Sulufaʻi

E moni o se mea e seasea faʻailoaina mai e mafua ai ni mea e faʻaletonu le laulu, oe e talafeagai i ai

O le lalelei o fulufulu laulu o se tasi o pisinisi pisinisi a soʻo se fafine. Ae le o sui uma o le itupa tutusa e mafai ona mitamita i le maualuga o lona lauulu.

O le mafuaaga lena e tatau ai i fafine ona alu i se togafiti i aso uma e faʻaavanoa o latou lauulu sili matagofie. E le faigofie lenei galuega. Ioe, ma o aso uma aafiaga o ploes ma uʻamea faʻaleagaina tele le soifua maloloina ma foliga o le lauulu. Lauulu e malepelepe.

O se tasi auala e sili ona aoga e faʻafou ai le ola o seʻeseʻese ma le faigofie o siʻu popo. O le feusuaʻi o se mea ua le mautonu ona o le mea moni, o lanu e aofia ai vailaʻau malolosi e mafua ai le afaina o lauulu manifinifi. E aoga le faʻaalia e le o ni mafiafia mafiafia i pisia ma pe faʻafefea ona filifili le sao vali e faʻailoaina? O nei fesili e faʻatauaina i le faitau miliona o fafine mai i le lalolagi atoa.

Sili atu ile faʻamamaina

A o lei taliina fesili na e aafia ai le tele o sui o le feusuaʻiga amiotonu, e aoga le taʻu atu o ni nai upu e uiga i le faʻailoaina o ia ma e uiga i uiga o le lalelei faʻalavelave.

Ole faailoaina o lauulu o le lanu o manoa o tagata. O se foliga o le faʻagasologa o le fefiloi o lanu masani ma se paolo ese, o le a lelei le faʻamalieina ma le masani natura lanu o lauulu.

Ole manuia ole iuga mulimuli e faalagolago i mea taua e tolu:

  • paʻu masani o lauulu,
  • paolo filifilia mo valivali manoa,
  • tekonolosi o se seti o unta mo maualuga.

Ina ia faʻatinoina le manaʻomia, e sili atu le sailia o se fesoasoani mai se fulufulu faʻapitoa. O le a ia aumaia fautuaga talafeagai mo le faʻagasologa ma filifiliga o le sao vali.

Sese mea taua! E faʻafefea ona vevesi lauulu pe a maeʻa le fitu tausaga. Lauulu, ae i le a le tau! Toe tepa i tua, ou te le toe manaʻo e ula loʻu laulu. Tele, tele ata.

Oa mai le aoauli Ou te fia faamatalaina se tala faanoanoa!

Tusi ma sina tala:

O le taimi muamua na ou faʻamamaina ai ile 2007 faʻatasi ai ma se lauulu paʻu e tau i tauau!

Sa manaia, matagofie ma manaia! Ae ou te leʻi valiina loʻu ulu e tasi!

Ona faatoa uma lea ona ou valiina lapoʻa aʻa ma toe faafou laʻu lata ou lua i le tolu masina! E leʻi faʻaleagaina lea le laulu, talu ai na ou tipiʻina i taimi uma ma e le tutupu aʻu! E leʻi taugata, ma o le taualumaga e le masani ai!

O laʻu ata muamua o le mea lea sa sili ona ou fiafia i ai Schwarzkopf igora ma se mea e faʻapipiʻi ai le 6%.

Ua naʻo sina teisi le vaʻai ole tausiga ole laulu ile fale: ua faʻaopopo le faʻamalama i le moega masani e ave ese ai le samasama ole loka ua valea. Na tumau i le tolu tausaga seʻia oʻo i le 2010, o le taimi na avea ai aʻu ma ulu e avea ma lauulu lauulu e le mafaamatalaina!

O le faʻataʻitaʻiga na alualu i le lua masina: o le samasama samasama ou te leʻi tuua aʻu, i le maeʻa o le lua masina o le galue malosi ma le taufaifai o le lauulu, na ou tuʻu i ai ma toe faʻafoi mai le lanu o loʻu lauulu sa masani ai ma na amata loa ona faʻailoaina.

I lenei taimi, o le tele o lauulu lulu na amata ona taofia ma ofo atu se tala fatu a Londa Blond aʻu mai Igora. O le mea moni lava, o lenei vali foliga mai e sili atu le malosi ia te aʻu.

Sa tumau lava le ulu o le lauulu i se suiga se tasi - o le umi o tauau ua avea.

Toe tepa i tua, ou te mautinoa lava o le a le ituaiga matagi na savali mai i loʻu ulu!

Ou te leʻi avatua i loʻu lauulu le tausiga lelei! Faʻaauau pea le mago i se lauulu, faʻaaoga se lauulu lauulu, curling tongs, varnishes ma mousses. Ou te leʻi faʻaaogaina ni ufimata ma suauʻu i lena taimi, ou te leʻi inu multivitamin. Laʻasaga faʻapipiʻi, faʻapaʻu ma faʻatasi i le vaiaso le faʻamalu gaosi mai le samasama - o aʻu mea uma na! Sa faʻaauau foʻi ona vali ou aʻa ma faʻafou le lauulu, na sefe mai ia te aʻu!

Faatasi ai ma le 2011, o le masani mo le uumi ulu laʻititi totonu na sau i totonu ma sa ou mausali filifili e tupu loʻu lauulu tasi le umi.

O iina na amata ai aʻu faafitauli! Na o le lua lava vali, na amata ai ona malulu tele lauulu, le mautonu ma paʻu'ū!

O loʻu olataga o se faʻaolaina o sapalai conditioner ma tioata tioata mo le fautuaga!

I le 2012, ina ua maeʻa le faʻatulafonoina o isi mea i luga o le fulufulu fou, sa susunuina loʻu lauulu, aua e le sili atu ma le lima minute le sili atu o le vali o le vali. Na oʻo lava i le fale salalau, na ou vaeluaina ma se vaega lelei o loʻu lulu, e oʻo i iʻuga o le lauulu na matua faʻamalulu tele, na o le lavalava na te faʻasaʻo ona lima ma aveʻesea le 10 cm le umi. Na ia fai mai foi o lauulu e tatau ona tausia lelei, aemaise lava i na taimi faasologa mamafa taualumaga!

I le lua vaiaso na sosoʻo ai, na faʻaauau laʻu moli. Ua tupu se umi! O le taimi lena na ou masani ai i masima lauulu, burdock ma le suauʻu popo, amata ona ou vaʻaia le matagofie o le vitrum, ma maua lelei atoa le tausiga o lauulu mai le lilo. Na 'aumaia se iʻuga mautinoa! Ua amata ona teuteuina lelei lauulu, e foliga mai na sili atu le soifua maloloina ma fafagaina!

Ma le mafanafana mai ia te aʻu, na ou filifili foi e faʻamama ma le teine ​​laulu, aemaise lava talu ona alu loʻu matai i le aso malolo.

O le taimi lea na faia ai le filifiliga mo le matrix paint.

