Tausiga

Lauulu oleʻalu: mafuaʻaga ma metotia o tauiviga

Lelei ma le soifua maloloina lauulu o se faʻailoga o teuga ma se faamaoniga o lo tatou tosina. Mo lenei mafuaaga, matou te taumafai e mataitu le tulaga o lauulu. E tele a matou mafuaʻaga o atugaluga: a le o le 'oti, ma le mago, ona le magalafu lea, pe le manaia le susulu. O se maasiasi pe a e fufuluina lau lauulu i aso uma, ma i le afiafi ua toe afaina o le lauulu. Aisea ua tupu ai lenei mea ma le mea e fai ai?

Mafuaaga o Oily Hair

O e iloa o le faʻatosina o le laulu o lauulu e faʻalagolago i le lanu masani o lauulu? O lea la, o blondes ma redheads mafatia mai i se faʻafitauli o le itiiti ifo nai lo brunettes. O le laulu lauulu e faʻaitiaina le sebum e itiiti ifo nai lo le lauulu saʻo. Afai o loʻo e mafatia mai le mea moni o loʻo iai lou lauulu gaʻo, muamua e tatau ona e sailia le mafuaʻaga.

  1. O talavou e masani lava ona pagatia i se faʻafitauli faʻapenei, aua a o faagasolo tausaga, o le hormonal background e toe fausia, o sebaceous glands e sili ona faigofie ile testosterone e gaosia i se tele tele. Mo le mafuaaga lava lea e tasi, e tatau ona matamuli talavou i le faʻaalia o mata uliuli ma susulu gaʻo.
  2. O le hormonal talaaga foi suia ma afaina ai le tulaga o le lauulu i le taimi o fafine menopause po o le maitaga. Ole mea lea, pe a fai oe o se tasi o nei vaega, muamua oe manaʻomia le pasi o suʻega ma talanoa i se fomaʻi.
  3. Vaai lelei i mea e te 'ai. E faʻatino galuega sili atu le gaogao o fatu e pei o le tele o piko ma manogi o loʻo ulufale i le tino. O le faʻaaogaina o meaʻai vave, carbonated ma le ava malosi o le a afaina ai le tulaga o le lauulu. Tele vailaʻau o le a afaina ai foʻi ma le laulu ole laulu.
  4. Masani e faʻamaluluʻeseina le i ai le faʻafeagai o se tasi o tatou sailia. E masani lava o mafuaʻaga mafuaʻaga i le faʻaaogaina o matapulepulega faʻapipiʻi ma faʻamalama. O ulu ulu e le tatau ona faia i ni mea gaosi, e tatau ona tausia mama.
  5. A faʻateleina le gaʻo e o faʻatasi ma le vevela ma le malie o le susu, e tatau ona e vaʻai ia oe pe e te maua faʻapitoa dermatitis.
  6. Tasi le itu taua e faigata ona alofia o le faʻaaloalo. E manaʻomia tausiga faaeteete aso uma iinei. Ma o le a tatou faamatalaina le auala i lalo.
  7. Talu ai nei, o le mea masani taatele o le popole. Tausiga tuʻufaʻatasiga, faifai pea lavelavea, faʻafuasei oona, le lava o le lelava ma le le lava o le moe - o nei mea uma faʻateleina le avega i luga o le tino faʻaletonu ma le galuega o le sebaceous glands. I lenei tulaga, e te manaʻomia le mafaufau le tumau, fai se faasologa ma faʻaleleia lou olaga.

Masini uila - o le a le mea e fai i le fale?

Ole a aoga ole vaimama. Tusa lava poo le a le faʻamamosi e te faʻaoga ai, ia e sauni se fufulu.

  • O se tasi o auala sili ona masani ai o le 3 sipuni apu kulimi cider i le lita o vai mafanafana. Aua nei galo e fufulu lou lauulu pe a uma ona fufulu. E mafai ona e fufuluina le vaifofo i lauulu.
  • E mafai ona e faia decoctions o lauti ti. Aumai 5 g o laulaʻau laulaʻau ma ni ipu vai se lua. A tui, faʻaopopo lua sipuni o le uaina paepae (mamago) ma se sipuni tele o le sua o le tipolo. Faavaivaia mea uma ile lua ipu vai mafanafana ma fufulu lou lauulu.
  • I totonu o le umukuka o soʻo se faletua, e iai le lau. Sasaina lau sefulu, inu i totonu o le vai vai i totonu o le lita o vai, vaimama ma faaaoga.
  • A i ai lau aloe i lou fale, ona faʻaaoga lea le sua na faʻasusu mai i ona lau, ae leʻi teuina i le pusaaisa. O le lita o vai mafanafana o le a lava ma se sipuni tele o le sua.
  • O le sua o le kulimi e aoga. O le kuata ipu vai suamalie e tatau ona fefiloi ma le afa ipu vodka. I totonu o le masina, palu le faʻavae i totonu o lauulu ulu tasi i aso uma lua. E mafai ona e fuaina se tipolo ma sasaa le selau kalama o le vodka. O le faʻavaega e tatau ona teuina mo le vaiaso i totonu o le pusaaisa. Ona faʻaopopo lea o se sipuni o le glycerin i le faʻamaʻi na oʻo ma olo i le ulu ile afa itula ae leʻi fufuluina le ulu.

Fulufulu mata e vave maua gaʻo

Muamua e tatau ona e aʻoaʻo ni nai tulafono mo le faʻaaogaina o matapulepule. E tatau ona fufuluina ma le faaeteete i totonu o le paʻu, ona tuu lea i luga o le pulou (pe na o le nonoa o se taga i le faiga o se sikafu), ma afifi se sikafu po o se sikafu i luga. Afai e matutu pito o lou lauulu, ona e te le manaʻomia le faʻapipiʻi o latou mata; lulu i latou i pito ma le suauu olive lelei. Aua le fufulu ese le ufimata i le vai vevela; o le vai vevela e tatau ona afa tikeri maualuga atu nai lo le vevela vevela. Uluaʻi masina muamua, o matapulapasi e faʻaoga faʻalua i le vaiaso, tasi le vaiaso poʻo le lua foʻi mo le tausaga.

  • O se tasi o fofo sili ona lelei o le omea, sili fiafia lanumoana poʻo le lanumeamata. E faʻamamaina atoatoa pori ma aveese sili sapo ma sebum. E faigofie tele le ufimata: faʻatau le omea mamago ma faʻamama faʻamalosiʻina ia ma le minerale vai i le ogatotonu o siva kulimi. E mafai ona faʻateleina le aoga o le mata faʻaopopo e ala i le faʻaopopoina o le sipuni tele o le mamago sinapi. E ese mai le mea moni o loo e aveese lou faʻafitauli tele, o le ponesi mo oe o le a avea ma le faʻamalosia o lauulu tuputupu ae. Oe mafai foi faʻaopopo tolu sipuni tele o le apu kulimi nai lo le sinapi. Matau o le omea e faigata ona faʻaaoga, o lea ia susu muamua lou lauulu. Fufulu lou lauulu ma le faaeteete.
  • Afai e manifinifi lou laulu, o lona uiga e tatau ona faʻamalieina ma vitamini. E manaʻomia le fefiloi o le suauʻu o loʻo loma (talafeagai burdock, olive, almond). I se tulaga lautele, e tatau ona e mauaina ni sipuni se lua o le suauʻu ma faʻaopopo le tutusa aofaʻi o le sua faʻamamaʻi o soʻo se sitepu: limapipi, limu, moli. Matou te teuina le matapulepule mo le fasefulu minute.
  • Soo se ituaiga paʻu ma lauulu e manaʻomia le faʻamamaina. Afai e te manaʻo e faʻaitiitia susulu gaʻoa ma i le taimi lava e tasi faʻamalosiʻau lau lauulu, o se ufimata oatmeal e talafeagai lelei mo oe. Afa o se ipu vai faʻasusu e tatau ona faʻatumuina i le lua sipuni oatmeal, pe a uma le 20 minute, pe a tupu le umu, faʻaopopo se sipuni ti madu ma glycerin. O lenei masikulu e mafai ona foloina e le gata i totonu o aʻa, ae e faʻaaogaina foʻi i lona umi atoa, e aunoa ma le fefe i le soona faʻamalieina faʻailoga. A fufulu ese le ufimata i le afa itula ma le mafanafana vai, o le a e maitauina se alualu i luma sili atu i le tulaga o lauulu.
  • Beautician fautuaina le faaaogaina o se ufimata e faʻavae i luga o le kefir. Ina ia faia lenei mea, i se ipu vai lona tolu o le kefir, e tatau ona e faʻaopopo ni mataʻupu se tolu o ni suauʻu taua o bergamot, citrus, rosemary.
  • Faʻasusu ma le palu 15 ml o le vai mafanafana, 10 g o le mago fefete ma fuamoa paʻepaʻe. Taofi le paluga e tupu i luga o lou ulu seʻi mago le fatuga.
  • E tele isi mea na amata. Mo se faʻataʻitaʻiga, quince core, faʻafefeteina faʻatasi ma fatu i totonu o se vai taele, fesoasoani e faʻateʻia ole susulu gaʻo (naʻo le tasi le vai vai). A maeʻa ona fufulu ese faʻamalama i le vai, e mafai ona e fufuluina lou lauulu i le lefulefu laufusi (se sipuni fua i le afa lita o le vai).
  • Afai o se pupuga faʻapipiʻi ua o faatasi ma le susu ma le laulu, fai se matapulepo o le aniani sua ma vodka (1: 2). E aoga tele le ufimata, ae i ai le minus - o le manogi leaga. O le mea lea, e sili le fufuluina o lauulu pe a uma na o se ufimata ma se mea manogi manogi. Mo se faʻataʻitaʻiga, manogi fualaʻau tuʻufaʻafau (plantain, mint, nettle, sage, St. John's wort).
  • E tofu le fale ma falaoa enaena. E mafai foi ona faʻaaogaina! Liligi le afa ipu fagu vai i totonu o le afa falaoa. A liu falaoa i le palapala, olo i le ulu. Fufulu le ufimata e aunoa ma le faʻaaogaina o le faʻamalama.

O le a le mea e fai pe a mamago aʻa ma mago la?

E masani lava, o se faʻafitauli o se uiga o tagata e ana le laulu umi. Aisea ua tupu ai lenei mea? E tele mafuaaga mo lenei. Faʻataʻitaʻiga, metabolic disorder poʻo se le paleni o meaʻai. Afai o mea i fafo atu (perm, faʻateleina vevela vevela) faʻaopopoina i lenei, ona matou maua ai lea o se taunuuga leaga. O le le filifilia lelei o fulufulu oloa oloa taʻitaʻia foi i le mea moni o pito e vaevae ma matutu, ma o le a faʻatopetope avea ma berminyak.

Aua le popole, fesuiaʻi i fofo masani. Muamua, aʻoaʻo pe faʻafefea ona selu lou lauulu.O le pulupulu lea e mafai ona fai e aunoa ma le faʻaogaina o ni mea e ese mai ai le gaʻo faʻalenatura o loʻo faʻaʻofoina le paʻu. A selu ona tufatufa lea, e tufatufa atu i lauulu uma, o loʻo faasolosolo malie a latou moli ma foliga teuteu lelei.

Faʻamago lou lauulu i se 'auala masani. Pe faʻapipiʻi i le "malulu o le ea" faiga poʻo se fulufulu laulu i ionization. O lauulu e le tatau ona fufulu ile vevela, ae i le vai mafanafana. Aua le fefe e faʻaaogaina le suauu mo ufimata. O nisi e talitonu sese o suauu e maua ai le mafiaʻe o lauulu, ae e leʻo lea.

I le auupega o au mea teuteu tatau ona avea ma solo mago. I le taimi muamua, sa talitonuina o ia laupepa e talafeagai lava na o luga o le auala, pe a le mafai ona fufulu lou lauulu i le mafanafana vai. Ae o lenei mea e fesoasoani e le gata faʻasaoina le taimi, ae le faʻamamaina foʻi le fesoasoani ile faʻamamaina pea. Soʻo se taimi e te faʻaaogaina ai matapulepule, apalai le burdock suauu i pito.

O le a le mea e fai e puipuia ai le laulu o le gaʻoa?

I faʻaopopoga i le faʻaogaina o matapulepule ma shampoos, e tatau ona e mulimulitaʻi i isi tulafono sili atu.

  1. Vaʻavaʻai lelei mea ai. Taumafai e faʻaititia le faʻaaogaina o le 'ava, faʻapea foʻi ma meaʻai gaʻoa ma manogi,' ai o lafu, kofe. O aso uma o loʻo i ai fualaʻau, meaʻai susu, fualaʻau. E tatau ona inu le itiiti ifo i le tasi ma le afa lita o vai mama i le aso.
  2. Fufulu lau lauulu tatau. Aloese mai le vevela vai, faʻaaoga manino nai lo le kulimi kulimi. Faʻaaoga le pulu lemu i le aʻa latou lava, ae tufatufa i le umi atoa.
  3. Aua le fufuluina lou lauulu sili atu nai lo le lua aso mulimuli ane. Na o le faʻamamaina e le faʻamamaina o le tulaga.
  4. Sili atu ona i ai i le ea fou ma ia mautinoa e lava le moe, e ui lava i le uta ma le tele o mataupu faanatinati. Latou te faafetai ia te oe e le gata mo lauulu, ae faapea foi ma le tino atoa.
  5. Aua le aoina le lauulu i totonu o le talo ma fusi mafiafia ofuvae ma lauulu.
  6. Fufulu pulou ma aluga pulupulu soo. Aua nei galo e nana lou lauulu mai le susulu o le la i le taumafanafana, ma mai le malulu i le taumalulu.
  7. Taofi le popole i mea laiti, popolega le talafeagai e faʻaleagaina ai le tulaga o lauulu.
  8. Mataitu le tulaga o le selu. Fufulu faʻatasi ma vai faʻamamaina poʻo se vaifofo maligi faʻasamoa i le tele e mafai ai.
  9. Vaʻai totoʻa i vailaʻau o loʻo e inu, aemaise lava pe'ā amata ona e faʻaaogaina fualaʻau hormonal, ona i ai lea o se faʻaletonu i le tulaga o lou laulu ma paʻu.

