Togafitiga Dandruff

Paʻu i luga o le ulu ma le lauulu: mafuaʻaga ma togafitiga

I le amataga, o manua ma tiga i le ulu natia i lalo o le lauulu e le mafua ai le tele o le popole i se tagata. E mamao lava le mafai ona mafaufau i ai e aunoa ma se fesoasoani mai fafo, ma o mea e te le vaʻaia e leʻo tele se faʻalavelave. Mai i le aesthetic point - پڻ, e pei o se tulafono, e leai ni faʻafitauli. Ogaoga tiga.

Faatasi ai ma lenei metotia, se tagata amata ona ia ilia le faailo pe a tupu le tulaga "o ese mai le puleaina" - o le nofoaga ua afaina e matua mataga, ua afaina vaega faateleina. E manino lava o loʻo misia taimi ma e tele taumafaiga e manaʻomia e toe faʻaleleia le soifua maloloina nai lo le mea e manaʻomia i le amataga o le faʻamaʻi.

O fea na latou aumaia mai ai?

E manaʻomia muamua le suʻega o se fomaʻi i tulaga faʻapenei ina ia mafai ai ona faia se suʻega saʻo ma amata se togafitiga talafeagai. O le mea e ofo ai, o se mea moni: i le 85 pasene o mataupu o foliga vaaia o papala ma manuʻa i luga o le ulu, faʻamaʻi o soʻo se tino i totonu o le tagata maʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le manava poʻo le tino.

Aunoa ma faʻamatalaga faʻapitoa, e le mafai ona faʻailoaina sea soʻotaga. Ma e mafai ona faʻaletonu i le tui puipuia, o se aʻafiaga teteʻe, poʻo iʻuga o se malosi o le mafaufau mafaufau.

O le fusi o paʻu faʻafitauli saʻo foi e lautele:

  • gasegase faʻamaʻi (psoriasis, eczema),
  • faʻamaʻi (o se tamai manuʻa i luga o le ulu ua lava e faʻamalosi ai),
  • siama faʻamaʻi
  • taliga (ituaiga eseese o lichen),
  • afaina o le sebaceous glands (seborrhea).

Mafaufau i nei ma isi faʻafitauli i nisi auiliiliga. O le na mafua ai le tele o faʻafitauli e masani fiva parasit. Na te faia fua i le laulu poʻo le keratinized vaega o le ulu. I ni nai aso mulimuli ane, o se tagata ua amata ona iloa le le manaia o le vevela, lea ua amata ona atili leaga. Ua faia le papala e te manaʻo e aveese, ae ua na o le faʻateleina ai le faʻafitauli, aua o le faʻamaʻi, ona o ia gaoioiga le talafeagai, ua tele ai le paʻu.

O le mea malie, o siama e le mafai ona i ai e aunoa ma le tino o le tagata, e vave lava ona latou oti. I le iloa e uiga i nei foliga, tagata poto faapitoa faatonuina se togafitiga lelei e vave aumaia se taunuuga lelei. Ae o le vailaau, e pei o se tulafono, taitaiina se tagata i se nofo.

Seborrheic dermatitis o se mea e le fiafia ai e le gata i le vevela, ae ma faʻaalia mai fafo - maʻimau, lea e oʻo i fofo taugata fou ua le fesoasoani e faʻafofogaina. Tagata tomai faapitoa finau e faapea o le tulai mai o seborrhea e le fesootai tonu i le tumama, o lona uiga e le o le lelei uma o le moega, ae o se maʻi faapitoa e manaʻomia se fomai nai lo se teuteuga auala.

O se maʻi ogaoga o le maʻi psoriasis. E ui lava i le tele o faʻasalalauga faʻapea ua mautinoa le manuia atoatoa, e leai ni vailaʻau lautele e mafai ona laveaʻiina tagata mai lenei faʻalavelave. O lenei tala e lauiloa i fomaʻi: oi latou e mauaina se faʻamalolo mo psoriasis o le a mauaina le Nobel Prize.

Oleveve plaques ole tino ole faamaʻi lea e aliali mai e le gata ile ulu, ae ua faʻapena foi ile tele o vaega ole tino. O le faʻamaʻi e masani ona i ai uiga masani ma ese ituaiga ala - mamafa ma le malamalama. O le tagata maʻi ua matuā tigaina i le ogaoga o le vevela. Faʻasolosolo tiga tiga, e mafai e se tagata ona afaina le paʻu seia aliali mai le toto.

Ekimema faatatau i gasegase faaumiumi. O ona faʻailoga o lanu mumu, faʻafiafi, maʻi. Afai e le vave faia ni mea e tatau ai, e mafai ona sosolo e le gata ile papala, ae o luga foi o foliga.

Lichen mafolafola mumu faʻamalamalamaina e le i ai i luga o le ulu o le faʻailoga lanu cones, faʻapea foi ma le vaioleti.Le tele o taimi, le faʻamaʻi faʻatasi ma tagata matutua, ma afai e le togafitia togafitiga, e tuua ai se faʻamanatuga i foliga mai o maʻila. E le gata i lea, o le faʻamaʻi e faʻaosofia ai le gau o lauulu.

Tinea lafoa I ona faʻailoga i fafo e foliga tutusa i le tanesusu, o lea ua mafai ai ona nunumiina se fomaʻi ua le masani ai. Ua amata foʻi ona faʻateʻa malie le fuʻu, ma fufula ai le papala i luga o le maʻila.

Tagaloa aemaise le leaga mo ona ona faʻamaʻi. E tele naua aʻi nofoaga o faʻateʻa a manuʻa. O le faʻamaʻi e oʻo mai ma le leiloa ulu.

O se faamaʻi e taʻua "Eosinophilic folliculitis" faʻaalia ia lava i foliga o papala - muamua o pimples, ona mumu lea o nofoaga mumu, faʻatasi ai ma suppuration. Ona scabs pepa. O tagata gasegase e matua tigaina lava i le mageso, faʻasolosolo taimi uma maʻi tiga ma faʻateleina ai le sosolo o le faʻamaʻi.

O le mafuaʻaga o le faʻaalia o manuʻa laiti ma pustules i luga o le ulu atonu utu. Latou te faʻasusuina le toto o se tagata na latou fuainumera, ae faʻatupuina le le fiafia i taimi uma. Tagata tomai faapitoa mafaufau lenei faafitauli o se tasi o sili ona faigofie ona faaleleia ma tuuaia i le mativa lauulu ma le ulu.

I le auala, e tusa ai ma le tausiga, e oo lava i le sili ona sao tagata mafai ona maua ai ni faafitauli tele i luga o lona ulu (i le uiga moni ma faafaatusa) pe a fai e faʻatau, mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea e iai mea e mafua ai ia te ia tui. E faatatau foi i masikulu, pulumu, lauulu lanu.

Faʻafefea ma o le a le mea e fai iai?

Dermatologists ma trichologists o loʻo aʻafia i le togafitia o faʻamaʻi e mafua ai le faʻaalia o foliga maʻi ma manuʻa i luga o le ulu. I le faʻaopopoga o faʻamatalaga vaʻaia ma le tele o auiliiliga, o loʻo faʻaaoga foi suʻega e siaki ai le mea e tupu mai i le tino ae atonu e aliali mai.

Aisea e aliali mai ai fuafua ile taliga, ma pe faʻapefea ona aveesea?

Ole fua ole mea e fai ai le masikini i le fale e faasagatau i blackheads ma fuafua, e mafai ona e mauaina le soʻotaga.

Vailaau

Vailaau, o se tulafono, e aofia ai faamalosia ma antifungal vailaau, faapea foi ma auala eseese o le "taulaʻi" faʻaali. E mafai:

I tulaga lavelave, e faʻaaoga vailaau, o latou faʻaaogaina e masani ona umi mai le lua vaiaso i le tasi ma le afa masina. I se faʻaopopoga, o nisi taimi e manaʻomia ai ona taʻu mai ni vailaʻau e toe faʻafoisia le microflora o le manava, aveʻesea toxin mai le tino o le tagata gasegase. Afai o le tagata solitulafono o se mea teteʻe, e faatonuina e le fomaʻi antihistamines.

Ma talu ai o faʻafitauli o loʻo mafuta e masani lava ona fesoʻotaʻi ma le tulaga vaivai o le tino, ua fautuaina e le fomaʻi mea eseese o vailaʻau, mea e faʻaaogaina ai le bioactive, ma sauniuniga o loʻo i ai ma le seti o mea taua i ona tagata mamaʻi.

O nai vailaʻau ia e aʻafia saʻo ai le maʻi i le ulu (e tatau ona faia fomaʻi e fomaʻi):

  • esdepalletrin (togafiti scabs, faʻamama le paʻu, aoga i le tauina o utufia o aiga),
  • Valkinson o suauʻu (faʻamaʻi ma le maʻimau, ae oona, ma o le mea lea e le mafai ona faʻaogaina e togafitia ai tamaiti),
  • crotamiton (o le vailaʻau e faʻamatuʻuina i le tulaga o se emulsion poʻo le gel, e aoga tele, ae o loʻo teteʻe i fanau ma tina maʻitaga),
  • spregal (faʻaitiitia le ita, saogalemu mo tamaiti).

Fofo togafiti

E tele lava faʻaiʻuga ua leva ma lelei ona togafitia i togafiti a tagata, faʻaaoga se tamaoaiga o faʻamaumauga o laʻau vailaʻau. O le tasi "taʻitaʻi" i lenei mataupu o le celandine. O lona sua fou e matua vevesi, e mafai ona mafua ai le susunuina o le paʻu, o lea ua fautuaina e le vailaau faʻaaogaina le faaaogaina celandine i le tulaga o se decoction poʻo le sua ua faʻamatuʻu i le vai (i se fua faatatau 1: 1). O le faʻafitauli e togafitia i le celandine, ma i le maeʻa o le afa itula - sea buckthorn suauu (e mafai ona e suia i le calendula suauu).

Nei o nisi filifiliga mo le faʻaaogaina o mea totino e togafitia le ulu:

  • faʻamamaina o "puree" papala mai vao vao,
  • kulimi mai le faʻaieina o le peni,
  • kulimi mai le aloe sua,
  • fulufulu conditioner saunia ma yarrow.

E i ai foi auala e leʻi fuafuaina, e ui lava ua pasi le suʻega o le taimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fefiloi e faia i aofaʻi o suauʻu tamato (kuka totino) ma suauu fualaʻau.

O lenei mea faigaluega e faʻaaoga i vaega o le paʻu i le paʻu faatolu i le aso. Ma mafai ona e togafitia scabs faʻaaoga le falaoa kvass. E tatau ona faʻamafanafana sina laititi ma faʻamafanafana ile vaega ole paʻu ole paʻu e manaʻomia togafitiga.

Ole isi filifiliga: ia faia se ituaiga kulimi mai le puaʻa gaʻo ma le faʻaopoopoina o le olopalaina ma se tamaʻi masima masima. O le faʻataʻitaʻiga o lenei ituaiga o togafitiga togafitiga e faʻatinoina mo le lima aso, o le faʻamalologa o fofo ua faʻaaoga i le paʻu faʻatolu i le aso.

O nei tupe, e faʻatamaina, e leai se malosi e teteʻe ai i isi maʻi ogaoga pei o le psoriasis, ituaiga eseese o lichen, eczema.

Ole a le faʻaaogaina ole propolis tincture mo ava malosi mo le paʻu, pe faʻapefea ona faʻaaogaina?

E mafai ona ou faʻaaogaina le celandine e aveese ai le fuafua i oʻu foliga? Faitau lenei tala.

Fuafua i luga o le ulu: mafua ai

Pei ona oʻo i le faʻafitauli o le fuafua i le patele ma e moni foi i soʻo se vaega o lou tino, muamua tatou manaʻomia e faailoa tonu ni mafuaʻaga na ala ai ona aliali mai le fuafua i le ulu. Lenei o le a sili atu afa faʻafaigofie galuega faigata o le togafitia i latou.

O lea la, fuafua i le ulu i lalo o le lauulu mafai "faʻamolemole" ma lona i ai, pe a fai:

  1. E te le 'ai pei ona tatau ai. O le le talafeagai o meaʻai o le aʻa lea o le tele o faʻafitauli, e aofia ai maʻi faʻafitauli, o le mea na tupu mai ua mafua mai le fuafua i le ulu.
  2. O loʻo e faʻaogaina le kulimi sese. Afai e te filifilia le sese le faʻamama poʻo le conditioner, o isi lava mea teuteu mo lauulu tausiga, o loʻo iai se avanoa lelei e mulimuli ane fuafua i lauulu i luga o lou ulu o le a avea ma au uo le mafaufauina.
  3. Talu ai nei na e maua ai se ogaoga o le popolevale le popole, le popole. E masani ona faʻapea o maʻi uma i lo tatou tino e amata "ona o neura", ma ma le mautinoa atoatoa e te le faʻamoemoeina e faʻapea o lenei faʻamasinoga e leai se aoga. A faʻapea e masani ona e popole tele, ole mea lea e ono tupu mai ai le faʻafitauli o le fuafua.
  4. Na i ai sau hormonal poʻo le palapala toilalo toilalo. A e iai le fuafua i lou ulu, e mafai ona musuia i le mea moni, o au vaʻaiga amata i le amataga nai lo le masani ai pe na tuai mo ni nai aso. Aua nei e faanatinati e popole ma mafaufau i le sili ona leaga.
  5. E te ofuina pulou e fai i mea gaosi. O ia pulou e masani ona mafua ai le soona faʻafefeteina, ma le afu, faʻafefiloi ma le ova tele o sebum, mafua ai le fulafula, alergi, o le mageso gase, ma fuafua i le ulu.

Maʻi pipisi

O ituaiga faʻamaʻi o le uluulu e tele lava ina tupu ona o le le lava o le tumama o le paʻu ile nofoaga lea pe e pipisi mai se tagata ua aʻafia.

