻamaonia agavaa o le lashmaker? E sili atu le mumusu o taualumaga mo fulufulu mata i se nofoaga faapena. E mafai ona e lipotia soliga le tusia po o le valaʻau i le ofisa o le lotoifale o Rospotrebnadzor.

Mafuaaga o mata mumu pe a uma le fausiaina

Afai ina ua maeʻa se asiasiga i le aulelei mo le lua itula o faʻailoga leaga e le alu ese, e taua le sailia o le mafuaʻaga o le vevesi.

O mea autu na mafua ai mumu o le mata pe a uma se leshmeyka:

  • O se afaina mai le afaina. O loʻo faʻamalamalamaina i le le faʻatamilo i vaega o loʻo fai ai le faʻapipiʻi poʻo i se paʻu o le paʻu o mata o le paʻu. I le faʻaopopoina o le erythema, o loʻo i ai le le faʻaolaina o le vevela, fulafula, faʻateleina le lasrimation,
  • Fai lavalava faʻafesoʻotaʻi. Ole faʻaaogaina pea o mea fai tino e ono mafua ai le galu faʻapipiʻi o le ulu. O i latou na, e faʻaleagaina le ie i totonu o le mata,
  • Le mautonu o le mukosa. Leaga aafiaga tupu i totonu o le fitusefulu-lua itula, i.e. seiloga e taofia le faʻamalosi o le asu oona
  • Laititi mea na faʻaleagaina. A faapipiiina bio-stickers, e faigofie lava ona faʻaleagaina le faʻapipiʻi o le mucous i le itulagi o le laumata pito i lalo, aemaise lava pe'āfai e faʻaaogaina mea mautu, lea e faʻasaga i le mata ma mafua ai le le mautonu. Ina ia aloese mai microtrauma, e sili atu le faʻaogaina o silicone poo gel stickers,
  • Vailaau susunuina. Afai o le aulelei faia le malosi malosi i le laumata, ona tatala lea ma le naunautai le tagata o tausia mata ma leaga uila mai kulimi ulufale i totonu, lea e mafua ai le ogaoga afaina i le membrane mucous,
  • Laititi tulaga lelei mea. Afai e tiga le mata pe a uma le fale ma mumu ua matauina, o lona uiga e sili na filifili le pule e sefe i mea. Ma oloa maualalo-lelei masani ona mafua ai allergies,
  • Fula o le ie totonu o le mata. E tupu faasolosolo i le talaʻaga o le fesuiaiga pe le o togafitia mata. Afai e alu se tamaʻitaʻi i le potu e aunoa ma le tineia muamua o faʻafitauli o le maʻi, ona aliali mai ai lea o faʻafitauli e aliali mai.

Faataga mumu pe a uma le fausiaina

Le umi o le leshmeik e le itiiti ifo lua itula, i le vaitaimi lea ua faʻasa e tatala ou mata. Ina ia aloese mai le tui o kulimi i totonu o le okeni o le faʻaaliga, ua faʻamau ma se puipuiga. Ina ua maeʻa togafiti, na tago e le matai se ili i luga o ona mata e faʻafefe ai le vailaʻau o loʻo totoe mai le pipiʻi.

I totonu o le selau ma le luasefulu minute pe a maeʻa le faʻagasologa, o loʻo maitauina auga nei.

  • O mata e susu pe a uma mata o mata,
  • O le pito i totonu ole mata e mumu ile vaega o laumata pito i lalo

I nisi tulaga, o faʻailoga le lelei popole ai umi atu nai lo le faʻailoaina o taimi, ona e tatau loa ona e asia vave se fomaʻi mata, o le a ia mauaina loa le mafuaʻaga moni o le leaga auga.

Contraindications i le fausiaina

E i ai le tele o faʻatapulaʻaina e le faʻatagaina ai ona fai se leshmake. Contraindications le tumau e aofia ai soʻo se faʻamatalaga o le totoga o le vaʻai. Ua faʻatagaina e fai le toe faʻaopopoga pe a maeʻa le toe malosi atoatoa o le mata, e oʻo lava i toega o faʻailoga o le faʻamaʻi o loʻo i ai i le faʻasa i le asiasi atu i le cosmetologist.

O aliali mai alualu i luma ole lavelave o loʻo faʻapea foi ona tapulaa. I nisi tulaga, o contraindications e tumau, i.e. i lenei tulaga, e mafai ona galo e uiga i le fausiaina tasi ma mo le taimi uma.

O le faʻaaliga o lenei faʻatonuga e seasea lava. Atonu e le mafai e le tino ona “taliaina” le kulimi, poʻo le mea e masani ona faia mai ia lauulu. Afai e te talitonu i fuainumera, o lona uiga la e tupu ai le mata i le tasi mataupu mai le selau. Ole tali atu ole tino e faʻamoemoe i le maualuga le lelei o mea e faʻaaogaina mo le fausiaina.

O mea taugata taugata e ono mafua ai le le lelei. O fafine e maua i maʻi, aʻo le i amataina le gaioiga, e tatau ona fesili i le matai poʻo a mea o le a ia faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le aʻafia o faʻafitauli. Le tele o taimi, e teena e le tino le faʻapipiʻi o le mea, o le puipuiga o le tino iloa ai ona elemene o se tino mai fafo ma amata galue e gaosia ni puipuiga puipuia.

O lauulu e masani ona togafitia i se antiseptic, o lea e seasea ona faʻaosofia ai se faigata maia. O faʻailoga autu a allergies:

  • Mumu ma mago le mukosa,
  • Le afaina, fulafula o laumata. I mataupu ogaoga, o le foliga atoa fulafula,
  • Maea, faʻaletonu le faʻalu.

Ina ia soloia ia faʻailoga o le pathology, e tatau ona taofi le faʻafesoʻotaʻi ma le allergen. Asiasi i se fomaʻi mata mo se feutagaiga, ae masalo e tatau ona e ave le cilia.

Aʻoaʻo atili pe faʻafefea ona iloa alergi mai le vitio.

Mafai ona faʻafitauli e mafua mai i se taulaʻi sese i luga o le fausiaina

Lashmake o se faiga lavelave e manaʻomia ai se cosmetologist e sili polofesa ma mataala. O togafiti uma e tatau ona faia ma le faʻaeteete, talu ai o mata o se tasi o mataʻupu sili ona lamatia, e faigofie ona lavea. O faʻafitauli e masani ona aliaʻe ona o le sasi a le mata lalelei. Le masani ai o mea sese:

  • O le faʻaaogaina o pulumu e faʻaaoga mo isi tagata,
  • Le tausia o tulafono faavae o le tumama: e le fufuluina lima i luma o le fausiaina, le faʻamaʻi o mea faigaluega,
  • Faapipii tasi lauulu sapalai i le tasi i lua natura sili,
  • E le tausisia le tekonolosi o taualumaga. Faapipii se synthetic villus i totonu o le atigi o le mata, ae le o le laumata,
  • I le faʻatopetope, e le saʻo le pipiina o lauulu, faʻatagaina oe e pupula ou mata i le taimi lava e maeʻa ai le fausiaina.

Ole faatopetope o le matai e mafai ona oo atu i le mea moni o le a ia faapipiiina se tasi "alien" fulufulu mata i le va o mea masani lua, o le mea ua tupu, o le mumu ma le vevesi na aliali mai. Afai o le cosmetologist sese fuafua le umi o le lauulu ma faʻasaʻo i lalo ifo o le faʻatulagaina maualuga, ona o le pito o le villus i taimi uma tui lava le atigi i totonu o le mata, mafua ai le ita.

Microtrauma faaosofia e se lashmaker

Tiga lagona faʻatasi ai ma tagata o ni fale faʻalelei ia pe a faia e le matai se manuʻa i le taimi o le faʻagaioiga. O le malosi o le mata e faʻaosofia ai le gaʻo poʻo se mea ninii e faʻaleagaina ai le papala mata o le papala. Fusia lua synthetic villi i se tasi masani mafua ai le le fiafia ma le tiga.

E saʻo le filifilia o mata mata, le lelei le faʻamamaina o le pipiʻi ma e le talafeagai le aveeseina o le bio-adhesive faʻaoso foi le foliga mai o microtraumas. O fulufulu paʻu ua pipii i le latalata o le mata o le laumata, mafua ai le ita o le pito i totonu ole mata.

Faailoga o se vailaʻau susunuina o le membrane mukosa o le mata

E taua le faʻatinoina o ni gaioiga ma le totoga o le vaʻai faʻalelei. O le le usitaʻia o le faʻagasologa e mafai ona oʻo atu ai i ni vailaʻau. O faʻailoga autu o manua:

  • Tiga i le taimi e alu ai mata
  • Mumu ma "oneone" i lalo o laumata,
  • Mumu o le laumata mata ma foliga o nila luga o polotini.

Fesoasoani muamua

Afai e le molo le mumu i le ao, e aliaʻe lagona le mautonu, ae leai se auala e alu ai i le falemaʻi, ona saili lea o se fautuaga mai le matai sa faia le leshmake. A poto masani cosmetologist mafai faigofie ona iloa ai le mea na mafua ai le ita ma, pe a mafai, o le a fautua mai vailaʻau o le a fesoasoani e faʻaumatia mea le lelei.

O le vailaʻau lauiloa "Vizin" o le a mafai ona faʻamamaina le fulafula, pe a fai e i ai se mataala, ave le "Loratadine". Afai e te masalosalo i se faʻamaʻi pipisi, faʻaaoga le "Albucid", e ati atu i aano o le okeni o le faʻaaliga ma poloka le sosolo o le pathogenic microorganism.

