Foliga mata ma mata mata

Faʻafefea ona ola ou laulu ile fale: vave ma aoga fofo

A amata le manifinifi ma le paʻu o le alofa, soo se teineitiiti ma se fafine faʻamataʻu. O se faʻafitauli e ono tulaʻi mai pe a uma le fausiaina. I se isi itu, mo sina taimi, o le faʻagaioiga alu atu i le leiloaina, o mea uma e mauaina e leʻi mafaufauina ma e vave lava ile lapoʻa tele. Faʻafefea ona tupu vave lauulu mata ile fale pe a uma le faʻalauteleina ma mo isi mafuaaga? Muamua e tatau ona e malamalama pe aisea ua tupu ai lenei mea.

Aisea e paʻu ai le alofa?

O mafuaʻaga e amata ai ona paʻu mata mata e masani ona faʻapea:

  • le faʻaaogaina o le le lelei faʻalelei mea teuteu
  • le talafeagai tausiga
  • le i ai o faʻamaʻi
  • le lava vitamini i le meaʻai,
  • feteʻenaʻi pea.

Afai o le fafine ua i ai le laulu mata paʻu le lagona le lelei, na ia manaomia togafitiga. Tusa lava, atonu o le mea lea na mafua ai ona paʻu le alofa. Ae afai o loʻo lelei mea uma i le soifua maloloina, ona tatau lea ona e tausisi i tausiga tatau ina ia mafai ai ona toe faʻatupu lo latou tuputupu aʻe ma le tino.

E uiga ile auala e vave tupu ai mata ile fale, o loʻo faʻailoa mai e lenei tala.

O le a le afaina o le tuputupu aʻe

O nisi mea moni e uiga i lauulu i luga o le laumata foliga foliga manaia. Lenei o le a fesoasoani ia te oe malamalama atili i le auala e tupu vave pupula mata ile fale. O lo latou olaga e tumau tele nai lo isi lauulu. E naʻo le ivasefulu ona aso. I se tulaga maloloina, pe a fai o leisi cilium ua sauni e pa'ū, ua uma ona faia se sui i lona tulaga. I le tele o seneturi, e masani na iai se aofaʻiga e lua selau i le fa selau fasi mea, i le pito i luga - sili atu, i lalo ifo - itiiti. O la latou faʻamoemoe autu o le puipuia lea o mata mai le pefu ma palapala, faʻapea foʻi mai le laiti o iniseti.

Faatasi ai ma se soifua maloloina aoga, e le tatau ona e manatu o le a tele ai le faʻateleina nisi taimi. Ole maualuga ole mafai ona ausia, ole siitaga ole 15%. I faʻapena foʻi lea, pe afai o loʻo latou i ai i tulaga lelei, ona le mafai lea ona vaʻaia se aʻafiaga faʻapitoa.

O le masani masani e tusa ma le lua masina, ae o iʻuga e ono maitauina tele vave.

O Cilia e tutusa ma isi lauulu. O le mea lea, latou te tupu tutusa lava. Soo se tasi o loʻo mafaufau i le auala e faʻateleina ai le laulu mata ile fale e mafai ona saogalemu faʻaogaina le tutusa auala e pei o lauulu faʻaaogaina mo le mafuaʻaga e tasi.

Filifilia se mea faigaluega faʻapolofesa, e ui i lea, e tatau ona e mafaufau totoʻa i lona faʻavaeina. Afai o le hormonal, ona mafai lea ona tupu le aʻafiaga o le tuputupu aʻe i le le aoga "bushes".

Sili atu le aoga ma le afaina o oloa e mafai ona saunia ma faʻaoga tutoʻatasi i le fale.

Lenei auala faigofie o se sili fesoasoani mo i latou o loʻo sailia ni auala e tupu ai le laumata vave i le fale.

E iloa o ia, ina ia tutupu ai lauulu i luga o le ulu, sili atu ona fautuaina, e faia ai se massage. O le tulaga e tutusa lava ile lauulu mata. Massage o nisi tulaga i luga o laumata (iinei e aofia ai na o sina malamalama pato i ou tamatamai lima) o le a fesoasoani faateleina le toto toto ma, o se taunuuga, lauulu tuputupu ae.

E tele fesoasoani suauʻu fualaʻau faʻapitoa, faʻapitoa lava castor poʻo burdock. E mafai ona faʻaaogaina tuʻufaʻatasi ma tuʻufaʻatasia ma isi vaega masani, mo se faʻataʻitaʻiga, aloe sua poʻo pasili.

O le faiga o faʻafefeteina o le seʻe ese mai i le tulimanu pito i totonu o mata i le pito i fafo ma faʻafeagai - i le pito i lalo. O gaioiga e faia ma le faʻaeteete, ina ia aua neʻi faʻalaʻei le tino paʻu o paʻu iinei, aua o lenei mea e mafua ai le faʻatuina o le maanuminumi i luma o le taimi.

Faʻafefea e faʻateleina laumata ile fale vave ma faʻafouina mata vaivai? O leisi meafaigaluega o le faʻaaogaina o kulimi, e faia i luga o laʻasaga o laʻau. O le fofo e faigofie lava e saunia, ma o le iʻuga e manino tele, o le taimi lava e fai ai, o le a mautinoa lava ona toe foʻi fafine i lenei faʻafitauli pe a tupu se faʻafitauli tutusa.

E te manaʻomia le sipuni mamago mamago (chamomile, calendula poʻo le cornflower), se ipu vai ma 'ato cotton. O le mutia e sasaa i se ipu vai vevela ma tui atu mo le luasefulu minute, ona malulu ai lea.

Fulufulu pulou ua lulu i se vaifofo ma faʻapipiʻi i mata ole laupi mo le itiiti ifo ile sefululima minute.

O ia mea e le gata o le a le gata i le fesoasoani i le laumata fiafia, ae e faʻamamalo foi le puʻeina o mata, ma o le a malolo lelei mata.

Faʻafefea ona tupu vave lauulu ile fale? Vaiaso taʻitasi, o taimi e tele e tatau ai ona fai ni matapulepule. E sili le taumafai i filifiliga eseese. Ae tasi le aso e fautuaina ai aua le vali le laulu mata uma ae aua le faia o ni faʻasologa ina ia latou malolo ai.

O le aoga fafagaina pulumasi o le a i ai se aoga matagofie. Ina ia sauniaina ia, oe manaʻomia vitamini A (ni nai mataua o se suauu fofo), o se sipuni ti aloe sua ma se sipuni tele o le suauʻu ese. Uma vaega fefiloi ma apalai i le alofa mo ni itula. O le isi ufimata ua saunia mai marigold ma suauʻu suauʻu, ave le tasi sipuni ti taitasi. O le aafiaga o le a maitauina vave.

O le mata pulepule mai se sipuni ti o le suauʻu castor ma 2-3 mataua o le fuamoa paʻepaʻe ma glycerin o le a iloga faʻamalosia lauulu.

Tele tamaʻitaʻi ua latou manatunatu pe faʻafefea ona tupu vave mata i le fale. O iloiloga o nisi tupe faʻatupega le latou faʻaaogaina. I le taimi nei, faʻaopopo atu i le faʻaaogaina o metotia faʻamalologa faʻapitoa, e taua tele le usitaʻi i nai tulafono faigofie.

  1. E le mafai ona moe ma foliga vali i ou foliga.
  2. O auala auala e aveese ai le tatau ona matua lemu.
  3. Aua le soona faʻamigiina mata ile laulu pe a ave ese le mascara.
  4. Aua neʻi faʻaoga le mascara i le faʻata tasi i le vaiaso.
  5. Aua neʻi faʻaogaina ni mea teuteu pe a uma ona faʻavae le tapulaʻa.
  6. Fai mata mata o taumafanafana.
  7. 'Ai lelei.

