Tausiga

Lautele fualaʻau mo lauulu - calendula: aoga meatotino, mea lilo ma metotia o faʻaaoga

O fafine ua sauni mo soʻo se osigataulaga ina ia mafiafia o latou laulu, maua se susulu maloloina ma tosina mai. A uma mea uma, e feiloai le tagata e le gata i lavalava. E taua tele le mea o i luga o lona ulu: a ufiufi solo ma tipi i pito, faʻanusisi i le masima, poʻo ni mama mama. Mo le mauaina o se mataʻina maoaʻe, e le manaʻomia le faʻaalu o se tele o tupe i fale taugata taugata. E masani lava ona faʻatau mai se ava malosi o calendula ava malosi i se fale talavai. O lenei laulaʻau mafai ona tumau le faʻaitiitia o le lauulu faʻafitauli.

Lauulu togafitiga i le fale ma calendula tincture

Calendula tincture e tatau ona tu i tafatafa ane fulufulu oloa i totonu o le fale o soʻo se lalelei. O lona faʻaopopoina o faʻamalama ma balms, o matapulepule na saunia i lona faʻavae, o le a feagai ma le gaʻo faʻapipiʻi, o le soʻona faʻaletonu ma le maʻimau, o foliga o le susu. E oo lava i nisi ituaiga o le pala o le a taofia e lenei fofo faʻataʻitaʻiga, pe ana fai e lava ma totoe le manaʻo ma le tumau. Calendula tincture mo lauulu e faʻaaoga e le gata mo togafitiga ma faʻamoemoega faʻamoemoe.

Afai o le lauulu e vave gaosia

E vave gaʻoa le papala ona o le soona faʻapipiʻi o sebum. Lenei e mafua mai i le tele o itu: mai le kenera predisposition i se tulaga faigata tulaga ma faʻalavelave i le gaioiga o totoga totoga. E le tatau ona fufuluina lauulu suauu i aso uma i le faʻamoemoe o le aveeseina o sebum soona faʻaitiitia. O le aafiaga o le a o le faʻafeagai o le mea e manaʻo iai. E sili le faʻaogaina o se sampo faʻapitoa ma fufulu lou lauulu ia le sili atu ma le 2-3 taimi i le vaiaso.

Ole Calendula e i ai le malosi e faʻamalosia ai le gaʻo ole sebaceous, ona e fesoasoani ai lea ile taofia o le gaʻo, pe a faʻa 2 taimi ile vaiaso e fufulu ai le ulu ma le lanu o calendula. I se faʻaopopoga, o le a aveʻesea ai le susulu gaʻoa, e masani ona tuʻuina i le faʻalogona o lona ulu, ua lava mautu le taofiofi se fufui ua paʻu i luga o vaega.

Suauu-faʻavae masima mo lauulu gao

I le faavae suauu (e mafai ona e faʻaaogaina sunflower, olive, sana, almond, saito kuman) faaopoopo calendula tincture i se fua faatatau o le 1:10. Solo i luga o vavaega ma se swab fufui i lenei paluga vave vave ona fufuluina lau lauulu. I le va o le fufuluina ma le paluga glycerol ma tincture, palu faatasi i se vaega o 1:10.

Ina ia faʻaititia i lauulu lauulu

Vaivai vaivai ma leai ni ola E vave motusia, e masani lava ona tuʻufua laʻau e 'eseʻese uumi o le ulu. Ina ia aloese mai le manaʻomia mo soʻo lauulu lauulu, pe a uma ona fufuluina, e mafai ona fufulu lou ulu i se vaifofo o 3 kulimi. l Calendula tinctures i le lita o vai. O le aafiaga e maitauina pe a uma le lona lua poʻo le tolu talosaga. O le lauulu e le gata o le a taofi le tataʻi, ae o le a maua foʻi le susulu maloloina.

Calendula mask mo lauulu mago

O le paʻu lauulu e sili ona faigofie ona polepalaina. Calendula tincture o le a feagai ma lenei faafitauli. E naʻo le pa lea, e manaʻo e faʻaitiitia ma isi vaega ina ia mafai ai ona aloese mai le sili atu le matutu o laulu. O se vaega o se ufimata faʻafefeteina, le tincture o le a feagai lelei ma le vevela, mago ma le ita o le ulu, toe faʻalelei lauulu, faʻaalia se susulu maloloina, fafaga taua vitamini ma minerale.

Faʻavae
Ava malosi tuʻuluga o calendula - 1 sipuni.
Burdock suauu - 3 kulimi. l
Moa fuamoa - 2 pcs.

Talosaga:
Faafefiloi mea uma. Faaaoga i aʻa i le afa itula ae leʻi fufuluina. Fufulu le faʻamoe i le vai mafanafana ma le mimini masani. Aua neʻi sili atu ile 1-2 taimi i le vaiaso. O lenei mata uila e mafai ona faʻaogaina i le tausiga o e leai ni ola, leiloa lo latou lalelei ma le pito o le lauulu uumi.

Faʻafefea ona aveʻesea le susu

O mafuaʻaga o le fefete e eseese: mai le seborrhea e oʻo atu i se aʻafiaga teteʻe i le faʻamalosiʻau laititi le lelei. Naʻo se faʻamatalaga saʻo ma se fomaʻi faatonuina e se fomaʻi e fesoasoani e faʻamamaʻi atoatoa. Ma tincture o calendula o le a televave faʻavaveina lenei faʻamasinoga ma tuʻufaʻatasia lona iʻuga.

Ma le pamisa mo se masina, sapalai le faʻaitiitia le inu ava malosi o calendula i le ulu mo le masina. O le faʻatinoga e faʻatinoina 2-3 taimi i le vaiaso. O le ala o togafitiga e mafai ona toe faʻaluaina ma se vaitaimi o 3-4 vaiaso.

Ua faʻamamafaina le laʻau mago ile faʻaaogaina o le suauʻu castor ma le tincture o calendula. Ave se tasi vaega o le suauu mo le tolu vaega o le lanu. Faʻapipiʻi le oloa i totonu o le ulu ma faʻatautaiga le gaoi mo le 3-5 minute, seia oʻo ina mitiia uma le suauu.

Le faʻaaogaina o le tinctures mo lauulu leiloa

Ole masani ole pa'ū ole laulu o se gaioiga masani ma e fuafuaina ile laasaga o latou atinaʻe. O latou numera e faʻalagolago i lanu ma le mafiafia, tausaga ma le soifua maloloina. E maua e Blondes le tele: e oʻo atu i le 150 lauulu i le aso mou ese atu mai o latou ulu. Brunettes ma enaena-lauulu-ulu e sola ese 100, ma redheads leiloa le sili atu nai lo 80 fasi.