O se vailaʻau fagu o se afaina matuia, i lea tulaga e le aoga le tagata lava ia. Valaʻau se fomaʻi i le fale. A o faʻatali mo le taunuʻu mai o le vaega faʻafomaʻi, fufulu ou mata i vai mama i le potu vevela.

O a tulaga e tatau ai ona ou alu e vaai le fomaʻi

A faʻateleina le lacrimation ma le tiga e le toe alu ese mo se taimi umi, talanoa i se fomaʻi ma aveʻese mai le laumata mata. Aua le aveeseina oe, ae le gata i le tosoina latou! O na gaioiga e mafai ona afaina ai le atunuʻu. E aoga faʻatasi se fofo mo le aveeseina, o lea e sili le faʻafesoʻotaʻi o se cosmetologist mo se fesoasoani.

Afai e te filifili e aveese ni kulimi ole fale ile fale, ona e faʻapipiʻi lea ile mea faʻapipiʻi, faʻaaoga se vaega o le moisturizer poʻo sina suauu fualaʻau. Alami mo le lima minute, ona faʻaaoga lea o le laumata ma aveese ma le faʻaeteete le tapuni.

Ina ia faʻaitiitia le ita ma le vevela mafai decoctions o vailaau vailaʻau (chamomile, calendula). Alu se ie vavae i totonu o le vaifofo ma apalai mo le tolusefulu minute i mata. Mo le vaitaimi o togafitiga, mumusu e faʻaaogaina ni mea teuteu teuteu.

Afai o faʻailoga leaga e popole ai oe mo ni nai aso, asiasi ile falemaʻi.

  • O le fomai e filifilia aneti-allergenic vailaau e faʻaitiitia ai le le fiafia auga. Mo se faʻataʻitaʻiga, Tavegil, Suprastin. O nei vailaʻau e iai aʻafiaga paʻu: fiamoe, faʻaititia le ogaoga o mataala,
  • “Vitabact”, “Opatanol” laupepa e fesoasoani e aveese le ita,
  • Ina ia aloese mai le toe aʻafia o faʻamaʻi pipisi, faʻaaoga vailaʻau antibacterial teteʻe "Levometsitin" poʻo "Albucid".

O le a le mea e le mafai ona fai pe a maeʻa le taualumaga?

Lulu mumu pe'ā uma le leshmeik mo se tasi pe lua itula o se mea le maalofia. Talu ai o le faʻagaioiga e umi se taimi e aʻafia ai le paʻu gase o laʻasaga. Peitaʻi, ina ia le umi se taimi e tumau ai mea le lelei, e taua le usitaʻia i ni fautuaga faigofie.

E tolu aso e faʻasaina ona e asiasi i le sauna, solarium ma le i ai i le pupula o le la. Afai e te lagona le le mautonu, aua e te taumafai e aveese oe le faʻaleagaina oe lava.

Aua le soloi ou mata pe faʻaaoga se mea teuteu. E le fautuaina foi e faʻaaogaina suauʻu ma le suauu. I le aso muamua, na ona moe i luga o lou manava, a leai, o le laulu e ono malolo i luga o le aluga ma punou.

Mo ni nai aso, tuu le gaioiga faamalositino. Masima, o se vaega o le afu, faaleagaina le kulimi ma saofaga i le vave leiloa o silia.

Fale talavai oloa

E le mafai i taimi uma ona e vave alu i le falemaʻi, i le tulaga lea o nisi vailaʻau o le a fesoasoani:

  • Mo afaina, matutu Vitabact, Okomistin,
  • Vizin o le a fesoasoani e tuʻu ese le fulafula ma le vevela. E mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe faʻaputu namu,
  • Aveesea ai muamua faailoga o se aʻafiaga teteʻe, ma faʻafaigofie foʻi le soifua maloloina o Suprastin,
  • Faʻaaoga Albucid Eye Drops e puipuia ai le toe foʻi i tua.

Peitai, o nei mea e le aumaia ai faʻaiuga pe afai o le toʻilalo o le mata e matuia. I lenei tulaga, e taua le aveeseina o le uumi lauulu.

Togafitiga i aiga

E le gata i vailaʻau, o fua o vailaʻau masani o loʻo feteʻenaʻi lelei aʻafiaga o le leshmeik. Faia kulimi mai vailaʻau vailaʻau, latou te aveʻese le puffy, faʻamalieina le faʻaititia totonu o mata.

Lions mai ato lanu meamata poʻo le uliuli lauti o le a fesoasoani e faʻamama ese. Tuu mo le sefulu minute. Fai se faʻamalosi faʻalua i le aso.

Faʻasili le oatmeal ma vai faʻapuna, malulu le paluga. Afifi ile fusi faʻasaʻo ma faʻapipiʻi ile mata ita mo le lima minute.

O le sua “Pimply” e fesoasoani e aveese le mumu, fulafula. I se faʻaopopoga, e faʻamalosia ai le paʻu i totonu o mata ma maua ai se foliga fou. O le komepiuta e taofia mo le sefululima minute.

I luma o fulufulu gaioiga i le laulu mata, decoctions o chamomile, calendula po o le sage o le a fesoasoani. E mafai ona faʻaaoga se tasi o laʻau pe tele i le taimi e tasi. Kuka le taofiga, vaimama, tuu ia e tui mo le kuata o le itula.

Fufulu se pulu vavae ma apalai mo le afa itula i ou mata. Ina ia 'ausia le taunuʻuga, e tatau ona e faʻataunuʻu le faʻasologa i nisi taimi.

Faʻafefea ona aloese mai le mumu o mata pe a uma le taualumaga?

O se faʻafitauli e faigofie i taimi uma le puipuia nai lo le togafitia. O lea, ae e te leʻi alu i luga o mata faʻapipiʻi mata, siaki ni fesoasoani aoga:

  • Aua le faʻasaoina oe ma lou soifua maloloina. E tele lava le sao o le faʻatautaia o le leshmeik i le taʻaloga a le matai. Siaki lana galuega, faitau iloiloga,
  • O le faʻasiliina sili ona lelei faia i totonu ole fale. O se potu faʻapitoa faʻapitoa e faʻamalieina faʻamamaluina uma ma tumama tulaga uma,
  • Sterility o le ki i le soifua maloloina. Ae e te leʻi talitonuina le matai i ou mata, iloilo muamua ona foliga. Sa tatau ona fai lona pulou ma totigilima,
  • O le faʻaaogaina o mea maualuga tulaga mata e faʻaititia ai le ono aʻafia o mea le lelei. Fesili mo tusi tusi.

Taumafai le suʻega alergi i le tasi aso ae leʻi fauina. Fai atu i le aulelei e kulini se pea o le synthetic cilia pe na o le paʻu o sina kulini i luga o le laumata, matamata le gaioiga a le tino. A leai ni mea le lelei e tupu, lagona le saoloto e alu i le salon.

Ole a le mea e te sailia pe a filifilia se taulaitu

Ole faʻaoʻoina ose Cilia ose gaioiga teuteu, e tatau ona faia e se matai ua matua agavaa. Talu ai e le gata i le lauiloa cosmetologist, ae faapea foi ma le soifua maloloina o le tagata faʻamoemoe e faʻalagolago i ana togafiti. O le mea lea, pe a filifilia se tagata tomai faʻapitoa, silasila lelei i mea nei:

  • O le agavaa leshmaker le a faamautuina le agavaa e aunoa ma ni faafitauli. I le talosaga a le tagata asiasi tuʻuina atu tusi pasi, tusi pasi, ata o la latou galuega,
  • O le matai e tatau ona tausisi i tulaga mama uma, galulue ma totigilima, faʻamaʻi meafaigaluega
  • O se cosmetologist e tatau ona i ai ni tusipasi lelei mo mea uma faʻaaoga i le fale,
  • I le taimi o le leshmeik, o le fomaʻi faʻapitoa e tatau ona ofuina se pulou ma se ufimata e puipuia ai lona tino mai le pala faʻaletonu,
  • O tufuga tomai faʻapitoa latou te faʻaaogaina ni pulumu e lafo faʻaalu pe lafo i le kalani pe a faʻaaogaina.

Faaiuga

Aloese mai mea le lelei pe a uma mata o mata e faigofie, na ona mafaufau i le contraindications ma filifili se matai lelei. Afai o le faʻafitauli o le mumu o mata e mafua mai i le le saʻo lelei o lauulu, e leai se manaʻomia o faʻafomaʻi faʻalavelave, naʻo le faʻasaʻoina.

A e asia se fale faʻatau latou te le mafai ona faʻamaonia agavaa o se cosmetologist poʻo le lelei o mea, e sili atu le filifili o se isi nofoaga ae aua le lamatia lou soifua maloloina.
Toe foʻi i le Lisi o mea

Mafuaaga o le mumu ma le tiga mata ina ua uma le mata mata

I luma o mata mata, e fautuaina e talanoa ma le matai ma faʻamanino mea o loʻo faʻaaoga mo lenei faiga. Ile taimi ua tuanaʻi, o loʻo faʻamamaina mata male laumata mata ile faʻapipiʻi faapitoa e mafai ona mafua ai se eseʻesega o tali atu pe faʻateleina ai faʻamaʻi mata o mata ma laumata.
E taua le amanaia o le tulaga o le tino i le aso o teuteuga teuteu, ina ia pe a uma mata o mata e le afaina mata ma aua le mumu.

Le iai o contraindications to fausia-luga (konjungctivitis, taimi alergi, afaina)

E iai faʻailoga taua mo le faʻaopopoina o mata. Atonu e le tumau pe o faʻaiʻuga mulimuli mo le faʻatinoina o lenei faiga. Le iai o soʻo se faʻamaʻi o mata, laumata mata ma lata ane o aano o le tino o se taimi le tumau fesoʻotaʻiga i le faʻatinoina o se faiga talafeagai.

