O faʻafitauli

10 mafuaaga mo le faʻaalia mai o lauulu laulu e amata

E i ai ni mafuaaga.

O le lauulu sinasina o le mafuaʻaga o le laulu faʻapipiʻiina gaioiga ona o le leiloa o pigments, lea e nafa ma le valivali o le lauulu i se lanu faapitoa, o le faʻaiuga o lea ua tumu ai le lauulu i le ea ea.

E uiga i lenei tusia le Chronicle.info i le faʻasino i le soifua maloloina.

O ia pigmen e taua o melanins, e gaosia e sela faapitoa - melanocytes. Ole gaioiga o melanocytes e faʻasolosolo ona faʻaitiitia i le tele o tausaga ona o le mea moni o laulu folikel e aunoa ma mea taua talafeagai ma amino acids. I le avea ai o se tulafono, o le gaioiga o melanocytes faaitiitia e 10-20% uma 10 tausaga pe a uma 30 tausaga o le matua. A o faasolosolo alualu i luma, le melanocytes oti ese seia latou mou ese atoa. O le mea la ua tupu, ua avea le lauulu ma siliva poʻo samasama paʻepaʻe.

I lenei mataupu, o se fesili o le masani, faʻatatau i le matua. Peitai, talu ai nei, e masani lava ona aliali mai le laulu sinasina i fafine ma alii i lalo ole 30 tausaga. O lenei faiga e mafai ona aʻafia i le tele o ituaiga o mea:

1. Tupufaʻasolopito

E masani lava, lauulu sinasina i tagata foliga mai i le tutusa tausaga e pei o latou tama ma lo latou tina. E faʻamoemoe foʻi ile lanu masani ole lauulu: blondes and red hair go gray before luma uma.

2. Faamaʻi poʻo le faamaʻi

Ole tele o lauulu sinasina ile laititi e mafai ona oʻo mai ile fanauga, o faʻamaʻi o le viral, i maʻi matuia. O le vave vaʻai o fulufulu laulu e mafai ona avea ma faʻailoga o le faamaʻi o le tiroid, faʻamaʻi o le gastrointestinal, faʻaletonu o maʻi ma isi faʻafitauli

3. Faʻamalosi ma mimilo soʻo o faʻafitauli ole mafaufau

Ole umi ole faʻanoanoa, o misa faifai pea ma le faʻaletonu ole mafaufau e matua afaina ai lo tatou soifua maloloina, e aofia ai ma le tulaga ole sela ole laulu. Ona o le malosi faʻasaʻoloto o le adrenaline i le toto, e mafai e se tagata ona liu efuefu i se taimi vave, tusa lava poʻo le a le matua.

4. Nutrisi le lava i vitamini ma porotini

Ole foliga mai ole tele ole laulu ole laulu e mafai ona fesoʻotaʻi ma se meaʻai e le maua ai se polotini, vitamini ma isi mea aoga e pei ole folic acid, apamemea, yodium, uʻamea, kalisiu, zinc.

Mafuaʻaga o lauulu sinasina ao talavou i alii ma tamaitai

I le fesili pe aisea e faʻasolosolo ai lauulu lauulu lauulu, e leai se tali manino a saienitisi.

O le mea lea, i mataupu taitasi, tagata taitoatasi itu na faaosofia se tutusa faagasologa e iloiloina.

O le pupula o le lauulu lanu e saunia e le pigment melanin. E gaosia e sela o loʻo i totonu o lauulu.

O manoa efuefu i totonu ua tumu i pulu ea, ma o le pigment o loʻo i totonu o masani masani.

O le aafiaga o faʻamaʻi i teine ​​ma tama

Tele mafuaʻaga mafua ai lauulu lauulu. Le autu autu o le heredity ma genetics. Afai e vave amata ona liu efuefu matua, o lona uiga e tupu ile latou fanau.

O le lauulu sinasina o lau laititi e talanoa i faafitauli i le neura ma le tele o mafatiaga.

O le isi mafuaaga o le paʻepaʻe o paʻu o le le lelei o le tamaoaiga. Tele taimi o lenei faʻafitauli e oʻo mai ma le le lava o kalisiu ma apamemea.

Ole faʻaauau pea ole lanu e faʻamalosia ai le leiloa o melanin. Ina ua mavae tausaga e tolu o le masani ona faʻaaogaina le lanu, o le muamua paʻepaʻe lauulu e aliali mai.

Uluulu lauulu laulu i alii e tupu ona o le ulaula.

Le tele o taimi, o foliga vaaia o lauulu sinasina e mafua mai i le le lelei o le tino ma totonu faʻamaʻi. O faʻamaʻi e afaina ai faʻafitauli o le metabolic, o le faʻaiuga lea ua liu efuefu le laulu.

O faʻamaʻi ia e ono aʻafia ai lenei faʻagaioiga:

  1. Faʻamai o le cardiovascular system.
  2. Le solia o le gaioiga o le endocrine glands.
  3. Faʻafitauli i le neura.
  4. Ole vitamini.
  5. Faʻafefete faʻamaʻi.
  6. Anemia poo le le lelei o le thyroid gland.
  7. Faamaʻi pipisi.
  8. Fatugaʻi.

Afai e leai ni faʻafitauli tau le soifua maloloina, ona tatau lea ona e toe mafaufau i lou olaga.

Muamua lauulu sinasina i teineiti faʻaalia ia lava i le itu faaletino.

Faʻafefea ona aʻafia le paʻu ile paʻu: faʻailoga lanu ole laulu ole ulu, togafiti lelei togafitiga ma vitamini ma Stoppedin

O meaʻai masani ma le olaga masani e avea ma mea taua e mafua ai le faʻamalosia o le malosi ma talavou.

E toatele e taumafaina taumafa e aunoa ma le mafaufau i le paleni o mea aoga ma talafeagai.

E tofu oloa ma ni mea e faʻatinoina ai galuega. O o latou toilalo e mafua ai faʻalavelave, e aofia ai le faʻatupuina o lauulu sinasina i se talavou.

Ina ia puipuia le tupu mai o lauulu laulu, e fautuaina le taumafaina o meaʻai nei:

  1. O oloa susu e aofia ai le kalasiu talafeagai.
  2. O saito, oisi, poo le uaina o loʻo i ai le chrome.
  3. O le leai o se 'apamemea o le a fesoasoani e faʻafetauiina le maukeni fatu, fuamoa, moa ma pi.
  4. Ina ia toe faʻatumu le tino i le yodium, e aoga le faʻaaluina o iʻa, garlic, blackcurrant ma persimmon.
  5. Punavai o zinc o fuamoa ma maso.
  6. I le leai o se uʻamea, e tatau ona taumafaina le suauʻu suauʻu, povi, fuamoa ma koko.