Afai e te manaʻo e faʻaleleia tulaga o lou lauulu, e tatau ona vaʻai faʻapitoa ile shampoos e te faʻaogaina. Se taufaʻafefe foliga - i le 97% o ituaiga lauiloa shampoos o vailaʻau oona e faʻalataina o tatou tino. O vaega autu e mafua ai faʻalavelave uma i luga o igoa e faʻailoaina o le sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, coco sulfate. O nei vailaʻau e faʻaumatia le fausaga o lauulu, lauulu e malepelepe, leiloa le faʻamalosi ma le malosi, o le lanu e mou ese. Ae o le mea e sili ona leaga, o lenei muck e oso i totonu o le ate, fatu, mama, faʻaputuputu i totoga ma mafai ona mafua ai le kanesa. Matou te fautuaina oe e te musu e faʻaaoga le tupe lea o loʻo iai nei vailaʻau. Talu ai nei, na faia ai e le au atamamai mai le matou ofisa faatonu se auiliiliga o le shampo-leai se sulfate, lea na muamua ave tupe mai Mulsan Cosmetic. Le na gaosi o uma-faalenatura teuteu. O oloa uma e gaosia i lalo o le saʻo lelei tulaga pulea ma tusi faamaonia polokalama. Matou te fautua e asiasi i le ofisa aloaʻia i luga ole laiga mulsan.ru.Afai e te masalosalo i le natura o au mea teuteu, siaki le aoga o le aso, e le tatau ona sili atu i le tasi tausaga o le teuina.

  • Pediculosis - faʻaleagaina le paʻu o le tagata e ala i siama - utu. I le avea ai o se tulafono, pediculosis atiae i luga o le ulu ma mafai ona mafua ai le paʻu tumau paʻu o le ulu.

E faigofie ona faitau e le fomaʻi lenei maʻi ma fautuaina togafitiga talafeagai, e mafai ona faʻatau i soʻo se fale talavai. Folliculitis - Le afaina faʻaleagaina i le ogatotonu ma le loloto o vaega o le folika lauulu, e tau atu i lona pupuga leaga. Folliculitis mafai ona maua se siama, fungal, siama, parasitic etiology. E faʻaalia i le foliga mai i nofoaga o lauulu tuputupu ae o le tasi pe tele pustules, i le ogatotonu o le lauulu pasi. O pustules matala na faʻatupu ai le papala, o lo latou faʻamalologa ma le loloto faʻaleagaina o le laulu e ala mai i maʻila. Togafitiga o loʻo faia e aneti antiseptic, i totonu o le loto ma faʻaaoga faʻaaoga antibiotics, antimycotics, acyclovir, antiviral vailaau.

Furunculosis- matuitui purulent-necrotic pupuga o le laulu o le lauulu, sebaceous gland ma le siʻosiʻomaga o fesoʻotaʻiga, mafua mai i siama (Staphylococcus aureus). Ole foliga mai ole papala e mafai toetoe o soo se mea ile paʻu o se tagata. Puna e tupu pe a ulufale atu siama i totonu o le folika lauulu. Ua fulafula le paʻu paʻu ma aliali ai se mumu, tumu le nifo, ma se tiga fulafula. Seiloga e tatala le pata ma leai se mea, e afaina, ma e le manaia le paʻi atu i ai. Furunculosis, o se tulafono masani, o loʻo i le natura o se maʻi tauvalaʻau, lea e iloga i toe faifaipea toe. Ole togafitia ole furunculosis e faʻalagolago ile vaega ole pupuga, ole numera o papala ma le latou nofoaga, e mafai ona maua ile lotoifale poo le masani ai (faitau atili ile matagaluega - Furunculosis). Faamagalo - o se paʻu faʻamaʻi e mafua mai i siama (staphylococci poʻo le streptococci). Le tele o taimi, e amata i le tui o siama o loʻo i luga o le paʻu i lalo o tulaga masani, i totonu o se tamai fasi po o maosia. O loʻo tafia foliga poʻo manuʻa o se lanu samasama foliga, ufiufi i se fasi ma e masani lava tu i le va o le pito i luga laugutu ma le isu. O afu e masani lava ona tupu ina ua maeʻa le malulu. E mafai foi ona tupu manuʻa i soʻo se vaega o le tino.

Ole tele a o lenei faʻamaʻi e aʻafia ai tamaiti. I le tele o tulaga, o le impetigo e togafitia i le lotoifale pe tuʻufau vailaʻau, antiseptics.

Mafiva gasegase

O nei faʻamaʻi o le papale e sili ona taatele ma e taatele. O meaola laiti e mafua ai nei faʻamaʻi mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se fa:

  1. Maualuga ole trichophoria. O le ulu o le flakes ma liu mumu, lauulu amata ona malepe i nofoaga eseese. I na nofoaga e pa'ū ai lauulu, e iloa ai le tele o lanu uliuli. O le faamaʻi e faʻasalalauina e tagata maʻi. Togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi fuafua i le natura ma le ala o le faʻamaʻi.
  2. Micosporia- O lenei faʻamaʻi pipisi e feaveaʻi e fagafao fagafao. Muamua, o le ulu fula ua mumu ma ua ufiufi i tamai vesicles, ona faʻasolosolo lea e lua fula o faʻamaʻi pipisi, ma le lauulu i nei nofoaga malepelepe ma faigofie ona toso i fafo. Mo togafitiga, i fafo atu fomai vailaʻau, tuʻufaʻatasiga sauniuniga o loʻo aofia ai hormones, ma faiga faʻamamaina feteʻena e mafai ona faʻaaogaina.
  3. Favaia- o le fulufulu ulu i se mea umi. Toetoe o tagata uma e masani ona fufusi ni pulou po ole fulufulu e faʻailoaina ia te ia. O lauulu o se taunuuga ua amata ona paʻu i lalo, ma le paʻu ua lanu samasama.

Autoimmune faamai

Psoriasis - o se faʻamaʻi pipisi umi, lea e iloga i le mageso o loʻo aofia papules, ufiufi i paʻu siliva mama, faigofie ona aveese. O le faʻamaʻi e alualu lava, pei o se tulafono, taamilosaga, faʻamaʻi lea, ona toe sosolo ai lea.Talu ai o le maʻi tele lea, e le mafai ona faʻamaloloina atoa, peitaʻi o le gasegase o le gasegase e mafai ona faʻaititia i le faʻaitiitia o faʻailoaina masani. Ina ia faia lenei mea, o loʻo iai ni suauʻu, kulimi, faʻamalama, faʻapea foi ma le fasimoli. O vailaʻau lotoifale e faʻaaogaina (glucocorticosteroid vailaʻau, sauniuniga e aofia ai vitamini D, tar, zinc) ma faiga faʻafomaʻi vailaʻau (corticosteroids, cytostatics, immunomodulators, non-steroidal anti-inflammatory drugs). E mafai foʻi ona fai ni faʻagaioiga - le togafitiga o le ultraviolet ma isi gaioiga faʻaletino. Scleroderma - o se alualu i luma faiga faʻamaʻi, lea e faʻavae i luga o le pupuga o maʻi o tamaʻi vaʻa o le tino atoa, ma faʻasolosolo ona fesuiai fibro-sclerotic i le paʻu, musculoskeletal faiga ma totoga totoga i totonu. I le taimi muamua, o le paʻu avea edematous, ae vave amata ona mafiafia ma faasolosolo mauaina o se sili tele. O le paʻu e faʻaoso, e le mafai ona gagau ma vavaeʻese mai lalo ifo o maʻa.

Mafai ona mafua ai le pala pe a fai o i luga o le ulu. O lenei maʻi manaʻomia mo se taimi umi togafitiga lautele i lalo o le vaʻavaʻaiga a fomaʻi faʻapitoa fomaʻi, ua faatonuina lava ia, faʻatatau i le ituaiga ma le ala o le faʻamaʻi, le natura ma le lautele o le leaga. O loʻo faʻaauau foi ona vaʻavaʻaia fomaʻi ma suʻesuʻega masani e faʻatonutonu ai vave faʻailo o faʻamaʻi alualu i luma ma mafai ona faʻasaʻo ni togafitiga.

  • Lupus erythematosus - O se maʻi o le autoimune pupuga o le paʻu paʻu e faʻaalia ia lava ma le maitauina faʻamalamalamaina piniki poʻo sesega mumu sesega, o le lauʻeleʻele ua mafiafia, peeling ma mulimuli ane faamaloloina i se manua e aunoa ma muamua papala. Le tele o taimi e afaina ai le paʻu o le mata, le masani ai - o auricles ma le ulu, e mafua ai le le tumau o lauulu. O mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi e leʻo manino. O le iʻuga o nisi o faʻaletonu i le puipuia o le tino, ua amata loa ona vaʻai i sela a le tino o ni tagata ese ma taumafai e faʻaumatia. Mo lenei mafuaʻaga, faʻapitoa antibodies ua atiaʻe, gaioiga o lea e mafua ai ogaoga pathology o totoga i totonu. Vaʻai vave togafitiga e manaʻomia i lalo o le vaʻavaʻaiga masani o fomaʻi fomaʻi.

Isi faʻamaʻi o le ulu (ulu o le la)

  • Lauulu tuputupu ae faʻamaʻi lea o le laulu (e masani lava i nofoaga e oʻo i ai le gaoi poʻo le feteʻenaʻi faifai pea) ma e leai se alu i fafo, ae, loloʻu, ulu atu i le paʻu pe tupu tutusa i lona tino i lalo o le stratum corneum. masani ona le mafai ona gafatia, tiga. O nisi taimi laiti pustules ma papules fausia. O maʻi i lenei faamaʻi e masani lava ona puʻeina le eria o le 'ava ma le ua, e tele na tupu i tamaloloa - afai e le tafi lelei le' ava, e amata ona tupu le laulu. Aveesea lauulu laser ma photoepilation e le aofia ai foliga vaaia o ingrown lauulu.
  • Hypertrichosis (poʻo le lauluʻoto) -soʻona tupu tele lauulu, le masani ai mo lenei vaega o le paʻu, le talafeagai mo itupa ma tausaga. E mafai ona lautele ma tapulaʻa, fanau mai ma le mauaina. O loʻo matauina le maualuga o le hypertichosis i itupa uma e lua i tausaga eseese. Auga o le hypertrichosis aofia ai se lautele dermatological ma hormonal suʻega o le gasegase. Togafitiga faalagolago i le etiology o le hypertrichosis.
  • Hirsutism - Ova o le tane-ituaiga lauulu tuputupu ae i fafine, lea e faʻaalia i le foliga mai o le mogeuli ma le 'ava, o le soʻona tupu o le laulu i luga o le ogalaʻau ma pito, e masani lava e fesoʻotaʻi ma le faʻateleina o le maualuga o le androgens (male tama tane) i le toto.

O faʻamaʻi uma na lisiina o loʻo na o se vaega o le tele o lisi o faʻamaʻi o le lauulu ma le ulu, na o se tagata faʻapitoa (dermatologist) pe a maeʻa se vaʻaiga vaʻaia ma i luga o le faʻavae o suʻesuʻega talafeagai e mafai ona faia le faʻamaoniga saʻo. E le o fautuaina e tutoʻatasi faʻailoaina se maʻi, ae sili atu i loʻo tuʻufaʻatasia le fulufulu mata, aua o lenei mea e le gata e le gata e mafai ona fesoasoani, ae o le a atili ai ona faʻaletonu le tulaga, ae faʻaletonu le falemaʻi o le maʻi, o lona uiga o le a faʻafaigata ai i le fomaʻi ona suʻesuʻe ma faʻatonu togafitiga talafeagai.

Fuafua i luga o le ulu i lalo o le lauulu: togafitiga togafitiga

Oe oe lava malamalama lelei o le self-vailaau e le o se sili fofo. E sili ona aoga le liliu i se tagata poto faʻapitoa ma fesili e te popole ai, o ia o le a fesoasoani ia te oe ia malamalama i le faʻafitauli ma faʻafefea ona foia.

E masani lava, pe a fai o loʻo e popole i fuafua i le ulu, ua fautuaina e dermatologists le faʻaaogaina o le antibacterial oint, lea e faʻaaoga faʻapipiʻi i fuafua afaina vaega o le ulu. E mafai foʻi ona faʻaaoga le gaʻo, salicylic poʻo le kapuroma, ma e faʻaaoga se pulu faʻapipiʻi i le ulu i le ulu. E taua le mate ma le aofaʻi o le oloa o loʻo e faʻaaogaina ina ia aua neʻi e susunuina le paʻu, lea e oʻo ai i se isi faʻafitauli e le alofagia - mu. Faatasi ai ma nai maʻi fuafua tar fasimoli fesoasoani: taumafai fufulu lou lauulu i ai mo se taimi, o le a vave faʻamago le pimples, lea o le a vave galo. I le tele o taimi, pe a leai se mea e fesoasoani, e mafai ona faatonuina oe se vailaau o le a fofoina fuafua i lou ulu mo mautinoa.

Afai ona o nisi mafuaaga e te iloa e leai sau avanoa pe na e te le manaʻo e vaai se fomaʻi, ona fesoasoani lea i fofo tagata.

  1. O le masani taatele o apu kulimi cuka. Ave i totonu le aofaʻi o 100 kalama ma palu faʻatasi ma tutusa le aofaʻi o le vai, ona fufuluina lea o lou lauulu ma fufulu lelei ma vai mafanafana.
  2. Broths mai vailaau vailaʻau, pei o celandine, yarrow, calendula, nettle, o le a aoga foi o le "fufuluina". Na latou tuiina muamua, ona mafai loa lea ona fufuluina le lauulu, lemu, faʻasolosolo gaioiga o loʻo sosolo i totonu o le ulu.
  3. Afai e te faʻapipiʻi ni nai mataua o le suauu laʻau, lea e mafai ona e mauaina mai i soʻo se fale talavai, i lau faʻamalama poʻo le ufiulu mata, o le a fesoasoani foi ia te oe faʻateʻa ese lou "tiga".
  4. Taumafai i le meli-cinnamon mask. Faafefiloi 2 tsp. kinamoni ma nai sipuni tele o le meli ma le tupuʻaga tele e faʻaalu lemu i le ulu mo le 20 minute. Aua le faʻamalolosi e faʻaaoga se pulupulu faʻalua i le vaiaso, ma o le fuafua i lou ulu o le a tuʻua ai oe!

Afai e iai sou faʻamalologa i lou ulu poʻo tamaʻi pimini laiti i lalo o lou lauulu, aua e te faʻanoanoa. O lenei tusitusiga o le a fai ma au faatonuga pe faʻafefea ona feagai ma se faʻafitauli le talafeagai ma avea ai ma manumalo i lenei taua!

Paʻu samasama i luga o le ulu o le pepe. O le a le mea ma o le a le mea e faia ia i latou

E tele pepe e iai samasama samasama i luga o latou ulu. E taʻua foi i isi taimi o lapisi papalagi poʻo “pulou lullaby caps”. E mafai ona aliali uma i laiti aʻo laiti, ma i tamaiti matutua - lua pe tolu tausaga. E tele faʻamatalaga i luga o le Initaneti, ma e masani ona feteʻenaʻi ai. Tusa lava, tatou taumafai e malamalama i mafuaʻaga o le faʻaali mai o samasama samasama ma faamautu auala o le feagai ai ma i latou.

