Lauiloa

Ituaiga o sisi Aferika

I aso nei, o le sisi ofa faʻa Aferika o se totoa ma teuteu elemene o se fafine foliga. E mafai foʻi ona faʻamatala mai ai se tagata i se vaega o tuʻugamau. Ae i aso anamua, o sea ituaiga lauulu na sili ona taua. E le gata i lea, i nisi o atunuʻu sa soifua mai lava e oʻo mai i le aso. E le o tagata uma e iloa le mea na sau ai le sisi Aferika tauai puipuia ma le mafuaaga ua taʻua ai lena. E leai ni tali maʻoti na maua i nisi o nei fesili, fa' lagolagoina e mea moni. Ae o loʻo iai lava mafaufauga e uiga i le talaʻaga o lenei laʻei lauulu.

Le tala i le faʻaalia mai o Aferika toʻa.

O le pu afu Aferika ave a latou aʻa i Aikupito anamua i le tele o seneturi talu ai. O le lauulu sulu o pouliuli foliga na mafaufauina i Aikupito o se faʻailoga o le mama ma le mamalu. Ae o le mea moni o lenei atunuʻu sa matua vevela lava, o lea sa tatau ai i tane ona seleʻe pulu, ma fafine na uumi lona lauulu. Ina ua o mai i fafo tamaitai mai o latou potu, sa faʻaofuina latou ie wig, lea na fusi faʻaʻau fulufulua i pu, ufiufi lelei i laina. Ua maeʻa ona tutusa ia nonoa i le tasi, ma sa fiafia tele Cleopatra i le i ai o lona laulu i lalo ifo o ona tautaliga.

I Aikupito lalaga o se sauniga taua tele. I le gasologa o lenei faiga, na faia faʻataʻamilosaga uma e puipui ai agaga leaga ma tosina ai le lelei. E le gata i lea, mo itu taʻitasi o le ulu, na faʻalauiloaina mataʻupu eseese na fesoasoani e faʻaosofia ai se faʻafitauli patino. Mo tagata Aikupito, o wig o se ituaiga o faʻamanuiaina e puipuia ai i latou mai maʻi ma le faʻanoanoa. Na latou teuteuina a latou wig i lipine, fulufulu ma le paʻu o manu eseese.

Le fua faatatau o Aferika faʻapipiʻi i pologa.

I le taimi na iai le pologa i nisi itulagi o le lalolagi, o le toʻatele o pologa na laeiina o latou laulu. O le auala lea, e mafai ai ona latou fesoʻotaʻi ma a latou aganuu. O le ofutino aferika na faamalieina uma manaʻoga mo le fulufulu mo pologa, talu ai latou te le faalavelaveina i galuega ma sa matua manaia. Talu ai sa leai ni vailaʻau faʻapitoa a Amerika pologa mo le fufuluina o latou laulu, sa tatau ona latou faʻaaogaina le pata ma le paʻu fasi paʻu e puipuia lelei ai manoa mo aso.

O le taʻutaʻua o le sisi faʻa Aferika i atunuʻu eseese o le lalolagi.

Aferika pigtails lalaga faʻatasi e le gata i Aikupito, ae faʻapea foʻi i isi atunuʻu ma se vevela o le tau. Nai lo lea, e leʻi faia mo se lelei o se vaaiga, ae ina ia puipuia ai o ia mai le malosi o le la. Ufiufi fulufulu uumi ile pu manifinifi puʻupuʻu, ona teu ai lea ile faataaliolio. I le tele o atunuu, o ia lopa o se uiga o malo uma. O le fausiaina o ia ituaiga laulu e masani ona o faatasi ma le tele o sauniga. Pigtails o se atunuu lauulu lauulu mo tamaitai mai Uzbekistan. O le ofutino aferika o ni lauulu e sili ona fiafia iai tagata Yakuts, shamans, fai togafiti faataulaitu, Chukchi ma Initia.

I Lusia, o se laulu ulu na lauiloa talu ai nei. O paionia i lenei nofoaga o DJs, tulaga faʻaalia ma tagata fiafia i musika Aferika. Fans o Bob Marley, o ia foi na laeiina se laulu fulufulu, ua i ai le alofa faʻapitoa mo ia pigtails. I le taimi nei, e mafai ona e feiloaʻi i luga o le auala tele teine ​​ma e oʻo i tamaloa nei puʻeu puʻupuʻu.