E manaʻomia foi e le tino vaega nei o vitamini:

  • B, E, ma le C vitamini faʻamalosia le toto,
  • Beta-carotene o se sili sili ona lelei le antioxidant, e fesoasoani e faʻamalosia ai le sebum. O le mea na tupu ai lenei vailaʻau o le ate, kapisi, fatufaʻi ma isi fualaʻau.
  • Inositol e tatau mo le soifua maloloina o lauulu. E maua i le melon, nati, kiwi ma prunes.

O vailaʻau ia e manaʻomia mo i latou e fulufulua lona lauulu vave. Ina ia mafai ona ola ma ola ia manoa, o mea taua e tatau ona iai i le meaʻai.

O se auala lelei e feagai ai ma lauulu lauulu o le pisipisia. Fomai e le mafai ona toe faafoi lanu i lauulu-lauulu loka.

I le taimi lava e tasi, o loʻo iai ni tūlaga e mafai ona tuai ai le faʻaali mai o muaʻulu papaʻe.

  • O fulufulu mata e manaʻomia le lava o le vai. Ma le le lava o taumafa, e faigata ai ona oʻo atu i lauulu lauulu. Oe tatau ona faʻaitiiti le 1.5 lita o vai mama i le aso.

  • Oe manaʻo e faʻa taumafa meaʻai i le maualuga o le folic acid, omega 3, faʻapea foʻi ma vitamini B.
  • Mo le soifua maloloina lelei o lauulu, e masani lava ona manaʻomia le toto. E aoga le faʻamalositino mo lea. O le faʻailo ile ulu e faia foʻi i tamatamaʻilima i aso uma mo le 8-12 minute.

  • Ole tulaga faigata ole fesoasoani i le faʻasaʻoina o nisi mea o neurotransmitters e aʻafia ai le tino mo sina taimi puʻupuʻu. A o le soʻona faʻaauau pea, e i ai se iʻuga tumau. I lenei tulaga, e mafai ona aliali muamua le faʻailoga muamua o le laulu sinasina. Ole afaina ile lauulu e mafua mai ile ulaula. E taitaia le tuai o le matua o le tino ma le le lelei le gaoioi. E manaʻomia le tuu o se mausa leaga.

  • E aoga le faʻatamaʻi popole ma matau le masani i aso taʻitasi. E lava le taimi e manaʻomia e moe ai.

Tele numera i foliga vaaia o siliva i lauulu

O se mea taua ile lauulu sinasina o le malaia ole porotini-taumafa. O lo latou faʻaaogaina e aumaia ai le leai o se tyrosine i le tino. A aunoa ma lea e paʻepaʻe paʻepaʻe vave.

E faʻapea foi, o lauulu efuefu faʻaosofia le soʻona galue ma lagona faifai pea.

Ole tele o taimi, e tupu ai lenei faʻafitauli i tamaloloa, e pei ona faʻaalia e faʻailoga ia te i latou. O tulaga faʻalavelave e fesoasoani ai i spasms o alatoto, ma faʻamautinoa ai le faʻatagaina lelei o manoa.

O tagata e fiafia i le la e faʻamoemoe i le la e i ai foi i se tulaga lamatia mo vave siliva o lauulu. I lenei tulaga, ultraviolet le afaina ai le lanu o manoa.

Le masani o le savali i le tau malulu e aunoa ma se pulou ulu ua fesoasoani i le solia o microcirculation o le paʻu ma faaosofia le faiga efuefu.

E i ai foi se aafiaga i luga o le lanu ituaiga o foliga. O lanu enaena paʻu i luma o brunettes, ae o paʻepaʻe paʻepaʻe e le iloa tele io latou lauulu.

Taumafa saʻo, faʻataʻitaʻi se soifua maloloina, aloese mai faʻafitauli ma o le a le paʻi lou lauulu ile tele o tausaga

Tetee atu i tulaga faʻafitauli, o meaʻai lelei ma se soifua maloloina lelei e mafai ai ona e faʻatumauina le lanu masani o manoa mo se taimi umi.

Lauulu masini masini

Ole foliga mai ole laulu ole laulu e masani ole faʻasolosolo ole faʻamalositino. E le faalagolago le faʻatulagaina o lona fausaga. O lauulu sinasina e faia faʻapena i le tutusa auala e pei o fafine o le matua matutua, ma i teineiti talavou. O Melanin e nafa ma lauulu lanu - o le pigment na gaosia e le melanocytes, o loʻo i totonu o lauulu. Latou te tuufaatasia osimelanin, pheomelanin, eumelanin ma triochromes. O latou uma na o ituaiga o melanin. O le faia o lauulu sinasina e tupu i ni laasaga:

  1. Ina ua mavae 30 tausaga o le matua, uma 10 tausaga, melanin galuega faʻaitiitia i le 10-20%.
  2. E i ai foi le faasolosolo maliu o melanocytes. O le faʻaiuga, e faʻasolo malie lava le faiga o le melanin, ona faʻamuta ai lea.
  3. Muamua, ma le soifua matua o melanocytes, o le valivali pigment ua se ese, amata mai aʻa. Mulimuli ane, tupu ai le efuefu o le laulu atoa tupu.
  4. Ona o le leai o le melanin, o le laulu fausaga e susulu.

Mafuaʻaga o le laulu uluulu o fafine

I le aotelega, o loʻo i ai ni filifiliga se tolu mo lauulu sinasina o lauulu: faʻamalositino (tausaga-e faʻatatauina), fanauga (fesoʻotaʻi ma le leai o pigment i le lauulu), presenile. O le mea mulimuli o loʻo avea o se uluaʻi lauulu laulu i fafine, lea e faʻaalia i luga o le 30 tausaga. Faatasi ai ma physiologing faaefuefu, melanocytes tausaga. I le tulaga o le vave le lanu efuefu, o loʻo i ai se faʻaititia o le gaioiga o pigment-gaosia sela po o latou atoa oti.

Atunuu

O le mafuaʻaga o lauulu sinasina ao talavou e mafai ona ufiufi i faamaʻi eseese o totoga i totonu. Tulaga ese, e aoga le matauina o le genetik predisposition. Afai e i ai le lauulu sinasina o le augatupulaga matutua, o le tele o fanau o le a mautofi i lea foliga. Isi sili atu ogaoga mafuaʻaga o lauulu lauulu i se talavou tausaga:

