Pediculosis

E faʻapefea ona aafia le au, ma - o a tulaga lamatia o latou tauʻaveina?

E foliga mai i le toʻatele, o le uta o se toega o taimi ua tuanaʻi. O le atinaʻeina o onapo nei sosaiete e le talia le i ai o pediculosis o se maʻi. O se faaiuga sese lenei. Parasites pei o le tele o, i le faitau selau o tausaga talu ai na taitaia se masani masani olaga. O le mauaina o uta e faigofie lava. O nisi taimi o se faigofie paʻi e lava. O le a tatou iloiloina poo fea e sau ai lice pe a tupu se faʻamataʻu, pe e mafai ai ona puipuia i tatou mai faʻamaʻi i le ulu.

Siama faiga

Lice o iniseti ua fetuunai e ola faʻapitoa i lauulu o tagata. I le gasologa o tausaga o le evolusione, o le namu na suia i le ola i luga o se vaega lapotopoto o le lauulu.

E i ai 3 ituaiga o namu:

Ua tofu nofoia se nofoaga faʻapitoa:

  1. Ulu - parasitize tuʻusaʻo i le uluulu, faʻafetaui i le malu o lauulu.
  2. Faanoa - fiafia i se eseʻesega, sili atu le malo le laulu laʻau. Iniseti o lenei ituaiga ola i le vaega o gafa, i lalo o vaega o keti, luga o laulu mata, mata mata.
  3. Laei Faaputuputu i totonu o ie gau o lavalava. Parasitize luga o le tino, le mamao mai nofoaga o nofoaga.

Tuuina atu uiga o meaola, o faiga o faʻamaʻi eseese e ese. Ulu tagata e faigofie ona faʻafesoʻotaʻi ma le maʻi. Atonu o se mea e tupu faʻafuaseʻi i lauulu i se nofoaga faitele (felauaiga, faʻatauga lautele ma se toʻatele o tagata).

Mo le faasalalauina o le puʻavaʻai ituaiga, e manaʻomia le vavalalata vavalalata ma le namu feaveaʻi. Soo se ituaiga totolo i luga o ie, mea ma le ie ie. Faʻafesoʻotaʻi ma lavalava o isi tagata, o le faʻaaogaina o se sofa vaivai i se nofoaga faitele e mafai foi ona avea ma mea e tufatufa atu ai.

O se mea taua! O oso aa pe oso pe fetolofi? E taua tele lenei mo le malamalama i le auala o faʻasalalauga. Lice na faimalaga solo faʻafuaseʻi. Maualuga fiti, manumalo i mea mamao, latou te le iloa pe faʻafefea. E le tulaga ese le tomai e faʻapipiʻi ai utu.

Parasites amata lava ona o le vavalalata fesoʻotaʻiga o tagata i le faʻagasologa o le olaga. E le aofia se faʻasalalauga i totonu o le tane, lea e mafai ai ona maua ni siama peʻafai e taʻele i se tagata maʻi o le pediculosis. I se nofoaga malu, susu siosiomaga, iniseti mafai ola i le 2 aso e aunoa ma meaai.

Mafuaaga o ulu ulu

O le mafuaaga autu o utu e faʻamauina o fesoʻotaʻiga vavalalata a tagata. Mo faʻamaʻi, e lava sina paʻi atu, e lē taua. O auala o le faʻasalalauina o iniseti e ese lava.

Muamua, leai ni utu i luga o le ulu. E ese mai i talitonuga lauiloa, iniseti ola i totonu o le tino, foliga mai fafo i lalo o se lelei tulaga o tulaga.

Ina ia puipuia faʻamaʻi, e fautuaina le puipuia o fesoʻotaʻiga vavalalata. Ae maise pe a fai e faʻasino atu i tagata ese. I felauaiga, nofoaga faitele, i mea na tutupu lautele, e taua ona tausia le mamao ma tagata ese.

A oʻo i le faʻafiafiaga tele, e fautuaina le faʻaogaina o ofu ma se lamolemole fausaga. Aua le ofuina uliuli lauulu. A maopoopo lelei potopoto faʻaititia taimi e faʻaitiitia ai le ono aʻafia o siama.

O fatu e iloga i le maaleale lagona o manogi, tali atu i manogi. O le manogi o le tino le fufuluina, faʻapipiʻi faʻapipiʻi tosina ai le mafaufau o se iniseti. Ua faateteleina le tulaga lamatia o faʻamaʻi.

O le le amanaiaina o tulafono o le tumama e faʻateleina ai le avanoa e maua ai i le pediculosis. E masani ona tali atu Lice i se manogi. Vave tagata gauai gauai atu i le foliga mai o muamua faailoga, lea e masani lava latou nana latou lava faʻailoga o isi faʻamaʻi.

O nofo i totonu o potu pala, o le masani ai ona iai tagata ese i le nofoaga o iai le faʻaititia e mafua ai le siama, o le faʻasalalauina o le pediculosis. O se mea faʻapena e masani lava mo aiga le lelei, o tagata i falepuipui, fale puipui, o nofoaga o tagata sulufaʻi.O iina e sili ona faigofie le aveina o iniseti. E te le tau mafaufau pe o fea e sau ai le pediculosis. E tatau ona maua se gaioiga galue mo siama.

I totonu o mafuaaga o le ulu lice e le gata faʻafesoʻotaʻi (tuusaʻo i le va o tagata). O le faʻafitauli o faʻamaʻi e mafai ona avea ma ni mea faitino. Faʻafetai i le mea e faigofie ai le pikiina o utu. Le tele o nei mea: selu, ofu, pulou, mea teuteu, mea tau fale (solo, ie moega). Vaʻai pe o le a le ulu o loʻo aliali mai i luga o le popole, saili i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

Lapataiga! O le vave maua o se faamaʻi, o le vave faʻatonutonuina o fua o le a fesoasoani e aloese mai le faʻateleina o le faafitauli.

Vaega lamatia

Lice e taatele. Soo se tasi e mafai ona amataina. E leai se tasi e sao mai le iniseti. Tagata i tulaga faigata ma manuia tagata e mafai ona afaina. E le o tagata uma e feagai ma pediculosis.

E i ai se vaega lamatia vaega pe a gase gase ona feteʻenaʻi mai le tasi i le isi. E masani lava, tagata fetaiai iniseti:

  • I tulaga le lelei o le nonofo ai (leai se aiga, tagata lautele),
  • taʻitaʻia se sili atu gaioiga galue (volenitia, lautele fuainumera),
  • fetaiai ma tagatanuu le lelei i le ituaiga o gaioiga (fomai tagata faigaluega, tagata faigaluega o nofoaga malolo, po fale),
  • i se nofoaga e le masani ai faʻapitoa (nofoaga o falepuipui, fale puipui, nofoaga le tumau mo nofoaga),
  • ma se naunautaiga i vevesi fesootaiga.

Tamaiti e iai lamatiaga faapitoa. O latou namu e aliali mai soo. O lo latou faʻanaunauga ia tapunia fesoʻotaʻiga i taimi o taʻaloga, leai se mataala, faʻatamala o tulafono o le tumama, vave ona maua ni tulaga lelei mo faʻamaʻi pipisi.

E tupu lava lena mea, tusa lava pe togafitia togafitiga, e maua ai pea le leva. E masani lava ona tupu faʻafuaseʻi le faʻataʻamilo o le pediculosis i aʻoga, aʻoga amata, tolauapiga vevela.

Lamatiaga o le pediculosis

O foliga la o meaʻai ua leai lava se fesootaʻiga ma le tutupu mai o isi faʻamaʻi i le tino. Soʻo se tagata e mafai ona afaina i le ulu - o se tagata matua poʻo se tamaititi. Itupa, tausaga, soifua maloloina e leai se afaina i le foliga, gaioiga o namu. O iniseti uma faʻamaʻi e pipisi, mafai ona salalau le namu.

O nisi faʻamaʻi poʻo le ituaiga olaga e le matua afaina ai le tagata aʻafia i iniseti. Siitia le vevela, faʻateleina afu, le tino faʻamalosia atili manogi mafai ona fiafia i le namu. O le tele o le tulaga o se tupe ua manaʻo e tolotolo, faʻatasi ai ma tulaga faʻapitoa o tulaga, e faʻateleina.

Louse lava ia mafai ona avea ma punavai o faʻamaʻi ma nisi faʻamaʻi. Faʻaiteina se tagata le mautonu "talimalo", o le namu faʻatasi ai ma le toto maua faʻamaʻi pipisi. I le taunuu atu i seisi vaʻalele fou, o le iniseti o loʻo sosolo pathogen i manuʻa i nofoaga o le sua. O lea e mafai ona faʻasalalau atu:

O nei faʻamaʻi e le taatele. Ina ia puipuia oe lava mai faʻamaʻi, e tatau ona e maitauina le mataala faʻateleina pe a fai i nofoaga o afaina. E tatau ona manatua o mea uta e feaveaʻi. Taʻavale a se tagata toʻatasi faʻamutaina na o lona maliu.

Taua! I le faʻaopopoina o faʻamaʻi pipisi, e maua ai e le papala se taatele masani o faʻafitauli mai le ono afaina ai o le tino. O le faʻataʻitaʻitina o le namu o loʻo aofia ai le toxin o loʻo mafua ai se vevela i se tagata masani. Aemaise lava le maaleale tagata mafai ona tali atu i se mea e le masani ai ma se ogaoga tali teteʻe.

Mo le tele o tagata, o utu o se lamatiaga faaosofia eseese paʻu. O le masani lea o le mumu, fulafula o le paʻu, maosiosia e mafua mai i le le fiafia. I nisi o tulaga, o le foliga mai o vesicles, papules.

O le tasi na te fetaiaia namu mo le taimi muamua, o le mea moni o faʻamaʻi o loʻo tumu i faʻafitauli tau popole. A maise pe afai o le pediculosis e tupu i sui o le tamaoaiga sosaiete o sosaiete.

Puipuia mai faamai

Puipuia o le faʻamaʻi pipisi o le sili sili lea mo le puipuia o ulu ulu. E tatau ona e iloa pe aisea e aliaʻe ai utu, faʻafefea ona puipuia lo latou foliga mai. Ole iʻuga e faʻamoemoe ile iloa, mataala.

Mo le taimi atofaina faʻamaʻi o le pediculosis, e tatau ona e mafaufau lelei i faʻailoga e le masani ai. E tatau ona mataala:

  • gatalia
  • mumu o le paʻu
  • faʻafuaseʻi ona oso mai o mativa (nits).

Tapuni tutoʻatasi suʻega, saili fomaʻi fesoasoani o le a fesoasoani e vave fofo le faʻafitauli (pe a iai). O le vave o togafitiga e amataina, o le tele o le ono mafai ona taofia le atinaʻeina o faʻafitauli.

O le autu puipuiga mataʻutia o le pediculosis o le a faʻatapulaʻaina soʻo se vavalalata vavalalata ma tagata ese. Tagata e foliga faʻalelalolagi e faʻateleina le leaga. O le manaʻoga o loo i totonu o le tele o tagata e tumu i faʻatatauga o le faʻamaʻi.

Ole le mafai ona faʻaaoga mea a isi tagata o le a faʻaopopoina ai le talitonuina i le leai o se faʻamaʻi. Ole iai ole fanau ile aiga ose taimi e fai ai ma tulafono le fai ma masani le faia o suesuega A faʻapea e faʻaalia uiga masani, o lenei mea e tatau.

Soʻo se mea e masalomia ai se mea o se mafuaʻaga e faia ai le profilaks, talanoa ma se fomaʻi. Aemaise pe a faʻafesoʻotaʻi ma tagata gasegase ma le ulu.

Ina ia puipuia faʻamaʻi, e tatau ona e mumusu e faʻaaoga mea a isi tagata. Ia faaeteete i mea faitino i nofoaga masani - fale ie, falemai, tolauapiga, vaitaele, taele lautele.

E fautuaina ia mumusu e asiasi i nofoaga na e le faʻaosofia ai le talitonuga e faatatau i le tulaga lelei o le tumama. Lenei o le a liliu mai e maua ai se tautua taua. E faʻatatau lea i tagata e faʻatinoina lauulu ma tagata le faʻamaoni e solia tulafono e gaosi ai mea faigaluega. O le tulaga lamatia e taoto lea i fale talimalo maualuluga, lea e le faia ai ie moega ma tumama.

Ina ia mafai ona puipuia siama, o le atinae o le faamai e manaomia e matauina:

  • faaeteete
  • tulafono a le tagata lava ia,
  • faiga puipuia.

E taua mo tagata uma ona iloa le mafuaʻaga o le utu. Leai se tasi e saogalemu mai le pediculosis. E tatau ona tatou taumafai e puipuia le osofaʻia o namu. A leai, o le faia i le taimi o le a puipuia mai le faʻaalia o faigata.

Auala lauiloa mo le feagai ai ma lice ma nits:

Vitio aoga

Lice. Mafuaaga ma togafitiga.

O le a le mea e mafua ai utu i luga o le ulu?

Faʻafefea foliga o utu ma nits luga o le ulu: ata

O namu laiti ia. O le faʻavae o meaʻai o le toto o meaola na latou 'aiparetoʻai, e mafai ona avea ma se tagata ma meaola. Lice faʻatelevave vave. Tagata taʻitoʻatasi pasi mai lea tagata i lea tagata. I le taimi lea, e tusa a ma le 100 ituaiga uma o ituaiga e eseʻese i o latou foliga ma lamatiaga i tagata.

Lamatiaga o pathology

E masani lava faʻailoga foliga o lice ulu e aliali mai i ni nai aso ina ua maeʻa faʻamaʻi. O se tasi o faʻailoga muamua o le ogaoga o le paʻu i nofoaga o loʻo uina. E faʻapopole foʻi mea laiti ma e le mafai ona vaaia totoga i luga o le ulu, ua ma isi nofoaga. E masani lava ona matua le fulufulu, latou amata amata ona selu, e mafua ai le aʻafia i latou.

E i ai se tulaga matuia o le pediculosis e tupu pe a fai o se tagata ua leva ona afaina. O le ogaoga o lenei faʻamaʻi o loʻo i ai ni aofaʻiga e sili ona le lelei ma matautia ma ni faʻailoga ma iʻuuga. Faatasi ai ma i latou e mafai ona maitauina le faʻateleina o le tele o le loimata i tua o taliga, pala o le ulu, maʻi faʻamaʻi.

Ma se faʻaopopoga lice - feaveaʻi o faʻamaʻi matautia ma le lelei o faʻamaʻi, pei o Volyn fiva, typhus ma isi.

E ui i le mea moni o lo tatou taimi, o le faʻafitauli e leʻo tele mai e pei ona i ai muamua, peitaʻi, i le tele o falelotu ma e oʻo lava i aʻoga ma iunivesete, e mafai ona tupu faʻamaʻi.

O fea na maua mai ai utu i tagata ile amataga?

Mai lava i laiti a o tatou taʻitoʻatasi, na aʻoaʻo mai matua ia i tatou e fufulu lima, e matua saʻo lea mea, aua o aso uma e fesoʻotaʻi ai tagata i luga o mata e mafai ona pisia i faʻamaʻi eseese. E ui o lea faigofie ona fufulu lima, e oo lava ile masani, e le mafai ona puipuia mai le ulu.

O le tele o taimi, e maua ai le utu ona e auina mai ia te ia mai se isi tagata, ma o nisi taimi mai meaola. Parasites e nonofo i nofoaga ma lauulu mafiafia. Nofoaga sili ona fiafia i ai o le ulu, i nisi mea e seasea tupu, e mafai e kutu ona nofoia le laulu mata, fulufulu mata, le ava ma isi vaega o le tino ma le tele o laʻau.

Manatua o utu e matua afaina, ua latou mafai ona fai fuamoa i nofoaga o lo latou nofoaga e taʻua o nits. Latou inu i le toto o tagata, ona o mea na latou ola ai.

Maʻi pipisi

O le tele o taimi e mafai ona e faʻalogo i le fesili: e maua e utu i luga o se neura? O nisi taimi e talitonuina o le pediculosis e atiaʻe mo lenei mafuaʻaga. E sese lea mea, talu ai e faigata ona e vaai faalemafaufau i le faʻaogaina o le i ai o siama i le neura faiga. O le faʻamaʻi e mafua mai i le foliga mai o utu, e na ona alu ese mai fafo, o lona uiga, o le faʻafitauli e le mafai ona fesoʻotaʻi ma neura.

Faʻafefea ona feaveaʻi lice ma nits?

E leai se tasi o le iloa ituaiga e le o iai le malosi e oso ai ma e le ese foi ma le tomai na felelei ai, o lea e na o le tolotolo. O fea e aumai ai utu:

  • I le teineulu laʻititi,
  • I le lautele
  • I le auala
  • I le falemaʻi
  • Faʻataʻitaʻi ma aʻoga.

Oe mafai foʻi ona aʻafia pe a faʻaaogaina le selu na faʻaaogaina e le tagata mamai. O le mafuaʻaga lena, afai e maʻi se tasi i le aiga poʻo le 'au i le pediculosis, ona iai lea o se tulaga lamatia, mo tagata uma e fesoʻotaʻi ma ia ma oʻo mai i se fesoʻotaʻiga. E taua tele le faʻamaloloina o le gasegase o lenei faʻamaʻi i se taimi vave.