Ina ia siaki pe o le mea e leiloa o loʻo i totonu o le tulaga masani, oe le tatau ona fufulu lou lauulu mo 4-5 aso. Ona momoe lea o ou lima i totonu o le malumalu ma toso lelei le lauulu. Afai e le sili atu i le lima lauulu tumau i ou alofilima o oe, e leai se mea e popole ai. A faʻatupu teisi, e tatau ona e alu i le fesoasoani a kalendula e taofi ai le faʻaleagaina. Ia, o le mafiafia o se fasi i le lima faʻailoga le manaʻomia mo se gaioiga vave. I lenei tulaga, tincture o calendula mo lauulu o le a avea ma se tasi o metotia o lavelave togafitiga.

E tele mafuaaga mo lauulu leiloa. O lenei mea e mafai ona popole neʻi popole, soona galue, suia se nofo pe malolo foʻi, leaga le fafagaina, o maʻi pe a maeʻa, o faʻafitauli o le metabolic ma faʻafitauli. I le tele o ia tulaga, ua lava e toe mafaufau ai i le ituaiga olaga, meaʻai ma fesoasoani toe faʻafoʻi lauulu i le tincture o calendula, fufuluina i le ulu i le 2-3 taimi i le vaiaso. A maeʻa le masina, e tatau ona e faia le malologa mo 3-4 vaiaso.

I le tulaga o lauulu lauulu, faʻamama se ie mama ma le tincture o calendula faʻaititia i le vai i se tutusa o le 1: 3. Faʻaoga e pei o se mea faʻamalosi i le faafitauli o le ulu mo 1-1.5 itula. O lenei faʻatinoga o loʻo faia i aso uma mo le masina. Afai e le ausia le aʻafiaga o loʻo manaʻomia, ua tatau ona faʻalavelave le togafitiga mo le itiiti ifo i le 4-5 vaiaso.

Mo lauulu ulu

O le soifua maloloina laulu e tupu ile 10-12 mm ile masina. O nisi taimi o lenei faʻagaioiga e mafai ona faifai lemu, pe tuʻu faʻatasi. Ina ia faia le manao mop foliga foliga vave i luga o le ulu, ua lava lena e faia ai se matapulepule mai calendula tincture mo lauulu tuputupu a itiiti o le tasi i le vaiaso.

Faʻavae
Calendula tincture - 50 ml
Suauu olive - 10 ml
Suauu manogi o le chamomile ma le rosemary - 2 paʻu taʻitasi

Talosaga:
Faafefiloi mea mata. Faapena ile lauulu i luga o vaega, tufa atoa i le umi atoa o le laulu ma se selu. Afifi ma cellophane ma le solo mo le sili faʻaaogaina. Faʻasusu le ufimata mo le afa itula, fufulu ma vai mafanafana.

Contraindications ma Puipuiga

Calendula tincture e tuʻufaʻatasia i le tulaga o le faʻaleaga tagata.

Ole 'ava e faʻamago le paʻu. O le mea lea, i le maʻaleʻale mataga ma faʻamago fulufulu manu e sili atu le faia muamua se faʻataʻitaʻiga ma faʻavaivaia le tincture i vai.

Aua le faʻalavelavea i le faʻaaogaina o le tuiina o calendula i luga o le ava malosi, faʻapea foi ma seisi lava sooupu alofa. Ole faʻataʻitaʻiga e tatau ona tupu e le sili atu male tolu taimi ile vaiaso, ma ia mafai ai e le ulu mo le toe foi i ona lava puipuiga ma faʻafouina galuega.

Aogā aoga ma le aoga ile lauulu

Calendula e aofia ai le tele o aitema:

  • suauu taua
  • tanimini
  • alkaloid
  • karotena
  • gaosi oloa.

Faʻafetai i nei vailaʻau, calendula ei ai aafiaga lelei i curls:

  • faamaloloina manuʻa laiti, maosiosia ma faʻamaʻi le epidermis o le ulu,
  • tauivi ma lauulu le lava,
  • aveese vaeluaina pito
  • faaopopo le susulu ma le aofaʻi i lauulu,
  • lelei feteʻenaʻi o le susu, susu ma le matala o le ulu,
  • tuuina atu i lauulu lalelei
  • aveese atoatoa sebum, o nisi eleelea. Faigofie mo lauulu uila,
  • faatonutonu folau o lauulu,
  • faʻaleleia le faʻamama toto, fesoasoani e faʻatautaia masani metabolism.

Ole vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina o se tuʻufaʻatasi oloa pe faʻaopopo i isi laupepa ma ufimata. Manatua o le faʻaopopoga o marigolds e tatau ona faia aʻo leʻi faʻaaogaina. A leai, o mea aoga uma o le a mou atu.

Aoao le sili sili ona lelei mo lauulu ulu pulupulu ma Dimexidum.

Faʻafefea ona faʻamalosia lauulu i le fale? O le tali o loʻo i lenei itulau.

Faailoga ma contraindications

O le tuʻufaʻatasiga o le fualaʻau e aofia ai mea eseese e aoga tele mo a tatou curls. Ua faʻaalia le faʻaogaina o kalendula:

  • tagata e mamaʻi pe gaosia le laulu o tagata,
  • i luma o meaʻai, seborrhea,
  • ma le le fiafia o le ulu,
  • taugofie, mago, magagofie curls,
  • vaevaega muta
  • le lava le lauulu o le ulu.

Aua nei galo o fofo uma ei ai le lisi o contraindications, latou te i ai foʻi faʻailoga:

  • faʻaaoga faʻatasi ma le tausiga faʻapitoa aʻo maʻitaga ma faʻasusu,
  • calendula tincture o contraindicated i tamaiti,
  • aua le faʻaaogaina mo tagata e iai le faʻamalosiʻau i kalendula,
  • aua le tuʻufaʻatasia ma fofo homeopathic. E sili le asiasi i se fomaʻi ae leʻi faʻaaogaina le oloa.

E le tatau ona e fefe i se faʻapipiʻi oloa mai calendula, ae tausisia uma dosages ma tulafono o faʻaaogaina e matua tatau.

Metotia ma aluga mo le faʻaaogaina

Faʻaogaina calendula e matua faigofie. E tele foʻi suauʻu, suauʻu, ua 'eseʻese mea ua fai mai ai. A tausia le lauulu, e mafai ona tuʻufaʻatasia le taumafaina o marigolds totonu ma le faʻaaogaina o tupe i fafo. O fugalaʻau Marigold o le a avea ma se mea lelei e faʻaopoopo i salati, muamua vasega. O le 'ai o lenei laʻau e le gata o le a faʻaleleia atili ai le tulaga o le laulu, ae e fesoasoani ai foi i le faʻamaʻi, fatu, fatu, ma masani ai ona toe faʻafouina le tino.

