Meafaigaluega ma mea faigaluega

Faʻafefea Masini Lauulu Valivali Faʻaleleia atili lo Latou Soifua Maloloina

O a mea tatou e faia e fafine pe a tatou manaʻo e suia se mea i le olaga? O le mea moni, tatou suia le lauulu, ma sili atu i taimi uma - le lanu o le lauulu. A uma mea uma, o le suia o ou foliga e faigofie nai lo le suia o lou fale mautotogi, tane poʻo lau galuega. Lenei fesoasoani fesoasoani aveese lagona, maua lagona lelei. Ma afai o le iʻuga e manuia, ona faʻapipiʻi atu lea o le teine ​​laititi i le lotoleaga!

I se lauulu laʻititi, o mea uma e faigofie, e le mafai ona e mafaia na o oe. E tatau ona e alu i le matai ma faamoemoe mo lana polofesa. Ae ma lauulu lanu e sili atu le manaia, oe mafai faʻataʻitaʻi i le fale. Faʻatau se vali faʻapitoa, faʻasolosolo, faʻaoga ... ma faʻapapa le lauulu i vailaʻau o loʻo avea ma vaega. Ina ia aloese mai ia faʻafitauli, e sili atu le faʻaaoga o vali masani, lea e faaeeina mai ia i tatou e le natura lava ia - henna ma basma.

Oriental toto taua

O le paʻu na saunia mai le vaʻaia faʻaalu lua o le siosiomaga o se mea faʻalenatura ma faʻapitoa uiga. I le maeʻa ai o le 20 minute o faʻaalu i le le lanu enaena i le laulu, e paʻeʻe ma lapopoa. E foʻia ai foʻi le tele o isi faʻafitauli:

  • faatelevave lo latou tuputupu ae ma aveese ai le foliga mai o ta,
  • faʻamalosia ia aʻa ma faʻagesegese le faiga o le pa'ū manoa,
  • e masani ona faʻamamaina faʻaluʻu matutu,
  • faamalolo vaevaeina pito ma toe faʻaleleia le leaga o le lauulu, ina ua uma ona toe faʻaliloina le leiloa o le susulu,
  • ona o lona antimicrobial ma antifungal aafiaga e togafitia ai le tele o faʻamamaina ma le paʻu paʻu.

Henna maso lauulu amata ona gaoioi mai i le minute muamua o le talosaga i le ulu. O le tele o ana vaega o lona "galuega." O se taunuuga, o le a avea oe ma le pule a luluulu o lauulu, e aoga mo le lautele faamemelo. O le mea taua o le mea e fai ai mea teuteu fale faia lelei, i le usitaia o le fuafuaina tuʻufaʻatasiga.

Vala ma eseesega

O le Henna ma le basma mo lauulu o ni pale o le tupuʻaga faʻapitoa, e maua mai laʻau o laʻau o tutupu i atunuʻu o Aferika ma Sasaʻe. O laʻau mamago ma fugalaʻau o Lavsonia e le liua moa i le henna, e pei o le paʻu efuefu. Ma o mea gaosi na aoina mai indigophera - i le lanumeamata-lanumeamata basma.

Henna vali le lauulu i lanu mumu-apamemea. Talu mai taimi anamua, o se lauiloa iloga i fafine o Sasaʻe, faatasi ai ma le fesoasoani mai o le uliuli, malo faigata lauulu ua tuuina atu i se lanu mumu, malu ma se manogi faʻapitoa. O le manogi o le henna e manaia ma faifai pea, o le a le moue tusa lava pe a maeʻa ona fufuluina le ulu.

Henna ma Basma lauulu efuefu


Le faaaogaina o le henna i atunuu Asia, o mamanu mehndi e faaaoga i le tino. O lenei faʻapitoa, faʻapitoa tapulaʻa sa faʻaaoga i sauniga lotu. O a tatou augatupulaga e faʻaaoga le mehndi e teuteu ai lima, vae ma isi vaega o le tino.

Basma tuuina atu le laulu pupula mai le moli sukalati i le uliuli. I le taimi o valiina, e na ona faʻaogaina i le henna, a le o le isi lauulu o le a iai se lanu lanumeamata e le manaomia. I le taimi muamua, basma vali ie, fulufulu i lanumoana ma lanumeamata, sa lautele faʻaaogaina i cosmetology ma vailaʻau.

Vala o le faʻaaogaina o le henna ma basma i luga o lauulu

Lauulu talosaga

Henna ma Basma o se lautele, natura oloa e afaina lelei le tulaga o le lauulu, faʻaleleia lona fausaga, e le mafua ai afaina. E mafai ona e valiina curls i soo se matua. Henna ma Basma e talafeagai mo talavou uma amata amata faʻataʻitaʻi ma foliga ma fafine o tausaga o loʻo manaʻomia le valiina le laulu sinasina ma le lelei.

E mafai ona e fufuluina lau lauulu o soʻo se paolo, o le mea taua o le filifili lea o le sao saʻo ma le umi o le faʻagasologa. E tatau ona maitauina o le pupula le laulu e alu i fafo, o le vave foi le tali ma le susulu mulimuli le paolo mulimuli. Mo pouliuli uliuli ma uliuli, o le taimi mo valiina e manaʻomia sili tele, ma o le lanu o le a liliu ese le susulu, ae nai lo lanu.

Masini lauulu e tatau ona muamua vali i le henna, ona sosoo ai lea ma le fesoasoani a basma e maua ai le lanu manaʻomia. Henna ma Basma faaputuputu i luga o le lauulu. O le tele o taimi e faia ai le pisipisia, o le sili atu ona osooso o le lanu o le a.

Le lelei ma mea e le atoatoa

Soo se mea, tusa lava pe sili ona lelei le fofo masani ona iai ona lelei ma faʻaletonu. O le Henna ma Basma staining ei ai itu lelei nei:

  • O le mea muamua e matauina o le auala o le lauulu "o le a toe ola" pe a uma le vali. O mea aoga e fai ai le henna ma basma e i ai le aoga aoga i luga o le fausaga ma maua ai i filo se susulu matagofie ma silkiness.
  • Leai se mea e te siaki ai taimi, e te le o soona faʻaali le vali i luga o lou lauulu. Tusa pe e te savali mo le lua itula, ono itula, ae o le a faʻaleleia atili mai uila mai lea tulaga.
  • Mamago kulimi? Taimua? Ua uma le va? Henna ma Basma e fesoasoani ia te oe! A maeʻa le faʻatautaia muamua, o le a e faagaloina na i ai ni ou faafitauli i lou lauulu.
  • O le tuufaatasiga o le henna ma le basma e matua masani lava, lea e mafai ai e fafine e ono maua i alergisi tali. Ae ui i lea ua fautuaina e fai se suʻega alergi aʻo leʻi valiina.
  • Ponesi mo i latou e tau lauulu lauulu. Henna ma Basma o le a lelei le aoga i se faʻafitauli faapena. E tatau ona e umi ona uuina le vali i lau lauulu.
Tekonolosi o valiina o lauulu ma se fefiloi o henna ma basma


O vaivaiga e aofia ai:

  • Le staining faagasologa e alu le tele o taimi. A faʻatapulaʻaina oe pe e te le maua le onosaʻi e savali ai mo itula i se pulou i luga o lou ulu, ona filifili lea o isi metotia o vali.
  • Henna ma Basma o le a le aoga mo oe pe a fai o lou lauulu talu ai nei ua uma ona vali ma le masani ona vali, permed pe artificially faasaʻo. A maeʻa ia faʻagasologa, o le iʻuga atonu e leʻi mafaufauina ma e matua leai lava se lelei. Sili aua le lamatia.
  • Afai e te le faʻaogaina totigilima aʻo pisia, i le vaiaso e sosoʻo ai, o le a faʻafiafia oe i le paʻu o ou lima i foliga o lanu enaena. E le pupula aulelei faʻalelei, ma i latou o loʻo siomia oe o le a manatu e te le o ni uo ma fasimoli. Aua le faʻamatalaina i tagata uma, o le mea lea e tupu mai ile fita mo le lalelei ma le soifua maloloina o lauulu. Laei e tatau foi ona ufiufi i se ie puipui, a leai, o le a toetoe lava a le mafai ona aveesea ni pisia.
  • Le manaomia o paolo o curls faalagolago i le tele o itu. Tutoatasi suesuega, aemaise mo le taimi muamua, o le a le masani ona fiafia. Siaki ma lau teineʻuluʻulu ae leʻi faʻaogaina le henna ma le basma.