Le talafatu o subcutaneous siama

O tagata e talitonu o utu e tupu mai neura ua i ai se manatu o loʻo latou nonofo i le ulu i lalo o le paʻu, ma afai e amata ona popole le tagata feaveaʻi, latou tolotolo atu mai fafo ma mafua ai le tele o faʻalavelave. O lenei manatu, pei ona outou taumateina, i se tulaga e lanumoana le lagi aua o lo tatou paneta i le mata o le sauai. E leai ni isi aila sa i ai.

O le mea lea, e le tatau ona faaseseina oe, o le faiga o le pediculosis ma mafuaʻaga o ona foliga mai e matua malamalama lelei, o namu e pipisi mai tagata poʻo manu.

O le a le mea e fai pe a fai e se tamaʻi utu, faʻafefea ona vave aveese se faʻafitauli?

Auala e togafitia ai taliga i le va o tamatamailima o loʻo faamatalaina i le isi itulau.

O le a le mea e fai ai le ulu lice atinae?

O le vaitaimi incubation e vave tele. E fia ni namu e ola? E le ola umi se iniseti tagata, pe tusa ma le 30–35 aso, ae ui i lea, e faatoateleina vave. O le tuputupu ae vaitaimi o nits e tusa 5-8 aso i le vevela i le itulagi o 30 tikeri Celsius. I le mea na tupu o le vevela e sili atu nai lo +60 tikeri, pe i lalo ifo o le -20 tikeri Celsius, o fuamoa taofi taofi tuputupu ae ma oti.

O le larva lava ia (nymph) manaomia na o 8 aso e liliu ai i le tagata matua.
E mafua ona o le televave faʻateleina o pediculosis e faigata tele ona maua.

Matou te faamoemoe o lenei tusitusiga na mafai ona fesoasoani ia te oe ia malamalama lelei i le natura o namu ma mafuaʻaga o latou tutupu, ma na fautua mai foʻi le auala e aua neʻi e oso ai, ma i le tulaga o siama, pe faʻafefea ona tau lelei ina ia o latou tuʻu vave ia vave.

E uiga i mafuaʻaga o le faʻasalalauina o utu i luga o vitio:

Faʻamatalaga lautele e uiga i le pediculosis

O le mailee o se apaau e leai se apaʻau ma le laʻititi e mafai ona tui i le papala o le tagata, aemaise lava i luga o lona ulu. E tele ituaiga o faʻamaʻi o loʻo ola i itu eseese o le tino:

  • Uiga ulu - e faʻaosofia lava lo latou uluulu, ona e na ona feosofi lelei i luga ole paʻepaʻe vaivai ma manifinifi. Ole nofoaga o nei ituaiga papasasa o ituaiga papalagi, faʻalenatura ma faʻalavelave.O le mafuaʻaga mo lenei nofoaga o iniseti o le le lava o le paʻu paʻu i nei nofoaga, ona o le utu e faigofie ona alu i le faʻavae autu o meaʻai - toto tagata.
  • Ofu - o gafa o ofu a tagata e fai ma o latou nofoaga. Ole ituaiga pathogen lea e fiafia ile paʻu ole tino atoa, aemaise vaega na e ufiufi ile lauulu vaivai.
  • Malu ale - mai le igoa ua avea ma manino o ia iniseti e tele ile nonofo ile inguinal zona, faʻapea foʻi ma le vaega o keti, fulufulu mata ma laulu mata. Latou te fiafia i paʻu laʻititi ma fulufulua male paʻu.

O a nei iniseti i foliga vaaia? Ole lapoa o namu e le sili atu nai lo 2-3 mm i le uumi. O le faasolosolo tuputupu aʻe o utu e faʻamoemoeina i le itupa o tagata taʻitoʻatasi - fafine ola pe tusa o le 30-34 aso, ma aliʻi e oʻo i le 14-15 aso. Pathogens mafuaʻaga sui ei ai 6 vae, ao le pito i luma o le paga o sina mea ese lava i le fausaga mai le malologa, ma vaai tutusa pei o tamai lima. Latou te manaʻomia mo manu mo le sili atu le faigofie ona faʻasolosolo e ala i le lauulu o loʻo aʻafia. Faʻafetai i ia foliga faʻapitoa, le louse agai atu i le epidermis i le saoasaoa o 20-23 cm i le minute. O le tino o le iniseti e mafiafia, ona, ina ia faʻaumatia ia masini, e manaʻomia le faʻamalosiina o ia e tutusa ma 1 kg.

O fea e sau ai nits ma o le a lea? E pei ona uma ona e malamalama, o namu e tupu vave. Na latou taatitia a latou fuamoa i le pito i lalo o le lauulu, faʻatuatuaina ma le mautinoa i latou i se mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi. O le tasi fafine i le taimi o lona olaga (30 aso) fatuina mai 250 i 300 fuamoa - latou taʻua o nits. O fua o utu e tupu i totonu o le 26-28 aso. O le mea lea, pe a fai e le sili atu nai tagata feusuaʻi tagata matutua i luga o le tino o le tagata, i le na o le masina o le paʻu o le tagata gasegase o le a faʻatumuina ia i latou. Ina ia taofia le toe gaosia o nei iniseti e mafai naʻo le faʻaititia ole vevela ile 8-10 tikeri. I lalo o ia tulaga, larva taofia lo latou tuputupu aʻe, e ui lava o le fafine faʻaauauina na faia fuamoa e tusa lava i le vevela o 11-12 ° C.

O fea e mafai ona maua ai utu?

O fea e sau ai utu i tagata? Pediculosis aʻafia e le gata o ni sui o aiga le lelei - o lenei faʻamaʻi o se faʻamataʻu i soʻo se tagata. E tele taimi e amata ai le utu i tamaiti, ae o tagata matutua e le puipuia ia latou. Lousiness tupu mai o se taunuuga o faʻamaʻi pipisi e le tino mai fafo. O loʻo latou feoaʻi mai ni teine ​​puʻe i tagata mamaʻi. Peitai, e tele nofoaga e faigofie ona maua ai se faʻamamaʻi:

  • Tamaiti tolauapiga, faletalimalo ma faletalimalo - malolo i faalapotopotoga saunia mo latalata vavalalata ma tagata ese e o mai e malolo. E le faigata ona malamalama i le mea e sau ai lice i luga o le ulu i se tulaga faapena - o siama e feosofi mai se tagata maʻi e faafesootai saʻo lava ma le mea e feaveaʻi ai. O faʻamaʻi e mafai foʻi ona ofi atu i paʻu o se tagata soifua maloloina ona o le faʻaaogaina o mea a isi tagata (selu, lauulu ulu) ma moega.
  • O matafaga, fale taʻele, sauna ma le vaitaʻele - o nei nofoaga uma e manaʻomia mo le soʻona toʻafilemu ma e fesoʻotaʻi ma le tele o tagata. I se tulaga faapena, e tusa lava pe tasi lauulu i le ola namu parasite mafai ona mafua faʻamaʻi pipisi ma le pediculosis. Ina ua uma ona faʻaaogaina moega masani, o le faʻataʻitaʻiina o se faʻamaʻi, o tagata matutua o pathogens ma nits o loʻo tumau pea i luga. Lice faigofie maua ni tagata fou i foliga o tagata e mananao e faʻaaoga lenei mea.
  • Feʻaveaʻiga lautele - o loʻo iai foʻi le toʻatele o tagata iinei, aemaise le taimi faʻavave. A i ai le olopalaina i se minibus, nofoaafi poo nofoaafi, e matua le mafai ona faʻafesoʻotaʻi ma se tasi. Ua lava na o le taʻavale tasi le taofi ma le faʻataʻavaleina pediculosis, ina ia pe a uma le 3-4 vaiaso e maua foi i le tagata siama.
  • Aʻoga ma aʻoga amata - o nei faʻapotopotoga e tuʻuina atu ai se tele o tamaiti.Ma e ui i totonu o ia aʻoga, e masani ona faia e fomaʻi ni suʻesuʻega faʻapitoa mo le sailia o ulu ulu, pepe e masani ona afaina faʻamaʻi. Aisea e faʻaalia ai le utu i se tamaititi i se tulaga faʻapena? O tamaiti e fesuiaʻi meataʻalo, pulou ulu, teu le latou lavalava latalata - o le iʻuga, o iniseti leaga e fealuaʻi i le va o nei mea, ona faatoa maua ai lea i luga o le ulu poʻo ofu.
  • Gyms - a uma ona asiasi i ia nofoaga, e masani ona maua e tagata tagata utu. O tagata mafuaʻaga o le faamaʻi e pasi mai le tasi pule i le isi pe a maeʻa taʻaloga toaaga, pe a faʻaaogaina fala masani i le potu aʻoga.
  • Aulelei o fale faʻataʻitaʻi ma fulufulu-pe a fai e le usitaʻia e tagata faigaluega o ia faʻalapotopotoga tulafono o le faʻamama, o tagata asiasi e ono mulimuli ane maua ni namu i luga o latou ulu ma e le gata. I ia faʻavae, solosolo, ofu faʻapipiʻi ma mea faigaluega e tatau ona taulimaina.
  • Ole faʻasologa - e masani ona avea le utu e mafua mai ile fesoʻotaʻiga ole va o tagata maʻi e faʻatalitali se fomaʻi.
  • Lemutu lautele - fegalegaleaiga o lavalava o se soifua maloloina ma pediculosed tagata, sa fesoasoani foi i le atinaeina o se maʻi.

Lapataiga! E le oti le pala pe a uma ona faatofuina i le vai. I lea tulaga, e na ona le mafaia e le iniseti ona gaoioi vave, ae le goto. O le mafuaʻaga lea o sauna, vaitaʻele ma taʻele o le vai, e taʻua foʻi o lo latou nofoaga sili ona fiafia iai. I ia ituaiga aʻoga, o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi e maualuga lava.

Vala o foliga o le pediculosis i tamaiti

E masani lava ona naunau matua i le fesili: "O fea e sau ai utu i le ulu o le tamaititi?" Fomai fuainumera fai mai o laiti tamaiti gasegase ua aafia i nei namu latalata 6 taimi sili atu nai lo tagata matutua. E le gata i lea, e masani lava o tamaiti e avea o le faʻavae autu o pathogens i se isi aiga. Tamaiti e o i le kindergarten poʻo le aʻoga, mai le mea latou te aumaia ai leaga o iniseti - o le aʻafiaga o pediculosis e tupu i matua. O le mea lea, i le tulaga o le faʻaaliga o se faʻamaʻi i tagata matutua o le aiga, o le mea muamua latou siaki o le tamaititi.

E leai se eseʻesega o faiga o faʻamaʻi pipisi ma siama i tagata matutua ma tagata matutua. Peitaʻi e tele mea e afaina ai le faiga lea. O mea nei e tutupu ai utu i tamaiti e iloga:

  • Mo pepe, vavalalata vavalalata, paʻi ma taʻalo e masani. Latou te le o iai i le mafaufau faʻafitauli i fesoʻotaʻiga ma le tasi ma le isi e iai i tagata matutua.
  • O gasegase laiti e sili atu foi ona fegalegaleai.
  • Lice i tamaiti e mafai ona tupu ona o le le usitaia tulafono o le tumama. I lenei tausaga, e le malamalama le tamaititi i le taua tele o lenei. O le mea lea, e faigofie ona fesuiai e tamaiti lavalava, fusi paʻu ma fulufulu lauulu, meataʻalo ma solo.
  • E le amanaʻiaina e tamaiti le fegalegaleaiga ma tupulaga maualalo totogi, e oʻo lava ina faʻaalia le fiafia tele ia i latou.

Lelei e iloa! E tele taimi, e matamuli ma fefefe tamaiti laiti e tautino atu latou maua ni utu - ona o lenei mea e iʻu ai i tauemuga a tupulaga i le aʻoga. I se tulaga faapena, o loʻo uaʻi atu i le amio a le tamaititi ma le i ai o faʻailoga iloga o le pediculosis.

O fea la e mafai ona maua mai ai nei namu?

O a mea e mafua ai ona maua e tagata tagata nits ma lice? O le le tausisia o tulaga tumama ma tulaga le mama o le mafuaʻaga o le faʻasalalauina o faʻamaʻi. O le pediculosis e le masani ona tupu i tagata o loʻo taʻitaʻia le olaga masani, o lona uiga e masani ona aliali mai i tagata faigaluega femalagaaʻi, tagata inu ava malosi, ma le tagofia o vailaau faasaina.

O fea e sau ai kutu? O le faʻateleina o le toe gaosia o siama ma lo latou sosolo i tagata e mafai ona mafua mai i faʻalenatura faʻalenatura faʻafitauli. I lea tulaga, o tagata sulufaʻi uma o loʻo tuu i se tulaga laʻititi pe o le fale lava e tasi, lea o loʻo latou fesoʻotaʻi ai pea i le tasi ma le isi. I se faʻaopopoga, o le leai o se lavalava masani e mafai ona fesoasoani i le fausiaina o se maʻi - le le mafai ona fufulu pe sui lavalava, e fufulu.

Mafaufau i le fesili pe o le a le utu e sau mai i le ulu o se tagata, nisi mea manaia mea e uiga ia i latou e tatau ona taʻuina. E toʻatele e talitonu o nei namu e aliali mai ile paʻu ona o le leaga o faʻafitauli. E i ai lana lava vaega o mea moni. I le taimi o tuʻufaʻatasiga o mafaufauga, e oso ai le tata o le fatu ma oso lona vevela. E pei ona taʻua muamua, o iniseti e tali faapitoa ile vevela, ma o lea latou agai latalata ai iai. Ma latou mauaina le sili ona lelei tulaga mo le ola.

O a mea na maua mai? O le faʻamaʻi o le utu e tosina ai le manogi malosi o le afu. O lona aveʻesea i taimi o taʻaloga ma a oʻo le vevela, ua manatu o se tulaga muamua mo faʻamaʻi. Ae mo le faʻaalia mai o utu ma le faʻatulagaina o nits, e le lava lea! O siama i siama e manaʻomia se fesoʻotaʻiga vavalalata ma le aveʻavea le faʻamaʻi poʻo ana mea totino.

Lapataiga! Ulu ulu ma tino kutu faʻamaʻi masani ona tupu ina ua maeʻa faʻatauga. O iniseti leaga e alu i le tino o le tagata gasegase i totonu o le potu e fai ai lavalava pe a muamua ona tuu e se tagata ona ofu latou te fiafia iai. Afai o le taimi lena sa faʻamatalaina le ofu i se pediculosis carrier - o le afaina o le mauaina o faʻafitauli e maualuga tele. O tausiga faʻapitoa e faia pe a taumafai i pulou - pulou poʻo pulou.

O le aso na e aʻoaʻo e uiga i mafuaʻaga mafua a utu ma faʻafefea ona faʻasalalau nei faʻamaʻi. Lice o le suka susu faʻasasaʻa e faigofie ona pasi mai le kamuta i se tagata soifua maloloina. O ni puipuiga e aofia ai le mataʻituina o tulafono o le tumama, faʻaogaina na o ni solo ma selu, ma le faʻaeteete o asiasi i nofoaga faitele ma nofoaga tumutumu o le a fesoasoani ia oe e puipuia oe mai se faʻamaʻi. O tagata e mulimuli i fautuaga e mafai ona toʻamalie mo lo latou soifua maloloina.

O a eseesega

O le ulu lugas parasiteses i tagata laulu, ma nits e masani ona afaina. O nisi e talitonu o nits o se eseese ituaiga o namu susu susu susu, o isi fai mai o le mea lava e tasi. O ia manatu e sese. Ina ia lelei feteʻenaʻi o siama namu, e tatau ona e iloa le auala e ese ai lice mai nits.

O le mailee o le pulu-enaena bug ma le fua o 0.4-6 mm, ma ono vae. Nits - o se louse fuamoa lalagaina ma se atigi faʻapitoa. O le "cocoon" ua i ai se fusiform foliga ma se "tapuni" e ala mai ai se matua matutu tulaʻi mai le pusa. Lalo o se fusi e afifi ai se fuamoa ma lauulu, lea e faʻapipiʻi ai. O le umi o nits o 0.7-0.8 mm, o le lapoa o le capsule e uiga o le 0.4 mm.

Fertilization ma fuamoa

E mafai e Louse ona foaʻi lana fanau, ma e tusa e lua vaiaso lona matua. A maeʻa le faʻamalosia o ia e le tane ma le "taumafataga", ona fuamoa lea e le fafine. E tupu faapenei.

  • Taliga fuamoa. A o agai le louse agai i luga e ala i le lauulu, alu le fuamoa e ala i le oviduct i le tino o le iniseti, ui atu i le glands lea e ufitia ai i se faapitoa fatuga.
  • Fuamoa maua. E ala i le faʻailoaina, o le fuamoa, e alu ese mai i le anus, e faʻapipiʻi i le lauulu i se mamao o le 2-3 cm mai le aʻa.
  • Faapipii i lauulu. Ina ua mavae ni nai minute, o le atigi na malosi tele ma e le mafai e mafai ona aveesea nits mai le curl ma fao.

Larva atinae

I se popo, o le larva tuputupu ae i le lima i le valu aso. Ole fua ole taimi e fuafua ile tulaga ole siosiomaga. Mo nits, o le sili ona suamalie vevela o le 33 ° C. A pa'ū le faʻailoga i le 22 ° C pe oʻo atu i le 40 ° C, taofia le atinaʻeina o le iniseti.