Fale talavai togafitiga mo lauulu gaʻoa

Oe mafai faʻatau faʻatauina atoatoa taugofie sauniuniga i le fale talavai e fetaui lelei lelei ma faateleina lauulu gaʻoa.

  • Faʻatau suauʻu feololo ma vai inu vailaʻau, palu faʻatasi tasi i le tasi ma faʻamau i totonu o aʻa i aso tolu uma.
  • Maua lua ato o laʻau: tasi ma le sage, o le isi i le fugalaʻau chamomile. E mafai ona e tapena se kulimi faʻaaoga se sipuni tele o laupepa taʻitasi ma palu ma vai faʻamama. Aua nei galo e fufulu le tali mai, e le manaʻomia le fufulu.
  • Faamama paʻu oak i totonu o le vai taele (lua sipuni i le afa lita o le vai) mo le luasefulu minute, ona olo lea i aʻa. Aua le pisa.

Moli mo lauulu gao

Ua maeʻa ona e filifilia se moli pe afai e te fufuluina ma le selu lauulu lauulu, taʻe, aua le palapala i le afiafi, latou te i ai le soifua maloloina, ae le faʻapipiʻi susulu.

E tele ituaiga faʻalelei teuteu palota na palota mo se toʻatele o fafine. O mea ia ua i totonu o loʻo aofia i lea lisi.

  • Wella Faatonutonu mo le masani ona faʻaaoga. Malulu ma agamalu vai palapala moli.
  • lulu pulou po ole faʻamalositino e le gata e faʻamamaina ai le susulu le lelei, ae faʻafouina foʻi ma leo mo ni nai aso.
  • F.lazartigue micro-penina o se lelei filifiliga aua e aofia ai fua fualaʻau ma penina vaega.
  • Burdock shampoo e faʻaosofia ai le faʻafouina o paʻu sela.
  • I le "Control Procurement", o le na manumalo i lenei vaega o le "Head & Shoulders" shampoo.
  • Soʻo se shampo e aofia ai le burdock oil. Mai togafiti aiga, "Fua o meaʻai aiga", "Herb magic", "Mama laina" e lelei.
  • Tar shampoos e lelei i le tau faasaga i gaʻo (ae o iinei foʻi, o le manogi sili ona manaia e mafai ona faʻaalia i le minus).
  • O nisi taimi e mafai ona suia lau faʻatau shampoos i mea fai fale. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fuamoa e iai lona fufuluina. Lua moli, 100 ml vai, o se sipuni ti o le sua o le tipolo ma ni nai mataua o le suauu olive - ma ua maeʻa lau masini teuteu. Sui faʻamalosi tino ma lau mea e te fiafia ai i mea teuteu ma faʻalenatura fale faʻapipiʻi.
  • E mafai ona e faʻaopopoina sitosi, lavender ma le lauti laʻau taua o suauʻu i le faʻamalama.

Aisea ua amata gaosia ai lauulu

Afai o oe lava oe e ona le laulu masani, ma faafuaseʻi feagai ma lenei faʻafitauli, ona faʻalogo lea i mea nei e ono i ai i lou olaga:

    Faigata masani lava. O isi taimi o le soona faʻamalosi tino poʻo le mafaufau, e faigata i le tino ona feagai, e ono afaina i le faʻateleina o gaioiga o le sebaceous glands.

Mativa taumafa. Faigofie meaʻai i faleʻaiga meaʻai vave, vai inu uʻamea, soʻona gaʻoa ma manogi mafai ona afaina ai le lauulu. O meaʻai tutusa e sili le aofia mai i meaʻai.

Vailaau. O le faʻaaogaina o nisi vailaʻau, pei o antibiotics, antidepressants, hormonal contraceptives, e mafai ona afaina ai nisi gaioiga o le tino. I lenei tulaga, e fautuaina e taofi le togafitiga (ina ua maeʻa feutagai ma lau fomaʻi) e faʻamaonia pe faʻateʻaina masalosaloga.

Tupu. Genetics faia se sao taua. E tatau ona e sau faʻatasi ma le faʻafitauli ma faʻaititia i auala eseese.

Hormonal suiga. E mafai foʻi ona aʻafia ai le faʻaalia o manoa o "icicles". E le gata i aso faʻapitoa o le fafine, ae ua oʻo foʻi i le matutua, maʻi, maʻitaga, maʻitaga. I lenei tulaga, o le filifiliga sili lava o le faʻafesoʻotaʻi fomaʻi poʻo se tagata e taofia o ia.

Le lelei tausiga. E taua tele le filifilia o le faʻamalama, balms, masks mo lou paʻu ma lauulu ituaiga. O le trichologist ma se faufautua lelei i se faleoloa faʻapitoa o le a fesoasoani e faʻatinoina le filifiliga o mea teuteu.

Lauulu Meafaigaluega ma pulou. Le masani ona ofuina pulou, sikafu, pulou e taofia le paʻu mai le manava moni. I lenei tulaga, e sili atu le filifilia o 'ie masani ma mea e masani ai, faʻapea foi le ave ese o le ulu mea ulu i soo se taimi e mafai ai.

  • Eseese faʻamaʻi. Afai e faigata ona faʻavaeina le mafuaʻaga o paʻu oulu ole laʻau, e aoga le suʻesuʻeina mo maʻi o loʻo natia. O mea e tupu ai faʻafitauli e mafai ona avea ma faʻafitauli i le endocrine system poʻo le gastrointestinal tract. A toe malosi mai le maʻi autu, o le a fofo le lauulu lava ia.

  • Ina ua maeʻa iloiloina auiliiliga i luga, e mafai ona e tutoʻatasi faʻamatalaina le mafuaʻaga o gaʻoa lauulu ma amata ona suia lau masani olaga.

    Ole lauulu e gaosia ona ole fai soo

    E tupu ia i tatou lava faaosofia faafitauli i foliga vaaia, ma lauulu suauu e leai se tuusaunoaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te fesuiaʻi tele le pulega o lauulu tausiga, ona latou mafai "tali" le lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taumalulu ma le tautotogo, fufulu lau laulu i le 4-5 aso, ma i le taumafanafana - i aso uma. Ina ua mavae na suiga e le pau o le a tatau ona gaioi i le tutusa "fati."

    O le mea moni o le laulu ma fulufulu ua uma ona fetuunai i aso uma taualumaga, ma sebum amata ona gaosia atili malosi. Ina ia faʻaʻeseʻesea o lauulu gaʻoa, oe manaʻomia le ulu malie i le masani fausiaina (4 aso). Muamua, fufulu lou lauulu i isi aso uma, ona taumafai lea i le lua, mulimuli ane i le tolu aso. E faasolosolo malie lava, o le paʻu alu atu i lona masani "faasologa."

    Masini uila, o le a le mea e fai mo se tali vave

    E masani ona tupu e le foliga le laulu le sili ona lelei, ae o le faʻaiuga e manaʻomia i se taimi vave, o lona uiga, e leai se taimi e fufulu ma faʻamago ai le lauulu. Mo foliga fou ma teuteuina lelei, e mafai ona e faʻaogaina nei togafiti nei:

      Maua se kulimi mago. E faʻamatalaina le tele o suauʻu ma palapala. O le a faia 10 minute e faʻaaoga ai, ma o le lauulu o le a foliga vaaia sili atu le lelei.I le faʻaoga i le mea e fai ai siamu, e mafai ona e faʻaaogaina le falaoamata (mo blondes) ma le mago sinapi (mo tamaitai laulu enaena). Peitaʻi, e sili atu ona faʻataʻitaʻi muamua ni fofo i totonu o se fale toʻafilemu aiga ina ia aua neʻi tupu se faʻalavelave e leʻi mafaufauina.

    E mafai ona e fufuluina ma vave faʻamago naʻo pito i luga, ae ia e manatua o lenei filifiliga e fetaui lelei mo na o le aoina o le lauulu, ma le "vaitaimi o le faʻaaogaina" ua faʻaititia i le tele o taimi, ona o curls mama e faasolosolo malie ona tumu i gaʻo.

    E tatau ona e faʻaeteete ile fulufulu e fesoasoani ile laulu e faʻatumauina lona fou foliga umi. Latou ua uma ona salu i luga o le lauulu mago. E toʻatele o latou e iai foʻi le vaivai o faʻamasinoga.

    Afai o oe o se fiafia pule o le pu, ona e mafai na ona fufuluina (o le a sili tele vave nai lo le fufuluina atoa le ulu), ma aoina isi mea na totoe.

    Afai o le tulaga o loʻo leai se faamoemoe ma ua leai se faʻamoe poʻo se mea faʻapipiʻi i lou lima, taumafai e pupuni foliga o lou lauulu. Nonoa se sikafu po o se lipine, tuu i luga o lou ulu se bezel po o se tioata pe a talafeagai le tau.

  • O se lelei filifiliga o le "mata" o lauulu 'eleʻele o se fulufulu fulufulu lauulu poʻo seisi lava ma le ao laʻuina. Mo sili curls, taumafai e selu sina tamaʻi aʻa i aʻa. O le mea lea, e te avatua ia i latou le tele, ma o le a faʻatupuina atili lo latou usitaʻi.

  • Auala e faʻatautaia ai lauulu selo

    E taua le filifilia o mea saʻo e faʻatautaia ai, ma o loʻo iai ni vailaʻau e faʻafailele ai le fafagaina, o le faʻamamaina, o le faʻamamaina o lauulu loloto, ma le aveeseina o le mea e oso mai ai ile papala ole gaʻo. Afai ua e naunau e tafiesea le laulu ole laulu ma tausi latou soifua maloloina, o nei fautuaga o le a mautinoa lava aoga.

    O le a le faʻamalama e filifilia mo lauulu gao

    E sili lava le faʻatauina o le faʻamalama i le fale talavai e fai ai fomaʻi. E togafitia, ona o lauulu suauu "mafatia" mai lona tulaga. O i latou foʻi e mafuli i suiga o le vevela ma aʻafiaga leaga o le ea.

    E i ai le tele o laupepa mo lenei ituaiga o lauulu. O le mea taua o le filifili mo oe lava o le sili ona aoga. O nisi o ituaiga, pei ole DAVINES, latou te ofoina atu le Natural Tech Rebalancing System Shampoo. E matua faʻamamaina le maʻilaʻulu, faʻaleleia le lapoʻa o fatu, e maua ai le tele, toe faʻafoi le fausaga o lauulu ua faʻaleagaina.

    Ae ui i lea, o lenei faasologa e mai le “elite cosmetics” vasega, ma e le o tagata uma e mafai ona mauaina. O le mea lea, o loʻo i ai paketi filifiliga, pei o Schauma 7 laulaau. O loʻo aofia ai i mea nei mea taua e puipuia ai le paʻu o le paʻu ma fufulu malie lauulu. A maeʻa ona fufuluina, ona latou faʻatumauina lea o lo latou fou ma masani masani susulu umi.

    Ua ofoina atu e kamupani kamupanī a latou mea sili ona lelei i le taua o fulufulu uila. O le kamupani Holani KEUNE ei ai le laina o le P13 shampoos, o le kamupani Italia Selective Professional ua ofoina atu lana tali i le faʻafitauli o le uluulu lauulu: Equilibre Pro-Tek shampoo. Sa i ai i le auupega a Londa, se mea faigaluega ma le keratinisa, e maua ai le laulu ma le lauulu.

    Le faʻaaogaina o matapulepule mo lauulu popo ma henna

    I totonu o fulufulu mea oloa, o le henna o loʻo taʻimua. O lenei vailaʻau masani faʻaogaina le gaʻo tele ma ufiufi fulufulu taʻitasi, puipuia mai manuʻa eseese. Afai e te le manatu e vaeluaina ma lau paolo o lauulu, filifili ni lanu le henna. E tutusa ona faʻamalolo ana meatotino, ae e le vali lona lauulu. Ae ui i lea, i nisi tulaga, e leai se lanu henna mafai ona faalanuina lou lauulu laulu i se lanu samasama pe lanumeamata.

    O Henna e faʻatau atu i le fale talavai poʻo se faleoloa i ato laiti. E masani lava, o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina e faʻamatalaina i luga o le afifi, pe a leai, mulimuli i fautuaga nei:

      Liligi 1-3 sipuni palapala i totonu o se pusa loloto (fuafua i lauulu umi).

    Faʻaopopo ni nai sipuni ti o vai vela e fai se lavalava tutusa.