O le mea moni, e matua leai se tasi e saogalemu mai se tulaga faapena, o le mea lava e tasi na tupu i le tausaga mulimuli ane ma e oo lava i le alu ese e le fesoasoani.

Na ou faia foi faʻailoga maualuga i le tasi i le lua i le tolu masina, teuteu faʻatasi i le afa i le tausaga. I lenei taimi, o le lauulu e tusa o le 60 cm le uumi. Ae faʻapupula faʻapitoa le faʻaititia le voluma. O le umi o le laulu, o le faigata foi lea ona selu pe a uma ona fufulu ma o le a sili atu le le mautonu o iai. E le gata i lea, sa masani ona ou faʻaaogaina se fulufulu fulufulu, o isi taimi i mea e faʻapipiʻi ai uʻamea ma faʻasaʻo lauulu, ma e leʻi faʻaopoopoina soʻo se soifua maloloina i loʻu laulu.

Faʻapea foi i totonu o laʻu kupega na iloa ai loka luga! O ai na faaolaina aʻu i faafiafiaga eseese ou te manaʻomia se lauulu!

I le faaiuga, na ou filifili loa e taofi. Ou te leʻi faʻataʻitaʻia mo le afa tausaga (o le mea taua i le faʻapalepale ma le le ulu atu i le pulu faʻapipiʻi!), Ma ona faʻamalosia atoa lea o nei mea leaga i le matrix-leai ni vali amonia. Ioe, o le lanu muamua liliu i le le masani, ae faasolosolo amata ona mulumuluina ese mauaina o faalenatura!

I le natura, e iai loʻu lanu enaena enaena manifinifi, malu ma ulavale. O le faʻamalamalamaina sa ou masani ai ma matua papau.

E uiga i le tulaga lelei:

  • ioe e matagofie
  • vaaia vaeluaina le aofaʻiga i lauulu laulu
  • e ao le seleni, ae lē o masina uma e vali ai aʻa
  • taugofie pe a sau i le valivali
  • foliga manaia

  • malosi lanu
  • Ou te manaʻomia le tausiga faifai pea, i laʻu mataupu e le taugofie, a le o le isi mea o le ie fulumata nai lo le laulu i luga o loʻu ulu ua mautinoa
  • fulufulu lauulu, e sili ona magaugau ma tipi
  • mai taimi uma le lauulu e pa'ū
  • malosi manogi o vali, o isi taimi e afaina ai le ulu, lacrimation.

O lea ua ou tuputupu aʻe loʻu laulu, taumafai e toe faʻafoʻi i loʻu malosi atoa.

Ou te le fuafua e faʻaaogaina le vali seʻi vagana le lauulu sinasina ma ou te le fautuaina isi.

E le aoga le taʻaloga ile moligaʻo. Ou te le fautuaina!

Ae a pe a fai lava e te filifili le mea lea, aua nei galo e uiga i vitamini, tatau ai meaʻai, lauulu, mea lelei (shampoos, balms, indelible tuua), etc. etc.

Faʻafetai tele lava! Uma le matagofie ma teuteuina lelei lauulu

Seāseā faʻamaninoina - o le a lea?

O se mea e seasea faʻailoaina mai o le auala o le valivali o ni manoa i luga atoa o le laulu. Nei e mama, maitauina manoa, o le lautele e faʻalagolago i le manaʻo o le fafine. O se mea e seasea faʻamaninoina ma manulele manifinifi e sili atu ona talafeagai mo i latou e vali o latou laulu i lanu, o ni laulu e malamalama nai lo le lanu masani o lauulu. Mo i latou e mananao e fai ni lanu lanu maualuga, e sili atu le ave lautele lautele.

E faʻaaogaina le ituaiga lea o laulu mo le lanu uliuli. Afai e te filifili e tuʻu lanu lanu, ona e le valiina lea o uʻu i luga o le umi atoa. I lenei tulaga, i le tulaga o le toilalo, e mafai lava ona e vali lou lauulu i lona uluaʻi lanu. Mo seasea faʻalauiloa, o mea taua nei o uiga ia:

  • E mafai ona faia e faʻaaoga ai soʻo se lanu o vali,
  • Matamataʻu nana le muaulu lauulu
  • Faafouina ma faʻaua soo se fulufulu mata e aulelei.

Peitai, mo fafine e laʻititi pe uliuli fulufulu, e tatau ona feutagai ma se fomaʻi faʻapitoa mo le faʻapupula lelei.

I le fale, nofo i luma o se faʻata, e le mafai ona e tuʻu eseʻeseina ni ie tutusa ma fuafua le va i le va.

Faʻaaliga soo pe seasea - o le a le mea e filifilia?

E leai ni faufautua i lenei mataupu. Fai lau filifiliga i luga o le ituaiga ma le tulaga o loʻo i ai lou lauulu. O se mea e seasea iloga e faia i luga, mafiafia ma mafiafia lauulu. E faia lenei mea ina ia faʻamalieina ai lou lauulu lauulu ma faʻaopopo se faʻaopoopoga i le ata. Ua fautuaina e le au atamamai le faʻalauiloa faʻapitoa o fafine e seasea, manifinifi ma mama le mama. Lenei fesoasoani fesoasoani toe faʻafouina latou lanu ma vaʻaia faʻateleina i le tele.

O se mea e seasea faʻaalia i luga o lauulu uliuli e aofia ai le faailogaina se vaega. Ae ui i lea, o lenei metotia e fetaui lelei mo tamaʻitaʻi ma le laulu umi. O pupuʻu pupuu lanu i totonu o lenei auala o le a foliga mai e faʻalavelaveina. Pe faʻapea e leai sou taimi na e vali ai, ae o mea fai o le alualu i luma. Latou te le faamamafaina le lanu masani o le lauulu, ae na ona malemo, faoa le matagofie ma susulu.

Malamalama e seasea pupula ile lauulu lauulu e mafai ona faʻaogaina mo lauulu o soʻo se umi. E faia i se faʻapipiʻi lautele lautele, vali ma pepa alumini. O lenei metotia e le faʻapea mai le valiina lea i se isi faʻateʻaina lanu, ae faʻaaogaina le vali e faʻaalia ai le lanu masani o lauulu, mafua ai ona faʻaliliila ma taʻaʻalo i le la.

Tone o curls: faʻafefea ona le faia se mea sese?

I le fale, faʻailoaina o se galuega faigata e manaʻomia nisi tomai. Ae afai oe vali lou ulu i le fale oe lava, ona e mautinoa lea manuia. I luga o enaena enaena ma lanu enaena enaena, o le vali paʻu mataina. O le mea taua o le filifilia o le saʻo o le taimi faʻaalia e maua ai le leo talafeagai. Sili atu faigata mo i latou e uliuli le lauulu lanu. I lenei tulaga, o le faʻataʻitaʻiga o le a le manuia. O le mea lea, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi o se fulufulu faʻapolofesa.