Suauu Marigold

Saunia se oloa gaʻoa mai marigolds o le a alu sina taimi, ae o le laulu mamanuina e aoga tele. O le faʻagasologa atoa e aofia ai mea nei:

  • Aoina marigold. Fai le mea lea ile matutu ile tau, a uma le timu e le aoga.
  • Faʻamamago le fugalaʻau: faʻapipiʻi i pepa, tuʻu i le la. E lima itula o le a lava.
  • Liligi le lima fugalaau mago ma le suauu fualaʻau faʻamafanafana. Suauu suauu e tatau ona ave le afa lita.
  • Ona vevela lea o le paluga i totonu o le vai taele mo le afa afa itula.
  • Tuu le oloa i se pogisa nofoaga mo 5 aso.
  • A oʻo mai le taimi, vavae ese le suauʻu e maua mai i le peti. O le ether ua saunia, o lea ia lagona le saʻoloto e faʻaaoga mo mea faʻalelei teuteu.

Suauʻu suauu e tatau ona teuina i se mea pogisa, sili i se tioata pusa ma se tapuni laupapa. Faʻasalalauga ole fale e le maumau ana meatotino i totonu ole tausaga e tasi. Afai na faʻamuta le aso faʻamalieina, e fautuaina le faia o se isi suauu suavaia.

E mafai ona e faʻaaogaina le suauu marigold ua maeʻa faia, pe faʻafefiloi ma isi suauʻu faʻavae, faʻaopopo i lau ufiului poʻo le ufimata.

Manogi selu

O le auala pito sili ona faigofie e fesoasoani vaivai ai lauulu, mago ma manifinifi o le tuʻuina lea o sina ether mai fao i luga o se selu laupapa. Salu ia curls mo le tusa o le kuata o le itula, e faʻaopopo ai le aoga, faʻamama le elixir i totonu o le ulu, ona fufuluina faʻapipiʻi ma shampoo.

Taualumaga e mafai na o le faia faʻamanuiaina lauulu faalua ile vaiaso. A maeʻa le lima faiga, o le a ola ola curls, o le a masani ai susulu mai, sili matutu o le a soloia.

Aneti penila

O le tuʻu 'esea mai lenei faʻafitauli e faigofie lava. O le pulupulu o loʻo mulimuli mai e feagai ma le tele o mago, ita ma le vevela. Ina ia sauniaina ia, ave le suauu nei:

Fua: faʻafefiloi uma meaʻai gaʻo gaʻo i ni vaega tutusa, sasaa i le lavender ester. Ina ia faʻaleleia atili le aʻafiaga, faʻamafanafana le paluga ile vai taele. Tuu le oloa maua i luga o aʻa o curls, olo i le epidermis o le ulu i se lapotopoto. Ufiufi lou ulu i le polyethylene, o le solo mafanafana terry. A maeʻa le afa itula, fufulu le paluga mai le lauulu i le lauulu.

Calendula o le a maua se aafiaga antiseptic, o lea o le a leai se faʻailoga o le fefete pe a uma ni nai sauniga, i se faʻaopopoga, o curls o le a avea malosi malosi, silky, tele matutu o le a mou atu. Faatino ia taualumaga ia le itiiti ifo faalua ile fitu aso.

Faitau pe faʻapefea ona filifili se fulufulu mataʻu aoga ile mataupu lenei.

Marigold apalai

Calendula broth e talafeagai mo tagata uma e iai le gaʻoa, fefiloi pe matutu lauulu ituaiga. Ina ia faʻamamaina le mativa, vavaeina pito, muaʻi malulu, saunia se faʻamalologa malu. Oe e manaʻomia mea nei:

  • Fugalaʻau poʻo mago marigold fugalaʻau. O le tau mago e mafai ona faʻatauina i le fale talavai pe a fai o le vaitau malulu. Ae e sili le aua le soona faapopoleina ma aoina oe fugalaau fugalaau oe lava i le taumafanafana,
  • faʻamaʻi vai.

Kuka: e tatau ona e faʻatumuina fugalaʻau i le vai mafanafana i se fua faatatau: tasi le sipuni tele ma se mauga, o se sipuni o calendula mo le tasi ipu vai vevela. Faʻapipiʻi le oloa mo ni nai itula, ona malulu lea. Fufulu le pulupulu faʻapipiʻi i le lauulu i le maeʻa o lauulu. Fufulu le oloa pe a uma le afa itula. O ia togafiti e sili atu le faia i aso uma.

Herbal tincture

Ole calendula totoʻo e mafai ona faʻatau pe faia ile fale. E taugofie, ae o le iʻuga e faʻamalieina ai oe. Ina ia saunia le tincture i le fale, ave mea nei:

  • mamago pe fou marigold fugalaʻau, oe mafai ona faʻaopopo ni nai manoa,
  • vodka poʻo le 'ava malosi.

Sauniuniga o le lanu o calendula mo lauulu ile fale: palu mea mai mea i se fua faatatau o le 1: 5. Afai e fou fugalaʻau, ona faʻatumu lea o se fagu i le pito i luga, ona na ona liligi le ava malosi. Uunaia le oloa i se pogisa ae le o se nofoaga mafanafana. A maeʻa aso e tolu, faʻaaoga le tuʻi ua maeʻa. Afai e te faʻaopopo le ava malosi, ae le o le vodka, ona faʻaitiitia lea o le oloa mulimuli i vai 1: 1.

Fualaʻau paleni mo lauulu gaʻo

O le kulimi o loʻo sosoʻo mai o le a fesoasoani e faʻalauteleina le gaosia o le sebum, faʻaitiitia le sili atu o sebum mai le lauulu. E aofia ai:

Kuka: sasaa i luga o le faavae suauu tainatura i se fua faatatau o le 3: 1, ona faʻaopopo lea o le omo fuamoa lelei sasaina, palu. Faapipiiina le paluga ua maeʻa ile aʻa o lauulu, uluulu. A maeʻa le 15 minute fufulu ma le faʻamalama. Fai lenei faiga ma le palapala lauulu i aso uma e fa. A maeʻa le faʻagasologa, ona mafai lea ona vilivili faʻataʻamilomilo faʻatasi ma le palu o calendula poʻo le upega.

Aʻoaʻo fua faatatau i le le lanu o lau masie e faʻamalosia lou lauulu.

Filifiliga mo lauulu i le laulu e faʻamatala mai ai i lenei tusitusiga.

Alu i le http://jvolosy.com/sredstva/masla/kakao.html ma faitau e uiga i le faʻaaogaina o le koko pata mo lauulu.