    Faʻaaoga se pulumu, apalai le paluga i lauulu uma, aemaise le gauai atu i aʻa.

    Ufiufi lauulu muamua ile polyethylene ona sosoo ai lea ma se solo.

    Ina ia amata, o le 25 minute o le faʻatali o le a lava, mulimuli ane e mafai ona faʻateleina le taimi i le itula.

  • A maeʻa le fufuluina, fufulu lou lauulu i le vai.

  • Faʻaaogaina matapulapulu i lauulu suauu

    E maua ai foʻi le faʻamamago a Clay. E faʻamau i lauulu susu ma faʻatali pe tusa o le itula, a uma ona fufuluina i le vai. E sili atu le faʻaaoga le omea lanumeamata. 1-2 sipuni tele ua faʻamamaina ma 3 sipuni ti vai seia oʻo ina faia se homogenous maso. O le paluga e faatatau i lauulu o aʻa. A maeʻa le itula, fufulu ese ma le faʻamalama.

    E taua le manatuaina o le vai tapolo masani o loʻo iai le tele o sulfates, fluorides ma isi uʻamea mamafa. E aʻafia uma i latou i le paʻu ma mafai ona faʻaosofia le gaosiga o gaʻo. O le mea lea, taumafai e fufulu lau lauulu i le sili atu vai pamu.

    Ina ia faʻaleleia atili le tulaga o lauulu gaʻoa ina ua uma ona faʻamamaina le palapala, e mafai ona e faʻaogaina le masima sami (pe a fai o se mea e masani ai ma faʻamamaina). Faaopopo se sipuni ti masima i se koneteina tele vai ma fufulu lou lauulu.

    O nisi suauu e fesoasoani e faʻafetaui ai le tele o gaʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, fugalaʻau, jojoba, almond, lauti laʻau, mint, lemon. Taumafai e filifili balms ma nei mea.

    Faiga suauu suamalie ole fale

    E mafai ona e faʻaleleia atili le tulaga o lou lauulu i le faʻaavanoaina o se mea faʻamaonia faleaiga. O le tuufaatasiga o fale mata aofia ai mea e taugata tele ma e toetoe lava o lima:

      Ufimata ma kukama. Ina ia saunia le kulimi kulimi, ave i ni vaega tutusa le sua (e mafai faatasi ma le pulupulu nutimomoia) kukama ma 40% ava (e mafai ona suia i le vodka). E mafua mai i le paluga ua soʻona faʻapipiʻi fulufulu lauulu faʻatolu taimi ile 10 minute. Ina ua mavae lena, o tagata uma ua fufulu ese. O lenei vasega e tatau ona faia mo le itiiti ifo i le tasi le masina.

    Ufimata ma pepa ma kefir. Olo se tasi pepa pepa e fai ai lemu, ma palu ma 2-3 sipuni o le kefir. O sea paluga e tatau ona faʻaaogaina i lauulu mo le afa itula.

  • Aloe sua ma kapeti. A o le i faʻamalama le faʻamalama, e mafai ona e fufuluina le aloe poʻo le sua kapisi i totonu o aʻa. O nei oloa faʻalenatura ei ai se faʻaititia aafiaga. A maeʻa le talosaga, fai se pulou faʻapitoa poʻo le faʻapipiʻi lou ulu ile cellophane. A uma le itula, fufulu lau lauulu pei ona masani ai. E taua le manatua o kapeti e mafai ona laʻititiina lalelei lauulu, ina sili atu blondes sili filifili aloe.

  • Faʻafefea ona malamalama o le laulu o lo o gaosia?

    E laʻititi le manaia le susulu mai ole laulu oleulu pe a uma ona faʻasusu, ae seiloga e mama, ma palapala vave. I se taimi vave, o le lauulu ola malulu, ave a foliga lemu, ua tautau i "icicles". Tagata e ona lenei ituaiga o lauulu e le masani ai ona fetaiai vaevae pito poʻo le felanulanuaʻi o le paʻu pe a uma ona fufuluina. A maeʻa ona faʻamamago ma se laulu fulufulu, o le laulu e masani ona le mauaina le matagofie. A e le fufuluina lou lauulu mo le tele o aso, o se manogi le manaia. I se faʻaopopoga, faʻateleina sebum e o faatasi ma le vevela ma le susu, o loʻo ufitia atoa luga o le ulu.

    I le masani auga, o le sebaceous glands synthes o le aofaʻi e tatau ai le gaʻo, e fausia ai se vai-lipid ata i luga o le paʻu. O lenei ata o loʻo i ai lona puipuiga - e puipuia le paʻu ma lauulu o aʻa mai le ultraviolet radi, susu leiloa ma le tui o siama ma pathogenic microorganism i totonu. Ole mafuaaga autu ole lauulu ole gaʻo ole sili gaioi lea ole glands, lea e maua ai le tele o sebum. Peitaʻi o le a lava le mea e faʻamalosia ai a latou galuega malosi e tatau ona faʻamaninoina faʻatasi ma se tagata poto faapitoa.

    Le masani masani itu e faʻateleina ai le gaioiga o glands:

    • Tofi faʻatonuga. Le numera ma le gaioiga o le sebaceous glands ua genetically polokalama.
    • Honalonal suiga ma faʻalavelave. E tele taimi, e mafatia ai talavou ile laulu ole sela. I le tino, i le taimi o le talavou, o le gaosiga o le testosterone faʻateleina, lea ei ai se faʻamalosiga faʻaosofia luga o le sebaceous glands. Faateleina ole laulu ole mata e maitauina foi ile taimi ole maitaga, menopause, popolega ma faamai o le endocrine faiga.I le tulaga mulimuli, e tatau i se tagata ona feutagai le endocrinologist.
    • Ua le lelei meaai. Mo gaioiga masani ole glands, e lava le aofaʻi o vitamini B e manaʻomia.Faʻatasi ma a latou leai, le sebaceous glands afaina. I se faʻaopopoga, o vailaʻau pei ole kafeini poʻo le nicotine e faʻalavelavea i le faʻaaogaina o nei vitamini, ma le ava malosi, gaʻo ma meaʻai manogi e fai ma sao i le gaosia malosi o sebum.

    O itu i fafo e aʻafia ai foʻi le siʻitia o le gaʻo:

    • Faifai pea faʻamanusuE feteʻenaʻi ona foliga mai. Lenei matou maitauina se lio leaga. E vave ona filogia le lauulu, e tatau i le tagata ona fufuluina lona lauulu i aso uma. I le taimi lava e tasi, o se ata faʻanatura puipuia e aveese mai le uluulu, ma le sebaceous glands amata ona gaosia faʻalilolilo i se faʻateleina auala. O le iʻuga, o le lauulu e atili gaʻo ma faʻavaveina.
    • Le usuia soo ma le umi. O le gaʻo mai aʻa o le laulu e tufatufa atu i le umi atoa, ma e vave faʻaleagaina. O le tutusa le faʻagaioiga e tupu pe a fai e te masani ona fetuʻunaʻi pe paʻi i le laulu e faʻaaoga i ou lima.
    • Saʻo le filifilia o vali taumafa. A faʻapea e faʻamago e lau oloa i ou meaʻai (faʻapipiʻi, ufimata), ona faʻatetele loa lea o le meaola e faʻaalu ai le mea lilo. O le malosi o le oloa, o le tele foʻi o sebum e maua.
    • Le lelei le lauulu ma le ulu ole tausiga. O tagata gaosiga o mea faʻatau tino e masani ona tusia faʻamatalaga mo latou faʻaaogaina, ae e faafia ona tatou faitauina? O i ina e omai ai mea sese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi tamaʻitaʻi e folo le lipo fulufulu poʻo le conditioner i totonu o le ulu, e ui e le o fuafuaina mo lenei mea. A faʻaaoga nei tupe, e tatau ona toe solomuli nai senitimita mai le lauulu. A fufuluina lau lauulu, e tatau ona e faʻaoga le vai mafanafana, aua o le vai vevela faʻamalosia le gaioiga o glands.
    • E televave masima e tupu pe a o le tagata i totonu o se potu i luga o se ufiulu ulu.
    • Aua nei galo e uiga ile pulumu lauulu. E tatau ona faʻamamaina, fufulu le mea faigaluega tasi le vaiaso.

    Filifili se fualaʻau

    O le fufuluina o latou lauulu, ua fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o le lauulu laupepa lelei ma se vai faʻatumauina. Opaque shampoos o loʻo i ai le tele o aitema e vave ona nofo i luga o le lauulu ma o le iʻuga, o le lauulu e vave ona palapala. O mea e pei o le Gel e iai le silicone, sulfates ma parabens, o lea e le fautuaina ai i latou.

    E tatau ona i ai se tusitusiga i luga o le afifi - mo le faʻaogaina i aso uma, e le faʻamamaina e le ulu le mea mo le ulu. Vaai lelei i le faʻavae. Mea e lelei ai, pe a fai o loʻo i ai suauʻu amino ma laupepa vaega e faʻatonutonuina le galuega o le sebaceous glands - nettle, chamomile, calamus. Taua suauu o citrus - lemon, mandarin, moli, faapea foi ma le lauti tree suauu, bergamot, lavender, pine, mint, cypress, ma faapea foi ma minerale - sulfur ma zinc fesoasoani faʻaititia le faʻamalamalamaina synthesis.

    Moli mo lauulu mumusu tatau:

    • Fufulu lelei lauulu ma le ulu
    • Galue i le galuega a le sebaceous glands, faʻaitiitia a latou gaioiga,
    • Ia foaʻi ma laulu le lauulu, ia maua ai se selu faigofie.

    O le mea laupepa filifilia e talafeagai?

    Ole tele o laupepa mo lauulu gaʻoa o le a le mautonu ai soʻo se tasi oi tatou, ae e oʻo lava i le filifilia taugata maualuga-lelei oloa e le faʻamautu se faʻaiuga lelei. O faʻailoga o loʻo mulimuli mai e fesoasoani ia te oe e iloa ai pe sa e tago i le faʻamalama mo se mea saʻo pe leai:

    • ua mulumulu lelei lauulu, leai se gaʻo i luga,
    • loka e usitaʻi lelei ma selu lelei,
    • lauulu e silika, susulu,
    • paʻu i luga o le ulu e aunoa ma le ita.

    A fufuluina lau lauulu, aloese mai le feteʻenaʻi o le vai o le vevela, aua o faʻafuaseʻi suiga i le vevela faʻatupuina se gaioiga sili atu gaioiga o le sebaceous glands.

    Algorithm mo le fufuluina o lau lauulu i le seliina o lauulu:

    • E tatau ona malulu le vai
    • Ae le i fufuluina, faʻapena le uluulu. Totonu 1-2 minute, lima malosi fesuiai le paʻu i le pale,
    • Faʻaoga oloa talafeagai.Gauai atu i mea teuteu ua i ai omea. O lenei oloa faʻalenatura o se sili gaogao lelei, aoina uma gaʻo ma faʻamalosia le ulu. O mea taua e pei o le suauʻu, rosemary ma le peppermint ua faʻamaonia lo latou lelei.
    • Fufulu lauulu i le tui poo le paʻu o paʻu o le oak, o loʻo iai sona aoga.

    Ma lauulu gao, e sili ona aoga le tausiga faigata, vagana ai mo le lauulu ma fufulu, faʻaaoga balms ma masks.

    O le pulu pasese o le oloa autu e tausia ai. E faʻaitiitia le alkali agavale pe a maeʻa le faʻamalama. Ma faʻalagolago foi i le tuʻufaʻatasiga, fafagaina, faʻamalosia le lauulu ma faʻatelevave lo latou tuputupu ae. Faaaoga se pulutasi i luga o le umi atoa o le lauulu, gauai faapitoa i le fautuaga, o aʻa e le afaina. O le pasama e faʻaoga 1-3 taimi i le vaiaso, e teu i luga o le lauulu mo le 5-10 minute. E le tatau ona iai ni silikika ma suauʻu fualaʻau laʻau, aʻo latou faia le laulu e mamafa ma avatu latou foliga mataga. Le iai o - porotini, acid, minerale, vitamini A, laupepa o laʻau e faʻamago le ulu ma faʻafailele pito o le laulu e talia.

    O ufimata o se isi oloa tausiga. E i ai le sili ona malosi malosi i le faʻalumaina o lauulu. E tele a latou meaʻai e fesoasoani e foia ai faʻafitauli i lauulu gaʻoa. Faaaoga le kulimi muamua 2 taimi i le vaiaso, sosoo ai ma 1-2 taimi i le masina. E le pei o le balm, e mafai ma e tatau ona faʻataunuʻu i le papala. A maeʻa le talosaga, o le pulou palasitika e tuu i luga o le ulu ma faʻaolaina ma le solo. O le umi o le faʻagasologa e mai le 15 minute i le 1 itula. Afai e sili atu faʻatau balm i totonu o le faleoloa, ona mafai loa lea ona faia masini i le fale.

    Masini meaai mama

    Mo lauulu uʻumi faia matapulepule mai fualaʻau ma fualaʻau 'aina e iai le tele o faʻamaʻi. Acids fesoasoani degrease lauulu ma pupula malamalama.

    Afai ua vave ona palapala le lauulu, ona sui ai lea o le ufiufi suamalie e mafai ona e faʻaaogaina le yogurt poo le mustard (sinapi o le pulu ua liusuavai i le mafanafana vai). Loto masani masani ma lauulu gaosia tele, pe a latou leiloa a latou foliga manaia i le aso lava lea, e fautuaina e sapasapoa le sosooga o lo oi lalo i aso uma i totonu o le ulu.