O le a le taimi e le faʻaaogaina

Sei o tatou nonofo faʻatasi i le mafuaʻaga e le mafai ai ona sui vailaʻau ma mea masani. E le sau mai le laulu, e mautinoa lava, ae le mafai ona e maua le lanu manaʻo. O le mea moni o le vali lanu o loʻo i totonu o le henna ma basma, e le gata e tui i le fausaga o lauulu, ae e aofia ai foi mai fafo.

Mo lenei mafuaʻaga, vailaʻau e le mafai ona faʻapipiʻi i curls poʻo le faia foʻi i se vaega. E leʻo se miti o oe le avea ma seitu e tele-lanu. Malamalama lauulu e sili uma le aoga, o le a e lamatia le avea ma lanu meamata fafine ile moli poʻo moli moli.

Faʻafefea ona fefiloi


Sei o tatou mafaufau i le auala lona lua i nisi auiliiliga. Ina ia saunia le valivali mea palu, e te manaʻomia se palasitika poʻo se keramika pusa, vai vevela, o se palu fefiloi ma, o le mea moni, henna ma basma pauta. Liligi ifo le aofaʻiga o le paʻu i totonu o le ipu mama ma tapena lelei. O le matutu matutu ua fefiloi lelei seia lelei. O lenei e tatau ona faia ina ia le lanu e tusa lava pe pisia.

Le isi, faʻaopopo vai vevela, o le vevela e le tatau ona sili atu i luga 85 tikeri. O le vai malulu malulu mafai ona afaina ai le lanu malosi ae le o le sili atu, o le a le malie, le faʻaalia. O le tumau e tatau ona avea ma siva kulimi susu. Toe faʻafefiloi mea uma ma pulumu.

Ia mautinoa ia mautinoa e leai se mamago efuefu tumau i luga o le pito i lalo. A maalili le vali i le vevela o le tino, e mafai ona tuʻu i le ulu.


O se taua taua o le iʻuga o le valiina o le muamua vavaeina o lauulu. E faʻamoemoeina o le a le mafai e le susunuina uila, ona maua le paolo o le meli-blond ina ua uma ona faʻaogaina le henna ma le basma, ma mo se teineititi ma le lefulefuulu le lanu e faʻafaigata ona maua o se lanu uliuli-uliuli lauulu. Ae afai e te tausisi i tulafono ma faʻapitoa, ona mafua ai lea o le mea e manaʻomia.

Mautinoa le aofaʻi o paʻu manaʻomia mo taualumaga. E malamalama tagata uma e faʻalagolago i le umi o le lauulu. Mo se pulu puʻupuʻu, 25-50 kalama ua lava. E tusa e lua sachet, talu ai o le afifiina masani o henna ma basma o loʻo aofia ai le 25 kalama o le mamago efuefu. Afai o le lauulu umi e oʻo i tauau pe laititi teisi, ave 3-4 afifi (75-100 kalama). Mo curls ma le umi i lalo ifo o tauau pe i le puimanava, e le itiiti ifo 8-10 ato o henna ma basma po o 200-250 kalama o le a manaʻomia. I le maeʻa ai o valiina ni faʻagasologa, ua uma ona e iloa le tele o le mea e te manaʻomia e faʻatau ai vali, ae mo le taimi muamua ave ma se sela. Sili henna ma basma nofo, nai lo lou maua se tele.

Henna ma Basma Pepa Fua

O Oriental matagofie e fiafia e vali o latou lauulu i le basma. A matutu, o le paʻu e i ai le lanu efuefu-lanumeamata lanu, ae a basma ua sasaa i lalo o le vai faʻamama, liliu mai uliuli. Ae aua le faaseseina oe i lenei lanu. A e faʻaʻauli se lanu mo lou lauulu, o le a e maua se lanu lanumeamata, o lea e tatau ona e faʻaaogaina i le henna.

Natura valiina

I atunuʻu e iai laʻau vevela ma toafa, e ola ai le lavasonia. O se mea masani o gaosia o valivali efuefu - henna.

O laulaʻau o le laʻau ua faʻamago ma faʻamau i le pulumu, ina ua paʻu i luga o fata. E talafeagai mo le gaosia o le pupu o lalo ma lau o le vao, aua o loʻo i ai i le maualuga aofaʻi o lanu lanu.

O au o laʻau o le laʻau e talafeagai mo togafitiga, ma mafua ai ona leai se lanu.

O le lelei o le lona lua faʻalenatura oloa e sili atu foi i le masalosalo. Basma efuefu ei ai se uiga lanu lanumeamata e aumaia ai i le lauulu se loloto, lanu uliuli.

Indigofer lau o loʻo faʻaaoga e fai ai le oloa. Ole togalaʻau lenei e tuʻusaʻo ile vevela vevela ma e tele mea aoga o ia.

O faʻamanuiaga o paʻu masani: nana le lauulu lauulu i le uliuli, sukalati ma chestnut lanu

Le mafai ona faʻaaogaina le henna e fai ma valivali lanu na lauiloa i tua i aso o Farao o Aikupito Anamua.

O se siosiomaga faauo ma le soifua maloloina oloa fafagaina le lauulu ma minerale aoga, puipuia lauulu leiloa, faʻaleleia le laualuga, faia le filo silky ma pulea.

Leai lanu o le aveʻesea o le susuʻe ma le vevesi, faʻaleleia le oso i luga o le taele. I se faʻaopopoga, laupepa efuefu ei ai le tele o tulaga lelei:

  • faaosofia o lauulu fol,
  • faamalosia uamea
  • fusia vaevaega muta
  • aveese le paʻu, paepae seborrhea,
  • loloto meaai
  • aveeseina o toxins mai le lauulu,
  • faʻaalia atili le pupula.

Henna ma Basma e tele mea aoga i luga o tau taugofie oloa teuteu.

  1. Le lava contraindications.
  2. Atoa siosiomaga faauo.
  3. Hypoallergenicity.
  4. Aafiaga atoatoa, e aofia ai togafitiga ma pisia.
  5. Le tui loloto i totonu o le fausaga o le toʻotoʻo.

O le paʻu o henna ma le basma e uliuli, e tatau ona amanaʻia pe a faʻaaoga le vali mo le taimi muamua.

O le mea malie i le fale, o le faʻaogaina o le henna e tutusa ma le taugata o le biolamination taualuga i fale lalelei. Mea e faʻaaoga i le taimi o lamination i le tele mataupu mafua ai allergies.

Le lanu o henna o se taugofie ma e mafai ona faʻatuatuaina le faia o lauulu laulu e aunoa ma le aʻafia o aʻafiaga.

Toto pigments vali laulu, aemaise lava i le mumu lanu. O le mea lea, ia faʻaleleia atili o manoa, e sili atu le filifilia o se mea e leai se lanu.

E le fautuaina le faʻaaogaina o vailaʻau lanu pe a uma ona niniina o manoa ma le henna poʻo le basma. Lenei e le gata o le a faʻaleagaina ai le togafitia o vailaʻau, ae mafai foi ona maua ai se paolo le masani ai.

Basma aunoa henna o lauiloa tele, lea e aofia ai le tele o antibacterial mea, trace elemene, vitamini ma isi vaega. I le masani ona faʻaaoga, o lenei mea faigaluega e faʻatumuina ai le lauulu i le ola, faʻamama le paʻu o le mageso ma le ita.

Masker ma le faʻaopopoina o basma saofaga i le vave faʻamaloloina o manuʻa, faʻamama le pupuga, fasioti siama.

Manatua e leai se lanu faʻavae.

A pisia, e maua ai saturated lanu uliuli. I le avea ai o se tulafono, e maua ai le paolo manaʻo, lauulu tagata faʻafefiloi basma ma henna, o lenei o le a faʻaleleia atili ai le faʻamalologa meatotino o le paʻu ma faʻaopopo le fou i le lauulu.