Faitau e uiga i le faʻaogaina o nettle mo lauulu iinei, le aoga o chamomile o loʻo faʻamatala i lenei tuatusi.

Lafoaia meaai mama

Faʻamaoniga ufimata faʻapitoa ma faʻatonuga mo le faʻaaogaina o le calendula infusion:

  • E mafai ona e taofia le leiloa o curls ma undiluted tincture. Naʻo le folo le mea mai le calendula i totonu o lauulu, faʻamalosi lelei lou paʻu i ou tamatamailima. A maeʻa le 10 minute, fufulu ma le mafanafana vai e faʻaoga ai le laupepa. Ole ala e togafitia ai ole masina e tasi, fai ia lava togafitiga ile lima aso,
  • o le paluga lenei e fesoasoani e faʻamalosia ma faʻamamaina curl: ave se tutusa tutusa o le sua o le tipolo ua uma ona faʻaalu ma le lanu o le calendula, palu faatasi ma le fuamoa fuamoa (lelei sasaina). Faatasi ai ma le tupuaga o le faʻateleina, gaʻo le pito i lalo o lauulu, olo i le epidermis o le ulu. A maeʻa 20 minute, fufulu le laulu i le vai ma lau faʻamalama masani. Masker faia i aso uma tolu ina ia maua le taunuuga manaomia. O le vasega e le sili atu 3-4 vaiaso, ona e tatau lea ona faia se malologa fitu-aso, ona faaauau ai lea,
  • o se mea faigaluega o le a fesoasoani e faʻatelevaveina lauulu tuputupu ae: fefiloi decoctions o hops ma chamomile, faaopoopo se ulugalii sipuni o tincture o marigolds. Fufulu lou lauulu i le vai suamalie i aso uma pe a uma ona fufulu, fufulu lau lauulu i le afa itula. I le masina e te maitauina le sili atu 3-4 cm lauulu.
  • E mafai ona e faʻaleleia atili le tulaga o lauulu malulu ma le fesoasoani a se faʻamalolo pulupulu: faʻafefiloi i vaega tutusa tutusa olive ether, jojoba suauu ma ni nai fuamoa moa, 3 ml o rosewood ether, tasi sipuni tele o le vali o marigolds. Faafefiloi mea uma, apalai i lauulu, tutusa tutusa i uma itu. E mafai ona e faia le fulufulu ulu ile ulu, ae fai ni totini lima i ou lima ina ia le faʻafesoʻotaʻi le paʻu. Ina ia faʻaleleia atili le aʻafiaga, afifi lou ulu ile pulou ma le solo. Fufulu le faʻafefiloi ma le faaluaina o le laupepa pe a uma le 30-40 minute.

Marigolds o ni mea mananaia fugalaʻau, latou te faʻafiafiaina i tatou i o latou lanu, fesoasoani e aveeseina le tele o faʻamaʻi, tausia mama. Ua tele ni fafine ua uma ona taumafai ia le itiiti ifo ma le tasi oloa faʻavae i luga o calendula.

Mai ata nei e mafai ona e aʻoaʻo pe faʻafefea ona faʻaleleia atili le lelei o le faʻamalolo faʻaaogaina calendula:

Le ofoofogia aafiaga o calendula i lauulu

O le tincture faia mai se fugalaʻau susulu e iai lona malosi faʻatasi ile lauulu ma paʻu:

  1. Antiseptic ma anti-inflammatory meatotino fesoasoani e vave faʻamaloloina manua, valuu, selu vaega i luga o le ulu.
  2. Alava tinctures o fugalaau lelei taua le faateleina o gaʻo mea i totonu o le aʻa sone.
  3. Natura vailaʻau o loʻo i totonu o le laʻau faʻamutaina le mamago o vae vaevaega, faʻamamaina le susu ma le vevela.
  4. Calendula faia laulu laulu, lamolemole, faigofie e teuteu ai.
mataupu i totonu ↑

Faafaileleina o aʻa ma faʻamalosia lauulu malulu

O le auala pito sili ona faigofie e togafitia ai, o le suauʻu o le calendula tincture i aʻa. O se vailaʻau fofo ua fautuaina ina ia faʻaleagaina i le vai, talu ai ua saunia i le ava. O le togafiti ile fale e sili atu malie, e mafai ona faʻaogaina e aunoa ma le faʻamaloloina, pe a uma ona faia se suʻega o le faʻatagofieina luga o se tamai vaega o le paʻu.

Mo fufulu le ulu pe a uma ona fufuluina, e talafeagai se kulimi mai le lita o vai ma tolu sipuni tincture e talafeagai. A manaʻomia, soʻo se mea taua aroma suauʻu e mafai ona faʻaopopo i le vai.

Compress maso e puipuia ai lauulu leiloa

O lenei matapulepule e fafagaina lelei aa ma puipuia le lauulu. Ina ia saunia oe manaʻomia e ave:

  • alia tincture o marigolds - 1 sipuni tele,
  • vai mafanafana mafanafana - ½ ipu.

Ole faia ole komipiuta e faigofie lava: palu faatasi mea ai, soala se ie ile fofo ma tuu i luga o lou ulu. O le solosolo e tatau ona paʻi i le paʻu ma oʻo atu i malumalu - faʻafitauli i vaega e amata ai le leiloa o lauulu.

Afai e faigata tele ona faʻaaoga se solosolo e tasi, aveatu. Uu se solo i luga ole komipiuta, ma afifi lou ulu ile polyethylene e faʻateleina ai le aʻafiaga. Ina ia puipuia le palu mai le tosoina i lou lauulu, aoina lemu i se bun ma faʻamaumau i le pito i lalo pito o le ulu.

Taofi le mea faʻamalosi i luga o lou ulu mo le itula ma le afa, i le taimi o le a faʻamago le solosolo, ma o le calendula fofo o le ai ai le taimi e pulu i totonu o le paʻu.

Calendula fufulu tui

O le komipiuta faʻamatala i luga o le a fesoasoani pe a paʻu leaga lauulu. Afai o le faʻafitauli e le matuia tele, e le tulaʻi le laulu i ni faʻapipiʻi, ae o loʻo e manaʻo lava ia e faʻamalosia latou, taumafai e faʻamama ma vaimea vai. O le leai o se ava e mafai ai ona e faʻaaogaina le oloa mo maaleale paʻu e aunoa ma le tulaga lamatia e oso ai le ita.

O le fua mo le tui e faigofie:

  1. Tuʻu ipu ma le lua ipu vai i totonu o le vai taʻele.
  2. I le mafanafana vai, sasaa ia fugalaʻau o calendula - 4 sipuni tele.
  3. Umu ile vai taele mo le 15 minute
  4. Liligi le vali i totonu o se tioata, faʻamafanafana ma faʻamalosiina e ala i se sulu lelei poo le cheesecloth.
  5. Afai ua mamago le paʻu, ona fautuaina lea e aofia ai ni sipuni ti se lua o le meli i le tuufaatasiga.

