Pediculosis

O a fofo masani e fesoasoani atoa e faateʻa ese ai le utu

Suauʻu fualaʻau 'aina e faʻaaoga mo utu faʻatasi ai ma isi fale ma fale talavai e maua i nei aso. Ina ia iloiloina le maualuga o lona aoga, e tatau ona e malamalama pe faʻafefea ona faʻaaoga le vailaʻau i luga o le potoi mea.

E iai le talitonuga e le fesoasoani tele ituaiga mea fai pe a afaina i iniseti na tofoina toto ma e mafai ona fefe ai, ae le fano. Lenei le misconception, ona o nisi togafiti togafiti fasiotia fasiga iniseti, ae na o pe a iai se latou faavae e tutusa ma vailaau sauniuniga.

Le faʻavae faʻavae o le suauʻu i luga o utu

Pediculosis mafai ona tupu i tagata matutua ma tamaiti. I vaitausaga eseese, e tatau lava ona faʻaaoga ni auala. Mo se faʻataʻitaʻiga, tele vailaʻau talavai e le fautuaina mo le togafitia o gasegase laiti i lalo ole 2-3 tausaga. Pe o latou e talafeagai mo pepe, o le mea moni, e faʻalagolago i le ituaiga. Ae i se tulaga lautele, ua leai se vailaʻau oona ua atinaʻeina mo tamaiti.

I totonu o fofo vailaau, suauu fualaau faisua faapitoa iloga. E le oona ma e leai ni eleelea, o le mea lea ua faʻatagaina e faʻaaoga e togafitia ai pediculosis i tamaiti. E faʻamatalaina i se fale mafiafia, ae tufatufa lelei. A togafitia lauulu vaega o le tino, o suauu fualaau faisua galue i luga o utu ma nits.

Ole vailaau e fasioti tagata matutua, ae o fuamoa o le namu e ola, ae faafetai i le gaʻo gaʻo, e sili atu le faigofie ona aveese mai le lauulu. O le mea moni o le atigi puipuiga e le pasia ni vailaʻau poʻo vailaʻau, lea e faʻalavelaveina nits. E oʻo i vailaʻau oʻona e toetoe a leai se afaina i fuamoa fuamoa. Mo lenei mafuaaga, e fautuaina e aveese na o latou fulufulu. Leai se mea e te tauivi ai e faʻaumatia le embrio i totonu.

E foliga mai e le mafai e se meaʻai taumafa (suauu fualaʻau) ona afaina ai namu, talu ai e le oona ma, i le taimi muamua, e le afaina. Peitai, afai e alu le suauu i luga o le iniseti ni ufiufi chitinous pe, sili atu ona leaga, e ufiufi lona ulu ma le gutu, o le a pupuni ona ala ea, polokaina le avanoa o le ea, ma o le meaola o le pala. O le atigi mafiafia e le faʻatagaina ai le ea i totonu, o lona uiga o utu e vave ona oti. I le avea ai o se tulafono, na o ni nai itula, toetoe lava tagata matutua uma o le a faʻaumatia.

Le lelei ma vaivaiga o lenei meafaigaluega

Afai tatou te manatu o le suauu fualaau faisua o le autu vailaau mo pediculosis, e mafai ona tatou iloa le tele o taua taua:

  • leai se lamatiaga i le soifua maloloina o tagata,
  • faigofie o le faʻaaogaina
  • e lelei le aʻafia o le paʻu ma lauulu o le sui sooupu, aemaise pe a faʻaaogaina le flaxseed, saga po o le suauʻu olive,
  • maualuga le faʻatinoina, ae usitaʻia le faʻaaogaina tatau, ma pe a fai o le togafitiga ua maeʻa faia faʻaeteete, ona e taua le ufiufi o utu uma i le suauʻu,
  • talafeagai tau
  • le mafai ona togafitia pediculosis e le gata i tagata matutua, ae faʻapea foʻi i tamaiti.

Afai e te faʻatusatusaina suauu fualaʻau ma isi vailaʻau fofo, ona maitau lea o lona sili, lea e mafua i le ono o le faʻaumatiaina o namu. O le mea moni o le toetoe lava o fua uma ua mamanuina e fefefe ai iniseti. O se faʻataʻitaʻiga o mea taua suauʻu, garlic, mint, rimoni. Faʻafetai i nei vailaʻau, o tulaga e le taliaina mo le ola o namu papalagi, ma o le a latou tuʻua le latou 'au i se taimi vave (pe a iai se tagata soifua maloloina e latalata).

E le fautuaina le faia o isi fua e faaaoga mo le lamatia i le soifua maloloina o tagata: o se faʻataʻitaʻiga, suauʻu, turpentine, hellebore. O nei tupe e mafua ai maunu, faʻaosofia ai mea oona ma alergi. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le suauu o fualaʻau, talu ai e gaoioi lemu, e le o iai mea oona, e le faʻaputuputu i totonu o le tino, o lona uiga e le o alu atu i le faʻatupuina o se aʻafiaga teteʻe.

E i ai vaivaiga i lenei mea faigaluega.Aemaise lava, o le gaosi faʻagaioiga e le matua manaia. E manaʻomia le faʻasusuina o lauulu i le tele o suauu, ma i le umi atoa, e taua foʻi le ufiufi o le paʻu. A maeʻa ona faʻagaioia, o le oloa e tatau ona fufulu ese mo se taimi umi, faʻaaogaina o le faʻamoe i se aofaiga tele, talu ai o le gaʻo e le mafai ona aveeseina i se tasi auala. Ia fufulu lou lauulu tele taimi. E manaʻomia le tele o taimi, Latou te maitauina foʻi le manaʻomia mo le umi ona faʻaalia ni utu. Ae - o lenei mea faigaluega e le afaina ai le faʻapipiʻi o nits i le lauulu. O fua o le namu o loʻo 'aveʻese mai le ulu ona o le gaʻo gaʻo.

Faʻafefea ona faʻaaoga le suauʻu?

O gaʻo-gaʻo oloa e tatau ona faʻaaogaina saʻo, a leai e mafai ona ola lice. Faʻatonuga Faʻatonuga:

  1. O le suauu fualaʻau o soʻo se ituaiga (fugalaʻau, olive, sana, burdock, ma isi mea) o loʻo faʻaaoga i le uluulu. E tatau ona tufatufaina tutusa atu, ufiufi ma paʻu, ma manoa i le umi atoa. E aveina le mea faigaluega tele i totonu, aua e tatau ona faʻaaogaina tele. O lenei tulaga e maua ai togafitiga maualuga.
  2. O le ulu e tatau ona ufiufi i se palasitika ato po o le pipii ata. O lenei fua e faʻateleina ai le aʻafiaga. O le ufiufi ufiufi e le mafai ai e le ea ona ui. Afai e te faʻamauina le ulu i se ata tifaga faʻamalosi e mafai ai, le a faaumatia le leisa.
  3. E tuʻua le oloa mo le 3 itula, ona fufuluina lea ile faʻamalama. Ae ui i lea, e tatau ona e aveese mai le gaʻo i nisi auala.

Le faʻaogaina o le suauu fualaʻau, ua fautuaina e aveese faʻafefete ulu. O le faʻaleagaina o meaola faʻaleagaina i lenei auala o le a le aoga, talu ai latou te le ola i luga o le paʻu, sili atu i luga o lauulu vaega o le tino ma le ulu. O laʻai laʻai mea e nonofo i lavalava ma e masani ona sua se tagata, inu lona toto. I lenei tulaga, faʻamamaina o laei. Aisa kua e faʻafitauli foi i le aveʻese ma le suauʻu fualaʻau faʻasili, aua e faigata ona ufiufi uma vaega o loʻo aʻafia i se ata tifaga i le tafega.

Faʻaaogaina suauu fualaʻau mo le faʻamamaina o le pediculosis, e tatau ona selu ese nits ma oti lice mai le lauulu. Afai e leʻo faia lenei mea, a maeʻa se taimi faʻafuaseʻi o le a aliali mai leisi tupulaga fou o namu mai fua. O lea la, e tatau ona e faʻamoemoe toe faʻamaʻi pipisi.

Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina e aveese nits ma se selu.

Faʻafefea ona selu?

E tatau ona e malamalama o le autu galuega i le pediculosis o le faʻaumatiaga o tagata matutua. E mafai, o le mea moni, vave alu i totonu o le lauulu ma se selu, ae i lenei tulaga e leai se faamaoniga o le siama o le a taofi le toe gaosia. O aso uma, e taʻi e le fafine e 10 fuamoa. Mo lenei mafuaʻaga, ua amata ona faʻaumatiaina tagata matutua ua feusuaʻi, ia o loʻo faʻaaoga vailaʻau fofo poʻo vailaʻau fofo, ae maise suauu fualaʻau. Ona latou agaʻi atu ai lea i le vaega lona lua o togafitiga - o le selu le faʻaaogaina o se selu faʻapitoa.

I aso tuai, sa latou faʻaaoga se selu masani. Na filifilia se tasi e faʻatoaʻi latalata ona nifo. Ae ui i lea, o lenei auala e iloga i le maualalo le mafaia, aua o nits e tuʻu saoloto i le va o nifo ma tumau i luga o le lauulu. Ina ia faʻaosofia le aoga, faʻapipiʻi faʻapitoa na faia. O latou nifo e latalata tele le tasi i le isi. O le mamao i le va oi latou e tele tele nai lo nits i latou lava.

Lauiloa ituaiga o selu: AntiV, LiceGuard, RobiComb. Le filifiliga mulimuli o se masini eletise e faʻaalu i se selu. Ile faʻagasologa ole selu, ole namu e faʻafesoʻotaʻi ma uʻamea uʻamea ma oti ai i lalo ole aafiaga ole taimi nei. Peitai, o le aoga o lenei masini e le i faamautuina, o lea e faigata ona taʻu atu pe o iniseti e oti moni. Ae, pe a fai o se selu faʻapitoa ua saunia i le mamanuina, tasi e mafai ona faʻamoemoeina i taunuʻuga lelei, lea e mafua mai e le gata i le vavalalata tapuni o nifo, ae faʻapea foʻi ma lo latou maumaututu (na faia i le uʻamea) ma le umi tele.

Faʻatonuga mo le faʻaaogaina:

  1. Muamua, latou te fufuluina o latou laulu ma se aneti-pediculicidal sooupu. I lenei tulaga, tagata matutua e oti.
  2. Ona fautuaina lea o le faʻaaogaina o soʻo se mea e fesoasoani i le faʻaumatia o le faʻapipiʻi o nits i le lauulu. O lenei faʻatinoga e faʻatino e le vai ole hellebore, vineka ma le sua o le cranberry. Ae le o latou uma e fetaui mo le togafitia o fanau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le hellebore vai e le fautuaina mo tagata i lalo ole 12 tausaga.
  3. O se laʻei papae e tatau ona faʻataʻatia i luga o le foloa ina ia iloa ai le paʻu o namu.
  4. Comits nits. I lenei tulaga, e tatau ona e amio faifai pea: mai le tasi malumalu i le isi. O le vaega lena o le lauulu o le a faʻamamaina o namu e taofi i le lima, o mea o loʻo totoe o loʻo faoa i luga ma se lauulu.
  5. I nisi taimi, o le selu e faʻamamaina i le vineta pe faʻafefeteina.
  6. A maeʻa ona faʻamamaina kulimi taʻitasi, o le mea faigaluega e faʻamamaina i se ie, mo le faʻamoemoeina e tatau foʻi ona faʻasusuina i le vineta.

Ua fautuaina le aʻafia o lapisi i le 4 i le 10 taimi. E faia lenei mea ina ia ave esea fuamoa o siama na le iloa i le taimi muamua togafitiga.

O le a le utu ma faʻapefea ona tupu faʻamaʻi

Ae e te leʻi mauaina pe faʻafefea ona aveʻese lice, sili atu le suʻesuʻeina o le tatou "fili" ma ona ituaiga eseese e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi mai ai.

Lice - tamai iniseti (2-3 mm) enaena enaenae osofaia ai tagata i vaega eseese o le tino. E leai ni o latou apaau, o le mea lea lice e mafai ona aafia faʻamaʻi naʻo le faʻafesoʻotaʻi tuusaʻo pe e ala i le soʻona faʻaaogaina lelei o mea faʻaaoga i le tumama mo tagata ua aafia.

  • O utu ulu e sili ona taatele. Latou te nonofo i luga o le ulu mo le ulu ma faʻamaloloina se vai e mafua ai le mageso pe a latou tui le ulu e maua ai meaʻai mai le toto. Nits - fuamoa o fafine lice, na ia taoto pe a ma le 10 i le aso ma oʻo atu i le 300 i le olaga taamilosaga, faʻapipiʻi i le lauulu i le pito i tua o le ulu ma tua o taliga. Faʻaliliuina faia e ala i le faʻafesoʻotaʻi pe fesuiaʻi mea (pulumu, selu, moega, pulou, lauulu) i se tagata ua aafia.
  • O utu a le tino, o se tulafono masani, e aliali mai i tagata e le lelei le mataituina o le tagata lava ia. Latou nonofo i le lavalava o lavalava latou te foaʻi ai o latou fuamoa ma mafai ona talia faʻamaʻi e pei o le typhoid.
  • Ava alualu i luga o le itupa.