Afai o i ai i lau pepe ni samasama samasama, ia iloilo lelei le pepe.

A faʻapea o loʻo nonofo le papala i se vaega laitiiti o le ulu o le tamaititi, o lona uiga e le o se mea taufaafefe mea uma.

I lenei tulaga, o fasi e ono:

  • gaʻo toega.
  • o le iʻuga o le faʻateteleina o le alu atu o le afu i le pepe.
  • lē talafeagai le taele, pei ole faʻamamaina soʻo.

A e maitauina le iʻa i mata o mata, o le mea leaga lea. O faʻamaʻi e ono avea ma faʻailoga atopic dermatitis poʻo diathesis. Afai o mumu pupula e tupu i luga o foliga, lea o le a ufiufi i se samasama crust, e mautinoa lava diathesis. O lea la, ia mautinoa e faʻaali i le pepe se dermatologist!

O le mafuaaga o le atopic dermatitis ma le diathesis e toetoe lava o taimi uma alergi - meaai (mo meaai), efuefu, manu, ma isi. Ole mea taua ile faamautu ole mafuaaga ole alergi.
Afai o loʻo faʻasusu le pepe, e tatau ona mulimuli atu le tina i le meaʻai a se fafine maʻitaga ma teena soʻo se mea e tuʻufua. E ono alu sina taimi e "nofo" i luga o le tasi sele.
Afai ua uma ona 'ai e le tamaititi isi meaʻai, vaʻai totoʻa i lana meaʻai ma, afai e te le o iloa tonu poʻo fea le mea na mafua mai ai ile mataʻutia, alu i meaʻai e le o ni mea ai. A maeʻa le faʻaaliga o alergi, faʻailoa faʻaeteete faʻailoaina oloa fou ina ia aua le misia le allergen.

Faaseʻe Motugaafa

I luga o foliga, o kerisi e le tatau ona paʻi i ai - o latou lava o le a mago ma mou ese. Tau lava o mulimuli i le fomaʻi fautuaga mo le tausiga o latou.

  • I le ulu, o vailaʻau e mafai ona selu ese. 20-30 minute aʻo leʻi taʻele, suauʻu ma le suauʻu samala. E mafai foi ona faʻaaogaina ni suauʻu aneti-momoli. Sa ou faʻaaogaina le BabyBorn suauu mai se kamupani Rusia (ou te le o manatua poʻo le fea). Tele tina e faʻaaogaina le kulimi pepe mo nei faʻamoemoe - le mea taua o loʻo iai suauu.
  • Tuu se pulou. E mafai ona filifili pe a sili le pala o le paʻu, afifi le pale o le pale i le polyethylene.
  • Ma, ao leʻi taʻele poʻo le taimi foʻi, fufulu le ulu ole pepe ile itu eseʻese ma se pulumu pepe faʻapitoa ma fulufulu vaivai. Afai e tele le lauulu ole tama, ona iai lea ole selu ole pepe.
  • E le mafai ona e vavaeeseina ma pikiina ia fasi! Aua neʻi fufulu sili atu nai lo le faʻalua taimi! E le tatau ona moli le moli! Faʻamolemole e matau e paʻepaʻe le paʻu o le tamaititi, e faigofie lava ona lavea ma mafua ai faʻamaʻi! O le mea lea, pe a fai o laʻititi le numera o momoki, o le tele o tina lelei latou te le mananaʻo e selu.
  • Taumafai e iloiloina faʻamoemoe - pe ole a le mafanafana o loʻo teuteuina lau pepe. Lenei sili ona lelei faia i le paʻi atu i le pale o le ulu ma vae. E tatau ona mago ma vevela, ae leʻo vevela. A susu o vae - ua susu le tamaititi, ua vevela. I tamaiti matutua, e mafai ona e paʻi i le tua ma le ua: pe a fai e oʻo iai le susu pe susu, e vevela le tamaititi.
  • Faʻasaʻo faʻalelei meaʻai fou i le meaʻai a lau pepe.
  • O le lure muamua e amata i le sipuni ti, faasolosolo faateleina le tautua. A o tuputupu aʻe le tamaititi, e mafai ona faʻalauiloa oloa fou sili atu le malosi. Ae 'aua le faʻaoʻo mai ni mea fou e sili atu faʻatasi i le vaiaso! Ma vaʻai totoʻa mo se aʻafiaga teteʻe.

    • Faʻasusu lelei le pepe. Leai se faʻamamaina o le fufuluina o susu ile fasimoli poʻo solo-e mafai ona vave faʻamamaina le paʻu, ma, o lona uiga, o le a faʻatupuina ai le ita fou. Ole mea lea, afai e te manaʻo e faʻaalu le faʻamalama - ia aua neʻi sili atu faʻatasi i le vaiaso.
    • Aua e te fefe e saili le fesoasoani ma fautuaga a se fomaʻi o tamaiti ma dermatologist. E le pei o faufautua i luga ole laiga, latou te mafai ona suʻesuʻe lau tama ma faʻamaonia lelei au.

    Faʻafefea ona togafitia le susu ma le papala i luga o le ulu

    O le tuʻufaʻatasiga o anti-ketarisi shampoos e aofia ai vailaʻau faʻapitoa, o le gaioiga o loʻo faʻamoemoe e faʻamamaina keratinized vaega o le paʻu, faʻapea foi ma faʻaopoopoga e faʻagesegese le faʻatuina o le laʻele fou. Le tele o taimi, latou e le aofia ai ni manogi, lea e mautinoa sili malu ma saogalemu. I le taimi nei, o loʻo i ai se fuainumera o eseʻese shampoos mai faʻamafu, o le faʻavae e ese. Le i ai o selenium dysulfate, zinc pyrithione, clotrimazole, ketoconazole fesoasoani e faʻaititia le numera o microbes. O nisi o latou e fatuina e mafaufau i le ituaiga o lauulu (oila, mago) ma le ituaiga o laʻei. Ichthyol ma tar e faʻaleleia ai le faiga o le faʻafouga o sela, e faʻaaogaina foi le talo ma le tar mo tagata gasegase o lo o laʻuina le laʻau.Zinc pyrithione fesoasoani i le togafitia o le susu i tagata mamaʻi ma masani laulu ma mago.

    Lauiloa shampo:

    • Sulsena - faʻamamaina le mafuaʻaga o le le faʻaletonu, e mafai ona faʻaoga o se
    • Nizoral - o se mea e puipuia ai le gutu, aoga i le faʻamamaina o le mageso, faʻaaogaina mo seborrhea, susu, lichen,
    • Sebozol - na faia i luga o le faavae o le ketoconazole, e faʻaumatia lelei le taliga.

    Vailaau

    • Esdepalletrin - vave ona faʻamaloloina le vevela ma le susu, o se mea sili ona lelei e faʻafetauia ai le peʻa ua maliu i le faʻaaogaina muamua,
    • Valkinson o suauu - vave fesoasoani i le mimigi, mageso ma mumu, faʻamamaina e oʻo lava i le susu, ua feteʻenaʻi i tamaiti ona o lona maualuga oona,
    • Crotamiton e maua i foliga o kulimi ma emulsion, pe a maeʻa ona taʻele ile paʻu e faʻamamaina, o loʻo tuʻufaʻatasia i fanau i le taimi o maʻitaga ma faʻasusu, o le spregal e maua mai i le ituaiga o se faʻapipiʻi, e aveʻese ai le susu.

    Afai o le mafuaʻaga o se le paleni meaai, tatau ona faia se fetuunaiga o le meaʻai. Ole lisi e aofia ai fualaau 'aina, fualaau faisua, multivitamin complexes mafai foi ona faʻaaogaina.

    O le faʻafitauli e mafai foʻi ona maua mai i le le faʻaletonu o le faʻaogaina o meaʻai, o se meaʻai faʻapitoa ua faatonuina e faʻaumatia.

    Vitio: Fuafua, Togafitiga Faia foliga

    Paʻu i luga o le ulu - mafuaʻaga, auga, puipuiga.

    Soʻo se faʻalavelave e tupu ile papala e mafai ona faʻaigoaina o le tiga. O le mea lea, o le faʻailoga o se fomaʻi o le a faʻafaigofie tele lou olaga, aua e sili atu le faigofie ona tau ma le mea e te iloa o le mea e taʻu.

    O mafuaʻaga mafuaʻaga o le papala i luga o le ulu e mafai:

    - faga tiga (mumu, piniki, mama) -

    Vitio: Faʻafefea ona togafitia lichen i se maile ma fofo tagata

    - psoriasis (o se faʻamaʻi lē mafai ona feʻaveaʻi) -

    - utu (nofoaga o maʻati e mafai ona faʻaalu, ma na mafua mai i manuʻa) -

    - papala (siama ulufale i totonu o le folika o le laulu poo adipose gland).

    O le tele o taimi, o papala ua malamalama i ai o le lichens, aua latou mafua ai le sili ona ogaoga faiaina.

    Soʻo se mea na solia e faʻaalia i se solia o le faamaoni o le paʻu, o se suiga i le lanu o nofoaga na aʻafia. I le tulaga o lichen, o le lauulu e afaina faʻatasi ai ma le paʻu - latou gagau ese latalata i le laualuga, lea o le a fesoasoani e faʻailoa ese lea lesi mai isi.

    Puipuiga o le foliga mai o papala e tutusa mo mafuaʻaga eseese mo o latou foliga mai - o se malosi le puipuiga. E ui lava e le gaosia faʻapitoa puipuiga e puipuia ai faʻamaʻi, o tulaga lautele ia faʻamalosia e mafai ona puipuia lelei mai faʻamaʻi.

    Vitio: Iloiloga o Primaflora. Gatalia lona ulu

    Faʻavalea i luga o le ulu togafitiga ma vailaʻau fofo.

    O isi vailaʻau fofo ua fautuaina ai le togafitia o papala i luga o le ulu ma laʻau e iai o latou uiga masani i antimicrobial - oak bark, sage, chamomile, celandine, succession, calendula. Faʻavae i nei vailaʻau, o vailaʻau nei na faia.

    1. Faʻamaloloina o suauu.O papala i luga o le ulu e mafai ona faʻamalieina ma se suauʻu - sasaa fou pe mago ma le puaʻa gaʻo (1: 2), maalili le faʻaosofia le paluga. Pe fai ni tusi talosaga mai le mea puʻeina a St. John's wort.

    2. Celandine. O le sua o le Celandine i meaʻai e le mimilo e mafua ai le mu, o lea e sili ai le faʻaaogaina o le celandine broth pe faʻaitiitia le vai i le afa ile vai. Suauʻu le faʻamaʻi ma celandine, ma i le maeʻa le afa itula - calendula suauʻu poʻo le sami buckthorn.

    Vitio: togafitiga ma vave faʻamalolo o manuʻa

    O lauulu i papala ma sina tamaʻi i luga o a latou mea e manaʻomia ona tipi ese ina ia le faʻamaʻi le faʻamaʻi, ma e sili atu le aoga o togafitiga.

    Soʻo se taimi pe a maeʻa le fufuluina o lau lauulu, faʻaaoga se falaoa o se vailaʻau nai lo le fufuluina fesoasoani (solofanua, lovage, nettle, burdock, chamomile, willow bark, clover) e faʻalelei atili ai lauulu ma puipuia le faʻamaʻi o le ulu.

    Na ia mauaina mo ia le mea lilo e togafitia ai le ulu ma fefaasoaaʻi se vitio ma oe:

    Faasoa i luga o agafesootai:

    Manatua, naʻo ASO NEI!

    Ole foliga mai o papala muamua ile ulu e le mafua ai le tele o popolega.Ae a tiga uma le maʻila, o lona uiga ua tatau loa ona e mafaufau i mafuaʻaga e ese ma manaʻomia se auala a le tagata lava ia e fofo ai le faʻafitauli.

    Mafuaʻaga o le papala i luga o le ulu i le lauulu

    Ole mea moni, ole tupu mai o ia foliga, e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi o le paʻu.

    • Seborrheic dermatitis. O se maʻi le manaia e iloga i le mimilo ma le mativa ma e le fesoʻotaʻi ma meaʻai, ae o faʻaletonu i totonu o totoga.
    • Psoriasis Ae paga lea, e leai se fofo mo lenei faʻamaʻi. Taʻitaʻi mai fomai: "soʻo se tasi e mauaina se fofo mo psoriasis o le a ia mauaina se Nobel Prize," ae o le hydrogen peroxide mo psoriasis o le a fesoasoani e faʻamaloloina le tulaga.
    • Ekzema ma mumu mumu ma le vevela.
    • Mo le mafolafola ma le mumu lichen, o cones o mumu lanu e avea ma uiga.
    • Tinea pei o le tanesusu ma galu vai vai.
    • O le Ringworm o se faamaʻi mataʻutia tele e lamatia ai le paʻu o lauulu.
    • O meaʻai sa fai e mafua mai le vevela.
    • O se tali teteʻe i lanu o lauulu.

    Susu susu

    A faʻapea ona oʻo mai le mageso i luga o le maʻa ma le mafai ona malolo, e tatau ona faʻaaogaina ni nai mea eseese. Faʻafefea ona togafitia tiga i luga o le ulu:

    • Fuga St. John's wort ma faaopoopo le puaʻa gaʻo. E soʻona nini ai papala i aso taʻitasi.
    • 50 g o laʻau fou o le coltsfoot ua oloina i se meaʻai e oloina ma faʻaopoopo sina tamaʻi susu. O le paluga e tausisi pea mo le 2 itula, ona togafitia ai lea o manua.
    • Lavender tuua 3 kulimi. liligi 0.5 l o le vai vevela i se puaa ma faʻaopopo 1 kulimi. l meli. Ma faʻamamago ile pulu pipi ma faʻapena ile vaega ole tiga. O le umi o taualumaga o 20 minute.
    • Liligi 40 g o paʻu oak ma se ipu vai vevela ma tuu mo 12 itula. Ona faaopoopo lea o le 1 kulimi. meli ma se decoction e faʻamama ai le nofoaga ua aʻafia.

    Ole suauu lauti o se lelei fofo i isi vailaau. E faʻamama faʻamalieina ma fesoasoani le suauu laʻau i le funguso, e fesoasoani foi i le faʻamalolo o le papala i luga o le ulu. E mafai ona faʻatau ona laʻau laupapa i le fale talavai ma faʻaopoopo i vailaʻau oʻona. Fufulu ma se decoction o chamomile, inu 1 kulimi. lita o vai vevela. Faʻaoga le meli moni i le paʻu ma faʻataʻitaʻi moli feʻaveaʻi. E mapu le faʻamama ma le mageso. Ua fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o le salicylic ma le zinc salep.