Ma o le a leai se mafuaaga e saili ma le naunautai auala e vave tupu fulufulu mata i le fale i le vaiaso. Ua lava ma totoe le soifua maloloina, ma maua ai lelei tausiga, ma e masani lava ona mafiafia ma umi.

Castor suauu

O Cilia, e pei o lauulu, e manaʻomia vitamini e tupu lelei. Sili ona lauiloa
O le oloa o se suauʻu castor masani o loʻo i ai vitamini A ma E. O nei vitamini faia fulufulu mata paʻu ma fesoasoani tele ia faʻasolosolo uumi mata.

O sea suauʻu e mafai ona faʻatauina i le fale talavai i ni vaega laiti. O le lauulu e solo i le suauʻu i aso uma - o le tuʻufaʻatasi e taua tele, aua o le aʻafiaga o lea mea faigaluega o le a tatau ona faʻatali mo ni vaiaso.

E mafai ona e faʻaaogaina le suauu i ou tamatamaʻilima poʻo se masikara pulumu. O lenei faiga e lelei faia i le afiafi, ma sili atu pe a o le po.

Suauu olive

Ole suauu ole olive e iai le tele o vitamini taua, e sili le aoga ile tausia lelei ole laumata mata ma laulu mata, susu ma faʻafaileleina. E mafai ona e faʻaaoga le oloa i ou tamatamailima tamatamaʻi lima i le mataua o le suauu. Lenei fesoasoani le a avea ai lou mata lauulu ma fulufulu mata e pupula ma susulu ma tupu mata mata vave i le maea ai o le toe faʻalautele.

Burdock suauu

Burdock suauu o se sili ona lelei meafaigaluega o le a fesoasoani ia lelei ma vave tupu lauulu mata i le fale.

A maeʻa ona faʻaaoga, o muamua faʻaiuga e mafai ona vaʻaia pe a uma le vaiaso, pe a fai o le faʻasologa e faia i aso uma.

O le suauu e tatau ona faʻaaogaina i le po i aso uma ma se pulumu na fufuluina mai le vai faʻapipiʻi ma togafitia i tino tuai o le tino poʻo le cotton swab, ma le faʻaeteete ina neʻi oso i mata.

A maeʻa le 15-20 minute e te manaʻomia le pipiʻi lemu i le cilia i le cotton pad.

Totonu o le chamomile

Chamomile infusion o le a fesoasoani e tupu vave mata i le fale, o lenei vao aoga e mafai ona faʻatauina i le fale talavai. E tasi le sipuni tele o le fale talavai fugalaau chamomile tatau ona liligiina ma le ipu vai vevela, ma tuʻu le malulu. O le swab cotton e tatau ona susu i le infusion ma fai kulimi i luga ole laupepa mo le 20 minute. O lenei faiga foʻi o le a fesoasoani i le taua o le teteʻa i lalo o mata.

Faʻasusu lauulu i se vaega itiiti o le peteli, o le a puipuia i latou mai le mago ma faʻaititia lo latou maaleale. E mafai ona e faʻaogaina ma se pulumu ma, ona, toese faʻalelei aʻo leʻi alu e moe. Vaseline e fafagaina lauulu, faaopoopo le susulu ma faaosofia lo latou tuputupu ae.

Homemade Balm mo le Mafiafia ma le Umi Fulufulu

A e manaʻo e fafaga ma faʻamalosia lou alofa pe a uma ona fausia, taumafai le isi conditioner.

  • 1 kulimi suauu ma vitamini E,
  • 1-2 sipuni ti ole aloe sua,
  • 1 sipuni o castor suauu.

Faafefiloiina lelei mea uma. E sili le liligi i latou i totonu o se tamai fagu lapisi, faʻamama lelei ma lulu mo le minute seʻi faʻafefiloi lelei uma vaega. Ua sauni le conditioner, apalai i se manifinifi manifinifi i luga o mata ma fulufulu mata i po uma pe a uma ona fufulu ese le vali. Castor suauʻu ma aloe faʻamalosia lauulu, ma vitamini E faʻavavevave latou tuputupu ae. A maeʻa se masina o faʻaaogaina, o le ae matauina le aʻafiaga, latou o le a avea i le mafiafia ma o le a foliga sili atu ona matagofie.

Kulimi ma serum mo le tuputupu ae vave

I aso nei i le maketi teuteu e tele oloa mo le tausiga o fulufulu mata - conditioners, kulimi ma serum. Faapipii kulimi ma serum i aʻa o lauulu i luga ma pito i lalo o laumata mata, sili atu i le po. O nei vailaʻau e maua ai le vave faʻaleleia o foliga ma faʻavavevave le tuputupu ae o le leiloa le laulu.

E i ai vailaʻau vailaʻau e fesoasoani i le tupuʻeina o mata. 'Ole tele o latou e aofia ai laʻau fua, vitamini ma peptides. O vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i mata e mafai ona mafua ai alergi ma le konjunctivitis, afaina o le paʻu, o lea ia faʻaaoga i le faʻaeteete. O le antihypertensive prostaglandins o loʻo faʻaaoga i le fausiaina o ia vailaʻau e aʻafia ai foʻi le tutupu o mata.

FAAFETAI FAʻAFETAI FAIGALUAGA

Ina ia faʻatumauina le soifua maloloina ma le mafiafia o mata mata, o le teuteu ao leʻi moe e tatau lava ona fufuluina.

Fufulu foliga paʻu, ma aemaise lava
faataamilo i mata oe manaʻomia le agamalu. E mafai ona faʻatau mai se conditioner lelei o le a faʻamalosia ma faʻamalosiina latou.

Afai na e faʻaaogaina le susu maskcara, e tatau ona e aveeseina ma se mea faigaluega faʻapitoa. E le fautuaina e faʻaaoga le susu mascara tele taimi.

Afai e te faʻaogaina ni mea teuteu mama ua fufuluina i le vai, faʻamama muamua le mascara ma vali foliga, faʻatali seʻi susu, ma ona na o le faʻagasolo malie ona aveese. Aua le faʻamamaina ou mata ile pulupulu, naʻo na e aveese ma le faʻaeteete le mea teuteu ile gaioiga mai fafo o le laulu.

A maeʻa ona fufuluina, aua le soona faʻamamaina ou mata ile solo, o lenei mea e afaina ai le tulaga ole lauulu, e mafai ona mafua ai pe. Aua neʻi e faʻaaogaina ni kulimi faʻasoesa i mata, e oʻo foi ia e te faʻaaogaina mo le mata.

A fufulu, lauulu mata e mafai ona selu - e i ai selu, selu mamanuina faapitoa mo lenei. O lenei massage e faʻatupuina ai le tuputupu aʻe o lauulu.

Ua talafeagai le taumafataga, meaʻai ma le soifua maloloina

O le tulaga o tatou laulu, fulufulu mata ma laulu mata e faʻalagolago tonu lava i le tulaga o tatou tino. Ina ia matagofie, e taua ona 'ai lelei. E tatau ona maua uma e le tino mea taua lelei o vitamini, minerale ma meaʻai. Afai e te filifili e faʻaititia le mamafa - filifili se meaʻai ma meaʻai e maualalo le kalori, ae a ma meaʻai lelei, ina ia aua ai nei le tino o le umi o le le lava o meaʻai.

O le mafuaʻaga o le leiloa lauulu mata e mafai ona le gata i le le lelei o meaʻai, ae e televave leiloa leiloa Ia mautinoa e feutagai ma tagata tomai faapitoa o le a filifili le saʻo paleni meaai mo oe. Le lava o meaʻai, vitamini A, E, B vitamini, zinc ma apamemea fesoasoani i le leiloa o mata.

Ia mautinoa e faʻaopopoina le leai o nei mea taua vaega i le tino, pe afai e i ai, ma le fesoasoani o vitamini-minerale complexes.