Conjunctivitis, karite, laumata mata poʻo manuʻa, lea o le anatomical suiga i le tulaga o le paʻu ma le faʻapipiʻi o mata o le mata e le faʻatagaina ai o mata o mata mo toe faʻaleleia atoatoa.

A maeʻa ona faʻaalu mata, toe tiga ma mumu mo le amataga, e mafai ona e faʻataʻitaʻia metotia a tagata - kulimi mai le lauti poʻo se tanoa o laʻau

Eseese ituaiga o alualu i luma maʻi, faʻatasi ai ma le vavaeeseina o momosi ma fula o le laumata ma laʻei, o loʻo avea foʻi ma mea e teteʻe atu ai i le alu atu i le lalelei.

Aisea na mumu ai mata pe a toe pupula o latou mata

Oe manaʻomia e ola 3 itula pe a maeʻa le faʻaiuga o le faʻataʻitaʻiga. I lenei tulaga, e aoga le mataʻituina o mata o mata mo le aso e tasi, ma afai e le alualu i luma lo latou tulaga pe faʻaletonu, e tatau ona e sailia se fautuaga a le fomaʻi mata.

E i ai le tele o mafuaaga pe aisea e mumu ai mata mumu pe a uma mata o mata.

  1. Contraindications i le taualumaga. Aua le fausiaina luga mata pe afai: fai mata tioata, manino le taua o mata, o loʻo iai faʻamaʻi o le laumata.
  2. O se afaina mai le afaina. O le tino faʻapitoa o le tino ma mafai ona tupu i luga o fulufulu pipii, luga o le kulimi.
  3. Lē saʻo taualumaga.
  4. Microtrauma. E tupu mai ma galuega le lelei a le matai, faʻaopoopo ai ma le faʻapipiʻi o se tali ile aʻa o aʻa lava.
  5. Vailaau susunuina. I le taimi o le faʻagasologa, e le mafai ona matala le laumata mata, talu ai i lalo o le faʻafitauli o fume o le palapala, e ono afaina ai le mumu mata.

Le mea e fai

O le a ia fuafua le tulaga o le faʻaleagaina ma faatonuina togafitiga.

Afai e matuia le ala, e fautuaina oe e le fomaʻi e aveese fulufulu mata lautele. E tatau ona e faia lenei mea i le na o le potu, ma le tutoʻatasi faʻalavelave, oe mafai ona faʻaleagaina le fausaga o lauulu masani.

Afai e tiga le mata, ae leai se auala e vaʻai ai se fomaʻi, e aoga le aveina o vailaʻau anti-allergenic masani e faʻamama ai le mumu.

Faʻafefea ona iloa le mafuaʻaga o le mumu

A maeʻa le faʻaopoopoga gaioiga, mataitu ma le totoʻa gaioiga a le tino. Eseese lagona o le a fesoasoani e saili le mafuaʻaga o le ita:

  1. Mumu mata, fulafula ma lagona mago o se tali teteʻe mai luga o mea e faʻaaoga i le fauga fale. E le gata i lea, pe a faʻataʻamilomilo tamaiti, o le vevela e ono leai.
  2. I le faʻaleagaina tele, ituga, pe a fai e mumu porotini ma mata o mata mata e mata i le kulimi faʻaaoga.
  3. Afai o iai le tiga i taimi o feʻaveaʻiga o tamaiti, ma le mumu o luga o le squirrels foliga mai o ni alaga taʻutaʻua, o lenei o le vailaʻau susunuina.
  4. Mumu o porotini, o nisi taimi o laumata, saeia, o le lagona o loʻo i totonu o mata o se mea mai fafo o se tali i microtrauma e afaina ai le faʻapipiʻi o le mata.
  5. Faatasi ai ma le mumu, tiga, fulafula, e ono amataina le faʻafitauli.

Vaʻavaʻai lou soifua maloloina pe a fai o faʻailoga tumau i totonu o le tasi i le lua aso, ia mautinoa e talanoa i se fomaʻi mata.

O a mataua e mafai ona faʻaaogaina

Mo faʻailoga o le ita mata, alu ile fomaʻi o le sili fofo. Ae afai e leai se auala e maua ai se feutagaiga ma se fomaʻi, ona mafai lea ile fale, e mafai ona e faʻaititia le mumu, gatalia, fula.

Le mea e fai e faʻateʻa ai le mumu pe a maeʻa le taualumaga:

  • i luma ole alergi i mea, Suprastin, o se vailaʻau e tatau ona faia e tusa ai ma faʻatonuga, e mafai ona taofia ai le ita
  • ma le afaina o le mucous membranes, o le faʻaaogaina o Opatanol ma Vitabact o le a sefe. O ni nai mataua faalua i le aso, mo le 7-9 aso,
  • afai, e faʻaopoopo i le mumu o le mata, o le faʻailoga autu o le vevela, Vizin teteʻe, e pei o se loimata o se tagata, e talafeagai, latou te faʻamaloloina faʻalelei o le vaimata ma aveese le mumu,
  • afai e maua se faʻamaʻi ma oso le fulafula, o vailaʻau antibacterial Levomycetin ma Albucid e talafeagai, latou faatonuina e se fomaʻi.

Taulaga o faailoga le lelei e mafai ona ausia i le faʻamaloloina fualaʻau faʻaalu. Mo nei mafuaʻaga, e mafai ona e faʻaaogaina chamomile, sage, thyme.

Puipuiga faiga

O le a le mea e fai e puipuia ai le mumu i mata i le taimi o le faʻaopoopoga gaioiga?

O le tuutuuga taua o le faʻatinoina o taualumaga naʻo i totonu o le faleoloa ma faʻatuatuaina matai.

O le polofesa tomai e tatau ona i ai se tusi pasi poʻo se tipiloma e faʻamaonia le aʻoaʻoga i le faʻagasologa. Ole kapeneta e tatau ona mama, ia mautinoa e iai ni lima mama ma ni lavalava. Tatau ona galue i totini lima.

Tasi o le taua tulafono o sterile mama meafaigaluega. Fulufulu mata pulumu, o momono e tatau ona faʻaaoga. O meafaigaluega uʻamea e gaosia e tusa ma tulafono uma. A le maitauina le mama, e mafai ona tupu se faʻamaʻi e leaga ai le soifua maloloina.

Taimi lelei le puleaina mo mata mata pe a uma le taualumaga o le a mafai ona faʻaititia ai le taimi mo mata toe faʻafouina:

  • Aloʻese mai le faʻavavau o le vai i le muamua 3-5 itula,
  • vaiaso ae leʻi faia le taualumaga ma le vaiaso pe a uma ona e manaʻomia e aloese mai le tanu i le la ma le solarium,
  • 5 aso aua le alu i nofoaga o maualuga vai: i le sauna, taele, vaitaʻele,
  • E le mafai e se alofa faʻapea ile soona faʻaaogaina o kulimi suauu, suauʻu, mea teuteu susu,
  • sili ona lelei le moe - i tua, aua neʻi e faʻamama ou mata ile malosi,
  • faia faʻasaʻoina poʻo le faʻamamaina o le silia mai tua i le 3-4 vaiaso,
  • fafagaina ma faʻamalosia ou laulu mata e iai vitamini A ma E, burdock ma castor oil,
  • lelei compresses luga o le cilia mai le lauti, uliuli ma lanumeamata, mai le tui o sage, o le a faia.

Faailoga o itu aafiaga ina ua mavae le faʻaaliga o mata:

  1. Mumu o le sclera.
    O lenei faʻailoga, i le masani ai, e mou atu (le maualuga) i le taeao e sosoʻo ai.
    Afai e leʻi tupu lea mea, ae naʻo le faʻaletonu, ona avea lea o se mafuaʻaga ogaoga e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi faʻapitoa mo le talaina o togafitiga.
    Aua le faʻatuai e asiasi i se fomaʻi faʻapitoa pe a aliali mai ni mumu, o le nofoaga o fesoʻotaʻiga i le va o le laumata pito i lalo ma le laulu o mata, o le mumu ua maua se lanu ulaula, fula soʻo se tasi o laumata (poʻo mea uma e lua i le taimi lava e tasi) ua aliali mai, o se pipii vai e faʻamatuʻu.
  2. Susu mata.
    E le o mea ia i ni nai itula pe a uma le taualumaga, ae e le umi se taimi - mai le aso pe sili atu foi.
  3. Ata pue.
    O le masani masani e uiga ile 3 itula pe a maeʻa le taualumaga.
    O le faʻaumiumi o le photophobia e faʻailoa mai ai le amataga o le conjunctivitis poʻo seisi lava faʻamaʻi.
  4. Gatalia o laumata.
    Le o se masani i le mataupu faavae. O lenei faʻailoga e faʻailoa ai se maʻi mata, ae le o se meaola.

Afai o le fau-mea na tupu mo le taimi muamua, ona ono leiloa lea le tagata o tausia o le ai ai ni ona faafitauli i le soifua maloloina mata.

Ina ia sailia le mea na mafua ai tulaga o le mata e manaʻomia le auiliiliina o le gaioiga mai le amataga e oʻo i le iʻuga.

Allergic tali

O le tulai mai o allergies, e faigata ona valoia. Ina ia iloa pe o le a i ai se le lelei tali mai o mea ma kelu, faʻaeteete o le matai na te faia suʻega alergi muamua (sili ona lelei - o le aso aʻo le i fausia).