    O taunuuga o le laulu vali

    E masani lava, a uma le valiina o lauulu, papala e aliali mai. O mea e mafai ona avea o se aʻafiaga teteʻe, o le vali ua sili atu le ninii o le epidermis, fefete ma manuʻa.

    Mo togafitiga, e mafai ona faʻaogaina faʻamasaniga togafitiga faʻamau ma decoctions o vailaau vailaʻau. I le fale talavai e mafai ona e mauaina le anti-inflamasi peach oil poʻo jojoba ma burdock, ma togafitia le epidermis o le ulu.

    Faʻafefea ona togafitia tiga i le ulu pe a uma ona nini:

    • Lolo 2 fuamoa fufulu ma olo i aʻa, tuu mo le 15 minute, ona fufulu lou ulu ma lauulu.
    • Faaopopo 2 aspirin pills i le vailaau tui. A fufuluina lauulu, teu mea teu mo le 20 minute.
    • Fresh applesauce pure o le a fesoasoani e aveese le taetae. Tuʻu le apu fou i luga o le mea laʻititi ma fufulu le pulupulu i le paʻu, tuu mo le 30 minute, ona fufulu lea.
    • 1 kulimi. l bry, pata ma le koko koko ua palu, o se ufimata e faʻaaogaina mo le 15 minute. O lenei faiga e faʻaumatia ai le alu ma le faʻamama.
    • 5 ml kaliki fefiloi ma le suauu fualaʻau 10 ml. Faʻaoga i vaega na aʻafia ma afifi faʻatasi ma le cellophane. O le umi o le faʻasologa e tusa ma le itula. Ona fufulu lou lauulu i le detergent faʻaaoga balm.
    • Sasaina 250 g o laʻau ma aa ma tuu i totonu o se fagu. Liligi le 0.5 vodka, ia palu mo 7 aso. Ona susu lea le ie mama ma faʻapipiʻi ile ulu mo le 10 minute. Faʻagasologa e fai ai seia oʻo ina seʻi le po.

    Afai na maua i le lichen, ona le mafai lea ona togafitia e togafitia tagata na o ia. Tele papala i luga o le ulu i le lauulu e iai mafuaʻaga i totonu. O le mea lea, ua manaʻomia le feutagai ma se fomaʻi ma faia suʻega. E le mafai ona faʻamaloloina le faʻamaʻi e aunoa ma le iloa le mafuaʻaga.

    E tele aʻi faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma paʻu ma lauulu o faʻafitauli. "Puaʻa" i luga o le ulu e le naʻo le faʻaosooso faʻalavelave.

    O le tele o taimi, latou te talanoa e uiga i ni faʻafitauli ogaoga i le tino. I le le lava o togafitiga lelei, o le mataupu e le faʻatapulaʻaina i masani masani ituga. Le mageso, susu, faʻamago gutu o loʻo aliali mai i luga o le ulu, o le faʻagaioiga e ono mafua ai le paʻu o lauulu.

    Mafuaʻaga o le papala faʻamaʻi

    Faʻamaʻi o le paʻu, pei o le tele o isi, e tupu pe a faʻateteleina le le puipuia. Afai e faʻavaivaia le tino, e faʻamuta lona agavaʻa e teteʻe atu ai faʻamaʻi ma siama.

    Le i ai o le faifai pea o le popole popole, popolega, le lava le moe - o le mafuaʻaga foi lea mo le le lelei o le faʻatinoga o le tino.

    Ole puipuiga ole puipuia ole vaivai ma se taumafa le paleni. Ole mea e tupu mai ai ole pili, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻatinoina e le gata ile fungal microorganism, ae o le le masani ai ole leai o ni mea taua e maua ai.

    O se tasi o mafuaʻaga e ala ai ona tiga i le ulu o le metabolic disorder. Le lelei faatinoga o le sebaceous glands tuuina malosi i le atinae o dermatitis. Maʻi o le tino i totonu ma faʻalavelaveina hormonal e masani ona taitai atu ai i cystic formations.

    Ole foliga mai o foci tiga ile ulu ile fulufulu e mafai ona mafua mai ile atinaʻe ole oncology, siama ile mama, aveina ni vailaʻau e le talafeagai mo le maʻi, ma mataʻi.

    E manaʻomia le faʻaeteete i tulafono o le tumama ma le tumama: faʻamamaina lou lauulu, faʻaaoga na o se selu a le tagata lava ia, faʻaaoga faʻamaonia teuteu teuteu ma mea tumama. E ui o le tausisia tulafono o le tumama e leʻo aumaia se faʻamaoniga atoatoa o le puipuiga mai faʻamaʻi o le uluulu. E mafai ona faʻamautu Lice i lauulu mama.

    O manuʻaga i luga o le ulu, faʻaopopo atu i manuʻa, e mafai ona tupu pe a oʻo i se tino vaivai le siama, siama, poʻo le fula. Faatasi ai ma le paʻu o le le puipuia, e le mafai e le tino naʻo le taulimaina. Ova taimi, o fetagisi taulaʻi o le paʻu o le paʻu i le tino ua avea ma manuʻa, o nisi taimi e oʻo lava i mea e mama O le faʻamaʻi pipisi pe a oʻo i faʻafitauli vaega ma i le leai o faʻamaʻi.

    O le mafuaʻaga o le maʻi o le laulu, o foliga vaaia o pimples i luga o le ulu, e mafai ona avea ma soʻona faʻaleagaina masini i le paʻu, le faʻaaogaina o lauulu ma isi mea e faʻaosofia ai le foliga mai o manua i luga o le ulu.

    Togafitiga, afaina ai faʻamatalaga, afaina o le ekology tele faʻamaʻia le togafitiga.

    Fale faʻapipiʻi

    Le masani ai mafuaaga e alu le paʻu ma paʻu o le papala ona o kiki aiga. O siama ma le susu o uluaʻi faʻailoga o le gaioiga a nei papaseti.

    O latou foliga mai o le faʻailoga o le solia o le tumama tulafono. E masani lava ona maua i luga o le ulu i se tamaititi na fesoʻotaʻi ma isi maʻi, pe i tagata matutua na asia le fale taele poʻo se nofoaafi na le mulimuli ai le tulaga faʻatamao mama. Mai mailei o utu, na maua ai tiga laiti, ma e pulu ai le ulu.

    E tafiesea laʻi. Ina ia faia lenei mea, e tele lava vailaʻau aoga ma isi auala.

    O le mafuaʻaga o le microscopic tick sa nofo i luga o le paʻu. A faʻaititia le le puipuia o le tino poʻo ona o manuaga paʻu, o le faʻailoga faʻasolosolo i totonu o le loloto o le dermis, e mafua ai le maʻi, papala, mumu, i luga o le mata ma le ulu. O lo o ia popole i le ogaoga o le vevela. Oe e manaʻomia le fesoasoani e le gata o se dermatologist, ae o se dermatocosmetologist.

    O tiga o le ulu o le ulu e mafua mai i le le lelei o le sebaceous glands, o le le paleni, le lava o nisi vitamini. O faʻafitauli e ono fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi o le neura poʻo le HIV.

    I le lauulu ma luga o foliga o loʻo iai faʻamama, pipi ma le faʻapipiʻi. I nisi o tulaga, seborrheic dermatitis atiaʻe.

    E iloga i le foliga mai o le mageso ma le susu. Ma e le o lea faʻapitoa ona o le le usitaʻia o tulafono faʻatamaʻi.E oʻo i le suʻega sili ona lelei ma taugata e le fesoasoani pe a faʻaletonu le lapoʻa o mata ma ua faʻaititia le puipuiga.

    Dermatitis pine

    E mafua mai i se aʻafiaga o le afaina i mea eseese po o meaola ma le tagata sa i ai i se feiloaʻi. O le nofoaga o fesoʻotaʻiga ua mumu, e i ai le lagona o le vevela ma le mu, e le pasi i luga o ia lava.

    E tatau ona saʻilia e le fomaʻi le uiga faʻapea ma se vailaʻau antiallergic.

    Atonu e i ai se mama ma matuia foliga. Faatasi ai ma le malamalama, ulu le ulu, laititi ifo cvex papala foliga mai i luga o le paʻu, lea e mafai ona aveʻesea ma se faʻapipiʻi faʻapitoa.

    I se tulaga ogaoga, pe a i ai se faʻaopopoga i le faʻaitulagi lymph nodes, o le fesoasoani o se fomaʻi o le a manaʻomia.

    Ekzema seborrheic

    Aisea e aliaʻe ai o se mea lilo i saienitisi. O le tagata gasegase muamua e iai ona mumu mumu i lalo o le lauulu, pe a mavae sina taimi ua amata ona mago ma lalagaina. Afai o le faʻamaʻi e le mafai ona faʻatoʻilaloina i le tulaga muamua i le fesoasoani mai i se masini faʻapipiʻi faʻapitoa, lea e vave lava ona faʻaalia ona faʻailoga i luga o foliga ma luga o le tino atoa.

    Tinea lafoa

    Afai e aliali mai vesicles ma lanu mumu i luga o le ulu, atonu o se faʻailoga lea o le ulufale atu o le herpes virus, tutusa ma le tanesusu, i totonu o le tino. O le samasama ua iloga i auga tiga: maʻi, tiga le ulu, o se faʻaiuga e mafai ona oʻo i le faʻaseʻe o foliga. E manaʻomia le asiasiga i se fomaʻi.

    Tagaloa

    Foi ole dermatophytosis. O le faamaʻi e mafua mai i se fung. I le aluga o taimi, o le pupula o le peʻa i luga o le ulu ua afaina ma avea ma manua. O maʻila faʻatulaga i lo latou nofoaga. O lenei faʻamaʻi e sosolo tele ai le maʻi, ma e tele lava i tagata talavou ua maua ai i le maʻi. E le fiafia foi i lauulu i mea faʻafitauli e mafai ona leiloa e faavavau.

    Trichophytosis

    E i ai i ituaiga lua. I le maʻalofia o le paʻu, e paʻu ese le paʻu, e vave paʻu ma toulu le lauulu. O pogisa pou e tumau i lo latou nofoaga. I le tulaga lona lua, e mafai foi ona e leiloa lauulu, ae i le nofoaga o latou leiloa ai o le ai ai mumu-lanu enaena tubercles.

    Favus (sikuea)

    O le vevela ma le faʻamumuina e mafua ai le faʻaleagaina o le paʻu o se fungal natura. I lenei eria, samasama samasama ma se manogi le lelei e aliali mai. E mafai ona toto latou. Lauulu e malepelepe, leiloa susulu. E i ai foi nai masina e fofo ai se gasegase.

    Itu, mumu ma mageso, o mea le lelei uma na faʻaalia i le ata - o lenei ua na o le vaega vaaia o le faʻafitauli. Maʻilaʻulu ma paʻu o papala e mafai ona oʻo atu ai i le faʻatupulaia tele o taunuuga pei o:

    • microbial eczema
    • porotini i totonu o le muna
    • e oʻo i faʻafitauli tau paʻu o manu

    Afai o le tiga i luga o le ulu e le o mou atu mo se taimi umi, ma o le faʻasalalauina shampoos, suauʻu ma vitamini e le fesoasoani tele, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi. O le a faʻatinoina le faia o suʻesuʻega e iloa ai le natura o le maʻi: pe o se faʻamaʻi, o le leaga o le hormonal, poʻo se osofaʻiga o se tino ua vaivai e se fung.

    Fautuaga pe faʻafefea ona togafitia le aluʻese ma papala i luga o le ulu e faʻalagolago i iʻuga o suʻega ma auiliiliga. I le tele lava o le faʻaseʻe tulaga, mai le fomaʻi na aʻafia, maua gasegase maua fautuaga i le faʻaaogaina o uu, gels, o fagu, e i ai le malosi faʻamalosia poʻo le antifungal aafiaga. I maʻi ogaoga, o togafitiga o le lotoifale e faʻaletonu iʻa. Ona faaaoga lea:

    • vailaau
    • vailaʻau e afaina ai le faʻaʻai ole microflora, aveʻina toxins mai le totini,
    • antihistamines - ma tui.

    Tele o mea i fafo atu o loʻo faʻaaogaina pe a vela le ulu o loʻo i ai le koale tar, zinc, ma birch tar. I falemaʻi i aso nei, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le faʻamoe ma le uʻu o loʻo i ai le salicylic acid poʻo suauʻu masani, latou te taumafai e faʻaogaina togafitiga faigata.

    O maʻi na laʻua faia ni tui laʻititi poʻo ni gaioiga faʻavaitaimi e tali lelei ai nei metotia.O vailaʻau e fasi ai le faʻamaʻi e tuiina i lalo o le paʻu, o manuʻa i luga o le ulu ma le laser e faʻamamaina lelei. Ole vailaʻau fofoa faʻapitoa, e aofia ai le maʻi ma le aʻafia ole faʻapaʻu uila, e aoga tele ma vave.

    Foliga metotia

    E faʻamaonia i taimi ma mea e faʻatinoina e le faʻatauvaʻa i ala na fausia i o tatou taimi. Ioe, e le tatau ona faʻaaoga i le le amanaiaina o mataupu.

    Vaʻavaʻai vailaau iloa lelei le auala e maua ai le papala poʻo le mativa. Ina ia faia lea mea, faʻaaoga le fualaʻau tamato, palu faʻatasi ma fualaʻau fualaʻau i ni vaega tutusa. Faʻamafanafanaina le nofoaga o loʻo aʻafia ma se faʻafanafana mafanafana. E fautuaina foi le suauu e faʻatatau i le lapisi, faʻatasi ai ma le faʻaopoopoina o masima ma le teio. E oʻo lava i aga masani a tagata, o le mea e sili ona fiafia iai meainu e lautele lautele - falaoa kvass. E aoga e le gata pe a tuʻuina i totonu, ae e faʻamalolo mai le faʻamama i luga o le paʻu.

    Tulaga ese, o se faʻaopopo togafitiga metotia, Ou te manaʻo e taʻua le "Soifua maloloina" natura kulimi-solo. E faʻamatalaina se malosi sili ma e vave foʻia ai le faʻafitauli. O lona faʻamatalaga auiliili o loʻo

    I le tuʻufaʻatasia ma togafitiga o vailaʻau, o le faʻaaogaina o le sefe o le St. John's wort, oak ma chamomile o le a avea ma fesoasoani lelei. Totogifuapauina mai celandine, soloaʻiga ma calendula o le a fesoasoani tele i le tulaga o le gasegase. Ma o le tar fasimoli o le a aoga e le gata i le taimi o togafitiga, ae o le lumanaʻi, mo le puipuia o le toe foʻi i tua. Herbal-based conditioners o le a le gata fesoasoani fesoasoani i lauulu vaivai, ae o le a puipuia faʻalelei maloloina.