Ole avanoa ole siama ole pediculosis ua siitia tele i nei ona aso, ona o le malosi o tagata o aso nei e asiasi i nofoaga tumutumu, e pei o aoga, faletaalo ma femalagaiga lautele. O le faʻafitauli e faʻafetauia e le mea moni e faapea e toʻatele tagata e taumafai e tau neʻi latou lava, e aunoa ma le liliu atu i le au faʻapitoa mo se fesoasoani.

Lice Olaga Taʻamilosaga

Lice Olaga Taʻamilosaga e tusa o le ono i le fitu vaiaso ma e vaevaeina i ni vaega se tolu:

  1. E taʻi e le fafine le fuamoa e 300 (nits), e fofoa mo le 10 aso
  2. O fuamoa taʻitasi e ola ai nymphs (larva larva), e fafaga i le toto ma ui atu i faʻasologa sosolo o atinae.
  3. Ina ua mavae aso 10-15 aso, o le nymph suia i se tagata matua, lea e nofo ai mo le 30 aso.

Uiga uiga o faʻamaʻi pipisi

I le tulaga o faʻamaʻi ma le utu, foliga mai faʻapitoa foliga:

  • vevela (e ui lava e le o maua i taimi uma)
  • mumu o le paʻu
  • fula lymph nodes i tua o taliga ma i tua o le ulu.

A maeʻa suʻesuʻeina le ulu ma selu ile selu e masani ona faia, i le pito i tua o le ulu ma tua o taliga, e mafai ona e vaʻaia i fuamoa e faigofie ona iloa nai lo le latu lava ia, aua e iai se faʻataʻamiloga foliga, paʻepaʻe pe lanu enaena. O fuamoa e iloga mai i le faʻamamati e ala i lo latou agavaʻa e taofi mau i lauulu poʻo fusi alava (i le tulaga o lice tino).

Faalenatura Lice Remover

E tele ua iai aoga vailaau e tetee atu i pediculosiso lo o apalai mo 10 minute ona aveese ai lea ma le vai.

Ae ui i lea, e mafai ona e faʻateʻaina lice ma le fesoasoani o togafiti masani, e sili atu ona fiafia iai, talu ai o vailaʻau gaosi mea e fesoasoani i le fausiaina o lice tetee, o le faʻamamaina lea o le a manaʻomia ai le tele o galuega.

O se auala matele e feagai ai ma leisa o le seleina o lauulu! Lice, afai e faʻateʻa mai le papala, o le a oti i ni nai itula. Peitai, e taua le aveeseina e le gata o le utu, ae faapea foi fuamoa uma, ia e sili atu le teteeina ona o le pipii vailaʻau lea e faʻatagaina latou e faʻapipiʻi i luga o le lauulu poʻo le tisu alava.

Taua suauu e faasaga i utu

Thyme, peppermint, rosemary, eucalyptus ma le kinana suauu e mimita i le utu. E sili le aoga o suauu taua lavender, e faʻaititia le meaʻai o maʻi suka, o loʻo taofia ai le susu i le toto.

E sili ona aoga ile tagi. lauti taua suauu tauaFaʻaigoa foi "le suauu aila lauti". E maua i le sulu eseʻese mai lau o melaleuca alternifolia, o le laʻau Ausetalia na taʻua o le lauti laʻau (ona o le manogi o le tui e tutusa lelei ma le ti masani).

I ni nai mataua o le lauti laʻau taua suauu na faʻaleagaina i le 100 ml o laupepa ua lava e faʻateʻia uma le utu, faʻafetai i le malosi o le suauu e poloka ai le fegasoloaʻi ma manava o siama.

Neem Suauu Faʻasaga Lisi

O lenei suauʻu fualaʻau 'aina e maua mai i le malulu faʻamalosi mai fatu o Azadirachta Indica, o se laʻau mai le aiga Melia, masani o Initia ma e tele meatotino faʻafomaʻi.

O se mea aoga "faalenatura vailaʻau", siosiomaga faauo ma e le oona i tagata, ae aoga tele mo le puleaina o siama.

I le tulaga o le neem suauʻu, ua lava le tuʻu o ni nai mataua i luga o le ulu ma fusi i totonu o le lauulu ma le paʻu e aveese ai le 'ava, poloka i latou le manava. I le taimi lava e tasi, o neem suauu o se sili fofo mo le puipuia ma le tausiga o lauulu.

Faʻaogaina o le viniki e faasaga i utu

Fufulu lau lauulu faʻalelei ile vai mafanafana ma le vineta, ma selu ese ole mafiafia selu ina ia mafai ona aveʻese uma lice ma nits. Luluʻi o nifo o le selu i totonu o se vaifofo vevela o vineta o le a fesoasoani e aveese nits e oo lava i le lauulu, talu ai o le acetic acid e faʻamalo le mea pipii.

E tele na togafitiga e toe faia ile vaiaso e manaʻomia. E taua tele foʻi le faʻamaʻapeina selu, ofu ma moega e puipuia ai le toe siʻi (o loʻo togafitia ile vai i se maualuga o le vevela) ua lava.

Faʻafefea ona puipuia oe lava mai le maua o utu

Leai se togafitiga, tusa lava pe faʻamatalaina i le faʻamalama, e mafai puipuia lice siama: Talu ai le le lelei le tumama, e mafai e soʻo se tasi ona feagai ma lenei faʻafitauli.

E lava le matauina o ni puipuiga, ma fesoasoani i se taimi vave, aʻo le i amataina ona faʻatinoina latou fuamoa.

  • Le masani ona siakiina o lauulu ma le ulu.
  • Faifai pea ma nifo masani.
  • I le mea e gata ai le mafai, aloese mai le fesoʻotaʻiga ma tagata o loʻo mafatia i le utu ma a latou mea totino.

Uiga o faʻatau suauu

Ole taua ole suauʻu e faasaga ile utu ma nits ua faʻaaogaina tele ile togafitia ole pediculosis, aua o loʻo iai latou iniseti, antibacterial ma e oʻo foi ile antifungal meatotino. I le taimi lava e tasi, e masani lava ona saogalemu mo tagata, e le mafai ona fai mai e uiga i vailaʻau ma se vailaʻau.

  • O suauu e iai le aafiaga lelei i le lalelei ma le soifua maloloina o lauulu, maua ai le malosi, susulu ma silkiness.
  • O le faʻavae o le suauʻu e faʻavae i luga o le fausaga o le oloa. O le togafitia o le ulu i se vailaʻau oona, e mafua ai ona mimitiina iniseti, ma mafua ai ona feoti.
  • Latou te le manaʻo i ni utu ma se manogi ola lelei na e faʻafoiina ai iniseti.
  • O le faʻafefiloi o mea taua poʻo soʻo se suauʻu fualaʻau suamalie ma se siosiomaga faʻamama (suauʻu poʻo le sua o le kulimi) o le a afaina e le gata mo utu, ae mo nits. O lea ituaiga o vailaʻau faʻamamaina le atigi fuamoa, ma faʻaleagaina foi le vailaʻau faʻamau faʻapipiʻi faʻatasi ma le laulu, lea e faʻafaigofie le gaioiga o le selu o nits.

Pau le itu aafiaga o mea taua suauʻu mafai ona mafua ai pe a faʻaaogaina o le tulai mai o se tali teteʻe i tagata e i ai lagona maualuga po o le faapalepale tagata.

O le sili ona aoga faʻaiuga ma le utu e faʻaalia e ituaiga o suauu taua pei:

  • lavender, anise,
  • burdock, bergamot,
  • eucalyptus, faiʻaiga.

O lenei lisi mafai foi ona aofia ai sunflower suauu, lauti laulaau ma geranium. A filifilia se suauʻu vailaʻau, e taua le amanaia o foliga o le tino, atoa ai ma mea a le oloa lava ia.

Burdock suauu mai lice ma nits o se tasi o sili ona lauiloa masani faʻafitauli mo le faʻamamaina o lauulu faʻafitauli. E i ai foi se auga lelei i le togafitiga o le pediculosis. O le suauu e le gata ina faʻamalolo ai le maʻi o le ulu, ae o le faʻatupuina ai foi se ata puipuia. O ia na te fesoasoani tele i le faigata o le fafagaina ma feʻaveaʻi ni maʻi.

O le ulu na togafitia i burdock suauu ua afifi i se palasitika taga. Ina ua mavae se itula, o le lauulu ua fufuluina i le tafe vai faʻaaogaina se moli malu. A maeʻa lena, o mati uaea ma nits ua selu faʻataʻoto faʻatasi ma se selu pediculicidal. O ia togafitiga o loʻo faia mo le 3 aso. Ina ia maua le sili atu aʻafiaga, faʻapea foi mo le puipuia, ua toe faʻatautaia nei togafitiga i vaiaso uma.

Laau lauti

O le isi vailaʻau aoga o le lauti laʻau suauu mo utu. E maua ai se faʻaaliga ofoofogia ile tuʻufaʻatasi male ava malosi I le faʻaopopoga o le antiseptic, o se faʻafefiloi e galue i luga o laʻasaga sili ona leaga o namu, e faʻaleagaina ai.

Ina ia saunia le fofo vailaʻau, 30 g o le lauti laʻau suauu tatau ona fefiloi ma 50 g o le ethyl ava. Ona faʻaopopo lea o le 50 g o le sasaina. O le faʻaiʻuga e mafai ona togafitia i luga o le ulu mo le 5-6 aso.

I le avea ai o se puipuiga, o le lauti laʻau suauu e mafai ona faʻaopopo i le shampoo, faʻapea foi ma le faʻaaoga i le vaega o malumalu, pale ma taliga i le nofoaga auala.

Na fautuaina aʻu e se tuaoi e faʻaaogaina le suauu lauti mai le utu. Na ou filifili e faʻaaoga lenei metotia, talu ai na ou manatu e sili ona saogalemu pe a faʻatusatusa i le faletalavai vailaʻau. Sa ou togafitia le ulu i le suauu mo le 4 aso, ona ou selu ai lea ma se selu. Na ou mafaia ona aveese atoa le utu ma lia. Ae e leʻi fesoasoani ai i lea tuafafine lenei metotia - a le o le togafitiga laititi le tulaga, poʻo le maualuga foʻi o le faʻamaʻi i le siama.

Lavender suauu mo utu o se isi faʻamaoniga e faasaga i pediculosis. E i ai antiseptic, analgesic, ma faʻamalieina meatotino. Tele iniseti latou te fefefe i le lavender manogi, ma leisa e leai se tuusaunoaga. O le manogi foʻi o le leaga e faʻavaivaia ai gaioiga, faʻagesegese ai le atinaʻega ma le toe gaosia o leava.

Peitai, o le a seāseā mafai ona ausia le faʻatamaia atoa o utu ma lenei faʻatasiga na o ia. Ae o lona tuʻufaʻatasiga ma le eucalyptus, rosemary poʻo laʻau o le suauu laʻau o le a fesoasoani e le gata i le faʻamaloloina o manuʻa ma le faʻamamaʻi o le aluʻeseʻe, ae faʻatamaʻia foʻi le mautu. I se faʻaopopoga, o se tuʻufaʻatasiga o vailaʻau o le a fesoasoani e puipuia mai i le palu o midges ma e oʻo lava i namu.

Pediculicidal sooupu e mafai ona faia i luga o le 'ava malosi. Ua lava le faʻafefiloi ai ma le lavender ether ma le faʻasiliina vai i se fua faatatau o le 5: 3: 5. O le iʻuga koko ua faʻataʻapeʻapeina ma se laʻau vavae i totonu o lauulu mago. O le ulu ua afifi i se palasitika ato, ma se solo i luga. Ina ua mavae 20 minute, ua fufuluina le lauulu ile vai ma selu ma se selu. Ina ia 'aveʻese atoa le utu, se faʻavaʻa faapena tatau ona toe faia a itiiti mai 4 taimi.

Lavender suauu e le fautuaina mo tagata e maʻi le paʻu ma o loʻo mafatia i faʻamaʻi teteʻe. E le manaʻomia le faʻaaogaina i le taimi o maʻitaga ma lactation.

O le taimi lava na ou taumafai ai e aveʻese utu mai se tamaititi ma le suauu samoa. Peitai, e selau pasene iuga na le maua. I le avea o se mea maai, e mafai ma e aoga. A o aʻu, e aunoa ma vailaʻau vailaʻau e iai se faʻafitauli pei o le pediculosis e le mafai ona faia.

Anise suauʻu mo utu e le o se vailaʻau atoa. Ae e tautua o se lelei faʻaopopoga i le faʻapitoa pediculicidal sui.O le suauʻu tuʻuaga faʻagesegese ai le toe gaosia o utu, toe faʻaleleia le paʻu ma faʻamama aveatu le faʻatupuina o le mafaufau pe a maeʻa le faʻaogaina o vailaʻau sauniuni. E aoga le anise e faasaga i fungi.