Tulafono Mata o le Mata

I le faʻaopopo atu i mea faʻaletonu, o le mafuaʻaga o le leiloa mata e ono le lelei le tausiga poʻo le atoa le leai o ni mea teuteu teuteu e maua ai meaʻai ma faʻavavevave faʻagaioioiga biochemical.

Ina ia le faaosofia lauulu leiloa, e tatau ona e mulimuli i le faigofie tulafono:

  1. A o le i faʻapipiʻiina se mea fou ma i le po e manaʻomia ona faʻamamaina le paʻu o foliga, laulu mata ma mata mata. Ina ia 'aveʻese mea teuteu tino, oe manaʻomia le faʻaaogaina o mea faʻapitoa (susu, kulimi, oloa faʻamalolosia) ma se 'ie ufi mo softover remover. E matua faigata ona fufuluina ma faʻamama ma vai. I le faʻaopopoina o le maanuminumi, e ono oso ai le faʻatupuina ole galu o le mata.
  2. A filifili mea teuteu suesue ma le totoʻa le fatufatuga, olaga fata ma le faʻamoemoe. E mafai ona e faʻaogaina le Initaneti e faʻamasani ai oe i tagata faʻaoga iloiloga e uiga i le lelei o le faʻatauina ata, mascara, fufuluina o susu, ma isi. O se mea taua ua faia e le igoa taʻutaʻua. O igoa lauiloa e le faʻaititia le latou tulaga faʻavae i le faʻasaʻolotoina o oloa maualalo-lelei.
  3. Mai lea taimi i lea taimi, o cilia e tatau ona faʻatagaina ina ia toe malosi.. I le vaitau lea, e le fautuaina e faʻaaoga mascara ma isi mea teuteu tino.
  4. E lelei le tuʻufaʻatasiga o malologa mai i mea teuteu tino faʻatasi ai ma togafitiga lelei e toe faʻafoʻi ai le tino o lauulu, o meaʻai ma faʻamamaina.
  5. Le itiiti ifo taua taua i luga o le tuputupu aʻe o mata mata e maua lelei meaai. A lava le tele o vitamini e tatau ona aofia ai i meaʻai. O le mea lelei e maua mai i le omega-3 gaʻo gaʻo. O se meaʻai paleni e aʻafia ai le faʻatulagaina o gaʻo, o loʻo alu le toto, ma le faʻagaioiga o le seaceous glands ma le seleni faʻafouina, e taua mo le tuputupu ae. Mai oloa aoga: pata, figota, pi, kaviar, povi, fuamoa, ma isi.
  6. O le lauulu e tali atu i se tulaga o mafaufaugaO le mea lea, o le faʻamamafa e faʻaosofia ai le ono lamatia o lauulu. Le mea lava e tasi i lauulu mata. Ina ia fatuina ni tulaga lelei, oe manaʻomia, ia le itiiti ifo i le tasi i le vaiaso ia malolo i le natura, faʻaalu le tele o le taimi e mafai ai i le ea fou e faʻamalosia ai le tino ma le okesene.
  7. Castor suauu faamamaina i aso umauma ma le selu o laulu mata ma se pulumu faʻapitoa e faʻatupuina ai le tuputupu ae o le laulu ma le toto microcirculation, o le faʻaiuga lea o le metabolic function ma cell regeneration normalize.

Noa faʻaopopo mo le Tuputupu Ae

  • Fofō fesoasoani fesoasoani televave tuputupu ae fulufulu mata. Fai le faʻasologa i aso uma ma se pulumu faʻapitoa. Mo le faʻafaigofie, e tatau ona lusi i totonu o se paluga suauu ma ni nai mataua o vitamini A ma E. E mafai foi ona e faʻaaogaina se tuʻufaʻatasiga o suauu fualaʻau ma le sua aloe. Fufulu i le laina o lauulu tuputupu ae ma lemu gaoioi mo faʻaleleia o loʻo feololo le toto. E mafai ona e toe faia le selu aga.
  • O mea faʻapipiʻi e fafagaina ma faʻamalieina mata mata, o le mea lea, lea auala e mafai ona faʻaopopo i le lisi o faʻamalosi mea tutupu. O fofo faʻamaloloina ua saunia e faʻaaogaina suauʻu, fua o laʻau, sua aloe, pasili, suauu ma vai e faʻatatau i le vai. Faaaoga le paluga mo 1 itula. Ina ia faʻaosofia le tuputupu aʻe o lauulu, masks e tatau ona faia i aso uma mo 2 vaiaso.
  • Compresses e faigofie e apalai mo le toe fuataina ma le fafagaina o mata mata, talu ai e mafai ona e faʻaogaina se fuainumera tele o mea e mafai ona maua i le umukuka. O le ti lanumeamata lea, fugalaau kapisi ua uma ona faʻaʻai mai, decoctions o chamomile, coltsfoot, calendula faʻateleina. Mo le tuiina o le ofe, o le a naʻo le 20 minute. O le ie susu ua afu i totonu o le vailaʻau faʻamaloloina e tatau ona faʻaofuina e faʻavavau ma tuʻuina atu le taimi mo le faʻaalia i mea aoga. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaleleia atili le aʻafiaga e ala ile faʻaaogaina o le suauʻu i luga o mata mata e faʻamalosia ai le tuputupu ae. A maeʻa aso uma ona faʻaaoga mo le vaiaso, o le iʻuga lava o le a matauina.
  • O meaʻai e aoga tele mo lauulu e maua ai suauʻu. O ituaiga nei e iai a latou aoga aoga: burdock, castor, almond, pink, etc. E mafai ona faʻaaogaina faʻapitoa i latou pe i se faʻafefiloi foliga. O le taualumaga ole a naʻo nai mataua, o le a tau naʻo tau pene. Ae a uma le faʻaaogaina masani, o le foliga vaaia e mafai ona iloa manino. E tatau ona faʻamasani oe i uiga o suauʻu fautuaina uma ina ia mafai ona faʻaogaina e foia ai se faʻafitauli faʻapitoa. Lea la o se sunflower, peach poʻo almond suauu oloa mafai puipuia puipuia fetolofi ma le soona faʻamago o lauulu. Ina ia faʻamalosia le tuputupu aʻe, sami buckthorn, castor ma fir e masani ona faʻaoga faʻatasi ma vitamini A, D, E.

  • Vitamini mo sili faʻaaogaina le faʻaaogaina faʻatasi ma suauʻu. O mea e sili ona aoga mo le faʻamalosia o le pulu ma faʻaosofia le tuputupu ae o mata mata: A, E, D, B5, B12. Ina ia faʻamalosia le tino ma mea taua o minerale ma trace elemene, ua fautuaina e faʻaopopo meaai mauoa i vitamini.

Lipocils gel Talika (Farani)

O le gel e faia i luga o le faavae o laʻau, lea e faʻaaoga ai le saogalemu mo mata o le soifua maloloina. O le tuufaatasiga e aofia ai: solofanua chestnut, nettle aveesea, St. John's wort, ma isi. O le oloa ei ai se aafiaga le toe faʻaleleia o le fausaga, faʻamalosia le aʻa ma faʻaosofia le puipuiga mai le ultraviolet. Tuuina atu i aso uma faʻaaoga i le po mo le 4-6 vaiaso. Ole suʻesuʻega e mafai ona iloiloina uma ile vaiaso 3.

Le tau o 829 rubles.

O iloiloga e faʻamautu ai folafolaga a le tagata gaosi oloa. Faʻasaoina o le manaʻomia aʻafiaga ua matauina naʻo le vaitaimi o le faʻaaogaina o le gel. O nisi fafine na mafai ona faʻaopopoina mata mata ile 30-40%. 2 taimi o le mafiafia o lauulu na faʻamauina foi.