    E sili le leaga o talanoaina uma mafuaʻaga ma togafitiga o le faʻamaʻi ma lau fomaʻi ina ia aua neʻi faʻaleagaina lou paʻu. O se maʻi masani e mafai ona oʻo i faʻanoanoaga leaga. O le fesili i le mea na tupu i le paʻu ma pe faʻafefea ona togafitia e tatau lava ona fesiligia e se tagata faʻapitoa.

    Ua matua le matala lou ulu, ma ua lilofia lou laulu i faʻamoe, pei o le kiona? O nei faʻalavelave e mafai ona lapatai mai taua o le soifua maloloina faʻafitauli ma le atinaʻeina o faʻamaʻi faigata. E te le mafai, e te alu i se fomaʻi faʻapitoa. Faʻafefea ona iloa paʻu i le ulu i le lauulu i le amataga, ono mafuaʻaga ma togafitiga, o le a tatou iloiloina atili.

    Mafuaʻaga mo le faʻaali

    Faʻaleagaina i le galuega a totoga o tagata e le gata faʻatasi ai ma le tiga, le mautonu, ae o loʻo faʻaalia foi i fafo. O paʻu o mata ma le ulu, lauulu e maitauina i suiga le lelei ma e mafai ona valoia mai faʻamaʻi ogaoga.

    I le amataga lava, poʻo le papala i luga o le ulu e faigata ona faʻamautuina, e toʻatele e le o taua i lenei. O se tamai mageso, a itiiti mafiafia pe mumu i le aluga o taimi avea avea sili atu lavelave foliga, o se iʻuga, o le ulu e matua mataga, ma le faʻamafia e le maua ai le malologa.

    I tulaga o le leai o se tali talafeagai, toto amata amata ona faʻamatuuina atu ma sili atu suppuration le manua, lauulu e pa'ū ese.

    Lapataiga! E faʻasaina ona valu le papala i luga o le ulu, e ono lamatia ai oe e folasia se faʻamaʻi ma na ona faʻalavelave ai isi togafitiga.

    E naʻo le tagata poto faʻapitoa e mafai ona iloa le faʻamaʻi ma le mafuaʻaga o ona foliga mai i luga o le uluulu pe a maeʻa se suesuega auiliili. Ua saʻo se suʻesuʻega saʻo, ua faatonuina togafitiga talafeagai. Ole vailaau lava e le mautinoa le manuia faʻaiʻuga, ma i nisi tulaga e tumu i faʻafitauli o le faʻamaʻi.

    Leaga i le tino, o faʻamaʻi tau i totonu o totoga o le mafuaʻaga sili ona taua o faʻafitauli o le paʻu. Aisea ua faʻaalia ai papala i luga o loʻu ulu:

    • tufatufaina mai se tagata maʻi e ala ile selu, lavalava, i le paʻi atu,
    • faagaoioia ma vaivai le malosi saʻo,
    • ina ua masani ona faʻamalolosi, popolega ma le faʻaalu o galuega,
    • o se faʻaiuga lea o le afaina ai i vailaʻau, oloa, faʻapipiʻi,
    • ma le le lava, le lelei-lelei tausiga mo le uluulu,
    • ona o le le lava o vitamini, faʻailoga i le tino,
    • faasalalauina mai e tupuaga.

    Vala o paʻu faʻamaʻi

    Le faʻalavelaveina galuega o le sebaceous glands, o le soʻona faʻamamago o le paʻu e mafua ai le faʻaleleia o le peeling. Pe a selu epidermis flakes eseese, e mafai ona paʻepaʻe pe samasama.O le mea la ua pei o le penitiva.

    E mafai ona e maitauina foliga o mativa i luga o le ulu ma faʻataʻitaʻiga. Ma le faʻaopopoga, o le faʻamaʻi e o faatasi ma le vevela, o le ulu e amata ona vevela.

    O mafuaʻaga taua o le faʻamamaina o mea le lelei o le sebaceous glands, o faʻamaʻi pipisi ma se taliga mai le tagata maʻi. O le faʻamaʻi e mafai foi ona aliali mai i tua atu o popolega faʻaletonu, popole faifai pea.

    E le mafai e se selu masani ona aveese se maʻi; e manaʻomia ni togafitiga faʻapitoa. Ua fautuaina e le Trichologists faʻapitoa shampoos, vailaʻau, faʻatonuina ai se taumafataga malosi.

    O foliga vaaia o le mago mumu i luga o le ulu, lea na ova taimi "tuputupu aʻe" i vaega tele, le mea e taʻua o psoriatic plaques, talanoa e uiga i le tuputupu ae o le psoriasis (scaly lichen). Ole faʻamaʻi e amata ile foliga agamalu. Afai e le amataina le togafitiga ile taimi, o lona uiga ole maualuga ole tulaga o faʻaletonu ma fesuiaʻi ile tulaga masani, ole vaega e tele ile paʻu ua afaina. O le a le psoriasis foliga mai e pei ona e vaʻai i le ata.

    O mafuaʻaga o le psoriasis e le o faʻapena tonu. Mo le togafitia o le tulaga muamua o le faʻamaʻi, o loʻo faʻaogaina le aila (salicylic poʻo le suauʻu suka), mo ni tulaga lavelave, o le corticosteroids ua faʻatonuina.

    Taua! E le mafai ona e teteʻe i le togafitiga o le psoriasis, o le faʻamaʻi e alualu i luma vave ma mafai ona afaina ai le galuega o totoga i totonu.

    O le maʻi o le ulu o le ulu e mafua mai i le gaioiga o Demodex subcutaneous tick. O le namu e ono le faʻaalia mai mo se taimi umi, ae o le faʻaititia o le tino puipuia e fesoasoani ai i le atinaʻeina o le faʻamaʻi.

    O fuafua, fuafua, pupuga o mugala ma mumu o le paʻu o le tino, e le faigata ona mataga, o faʻailoga taua ia o faʻamaʻi. O faʻailoga faʻaopopo o le faʻamaʻi e manatu o le palapala, tiga o le ulu ma foliga vaaia o gaʻo i luga o le lauulu.

    Mo togafitiga, vailaʻau o loʻo iai metronidazole. E faigata ona aveese atoa le pathogen, ae e mafai ona e taofia lona gaioiga.

    Seborrheic dermatitis (seborrhea) e mafua mai le faateleina o gaioiga o fungi Malassezia (Malassesia). Latou te fesoasoani i le faʻavaveina o vaevaega vaega o luga vaega o le paʻu. O tagata e maua ile seborrhea latou te maitauina le tele o meaʻai ile pito i tua o le ulu, ile puʻeina, ulu le ulu ma vave ona gaosia. I maʻi faigata o le faʻamaʻi, o tagata e amata ona oso le paʻu.

    E tele mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le maʻi i le ulu

    • genetik sauniuniga
    • leaga, le lelei meaʻai
    • faʻamaʻi o le faʻamaʻi
    • faaitiitia le puipuiga puipuia,
    • popolevale ma le masani o le popole.

    Mo le togafitia o le faʻamaʻi, faʻapitoa shampoos ma le faʻaopopoina o salicylic acid, zinc, batubara tar ua faʻaaogaina. O se mea taua tele i le faʻamutaina o faʻafitauli o le paʻu o le faʻatonutonuina o mea e faʻatatau i le faʻaogaina o le tino

    Allergic dermatitis

    O le igoa o le faʻamaʻi lava tautala e uiga i le mafuaaga mo lona atinaʻe - e tuʻusao i se vailaʻau, oloa, lauulu vali, poʻo ni mea teuteu faʻaoga faʻaaoga. O auga o se tiga e aliali mai i se taimi vave pe ina ua mavae sina taimi pe a uma le paʻi atu i se alergen: fulafula, mumu, papula foliga mai, lea e liua i papala ma papala tagi.

    Lapataiga! Ina ia foia le faʻafitauli, ua lava le aua le faʻafesoʻotaʻia le allergen, ua faatonuina e le fomaʻi antihistamines, o suauu ma corticosteroids.

    O le mafuaʻaga o le faamaʻi o le ulu o le lulu lea e mafai ona gaoioi saoloto. O le mea e tupu mai ai le utu, e masani ona faʻatamaʻia, le lava le tumama male faʻamamāina ole tino, atoa ai ma le faʻafesoʻotaʻiina ole faʻamaʻi pipisi. O gasegase masani o tamaiti o loʻo auai i se aoga faʻataʻitaʻi poʻo aʻoga.

    Faailoga o se tiga:

    • papala papala, faʻatasi ai ma le vevela,
    • faaita o le gasegase
    • mafai ona gasegase.

    Mo le togafitia o le pediculosis, faʻapipiʻi salapoto faʻapipiʻi ua faʻaaogaina. Mo le puipuia, puipuia o le toe fao o le faamaʻi i le lumanaʻi ua fautuaina e aloese mai le ono lamatia tagata, faʻaaoga se selu a le tagata lava ia, mataitu le tumama ma le tumama.2 aso talu ona toe malosi, sui le moega, faia se faamama lautele, togafiti ma vevela vevela le nofoaga o iai le aisa na aveese.

    O le papala i luga o le ulu mo le pipisi, o faʻamaʻi pipisi, fesootaiga ma le gasegase e lamatia mo se tagata maloloina. O le mea e mafua ai le faamaʻi o le maʻi isch itch. I le 12 itula, o le pupula fafine fafine siama e mafai ona tuʻu atu i le 4 fuamoa, i le 2 vaiaso fou tagata o le a aliali mai. O le faʻaʻata o le papala faʻamaʻi faʻaleagaina keratiniti ma faʻafaigofie le gaioiga o le paʻu paʻu, ua avea ai "intradermal scabies" mo le tuiina o fuamoa o le namu. Aua le musu e togafitia le faamai.

    Scabies i luga o le ulu, faʻaopopo i le le fiafia i manava i afiafi ma po, e o mai ma le tele o ituaiga mageso. E faʻatupu laʻa le papula i le ulu pe o loʻo iai se suavai. Ua faʻasaina le gutu o o latou poʻu, ina ia aua neʻi afaina ma faʻaoso le faʻamalosi.

    O le mafuaaga o le faamai e tumau fesootaiga ma se tagata maʻi poʻo manu, faʻamaʻi e ala i mea aiga, mea totino a le tagata maʻi e mafai.

    A faʻapea e aliaʻi mai ile papala ile ulu, faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi faʻapitoa. A togafitia, e taua lava le aveeseina o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, aua le faʻafesoʻotai le gasegase. Ona ua fautuaina ni sauniuniga e tupu mo le faʻaaogaina i fafo.

    Micosporia

    E faʻamaʻi tele. Tuuina mai mai manu i tagata. O le mageso i foliga o vesicles faʻasolosolo ona sosolo i nofoaga. Ua gaoi lauulu, amata ona malepe.

    Trichophytosis

    E i ai i ituaiga lua. I le maʻalofia o le paʻu, e paʻu ese le paʻu, e vave paʻu ma toulu le lauulu. O pogisa pou e tumau i lo latou nofoaga. I le tulaga lona lua, e mafai foi ona e leiloa lauulu, ae i le nofoaga o latou leiloa ai o le ai ai mumu-lanu enaena tubercles.

    Favus (sikuea)

    O le vevela ma le faʻamumuina e mafua ai le faʻaleagaina o le paʻu o se fungal natura. I lenei eria, samasama samasama ma se manogi le lelei e aliali mai. E mafai ona toto latou. Lauulu e malepelepe, leiloa susulu. E i ai foi nai masina e fofo ai se gasegase.

    Itu, mumu ma mageso, o mea le lelei uma na faʻaalia i le ata - o lenei ua na o le vaega vaaia o le faʻafitauli. Maʻilaʻulu ma paʻu o papala e mafai ona oʻo atu ai i le faʻatupulaia tele o taunuuga pei o:

    • microbial eczema
    • porotini i totonu o le muna
    • e oʻo i faʻafitauli tau paʻu o manu

    Afai o le tiga i luga o le ulu e le o mou atu mo se taimi umi, ma o le faʻasalalauina shampoos, suauʻu ma vitamini e le fesoasoani tele, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi. O le a faʻatinoina le faia o suʻesuʻega e iloa ai le natura o le maʻi: pe o se faʻamaʻi, o le leaga o le hormonal, poʻo se osofaʻiga o se tino ua vaivai e se fung.

    Fautuaga pe faʻafefea ona togafitia le aluʻese ma papala i luga o le ulu e faʻalagolago i iʻuga o suʻega ma auiliiliga. I le tele lava o le faʻaseʻe tulaga, mai le fomaʻi na aʻafia, maua gasegase maua fautuaga i le faʻaaogaina o uu, gels, o fagu, e i ai le malosi faʻamalosia poʻo le antifungal aafiaga. I maʻi ogaoga, o togafitiga o le lotoifale e faʻaletonu iʻa. Ona faaaoga lea:

    • vailaau
    • vailaʻau e afaina ai le faʻaʻai ole microflora, aveʻina toxins mai le totini,
    • antihistamines - ma tui.

    Tele o mea i fafo atu o loʻo faʻaaogaina pe a vela le ulu o loʻo i ai le koale tar, zinc, ma birch tar. I falemaʻi i aso nei, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le faʻamoe ma le uʻu o loʻo i ai le salicylic acid poʻo suauʻu masani, latou te taumafai e faʻaogaina togafitiga faigata.

    O maʻi na laʻua faia ni tui laʻititi poʻo ni gaioiga faʻavaitaimi e tali lelei ai nei metotia. O vailaʻau e fasi ai le faʻamaʻi e tuiina i lalo o le paʻu, o manuʻa i luga o le ulu ma le laser e faʻamamaina lelei. Ole vailaʻau fofoa faʻapitoa, e aofia ai le maʻi ma le aʻafia ole faʻapaʻu uila, e aoga tele ma vave.

    Foliga metotia

    E faʻamaonia i taimi ma mea e faʻatinoina e le faʻatauvaʻa i ala na fausia i o tatou taimi. Ioe, e le tatau ona faʻaaoga i le le amanaiaina o mataupu.