Aferika pigtails i le 20 seneturi.

Ina ua maeʻa le Taua o le Lotoifale, tagata uli o tagata o le Iunaite Setete sa taumafai e o ese mai lenei lauulu. O le mea moni o le saʻo i luga o le lauulu na faigofie ai le mauaina o se galuega. O le mea lea, sa tatau ona latou galulue malosi ina ia toe saʻo o latou lauulu. I le taimi nei lalaga O se mea faʻafiafia mo teineiti laiti, ae ina ua latou matutua, sa latou taumafai foʻi e ofuina ofu laulu o Europa.

I le ogatotonu o le 20th seneturi, na toe foi mai ai le masani mo pu afu Aferika, ma na faafetai ai i le faʻailoga tagata. Tagata atamamai ma tagata uli na taumafai e aofia ai i o latou foliga le tele o Aferika elemene mafai, o tu ma masani a lenei tagata. I le 1960, na avea i latou ma faʻailoga o le gaioiga e teteʻe atu ai i faʻailoga tagata, ma i le 1990, o taʻaloga ma hip-hop fetu na amata ona laeiina.

Aferika Aferika i le lalolagi nei.

I le taimi nei, Aferika 'fili toe avea ma lauiloa i tagata talavou. Meafaigaluega mo le tausia lelei o se fulufulu laʻau ma faʻalapotopotoga lea e mafai ai ona avea lalaga faʻataʻavalevale ua uma ona fausia se pisinisi atoa. O le lalagaina o Aferika e matua lauiloa lava i Europa, ma e le gata i totonu o uliuli fafine ma teine. Ole aso nei e mafai ona e faia se laulu ile laulu pe oe lava. Ua amata nei ona talafeagai faʻanaunauga Aferika, o lea e mafai ai ona tatou faʻamoemoe o lenei tulaga e le oʻo i lona tumutumu, ae naʻo le amataga o lona lauiloa.

Ituaiga o sisi Aferika

E leʻi leva na alualu i luma le puʻupuʻu o Aferika, ae ua leva ona latou talia le latou galuega e le gata i talavou o nei aso, ae ua latou manumalo foi i ni tagata matutua. A o tuputupu aʻe Afrokos i lauiloa, na faʻatele foʻi filifiliga mo le lalagaina. Sei o tatou vaʻavaʻai i nisi o sili ona lauiloa ituaiga Aferika togi ma maofa i lenei vavega lauulu.

Pusi puupuu Aferika

Ole masani ole Afro-braids ole tele o mea laiti lalagaina o lalagaina. Ole latou aofaʻi e faʻalagolago ile manaʻo o le tagata o tausia, ae o le mea moni o loʻo latou fili i le aofaʻi o fasi 100-250. O le sili atu ona faʻalava ia lalaga, o le maualuga o le vasega o fulufulu ma le umi o latou mafai ona ofuina.

I le taimi, o loʻo lalagaina e le au faʻafefe a Aferika mo le 3-6 itula, e faʻalagolago lava i le umi ma le aofaʻi o togi, ae le o le laititi, e taua tele le tomai o se fili - ose tagata o loʻo galue e lalagaina afrocos.

E tele togafiti ma metotia lalagaina mo faʻataʻotoina fulufulu o Aferika. Afro-braids o se ituaiga o lauulu lea e mafai ai ona e faʻataʻitaʻia ma le lanu ma le umi o le lauulu. Afai ei ai lau lauulu puʻupuʻu, ona faigofie lea ona avea oe ma pule o se ulu umi ulu o lauulu, ma a fulufulu mafai ona suia i se brunette ma le faʻafeagai foi. I se tasi lauulu, e mafai ona tuʻufaʻatasia e uiga i 5 eseese lanu filifiliga, o le natura faʻalenatura paʻu ma lanu susulu lanu o le nuanua.

Ole manaʻoga autu mo le lalagaina o sisi Aferika o le umi o latou laulu e tatau ona i lalo ole 5-6 cm.

Afai o oe o le pule o lauulu matagofie, ona mafai lea ona e fili lalagaina mai lauulu masani, ae afai e le o le mea lea, i le lalagaina o mea faʻaleagaina o Kanekalon o le ae mauaina le umi manaʻomia o le lauulu.