O lea, ua e filifili o le taua o le mea e te manaʻomia. O le isi fesili e aliaʻe mai, o le a le lanu o curls foliga lelei i le faʻavae o le autu o le lanu o le lauulu? O le stylist o le a fesoasoani ia te oe i totonu o le faleoloa, ma le fale - lau oe lava lagona o le tofo ma faiga masani.

Nuanua o curls

O tagata e fiafia i mea tau fatuga e fautua ai e faʻaaoga ata nei mo lanu felanulanuaʻi o lenei vaitau:

Tasi le lanu pe o se tuʻufaʻatasiga o ni foliga foliga manaia. Peitai, ile faʻaiuga, e sili atu le faʻatuatuaina o se polofesa ia aua neʻi pei o se tamai pulou.

Afai e te manaʻo e faʻaopopo faʻaopoopo laupepa faʻamamafa, faʻaopopo auro auro.

Seāseā faʻamaninoina: foliga ma tulafono

E tele auala e seasea faʻailoaina atu:

  1. Faafoliga. O lenei metotia aofia ai vali i le fusifusia lanu ma lautele lautele. E mafai ona faia faʻatasi ma le faʻaaogaina o le pepa alumini ma aunoa ma ia. Afai e te manaʻomia le avatua o se paolo ma nenefu le lanu autu o le lauulu, e le faʻaaogaina pepa pepa. Afai e te fiafia i ai manino ma matauina curls e matua ese lava lanu, faʻaaoga pepa pepa poʻo le pepa mo laupepa taʻitasi. Mo lenei ituaiga maualuga, e te le tau faʻaaogaina se pulou.
  2. Silau. Ole auala lea e tuu ai le faamamafa ile curls e sili atu le faʻamauina i se tagata faʻapitoa. Na o le fulufulu faʻataʻitaʻi tomai e mafai ona faaloaloa lelei le vali i totonu o lauulu. A maeʻa le faʻamamaina o oe lava, e mafai ona e susunuina le lauulu, ma nai lo le vaʻai finagalo, o le ae maua le aʻafiaga o le mūmū, mago lauulu, tutusa ma le vaomago.
  3. Vavaeina o vaega. E i ai se auala faigofie e suia ai se mea i foliga mo le sili atu - vaeluaina faʻailoga. O teineiti e vavaeʻese faʻailoga ma ni manoa lata ane, ma valivali i latou i le lanu tutusa. Ina ia le foliga mai o 'auʻau e le o se pisia ua tuʻituʻi mai i fafo atu o le faʻapotopotoga lautele, ave ni nai manoa mai le pito i luga o le ulu ma valivali foi latou.

Faailoaina i le fale: fesoasoani

E ui i le lavelave o faʻamamafa faʻataʻitaʻiga, e filifili e fafine i lenei faʻataʻitaʻiga i le fale. Mo le tele, e muta i le manuia. Ae i ai i latou e toilalo ma tumau le fiafia. E i ai ni nuʻu faʻapitoa o faʻapitoa i le aiga.

O le mea taua e manatua - aua le faʻamamaina i luga o lau oe lava vali lanu. Aemaise a na ua leva ona vali ma le henna poo le basma

O le aʻafiaga o le tuʻufaʻatasia o le faʻaaogaina o nei tupe e ono sili ona le mautonu.

A faia le maualuga taua i fale, sauni muamua mea uma talafeagai ma mea faigaluega mo le galuega. Faʻapitoa faleoloa faʻatau atu se pusa fuafuaina mo le faʻamamaina. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le a e vave malamalama ai faʻafefea ona fai le faʻailoaina i le fale.

Sets o loʻo faʻatauina atu i vaega faʻamalama eseese O nisi e aofia ai pulou faʻapitoa, ao isi e aofia ai le pepa pepa poʻo le pepa faʻapitoa. Ae mo lenei faiga o le ae mauaina masini faʻapitoa ma le fale:

  • Vali (pupula), lea e filifilia e fuafua i le lanu ma le ituaiga o curls. O fulufulu lauulu e faʻapipiʻi i le tele o leo ma le fa pasene fa, sefulu ma le lua pasene e sili atu talafeagai mo le pogisa. O fafine e mafanafana lauulu lulu e mafai ona fautuaina se vali e mama nai lo o latou lauulu laʻau masani e ni leo.
  • Foliga o le pepa alumini. E manaʻomia e tutusa uma i le umi o sikaila faʻateleina e le 2. Ma o le lautele e le itiiti ifo i le 10 cm.O le faleoloa ei ai ni laupepa ua uma ona faia mo le faʻailoaina.
  • O totigilima Latex puipuia ou lima mai i aafiaga le lelei o le faʻaalu.
  • Glass, porcelain po o se pesini na faia mai palasitika anagata.
  • Sulu mo le faʻaaogaina o vali lauulu.
  • O se solo le talafeagai ma tauʻau e ufiufi ina ia le ofi le ofu i luga o lavalava.
  • Afai e te faʻaogaina le metotia faʻailoilo faʻaaogaina se pulou silicone, ona mafai lea ona e faʻatau i soʻo se faleoloa o taʻaloga.
  • Crochet matau.

E fautuaina oe e te auai o se tasi faʻatonutonu gaioiga ma se tagata e maua le mea e maua ai le mea sili taunuuga. Fesili i sau uo poʻo se tauaiga e fesoasoani ia te oe ia aulelei. Afai e leai se tasi e faʻaaogaina ni vali i luga o uila, nofo i le va o faʻata e lua ina ia mafai ai ona e vaʻaia lau ata mai itu uma.

Tele fafine latou te le iloa pe faʻapefea ona fai le faʻailoaina ina ia aua nei liliu atu i faʻataʻavaleina loka o le laulu ma e le mu ai curls. Toe vali le laʻau pe a e vaʻai ua tupu le laulu e sili atu nai lo le 2 cm. Faʻaaoga le vali lava e tasi ma filifili ma le faaeteete lava ia lavalava e tasi, a leai, o le ai ai se faʻaalia foliga. A toe maitauina, faʻaaoga le vali i aʻa. Aua neʻi tufatufa i le fale atoa. E fesoasoani lea i le faʻasaoina o lauulu laʻasaga i le uumi ma puipuia le toe aʻafia o loʻo afaina ai se vailaʻau.

E i ai ni ituaiga se lua e seasea faʻamaninoina i le fale:

  1. Faʻaogaina le pepa alumini (pepa),
  2. Faʻaogaina se pulou faʻapitoa.

Faailoaina i se pulou

I le tulaga lona lua, o le faiga o le faʻamalamalamaina o filifili e le tele se taimi ma e faʻafaigofie. Ae o loo i ai se tasi faʻaaliga - o se tutusa metotia e talafeagai mo pupuu 'oti ma lauulu, e le sili atu nai lo le 15 cm le umi.