I le vevela i luga atu 45 ° C, ua maliu le larva, i le 0 ° C e mafai ona tumau lua i le tolu masina. Peitai, tusa lava i le taumalulu, o le vevela o le ulu i se tagata e seasea teteʻe i lalo ifo o 25 ° C, o lea e mafai ai ona sue manuia lice tausaga atoa.

Liua i le Matua

O le larva e tupu mai i se fuamoa e tutusa lelei ma le tagata matua, ae e laititi foʻi lona lapopoa, e le mafai ona fanau. I totonu o 14-16 aso, e tupu ai le iniseti, i le vaitau lea e tolu molting e tupu.Ina ua mavae le mea mulimuli, o le manu feai e mafai ona tupu mai, o lea e faia, toetoe lava vave faaipoipo ma se tagata o le isi itupa.

O le a le leaga o le pediculosis mo se tagata

A faʻamaʻi e le tagata le siama i luga o le ulu o se tagata, e mafai e se tasi ona talanoa e uiga i se faʻamaʻi e pei o le pediculosis. O lona lamatiaga i tagata e fesootaʻi ma mea e lima.

  1. Le faʻamaʻi e aʻafia ai faʻamaʻi mataʻutia. O meaola faalafua o loʻo avea ma feʻau o le typhoid, trench fever, ae seasea ona tupu mai ile taimi nei.
  2. Le ono iai o se manuʻaga e aafia ai. Lice tuua faʻailoga lanu i luga o le paʻu ia mafai ai ona ulu atu i le toto toto faʻamaʻi pipisi.
  3. Dermatological afaina. Ala o bites faaosofia ai le foliga mai o lanu moana, alergi tali, o nisi taimi - pustular formations ma pyoderma.
  4. Le fiafia O le mauaina o utu i luga o le ulu e fesoʻotaʻi ma le masani ona vevela ma susunuina.
  5. Faigata o fegalegaleaiga. A talanoa ma isi tagata, o se tagata e maua ai utu i lona laulu e lagona le faʻalaʻei. E le gata i lea, e leaga tele mo isi, talu ai e maualuga le aʻafia i faʻamaʻi.

Faʻafefea ona ou "pikiina"

Ua faʻailoa e fomaʻi le mea e sau ai le utu i se tagata, ma le peʻa mai soʻo se ulu "maʻi" i le ua "maloloina". Lua auala o faʻamaʻi pipisi ma le pediculosis ua faailoaina.

  1. Mai lea tagata i lea tagata. Le tele o taimi, iniseti feaveaʻi i lenei auala. E tupu lenei mea pe a fefaʻasoaaʻi tagata i le tasi moega, nonofo latalata i le isi.
  2. E ala i mea tau le tausiga o le tagata ma lavalava Pe a fefaʻasoaaʻi solo, selu, lauulu ulu ma fusi paʻu, e faʻapea foi ona alu atu meaola mai le ulu i le ulu. Oe mafai ona afaina pe a fai o oe i le pulou, o le peleue ma le ufi poʻo isi ofu na ofuina e se tagata ma lice.

"Lamatiaga" nofoaga faitele

E mafai ona e pikiina lice i soo se mea ma latalata ane le fesoʻotaʻiga ma se tagata aʻafia poʻo le faʻaaogaina o ana mea totino. E masani ona tupu lenei mea i:

  • aʻoga
  • faʻataʻitaʻi
  • felauaiga lautele
  • fale tifaga.

Pediculosis mafai ona pisia e tusa lava i nofoaga o lautele taele, mo se faʻataʻitaʻiga, i le vaitaʻele. I nofoaga matitiva o Initia, e masani ona tupu faʻafitauli ao aau i totonu o le vaitafe.

Masani masani

O nisi upu-mai-le-gutu faamatalaga e uiga i utu e sese. Nei o le lima masani taʻaloga.

  1. Lice e mafai oso. E leʻi oso le lulu i le ulu, e naʻo le kusi. O le mea lea, talanoa ma se tagata i se mamao o le mita, e le mafai ona afaina i le pediculosis.
  2. O le le faʻamasinoga tu o se tasi mafuaʻaga o le utu. O iniseti e le mafai ona aliaʻe mai i le palapala, o mea e le mama na o se faʻalavelave e mafua ai faʻafitauli i le ulu pe a le usitaia tulafono o le tumama. Ole faʻamamaina atoatoa ile fale mautotogi ma taʻele faalua ile aso e leʻo faʻamaonia puipuiga mai faʻamaʻi.
  3. E mafai ona pikiina ulu o le ulu naʻo tamaiti. O iniseti foʻi e feaveaʻi mai i le tagata matua.
  4. O meaola faalafua e mafai ona aafia faʻafagafua. E le ola le louse tagata i fulufulu o manu, ma e le mafai foi ile maile ile maile pusi.
  5. O iniseti latou te le masalosalo vali lanu. Ole tele o vali e iai le hydrogen peroxide, e oona ile meaola faalafua. Peitai, o le aofaʻi o mea e le lava e faʻaumatia pe faʻalavelave ai le olaola o utu.

Incubation vaitaimi

I le biology, o le vaitaimi o le iniseti o iniseti o le taimi lea mo le atinaʻeina o fuamoa fuamoa. I vailaʻau, o le taimi faʻamau mai o se maʻi, o le vaitaimi i le va o faʻamaʻi ma le amataga o faʻailoga. Mo le entomologist, o le vaitaimi o incubation o utu ma nits e lima i le valu aso, mo se tagata e "pikiina" parasites, tolu i le fa vaiaso.

Faʻafefea ona iloa le au valaʻaulia "malo" ...

O le uluaʻi faʻailoga o le 'ulu o le paʻu ua paʻu. A maʻimau se meaola o le manu feʻai, ua tupu se manuʻa ua ulu i ai lona lele, ma mafua ai le ita. A oʻo i ai ni nai utu, e le taua le alu, e seasea fesoʻotaʻi ma le i ai o iniseti. Peitai, o le tele latou avea ai, o le sili ona le taliaina nei lagona.

Ole foliga mai e ala ile paʻu e le faʻapea o faʻamaʻi pipisi ile ulu, na ole faʻailoaina ole iniseti male nits ole mafai ona faʻamaonia le faʻailoaina.O umu ua tupu e faigata tele ona iloa: latou te ola i luga o le paʻu ma gaoioi vave. Ole mea masani lava, o nits e muamua iloa. E mafai ona e vaʻaia i ni laupepa malamalama ma fuamoa ma le lavalava mata, e matua matauina i luga o le uliuli lauulu. O nisi taimi o mea sese e faʻailoaina mo le susu.

... ma ia 'eseʻese mai o mativa

E mafai ona e iloa gofie le vaimea mai nits ile faʻavae.

  1. Aotelega. Ole aofaiga ole aluʻesee e toetoe lava tutusa, aʻo le numera o lulu e faateleina i lea aso ma lea aso.
  2. Foliga Vaaia E mafai foʻi ona sili atu lava le lapopoa o le faʻamepa taʻi, e oʻo atu i le 5 mm, o le tele o nits e tutusa lava - e le sili atu ma le 0.8 mm. A vaʻai totoʻa i totonu o le atigi nits faʻaalia se fuamoa uliuli, o le gaogao lapisi ua i ai se lanu samasama poʻo le efuefu. Dandruff e masani ona papaʻe paʻepaʻe.
  3. O le leo. Afai e te fetaomi atu i luga o avanoa, e mafai ona e faʻalogo i se amio faʻapitoa kiliki.
  4. Le lelei o le "faʻaliliuga". E mafai foʻi ona faʻamamafa faʻamalama le Dandruff i pupuni, aʻo niti ua faʻapipiʻi ma le lauulu.

Faʻafefea ona asiasia le ulu

Le iloaina o utu e mafai ona faigata, aemaise lava pe a fai o le lauulu e migimigi ma migimigi, pe o le leai foi o le tele o manu faalafua. Pau lava le auala mautinoa o le selu ma se selu faʻapitoa ma nifo masani. E fautuaina oe e faʻatuatuaina le suʻega i tagata faigaluega faʻafomaʻi, ae mafai ona e faia le faʻasologa i lou aiga.

  1. Faʻamautu i se nofoaga malamalama.
  2. Selu le lauulu i se selu masani, tuueseese le lavelavea.
  3. Tuu le tasi fasi e tasi i se selu faʻapitoa ma nifo masani.
  4. Ile taimi lava e maeʻa ai le selu, soloi le mea faigaluega ile ie paʻepaʻe ma le ie lanu paʻepaʻe: luga o le malamalama paʻepaʻe, e maua ai lice ma lia pe a iai i luga ole ulu.
  5. E selu e ala i le tele o vaega i lenei auala.

I le iloaina o le uta foliga i luga o le ulu, e faigofie foi ona maua. O le mea pito sili ona faigata o le aveeseina o iniseti, ma e tatau ona e faia lenei mea vave, aua o le itiiti o le namu, e faigofie lava ona aveese.

O fea e maua mai ai utu i tagata ile amataga - mafuaʻaga

E toatele tagata e fiafia i le fesili po o fea e sau ai lice i tagata muamua, aua e le mafai e latou ona fausia i luga o latou lava. E talitonuina lautele o maile e tupu i tagata e fiafia e nonofo i tulaga le lelei ma e le talia tulafono o le tumama.

O fea na maua mai ai utu i tagata

Ae, o sea manatu e mafai ona taʻua sese. E le masani ona iloa le mea na sau ai le utu mai le amataga, talu ai e le mafai e se tasi ona mulimuli i le saʻo o gaioiga o iniseti ma malamalama i le mea ma le taimi na aʻafia ai se tagata i le utu.

Parasites e fiafia tele i mama paʻu, e masani lava o tagata e mama, tumama e ono lamatia i siama. Lice e faʻamamaina le paʻu mama nai lo le faʻaleagaina o le paʻu ona o le gaosiga o mea e le sebaceous glands e taofia ai le paʻu mai le manogi.

Ulu ulu

O se tupe e alu faʻavave vave ma faigofie i lona lauulu, o lea na te le tau tamoe ai i se isi tagata afaina pe a latalata lena ulu - o le mea lea e masani ona sau mai kutu mai le ulu o se tagata. Ae le naʻo le pau lea o le auala e aliali mai ai le namu.

E i ai isi lice i le lauulu.

    Ufiulu ulu, uluulu, mafu poʻo se sikafu.

Ole auala lona lua lea e sili ona masani ai mo leice ona toe foʻi atu i seisi aiga. E lava le faʻatupeina, taumafai i se tagata ese, pe faʻapea - tuʻuina atu lau oe, ma se tagata ua aʻafia i le toto toto, e aunoa ma le iloaina, o le a tufa atu ma le agalelei le iniseti.

  • Lauulu ma pulumu lauulu. A e o se mafuaʻaga o le aʻafia ai mai se tagata matua poʻo se nila, lea o le a liliu i se mava ma mauaa i tulaga fou.
  • Lauulu curlers, lauulu lauulu, ofuvae ofu. O nei mea faigaluega, faʻafesoʻotaʻi ma lulu-populasi lauulu, e matua mafaia lava ona avea ma mea e maua ai se fou o le siama o le lotoifale o tagata i lauulu taʻitasi.

    Manatua! Aloese mai le faʻaogaina o se mea a se isi tagata ma totoina lenei tulafono i lau oe fanau.

    O fea e sau ai utu i lavalava

    O tautau namu e mafai ona ola naʻo lavalava e leʻi mafai ona aveeseina.A faʻasolosolo se tagata toʻatasi i luga o se 'ie mama, o lona uiga o le mea e sili ona faʻamataʻu ia te ia, e tasi lava le sala aʻo leʻi suia le lino muamua. Ae i tuutuuga pe a suia lavalava o se faafitauli, a luse e mautinoa le misia le avanoa e maua ai se tulaga tu ma foaʻi fanau.

    1. I le muaʻi faʻatumauina ia faʻatumauina le faitau aofaʻi o tagata toto mamai o ni aga faʻapitoa. I lalo o le ofu e le manatua le fufuluina, o ituaiga o namu e tumu i le tele o tagata aisi ma tagata le fiafia.
    2. Le iloaina uma "alofa" o le nonofo faʻatasi ma ie lino toto toto masani ona faia i pagota o loʻo suʻesuʻeina ma faʻasalaina ni faʻasalaga.
    3. Peitai, i le 'au tau, a iai fitafita i malae pe tau tulaga, o mea e i ai namu e le lelei foi.
    4. Tagata sulufai na aafia i mala ma feteʻenaʻiga, nonofo i faleie ma le maua ai o faʻavae taua o le malamalama ma le tumama o loʻo lamatia i lavalava.
    5. O tagata tafafao maimoa ma tamaiti aʻoga o loʻo ulufale, aemaise lava tamaiti faʻapitoa, e masani lava ona lamatia maua ni utu.
    6. I tulaga o se uumi ma le ogaoga sopo, pe a le mafai ona fufulu lavalava i se uiga lelei ma masani sui latou i mama, o loʻo i ai foi ni mea moni o le masani lelei ma le uu uu toto.

    Aunoa ma meaai, afai e te le ofuina se mea ua aafia i siama, o le iniseti o le a ola le sili atu i le lua vaiaso. O le mea lea, o se suiga i laupepa ua uma ona avea ma se faʻamaoniga o le iʻuga o le pocus.

    Lice i le vaega o totoe o le tino

    Ole toto ole suauʻu, ole paʻu ile vaega ole tino ole tino, seʻi vagana le ulu, e sili ona fiafia ile vaega ole itupa ma le tui e ufiufi i lauulu, ae mafai ona sua le tino i le vaega o lofituina o le fatafata, manava ma e oʻo foi i tua.

    • O le auala autu mo tagata toto toto e ulufale atu i nofoaga mafana o feusuaʻiga o iai i le ulu o ia paʻaga, o le a le mauaa aʻa i luga o se tino leai se laʻau, ma o le a latou palu i le taimi o le fesoʻotaʻiga.
    • A suʻesuʻeina le i ai o siama papala, o le a fautuaina e siaki ai le oʻo i ai o isi genital siama.
    • E i ai tulaga lauiloa o le faʻafeiloaʻi i totonu o le mafanafana o lice e ala i moega ma ofuvae, ae latou seasea ma fautuaina tuusao fesoʻotaʻiga ma le feaveaʻi o namu.

    Manatua! Ole aveeseina ole vao ile tino ole a mafai ona faamuta le suʻiina ole pamu ile vaega lata mai ma lata ane.

    Fesootai ma se tagata aafia ma mea

    I le latalata mai ma le feaveaʻi o le namu, mafai ona faigofie ona faʻasolosolo malie tupe faʻapipiʻi i se mea fou. Ole faʻagasologa ole faʻamaʻi ole pediculosis e tupu ile auala o feʻaveaʻiga a tagata lautele, i nofoaga o tagata toʻatele. O isi taimi e lava ia se tasi selfie, lea e fetosoʻi tagata i le tasi ma le isi e puʻe ni mea.

    Lenei e sili ona ogaoga mo le talavou fiafia i le soofaatasi puʻeina. E tusa ai ma le Rospotrebnadzor, o se siitia maualuga o utu na faʻamauina i totonu o talavou. O aso uma, e sosoʻo mai le tupulaga talavou i luga o le tasi le isi e puʻe se ata i luga o se telefoni feaveaʻi, ma faʻateleina ai le tulaga lamatia o pediculosis.

    O le vaevaeina o selu, ofuina pulou, ma faʻalafu ma se tagata ua aʻafia o se tasi lea o mafuaʻaga e masani ai ona maua e le utu i luga o le ulu.

    I aso muamua o le faʻamaʻi, e le lagona lava e se tagata faʻailoga o le i ai o tino mai fafo, ae o lenei le taofia ai tagata matutua mai le malaga, faʻaaoga mea faʻafesoʻotaʻi ma le paʻu o se taʻavale.

    Teine lulu selu ma lauulu o se tasi lea o foliga sili ona foliga o tamaiti maua utu i luga o latou ulu. E faigata i talavou fashionistas ona teena uo ma aua le nono a latou lava mea totino mai ia i latou.

    Asiasia o se teine ​​fulufulu o se isi filifiliga pe a aliali mai utu. E masani lava, pe a iloa se pediculosis, e le faia e le matai se galuega.

    Ae e i ai tulaga pe a le faʻatamala, faʻatamala le laʻei fulufulua e tau atu i le mea moni o le faʻatulagaina sa faia e se tagata maʻi, ma mulimuli ane e le mea lava lea e tasi, i se tagata soifua maloloina.

    Vaitaʻele ma tumu i nofoaga

    Ua faamaonia na i ai pea utu a o i totonu o le vai mo ni nai aso.O le mea lea, o le taele i vai taele, taʻele e aunoa ma le suia o le vai, i totonu o le vaitaʻele po o se vaitaele e aunoa ma se paʻu paʻu, e tele taimi e maua ai ni utu.

    A uma ona asiasi i le aʻoga faataʻitaʻi, aʻoga, taumafanafana, nofoaga mo le soifua maloloina lea e taatele ai le pediculosis, e iai lice i totonu o le tamaititi. Tamaiti maʻi i taimi o taʻaloga, faʻafiafiaga, moe.

    Mo le mafuaaga lava lea e tasi, o utu e aliali mai i se tagata matua. Sanatoriums, falepuipui, faletalimalo, talimalo o punavai o le faʻasalalauina o ulu ulu.