Mauli

Ole suauu fualaʻau e faʻaaogaina foi ile taua e teteʻe atu ai ile pediculosis. E iʻu ai i le afu ai le gaʻo, faʻatumu ai a latou vavega. E le faʻatamaʻia le paʻu ma lauulu o le sunflower, ma o lona faʻaaogaga na sefe uma mo tamaiti poʻo fafine maʻitaga. Ae ui i lea, o le faiga o le aveʻese lice i lenei auala e sili atu nai lo 10 aso.

O le oloa e faʻapipiʻi i lauulu ma le ulu ma le faʻatautaiga o gaioiga, ina ua maeʻa faʻaaoga se ato ma le solo e tutusa ma metotia muamua, ma tuua i le tulaga lea mo le 30 minute. Ona latou faʻagaioi lea i le tutusa auala: fufulu ma selu ese ole selu.

Ole suauu geranium o se isi vailaʻau fofo ma antibacterial ma antiseptic meatotino. E masani ona faʻaogaina e avea o se puipuiga mo le puipuia o le utu. Suauu e leai se aoga i nits. O le mea lea, na o latou e mafai ona aveese e ala ile selu.

A lelei le faʻamalologa e ala i le faʻafefiloi o geranium, laʻau lauti ma suauu anise. I ni nai mataua o vaega taʻitasi, ave tutusa aofaʻi, ua fefiloi ma soʻo se gaʻo gaʻo ma ua faʻaʻupegaina i le ulu. Le paluga tuu i luga o le ulu mo le itiiti ifo 1,5 itula, ina ua uma ona fufuluina i le lauulu. O meaʻai ma mea e fai o loʻo selu e selu ese atu ma se selu.

Le faʻaaogaina o le geranium suauʻu mama e le fautuaina mo le togafitia o le pediculosis i tamaiti i lalo o le ono tausaga. Ina ia aloese mai se aʻafiaga teteʻe, e tatau ona faia se suʻega o le faʻapalepale.

Na ia aumaia lice i lana tama ma le geranium suauʻu, faʻafefiloi i le tutusa aofaʻi ma sunflower. O le iʻuga faʻafefiloi na faʻapipiʻi i le ulu, faʻamama uma lauulu ma paʻu. Na ia ufiufi i le ato, ma luga i le solo. O sea "tamaititi" na tuua mo le itula. Ona fufuluina lelei lea lauulu ile tele o taimi ile laupepa masani ma selu ese ile selu. 2-3 taualumaga faapena (fuafua i le umi ma le mafiafia o le laulu) ma lice ua e le toe manatuaina.

Poʻo le a lava le suauu taua mo lice ma nits e te manaʻomia, e naʻo le mafai ona aveʻesea parasites i le fale naʻo le umi faaumiumi.

Ole a le gaʻo e fesoasoani e aveʻese le latu male lia

Lice filifili vaega na o le ulu e masani ona fufuluina - e laititi le gaʻo e faʻasa. O iniseti leaga e le fiafia i gaʻo, a e taofia le paʻu paʻu mai le tui ma susu susu.

I se faʻaopopoga, o le suauu fefiloi faʻaaoga i nofoaga ua afaina e ufiufi i paʻu ma lauulu, o se faʻaiuga lea na amata ai ona mimiti lice ona o le leai o se okesene ma latou feoti ai.

O a suauʻu e talafeagai mo le faʻafitia o le pediculosis, ma pe faʻapefea ona faʻaaoga saʻo

O vailaʻau sili ona lelei mo le aveʻesea o namu ile laulu o:

O nei tupe e le gata e fasioti ai utu ma nits, ae ua faʻaleleia atili ai le tulaga o le laulu - faʻapea ia pupula, lamolemole, silika. Ae le i faʻamauina masima suauʻu, e tatau ona e siaki le gaioiga a le tino, talu ai e ono malosi le tali teteʻe. Ina ia faia lea mea, tuʻu se mataua o le oloa i le tapulima poo tua o le taliga ma tuu mo ni nai itula - pe a iai le mumu, ita poʻo isi lava faʻailoga le lelei, e sili atu le leaga o le mumusu e faʻaaoga lenei mea faigaluega.

Burdock suauu

E mafai ona faʻatau i soʻo se fale talavai. E le taugofie, ae aoga tele mo le soifua maloloina lauulu. A faʻaaoga le oloa i le ulu, e faia se ata mafiafia e le mafai ai e siama ona fealuai, 'ai ma faʻateleina.

E manaʻomia e faʻaaogaina le oloa i lona mama foliga i luga o le lauulu, uila lelei aʻa. Ona e tatau ona afifi lou ulu i le palasitika afifi, i luga ae e mafai ona e filifili afifi se solo. I lenei setete, e tatau ona e tuua le ufimata mo 1-2 itula, a maeʻa ona manaʻomia ona fufulu ese ma le faʻamalama.

Sapalai suauu

O lenei oloa e maua i soʻo se fale - o ia lea e alualu i luma i le tapenaina o ipu eseese. Ia, e fesoasoani foi i le taua faʻasaga i siama.

Ole faʻavaega ole faʻagaioiga e tutusa lelei ma burdock - faʻapena ona faʻagaioia maso ile sulu ma le mea faʻapipiʻi, afifi ma le faʻapipiʻi ata ma se solo. Tuu le oloa i luga o le ulu mo le 30-60 minute, ona fufulu faʻalelei lelei lea ile lauulu.

E mafai foʻi ona faʻaoga i le saina (e taua tele le pasene o le vineta e le sili atu i le 9%). E manaʻomia e palu faʻatasi uma oloa i ni vaega tutusa, faʻaaoga i unta, togafitia ma le faʻaeteete ia aʻa. O mea faigaluega faapena e tatau ona teuina ile lauulu e le sili atu ile 1 itula, ona fufulu lea ma sela ese le papala ua oti mai ile ulu.

Aroma suauʻu i le taua e faasaga i siama

O mea taua e maua mai i laʻau e fesoasoani i le taua e faasaga i siama ona o lona manogi malamalama, ma e le faʻatagaina ona o le iniseti i le toto.

Ina ia tauva ma i latou, e mafai ona e faʻaaogaina suauʻu manogi:

I le taua faʻasaga i siama, o nei tupe e vaevaeina i totonu o 2 ituaiga: o i latou e fasiotia lice ma nits, ma i latou e fesoasoani e puipuia lulu ulu.

A o leʻi faʻaaogaina, e manaʻomia le faia o se suʻesuʻega faʻapitoa tagata, talu ai o esters e mafai ona mafua ai ni papala leaga ona o mea malosi.

Tea Laau Eteru

E tele ni mea aoga e maua mai i laʻau o le ether tree eteric, regenerative, anti-inflammatory. O ia e mafai ona aveʻese se tagata o le ulu lice i le 2-3 faʻagasologa.

I le 50 kalama o le ethyl alcohol, 30 mataua o le tea laʻau ether e tatau ona faʻateia ma 50 ml o vai mama faʻaopopo. Faafefiloi paluga lelei, lulu ma tufatufa atu i le lauulu. E sili le faia o le faʻatinoga i le po, i le taeao e tatau ona fufulu lou ulu i le faʻamama vai. A maeʻa ona mamago manoa, e manaʻomia ona selu ese ma le selu ma ua aveeseina ai namu ninii. Ona o le aafiaga o le ava malosi, le paluga ua i ai aafiaga le lelei i le chitinous membrane o iniseti, mafua mai ona latou feoti. Ole gaioiga e sili atu faia 1 taimi ile 2 aso seia oʻo ina mou ese atu iniseti.

Lavender Aether

E le mafai e le Eter o le lavender ona faʻasaoina se tagata mai i le ulu, ona e leʻo iai ni mea aoga fasioti tagata. Ae e faʻaaogaina lautele e puipuia ai le tupu mai o le utu ma le faʻamaloloina o manuʻaga tuʻua e iniseti le lelei. O le manogi o le lavender e manaia mo se tagata, ae le mafai ona tatou tu ai mo le utu, o lea afai e manogi se tagata e pei o le lavender, ona mautinoa ai lea o le iniseti o le a le i ai luga.

Afai o se tagata ua aafia i le ulu ulu foliga i totonu o le fale, i galuega, i aoga faʻataʻitaʻi ma isi faʻalapotopotoga, ona mafai lea ona faʻaaogaina le suauu manogi lavender i sina vaega i le vaega i tua o taliga ma i le wiski e puipuia ai siama.

Afai o le pediculosis ua uma ona aveʻesea, ae o faʻailoga le lelei e tumau pea - mumu, susunu, manuʻa, ona mafai lea ona togafitia nofoaga ua afaina i se faʻapipiʻi o le lavender ether:

  • I le 10 ml o le vai mafanafana mafanafana, palu 10-15 mataua o le lavender aromatic oil, sasaa le paluga i totonu o se koneteina ma se fagu fagu ma faʻasu i luga o le ulu. Toe fai le 1-2 taimi aso i le aso mo le vaiaso.

Lavender ether e mafai ona faʻaopopo i shampoos ma balms - o lenei o le a faʻaleleia atili ai le tulaga o le lauulu ma fesoasoani puipuia ai le faʻaalia o leaga o iniseti.

Aisea e faʻaaoga ai suauʻu e faʻatatau i le utu

O le faʻaaogaina o taua taua ma fualaʻau 'aina mo le togafitia o pediculosis ua leva ona iloa. O la latou mea taua, o le saogalemu atoatoa mo tagata, e eseʻese mai i vailaʻau e iloga i le malosi tele. O mea taua e maua ai le manogi leaga e mafai ona oʻo ai ile faʻamama ole ole toto. E lauiloa i latou mo a latou antibacterial, insecticidal, antifungal action.

Togafitiga Herbal eseese i le viscosity, e mafai ona mafua ai le osofaia asma i namu. E taitaia i le oti o le iniseti. I se faʻaopopoga, o la latou fausaga e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻamaloloina o vailaʻau sima. E ala i nits ua pipii mau i le lauulu.

Afai e te faʻafefiloiina soʻo se fualaʻau o loʻo i totonu o le vailaʻau oona, e le gata e faʻaumatia ai tagata matutua, ae faʻapea foi ma larva. Talu ai ona o le tuufaatasiga e mafai ona faateʻaina ai le latou atigi malosi.I se faʻaopopoga, latou te iai se aʻafiaga lelei i le soifua maloloina o lauulu, ave i latou le malosi. Faafaigofie le selu o utu ma nits i le umi atoa o le curls.

Gauai atu! Talia e avea o se faʻamaoniga o le toe malosi atoatoa, suauʻu fesoasoani e le gata i le faʻamama ese o le siama, ae ia faʻaleleia foʻi le paʻu ma lauulu i se lautele.

Faʻafefea ona faʻaaoga suauʻu

E faigofie le faʻaaogaina o suauu e faʻateʻa ai le utu. Ole togafitiga e faia faatolu ile taimi ole 2 aso. E mafai ona e faia se tuʻufaʻatasiga ma isi togafitiga. Fautuaga lautele mo le faʻaaogaina:

  1. Le faʻaaogaina na o mea mafanafana o loʻo muamua faʻamafanafanaina e oʻo i le potu vevela.
  2. Tufaina tutusa i luga o le maʻilaʻau ma luga o le umi atoa o curls.
  3. Ufiufi ma se palasitika taga ma se sikafu mafanafana.
  4. Faʻasusu le apalai gaosi mo le itula.
  5. Fufulu lalo o le vai tafe.
  6. Usu ma le faaeteete ma se selu.

Puipuiga saogalemu

A faʻaaogaina suauʻu suauu, e tatau ona mulimulitaʻi i faʻatonuga saogalemu. Aua e ese i latou i le oona, e ono afaina ai le tino faʻavaivaia e siama. O tulafono la nei e tatau ona mulimulitaʻi iai:

  • E manaʻomia le faʻaaogaina o vailaʻau ma le le faʻaalu o le ola o tagata gaosi oloa.
  • E tatau ona faia le faaeteete ina ia mautinoa e le ulufale le vaega i le esophagus. Talu ai e mafai ona mafua ai i le 'oona, tiga le manava, puaʻi, ma mafaufauga mataga.
  • Mulimuli i fautuaga i le fua. Talu ai o le tele o le totoʻo e mafai ona oʻo atu ai i ni mea mu.
  • Mea taua e tatau ona faʻaaogaina i le faʻaleagaina foliga.
  • E manaʻomia ia mautinoa le oʻo mai o le faʻapipiʻi i luga o le pulupulu o mata.
  • E faasa ona fai se togafitiga ile gaogao ole manava. O le manavaina o mea taua e mafai ona faʻaleagaina lelei, mafua ai le niniva.

Matou te fautua atu ia e faitau: o le a le leaga o utu, o a maʻi latou te taliaina.