Faʻaaogaina le oloa uma e faigofie tele: fufulu o latou lauulu pe a uma ona fufuluina. Ina ia faʻaleleia atili le aʻafiaga, olo le fofo i totonu o aʻa, faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le ulu ma togafiti le vai pe a maeʻa. Vaai totoʻa i malumalu ma le valavala.

Fufulu lou lauulu faalua i le vaiaso. Tusa pe e te fufuluina lau lauulu i isi aso uma poʻo aso uma, e te le manaʻomia le faʻaaogaina le oloa soʻo. O le ala o togafitiga e tumau 2 masina.

Vitio meaʻai mo le kuka calendula suauʻu tincture

Afai e te matauina o le lauulu pa'ū'ū tele, ma le lanu o calendula faasaga i lauulu leiloa le fesoasoani, ia mautinoa e talanoa i se fomai.

Faafetai mo le tele o fesoasoani. Ou fufuluina loʻu faai i calendula. Ae na te leʻi iloa tele. Oute faʻalauteleina loʻu malamalama. Faʻafetai foʻi)

Na ou faʻaaogaina le tainatura e le gata o le fofo i fafo, sa ou oloina i aʻa o loʻu laulu, ae na ou aveina foi i totonu ma le tolu omega-3 Evalar. O le iʻuga e matua fiafia lava, o lenei o le laulu e moni e le aʻe, e sili atu ona amata amata ona ola)

Gaioiga tincture o calendula mo lauulu

  • o le taua faʻatasi ma le vevela ma mago le papala,
  • aveeseina o susu,
  • faʻatonutonuina o gaosi gaosi maoʻi laititi,
  • folikelaina faʻamalosia,
  • puipuia o le tele leiloa,
  • faʻamalamalamaina
  • faatoʻafilemu le paʻu,
  • le faʻamaloloina o manuʻa ma le maʻimau,
  • tauiviga ma le matamuli, vaevae pito,
  • lautele alualu i luma o lauulu.

Calendula tincture mo pulu pulu

Dandruff e masani ona o faatasi ma le leiloa malosi, o lea faʻafitauli e tatau ona aveʻesea i le taimi e tasi.

  1. Saunia le fagu, fuaina 20 g. ua fufuluina (matutu), faʻatumu i latou i le 0.2 lita. inu ava malosi e uiga ile 40-45%. Lafo anotusi i se mea pogisa mo le 2 vaiaso.
  2. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e sasaa vave 20-30 ml. castor poʻo burdock suauu e faʻaleleia atili le aoga. A uma le taimi, faʻamamaina le oloa e ala i se vaega o kulimi.
  3. Ina ia faʻaaoga le tuʻufaʻatasiga, selu le lauulu, vavaeese latou ma vavaega. Muamua aʻo le lapoʻa i le 35 tikeri, aisea le mea e salu ai i luga i se omomi pe pulumu, olo i le basal area.
  4. A maeʻa le faʻafofoina, e mafai ona e foso le oloa i le ogatotonu o le umi faʻaaogaina se laupepa laupapa. Teu le fatuga mo 20-25 minute, fufulu ma mafanafana vai.
  5. Togafitiga faaauau pea seia maua le iuga manaomia, ae e le sili atu nai lo le 2 masina. A maeʻa lenei vaitaimi, ona tatau lea ona e faia se malologa o le 25-30 aso, ona fai lea o se lua vasega (pe a manaʻomia).

Calendula tincture e maua ai lauulu lauulu

  1. Afai o lau lauulu e pa'ū i luga o aa, e talafeagai le mafaufau i se ufimata e faʻateleina ai le voluma. I le faʻaopopoina o le faʻamalosia o soʻo, o le a tulaʻi mai i manoa, o le a latou foliga vaʻaia sili atu le soifua maloloina.
  2. Alu i totonu o le faleʻaiga ava malosi tinendure o calendula, fua 20 ml. (sipuni ti). O lenei, sauni se decoction o nettles fou, fua 300 ml. Tuufaatasiga mea na.
  3. A amata faʻaaogaina, e tatau ona e fufuluina lau lauulu i le solo, faʻamago ma selu ma se selu. Ona veleeseina lea, ua le fufuluina le fuainumera.
  4. E mafai ona faʻaogaina le mea faigaluega 2 taimi i le vaiaso mo teineiti e maʻi le afu, faʻa-tolu i le vaiaso - mo tamaʻitaʻi ma le laulu uʻamea. Togafitiga o loʻo faia seia maua se faʻaiuga.

Calendula tincture faasaga i lauulu leiloa

  1. Ina ia taofia le tele o lauulu leiloa ma foia se faʻafitauli ua uma ona aliali mai, ave le 25 ml. inu ava o calendula ma 150 ml. vai faamama.
  2. Faafefiloi mea mea ma palu lelei. Ia gagau se fasi mea i le 4-5 layere, fufui i totonu o se vai ma faʻamalosi sina mea (mafai ona e faamisi le laa lenei).
  3. Tufa le komipiuta luga o le itu atoa o le ulu ina ia paʻi atu le ie solosolo i malumalu, pale, nape, muaulu laulu. E mafai foi ona e fausiaina se pulou mai le pipii tifaga.
  4. O le faʻaali taimi o le faʻamalosi e 1.5 itula. Ole faʻataʻitaʻiga e tatau ona faia ile 2 masina ma le masani ole 3 taimi ile 10 aso. Ona faia lea o se malologa lua vaiaso.

Calendula tincture mo lauulu ulu

  1. Aoina marigold marigolds, linden poʻo chamomile uluola, musa musa muamua. Faʻamago vaega, fuaina i latou i se tutusa tutusa o le 30-40 g.
  2. Tuu vailaʻau i totonu o se fagu ma sasaa 350 ml. 40% le ava. Faʻamalosi i se mea pogisa pe a ma le 2 vaiaso, ma lulu le taimi i lalo o le koneteina. A maeʻa le taimi faʻapitoa, faʻamama le vali.
  3. E le faigata le talosaga. A maeʻa ona fufulu lau lauulu, faʻamago le moli i le solo. Faʻamalama se vaega itiiti o le oloa i le basal area ma faʻataʻamilosaga.
  4. Faʻamafanafana oe lava i le cellophane ma se solo taele, faʻatali 1-1.5 itula. O le taimi lenei ua tuʻuina atu mo le aoina o aoga infusion enzymes ma pulu. Afai o le lauulu e le foliga mai e palapala, aua le fufulu. Ole fua faatatau e 1 taimi ile 10 aso.