    • 50g o le vodka
    • 10 g o le 3% boric ava,
    • 1 sipuni o sua o le tipolo.

    Kiwi ufimata

    Ua sili le kiwi e ave mautu, matua. E maua i nei fualaʻau fualaʻau sili atu. O fualaau 'aina e fufui ma maso i le paluga pateta. Faʻaopopo sina meaola masani ole apu i le lapisi ma fefiloi lelei. Tufatufa atu le ufimata i le umi atoa o le laulu ma tu mo le 15 minute, afifi lou ulu i le solo. Fufulu ma vai malulu.

    Mai le fualaʻau tau

    O le sua o le tamato na maeʻa saunia ma le pulpa o loʻo oloia i le ulu ma tufa atu i le umi atoa o le lauulu. Faʻamamaina le mata pulepule mo le 30 minute ma fufulu. O tamato foʻi o loʻo iai le aseta, e talepe ai gaʻo, ma i se isi mea e aʻafia ai le faʻagaioiga o le sebaceous glands.

    I le 0.5 ipu o kefir po o yoghurt, 3 mataua o le citrus suauʻu, bergamot ma rosemary ua faaopoopo. Faʻasolo lelei ma apalai ile ulu. O le umi o se gaioiga o 30 minute.

    Lulu 2 fuamoa seʻia lamolemole, sasaa le 1 sipuni vodka ma le vai - fefiloi. Vave vave le tuʻufaʻatasiga i totonu o le ulu, e le tatau ai ona tufa i le lauulu. Tu mo 30 minute ma fufulu.

    Faʻafefea ona feagai ma lauulu manogi i le fale - le fautuaga a se trichologist

    Tagata tomai faapitoa fautuaina e manatua tulafono, faʻafetai ia e mafai ona e feagai ma le faʻafitauli o le vave laulu filogia:

    • E tatau ona e fufuluina lau lauulu i lalo o le vai vevela, ina ia aua le faʻaoso le paʻu e tatala faʻapipiʻi sekaceous. Fufulu le laupepa i le malulu vai ina ia mama ia pori ua matala i le taimi e fufulu ai.
    • O lauulu e tatau ona selu soʻo faʻapena, talu ai o lenei faiga e gaoioi i luga o le paʻu pei o se maso ma e tau atu i le faʻateleina o gaioiga o le tutusa sebaceous glands.
    • Taimi umi ona faʻamau se solo i luga o le ulu pe a maeʻa ona fufuluina, e afaina ai le lauulu, o se mea e talafeagai le solo o lauulu ma toe tuu le solo i tua.
    • O pulou e faʻatapulaʻaina le tafe o le ea, pe a mafai ai, e tatau ona laʻei taimi soʻo, a leai, o le laulu o le a vave ona palapala.

    Afifi

    Afai ei ai sau taimi, e fautuaina e te faʻapipiʻi oe lava ae e te leʻi fufuluina lou lauulu. O lauulu suauu e tuʻuina atu i lenei faʻasologa 1-2 taimi i le masina. O le fofo togafitiga e faʻapipiʻi i aʻa o le lauulu ma tufatufa i le umi atoa, ona faʻamau lea i se pulou ma mafanafana ma le solo. O le taualumaga umi mai le 30 minute ile 1 itula.

    Ole sili ona aoga ile gaʻoa lauulu afifi faʻatasi ma alumina, lea e faʻatau atu ile fale talavai, poʻo le omea masani. Clay o loʻo i ai mea e faʻaititia le gaioiga o le sebaceous glands ma faʻaleleia le metabolism i le ulu.

    O laulaʻau laʻau fou, o le a fesoasoani e faʻateʻa ese le soona faʻaaogaina e ia. E tuʻimomomoina i latou i se pulu tele ma faʻapipiʻi i lauulu. Tu mo 5 minute, ona selu lea o le lauulu ma taofi mo le isi 10 minute. A maeʻa le faʻagasologa, o ulu e mulumulu i le faʻamalama.

    Mint lau ma fua o le mauga o lefulefu fesoasoani foi i lauulu gao. Uga mea o eleele. E faʻapipiʻi le paluga ile ulu o le mea, tuʻu i luga ole pulou vai ma teu mo le 10 minute. Ona selu lea o le lauulu ma taofia mo le isi 10 minute.

    I fale lalelei, o tagata tomai faʻapitoa e mafai ona fautua ni auala mo lauulu gaʻoa, pe a uma ona latou foliga maloloina ma maua le tele.

    • Malamalama Perm. O vailaau o loʻo faʻaaogaina i le curl faʻamago le uluulu ma fofo le faʻafitauli mo sina taimi.
    • Togafitiga o le Ozone Ole togafiti e le gata ile cosmetic, ae o fomai foi, ole mea lae e tatau ai ona iai se laisene faʻapitoa e mafai ai e le matai ona tuʻuina atu auaunaga faʻafomai. Ole togafitiga ole osone ua faatonuina mo tagata o loʻo i ai i le lapisi o alatoto, lea e o faatasi ma le susu, leiloa, paʻu. Ole auala lea e faʻaleleia ai le faʻaaogaina ole metabolic ile ulu, e faʻamama ese siama, faʻapipiʻi le paʻu ile okesene ma mea ai.

    E lua ituaiga togafitiga o le osone: i le ituaiga o tui, o lona uiga, o le vailaau tui i lalo o le paʻu ma le "oona" - o se pulou faʻapitoa ua ofuina, lea e faʻatagaina o vailaʻau tui i pori o le paʻu.

    • Mesotherapy O loʻo faasino i auaunaga faʻafomaʻi ma ua fuafuaina mo tagata o loʻo tupu tele i le sebum, seborrhea. O le tagata poto faʻapitoa e faia se tui i totonu o le ulu. O le aofaʻi ma le faʻapitoa o se vailaʻau faʻapitoa ua fuafua tasi mo tagata taʻitoʻatasi.

    Faʻafefea ona faʻamaloloina lauulu gaʻoa ma ni taumafa tatau?

    Peitai, pe a fai o le mafuaʻaga o lauulu gaʻoa o i le le lelei taumafa - le leai o vitamini ma minerale, o penefiti uma o taualumaga ma tausiga ile aso e faaitiitia i le leai. Ma le aluga o taimi, o le faʻafitauli o le a aliali mai pea lava pea.

    E tatau ona i ai i se fuainumera tele o fualaau aina fou ma fualaau faisua, bubur - oat, saito, sana, saga sate, oloa susu, meli. Ulu atu ipu pi i lau lisi. E tamaoaiga i minerale - sulfur, apamemea, zinc. O gaʻo o manu e sui i suauʻu fualaʻau. Faʻaititia le taumafaina o suamalie, ipu manogi, kofe, mea manogi ma aano na ulaula.

    Faamago ma teuteu laulu uʻamea

    O lauulu suauu pe a uma ona teuteu e tatau ona faʻamagofie masani. E sili le musu i le lauulu e faʻaaoga pe faʻaaoga naʻo mea ogaoga. Afai o le tulaga lea, aua le faʻamamago lou lauulu susu, faʻamama muamua, ona faʻamago lea faʻaaoga i le malulu. E sili atu le lamatia i lauulu nai lo le ea vevela.

    Ae o sitaili e sili atu le fiafia i se fulufulu fulufulu, lea e le tatau ona mamanuina. I le tulaga o lauulu gaʻoa, o le itiiti latou tago i ai, o le umi latou tumau mama ma e le manaʻomia le fufuluina soo.

    A faʻatuina, ia mautinoa e tuʻuina le lauulu i le aʻa e aloese ai mai le latou paʻu ma le paʻu, ina ia latou le vave faʻateleina gaʻoa. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, curlers e talafeagai foʻi, e sili atu le faʻaaogaina o lapoʻa.

    Puipuiga faiga

    O lauulu suauu, e moni lava, mafua ai faʻalavelave i tagata e ona, ma o nei auala puipuia e aoga.

    • Aua le fufuluina soo lou lauulu; afai e tatau ai, faʻaoga moli matutu. E faʻaopoopoina le gaʻo tele ma faʻaopopoina le tele o mea i le lauulu,
    • aua le pai i lou lauulu
    • faapuʻuina taimi selu, faʻaaoga se selu lautele mo lenei faʻamoemoe, ae le faʻapalositino
    • tausisi i meaai tatau
    • fufulu lou lauulu i le malulu vai ma herbal decoctions.

    O lea la, o nei aso e tele ituaiga ufimata, o taʻiala e matua fesoasoani e faʻafetaui ai le lauulu uʻu ma maua ni foliga maloloina. Ae o le aafiaga lelei o le a tumau le umi naʻo le tausiga masani, o lea aua le faʻasaoina le malosi ma le taimi i luga o lou lauulu ona latou te fiafia ai lea ia te oe ma o latou lalelei.

    Masini uila: fesoasoani mo le faʻaaogaina o le ulu

    Peeling o se sili mama faʻamama mo gaʻoa ulu. E fesoasoani e faʻamamaina le pito i luga o le epidermis, faaleleia microcirculation. O le paʻu o le a manava sili atu ma faʻaputu meaai. E aoga e fulufulu toto aʻo le i faʻapipiʻi ni ufimata faʻapipiʻi.

    E i ai ni fuaitau mo le peeling mo lauulu gaʻoa:

      Sami masima. Mo a tatou fuafuaga, masima lelei pe feololo. E tatau ona fufuluina i le paʻu mo ni nai minute ma tuu i luga o le ulu pe a uma le taualumaga. Uluai tatau lauulu laʻititi. E fautuaina e pupuni lauulu i le polyethylene. O le taimi faʻaalia e afa itula le itula.

    Sate ma le kefir. E mafai foi ona e faʻaopopoina le kefir po o le yogurt i le masima sami. E fautuaina e susu laititi le laulu ma olo le oloa ile aʻa. Tuu le paluga i luga o lou lauulu mo le 30 minute. Ina ua uma ona fufulu ma le faʻamalama. E mafai ona e faʻaoga le masima peeling 2 taimi i le vaiaso. O le mea taua o le aua o le masii i le maʻilaʻila, aua le faʻamama faʻamalosi.

  • Brown areto. E tatau ona faʻamama faʻafefeteina koko malala i le vai faʻapuna. A maeʻa ona faʻamalosi mo le itula, e mafai ona latou amata afu i le papala. E mafai ona fufulu ese le oloa e aunoa ma le faʻamalama.

  • Ina ua uma ona faʻamamaina le tumutumu o le ulu, e tumau le laulu mama ma fou mo se taimi umi.

    Faʻafefea ona aveeseina le soʻona uʻumi ma le vaimama

    Ole a le mafai ona faʻaumatia atoa le faʻafitauli ole laʻau uʻamea i ni nai aso, ae ui i lea, o le mulimuli ai i fautuaga faigofie e mafai ona faʻaleleia atili ai le foliga mai o lauulu. I le amataga, se tamai faamatalaga e sili ona le amanaiaina: afai e te fufuluina lau lauulu i aso uma, taumafai e faia i le taeao, ae le o le afiafi, talu ai o sebaceous glands e sili atu le gaioi tele i le po nai lo le ao.

    Ia manatua e mafai ona feagai ma faʻateleina lauulu uʻamea e ala ile fufulu pe a maeʻa fufuluina:

      Afai e te manaʻo e faʻamama le ula ia te oe e aunoa ma le faʻaogaina o se ea Naʻo nai mataua ile lita vai ole a faʻaititia ai le gaosiga o gaʻo e le papala. E faʻapea foi, o le sua o le tipolo e mafai ona palu faatasi ma le mint infusion ma fufulu lauulu ma lenei paluga.

    E fautuaina le fufuluina o lauulu i tui o laulaau. Talafeagai chamomile, nettle, sage, coltsfoot, horsetail, rosemary. O se lua sipuni mamago laʻau (tasi i le taimi pe faʻaputuputu) tuʻuina atu i le vai ma faʻasū mo le 15 minute. O le tali fofo o faʻamamaina ma malulu. Ona latou fufuluina lea o latou lauulu.

    Infusion ma St.John's wort. Faafefiloi tasi vaega o St.John's wort mamago vao ma le lima vaega o le vai, puaʻi, vaimama ia faʻamama ma malulu teisi. Fufulu lauulu ma lenei fofo i le tele o taimi i le vaiaso. Mo le iʻuga tumau, o le ae manaʻomia mai 12 taualumaga.

    O le faʻafitauli o le selo manogi ua faʻatautaia lelei e le piseni. Liligi le ono sipuni lapisi laupepa ma se lita o le vai ma puaa mo le 25-30 minute. O le iʻuga ua faʻapipiʻi e faʻamama ma malulu. E mafai ona fufulu lau lauulu i lenei fofo pe a uma ona fufulu.

  • O se mea ua faateʻaina e fesoasoani e tau tele ai le gaʻo lauulu: sasaa ni nai sipuni tele o wormwood ma 1 lita o le vai mafanafana ma puaa mo 10 minute. A maeʻa, faʻaopopo 3 laulaau ma tausisi i le afa itula. A maeʻa ona fufuluina, fufulu le laulu i le tui.