O le bimatoprost vailaʻau, o se vaega o le kasa, e tele na mafua ai mafua o papala pe a uma ona fausiaina.

Faailoga: fulafula o laumata, saeia, mumu o le sclera, fulafula i lalo o mata, ogaoga vevela o le laumata.

Fofo: aveina o se antihistamine (o le faʻamatuʻuga pepa e le taua, ae o le vave faʻafitauli e maua e ala i le faʻapipiʻi isu, siama sua), vave togafitiga faafomaʻi.

Tagata contraindications

  • ofuina ni mata tioata
  • taitoatasi hypersensitivity o laumata,
  • soʻona faʻamili lava, blepharitis, faʻafitauli i le hypothermia, ma isi.

Faailoga: vave atinae o faʻamaʻi mata poʻo faʻateleina o faʻafitauli o lo oi ai ma latou.

Fofo: taofia mai se fauga, pe a tupu lea mea, ona togafitia lea e se fomaʻi mata (pe a leaga le tulaga).

Faʻaaliga mata

Faʻaliliuga o mata mata - o se gaioiga e faʻatinoina e aliʻi. O loʻo fai e aunoa ma se vali, o toega o sebum ma pefu na faʻamamaina muamua ma se faʻapitoa fatuga. Ole mea lea e mafai ai ona faapipii lelei ile kulimi, ma faʻalautele mata ile laulu ile laumata.

O le faʻaopopoina tekinolosi e faʻapea:

  1. O pito i luga ole laulu e vavae ese mai le pito i lalo.
  2. Taitasi mata faʻapipiʻi ua faapipiʻi i le pito i lalo o ona lava.
  3. Ua faʻamau lelei mata ile laulu.

O le matai lelei e tatau ona faia se suʻega faʻapipiʻi i le aso ae leʻi faia le taualumaga. Ole vailaʻau e mafai ona mafua ai se maʻi teteʻe, ona ole a laititi lava le taimi e faʻaaoga ile laumata. A uma le 24 itula e leai ni faʻailoga le lelei ua matauina, o se faʻaopopoina e faia. Ae paga lea, e le o matai uma e tausisia lenei tulafono.

Aisea ina ua uma le fausiaina o aʻu mata mumu

Afai o le lua itula pe a maeʻa le taualumaga o mata ua mumu ma susu, o se mea masani lea. O loʻo i ai le faʻatinoina o le faʻapasaina o le kulimi, e le tatau ona tumau le umi. Ae afai o le le faʻamalieina e le faʻamamaina e oʻo i lagona tiga, e ono avea ma mafuaʻaga popolega.

O mafuaaga aisea pe a uma ona fausia iina e ono mumu mata:

  • Alergi i mea faaaoga i le faiga.
  • Microdamage na tupu i le taimi o le taualumaga.
  • Le mautonu o le mukosa.
  • Vailaau susunuina mai kulimi kulimi, pe a fai o le matai faʻateleina le mamafa i luga o le laumata.
  • Clay na oso i totonu o le mata.
  • Faamaʻi o mata e faʻailoaina i faʻafitauli tau le mafaufau.

Mea matitiva, le poto masani o le matai, manuʻa - o nei mea uma e ono faʻatupu ai le le lelei iʻuga pe a uma le fausiaina.

O faʻailoga nei e ono faʻailoa mai e te matapogia i mea:

  • fulafula
  • faateleina le lacrimation
  • ogaoga o le vevela
  • ogaoga fulafula.

O se aʻafiaga teteʻe e masani lava e le o faʻatasi ma lagona tiga.

Manua i le taimi o le faʻagasologa

O le mea moni i le faiga o le mea sese alu molimau i mea nei:

  • tiga
  • le toʻa pe a e taumafai e faʻagaeetia le moli mata po o le laumata mata,
  • mumu i luga ole fulu mata
  • mumu i luga o le membrane mucous,
  • le i ai o turbid lafoai.

I le tulaga o se manua poʻo vailaʻau susunuina, ia mautinoa e talanoa i se fomaʻi.

Contraindications i le taualumaga

E maualuga le ono mafai pe afai e te faia le faʻasologa pe afai o iai ni contraindications, mata mata o le a amata. O nei contraindications aofia ai:

  • Faʻamaʻi o mata ma laumata mata.
  • Vaʻavaʻaia maila tioata faʻafesoʻotaʻi.
  • Maualuga mata o le laumata, mucous membranes, mata.

E le masani ona faʻaalia le lagona le lelei i mea lelei. O se alergini e avea ma contraindication, ae o le matai lelei o le a faia se suʻega muamua e iloa ai lenei.

Le mea e fai ma mata mumu

I le fale, pe a fai o ou mata e suasami ma mumu pe a maeʻa le faʻatulagaina, e mafai ona e taumafai e faʻafetaui oe lava le le mautonu. Nei o loʻo avanoa nei vailaʻau vailaʻau e mafai ona fesoasoani:

  • Suprastin ma isi antihistamines i le i ai o se tali teteʻe. E puʻeina.
  • Okomitin, Opatanol ma isi mata teteʻe fuafuaina e togafitia allergies.
  • Vizin ma tala faʻatusa o le a fesoasoani e faʻafetaui lagona - faʻaititia o le mageso, fulafula, afaina.
  • Levomycetin mata ma isi pulu antibacterial o le a fesoasoani e faʻaititia le ono mafai ona faʻamaʻi.

Faitau ma le faaeteete faʻatonuga mo le faʻaaogaina o vailaʻau aʻo leʻi amataina togafitiga. E i ai itu aʻafiaga, contraindications.

Faigofie auala

Afai e te le o sauni e faʻaaoga vailaʻau, e mafai ona e liliu i togafitiga masani. E i ai se faigofie tagata auala o le mea e fai i le ita ma le mumu o le mata:

  1. Saunia se decoction o chamomile, thyme po o calendula. E mafai foʻi ona e faʻapipiʻiina ti lanumeamata masani e aunoa ma se faʻaopoopoga.
  2. Maalili i le malulu o le vevela.
  3. Faʻasusu se vavae i totonu o le kuka.
  4. Faʻapipiʻi se disc i le mata.
  5. Umia mo le 30 minute.

O lenei auala o le a fesoasoani e faʻamalieina le faʻanoanoa, faʻaleleia ai le le manuia. Ole faʻasologa e mafai ona faia i le tele o taimi ile aso seʻia oʻo mata ia toe faʻasaʻo. E le aoga pe a faʻaosofia isi faʻaletonu pe a faʻaoga le vali. O le umi ole togafitiga ile komipiuta ile mata o tagata taʻitoʻatasi, tusa ole 7-10 aso.

Le taimi e vaʻai ai se fomaʻi

Afai e leai se mumu ma le mageso mo le lua aso, galu ma le tiga o mata, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mata. O le mafuaʻaga atonu o le faʻalavelave i le laumataʻalo, membrane mukosa, mata mata. Oe e manaʻomia le siakiina ma le faʻaeteete le tulaga o mata, iloa tonu le mafuaʻaga o le le fiafia ma le tiga, amata vave togafitiga. I le tele o taimi, e tatau ona e aveese mata. E le mafai ona e faia lenei mea oe lava; e mafai ona sili atu ona faʻaleagaina le laumata. Faʻafesoʻotaʻi le matai faʻatuatuaina i le faleoloa.

Faʻafefea ona 'alo ese mai mata mumu pe a fausia

Ina ia aloese mai faʻafitauli i le lumanaʻi, e tatau ona e mulimuli i fautuaga nei.

  • Fesili mo pepa e uiga i le agavaa o le matai, faʻapea foi ma tusi pasi mo le tupe faʻaaogaina na ia.
  • Alu i le fale lalelei, ae le o le fale o le matai.
  • Mautinoa o loʻo galue le tagata faʻapitoa ma totini lima ma se ufimata faʻaaoga.
  • Mulimuli i faatonuga uma a le wizard, aua le tatalaina ou mata i le faiga.
  • Filifili le matai na muamua taitaia le faʻapipiʻi suʻega mo se aʻafiaga o le afaina.
  • Ae e te leʻi alu i le faʻataʻitaʻiga, ia mautinoa e te le maua ni faʻamaʻi mata ma isi faʻailoga.
  • Vaʻavaʻaia lelei mo le faʻaopoopoina o ou mata pe a maeʻa le faʻagasologa.
  • Aua le taumafai e fai lau lava mata faʻapipiʻi, tusa lava pe o oe o se matai agavaa.

A faʻapea e mumu lou laumata pe a uma ona vaʻai mata, e mafai ona oʻo mai se mataala pe o se mafuaʻaga o manuaga. E mafai ona e taumafai e faʻafetaiaʻia le mumu o le fale, i le fesoasoani mai fale talavai poʻo togafiti a tagata. Ae afai o le maseʻesea e le alu ese mo ni nai aso, ia mautinoa e talanoa i se fomaʻi.

Faʻafefea ona faʻamautu le mafuaʻaga moni o mata mumu?

Afai e tupu pea le ita i le 24 itula, ona aoga loa lea e malamalama manino le mafuaʻaga mo lenei tulaga o mata. I tulaga taʻitasi, o le ai ai se faʻailoga o le faʻamaʻi:

  • A matauina fulafula, mumu, matuitui gase ma saeia, e mafai ona faamasinoina se alergi i le kulimi.
  • Ogaoga mata fulafula ma faaumiumi mumu, ae i le leai o le tiga i le taimi latou rotation, faailoa se alergi tali i mea fausiaina.
  • O mata e masani ona tiga, mumu, susu, ma lagona le lelei e tulaʻi i le taimi o gaioiga, e faʻaalia ai le i ai o microtrauma.
  • O loʻo iai ni mumu mumu i luga o le mata mata ma afai e te liliu le au aʻoga, e te lagonaina le ogaoga o le tiga - o le auala lea e faʻaalia ai se mea lea e faʻaoga ai se vailaʻau o le mucous membrane.
  • Le palapala palapala e masani ona aliali mai i mata, latou tiga i taimi uma ma e le mafai ona feaveaʻi - o nei faʻailoga e fetaui ma le afaina o le faʻagasologa.