  • Le lava o vitamini poo minerale. O le amataga o le paʻu e mafai ona mafua mai i le leai o manganese, selenium, apamemea, zinc. Ole mea lava e tasi e aʻafia ai le le lava o vitamini ole kulupu A, B, C, le ova ile anemia.
  • Ogaoga mafatiaga. Ona o le atinaʻeina o le adrenaline i se tulaga faigata, o le fesoʻotaʻiga o le melanin ma le lauulu lauulu e mafai ona motusia.
  • Meaʻai le paleni. O le tuʻinanau mo le mono-diet ma le faʻamalositino o meaʻai e mafua ai le le lava o vitamini ma minerale, e afaina ai le galuega o le melanocytes.
  • Leaga leaga. O le inu ava malosi ma ulaula e mafua ai le tuai o le tino.
  • Faʻamaʻi o le endocrine system ma faʻafefeteina totoga. Latou faaosofia metabolic faaletonu, e afaina ai le lauulu.
  • Maʻi mafua ai pigmentation faaletonu. E aofia ai le albinism, vitiligo, tuberous sclerosis. O lauulu sinasina ma latou e mafai ona aliali mai i soo se matua.
  • O le leva o le matua le mafaufau, e aofia ai le progeria ma le Werner syndrome. O ni faʻamaʻi faigata nei. Faatasi ai ma i latou, o le tagata e iai isi faʻailoga o le matua, e pei o vaivai ponaivi, maanuminumi, cataracts, ma isi.
  • Hormonal le paleni. E iloga fafine i le tulaga le lelei o hormone i le taimi o maʻitaga, menopause, ma le polycystic ovaries. O lenei mea e mafai ona faʻaosofia ai le faʻaitiitia o le tino niniʻi, o le endocrine pathology.
  • Autoimmune faʻamatalaga. Latou gaosia antibodies e faʻaleagaina melanocytes.
  • Cardiovascular faamai. O i latou e mafua ai le matelaina o le okesene i laʻau, e mafua mai le leai o le melanin.

Aisea ua liu efuefu ai lauulu?


I totonu o lauulu e iai le pigmen melanin, o loʻo faʻaofiina i totonu o sela o melanocytes e nofo i totonu o fulufuluulu (umukuka). Lē gata i lea, latou luma tuu faataatia genetically. Ole aofaiga ole melanin ile lauulu e fitoitonu i le aofaʻi o le lanu masani pe lanu o lauulu. Le amataga o lauulu sinasina tupu pe a le toe maua melanocytes maua melanin. O le laulu e amata ona liu efuefu i aʻa, ma mulimuli ane i le umi atoa o le lauulu.

Fesootai faʻailoga o lauulu sinasina o:

  • soona faʻaalu
  • malo lauulu laualuga
  • maualuga le mafaufau lelei
  • mamago

Ina ia saili le mafuaʻaga o lauulu lauulu, e tatau ona e malamalama: aisea melanocytes matutua ma oti. E tusa ai ma suʻesuʻega lata mai suʻesuʻega, na avea ma iloa o sui o le 'au Caucasian e faigofie ona uliuli. Graying ua matauina, averesi, i le tausaga matua o 35-40 tausaga. E i ai foi faʻamaoniga leai se faʻamaoniaina e faapea, o tagata ua liu efuefu i luma o fafine i le averesi o 5-10 tausaga.

O mafuaʻaga autu o lauulu sinasina ao talavou



O le lauulu muamua laʻulu lauulu i le 30 tausaga ma le laititi teisi ua manatu o se mafuaʻaga ogaoga mo se suesuega maeʻaeʻa. I lenei tulaga, e ao ona e silasila totoa i le soifua maloloina ma le soifua laulelei. I le amataga ma talavou, o le autu mafuaʻaga o lauulu sinasina o:

  • popolevalega
  • genetik sauniuniga
  • X-ray
  • o le uunaiga a le la
  • faaumiumi hypovitaminosis,
  • faʻamaʻi o faʻamaʻi
  • gasegase o le ate o loʻo afaina ai le faʻaaogaina o porotini, gaʻo ma karbohidrat
  • le lelei, le paleni taumafa ma le naunau i mono taumafa,
  • iuga endology,
  • hormone-faalagolago gasegase
  • mali suka
  • faʻamaʻi o le pancreas
  • hypocidal gastritis,
  • gasegase o laʻau, aemaise o le hypothyroidism,
  • solia o le adrenal glands.

O le faiga o le solia o le gaosiga o melanin e masani ona natia i le leaga o soʻo se tino tino. O mafuaʻaga mafuaʻaga o lauulu sinasina o faigata ogaoga.

I le oʻo i le malosi o le faʻateʻaina, o le tino o le tino e tali atu e ala i le faʻasaʻolotoina o le tele o adrenaline ma norepinephrine i totonu o le toto toto, lea e mafua ai ona afaina tele ma e mafai foi ona faʻaleagaina DNA. O le taunuuga o faʻaaliga i luga o le vaega o le tino e mafai ona avea ma le vave lauulu lauulu.

Ole foliga mai ole paʻepaʻe ole paʻepaʻe ile talavou o se faʻailoga e le mafai ona le amanaiaina. Afai e leai ni faʻafitauli tau le soifua maloloina, ona e tatau lea ona e faʻalogo i le lelei o meaʻai ma ituaiga olaga. Puapuaga mo mono-taumafa, anapogi mafai faigofie ona avea ma mafuaʻaga o le tulaʻi mai o le laulu lauulu. E tele taimi, o meaʻai e leai se porotini e afaina ai le tino, o se tasi o faʻaaliga o lauulu laulu. O le le lava o vitamini ma minerale, aemaise lava, A, B, C, faʻapea foi ma le leai o selenium, 'apamemea, uʻamea ma zinc mafai ona avea ma muamua malosi mo lauulu sinasina. Ina ia taui le avanoa i taumafa tatau ona avea o se atoatoa paleni menu. O meaʻai susu e mauoa kaliki, mea taua saito e aofia ai chrome, fatu maukeni, fuamoa, turkey, pi, persimoni, iʻa, blackcurrant e mauoa i vitamini ma minerale. O le povi, ate, ma le offal e 'oa i uʻamea ma e taua tele mo fafine e masani ona leiloa le toto.

Puapuaga mo le inu ava malosi, ulaula, faatasi ai ma le moe fiti, popole faateleina le oti o melanin i totonu o sela ma amata le le mafai ona toe suia faagasologa. E le mafai e saienisi o ona po nei ona maua ai le faʻamalosiʻau o sela ma lo latou agavaʻa e maua ai le lanu moni. Ua le mafai foi, i lenei aso, ona toe faʻaleleia le filifili i le va o melanocytes ma lauulu folo, o latou fesoʻotaʻiga e masani lava o le mafuaʻaga mafuaʻaga o le amata uliuli.

Ina ia aloese mai le amata efuefu, fautuaina vailaau le gauai totoʻa i olaga ma, pe a tatau ai, fetuunai. E tatau foi ona e 'aloese mai le faʻatuatuaina ma le soʻona faʻalavelave. O meaʻai i aso uma e tatau ona faʻatamaʻia ma oloa taua i mea o loʻo i totonu o le apamemea, zinc, manganese ma uʻamea.

O ai e lamatia?

  • teineiti o loʻo fiafia i mea uma, o ni meaʻai e le lelei
  • mamafa tagata ulaula
  • i latou na o latou matua na liu efuefu le amataga
  • Tagata i mafatiaga masani
  • tagata ua le mataala i lo latou soifua maloloina,
  • tagata o loʻo nonofo i nofoaga faʻaleaga e faʻaleagaina.