  • Vaʻaia Lauulu Lelei Lauiloa

    Ina ia faʻaititia le aafiaga o fafo faʻaosofia e mafua ai lauulu gaʻoa, e tatau ona e mulimuli i nei fautuaga:

      O le mea muamua e manatua o le sao o le vevela. Taumafai ia aua le fufuluina lou lauulu i le vevela vevela. E sili atu pe a tutusa i le vevela e pei o le tino (e oʻo atu i le 37 tikeri), pe sili atu foi le malulu (28-35 tikeri).

    O le isi o se fulufulu. Taumafai e faʻaaoga laʻititi pe a mafai pe faʻatulaga se agamalu vevela, pe a fai e mafai mo lau faʻataʻitaʻiga.

    Rectifiers, curling uʻamea ma curlers tatau foi ona tuu tuu mo se taimi. Masalo latou mago le lauulu tele, ma le tino, o le mea lea, taumafai e taui mo le leiloa o le susu.

    Ina ia aua neʻi e tigaina i aila o aila ulu, faʻaaoga se selu masani pe selu ma seisi nifo nai lo le pulumu. O le mea mulimuli, atonu, selu le laulu e televave, ae ia tufatufa atu foi le tele o sebum i luga o le umi atoa o le lauulu. Ma aua nei galo e fufulu lou selu tasi ile vaiaso ile vai tafe, ma e sili ona aoga ile fasimoli. O le mea lea, o gaʻo ma fasimea o le paʻu o le a le faʻaputuputu i luga.

    E sili le filifilia o styling oloa i luga o le vai. E sili le musu o le suauʻu poo le paʻu o oloa mo sina taimi. Ia manatua o le tele conditioners, mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻamalamalamaina ai lauulu, lamolemole pe lelei selu, manaʻomia le faʻaaogaina atoa le umi o le lauulu, toe tuʻi lua i le tolu senitimita mai aʻa. Ole iʻuga ole mea lea o le a le puapuagatia tele, ae o le kulimi suauu o le a le faʻailoaina atu i ni faʻaopopoga faʻaosofia mai fafo.

    Filifili le kulimi sao E sili lava pe a fai e mai i le togafitiga togafitiga, ma e tatau ona faʻatau i le fale talavai. E le tatau ona i ai i le lausi le lipids, protein ma le silicone. O nei mea uma naʻo le mamafa o lauulu.

    E i ai se isi togafiti: faʻapipiʻi teisi suauʻu faʻamalosi vai i vai ile lauulu. Mo lenei, e tatau ona faʻamama lelei ma faʻapena. Talu ai o le busa o loʻo i ai ni vaega o le ea, e faʻaitiitia ai le afaina ai le laulu, ae fufulu palapala ma gaʻo ma le atoatoa.

  • Faʻaititia le UV mata i lauulu. Manatua ia fai pulou ile la susulu.

  • Faʻafefea ona tausia lelei lauulu uila - vaʻai ile vitio:

    Mafuaʻaga mo le faʻateleina o le gaʻo

    O le mafuaʻaga autu e vave gaosia vave ai lauulu e mafai ona taʻua o le faʻaleagaina o le sebaceous glands. Mea e aafia ai suiga i la latou galuega e aofia ai mea nei:

    • tupuʻaga
    • leaga leaga
    • metabolic faaletonu,
    • mafatiaga
    • mamafa atoa
    • afaina hormonal
    • afaina o meaai
    • le saʻo le lauulu ma le ulu o le ulu,
    • faʻamaʻi o totoga i totonu.

    E masani lava o le mafuaʻaga o lauulu gaʻoa o seborrheic dermatitis. Ina ia amata togafitiga, e manaʻomia le asiasi i se trichologist, faailoa mafuaʻaga o gaʻo ma amata ona toe fuatai lauulu. E atagia foi i luga o le papala masima ona o le soona tausia pe le tatau o le ulu. Ole faʻaaogaina soʻo o ufimata male pulu e leaga ile lauulu ma fai ma vaisu. Ole faʻaumiumi o le ofuina o pulou gaosi e mafai ai ona mafua ai le susulu susulu, aemaise ile vaitau ole tau malulu.

    A o faʻataʻitaʻi faʻaalia, e masani ona feagai fulufulu mata ile faʻafitauli o lauulu uʻumi, ma tele naʻo gaʻo e aliali mai i fulufulu mata male mumu laulu. O gaʻo faʻapea ile paʻu e laʻititi ifo ile laulu e laʻititi nai lo lauulu saʻo. I se tulaga lamatia o tagata matutua ma talavou, talu ai o lenei vaitau vaitaimi ua i ai le suiga o le hormonal. Mo le mafuaaga lava lea e tasi, gaʻo foliga i le taimi o maitaga, taimi menopause, poʻo le faʻaogaina faʻaaoga faʻailogaina tuʻufofoga.

    E faʻapefea gaʻo gaʻo i luga o lauulu

    E matua le mafai lava e se tasi ona matauina le faateleina o le gaʻo o mea i luga o le lauulu, ona o loʻo matala o loʻo vaʻaia e matua le aina lava. O faailoga sili ona mataina o uila uila e aofia ai mea nei:

    • lauulu pipii
    • seborrhea,
    • leiloa o lauulu
    • le mafai ona fai lauulu
    • le manaia manogi mai le lauulu
    • gaʻo mea e maua i le ogatotonu o filo ma mago le pito,
    • susulu gaʻo.

    I fafo atu, o ia faʻailoga ia e le fiafia tele, o le teine ​​na te faʻamamaluina ia lava ma le le faʻaeteete lava, ma ona o le suamalie o lauulu na te le mafai ona faia ni laulu. I le avea ai o se tulafono, o le gaʻo o curls mafai ona maitauina i totonu o ni nai itula pe a uma ona fufuluina le lauulu.

    Fautuaga mo le tausiga ma le togafitia o suauu uila

    Afai e te le iloa pe faʻafefea ona aveʻese mai aila suauu, e tatau ona e asia se fomaʻi o le trichologist, faʻailoa mafuaʻaga ma amata togafitiga. A aliali mai lamepa mata, e fautuaina e fai mea nei:

    • mulimuli i taumafa
    • ave vitamini complexes
    • tausi lou soifua maloloina
    • Faʻaaoga pulou masima ma fufulu pe a fufuluina lou lauulu,
    • fufulu lou lauulu i le vailaʻau faʻapipiʻi.

    Afai e iai sou paʻu, ae e laʻititi lauulu, ona le mafai lea ona e faia naʻo oe ile fale, e te manaʻomia se toe faaleleia atoatoa. O tau lelei e tau ai lauulu suauʻu e aofia ai:

    1. Togafitiga osone. O le metotia e aofia ai i lalo ifo o tui o nila ma se osone-okesene fefiloi e faʻaititia ai le gaʻo gaʻo. Mo togafitiga, ole 10 faʻasologa e le silia le 20 minute, ua lava.
    2. Mesotherapy. O lenei auala e faʻavae i luga o le faʻailo i totonu o le ulu e faʻaaogaina nila o se vai e aofia ai vitamini, makro ma microelements ma vailaʻau vailaʻau, ona o le mea na mafua ai le faʻamama o le galuega o le sebaceous glands. O le soifua maloloina vasega e aofia ai 5-10 taualumaga, taʻitasi o nei umi 30-50 minute.
    3. Leisa taele. O lenei taualumaga e matua leai se tiga, faia i isi aso uma, e le sili atu i le 10 minute. Ina ia alu ese laʻititi gaʻo e manaʻomia le itiiti ifo 10 taotoga.
    4. Cryotherapy. O lenei togafiti auala o se tasi o le sili saogalemu ma e aofia ai i le apalai o le talosaga i le lauulu i le vai nitrogen. O le vasega atoa o togafitiga e vaevaeina i le 15 faʻasologa e faia i le vaiaso. O le umi o se tasi faʻagaioiga e le sili atu nai lo 10 minute.

    Ae faʻapefea pe a naʻo maʻa naʻo

    O nai fautuaga e feagai ai ma le faʻafitauli:

    • Ua faʻaalia e aʻa lelei o aʻa e faʻapea o le laulu o loʻo susu. I se tulaga faʻapena, e tatau ona e faʻaalu i le faʻaaogaina o le moisturising shampoos ma balms e tuʻuina atu ai se soifua maloloina i lou lauulu, ma faia foi moisturising masks tasi i vaiaso,
    • E tatau ona selu tutusa, faʻatautaia se selu mai aʻa i le pito. O le mea la ua tupu, o le tele o le gaʻo o le a sosolo i luga o le umi atoa ma o le a le matauina. Uiga tatau ona totogi i le taimi o le selu - le itiiti ifo i le 10 minute, a leai e te le mafai ona ausia se iʻuga lelei. I le mulimulitaia o nei tulafono faigofie, e mafai ona e fufuluina lau lauulu e le masani ona.
    • O le faʻafitauli o le sebaceous rootes mafai ona foliga mai le mago i le vevela ea. Ona o lenei, o loʻo tele lava i lalo ifo o gaʻo e punitia, lea e le mafai ona matauina pe a mavae sina taimi. Tagata e maʻeleʻele lauulu i aʻa e manaʻomia ona lafoa ese le lauulu mago, pe faʻaoga se kulimi malulu e itiiti se aʻafiaga i le ulu,
    • Ina ia foliga mai e le gaʻoa laʻa, e mafai ona e faʻaogaina ni mea faigaluega e faʻatatau ile ava malosi. Tonics ma foliga mousses e talafeagai - e tatau ona faʻaaoga i se ie uu ma faʻafefete i luga o latou ulu, ona selu lea, tufa le suavai i luga o lauulu uma.

    Faʻafefea ona fufulu lauulu gao

    Afai o le laulu o berminyak, latou te manaʻomia le tausiga faapitoa. E mafai ona e faia lea i le fale, o le mea taua o le aua nei afaina.

    Tausiga Motugaafa:

    1. Mo le faia o lauulu foliga aulelei, ao le i fufuluina, e tatau ona e fufuluina degreasing sooupu i lou ulu: aloe, moli carrot po o le yogurt.
    2. E taua le filifilia o le mea e faʻapipiʻi ai le laulu uʻumi. O le a le aoga isi vailaʻau: o le sebaceous glands o le a matala ma galue malosi.
    3. E tatau ona e fufuluina lau lauulu faalua, faʻapipiʻi faʻamalositino laupepa i vai. Mo le faʻamalamalamaina sili atu, e mafai ona e faʻaaogaina le vai i lalo o le potu vevela, talu ai o le vevela e faʻateleina le faʻaitiitia o gaʻo e le uluulu.
    4. Mo fulufulu sili malie, e fautuaina le faʻaaogaina o le vai mafanafana, ae afai e le mafai lea, e lava le fufuluina o lou lauulu ma ia.
    5. A paʻu le laulu le laulu, e sili le sasaa o le laupepa i luga o aʻa ina ia aua neʻi mago le pito.
    6. E le mafai ona faʻafofoina le paʻu i ou lima malosi, e tatau ona e tufatufa malie le laupepa i luga o lauulu uma, ona fufulu faʻamumu lea o le vailaʻau ina ia aua nei tumau ai.

    Fautuaina le soifua maloloina pe a fai o le aila o lauulu

    • Ina ia faʻamalosia le gaʻo o mea e maua ile lauulu, e taua le faʻalogo ile faʻaaogaina o le lava o vitamini,
    • E tatau ona e mulimulitaʻi i le meaʻai faʻatapulaʻaina le taumafaina o gaʻo ma falai meaʻai. Oe foi, e le mafai ona 'ai meaʻai masima ma manogi, tele mea suamalie pe manogi,
    • Ava o le ava e tatau ona lafoai, lona faʻaaogaina afaina ai le tulaga o le lauulu,
    • E aoga le aofia ai o meaʻai susu, fuamoa, cereals, fualaau faisua ma fualaau 'aina i le meaai - e iai vitamini mo lauulu. Moa ma paʻu o iʻa ua le afaina foi, o lea e mafai ai ona 'ai le tele e te manaʻo ai.

    O le a le faʻamalama e faʻaaoga mo lauulu uʻu

    Ole tele ole oloa ole tausiga ole laʻau ole gaʻoa, o le mea taua o le filifilia lea o se mea lelei:

    • Matagofie Ata. A filifilia mai se vaega tupe totogi lelei, Sipaniolo Beauty Image shampoo tatau ona sili filifilia. E fafagaina le lauulu ma tau masani le filogia,
    • Faalenatura Tech Rebalancing System mai Italia faʻamamaina loloto e aunoa ma le faʻagaioiga o le sebaceous glands. O le tuʻufaʻatasiga o lea mea faigaluega o loʻo i ai le azeloglycine, lea e faʻaoga e polofesa cosmetologists. O lenei vailaʻau faʻaititia le sosia o suauu,
    • LusiaNatura Siberica Volume ma Paleni Fuafuaina mo gaosia lauulu. Le aoga o le tumau pea mo se taimi umi. E 'aau lelei nei, e umi se taimi o umi,
    • Le tuufaatasiga Shauma 7 vailaau aofia ai vaega o chamomile, hop ma rosemary. Ona o lona masani, lauulu ulu le toe. O le mea faigaluega e faʻaleleia atili ai le tulaga o lauulu gao.

    I le faʻaopopoina o suavai suamalie, ua i ai mamago ma mautu mea na faʻamautu ai latou lava o ni oloa aoga ma faʻatuatuaina.