    Vaʻavaʻai vailaau iloa lelei le auala e maua ai le papala poʻo le mativa. Ina ia faia lea mea, faʻaaoga le fualaʻau tamato, palu faʻatasi ma fualaʻau fualaʻau i ni vaega tutusa. Faʻamafanafanaina le nofoaga o loʻo aʻafia ma se faʻafanafana mafanafana. E fautuaina foi le suauu e faʻatatau i le lapisi, faʻatasi ai ma le faʻaopoopoina o masima ma le teio. E oʻo lava i aga masani a tagata, o le mea e sili ona fiafia iai meainu e lautele lautele - falaoa kvass. E aoga e le gata pe a tuʻuina i totonu, ae e faʻamalolo mai le faʻamama i luga o le paʻu.

    Tulaga ese, o se faʻaopopo togafitiga metotia, Ou te manaʻo e taʻua le "Soifua maloloina" natura kulimi-solo. E faʻamatalaina se malosi sili ma e vave foʻia ai le faʻafitauli. O lona faʻamatalaga auiliili o loʻo

    I le tuʻufaʻatasia ma togafitiga o vailaʻau, o le faʻaaogaina o le sefe o le St. John's wort, oak ma chamomile o le a avea ma fesoasoani lelei. Totogifuapauina mai celandine, soloaʻiga ma calendula o le a fesoasoani tele i le tulaga o le gasegase. Ma o le tar fasimoli o le a aoga e le gata i le taimi o togafitiga, ae o le lumanaʻi, mo le puipuia o le toe foʻi i tua. Herbal-based conditioners o le a le gata fesoasoani fesoasoani i lauulu vaivai, ae o le a puipuia faʻalelei maloloina.

    E sili le leaga o talanoaina uma mafuaʻaga ma togafitiga o le faʻamaʻi ma lau fomaʻi ina ia aua neʻi faʻaleagaina lou paʻu. O se maʻi masani e mafai ona oʻo i faʻanoanoaga leaga. O le fesili i le mea na tupu i le paʻu ma pe faʻafefea ona togafitia e tatau lava ona fesiligia e se tagata faʻapitoa.

    Ua matua le matala lou ulu, ma ua lilofia lou laulu i faʻamoe, pei o le kiona? O nei faʻalavelave e mafai ona lapatai mai taua o le soifua maloloina faʻafitauli ma le atinaʻeina o faʻamaʻi faigata. E te le mafai, e te alu i se fomaʻi faʻapitoa. Faʻafefea ona iloa paʻu i le ulu i le lauulu i le amataga, ono mafuaʻaga ma togafitiga, o le a tatou iloiloina atili.

    Mafuaʻaga mo le faʻaali

    Faʻaleagaina i le galuega a totoga o tagata e le gata faʻatasi ai ma le tiga, le mautonu, ae o loʻo faʻaalia foi i fafo. O paʻu o mata ma le ulu, lauulu e maitauina i suiga le lelei ma e mafai ona valoia mai faʻamaʻi ogaoga.

    I le amataga lava, poʻo le papala i luga o le ulu e faigata ona faʻamautuina, e toʻatele e le o taua i lenei. O se tamai mageso, a itiiti mafiafia pe mumu i le aluga o taimi avea avea sili atu lavelave foliga, o se iʻuga, o le ulu e matua mataga, ma le faʻamafia e le maua ai le malologa.

    I tulaga o le leai o se tali talafeagai, toto amata amata ona faʻamatuuina atu ma sili atu suppuration le manua, lauulu e pa'ū ese.

    Lapataiga! E faʻasaina ona valu le papala i luga o le ulu, e ono lamatia ai oe e folasia se faʻamaʻi ma na ona faʻalavelave ai isi togafitiga.

    E naʻo le tagata poto faʻapitoa e mafai ona iloa le faʻamaʻi ma le mafuaʻaga o ona foliga mai i luga o le uluulu pe a maeʻa se suesuega auiliili. Ua saʻo se suʻesuʻega saʻo, ua faatonuina togafitiga talafeagai. Ole vailaau lava e le mautinoa le manuia faʻaiʻuga, ma i nisi tulaga e tumu i faʻafitauli o le faʻamaʻi.

    Leaga i le tino, o faʻamaʻi tau i totonu o totoga o le mafuaʻaga sili ona taua o faʻafitauli o le paʻu. Aisea ua faʻaalia ai papala i luga o loʻu ulu:

    • tufatufaina mai se tagata maʻi e ala ile selu, lavalava, i le paʻi atu,
    • faagaoioia ma vaivai le malosi saʻo,
    • ina ua masani ona faʻamalolosi, popolega ma le faʻaalu o galuega,
    • o se faʻaiuga lea o le afaina ai i vailaʻau, oloa, faʻapipiʻi,
    • ma le le lava, le lelei-lelei tausiga mo le uluulu,
    • ona o le le lava o vitamini, faʻailoga i le tino,
    • faasalalauina mai e tupuaga.

    Vala o paʻu faʻamaʻi

    Le faʻalavelaveina galuega o le sebaceous glands, o le soʻona faʻamamago o le paʻu e mafua ai le faʻaleleia o le peeling. Pe a selu epidermis flakes eseese, e mafai ona paʻepaʻe pe samasama. O le mea la ua pei o le penitiva.

    E mafai ona e maitauina foliga o mativa i luga o le ulu ma faʻataʻitaʻiga. Ma le faʻaopopoga, o le faʻamaʻi e o faatasi ma le vevela, o le ulu e amata ona vevela.

    O mafuaʻaga taua o le faʻamamaina o mea le lelei o le sebaceous glands, o faʻamaʻi pipisi ma se taliga mai le tagata maʻi. O le faʻamaʻi e mafai foi ona aliali mai i tua atu o popolega faʻaletonu, popole faifai pea.

    E le mafai e se selu masani ona aveese se maʻi; e manaʻomia ni togafitiga faʻapitoa. Ua fautuaina e le Trichologists faʻapitoa shampoos, vailaʻau, faʻatonuina ai se taumafataga malosi.

    O foliga vaaia o le mago mumu i luga o le ulu, lea na ova taimi "tuputupu aʻe" i vaega tele, le mea e taʻua o psoriatic plaques, talanoa e uiga i le tuputupu ae o le psoriasis (scaly lichen). Ole faʻamaʻi e amata ile foliga agamalu. Afai e le amataina le togafitiga ile taimi, o lona uiga ole maualuga ole tulaga o faʻaletonu ma fesuiaʻi ile tulaga masani, ole vaega e tele ile paʻu ua afaina. O le a le psoriasis foliga mai e pei ona e vaʻai i le ata.

    O mafuaʻaga o le psoriasis e le o faʻapena tonu. Mo le togafitia o le tulaga muamua o le faʻamaʻi, o loʻo faʻaogaina le aila (salicylic poʻo le suauʻu suka), mo ni tulaga lavelave, o le corticosteroids ua faʻatonuina.

    Taua! E le mafai ona e teteʻe i le togafitiga o le psoriasis, o le faʻamaʻi e alualu i luma vave ma mafai ona afaina ai le galuega o totoga i totonu.

    O le maʻi o le ulu o le ulu e mafua mai i le gaioiga o Demodex subcutaneous tick. O le namu e ono le faʻaalia mai mo se taimi umi, ae o le faʻaititia o le tino puipuia e fesoasoani ai i le atinaʻeina o le faʻamaʻi.

    O fuafua, fuafua, pupuga o mugala ma mumu o le paʻu o le tino, e le faigata ona mataga, o faʻailoga taua ia o faʻamaʻi. O faʻailoga faʻaopopo o le faʻamaʻi e manatu o le palapala, tiga o le ulu ma foliga vaaia o gaʻo i luga o le lauulu.

    Mo togafitiga, vailaʻau o loʻo iai metronidazole. E faigata ona aveese atoa le pathogen, ae e mafai ona e taofia lona gaioiga.

    Seborrheic dermatitis (seborrhea) e mafua mai le faateleina o gaioiga o fungi Malassezia (Malassesia). Latou te fesoasoani i le faʻavaveina o vaevaega vaega o luga vaega o le paʻu. O tagata e maua ile seborrhea latou te maitauina le tele o meaʻai ile pito i tua o le ulu, ile puʻeina, ulu le ulu ma vave ona gaosia. I maʻi faigata o le faʻamaʻi, o tagata e amata ona oso le paʻu.

    E tele mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le maʻi i le ulu

    • genetik sauniuniga
    • leaga, le lelei meaʻai
    • faʻamaʻi o le faʻamaʻi
    • faaitiitia le puipuiga puipuia,
    • popolevale ma le masani o le popole.

    Mo le togafitia o le faʻamaʻi, faʻapitoa shampoos ma le faʻaopopoina o salicylic acid, zinc, batubara tar ua faʻaaogaina. O se mea taua tele i le faʻamutaina o faʻafitauli o le paʻu o le faʻatonutonuina o mea e faʻatatau i le faʻaogaina o le tino

    Allergic dermatitis

    O le igoa o le faʻamaʻi lava tautala e uiga i le mafuaaga mo lona atinaʻe - e tuʻusao i se vailaʻau, oloa, lauulu vali, poʻo ni mea teuteu faʻaoga faʻaaoga. O auga o se tiga e aliali mai i se taimi vave pe ina ua mavae sina taimi pe a uma le paʻi atu i se alergen: fulafula, mumu, papula foliga mai, lea e liua i papala ma papala tagi.

    Lapataiga! Ina ia foia le faʻafitauli, ua lava le aua le faʻafesoʻotaʻia le allergen, ua faatonuina e le fomaʻi antihistamines, o suauu ma corticosteroids.

    O le mafuaʻaga o le faamaʻi o le ulu o le lulu lea e mafai ona gaoioi saoloto. O le mea e tupu mai ai le utu, e masani ona faʻatamaʻia, le lava le tumama male faʻamamāina ole tino, atoa ai ma le faʻafesoʻotaʻiina ole faʻamaʻi pipisi. O gasegase masani o tamaiti o loʻo auai i se aoga faʻataʻitaʻi poʻo aʻoga.

    Faailoga o se tiga:

    • papala papala, faʻatasi ai ma le vevela,
    • faaita o le gasegase
    • mafai ona gasegase.

    Mo le togafitia o le pediculosis, faʻapipiʻi salapoto faʻapipiʻi ua faʻaaogaina. Mo le puipuia, puipuia o le toe fao o le faamaʻi i le lumanaʻi ua fautuaina e aloese mai le ono lamatia tagata, faʻaaoga se selu a le tagata lava ia, mataitu le tumama ma le tumama. 2 aso talu ona toe malosi, sui le moega, faia se faamama lautele, togafiti ma vevela vevela le nofoaga o iai le aisa na aveese.

    O le papala i luga o le ulu mo le pipisi, o faʻamaʻi pipisi, fesootaiga ma le gasegase e lamatia mo se tagata maloloina. O le mea e mafua ai le faamaʻi o le maʻi isch itch. I le 12 itula, o le pupula fafine fafine siama e mafai ona tuʻu atu i le 4 fuamoa, i le 2 vaiaso fou tagata o le a aliali mai. O le faʻaʻata o le papala faʻamaʻi faʻaleagaina keratiniti ma faʻafaigofie le gaioiga o le paʻu paʻu, ua avea ai "intradermal scabies" mo le tuiina o fuamoa o le namu. Aua le musu e togafitia le faamai.

    Scabies i luga o le ulu, faʻaopopo i le le fiafia i manava i afiafi ma po, e o mai ma le tele o ituaiga mageso. E faʻatupu laʻa le papula i le ulu pe o loʻo iai se suavai. Ua faʻasaina le gutu o o latou poʻu, ina ia aua neʻi afaina ma faʻaoso le faʻamalosi.

    O le mafuaaga o le faamai e tumau fesootaiga ma se tagata maʻi poʻo manu, faʻamaʻi e ala i mea aiga, mea totino a le tagata maʻi e mafai.

    A faʻapea e aliaʻi mai ile papala ile ulu, faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi faʻapitoa. A togafitia, e taua lava le aveeseina o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, aua le faʻafesoʻotai le gasegase. Ona ua fautuaina ni sauniuniga e tupu mo le faʻaaogaina i fafo.

    Micosporia

    Ole ituaiga tiga lea ile ulu, e maua ile tele o tamaiti nai lo tagata matutua. O foliga o fusi, omea, eseese i foliga ma lapoa o le fuafua. Mafuaaga o se tiga:

    • toilalo o le sebaceous glands,
    • feiloaʻi ma le tagata maʻi
    • vaivai le malosi puipuia
    • le maua o ni mea taua, vitamini i le tino.

    Mo le togafitia o le faʻamaʻi, o le a fautuaina e le fomaʻi tapenaga Terbinafine, Clotrimazole, o latou faʻatatau. Ole sua o fualaʻau aina i le tuʻufaʻatasia ma le salicylic acid o le a aoga.

    Togafitiga togafitiga

    O le tele o tiga i luga o le ulu e o faatasi ma le tele o le vevela ma le tele o le susu. Mo le togafitia o le faʻamaʻi, faʻapitoa liliu atu i uu, faʻatasi ai ma vailaʻau nei ua alagatatau iloiloga lelei:

    • Clotrimazole Paʻu - faʻaaoga i le tele o faʻamaʻi pipisi o le paʻu. Ole vailaau e faʻaoga ile mama ma le mago luga luga ma se manifinifi manifinifi, ole a mafai ona e fufuluina le oloa i sina mea. O lenei faʻasologa e toe faia e 3 taimi ile aso. Vailaau uila e faaaoga mo 1-4 vaiaso, fuafua i luga o le siama. Ina ia faʻamautu le manuia, ua fautuaina e faʻaaoga le vailaʻau i totonu o le 2 vaiaso talu ona maeʻa togafitiga. E le talafeagai mo le togafitia o maʻitaga ma faʻatauina fafine, faʻapea foi ma i latou fuafuaina o se maitaga. Ole tau o le suauu e mai 77 rubles.

    • Crotamiton i le ituaiga o kulimi poo kulimi - E faʻaogaina e tau ai le papala faʻaite, faʻatasi ai ma le demodicosis ma faʻaititia ai le mageso. Tupe maua faʻamalieina atoa i totonu o le paʻu, faʻapea foi ma namu, e faʻaosofia ai lo latou faʻaumatiaga. Ole vailaʻau faʻamaʻi le paʻu mo le 6 itula. Crotamiton e tatau ona faʻaaogaina i le mama ma faʻamago le paʻu, oloʻe seia faʻatumu le tino i totonu o le totoga. Ole vasega ole togafitiga ole 3 aso mo tagata matutua. A manaʻomia, e mafai e le fomaʻi ona faʻalautele le vailaʻau pe tusi se isi. Ole tau o le 1400 rubles. Ole vailaʻau e le fautuaina mo tina i le lumanaʻi ma tausi faʻamoe, faʻapea foi ma tamaiti i lalo ole 12 tausaga.