Taua! Afai o le a le mafai ona tatalia lagona susunuina i luga o le ulu pe a uma ona faʻaalu le paluga, ona tatau loa ona fufulu ese vave ile vai mafanafana.

Anotusi

E matua faasaina le faʻaaogaina o suauu togafitiga i tulaga nei:

  • Tagata e maʻi afaina ai tupe na filifilia.
  • Mo le togafitiga o tamaiti i lalo ole 5 tausaga.
  • Maʻitaga fafine. Faʻafefea ona aveeseina le utu i le taimi o maʻitaga, e mafai ona e maua i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.
  • I le taimi o le lactation.
  • Tagata ma le paʻu faʻamaʻi o le ulu.
  • Tagata mafatia.
  • Ma le tele o namu. Talu ai selu ma manuʻa o se faʻailoga mo le faʻaaogaina o vaega taua.

Ae le i faʻamauina le palu o suauʻu, e tatau ona siaki le i ai o le tino sili atu. Ina ia faia lea mea, faʻapipiʻi ni nai mataua o le tali faʻaiʻu i le tapulima. Afai a uma le afa itula, mu ma mageso le aliali, ona faʻatagaina lea e faʻaaogaina.

Matou te fautua e faitau: se iloiloga o aoga aneti-lice oloa mo tamaiti.

Le lelei ma faʻaletonu o le faʻatonutonuina o utu ma nits ma le fesoasoani o fofo togafiti

O aso nei, e tele eseʻese metotia mo le aveʻese o utu. O nei metotia uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu: vailaʻau, masini faʻaaoga, ma togafitiga a tagata. O le a tatou talanoa e uiga i le mea mulimuli i le taimi nei. Ae, a o le i faagasolo i le faʻamatalaga o ala eseese, o le a tatou malamalama pe o le a le lelei ma le le lelei o a metotia a tagata e feagai ai ma lice.

Lea, o le mautinoa masalosalo o le tinamatua fuaitau o:

  • itiiti aafiaga itu, talu ai i le tele metotia na o oloa masani na faaaogaina: berries, decoctions, masima, suauu, ma isi,
  • fetaui, ona o lea e mafai ai ona taʻitaʻia faʻatasi i ni auala o le tineia o nei namu,
  • le mauaina o metotia, aua o le tele o mea e tatau ai o loʻo i totonu o fale uma pe e faigofie ona latou mauaina i se tau taugofie.

I le faʻamaoni, e tatau foʻi ona ou fai atu e uiga i vaivaiga o loʻo i ai nei o metotia faʻateʻa a le tagata.

  • Le taimi e manaʻomia e faʻaumatia atoatoa ai ni siama.Ae paga lea, e manaʻomia sili atu nai lo le faʻaaogaina o vailaʻau, o lona uiga e tatau ona e onosaʻi.
  • Fainisinia. Ole faʻaaogaina o manatu faʻaolaina o lona uiga o le toe fai o taualumaga e ausia ai le faʻamoemoe talafeagai.

Mauli

E faʻasaina naʻo oe ona ae le suauu ole sunflower, aua e le aumaia ai le iʻuga manaʻomia. E fautuaina e faʻaoga faʻatasi ma mea taua. E i ai se teutusi aafiaga, e le faʻatagaina tagata matutua e faʻasaʻo lau larva i luga o le lauulu. O lenei paluga e tatau ona teu i luga o lou ulu mo 2 itula.

Natura Suauu Fua

O le faʻaaogaina o le tele o suauʻu i luga o le paʻu o paʻu ma lice ma nits poloka le avanoa o le okesene, lea, i le itu, e mafua ai le oti o namu. I se faʻaopopoga, o le tele ma le malosi o le manogi o taua suauʻu e fao ai iniseti. Afai e te faʻaopopo le sua o le tipolo poʻo le vineka ia latou, o lona uiga o le a afaina ai le nits, aua o le faʻatupuina o le siosiomaga faʻamaʻamama faʻaleagaina o latou atigi ma faafaigofie le faʻagaioiga o le aveeseina mai le lauulu. I se faʻaopopoga, o mea taua e tatau ona iai se aoga aoga i le lalelei o lauulu ma fafagaina le paʻu.

E tele ni fuaitau mo le togafitia o le pediculosis faʻaaoga lenei fofo. Ae e te leʻi saunia le mea saʻo, e tatau ona e filifilia se suauu ogatasi, e manaʻomia ma se laʻititi malamalama, ina ia aua neʻi pupuni pori. E aofia ai:

  • apricotito
  • pi
  • vine
  • jojoba
  • hami
  • almond
  • peach.

Nisi o taua suauu latou lava e talafeagai mo le tauina o pediculosis:

O le togafiti sili ona lautele o mea nei:

  1. Ave le suauu faavae.
  2. Faʻaopopo le suauu taua i se fua faatatau o le 2: 1. Ole aofaʻi ole palu e tatau ona lava e faʻapena ile lauulu ma le umi atoa ole lauulu.
  3. Faʻaaoga le swab swab, apalai le iʻuga maua i le uluulu.
  4. A maeʻa, tufatufa atu le paluga i le umi atoa o le lauulu.
  5. Tuu se taga palasitika po o se pulou i luga o lou ulu. O lenei faiga e manaʻomia e fausia ai se siosiomaga ole okesene o loʻo matelaina.
  6. Tuu mea uma mo 1.5-22 itula.
  7. Aveese le pulou ma selu ma le faaeteete uma lauulu i se selu laiti, aveʻese iniseti ma nits.
  8. I le maea ai o togafitiga uma, fufulu lou lauulu i le shampoo, lea e mafai ai ona e faʻaopopo ni nai mataua o le lauti laʻau suauu, o le a faʻamalosia le aoga o le ufimata.

E taua le iloa. E le aoga le metotia o se mea faigaluega tutoatasi, e tatau ona faʻaoga i se faʻaopoopo faʻatasi ma le auala autu e aveʻese ai le utu ma liaʻi.

O le manogi o le suauʻu e aveʻese mai ai namu, pe afai e te faʻaaogaina i luga o le ulu i le tino ma okipital, (o lona uiga o loʻo iai ma le faʻavae), o le a taofia ai mai siama pediculosis i le taimi o afaina faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, i aʻoga poʻo le kindergarten.

E manaʻomia ona manatua o soʻo se mea faʻapipiʻi e mafai ona tupu ai se maʻi teteʻe. Aʻo leʻi faʻaaogaina le metotia, faia se suʻega lelei. Ina ia faia lea mea, faʻapipiʻi le paluga ile pito i totonu o le tulilima ma tuʻu mo le 2-3 itula. Afai e te le maua se mumu, ita poʻo le vevela, ona mafai lea ona e agaʻi i le faʻatinoga o loʻo faamatalaina i luga. Mo tamaiti i lalo ole 12 tausaga, e sili atu le faʻaaogaina na o suauu e le manaʻomia le faʻaaogaina. Pau a mea na, faʻatau i na i fale talavai ma faitau faʻatonuga ae e leʻi faʻaaogaina.

O se manatu e faʻatatau i le Faʻaaogaina o Suauu Taua e Fofo ai se Faʻafitauli

Ou te iloa o le suauu anise o se mea lelei, ae e te le lava mauaina, aemaise lava mo lauulu umi. E leai se aoga.

O lea la, na ou faʻatauina le [saina laʻau] suauu ma faʻaopopo ni mataua i tagata laupepa uma (i le mea lava o tupu): tagata matutua ma tamaiti. Sa ou talatalanoa. Le manogi e pei o se tagata faʻapitoa, ae sa matou fufuluina uma la matou lauulu i nei laupepa. E moni lava matou te leʻo maʻi.

Faʻaaoga se mataua o le rosemary suauu i taliga o le tamaititi ma tua o le ulu - e matua fefe ai le aisi. Faaopopo suauʻu masima i le moli.

E taua lava suauʻu e le aveeseina le utu. E le tatau ona faʻaaogaina se auala tutoʻatasi ma tulaga ese.E sili atu le faʻaaogaina o le suauʻu e avea o se profilaks.

Aveesea o utu ma tagamea fasimoli

O le vailaʻau o loʻo i totonu o le fasimoli faʻamama e iai se afaina ai i siama, a e faʻafilemu ai i le maʻi ma le le manuia i se tagata maʻi lona ulu.

I fasimoli fale na fesoasoani e aveese le leisa, e tatau ona e:

  1. Faapipii mafiafia i susu susu, maitau lelei aʻa. E sili na ave le fasimoli ma le maualuga o pasene o gaʻo gaʻo - 72%.
  2. A maeʻa le talosaga, afifi lou ulu i le pipiʻi ata poʻo se pulou palasitika.
  3. Luga ma le solo.
  4. A maeʻa le 30-40 minute, fufulu lelei lauulu ile vai, ona selu ese lea ma se selu laiti. E tatau ona toe fai i le 3-4 taimi le vaiaso, ae i le taimi lava e tasi e tuʻi ai le kuka ma le selu, tusa e faalua ile aso.
Aua neʻi galo o le fasimoli tagamea faʻamamaina malosi le papala

E leai se aʻafiaga o le 100% ile fasimoli ole paʻu e faasagatau ile pediculosis ile taimi nei. Ae o se fesoasoani sili i le foia faʻafitauli faʻafitauli: e faʻamalieina le vevela, mago ma faʻamama ese manuʻa, faʻamaʻimau le paʻu. O le Alkali i le tuufaatasiga o ia fasimoli faʻaleagaina le atigi puipuiga o lia ma le ufiufi ufiufi o utu.

Ole faʻaaogaina soo ole oloa e mafai ai ona tupu mai ai faʻafitauli nei: o se suiga i le acid-base paleni, afaina e ala i le faʻaopopoina o taua suauʻu ma isi mea manogi i le fasimoli, ma le faʻaumatia o le paʻu a microflora masani. O le mea lea, o aso uma e faʻaaoga ai le fasimoli fasimoli e le fautuaina.

Iloiloga ile faʻaaogaina o le tagamea fasimoli e fofo ai le faʻafitauli

E le fesoasoani le fasimoli fasimoli taula. E sili le faʻatauina o se fofo masani mo utu i le fale talavai.

I le taimi muamua, e leai ni faʻamalama na fufuluina ulu o aiga. fasimoli aofia ai, ae e leʻi faʻateʻia ai le utu. Sili atu meafaigaluega faʻapitoa.

Na maua - laupepa i luga o le ulu. Mine. Sushim. Afio mai. Toe vaai i lalo o le moli mo 10-15 minute. Toe faamamago - selu. Na matou ola - ua oti. Ua matou 'aveʻesea tagata matutua. Matou te fufuluina le nits ... I le afiafi toe i lalo o le laupepa faʻaluaina ma le mago o le mago i le vevela (e aunoa ma se fulufulu fulufulu) ma selu (matou te taumafai e aveese nits i le mamao e mafai ai). Toe fai foi ma le pata. Ma e pei ona tatou faia i le vaiaso. Afai e mafai - e tusa o le 9 aso. O matou tinamatua na faʻateʻaina le utu i lenei auala, ae nai lo le faʻamalama na i ai le tagamea fasimoli (lea, i le ala, faʻateleina ai le aafiaga).

Laupepa fasimoli - o se saogalemu, ae le-lelei auala i le taua e teteʻe atu i le pediculosis. E sili le faʻaaogaina pe a uma le togafitiga autu nai lo le faʻamaluluina le faʻamafanaina o le paʻu ma aveese loa le vevela.

Aveesea o utu ma le laoa

O le Turpentine ua leva na iloa ole fofo mo le tele o maʻi, e aofia ai maona. O se suauu e faʻavae i ai o se taugofie taugofie vailaʻau mo le togafitia o le pediculosis.

O le suauu o Turpentine o se mea e le ma-faʻagaloina, ae aoga auala e tau ai le pediculosis

O le faʻagasologa mo le aveeseina o le utu ma le turpentine o le suauʻu e faʻapea:

  1. Faʻalili i le ulu ma le lauulu. Ole aofaʻi o tupe eseese e fuafua ile umi o laina ma le latou mamafa.
  2. O se taga palasitika po o se ata tifaga e tatau ona ofuina i luga o le ulu.
  3. Afifi ma se solo ma tuu mo 2 itula.
  4. Ia selu ma le faʻaeteete ia manoa ma se tamai selu, ave ese uma.
  5. Fufulu lelei lauulu. Toe fai le faiga pe a uma ni nai aso.

O lenei oloa ei ai se tasi taua tele - e leaga le fufuluina ma tuua se manogi le lelei. I le maeʻa ai o togafitiga o le pediculosis ma le turpentine oona, e tatau ona fufuluina lelei le lauulu ile laupepa faʻalua ile faʻaopopoina o soʻo se manogi taua ole manogi.

E le tatau ona faʻaoga e maitaga ma tamaiti laiti. A o le i faʻaaogaina, ia mautinoa e faitau faʻatonuga i totonu o le mea faʻapipiʻi o le uu, o loʻo iai ma faʻamatalaga manino.