Zizi pigtails o se tasi o filifiliga mo le vave lalagaina. O le Zizi o se mea e faʻauma, o lona ie manifinifi ma le lapoa o le 3 mm ma le umi o le 80 cm. E lalagaina i totonu o lou lava lauulu. Mo ia ituaiga lauulu, e manaʻomia le umi o le laulu e le sili atu i lo 20 centimita, o lea o le a sili atu faigofie le pikiina i ona fili, ma le lauulu o le a sili atu ona tumau ma tumau. Ole ae tatau ona tipiina le umi lauulu, pe filifili se isi sili talafeagai talafeagai lalaga filifiliga mo lou umi. A zizi lauulu lauulu ua fili i le tusa ma le 2-4 itula, e fuafua uma lava ile umi o lau lauulu masani.

O lenei hairstyle o le a tumau ia te oe i le 2-4 masina.

E mafai ona faia ni uila a le Zizi:

  • Faʻasaʻo
  • Milo
  • Faafiafiaga
  • Leva

Toe faapea, e faalagolago uma i ou manaʻoga ma le mea filifilia.

“Pony Tail” - o le igoa o lenei hairstyle ua faaliliuina mai le Igilisi. O solofanua o solofanua e ese mai i lo masani afro-fili i le na o le iʻuga o puaʻa taʻitasi e i ai se tamai laʻau ma latou te le taʻimua mai kanekalon, ae mai le mea faʻafoliga "poni". I le pito o lenei mea o loʻo i ai se tamaʻi siʻusiʻu, o le iʻu ai lea o le faʻamaeʻaina o puaa taʻitasi. O le umi ma le tikeri o le mea e mafai ona fai e pei ona e manao iai le umi o le lauulu lava ia. O le umi o le lauulu, e tusa o le 20-25 cm.

I le taimi, o lenei hairstyle o le a ave oe 5-8 itula, e fuafua uma lava ile umi filifilia.

O lenei fulufulu foliga foliga tutusa ma le "susu kemisi". O le fagota e foliga tutusa ma le zizi e faʻasino i le vave lalagaina. O le lalagaina o laʻau lauulu e sili atu lea mo le pupuʻu o le laulu, o le umi e le tatau ona sili atu i le 25 cm. Afai o le lauulu masani, e umi atu nai lo le umi e manaʻomia, o le lauulu laulu e leiloa lona aofaʻi ma lona aoga. Ina ia fausia lenei lauulu lauulu faʻaogaina kanekalon, o nei mea e mafai ona i ai i ituaiga curl tele. Corrugated Kanekalon o fili i laufanua masani e faʻaaoga se pu piki masani. O le umi manao i ai o 5-6 cm. Lalagaina taimi e sili atu nai lo 4 itula. E mafai ona e ofuina mo le 2-3 masina.

Talafaasolopito o lalagaina Aferika fili

E talitonuina o tamaitai muamua na ofuina Aferika 'fili o Aikupito. I le taimi lava e tasi, o tagata e faʻaalu ma se laulu tutusa, lea na fesoʻotaʻi ma tu ma aga a Aferika, ona o le lalelei ma le uumi lauulu o lanu uliuli, o se faʻailoga taua o le mama ma maualuga tupuaga.

Ae peitai, o lou i ai o lou lava lauulu na toetoe lava a le mafai ona o le vevela vevela o Anamua Aikupito - tagata na tipiina o latou lauulu e faigofie ai ona talia le maualuga o le vevela. I le taimi lava e tasi, na latou tuua eseese umi:

  • o alii e ulu ulu
  • fafine sa puʻupuʻu lauulu lauulu.

Ina ia faatumauina le faatagata, o tagata Aikupito na ofuina ia pulou, lea na amata ai le talaʻaga o le lalagaina o sisi Aferika. Talu ai o le lauulu faʻailo na fuluʻi lelei ma fusi, ma o loʻo mauaina ia lalagaina o ie na faʻatupuina ai le ogatotonu. E tatau ona i ai se umi faapitoa a le soʻotaga o le sooga, e tutusa lava mo elemene uma.