    • Faapitoa anti-suauʻu Foliga mai pei o se meamaʻi. O loʻo i ai vitamini talafeagai mo le lauulu, faʻafetai o le a le laulu e foliga ai e le gata fou, ae ola maloloina foi. Le tele o taimi e le fautuaina, talu ai e le o faʻaaoga aoga vailaʻau o loʻo i ai i totonu,
    • Usu osooso juniper foliga pei o le fasimoli. O le Juniper Series ua fuafuaina mo lauulu gao. Ona o le tuʻufaʻatasiga o lenei oloa, o le lauulu e faʻalelei ma lamolemole. Le faʻafitauli o le anapogi lauulu faʻamamaina e mou atu, latou maua se foliga maloloina.

    Auala e togafitia ai seborrheic dermatitis

    Seborrhea o se faamaʻi e masani ona aliali luga i luga o le ulu. E manaʻomia ni foliga matagofie, ma o isi taimi e tafe mamafa. O se tasi o mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le le faia o hormonal i le tino. Faʻapena foi, faʻaleagaina e mafai ona tupu ona o faʻafitauli o le digestive poʻo le faʻafitauli o le tino.

    Seborrheic dermatitis e faʻamatalaina e faʻateleina galuega o le sebaceous glands. Ona o lenei faʻamaʻi, o le lauulu e masani ona gaosia ma palapala.

    E sili atu le tulaga pe a ova le tagata ile popole pe o maua gaioiga faamalositino.

    E ono umi le taimi e fai ai togafitiga, o lea e manaʻomia ai lou faʻaola i lenei faʻatinoga e tau mafaufau ma faʻamalositino.

    Fomai fautuaina fautuaina le gauai atu i lauulu ma le ulu o le ulu, faapea foi ona amata se taumafataga, ave vitamini A, D, E, K, vaega B (1, 2, 6) ma ascorbic acid. I le faaopoopo atu i vitamini, e aoga foi e amata amata cryomassage ma suavai nitrogen. Faʻafetai ia te ia, o le malosi o le sebaceous glands e faʻaititia, ma o le paʻu e faʻaititia.

    O se cosmetologist mafai ona fautuaina ni faʻapitoa shampoos ma balms. Latou te le o iai ni vali poʻo ni mea mataʻutia, ona ua faʻapitoa mo le paʻu paʻu. Gastroenterologists faʻatonu taumafa e fesoasoani faʻamalosia le ate ma le iga. A i ai se faʻafitauli i le neura o lona tino, e faatonuina e le neurologist ni vailaʻau.

    A o lei faia e oe lava le faufautua o le seborrheic dermatitis, e taua le faʻafesoʻotaʻi se trichologist ma saili le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, a leai, e i ai le aʻafiaga o le tumau ai ma le faʻamaʻi pe a uma ona taumafai e togafitia.

    Fale talavai mo lauulu gaʻoa

    Ole laʻau uʻumi (fai mai le au fai talavai faʻapitoa e taʻu atu ia te oe le mea e fai ile fale) ua maeʻa lelei ona tuʻu faʻatasi ma le fesoasoani mai i fale talavai.

    Fautuaina fofo:

    • I sebaceous glands e faʻaititia ai a latou gaioiga, e mafai ona e faʻaaogaina le sulfur-salicylic oona.
    • Selenium sulfide e faʻaaoga i laupepa ma Sulsen Mite.
    • E maua i le Zinc pyrithione foliga o le aerosol, kulimi poʻo le sapani. E mafai ona maua i le igoa o le paʻu-pulou.

    Mo sili aoga, o le faʻaaogaina o vailaʻau e tatau ona tuʻufaʻatasia ma soifua maloloina olaga ma maloloina taumafa. O oloa uma o loʻo i luga o loʻo i ai vitamini A, B, E ma le zinc, e aoga mo le tulaga lautele o le lauulu.

    Fua ole 1 - Mustard ma Kefir

    Masks ma mustard ei ai se matutu aafiaga.

    Ufimata ma ufimata o le faila:

    • kefir - 2 kulimi.,
    • sinapi - 1 sipuni tele,
    • meli - 1 tsp

    O mea e fefiloi, o le tumau e faʻaaoga i le lauulu ma faʻatali 40 minute. Fufulu le faʻamoe ma le laulu.

    Fua faʻatumu 2 - Protein ma Burdock Oil

    Moa fuamoa masks faaitiitia le malosi o le sebaceous glands ma faaopoopo le tele i le lauulu.

    Ufimata o fuamoa paʻepaʻe ma burdock suauu:

    • fuamoa fuamoa - 2 pcs.,
    • burdock suauu - 1 sipuni,
    • sua o le tipolo - 1 tsp

    E tuʻufaʻatasia ia vaega i se paluga tutusa ma faʻaaoga i le umi atoa o le laulu, amata mai aʻa. Fufulu faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi.

    Fua ole 3 - Cognac ma Honey

    Masks ma brandy mafai ona faʻaititia ai le faʻamaloloina o le subcutaneous gaʻo, faʻafetai i le tanin.

    Ufimata o cognac ma meli:

    • cognac - 1 sipuni tele,
    • meli - 1 tsp,
    • fuamoa fuamoa - 1 pc.

    O mea e fefiloi ma faʻapipiʻi i lauulu. Ufiufi le lauulu i se solo po o le pipii ata tifaga mo 40 minute, ma fufulu ese le ufimata i le solo.

    Fua ole 4 - Kofe

    Masini kofe lelei aveese aveese gaʻo ma oti sela sela.

    Kofe ufimata:

    • kofe - 1 tsp

    Aumai malosi kofe, pe ave le mafiafia agavale pe a uma le taeao o le taeao, apalai le paluga i aʻa o le lauulu mago ma taofi mo le afa itula, ufiufi i le solo. Fufulu le faʻapipiʻi i le vai.

    Fua ole 5 - Potato ma Kefir

    O se pulupulu faʻavae i luga o pateta e faʻamutaina ai le ova o le gaʻo ma faʻamalosia ai lauulu.

    Ufimata o pateta ma kefir:

    O pateta mata e tatau ona olo ma faʻasusu. Kefir e faʻamafanafana i totonu o le microwave. Falaoa ma le kefir ua palu faatasi i se paluga e tasi ma faʻapipiʻi i aʻa. A uma 1-2 itula, fufulu le kulimi ma le solo.

    Fuafua 6 - Areto

    O le falaoa mata e faʻamago ma faʻamamaina le paʻu, ma e talafeagai lelei mo fulufulu mata. E fautuaina e faʻaoga le ufimata ile 1 taimi ile 7 aso.

    Ufimata o falaoa:

    E tatau ona sasaa falaoa i le vai vevela mo le 2 itula poʻo le po. E mafua mai i le paluga e tatau ona faʻasusuina e ala i le cheesecloth ma olo i totonu o lauulu. A maeʻa le 40 minute, fufulu le faʻavae ile vai mafanafana.

    Fualaʻau faʻapipiʻi mo lauulu suauu

    Ile faʻaogaina ole fulufulu ole laulu e mafai ona e soloia le aluʻeseʻe, alu ese mai ile palapala, tuu le ulu e manava, faʻamama le mata ole paʻu mai sela ua oti ma faʻaleleia le toto.

    O le feagai ai ma le faʻafitauli o lauulu gaʻoa o le a fesoasoani fesoasoani scrubs latou lava faia. E faʻaaogaina ni vaega masani e maua i totonu o fale uma, e faʻafaigofie ai mea faigaluega ma talafeagai mo le faʻaaogaina i le fale.

    Mo le taua o lauulu gaʻoa, o se fefiloi o mea taugofie e sili:

    • fefete
    • suka
    • masima
    • kofe
    • eleele ivi mai fua poʻo fua.

    A o le i faia se fale suamalie, e tatau ona e amanaʻia le mea moni o le suka, masima ma le soda e faʻasaʻai i le vai, ina ia mafai ona fufuluina faigofie. Kofe ma ivi e sili ona faʻaaogaina ile laulu pupuʻu ma le uliuli, ina ia i se taimi mulimuli ane o le a leai ni faʻafitauli ma le selu i latou.

    Fua:

    • Faʻavae i luga o le suka poʻo le masima. Suga / masima - 2-3 kulimi., Vai - 1 kulimi. E tuʻufaʻatasia mea na ma e maua le faʻafefiloi i luga o aʻa, aʻo faia e oe lava ia te oe lava. Ona fufulu lea ma le laulu,
    • Faatasi ai ma le suauu. Suga / masima - 2-3 kulimi., Soʻo se suauʻu - 1 kulimi. Faafefiloi vaega ma olo le gruel i totonu o le ulu. Faafetai i le suauu, o le paʻu o le a le afaina. Fufulu le paluga ile laupepa,
    • Faatasi ai ma le faʻaopoopoina o le suauʻu ma le faʻamalama. Suga / masima - 2-3 sipuni tele ai, soʻo se suauʻu - 1 sipuni, moli mo tausiga - 1 sipuni O le faʻafefiloiga o loʻo tuʻuina atu i totonu o aʻa, faʻasaʻo sina mea. Fufulu ese mea, siaki le lauulu mo le mama e ala i le faʻaoʻo atu o se lima. Afai e totoe le suauu, ona e tatau lea ona faʻaaogaina le faʻamama,
    • Teuteu omea teuteu. Maea efuefu palapala - 1 sipuni, suka / masima - 3 sipuni tele, vai - 3 sipuni

    O mea matutu ua faʻamamaina i le vai ma tufatufa atu i luga o aʻoga susū ma faʻafefeteina gaioiga. Le paluga e tatau ona teu i luga o lou lauulu mo le 5-10 minute, ona fufulu ai lea ma le laulu. O loʻo faʻamama uma le paʻu, ona e le tatau ona faʻaaoga soo nai lo le 1 taimi ile 7 aso. A maeʻa le faʻaaogaina o le paluga, o le ai ai se vaʻaia faʻaleleia o le tulaga lelei o lauulu.

    Herbs viliga mo vaimama

    I le taua faʻasaga i le lauulu uʻumi, fesoasoani herbal decoctions, lea e faigofie ona faia i le fale.

    Ina ia saunia le tui, e tatau ona e faʻatau i le fale talavai mea manaʻomia e filifili mai ai:

    • anufe
    • togafiti
    • mauga lefulefu
    • solofanua
    • oka vaomatua po o yarrow.

    Ole suavai e masani ona faʻaaogaina ile lauulu mama. E faʻaʻeseʻese le laʻau gaosia ma le paʻu, faʻalelei le fausaga o lauulu ma o latou foliga mai, fesoasoani e tau le leiloa o lauulu, faʻamalosia folau o lauulu.

    Fuaitau o laulaau decoctions:

    1. Afai e te fefiloi 1 kulimi. sage ma le tele o fugalaau chamomile, e te maua ai se kulimi lelei e le manaʻomia ona fufulu ese. Mo le kuka, oe manaʻomia le sasaa o laulaʻau 2 kulimi. vai faʻapuna, palu ma faamama. Ona faʻaaogaina lea o le vai i luga o lauulu ma faʻasoasoaina tutusa i le umi atoa.
    2. Ina ia fausia se totoga e fesoasoani i lauulu gaʻoa, e tatau ona e ave se aoina o soʻo se tasi o laulaʻi luga ma faʻatumu i vai vevela. Sosoo ai, pe a tuu le supo mo 60 minute, pe pupuʻu ile 10 minute ile maualalo ole eletise. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona fufulu lelei le tui o fasi laulaʻava ma faʻamalulu. Mo le sao saʻo, e tatau ona e ave mea i se fua faatatau o le 1 i le 10.

    E mafai ona faʻafefiloi soʻo se decoction oe, ae o le mea taua o le faʻamautinoaina lea e leai se aʻafia teteʻe i ai. Ina ia faʻaitiitia lelei le fufuluina o lauulu i luga o gaʻo tele, e mafai ona e faʻaopopoina 10 mataua o le sua o le kulimi (1 sipuni).

    Taua taua mo le Oily Hair

    I le laulu e le o toe gaʻo, e mafai ona e faʻaaogaina suauʻu taua i le fale. E faigofie ona faia lenei mea pe'āfai e faʻatau muamua ni suauʻu masani o laʻau lauti, lavender, tipolo poʻo cypress.

    Faʻafefea ona faʻatinoina taua taua

    • Tea tree e sili faaaoga ma le faʻamalama. E manaʻomia le sisina o ni mataua i luga o lauulu a o fufulu lou lauulu. E mafai foi ona e faʻaopopoina 8 mataua o le suauʻu i le fagu faʻapipiʻi ma faʻamama i latou ile vai manino, ona faʻasusuina ai lea ole suavai i le lauulu, latalata i aʻa,
    • Lavender e faʻaaoga i le auala tutusa e pei o le lauti laʻau. E faʻamamago lelei aʻa ma maua le malosi o le lauulu
    • Lemon suauu e faʻamamaina gaʻo i luga o le lauulu, ae sili atu le faʻaopopo i le masks poʻo le faʻapipiʻi.

    Faafaliliuga Lotoa

    E i ai ni ituaiga se lua o tuʻufaʻatasiga o lauulu i totonu o le laulu ina ia mafai ai ona faʻafetauia le siʻitia o le gaʻo: masani ma ampoules. O se fefiloi masani e mafai ona faia tutoatasi i luga o le faavae o taua suauʻu ma isi mea totino.