    • Uluulu Paʻu - E maualuga aneti-inflamasi, antiparasitic ma antifungal meatotino, o se sili antiseptic. O loʻo aofia ai i se vailaʻau ni mea fai tino: tar, toe faʻaʻena le sulfur ma le naphthalene oona. O le maualuga o le fualaau oona le vailaʻau, o le mea lea o le faʻaaogaina le tatau ona sili atu nai lo 6 aso.

    • Efuefu vailaau Pyrithione zinc - o le vailaʻau ua fuafuaina mo le togafitia o le psoriasis, seborrhea, pili le susu, eseese dermatitis, faʻamama le pupuga ma faʻaititia peeling o le totoga. Mo le faʻaaogaina, ua lava le faʻapipiʻiina o le paʻu ma togafitia ia nofoaga ua aʻafia i le 3 taimi i le aso. O le umi o le togafitiga ala o 14 aso, psoriasis - 30 aso. Ina ua mavae le o ese mai o auga o le faʻamaʻi, faʻaaogaina le vailaʻau faaauau mo isi 7 aso.

    • Kulimi Zinocap - O se isi faʻamatalaga o Pirioin zinc, o loʻo faʻaaogaina i se ie manifinifi e oʻo ile palapala ile tele o aso ile aso.E faʻaogaina e togafitia ai le psoriasis, atopic ma seborrheic dermatitis, fesoasoani e aveese le paʻu mamago. Ole ala ole togafitiga o vai e 2-6 vaiaso, e fuafua lava ile faigata ole faamaʻi. E mafai ona faatonuina i tamaiti e silia i le tasi le tausaga le matua; o le vailaʻau e leʻi faʻataʻitaʻiina i luga o fafine maʻitaga. O le tau o le vailaʻau e tusa 400 rubles mo le 20 g.

    Ina ia faʻaopopoina le gasegase o le gasegase ma faʻavavevave le faʻamalologa faʻafitauli, faʻatonuina e le fomaʻi se lavelave o vitamini ma minerale. E taua tele le mataala ile B vitamini, retinol (vitamini A), nicotinic ma ascorbic acid, calcium calcium o le a aoga.

    Isi auala

    Leai se aoga i le faʻatinoina o maʻi po nei isi auala togafitiga:

    • Togafitiga laser - O loʻo faʻamoemoe e amatalia le toe faʻafouina o gaioiga i totonu o le paʻu, e fesoasoani ia faʻasolosolo le toto ma le metabolism i sela i le afaina. Luga, le laser o se malosi antiseptic.
    • Mesotherapy - e ala i tui, o se tui o vitamini, minerale faaopoopo poʻo vailaʻau tui i totonu o le paʻu. Latou te faʻamalosia le puipuia o le tino, faʻaleleia ai i totonu o gaioiga.
    • Hirudotherapy - le aano o le metotia i le faʻaosofia faʻapitoa vaega o le akupunika, mo leeches e faʻaaogaina. Latou te fesoasoani e faʻamama le tino o toxins, faʻailoaina se mea lilo faʻatumuina i ituaiga eseese o enzymes. Ole mea lea e televave ai le faʻaaogaina ile sela o le paʻu, e iai aafiaga aneti-inflamasi ma antifungal, ma e faʻalauteleina le toto.
    • Biocomplex taualumaga - aofia ai le faʻaaogaina ma le faʻamamaina ole faʻapipiʻi male O le faʻatumu o nofoaga aʻafia i meaʻai paleni, e faʻaaogaina suauʻu masani. O le faʻataʻitaʻiga vasega e tusa o le 5 aso, o vasega taʻitasi o le a tuai i le afa itula.

    I se faapuupuuga, papala i luga o le ulu i lalo o le lauulu, o le mea masani e masani ai. Latou te le faʻatupuina le tele o faʻafitauli pe a e tali vave i se taimi ma togafitiga talafeagai. O le a ma pe faʻafefea ona togafitia le faʻamaʻi ua fuafua e se fomaʻi faʻapitoa pe a maeʻa le auiliiliina o le maʻi ma le faʻailoaina o ia.

    Aua le taumafai e faʻamalolo tiga ma papala i lalo o le lauulu ma togafiti a tagata, na o le tuʻufaʻatasia ma vailaʻau ma auala faʻaonapo nei auala, o le faʻamaʻi o le a vave ma faʻatoʻilaloina atoa. Ia mataala i le tulaga o lou paʻu, masani lava o le muamua faʻailo se faaletonu i le tino.

    Vitio aoga

    Dermatitis o le maʻi.

    O le a le foliga mimiti mite?

    Faʻamaʻi o le ulu moʻi - mafuaʻaga ma metotia o togafitiga

    Ole atinaʻeina o maʻi ole papala e mafai ona faʻaalia ile papala ile ulu e faʻalagolago ile tele o mea:

    • Ua faʻaleagaina le puipuiga puipuia o le tino - i le maeʻa ai o se maʻi matuia poʻo ua le lava ni vitamini ma minerale i le tino,
    • Le soifua maloloina lelei - mo fulufulu matagofie ma matagofie, e manaʻomia le mulimuli i se meaʻai paleni. Folasaga i le lisi o fualaʻau 'aina ma fualaau' aina, fatu saito atoa, sua suamalie,
    • Le tausia o le tumama - aua le faʻaogaina ni selu a isi tagata poʻo isi mea e faʻaaoga e le tagata mo lona soifua maloloina. E iai le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi o tupuʻaga. Fufulu lau lauulu i le laupepa e talafeagai mo le ituaiga o laulu ma e le mafua ai ni allergies. E fautuaina i taimi uma le i ai o lou lava selu ma le pulou ma oe,
    • O se tuʻufaʻatasia o mea - o faʻamaʻi e mafai ona tupu i soo se taimi, aemaise pe a fai e faʻavaivaia le puipuia o le tino. O le faʻafitauli o le tupuʻaga e leʻo mafai ona foʻia, e naʻo le taofiofi le ulu i se mea lelei,
    • Maʻi i totonu o le tino o le tagata - mafai ona eseese ituaiga (siama, siama, fungus) ma faalagolago i luga o lenei, togafitiga talafeagai faatonuina,
    • Le masani ona faʻaogaina o se fulufulu laʻitiiti, auli mo lauulu, varnish, foam ma isi oloa e ono mafua ai se aʻafiaga teteʻe,
    • Le saʻo le faʻagaioia o le sebaceous glands e masani lava o le mafuaʻaga o faʻamaʻi o le ulu.

    Paʻu faʻamaʻi i luga o le ulu (papala i le ulu):

    1. Dandruff - e faʻalagolago i le ituaiga o le fefete, e talafeagai le togafitiga. A o le susu mativa, e amata ona vavae ese le papala faʻaseʻe, faigofie ona vavae ese le fua pe a selu ma maua se lanu paʻepaʻe. E iai le mativa suamalie, e suamalie fua le paʻu ma ei ai lona lanu samasama. E le mafai ona aveese le selu ma aga. Mafuaʻaga o le fefete: le sebaceous glands ua le mautonu, faʻafitauli ma le mafaufau mafaufau, faʻafitauli faifai pea, taliga. Togafitiga o loʻo faʻatinoina ma le faʻamalolo faʻapitoa ma togafitia, e aoga le herbal decoctions. Fomai masani ona latou faatonuina Perhotal, Keto-plus, Sulsen faapipii, salicylic acid, sulfur, tea tree oil i tagata gasegase ma lenei faʻafitauli.

    2. Scaly ituaiga o lichen poʻo se psoriasis - o loʻo iloa i mea ninii luga o le lanu mumu o lanu eseese. Ona aliaʻi lea o manu ile paʻu i le tino atoa. Ole tele o mataupu e muta gofie ma lelei, ae o seisi pasene ei ai faʻafitauli i le faʻavae o le pustular ituaiga o psoriasis. Saienitisi e le mafai lava ona faʻamatala le mafuaʻaga o le psoriasis. Mo togafitiga, salicylic acid, tar sabun ua faatonuina. O se tulaga taua o le aveeseina o toxins mai le tino, faatasi ai ma le faʻaaogaina o antihistamines.

    3. Microsporia - sili ona taatele i tamaiti. E maitauina i le tulaga o nofoaga i luga o le fulufulu, o ni fua, paʻepaʻe ma papules o foliga ma foliga eseese. O mafuaʻaga o le vavalalata fesoʻotaʻiga ma fagafao, le lelei le puipuia, leai o vitamini, ma faʻalavelavea le sebaceous glands. Togafitiga - Clotrimazole, Terbinafine, suauu ma salicylic acid, fualaʻau o fualaʻau ma olive.

    4. Trichophytosis poʻo se mea mimiti - O loʻo faʻailoaina i le lauulu lauulu i se vaega patino o le ulu, ina ua maeʻa le leiloa o itu aliali mai lanu uliuli (superficial ituaiga o trichophytosis). Pe, o lauulu leiloa e o faatasi ma le foliga mai o mumu mumu (faʻanoanoa i le ulu). O mafuaʻaga atonu o faʻaletonu o le endocrine poʻo le neura o le tino, ae o le tele o taimi o lenei faʻamaʻi pipisi mai manu i tagata o se siama pipisi. Togafitiga ua faatonuina na o se fomaʻi - ae maise antifungal sui ma fufuluina o le ulu i le iodine fofo.

    5. Alofagia - O se faʻamaʻi mafua mai i le gaosia malosi o le fung. E aliali mai pulumu i nisi nofoaga o le ulu, mafua ai le vevela, manogi leaga. O le faʻalauteleina o le faʻamanatuina taimi e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau oʻona ma vailaʻau antifungal. Fomai e seasea faatonuina vitamini ma minerale i capsules.

    6. Furunculosis - mafua mai i meaola niniʻi, e masani ona Staphylococcus aureus, o loʻo iloga i le iai o le pus i totonu o fulufulu ma le siʻosiʻomaga. Talu ai e manaʻomia le tatalaina o ia vaega o paʻu ma togafitiga, e aunoa ma fomaʻi fomaʻi i lenei tulaga, leai se mea. Faʻaopopo vailaʻau tuʻufaʻatasi ma faʻamalosia vailaʻau mo le toe faʻafouina.

    7. Impetigo - O le maʻi masani i tamaiti. Ua aliali mai manuʻa ma manuʻa. O lenei faʻamaʻi e mafua mai foʻi i le staphylococci. O mafuaʻaga e le o mulimulitaʻia tulafono a le tagata lava ia mo le soifua maloloina. I le le maua o se togafitiga faʻapena lelei, o fuluga o liua e avea ma abses. Togafitiga amata i le togafitiina o le ulu i le salicylic acid, atonu o le toe tatalaina o papala ma o latou togafitiga ma fucorcin ma isi auala. E faʻaaoga foi vailaau.

    8. Pediculosis - O lenei faʻamaʻi e mafua mai i namu - utu. Le tele o taimi, tamaiti maʻi. O auga - tiga le papala i luga o le maʻila (papala i le ulu), lea e matuu gase, e feita, maʻi tele. Pediculosis togafitiga o loʻo faʻatinoina i totonu o suauʻu ma laupepa.

    O gaioiga o le paʻu

    Muamua e tatau ona e manatua pe o le a le paʻu ma pe aisea e tatau ai mo se tagata. Lenei o se okeni o le lagona malamalama, faʻapea foi ma se vaega o tui puipuia e le faʻatagaina o vailaʻau mai fafo ma faʻamaʻi pipisi i totonu o le tino o le faʻamaʻi. A paʻu i lalo le paʻu o se tagata, e amata ona sosolo i fafo le paʻu, ufitia i fuafua, uliuli laʻau, vave gaʻoa.

    Manua ma suppurations

    O i latou o le faitotoʻa ulufale i faʻamaʻi i le nofoaga e aʻafia. Afai o siama faʻamaʻi e ulu atu i se manuʻa mataga, e tupu se faʻamaʻi. O le tino e faaʻeseʻese le siama, e peiseai poloka lona puipui puipui, pe a maeʻa ona puipuia ai le sela puipuia. Ae afai e malosi le faʻamaʻi, o lona uiga o le a puipuia ai le tui puipuia lemu, lea i le iʻuga mulimuli ane liliu atu i se maʻai ma suppuration.

    1. Malosiʻaga faʻaletonu (o se faʻaiuga o le faʻatulagaina ma se fulufulu ulu, perm).
    2. Trichotillomania, o le le mafaufau o le tagata lea e faʻamalosiʻau lava ia lona lauulu.
    3. O se faʻaiuga o le chemotherapy.
    4. Ole vitamini.
    5. Solia le paleni vai-masima.
    6. CNS faamai.
    7. Faifaiga masani.

    Fofo ma solo

    O nei mea e mafai ona fai mai:

    • Le atinaʻe o seborrhea, e aliali mai o ia lava i foliga o se gaʻoa, lanu samasama samasama i luga o le ulu. O se mea masani na tupu, e mafai ona avea ma aʻafiaga i le solia o le lipid metabolism, o loʻo tuʻua ia mea, faʻapopoleina i le faʻamalulu ma le fasimoli, ma se tali i nisi ituaiga o fualaau.
    • Fungal siama, kolone lea e vavae ese pe a mamago ma se fulufulu poʻo i le la ma faʻaalia i luga o tauau ma tua.
    • Afioaga o utu poʻo isi siama.
    • Tagaloa. O se siama o lona siama e fafaga i le epithelium, o le taunuuga o le lauulu tumau e aunoa ma le faʻavae.
    • Ekzema, psoriasis, seborrhea.
    • Isi paʻu faʻamaʻi o se faʻamaʻi pipisi, faʻapea foi ma le kanesa.

    Ole foliga mai o manua, patupatu poʻo tumuma ile ulu e ono mafua mai ile mafuaʻaga:

    1. Folliculitis (faʻamaʻi o le laulu).
    2. Allergic skin reaksi (faʻafesoʻotaʻi dermatitis).
    3. O se siama pipisi, pei o le tanesusu poʻo le papala.
    4. Paʻu manu, mo se faʻataʻitaʻiga, fuafua.
    5. Ole epidermal poo le sebaceous cyst.