E mafai ona e mauaina faʻamatalaga e uiga i mafuaʻaga o lauulu laʻititi lauulu ma se suʻesuʻega atoa o le tino.

Auga o lauulu uluulu

Afai e te matauina o le lauulu amata ona liu efuefu muamua, e tatau ona e mautinoa faia le suʻega o le tino. Ia maua faʻamatalaga faʻatuatuaina ma faʻamanino mafuaʻaga o lauulu lauulu laʻititi, o nisi taimi e lava e alu i:

  • suʻega o le paʻu o le toto,
  • Ultrasound o le thyroid gland,
  • suʻega toto lautele
  • suesuega hormonal
  • toto suka
  • asiasiga i le fofo, endocrinologist ma neurologist.

O lou lauulu lauulu e mumu

Faatasi ai ma blondes, red-haired ladies e ono maua vave lauulu lauulu. Lenei e mafua mai i le mea moni o latou laulu manaʻomia sili pigment, ma i le matua, o le gaosiga o pheomelanin faaitiitia. E le pei o blondes, e faigofie ona pupuni lauulu lauulu i le valivali, mumu-lauulu fafine maua ni faʻafitauli pe a valiina lauulu sinasina.

Faʻapipiʻi i le tausinioga Fagaloa Fagaloa

E tusa ai ma se tasi o suʻesuʻega faasaienisi, auai i se ituaiga ituaiga o se taua taua. Ua iloa e saienitisi, i totonu o le au a le Caucasian le lauulu sinasina na aliali mai muamua nai lo tagata Asians ma paʻu-paʻu o tagata o le paneta.

Togafitiga

O Dr. Rupal Kundu, o se polofesa faʻapitoa o dermatology i le Iunivesite o Northwestern i Ilinoi, fai mai o tagata gasegase maua chemotherapy e togafitia soʻo se maʻi e masani ona i ai ni faafitauli ile paʻu lauulu. O le taimi lava e maeʻa ai le alualu i luma o togafitiga, o le lauulu amata ona tuputupu ae i tua. Ua lapatai mai le tagata poto faapitoa e foliga mai o le a vave ona mou ese le paʻu o latou pigment masani ma liu efuefu.

Faifai malie

E ui lava e le o lava mea e faʻaosofia ai le laulu o lauulu e ala ile faʻamalosiʻau o Dr. Kundu o loʻo lapatai mai e uiga i le ono tulaʻi mai le faʻaletonuina o le tutupu faʻafuaseʻi ma taimi e faʻafilemu ai lauulu. Lenei e oʻo atu i le faʻaletonu, faapea foi i le amataga foliga mai o lauulu sinasina. A faʻapea o loʻo e masani ona faʻamalosia oe, e masani lava ona faʻanoanoa, pe e te tauivi ma se faʻafitauli o lou mafaufau, e foliga mai e liua lou efuefu ae e te le i maua lelei au paleni

Ioe, faʻaopopole popolega pe o le mafaufau faʻanoanoa o le a le faʻamatalaina ai lou ulu paʻepaʻe i le tasi po, ae latou faʻatasi ni mea e faʻavaveina ai le matua faʻafitauli.

E le o se mea e ofo ai i tagata ulaula faʻateleina le avanoa o le vave feiloaʻi ma le lauulu sinasina. O a latou leaga leaga e 'aveʻesea ai le autalavou. Ma afai e te vaʻai i lau masani ma se matua ulaula talafaasolopito, o le a e matauina o loo ia te ia eleele lalolagi, samasama nifo ma tele maanuminumi luga o le paʻu. Suiga i le paʻu ufiufi e oo lava i le ulu, ma o nei mea uma afaina ai le lauulu lauulu. E tusa ai ma se tasi suʻesuʻega faasaienisi, ulaula o 2.5 taimi e sili atu ona ono maua i luga ole laulu uluulu.

Maualuga vitamini B12

A faʻapea e le paleni lau meaʻai ma ua le lava ni vailaʻau taua, afai e te misia au meaʻai pe filifili e avea ma vegan, atonu e le lava vitamini B12 o lou tino. Ole vailaau lenei e fesoasoani e faʻamalosia lou lauulu.

Tusa pe avea oe ma vegan po o vegetarian, e tatau ona taumafai e faapaleni lau meaai. E maua le vitamini B12 i le maualuga tele i meaʻai susu, iʻa, moa ma aano o manu. Ina ia aloese mai lauulu lauulu lauulu, mafaufau e aveina gaosi vitamini B12 faaopoopo.

Le faiga o le foliga mai o lauulu laulu ma ona ono mafuaʻaga

Tusa lava poo le a le matua ma o le a le mafuaʻaga na amata ai ona aliali mai lauulu lauulu, i tulaga uma i le sela tulaga lenei faʻagasologa alu pea tutusa. O le efuefu e mafua mai i le mea moni o le melanin, o le pigmen sa i totonu o le lauulu, mou. E gaosia i le melanocytes. Nei o sela faʻapitoa o loʻo i totonu o lauulu folika ma synthesizing pigmentation. O le gaioiga o ia sela e faʻamoemoeina i luga ole hormonal, aemaise lava, o hormones o le pituitary gland, thyroid gland, ma le faʻaletonuina o hormones e aafia ai le tuufaatasia o le melanin. I le taimi o le matua, o le aofaʻi o melanocytes e faʻaitiitia, ma sela o loʻo totoe na leiloa nisi o latou gaioiga. O le mea na tupu, ua malo le lauulu lauulu.

Ae paga lea, o lenei faʻagaioioiga e atagia mai e le gata i le lanu, ae e faʻapena foi i le soifua maloloina o lauulu. I le faʻaopopoina o le lauulu, melanin e nafa ma lona fetuʻutuʻunaʻi, ma faʻatino foʻi le puipuiga, e fesoasoani e taofiofi le leaga o le siosiomaga ma le ultraviolet radi. O le lelei suia e vaaia i le le lavalava mata: latou te sili atu le maasiasi, momomo, ma leiloa o latou lamolemole.

O le a le matua o le a amata ai ona faʻaalia le faafitauli

E le mafai ona vavalo saʻo le foliga mai o le muamua laulu sinasina. O lenei auala e faʻalagolago tele i le hormonal tulafono faʻatonutonu o le tino ma faʻasologa o mea. E talitonuina, o tamaʻitaʻi, le faʻamaluluina o tau amata pe a uma le 40 tausaga, ma le tane i le 35 tausaga. O iʻuga nei faʻailoga, ma afai ua amata ona faʻaalia lauulu sinasina ile 2 ile 3 tausaga na muamua atu, o lona uiga e leʻo manatu lenei ua amata ona faʻaʻena. Ae peitaʻi, afai latou te faʻaalia i luma o le 30 tausaga, e mafai ona e talanoa e uiga i lenei tulaga.

Ole auala ole "matutua" lauulu i alii ma tamaitai e le gata e amata i tausaga eseese, ae e faʻasolosolo foi i se tulaga ese. E matauina e fafine le lauulu muamua uliuli i malumalu, aʻo alii e alualu i luga o le auvae.