Iloilo le faʻaaogaina o le turpentine oona e fofo ai le faʻafitauli

Na ou fofoa i le suauu turpentine, mo le lua itula i lalo o le solo, na utu uma a utu (ma na iai le latou sami). na tumau moni le nits, ae faigofie ona aveese.

Catherine

E leʻo ni vailaʻau masani poʻo ni vailaʻau fofo (turpentine oona) na fesoasoani i le taua o le ulu. Polo selu

gulya

E i ai se faʻamaoniga talafeagai - o le turpentine oona! I le faʻailoga mo le faʻaaogaina, e leai se mea o taʻu mai e uiga i le aveʻese o lice, ae ua faʻamaonia le auala! Ma e tau pene. Na tausia i matou e Tina ao laitiiti, ma i le tausaga talu ai, na aumai e laʻu tama teine ​​mai le aoga, ma na vave ona matou toe maua!

Limei

... maua ni fautuaga i le faʻaaogaina o le Turpentine Ointment. E i ai le tasi ma le afa tubes mo ulu taitasi ... Ma e faigofie ona aveese nits, e foliga mai o le uu e faʻamaloloina ai i latou ... O lea la, i se tasi taimi, sa ou aumaia i ai ni utu mai ni fulufulu tolu lauluulu). Taugofie, fiafia ma aoga.

Iulia

Turpentine oona e mafai ona faʻaaogaina i le togafitiga o le pediculosis. O lenei mea faigaluega e le oona, ma o lea la le auala e saogalemu, ae e taua le manatuaina o tagata le faʻamalosi.

Fua ole Fua ole Lemoni Fua mo Pediculosis Togafitiga

O le tipolo o le lautele fofo mo le togafitia o faamai, paʻepaʻe paʻu ma lauulu ma fao nila. E leʻo se mea e ofo ai, e mafai e lenei fualaʻau ona fesoasoani e faatea ese le ulu. O le sua o le tipolo e sili ona faʻaaogaina e fai ma mea faʻaopopo i le taua mo le siama.

O lea la, e toesea ai le ulu utu:

  1. Tago tolu tipolo.
  2. Oti i latou i fasi.
  3. Liligi i le tasi lita o vai.
  4. Suaʻu mo 15 minute.
  5. Faʻaaoga le umi atoa ole lauulu.
  6. Lemon e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi auala e tau ai le pediculosis. Le faia o lenei, pe a maeʻa uma taualumaga ma fufuluina lou lauulu, fufulu lau lauulu i le iuga o le kovana.
Lemon broth faigofie ma faigofie ona aveese naʻo nits i le fale ma ua faʻaaogaina o se faʻaopopo togafitiga mo le faʻamaʻi.

E tatau ona manatua o le sua o le tipolo o loʻo iai le tele o le aseta. Ae talu ai o lenei mea faigaluega e le mafai ona taʻua saʻo le sefe. Citric acid i totonu o aofaʻi tele e faʻamamaina le paʻu, ma tusa lava pe oʻo i totonu o le fuafuaina ma retacks e le maalofia i le pediculosis, ona amata ai lea o se malosi malosi lagona.

Manatua o le tagata maʻi atonu e ono afaina ai ile laʻau pe o le kulimi. I lenei mea, e le mafai ona faʻaaoga lea auala. E le fautuaina le faʻaaogaina le sua o le kulimi e togafitia ai tamaiti i lalo ole 12 tausaga le matutua: o lo latou paʻu e sili atu maaleale ma maaleale.

Manatu faʻaalia i le faʻaaogaina o le sua o le tipolo e fofo le faʻafitauli

O le sua o le tipolo e fesoasoani lelei mai nits, lea (ina ua tuʻu ese le iniseti latou lava) e tatau ona gaʻo ma tapuni mo le afa itula i lalo o se palasitika taga (pei o se pulou). A talafeagai, toe fai mo nisi taimi.

Chernyavsky Vitaliy Maksimovich

Ma se ufimata i luga o le lauulu: o le sua o le tipolo vaevae le gluten o nits, ua toesea mai le lauulu ...

... sua o le tipolo e faʻamama ai le atigi fuamoa, ma o lenei foʻi e le o se fofo, ae a paliative.

Lemon o se tutoatasi fofo mo utu o le a le maua ai se lelei aafiaga, ae e mautinoa fesoasoani i le faʻamamaina o nits. O le mea lea, pei o le tele o isi fofo togafitiga tagata, o le citric acid e tatau ona faʻaaogaina o se isi auala mo le togafitia o le pediculosis, mo se faʻataʻitaʻiga, fufulu o latou laulu.

Faaaogaina o henna e aveese nits

O le vailaʻau o le henna faʻamalu le pipiʻi o loʻo taofia nits i luga o le laulu, ma faʻafaigofie ona aveese.

Ina ia aveeseina le utu, e tatau ona e:

  1. Faapuna vai.
  2. Ave se ipu ipu ma sasaa henna iina.
  3. Liligi vai faʻasusu i luga o le paʻu ina ia maua se faʻatele e pei o mafiafia sour cream.
  4. Tuu le paluga mo le 10 minute e malulu.
  5. Faʻaopopo i le henna le natura kofe eleele (e le mafolafola) i se tuʻufaʻatasiga o le 1: 1.
  6. Ufiufi ou tauau i se solo tuai po o se isi ie ina ia aua neʻi pisia ou lavalava.
  7. Faaaoga le paluga i manoa mai aa i luga o latou umi atoa. E sili le faʻaaoga o se sipili poʻo se pulumu e vali ai lou lauulu.
  8. Alu mo 20-30 minute.
  9. Ave se tamai selu ma selu uma lauulu.
  10. Aveʻese nits.
O Henena e tele ina faaaoga e faʻateʻa ese ai nits, ae le o lala.

O lenei metotia e le avatua i ai le 100% o le iʻuga.Talu ai o nits ua faʻapipiʻi mausali, aveeseina e faigata.

E taua le manatuaina. Henna vali le lauulu, ae le o manaʻo uma tagata latou te manaʻomia. Ae peitaʻi, afai e te fuafua pea e vali ma na maua ai le utu, ona mafai lea ona tuʻufaʻatasia le teuteu faʻataʻitaʻiga ma togafitiga, i le mea sili ma le faʻamoemoe o le faʻaititia o le numera.

Afai ei ai lau lauulu lalelei, o lona uiga o le valiina e mafai ona le mautonu, o lea e le tatau ona faʻataʻitaʻia. Henna e taua o se saogalemu laau, ae aua nei galo e uiga i le faapalepale i tagata taitoatasi.

Manatu faʻaalia i le faʻaaogaina o Henna e fofoina ai se faʻafitauli

Faafefiloi henna ma kofe kofe 1: 1. Le isi, pulu le ulu, pei a pe a valivali lauulu, mai aʻa ma i luga o le umi atoa. Ma o lenei tatou ave se selu poʻo se selu soo ma amata valu. O le mea taua o le iʻuga pe a uma ona faʻaalia i le masima i nits, o loʻo le lelei le taofi i luga o le lauulu, ma lumps faia e henna ma le kofe 'ato nits mai le lauulu. 100% o le iʻuga na le aoga, ae ua faʻaitiitia.

Na vali e loʻu tina le henna i le 5 tausaga le matua) ma niu e tusa lava poʻo le a le mea na tupu ai 🙂

E leai! E leai se aoga! Lice o lapisi na o le tele o fofo vailaʻau e le o faia, ae o iinei henna ... (Ou te iloa e ala i tala na faʻafuaseʻia ai laʻu galuega e fesoʻotaʻi ma le taua faasaga ia i latou)

E pei ona e vaʻai i iloiloga, o le iʻuga o le faʻaogaina o le henna e faʻafefiloi. E mafai ona e faʻatatauina lenei mea faigaluega i le taua e faʻatatau i le pediculosis e le aoga.

Togafitiga o le gaʻo i le pediculosis

Ole kerosene ua leva na faʻaoga mai e siʻi ai le 'ava. O le meafaigaluega e tele naua le malosi, o lea e tatau ona faia le tausiga.

  1. A o le i faʻaaogaina, o le mea e tatau ona faʻavaivaia i le suauʻu fualaʻau faʻatusa ile fua faatatau o le 1:10.
  2. Faʻaopopo le faʻataʻitaʻiga na i ai i le uluulu ma tufa i le umi atoa o le lauulu.
  3. Tuu se pulou palasitika.
  4. Afifi ma se solo poʻo se solosolo ia mafanafana.
  5. A uma le lua itula, fufulu lou lauulu i le faʻamalama.
O le gaʻo o le tasi o se tasi o auala sili ona taʻutaʻua e aveʻese ai le utu.

O le gaʻo gaosiʻau tuʻu le manogi leaga ma faʻaleagaina ai le lauulu, o lea e sili ai le faʻaopopo ni nai mataua o soʻo se mea taua manogi i le oloa mo le fufuluina. E tatau ona e filifilia se tasi e masani ona faʻaaoga i le togafitiga o le pediculosis.

E taua le manatuaina. O le suauu e susunuina ma e tatau ona faʻaogaina mamao ese mai le afi. Aua le faʻaogaina le suauu e togafitia ai tamaiti i lalo ole 12 tausaga le matutua, o lo latou paʻu o loʻo agamalu vaivai ma sili atu i le lamatiaga o mu. E le manaʻomia le faʻaaogaina mo tina maʻitaga, talu ai e leai ni faʻamaumauga i mea e ono tutupu mai mo le fetus.

Kerosene e aoga tele i le tau faʻaoso nits ma lice. Ae ui i lea, e tatau ona faʻaogaina i tulaga sili ona ogaoga, pe a le toe iai ni isi auala o togafitiga ma o le avanoa latou mauaina e le aofia. O lenei metotia faʻaleagaina tele le laulu, ae e le matua leaga. Pediculosis e o faatasi ma le vevela, lea e mafua ai le faaleagaina o le paʻu, o le fausiaina o tamai mea maau. Afai e faʻatapulaʻa le suauu i luga o vaega o le paʻu, e faʻaosoina ai le mu ma le tiga. Ma le isi, o le tele o iloiloga i luga ole Initaneti na tuu e uiga i le suauuu. Manatu e matua ese lava: mai lelei i le matua le lelei. E le aliaʻe finauga e uiga i le aoga, ae o le saogalemu o le oloa.

Iloiloga i le faʻaaogaina o le suauu e foia ai le faʻafitauli

o latou suauʻu, suauʻu suauʻu! (c) Ou te matuia, i le ala. I le taimi o loʻu laitiiti, mamanina faia au i le "ufimata lauulu" ma se suauu suauu + suauu fualaau faisua koktail i se fua faatatau 1: 1. O le taimi muamua na lava, ae sa faia foi e loʻu tina se isi vaega e puipui ai le saogalemu, ma e leʻi vaʻaia foi e sina vaega i le suauu.

Ole masina lona lua ou te fufuluina aʻu ma tamaiti matutua i fofo ma apalai uma ile fale talavai, ma e totoe lava ile togafitiga ole KEROSIN uma. I se tasi, i le 12 tausaga, loʻu tina faaola latou umi lauulu mai le muamua talosaga!

Na ave aʻu i le lua auala i loʻu laitiiti - o le vave o le faʻasalalauina o le suauʻu i luga o loʻu ulu, o agaga leaga uma e oti i le taimi, ae o se mea e le malie i le fufuluina o le Pts mo se taimi umi ona e teʻi lea o lou leaga uma.

Sa ou maua ni utu, vasega 7, ma se isi tamaiti o le vasega.

Ole faʻaaogaina ole suauu ole auala aoga ae e matautia. Aua le lamatia lou soifua maloloina, e sili atu le liliu i isi auala.

Vineka mo le faʻateʻaina o le utu

E tatau ona lapataia vave: vineka i lona mama mama e lamatia i le soifua maloloina! Aemaise le aano. Faaeteete! Mo lona saogalemu faʻaogaina o se auala e aveʻese lice, e manaʻomia le faʻaititia o lenei acid ma vai masani. Ae le i faʻamauina le vela fofo, apalai sina tamaʻi vaega i le punou o le tulilima ma vaʻavaʻaia le paʻu gaioiga. Afai i totonu ole 10 minute e leai ni faʻailoga o le ita ma mea le lelei, ona e alu lea i le faʻagaioiga e aunoa ma le fefe.