Afai o le mumu o mata e sili atu nai lo 48 itula, ma e leai se tasi o faʻailoga masani e lisi atu i luga e fetaui ma le faʻamatalaga, ia e tatau loa ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mata, e ala i lona poto masani, mafai ona faia le faʻamatalaga saʻo.

Fautuaga e fesoasoani ia te oe e filifili mata mata pe a e aafia i le fulafula pe a uma le mata mata:

Togafitiga o mumu o le mata pe a uma le pupula o mata

A pipiʻi laupepa mata, liliu mumu ma e le alu ese le mataga, ona aveese lea o nei taunuuga o se vailaʻau susunuina ma se suauu faapitoa mo le laumata pe paʻu ua fuafua faʻapitoa mo na mu. E tutusa ma le faʻaaogaina o tupe mai fafo, e tatau ona e amata aveina antihistamines.

Alergi i mea faufale

A faʻatinoina gaioiga faʻamalosia, o vailaʻau fofo eseese e faʻaaoga e fufulu ai aano ma mea faʻapipiʻi fofo mo gluing faʻapipiʻi mata mata.

I teineiti faigofie ile allergies, toetoe lava masani ona tupu se aʻafiaga teteʻe, faʻatasi ai ma le mumu ma le mageso.

Ole mea nei e tuʻuina mai ile aliali o meaola (vaega) ma mea e faʻaopopo ile numera o mata masani ile laulu mata.

Ae le i fauina e tatau ona fai se suʻega mo mea, ia vavaeʻese pe faʻamaonia le ono mafai ona iai ni aʻafiaga. I le maeʻa ai o mata ole mata, e ono tiga le mata ma mumu pe a le faia se suʻega ma na tupu ai se mataʻutia.

O le suʻega e faʻatinoina e ala i le faʻauiga o se mataua o le kulimi i luga i le totonugalemu o le tulilima ma a maeʻa le 10 minute ua siakiina. I le leai o se tali, e mafai ona faʻaogaina mo le pipiʻi o mata mata.

Faailoga o le le lelei faia o loʻo vaʻai mata

Fula o aano ma le mumu o le laumata pe a uma le faʻataʻitaʻiga o se faʻailoga o le le lelei faia fale. Kelu mo mata mata e ono maua i luga o le paʻu po o membrane mucous. O le lagona o le vevela ma le manaʻo e fufulu mata e faʻailoa ai le solia o le tekinolosi faʻatulagaina o atoa gaioiga poʻo gaioiga a tagata taʻitoʻatasi ma tali atu i mata.

Atonu e ave latalata mata o le laulu ile laulu ma mafua ai le le fiafia.

Le saʻo ona faʻatonuina le aliʻi mea mo le mea tuʻufaʻatasi i lalo o mata mata pe faʻaaoga sese le ituaiga mea e puipuia ai mo lenei togafiti, tele pe tele na oomi i luga ole laumata. Afai o le galuega na faʻatino e aunoa ma totigilima, ma maʻi o le tagata o tausia ua faʻamaʻi i lima o le matai.

Fesoasoani muamua ("Suprastin", "Vizin", "Albutsid", "Levomycetin")

Afai ua maeʻa le faʻataʻitaʻiga mata mata ma tiga ma mumu, ma ua mautinoa le tagata o tausia o se alergi poʻo se microtrauma, ae le o se vailaʻau susunuina, ona E mafai ona e faʻaogaina vailaʻau nei e tusa ma faʻatonuga mo le faʻaaogaina:

E sili le leaga o le mataua i latou lava, ina ia aua neʻi latou maua ai i luga o fou kulimi i luga o mata mata, ma e le malepe ma e le sisina i totonu o le mata, ma o suauu o loʻo faʻaaogaina na o le pito i fafo o le laumata ma edema ma microtrauma.

E sili le faʻaogaina o ni vailaʻau oe lava, ae ia talanoa i se fomaʻi ona faʻaaoga lea ile fale pei ona faatonuina ai e se fomaʻi faʻapitoa.

Foliga vai mo le aveeseina o mumu ma siama i le mata

Fesoasoani e aveese le mumu ma le atinaʻeina o siama kulimi mai le uliuli poʻo le lanumeamata ti ma laulaʻau.

Pusa ma le uliuli pe lanu meamata lanumeamata e aunoa ma se faʻaopoopoga mafai ona faʻapipiʻi i mata 3-4 taimi i le aso i le aso e sosoʻo ai pe a maeʻa le faʻagasologa. O le vevela e tatau ona i le potu vevela pe faʻa malulu. Ona mafai lea ona e toe faia faʻalua i le vaiaso.

O laʻau nei e faʻaoga mai i fualaʻau:

O se decoction of herbs ua saunia e tusa ai ma faʻatonuga ma faʻaaoga e maeʻa le faʻamamaina ma malulu i le vevela o le potu. E mafai ona faʻaogaina ia vailaʻau taʻitoʻatasi pe ala ile palu faʻatasi o isi mea. Fulufulu 'ie faʻamama mimigi ma le sefulefu o loʻo faʻamau i mata ma ia taʻi 20-30 minute.

O afea e aoga ai le fomai?

I le maeʻa ai o mata ile mata, o le mata tiga ma mumu o se tulaga lea e te manaʻomia ai e vaai vave se fomaʻi. I tulaga o vailaʻau mumu pe tiga i mata, i mataupu o siama ma faifai pea lacrimation, ua fautuaina e vave talanoa ma se fomaʻi.
Afai e tupu mai i mata o mata poʻo lalo o le laʻasaga mata pe a fufula ma fulafula mea, e tatau ona e faanatinati ona talanoa i se fomaʻi.

O le tagata faʻapitoa o le a iloa le mafuaʻaga o le faʻafitauli ma faʻatonu se togafitiga poʻo se ala aga faʻapitoa.A o le i asia se fomaʻi, e le tatau ona fufuluina ou mata ma taumafai e fufulu ma tanu oe i se mea.

Faʻafefea ona aloese mai le mumu mata pe a uma mata o mata

E le mafai ona aloese mai le mumu o le mata pe a uma le faʻataʻitaʻiga, aua e tele le taimi ma e vaʻaia e le laupepa mata. E ui o lea ina ia pe a uma mata pupula o mata e le afaina e le mumu e tatau ona e mulimuli i nisi fautuaga.

E taua tele le mautinoa e faʻaaogaina e le matai naʻo mea faʻaaoga ma totigilima faʻaaoga mo galuega pe faʻamamaina le mea faigaluega pe a maeʻa ona faia se mea muamua. O aiaiga mo le faʻatinoina o gaioiga e tatau ona faia i totonu o le potu mama.

A maeʻa le faʻagasologa mo le pipiʻi o mata, e le mafai ona matala ou mata mo 20-30 minute. I le ao, e le mafai ona fufuluina ou foliga ina ia matua malulu le kulimi i luga o mata mata ma uu lelei le mea faapipiia.

Oe le mafai ona asiasi, sauna, solarium, taʻele poʻo le sunbathe i le la mo le tolu aso. Afai e te lagona le le fiafia, e le mafai ona taumafai e aveese oe se laulu mata fou mo oe lava.

E le fautuaina e soli ou mata ma faʻaaoga mea teuteu, aemaise le susu (Ina ia aveʻese e manaʻomia ni vailaʻau e mafai ona faʻaumatia ai le kelu ile laulu mata). Eseese suauʻu ma suaʻu e le tatau foi ona faʻaogaina mo le lauulu o mata.

O le moe i nai uluaʻi aso e sili ae le faʻapea e le tumau ai ou mata ile aluga. A leai se manaʻo e fai ni mea mata faʻapipiʻi mata, e le mafai ona e aveesea na o oe, naʻo le matai e tatau ona faia lenei mea. Ma o ou lava mata mata na faasao i le tele e mafai ai, ma ina ua uma lena ona mafai ona e faia ni ufimata faʻapitoa mo le toe faʻaleleia.

O le faʻamalieina o tulafono uma o le tumama ma le taimi faʻafesoʻotaʻi ma fomaʻi pe a talafeagai ai o le a fesoasoani e lagona le mafanafana ma matagofie mo se taimi umi.

I le maeʻa ai o mata ole mata, o le mata tiga ma mumu, o se faʻaaliga o se uiga teteʻe:

Auala e aloese ai mai le mu pe a toe faʻaleleia o latou mata mata:

Tumama

Mea palapalā, lima, le faʻaaogaina o mea faʻaaoga mo sili atu ma le faʻatasimafai ona faʻafesoʻotaʻi mo le tagata maʻi ona o le siama mai ile mata.

Faailoga: le faʻalauiloaina o faʻamaʻi pipisi o mata (mumu o laumata ma sclera, faʻamama o le mama, tiga, ma isi).

Fofo: alu i le fomaʻi ma togafiti ma vailaʻau antibacterial (local spectrum antibiotics i foliga o fulufuluga poo le toulu).