O le Indigofer powder o loʻo i ai uiga lelei nei:

  • e susulu mai aʻa i pito,
  • faamalosia ai tootoo
  • faaleleia le fausaga o laina,
  • fafagaina follicles
  • e maua ai le agamalu ma le silika
  • faateleina voluma.

Talu ai o Basma o se oloa masani, o lona faʻaogaina e le mafua ai alergi foliga poʻo ni gaioiga le lelei.

E i ai ni mea sese i le henna ma le basma?

Ma ona tulaga lelei uma, e mafai e le henna ona faʻaumatia le iʻuga o le faʻailoaina fou poʻo le faʻamamaina. Lenei ua mafua mai i le faʻapitoa uiga o le paʻu paʻu, aveese le valivali lanu mai le lauulu. O le aʻafiaga lava e maua pe a e faʻapipiʻi le henna poʻo le basma ae leʻi pisia.

A faia ni lauulu i luga o lauulu ua valiina ma vailaʻau vailaʻau, tasi e tatau ona faʻaeteete i le faʻapipiʻiina soʻo ma shampoo.

A maeʻa ona fufuluina lou lauulu i na sauniuniga, se ofoofogia ma e leʻi fuafuaina se paolo o lauulu e ono aliali mai.

O polofesa e le fautuaina masani le faʻaaogaina o vailaʻau vali, o le a faʻavaivaia ai le fausaga o laʻau.

Tatou togafitia lauulu ma henna ma basma

Basma suti teineiti ma lauulu uliuli. Tagata e ona le laulu lauulu e le fautuaina e faaaoga basma, o le a aloese mai faʻafitauli ma le foliga mai o se paolo e leʻi mafaufauina.

E sili le faʻaogaina o le paʻu e le sili atu nai lo le 1 le taimi ile masina ma o se vaega o se paluga mo le faʻamaloloina o pa uʻamea.

O le paʻu e liligi mai i le vai mafanafana, tuʻua mo le 15 minute ma faʻamamaina i le vai mafanafana i le ogatusa o se palapala mafiafia. A maeʻa le malulu o le oloa, e mafai ona e faʻaogaina e saunia ai fofo mata poʻo lau oe lava-faʻamaloloina lauulu.

Ae le i valiina le ulu, e fufuluina le ulu ma faʻamamago maeʻa, pe a maeʻa ona tuʻu le tele i se paleni palasi.

E taua le faʻapipiʻi muamua o le paʻu i se kulimi ina ia aloese ai le pouliuli o le paʻu i le muaulu, ua, taliga.

A maeʻa le tufatufaina o tupe, e tatau ona ufiufi ulu i se ata tifaga ma tuʻu mo le 1 itula. Afai e te manaʻomia e ausia se paolo susulu, tatau ona e tatalia nisi taimi.

O le vaega mulimuli e fufulu ese le vali. Ina ia faia lea mea, e te le manaʻomia se lauulu, naʻo le fufuluina o lou lauulu i le palama.

Matagofie fale: vaega eseese o lanu

E mafai e teine ​​taʻitoʻatasi ona saunia soʻotaga nei mo le faʻamalologa ma valivali o laina.

  1. Fale lamination. Ina ia faia lenei mea, e tusa ai ma faʻatonuga, e tatau ona tuʻuina le paʻu ile lauulu ma faʻatagaina e tu mo le 30 minute. Toe fai le gaoioiga pe a uma le 30 aso.
  2. Ufimata ma le faʻaopopoina o basma ma henna. Oe o le a manaʻomia e palu tutusa vaega o le henna ma basma mo lauulu, faʻaopopo vai faʻapuna, pe a uma le malulu, ave le 1 yolk, faʻaopopo 1 kulimi. sipuni tele o le olive olive ma palu lelei. Faaaoga i lauulu ma tu mo le 40 minute.
  3. Faamamaina o ufimata. E tatau ona ave le taga henna e leai se lanu e faʻamama ai i le vai faʻapuna ma sasaa ai le burdock suauu i vaega e 2: 1. Faaopopo 3 Aevit kapsula i le paluga ma apalai mo 2 itula. Fufulu ma vaimama ma faʻamalama poʻo se faʻapaʻu o fualaʻau.
  4. Kofe palu o le a fesoasoani e faʻaosofia ai le tupu o lauulu. Oe o le a manaʻomia e faʻafefiloi vaʻaiga vaega o henna ma kofe mo lauulu i aofaʻi tutusa, faʻaopopo le keir ma le suauu fualaʻau. Faaopopo 5-7 eleele cloves i le auga fefiloi. I luga o le ulu, e manaʻomia ona tatalia 1 itula, ona fufulu lea ma le pala o laʻau.
  5. Ina ia aua neʻi leiloa lauulu lauulu, e tatau ona palu faatasi 3 kulimi. sipuni tele o le faʻamalosiina le paʻu ma le 1 fuamoa ma 2 kulimi. sipuni o moega.O le ufimata faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i totonu o le ulu ma sa teu i le 2 itula.

O le mea moni, o mea faʻalenatura o mea lelei a soa, tuʻu faʻatasi i se tasi palu o le a latou avatu i le lauulu se tamaoaiga, susulu leo. E manaia tele, o le kofe masani o le kofe o le a le gata i le tuuina atu o se sili atu le susulu ma loloto paolo, ae faʻateleina faʻalelei atili le laulu fausaga.

Ina ia mafai ona amio lelei vaega, e tatau ona palu tutusa tutusa: henna, basma, kofe. O se ufimata faapena e le gata e faigofie ona saunia, ae e aoga foʻi mo le soifua maloloina o lauulu.

Afai o le paolo na mafua mai ua matua lololo, ona tatau loa lea ona faʻapipiʻi le suauʻu vine, tu i luga mo le 1 itula ma fufulu ma laupepa talafeagai.

Afai e te manaʻo e vali lemu le paolo, ona tatau lea ona e fufui le selu i totonu o le sua o le tipolo. O le a faʻamalamalamaina atoa le paolo ma povi e 1-2 leo.

O togafitiga e faʻaoga ai le henna ma le basma e mafai ona faia na o oe ile fale.

Ina ia mafai e le vali ona toe faaleleia atoa le umi o le lauulu, e tatau ona fufulu le ulu i le sua o le tipolo pe a uma le aso e tasi. O le lanu o le a avea lemu malie pe a e faʻaopopoina sina glycerin i le faʻafefiloi saunia.

O le a le henna ma basma?

E pei ona uma ona taʻua, o le lavsonia laʻau e le o le ivitina - o le "gaosia" o se laupepa lauiloa e taʻua o le henna. O lenei togavao ola i totonu o Asia Tutotonu ma Aferika, mai le mea na pa'ū ai i luga o fata o la matou faleoloa i le mamago efuefu foliga. Ina ia maua le henna mo le staining, aveina lalo lala ma laulaau o le laau. Togafitiga o lauulu e masani ona faia i le lanu henna, lea e saunia mai i mafuaaga o lavsonia.

Le faʻaaogaina o masks ma basma i le aoga e le sili atu i le faʻaaogaina o tupe ma henna. Basma ua lauiloa ia i tatou o se lanumeamata efuefu, ua maua ai le laulu ma se matagofie paolo pogisa. Maua le paʻu e ala i le oloina o lau o le mafiafia o le mafanafana tuputupu aʻe i nofoaga vevela. E faʻaaogaina foʻi le mea faigaluega e togafitia ai lauulu, aua e tele mea taua.

O le a le aoga o le henna ma basma mo se laulu?

O le faaaogaina o le henna na lauiloa i Aikupito anamua. O lona aafiaga i lauulu e tulaga ese: o lenei eko-oloa saturates curls ma meaʻai, puipuia ma togafitia le paʻu lauulu, galue o se conditioner-balm, faʻamaʻimauina lauulu lauulu na alualu i luga i le fufuluina. Ole fesoasoani ile henna e leai se lanu, e mafai lava ona e alu ese ile aʻafia o le seborrhea ma le laumei e aunoa ma le faʻaaluina ole tupe le tatau ile laupepa taugata. Isi aoga aoga o le lanu le henna:

  • Lauulu faamalosia
  • Faatelevave le tuputupu ae o curls,
  • Toe maua mea na faaleagaina, vaevae pito
  • Togafitiga o le uluulu mo le suauu, fuafua,
  • Antioxidant aafiaga - aveeseina o toxins, toxins mai lauulu ma le ulu,
  • Le loloto o meaʻai o lauulu,
  • Lauulu faamalosia faamalosi,
  • Matamata sili atu ile susulu.