E tatau ona faia le faʻaeteete ina ia mautinoa le manava saogalemu. Ina ia faia lea mea, o le taualumaga e tatau ona faia i totonu o le potu malamalama lelei poʻo luga o le auala (pe a fai o se vaitau mafanafana). E mafai ona e faʻasesea le utu ma le vineta pei ona taua i lalo:

  1. Saunia le potu. Tatala le faʻamalama poʻo le faʻamalama, ia e mautinoa e sao le ea i totonu o le potu. Afai e mafanafana le auala, ona faʻataʻitaʻi lea o le faʻasologa i fafo.
  2. Saunia se fofo. O fua faatatau e pei ona taua i lalo: o mea taua (70% ma sili atu) o loʻo faʻavaivaia i se fua faatatau o le 1:16, laulau vela (9%) - 1: 2, apu - 1: 1. Ole faʻatusatusaga ole acetic acid ile aofaiga ole 4-5% ole saogalemu mo le paʻu.
  3. Fufulu le selu i le vineta ma selu le lauulu loka i le loka, faasolosolo faasolosolo susu le selu i le paluga. E mafai ona e faʻaaogaina se omomi. E taua le paʻi i le mea e alu ai le ulu i le mea sili ona mafai. Taulai atu i lau lauulu.
  4. Ufiufi lou ulu i le pipiʻi ata pe faʻapipiʻi i se pulou palasitika, nonoa se sikafu mafanafana i luga. E ao na fausia se siosiomaga e leai se okesene, ae ia faʻaleleia foi le vevela i lalo ole ata i luga ole 36 o C.
  5. Tausi le fusi i lou ulu mo le le itiiti ifo ile itula, ma e mafai ona umi umi pe a leai se tulaga le fiafia.
  6. I le taimi lava e uma ona aveʻesea, faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le ulu i se selu lelei, aveese uma nits.
  7. Ona fufulu lou lauulu pe fufulu lelei. Toe fai le faiga mo le 2-3 aso seia uma le aveeseina o le utu.
Vailaau e tatau ona faʻaogaina faʻaititia mo le togafitiga o le pediculosis

Vinuka faʻamamaina matala uaua ma e aoga tele i le faʻafetauia o nits, a o faʻamaʻapeina le puipuiga o fuamoa, faʻamaʻimauina le mea pipii, lea e faʻapipiʻi namu i le lauulu. I le vaeluaina o le kulimi, o le acid e faʻafaigofie le selu o lia. E tatau ona faʻaogaina ma le faʻaeteete tele, ia mautinoa ia faʻaleagaina i le vai. E taua le manatuaina o le vinini e mafua ai se lagona malosi, e le mafai foi ona tatalia le mu pe a iai ni maosiosia ma manuʻa i luga o le paʻu.

E iai le aʻafiaga o se vailaʻau susunuina. Pori o le vineta e lamatia mo mata, o lea aua le faʻaoga i tamaiti laiti (e oʻo i le 5 tausaga) aua le aloese mai le faʻatupuina o le iʻega o mata o mata. Tagata taitoatasi le faʻamalolosi i vaega suavai e ono mafua ai se aʻafiaga teteʻe. Ae le i faʻamauina le metotia, faʻataʻitaʻi le faʻamaeaina tali i luga o le tulilima o le tulilima.

Iloilo le faʻaaogaina o le vinela e fofoina ai se faafitauli

Na ou aumaia ma se tamaititi ina ua uma ona taʻele i laʻu galuega. Sa selu o ia i aso uma ma fufulu i le vai ma le vineta. Leai se mea, na malolo tagata uma ma uumi lauulu e le tatau ona tipi. Ae e tatau lava ile selu sina selu laiti.

Faʻamoemoe na e faia le tele faʻafetai, pei ona e fai mai, faʻasusu lou lauulu i le vineta ma le papala, ua alalaga le teine ​​ua leaga le manogi ma ua pulapula ona mata, ae na ou faia ia te ia mafatia i le 20 minute. Ona fufuluina lea o lona lauulu i le laulu ma le selu mo lona ulu mo le itula, na aliali mai ai oka tele o le oti ma le ***. I se aso mulimuli ane sa ou suesueina le lauulu, e foliga mai e leai se mea, ae o le lauulu, pe mai i le vineta, na avea ma susulu ma silika.

A o ou tamaititi, na latou aumaia au i fafo e ala ile salalau lauulu i le vineta, sosoo ai ma le tuu i luga o le ato mo sina taimi + selu nits + tipiina e faafaigofie ai le faiga. Ou te leʻo iloa le mea na nono mai ai le fua. Ae ou te manatuaina ina ua uma ona aveʻese le afifi, na sapasapaia lice na faʻaalia ai e leai ni faʻailoga o le ola.

Ou te fai atu ia te oe e aunoa ma le faʻafefea ona aveese nits, na i ai loʻu afafine i le aoga laiti, na ou aumaia i latou mai le togalauapi. Oe ave le vineta, soo se mea, na i ai laʻu apu, pe a maeʻa le togafitiga, faʻapipiʻi i le lauulu fufuluina, lagolagoina laititi ma o mea uma i luga o le selu soʻo tumau pea. Na ou mauaina le fua ile Initaneti ile taimi lena.

Sa i ai ni utu i loʻu laitiiti, sa faʻanunaina aʻu e loʻu tina i le vineta.O le Acetus i luga o le ie cheesecloth ma se ato i luga o lona ulu, sa i ai uma i latou.

Vinuka e mafai ona faʻaaogaina o se mea faigaluega i le taua e tau ai kutu, ae e tatau ona faia le faʻaeteete.

Fua o le sua o le Cranberry

O lenei auala e aofia ai le faʻaaogaina o le sua o le cranberry i ni lapopoa tele, o lea e te manaʻomia le faʻatulagaina i luga a lava aofaiga o berry. O le keke o loʻo totoe pe a maeʻa ona faʻasusuina le sua e mafai ona vela ma le maua o le kuka i totonu e faʻamalosia ai le puipuiga, lea o le a faʻaosofia ai foi le vave faʻamalolo mo pediculosis.

Ina ia aveese lice ma cranberries, e tatau ona:

  1. Ave ni nai lima o manulele i matu ma fufulu ma le faʻaeteete uma le sua (e sili atu le olo o mea uma i le palu).
  2. O le mea e tupu mai ai vaiinu e tatau ona faʻaosoina i totonu o le ulu i le ulu o le lauulu.
  3. Tuu se pulou palasitika poʻo le ata faʻapipiʻi.
  4. Tuu se manifinifi laulu ese i luga ae nonoa se sikafu.
  5. Tatau le faʻatali seʻia maeʻa le ulu. E tele ai le taimi lenei, o le mea lea e sili ona fai ile po.
  6. I le taeao, selu ma le faaeteete le ulu i se selu faapitoa ma aveese nits.

O le vasega o togafitiga o le vaiaso.

Cranberries - o se tasi o pito sili ona leva ma sili ona aoga aneti-pediculosis togafitiga

O le sua o le Cranberry e sili ona faʻaaogaina i le amataga o le siama, aua o loʻo aofia ai le acid, lea e oso ai i tamai manua ma maosiosia. Ae paga lea, latou te ono tulai mai ona o le vevela i le aso pe lua pe a uma le foliga mai o utu. O le vailaʻau lea e faʻaʻamau ai le ufi mo lopa ma faʻaleagaina ai tagata feusuaʻi.

Cranberries o se fua le-oona, ae mafai ona matauina tagata le lava faapalepale i vaega vailaau o le laau. Aua neʻi faʻaogaina lenei oloa pe a fai e te teteʻe.

Iloilo le faʻaaogaina o cranberry e foia ai se faʻafitauli

Ou te iloa o loʻo iai se fua ma le suauʻu kranberry.

O le iʻuga o le faʻaaogaina o le sua o le cranberry, nits oti ma faigofie ona fufulu ese le laulu.Ou, i le a le mea, ou te leʻi aveesea le ato 3 taimi. Ma na ia misia cranberry i le palu, ina ia sili atu le faigofie. Leaga: o le paʻepaʻeina lauulu na lanu, ae leʻi umi, ma o le taele faʻanenefu i nisi nofoaga (e le fou, na iai ni mea faigata, o lea na latou pogisa ai). O matapulelei na faia 2 taimi i le taimi togafitiga ma tutusa uma, na ia fufulu nits ma ona lima.

E tutusa lava a matou faʻafitauli, sa ou sailia le sefe meafaigaluega aua i le ulu le tamaititi. Talitonu i ai pe leai, o cranberries fesoasoani ia i tatou. E fesuiʻai ai lenei togafiti a tagata mo utu))). Ina ua ou faia e aʻu, ou te leʻi talitonu o le a aoga, ae o le iʻuga na matua matagofie.

Na ia uuina le cranberries ma fulufulu lona lauulu mafiafia, ona ufiufi lea lona ulu i se ato, sosoo ai ma se solo, ma o lea na ia savali ai mo le 40 minute pe sili atu. I le faaleleia o le iʻuga, i le mea lava na tupu, na ou valiina loʻu laulu i le amonia-leai vali (o le mea uma, na tatau).

Cranberries mafai ona faʻaaogaina i le taua e faasaga i utu ma nits. Ole aafiaga e leʻo le 100%, ae o loʻo tumau pea le maualuga. Ma le isi, o le cranberry sua o se punavai o vitamini mo lauulu, o lea o le a aoga mo lau lauulu.

Aveʻese lice ma vodka poo ava malosi

Faʻaaogaina lenei metotia, oe tatau ona taʻitaʻia e le poto ma le saoasaoa o gaioiga.Talu mai le vapora o le ava malosi le toeitiiti faʻaavanoaina vave, o le a manaʻomia se fesoasoani. E sili na faʻaaoga le mama oloa, ae a leai se mea, ave loa vodka. A e galue ma vai inu vai, e faigata ona manava, o lea e te manaʻomia e faʻapipiʻi i luga o se paipa uʻumi pe tuʻu i luga o se matapulepule. O le le mafai ona manava i se siʻosiʻomaga o fagu ava malosi ma fesoasoani e faʻatafuna le 'ava ma aveʻese mai le ulu.

Ina ia faʻateʻaina lice ma le ava malosi poʻo vodka, e tatau ona e:

  1. Mautinoa maua fua o le ea i le potu pe alu i fafo (peʻafai o se aso mafanafana).
  2. Fai se matapulepule pe ave se paipa i lou gutu e manava saogalemu.
  3. Faʻasusu se vavae i le vodka ma vave faʻaaoga i le lauulu i le aofaʻi e tatau mo le televave faʻamalieina o pito uma, ma faʻalogo lelei i aʻa.
  4. Ona faʻapopopo vave lea o se pulou palasitika poʻo le pipiʻi.
  5. Taulau mau se sikafu poʻo se solo i luga ina ia le pala le 'ava.
  6. Tuu le faʻamalosi mo le afa itula.
  7. A maeʻa le 30 minute, aveese le fusi, ia manatua e selu ma le faaeteete le laulu ma se selu lelei, aveese niti.
  8. Fufulu lau lauulu.
Matau puipuiga puipuia pe a faʻaaogaina se komipiuta o vodka.

O lenei auala e mafai ona lamatia, aemaise lava mo meaola o le tino. E mafai ona faʻaaogaina naʻo tagata matutua ma le mataʻituina o ni puipuiga mataʻutia: ina ia mautinoa le manava saogalemu, aua le faʻaoga le ava malosi i lona tulaga mama e aloese ai mai le mu, o le faʻataʻitaʻiga e tatau ona faia i totonu o le potu o loʻo vaʻaia lelei pe o le ea. Pores o le ava malosi e oso ai le mimilo o le mata, o lea aua le faʻaogaina le oloa i tamaiti (e oo atu i le 5 tausaga).

Iloiloga i le faʻaaogaina o le vodka e foia ai se faʻafitauli

I se tulaga lautele, lua masina mulimuli ane, ina ua leai se malosi tau amio na totoe, sa ou faitau i se mea e uiga i le metotia na fesoasoani. Na ou sasaa tele vodka i loʻu lauulu, toso se ato i luga ma nofo ai iina mo le afa itula. Ona fufulu ese lea. Ina ua mavae 5 aso, sa ia toe fai. Ma na alu ese uma. Ia maua se laki

Le iloa

fai se taga poʻo se pulou e ofi mai ia te ia, se solo i luga. Taumafai i se vodka compress. E moni a matou faʻa Eleni vodka - o loʻo toʻa le sami! 🙂 Ae ina ua mavae se masina. selu mai fafo ma faʻatau mai ituaiga uma o tupe, e oʻo lava i fofo tagata na sasaina i le initaneti! Sa matua aoga lenei metotia.

Fairy Vaioleti

Ufiufi lou ulu i le ava malosi (vodka) ma afifi i le polyethylene ma le solo, savali pei o lena mo le afa itula ma fufulu ese ma le solo. toe fai i le 3 aso.

Valentina Kapralova

e sili ai le puluʻi i le vodka, tuu le taga i luga o lou ulu mo le 10 minute, ona fufulu lea o lou lauulu, na ou faia lenei mea i laʻu tama teine, e le mu, e le afaina, ma e leʻo le leaga foi loʻu laulu, ma e utu uma mea i le tasi faʻaaoga, ona ou toe faia lea i le vaiaso mo le puipuia ma na o le pau lena.

Devushcooper

O le fua ma vodka e aoga uma i le taua ma tagata feusuaʻi. Ae e ao lava ona faaeteete.