Galue aua le tekinolosi

  1. Fulufulu mata vavalalata le faʻapipiʻi o le tapuni i luga ole laumata o le a mafua ai se lagona misa i luga o le mukosa, mafua ai le mumu ma le le manuia.
    Ole iʻuga ole microtrauma. E mafai ona iloa i le vaega mumu i luga o le paʻepaʻe o mata, lea e le o mou atu mo le umi taimi.
    O le taulaitu o le a fesoasoani ia ia foia le faʻafitauli.
  2. Lē saʻo le apalai avanoa, mata matala i le taimi o le sauniga.
    Kelu e mafai ona sao saʻo i le mata, lea e mafai ona taitai atu ai i se vailaʻau o le mucous membrane.
    Fufulu mata pe a uma ona manaʻomia. O le isi o le telefoni i se fomaʻi faʻapitoa, a leai, e mafai ona e maua ni faʻafitauli faigata.

Faailoga: faaumiumi mumu o le sclera, tiga pe a gaoioi mata, mumu mumu ma se ata le mautonu i luga o le paʻepaʻe o mata, le faapipiiina o isi faailoga (photophobia, susunuina, purulent discharge, fulafula ma isi).

Fofo: togafitiga e se fomaʻi mata.

Afai e le alu ese mumu ma isi faʻailoga seia oʻo i le isi taeao (sili), ona e le mafai lea ona faia e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi fomaʻi mata.

Alo toʻatasi i le fale

I le fale, e mafai foʻi ona e faʻatautaia se togafiti faigofie, ae pe a fai o le faʻafitauli e le matuia.

Afai e tupu le mumu, pe a leai se lagona mumu ma le tiga, e mafai ona e faʻaaogaina le laʻau antibacterial poʻo suauʻu faʻavae i luga o le gaosi mea - chloramphenicol, tobramycin, decamethoxin.

O le tiga i mata e faʻamalieina e tagata vailaau o le ala tuʻutuʻu pulega, o faʻafofoʻaga lata mai e faʻavae i luga o le atropine 1%.

Faʻafefea ona filifili se matai lelei mo le fausiaina?

  • nofoaga faigaluega (faʻatumu tulaga le mama o loʻo i luga o le moega, aua le faʻaalia le mama faapitoa o le matai),
  • saili mea faigaluega (e tatau ona i totonu o le sterilizer)
  • galuega tufuga e tatau ona amata i le faʻamama lima,
  • uma lava mea e tatau ona faʻaalu iai,
  • le faiga e tatau ona faia i se ufimata i luga o foliga i le matai ma faatasi ma lauulu faaputuputuina,
  • o le taualuga o le a saogalemu ma mata pupuni, o le faʻaitamala matala e mafai ona mafua ai le ulufale atu i le mata.

E sili le filifilia o se tagata faʻapitoa i le mea moni pe a mafai ona e vaʻaia e le tagata lava ia le iʻuga o le galuega. O le filifilia o se faʻasalalauga i se nusipepa e matua le talafeagai lava; o le iʻuga o ia galuega e le mautinoa ai le lelei ma le saogalemu mo le soifua maloloina.

Vitio aoga

Mai lenei vitio o le ae aʻoaʻo e uiga i mafuaʻaga ma le aveeseina o mumu mata pe a uma mata mata:

I le faʻatinoina lelei o le faʻaopoopoga auala e se fomaʻi faʻapitoa, le tagata o le aʻoga o le a le faʻafetaiaʻi se mata mumu.

O le tele o faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu aʻo leʻi fausia i luga o le amataga o mea, latou leleiigoa igoa tele avanoa e maua ai se iʻuga lelei. O le matai atamai e leai se mea e nana.

E matua lamatia le taʻaloga o mata. Afai e i ai e i ai sina masalosalo e uiga i le lumanaʻi taunuuga, e sili atu le aloese mai suiga ma puipuia le soifua maloloina o le meaola faʻaaliga.

Taualumaga Faalautele mata Fulufulu mata

O le aano o le taualumaga o le sipiina faʻafefeteina mata i aiga. O fulufulu mata e faia i mea eseese - lauulu o manu (sable, mink, koluma), siliki, silika. I le taimi nei, o le sili ona aoga o le silicone eyelashes - latou te leiloa foliga, aua le gagau, latou foliga foliga masani.

  1. A o leʻi faia le faʻagasologa, le tagata o tausia faʻailoa leo manaʻomia o le faʻateleina o mata, ma le matai, i luga o lenei tulaga, filifili nisi mea.
  2. Ona i ai lea o tapenaga mo le taualumaga - o le teuteu ua aveese mai mata, ua paʻu le paʻu, ua tuʻu se faʻapipiʻi faʻapitoa i luga o le laumata pito i lalo. Mo le faigofie o le matai, o le faʻagaioiga atoa e faia i le supine poʻo le semi-supine tulaga o le tagata o tausia.
  3. I le faʻaaogaina o ni mea faʻapitoa, o mea mata sa faʻapipiʻi e fulufulu faʻapipiʻi i mata masani o ni mata mata pe faʻafefeteina na o mata ile va o mea masani.
  4. Ona togafitia lea o mata mata ile ufiufi puipui ma selu faʻapipiʻi ma se pulumu faʻapitoa. I le faʻaiuga o le gaioiga, ua faʻamamaina mata mata ile faʻaaogaina o le ili e faʻamamago ai le kulimi ma faʻamaʻi ese vailaau mai ia mea.

Le taimi o le gaioiga mai le tasi i le tolu itula, fuafua i le manaʻo manaʻo ma le poto masani o le matai. I lenei taimi atoa, ole tagata o tausia e le tatau ona tatalaina ona mata ina ia aloese ai mai le kulini oso i luga ole membrane mucous.

Isi togafitiga

Afai e le fesoasoani le togafitiga ile fale, mumu, fulafula ma tiga tumau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi fomaʻi mata. O le fomaʻi faʻapitoa e ono fautuaina oe ia aveeseina ni laulu mata mo mata. Faia lenei mea oe lava e leai se mea e le mafai - e mafai ona e faʻatuatuaina o le matai mo fulufulu mata faʻaleleia e aveese lauulu lapoʻa.

Faʻatasi ma le soloia o le stimulus, o le mafuaʻaga o mumu o mata ma tiga o le a mou ese. O le fomaʻi e faʻatonuina vailaʻau e faʻateʻa ai iʻuga o le fausiaina-o loʻo faia - antihistamines, anti-inflammatory, vasoconstrictors poʻo antibiotics, fuafua i auga.

O se mea e le mafai ona faʻatagaina le susunuina o le mata o le mata - e manaʻomia e le fomaʻi le iloiloina o le mamafa o le faʻaleagaina, ma afai e matuia le tulaga, e ono manaʻomia le falemaʻi.

Ina ia faʻaleleia ai le vaʻai o mata, e mafai ona faʻaogaina fofo tagata. O le aveeseina o le mumu ma fulafula o le a fesoasoani:

  • O taga ti lautetini ua vela (malulu i le vevela o le tino) poʻo ni mea e fai i le vavae i totonu o le lauti fou faatoa fai
  • Ona faʻapipiʻi lea i mata ma aua neʻi sili atu ma le 10 minute,
  • E ao ona maalili meaʻai malulu i vai vevela.
  • Afifi i le kasa ma apalai ile mata mo le 5-10 minute.
  • O le kulimi kukama o le a fesoasoani e le gata i le aveeseina o mumu ma fulafula, ae ia faʻafouina foʻi ou mata ma faʻamalosia le paʻu i mata o,
  • E te manaʻomia le teuina o komipiuta mo 10-15 minute.

Compresses faia o chamomile, thyme, mili, sage, calendula e aoga lelei e togafitia ai mata. O nei vailaʻau o loʻo i ai antiseptic, anti-inflamasi ma faʻamafanafana aafiaga.

Mo togafitiga, oe manaʻomia 1-2 sipuni o le mutia sasaa se ipu vai matala, tuu mo le 20 minute. O solo malulu ua faʻamalulu i palapala ma faʻamau i mata mo le 5-10 minute.

Faʻafefea ona puipuia le mumu o mata pe a uma le taualumaga

O le faʻafitauli o le mumu o mata pe a uma le fale e sili le puipuia nai lo le togafitia pe a maeʻa ona iʻuga. Ole mea lea, e manaʻomia le usitaʻia i nisi fautuaga:

  1. Aua le faʻasaoina i le taualumaga. I se tulaga la, o faʻailoga ma le poto masani o le matai e taua. A filifilia se leshmaker, e tatau ona e masani oe i lana tusi pasi, le iai o le portfolio, vaʻai ata o galuega faia, faitau iloiloga. Liliu ane i se konekarate e le faʻapolofesa, o le tagata faʻatau e lamatia ai e le gata ua le faʻalelei ia te ia lava, ae ia maua foʻi faʻafitauli tau le soifua maloloina.
  2. O mata ole laulu e sili ile pito ile fale. O kapeneta faʻapitoa e faʻatinoina mo taualumaga eseese e ausia tulaga uma o le tumama ma le saogalemu, e le mafai ona afaina ai le lelei o le tautua ua tuuina atu. Faʻafeiloaʻiga i le fale e maua mai ai le ono aʻafia o mea e le mailoa i le faʻagasologa.
  3. O se mea e tatau ai mo le taualuga o le le faʻaaogaina. A o leʻi faia le faʻagasologa, e tatau ona e iloiloina le foliga mai ole matai ma ia mautinoa o loʻo ia te ia se pulou fomaʻi ma ni totini lima uʻamea. Ole kapeneta e tatau ona faʻaʻauʻaina ma faʻamaʻi ma vailaʻau mo le gaosiga o le mea faigaluega. E le toe faʻaaogaina se pulumu o mata mata.
  4. Mea lelei. O le matai malamalama i le talosaga a le kalani o le a taʻu mai ai le aofaʻiga o mea na faʻaaogaina ma, pe a manaʻomia, faʻaalia ni tusipasi lelei mo latou, ma e fiafia foi i le gasegase o le mataala i soʻo se mea e oso ai.