Careprost Sun Pharmaceutical Industries (Initia)

O se mea teuteu teuteu mo le faaosofia o mata mata e aofia ai le masani ona faʻaaogaina. O gaioiga totoʻa o le vailaʻau aafia ai le taʻamilosaga vaega o le tuputupu aʻe e ala i le faʻaopopoina o le umi o lenei vaitau ma le numera o le toe lalagaina o lauulu. Ina ua mavae 3-4 vaiaso, o le alofa o le 30% umi ma 2-3 taimi mafiafia, ma o le lanu o lauulu e sili atu le osooso. Faʻaoga Kareprost e tatau ona 1 paʻu ile po i aso uma. A maeʻa le kosi, ua fautuaina e faʻaaoga 1-2 taimi i le vaiaso e faatumauina ai le aʻafiaga. I se faʻaopopoga i le faʻatupuina o le tuputupu aʻe, o le oloa ei ai le faʻamalologa ma le toe faʻafoʻiina lelei.

Ole tau e 900 rubles i le 3 mg vial.

O iloiloga e uiga i le mea faigaluega e tele lava lelei. Mafiafia o le ciliary fausaga e masani ona matauina. Ole elooga e tupu foi. I totonu o mea sese, faʻasaoina o le mukosa ua matauina. Ina ia faʻasaoina le taunuʻuga na maua, ua fautuaina tagata faʻatau e faʻaaoga le metotia i le lumanaʻi, ae tasi ile vaiaso. I le iʻuga o le tusi talosaga, ua toe fai e fulufulu mata a latou foliga masani ile taimi.

Xlash tuputupu ae stimulator Almea (Egelani)

O le aofaʻi laina e faʻaalia e oloa o eseʻese dosage ma faʻamoemoe. Le masani ona faʻaogaina o le Xlash mo le 2-3 vaiaso faʻagaioia gaioiga o meaola e afaina ai le tutupu aʻe o lauulu. E leʻo i ai i ni oloa ni hormone, e aofia ai vaega o mea totino (hebula fualaau 'aina, coral extract). Avanoa i fagu pei ni fagu. Faaaoga le oloa e tatau ona i le po i aso uma.

Ole tau o 2770 rubles.

O iloiloga e faʻamaonia ai le lauiloa o le oloa i atunuʻu Europa. Ua faʻamautuina le faʻatelevave o gaioiga o le toe faʻafouina, faʻamalosia ma le faʻaopopoina o le umi o tapunia. Toʻatele na mafai ona iloilo lelei le aoga pe a uma le vaiaso lona lua o faʻaaoga.

O le a le mea e tupu ai

Faatasi ai ma le aofaʻi faʻatasi ai, o nisi fafine mafai ona tupu o latou mata i le vaiaso. O vaega sili ona aoga o: castor ma burdock suauu. O loʻo faʻafefiloi tutusa i luma aʻo le faʻapipiʻi ma tufatufa atu i le laina o le fulufulu mata ma se pulumu, faʻaaoga naʻo le 1-2 matau. O taualumaga e faia i aso uma mo 2-4 itula. E le fautuaina e tuua le oloa ile po.

I se faʻaopopoga, e tatau foi ona e faia ni faʻapipiʻi mai le aloe sua ma le chamomile decoction i aso uma i le taeao ma le afiafi. O se ie susu ua afifiina i luga o mata i le 20-25 minute.

I le taimi o le faʻamaloloina o le laumata mata, e tatau ona e tausia se paleni taumafa o loʻo mau i vitamini A, E, B5, B12, D. Ae le o lona uiga o nei meaai maloloina e tatau ona le amanaiaina pe a uma le vasega. E taua e le gata ina maua le sili ona lelei faʻaiuga, ae ia tausia foʻi. Ae ona o tulafono o le tausiga, malolo mai mea teuteu teuteu ma le faaaogaina o stimulants le faalēaogāina pe a uma le vasega.

O le lelei o le faʻaaogaina o mea faigaluega faapitoa e faʻalagolago i le tali mai a le tino. I nisi, o suiga e maitauina pe a maeʻa vaiaso taʻitasi, ae i isi pe a uma 3-5 vaiaso. O le mea lea, fai mai i le vaiaso o le a avea mata mata o le a umi ma fluffy e le saʻo. O le mea taua o loʻo faatino e le saʻo le filifilia o tupe ma le faʻatasia o se auala.

Ola mata

Fulufulu mata - masani ona masani i lona fausaga o lauulu, tuaoi le mata. O le vaʻai vaega o le paʻu o lauulu, o le vaʻaia o le o le aʻa. O le mea mulimuli o loʻo tu i lalo o le paʻu ma faʻaiʻu i se folo ulu. Ole fuainumera o soo e iloa ai le ono mafai numera o mata. Ae ui i lea, i le masani, e tusa ma le tasi vaetolu o le lauulu o loʻo i ai i le le mautonu, ma le 2/3 o loʻo i ai i se tulaga faʻagaioiga. Ole a le tele o mata e ola e le faalagolago i le fua faatatau.

I le averesi, 150-250 mata mata e maua i luga o le laumata pito i luga, ma 50-150 i luga o le laumata pito i lalo. O le umi o le pito i luga laititi e lapoʻa tele - i le averesi 10 mm, le umi o le pito i lalo - 7 mm. O le mafiafia o lauulu e fuafua i ituaiga, ma o foliga e fuafua e le ituaiga o lauulu.

Mai lenei ua manino o le umi, mafiafia ma averesi numera o mata e fuafua genetically ma e le noatia i suia. E le mafai ona tupu ni laulu mata uumi nai lo le tala o le gen.

Le a le umi e tupu ai lauulu mata? O le averesi ola o se lauulu o le 90 aso. E vaevaeina i 4 vaega:

  • o le vaega o gaioiga faʻamalosia umi 14-21 aso,
  • malologa vaega - 28-56 aso,
  • aso o totoe - 62-34 aso, o le taimi o le teena ma sauniuniga mo le tuputupu ae o se laulu fou.

Le eseesega i le va o le ola ola o le lauulu ma le umi o vaega uma 4 vaega e mafai ona afaina. Uma auala tausiga o loʻo faʻavae i luga o lenei avanoa. E le mafai ona faʻaosofia le ola faʻapitoa, o le mea lea o metotia uma na e folafola e faʻaopopoina le numera ma le umi o fulufulu mata i le vaiaso, o se pepelo.

Mafuaʻaga mo le leiloa

I le avea ai o se tulafono, e le matauina e se tagata le "fuafuaina" suiga o fulufulu mata, pei ona ia le iloa le suia o lauulu. O le mea lilo e faapea, i se soifua maloloina tulaga sili ona lelei lea i le va o le moe ma le galulue folikelu e faʻasaoina lava i taimi uma, ma aliali mai o se laulu fou ua sauni e sui le lauulu pa'ū.

Ae ui i lea, e mafai ona solia lenei mamanu, ona mafiafia lea o mata mata uumi faafuasei avea ma malepelepe ma seasea. E tele mafuaaga:

  • le lelei filifilia mea teuteu - ma se malosi degreasing aafiaga, mo se faataitaiga. I lenei tulaga, o lauulu leiloa gaʻo gaʻo - o latou puipuiga masani, lea e mafua ai le mago ma le matala. O lona iʻuga, latou te le paʻu i fafo, ae gagau ese, e le afaina ai le faʻaali mai o foliga fou,

  • afaina manuʻa - mu, susulu i le la mo se taimi umi, masani o le oloina mata ma masani ona ma faigata. O nei mea uma e mafua ai le vave mago ma lauulu leiloa. A pa'ū i fafo, o le fou cilium aliali na o le taimi tatau, ma ona faʻapea lea o le eseesega i le va o le tulaga o le i ai ma le vaega o le teena o se tele tele. O le a le umi e tupu ai mea fou, e faʻalagolago i tuutuuga: i le leai o ni faʻalavelave faʻapitoa, o mata e toe ola vave,
  • faʻamaʻi - le tele o faʻamamaʻi mafua ai le le lelei o taumafa i lauulu laulu. I lenei tulaga, tuputupu ae lemu i lalo, ma o se vaega o pulu alu atu i le "moe" auala. E le mafai ona faʻamalosia latou e aunoa ma le togafitia i lalo ole faʻamaʻi,
  • atuatuvale - i lenei tulaga, peripheral toto toto feololo le leaga, o lona uiga, o le lauulu lauulu maua le lava le okesene ma taumafa. Aue, poʻo le kulimi poʻo se suauʻu i le setete lenei o le a fesoasoani.