I totonu o le silicone cap, stitch pu i totonu o se laupapa siaki. O pu e te maua i le lapoa e tutusa lelei ma le mafiafia o le faʻailoaina o vaega o lauulu. Afai e te manaʻomia se mea e le masani ai, ona faʻapea lea o pu e tatau ona i ai i se mamao mamao mai le tasi ma le isi, pe a fai e masani - latalata.

Ina ia faʻafaigofie ona tosoina ia nonoa, aumai se manifinifi faʻapitoa. E mafai ona e faʻaaoga le masani fusipaʻu meafaigaluega. Le maua se mea faapena? Taumafai e faʻaloaloa le curls ma le pito o le selu.

O lea, alu atu i le faʻailoaina maualuga o gaioiga:

  • Ufiufi ou tauau i se solo
  • Tuu totigilima
  • Faitau ma le faʻaeteete ia faʻatonuga ma faʻavaivaia le vali i totonu o le pesini saunia,
  • Tuu le pulou ile lauulu mago
  • Faʻapipiʻi ia manoa, ia mautinoa e tutusa lo latou lapoʻa. O lenei vaega o galuega e sili ona faigata,
  • Faʻaali le vali i soʻo se vaega, sasaina atoa i lona umi atoa.

O tamaʻitaʻi ua uma ona faʻaaogaina lenei metotia latou te iloa le tele o le taimi latou te manaʻomia e ausia ai le manaʻo o lanu o se manoa. Peitai, mo tagata amata, o le iʻuga e ono le fuafuaina.

O faʻatonuga i le mea faigaluega e tatau ona taʻu mai le tele o le taimi e tatau ona galue ai ina ia maua ai se tasi poʻo se isi taunuʻuga. E faʻalagolago uma lava i le manaʻomia o le saʻo o le lanu mulimuli o manoa ma le autu lanu ma le ituaiga o lauulu.

I le avea ai o se tulafono, mo le valiina o lauulu o se leo mama, e te le manaʻomia sili atu nai lo 15-20 minute. Ina ia maua se eseʻesega i ni leo, o le vali e mafai ona taofia mo le 45 minute.

A maeʻa le taimi faʻatulagaina, fufulu le paluga ma le laupepa e aunoa ma le 'aveʻese o le pulou. A uma ona aveese le pulou, fufulu uma vilivae uma ma faʻamama. Ina ia mauaina le sili ona aoga, faʻaaoga se moisturising balm mask i luga o manoa. Afai o le iʻuga e le o matua faamalieina, a maeʻa nai aso, vali i soʻo se lanu e te manaʻo ai.

Faʻamalamalamaina ma le pepa pepa (pepa)

Ole auala mataina lea e faʻaoga e teineiti ma le uumi uumi. Tipi le pepa i le lapoa pei ona faamatalaina i luga. Faamautu le faʻavasegaina o vali e tusa ma le faʻamoemoeina aafiaga o le maualuga. Aveese le vali. Vavaeese lauulu na vaeluaina ma vali mai le pale. Faalautele le faatafafa o le pepa i le dyne, taoto i luga o le lauulu ma toso manoa manaʻo i luga i luga o se laupapa laupapa. Valivali uumi faʻapipiʻi ma vali ma se pulumu. Afifi le pito i lalo ole pepa alumini ma faʻapipiʻi ile pito i luga. Fetaomi ma faamalosia. E sili le faʻapipiʻi o le pepa alumini faʻapipiʻi faʻapitoa. Taumafai e mautinoa o le numera o manoa i le itu taumatau o le ulu e fetaui ma le numera o lanu vali i le itu tauagavale. Ma le mea mulimuli, amata vali le laina i tua o le ulu. E pei o le tulaga o le faʻamamaina ma se pulou, taofi le vali i luga o lou lauulu mo le umi lava e te manaʻomia e maua ai le manaʻo manaʻomia. Faatonuga mo vali o lo o aofia i totonu o le afifi o vali. A maeʻa le taimi manaʻomia, aveʻese ma le faʻaeteete le pepa alamai ma fufulu le vali ma faʻamamaina ma vai. E fautuaina e fai lea tulaga - e taʻitasi fasi pepa e aveese mai le lauulu ma mama e fufulu. Amata ona vaimama ma na curls na vali muamua. O lenei mea o le a faʻatusatusaina le faʻaalia taimi o ni manoa ma puipuia le vali mai le faʻamalamalamaina curls le aoga.

Ia fufulu lou ulu ile laupepa ma fufulu lelei ile vai mafanafana (ae le ole vevela). Faapipii se meaai manaia po o le lauulu pasama, fufulu toe. A maeʻa, tuʻuina atu se paolo i vilivili faʻatasi ai ma le fesoasoani mai o se moli lanu.

Fautuaga mo seasea faʻailoaina ile fale

  • Fai se suʻega alergi i vaega vali,
  • Faʻamalamalama i lauulu sa e valivaliina i le itiiti ifo ma le vaiaso talu ai,
  • A faʻapea e mamago ma faʻaleagaina le ulu, e le tatau ona faʻailoaina
  • E le fautuaina e taofi le vali i luga o pupuni mo le sili atu i le 45 minute faʻaalia i luga o le afifiina.

O le a se mea e seasea faʻailoaina mai

Matou te iloa uma o le laʻei masani lauulu e aofia ai le valiina o le 40% o lauulu. Le faʻailoaina o luga o le eleele e le afaina tele ai le ulu - o le matai e faʻagaioia vaega taʻitasi. O le mea lea, e te maua ai se foliga matagofie foliga foliga, e aunoa ma le tele afaina i ou curls.

Faʻafetai i le valiina o vaega o lauulu, e te mafaia:

  • 'ia sili atu le faʻateleina o tau,
  • faasaʻo le leai o foliga atoatoa,
  • faamamafa loloto lanu
  • toe vaʻai faʻalelei vaʻaia ou foliga e ala i le suiina o le vaʻai i tausaga e faʻaletonu suiga i luga o le paʻu o foliga i le aulelei matagofie auro ua ova i luga o le ulu o lauulu,
  • tuuina atu lau lauulu i le mea sili ona lelei.

Afai e te manaʻo e mauaina le sili lona natura, mo lenei, filifili ni lanu e talafeagai ma le faʻavae.

Fono a tagata tomai faapitoa. Ina ia alofia le feteʻenaʻi ovaʻe, aua le faʻaogaina le pepa alumini poʻo se taga pepa ao faʻamago le vali, aua pe a fesoʻotaʻi ma le okesene, e maua ai se lanu malie.