    Faailoga o le faʻaalia mai o utu i luga o le ulu

    A i ai ni masalosaloga ua maua ai le utu, vaavaai mo faailoga o latou nofoaga. O nisi taimi e mafai ai ona faʻamalamalamaina le pediculosis i le i ai o le vevela i nisi nofoaga. Faatasi ai ma se malosi faʻamaʻi, e te le tau siakiina pe o i ai ni utu, talu ai o le i ai o nits avea maitauina i le lavalava mata, ma faatasi ai ma sina feololo o le lauulu, o iniseti o le a vaaia.

    O tagata e mafai ona faʻasigaina e namu ma le matauina. Mo le puipuia oe lava, muamua e tatau ona e mauaina poʻo a faʻailoga o le faʻaalia mai o le ulu kutu.

    Itu i luga o le maʻilaʻulu

    O le mea taua lea o siama. E le vave amata ona mimilo i le nofoaga o le u, ae, 10-15 minute talu ona tui le paʻu ile mea e maua ai le gutu. O le faʻatuai e mafua mai i le mea moni o le iniseti muamua tuiina se vailaʻau o se ituaiga faʻapitoa. E tuʻu faʻafuaseʻi le nofoaga o loʻutuʻu, seisi mea, e i ai le faʻaititia o le toto faʻapipiʻi.

    Peitai, o lenei enzyme e faʻailoa mai ai se faʻamaʻi teteʻe i tagata. O le mea ua tupu, ua tupu le vevela. Faatasi ai ma se vaivai siama, o faʻailoga o le pediculosis e le o vaaia, talu ai o nofoaga o le umu o loʻo vale lava. Mo lenei mafuaʻaga, pe a fai o le paʻu i le mea o faʻafesoʻotaʻi mataga, le tagata matua ma le tamaititi faia lenei tali mo masani maosiosia.

    I le faaopoopo atu, ma le feololo lava ia feololo siama, e maua i utu i nofoaga latalata i le ua ma tua o taliga.

    A o latou faʻateleina, o le namu sasaina i luga uma o le ulu. O le mea ua tupu, ua atili ai ona faʻaalia mai faʻailoga o aisi, talu ai ua le alu le mataga ma ua malo uma le ulu. Afai e aliali mai ia faʻailoga e oʻo lava ile po ma vave ona maeʻa, ona mafai lea ona masalomia le atinaʻeina o le ulu.

    Le faʻatupuina ole paʻu, iʻuga e oʻona

    E ui lava i le laiti o le gutu apalai o iniseti, i luga o fesoʻotaʻiga latou te tuua laʻititi نقطu o lanu mumu. Afai e tele naua o fualaʻau, o nei faʻailoga o le pediculosis sili atu ona malosi, aemaise lava, o nofoaga o le umuga tuʻufaʻatasia i nofoaga tutusa.

    Ole afaina tele e mafua ai ona selu e le tagata ia vaega. O le mea lea, o le vaega pito i luga o le paʻu ua suia, lea e mafua ai le faʻatulagaina o fasi. Faʻailoga faʻailoga i luga o le ulu e le faʻatapulaʻaina le mea lea, aua o lanu lanumoana poʻo le efuefu faʻailoga e ono aliali mai ile paʻu.

    Meaola o namu

    Pediculosis o se faamaʻi e mafua mai i le toto-susu iniseti o tele ituaiga:

    O le mea taua o nei mea namu e eseese i latou lava - o latou nofoaga ma faʻamoega fuamoa. E i ai foi sina eseesega i le fausaga o le tino. A o le ala o le ola, ia e tutusa mo ituaiga uma. E naʻo tagata.

    O le mea lea, o le fesili o fea e sau ai lice ma nits mai i tagata muamua, e na o le tasi le tali - ma latalata vavalalata ma le aafia. O iniseti e faatatau i lavalava, lapoʻa ma e lanu efuefu. Na latou folasia fuamoa i 'ie o laei, gagau o le paʻu o le tagata ma luga o le pulou o lauulu.

    O paʻu o ofu o iniseti e tigaina i vaega o le paʻu e faʻafesoʻotaʻi ai le tagamea. Latou te tau atu i le faʻatulagaina o mageso i le foliga o tamaʻi pulu poʻo nodules, faʻatasi ai ma le matuitui o le vevela. O lauulu e ola i luga o le ulu. O namu nei o loʻo i ai se tamai nifo e leai ni apaʻau e atagia ai le toto o tagata.

    Ui o latou tagata ma inu lona toto, latou te maua se lanu enaena. Tasi le tagata 'ai tusa o le 5 taimi i le aso ma taʻi 10 fuamoa. E faapipiiina nits i le lauulu ma se mea faalilolilo e maalili i le ea, mausali faia le larva.

    O le mea lea, na o latou e mafai ona aveʻesea faʻaaoga faʻapitoa tapenapenaga poʻo le faʻainisinia, selu ma se selu uʻamea masani.

    O le auala o le suiga mai se larva i le tagata matua louse faia i totonu o le masina. O le averesi ola o le namu o le tutusa. O alasi ma moa e ola i le itupa o vai, o le perineum ma le puʻe, e le masani ona maua i le 'ava ma le migi.

    O i latou o se tasi o le laiti i totonu o namu o lenei vaega ma pipiʻi i le paʻu faʻatasi ai ma le fesoasoani faʻapitoa o fulufulu foliga foliga. O latou uu e tau atu i le foliga mai o lanu enaena ninii po o gutu ma mafua ai ogaoga le vevela.

    Foliga Vaaia

    E matua faigata lava mo se tagata e leʻi tupu muamua le faʻafitauli ole ulu ulu e malamalama pe faʻafefea ona iloa lice. E le gata i lea, o lenei namu, e mafai ona aofia ai i ituaiga eseese. E i ai nisi faʻailoga lautele e mafai ai ona iloa ai ua matua osofaʻia oe e le utu.

    Lice o ituaiga eseese o le toto-susu iniseti o tele laiti laititi ma sili ona vaivai ma malosi lima (i le aofaiga o tolu paga). I pito o nei vae o loʻo iai ni faʻamau e faʻatagaina le namu e taofi lona tino i luga o le laulu poʻo paʻu o se tagata. O kulimi kulimi e taʻua o nits.

    O lenei mea o loʻo pipiʻi faʻaalia e le gata i le malosi maualuga, ae faʻapea foʻi ma le teteʻe atu i le faʻamaapeina i le vai poʻo vailaau. Ma afai e le faigata ona aveese lice matutua, ona umi lea o le tau faasaga i '' nits.

    E faʻafefea la e se tasi ona iloa le i ai o le tagata i leisi meaola? O le a tatou talanoa e uiga i lenei i lalo. Manaia le mea lea! O mata o utu e leʻi atiaʻe atoatoa, ma o lea la e leai se latou faʻataʻitaʻiga gaioiga. I le vanimonimo, o nei iniseti e faʻasino i le faʻaaogaina o antena o loʻo i luma (ma faʻasino i luma).

    Ulu ulu

    Malamalama e pei o se tagata gaogao foliga e taua tele mo le amataina togafitiga i le taimi. Ulu ulu o ai i le sili ona masani ituaiga o lenei ituaiga o namu.

    O utu e nonofo i le papala ua faʻailoaina e le tele o faʻailoga o le i ai:

      Lulu mafola tino, e le sili atu ile 4 mm le umi.

    E ui lava, faʻatusatusa i lavalava ma le utu faʻamalositino, o le tino tele o lenei subspesies e sili tele.

    O le faʻagasologa atoa o le gaioiga taua o le namu amata ma gata i luga o le ulu o le tagata (o le mea moni, o le mea lea, o le igoa talafeagai na tuʻuina atu i lenei ituaiga).

  • Ona o le tino lapoʻa o tino, matutua utu ulu manino manino i le lauulu i luga o vaaia vaaia.
  • O le lanu o le ulu lulu tino e ono enaena, efuefu pe samasama. Ae o le tele o taimi i le tulaga masani, o le tino iniseti ua i ai se faʻapitoa manino, ma a uma ona faʻamalieina ma le toto e avea mumu pe enaena.
  • I luga o itu o le tino o loʻo iai ni togi pogisa e masani lava ma latalata ane le tasi i le isi.
  • O le fausaga faʻapitoa o vae e le faʻatagaina ai oʻo i le ulu o namu e faʻapipiiina i soʻo se mea vagana le manava.

    O le nofoaga o 'au e masani lava i luga o le ua ma tua o taliga, i le mea o le paʻu e tele maaleale ma faigofie ona sua.

    Ina ia aveʻese le utu mai le ulu, ua fautuaina e fomai le faʻaaogaina o vailaʻau, e pei o tautatala ma uʻamea.

    O ofu e faʻalavelave

    E tuueseese, e taua le mafaufau i le fesili pe faʻapefea foliga o lavalava luse. E sili atu i le masani ai ae naʻo le umi o le tumama.

    O mea iloga iloga o lenei namu e taʻua:

    • O se tino e leai ni apaʻau o se foliga faʻaletonu, ma se pogisa faʻataʻamilomilo i itu.
    • Lanu samasama-paʻepaʻe lanu.
    • Sensitive antennae, sui le iniseti vaaia gaioiga.
    • Nofoaga i totonu o gaugau, taga ma le lavalava o ofu.
    • Lelei le faapalepale o taimi puʻupuʻu malulu.

    E tutusa ma namu, ma e iloga i le i ai i luga o le paʻu o mumu ma ogaoga gatal tubercles. E ono tupu mai se faʻafitauli matuiā ona e oʻo ile ofu o laila.

    E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faʻamatalaga o laʻau tino e tali tutusa ma le foliga o loʻo avea ma ulu ulu. Pau lava le eseesega o le manava i nei tagata e pei spindle foliga ma sina lapoʻa nai lo i le ulu utu. Ile auala lea, e talitutusa lava le papasite ma pulu, ae latou te le mafai ona nunumiina i latou, aua e le iloa e anufe ona oso.

    Faanoa Fale

    Vaʻavaʻai i luga o le ata o luga o lice aisa, e mafai ona e vaʻaia e laʻititi teisi ma puʻupuʻu i le tele nai lo le ulu ma le ulu ituaiga eseese o namu. Ma o le faʻatulagaga tino e fai si ese.

    O lenei tagata o loʻo faʻailoaina i le squat, ma o foliga o lona tino e pei o se talita. O le iloga o lenei ituaiga o namu e le faigata pe a e iloa tonu pe faʻapefea foliga o le umu. O loʻo fuafua i nei faailoga:

    1. O se tamai tino e pei o se talipupuni po o se paa foliga. Ua faamafolafola i lalo, ei ai le taimane foliga.
    2. Vaʻai le ulu ma se vaega le tauau i le lautele
    3. Tolu paga o pupuʻu puʻupuʻu ma malosi, lea e sili atu ona toʻatele nai lo tagata taʻitoʻatasi e fai ma sui o le ulu poʻo le tino ituaiga o utu.
    4. Pasia. E le pei o ituaiga muamua o lice na faamatalaina i luga, o le alaga puʻelea e masani ona le gaoioi mai lea nofoaga i lea nofoaga, ma o lea e sili atu faigata e iloa ai lona i ai.
    5. O le tino lanu o se tagata e mafai ona ese mai pulu i enaena.
    6. Le i ai o ni auvae tuputupu ae i vae taitasi.
    7. Faʻateleina o itu i le itu o le cvex abdomen.
    8. Anetena ua faʻasino atu i itu (mo le faʻatusatusaga, i ulu ulu e faʻasino atu i luma) E mafua mai i le mea moni o iniseti o lenei ituaiga e le manaʻomia le feosofi i luga o lauulu, latou na ona siitia i luga o le paʻu.

    Nits - o loʻo taʻua o fuamoa fuamoa o soʻo se ituaiga. Ile tulaga, latou te tali tutusa ma le tasi ile isi, ae e iai lava eseesega. Ina ia vave iloa le i ai o namu, e tatau ona e iloa e le gata pe faʻapefea foliga o le luse, ae ma faʻapitoa foi e ala i mea e faʻaaoga e nits:

    • O fuamoa (nits) o manava o le tino e iloga i le umi e oʻo atu i le 0.5 mm ma le umi lona foliga. O tamaʻitaʻi o le namu faʻataʻatitia latou i le mafiafia o laei, ma o lea e masani ona faigata ona iloa le fuamoa.
    • E tatau foi ona e iloa pe faʻapefea foliga o lits nits.

    E laʻititi lo latou tele, aua le sili atu i le 0.8 mm lona umi. E iloga ia i se paolo māmā, ma i le taimi muamua (seia oʻo ina matutua le larva) e foliga mai o loʻo i ai le mativa i le laulu, po o oneone na sasaa iina. A o latou tuputupu aʻe, o pogisa e pogisa, faʻateleina i le tele. E mafua lea ona o le toto toto a o le ua aʻafia.

    E iloga latou i le lanu uliuli ma le pito faʻaoso le foliga foliga e tutusa ma le faʻamaluluina. Parasites maua latou fuamoa i luga o le ulu, latalata lava i le paʻu. Vaʻavaʻai i ata o utu ma nits parasitating i luga o le pubis, o le tele o tagata faʻataʻitaʻia tele tagata, o meaʻai, e mafai ona e vaai gofie.

    O le mea moni, i le tele o ata laupepa aile o loʻo faʻaalia i se tele lapoa, o lea, i sina masalosalo, e tatau ona faia se suʻesuʻega sili atu.

    Manatua o foliga o lice i luga o le tino faʻaalia ai le maualalo tulaga o le tumama faʻatonuga poʻo latou atoa toesea.

    Nofoaga e ala i ai namu

    E le o tagata uma e iloa o meaola faalafua e le gata i luga o le ulu o se tagata. O lo latou nofoaga amata lava faʻalagolago i ituaiga o iniseti. E fautuaina le iloa latou te ese mai le tasi i le isi ina ia mafai ai ona maua ni foliga foliga.

    I le aofaʻi atoa, e ova ma le 500 ituaiga faʻamaʻi. Ae na o le lua e pipii i luga o le tagata - pagic ma tagata. E le gata i lea, e i ai foi ofu ma ulu. Ae ua na o ni subspesies o le muamua tagata sui. O lo latou uiga ese e mafai ai ona latou i ai i le tagata.

    E le fetaui tino o isi mamalia. E le aofia ai ni manuki. O fagafao e avea ma moli oa latou lava ituaiga.

    O le mea lea, e mafai ona tatou aafia i le pediculosis e ala i seisi tagata.O le tutusa o soʻo se ituaiga o siama tagata e aofia ai mea nei: o le taimi atoa o lo latou tuputupu aʻe mai le fanau mai ma le toe gaosia i le oti e tupu i luga o le tino o le talimalo poʻo latalata atu - i le moega, luga o laei.

    Latou te fafagaina le toto, o tagata taʻitoʻatasi e taʻitasi taimi i le aso, e le pei o isi susu-susu.

    E faʻafefea ona aliaʻi mataʻi ile papala

    E ese mai i talitonuga lauiloa, saienitisi finau: o lice e le iloa ona oso pe lele. Ae faʻafefea la ona faʻaali i totonu o lauulu? Parasites vave vave tolotolo mai i luga o le ulu o se tagata ua aʻafia i se soifua maloloina. Naʻo le toʻatasi le tagata na mafai ona tupu le aiga atoa. O le mea taua o le i ai o se faʻafesoʻotaʻi tuʻu sao ma se ulu fou!

    Afai e te leʻi mauaina ni tagata taʻitoʻatasi i luga o lou ulu, ae e te fiafia i le fesili pe o fea na sau ai le 'upega, o lona uiga e te leʻi vaʻai lava i se tagata matua o iniseti. O oso ea loʻu laulu i aʻu lava? Leai lava. Na o le fafine e mafai ona faʻapipiʻi i latou i le lauulu.

    1. I se tagata matua, e mafai ona aliali mai i se tamaititi i le taimi o taʻaloga soofaatasi ma pe a faʻaaogaina se tasi aluga mo le lua.
    2. O manu e masani ai o manu feai i nofoaga tumu i tulaga le mama. Mo se faʻataʻitaʻiga, falepuipui, tolauapiga malae, potu nofoia mo po mo tagata sulufaʻi ma isi nofoaga faʻapitoa.
    3. I le lautele femalagaaiga mafai ona e nofo i lalo o se tagata tu. Ma mai i lea mea se lauulu ma nits mafai ona pa'ū i luga o lou ulu. Se tagata matua e fofoa ma fatuina lona lava aiga.

    Aua le ofuina ni pulou a le isi ae tiaʻi le selu o se isi tagata. E mafai ona tumau i luga o se iniseti ma nits, o le a fiafia nofoia i luga o le tino o le tagata.

    Fea i le moega o se louse

    Tusa pe masani ona e suiina moega ma tausi mama atoatoa, e le sefeina oe mai ofu o manu. O fea e sau ai ie lino mai le olaga o le tagata?

    A o taumafai i mea i fale oloa ma e oo lava i faleoloa faiga, e mafai ona afaina oe i nits. Afai o se tagata taumafai i luga o se pusa puipui i luma o oe, oe mautinoa mautinoa o le a feagai ma lenei faafitauli. O se lapataiga faapitoa e tatau ona faia ma lima-lima.

    O feʻaveaʻiga faitele o se tasi o mafuaaga o le maua o le lia.