    Fua faatatau o le natura gaosi:

    • 2 kulimi o paʻu oak e tatau ona faʻamago i le 0.5 lita o vai mo 20 minute. O le faʻaiuga o loʻo faʻatupuina uma i aʻa. Aua le pisa.
    • Faʻaaogaina vailaʻau oʻona ma le suauʻu moli e mafai ona foʻia ma le manuia le faʻafitauli o le pulu vave. E manaʻomia le fefiloi o latou 1 ma 1 ma olo i aʻa. Mo se aʻafiaga sili, e fautuaina le toe faia o gaioiga i aso 3 uma.

    Mo le tausiga o le uʻumiʻulu lauulu, o le ampoules ma le nicotinic acid e talafeagai. Ina ia maua se taunuuga atoatoa, e tatau ona e faʻatau 30 ampoule. Mo le 1 masina, o mea e tasi o le ampoule e faʻaaogaina i aso uma e faʻamamaina le ulu. E le manaomia le fufuluina mulimuli ane.

    O nei filifiliga o le a maua ai faʻaiuga lelei, ae o le faʻavae o faʻasologa masani e tatau ona mataituina, a leai e leai se aoga.

    Faʻafefea ona faʻaaoga le falaoamata mo lauulu uʻamea pe a leai se taimi e fufulu ai

    O ituaiga falaoamata fesoasoani e feagai ma faʻafitauli eseese:

    • A e maeʻa lelei le pi falaoamata ma le laupepa, o le a e maua le ogatasi o le a i ai se aʻafiaga lelei i luga o le ulu. O le mea taua o le puipuia lea o le paluga mai le faʻamago i se isi itu, a le o lea o le a faʻafitauli le selu mai le laulu,
    • Afai e te faʻafefiloi le sana ma le falaoamata pi, ma faʻaopopo foʻi pia iina, o lona uiga o le a avea le lauulu e pupula ma feololo lelei le susu. Ina ia maua le faʻaiuga, e tatau ona e tufatufaina atu le ufimata ile matutu ma palapala lauulu ma taofi mo le itiiti ifo 25 minute.

    Mo le puʻeina o lauulu 'eleʻele i le fale, pi, sana, soya fala e sili ona fetaui. Ina ia faia se mea faigaluega faʻapitoa, oe manaʻomia le paluina o mea taua suauʻu, soʻo se falaoamata ma sampo.

    Afai mo soʻo se mafuaʻaga o lauulu e masani ona gaosia, o lenei faʻafitauli ua foia i le fesoasoani a masks, scrubs ma herbal decoctions, e aoga ma e le taugata tele i mea tautupe.

    Vitio i le auala e faʻafetaui ai le faʻafitauli o lauulu gaʻoa ile fale: o le a le mea e fai, faʻatonuga mo masima aoga

    O le a le mea e fai i lauulu uʻamea:

    Masini mo lauulu suauu e faigofie ona fai i le fale:

    Lauulu gaoi ile fale

    I le fale, e mafai ona e tausia lelei lauulu ole laulu e faʻaaoga ai tupe ua avanoa. Ina ia o ese mai le gaʻo mea e fautuaina e mulimuli i nei tausiga fesoasoani:

    • filifili se lauulu mo lauulu ituaiga (e sili atu le faʻaaogaina o mea e leai se sulfate),
    • a aliali mai seborrhea, saili se fofo aoga mo le tatai,
    • fufulu lou lauulu i le taeao i le vai mafanafana,
    • aua le faʻaogaina ni pulumu ma uʻamea mafolafola mo le selu,
    • aveese faʻamaʻi gaʻoa, ae lē sili atu faʻatasi i le aso,
    • Aua le faʻaaogaina le fasimoli fale mo le fufuluina o lou lauulu.

    Ina ia faʻaititia le suamalie o lauulu, laupepa ma conditioners tatau ona faʻaopopo ni nai mataua o le suauu taua. Lalo o le a tatou faʻamatala le mea e te le mafai ona faia pe a foliga mai le laulu oleulu:

    • fufulu lau lauulu i le vai vevela
    • faʻaaoga mea teuteu na faia i le uʻamea,
    • faaaoga fulufulu uʻamea, uila faʻataʻavalevale ma solo laulu,
    • selu lou lauulu soo
    • fai faʻamalosi tino fai.

    E aoga le iloa o fale lauulu tausiga sa masani ona aoga, ae e masani ona le aoga le faʻaaogaina o fua faʻaaloiga.

    E le fautuaina le fufuluina o lou lauulu i aso uma, trichologists fautuaina e faia lenei faiga 2-3 taimi i le vaiaso. Ae afai o loʻo ua i ai sau suauʻu faʻapipiʻi, ona e tatau ona fufuluina lou lauulu pei ona palapala.

    O matapulepule mo suauu omea

    Masks mafai ona faia i luga o le faavae o le omea o lanu eseese, faʻafetai i ai e mafai ona puipuia lauulu suauu. O fofo sili ona aoga ile fale e aofia ai mea nei:

    1. Ufimata ma palapala mumu. E tatau na faʻamatuʻuina le omea i sina tamaʻi vai pamu i le tulaga o gruel, faʻaopopo le sipuni tele o le sinapi, palu, malu le oloa, apalai ile lauulu ma fufulu pe a uma le 15 minute. Faʻafetai i lenei mata, e mafai ona e toe faʻafoʻi le paleni o le vai-lipid, puipuia le faʻatupuina ma e fufuluina lou lauulu.
    2. Green liu ufimata. E tatau ona palu le efuefu ma le suauʻu olive, palu, tutusa tufatufaina i le lauulu ma fufulu le oloa pe a uma le 40-50 minute. O le ufimata mo gaʻo maʻa e faʻaoga ai le sebaceous mea, ae le aoga le faʻaaogaina faʻatele i le faʻatasi i le vaiaso.
    3. Pulu lanumoana ufimata. E fefiloi omea ma le mafanafana vai, 2 tbsp ua faaopoopo. sipuni tele o le apu kulimi, ua fefiloi mea uma, faʻapipiʻi i le lauulu ma fufuluina i le vai ma le vineta pe a uma le afa itula. O se ufimata e faʻaititia ai lauulu ninii ma puipuia ai le susu.
    4. Paepae pulou pulupulu. E tatau ona faʻafefiloi sina tamaʻi omea ma le minerale vai e aunoa ma ni kesi seʻia tisua le faʻaaogaina, apalai i lauulu, fufulu pe a maeʻa le 25-30 minute. Faʻafetai i lenei mea faigaluega, o le a mafai ona faʻaititia ai lauulu, faʻamalosia curls ma aveese faʻamaʻi.

    Herbal conditioners mo lauulu gaʻoa

    I se faʻaopopoga i masikolo, ia aveʻese le gaʻo, oe manaʻomia le fufuluina o lou lauulu i laʻau teu. Masalo e faigata le mafaufauina o se fagu kulimi aunoa ma le faʻaaogaina o laʻau. O mea aoga e aʻo ia ituaiga vailaʻau:

    Faavae i nei laau, e mafai ona saunia decoctions po tinctures. Afai e te faʻaaogaina le tasi laau, ona i ai lea i le gaosiga o tui e tatau ona e faʻaaogaina le fua lea:

    1. Liligi 2 sipuni mamago vao i totonu o le lita fagu.
    2. Liligi vai faʻasū luga ole lita.
    3. Fetaui.
    4. Tapuni le fagu i se tapuni.
    5. Faaauau fofo vai 40 minute.
    6. Manogi.
    7. Faʻaaoga mo le vaimea.

    Afai e te manaʻo e faʻaogaina ni laʻau taʻitasi i se taimi e tasi, e fautuaina e saunia se umu mo le fufuluina o lauulu. O le auala e kuka ai e faigofie:

    1. Ave laʻau i le tutusa fua o le 2 sipuni i le lita o vai vela.
    2. Faʻasusu le oloa mo le 40 minute.
    3. Malulu le ofe.
    4. Manogi.
    5. Faʻaaoga mo le vaimea.

    Ile ma lea, ole fufuluina o lauulu e mafai ona saunia i luga ole faavae o isi mea e maua e faletua fafine ile lima. O se tasi o faigofie ma aoga aoga o le nei:

    1. Olo 10 laurel lau.
    2. Lulu le laupepa i se lita o vai.
    3. Tuu le ofe i totonu o le vai taele.
    4. Malulu.
    5. Manogi.
    6. Faʻaaoga mo le vaimea.

    E mafai foʻi ona e faʻaaogaina le tipolo poʻo le sua o le aloe e fufulu ai le lauulu mai lau lauulu. Afai e te faʻaaogaina le aloe, o lona uiga o le sipuni tele o le sua e tatau ona faʻamutaina i totonu o le lita o vai. Faʻasusu isi sua, teu le aloe lau i totonu o le pusaaisa.

    Ina ia mafai ona e 'eseʻesea o le laulu uʻamea, e mafai ona e fufuluina lapisi kuka ile fale i aʻa.

    O gaʻoa aila ole aila

    1. Honey ma Aloe. E tatau ona palu faatasi nei mea ile fua tutusa, olo i lauulu ma fufulu pe a uma le afa itula.
    2. Uila o le nila. E tatau ona e faʻatumu atigipusa 50 g i le lita o vai vevela, faʻamafanafana le vai i totonu o le vai taele mo le 30 minute, malulu, aapa le kalapu i aʻa ma selu lelei lou lauulu.
    3. Quince. Faʻasusu le fua i le vai pe a faʻapuna mo 5 minute, malulu, faʻamama, faʻamama, faʻamama i totonu o le lauulu. Faatino lenei faiga i isi aso uma.

    E le gata i lea, ina ia faʻateʻaina lauulu gaʻoa, o loʻo mafai ona olopalaina i aʻa aʻo leʻi fufuluina lou lauulu mo le 3-4 minute.

    Ole tausiga ole laulu oleulu e tatau ona masani. Afai e masani ona e faia faʻapipiʻi ma maso, ona mou ese ai lea o le uila manogi. Ae a e le toe faia lenei mea, ole gaʻo toe o le a toe vaʻai.

    O le a se isi mea e mafai ona e faia

    Afai o le fafine e iai lona laulu tele, e tatau ona faʻavaeina lana meaʻai. I le tagata meaai tatau ona avea ipu faapena:

    • lanumeamata
    • fualaau 'aina ma fualaau' aina
    • maualalo gaʻo
    • umukuka
    • oloa susu
    • fai faʻapipiʻi
    • lanumeamata
    • aano meaai.

    E le fautuaina E te taumafa i meaʻai falai, manogi, masima ma manogi. Kofe ma muffin e sili atu foi le taumamao. Ina ia mafai ona faʻamamaʻesea lauulu gaʻoa, e mafai ona faʻauluina le ulu, ae e le aoga tele e auai ma lenei faʻagasologa, aua talu ai ona o lona faʻaaogaina masani, o le gaosiga o sebum ua faʻaleleia. Ua fautuaina le maso faʻapitoa pe a e faʻapipiina se ufimata pe olo i totonu o le papila.

    Vaʻavaʻai pito uʻumi ma lauulu mago

    E masani lava, o se faʻafitauli e aliali mai i totonu o tagata e uumi lau curls Afai e iai ni au matutu, ona faʻaaoga lea o le mata mo aila ma mamago pito i luga o le lauulu, e sili atu le fufuluina o matutu ma le suauu ole lavender. Ina ia mafai ona mago le pito o le lauulu, e tatau ona e faʻalogo i nei fautuaga:

    • faʻaaoga le fulufulu faʻatasi naʻo i le malulu faiga,
    • faaaoga mamago kulimi,
    • faʻaaoga soʻo se suauu (burdock, lavender, peach) mo lauulu toe faʻaleleia,
    • fufulu lau lauulu i le vai mafanafana.

    Ina ia toe faʻaleleia lauulu ma le paʻu matutu, ua fautuaina e faʻaaoga masker ma conditioners tuʻu mai, na tuuina atu i luga. O le a le mea e fai e puipuia ai le gaʻo o mea e mafai ona na ona fai mai e fomaʻi.

    Moli mo lauulu gao

    Yves rocher

    • Faamamaina Nettle Faʻamama. Lauulu avea malamalama.
    • Ole Anti-Dandruff Shampoo Care ma le anti-relapse effect ma le Pomegranate Peel - Faʻatinoina le mataupu faavae o le phytoremediation, Pomegranate peel extract ua fesoasoani e toe faʻaleleia le paleni masani o le ulu, faʻaititia le vevela ma le vavaeina, ma faʻaitiitia le mativa.
    • Ole faʻamamaina o le Shampoo ile Nettle - e faʻamamaina lelei ai le laulu oleulu ma le paʻu o le tino mai le sili atu o sebum ona o le Nettle extract, o loʻo iai le tomai e faʻatonutonu ai le kelace sebaceous.