O le aoga o le faʻaogaina o le henna i luga o mea teuteu gaosi:

  1. Hypoallergenic
  2. Le toeitiiti atoa leai o contraindications
  3. Leai ni mea leaga faʻaoga, 100% faʻalenatura,
  4. Anapogi ma lelei valiina e tutusa ma lauulu togafitiga (e le mo le leai ni lanu),
  5. O le tuʻufaʻatasiga o mea e sili ona taua ma loloto, o le faʻaiuga lea ua toe faʻafoʻi atoa le fausaga o laulu.

O se mea manaia o le henna o le foaʻi atu lea i le laulu foliga foliga tutusa ma faʻaiuga o salon biolamination. Mo le toʻatele, o le faʻasologa masani i totonu o le lalelei e mafua ai le teteʻe matuiā o gaioiga, ma o le laminasi faʻatasi ai ma le henna e leai se aoga, o se auala vave, taugofie ma faʻatuatuaina e faʻamalamalamaina ai lau lauulu e aunoa ma ni aʻafiaga.

Afai o fuafuaga e le aofia ai lauulu mumu lanu o eseese tikeri o le malosi, e sili atu le aoga o le le lanu e leai ni henna mo togafitiga faafomai.

E tatau ona manatua o le paolo masani e pei ona masani ai, "lanu" henna fufuluina lemu lava, ma toe fai le pisia ma masani vali mafai ona faʻaleagaina uma togafitiga togafitiga.

O togafitiga mo lauulu e mafai e le gata ile henna, ae faʻapena foi ma basma. O le Indigofer powder o loʻo i ai le tele o vaega aoga mo le laulu, vitamini, antibacterial ma anti-inflammatory Bahan. Afai e te faʻaaogaina e le aunoa, o le a foliga lauulu lauulu sili ona lelei, ma o le a leai se avanoa mo mimita ma seborrhea. Faʻapea foi ma tui ma faʻapipiʻi ma le basma faʻamama avega, fofo manuʻa ma microdamages o le uluulu.

Le lanu o le basma, o le mea e leaga ai, e le tupu, o le mea lea pe a faʻamamaina lelei i lauulu, e mafai ona maua ai se lanu uliuli loloto. Le faia o se togafitiga mo curls, basma e masani ona fefiloi ma henna (e aofia ai le valivali), ina ia e le gata mafai faʻaleleia atili ai le foliga mai o le laulu, ae e faʻafouina foi lona paolo. Uiga aoga o le basma:

  • Faamalolosia o lauulu i le umi atoa,
  • Matamata i faʻamalama,
  • Toefuataiga o lauulu fausaga,
  • O meaʻai a paʻu e mafua mai i mea o i ai iʻila, o minerale,
  • Tuʻuina atu le fetuʻutuʻunaʻi ma le agamalu i lauulu,
  • Le siʻitia o le aofaʻiga o lauulu.

E masani lava, togafiti ma Basma curls, pei o le henna, e le mafua ai le le fiafia iʻuga ma tali teteʻe, talu ai o lenei fofo o se mea e faʻalenatura, masani ai.

Uiga le lelei o le henna ma le basma

Ua matauina o le faʻaaogaina lava e oo lava i le lanu henna mafai ona matua faʻaleagaina foliga o fugalaʻau fou pe faʻamalamalamaina le lauulu. O le mea moni o le paʻu mai le laau e mafai ona "tuliesea" le valivali lanu mai le curls, ma avea ai i latou itiiti malamalama. E leai foi se aoga o le valiina o lou laulu pe a uma le henna togafitiga: atonu o le vali e "le taʻoto" i luga o uʻu, pe o le lanu o le ai ai eseʻesega.

A maeʻa le faʻaogaina o le henna ma le basma, e tatau ona faʻaeteete i le faʻaaogaina o styling oloa ma faʻamalamalamaina foʻi lau lauulu, aua o le paolo o lau lauulu e ono faʻafuaseʻi ona suia. Faʻapea foi, e tusa ai ma iloiloga, aua le faʻaaoga sese taualumaga o pisipisia poʻo togafitiga: i le faʻaaogaina soo o le henna ma basma, curls mafai faʻamago.

Vala o lauulu togafitiga ma henna ma basma

E sili le faʻatautaia o faʻasologa ma basma pe a fai o lau lava paolo o lauulu e pogisa: i le tulaga lea, o faʻafiafiaga le lelei i le faʻatusa o se paolo uiga ese o le a mautinoa le le aoga. Basma ma henna e sili na faʻaaogaina faʻatasi i le masina (e le sili atu), sili ona lelei - i se fefiloi. E aoga tele ia i latou e tau leai ni puipui i le perm po o le vali. Ae o taualumaga e tatau ona na ona amata pe a maeʻa le masina ona pasia talu mai le sauniga faʻamalologa mulimuli.

O le paʻu o le henna poʻo le basma, poʻo se faʻafefiloi ai, o loʻo faʻafofoa ma le vai faʻapuna, tauanau mo le 15 minute, ona aumaia lea ma le vai vevela i se mafiafia faapipii. A uma ona sauni le oloa e faʻaaoga i lona tulaga mama poʻo le fausiaina o faʻamalologa mata.

Ua mulumulu vilivili faʻamago ma mago i luma o le faʻatasiga, ina ua maeʻa ona latou faʻaeteete faʻapena se matapulepule, ua uma ona faʻamalieina le paʻu o le muaulu ma le ua i se kulimi gaʻo (e puipuia ai le pisia). Ina ua uma ona faʻaaogaina le oloa, o le ulu e afifi i se ata tifaga, se solo ma tuʻua mo le 30-60 minute pe sili atu. Fufulu ese le ufimata e aunoa ma le kulimi, ona faʻaaoga lea o le pulu pasama (sili atu ona faʻalenatura i mea e maua ai).

Auala e faʻaaoga ai le henna ma le basma: o fua sili ona aoga

E i ai mea teuteu fale e mafai ona faʻaogaina e ausia ai se iʻuga ofoofogia:

  1. Le felanulanuaʻi henna afifi (lamination). O le tele o henna faʻaleagaina i le vai e faʻapipiʻi i le lauulu mo le 30 minute. I le maeʻa o le masina, ua faia se isi faʻagasologa, ae o le faʻaali taimi e faʻaalu i le itula.
  1. Masini manaia henna ma basma. Faafefiloi vaega i tutusa tutusa, palu vai faʻapuna. Ona faaopoopo lea o le 1 fuamoa moa ma se sipuni o le suauʻu olive i le oloa. Taofi luga o lauulu 40 minute.
  1. Masini mo le faʻamalosia o lauulu oa. Le lanu o henna mea palu ua fefiloi ma le burdock suauu (2: 1), 3 capsules o Aevit vitamini ua faaopoopo. Faaaoga i lauulu, incubated mo 2 itula.
  1. Masini mo lauulu ulu. Tuu faatasi se sipuni o mea faapena: koko efuefu, tele o henna e leai se lanu, kefir, suauu fualaau. 5-7 uila afu e faʻaopopo i le ufimata. Taofi le oloa ile lauulu i lalo ole ata ile 1 itula.
  1. Masini mo lauulu leiloa. Faʻatasi ma le 3 sipuni tele o le henna e faʻaitiitia ai, fuʻu le 1 fuamoa ma le 2 sipuni tele o yogurt masani. Faososoina i totonu o le ulu, tuua mo le 2 itula, ona fufuluina lea.

Henna ma Basma sili lelei "lua i le tasi" fofo: faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e avatu i lou lauulu se matagofie matagofie paolo, faapea foi ma aveesea le tele o faafitauli. O le vaega masani o fale maso fale e mautinoa e le afaina ai i le soifua maloloina ma o le a avea ma se lelei sili i taugata taualumaga mai lalelei faleoloa!