Aveese ia le utu ma le mayonnaise

Pei ona i ai i le suauʻu ma le ava malosi, o lenei mea e aveʻese ai le pediculosis ona o le maofa i iniseti.

Ina ia alu ese la mai ma le mayonnaise, fai mea nei:

  1. Faʻasusu lelei le maʻilaʻu ma ia.
  2. Folafola le oloa ile uumi atoa ole lauulu.
  3. Mai lugā tuʻu i luga o se pulupulu pulou poʻo le faʻapipiʻi o se ata, ona faʻapea lea ma se sikafu.
  4. Tuu ile po.Ole siosiomaga leai se okesene na e fausia o le a fasiotia uma le utu.
  5. I le taeao, selu atoa le lauulu i se selu.
  6. Fufulu lou lauulu ona e mautinoa ai lea e ave ese uma lia.
E mafai ona saogalemu le faʻaogaina o le suamalie o fualaʻau e togafitia ai tagata matutua ma tamaiti

Mayonnaise o loʻo i ai aseta (acetic poʻo le citric), e faʻaleagaina nits, ma o loʻo i ai foʻi suauʻu ma gaʻo, e faʻalavelaveina ai le ulufale atu i le ea, ma mafua ai le oti oti. O lenei oloa e le afaina ma saogalemu mo lauulu ma paʻu. E leai ni faʻailoga mo tamaiti ma fafine maʻitaga. Aua neʻi faʻaaogaina le mayonnaise pe a fai o mea ai e mafua ai lou alergi.

O iloiloga e uiga i le faʻaogaina o le mayonnaise e fofo ai se faʻafitauli

faʻapea foʻi pe a latou feoti ile siosiomaga faʻasamoa! e kilikiina aʻo leʻi gaosia ma le mayonnaise, ma a uma ona gaosia uma ua matutu, aua le pa! siakiina sili atu ma le tasi, laʻu fanau masani ona ofuina mai le aʻoga poʻo le aʻoga amata. Ua uma na ou tau ma nei papala e malamalama ai i le auala e mafai ai ona latou togitogia

Ta-Tiana

Ia niniʻi le ulu i le mayonnaise, ona faʻapipiʻi lea o se pulou polytelen ma faʻaʻe i luga ma se isi mea, ona moe lea i le po. O le manatu o lice uma lamatia, ona selu ese lea o latou. Le mea autu na aliali mai o lenei moyoise pei o se fulufulu mata :), o le fanau teine ​​e iai lauulu e na o le ofoofogia, latou faaali показывают i faasalalauga 🙂

swan_lava

Ufiufi lou lauulu i gaʻo ma mayonnaise poʻo se mea faʻapena. I le faʻamatalaga, o le a faʻamalepeina lice ma nits, e ui lava e leai se faʻamaoniga saienisi o lenei metotia galue.

Alexey Slesarenko

O fea o nei metotia e talafeagai mo tamaiti

Tamaiti paʻu ma le tino atoa e sili atu le nofouta i le leaga osofaʻiga o tele vailaʻau ma isi mea. O le mea lea, e tatau ona manatuaina lena meaE le o vai uma fofo mo le pediculosis pulea e aoga i se tamaititi.

E ui lava i le mea moni o le pediculosis o se tasi o faʻamaʻi e te manaʻo e faʻateʻa vave lau tama, e le tatau ona faʻaaoga se togafiti togafitiga e aunoa ma le mafaufau

Afai na maua lau tama i siama, ona mafai lea ona e faʻaaogaina metotia nei: suauʻu masani, fasimoli faʻamama, mayonnaise, cranberries, sua o le tipolo (mai le 12 tausaga ina ua maeʻa le suʻega i le tulilima o le tamaititi). Ma le faʻaeteete, e mafai faʻataʻitaʻiina le fua i le vineta ma vodka (e le faʻatatau i tamaiti i lalo ole 5 tausaga).

E le tatau ona faʻaaogaina le ava malosi, turpentine, suauu mo tamaiti. Mo le paʻu o tamaiti, o nei faiga o le a mataʻutia tele, ma leaga foʻi mo le manava.

O mea autu ma leaga o le faʻaaogaina o taua suauʻu mai pediculosis

Ua leva na faʻaaogaina le taua suauu e aveese ai le utu ma lia. La latou aoga taua sili saogalemu atoatoa mo le soifua maloloina o tagata, lea e le mafai ona faʻapea e uiga i fualaʻau na fausia i luga o le faʻavae o vailaʻau malosi.

Ma le sili o faʻaalia, mauoa ma masani ona maai manogi, taua suauu mafai ona faʻamaloloina atoatoa ni siama, faʻapea foi ma le faʻamamaina o se vailaʻau faʻapitoa o le sima, faʻatasi ai ma le fesoasoani lea e faʻamau faʻapipiʻi ai lice i latou i fulufulu.

O se faʻaiuga o lena aʻafiaga faʻapalepale e avea gofie tele ile selu ole iniseti faatasi ai ma o latou larva mai le lauulu.

  • E amata e utu i lauulu lanu ma o le a le faʻapitoa o togafitiga ma le filifilia o anti-pedicular sui?
  • faʻafefea ona aveese nits ma lice mai le laulu uumi e aunoa ma le faʻaaluina i le "zero" lauulu?
  • o le a le foliga o lice ma nits i luga o le ulu o se tagata: saito papaʻe i lona ulu - susu ma le ulu?
  • palapala mata o ou mata, pe e maua ai ou mata ile mata,
  • o le a le mea e faʻaaoga e tau ai siama i luga o le ulu: o le a le utu ma nits fefefe?
  • togafitiga o le pediculosis i fafine maitaga, faʻapea foi i tina faʻafailele: faʻafefea ona aveʻesea saogalemu siama afaina?
  • pediculosis i tagata matutua: mafuaʻaga o siama ma pe faʻafefea ona togafitia utu ma nits?
  • le mea e sili ona lelei o le mea sili: pediculosis prophylaxis,
  • iʻuga o le ulu, poʻo a ni tulaga e ono afaina ai ise?

O a suauu ua fautuaina?

Lelei sili i le taua ma le faʻaalia o pediculosis o faʻataʻitaʻia e ituaiga o suauu masani pei aniseed, sunflower, burdock, lavender, castor, eucalyptussuauu laau lauti, bergamot ma geranium.

Mo le filifilia o le lelei vailaʻau suauu i mataupu taʻitasi, oe manaʻomia le masaniina oe i latou uma a latou meatotino autu ma uiga o le aʻafiaga.

Burdock suauu o se tasi lea o sili ona lauiloa masani faʻafitauli mo le faʻamutaina o le tele o lauulu faʻafitauli. Na faamaonia ia lava i le togafitiga o le pediculosis.

O lenei meafaigaluega e taugofie - e mafai ona e faʻatau i soʻo se faletalavai i le tau maualalo. I le taimi lava e tasi, o le aoga o burdock suauu mai lice ma nits e masani lava i luga.O le iʻuga o le tusi talosaga, o suiga lelei e tutupu:

  • faamaloloina le ulu,
  • o se ata puipuia e faia i luga o le paʻu, faʻapitoa tele le faʻafaigofie atili le toe gaoioi o namu, faʻapea foʻi ma a latou meaʻai.

Burdock suauu muamua vevela i le potu vevela tatau ona faʻaaoga i le tele o lapisi i le papala ma le maila. Ma, tuu o se pulou na faia i le polyethylene i luga o lou ulu, e tatau ona e nofo i lenei tulaga mo le itiiti ifo i le itula. A maeʻa, fufulu lelei lau lauulu.

E masani ona faʻaaoga suauu susulu mai utu. E aumaia le sili ona aʻafia i le tuʻufaʻatasia ma suauu taua o eucalyptus, geranium, lavender ma bergamot, galue o se faʻavae. Na kuka o le suāuʻu fefiloi o loʻo faʻaaogaina tele i le lauulu ma olo faʻamalosi i totonu o le ulu. Ona ufitia lea o le ulu i le polyethylene ma o le paluga e tuua mo ni nai itula.

Suauu suauu aumai foi iʻuga lelei. Ona o le teuina o aafiaga, e faʻagesegese ai le masani ai le gaioiga o gaioiga o le toto-susu susu namu. O le manogi o le anise laititi e faʻafefe ai le utu ma puipuia ai le tuputupu aʻe o latou larva.

Faʻaaogaina le suauu anise taua mai utu e faigofie tele - e te manaʻomia apalai i lauulu ma le ulu, mo le 1-2 itula, ona fufulu lea ile vai. E lauiloa mo lana antimicrobial action.

Manuia le apalai suauu lafo mai utu, o se tasi lea o sili ona taatele ma taugofie. Lona taga pei o burdock.

A tele le suauu e tatau ona faʻapipiʻi i lauulu, olo lelei, ufiufi ma se pulou palasitika ma fufulu lelei pe a maeʻa ni nai itula. I le faʻaiuga o le faʻagaioiga, o utu ua faʻaititia faʻatasi ma nits e tatau ona selu i fafo e faʻaaoga se selu faapitoa.

Suauu suauu i lona faʻatonuga mafai ona faʻatusatusa ma lauti lauti laʻau.

Ole taua tele faʻatau o le suauu lavender aofia faʻamatalaina le faʻamalologa ma le antimicrobial aʻafiaga. Mo puipuiga, suauu lavender, pei o lauti laʻau suauu, e mafai ona faaopoopo i shampoos, balms ma hair masks.

Fuafua lelei mo le faʻaaogaina o suauu taua e tau ai le pediculosis

O loʻo i ai le tele o faʻataʻitaʻiga mo le faʻaaogaina o suauʻu taua ile togafitiina ole utu ulu. Matou te ofoina atu le sili aoga o latou.

Tamaiti aoga faataitai O se matua saogalemu faiga o le a faia. E manaʻomia le sauni o se suāuu suauʻu o:

  • 30 ml o suauu gaʻo gaʻoeg sunflower po o vavae,
  • 3 mataua - suauu o tipolo, lavender, lauti laʻau ma le rosemary.

A maeʻa le palu faatasi o mea uma, e tatau ona e faʻaalia ma le agalelei le faʻaiuga tele i le ulu ma olo ma le faʻaeteete. Tuʻu se pulou palasitika i luga o lou ulu, ma pe a uma le 1-2 itula fufulu lou lauulu ma selu i luga o le selu, selu ese vaivai namu faʻatasi ai ma o latou larva uma.

I le tausaga o le aʻoga E fautuaina tamaiti e faʻaaoga se suauu-faʻavae

3-4 mataua o suauu taʻitasi tatau ona palu faʻatasi ma se kulimi suauu gaʻoa ma faʻaoga tutusa i le isi faʻatonuga muamua.

Matutua tagata gasegase Anise ma oregano suauu e lelei mo le togafitia o ulu ulu. E mafai ona faʻaaogaina tutoʻatasi ma faʻatasi ma isi suauʻu taua.

O le paluga e aofia ai suauʻu na faamaonia e sili ona lelei:

  • loimata,
  • loimata,
  • rosemary,
  • oregano,
  • citronella.

A o se aoga faʻaopopo i le togafitiga autu e tatau ona e masani ona selu lou lauulu ile selu faapitoa, ma faʻaaoga foi vitamini oloa e i ai le aʻafiaga i le puipuia o le tino.

Le faʻavae o le aʻafia o le taua suauʻu i luga o utu

O mea taua e tatau ona faʻatusatusaina le tino ma sili lona malosi. Latou te le mafai ona faʻaogaina e pei o se tutoʻatasi o mea faigaluega, ae tau lava ina faʻaopopo i isi faʻavae mo le togafitia o lauulu.

Ese-maualuga esters ei ai antifungal ma antibacterial meatotino, fesoasoani fasia leaga iniseti.E fesoasoani foi i le faʻafilemu o le vevela o le ulu, toe faʻalelei ma le faʻamalamalamaina, ma o le manogi mama e i ai lona aoga i le faʻamalosia o le tino.

Mo le togafitia o utu ulu i le fale faʻaaoga ni manogi taua o mea taua o laʻau, geranium, lavender.

E tele auala e faʻaitiitia ai suauʻu taua:

  • suauu laʻau lauti ua faʻaopopoina i le faʻamalama poʻo le 'ava oona,
  • geranium suauʻu ua fefiloi ma le moulu,
  • ua taua le suauu taua lavender i le suauu olive.

O le faʻavae o le aʻafiaga o suāuʻu taua i luga o uta e faʻavae i le faʻalēlelei o iniseti o se malamalama sapasapaia. O lenei na faʻamatalaina e le mea moni o le okeni o manogi i totonu o latou ia le autu. O le mea lea, o le faʻaalia mai o se numera tele o mea manogi faʻataʻamilomilo siosiomaga, e fesoasoani i le leiloa o le faʻapitoa, ma lice cenderung e tuua se nofoaga lamatia.