Afai na o le lauulu laʻau e faʻaleagaina, e mafai lava ona toe faʻafouina, pe afai o fulufulu laulu ua maliliu, ona faʻagaeʻetia lea o le faiga. I lenei tulaga, o le fesili o le mea e fai pe a fai e leai ni mata mata e foia i se sili atu ala.

Fautuaga e fesoasoani ia te oe tuputupu ae mafiafia ma uumi mata mata:

Togafitiga i aiga

Ole tele o auala galue e faʻamoemoe e faʻamalosia le laulu mata ma fulufulu mata ma le faʻalauteleina ole vaega ole malolo ile taimi e malolo ai, peʻa le tupu o laulu, ae tumau pea. Ona o lenei, e mafai ona e faʻaopopoina le numera numera o gaioiga mama.

E mafai ona e faʻaleleia atili le tulaga o fulufulu mata e ala i le masani atu i masani ma lauiloa tagata fofo. Latou te le folafolaina se tele faʻaopoopoina i le numera o lauulu, ae e taua le maitauina o lenei numera e mafai ona faʻavae suia e le sili atu nai lo le 15%.

  • Burdock suauu - naʻo le paie e le iloa e uiga i lona aoga aoga. O le aʻafia o le suauʻu e aʻafia vave: pe a uma le vaiaso, o mata o le a toe faʻafoʻiina a latou susulu masani ma silkiness. Le suauu ufitia le lauulu, ma okaina le faataatitia o scaly sela - le vaega pito i luga o le lauulu laupepa, ma faapea ona taofia ai le susu i totonu, toe fuatia le mafaufau masani. I le umi ona faʻaaogaina, o le burdock oil e faʻatupu ai le fafaguina o foliki, aua e tamaoaiga i vitamini.

Ina ia faʻavavevave le toe faʻaleleia, pe afai e tupu le laulu mata mo se taimi umi, e mafai ona e faia lenei: saili ma faʻamamaina faʻalelei le pulumu mai le mascara tuai, ona faʻaaogaina lea o le suauu ma ia. O lenei faʻasologa e toe faia i aso uma i le po mo le masina. A maeʻa le 15-20 minute, ona totoe ai loa lea ole oloa na totoe i le cotton pad. E le tatau ona tuua i le po, ona ua paʻepaʻe ma fula le paʻu o laumata. A manaʻomia, e mafai ona e faʻaaogaina le suauʻu ma le ie uu, ae o le pulumu e tuʻuina atu ai se sili atu tutusa.

  • Castor suauu o se tutusa lauiloa filifiliga e maua ai le mafiafia o mata mata. E tele le suauʻu e maua i vitamini A ma le B, e puipuia lelei lauulu. E faʻapena i le tutusa auala: faʻaaogaina o se mascara brush poʻo se cotton swab. O le ufimata e taofia mo le sili atu i le 15-20 minute ma o mea na totoe e aveʻesea lelei: castor suauu e mamafa, o lea la le gaioiga mulimuli e le mafai ona faʻagaloina.

  • E mafai ona sapasapaia mata mata ma lauulu mata i le suauu olive. E i ai se mama malamalama, o lea e mafai ona e faʻaaoga i ou tamatamailima. O lenei faʻatinoga e toe fai ile ao, ae e sili pe a aveʻese ni suauʻu ole suauʻu.

  • O se fofo lelei ma le faʻaauau pea o faʻafitauli masani, pei o le vaitaele ma le vai maʻa, vai taele, savaliga sopo, o se masani pei peteli. E sili le suamalie o i latou i le po, selu le laulu i se pulumu, ona aveese lea o le ova.

  • E vave ona tupu le laulu pe a fai e te tuʻufaʻatasia le gaioiga o le suauʻu i fasi laʻau poʻo sua. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tuʻufaʻatasiga: 1 sipuni ti o le suauʻu kastor, 1-2 sipuni alia sua ma 1 capsule ma vitamini A. O loʻo tuʻu ai se mea.

O lenei "conditioner" e faʻaoga ile laulu mata ma fulufulu mata i le po pe a uma ona ave ese le vali. A maeʻa le tele o vaiaso ole a mafai ona toe faʻafoʻi le lauulu, ole aʻafiaga e faʻamoemoe ile tele o isi mea, o le conditioner e faʻaosofia le foliga o laulu, e mafua ai ona iloa le iʻuga i soʻo se tulaga.

  • A iʻuga lelei o le faʻaogaina o vailaʻau oʻomi. O la latou sini autu o le toe faʻatumauina le paleni o le vai, ma le faʻamalosi tino galue i luga o paʻu ma paʻu. Ina ia faia lenei mea, sauni se manoa o chamomile fugalaau po o cornflower: liligi 1 sipuni o mea mata i ai ma se ipu vai mataga ma tausisi mo se aso. In infusion ua susu le saofai o vavae ma tuua mo le 20 minute.

Ole foliga mai o lauulu fou, ma, sili ona taua, ole lagolago ile iai o loʻo iai, e faʻalagolago tonu lava i le fafagaina o lauulu. Ma o le mea mulimuli na aumai ai lava le tafe toto. O le paʻu o mata mata e fesoasoani e faʻamalosia lou laulu mata ma faʻaosofia ai le foliga mai o mea fou.

E tatau ona e faia i le fale e faʻaaogaina ai se faʻapitoa faʻapitoa: mamago paʻu e sili atu ona mataga i manuaga ma faʻaloaloa. Ina ia faia lenei mea, palu se sipuni tele o olive poo burdock suauʻu ma le afa sipuni ti o le parsley juice ma le aloe sua. O le paluga e milimili faʻatasi i le siʻusiʻu pito ma mama mama. O pulu puupuu o le a le umi se taimi mai lenei, ae o le a latou malolosi ma mafiafia.

E le mafai ona e fufuluina ou mata, i le isi itu, o fofo ua faia i luga o le afa tapunia o laumata mata, o gaioiga lapotopoto e faia lemu ma na o luga o le laulu.

Aulelei oloa

I le fale, e mafai ona e faʻaaogaina se mea teuteu teuteu e faʻamalosia ai lauulu mata. Tele kamupani e gaosia ni mea taua, pulumu ma faʻamau, ma e oo lava i faʻapipiʻi faʻapipiʻi mascaras.

Ae o le mea moni, soʻo se "self-respecting" mascara e aofia ai le vaega mulimuli. E mafai ona e fuafuaina lea i le tuʻufaʻatasiga, e tatau ona aofia ai vaega nei:

  • keratin - o se tala faatusa o le keratin pito i luga,
  • melanin - o se lanu e puipuia ai mai aafiaga o le ultraviolet radi,
  • lanolin - puipuia le leiloa o le susu,
  • vitamini - A, B, F, E.

E fesoasoani pulu ma gel e faʻalelei lelei ai le tulaga o lauulu.

  • Dzintars Antioxidant Balm - e leai se lanu, leai se manogi, faigofie tele ona faʻaaoga ma faʻamama. O loʻo iai le suauʻu castor, aloe sua, keratin ma vitamini. E mafai ona faʻaaogaina le pulu pasama i le po.
  • Mirra Lux eyelash balm - e aofia ai vine, castor suauu, ylang-ylang, melati ma jojoba suauu. I le faʻaopopoga o le aotelega e faʻatupuina ai le tuputupu ae o le laulu, e i ai le faʻaaliga faʻaitiitia lona aoga i le paʻu o mata.