    I minibus, tatou te latalata tele ile tasi i le isi, o lea e faigofie ai ona feosofi i se iniseti i lavalava o se isi tagata. I nofoaafi, matou te faia se moega, ma le talitonuina e mama, ae o le mea moni, tatou masani ona aumai ni faʻamaʻi laiti mai se malaga.

    Faletalimalo e saunia a latou lava ie lino.

    E tatau ona faʻamamaina ma faʻamamaina seʻi vagana le fufuluina. Ae mai le tulaga o le faʻalapotopotoga o lona uiga tele. O teine ​​le talitonu faʻamoemoe e le mafai ona matauina le namu i totonu o le ie o le ie afu, o le lolo i le va o le momi. O le mea ua tupu, ua maua e le namu se 'au fou ma alu i lona fale.

    Matafaga ma le vaitaʻele. Eseese koneseti o loʻo malolo i luga o le sami.

    Ia faaeteete i nofoaga faitele. Aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma tagata e le masani ai ma uiga faʻapitoa.

    O fea e sau ai utu faʻalu?

    E tusa i fuainumera, o tamaloloa e i ai papasi papalagi sili atu nai lo fafine. O lenei ona o latou tino tino lauulu e sili atu tele. Parasites solo lemu i luga o lauulu lauulu, pectoral, gluteal. Na faasolosolo malie ona mafai ona latou aveina e oo lava i lauulu mata, moge ma le ava.

    O fea e sau ai iniseti?

    1. A uma ona taumafai i ofu o se isi tagata, o le iniseti atonu e tumau i luga o lou tino.
    2. Afai e te faʻaalu lou po i le moega o se tagata ua aʻafia, e mafai ona avea oe ma pule fou o meaola laiti.
    3. Faʻafeiloaʻi ma tagata i femalagaʻiga lautele.
    4. Feusuaiga faʻafeiloaʻi ma se tagata maʻi alu atu ai i foliga vaaia o meaola oona i se tagata soifua maloloina.
    5. A o le faʻaaogaina ose mea e te faʻaaogaina e oe lava.

    Faʻailoa: e le ola le 'aʻai o papala i le vai o le siʻosiʻomaga. O le mea lea, faʻamaʻi i totonu o le taele, o vaitaʻele e le mafai. Aua le faʻaaogaina le kesi, pefu, dichlorvos e faʻatau ai le utu. E taitai atu i vailaau susunuina i luga o le tino.

    Faʻaiuga

    Seia oʻo mai i lenei aso, le auala autu e faʻailoa ai pediculosis tumau pea se suʻesuʻega masani. Le iai o tagata ola faʻamaonia e faʻamaonia le maʻi suka.Afai o le tamaititi na o ia nits, e le o se faʻailoga lea o le faʻamaʻi ma e le mafai ona faʻaaogaina le mea taua mo le faʻateʻaina o ia mai le au.

    Peitai, o le tele o taimi pe a iloa ai nits, o se fomaʻi faʻataʻitaʻi fomaʻi faia se suʻesuʻega aveeseina se tamaititi mai asiasiga i se aʻoga faataʻitaʻi ma lafoina o ia i se fomaʻi faʻapitoa.

    I le ofisa o le fomaʻi, e mafai foi ona faia se suʻesuʻega faaopoopo i le faʻaaogaina o le moli Wood, i ave o ia iniseti ola faʻapolopolo se pupula papaʻe, ma atigi nits ua faʻapepaʻe ai le lanu efuefu.

    Faatasi ai ma le atinaʻeina o utu matala i luga o fulufulu mata ma laulu mata, e mafai ona latou vaʻaia e faʻaaoga se moli moli. E faʻatagaina oe ona e saʻo le faʻamaoniga o le iai o iniseti ola ma a latou fuamoa e ala i le suʻesuʻeina o le laulu ma mea e maua ai e i latou lava i lalo o se tioata faʻalauteleina poʻo le microscope. O auala faʻaigoaina faʻaonapo (faʻapipiʻi dermatoscopy) faʻatagaina oe e pueina ata ma ata vitio o utu i lalo o faʻalauteleina, lea e faʻamaonia ai le faʻailoaina.

    O le taua e faasaga i utu e aofia ai vaega nei:

    • aveeseina o iniseti, inisinia
    • le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa e fasioti ai utu,
    • suesueina o tagata o loʻo fesoʻotaʻi ma le gasegase ma, pe a tatau ai, o latou togafitiga,
    • puleaina o meaola faalafua - aveesea o iniseti mai mea tau fale, mai lavalava, ma isi.

    E tatau ona e iloa o vailaʻau togafitiga o le ulu e faʻafetaui i tina maʻitaga, fanau laiti (ma nisi tuʻusaunoaga), faʻapea foʻi ma tagata mamaʻi o maʻi paʻu.

    I ia tagata maʻi, o le faʻaogaina faʻaogaina o nits ma le utu e faʻaaoga - selu ese le faʻaaogaina o le selu uamea masani, tipiina po o le tafiina o lauulu.

    E pipii i ai lia i le lauulu, ina ia faʻafaigofie lo latou selu, muamua e tatau ona fufulu lou laulu e faʻaaoga ai soʻo se lauulu. O le a faʻamalamalamaina le laulu ma fuamoa o le a vavae ese sili faigofie.

    Lē faʻatau vailaau metotia o le togafitia ulu lice

    Ole togafiti ole pediculosis ile fale e le mafai ona ofi atu ile fale talavai e ala ile faʻaaogaina ole auala tuai - ole paluga ole fasimoli ma suauu. O le 10 kalama o le tagamea faʻamamago o loʻo faʻamumuina i luga o se mea ninii ma faʻamalamalamaina lelei ile afa ipu vai, o loʻo faʻaopopo ai i luga o le sipuni suauu le atoatoa.

    O lenei emulsi e faʻaogaina i le lauulu ma se vavae faʻapipiʻi faʻaeteete, puipuia mata. O le ulu e fusi mau ma le palasitika sikafu ma taofia mo le 30 minute. Ona fufuluina lelei le lauulu i le laupepa ma fufulu ma laʻau laʻau ua faʻamaligiina i le vai 1: 1 ma faʻamafanafana.

    E tatau ona e malamalama o le suauu suauu e matua oona. O aso nei, pe a fai e tele vailaʻau taugofie, o le faʻaaogaina o "folk" fua faatatau mo le pediculosis e tatau ona faʻatulagaina. O le isi togafiti saogalemu "tagata" o le ta fasimoli.

    A maeʻa ona faʻamamaina, le lauulu e tatau ona ufiufi i le suauʻu suauu ma tuu le tu mo le 30 minute, ona fufuluina lea ile vai ma le vineta. E manaʻomia le tuʻuina i le mama faʻamamaina poʻo se togafitiga lelei o pulou.

    Combs, lauulu ulu e tatau ona teuina i se vailaau. O ieafu, aluga aluga, ie ufi o ie, solo, mea e fai ai meafale, kapeta kapeti, nofoa taʻavale, mea e tatau ona fufuluina.

    Faʻafefea ona aveeseina le ulu ulu mafua mai ulu ulu

    E fufuluina le tino ma le ulu ma ufiufi atoa i vailaʻau anti-pedicular. O lavalava ma ie moega ua tuu i totonu o le ogaumu mo le 30 minute ile vevela o 65 ° C pe i totonu o se potu faʻamama, lea o loʻo tuʻufaʻatasia aʻafiaga o le maualuga o le vevela ma vailaau (vaeluaga uila-formalin).

    A faʻapea o loʻo togafitia le tagata gasegase ile fale pe a iloa le pediculosis, ona susu ai lea o le ie lino mo le 30 minute, faʻatofuina atoa i totonu o le vai, ona tunu ai lea mo le 20 minute ma le faʻaopopo o le soda ash.

    O ofu i fafo e le mafai ona tunu ua faʻaʻupegaina i le uʻamea vevela, uaʻi faapitoa ile gaugau ma leʻi.

    Afai mo nisi mafuaaga e le faia ai le pulou ma lavalava, e tatau ona afifi i totonu o le polyethylene ma tuu i totonu o se nofoaga e le mafai ona ulufale atu mo 2 vaiaso, sili i le malulu. E mafai ona e faʻamago mea i le la i le taimi tutusa.I le taimi lea, o le a mate.

    Pediculosis vailaau

    E sili le faʻaaoga o auala na faʻatau i le fale talavai e faʻateʻa ai le utu. Tele vailaau oona nei ua aofia ai mea nei:

    O Permethrin o se vaega o le Nittifor solution, Nyx cream, emulsion and Medifox gel, Para-plus aerosol (gabungan), Veda ma Veda-2 shampoos, NOC shampoo, Khigiya solution. Pyrethrin o se vaega o le tuʻufaʻatasia aerosol Spray-pax.

    Phenotrin e maua i le ituaiga o Anti-bit liquid fasimoli, Itax ma Parasidosis suavai, Bean ma Phenolone lions, Sumitrin shampoo, malathion emulsions ma Pedilin gel, gabungan Para-plus aerosol.

    O sauniuniga ma mea taua e maua ai: Pediculen-Ultra aerosol ma Lavinal spray. O ni isi tapenaga o loʻo iai le suauu Clearol - Paranit (shampoo, lotion, aerosol), Nyuda aerosol.

    O se vailaʻau aoga o iai le afaina ai nits, larva ma tagata matutua utu. A maeʻa ona faʻapipiʻi ile paʻu, e faʻasolosolo malie i lona lauulu, pe a faʻaaogaina ona o le le aoga. O le mea lea, Knicks e leai se aoga itu.

    Togafitiga o le uluulu ma le ulu ulu faʻaaogaina Knicks kulimi:

    1. fufulu lou lauulu i le laupepa ma faʻamago i se solo,
    2. lulu le fagu ma faaaoga ma le agalelei le kulimi i luga o le ulu ma le laulu i lo latou umi atoa, aemaise lava togafiti ma le faaeteete le paʻu i tua o taliga ma i tua o le ulu,
    3. alu mo le 10 minute
    4. fufulu mama lauulu ma faʻamago ile solo ile solo,
    5. selu le lauulu susu o le selu aofia ai,
    6. a talafeagai, toe fai le togafitiga pe a uma le vaiaso.

    Nyx Cream e mafai ona faʻaaogaina i tagata matutua ma tamaiti, amata mai le tausaga o le 6 masina. E le afaina le tagata o loʻo i ai le faʻaletonu o le ate ma fatugaʻo. Pei ona faatonuina mai e le fomaʻi, e mafai ona faʻaaogaina lea vailaʻau i fafine maʻitaga, i le taimi faʻasusu ma i tamaiti i lalo o 6 masina le matutua, ae faia lenei pe a talafeagai uma.

    O gaioiga le maʻalofia e i ai o le vailaʻau e aofia ai le solia le tumau o le maʻaleʻale o le paʻu ma lona ita, faʻaalia i le fulafula, mu, mumu, ma foliga o se paʻu paʻu.

    E mafai ona aliali mai aʻafiaga. E le mafai ona faʻaaogaina le mea faigaluega mo lona le faapalepale, faʻapea foʻi mo dermatitis o le uluulu. Ina ua maeʻa le talosaga muamua, fofo tupu i le sili atu i le 90% o tagata gasegase.

    Tuufaatasi aerosol o loo i ai malathion, permethrin ma piperonylabutoxide. E foloina i luga o le ulu ma le lauulu, teuina mo le 10 minute ma fufuluina i le laupepa, ina ua maeʻa ona selu le laulu ma se selu. E faʻapalepale lelei le vailaʻau, naʻo taimi uma e mafua ai sina mimilo o le ulu.

    Ae o loʻo faʻailoaina lea i tagata maʻi foma ma tamaiti i lalo ole 2.5 tausaga le matutua. I le taimi o maitaga, e mafai ona faʻaogaina ma le faʻaeteete tele, e pei ona faatonuina mai e se fomaʻi. Taugofie, ae toeitiiti lava a aoga tele o se fofo mo pediculosis o le hellebore.

    Ona fufuluina lea o le lauulu ma selu ese lice. Ole gaioiga e toe fai ile aso, pe a tatau ai - ile vaiaso. E faʻasaina le faʻaogaina o le oloa ile faʻasusuina ole pepe. I le taimi o maitaga, e mafai ona faʻaogaina ma le faʻaeteete.

    Auala e Faʻaliliuina ai Fua

    E tele auala e lafoaʻi ai utu. O le mea autu ma taʻimua i le faʻasalalauina o utu o le latalata tino faʻaletagata o loʻo aʻafia ma aafia. Lice i luga o le ulu foliga, mo se faʻataʻitaʻiga, i kisi, feusuaiga, taʻaloga soofaatasi, fagatuaga, ma isi tulaga o le paʻi atu i le ulu o le tasi tagata ma le ulu o le isi.

    E taua ona manatuaina ituaiga eseese o utu ma foliga o ituaiga taʻitasi. Ava alafua ma le tino e aliali mai mo mafuaaga teisi ese mai na o ulu ulu.

    Lice i tamaiti e masani ona aliali mai ma taʻaloga soʻofaʻatasi, fusuʻaga faifai pea, ma faʻatasi ai ma fesoʻotaʻiga tuʻusaʻo. O faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai o siama i vaega o tamaiti faʻasalalau le malamalama uila vave.

    E taua le malamalama o mafuaʻaga mo le foliga mai o utu i tamaiti e le masani ona aofia ai i lo latou solia o nisi tulafono tumama: o namu e faigofie ona aʻafia tamaiti i le ulu mama ma i latou e leʻi leva ona fufuluina.

    Lice o nisi taimi maua mai i nisi auala auala. Mo se faʻataʻitaʻiga, o mafuaʻaga o ulu o utu atonu:

    • fesiitai ole iniseti matutua, nymphs ma nits e ala ile fetufaaʻi selu, solo ma aluga.
    • Taele i faletaele poʻo taʻele e aunoa ma le suia o le vai ile va o le taʻele. E faigofie ona tolopoina e Lice i totonu o le vai ma e mafai ona faia e aunoa ma le okesene mo se taimi umi, o le tele lea o namu e mafai ona aau i totonu o le faletaele pe a uma le tagata mataga.
    • Fetufaaʻi pulou, ae maise pulou fulu. I totonu oi latou, lice atonu e le iloa iloga i le va o tagata laulu ma fulu i luga o le pulou ma tumau i luga o le ulu ulu lava pe a uma ona ofuina.

    O le vitio o loʻo i lalo e faʻamatala auiliili pe faʻafefea ona aliali mai lice i se tagata ma o le a lenei mea e mafai ona taʻitaʻia:

    Linen lice amata toetoe a aunoa ma le laiga e ala i lavalava. O tulaga o lo latou lafoina i le taimi faʻafesoʻotaʻi tino o se tuusaunoaga. E seasea foi tupu le sosolo i uta ma fale. O le ie lino ua manatu o le soa autu o fesoasoaniga agaalofa ma taua: o le tele o taimi nei utu e maua i tolauapiga tolauapiga, i totonu o tramps ma fitafita.

    O nisi taimi e maua ai i se lyuli e maua ai utu i le taimi lava na maeʻa ai feusuaʻiga. Ae o lenei mea e sili atu ona faʻailoga o le utu a tagata alualu i luga ole tino: i luga o le tino o le tagata, latou te nonofo tele i luga o le pubis ma i le faʻaʻi. E le faʻateʻia foʻi ona o nisi taimi, e taʻua ai le kiona i se maʻi o faʻamaʻi.

    Ua tele foi taimi o matauina tulaga na aliaʻe mai utu ua aliali mai ina ua maeʻa aau i totonu o nofoaga faanatura. Le tele o na mea muamua i ova tagata o Initia, Cambodia ma Laos. Mai ia aau uma, e matala ia e sili ona sosolo i le vai. I lenei tulaga, o le tulaga lamatia sili o le mea moni lea a maeʻa se fesiitaiga, lice e masani ona aliali mai i tamaiti, ma o nisi taimi i nofoaga e le masani ai ia i latou: i luga o laulu mata, fulufulu mata ma ulu.

    Moli mo faʻafefiloi Hygia

    O loʻo i ai le permethrin - o se tasi o auala sili ona aoga e feteʻenaʻi ai nei maʻi. E faʻamau i lauulu susu, e taʻi 20 minute le fufuluina, ona fufulu ese lea ma le vai. O le lauulu e selu e selu. E mafai ona talia lelei le mea faigaluega, ae mafai ona faʻaaoga i le fanau, amata mai le 5 tausaga.

    Talanoa masani e uiga i le aoga o aneti-pedicular fualaau faasaina, e tatau ona maitauina e faalagolago tele i le sao togafitiga. I nisi tulaga, e le fesoasoani le mea faigaluega, ona toe faia foi lea o le togafitiga.

    E le manaʻomia le vailaʻau e tasi e sili atu nai lo le 3 taimi, e sili atu le suia i se isi vailaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, ma eseʻese mea aoga. A maeʻa togafitiga mai le utu ma le fomaʻi, ona faʻatagaina lea o le tamaititi i le 'au pe a uma le 2 aso.