Ituaiga o maualuga

E iai filifiliga:

  • faailogaina o pito i luga o lauulu (mamanuina e faamamafa ai le faauu o lauulu laʻau),
  • faʻaaogaina o ie i le pito i lalo (valiina totonu e mafai ona fausiaina se maitauina le masani ai o manoa mai totonu - o lenei malamalama malamalama o le a foliga sili ona matagofie i luga o laulu enaena fulufulu ma tamaitai),
  • valiina manoa latalata i le foliga (faailoaina na o pito i luma o loʻo maua mai ai se faigofie "alavai" o lanu ma matagofie faamamafaina oval o ou foliga, avatu mea lilo ma faʻateleina),
  • fulufulu mata (aemaise talafeagai mo pupuu lauulu lauulu),
  • faailoaina pito o le lauulu (o se tulafono, o lo o latou faia i lanu e latalata i le masani e mafai ai - o le aafiaga o faded curls ua faia)
  • faʻamaninoina o manoa o loʻo i luga o se vaega o le lauulu, e faʻaigoaina zonal highlighting (mo se faʻataʻitaʻiga, mo lauulu fulufulu asimetriki, e mafai ona e vali na o le tasi itu - o le a matua lototele ma faʻaosooso),
  • valivali o le pale ma faʻailoga (o le a faʻaopopo i lau ata o mea le lelei ma coquetry),
  • naʻo le faʻalauiloaina o 'aʻai (faʻalauiloa' au o ni tuʻaiga o le taimi nei),
  • folasia luga luga, pe a valia le itiiti laititi o le ulu, pe a ma le 20%.

Tulaga lelei ma leaga

O le mea moni, o le seasea valiina o manoa o tagata o le pito sili ona lelei o ituaiga o metotia po nei. Faigofie faʻailogaina mafai ona tuʻu oe mai faʻafitauli ma sili atu-faʻamago fesoasoani. A maeʻa na faiga, e foliga mai e le vaivai pe leai ni ola o uʻamea, ae naʻo le a mauaina o ni laupepa sili ona matagofie o le lanu paleni o lau filifiliga.

Isi aoga o lenei pisia:

  • e le manaʻomia le masani o le valiina o aʻa, e pei ona tupu i le vali atoa,
  • pe a faʻaaoga moli o le moli o le ae foliga foliga talavou
  • mafai ona nana le lauulu sinasina, lea e amata ona aliali mai,
  • faapitoa le mea moni mo brunettes e manaʻo e faʻamalamalamaina o latou curls (latou te le tau valiina atoa le lauulu),
  • le manaʻomia tele taimi, talu ai loka tagata e noatia i vali,
  • o se aoao lautele ituaiga o pisipisia.

Ae e faʻaopopo atu i le lelei o lenei ituaiga o vali, E mafai ona e mauaina se lua o mea leaga:

  • le talafeagai mo fafine o lo latou lauulu sinasina nofoia sili atu nai lo 1/3 o le ulu,
  • ona o le maualuga o le lauiloa o le tau o le tautua i le salonie ua maualuga,
  • e faigata tele le filifilia o le saʻo nofoaga e pisia (leai se tele o le poto masani, e mafai ona e faia se mea sese ae le o ausia le faʻamoemoeina aʻafiaga).

Taualumaga tau

Le tau o le vaega le valiina i faleoloa o Rusia aai amata mai 1,500 rubles. O le tau o auaunaga e afaina mai:

  • lauiloa o le taualumaga
  • filifiliga o le valivali (o le mea moni, iloga i luga o le fola o le ulu o le a sili atu le tau nai lo le valiina o apaʻau ma ni fautuaga),
  • lauulu o le
  • mamalu o le faleoloa,
  • filifilia ni vali ma oxidization sooupu.

Faʻatinoina ia faʻapitoa e le faigata i le aiga. I lea tulaga, e te le tau fesiligia se uo poʻo se tina, aua e mafai ona e faʻapipiiina manoa i le pito i luga o le ulu, i malumalu, i lalo ifo o oe lava. O le tau o se faʻamasaniga faʻapitoa laititi o 150 rubles. Vali o le a tau ia te oe 450-950 i le mafaufauina o le ituaiga. Ma, pe a fai o lou lauulu e feololo umi, le vali e te faʻaaogaina i le isi taimi e ono tumau. A oe vaʻai, o le faʻasologa i le fale e tele taimi e taugofie.

O ai e talafeagai mo

Se mea e seasea faʻailoaina mai o lauulu ma fulufulu e talafeagai mo tagata uma, e aunoa ma le faʻatagaina. Lenei filifiliga o valivali mafai ona toe faafou e oʻo lava pupuʻu lauulu pipi (e le mafai ona fai atu e uiga i isi metotia). I le isi ata e mafai ona e vaʻai i le faʻamamafa i luga o le pulu puʻupuʻu faʻamamafa le matagofie o se puʻupuʻu pulu-lauulu.

Lapataiga! A faʻaletonu lau uʻu: e vaeluaina ma foliga pei o se vaovao, ona iloa ai lea o lau filifiliga saʻo ile lauulu manifinifi. Ona o le mea moni e na o se vaega o le laulu e mafai ona mama, e te le lamatia faʻaleaga afaina.

Fia maua sina faʻaʻoleʻole foliga mo se faafiafiaga aulelei poʻo ni pesega malie, ona o lea i lalo ifo o le mata mata, filifili ni nai loka ma valivali latou i se lanu talafeagai.

Contraindications:

  • maitaga ma faʻasusu,
  • fulufulu lauulu talu ai nei
  • mai le pisia i le henna poo basma 6 masina ua teʻa,
  • le faapalepale i le tagata ia perhydrol.

Eseese lanu o se lautele lanu lanu e filifilia e fuafua i le lanu ituaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tagata e paʻu i lona paʻu ma le paʻu o mata o le a feagai ma lanu “malulu” - asena, nifo elefane, moli uila, ma isi. A faʻapea e i ai sau peach pe faʻapipiʻi paʻu, ona avatua lea o lau laʻititi i au curls, ma filifilia saito, meli poo auro.

Tinoina i luga o lauulu enaena

O teine ​​Blonde e tatau ona taulai atu i filifiliga lanu nei:

  • nordic aisa
  • penina
  • lefulefu
  • agavaʻa
  • nifo elefane.

Afai ei ai sau moli lanu enaena, e mafai ona saogalemu faʻataʻitaʻiga ma lanu uma o auro ma le saito.

Tamaitai papaʻe matou te fautuaina lanu i lanu samasama, faʻapea foʻi ma lanu mūmū ('apamemea, hibiscus, salmon).

Alofa e faataʻitaʻi? Ona filifili lemu lemu o lanu piniki, lanumoana, emerald. O nei lanu o le a faamamafaina lau sitaili ma faia le ata avant-garde.

O teine ​​teine ​​lauulu e mafai foi ona iloga i lanu uliuli. Ina ia faia lenei mea, filifili ni uolanati, cognac ma sukalati lanu.

Tumau le faailogaina i luga o le uliuli lauulu

Mo teineiti e masani ona i ai uliuli ma mafiafia lauulu, e sili le faia i luga o le valiina. Faʻamamaina le pito i luga ua mamanuina e paolo le lanu oi ai nei, faia o le ata e sili atu le olaola ma olaola.

E le gata i lea, o le laulu uliuli lauulu e mafai ona faia se filifiliga i le faʻatonutonuina o le mama o manoa i foliga ma faʻapupula le au. O le ata o loʻo mulimuli mai o loʻo faʻaalia ai le matagofie o foliga lanu.