O le isi togafiti mo le faʻaaogaina o le henna e leai se aoga mo togafitiga o lauulu, faʻapea foi ma isi paketi, ae aoga tele auala mo le lalelei ma le talavou, o loʻo tuʻuina atu i le isi ata

E faʻapefea ona eseese le basma mai le henna?

Henna ma basma, o le vali o laau tupuʻaga, ese mai le tasi i le isi e le gata i le muamua maua mai i lau o lavsonia, ma le lua - indigophera. Latou te le tutusa i le ata o aafiaga i luga o le ulu ma le lauulu, i le taimi e faʻaaogaina ai, i le lanu o lauulu lanu. E le gata i lea, o le henna o se tutoatasi vali, ae basma mafai ona faʻaaogaina na o ia lava faʻatasi ma lavsan paʻu, pe a fai o le mafuaʻaga o le puluʻi e le lanu moana-lanumeamata.

Mo Basma tuuina atu se lanu uliuli i lona lauulu, na ia manaʻomia se gaioiga i le ituaiga o henna.

Vala o le faʻaaogaina o le henna:

  • Hypoallergenic. E le mafua ai le peeling, ita, mageso ma pisia,
  • Faʻamalosia le folo o le lauulu, fesoasoani e faʻatelegofie le tuputupu aʻe o lauulu, faʻaleleia le toto, puipuia le leiloa o lauulu,
  • "Fofo" lauulu lauulu, fai ia faʻaleleia lamolemole ma susulu, faʻafaigofie sisina,
  • Faʻaititia le talatala ma le pasene o vaevaega faʻaiʻu,
  • E gaoioi i luga o le paʻu o se antiseptic, faʻaleleia lona tulaga pe a fai o faʻafitauli ma le fefete ma le faateleina o lauulu uʻumi.

Basma polokalama faʻaalia:

  • E i ai le faʻamalosia o le aoga i lauulu lauulu, faʻaitiitia lauulu leiloa,
  • Fausia se ata puipuia i luga o lauulu taʻitasi, puipuia mai le leaga aʻafiaga o mea i fafo atu: UV ave, matagi, masima vai,
  • Tau faʻamati, le masani ai o lapisi sebaceous,
  • E faʻaopopoina le maualuga o lauulu, faʻapipiʻiina le laulu e sili le matagofie ma lapopoa,
  • O lauulu lanu e maua ai se aafiaga tumau, e oʻo foʻi i lauulu sinasina.
  • Le eseesega autu mai le henna o le faigata ona faʻaaogaina e aunoa ma isi vali,
  • E leai sona contraindications.

E taua le mulimuli i faʻatonuga mo le pisia i le henna ma le basma:

  • Faʻaaoga na o ni vali masani e aunoa ma vailaʻau,
  • Tausia lelei o lauulu pe a uma ona valiina. O laʻau toto latou te faʻaalia se lelei o le tuʻua, ae o loʻo manaʻomia e le laʻau le faʻaola atili, le soifua maloloina ma le puipuiga. E mafai ona e maua mai latou curls mai le masani masani auala: masks, balms, serum, vitamini,
  • Aua nei faʻauma le henna i le 3-4 vaiaso. E iai le lamatiaga o le a faʻamamago ai le lauulu, fai i le magauva ma le mautu i mea leaga,
  • Faʻaoga le henna poʻo le basma i luga o laʻulu mama ma faʻamamaina fufulu ile laulu faʻapipiʻi. Ae a uma le pala, e sili le musu e faʻaaoga oloa fasimoli. O le valivala mea e malosi i le fausaga o lauulu mo le 2-3 aso.

Iran henna

I lona tulaga mama, e maua ai se "masani" apamemea-mumu lanu, ae pe a faʻaopopo isi vaega, le lanu e mafai ona eseese mai le malamalama i le apamemea uliuli. E i ai foʻi le faʻamalosia lautele i luga o le laulu, faʻateleina le tuputupu aʻe, faʻamalamalamaina le susulu, puipuia le maʻimau ma isi faʻafitauli. O loʻo iai sina manogi leaga ma olopalaina.

O le lanu spektrum e sili atu ona eseese ma faʻatagaina oe e filifili se paolo e latalata i le mea masani i le lanu masani o lauulu. Brown henna e taua o le sili sili ona lelei. Ona o le lelei o le oloina, e faigofie ona fafagaina, taoto lelei, ma fufulu ese e aunoa ma faigata. Initia Initia e vave gaioi, ei ai se manogi manaia ma tumau le aoga.

O se vailaʻau e faʻamatalaina atili ai le taofiofia ma le mamalu. E ese mai le Initia ma le Iran i lena e 'ausia ai le iʻuga e te manaʻomia e teu pea lou laulu i sina taimi umi.

E le tasi-vaega vaega. O le tuufaatasiga o loʻo aofia ai ma siama ma koko pata, o nisi vailaʻau elemene. O le henna uliuli e le sili atu le matautia nai lo le valiina pea o mea faʻalenatura, ae e le o toe 100% masani ma leai se leaga. E mafai ona e suia le maeʻa uliuli henna ma se faʻaogaina ole fale. Ina ia faia lea mea, e tatau ona e ave ni vaega se lua o le basma mo le tasi henna, faʻaopopo moli eleele, kofe uliuli poʻo le lauti malosi ia latou.

Leiloa

E leai se lanu poʻo se felanulanuaʻi e le suia le lanu o curls, ae e toetoe lava a tutusa foliga o gaioiga. Ou faʻaaogaina lea o se ufimata poʻo se faʻamafanafana masani mo lauulu, fulufulua malosi, susulu ma matagofie. E i ai le tele o fuaitau mo le tele-vaega lauulu masima ma le lanu efuefu. Mo se faʻataʻitaʻiga, ma sua o le tipolo, meli, moli, suauʻu, vitamini.

Sauni e faʻaaoga le oloa. Liquid lavsonia o loʻo i ai le kulimi tumau, talafeagai mo le faʻaaogaina i curls, ua faʻatau atu i le sachet i le faʻatumu foliga, e leai ni mea faʻapipiʻi i le tuʻufaʻatasiga.

Basma, e le pei o le henna, e tasi lava le lanu.

O le mataupu e finau ma e le o matua atoatoa. O loʻo i ai i meaola e lua o loʻo i ai a latou lava lelei ma mea e faʻaletonu, ae o le filifiliga mulimuli o oloa e faʻalagolago i le mafuaʻaga ma le manaʻomia o lauulu lauulu. O le henna faalenatura ma le basma e maua ai le faamalosi i le laulu, paʻu, soifua maloloina, pe a faʻaaogaina saʻo. O le solia o fautuaga mo le faʻaaogaina, e mafai ona afaina ai lou lauulu, e ui i le mea moni e faapea o le vali latou e siosiomaga ma saogalemu. O le paʻu o le lavsonia ma indigophera e i ai le le lelei aʻafiaga i curls na maua i perm. Ua latou sasaa saosaoa, avea atili faigata ma malo.

E lamatia foi i latou e ana le mamago ma paʻu lauulu. I lo latou mama mama, o ia curls o le a faia pupuni sili atu ona mamago, magaugofie ma faigofie ona faaleagaina. Ae ui i lea, e le o lona uiga o tagata e malolo lauulu ua faʻasalaina e faʻaaoga na o ni mea faʻapipiʻi vali. Ina ia faʻaogaina le henna i le fulufulua lauulu, e tatau ona e filifilia le saʻo faavae lea e sau ai le paluga. Suauu ma susu susu e sili ona fetaui lelei: olive poʻo burdock suauu, whey, kefir, gaʻo gaʻo. Basma e fafaga faapitoa e le vai vevela.