Mafuaaga o le foliga mai o vave lauulu lauulu

O le mafuaʻaga taua e fesoasoani ai i foliga vaaia o lauulu sinasina o le pa'ū lea i le maualuga o le melanin, lea e tupu ona o le natura tausaga e faʻatatau i le oti o melanocytes. Ae o nei sela e mafai ona oti i le laititi. E mafai ona tupu lea mea i mafuaaga nei.

  1. Tulaga masani. I lenei tulaga, e mafai ona tatou fai atu o le polokalame mo le vave maliu o melanocytes i totonu o folika lauulu na faavaeina i se tagata mai le fanau mai. E le mafai ona faʻatosina lea faiga i soʻo se auala.
  2. Ogaoga mafatiaga. I lenei tulaga, e tatau ona o faatasi ma le gaosia o le tele o adrenaline. O le mea mulimuli o le mafuaʻaga lea o le foliga mai o le laulu o lauulu, talu ai ona talepeina le fesoʻotaʻiga o melanin ma le fausaga faʻamalositino o lauulu, e tau atu i le faʻaseseina o le pigment.
  3. Faʻamaʻi o le endocrine system, o se faʻaiuga lea ua atuatuvale le hormonal. Talu ai o le gaioiga o melanocytes e faʻalagolago, i luga o le isi, luga o hormones o le thyroid gland ma le pituitary gland, soʻo se faʻalavelave e mafai ona faʻalavelave i le lava le gaosiga o le pigmen e nafa ma lanu.
  4. Spasms o toto toto ma faʻataʻamilosaga o faʻaletonu o le papala.
  5. Le lava o vitamini ma minerale. Aemaise lava, vitamini B faʻalauiloaina tatau metabolism metabolism i le folikel ma fausaga. O lona tulaga faaletonu e matua leaga lava le afaina o le faʻalauteleina o le sela i le laulu. Foi, lauulu manaomia uʻamea, apamemea, zinc, magnesium.
  6. Faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma liver. O loʻo tatou talanoa e uiga io latou matuia tuʻulafoaʻina pe a le toe mitiia mai meaʻai mai meaai. Aʻo le mea, ua tuʻua le lauulu e aunoa ma meaʻai.
  7. Faamaʻi pipisi.
  8. Taumafa ni vailaʻau. Nei e matua ita tele, le lisi o ia, i le mea moni, e le sili. Muamua lava, o vailaʻau ia na faaaoga mo chemotherapy. E i ai se afaina tele latou i aʻa ma o latou fausaga. Mulimuli ane, a uma ona taofi a latou mea taumafa, le lelei ma lanu o le tuputupu ae fulufulua o le a tele faʻalagolago i le tino mafai malosi. E faʻapea foʻi vailaʻau mo maʻi Parkinson ua aofia i vaega o vailaʻau matautia mo le mananocytes.
  9. X-ray faʻaali. I se tulaga talafeagai, e le afaina. Peitai, e sili atu le le aʻafia.
  10. Vevela ma faʻaaoga vailaʻau faʻaleagaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, masani ona pisia. Dyes o loʻo iai vailaʻau malolosi, e pei ole amonia ma le hydrogen peroxide. O vailaau faʻapipiʻi o loʻo galue i luga o le lauulu e le o le auala sili. Aumai i le fausaga, vailaʻau tui i totonu o le folika lauulu, faʻalavelaveina le gaioiga o gaosi oloa. Curling uʻamea ma straighteners ei ai foi se leaga le lelei. Afai e te mu i taimi uma lou lauulu i le aʻa vaega, ona e mafai lea ona faʻaleagaina lauulu lauulu.

O lisiina mafuaʻaga o se uiga mo le faʻaalia mai o lauulu laulu muamua i alii ma tamaitai.

E ui i le faʻalauiloaina o lisi o mafuaʻaga mafuaʻaga o lauulu laulu, ua faʻamaonia o le genetics o le autu taua sili atu sili atu i isi uma. Na suʻesuʻe e saienitisi Peretania le mataupu lea i le matauina o masaga o nonofo i vaipanoa eseese ma e matua ese lava o latou tulaga e ola ai, olaga, ma faamai. O nei tagata na amata ona liu efuefu ile taimi e tasi.

Aisea wiski muamua liu efuefu

A amata ona aliali mai lauulu lauulu fafine, e masani lava ona tupu i totonu o malumalu. Ma na o sina taimi, lea e mafai ona oʻo atu i le tasi i le lima tausaga, o lauulu sinasina o le a sosolo atu i isi vaega o le laulu. E mafua lea ona o le fausaga faʻapitoa o lauulu i le itu i le tino. Ole latou pulu e lapopoʻa muamua melanin.

I alii, o le tino faaletino liu efuefu na o tua o le 'ava ma le musika. E tele ina agaʻi i le faʻaititia o pigment. Ae o le wiski e tatau ona liu efuefu i le nofoaga lona lua.

Ituaiga o lauulu sinasina

Le foliga o soʻo se laulu sinasina: vave ma matua, i alii ma tamaitai, ma isi. E i ai le tutusa auala, o lea, e le aoga le talanoa e uiga i le tasi laulu sinasina e matua ese lava mai le isi. Peitaʻi, e mafai e se tasi ona tuʻufaʻatasia nisi vaega o lona ituaiga.

  1. Tausaga lauulu sinasina. Le taatele masani. E mafai ona amata tulaʻi mai pe a maeʻa le 35 tausaga i tamaloloa, ma pe a uma le 40 tausaga - i fafine. E taʻua lenei o le masani.
  2. Amataga Masini lauulu e tupu vave. Ina ua mavae le 30 tausaga, o lenei, i mataupu silisili, e le o se mea e seasea tupu, ae o le tupu, o le muamua lauulu sinasina amata matauina i le amataga o le 20.
  3. Fulufulu lauulu ulu. Toʻesea e seasea tupuʻesea le tino.
  4. Faauma. I lenei tulaga, o le lauulu laulu e matua leiloa atoa. O le efuefu lauulu e avea ma lauulu uma.
  5. Vaega I luga o le ulu e i ai uma lauulu sinasina ma lauulu e leiloa le lanu.
  6. Faataapeapeina. O lauulu lauulu e matua tutusa lava le tufatufa i le ulu.
  7. Taulai pe zonal. Uma (pe toetoe o uma) lauulu sinasina e taulaʻi i se vaega faapitoa.
  8. Faigofie e vali. O le ituaiga laʻulu efuefu lava ia e faʻaalu lelei i le faʻasaʻoina e faʻaaoga ai se vailaʻau lanu, faʻapea foi ma lanu faʻalenatura (mo se faʻataʻitaʻiga, henna). O fala o lauulu uliuli e felanulanuaʻi e tu i se mamao mamao mai le tasi ma le isi, ona o le vali e faigofie ona ati i totonu. O lenei fausaga o lauulu faʻaalia lona le mautonu. Le tele o taimi, faatasi ai ma le matua, o le laulu i lenei tulaga.
  9. Vitreva pe faigata ona pisia. O lea lauulu sinasina o loʻo faʻailoaina e le mea moni, e ui lava i le leiloa o lanu, o le lauulu faʻatulagaina e le faʻaitiitia, ma o ona fala e latalata faʻatasi i le tasi.