Afai e enaena lauulu ma lauulu lanu enaena, ona faʻaaoga lea o lanu nei:

  • suʻega susu
  • togafiti
  • nifo elefane
  • malamalama meli
  • natura enaena.

Mo e ona ni pogisa ulaula, matou te fautua atu:

  • auro
  • apamemea
  • susu
  • susu sukalati
  • kofe ma susu
  • 'amu
  • kapalanu i ata.

Fautuaga. Afai ei ai lau lauulu uliuli, filifili lelei mo lanu eseese o le uolanati, cognac po o le sukalati.

Mo uiga faʻatele, e mafai ona e filifilia ni lanu uiga ese:

Vaega o le faʻagasologa

Afai ei ai lau lauulu puʻupuʻu, e mafai ona e faʻaaogaina se pulou faʻapitoa, e ala mai i le mea ua filifilia ai fulu i se laupapa siaki e faʻamanino ai. I le ulufafo oe o le a faʻatali mo fulufulua ma masani ona fulu.

O le ae alu e taʻalo faʻaʻeseʻese, ia mautinoa ia e faʻaaogaina pepa. O manoa filifilia o loʻo fusifusi faʻataʻamilo ina ia aua neʻi faʻalavelaveina le vali i le lauulu ma atili aliali mai.

Afai e te manaʻo e fai ni faʻailoga iloga i ni manoa laiti, ona e manaʻomia lea e faʻatau se selu faʻapitoa-scapula ma nifo e seasea. O loʻo tuʻu se vali i luga ole mea faigaluega ona toso lea ile selu ile umi atoa ole laulu, aʻo faʻaopopoina le lanu ole lanu.

I le taimi o le faʻagasologa, e le fautuaina e fufulu lou lauulu. E faia lenei mea ina ia aua neʻi faʻatamaia tele ni manoa ua togafitia ma perhydrol. Talu sebum o le a ufitia ma le faaeteete lauulu uma, o le okesene e le matua faaleagaina lona fausaga.

Filifili le okesene A faʻapea o oe le tamaʻitaʻitaʻitaʻina le le aumata mata pe faʻatau se moli, faʻatau le 3 pasene oxidizer. Mo lalelei lauulu lauulu ma se masani masani ituaiga curls, o se 6-9% activator e talafeagai. Ae mo teineiti uliuli lauulu, e fuafua i le mafiafia o le laulu, ua fautuaina e tagata atamamai latou te faatauina le 9-12% okesene.

Ae le i amataina le faiga, ia mautinoa e faʻataʻitaʻi le vali i le tapulima poo le punilima o le tulilima. E faia lenei mea ina ia mafai ai ona iloa se aʻafiaga i le perhydrol ma isi vaega o le vali. I le tulaga o le fulafula pe mumu le paʻu, e sili atu le lafoaia o lenei ituaiga o pisipisia.

O se mea taua! Tusa lava poo le vaega o le pisia, aua e te faʻaogaina le vali laʻau ile lauulu, e sili atu le laʻasaga i tua 1-2 cm

Ae le i faia le faiga, e tatau ona e mauaina:

  • vali ma oxidization sooupu
  • se selu e-saʻo e filifili manoa,
  • pepa alumini (pe a e fia taʻalo faʻafeagai),
  • se pea totigilima
  • kulimi mo le togafitia o malumalu (pe a e vali curls i luga o foliga poʻo ni ie),
  • Cape i luga tauau (talafeagai mo tagata e ana uumi)

I le natura, o lauulu lauulu e le mafai ona mama, ae vave vali. I lenei tulaga, o tagata atamamai e fautuaina le faatauina mai o lanu vali e le o iai le amonia.

Auala galue

Superficial highlighting - faʻafouina lou ata, a o oe e te le lamatia faʻaleaga ou mata

Savaliga mo le gaioiga:

  1. Sisifo lou lauulu ma vaevaeina i se vaeluaina o le auala oe masani ona ofuina.
  2. Faapipiiina le vali ma le faʻaʻautala oona i se fua faatatau o le 1 i le 1 (isi avanoa e mafai - faitau i taimi uma faʻatonuga a le gaosi oloa).
  3. Saunia le pepa 'oti i le tipiina i ni mafiafia. Manatua, e tatau ona 20 cm le umi nai lo le umi o ou manoa.
  4. I le faʻaiuga o le selu, filifili ni manoa laiti i le tasi itu o le vavaeeseina. Tuu le pepa ufiufi i lalo, faʻamau i aʻa, ma amata vali. Afifi ia manoa i le fasi pepa.
  5. Matou te faʻatinoina gaioiga tutusa i le ala o le vaeluaina. Matou te manatu faapitoa i le eria latalata i malumalu. Manatua, o laina i malumalu e tatau ona valiina mulimuli.
  6. Toe tuʻu mai le isi laupepa manifinifi i le pito i lalo ma toe fai le faʻagasologa.
  7. Lulu le vali mo 30-40 minute. Faʻalautele le 'ie ma fufulu i lalo o le vai tafe.
  8. Fufulu lau lauulu ile laupepa ma faʻaaoga le conditioner balm lea e sau ma le vali.

Faʻafefea ona maualuga le auu

E leai se mea e faigofie nai lo le faʻailoaina o patupatu. A iai saʻo le pa, ona filifili lea o ni loka laiti i luga ole lauulu ulu, apalai le vali ma afifi i latou ile pepa alumini. E tutusa foi, e mafai ona e faia i lalo ole siku. E tatau ona filifili i latou faʻasologa a latou e ana 'auʻeli.

E ui o le faʻaleagaina o le lauulu i le faʻailoga o mea e maulalo, sili tausia mo ou manoa e manaʻomia.

  • faʻaaoga se fulufulu laʻitiiti, curling iron ma iron iron machine i le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi,
  • faia pea le toe fuatia pulou ma faʻamamaina curls ma keratin ma suauʻu,
  • o leisi valiina ia faʻatagaina ona faia i se taimi vave peʻa maeʻa le 3 masina.

O le mea lea, o se vaega le mama o manoa o se filifiliga aoga e fiafia i le matagofie, tosina ma le masani. Faʻafetai i le ata vali o curls i totonu, o le faʻaaogaina o lanu na o luga o le pito i luga poʻo le faʻamaninoga tuʻufaʻatasi o le tele curls i le itu taumatau po o le itu tauagavale, e mafai ona faʻafouina faʻaalia le ata, tuuina atu ia pupula ma malosi.

Ae ia e manatua, i lenei mataupu e taua tele le sao o le staining zone ma filifili le lanu talafeagai. Mulimuli i la matou faʻatonuga ma e mafai ona e faigofie ona faʻatautaia le faʻasologa i le fale.