O ia lautetele teuteuga sa teuteu eseese, lea na latou faʻaaogaina:

  • lipine silika o lanu eseese,
  • ituaiga uma o filo
  • fasi paʻu
  • fasi ie o fulufulu.

Tusa lava pe leʻi faʻaaoga e se tasi ni wigs, e mafai lava ona ia faia se pikiupuʻe mai lona lauulu, aua e naʻo le pau lava le mea e tatau ona alu ese ai, o le filifili ese o le laulu e fai.

Mai le talaʻaga o le lalagaina o 'ulu o Aferika, o tagata Aikupito latou te iloa na latou faʻatusatusaina lenei faiga i se faʻamau taua tele, i le taimi na latou fai mai ai sipela e tatau mo le puipuiga, talafeagai mo se vaega o le ulu. O se taunuuga o lenei, o le wig na avea ma se talie aoga talafeagai mo:

  • tosina le laki
  • faafefe ese o agaga leaga.

E le gata i lea, o le talaʻaga o Aferika toafaga na masii atu i Amerika, lea na faimalaga tele ai pologa uliuli i kolone mai Aferika. Ina ua mauaina le saʻolotoga, o fafine Aferika na le toe manaʻo e toe fai o latou lavalava, talu ai na latou manatu o se faʻalumaina. Ma le isi, i le mauaina o se lauulu laʻua a Europa, latou faigofie maua se galuega.

Ua toe foi le puʻeina o Aferika i le masani aʻo amata loa se vaega tele e faasagatau i le faailoga tagata. Na faailogaina le 1960th tausaga i le taimi na avea ai nei pu ninii ma faʻailoga o lenei filemu-alofa faʻatonuga. I lenei taimi, tagata lauiloa o fatufatuga (Aferika ma e le gata) o lo latou faʻaaogaina i le latou ata le maualuga numera o tagata e fesoʻotaʻi ma Aferika e faʻalauiloa sootaga lelei i le va o ituaiga.

Talu mai le 1990, o ia fili mafai ona maua i luga o taʻaloga ma pop fetu, aemaise lava, tagata atamamai hip-hop. O tamaitai ma alii taʻutaʻua na talisapaia le matagofie ma le mafanafana o se laulu masani a Aferika.

Ole taimi nei ua amata ona faʻamasani iloga o Aferika, ole autalavou i le lalolagi atoa e faapaleni laʻasaga ia foliga ma foliga mai. I se faʻaopopoga, e matua faigofie lava ona fai, talu ai nei le toʻatele o tagata e faʻatausulu lona lalagaina o latou laulu ma faʻamatala i mea faigata o le tausiga o ia lalelei.

Eseese o Aferika braids

O le masani e faʻateleina o ni fulufulu laiti. O le aofaʻi o ia totoa faʻailo atu e le kalani, o le aofaʻi o fuainumera amata mai 100 i le 200 fasi. O le umi o le ofuina o fulufulu e faʻalagolago i le latou vasega, o le laiti laʻititi latou, o le maualuga o le vasega ma o le umi foi latou te teuteuina lau laulu. O le lalaga lalaga o ie lalaga alu mai le 3 i le 6 itula. O le umi o le lalagaina e faʻalagolago i le umi ma le numera o lalaga o le ea, faʻapea foi ma le maualuga o le matai - braidor. O loʻo i ai se numera tele o metotia ma fesuiaiga o lalaga.

Afro-braids o se laulu lea e mafai ai ona fai ni faʻataʻitaʻiga ma le umi ma le lanu o se manoa. Afai o oe o le pule o se puʻupuʻu lauulu lauulu, ona mafai ai lea ona faigofie ona avea oe ma se lalelei ma laulu umi, oe ua iai ni moli malamalama e mafai ona avea ma se brunette. Le faaaogaina o lenei lauulu lauulu, e mafai ona tuʻufaʻatasia lelei lima eseese lanu. O lanu e mafai ona natura pe susulu, e mafai ona faʻamamafaina e tagata uma lo latou tagata. Ole manaʻoga autu ile faʻatulagaina o lauulu laʻasaga lea, ole umi ole laulu e tatau ona i ai ile lima centimita. Afai o lou lauulu e uumi, ona mafai lea ona faia afrokos naʻo lou lauulu, e aunoa ma le lalagaina o faʻavae faʻapipiʻi.