O le faʻasologa e mafai ona suia: togafitiga

Ae paga lea, o lauulu sinasina ua le toe mafai ona toe faʻafoʻiina lo latou paolo masani. E mafua ona o le efuefu faʻatonuga e fesoʻotaʻi ma le oti o melanocytes, ma o nei sela le mafai ona toe faʻafoʻi. E le mafai ona latou toe atiaeina i totonu o lauulu laulu. Ae e le faʻapea e tatau ona e oʻo i faʻafitauli i le tulaga ma aua le faia ni taumafaiga e togafitia ai le laulu, aua e mafai ona faʻaitiitia vave ai le faʻaumatiaina o sela e tupu mai ai pigment i lauulu folika e leʻi leiloa lo latou lanu. Ina ia mafai ona "faʻamamaina" lauulu sinasina, aloese mai ona toe atiaʻe, e tatau ona usitaʻia tulafono nei.

  1. Faʻaaoga se faʻapipiʻi faʻapitoa e taofia ai le tupu malosi o lauulu sinasina.
  2. Taumafa vitamini faigata. E taua tele le mataala i le i ai i le taumafataga o lava le tele o vitamini B.
  3. Tetee uʻamea faʻataʻavaleina ma lauulu lauulu, faapea foi ma perm.
  4. Alo ese mai le faʻaumiumiina o le laulu i le la susulu.
  5. Aloese mai tulaga faigata. A i ai se manaʻomia, e aoga le faʻaavanoaina o le faʻaaoga o vailaʻau.
  6. I le faʻaopopoga i fautuaga lautele, e mafai foi ona e alu i le faʻailoaina o auala e faʻagesegese ai le atinaʻeina o lauulu laulu.

E faʻaleleia le faʻamama toto i totonu o le ulu ma sela metabolism i lauulu fol, ma faʻagaioia ai le pigment maua sela. Massage e aoga e fai i isi uma aso mo 30 minute. O lea tautua o loʻo tuʻuina i faleoloa, ae o le faia i le fale e faigofie tele. E mafai ona e faʻaogaina ni togafiti eseese. I le taimi o le faʻafomaʻi ma gaioiga faʻagaeʻetia e manaʻomia, e faʻapipiʻi ai oloa faʻapitoa ile ulu o le ulu e faʻagesegese ai le sosolo o lauulu sinasina. E mafai ona faʻatauina i le fale talavai. Castor po burdock suauu e lelei foi mo nei faʻamoemoe. E manaʻomia le faʻatinoina ole taʻi 10 - 15 sauniga faʻamalosi tino, maeʻa maeʻa le lua vaiaso fai malologa.

Ae e le manaʻomia ni malologa puʻupuʻu puʻupuʻu puʻupuʻu. A i se isi itu, e aoga e pei ona masani i aso uma. Ina ia faʻamalosia le toto, e lava ma le faʻaogaina se pulumu malosi ma selu lou lauulu mo le itiiti ifo ile 5 minute.

Ufimata o suauu

O lenei auala e faʻatatau i tagata fofo. E manaʻomia le faʻafefiloi o le burdock ma le suauʻu castor i ni vaega tutusa. Malulu vevela ile vai taele. O lenei paluga e tatau ona suluia i aʻa o le lauulu mo le 10 minute, ona tuu ai lea i luga o lauulu mo le 1 itula, afifi le ulu i le cellophane ma le solo. Fufulu ile vai vevela e faʻaaoga ai le kulimi. Ua fautuaina i lenei ufimata 2 taimi i le vaiaso. A maeʻa le 10 faʻasologa, ia mautinoa ia fai sina malologa mo le le itiiti ifo ma le masina, a leai o le laulu e ono soʻona uila

Mesotherapy

O lenei metotia ua faʻasino muamua i "mamafa fanafanua." Mo lona faʻaaogaina, e manaʻomia le faʻaaogaina o tautua a le trichologist, o ia lea e tatau ona faʻatautaia lenei gaioiga. O le a ia filifilia le talafeagai vailaʻau ma fuafua le numera manaʻomia o sauniga. O le tuʻufaʻatasiga o tupe e faʻatautaia i lalo o le paʻu o le fulufulu e fuafua faʻatasi lava, peitaʻi, i soʻo se mea e tupu, o se faʻaopopoga o le tele o vitamini ma mea e aoga mo le lauulu o le ai ai iina. Mo le togafitia o le lauulu sinasina, o se vaifofo o magnesia poʻo le nicotinic acid e masani ona faʻaaoga o le vailaau autu.

Darsonvalization

Ole auala lenei e aoga tele ile lauulu, faʻaleleia le toto o le ulu ile ulu, ma faʻaosofia le toe faʻafouina o le sela ma le paleni. Aemaise lava, amata melanocytes sili atu ona lelei sapalaiina i le toto ma mea ai. Mo darsonvalization, e le o se mea tatau le asiasi atu i se faleoloa. I faʻatau atu o loʻo i ai mea taugofie (mai 3,500 rubles) mea e fai i le fale ma se seti o pamu, e aofia ai se selu selu na faia faʻapitoa mo le afaina ai o le ulu. Sa faʻapipiʻi ma faʻatonuga e faʻailoa ai le aofaʻiga o sauniga ma la latou taimi fautuaina.

E mafai ona aveeseina lauulu sinasina

O nisi taimi tagata toso 'ese le laulu o lauulu, e foliga mai ma le faʻamoemoe o le a tupu se laulu fou fou. O se matua leai se aoga o lea faʻamalositino, ona ua le toe gaosia le pigment i totonu o le folika o le laulu, o lona uiga o le laulu fou na sau mai ai nai lo le tosoina mai le tasi o le a le lanu. I le ma lea, tosoina ese lauulu lauulu e mafai ona afaina. Muamua, e faʻatumuina i le amataga o dermatitis, ma lona lua, lauulu folau e matua manua, lea e mafai ona mafua ai o latou oti atoatoa. O se iʻuga, nai lo le laulu papaʻe, e mafai ona e maua se vaega le leai.

Puipuiga o le foliga mai o lauulu sinasina

  • Taumafa ma le faʻaaogaina o vitamini faigata,
  • mapu popolega,
  • puipuia o le uluulu mai le vevela vevela ma le ultraviolet leisa,
  • talafeagai le faʻaaogaina o pulu vali laʻau (lē sili atu nai lo le 3-4 taimi i le tausaga),
  • faʻatumauina le lava toto microcirculation i le ulu, e aofia ai ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻamilosaga vasega, ma, pe a tatau ai, meafaigaluega gaioiga,
  • faaopoopoga meaʻai a le ulu ma mea faʻapipiʻi (afai tatou te talanoa e uiga i fofo tagata, ona mo le puipuia o le laulu o lauulu, tutusa lava faʻamau e faʻaaoga e togafitia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, mai suauʻu faʻasili ma burdock, e talafeagai).