Ae ui i lea e oʻo i le teʻi a le manogi, e le mafai e le iniseti ona maʻimau lo latou matai, aua latou te fafagaina lona toto ma faʻaalu le tele o lo latou ola i le lalagaina o latou laulu. Naʻo le faʻamamaina maeʻa ona fufulu lea ma le vai e faʻamasaina ai ma le vineta i totonu, ae e fesoasoani ai latu e sosolo ese ese mai le lauulu.

  1. Taualumaga ma mea taua suauu e aveese ai le utu e tatau ona faia i se vasega. Ole tapulaʻa aupito maualalo e sefulu vasega ile 1-2 aso. Pe seʻi vagana ua faʻaitiitia uma faʻailoga.
  2. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e selu le laulu i se selu faʻapitoa ma se tuʻu soʻo o ufiufi.
  3. E le aveesea uma ni (nice telur) ma faʻagasologa taualumaga. O i latou e tatau ona aveʻesea le lima pe a uma se vaʻaiga vaʻaia. A leai, o faʻamanuiaga o taualumaga o le a faʻaititia.

Atonu e ese le auala e aveese ai le utu. Lenei o nisi faʻatonuga e fesoasoani ia te oe faʻatautaia lau oe lava togafitiga i le fale.

Auala e faʻaaoga e faasaga i lia

Ole suauu o le Lavender e sili ona aoga ile taua e puipuia ai le pediculosis.

  1. Faaopopo 3-5 mataua o le suauu taua lavender i le 100-150 kalama o le suauu olive lelei.
  2. Faʻaaoga se suʻu suauʻu i totonu o le mafolafola, tuʻu i totonu o le epidermis, salalau i luga o manoa taʻitasi.
  3. Ufiufi lelei le ulu ma le laulu ile polyethylene ina ia le ofi i totonu le ea.
  4. Tumau ma oe faʻapipiʻi mo le itiiti ifo 3 itula. Aua le tuua le ufimata i luga o lou ulu mo le sili atu nai lo 8 itula.
  5. Fufulu faʻapipiʻi lelei se mea e faʻamama ai se mea faʻamama e faʻalu lua taimi.
  6. Fufulu lauulu i le vai ma le vineta ua liusuavai i totonu. Ina ia faia lenei mea, faʻaopopo 2 sipuni vuka i se lita o vai.
  7. Ia selu ese laulu lauulu ile selu ile usu soo.

Faapea foi e mafai ona e faʻaopopoina se isi tatau suauʻu nai lo le suauu olive, pei o le suauu laʻau pe le suauʻu geranium.

  • E mafai ona faʻaʻalu le masikulu i luga o le muaulu ma mata, ma ia faʻaofu lelei lou fusi i lou ulu.
  • Oe mafai faʻamamaina lauulu mo pulu i totonu o le pesini ma fufulu ese le ufimata i ai. Lenei o le a fesoasoani e vaʻai i le iʻuga - o mati ua oti.
  • A fai se selu, vaevae le lauulu i ni vaega se fa ma nonoa taitasi. Lenei fesoasoani fesoasoani ia te oe e teu ese loka uma ma le faaeteete.

Suauu-suauu alkohol tincture

I se faʻaopopoga, e mafai ona e faia le vali tincture ma manogi suauu taua. Ina ia faia lea, oe manaʻomia:

  1. faʻaopopo le 50 ml o le vai mimita ma le 30 mataua o le ti laʻau taua suauu i le 50 ml o le ava malosi,
  2. fulu le moli i le ulu ma le lauulu,
  3. fufulu mama ile vai.

E tatau ona e toe faia lenei faʻasologa i aso uma seʻia uma ona le atoatoa lice ma nits.

E mafai ona e faia i ai le palu malie faʻapipiʻi i le faʻaopopoina, mo se faʻataʻitaʻiga, 10 mataua o le geranium suauʻu i le faʻamalama. Faaaoga le tuufaatasiga i lauulu, afifi i se ata tifaga ma alu mo se itula. A uma ona fufulu ma selu ese, pei ona matou fai mai muamua.
LEAI:

  • aua le ave suauu taua i totonu,
  • aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma le membrane mucous o le gutu, o le paʻu e latalata i mata ma mata,
  • Aua le faʻaaogaina ni suauʻu e le faʻaaogaina ile paʻu.

Pediculosis o se faamaʻi fiva. E aʻafia uma tagata i lea mea - tagata matutua ma tamaiti, agafesootai e taʻitaʻi ma taʻitaʻia le fale tausi aiga. O le mea lea, aua le faʻatali oe e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le a ia suia lau togafitiga, aofia ai ma taua suauʻu i le fale.

Faʻaaoga mo fafine maʻitaga, tamaiti e mafai ona faʻaeteete i faʻailoga taʻitasi. Latou te manaʻomia le maua muamua o se faufautua faʻapitoa aʻo leʻi faʻaaogaina suauʻu taua.

Faatauvaga

E mafai ona faʻaaoga le suauʻu faʻapitoa i le suauʻu. E i ai le faʻagaeʻetia foʻi e pei o le la susulu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻamafanafana i totonu o se vai vai taele, tufa i luga o le ulu. O le averesi o tau i Rusia o 50 p.

O le popo popo, e fafagaina ai curls, e aoga. E i ai se antivirus, antibacterial aafiaga. Fesoasoani e aveese faʻamaʻi pipisi e le siama. O lenei vailaʻau ua pasia mo le tutoʻatasi faʻaaogaina. O le lelei aʻafiaga e maua mai i le lavelave ma le lauti laʻau suauu. Ina ia faia lea mea, faʻaopopo 4 mataua o le vaega ether i le 30 ml popo tapenapena. O le averesi, o le fualaau faasaina i totonu 450 p.

Burdock suauu e avea o se sili lauiloa fofo i le taua faasagatau i pediculosis. Talu ai e faʻatupu se ata tifaga e taofia ai le fealuaʻi o utu, puipuia latou mai le 'ai. Ole vailaau fesoasoani e faʻaleleia atili le fausaga o lauulu, aua e faʻamalieina latou i meaʻai, gaʻo, vitamini. E tatau ona faʻaaoga i aso uma mo aso e 4. E sosoʻo ma le malologa e lua aso. A maeʻa le vasega e tatau ona toe faia. Ole taugofie meafaigaluega, ole tau e ala mai i Rusia mai le 39 i le 45 rubles. O le tau o togafitiga togafitiga e afaina i le umi o le lauulu. E masani lava e 2 vailaʻau manaʻomia.

O le suauu anise ei ai se iloga manogi e mafai ona fefefe ai tagata matutua namu, e le maua ai le toe faia o lia. Faʻafetai i le teutusi o meatotino, o le faʻafoliga o le ola o le faʻamama toto le tasi. Anise ua lauiloa foi mo ona antimicrobial aafiaga, faia le tuufaatasiga sili fofo, saofaga i le vave le faamaloloina o manua. O lona tau e 150 p.

Mo faamatalaga i le maeʻa ai o le faʻataʻitaʻiga togafitiga, e tatau ona faia faʻataʻitaʻiga togafitiga mo le 2 masina. Mo lenei mea, 2 taualumaga o le a lava.

Lavender

Lavender suauu ua faʻaaogaina o se vailaʻau faʻapipiʻi. E lauiloa ona o le antiseptic, antidepressant, analgesic meatotino. E masani ona faʻaopopo e faʻavavevave le faʻamaloloina o selu. Ole tau o le fualaau faasaina eseese mai 300 i 340 r.

Laau lauti

O le suauu lauti o se auala lelei e faʻaumatia ai le ulu. O le E i ai se faʻamatalaga antiseptic aoga. O le ava soofaatasi ua lauiloa mo lona aoga. Le faia o lenei:

  1. ave le 50 g o le vailaʻau inu,
  2. 30 g lauti lauti o le suauu,
  3. palu mea uma
  4. faʻaopopo le 50 g o vai mafanafana mafanafana.

O le iʻuga tali mo le 5 aso e faʻagaioi le paʻu ma lauulu. A manaʻomia, seʻia tiaʻi ia namu, e mafai ona toe taʻu le vasega pe a uma le 2 aso. O le tau o le oloa o le 95 p.

Eukaliptus

Eucalyptus suauu e lauiloa ona o le manogi manogi e faasee ai le utu. O le faʻamalosia le faʻamaloloina o le faʻamaloloina, puipuia le atinaʻeina o siama. O ni nai mataua o le eucalyptus vaega ua faʻaopopoina i soʻo se laʻau faʻavae. Ina ua fufulu ese, e mafai ona selu ese namu ma le faʻaaogaina o le 2-3 mataua o lenei oloa i le faʻaputuga. A tau le 190 p.

Bergamot

Bergamot suauu e lauiloa ona o le tele o vitamini ma minerale. O le faaleleia le fausaga o le lauulu, o le tulaga o le epithelium, faamaloloina manua, puipuia le afaina, faatelevaveina gaioiga toe faafouina. O lenei mea faigaluega e faʻatagaina ona faʻaaoga i le laina tutusa. Ina ia faia lea mea, i le 30 ml o laʻau faʻavae, faʻaopopo 3 mataua o bergamot, e tusa ma le 150 r.

Sea buckthorn

Faʻaaoga o se vailaʻau e faasaina ai le utu. Ole suauu o le Sea-buckthorn o loʻo oloia ile paʻu, tuʻu mo sina taimi, ona fufulu lea I fale talavai, o le averesi o le tau o le sami buckthorn suauʻu o 100 r.

Togafitiga vailaʻau

E le tatau ona faʻaaogaina mea taua i foliga mama. Latou te o mai e faʻaopopo i le faavae taʻavale.Ole vave ole tali e mafai ona maua ile faʻaogaina o tandems e faʻavae i luga o le tele o ituaiga o suauʻu. A fai le paluga, e tatau ona tausisi i le tele o fautuaga.

  • o le paluga ua faia e faʻaaoga ai le tasi vaega autu ma le 2 faʻaopopo i le fua faatatau o le 30 i le 3. Suauʻu o loʻo avea le suavai ma le faʻavae. E tele na latou faʻaaogaina burdock, castor mo nei faʻamoemoe. O le faʻaopoopoga e masani ile tipolo, rosemary, lauti laʻau,
  • o le faʻafuga o suʻesuʻega e faʻamafanafanaina ile vai taele ile potu ole potu,
  • ona tufatufa tutusa lea i luga o le ulu, lauulu,
  • tausi mo 2 itula.

Fautuaga. Ina ia maua le malosi sili atu, ua fautuaina e faʻaaoga le togafitiga paluga aʻo leʻi momoe, ma tuʻu ai seʻia oʻo ile taeao. Lenei o le a fesoasoani ia i ai le sili atu le afaina aafiaga i lice.

Le paluga ua iai se siosiomaga faʻamaʻi

I le avea ai o se ausilali vaega, o loʻo faʻaogaina se ala gaʻoa, e fesoasoani e aveese nits, faʻafaigofie lo latou selu. Ona o lona malosi tele, ua iloa vili i le tau faasaga i le utu. I totonu o se tuʻufaʻatasiga e mafua ai le siʻitia o le iʻuga. Ina ia saunia le oloa e tatau ona:

  • 9% vinini i mea tutusa ma le vaega autu,
  • laau
  • 5 mataua o le manogi mea
  • apalai i lauulu, tuu i luga o se palasitika ato i luga,
  • fufulu ai pe a maeʻa le itula i lalo o le vai tafe ai ma faʻamama,
  • feula mago
  • selu nits ma faʻamaʻi papala.

Suauu tuufaatasiga

O mea lavelave sili ona lavelave meafaigaluega e aofia ai faʻasologa nei:

  • 20 vaega suauu laʻau i le 4 vaega clove,
  • tutusa tutusa le lavender ma le suauu olive,
  • burdock ma bergamot i se fua faatatau o le 1 i le 1,
  • i le tutusa vaega o le afi o le afi ma le eucalyptus,
  • mo tamaiti i lalo o le 7 tausaga le matua, e mafai ona e faʻaogaina se faʻavae o le 30 ml o sunflower suauu, lea e 3 pulou. lavender, tipolo, rosemary, ti lauti,
  • o le kulupu lenei e faʻatagaina mo le faʻaaogaina e le aʻoga tamaiti: 30 ml o castor ma le 3 pulou. suauu laau lauti, rosemary, thyme.

Tulaga lelei ma leaga

E taua tele ma taua suauu taua. E aofia ai:

  • siosiomaga faauo
  • faʻavaivaia le uuina o siama, ona o loʻo faʻafofogaina latou selu,
  • osooso o lauulu ma microelements,
  • maualuga le faatinoga.

O le tulaga le lelei o togafitiga o le i ai o le aʻafia i tagata o loʻo iai se lagona ia latou.

Taua ma suauu suauʻu e taugofie ma saogalemu mo le togafitia o lice ulu. A faʻaaogaina, e taua le matauina o vaega ina ia aua neʻi afaina le tino.

Faʻailoaina fofo tagata mo lice ma nits:

  • tagamea fasimoli
  • efuefu fasimoli
  • tar fasimoli
  • vodka, ava malosi,
  • vali lauulu
  • hellebore vai.