    O kanesa o le kanesa e mafai ona tupu i luga o le ulu, aemaise lava i le vaega e leai se lauulu. Kanesa faʻaleagaina sela o le paʻu, faʻaopopo foi, i nisi tulaga, e mafai ona lafoina metastases i isi vaega o le tino. I fafo atu, o le kanesa o le paʻu ua pei o se patu, mole, manua tumau, pisia. O masani aʻi lava ituaiga:

    • kanesa paʻu sela
    • kanesa o le paʻu
    • melanoma.

    Fuafua po o le mageso faʻailo se faaletonu o le sebaceous glands poo vai-masima paleni. A matutu le paʻu, o le faʻateleina o le sebum e faʻamatuʻu e puipui ai le papala mai faʻamaʻi ma le maʻimau.

    A i ai ni faʻaletonu i le tino, o sebum e faʻasaʻa le faʻatonutonuina ma faʻapipiʻi le sebaceous glands. Ua latou fula ma ua liua i na lava fuafua. E faʻapea foi, o le mafuaʻaga o le fuafua e mafai ona avea ma faʻalavelaveina o le hormonal (aemaise lava, o se le paleni o homone feusuaiga) e mafua ai le sili atu o hypertrophy o sebaceous glands.

    A maua se maʻi o le ulu e leʻi taua muamua atu, kiliki ii https://vsemugolova.com/bolezni/kozhi/prichiny-i-vidy-zabolevanij.html ma e te iloa e uiga i isi ituaiga maʻi.

    Fesoasoani muamua

    Faʻafefea ona faʻamaloloina faʻamaʻi o le ulu ma le mea e amata ai togafitiga? Muamua lava, e tatau ona e aloese mai le faʻafesoʻotaʻi o le ava malosi ma le acid ma le aʻafia o loʻo afaina ai, togafiti le manua i le chlorhexidine, poʻo le antiseptics masani (aloe juice, burdock oil or avocado).

    • Afai e i ai se manuʻa matala i luga o le ulu, apalai se kulimi antiseptic ma faamau ma se vali.
    • Afai e paʻu le paʻu, togafiti ma se moisturiser po o le suauu.
    • Fuafua, fuafua, fuafua e le tatau ona olopalaina. O se manuʻa matala e faigofie tele i faʻamaʻi pipisi. E mafai ona fufulu i le ava malosi po o le salicylic acid.
    • '' Ole Igilisi o le faʻailoga o le papala poʻo le papaseti. Ina ia faʻateʻaina, e mafai ona e ave le antihistamine. Afai e te selu le nofoaga o le vevela, o le a tupu se maosia, lea e misia le faʻamaʻi. E mafai ona e mauaina faʻamatalaga e uiga i isi puipuiga mai le paʻu o le ulu i le fulufulu mata o le a fesoasoani e faʻatinoina ni faʻafitauli i le tele o mageso ma papala i le kiliki ii.
    • O le fasi o le ulu e ono mafua mai ile faʻamaloloina o se manuʻa. Aua le fusi pe selu.Poʻo le leai se mea pe faʻaaoga se pulupulu faʻafefeteina o le paʻu.
    • I le tulaga o loʻo iai le tuputupu aʻe i luga o lou ulu, e le mafai ona faʻalavelaveina pe faʻatautaia. E mafai ona faʻatupu ile moli masani ole kanesa.

    E fautuaina oe ia faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi faʻapitoa i se taimi vave, talu ai o nisi faʻamaʻi e mafai ona faateteleina i le aluga o taimi.

    O le a le mea e fai pe a mumu mimiti?

    Ole faʻailoga manino lea ole alu se faʻafitauli ole maʻi i se gaioiga.

    1. E mafai ona togafitia i le antiseptic oona poʻo le kulimi.
    2. E mafai ona togafitia ma benzylbenzonate.
    3. E manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi le mycologist mo nisi faʻaiʻuga ma togafiti, aua e masani ona mago i siama ma le lichen.

    Le mea e fai i manuʻa pe a uma le pisia

    O le mafuaʻaga o le le faʻaletonu i mea o loʻo i ai le tuʻufaʻatasiga, o le maualalo le lelei vali poʻo se vailaau vavae. Afai, pe a paʻi mai, o le falaoa e palu ma le nofouta i le vevela ua faʻateleina, ua e maua se mu. E tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi poʻo se fomaʻi, o le a faatonuina se vailaʻau fomaʻi.

    Aua neʻi e togafitia oe lava, aua o le toxin o le vali e mafai ona tali atu i nisi vailaʻau o le a faʻateteleina le tulaga.

    O le a le vaifofo e sili ona aoga?

    I vailaʻau e le afaina, e aofia ai le vailaʻau fomai YaM-11, e tau le penny, ae faʻaalia le maualuga tele. E leʻo iai ni mea leaga ma e i ai foi se paʻu. Aveesea lichen ma isi siama paʻu. Faatasi ai ma alergi ma isi faamai o le a le fesoasoani, ae o le a le atili leaga ai le tulaga.

    Faaiuga

    Ina ia taofia le afaina o le ulu, e tatau ona e:

    1. tausi le meaai
    2. mataʻituina le aano o vitamini ma minerale i le tuufaatasiga,
    3. Aua le taumafaina meaai vave ma gaʻo gaʻo (margarine ma gaʻo gaʻo).

    O lea ua e iloa le mafuaaga o lo o i ai manua i le ulu ma pe faʻafefea ona faʻaumatia. Ma le mea mulimuli, o nai tulafono taua: faʻaaoga mea faʻamaonia lelei ma oloa tumama ma 'aua le faʻaaogaina, ma faʻapea foi pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi ma mea sese manu e te manaʻomia ona faʻamama lou tino ma lauulu.

    Aisea e le tatau ai ona e faʻagaloina papala i le muamua foliga?

    Aua e te manatu o se tiga i lalo o lou lauulu ua na o se teuteu faʻalemafaufau. O le mea moni, o na ituaiga fofo i le sili atu 80 pasene o lona uiga faʻafitauli matuia i le tino. O tiga o le tino e mafai ona tupu mai ile faʻaletonu ole tino ile tino poʻo maʻi ona o isi mea. Uma mafuaaga i luga o le a le alu ese lava pei o lena, ma, o lea, le papala o le a le mouaʻi latou. Ole mea lea, e tatau ona vaʻai totoʻa ile faʻafitauli ile uluulu.

    E le tatau ona faʻalagolago i le fautuaga a uo i lenei mataupu, aua e tele taimi, o mafuaʻaga mo ia lava papala e mafai ona ese. E sili ona lelei e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a faia se tagata e suʻesuʻeina o ia ma faʻatonu mai lava togafitiga.

    O a ituaiga o iai

    O lenei atonu e le o se mea e sili atu ona taua, o le pupula, manuʻa, momomo ma le maʻamaʻa, manuʻa toto, maʻai. O se mea taatele masani o le susu o manua i luga o le ulu. E fofo ma le paʻu o le papala. Le pupula mai lenei avea atili sili atu. Ona o le mea moni o le tiga tiga, e mafai ona selu malosi, lea e faʻateleina ai le aʻafiaga o faʻamaʻi. E mafai ona oʻo i le faʻaleagaina taua o le pito i luga polo o le epithelium ma le tele o le lauulu leiloa.

    Vaʻai ata nei: 03 I luga ole laiga

    Le faʻafefea ona feagai ai ma se maʻi talitutusa

    Faʻafefea ona togafitia tiga i le ulu? Muamua e manaʻomia ona e iloaina mafuaʻaga o lenei maʻi. Togafitiga mafai lava ona lava pe a maeʻa ona faʻatinoina manaʻoga mo le amataga o le faʻamaʻi. O le mea lea, o le sitepu muamua e tatau ona asiasi ile fomaʻi agavaa. O le a ia faia le tele o suʻega e iloa ai le natura o le papala: ua feʻaveaʻi, maʻi i le maʻi poʻo le hormonal. A maeʻa lena, o le a mafai ona amata togafitiga. E masani ona aofia ai i le faʻauigaina o pulu faʻapitoa o loʻo faʻaaoga fafo.Afai o le mataupu e matuia, ona latou mafai foi lea ona faatonuina se inupia vai inu, lea o le a fesoasoani e faʻafetaiaʻia le faʻamaʻi o loʻo feosofi solo i le tino. I falemaʻi faaonapo nei faʻaaogaina:

    1. Subcutaneous tui e manaʻomia le matua faʻaeteete. E faia na o totonu o se falemaʻi. O vailaʻau e fasiotia le siama e tuiina i totonu o le paʻu. E faʻapea foi ona faʻaalia ni vitamini ma meaʻai ia e faʻataga ai le papala mai le maʻi.
    2. Togafitiga laser. Le faʻaaogaina o le laser, papala i luga o le ulu e vave faʻamama ma faʻamaloloina. Ua toe faʻafou le toto. O lenei metotia e aoga tele ma vave gaioiga.
    3. Biocomplex togafitiga. O loʻo tuʻufaʻatasia faʻapitoa i se pulupulu ausa, pamu ma togafitiga faʻapitoa.

    I le avea ai o se tulafono, o le vaiaso o togafitiga lavelave e lava. Ae o nisi taimi, e faʻaumatia, mo se faʻataʻitaʻiga, papala i lauulu i le ulu, manaʻomia ni vaiaso o togafitiga.

    Ata mai iinei: doktorvolos.ru

    Faʻapipiʻi o le Hypericum

    Toso lala hypericum i totonu o se apa. Liusuavai puaʻa gaʻo eseese ma faʻatumuina i le mutia. Faʻataga e tuʻufaʻatasi ma faamautu le paluga. A liua i se suauu, e mafai ona e amata faʻaaogaina. Faʻapipiʻi le taua o pupuga ile tele o taimi ile aso. Faʻaaoga se selu manifinifi ma nifo. I ai, e vaevaeina le lauulu i ni manoa, tatala faʻalu ma mafai ona taulimaina lelei.

    Fufulu ma kalepo

    Fufulu lou ulu i le decoctions o laulaʻau o loʻo i ai ni antimicrobial meatotino. E aofia ai: oak bark, chamomile, celandine, soloaʻiga, calendula, sage. O nei laʻau uma e mafai ona faʻatauina i le faʻamago fomasi i le fale talavai. E mafai foi ona faʻatau totogifuapauina faʻapitoa iina, e aofia ai ni ituaiga o laʻau. Fufulu lauulu ma decoctions tatau ona faia pe a uma ona fufuluina le ulu. Mafai foi ona e faia lenei mea i aso uma pe afai o le papala e matua mataga.

    Ata na maua i luga o le upega tafailagi: JustLady.ru

    Fale talavai oloa

    Mafai ona faʻaaoga i le fale ma vailaʻau. Manua le faʻamaloloina o suauu pei o le Levomikol mafai ona fesoasoani lelei. E mafai ona e taumafai e faʻaogaina le lanumeamata lanumeamata, salicylic acid. Oe mafai foi ona faʻaaoga tar fasimoli ma shampoos ma zinc mo fufuluina, ua i ai faʻamago meatotino.

    Leai se mea e faaaoga ai le yodium e togafitia ia manua, talu ai e tau atu i paʻu paʻu!

    E taua le maitauina i le taimi o togafitiga o manua i luga o le ulu, e tatau ona e mafaufau lelei i meaʻai. A uma meaʻai, o le le lelei o meaʻai mafai ona faateteleina le tulaga o fuafua. Tetee meaai saoasaoa, ulaula ma sili atu masima meaai. E fautuaina foi aua aua le inu ava malosi ma aua le ulaula. Lenei o le a faʻateleina puipuiga o le tino e tau ai le faʻamaʻi.

    A oe lava ia togafitia o manua, taumafai e aua le afaina le paʻu. E sili le talanoa i lau fomaʻi i auala uma. I le mea uma, o oncology e mafai ona taʻitaʻia ai se lavea masani i luga o le ulu i lalo o le lauulu. O loʻo faʻaalia manino mai e le ata mea e mafai ona tupu i mataupu maualuluga.

    Isi auala ma fesoasoani

    O le lautele o "mea faigaluega" faʻaaogaina e vailaʻau i le taua e teteʻe atu i faʻamaʻi eseese o le papala ua faʻalauteleina pea. I aso nei, faʻaopopo atu i vailaʻau faʻafomaʻi, tagata faʻapitoa e mafai ona tusia:

    • hirudotherapy (togafitiga ma leeches),
    • mesotherapy (togafitiga ma minerale ma vitamini),
    • togafitiga laser
    • eseese vaega biocomplex togafitiga,
    • physiotherapy (lagona gaogao, faʻaʻaisa, moli ultraviolet).

    O le a le mea e le fautuaina?

    Seʻi vagana ua manumalo le faʻamaʻi, e le fautuaina le faʻafomaʻi, ma i nisi tulaga e oʻo foi ile faʻamamaina.

    Afai o loʻo iai sou naunautaiga i se faʻamaʻi, e le mafai ona faʻatupuina le faʻatupulaia o le faia o manuʻa, tipi i luga o le ulu ma ni mea teuteu faʻaata - lauulu mafiafia, fusifusi vaega uʻamea, mea faʻaoga uamea.

    Puipuiga faiga

    Puipuiga e mafai ona sefe mai se tagata mai le tele o faʻafitauli matuia, o le mea lea aua le faʻatamala. O ni fesoasoani aoga nei:

    • aua le faʻaogaina selu ma lauulu tagata a isi tagata,
    • a maeʻa ona fufuluina lou ulu, fufulu lou lauulu i taimi taʻitasi i le seu o vailaʻau fofoa (chamomile, manoa, nettle ma isi),
    • lafoai le faʻatupuina o maʻi tiga, le saogalemu o paʻu, uʻamea, uila,
    • aloese mai le popole, latou te faʻaititia le tino atoa, ma muamua o le mea, o le paʻu,
    • fafaga paleni, aua le galo e uiga i fualaʻau (taua tele mo lauulu) gaʻo,
    • faaeteete i fesoʻotaʻiga ma manu, aua le faʻapipiʻi i latou i foliga ma le ulu.

    Ina ia mafai ona taulimaina ma le manuia tiga, manua, pupuga o loʻo aliali mai i luga o le ulu, e leai se mea e mafai ai ona e faʻatusaina oe o se ostrich, pe a fai o se tulaga lamatia nana lona ulu i le oneone. Faafitauli, o le mea e leaga ai, o le a le mou ese atu i se mea pe a fai o oe le matagofie lauulu lauulu, faʻaaoga se wig pe taumafai e ufiufi faʻafitauli vaega o le paʻu i le mata-puʻeina kulimi.

    Aua le faʻamoe e saili se fomaʻi ma manatua: o se faʻamaʻi maua i le amataga tulaga e le o se fili mataʻutia e pei ona avea "i le sili o le ola".