    LʻEtoile

    • GREEN MAMA Biobalance shampoo mai suauu aʻa ma mago laʻau, ma le taligalu - A oʻo le selu o lauulu lauulu, e taua le tuʻufaʻatasia ma le faʻapaleniina o le faʻamamaina o le tumutumu ma le paʻepaʻe ma le laʻititi o aafiaga i matutu. A o vailaʻau faʻasamoa aveesea suauu mai luga o le paʻu, o le aoga aoga faʻafilemu malie ma faʻamaʻamutu pito o le laulu.
    • DESSANGE White Clay Shampoo mo lauulu eleʻele i aʻa ma mago i le pito - faʻapitoa fuafuaina mo lauulu o loʻo gaosia i aʻa ma mago i pito. Le faʻavae fou, ua faʻamalosia i le paʻepaʻe paʻepaʻe, suamalie suamalie tipolo ma B5 provitamin, faʻamalieina le ulu, fufulu le lauulu i aʻa ma faʻamaʻimau i latou i pito. O se mea e mafua mai ai le māmā, mama ma le malu o lou lauulu.
    • LIMA FAʻAALIGA Malamalama Mama Faʻamamaina - Aveese palapala ma le teu mea na totoe. Fetaui lelei mo paʻu uʻu ma mo faʻaaogaina aʻo le i fuafuaina ma perm. Le manogi manaia ole tipolo ma le kulimi. pH 4.8-5.4 UV puipuiga.
    • COLLISTAR dry hair shampoo self-regulate ultra volume mo gaʻoa lauulu - A faʻaaoga se fulufulu e faigofie e tuʻu ai lau lauulu, faʻaopopo le tele i aʻa ma fufulu le auli o palapala. O lenei laupepa e le suia le gaioiga vai, ae i nisi tulaga o le a avea ma faʻaolataga.
    • NATURA SIBERICA Shampoo mo lauulu gaʻo Volume ma paleni - Arctic raspberries (Rubis Arctica) e 5 taimi sili atu ona mauoa i vitamini C nai lo masani raspberries. I le tuʻufaʻatasiga ma le cedar dwarf, o le arctic raspberry extract e taua tele mo le gaosia lelei o lauulu, aua e toe faʻaleleia le paleni masani o le ulu.
    • NATURA SIBERICA Hair Balm Northern Cloudberry - O lenei lauulu faʻanatura faʻapitoa na gaosia faʻapitoa mo fulufulua ma lanu uliuli. O le suauu o le seasea vasa cloudberry, po o le tupu berry, pei ona taʻua foi i le itu i Matu, o se vaega o lea, ua tumu i sili ona taua gaʻo gaʻo - Omega-3 ma Omega-6, faʻapea foi ma vitamini E, PP ma le vaega B, ona o lea e lelei ona toe fuatia le faaleagaina lauulu fausaga mai totonu mai fafo.

    E mafai ona e mauaina se tele tele o lauulu oloa ia matou paaga "Cashback Service" Letyshops ". E le gata na faʻatau mai oloa i fale faʻatuatuaina, ae e te maua ai foi tupe faʻaalu.

    Iloiloga mo le teineitiiti pe faʻafefea ona latou feagai ma le ulu selo - Lifehack mo le 3 copecks.

    O gaʻo i aʻa, mago i pito o le pulupulu - mata kulimi!

    Mafuaaga o le Gaʻo Tele

    Muamua lava, faateleina sebum e mafua mai i le faʻaputuputuina o faʻalavelave faalenatura mai le sebaceous glands i totonu o le ulu. E faʻamatalaina ile faʻaauau pea o loʻo gaosia le uʻu faalenatura i luga o le paʻu.

    I se faʻaopopoga, o laʻau gaʻo o le mafuaʻaga o le soona taumafaina o masoa, gaʻo ma manogi. Ole le lelei ole tumama ole soifua maloloina ole a mafua ai foi, ole a tele ai le sebum.

    Faatasi ai ma isi mea taua, o mea nei e mafai ona iloga:

    1. Hormones. Androgen faʻamalosia le sebaceous glands. O lona tulaga i le tino e ono faʻaopopo e tupu ona o le faʻatuatuaina. I le avea ai o se tulafono, o ia suiga e tupu i le talavou pe mafua ona o le mamafa. O le mea lea, i le tele o tagata mamafa ma talavou, o le laulu e vave gaosia.
    2. Tupu. Genetics faia se sao taua i le foliga mai o solia o le gaosiga o sebaceous faʻailoaina. E le mafai ona tuʻu faʻafuaseʻi le faʻafitauli i lenei mataupu. Ae naʻo le faʻaleleia ma le faʻaititia.
    3. Fetufaʻai E mafai foʻi e le vailaʻau ona faʻaletonu ni suiga ile hormonal.
    4. Fafo malosi. Paradoxically, faaeteete ma tumau lauulu tausiga mafai ona i ai le faafeagai aafiaga. A faʻaaoga se fulufulu lauulu, faʻataʻotoina oloa ole a faʻaleagaina ai manoa. I le avea ai o se puipuiga puipuia, o le gaosiaina malosi o se mea lilo amata - o ufiufi ua avea ma soʻona faʻateleina i aʻa, ma pito o le tumau matutu.
    5. Sese meaʻai.O le soona gaoioi o le sebaceous glands e mafai ona mafua mai i le faʻaogaina o meaʻai o loʻo iai le tele o le gaʻo, masima ma suka. Faʻaletonu metabolism, ate faʻamaʻi, faʻaleagaina gastrointestinal vaega galuega o mafuaʻaga masani o le faʻateleina o faʻailoaina. E tatau ona mumusu i latou e iai a latou meataʻalo gaʻo, kofe ma le ava malosi.
    6. Lagona. Sebum pamu ma selu le laulu e masani ona fesoasoani i le tatalaina o le sebum.

    Vaega taua

    O lauulu uʻumi o se tasi lea o faʻafitauli e masani ai. O isi taimi e oʻo lava ile tausiga faʻalelei, o le faʻaaogaina o mea teuteu faʻapolofesa ma oloa faʻaopoopo e le faʻamautu ai le tulaga lelei o le lauulu.

    E faigata ona faʻailoa e mafai ona fesoasoani i faʻataʻitaʻiga tele gaʻo. O faʻailoga o le leaga o le sebaceous glands e vaʻaia.

    E mafai ona maua faʻamatalaga e uiga i le faʻafitauli pe a fai:

    • a uma ona fufulu le lauulu, o matala e foliga malo,
    • curls o uiga ia susulu,
    • A e tago i le ulu, o vaega o gaʻo tumau i luga o tamatamailima,
    • e masani lava ona faʻailoaina i se lagona o le le mautonu, o le paʻu na matua matapogia.

    Afai o faʻailoga o loʻo lisiina mai na faʻaali mai, e le tatau ona popole. Atonu e lava ia e suia le faʻamalama ma le conditioner.

    O le isi mea o le mea o le faʻafitauli e masani ona faʻalavelave. I lenei tulaga, e moomia le sailia o le sili atu togafitiga.

    Lauiloa shampo

    O se tasi o tulafono autu o le tausiga o le filifilia o mea teuteu e ala i le ituaiga o laulu. O tagata gaosi faʻaneionapo o loʻo tuʻuina atu le tele o filifiliga i lavelave e taumafai e foia faʻafitauli eseese o curls

    O kulimi nei na maua mai ai le sili faʻalelei iloiloga:

    • O le DAVINES o se laina faʻapolofesa o mea vali. Malamalama loloto le paʻu, fafagaina le lauulu i mea ai lelei, faʻalelei le kelenous sebaceous.
    • KEUNE o se fulufulu mama faʻamama faʻateleina i ni suavai keratins, e faʻaopopoina le pupula ma le malosi i curls. Ave ese le gaʻo tele.
    • Apivita Propoline - o le tuʻufaʻatasiga e aofia ai le anoanoai o mea faʻalenatura: nettle extract, Honey, Propolis, Essential Oil. I totonu o se lavelave, latou te maua se aoga aoga, faʻafesoʻotaʻi seborrhea, faʻamalieina o le laulu ma mea taua talafeagai ma vitamini.

    O isi taugofie oloa e aofia ai oloa o faʻailoga Natura Siberica, Desert Essence Organics, Shauma. E mafai ona faʻatauina ile maketi pe i se fale faʻatau faʻapitoa teuteu.

    O tamaloloa e mafai ona faʻataʻitaʻia ia gaʻo lauulu laʻei nei: Redken Men Clean Brew, Nivea Men Extreme Freshness, Clear Vita ABE Men. Latou te auai i le vaega tele maketi.

    A mamago ia aʻa ma matutu pito

    Le tali sili mo lenei faʻafitauli o le ampoule treatment. E leai ni contraindications se faʻataʻitaʻiga, aua e faʻatinoina i se vailaʻau faʻapitoa o le hypoallergenic ua faʻaogaina

    E faʻaaoga le mea faigaluega i aʻa o le lauulu, a maeʻa ona tufatufaina atu i le umi atoa. Ona o lona aoga, o gaioiga o le sebaceous glands ua masani ai, o le satauro o pito e aveese.

    Ole mafai lea ona fai togafitiga e le gata ile faleoloa, ae ole aiga foi. Pau lava mea e manaʻomia o le filifilia o le saʻo le tuʻufaʻatasiga o le ampoules ma sui le faʻagasologa ma masima vitamini. O le umi o le vasega o 1-3 masina, e fuafua i le tulaga o le lauulu.

    Fale Nofoaga Tausiga

    Afai o le faʻafitauli o le laulu o 'eleʻele ua masani ai oe, e tatau ona e malamalama o le masani ona tutoʻatasi tausiga o lauulu o le ki i le manuia togafitiga. O se tuʻufaʻatasia auala e taua tele foi. E fautuaina e tuʻufaʻatasia nisi o metotia o togafitiga.

    O nei aso, o loʻo tele ai foliga faigofie a tagata e fofoa ai le gaʻo. Faʻaoga latou faʻatasi ma fale teu oloa teuteu e mafai ona faʻaleleia atili ai le aʻafiaga.

    O lima-fai laulu mata e iai se aoga togafitiga, e faʻatatau i le faʻaaogaina masani ma le soona vaelua.Faʻaititia le aofaʻi o se vailaʻau pe suia i se isi mea e ono faʻaititia ai le aʻafiaga.

    O le sili ona aoga mo sebaceous ringlets o taua suauʻu: lauti laʻau, ylang-ylang, cloves, lemon balm, grapefruit, mint, bergamot, nila. Foi, o le aofia e tatau ona aofia ai tipolo, sinapi, susu maua.

    Le ala o togafitiga e tatau ona le itiiti ifo 10 taualumaga. Ina ia faʻalauteleina le aʻafia, ua fautuaina e fufulu le laulu i se tui o le nettle, birch, manoa poʻo le chamomile pe a uma ona fufuluina le lauulu.

    E le tele se taimi e saunia ai lenei mea faigaluega. E te manaʻo e ave sina tamaʻi palama, faʻaopopo ni nai mataua o le ether i ai (e mafai ona e filifilia mai le lisi o loʻo i luga mo ufimata) ma se sipuni tele o le masima sami (faatasi ai ma se ata faʻaseʻe). Ona fefiloi lelei lea o mea uma.

    Faapena le olo i le susu o lauulu ma massaging gaioiga. Ina ua uma ona tuʻu lena mo 2-3 minute. Fufulu i se auala masani.

    O na faiga e tatau naʻo le tasi i le masina. Tele taimi e le fautuaina - e mafai ona e faʻaleagaina le ulu ma maua ai ni faʻafitauli atili.

    Fautuaga a le Trichologist

    Ina ia maua ni tulaga lelei mautu, feutagai ma se fomaʻi faʻapitoa. O le a ia faia le suʻesuʻega atoa ma ofo atu le polokalame sili ona lelei mo togafitiga.

    Ua fautuaina e le au atamamai ua iloa le tausiga o nei tulafono mo le tausiga o lauulu uila.

    1. E sili le fufuluina o lou lauulu i le taeao, aua o le taimi lea o le malosi gaosiga o sebaceous secretion tupu.
    2. Mo tausiga oe manaʻomia le faʻatauina o se faʻapipiʻi faʻapitoa. Lanu manino e manaʻo.
    3. Faʻatasi i le vaiaso, faʻaaoga le fasimoli pepe, e fetaui lelei ma le faʻafitauli o le tele o gaʻo.
    4. Ia mautinoa e fufulu curl pe a uma le faʻasologa o vai.
    5. Faʻamamaina o lauulu fulufulu tatau ona faʻaititia i se laʻititi.
    6. Combs e tatau ona filifilia ma le faaeteete, aloese mai nifo malo e maosia le paʻu.

    Faʻapitoa foʻi i le au popoto, e aua neʻi galo ona faʻaogaina i taimi uma togafitiga masani a tagata. Latou fesoasoani atoatoa i le taua faasaga i lauulu gaʻoa.

    Le aotelega

    Afai e te faʻaaogaina le fesoasoani o loʻo lisi atu i luga, i le masina, e faʻatusatusa ai ata muamua ma le iʻuga, e te maofa lava i le taunuʻuga. A o faʻataʻitaʻiga faʻaalia, matagofie ma maloloina i le natura curls ua naʻo iunite, ae o isi o loʻo faʻamalosia e faia se tauiviga saua ma mea e aʻafia ai o latou fausaga.

    Ole mea ole talanoa, e foia ai le faafitauli ole laulu oleulu e le manaʻomia e saini ai mo taualuga ole falegaʻo. Afai o le tulaga e le o tamoe, ona e mafai ona toe faʻafoʻi le matagofie ma le soifua maloloina ma le fesoasoani o fofo faigofie i le fale.