O mea le lelei e aofia ai le umi ole tu ole gaioiga. Ole taimi faʻaalia e ono sili atu ile 15 minute le umi, ae ole umi le faʻaaogaina ole palu ile curls, e umi se taimi nai lo le faʻaaogaina o le creamy tumau o vali faʻapipiʻi. Fufulu ese le faʻafefiloi laʻau e faigata foʻi. Ole le usitaʻia o mea sa faʻapipiʻi ai, atoa ai ma le faʻaogaina o le henna poo le basma ile laulu ua vali, e ono aʻafia ai iʻuga faʻamoemoeina. O lauulu e masani ona mauaina ni uiga le masani ai o le lanumoana, piniki, cherry, lanumoana aluga, ma fufuluina ese latou mafai ona faigata tele.

O ai e mafai ona faʻaoga?

Laʻau lanu - se oloa lautele. Latou hypoallergenic, le afaina ma lemu afaina ai le fausaga o lauulu. Vali e faʻatatau i le henna ma le basma e mafai ona faʻaaoga i soʻo se matua, e le afaina pe a oʻo i maʻi ma taimi o maʻitaga. E mafai ona e vali ma henna ma basma ma soʻo se lauulu lauulu lanu, e te manaʻomia le saʻo fuafua o le vaevaega ma le taimi. O le lanu enaena lanu enaena e sili ona maaleale, o le mea lea, o le paolo o le a foliga malamalama sili atu ma vave, mo uliuli o le a tele sili onosaʻi ma taimi, mo enaena, o lanu o Initia ma turisi henna, i le mama ma tuʻufaʻatasiga, o le a faia. Lanu uliuli mo lauulu uliuli, e faʻamamafa ai lo latou matagofie, e mafai ona maua e aunoa ma le faʻaopopoina o basma. E lava faʻaaogaina le henna ua uma ona tapena ma le koko pata ma ula.

Mo grey curls, ua faia faʻapitoa fautuaga. Mo mea amata, e sili atu le valiina o le laulu sinasina i se malamalama paepae o le henna, ona toe vavae lea i se faʻafefiloi o henna ma basma, a leai, e i ai le tulaga lamatia o le pupula tele, le masani ai ma le tumau le paolo. E fautuaina foi e faʻaopopo se sipuni o le suauu faʻavae, pei o le suauʻu olive, i le paluga mo lauulu mago. Lenei o le a puipuia ai i latou mai le matutu ma feololo ma maua ai faʻaopopo tausiga.

O le a le mea o le a tupu pe a fai e fefiloi?

Le tuʻufaʻatasiga - henna faʻapea basma faʻalauteleina tele le palette o lanu mo lauulu lanu.Faʻalagolago i le itu, o le lanu mumu mumu o le a sili atu pe faʻaititia foi, ma o le uliuli basma o le a maua ai se moli lanu uliuli poʻo le lanu uliuli. E mafai ona palu lanu i le tele auala:

Vavaeese

E aofia ai le faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina o le henna, sosoo ai ma basma. Ole faʻagasologa e amata ile tapenaga o lauulu. E manaʻomia ona fufuluina i le lauulu, sulu i le solo, ma mago i se auala masani. Aua le faʻaaogaina se masini mago lauulu, e mafai ona faʻamamago ai faʻasologa. A o mago le lauulu, faʻaitiitia le henna i vaega saʻo i totonu o se pesini ma palu lelei. Faʻaaoga le mafanafana mafanafana i le lauulu, amata mai tua o le ulu ma tuʻu faʻaeteete mai aʻa i le pito i luga ma le selu ma se pulumu faʻapitoa faʻapitoa. E mafai ona e maua le fulufulu ma totigilima. Ona e tatau ona faʻapipiʻi lou ulu i le polyethylene ma se solo pe faʻaeʻe se pulou, taofi le taimi e manaʻomia mo le valiina i le lanu e manaʻomia. Faʻamama maeʻa le uluulu ma le curls i le vai o se mafanafana lelei. E mafai ona e faʻaaogaina le lauulu pasama. A matutu le lauulu lanu, toe fai le faʻagaioiga e faʻaaogaina ai se palu fou.

Tutusa faʻatasi

O lona autu o le valivali lauulu ma le paluga henna ma basma. Ina ia tapena le vali, o pauu uma e faʻafaileleina i totonu o ipu eseese e tusa ai ma tulafono o loʻo faʻatonuina mo latou taʻitasi i luga o le afifi. A malulu le paluga i se vevela o 40 tikeri, e tatau ona latou fefiloi lelei ma tuʻuina i totonu o se pesini o le vai mafanafana, ina ia le malu le aofaʻi atoa i le gaioiga. Oe foʻi e tatau ona amata mai le pito i tua o le ulu, vaevaeina le manoa i le vaeluaina ma faʻasolosolo mai aʻa i pito. A maeʻa le taimi faʻatonuina e le faʻaiʻuga manaʻomia, o le paluga e mafai ona fufulu ese le lauulu, lipine togafiti ma se fufulu pulu.

Ina ua uma vali masani

O se fesili faanatinati mo i latou na filifili e faʻaogaina ni lanu natura mo fesuiaiga o pe mafai henna ma basma mafai ona faʻaaogaina i ua uma valiina lauulu. O le faia o lenei mea e matua faʻavaivai lava. Ole iʻuga e mafai ona le mautonu, ma o le a faigata tele ona poloka se moliga leaga. O le lona lua valiina o faʻamalamalamaina curls e sili ona afaina. I luga o ia henna ma basma mafai ona aliali mai Vaioleti, lanumoana ma lanumeamata lanumeamata.

O le faʻafoi aga e le mafai foi. E leai se mea faʻapipiʻi paʻu e mafai ona poloka atoa le lanu o lauulu ua vali faʻatasi ma le henna poʻo le basma. O le lanu mumu poʻo le uliuli o le a "susulu atu" i le lanu fou, lea o le a faʻapogisaina ai, ma o le laulu o mata o le a faʻamagofieeʻe foliga. Taumafai e vavaeina le lauulu o le a taitai atu ai i foliga o lanumoana-efuefu, emerald ma palapala lanu.

O le a le tele e teu?

Taimi o se tasi o mafuaʻaga taua i lauulu lanu. Ole taunuuga mulimuli lava e faʻalagolago ile tele o palu lanu na aafia ai curls. Faʻaogaina le henna ma le basma, e aoga le taʻitaʻia e laulau faʻapitoa lea e ulufale ai lanu ma le taimi fautuaina le valivali. Afai o le lauulu e aofia ai i le fulufulu sinasina, o le a amata mai le 1 i le 20 minute e sui ai le lanu, e fuafua i le manaʻomia. Natural blondes o le a manaʻomia 5-25 minute mo se taimi umi. Pulu uliuli ave 8-10 po 25-35 minute. Malamalama lanu enaena e tatau ona ave mai le 10 i le 45 minute, pogisa - e oʻo i le itula ma le afa. E mafai ona e taofia le paluga ile lauulu enaena ma uliuli lauulu e oʻo ile 2 itula, i luga ole laulu sinasina - e oʻo ile 3. Ole amata faitauga amata mai lava ile taimi e ufiufi atoa ai lauulu ile paluga ma afifi ile polyethylene

Afai o loʻo iai sou naunautaiga e suia le lanu o lou lauulu, ae e te fefe e faʻaleagaina ou lauulu i le masani vali vailaʻau, aua le faʻamisa, o loʻo iai se isi - faʻaaoga henna poʻo basma, e le gata e le afaina, ae e aoga foi i lauulu.

Henna ma Basma: Lelei Ava Valivali Auala

Henna o le olopalaina la mago la Lawson, basma o le olopalaina laʻau o Indigofer. Latou faʻaaogaina i le fale e le faigata tele, ma le aoga aoga i le lauulu e sili. Lauulu ua valiina i le henna avea ma susulu, matagofie i foliga, alualu i luga lo latou tuputupu ae, lauulu leiloa taofia, ma faapalapala fausia.

Pau lava le faʻafitauli o le filifilia o le paolo lelei, e le faigofie, ae e mafai lava ona e fuafuaina.

A faʻatau uma le henna ma le basma, e tatau ona e faʻalogo lelei i lona lanu, aua o le henna fou ei ai le samasama ma le lanumeamata, ae o le tua o loʻo iai lona lanu mumu ma e le mafai ona e faʻaaogaina. Ae mo basma, o le paʻu o le efuefu ma lanumeamata lanu. O lona lanu e le suia, o lea e te manaʻomia ona e faʻaeteete naʻo le mea i le ola. Ma o le umi o lau mea, o le vave o lau laulu o le a lanu.