O le "Zizi" o loʻo faʻaalia ai se suiga o le lalagaina o loʻo lalagaina, o loʻo ua uma ona avea o loʻo vavaeina tuʻutuʻuga togi, 3 mm i le lautele ma 80 cm le umi. Ina ia mafai ona faia togi zizi, le umi lauulu e le tatau ona sili atu i le luasefulu centimita, ona o lenei, o le a faigofie ona fili i lalagaina, ao le lauulu o le a taofia mo se taimi umi. Afai o le laulu e umi atu nai lo le umi e manaʻomia, ona e tatau lea ona teuina le laulu, pe filifili se isi laulu lauulu, ua fuafuaina mo lou lauulu umi. O le umi o le lalagaina o se laulu lea e uiga ile 3 itula.

Ua vaeluaina foi maʻa Zizi i ituaiga:

Lauulu ato fulufulu. O le eseʻesega i le va o ia fili o le iai o le tamai ato i le pito o le fili. O le umi ma le tulaga o le curl ua filifilia e le tagata o tausia e te fiafia iai. O le umi o sea laʻulu lauulu e tusa ma le 26 cm. O le vae o le pony e tusa e valu itula.

Corrugation, manatuaina o susu susu, e mafai ona mafua ai i le vave lalagaina, faapea foi ma "zizi". E manaʻomia ona fili i lauulu pupuʻu, o le lauulu e le tatau ona sili atu ile 23 cm. Kanekalon o lalagaina i lauulu masani ma se piki, e tatau ona umi le 6 cm .. E le sili atu ma le fa itula e le faia ai se lauulu lauulu.

Kanekalona faaaoga foi mo curl curls. O le pu puaa mo sea mea tauavavaega e tatau ona mai i le 6 i le 10 cm, ma e tatau ona faʻaauau pea ma le matagofie o le uati mai Kanekalon. O lenei ituaiga o lauulu e faigata ona fatuina, o le mea atoa o le muamua 7 aso e tatau ona faʻapipiʻi le suauʻu faʻapitoa ile lauulu ina ia mafai ai ona taofi le laulu, ma naʻo le taimi lava pe a uma ona fufulu le ulu. Le laititi o le umi o lau lauulu mo ia ituaiga lauulu o le 10 cm. O le ala o le fausiaina o sea mea taulima e tusa o le 5 itula.

Lauulu "plaits", eseʻesega i le ala o le lalagaina. E tatau ona lalagaina le pigtail mai ile lua curls, ae le ole masani mai tolu. E loka uma lauulu i le tasi itu, pe a uma ona faʻaofi ma faʻamautu i le pito. O le mea ua tupu, ua faʻatulaga se faʻamoemoe, o le lalagaina taimi mai 6 itula.

Thai braids o ni fili ua lalaga faʻatasi mai lauulu masani, ma i le pito o loʻo faʻapipiʻi i fusi faʻapipiʻi o lanu eseese. O lenei fulufulu lauulu o le a foliga sili atu i tagata e ana le laulu uumi. Pe a ma le 5 itula e fai ai togi a Thai.

Ua lalagaina Farani Farani e lalagaina latalata i le ulu. E aliali mai matuā matagofie mamanu ma e foliga sili atu le manaia. E mafai ona lalaga ia fili i le itu e te manaʻo ai. O lenei fulufulu lauulu e aofia ai 16 lalagaina. O lenei fulufulu lauulu e mafai ona faia e le tama ma le teine. Lalelei matagofie lalaga lemu mo le 1 itula. O ai na manatu o 60 minute le umi e mafai ai ona fatuina se lalelei.