    Tamaiti o le vaega autu o lamatiaga

    O tamaiti e iloga i le faʻateleina o siama i le utu. E tele mafuaaga mo lenei:

    • le lava le tuiina o tomai faʻapitoa - utu i tamaiti e masani ona aliali mai pe a uma ona faʻasoa tutusa lavalava, moega, meataʻalo.
    • O le naunautaiga e latalata vavalalata - fusi, mimita, taʻaloga ma faʻafesoʻotaʻi masani o ulu e matua masani lava mo tamaiti. I lalo o ia tulaga, utu i tamaiti amata vave ma sosolo tusa lava pe latou te le o matua matauina i le faʻavae autu o namu.
    • Ole naunautaiga tele ma faʻatele taimi o le fesoʻotaʻiga ma tupulaga, o le lautele, o le lio o fesoʻotaʻiga i totonu o tamaiti e lautele atu nai lo tagata matutua, ma o le ono mafai e tamaiti e masani ai o le a avea ma "tulimataʻi" sili atu maualuga. O le mafuaʻaga lena e aliaʻi ai fualaʻau i fanau i le tele o tulaga, tusa lava poʻo a tulaga o loʻo iai matua.

    I se faʻaopopoga, o le mafuaʻaga e ala ai ona aliaʻe foliga i tamaiti e sili atu nai lo tagata matutua, o le maualalo filifiliga o tamaiti i filifiliga o ē masani.E tutusa lava le faigofie ona fesoʻotaʻi o tamaiti ma uo lelei, ma i latou o loʻo soifua matitiva ile tumama ma o loʻo iai foi ma togafiti.

    O le mafuaaga mo le faʻaalia mai o utu i tamaiti laiti e mafai ona avea ma masani masani - e mafai ona afaina se tamaititi mai se tina maʻi. E mautinoa lava o le a le mafai ona aloese mai lenei fesoʻotaʻiga, ma e faʻalagolago i le auala o loʻo agaʻi atu ai le tina lava ia i le mataupu o le mautinoa o lona saogalemu.

    Lelei tulaga mo le sosolo o utu

    Taua mafuaʻaga mo le faʻaalia mai o utu i se numera tele o tagata aofia ai ma le fesoʻotaʻi agafesoʻotaʻi ma le tumama o loʻo soifua ai tagata. O le mea lea e iloa ai le mafuaʻaga o utu o loʻo taatele i atunuʻu atinae o aso nei.

    O le salalau atu o maʻi papala ma faʻamaʻi na mafua ai ona faʻalauiloaina e vaega nei ma mafuaʻaga o utu i tagata:

    • maualalo aganuu tulaga o sosaiete atoa, le lava tulafono faavae o le saʻo tagata tumama
    • le faʻatagaina o le feusuaʻiga, o le tele o mafuaʻaga
    • mautu ma lelei fausia ma faʻavae vaega ma tagata o tagata. Ona o le faʻaititia o pa puipui i ia vaega ma, o se taunuuga, kisi, fusi, ma isi faʻafesoʻotaʻiga tino ua talia e pei ona masani ai, o utu e tele na tele ma sosolo i se saoasaoa tele.
    • O tulaga o loʻo fesoasoani i le tuʻufaʻatasia o le toatele o tagata - i falepuipui, tolauapiga, tolauapiga, tolauapiga lice, lice κράτηaina mo tagata taʻitoʻatasi foliga mai i le faʻasologa o mea - e matua faigata tele e aloese mai le fesoʻotaʻi ma tagata afaina poʻo a latou mea tau fale.

    I se tulaga lautele, i le lalolagi, utu i luga o le ulu e masani ona aliali mai i tagata i le taumalulu, pe a o le tele o taimi le faitau aofai o tagata e faʻaalu i totonu o fale i se vavalalata vavalalata fesoʻotaʻi ma le tasi ma le isi. I atunuu e maualuga le tulaga o tagata ola, e maitauina foi isi tumutumu o mata o le ulu: mai le amataga o le tautoulu, pe a oʻo i fanau i le taumafanafana o omai tamaiti i le aʻoga, i le amataga o le tautotogo, pe a amata ona tele tamaiti i luga o auala ma talanoa ma mea e le o ni agafesootai.

    Togafitiga ma togafitiga tagata

    Muamua lava, suʻea le tamaititi lava ia, vaevae uma lauulu i ni vavaega ma, afai o loʻo i ai namu, e mafai ona e maitauina gofie - o se tagata matua e masani ona aapa atu i le umi e tusa ma le fa milimita.

    I le amataga o le pediculosis, togafitiga ma fofo togafitiga tagata e talia lelei, aemaise lava, lea e faatatau i maaleale, uluulu o tamaiti.

    Auala e le aliali mai a utu

    Faʻatasi ai ma metotia o faʻamaʻi ma le utu na faʻamaonia e le saienisi, o loʻo i ai talaʻaga a tagata o loʻo taumafai e faʻamatala pe aisea e aliali mai ai i utu. Faatasi ai ma:

    • “O fatu e mafua mai i neura” o se tala fatu lauiloa, lea e oʻo mai lava i aso nei latou te fiafia e faʻamatala se mataupu o faʻamaʻi pipisi ma le utu.
    • "O latu ua taofia i le tumutumu ma tolotolo atu i fafo ma le vaivai o le puipuiga poʻo mafatiaga ogaoga" - e le itiiti le valea. E le mafai e Lice ona ola i lalo o le paʻu, ma i le tele o taimi, latou te le popole pe o ai na latou tipiina - o se tagata e faʻavaivaia le puipuia o le tino poʻo le soifua maloloina lelei.
    • “E maua e kiki mai maile ma pusi” - o le maile tagata e le mafai ona ola i luga o manu, ma mea e 'ai ai lusi e aafia ai pusi ma maile e le mafai ona' ai tagata. O lea la, o lenei mafuaʻaga mo le tutupu mai o utu i tagata, e le saʻo foi.

    I soo se tulaga, e tusa lava pe o a mafuaʻaga mo le faʻaalia o le ulu lice, ma e tusa lava pe o le a lice foliga i luga o lavalava ma moega, e tatau ona e iloa ni nai faigofie tulafono tulafono o le puipuia, o le a maua ai le faatuatuaina puipuiga mai nei namu.

    Puipuiga e faasaga i utu: auala e aloese ai mai le foliga mai o namu

    E faigofie lava ona faigofie le fesoasoani mo le puipuia o faʻafitauli a le papala.

    • vavalalata vavalalata ma tagata e le masani ai, aemaise i latou o lo latou tulaga faʻaleaganuʻu faʻaosofia nisi masalosalo, e tatau ona aloese mai ai.
    • O le leai o se faʻalavelave feusuaiga o se faʻatuatuaina mautinoa o le ola e aunoa ma utu lolomi ma faʻaititia le tulaga lamatia o ulu ulu siama.
    • Aua le faʻaogaina ni selu a isi tagata, lavalava, moega, fulufulu uʻamea ma vaega uʻamea mo lauulu.

    I tamaiti, e masani lava ona manaʻomia le siakiina o le tulaga o le laulu - e masani lava ona o latou matua afaina, latou te le taʻutino, fefe e tauemuina e tupulaga.

    O uluaʻi faʻailoga o le faʻaalia o utu ua maʻamaʻa, ile amataga e seasea vaivai, faʻapea foʻi le foliga mai ole paʻepaʻe togitogi i luga o le laulu ma 'u i luga o le ulu. I se taimi mulimuli ane, a faʻateleina ni utu, aliaʻe, mageso ma aliali aʻafiaga.

    Afai e aliali mai utu, e te le manaʻomia le tele o mea - faʻatau mea suamalie mai utu i le latalata ane fale talavai pe, sili ona leaga (pe a leai se tupe), ave ni suauu ma faʻamama lelei lou ulu i se tasi o nei oloa, teu i lalo o se taga palasitika mo se itula ma fufulu .

    O nisi taimi, ina ia aveeseina le utu, ua fautuaina e faʻaaoga ni selu uʻamea faʻapitoa. O ia vailaʻau e manaʻomia le umi o le fusuʻaga, ae aloese mai le faʻaaogaina o vailaʻau iniseti, lea e ono talafeagai mo tagata afaina tele mai.

    Tusa lava poʻo le a le latu e aliali mai i tulaga taʻitasi, o auala e tiaʻi mai ai latou e lauiloa ma atiaʻe. Ae sili atu le puipuia mai le faʻamaʻi ia oe ma puipuia oe lava ma e pele ia te ia.

    Fufulu lau lauulu ile fasimoli ma tar ole fasimoli

    Ole tar fasimoli e maualuga lona alkalinity, ona o lenei mea e avea o se lelei siama, aofia ai ma le tau faasaga i utu. Faʻaaogā le fasimoli ta i aso uma seʻia mou ese atu uma. Dustov fasimoli, tutusa i ana meatotino, e tau lelei ma faʻamoe i se taimi puʻupuʻu.

    O le fasimoli efuefu o se mea e matua afaina ai, e le mafai ona faʻaogaina i se tele, i tamaiti ma tagata matutua. A faʻapea e alu le fasimoli i ou mata poʻo le mea manava faʻalilolilo, fufulu vave ile vai ma alu ile fomaʻi mo le suʻega. Aua le faʻaaogaina lenei fasimoli mo tamaiti i lalo ole lima tausaga le matutua.

    O ai ni utu ma o le a le mea leaga latou te faia i tagata?

    Louse - se namu e ola i luga o le ulu. O se iniseti amata ile lapoʻa mai le 0.4 i le 6 mm. Ona o lona laʻititi laititi, e mafai ona faigata tele ona iloatino lona faʻaliliuga tino i luga o le paʻu o le tagata.

    I vailaʻau, o le faʻateʻaina o utu e taʻua o le utu. O le igoa e sau mai le upu Latina "pediculus". Ua iloa le ulaʻi na afaina ai o tatou tua'ʻa, faʻamaonia lea tulaga ile suesueina o toega o tagata anamua. I lipoti o tala faasolopito, o loʻo taua ai ni papasitio tino o loʻo tutupu i taimi o taua ma mala. Lenei le manatu o le faʻasalalauina o le faʻamaʻi e tuʻuaʻia le faʻaleagaina o tulaga tumama.

    E fafaga e Louse le toto o tagata. E avea lea ma mea e feaveaʻi ai ia faʻamaʻi pipisi e pei ole typhoid poʻo le fiva.

    Ua maua e saienitisi o pediculosis i tagata e mafai ona mafua mai i tolu subspesies o utu:

    1. ulu - utu na ola i luga o le ulu,
    2. e ofu - i le lauulu i luga o le tino,
    3. taʻutaʻua - i nofoaga vavalalata.

    TAUA! Ole tele o taimi o faʻamaʻi e aafia ai e ala i fesoʻotaʻiga vavalalata.

    E ui lava i mea moni o kutu e tupu e le gata i tagata, ae faapea foi i le tele o mamalia, e le mafai ona puʻeina mai le maile poʻo pusi, aua o meaola a le manu e iai ona lava vaega o kutu.

    Taʻamilosaga o le ola

    Lice vave tupu. O aso uma, e tuua e le fafine se faʻamau o 10 fuamoa e taua nits i lona laulu. Faatasi ai ma se fausaga faʻapipiʻi faʻapitoa, na ia faʻapipiʻi i ai i le pito i lalo o le lauulu. Ina ua mavae le vaiaso, ua amata ona aliali mai larva. I fafo, latou te foliga mai o se tamai kopi o tagata matutua lice. A maeʻa le isi vaiaso, o le larva avea ma tagata matua, mafai ona tolopo fou nits.

    O le mea lea, i le lua vaiaso, e mafai e le aofaʻi o tagata ona tupu i se vaega atoa e mafai ona oona ai se tagata ma mafua ai ona ogaoga afaina i le tino.

    Fesootai ma se tagata aafia

    O le mafuaaga autu mo le faʻaalia o utu o le faʻafesoʻotaʻi ma se tagata ua aʻafia.Ua lava lava le faʻafesoʻotaʻi ma le gasegase ma le lice ulu i faʻalu tetele, pe i se isi nofoaga o le tumutumu. E mafai ona faia se faʻamaʻi ile vaega ole tino - o le sogi, o se soofaatasi taʻaloga i luga o le malae taʻalo, fusi. O le mea lea, i le tulaga o le pediculosis i le 'au a tamaiti, e feaveaʻi mai le tamaititi i le tamaititi ma uila saoasaoa.

    FAʻAALIGA! E le mafai ona i ai se potoi mea mo se taimi umi e aunoa ma se tagata, talu ai na le mauaina le mea e tasi o meaʻai - toto.

    Mea ma le tausiga oloa

    Lenei auala o faʻamaʻi e seasea taatele, peitaʻi, o mataupu o le lafoina o nits e ala i mea aiga

    E mafai ona maua ni utu pe a uma ona faʻasoa atu:

    • selu
    • solo po o lavalava
    • palanikeke ma aluga
    • pulou, aemaise le fulu
    • oloa mama mama.

    O le puipuia oe lava mai lenei metotia faʻamaʻi e faigofie lava - aua le faʻasoaina lavalava ma mea e tausia ai ma isi tagata. Afai e iai le masalosalo na faaaoga le mea e se tagata maʻi, e tatau ona faia ia vevela togafitiga.

    Tumutumu o nofoaga

    O le loloto o le nonofo ai o tagata, o le maualuga foʻi lea o le maua o maua. Talafaʻasolopito iloa tulaga o faʻamaʻi pipisi i le au sulufai i tolauapiga ma le militeli i le fale puipui. I aso nei, o nofoaga tumutumu e mafai ona avea ma gaioiga tele, faʻalapotopotoga galuega, tolauapiga a tamaiti ma faʻalapotopotoga lautele. O foliga vaaia i nofoaga ia a se tagata ma pediculosis e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi o isi.

    Lice i tamaiti

    O utu na tele na taatele i tamaiti. E tele mafuaaga mo lenei:

    • vavalalata vavalalata le tasi ma le isi - tulaʻi mai o se faʻaiuga o taʻaloga soofaatasi ma fusi,
    • faʻafia o fesoʻotaʻiga ma tupulaga - tamaiti auai i aoga faʻataʻitaʻi ma aʻoga i aso uma, lea e maualuga ai le faʻamoemoe o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi ma lona faʻateleina faʻasalalau,
    • le lava tomai ole soifua maloloina - le faʻaaogaina o selu a isi tagata, meataʻalo, moega ma ie.

    Faʻafefea ona e iloa ai le utu?

    O auga o pediculosis e le aliali mai i le taimi lava o faʻamaʻi, ae naʻo nai aso pe ni vaiaso. E mafua mai i le mea moni o le faʻamaʻi pipisi e le o lice latou lava, ae ma nits, o le atinaʻeina o le luga o le tino o se fou taʻavale aveina taimi.

    Faailoga o siama faʻamaʻi:

    • galu o le ulu - tupu i le taimi ma a maeʻa se sua,
    • nit mauaina - fuamoa fuamoa e tutusa ma sesame ma e pipii i le pito i lalo o le lauulu,
    • popole neura - masani ona tupu i tamaiti i le taimi o le faʻamaʻi,
    • afaina ai le toto - o inisua fulufulu mafai ona mafua ai se aʻafiaga teteʻe,
    • faʻailoga o le umukuka - e mafai ona mauaina i nofoaga matala o le ulu, mo se faʻataʻitaʻiga, latalata i taliga ma laulu mata, faapea foi i totonu o malumalu,
    • selu ma manua leaga - foliga mai ma se tulaga alualu i luma o le faʻamaʻi,
    • fulafula o alatoto ninii - tupu i le taimi o faʻafitauli o le pediculosis ma faʻailoaina mai se faʻamaʻi pipisi o le nofoaga faʻasusu.

    A iai le masalosalo o se tagata ua aʻafia i le pediculosis, e tatau ona faia loa loa se suʻesuʻega vaʻaia o le tumutumu o le ulu. O lenei e tatau ona faia e tusa ma tulafono nei:

    • ua saunia se selu faʻapitoa ma se solosolo paʻepaʻe
    • asiasiga o loʻo faia i se malamalama lelei,
    • lauulu e tatau ona leʻi tatalaina, ma selu foi,
    • e iai ni manoa ua filifilia ma selu,
    • o le selu o solo i luga o le solosolo,
    • O le solo ua suesueina mo lice ma nits.

    FESOASOANI! I le falemaʻi, o le faʻailoaina o utu e faʻaaoga e faʻaaogaina se mea faʻalauteleina ma se lamepa Wood, lea e mafai ai ona e vaʻai i ni siama.

    Metotia masini

    Shefferd selu - le sili ona aoga ma le saogalemu auala aveese o lice mo se tagata. O le tekonolosi faʻatagaina oe e faʻaumatia atoatoa o le utu ma nits, aʻo faʻatumauina le soifua maloloina o le paʻu ma lauulu. O le metotia e talafeagai mo tamaiti, maitaga fafine ma tagata maaleale ulu, o loʻo taofia ai i le faʻaaogaina o malosi malosi vailaʻau.

    Mo taualumaga, faʻaaoga se selu faʻapitoa, e mafai ona faʻatauina i fale faʻapitoa. O le selu e iai meaʻai i nifo. Faʻafetai ia i latou, o le kilia e tumau itiiti, lea e mafai ai ona selu ese namu e aunoa ma le faaleagaina o le lauulu.

    1. e tatau ona fufulu le lauulu i le laupepa masani ma faʻamago,
    2. tasi fulufulu o lauulu ua aveina ma sisina faʻalelei i ni nai taimi i le umi atoa,
    3. O lenei taualumaga e sui faʻafuaseʻi ona faia i luga o laina o totoe,
    4. aoina ni siama o loʻo lafo i totonu o le faletaele pe susunuina,
    5. Toe fai le selu e tatau ona faia i aso uma mo le le itiiti ifo ma le vaiaso.