  • Gel mai Talika o se vaega o le tele o teuteu laina o le kamupani. E i ai se restorative ma faʻaosofia ai aafiaga. Malamalama mama mafai ona e faʻaaoga le oloa i le ao i lalo o vali. O le a le vave ma le pe a tulaʻi mai lauulu fou, e faʻalagolago foi i le mafuaʻaga o latou leiloa. Afai tatou te talanoa e uiga i manua afaina, lea mo le masina, pe a fai o le popole poʻo gasegase, e umi se umi.
  • Gel mo faʻataʻitaʻiga mai le "Art-Visage" ua mamanuina e tausia uma ai lauulu ma laulu mata. Tele aoga mo le mago ma le malulu. Ona o le toe faʻaleleia o le paleni o le vai, e faʻauʻumi ai le vaega malolo, o lona uiga, o lauulu e tumau pea le umi ma e le malepe.

E faʻafefea ona vave tupu o laulu mata ile fale e tele mea ole mafuaaga: ole tulaga lautele, mafuaʻaga ole leiloa, ma le maeʻa lelei ole tausiga. Ole averesi, o se mea lelei e mafai ona maua i le masina, ae i nisi tulaga ogaoga - o se faʻamaʻi, toe malosi e umi se taimi.

Vaʻai faʻapea: Faʻafefea ona tutupu ou laulu mata i le lua vaiaso (vitio)

Faʻafefea ona faʻateleina le tuputupu ae o mata mata?

Ina ia ausia le manaʻomia i se taimi vave faʻapopole faʻapitoa i le faʻafitauli, i.e. o se tuʻufaʻatasiga o metotia masani ma fale gaosi mea tau fale ma lelei tausiga.

Mo se lauulu lauulu ma mafiafia o lauulu, o lenei metotia ua mauaina lautele lauiloa. E talafeagai lelei mo i latou e manaʻomia le totoina o laulu mata ile fale. Mo le faʻamamaina o laumata faʻaaoga se hypoallergenic suauu teuteu ma le maualuga o le retinol (pe faʻaopopo nisi mataua o le vitamini A vavaeʻese). E faʻapipiʻi faʻalelei i se pulumu manifinifi mo mata mata. E mafai ona e saunia le tausiga oloa oe i le fale: faʻafefiloi soʻo se suauu fualaʻau ma le sua aloe i ni vaega tutusa ma palu lelei. O loʻo fautuaina le toe faʻasusuina o laʻei mata i aso taʻitasi, ona iloa mai ai lea o lona aʻafiaga i totonu o le vaiaso.

2. Le masani ona faʻaaogaina o suauʻu faʻapitoa e unaia ai le faʻateleina o le tuputupu aʻe.

Le sili aoga o sea sami buckthorn, burdock, dogrose ma castor. O lo latou faifai pea o le a fesoasoani e tupu ai le mafiafia ma umi mata mata i le fale vave ma faigofie. Lenei o se vaʻaiga lautele o mea sili ona lelei fuaitau e tusa ma faʻamatalaga a tatou uso a tagata:

  • fefiloi tutusa aofaʻi o peteli jelly, burdock suauʻu, cognac ma suauʻu o maua atu a cilia. O le a faʻaopopoina le faʻateleina o le malosi ma faʻatelevave le tuputupu aʻe, faʻapea foi ma le faʻamamaina lelei o ou mata,
  • sasaa sina sua o le carrot ma ni nai mataua o le vitamini A i le suauʻu buckthorn sami.O le paluga o le a faʻamalosia ai le laulu mata i aʻa ma uumi ai i le tele e mafai ai,
  • Almond suauu ma le faʻaopoopoina o le iʻa iʻa o le a maua mai ai meaai talafeagai ma susulu.

3. Matapulapulu masini.

O masini e faia i luga o le faavae o castor suauu. E i ai malosi faʻaalia o loʻo faʻaalia, fesoasoani e faʻatupuina le mafiafia o sela, fafagaina, faʻamamaina ma i ai se malosi faʻamalosi i luga o le paʻu o latou aʻa. E le pei o oloa muamua, o le paluga e tatau ona fufulu ese i totonu o le itula pe a uma le talosaga.

E faigofie ona tapena le falemaʻi ile fale. Ina ia faia lea mea, palu ai le 10 g o le castor oil, 16 g o le petroleum jelly ma le 4 g o Peruvm balm ma apalai ma se cotton swab poʻo se manifinifi manifinifi. Taumafai e 'aua neʻi e mauaina le uu i ou mata, ma afai e tupu lea mea, fufulu i le vai mafanafana mafanafana. O le ufimata e leai se afaina i le membrane mucous, ae e ono aumaia ai ma le le mautonu. O toega mea o loʻo fautuaina e teuina i totonu o le pusaaisa seʻia oʻo i le isi taimi.

Mo kuka, e te manaʻomia ni vailaʻau tuʻu (chamomile, calendula, soloaʻiga, coltsfoot ma isi). E faʻatau atu i soʻo se fale talavai a le atunuʻu. I maʻi leaga, e masani lava ona malosi le uʻamea malosi. Liligi meaola ma vai suamalie ma tuu e tui e le itiiti ifo ma le 20 minute.

Mo le komepiuta, e mafai ona e faʻaaogaina ni ie ufi i le vaifofo. Faapipii i luga o mata ma pe a uma le 15 minute aveese na. Ona faʻaaoga lea ole suauʻu ole suauʻu ile pulu. O le aʻafiaga o le faʻagaioiga o le a vaaia i totonu o le vaiaso o le faʻaaogaina, i lalo ole tausiga masani.

Oe mafai foi ona tupu o laulu mata ma le fesoasoani o auala fou faaonapo nei, o loʻo maua i le tele i luga o fata o faleoloa manogi. Peitai, o la latou gaioiga e laga ai le tele o fesili. Muamua, o tagata gaosi oloa e masani lava ona soona faʻateleina le aoga o a latou oloa ma faʻamau ia i latou na o le mana mataina tele. Lenei o se faʻasalalauga stunt, e leʻo se laina e tasi o mea teuteu tino i le lalolagi, e oʻo i le sili ona taugata ma taʻutaʻua, e mafai ona galue mea ofoofogia. Lona lua, o vailaʻau i le aotelega e mafai ona mafua ai allergies ma le mumu o mata, ma o nisi taimi sili atu afaina mai ia i latou nai lo lelei. Tulaga tolu, e tusa ai ma faʻamatalaga tagata faʻatau, fale o fale ua faia mai mea masani a le sili atu le lelei i le lelei ia latou pisinisi alamanuia, ae e na o penny.

Toe faaolaina pe a uma le fausiaina

E taumafai fafine ia avea ma aulelei ma manaʻomia i soʻo se tau ma mo lenei mea e aliali mai i teuteuga teuteu. E sili ona lauiloa falelotu ia latou. Ae mo se vaʻaiga mataʻina mo sina taimi puʻupuʻu e tatau ona e totogia tele i le uiga moni faʻataʻoto. Na le mafai e le laʻau ua seasea ona faʻavaivaia, vaivai ma itagia.

Faʻafefea ona tupu lauulu mata pe a uma le faʻalauteleina? O le tulaga e mafai ona faʻasaʻoina i le faʻaaogaina o fale faʻafoliga o fale. O le fefiloi o castor suauu ma petroleum jelly i vaega tutusa o le a fesoasoani. E i ai foi le faapitoa vailaʻau mascara e vave lava ona taulimaina ia faʻafitauli. E mafai ona faʻaogaina i lalo ole lanu masani, ae mo se faʻaiuga muamua, e sili le tuʻu-faʻateʻia o taimi e te fiafia iai.