O le a le tau o le fulufulu ma filo: tulaga lelei ma leaga

Afai e tupu faʻapea e iai lou lauulu sao i le natura, ma e te manaʻo e maua ni pupuni, ona togi lea o Aferika faʻatasi ma filo e fai lenei:

    Faatasi ai ma le fesoasoani a afifi Aferika, e mafai ona suia lemu le lanu o curls mai se brunette i se lauulu lauulu,

Aferika pigtails lauulu

  • Ae e te lei faia aferika fili i le fale, e tatau ona e tuputupu aʻe lou lauulu, ma faatalitali umi mo lenei faamalieina. Lea e filifili i lenei le le galue vave,
  • E tele auala eseʻese o le lalagaina o 'ulu o Aferika, e tofu teineiti ma le filifiliga e tofo ai.
  • E pei ona taʻu mai e le igoa, o lenei fulufulu tino na sau ia matou mai le Aferika Aferika

    Manatu le lelei: taua mea mo teine

    • E oʻo lava i le mafaufauina e fai e cosmetologists le tele o laupepa mo 'ie lalaga faʻapipiʻi, o ia lauulu o loʻo matua mataina ma e leai se mea e fai i ai. Afai foʻi e te faʻamamaina i le mama masani, e le mafai ona e mama
    • Ona o lenei hairstyle, le lava le tuiina o le lauulu ma le lelei microelements tupu,

    E mafai ona faʻatupu le paleni a mea o le 'au a Aferika

  • I taeao uma, e tele naua le taimi e faʻamago ai loʻu ulu ile laulu, lea e mafai ona faʻaaluina ile sili atu ona aoga. I se faaopoopoga, tagata le poto masani o le a le mafai ona iloa pe o latou lauulu e matutu pe leai,
  • O se faigata o laulu foliga mamafa mamafa avega lauulu. E faʻateleina le avega pe a latou taumafai e lalagaina isi lauulu i fulufulu. O teineiti e masani ona vaivai lona lauulu na maitauina ina ua fili i le maʻa le zizi, ona amata loa lea ona paʻu i fafo ma le mautinoa,

    Pigtails mafai ona mamafa aveina lauulu folika

  • O le a faigata ia te oe ona moe ma le leai se masani, a o le ulu avea mamafa sili atu mamafa ma faigata,
  • E le mafai ona faia uma lauulu lauulu i dreadlocks; eseese fusifusi ma atigi e le mafai ona faia, aua o lea ua mamafa laulu ma ulavale.
  • Talanoa i se tagata ulu aʻo leʻi faia se faʻaiuga.

    Faʻafefea ona fili uila i le fale mo le tane ma le laulu fafine

    Afai ua uma ona e filifili o le lalagaina o fulufulu Aferika o lau mea e te manaʻomia, ona e naʻo oe lava e tatau ona filifili na oe lava pe e te filiina ia fili poʻo faʻafesoʻotaʻi se poto faʻapitoa. Afai naʻo oe, ona e tatau lea ona suʻesuʻe le gaioiga ae e te leʻi amataina lalagaina. Muamua lava, ia e manatua o lenei faiga e matua tele le taimi ma e umi, e vave ona lalagaina vaega o le lua selau tamai toʻa le aoga.

    O le pu afu Aferika i totonu o le fale e mafai ona faia i 3 itula

    I le salonion e mafai ona e faʻatau se tautua mo le fausiaina o togi mo sina tau

    O le matai i le lalelei e tatau ona fetaui ma le aso atofaina i le 3 o le oʻo, a na o oe lava o le a aveina oe e uiga i le aso. Ioe, ma e manaʻomia le tele o le malosi, e le o aso uma e te lalagaina ai lalaga faʻamaʻi, e manaʻomia ai le onosaʻi i lenei gaioiga. Ae afai e te ole atu se kisi, ona e mafai lea, moni, faia; e leai se mea e le mafai iinei.

    O nei pigtails o le a fesoasoani ia te oe e tu i fafo

    Lenei mo le manino, tatou mafaufau le lalagaina o afro-fili i auiliiliga, o le a tatou tuuina atu se laasaga ma lea laasaga faatonuga mo se malamalama sili atu:

    1. Ina ia faʻafaigofie ona folau i le mea o loʻo tupu ai, vaevae lou ulu i ni sone, vaeluaina ile ogatotonu. Le tamaʻi togafiti na avea ma puaʻa,
    2. Filifili se tasi manoa, vaevae i ni vaega se tolu. Uu ia vaega ma isi tamatamaʻilima, liliu i luga ou lima i luga, o le a mafai ona e lalagaina se puaʻa, ua faia lenei e ala i le pito i lalo,
    3. E ala ile lalagaina o nisi 'auvae, o le ae matauina pe faʻafefea ona faʻateleina le gaioiga. Ae a lalagaina, aua nei galo e fufusi tutusa uma fasi, a le o lea o le lalagaina o le a mautinoa lava liliu,

    Taualumaga mo braiding

  • Aua neʻi galo o lima e fesuiaʻi tulaga e le fesuisuiai, ae aua le fusia faʻatasi. Lenei, o le a mafai ona ausia o se synchronization o lalagaina,
  • Toe fai taotoga seia oo le lauulu lauulu tumau i luga o le ulu.
  • Lalaga pe fausia?