Sese ma Lapataiga

Ole mumu o mata e le faʻaalia ai i taimi uma le faʻapolofesa ole matai poʻo le maualalo itu ole mea. E tele taimi, o tagata o latou lava amio e amio le talafeagai i le taimi ma pe a maeʻa le faʻagaioiga, lea e faʻaosofia ai le le moʻomia iʻuga foliga i le foliga o mumu mata ma fulafula.

E taua le mataʻituina o le tulafono nei:

  • Aua le faʻalogologa ma faiga le mafaufau. I le iloa o faʻamaʻi poʻo afaina ai faʻamaʻi ia te ia, o se fafine filifili ai se taualumaga faʻasalaina ia lava i faʻafitauli tau le soifua maloloina,
  • Leai se mea e tatau ona e pupula ou mata i le taimi o le gaioiga! O lenei mea e ono aʻafia ai le kulimi i mata ma ogaoga mu i le retina. Ole faʻalavelave lē pupula o mata e mafai ona faʻatupuina e lagona - taliega, faʻateʻi, ma isi. O le mea lea, i le taimi o le gaioiga e sili atu le le fesoʻotaʻi ma le matai i luga o ulutala mataupu, malolo ma mafaufau e uiga i se mea lelei,
  • Ole kulimi kulimi atoa naʻo le aso tolu ina ua maeʻa le taotoga. I le iʻuga o le faʻagasologa, e le mafai ona vave tuiina ou mata e te fiafia ai i le iʻuga. E tatau ona faʻamago le kulimi i se ili mo le 15-20 minute. I totonu o le tolu aso pe a uma le fausiaina, e le fautuaina e asiasi i potu faʻapusa, vaitaʻele ma sauna, ma e mafai ona e fufuluina ou foliga i le aso e sosoo ai pe a fausia. Ole faʻaogaina ole kulimi faʻapipiʻi e fesoasoani ile faʻaumatiaga o le kulimi male faʻagesegese lona mamago, ole mea lea e sili ai le taofi ese mai latou mo ni nai aso,
  • E le fautuaina le asiasi atu i le paʻu o le paʻu. O loʻo i ai ni isi auala e maua ai se tan - e faʻaaoga le tanu kulimi pe asiasi i le matafaga,
  • O gaioiga faʻamalositino pe a maeʻa le faʻataʻitaʻiga e sili atu le tolopo mo ni nai aso, talu ai o le faʻateleina o le afu ona mafai ona fesoasoani i le faʻapipiʻiina o mata ua uma ona popole ile faʻataʻitaʻiga. O le masima o loʻo iai i le afu e mafai foʻi ona faʻaleagaina le puluʻi ma mafua ai le maʻimau o le silia,
  • Afai o le leshmaker ina ua maeʻa le faʻatonuga tuʻuina atu soʻo se fautuaga pe fautuaina ni vailaʻau mo le puipuia o mata mumu - aua le amanaʻiaina,
  • Leai se tulaga e mafai ona e faia ni lauulu faʻaliliuina oe lava! E foliga faigofie mea uma - e te manaʻomia le aveina o faʻapipiʻi, kelu ma faapipii le faʻailoga i le isi. Ae, e aunoa ma le tomai ma le poto masani o le fausiaina, le malamalama i le tuʻufaʻatasiga o mea na faʻaaogaina, ma le le amanaiaina o tulafono o amioga i le taimi o le fausiaina, e mafai ona e faia na o mea e le toe faʻaleleia ai lou soifua maloloina ma leiloa lou le vaʻai.

Ioe, o fafine uma e mananaʻo e avea ma tagata lalelei ma lalelei. Ae, ae e te leʻi faia se filifiliga, e tatau ona e mafaufau i lou soifua maloloina ma ia e amanaia uma itu lamatia.

Tausiga i tulafono uma ma fautuaga, faapea foi ma le tausiga lelei pe a uma le fausiaina, o le a mafai ai se fafine e avea ma lē e ona faʻaalia mata e aunoa ma mea e le manaʻomia.

Faʻaopopoina mata - o se lauiloa gaioiga lea e fesuisuiaʻi ai fulufulu mata i foliga, uumi, gaogao. O foliga ua faʻaalia ma lalelei!

Ae a pe a fai o le alualu i luma se mea sese ma nai lo le foliga faʻaoso faatosina oe maua fufula mumu mata? O mafuaʻaga o le mumu, mea masani faʻaletonu a le matai, tulafono o amioga i le taimi o taualumaga, togafitiga - sili atu ile mea lea mulimuli ane.

Talia mumu pe a uma le fale ma pe aisea latou te ono

Ole faʻataʻitaʻiga ole a le itiiti ifo ma le 120 minute, ole taimi nei e faʻasaina le kalani ona pupula ona mata. O ona mata e ufiufi i ie puipui, ma pe a maeʻa le faʻagaioiga o loʻo feula le ili, e manaʻomia ina ia o ese ai le vailaʻau mai le kelu.

I totonu o le 2 itula ina ua maeʻa le fausiaina, o loʻo i ai i le fafine faʻailoga nei: soona faʻaalia o lacrimal suavai, mumu o le mata mukosa i lalo o le laumata pito i lalo. Ae i nisi o tulaga, o lagona le fiafia e faʻapopoleina ai le teine ​​umi.

Afai, pe a uma le vaʻai mai o mata mata, le mata e tiga ma mumu mumu, o mafuaʻaga e mafai ona matuia. Faʻafefea ona foia lenei faʻafitauli? Muamua lava, e manaʻomia ona e iloa pe aisea e tupu ai lea mea.

Mafuaaga o mata mumu pe a mavae mata mata:

  • Alergi O se tali faʻapena e mafai ona tupu i le mafaufau o mea e faʻaaoga e le matai i le taimi o le faʻagasologa. Mumu, fulafula, afaina, mimigi soo, e mafai ona mafua ai le faapipiiina o loʻo faʻapipiʻi ai mata lava ia,
  • Le iloa lelei ole mata ole mukosa. I nisi o taimi, o loʻo iai se malosi mai o le mucosa i le ulaula leaga mai le kulimi, na faʻamatuuina i totonu o le 72 itula talu ona maeʻa le gaioiga,
  • Microdamage. O le mukosa i lalo o le laumata pito i lalo e mafai ona manua i le taimi o faʻapipiʻiina le puipuiga o le bio-adhesive, lea e malolo faʻasaga ia te ia ma mafua ai lagona le lelei. Ina ia aloese mai afaina laiti, e fautuaina e faʻaaoga ata puipui e faia i le silicone poʻo le gel. Faʻapea foʻi, e mafai ona afaina se mata pe a faʻamau e le matai le pepa faʻapipiʻi e latalata i le pito o le laumata. Ona o lenei, se fafine ei ai se lagona ese o le tino lagona i le mata,
  • Vailaau susunuina. Ole vailaʻau e faʻaleagaina ai le mata e tupu ona ole malosi ole ufi ole mata ole lima ole matai. O le iʻuga, o le fafine e leʻi mafaufau e pupula ona mata i le taimi na fau ai i luga, ma o asu 'oʻona mai le kulimi ua afaina ai le pulupulu o mata,
  • Mea o le masalosalo uiga. O tiga ma le mumu e mafai ona tupu ona o le faʻaogaina o taugofie mea e maualalo. Mo se faʻataʻitaʻiga, kulimi faʻavae i luga o tulaga maualalo resin mafua ai se teteʻe matuiā afaina,
  • Fula mosalemi. Ole pupula ole gaioiga e mafai ona tupu mai luga ole talaaga o mata (ose faʻataʻitaʻiga, fulafula ole konjunktiva). Afai o le fafine ae leʻi faia le faʻataʻitaʻiga e le tineia le afaina o faʻamaʻi mata, ona i ai lea ose ogaoga fulafula ma mumu.

Faʻaalia o se alergi e faapipii ma mea e fai i ai

Mūmū o mata pe a maeʻa mata o mata, e ono faʻailoa mai ai se aʻafiaga teteʻe, ae o se mea e seasea tupu. Faʻatatau i fuainumera, o faʻafitauli matuia e tupu i le 1 mai le 100 tagata faʻatau.O le tali atu a se fafine e faʻamoemoe i le tele o mea aoga e faʻaaoga e le matai ma poʻo a ona faʻailoga.

O se taugata taugata taua fofo mafuaʻaga aafiaga e tele taimi nai lo taugofie. Afai o se fafine e i ai se naunautaiga i allergies, ona tatau lea ona ia sailia i luma o le faʻagaioiga pe o le a le tele lelei kulimi o le matai faʻaaogaina.

Ile tele o tulaga, o se tali teteʻe ona tupu i le kulimilea e faʻaoga mo le pipiʻi o mata mata. Laititi teisi ono afaina itu mafua ai lauulu gaosi. Natural eyelashes ua togafitia ma le faaeteeteina antiseptics ma isi vailaau, ina ia latou le mafua ai se tali.

Ole kulimi maualalo e amanaia e le tino puipuia o se porotini fafo. O le iʻuga, o le teʻena o tali e tupu, ma o loʻo gaosia imunoglobulin i totonu o le tino. O le iʻuga, o faʻaiuga nei e aliali mai:

  • Matuitui mumu ma mago o le membrane mucous,
  • Ogaoga vevela, fulafula o le pito i luga ma lalo o laumata. I maʻi leaga tele, edema aofia uma foliga,
  • Faateleina le faʻailoaina ole isu isu, mafatua,
  • I le tele o taimi, spasmodic tale ma fiva tupu.