E aoga le faʻalauiloa lauulu manifinifi

O le matua toʻatele o matai agavaa e tali lelei lenei fesili. Ole faʻamamafa, ile eseʻesega ma le valiina masani ile tasi leo, ose aganuu malie lea e toetoe lava le solia o uluaʻi fausaga o lauulu manifinifi. O lenei ituaiga pisia e le mafua ai le matua faʻaleagaina o ufiufi.

Lelei ma vaivaiga o le faʻapitoaina

Ole faʻailoaina o loʻo iai ni aofaʻiga e tatau ona iloa e tagata e leai ni lauulu mafiafia:

  • E le o soʻo uma e faʻalialia i lanu, ae naʻo se vaega laʻititi o le curls.
  • O le tele o vaega o vali mo lauulu e mafai ai ona e filifilia le vali ma le sili ona agamalu fausaga pe a manaʻomia.
  • A maeʻa le faʻapupula atili, e alualu lava i luma le foliga mai o le laulu. O le valiina o nai lanu i le taimi e tasi e faia ai lauulu manifinifi tele sili atu le mafiafia ma mafiafia, maua ai le pupula ma olaola.
  • O le faʻailogaina maualuga e mafai ai ona nana lauulu lauulu.
  • Mo i latou e manifinifi le lanu uliuli, o le valiina o le a fesoasoani e liua i se lanu mama ma sina afaina i manoa.
  • O mea e faʻaaoga e faʻamalamalamaina ai, laulu faʻamamulu lauulu. E le puta i latou.

Ole faʻailoaina e le gata e faʻatagaina oe e toe faʻafouina foliga vaaia ole laulu, ae e maua ai foi se uiga ese i le ata atoa fafine. O foliga o le lalelei feusuaʻiga ina ua maeʻa le pisia foliga foliga lemu ma laitiiti.

O se tasi o itu sili ona taua o le faʻailoaina o le malulu lauulu, lea e tupu i se taimi pe a maeʻa le faʻataʻitaʻiga. O mea le manaia e mafai ona alofia pe a fai o loʻo faia lelei tausiga mo curls.

Tomai faʻataʻitaʻi faʻapitoa

Mo le mauaina o se lelei faʻaiuga pe a maeʻa ona faʻailoaina o lauulu, e tatau ona e faʻalogo i le fautuaga a tami faʻatino:

  • Mo ia valivali e tatau ona faʻaogaina ia le itiiti ifo 2 paʻu tuaoi mai le tasi lanu lanu. Sili pe a o lo latou numera e tolu i le fa.
  • E te le manaʻomia le faʻaoga o ni vailaʻau malolosi o loʻo iai le tele o le amonia ma le hydrogen peroxide e faʻamalamalama ai lauulu. Ammonia-leai fomaʻi ma se faʻatauvaʻa o mea o nei mea o le a pa'ū luga lauulu manifinifi sili atu. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le afaina aafiaga i luga o le fausaga o curls.
  • O le faʻatautaiga faʻataʻoto mai luga o laʻau manifinifi ma le sefe e fetaui lelei i le faʻatusa ata ma maua ai le laulu foliga o se mea masani.
  • Mo pulu manifinifi laʻititi, valiina laʻau e talafeagai. O se faiga agamalu lea e tumau ai le ulu ma le pito o le fulufulu, ma na o pito e valiina.
  • O le faʻamamafa e ala ile uila o le a atili ai ona matagofie le laulu, ae aua nei galo e uiga ile laʻei. O se laʻei manaia foliga o le a faʻaatoatoaina soʻo se foliga a fafine ma faʻamamafa le tagata tutoʻatasi.
  • I le nana o mea sese uma ma faʻamamafa i faʻamanuiaga o le faʻailoaina o laʻau manifinifi, e aoga le faia o se poto tuga lauulu poʻo le curling.

Faailoaina tusi ata matagofie faufautua polofesa pe a mafai e fesoasoani faamamaina lauulu. Lauulu manifinifi e tatau ona togafitia ma le faaeteete ina ia aua nei faaleagaina lona fausaga. O se matai ua iai le poto masani e mafai ona faʻatinoina le galuega.

Faʻafefea ona filifili se paolo

O le filifiliga saʻo o le paolo e faʻalagolago i le lanu masani o le laulu o le fafine. E aoga le mafaufauina o le lautele mamanu pe a filifilia ni vali. E tatau ona e faʻamuamua le malamalama ma le lanu mafanafana, lea e naʻo ni nai leo e ese mai le lanu masani.

I luga o le lauulu mafiafia o pouliuli pou foliga foliga lelei. Ae i se faʻaaliga maninoina, o le sili atu ona faʻafetauia e tatau ona aloese mai ai. I le faagasologa o le galue ma lauulu laulu, e mafai ona e faʻaaoga le fualaʻau fualaʻau. Ole filifiliga pito sili lea. Faʻaaoga vailaʻau ma vailaʻau malolosi e le manaʻomia. O se tasi lea o itu lelei o tamaitai laulu ulu. E matua faigata lava ona ausia le manaʻomia i le puluuli uliuli e aunoa ma le faʻaogaina o ni vevesi faʻamalosi.

Faʻamalamalamaina o metotia mo fulufulu lelei

Afai e le mafiafia le laulu o se fafine, fautua faʻamalosiʻauʻau faʻapitoa e aua neʻi faʻataʻitaʻi ma eseʻese metotia faʻailoʻaina, ae ia faʻalogo i metotia lemu o le valiina.

  • Lelei sili atu ona faʻalauiloa foliga foliga lelei. I luga o laulu enaena enaena manifinifi lauulu, o le vali foliga foliga masani.
  • Lafoga. Tele ona faʻaaogaina vave i le taimi lava e valivali ai. Lea e mafai ai ona e faia le aafiaga lemu ma sili atu sologa lelei.
  • Bronding - tele-dyeing, o le taunuuga o lea e susulu, saturated ma lanu, ola lauulu.
  • Mazhimesh o le sili atu ona le afaina ma agamalu auala o le faailoaina o lauulu. O le valivali faʻaaogaina faʻaaogaina amonia-leai vali ma se kulimi tutusa ma le faʻaopopoina o solo ma isi vaivai vai.

Faʻasaʻo lelei le faʻailogaina i se tasi o metotia naʻo le poto i le o loʻo iai le tomai ma sa ia te ia le agavaʻa uma.

Mea taua mo le valiina o lauulu ile fale

E mafai ona e faʻatinoina faʻailoga i le fale i le iai o ni mea faigaluega. E te manaʻomia:

  • pulumu poʻo pulumu mo laulu lanu,
  • dye faʻaseseina tane,
  • valiina o vali, o loʻo aofia ai ni vaega autu se lua - efuefu ma le faʻaʻautu o sui,
  • o le selu mo le tuueseeseina o vaega,
  • fulufulu ma kilipa
  • Cape i luga o tauau, oloa puipuia mo le paʻu o le ua,
  • totigilima ina ia aua nei faaleagaina le paʻu o lima.