Calendula tincture e faamalosia ai lauulu

  1. O le oloa e saunia e aunoa ma le ava malosi, o lea e lelei mo tagata e maaleale ulu. E mafai ona e faʻamalosia le laulu i le umi atoa, susulu, puipuia le leiloa ma mago.
  2. Ina ia saunia le tui, fuaina 480 ml. faamama vai ma sasaa i totonu o se tamai ulo. Aumai le vai i se vai mafanafana, sasaa 60 g. uluola o calendula.
  3. Saini le faʻavae ile maualalo ole eletise mo le kuata ole itula, ona tapē loa lea o le magalafu ma tuu le mea e fai mo 3 itula i lalo ole tapuni. A maeʻa le taimi faʻapitoa, faʻamama le ofe.
  4. A o le i faʻaaogaina, e mafai ona e ulufale i le 40 gr. suavaia meli ma palu. Fufulu le lauulu i le vali 2-3 taimi i le 10 aso pe a maeʻa le masani ai o le vai.

Calendula tincture mo lauulu mago

  1. E matele ina fuluʻe le lauulu ma maua ai i soo se ituaiga aafiaga leaga. Ina ia faia le faʻateʻaina malosi, susulu ma maloloina, faʻaaoga se matapulepule e faʻavae i luga o calendula tincture.
  2. Faʻatau se talavai vailaʻau, fuaina 25 ml., Palu ma le 50 gr. burdock suauu poʻo suauʻu vavae. Muamua i totonu o le puaʻa poo le vai vai taele ile 35 tikeri, ona olo ai lea i ona aʻa ma faʻaiuga.
  3. O le oloa ua matua i lalo o le mafanafana pulou o ata tifaga ma se sikafu mo 30 minute. Ole flushing e faia muamua ile balm, sosoo ai ma le shampoo ma vai.

Calendula tincture mo lauulu gao

  1. Tagata e ana le uʻumiʻulu lauulu e masani ona feagai ma se faʻafitauli lea e palapala ai le laulu i aʻa pe a uma le 10 itula ina ua uma ona fufuluina. Ma i le umi atoa latou foliga mai o se mea masani. O le faʻafitauli o loʻo i totonu o le faʻavaveina o le tatalaina o gaʻo.
  2. Ina ia foia le faʻaletonu, sauni se faʻamaʻi o le 65 gr. calendula (foaʻi) ma 240 ml. ava malosi 40% oona. Faʻamau mea i le pusaaisa mo le 13-15 aso, ona faʻamau ai lea.
  3. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻatau mai le saunia o ni foliga o calendula i se fale talavai, e faʻalagolago uma i mea e manaʻomia e le tagata lava ia. Faʻaaogaina le oloa e faigofie: fuaina le aofaʻiga manaʻomia ma olo i le basal vaega (fulufuluʻe).

Iloilo faʻailoga mo le faʻaaogaina o le lanu o calendula mo lauulu. Filifili le fua sili ona lelei e amanaia ai le faafitauli o loʻo iai. I luma o le muamua faʻaaogaina o le vailaʻau, faia se suʻega e mautinoa ai e leai se leai se faapalepale i tagata i vaega.

Le aoga o calendula mo lauulu

O Calendula e faʻaaogaina tele i vailaʻau o se antiseptic. O lenei vavega faʻamalologa e lelei foi mo lauulu.

    Talu ai o lenei fualaʻau o se malosi antiseptic, e faʻaaoga o se vailaʻau ma faʻamalolo ai. O le faʻamamaina ma calendula e mafai ona aveʻese ai le vevela o le ulu ma fofo ia manuʻa laiti.

O a la o mea silisili i kalendula e sili ona aoga ma aoga?

Calendula Rinses mo gaʻoa lauulu

  • marigold marigold - 3 sipuni tele,
  • tipolo.

Faiga kuka:

  • Ina ia saunia se pisia faʻamalosi, e tatau ona e aveina sina lima o calendula. E mafai ona faʻamago pe o se fualaʻau mago.
  • Liligi le mutia ma se lita o le vai mafanafana ma tuu i totonu o le vai vai taele e kuka.
  • A maeʻa le afa itula, ona ave ese lea o le ofe mai le vevela, tapuni ma ia tuu mo le itula, ona vili lea.
  • Oomi le sua mai le tipolo ma palu faatasi ma le hero decoction. A manaʻomia, o le oloa e faʻatatau i ai e tatau ona liusuavai i le vai mafanafana.

Fufulu e tatau ona faia pe a uma le masani ai mo le pulufana. A maeʻa ona faʻapipiʻi le kalama i luga o le ulu mama, e te le manaʻomia e fufulu ese ma le vai, e tatau ona mago i se auala masani. O faiga faapena o le a faʻamalosia ai le laulu, faʻapipiʻi, ma sili ona taua, alu ese mai le tele o gaʻo. Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina o lenei oloa, e mafai ona e maitauina e tumau pea le mama o lauulu, ma e leiloa foʻi lona voluma mo se taimi umi.

Se pulupulu e pupula lauulu ma susulu maloloina

  • suauu calendula - o se sipuni tele,
  • burdock suauu - o se sipuni ti,
  • meli - se sipuni tele.

Faiga kuka:

  • Faafefiloi suauu ma meli.
  • Faʻamafanafana le iʻuga e maua i le vai taele.

O lenei oloa e tatau ona matua faʻaosoina lelei i totonu o le ulu, faʻapipiʻi i aʻa ma tufatufa atu i le umi atoa. Afai ua e vaeluaina pito, ona latou manaʻomia foʻi ona faʻasolosolo lelei. A maeʻa ona faʻapipiʻi le ufimata, e tatau ona e teu se pulou i luga o lou ulu ma tuu mo 30 minute. Lenei le sili lelei faʻalelei fofo mo mamago ma magulu lauulu. Faatasi ai ma le faaaogaina masani, o le lauulu o le a avea lamolemole ma usiusitai, ma o lona taunuuga, o le a mauaina se soifua maloloina maloloina ma susulu.

Ufimata ma calendula mo lauulu maualuga

  • calendula tincture - 3 sipuni tele,
  • castor oil - se sipuni tele,
  • feoloolo aniani.

Faiga kuka:

  • Fofoʻe le aniani, olo pe olo i se palu. Oomi le sua.
  • Ave faʻasaʻoina le sua suamalie, suauu ma calendula tincture i le afa ipu vai mafanafana.