Mo le tuputupu ae o le mafiafia ma le uumi o mata mata, e le lava le faʻaaogaina na o mea teuteu o fale ma fale gaosi mea, e tatau ona matauina nisi tulafono lautele:

  • 'ai lelei tatau ma paleni: taumafa i ni polotini, vitamini ma fiber,
  • faataatia ese se aso e tasi i le vaiaso (mo se faʻataʻitaʻiga, Aso Sa) mo se malologa mai teuteu teuteu teuteu,
  • faʻaaoga oloa faʻapitoa na faia faʻapitoa mo nei faʻamoemoe e aveese mascara.

Ae o le a le mea e fai i lalo e leai ni tulaga:

  • alu e moe ma le vali foliga
  • e tipiina le 'ie i le faʻamoemoe o le faʻatelevave o tuputupu ae (o lenei aʻafiaga e mafai na o itu o le lauulu o luga o le ulu),
  • faaaogaina pea mascara ma se susu susu. E sili atu ona faigata le fufuluina nai lo le masani ai, e tatau ona e fufuluina ou mata i taumafaiga, lea e mafua ai le pa'ū o lauulu,
  • faʻaaoga ni taugofie pe leai ni tau.

O la tatou laulu mata na fausia e le gata mo le lalelei, latou te puipuia o tatou mata mai le efuefu, specks, laiti otaota, o le mea lea le tausiga mo latou e taua tele. I le mulimulitaʻia tulafono faigofie, e mafai ona maua ni mata uumi o ou miti i le fale e aunoa ma le faʻaaluina i mea pailate taugata.

Faʻafefea ona tupu vave lauulu mata ile fale?

Faʻafefea ona ola uumi lauulu mata ile fale vave - e manaia i le tele o teine ​​talavou. E i ai ni auala aoga tele, ma o le muamua o le pijat. Faatasi ai ma tamatamailima, palu i le suauʻu suauʻu, faʻamalolo le laumata o paʻu ma silia. E mafai ona e suia i le olive, burdock poʻo se isi, i luga o lau filifiliga. I se faʻaopopoga, o le faia o lenei metotia mo le 5 minute, e iai le avanoa e faʻaleleia atili ai le vaʻai.

Faʻamalosi lelei a le faʻaaogaina o se mea faigaluega. Faafefiloi 1 sipuni ti aloe suauu ma pasili, faʻapea foi ma se sipuni tele o soʻo se suauʻu faʻatasi, rub i le laumata mata i le laina o le ola o silia.

Faʻaogaina o le suauʻu tuʻuina atu

O le masima suauʻu o se lelei tausiga oloa. E le o se aoga le iloa i se aoga e sili ona lelei, talu ai e fesoasoani i le faʻalauteleina o le umi, fafagaina o lauulu ma, talafeagai ai, laulu mata, ma taofi lo latou matua leiloa. E faʻafefea la ona e tupu pulupulu i mata suauʻu?

E taua le faʻaaoga i luga o fulu i le afiafi, ae ia matua faʻaeteete, aʻo puipuia le mata lava ia. Faatali 15 minute ma solo ma se solo mago solo e aveese ai le tele o gaʻo. E taua le maitauina o le suauʻu, ia tumau mo le tele o seneturi mo se taimi umi (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai o se tasi e palaai tele e fufulu ese i le afiafi ma faia lenei faiga faʻamamaina i le taeao), e mafai ona mafua ai le faʻaalia o ni maʻi e le manaʻomia. Ma talu ai e masani ona taumafai tamaʻitaʻi e aloese mai lenei mea i soʻo se auala e sili atu, e sili le usitaʻi i le fautuaga ma faʻaalu ni nai minute fufulu le suauʻu mai laumata.

E i ai foʻi le aoga o le suauʻu Burdock (pei o se isi oloa pe tuʻufaʻatasia ma le suauʻu castor). A o se pulumu mo le faʻaaogaina, o se pulumu mai le mascara tuai, na muamua fufulu lelei, e talafeagai. E mafai ona liligi i totonu o le brasmatic tube ina ia sili atu ona faigofie ona faʻaaogaina i le lumanaʻi. Ma, e pei o le suauʻu suauʻu, faʻaaogaina le apalai ma le tamatamai lima.

Vitamini A. O lenei fofo e aoga tele i le tuputupu ae ma le tulaga lautele o mata. Ae le i faʻaaogaina, faʻaopopo ni mataua o le suauʻu kastor ma faʻaaoga i luga o mata o mata. A maeʻa le 5 minute, patipati se fasi vavae. O le toe mauaina o mata na afaina, o le a fesoasoani e ave le paluga o vitamini A ma F. E mafai ona e faʻaopopoina i latou i le tuʻufaʻatasiga mo le olo.

O se mea lelei mo le totoina o laulu mata o se fefiloi o le tele o suauʻu: castor, linseed, vine vine. Faafefiloi tutusa palasi, suauʻu lauulu, malolo mo 20 minute ma se mata pulepule, fufulu ma mafanafana vai. E pei ona uma ona taʻua, o lenei paluga e mafai ona teuina i se tanoa fagu tuai, naʻo le fufulu muamua ina ia leai se mea o totoe mai mea na muamua.

Ina ia aʻoaʻoina pe faʻafefea ona tupu o laulu mata pe a uma ona faʻalautele, e mafai ona e mauaina i luga o le initaneti ata, e oʻo lava vasega vasega, lea e talanoa ai tagata tomai faapitoa e uiga ia latou togafiti ma togafiti.

Faʻafefea ona tupu ou mata pe a uma ona fausia ma le fale talavai lanumeamata?

Vailaau vailaʻau - o se mea taua tele mo taimi uma. Ma i lenei tulaga, latou te fesoasoani. I luga o le tele o upega tafailagi ma fono, o loʻo taumafai foi le au tusiata e faʻailoa maia auala e faʻapupula ai mata mata pe a uma ona fausiaina ma le fesoasoani a nisi o meaʻai, mea faʻapipiʻi ma decoctions.

O se fofo lelei e maua pe a fai o te pamu chamomile, sage, cornflowers ma faʻaopopo se taga ti. Fai kulimi i mata, tausia mo le 15 minute. O lea tuufaatasiga e leai ni ona itu. Nai lo lena, o le a faʻamalieina foi le fulafula ma mata vaivai. E leai foʻi ni tapulaʻa faʻatatau. Vagana ua tupu se tali teteʻe.

Ole vitio o loʻo sosoʻo i lalo o loʻo faʻaalia maia le auala e tupu ai mata i le fale:

Faʻafefea ona tupu lauulu ile fale?

Ina ia mafai ona malosi ma umi le alofa, e taua, muamua lava, ia tausia lelei i latou:

  • aveese taimi uma makeup ae e te lei alu i le moe ma se oloa talafeagai mo lau ituaiga o vali,
  • faʻaaoga mascara ma mata uila mai tagata gaosi faʻatuatuaina,
  • faia masani fulufulu mata faʻaaogaina le suauu taua,
  • faʻapipiʻi ufiufi faʻapitoa i luga o le alofa i nisi taimi i le vaiaso,
  • Fai faʻamalosi 1-2 taimi i le vaiaso.

Faʻaaoga soʻo se suāuʻu talafeagai i ou tamatamai lima ma faʻamalu lemu i luga o le laumata pito i luga ma lalo, faʻapea foʻi ma le alofa ia i latou lava i le laina tuputupu aʻe. Faʻaauau le faʻamalosi mo le itiiti ifo ile 5 minute.

Compresses ma decoctions o vailaʻau vailaʻau maua ai le malolo, faʻafilemu ma faʻamalosia aafiaga. Le tele o taimi, decoctions o chamomile, coltsfoot, marigold ua faaaogaina. O le cotton pad susu i totonu o le toto e faʻaaoga i mata mo le afa itula.