Ole mea ua e iloa ai ile fale, e faigata ona e iloa. O le laititi lava le solia o faʻatonuga e ono oʻo ai i ni faʻalavelave matuia. O le mafuaaga lena taualumaga e tatau ona faia ma le faaeteete ma amanaia uma talafeagai nuances.

E manaʻomia e se fafine le filifili poʻo le a le metotia o le valiina o le a faia - faʻatasi ai ma se paʻu pulou poʻo le metotia o le faʻailoaina o lauulu i luga o se pepa. O le auala muamua e sili ona lelei mo i latou e umi ona ufiufi, lona lua - mo fafine e uumi uumi. Faʻaaogaina foil o le a fesoasoani i le faʻamamaina i luga o le manifinifi laulu o le umi.

O le a le vali e filifilia mo le faʻailoaina

I totonu o le tele ituaiga o laulu vali, e faigata tele le faia o se filifiliga. Masters of hairdressing fautuaina malosi ia e te faʻaaogaina na o vali tomai faapitoa mo valiina i le fale. Ina ia faia se filifiliga, e sili atu le feutagai ma se fomaʻi faʻapitoa.

E mafai foi ona faʻaogaina ni ie lanu mo le lanu i le fale. Ae peitai, o le uiga o le faʻailoaina o le a sili atu le leaga tele. Ma o le fatuga i ia vali sili atu e afaina ai le lauulu nai lo ni pulu tutusa mai le polofesa faʻasologa.

Faailoaina o lauulu manifinifi ile fale

Ina ia le faʻaiʻuga o le faʻalauiloaina o fulufulu lauulu ile fale e le le fiafia ai, e tatau ona e mafaufau i nisi taua taua:

  • E tatau ona mafiafia le vali. O le a 'alofia le valiina i tafatafa ane o uʻamea, o le valivaliina e leʻi fuafuaina.
  • Afai e 3 poʻo le sili atu foʻi lanu e faʻaalia e faʻapupula atili ai lauulu manifinifi, e manaʻomia le faʻaaoga i seisi auala. Muamua e te manaʻomia e valivali ia manoa i le tasi paolo, faʻamago latou, ona faatoa amata loa lea ma le toe faʻailoga.
  • Taofi le vali i luga o le manifinifi lauulu le sili atu nai lo 15-20 minute. A le o lea, e mafai ona faʻaumatia le ua maaleale fausaga o curls.
  • E taua tele le faʻamautinoaina o laina e tatau ona faʻailogaina e tutusa le mamao mai le tasi ma le isi.
  • Ole auala lona lua e mafai ona faia i se taimi vave pe a maeʻa le tolu i le fa masina.
  • Le pisia taualumaga tatau ona taofi vave pe a i ai se lagona mu i luga o le ulu. A leai, e mafai ona faʻatupu ai le afaina tele e le gata i le paʻu, ae faʻapea foi ma le laulu. O le toe setiina o latou mulimuli ane e matua faigata tele. I nisi o tulaga, na o le pupuni pipi puʻupuʻu o le a fesoasoani e faʻasaʻo le tulaga.

I le faʻataga mai i luga o fautuaga o i luga, o le pisia iʻuga o le a faʻafiafiaina se fafine seia oʻo ina faʻasolosolo ona manoa.

Faʻafefea ona tausia lauulu pe a uma ona faʻamamafa

Ina ia tausisia le faʻatulagaina o lauulu manifinifi pe a uma ona faʻamaninoina, o aso uma tausiga mo curls e tatau. Ina ua maeʻa ona faalanu ma faʻamalama moʻi, e aoga le faʻaaogaina o fomaʻi mo fulufulu ua paʻu poʻo ua leaga.

Le itiiti ifo i le tasi i le vaiaso, e tatau ona e faia se moisturising hair mask. I se faʻaopopoga, o aʻafiaga o le faʻataʻitaʻiga o le solo, lauulu faʻapipiʻi ma faʻasaʻo i luga o curls e tatau ona faʻaititia. O le faifaipea o le maualuga o le vevela o le a le aoga lelei lauulu lalagaina pe a uma le vali.

I le taumafanafana, i taimi o savaliga, e tatau ona ufiufi le ulu i se pulou po o se sikafu. Lenei o le a faʻaititia le aʻafiaga o le ultraviolet ray i luga o lanu lanu. I le taimi lava ina ua maeʻa lauulu manifinifi le faʻataʻitaʻiga o faʻapipiʻi, e talafeagai se lauulu laʻau. E le manaʻomia le filifili i luga o se ata foliga lauulu. E lava le tipiina o le pito, lea e masani ona sili atu nai malo ina ua uma le pisia.

O le a le umi o le iʻuga

O le iʻuga ina ua uma le faʻamalamalamaina o loʻo teuina pea seʻia toe 'aina ia manoa lanu. Ole auala lona lua e mafai ona faia ile tolu i le fa masina. Ina ia aua e faʻaleaga ia curls, e mafai ona e faia i le toe faiaina o aʻa.

Iloiloga a fafine

O iloiloga o le tele o fafine e uiga i le faʻailoaina o laulu manifinifi e lelei. O sui o le talafeagai feusuaʻiga ua maitauina pe a maeʻa le pisia, o le curls avea ma sili ona usitaʻi. A voluma foliga, lea na muamua mafai ona maua i se lauulu fulufulu poʻo se faʻamaʻi auli.

Fai mai fafine o loʻo laʻititi mai foliga e lalelei ma teuteuina lelei. Ma le faʻaopopoga, e tusa ai ma latou, o foliga e amata ona laʻititi ma faʻalelei. Faʻamamaina e faʻamamafa atoatoa le matagofie matagofie ma faigofie faʻamalosia soʻo se ata.

Tagata e umia lauulu manifinifi fautuaina malosi e vaʻavaʻaia ma le faʻaeteete curls ina ua uma le valiina taualumaga. Lenei o le a sefe ai le faʻailoga maualuga atu mo se umi vaitaimi atu.

Nai lo le faaiuga

Mo le faʻaleleia atili o foliga vaʻai o lauulu ma faʻafou le ata, e le manaʻomia le faia o lavelave lalelei poʻo fulufulu. E lava faʻafesoʻotaʻi le matai e faia ai le faʻailoilo auala. O le a ia faia mea uma i le auala silisili.

Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faia naʻo mea i luga o fale peʻa na o oe pe a fai e iai mea faigaluega talafeagai ma nai nuʻu e matauina. Valivali lauulu e tatau ona vaʻaia, masani ona faʻaoga le pulupulu ma faʻafailele pulumu. O le filifiliga o vali mo faailogaina e tatau ona faʻalatalata iai tele le talafeagai. E le gata i le iʻuga, ae o le soifua maloloina o curls e faʻamoemoe i le saʻo filifiliga.

Ole faamamaina ole laulu manifinifi foliga manaia ma le manaia. Volume faaali, curls avea atili sili ona usitai. Lenei ituaiga o pisia o le a faʻamamafaina atoatoa soʻo se fafine foliga.