Ole mea taua lona lua ole amataga ole laulu. I lauulu malamalama, o le a maua susulu susulu, ae i luga o le uliuli lauulu, o lanu e faigata ona ausia. Ole mea lea, pe a fai e te manaʻomia le fulufulua uliuli se lanu mumu, e tatau ona e mimitiina muamua ma le hydrogen peroxide. Ina ia faia lenei mea, ave le 5% hydrogen peroxide (e tusa o le 30-40 g) ma faʻaopopo 5 mataua o le amonia ma le 1 sipuni ti o le fasimoli vai i totonu. Faʻamama le lauulu i lenei paluga, ma a maeʻa le 20-30 minute, faʻapipiʻi le henna poʻo le basma.

E mafai ona e fufuluina lau lauulu ma mea uma e lua i le taimi: faʻasologa tasi le tasi i le isi pe muamua faʻafefiloi uma vali. O iʻuga o le a toeitiiti lava tutusa, ae e sili atu le faʻaogaina o le henna ma le basma i taimi uma, aua e faigofie ai ona pulea le faiga.

O le suia o le fua faatatau o le henna ma basma, faʻapea foʻi ma le umi o lo latou faʻaalia ma le faʻaopopoina o nisi vaega, e mafai ona e maua se lanu eseʻesega o lauulu.

Fua ole Henna ma Basma

O loʻo i ai se numera tele o filifiliga mo le valiina ma le faʻafefiloi o henna ma basma, ae o loʻo iai faʻavae autu e tatau ona e tausisi iai:

  • Pamu e sasaa i saina
  • Faʻatumu latou i le vai i le vevela e tusa ma le 75-90 tikeri. Vagana vai (100 tikeri) mafai ona faʻaaogaina na o basma, henna o loʻo taoua i lenei vevela ma ona lanu lanu faʻaleagaina,
  • Sa matou faamaulu totigilima
  • Faaaoga kulimi gaʻo poo vasilin i luga o le lauulu o le ulu ulu,
  • Faʻaogaina se pulumu, vave ma tutusa le tufatufaina atu o le vali i luga o fulufulu ua maeʻa fufuluina. E tatau ona e i ai i le taimi se taimi ia malulu le vali, a leai, o le a liliu ese le tutusa,
  • Matou te ufiufi le lauulu i le palasitika beret (poʻo se taga pepa), matou te faʻamasania i le solo i le solo poʻo le sikafu,
  • Alu mo sina taimi, lea e le tatau ona sili atu ile 5 itula,
  • O le fufuluina faʻagaioiga e manaʻomia foʻi le onosaʻi, ona e faigata ona fufulu ese le lauulu henna
  • A uma ona vali, e le fautuaina e fufulu lou lauulu mo 3 aso.

Henna ma Basma: Fesuiaiga i lanu, i.e. vaega:

  • E maua le lanu mumu auro-mumu pe a fai le palu efuefu e le ma le vai, ae i se lanu o le chamomile fale talavai (1-2 tbsp L.
  • Chestnut - faʻaopopo le kofe eleele (1 sipuni i le 25 g o le paʻu),
  • Pale chestnut - faaopoopo koko (1 sipuni i le 25g o le pulu)
  • Tone "mahogany" - sasaa le paʻu ma le Cahors uaina,
  • Nofoa sukalati - fai se palu o le henna ma basma (1: 2) ma teu i luga o lou lauulu mo le 5 itula. Ae o lea taualumaga e tatau ona faia 2-3 taimi, talu ai o le malosi lanu sukalati e mafai ona maua na o le umi faaumiumi tiga. Ma i le tasi pe lua taimi - e le talafeagai lenei mea.
  • O le sukalati sukalati o le a maua ai foi se malosi malosi tui o le uliuli lauti fefiloi ma le henna. Faʻapena foi, ia maua se sukalati lanu, e mafai ona e faʻaopopoina le iʻa (le fua faatatau o le 1 sipuni. Hop i le 1 henna taga) ma le fesoasoani o laulaʻau laulaau (1 sipuni. Walnut laʻau mataʻeleu i le laʻititi o le vai ave mo 1 sachet o henna).

Ina ia faʻaitiitia le laulu o lauulu pe a uma ona valivali ma henna, e mafai ona e faia lea e pei ona taua i lalo: faʻaaoga sina laʻititi o mafanafana suauu i luga o le lauulu, e mitiia ai le henna. Faʻasalalau i luga o le laualuga atoa ma tuʻu mo le 20 i le 30 minute, ona fufuluina lea o lou lauulu ile laupepa. Ma afai o le iʻuga e le maitauina faapitoa, o le faʻatulagaina e mafai ona toe faia.

Ae ia manatua e tusa lava pe o le henna ma le sili ona matagofie le lanu, e faʻapea foi ma se laei sili ona lelei ile laulu, e le mafai ona valiina ma seisi lava vali vailaʻau seia oʻo le laulu ua vali faʻatasi ma le henna toe ola mai.

Nai lo lena, suia lau ata i le henna lauulu valiina, e te maua e le gata i se susulu ma laei laei, ae ua faʻamanuiaina foi ma laʻei maloloina ma lelei.

Pau lava le faʻafitauli o le filifilia o le paolo lelei, e le faigofie, ae e mafai lava ona e fuafuaina.

A faʻatau uma le henna ma le basma, e tatau ona e faʻalogo lelei i lona lanu, aua o le henna fou ei ai le samasama ma le lanumeamata, ae o le tua o loʻo iai lona lanu mumu ma e le mafai ona e faʻaaogaina. Ae mo basma, o le paʻu o le efuefu ma lanumeamata lanu. O lona lanu e le suia, o lea e te manaʻomia ona e faʻaeteete naʻo le mea i le ola. Ma o le umi o lau mea, o le vave o lau laulu o le a lanu.

Ole mea taua lona lua ole amataga ole laulu. I lauulu malamalama, o le a maua susulu susulu, ae i luga o le uliuli lauulu, o lanu e faigata ona ausia. Ole mea lea, pe a fai e te manaʻomia le fulufulua uliuli se lanu mumu, e tatau ona e mimitiina muamua ma le hydrogen peroxide. Ina ia faia lenei mea, ave le 5% hydrogen peroxide (e tusa o le 30-40 g) ma faʻaopopo 5 mataua o le amonia ma le 1 sipuni ti o le fasimoli vai i totonu. Faʻamama le lauulu i lenei paluga, ma a maeʻa le 20-30 minute, faʻapipiʻi le henna poʻo le basma.

E mafai ona e fufuluina lau lauulu ma mea uma e lua i le taimi: faʻasologa tasi le tasi i le isi pe muamua faʻafefiloi uma vali. O iʻuga o le a toeitiiti lava tutusa, ae e sili atu le faʻaogaina o le henna ma le basma i taimi uma, aua e faigofie ai ona pulea le faiga.

O le suia o le fua faatatau o le henna ma basma, faʻapea foʻi ma le umi o lo latou faʻaalia ma le faʻaopopoina o nisi vaega, e mafai ona e maua se lanu eseʻesega o lauulu.

Fua ole Henna ma Basma

O loʻo i ai se numera tele o filifiliga mo le valiina ma le faʻafefiloi o henna ma basma, ae o loʻo iai faʻavae autu e tatau ona e tausisi iai:

  • Pamu e sasaa i saina
  • Faʻatumu latou i le vai i le vevela e tusa ma le 75-90 tikeri. Vagana vai (100 tikeri) mafai ona faʻaaogaina na o basma, henna o loʻo taoua i lenei vevela ma ona lanu lanu faʻaleagaina,
  • Sa matou faamaulu totigilima
  • Faaaoga kulimi gaʻo poo vasilin i luga o le lauulu o le ulu ulu
  • Faʻaogaina se pulumu, vave ma tutusa le tufatufaina atu o le vali i luga o fulufulu ua maeʻa fufuluina. E tatau ona e i ai i le taimi se taimi ia malulu le vali, a leai, o le a liliu ese le tutusa,
  • Matou te ufiufi le lauulu i le palasitika beret (poʻo se taga pepa), matou te faʻamasania i le solo i le solo poʻo le sikafu,
  • Alu mo sina taimi, lea e le tatau ona sili atu ile 5 itula,
  • O le fufuluina faʻagaioiga e manaʻomia foʻi le onosaʻi, ona e faigata ona fufulu ese le lauulu henna
  • A uma ona vali, e le fautuaina e fufulu lou lauulu mo 3 aso.