Faʻapipiʻi le ufiufi maua i le uluulu ma le swab cotton. A maeʻa, e tatau ona tuʻu lou pulou ma tuʻu le oloa mo le itula. O se auala lelei lea e faʻateleina ai le maualuga o lauulu ma 'aveʻese ai lauulu leiloa. O le atoa le togafitiga o le 10 taualumaga, peitaʻi, a maeʻa ona toe malosi atoatoa ona tatau lea ona e faʻapipiʻi se masker mo le puipuia e le itiiti ifo ma le tasi i le vaiaso.

Fulufulu ufimata

  • calendula tincture - 3 sipuni tele,
  • aloe - ni nai laupepa,
  • le ie.

Faiga kuka:

  • Fufulu laupepa aloe, tui ma seʻe le sua. Matou te manaʻomia le sipuni tele o lenei sua.
  • I le afa ipu vai mafanafana faʻaopopo le sipela olopole, aloe sua ma le lanu o calendula mo le ava.

E faʻaaoga le ufimata i mama, susulu o lauulu ma tuu mo le 45 minute. Lenei o se sili sili aneti-palauva fofo. E mataga lelei le maʻeleʻe o le maʻila ma le toe 'aina.

Calendula o se mea moni maua e le gata mo le soifua maloloina, ae mo le matagofie. Le faaaogaina o lenei laau, e mafai ona e saunia se elixir mo fulufulu matagofie ma malosi i le fale.

Faamaloloina meatotino

O le aoga aoga o calendula tincture mo lauulu o loʻo faʻamatalaina e le tele o mea i totonu o minerale, taua suauʻu ma faʻamama okeni. Malic, salicylic ma pentadecylic acid (faaaoga i Iapani o se anti-alopecia fofo) faaesea. Calendula e aoga foi mo lauulu ma le mea moni o ona fugalaʻau o loʻo i ai carotenoids e faʻamalamalamaina manoa, antioxidants, saponins.

Le aoga o le ava toto le lanu o calendula mo lauulu

O le a le mea e maua ai se calendula mo le faʻamaloloina o lauulu:

  • e maua ai le mausali ma le malosi,
  • faʻamalosia ma faʻatupuina le tuputupu aʻe,
  • faʻapipiʻi, faʻamamaina o le lauusiusi,
  • tau faʻamamaʻi faʻamaʻi e mafua ai i le susu ma le vevela,
  • e au usitai i tulafono
  • faamaloloina ni manua laiti i luga o le ulu,
  • faaitiitia le tatalaina o sebum.

Metotia o le faʻaaogaina: fua faatatau mo masker ma le suauʻu tuputupu aʻe, chamomile mo lauulu uʻumi, vaimama faʻatasi ma le sefe mai le leiloa, aveese mai laʻau ma fugalaʻau e faʻamalosia curls

Mo le tapenaina o le suāuu, ua mamago fugalaʻau ua uma ona faʻaaogaina, ae mo tincture po o decoction, e sili atu le lelei aveina fou filifilia. E mafai ona faʻatau atu le tele o faʻatoʻaga ile fale talavai, tele na totoina marigold i latou togalaau, na maua foi i vao, latou te fiafia i togavao ma laufanua.

O a faiga e faʻaaoga ai:

  1. I le ituaiga o suauu. Ua moe le Marigolds i totonu o se fagu ma sasaa ni fualaʻau fualaʻau ina ia ufiufi fugalaʻau. Ona faʻafefiloiina lea o mea uma, ufiufi i le kasa ma faʻamamaina i se nofoaga malulu. A uma le lua vaiaso, ua taʻu mai ua sauni le suauu. E faʻamama ma sasaa i mamanu, apaapa poʻo fagu (e leʻo se palasitika). O sea suauu e faʻatumauina meatotino aoga mo se taimi umi. Faʻaaoga le suauʻu marigold fulufulu o se vaega o matapulepule, faʻaopopo i le shampoos.E faʻamalosia, faʻamalosia ma fafagaina lauulu. A faigofie metotia o le faʻapipiʻi ua olo i totonu o aʻa, tuua mo le lua itula ma fufulu ese. Ua manatu o se mea aoga tele mo le masani ona valiina lauulu, ua fautuaina e faʻaaoga pe a uma le perming po o le leiloa o lanu masani pe a uma ona umi le pupula i le la.
  2. I le faʻailoga o le ava toto. Fugalaʻau fou ua sasaa ma le ava malosi. Mo le tasi ipu vodka poʻo le 'ava malosi, 4-5 sipuni kalendula ua ave. E fusi mau le fagu ma faʻamamaina i se nofoaga malulu. A maeʻa le 10 aso, e faʻamamaina le vali ma tuʻuina atu i totonu o le ipu vai. Ole vai inu vai o calendula e faʻaaoga e teteʻe ai ile susu male. Mo le faia o lea mea, o le tamaʻi mea faigaluega e faʻaaogaina i le cotton pad, o loʻo faʻaaoga e togafitia ai le papala ma le lauulu o aʻa. Ona tuu lea o se pulou palasitika ma afifi lou ulu i se solo mo 2 itula pe o le po atoa. Fufulu ile vai mafanafana. O lenei fua e aoga mo i latou e mafuli i le soʻona lauulu lauulu. Ole ava malosi ole calendula e faʻamalosia ai ia folika, faʻamalosia le tuputupu ae ole laulu fou, faʻateleina ai le malosi ma le malosi. Afai e te faʻaopopo se sipuni tincture i se lita o vai mafanafana, o lenei fofo mafai ona fufulu lau lauulu.
  3. I le faiga o le decoction. 5 sipuni marigold ua sasaa ma se lita o le vai mafanafana. Faamalosi 2 itula ma faamama. O le iʻuga ua faʻaaogaina e faʻaaogaina mo le lua aso, seia oʻo ina leiloa atu ona faʻamalologa meatotino. I ana sauniuniga, e mafai ona e faʻaaogaina isi laʻau ma fugalaʻau (burdock root, horsetail, nettle, chamomile fugalaau). Calendula broth e faʻaaogaina e faʻaleleia atili ai le tulaga o le laulu uʻulu. E togafitia i le uluulu, vaimasina, e taofia ai le gaosia o le sebum, e maua ai se susulu maloloina ma le susulu i lauulu.

Soʻo se mea e maua mai i le calendula o loʻo iai ni soʻotaga (hypotension, maitaga, faʻamaʻi o le fatu), aʻo le i faʻaaogaina, e tatau ona e vaʻaia lau fomaʻi ma siaki le paʻu o le paʻu: i sina vaega o le suauʻu poʻo le lanu o loʻo tuʻuina atu i le paʻu i totonu o le tapulima ma siaki pe a uma le itula e oso ai le ita.