    A uma ona faitauina lenei faʻatonuga, e i ai sou aitia pe faʻafefea ona fai lau Aferika togi ma ua uma ona e malamalama pe e te faia lenei taotoga oe lava pe faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi faʻapitoa. Afai e le foliga faigata ia oe le laʻasaga-i-laasaga faatonuga, matou te fautuaina e te matamata foi i ni nai vitio i luga o lenei autu e iloa ai le faigata tele.

    Ma le mea mulimuli, matou te fai atu: aua nei galo o lena laulu e le mo tagata uma, o lea afai e te filifili e sui le foliga, ona vaʻai lea i avanoa uma e maua.

    O lenei ituaiga lauulu foliga foliga le masani ai ma o lea la e le talafeagai mo tagata uma

    E mafai lava ona e fiafia i se isi mea e ese mai puaʻa, ma o le a faʻamalieina.

    Curl faifaiva

    Kanekalon ua faʻaaogaina foi mo lenei mea teuteu. I totonu o le fulufulu lauulu lea, o le pu pailate lava ia e 5-10 cm, i le faaauauina na sosoʻo lea ma le tele o curls mai kanekalon. O lenei laʻei lauulu e fai lava sina faigata, aua i le vaiaso muamua o pupuni uma o le a manaʻomia ona faʻafefeteina i le tele o taimi o le aso ma le suauʻu faʻapitoa mo le faʻasaʻoina, ma mulimuli ane pe a maeʻa laupepa taʻitasi. Mo ia ituaiga laulu e tatau ona iai, le laulu o le 10 cm le umi.

    Lalagaina taimi o 2-4 itula, ofuina le sili atu nai lo 2 masina.

    Senegalese pigtails po o faʻagasologa

    I lenei laʻei lauulu, o se mea e le masani ai e fai ai lalaga lalagaina o loʻo faʻaogaina, o lalaga ie e le aofia ai ni manoa se tolu, ae naʻo le toʻalua. Lua loka, taʻitasi ua taʻamilo i le itu e tasi, ua fesoʻotaʻi ma le tasi ma le isi i le itu faʻafeagai ma mautu i le pito. O le iʻuga, o se ituaiga flagella.

    O le lalagaina e tusa ma le 5 itula.

    Thai pigtails

    E fili lemu Thai mai ia lauulu masani, i le iʻuga ia faʻamautuina i fusi paʻu lanu. O lenei mea lauulu lauulu e fetaui lelei mo tagata e ona le uumi, mafiafia o lauulu. E mafai ona tuʻufaʻatasia ia fili ma ia mea faʻapipiʻi. E masani lava ona lalagaina ia laʻei fulufulu i tamaiti, ma le faʻamaonia ai lavalava o mea, ina ia faigata ai ona fili. O lenei fale lauulu e le tatau ona ofuina umi. O le lalagaina taimi o 3-4 itula.

    Farani braids poʻo tolotolo

    Ole maʻa ose ituaiga o lalagaina o loʻo latalata i le papala. Piggails mafai ona fili i soʻo se itu, i le foliga o se lautele ituaiga. O lenei laulu e teu i lauulu e lua, o lona umi e tatau ona 10 cm, faʻapea foʻi ma le faʻaopoopoina o Kanekalon. A faʻaopopo kanekalon o le a maua foʻi le pupuʻu faʻatele le umi ma o le a latou umi le umi.O le averesi, o le fulufulu lauulu e aofia ai 14-15 pigtails. Fulufulu Fusi e ofuina e tamaitai ma alii. E fetaui lelei mo taʻaloga ma siva. E faʻaʻofuina ia lalaga faʻaʻautele mai lauulu masani pe a ma le 1.5 vaiaso, pe a faʻapea e fili i le kanekalon, ona tele ai lea o lo latou olaga i le 1.5 masina.