Henna ma Basma: Fesuiaiga i lanu, i.e. vaega:

  • E maua le lanu mumu auro-mumu pe a fai le palu efuefu e le ma le vai, ae i se lanu o le chamomile fale talavai (1-2 tbsp L.
  • Chestnut - faʻaopopo le kofe eleele (1 sipuni i le 25 g o le paʻu),
  • Pale chestnut - faaopoopo koko (1 sipuni i le 25g o le pulu)
  • Tone "mahogany" - sasaa le paʻu ma le Cahors uaina,
  • Nofoa sukalati - fai se palu o le henna ma basma (1: 2) ma teu i luga o lou lauulu mo le 5 itula. Ae o lea taualumaga e tatau ona faia 2-3 taimi, talu ai o le malosi lanu sukalati e mafai ona maua na o le umi faaumiumi tiga. Ma i le tasi pe lua taimi - e le talafeagai lenei mea.
  • O le sukalati sukalati o le a maua ai foi se malosi malosi tui o le uliuli lauti fefiloi ma le henna. Faʻapena foi, ia maua se sukalati lanu, e mafai ona e faʻaopopoina le iʻa (le fua faatatau o le 1 sipuni. Hop i le 1 henna taga) ma le fesoasoani o laulaʻau laulaau (1 sipuni. Walnut laʻau mataʻeleu i le laʻititi o le vai ave mo 1 sachet o henna).

Ina ia faʻaitiitia le laulu o lauulu pe a uma ona valivali ma henna, e mafai ona e faia lea e pei ona taua i lalo: faʻaaoga sina laʻititi o mafanafana suauu i luga o le lauulu, e mitiia ai le henna. Faʻasalalau i luga o le laualuga atoa ma tuʻu mo le 20 i le 30 minute, ona fufuluina lea o lou lauulu ile laupepa. Ma afai o le iʻuga e le maitauina faapitoa, o le faʻatulagaina e mafai ona toe faia.

Ae ia manatua e tusa lava pe o le henna ma le sili ona matagofie le lanu, e faʻapea foi ma se laei sili ona lelei ile laulu, e le mafai ona valiina ma seisi lava vali vailaʻau seia oʻo le laulu ua vali faʻatasi ma le henna toe ola mai.

Nai lo lena, suia lau ata i le henna lauulu valiina, e te maua e le gata i se susulu ma laei laei, ae ua faʻamanuiaina foi ma laʻei maloloina ma lelei.

Sauniuniga ma le faʻaaogaina o ufimata

White henna o loʻo faʻaogaina i vailaʻau fomaʻi, ae o loʻo i ai foʻi ma le lanu valivali ma le sili atu lona malosi aafiaga. Ole mafuaaga lena ile taimi ole tapenaga ma le faʻaaogaina o ia mea ile fale, e tatau ona e faʻaeteete ma faʻaeteete auala saogalemu.

  1. E ui lava e taʻua le henna o le lanu, e i ai le chrysophanol, o se lanu e foliga i luga o laulu lalelei. Mo lenei mafuaʻaga, o le vaifofo o loʻo faʻamauina mo blondes (a leai, e ono i ai ni moli malamalama ma le lanumeamata pe lanu samasama).
  2. Filifili faleoloa faʻapitoa e faʻatau ai le paʻu faʻalenatura - o le auala lea o le a e aloese ai mai faʻailoga taugata maualalo, ona o ia e mafai ona i ai le tele o faʻafitauli.
  3. Faafiafiaina le henna i le vai vevela (e le tatau ona mafanafana pe faʻasusu), ona palu lelei lea seiloga e mou ese uma. Herbal infusions, pei o chamomile, nettle, sage, burdock poʻo le birch, e mafai foi ona aoga o ni vai.
  4. A o le i amataina le faiga, e tatau ona faia se suʻega alergi. Ina ia faia lenei mea, faʻamaʻimau le tapenaina ua saunia ma le paʻu i tua atu o le taliga poʻo se tamai loka o lauulu.
  5. O ufimata mo lauulu ulu ma henna o loʻo faʻaogaina e faʻaosofoina afu ma masani cur curles. Mo le aoga sili, e tatau ona latou tumau laititi susu.
  6. O le teuteu teuteu e tatau ona fufuluina i luga o le ulu, ma tufatufa atu i le umi atoa o laina i le pito.
  7. O le vevela e afua lelei i le faʻamalologa faʻamalologa, o lea o le ulu e tatau ona afifi i le cellophane, ona faʻapipiʻi lea i se solo.
  8. O le umi ole pulupulu ma le henna e itiiti ifo i le 20 minute. O teine ​​laulu e laʻei agaʻi i latou e taofiofi mo le maualuga o le 40 minute, ma pulouvae - 60. E mafai ona faia i le 1 taimi ile 2 vaiaso. O le ala o togafitiga e masani lava 2 masina.
  9. O mea teuteu teuteu e fufulu ese ma le vai manino e aunoa ma le faʻaaogaina tatau o le faʻamalama.
  10. A maeʻa le faʻagasologa, e tatau ona e faʻatali ile 3 aso, ma e naʻo le taimi, pe a tatau ai, e mafai ona e vali lou laulu ma isi auala. A leai, o le vali atonu pepelo le fetaui lelei, ma o ou foliga vaaia o le a mamao ese mai aulelei.

Tuuina atu nei fautuaga, e mafai ona e filifilia le mea saʻo le faasaʻo ma avatu lau lauulu lalelei ma le soifua maloloina.

Faamaonia fua

Matou te fautua ia oe e filifili na o matapulepule mai le henna na faʻataʻitaʻi ma avanoa ia mea i soʻo se taimi. O lea e mafai ona tuu lou ulu i le faʻatulagaga e tusa lava ile itula aʻo leʻi taunuu mai malo e leʻi mafaufauina.

Ave le 100 g o le henna ma valivali i ai ma le 300 ml o vai vevela. Faʻaopopo i ai ¼ ipu sour kefir ma 5 mataua o le fagu suauu taua. O pulupulu faapena mai le iva mo le fulufulu ulu o le a fesoasoani i teineiti vave faʻateleina le umi o latou curls.

Liligi le paepae henna (100 g) ma le vai vevela tele (300 ml) ma palu lelei seia oo ina mou ese. Faaaoga i lauulu e pei ona fautuaina luga.

O le masikulu fulufulu ma le henna ma basma ua saunia mai se paluga o lua pulu (latou aveina i se fua faatatau o le 3: 1). E faʻaosofia le fefiloi (100 g) i le vai vevela (300 ml) ma le iʻuga na faʻapipiʻi i le ulu.

White henna (100 g) ua palu faatasi ma le sinapi efuefu (1 tsp) ma sasaa 300 ml vai vevela. I le paluga faaopoopo 1 kulimi. suauu olive ma palu mea uma lelei. O lenei aoga mata henna lauulu leiloa o le a faia lou lauulu matagofie.

Ia faʻamamaina le laulu i lalo o fatuga nei - 3 kulimi. henna e leai se mea e manaʻomia ona faʻaafi ile 20 minute ile vevela vevela (100 ml). A maeʻa ona faʻaalia, lea e tatau ona tumau i le 40 minute, e faigofie lava ona mamanuina ia curls.

Ia le lanu e leai ni henna foliga - lauulu masima fesoasoani lelei tusa lava pe sili ona leai se faamoemoe mataupu.Latou toe faʻafoʻiina ola o ola o le malosi ma fagua i latou i se olaga fou. Oe mafai foi ona puipuia lou laulu mai le leaga o le faʻafitauli ma le siʻosiʻomaga. Matou te faʻamanuiaina oe le manuia!