Afai e i ai le tiga ma mumu mumu i luga o le membrane mucous, ona tatou talanoa lea e uiga i se mu ma vailaau. Mūmū, faʻateleina le faʻailoaina o loimata vai, tiga, lagona o se tino ese i le mata faʻailo microdamage. Faailoga o afaina o mata mata: fulafula, mumu, tiga, afu afu.

Ina ia faʻaitiitia faʻailoga o le afaina mai, e taua le faʻailoa mai o le allergen ma taofi le faʻafesoʻotaʻi ai. Ina ia faia lenei mea, e sili atu le asiasi i se fomaʻi o, e ono faʻapea, o le a fautua e aveese fulufulu mata.

Mafai ona faʻafitauli e mafua mai i se taulaʻi sese i luga o le fausiaina

Faʻaopopoina mata o se auala faigata tele e manaʻomia le gauai ma maualuga faʻailoga. O gaioiga uma a le matai e tatau ona faʻaeteete, aua o mata e matua vaivai lava okeni e faigofie ona faʻaleagaina. O aʻafiaga e masani ona tupu e ala i le sese o se tagata faʻapitoa.

Tulaga masani o mea sese o le mata faʻata faʻapipiʻi mata:

  • Faʻaoga mai mea e fai ai pulumu mo tagata eseese,
  • E le tausisia tulafono o le tumama: faʻatinoina le gaioiga ile lima palapala, e le faʻamamaina mea faigaluega pe a uma ona faʻaleleia,
  • Faapipiiina se mata faʻafoliga mata e lua i mea masani
  • E le tausisia i le tekonolosi ma faʻapipiʻi le gaosia faʻaleagaina e le o le cilium masani, ae o le pulupulu o le laumata mata, ona o lenei e i ai le mumu, mumu, vevela,
  • I le faʻatopetope, e pueina sese le cilia, ma i le iʻu faʻatagaina le tagata o tausia e tatala vave ona mata.

Faanatinati ma le faʻatamala e mafai ona taʻitaʻia ai i le mea moni o le leshmaker (pule o loʻo vaʻai mata e faʻapipiʻi) o le a faʻapipiʻiina se mata faʻapipiʻi i le va o mea masani lua. O le mea lea ua tupu, ituga ma tiga tele, ina ia aloese mai na mea tutupu, e tatau i le matai ona vave faasaʻo le tulaga o le iʻa.

Afai e le fuafuaina sese e le matai le umi ole fulufulu mata ma toe fai sina faʻaitiiti ifo nai lo le faʻatagaina, ona ala lea i lona pito o le a tuia ai le sela o le mata, mafua ai le ita ma faʻateleina le masae.

A faʻamalosiʻau le matai i luga o le laumata, ona matala loa lea o le mata, e alu atu le ausa mai le kulimi ma tupu se vailaau. I nisi tulaga, o le mu e tupu ona o le sese o le kalani: na te le tapunia ona mata, tatalaina i le taimi o le gaioiga, e ui lava i lapataiga a le matai.

Nisi matai le talitonu faʻatagaina oe e tatala ou mata i le taimi lava e te fausia ai, e ui lava e tusa ma tulafono ole tagata ole nofo e tatau ona nofo ile 10 minute pe a maeʻa le faiga i lalo ole ilio lea la ua liu pala le kulimi. A le o lea, o mea e totoe o le kelu e paʻu i luga o le mucous membrane ma susunuina.

O a tulaga e tatau ai ona ou alu e vaai le fomaʻi

Afai o le tiga ma le faʻateleina lacrimation e le mou ese mo se taimi umi, e fautuaina e aveese faʻafoliga mata mata. E matua faʻasaina ona aveese ma, aemaise lava, e saeia i latou lava, ina ia e saeia ese mata mata masani. O le taualumaga o loʻo faia e faʻaaoga ai se fofo faapitoa, ma o le mea lea e sili atu le faʻafesoʻotaʻi o se tagata faʻapolofesa cosmetologist.

Afai e te filifili e faʻatino le faiga i le fale, ona faʻaaoga lea o le mafiafia vaega o kulimi poʻo suauu fualaʻau luga o le kulimi. A maeʻa le 5 minute, palu lemu le laumata i le pito o le laulu mata, ona aveese lea ma le faʻaeteete le vali faʻafomaʻi.

Decoctions of herbs le a fesoasoani aveese le afaina ai mai le paʻu o le laumata ma iva o mata o mata. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga chamomile, calendula, salvia, thyme. Fufui le ie vavae i totonu o le kuka uma ma apalai i ou mata mo 30 minute.

E mafai foi ona e faʻaaogaina le uliuli ma le lanumeamata lanumeamata mo nei mafuaʻaga. Tetee ni mea faʻapolofesa mo le taimi o togafitiga.

Afai e te lagonaina le tafeaga tiga, ituga, mumu, fulafula mo se taimi umi, ona e tatau ona alu i le falemaʻi.

  • E ono faatonuina e lau fomaʻi vailaʻau antiallergenic e aveese ai le fulafula ma le vevela.: Tavegil, Suprastin, Loratadin, ma isi. Manatua o nei vailaʻau e mafai ona mafua mai ai ni aʻafiaga: leloa, taofia o faʻafitauli,
  • O tapenapenaga tapenapenaga i le ituaiga o mataua e toʻa ai le tiga: Vitabact, Okomistin, Opatanol,
  • Sympathomimetics (Vizin) taofi le faʻaalia o allergies. Ole mataitusi e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai mata pe a maeʻa microdamage,
  • Ina ia puipuia faʻamama pipisi, teteʻe antibacterial o Levomycetin poʻo Albucid ua faatonuina.

A faʻaititia le mata o le mafaufau, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mata, ona o se masani faʻataʻimata faʻataulaʻi e mafai ona faʻaosofia ai ni mata mataʻutia.

Ole a le mea e vaʻai ai pe a filifilia se taulaitu ma pe faʻapefea ona saunia

Lash faʻaopoopoga o se taimi e alu ai-taimi, toetoe lava o mea teuteu galuega, lea e tatau ona faʻatino e se matai ma se maualuga maualuga tomai. Mea uma lava, e le gata matagofie, ae o le soifua maloloina o le tagata faʻatau e faʻamoemoe i lana galuega. Ma o lea, pe a filifilia se tagata tomai faapitoa, mafaufau lelei i mea nei:

  • A lelei lashmaker o le a faʻamaonia ma le fiafia ona faʻailoga, o le a folasia se tusitusiga i luga o toleniga, uma tusi talafeagai tusi pasi, tusi pasi, ata ma faʻataʻitaʻiga o galuega. E fautuaina foi e faitau iloiloga e uiga i le faʻapitoa,
  • O le stylist o loʻo i ai tusi faʻamaonia e faʻamaonia ai le lelei o oloa na faʻaogaina, na te mafai ona faʻaalia,
  • O le faʻalauteleina e tatau ona faia i totonu o se kapeti teuteu faʻatasi ma meafaigaluega uma, ae le o le fale,
  • Ole matai e tatau ona tausisia tulaga faʻatau mama, galulue ma totigilima, faʻamaʻi mea faigaluega pe a maeʻa faiga,
  • O le ulu o loʻo ufiufi i le pulou faʻapipiʻi, o se ufimata faʻapipiʻi o loʻo tuʻu i luga o mata e puipuia ai mai mea pala,
  • Mo le fauina faʻaaoga se pulumu e faʻaaogaina, lea pe a maeʻa le faʻatinoga o le lafo i le tagata maʻi.

E uiga ile lauulu ose mata ile fale e mafai ona maua iinei.

Faʻapefea le amio a le tagata maʻi pe a fau

Ina ia faʻamanuiaina le faʻasolosolo gaioiga, e fautuaina ai ina ia e asia le aliʻi aso tasi ma ia faʻataʻitaʻi le kulini i luga o le paʻu o laumata. A leai se tali, ona mafai lea ona faʻaaoga le mea faʻapipiʻi e faapipii ai mata faʻafoliga mata. Faʻamalosi i le faʻaaogaina o le hypoallergenic tuufaatasiga.

A filifilia se matai, mafaufau lelei i le nofoaga na ia taitaia le taualumaga, ia mautinoa e siaki pepa uma i lana aoga.

Lagona le saoloto e siaki oloa tusi tusi o le tausisia. Ia mautinoa e te siakiina iloiloga i luga o le filifilia lashmaker.

Foliga mata o loʻo tupu i se tulaga faʻalava, le umi o taualumaga e laʻitiiti e 120 minute. O le taimi atoa lea o le fafine e tatau ona moeiini ona mata.

Ina ua maeʻa ona toe faʻamalamalamaina le laulu mata mulimuli, e faasaina ai le tagata o tausia ona pupula ona mata mo le isi 15 minute. Naʻo le faʻaumatia o le asu leaga, e mafai ona e pupula ou mata.

O le pupuni na te taofia mata mata mo le umi, ae faʻatoa lava pe a mamago atoa. Ina ia faia lea mea, e faʻasaina ona fufulu ou mata i le ao, a leai o le kulimi o le a susu ma mata o le a paʻu mata.

Manatua o le faʻaiuga mulimuli e faʻamoemoe e le gata ile matai, ae faʻapena foi oe. Mulimuli i fautuaga ma ile tulaga o foliga le lelei, alu i le lalelei e aveese mata. I mea uma, o le soifua maloloina o ou mata e sili atu taugata nai lo le lalelei!