I se taimi vave pe mulimuli ane, ae o le lauulu sinasina e lagona e ia lava. E mafai ona e faʻalavelave pei o lou manaʻo i lenei mea, ae leai ni auala e toe faafoi ai le uati. Ae paga lea, e le mafai ona faʻamaloloina atoa le laulu o loʻo, ae o loʻo mafai ona faia ni auala puipuia e fesoasoani e tolopo ona foliga i se taimi mulimuli ane, seʻi vagana, o le mea moni, e mafua mai mafuaʻaga masani. Ma o le mea sili ona taua, e oo lava i lauulu sinasina e le tatau ona faʻalavelaveina le toʻafilemu o le mafaufau, aua o le popole faʻamalosia naʻo le faʻavaveina le faiga lauulu.

Root mafuaʻaga o faʻaaliga

Lulu lauulu e mafua mai i pigments pei o osimelanin, triochroms, pheomelanin ma eumelanin. O nei pigments o ni tupuga o le melanin. E tuufaatasia i lalo o le malosi o le thyroid hormone, faapea foi ma le pituitary gland. I lenei faiga, o tagata faʻasalalau o le agavaʻa faʻamalosi tino ma le feusuaʻi hormones auai. O nei pigments pisia keratin, o se vaega o lauulu laulaau. O le malosi o le paolo e faʻamatalaina e ala i le aofaʻi o pulu fulufulu uma maua se faʻafitauli o le melanin. Sela e maua melanin e taʻua o melanocytes. Latou te galulue ao leʻi fanau mai le pepe. O sela na mou ese atu ma le matua. Ina ua mavae le tolu sefulu tausaga, o le gaioiga o melanocytes faʻaitiitia e 10-20% i le sefulu tausaga uma.

O le mea lea, o le mafuaʻaga autu mo le foliga mai o lauulu sinasina ma lona sosolo i luga o lauulu uma o le faʻaumaina o le gaioiga o melanocytes. A oti i latou, e le ulufale le 'ie i totonu o folika o lauulu, ma o fulufulu ua avea lanu.

Ole foliga mai ole laulu ole lauulu e faalagolago ile matua, metabolism, kenera uiga, le iai ole popolega, leaga tulaga ole siosiomaga. Afaina le tele o faʻasolosolo. Le mea taua e faʻatautaia e le tupuʻaga. E masani lava, lauulu sinasina i tagata foliga mai i le matua pe a tupu lenei mea i matua. E iai foʻi le siʻosiʻomaga faʻalenatura. E tele taimi, e oʻo atu ai i le atinaʻeina o maʻi uma a e oʻo lava i le tuai ona tupu.

Ole tulaga faigata ma le lelava e aafia ai lanu o lauulu. Adrenaline ulufale atu i le toto toto i le taimi o le neura malepelepe, talepeina le sootaga i le va keratin ma melanin. Faʻafitauli o le tino, o le umi o le atuatuvale naʻo le faʻavaveina le matua o le faʻagasologa o le tino atoa.

Thyroid pathology e tatau ona iai se mafaufau faapitoa. O le faʻamaʻi o se okeni e fesoasoani i faʻafitauli ole metabolic. E afaina ai le faʻatinoina o le melanin. O nisi taimi lauulu lauulu e mafua mai i se pigmentation faaletonu. I lenei tulaga, tatou te talanoa e uiga i albinism, tuberous sclerosis, vitiligo.

O se tasi o mafuaʻaga o le lauulu sinasina o lau tama i se taimi vave ona avea o le le lava o vitamini C, B, A, le lava o le yodium, minerale o manganese, apamemea, zinc, uʻamea, selenium. Lenei e tau atu ai i le faʻalavelaveina o le galuega totoga o totoga i totonu ma le afaina ai le toto sapalai atu i le tisu.

Solia o metabolic faagasologa mafai ona faaosofia le le lelei meaai. O gasegase o le paʻu, e pei o erysipelas, herpes, alopecia areata, e tau atu foi i lauulu sinasina.

Afaina foi Honalonal afaina. Faatasi ai ma lo latou tulaga le mautonu, ua afaina le tino popole, ua atili ai ona faʻateteleina le gaioiga o le ta. O le lauulu sinasina e mafai ona tupu ona o le faʻaaogaina o le antibacterial agents poʻo autoimmune maʻi, le talafeagai le tausia o le ulu ma le lauulu. Taimi umi lamalama i le malulu pe tuʻusaʻo le la, faʻamama vailaʻau faʻamamaina, le faʻaaogaina o mea teuteu malosi - o nei mea uma e fesoasoani i le soifua maloloina o lauulu.

Ina ua leiloa le tele o pigment, le lanu lauulu avea ashen-efuefu, a mavae leiloa o melanin - paepae. E afaina ai le ulaula. O le tele o taimi, e ulaula e lanu efuefu lona lauulu. O le efuefu lauulu e suia ai foi lona fausaga. E atili ai ona faigata, mago, maati, nenefu ma fenumiai.

Metotia o tauiviga

I le taimi nei, e leʻo ni cosmetologists poʻo fomaʻi ua latou mauaina se auala e toe faʻaleleia ai le laulu o lauulu, faʻatagaina i latou e toe foʻi i latou i le latou uluaʻi lanu. O le mea lea, e le aoga le tau o sea faʻafitauli. Ole enaena lauulu e naʻo le vali pe nana. Ae ui i lea, mafai ona puipuia le paʻu uliuli, ma e faʻalavelaveina foʻi lenei faiga.

Muamua lava, meaai e laveaʻi mai. O meaʻai tatau e faʻaopopo i mea e aofia ai maʻati, uʻamea, apamemea, yodium, kalisiu, chromium. O fuainumera atoa, mimiti, tirani, fuamoa fuamoa, taligalu, soba, apu, legumei, povi, fatu maukeni, almonds, pi, fualaau faisua, oloa susu, saito, nati, soya, falaoa saito, black currant, persimmon, sea iʻa, uaina (i le auala faʻatonutonuina), taligalu.

E le gata i lea, e taua le faʻaopopoina o meaʻai ma meaʻai e tele i le beta-carotene, inositol, folic acid, vitamini B, E ma C, omega-6 ma omega-3. O ia mea e fesoasoani e puipuia le foliga mai o lauulu lauulu muamua ma fesoasoani e faʻaleleia atili le laulu. O le a latou faia le lauulu malosi ma susulu. E lē toe paʻu le laulu. O nei mea e mafai ona faʻaaogaina i le ituaiga faʻaopoopoga o meaʻai. Ae e tatau ona muamua feutagai lau fomaʻi.