    A maeʻa le faʻatautaia muamua, o le tele o le utu o le a 'aveʻese mai le lauulu. Na faʻatulagaina le tiaʻiina o le manaoga ina ia mafai ona tulieseina o maʻi ua totoe.

    FESOASOANI! Faatasi ai ma le lapoʻa faʻamaʻi pipisi, e ono 1-2 itula le aso e fufulu uma ai namu.

    O le minus o lenei metotia, tatou mafai ona matauina:

    • e le mafai ona faia oe lava ia taualumaga,
    • le mafai ona aveʻese le lice i le aso e tasi,
    • le tau o se selu o se kamupani lelei amata mai 1 afe rubles,
    • a atoatoa ala o taualumaga o le a tele le taimi ma taumafaiga.

    Ina ia faʻaleleia atili le aʻafiaga, i le taimi lava lea e tasi e pei o le selu i fafo, vailaʻau poʻo a tagata fofo mo le tineia o utu e mafai ona faʻaaogaina.

    O se auala faʻapitoa e togafitia ai le pediculosis e talafeagai mo alii poʻo tamaiti laiti. O le mea taua o le tipi ese atoa lea o le maila i lalo o le "leai se mea". I le taimi muamua, o le ulu e mafai ona togafitia i soʻo se fofo mo utu. I le paʻu lamolemole paʻu, o iniseti o le a leai se mea e tuʻu ai fuamoa, o lona uiga latou te le toe mafai ona fanau.

    TAUA! Ina ia aloese mai isi siama, tipi lauulu e tatau ona susunuina.

    Vailaau metotia

    Mo sina taimi puʻupuʻu, pediculosis mafai ona faʻamalolo faʻatasi ai ma le fesoasoani a vailaʻau vailaʻau, lea e vaevaeina i:

    • suavai suamalie
    • mamago oloa
    • gel ma suauu,
    • kulimi ma pulupulu,
    • aerosol.

    O le tuʻufaʻatasiga o vaegatupe e aofia ai vailaʻau oʻona o faʻaleagaina le neura o le iniseti. O ia fualaau faasaina ua faatauina atu i luga o le fata. O le talosaga o le faʻatatauina o le oloa i le vaega o le tufatufaina o utu.

    Synthetic oloa, lea e aofia ai dimethicone ma cyclomethicone, e maua i le vaega tutusa. A maeʻa le talosaga, ona latou ufitia lea o le iniseti ile ata manifinifi ma poloka le tafe o le ea. O vailaʻau faapena e maualuga tele le faʻaaogaina lelei, ae peitai, latou te le faʻamaonia faʻamaeʻaina atoatoa le faʻatau.

    O mea le lelei i le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻaaogaina aofia ai:

    • le lava se faʻamaoniga i le faʻatamaia atoa o namu,
    • vaivaiga aafiaga i fuamoa fuamoa,
    • o le le mafai ona faʻaoga e tina maitaga ma tamaiti laiti,
    • manaʻomia le feutagai ma se fomaʻi muamua faʻaaogaina.

    Faigofie auala

    Decoctions of herbs, plant juice, essential oils

    O la latou galuega o le fasioti pe faafefe ese le utu. Mo lenei, i vailaʻau masani latou te faʻaaogaina: decoctions o geranium, chamomile, wormwood, tansy, pine nila ma le mint, sua o le sukalati, lauti laupepa, peppermint, oregano, sage, lavender ma rosemary taua suauʻu. E tusa ai ma iloiloga, o le aafiaga o ia togafitiga e agamalu ma e sili atu talafeagai e pei o se profilaks.

    Faʻaitiitia o mea leaga oona o laau: rosemary, paka ma le agelu, faʻapea foi ma le fofo vai vai o corpuscular faamaonia lelei latou lava, ae ui i lea, e mafai ona latou oona e le gata o meaola faalafua, ae o tagata foi. E faʻasaina ona faʻaoga e tina maitaga ma tamaiti, ma isi tagata uma e tatau ona faia lea tulaga ma le faʻaeteete tele.

    Oona vailaʻau

    Ona o le tele o le faʻamamaina e maua ai le maile, ua faʻaaoga e tagata le tele o metotia faʻamama e pei o le oona o namu e ala i penisini, suauu, vineka poʻo le ava malosi. Aua neʻi galo o lo latou faʻaaogaina e mafai ona afaina ai le tulaga o le laulu ma le ulu, e faʻapena foʻi le ola lelei o le gasegase. O nei tupe e mafai ona faʻaumatia ai ni siama, ae i le taimi lava e tasi ia tuʻuina i tua ni mu, se maʻi teteʻe ma mafua ai le paʻu o lauulu.

    Metotia vevela

    Le auala i tausaga talu ai maua maua tufatufaina atu i fafo.Lice ua faʻaleagaina e se vaitafe o le ea vevela, o lona vevela o le 60 tikeri. O se fulufulu faʻapitoa ua faʻaaoga mo lenei. E ui i le faigofie ma le saogalemu o le metotia, ae e le i faʻaaogaina lautele i Rusia, ma le tele o mea talafeagai meafaigaluega tuʻua tele le manaʻomia.

    TAUA! O le faʻataʻitaʻia o le faʻagasologa o le faʻagaioiga ma se laulu masani masani, uʻamea curling poʻo le uʻamea uʻamea e faigofie ona maua se vevela vevela.

    O fea e totolo mai ai utu ?!

    Lice - siama e masani ona vaivai ma lē faʻagaioiga. Latou te le iloa ona feʻaveaʻi mamao mai, e leai ni o latou apaau. Ioe, ma latou te le ofi.

    Naʻo o neura, a aunoa ma isi mafuaʻaga ma faʻamaʻi mai isi tagata, e le mafai ona aliali utu i luga o le ulu. O iai talitonuga e uiga i fuamoa pe.

    Pei ona i ai i le maʻi, e sili atu le faigofie ma sefe le maile e puipuia nai lo le togafitia o utu poʻo se maʻi matuia tele.

    O lau telefoni na lafoina.

    O le a le pine ae matou valaʻau atu ia te oe.

    Faafetai, sili ma lelei aʻoaʻoga tala, sa ou fiafia i ai, sili!

    Ou te malilie faatasi ma oe!

    Teine talavou, afai o lau tama ua i ai ni uta, faʻatau mai ile fale talavai Lavinal, ose mea aoga tele, e sau le pusa ma le selu uʻamea ma se pulou. E tatau ona velea lenei ulu ma le mea e palu ai ina ia susu le lauulu, ona tuu lea o lenei pulou ma nofo i totonu mo le 30 minute, ona fufuluina lea i le laupepa ma le susulu lauulu susu sisina i se selu. E manaʻomia i luga o se ie paʻepaʻe ina ia iloa uma mea. E matua fesoasoani. Na ou aumaia mea uma i laʻu tama i le taimi.

    Ou te leʻi iloa foi poʻo le a lea fofo. E tatau ona tatou faitau iai. Ma e mafai ona ou taʻuina atu le auala na ou aumaia ai le utu. Na matou o i le ogatotonu o Lyce Away. O lo latou fomaʻi na omai i lo matou fale ma selu le laulu o lana tama teine ​​mo ni nai itula. Ina ua mavae lena taimi, na ma vaai atu ma loʻu toʻalua ia te i laʻua mo se taimi umi, loka i le loka, ae leai se maua o ni utu. Ina ua mavae ni nai vaiaso, e leʻi toe aʻe foʻi ni utu. O le mea lea sa ou matua fiafia ai lava ile ogatotonu lea.

    Faafetai mo le tip!

    E tatau ona latou 'ona!

    E mafai ona e taʻu maia nisi auiliiliga? E fia le tau o lenei fofo, ma le faʻamaimu e fufulu ai?

    E tau i le 500 rubles, ma soʻo se faʻamalama e mafai ona fufulu ese.

    Faafetai mo le tip!

    Faafetai, matou te iloa lelei fautuaga lelei.

    Tou te iloa, e oʻo i le Para plus e leʻi fesoasoani mai ia te aʻu.

    A ulugaliʻi faʻaopoopo - o se mea leaga tele lenei tupe, e le fesoasoani.

    Na faʻatonu foʻi aʻu e Lavinal, i le taimi na mapuea ai le 'ava. Ae ua le fetaui le mafiafia o le uamea ia i matou, o le afafine na matua manifinifi lona lauulu, ma na le mafai ona selu. Sa tatau ona ou aveese faʻasolosolo nits ...

    Na ou faʻatauina le pusa lea - e le fesoasoani ia matou ...

    E sili le faʻatau Nyuda, AUA fesoasoani!

    Soo se mea latou te tusia ai - paepae. Mo le taimi lona lua na aumai ai e laʻu tama teine ​​'uliuli' ulu mai le aʻoga. E matua laiti, e tau le iloa, ae e le mafai ona ou mauaina se maʻa i soo se auala. Le taimi muamua na ou aveʻesea mai le fale talavai ma se oloa ma selu i le selu sili ona laʻititi (ina ua uma ona gaosi e tusa ma faʻatonuga, na iloa ai o loʻo ola pea le lolo), o lea na tatau ai ona saeia e le teine ​​lona umi, galugalu lauulu. Aveesea mea ola uma. Sa ou toe siaki ma le pito i luga, toe, ina ua mavae le 3-4 masina, na toe aliali mai foi nits. E tali mai le au aʻoaʻoga, e le taumate ua manuia uma tamaiti. O le a le mea e tatau ona ou faia, ona e teteʻe tele laʻu tama i nei vailaʻau mai fale talavai. A paʻu i se paʻu, ona liu paʻo lea (pe a fufulu).

    Toeititi lava uma fale talavai o loʻo afaina ai ma mafai ona mafua ai aafiaga ogaoga. Aemaise i fanau e ono aafia i maʻi teteʻe. O la ma tama e mafatia i le bronchial asma ma le tele o vailaʻau o loʻo taofia. Na maeʻa le matou faʻafesoʻotaʻiga o le Lyce Away Center. Latou te le faʻaaogaina ni vailaʻau, ae naʻo le selu o latou laulu. Mo nai masina i le taimi nei tatou te leʻi toe manatua le utu ma nits.

    Ma na faʻapefea ona fesoasoani ia te oe?

    Afu ma le vineta ma selu.

    E masani ona enaena enaena, e leʻi vaʻai muamua lava ile uliuli ole olaga

    Uamea le lauulu i se uʻamea e faʻasaʻo ai le lauulu, ia sili atu faʻaumatia nits mai le lauulu. E taua foi lenei mea! Ave i ni manoa. Amata mai lalo.

    Sa ou uʻamea foʻi i lenei auala, na aumai ai e laʻu tama teine ​​mea ola uma. Ma i le fale - ma lauulu lauulu masani.E oti Nits ma lice mai le valiina.

    E i ai laʻu faʻafitauli tutusa, i soʻo se mea latou te fai mai ai e paepae, ma ua ou enaena.

    Na matou maua le uliuli.

    Le Alii e!

    I le fale - pe faʻapefea ona fai?

    Sili ai le faʻatauina shampoo i le fale talavai ma scallop.

    Faʻatau suauu ma tuʻu i luga o lou ulu, ma tausi se itula. Latou oti, ona ave ai lea o sina selu ma selu.

    O aʻu o se teine ​​fulufulu. Mama e feagai pea ma se faʻafitauli e pei o le ulu ulu (lice). I le fale, ava malosi (po o vodka) ma vuka o le a fesoasoani ia te oe i se vaega o 2 tbsp. sipuni tele o le ava malosi, 1 sipuni tele o le vineta (mo le lauulu laʻau umi). Lice na oti mai le ava malosi, ma o nits na oso mai le vineta. Faapipii i le foam rubber poʻo le fulufulu fulufulu i luga o le ulu, ma luga o le umi atoa o le laulu, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma mata. Ina ia faʻaleleia atili le iʻuga, tuʻu se pulou palasitika i luga o lou ulu. Alu mo le 10 minute, pe a tupu le mageso, aua e te valuvigi, ina ia aua neʻi afaina ai le maʻi. A maeʻa le faʻaalia o taimi o le fofo, aveese le pulou ma faʻasolosolo ona aveese namu. Ona fufulu lauulu faalua i le suluulu ma 1 le taimi i le pulu. Mo sina taimi, aveese nits o lona lanu pe a uma ona vavaeina ae le o le uliuli avea papaʻe.

    Keresene o loʻo avanoa i le fale. Ou te fautuaina NUDE - o se sili sili ona le oona-vailaʻau, ma se selu lelei, ma se sooupu, ou te fautuaina tagata uma!

    E leʻi fesoasoani. E leai se aogā!

    Taumafai i le Full Marx Solution, e fesoasoani tele. Ma o loo i ai le selu.

    Ou te ioe o Nyuda o se fofo lelei, ae a uma ona toe oso mai!

    Ua leva ona faia aʻu e loʻu tina, ua le aoga mea uma.

    Paranit o se vailaʻau sili ona lelei lea, faʻanusuina mo le 15 minute, fufulu ese - ia o lena. E le taugata, 545 rubles.

    Ou te malilie faatasi ma oe

    Faafetai, sa ou fefe foi.

    Na maua e laʻu tama teine ​​ni utu, ou te leʻi iloa e uiga i ai. Ua 11 ona tausaga, na ia fufuluina lona lava lauulu. O loʻo i ai o ia i le vasega 4, ua ia faʻapea mai o ana uo aʻoga e leaga ma e talie pe'ā maua. Ma e masalo ou te valaʻau le faiaoga, o le a ou fai atu lena mea. Ma o le a ia taʻuina i tamaiti aʻoga. Sa leai se tausimai i lena taimi, na ia faamuta. E tasi le aso ou te sau ai i le fale mai le galuega, ae o loʻu afafine e moe. E uumi lona lauulu i le asini, ou te alu ia te ia. Ou te manao e tuu se aluga i lalo o loʻu ulu. Ou te vaai atu, ma sa i ai le ituaiga mumu o ia i lona ulu. O loʻo 'ou vaʻai totoʻa, ma o ni papala uaua. I le taimi muamua ou te leʻi malamalama po o le a lea mea. Ou vaʻai totoʻa, ma iai se mea pupula iina - o le nits. Sa ou tamoe vave atu i le fale talavai, faatau Paranit i luga o le fautuaga a le fafine faatau. Ala i luga, taʻu atu ia te ia pe aisea na le tautala ai ma pe na ia iloa. Sa ia faamatala mea uma (pei ona ou fai atu i luga). I le aotelega, na ou avea le selu, ma e tele ana aisa iina. Na ou selu lona ulu i se tasi taimi, ma 5-10 nits ua paʻuʻu i fafo. Fai mai na te leʻi taʻuina mai ia te aʻu le 2 masina. O le atigi atoa na i totonu o lana utu. Na ou fai atu i ai e le moni lenei mea, o lona lauulu e umi. Sa matou o i le teineitiiti. O lea ua iai lona galuega. Lice na fafagaina i 4 aso.

    Na e alu i le teineʻuluʻulu faʻatasi ma laʻau? Hmmm ...

    Ia, na amata uma mai le pulufulu.

    Ae ou te le iloa foʻi, i le taimi na ou selu ai loʻu ulu i lenei aso, na ou matauina ai se mea ua le saʻo, ou te vaai i ai - ma e lua aʻu 'au i le vaega lea. Na masani lava ona ou tei, e leʻi mageso loʻu ulu, leai se mea, na ona o le taimi na amata ai ona ou faitau, na amata na maʻi i le taimi nei)) Ou te le iloa po o fea na ou maua mai ai. Ae paga lea, i le tausaga talu ai, i le taimi lava e tasi, na ou pikiina foi i latou, ona foliga mai ua lelei mea uma. Ae ou te leʻi taʻuina foi i oʻu matua. O se ituaiga faʻafiafiaga leaga lea, na latou o mai ai.

    O le fofo sili lea o hellebore, o loʻo faʻatauina atu i le faletalavai mo le penny. O le taimi lava e lava, e tusa lava pe a uma ona faia le lauulu sili atu.

    E moni na latou le faʻataʻitaʻia: shampoos, paraplus. Ma chemeritsa fesoasoani i lana tama teine ​​ave ese namu)))

    Ou te malilie faatasi ma oe. Sa fesoasoani foi le vai Hellebore ia te aʻu. Le meafaigaluega sili ona lelei!

    Na matou faʻatau, e leʻi fesoasoani ia matou

    Vailaʻau vai vai a le fale talavai e faʻatau atu, ioe

    Ole taugofie ma masani ile fofo ole Chemeric water, e 15 tau rubles ile fale talavai, o loʻo faapipiiina ia faʻamatalaga.

    Chemerichka - o se mea manaia. Lua paipa o lauulu - ma le lalelei, i le taeao o nei mea mataga-leisa.

    Ma e le mafai e laʻu tama ona faʻaaoga ni vailaʻau.Na aliali mai le utu, ua ou sauni ai e ave le avanoa ma fufulu le ulu o laʻu pepe i le tamaʻi afu. Ae e matua faasaina i matou e le fomai tamaiti. Fai mai a ia e na ona selu lelei nei lapisi. Na fesoasoani foi matou ile fomaʻi sisiva Antiv. Faʻatonuina i luga ole Initaneti. Na latou faʻaaluina ni afiafi se lua, ae sa latou aveese uma lenei muck.