Lelei aoga mo lauulu

Ole masani ole faʻaogaina o le calendula mo le fufuluina ole lauulu e maua ai ile curls se susulu masani, silkiness, alualu totoʻa, faʻamuta ole pamisa, mageso eseese ile fulufulu, ose faʻamamaina ole paʻu ole manava ma maua ai le lauulu ma le malosi ma le malosi.

O le tulaga ese ole faʻavaeina ole laʻau e mafai ai ona tatou faʻaigoaina o se fale teu moni o meaʻai.

Le faʻaaogaina o le marigolds mo lauulu ei ai se aafiaga lelei:

  1. Antimicrobial, antiseptic. Calendula tincture togafiti eseese afaina faʻafitauli i luga o le ulu.
  2. Aveesea le susulu gaʻoa, atoatoa faamamaina lauulu ma paʻu.
  3. Faʻaola ma faʻamalosia tino o lauulu.
  4. Lelei Aveesea seborrhea, mago, mago i luga o le paʻu.
  5. Faamalieina ma faamaluluina le paʻu ua pa.
  6. E maua e lauulu le faʻamalosi, alualu i luma ma le silikaess.
  7. O lauulu e tumu i mea taua vitamini ma minerale, o meaʻai eseese e maua ai le malosi ma le malosi.

Le faʻaaogaina o calendula fugalaʻau mo lauulu

O le faamalologa meatotino o marigold fugalaau:

  1. Faamalosia le root system,
  2. E susua ma faʻafouina le fausaga,
  3. Aveesea le susu ma le le fiafia,
  4. Faʻaolaola le tuputupu aʻe.

E aoga ona o le faʻamalologa fofoa:

  • karotenoid
  • flavonoid
  • okeni okeni
  • triterpenoids,
  • sooupu
  • suauu taua
  • minerale.

Vaega

  • 15 gr fugalaau
  • 100 ml o le 'ava.

Tuu fugalaʻau i totonu o le fagu pia ma le tioata uliuli uliuli, lulu i aso uma mo le tolu minute. O le togafitiga vai o le a sauni i le fitu aso. O le saʻo le faʻaaogaina o le tincture o le a mautinoa ai le aoga o masker ma vaimama. Naʻo nai mataʻitusi e lava e faʻatamaoaigaina ai foliga matagofie. Faʻaaoga i le tolu taimi i le masina. Faʻapena foi, calendula tincture mafai ona faʻatauina i le fale talavai, le tau mo se fagu o 40 ml e tusa ma le 25-30 rubles.

Fufulu lauulu

Fufulu le laulu ma calendula o le a maua ai le sili atu malie ma susulu. O le curls tumau mama mama, faigofie ona selu, tausia le foliga o sitaili. Mo kuka, e mafai ona e faʻaaogaina se tisaina o marigolds, pe faʻaopopoina ni nai mataua o le vali (mo gaʻo) poʻo le suauʻu (mo le faʻamago) i le vai. Faʻaaoga mo le tolu masina ma masani ai faʻatasi i le vaiaso.

Faiga mea e fai mo le masikulu i calendula

O le faʻamaloloina o fao faʻagaioia lelei ia curls, toe faʻafoʻiina se susulu maloloina, malosi ma alualu i luma. Faʻafetai i taumafataga a tagata, e mafai ona e aveeseina le laʻele ma le seborrhea, faʻavavevave tuputupu ae. Ole gaioiga aoga e faʻaaoga mo le silkiness ma le faʻamalosia o soʻo se ituaiga.

Ufimata mo faamalosi

E aoga mo le malosi ma le maualuga o curls i le fale e sauni se masikulu mo le calendula suauu. O meaʻai e faigofie ona faʻasusu i pulu, e maua ai vitamini, masima ma minerale. Faatasi ai ma le masani ona faʻaaoga o papatusi, curlers ma vali, e aoga le faʻatautaia o se vasega o le sefulu / sefulu ma le lua faʻagasologa.

  • 15 mataua o le marigold suauu,
  • 10 ml almond suauu
  • 2 amo
  • 3 mataua o le samoa taua le suauʻu.

Faʻaopopo le marigold suauʻu i le almond, palu faʻafefiloai e folasia ai le kulimi lanu ma le manogi paʻu. Tufatufa atu le mea na fai i le basal area, pamu faʻalelei mo le tolu minute. Ina ua uma ona afifi ma se tifaga ma faʻaesea, taofi mo le tusa o le itula. Faʻamaʻea lauulu e pei ona masani ai.

Faʻaemo lauulu mata

E mafai ona e faʻaaoga fofo i le fale e togafitia ai lauulu, toe maua le malosi ma susulu. Ina ua maeʻa le faʻafailele ufimata, na solia fulufulu mata, sosolo atu le faʻafuaseʻi o le papala. E aoga le faʻaogaina i le taumalulu mo le maualuga o le susu e aloese ai mai le aafiaga o magnetization.

  • 20 mataua o le marigold suauu,
  • 10 gr. suauu popo
  • 2 fuamoa
  • 1-2 matau o kinamoni ether.

Faʻalauiloa fugalaʻau, sasaina fuamoa ma taua taua i le mafiafia pata kacang. A maeʻa ona fufuluina, apalai le paluga ile laina ole tuputupu aʻe, alu ese mai aʻa, lima / fitu senitimita. A maeʻa ona malolo mo le fasefulu / onosefulu minute, e mafai ona e faʻatumu.

Vaega

  • 50 ml le tafeina o le marigolds,
  • 20 gr. gelatin
  • 5 ml o moli suauʻu.

Kuka ma vaimama le mafiafia pulu, e leʻi faʻamalulu, sasaa granules o le agaratin. Faafefiloi le fufulua lapoʻa ma mafanafana maa fatu suauu, tufatufa atu le paluga i luga mama, susu susu. Alu mo le itula / afa, ona fufulu lea.

Iloiloga i le faʻaaogaina o le marigolds

E faasaga i le gaʻo ma mo susulu, ou te faaaogaina i taimi uma se decoction o calendula. I luga o le faavae o le faia o ufimata pe vaimama pe a maeʻa fufulu. Lauulu tumau silika ma teuteuina lelei mo le umi.

Ina ia faʻamalosia, na amata ona ou faʻaogaina le tui o calendula mo lauulu, faʻaopopo i le faʻamalama. Na amata ona latou tutupu vave, o le voluma na foliga mai, o paʻu na faʻamalulu atu.

Mulimuli ane, na ou taulimaina loʻu faafitauli i lauulu! Na maua se mea faigaluega mo le toe faʻaleleia, faʻamalosia ma le tuputupu ae o lauulu. Ua uma ona ou faʻaaoga mo le 3 vaiaso i le taimi nei, e i ai le iʻuga, ma e manaia tele. faitau atili >>>