Inupia rejimen e manaomia faapitoa gauai. O le le lava o suavai e faʻafaigata ai ona mitiia ma faʻaaogaina uma mea ai lelei. E taitaia i lauulu sinasina. Ina ia faʻatumauina le ola maloloina o curls, e tatau ona e faʻaoga le 1.5-2 lita o vai mama i aso uma.

Oe foʻi faʻafesoʻotaʻi le lalelei faʻapitoa. O le a latou ofoina plasmolifting, leisa togafitiga, microelementary mesotherapy, ultrasound togafitiga. O ia faiga e fesoasoani e faʻagesegese ai le sosolo o lauulu sinasina. O meafaigaluega ma mea faʻapipiʻi e faʻaopopoina i matala eseese e faʻamalosia ai lauulu.

O se mea taua o loʻo faia e le tausiga lelei. Lauulu e tatau ona fufuluina i le mafanafana vai mafanafana, faʻaaoga shampoos e le oi ai agamalosi mea. E fautuaina e faʻaititia le faʻaogaina o se fulufulu laʻau, faʻaʻemo, faʻamama lauulu faʻamalosi ma mea teuteu. I le malulu ma le vevela o le tau, e le tatau ona tuulafoaʻi le ulu ulu. Ina ia tausia lou laulu soifua maloloina, e sili atu le faʻateʻieseina o le faʻaogaina o sitaili e solia le feaveaʻi o le toto o le ulu, o lona uiga, ofuina fusifusi uumi, "ponytails", uma ituaiga o lauulu lauulu ma fusi vaega.

Nisi faamai

Soifua Maloloina tulaga mafai foi ona mafua ai le muai lanu. E sili ona moni lea mo i latou e maua i le maʻi suka, manava leaga, poʻo le faamaʻi o le laʻau. E tusa ma suʻesuʻega o se suʻesuʻega na faia e le Iunivesite o Coetano Heredia i Lima, Peru, o maʻi uma lava ia e aʻafia saʻo ai ou tamaulu.

Le lava le tausiga o le uluulu

Afai e te manaʻo e aloese mai le lauulu lauulu muamua, e tatau ona e faʻaeteete ile tausiga o lauulu i aso uma. Fai mai le Trichologist Madeleine Preston, o le fufuluina ma le fufuluina o le ulu i aso taʻitasi, e mafai ona faʻaleleia atili ai le ofi atu o meaʻai i totonu o lauulu i le toto. O auala faigofie e te faia i fafo o le a fesoasoani ia te oe e maua lelei meaʻai mai totonu. Afai e te le amanaʻia le faʻamaligiina ma le faʻamama mo le vaiaso, o le a taitai atu ai i le mea moni i se taimi lata mai o lou ulu o le a tumu i le laulu sinasina.

Na vave ona amata le efuefu o ou matua

E mafai ona e faia taumafaiga uma e tausia ai se soifua maloloina olaga, ae o pulu laulu taeao atonu ua uma ona avea ma vaega taua o ou foliga vaaia. E mafua lenei ona ole kenera o le vaega. Vaavaai atu i lou tama ma lou tina: afai o le laulu sinasina foliga mai vave, ona e ono o lea o le ae mulimuli i la latou tulagaaao. Ae faimai foi Dr.Preston, e iai le muamua IRF4 gen e fesoʻotaʻi ma le muaulu laulu. O ia e nafa ma le faʻatonutonuina o le gaosiga o le pigmen melanin lauulu ma le taliaina lona gaosia vave nai lo le mea e te manaʻo ai.

Le tulaga o le paʻu, lea e taua o vitiligo, e le o se mea lamatia. Peitaʻi, e maua mai ai le le fiafia ma le le mautonu i tagata mamai. O le faʻamaʻi tele suiga o foliga o le paʻu (e aofia ai luga o le ulu) ma e i ai le leaga faʻafitauli i sela e maua mai le melanin. Ona o le oti o nei sela, o nisi o vaega o le paʻu ua "mou", ma le loka o lauulu ua efuefu.

Alopecia ola

E le pei ole vitiligo, o le alopecia faʻapitoa o se maʻi ose maʻi e osofaʻia ai le folo ulu. O lenei faʻamama tuua tagata puapuagatia ma paʻu paʻu i nofoaga le faʻatu i luga o le ulu. Togafitiga o le faamai mafai ai e toefuatai lauulu tuputupu ae, ae e masani ona taitai atu ai i se faaitiitia o pigment gaosiga.

Faifai soo lauulu

Afai e sili atu ma le 35 ou tausaga ma ua faʻapalepale i lauulu, o loʻo iai le avanoa o loʻo liu paʻu e sui ai mea tuai. Ole tele o mea taua e mafua ai le faʻatamaʻia o le laulu. E aofia ai ma le faʻatuatuaina, o le faʻaaogaina o se mea e faʻaaoga ai se lau pipi vevela, se lauulu uʻamea, perm, ma masani ona valivali. Taumafai e faʻasaʻo lou lauulu ma latou te tauia oe i se lanu pupula.

Maʻi fatu

E tusa ai ma suʻesuʻega faasaienisi, faamaaa o arteries ma atherosclerosis taitai atu ai i le muai efuefu o lauulu. O lona uiga afai o oe i se tulaga lamatia o le maua o faʻamaʻi fatu poʻo le toto maualuga, o lou avanoa o le lauulu lauulu e sili tele atu. O le a e teʻi, ae o le fesoʻotaʻiga e galue i le isi itu. Vailaʻau aʻo leʻi paʻepaʻe e mafai foʻi ona fesoasoani e suʻe le maʻi fatu. Na faʻaalia lea i se suʻesuʻega sa auai 454 tagata laulu faʻamaluluulu.

Afai ua e oo i le faʻailoga o le 50 tausaga ma e leai lava lou laulu sinasina, e mafai ona e faʻapea ua e laki. Faʻatatau i fuainumera, o le afa o le faitau aofai o tagata ua uma ona maua paʻu paʻu i lenei vaitau. O alii, o se tulafono, amata amata ona liu efuefu pe a uma le 30 tausaga, ma fafine - lima tausaga mulimuli ane.

Faalavelave faigata

O se mea e tupu e mafai ona afaina ai faʻalavelave e tutupu i totonu o lou tino, e mafua ai le faʻaleagaina o lauulu. O le malosi o le faʻaletonu ma le soʻona faʻaalia e maua ai se gaosiga o maʻa saoloto e faʻaleagaina ai le lanu.

Tele taimi i le la

Ultraviolet ray e afaina ai folasaga o lauulu. O le mea moni, o le la ei ai se faʻamalamalamaina le aʻafiaga, e faʻaletonu ai lou laulu ma faigofie ona malulu. E leai se mea e ofo ai i le mea moni o lauulu laei e loka e sui ai i latou na ua paʻu'ū. O le mea lea, ao i ai i le la, aua nei galo e ofuina se pulou.