O matapulepulega ua manatu o le sili ona aoga togafiti fale mo le tuputupu ae ma le maualuga o mata. O le mafuaʻaga lea i le tusitusiga o le a tatou mafaufau ai i lenei tagata auala metotia auiliili e mafai ai.

Masini meaai mama

E tele auala e fai ai ufimata, o nisi o na vaʻaiga na iloa foi e o tatou tinamatua. Sei o tatou vaʻai ile sili atu lauiloa ole gaosi ole fale.

  1. I fetufaʻaiga tutusa, o le pi pi, le suauu kesi ma le suauʻu castor ua fefiloi. E faʻatupuina le paluga i le vai vai taele seia faʻamalieina le pulu. A maalili le palu, apalai i luga ole tapuni male laulu mata ole solo na ufiufi. O le ufimata e tausia mo le sili atu nai lo 15 minute. O lenei fua ua manatu o se tasi o sili ona aoga lelei: pe a uma le 3-4 talosaga, o le a e iloa ai ua le toe paʻu le lauulu, ua atili mafiafia.
  2. Le sua o pateta, suamalie aloe, sina vaega itiiti o le pi meli e faʻaopopo i le tasi pesini. O le iʻuga na faʻapipiʻi lava i luga o le vavae seia ogatasi ma afifi i le kasa. Tampons o loʻo faʻaoga i le laina o mata mata ma taofia mo le 10 minute. Ina ia maua se aʻafiaga vaʻaia, e tusa ma le 10 masker e manaʻomia.
  3. Parsley ua sala lelei ma palu faatasi ma fou sour cream (sili atu rustic). Ua fautuaina foi le paluga ina ia afifi i le sterilezeze ma teu i luga o laumata mo le 20 minute. O se ufimata foliga e le gata e fesoasoani i le vave tuputupu aʻe o silia, ae e atili ai ona lanu.
  4. O mea oi totonu o le ampoules ma vitamini A, B ma le C ua fefiloi ma le tasi, ma sasaa i totonu o le suauu o fualaʻau 'aina e faʻamafanafanaina e oʻo atu i le 20-27 tikeri (sunflower, olive, popo e talafeagai). Faapipii i luga ole laumata mata ma mata ile mata, tuu mo le 40−45 minute, ona aveese ai lea ma se ieie mamago ma mago ie. Vitamin mask o se tasi o sili ona vave. O le faʻatupulaia o le aofaʻi mafai ona vaaia pe a uma 2-3 talosaga.
  5. O faʻamago fugalaʻau fugalaʻau ua liligiina i le vai faʻapuna, ona faʻatagaina ai lea o le pulu susu e malulu ai i le potu vevela. E faʻafefiloi ma le castor suauu e maua ai se mafiafia mafiafia. O le paluga maeʻa faʻapipiʻi saʻo i le fulufulu mata mai aʻa i pito, e le fufulu ese pe a ma le 40 minute. Chamomile mask e faʻaosofia le foliga o lauulu, faʻamalosia le tupu o laulu, puipuia i latou mai le gagau ma gagauʻe.
  6. O laʻau paleni e tipi faʻaolaina e faʻaopopo i le sua fou a le aloe ma faʻataga e tui mo se aso. O le taunuuga o palapala e faʻaogaina i laupama, aloese mai le faʻafesoʻotaʻiina ma mata mata. O lenei nuʻu e taua tele e matauina, talu ai o se mata pulepule e mafai ona vaaia moli mata. Toaga tuputupu ae amata pe tusa o le 5 taimi o aso uma.
  7. O laupepa rosa, olopalaina i se mativa, ua fefiloi ma burdock ma castor suauu, tuua mo ni nai aso i se nofoaga e le maua le susulu o le la. O le maeʻa faʻapipiʻi ua faʻapipiʻi i fulufulu mata mo le 10 aso faʻalua i le aso ma se ie afu mama. Vitamini C, o loʻo i ai i totonu o le tele o laupepa, e iai ona faʻalavelaveina i luga o le laulu, ma o le castor ma burdock suauu e fafagaina le lauulu. Faʻafetai i nei meatotino, o le faʻaaogaina o le tuʻufaʻatasiga e maua ai se vave taunuʻuga: i le aso 5, o le ae mautinoa o le a maitauina o le fugalaʻau ua avea atili mataga ma umi.
  8. O le porotini i le moa fuamoa e vavaeʻese mai le keke, sasaina seia oʻo i le fulu. E fautuaina e faʻaaogaina naʻo fuamoa fua o le nuʻu. O le iuga busa aʻo leʻi momoe e faʻapipiʻi i laupepa mata ma laumata mata, na totoe seʻia oʻo i le taeao. A uma ona e ala, e tatau ona e fufulu lemu oe lava i vai malulu. O le aafiaga o taualumaga e masani ona maitauina pe a uma le vaiaso. Ae o nisi teineiti na latou taumafai lenei faʻamau ma tuʻu iloiloga e uiga i luga o le Upega Tafaʻilagi fai mai latou te leʻi matauina se faʻalauteleina poʻo le faʻamalosia o le laulu mata.
  9. Cognac (mafai ona suia i le rum) ma le suauʻu ese ole mafanafana i le vai taele ua fefiloi ile fua faatatau o le 1 ile 2. O le fuainumera fufulu ma mascara pulumu poʻo na o se cotton swab ua matua faʻaeteete faʻaaoga faʻaalia latalata i le laina tuputupu ae o mata mata. A maeʻa le 30 minute, faʻaoga le cotton cotton ma le makeup remover e aveese ai ma le faʻaeteete le mata. Maitau ma le faʻaeteete e le maua le fofo i luga o le membrane mucous o mata - o lenei mea e tumu i vailaʻau susunuina. E ui i le mea moni e iai le aoga o le mea faigaluega, e sili le filifilia o se isi mea ona o le leaga o mata mata.

E tele auala e faʻavavevaveina ai le tuputupu aʻe o mata i le fale: faʻaaoga le serum poʻo le fale talavai, ae o le sili ona aoga ua manatu o le faʻaaogaina o masker. E faigofie ona gaosia, e faigofie ona faʻaaoga, ma o vaega e gaosia ai e le taugofie ma taugofie.



Faʻasologa o le faʻasolosolo ma leiloloa o mata mata

Le leai o se tausiga e mafua ai le vaivai, lauulu leiloa.

Mea e fesoasoani i le faʻaleagaina o le ituaiga, tuputupu ae faʻatapulaʻaina:

  • nonofo i siʻosiʻomaga faʻaleagaina itulagi,
  • tau o le tau: malulu, vevela, suiga o le tau,
  • le faʻaaoga faʻasolosolo o mea e fai i le fale mo lauulu ulu.
  • masani ona togafitia lau tama: faʻalautele, pipiʻi o mata sese.
  • maualalo-lelei teuteu ma tausiga teuteu. E matua afaina lava o meaʻai e faavae ile ava malosi,
  • masani ona faʻaoga i mea teuteu teuteu, aemaise uliuli mascara susu, momoe ma vali,
  • curling ma tongs e aunoa ma le faʻaaogaina o silicone sulu,
  • le paleni o taumafa

O le masini aoga faʻaleagaina le tulaga o lauulu: o loʻo faʻamamaina mata ma lima, momoe faʻasaga i se aluga.

Suauu suauu

Suauu suauu e aoga, latou te fafagaina le lauulu, fesoasoani televave tuputupu ae ma faateleina le tele. E maua e fofoga mata se foliga teuteu lelei, foliga lelei, eloga.

Le oloa e tatau ona tuu i totonu o se gaogao fagu mai lalo o le mascara, mo le faʻafaigofieina, e mafai ona e vali le cilia i se pulumu.

A o le i faʻaaogaina, o le faʻafanua e faʻamafanafanaina ile vai taele.