    Talu ai nei sa ma fetaui ai ma lenei faʻafitauli, o aʻu lava o se tagata e matua mama lava, ae i nai vaiaso talu ai na ou maitauina na amata ona ou oʻosili soo loʻu ulu. Na ou fai atu i loʻu toʻalua e vaai, sa ia fai mai o loʻo lelei mea uma, peitaʻi na oʻo i le tulaga na ou matua mou ese mai i tua o loʻu ulu i le toto. Ma i se isi itu i totonu o le faletaele, ou te maua lice mai lou lauulu! Le Atua e, ou te matua masalosalo lava ma e le mafai ona ou faatali i se isi aso, i loʻu iloa na i ai aʻu namu.
    Ma o lenei o le a ou taʻu atu ia te oe pe faʻafefea ona ou maua i fafo i le 1 aso e aunoa ma le faʻaaluina o se sefulusene. E leʻi i ai foi ni oʻu mafaufauga e alu i luga o le Initaneti ma saili ni aʻoaʻoga aoga. A aunoa ma loʻu mafaufau, na ou tago loa i le Dichlorvos masani ma nini loʻu ulu atoa ... E ui ina umi oʻu lauulu, ae ou te leʻi sauni e vaelua ma i laʻua. Sa ou foloina uma loʻu ulu, ona ufiufi ai lea ma nonoa loʻu ulu i totonu o se ato ina ia le mou. Ma mo 2 itula na ou savali ai ma le manaʻo mo le oti o nei namu. I le faaiuga o le taimi, na ou tago ai le selu masani ile cloves ma amata amata ona selu e faamautinoa ua oti! Ina ua mavae lena, na ou fufuluina lelei loʻu lauulu i le fasimoli. Ma ina ua uma lena, na ou ola i laʻu tala faʻamaoni: talu ona ou fasia le utu, na ou manaʻomia ai se taimi e faʻateʻa ese le 'upega, aua atonu latou te le feoti ... Na ou tago i se fulufulu uila, ki le ea sili ona vevela ma savali ai i luga o loʻu maʻi i tafatafa o aʻa ina ia susunuina mea uma e totoe.
    Ma o le a e le talitonu i ai - i le taeao na ou alu ai i loʻu tinamatua ma fai mai e fai loʻu suʻega o loʻu ulu, na te leʻi mauaina se iʻuga e tasi. A e le gata i lea, sa ia mauaina atoa nits ua susunuina, lea e mafai ona selu ese ma se selu. Talu mai lena taimi ou te leʻi toe maua se mautu se tasi, ma o loʻu laulu e matua maloloina. Ae o le mea lea, na amata ai ona ou faʻalogo tele i mea, ma amata ai nei ona ou alu ma le selu. Ma le iloa o se tagata laititi, ou te le ofi atu i le tino faʻafeiloaʻi ma ia ina ia aloese mai lenei muck! Masalo, se tasi e le i ai se avanoa e faʻatau ai taugata fualaau i totonu o se fale talavai fesoasoani mai ia te aʻu. )))

    Lau auala o le a fesoasoani na o mea oona repeleti. Ma o lauulu e le mautonu i dichlorvos o le a tatau ona tipi. Ou te le o talanoa e uiga i se mea e ono tupu.

    Taua suauu ma sua e faasaga i utu

    O mea taua e taua e faʻaaogaina e le gata e tau ai le maua, ae mafai ona taofia siama. filifilia suauʻu ma soʻo se fualaʻau.

    O mea taua e tatau i le suauʻu e mafua mai ai mataʻutia, ona matua fautuaina lea aua neʻi e faʻaaogaina i luga o le paʻu o le ulu ufiufi mo tamaiti i lalo ole lima tausaga.

    O le sua o le Cranberry o se fofo, ona o lona oona, e mafai ona faʻaleagaina le mea pipii na te taofia utu i luga o le paʻu: saunia le sua mai i nai lima lima o berries, faʻamama, faʻapipiʻi i totonu o le ulu i ma maso gaioiga, faʻatali 10-15 minute, fufulu.

    E mafai e le tuufaatasiga ona fasia se tagata namu siama: i se ipu vai rimoni, faʻaopopo sina laumei mumu, poʻo ni nai mataua o le suauu taua o le peppermint, mafuli i aʻa o le laulu o le pepe, fufulu pe a maeʻa ni nai minute.

    Mo le isi faʻatonuga, e manaʻomia fatu caraway: olo fatu i se paʻu, pe faʻatau mai se tasi ua uma ona saunia, faʻafefiloi ma sina laʻititi o le apu cider cuka, seia oʻo i se masaga-pei o se tumau, salu lemu i totonu o le ulu, fufulu ese pe a le sili atu nai lo 20 minute.

    Cuka, ava malosi, suauu

    Faʻamalosi i le ava malosi ua naʻo le matutua o tamaiti: o se fasi ieie mama poʻo se fusi e tatau ona susu lelei ile ava malosi, faʻapipiʻi ile ulu mo ni nai minute, e vave ona fasia e le pamu le pia ile ava malosi.

    E pei o le sua o le cranberry, aua e te faʻaaoga pe a iai ni ou manuʻa i luga o lou ulu. Ma le ava malosi, e mafai ona faʻamamago lauulu. Vineuka, pe a faʻaogaina saʻo, fesoasoani e aveese le lice ulu: soli le afa gutu o le iva pasene vineta ma se ipu vai, apalai i lauulu ma fufulu pe a uma le 20 minute.

    Aua le umi ona uuina le fatuga i luga o le ulu o le pepe, a leai o le vinini e mafua ai le mu.

    O le matua ma auala sili ona lelei e faʻamama ese ai le utu i le fale o le faʻaaogaina o le suauu o le ava: faʻamama le lauulu uma o le pepe i le suauu ma tuu mo le tele o itula po o le po, e fuafua i le matua o le pepe, fufulu ma le tele o vai ma shampoo ma selu atoa le lauulu. Manatua o le suauuu e susunuina. E faʻamama foʻi lauulu, e le fautuaina ai lona masani ona faʻaaogaina.

    Luga burdock, tipolo ma laulaau

    Faʻapena ona aveese le nits i le pala ua faia mai le burdock fou: aoina se taga fou burdock, fufulu faʻamamago ma sasaa faʻalua taimi le tele vai vai, tuʻu mo se itula, faʻamama, fufulu le ulu o le pepe ma taʻele, e mafai ona faʻaaoga ae le o le vai pe a fufulu lau lauulu.

    O le sua o le kulimi e faʻapea e pei o le sua o le cranberry, ae ua faʻaititia lona aoga ona o le maualuga o le vai i totonu o le tuʻufaʻatasiga. Faapipiiina le sua o le tasi tipolo i le fulufulu ulu ile ulu, tuu mo le 15-20 minute.

    O laʻau o laʻau e pei o le ledum, angelica ma hellebore, faʻaopopo i le faʻateʻaina o le utu, faʻamalosiʻau lelei le lauulu: palu lau laʻau mamago ma le tutusa o le gaʻo gaʻo, fufulu aʻa o le laulu o le tamaititi ma se paluga, tuʻu mo le afa itula, ona fufuluina lea i le tele o laupepa.

    O le kuka sosoʻo o loʻo tutusa lelei lava ma le mayonnaise e pei ona taʻua i luga: faʻafefiloi le lua sipuni o le puaʻa gaʻo ma le aofaiga tutusa o launiu vao ma le hellebore, o le paluga e tatau ona tuʻuina atu mo le 24 itula, ona faʻaaoga lea o se mata e itiiti ifo ma le tolu aso.

    Fualaʻau fualaʻau 'aina ma le mayonnaise

    O suauu o fualaʻau e fai e pei o gaʻo e pei ona taʻua i luga, ae faʻaopopoina foi i taua, e maua ai le aoga i le lauulu lava ia. Ua fautuaina lo latou faʻaaogaina ma le suauʻu: soʻo se suauʻu fualaʻau suamalie - sunflower, olive, sana, sinapi, tuʻuina le suauu i lauulu uma ma ufiufi i le palasitika ato poʻo le pulou taʻele, taofiofi mo le itiiti ifo ile lua itula, fufulu ma le tele o laupepa.

    Ona o le manogi oona, o le sukalati poʻo le sipisi aniani feteʻenaʻi lice lelei: oomi le sua mai le garlic poʻo le aniani (mafai ona tuʻufaʻatasia), faʻapipiʻi i luga o aʻa fulufulu ma nonoa i luga ma se afifi, taofi mai le afa itula i le lua itula, fuafua i le matua o le tamaititi, fufulu lelei , mo le mou ese atu o le manogi leaga, fufulu lauulu ma le vine ua faʻamalamalamaina.

    Ole Mayonnaise e mafai ona aveʻese le utu ile toeititi tasi le po, ona o le gaosia o lona suauu e lofia ai nits ma poloka le okesene: faʻapipiʻi le mayonnaise gaʻo i lauulu uma, afifi i totonu ole taga pepa ma tuu i le po.

    E mafai foʻi ona suia le Mayonnaise i le petroleum jelly; o le aʻafiaga o le faʻagaioiga o le a le faʻaitiitia.

    O fea e aumai ai utu i tamaiti?

    Matua ma le faʻalemafaufau e talitonu o le mea moni, e le mafai e le la tama ona maua ni ectoparasites. Ae latou te sese. O le tele lava o taimi, o tagata laʻititi o le aiga e aumai iniseti i totonu o le fale. Latou te fesoʻotaʻi i taimi uma ma a latou tupulaga i aʻoga ma aʻoga, e le masani ona latou mulimuli i tulafono o le soifua maloloina o le tagata lava ia, faʻaaoga isi selu o tagata, uluulu. Ma i le vavalalata vavalalata, e toso gofie le iniseti mai le tasi pepe pe mai ana mea i le isi.

    Le tele o taimi, teineiti mafatia mai utu ona o lo latou mausa le suia o mea ma la latou pele teine ​​pele. Ma talu ai o latou laulu e uʻumi atu nai lo tama tama, e sili atu faigata mo i latou ona aveʻesea namu.

    E tusa ai ma fuainumera, o tamaiti e masani ona aafia i le utu 5.4 taimi e sili atu nai lo tagata matutua.

    I le faʻaopopo i fesoʻotaʻiga i aso uma i se vaega a tamaiti, e mafai ona e maua i lenei faʻamaʻi i isi nofoaga lautele:

    • Tuʻuina atu o lavalava i totonu o le fale teu oloa, fale faafiafia, taʻamilosaga, taʻaloga taʻavale
    • Fale talimalo
    • Faaaogaina feʻaveaʻiga lautele
    • Faia tolauapiga aso-tele malaga i le kamupani a tagata le masani ai.

    E le gata i lea, o le tele o mea e maua i tamaiti mai tausaga eseese, mai le pediculosis: mai tamaiti laiti, i tamaiti o le iunivesete. Ma e mafai ona pisia i latou i lenei faamaʻi e tusa lava pe taele i totonu o le taʻele poʻo se pa taele, pe a fai e leʻi faia se suiga i le vai. O nei iniseti e le gata o le fefefe i le susu, ae faigofie foi ona talia le nofo e aunoa ma le okesene. Ole mea lea, afai o loʻo i totonu o le faletaele i luma o lau tama, o se tagata na maua ai namu e mafai ona aafia gofie.

    Faʻauʻuina i le va o tamaiti i aʻoga ma aʻoga - faʻapea foʻi i taimi o taʻaloga ma misa

    O pulou fulu o se isi nofoaga e le masani ai e mafai ona nonofo ai le utu ma mea e omai ai i luga o le ulu o le isi tagata. O se iniseti, tele e aunoa ma le iloa po o fea oi ai le lauulu o tagata, ma pe o fea le mea na faʻapipiʻi ai e le villus le fuamoa i ai. I le faʻaofuina o se pulou ua aʻafia i nits, e mafai ona avea oe ma tagata fou mo ectoparasite.

    O le a le mea e fai pe a fai e iai se tamaititi i le ectoparitis?

    Pediculosis o se faamaʻi e le sailia e matua e talanoaina ma se fomaʻi. Ae, o le tele o taimi o le manaʻo e faʻatautaia ia latou lava ala e maua ai le toe faʻailoaina. O le mea lea, i uluaʻi faʻailoga o faʻamaʻi, e tatau ona feutagai ma se fomaʻi. Faʻavae i le tulaga o le sosolo o iniseti, o le a ia filifilia le vailaʻau talafeagai ma faʻamatala faʻapefea ona faʻaaoga.

    O le ulu e fufulu ile lice shampoo - Nyx, NOC, Veda - poʻo se utu o loʻo faʻaaoga ai. Ona ufitia lea i se pulou

    Ma ia manatua afai o loʻo i ai le tele o nits ma lice i totonu o le ulu o le tamaititi, o lona uiga na latou faaali mai iina mo se taimi umi ma mafai ona siitia atu i tagata uma o le aiga. A uma mea uma, e lava mo le tasi tagata ona tolotolo i luga o se tamaititi ina ia i le vaiaso o le a tele taimi sili atu. O le mea lea, pe a faʻaali mai faʻailoga muamua: itagia, lagona o le le mafanafana, e tatau ona e vave talanoa i se fomaʻi.

    Ole selu e selu ile selu mafiafia mai aʻa i luga ole papae poo le taele.

    Tele vailaʻau vailaʻau oona, o lea faitau ma le faaeteete faʻatonuga muamua ae leʻi faʻaaogaina. Gauai atu i le metotia talosaga ma le faʻaali taimi. I le taimi o lenei faʻagaioiga, aua le tuʻua le tama naʻo ia e aloese mai ni tulaga le fuafuaina.

    A maeʻa ona fufuluina lou lauulu, faʻaoga se conditioner emollient. O le a fesoasoani faʻamalolo fulufulu laʻau, faʻafaigofie selu ma fesoasoani e vavae ese iniseti fuamoa faigofie.

    E tatau ona e selu i fafo ni manoa laiti, amata mai lava aʻa. Lenei e sili ona faia i luga o pepa, lea e faʻaumatia faʻatasi ma namu o loʻo i luga. Mai le tumutumu o paʻu iniseti ma larva aveʻesea ma se nila manifinifi pe a uma ona faia i luga o le ulu. E masani lava, o lenei faʻagaioiga faia i luga o le 20 minute ma e faʻaauau pea seia faʻamaʻi atoa le namu.

    Ma le laulu uumi, e faia mo 2 vaiaso talu ona fufulu ma se faʻapipiʻi faʻapipiʻi. O le selu pe a maeʻa vasega taʻitasi, e tatau ona vela.

    Vitio aoga: Faʻafefea ona faʻasalalau atu le utu mai le vaʻa i se tagata?

    Puipuiga faiga

    I le amataga o le tusiga, na matou iloa ai le aisa ma o fea na latou o mai ai i luga o le ulu. Ae e tofu tagata uma ma le avanoa e aloese ai mai siama ile ulu ulu. E le manaʻomia ni mea sili ona matagofie, ae e manaʻomia ni taimi e puipuia ai.

    E pei la o nei:

    1. O vaiaso uma, a o fufuluina le ulu o le pepe, siaki lelei mo fuamoa poʻo le papasese matutua.
    2. Suia lavalava o lau tama i aso uma pe a fai sa e lapataia ile pediculosis ile aoga faʻataʻitaʻi poʻo le aʻoga.
    3. Lapataʻi tamaiti ia aua le faʻaaogaina selu o isi tagata, fulufulu ula, tausuaga, pe fai o pulou a isi tagata.

    Lauiloa togafitiga mo pediculosis i tagata matutua ma tamaiti

    Ae afai na tupu se faʻamaʻi, ona faʻaopoopo lea i le togafitia o le laulu o le tamaititi ma sauniuniga faʻapitoa, faia ni faiga e faʻamama ese ai mea uma na ia faʻafesoʻotaʻi:

    1. Fufulu ie moega, solo, ma ofu o le maʻi i vai vevela.
    2. Meataalo, faʻapaʻu selu mo 10 minute
    3. Mai le potu a le tamaititi, aveʻese mea mai le iniseti mafai ona tolotolo.
    4. Tufa ia tofu le tagata o le aiga ma se solo ma ie moe.

    Usitai i nei fautuaga faigofie, e mafai ona e aloese mai siama mai le tamaititi o tagata uma o lou aiga

    Mo le puipuia, e mafai ona e faʻaogaina le fomaʻi faʻamama mo tagata uma o loʻo nonofo i totonu o le fale, ae naʻo ma le maualalo laʻasaga. O aso nei i fale talavai e mafai foi ona e mauaina ni aerosol faʻapitoa e togafitia ai aluga ma pulou e le mafai ona fufuluina ma faʻafefeteina.

    Ma ia manatua o le tino o le tagata na te le maua se puipuiga ile pediculosis. O lea la, e mafai ona e maua faʻamaʻi i le tele o taimi e te manaʻo ai. Ina ia puipuia lea, e manaʻomia le faia o puipuiga lelei ma le taimi tatau togafitiga pe a tupu se faʻamaʻi. Ma e le gata i lea, taumafai e fufulu ese ou lavalava pe a uma ona asiasi i nofoaga faitele, selu lou lauulu i le selu soʻo - o le a fesoasoani ia maitauina ectoparasitis i le taimi ma o le a fesoasoani e aloese mai le toe gaosia.