Pediculosis

Vailaau Veda faasaga i utu ma nits

E foliga mai e toetoe a le mafai ona maua ni utu i nei aso na o le taimi muamua na faʻataʻitaʻia ai. Pei ona faʻataʻitaʻia o faʻataʻitaʻiga, o mafuaʻaga o ia faʻafitauli i le olaga o se tagata o ona po nei e tele. Ma, o le mafuaʻaga o se faʻamaʻi pipisi e mafai ona le tausisia ai le tumama ma puipuiga tulaga i nofoaga faitele (taele, sauna, vaitaele, faletaele, potu loka, falemai, faletalimalo, faletalimalo, ma isi). E le o le auala sili ona lelei, o le tulaga masani o le tumama o loʻo aʻafia i le faʻatupulaia o le aofaʻi o tagata leai ni fale ma le le faʻamaoni o loʻo faʻaaogaina feʻaveaʻiga lautele faʻapea ma tagata lelei o le sosaiete. O se vaega faʻapitoa e ono lamatia ai o vaega o tamaiti ma faʻafesoʻotaʻi taʻaloga. Ma le mea mulimuli, o le le amanaiaina o tulafono a le tagata lava ia tumama, faʻafitauli feusuaʻiga faʻaletonu e fesoasoani foi i le faʻasalalauina o utu ulu, ae o le vaʻavaʻaia.

O nits o se faʻailoga manino o le ulu kutu. E lē mafaia e fofo uma ona togafitia i latou.

Faamatalaga o Laʻupepa

O le Shampoo Veda 2 mai le lice o se lanu moana lanumoana, ma tuu i se malosi o 100 ml. O le mea aoga o le permethrin o se vailaʻau oona, ae o lona anotusi i le shampoo e le sili atu nai lo 0.5%.

Le faʻaaogaina o le faʻamalolo Veda mo pediculosis faʻatapulaʻaina e se numera o contraindications:

  • 'aua le faʻaoga i le ea mo tagata e matapogia i le teteʻe ma malamalama i le mea taua,
  • 'Aua neʻi faʻaogaina ni vailaʻau mo fafine maitaga ma faʻamalositino,
  • faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o le vailaʻau i tamaiti i lalo ole 5 tausaga,
  • le mafai ona e faʻaaogaina le mea faigaluega lea i le i ai o ni vaega leaga o le ulu.

Afai o le vevela, mumu, mumu o le paʻu na aliali mai i le taimi o le talosaga, e tatau ona taofi togafitiga.

I le taimi o togafitiga, permethrin insecticide faatamaia matua matutua lice ma faʻavaivaia le faʻapipiʻi o nits i le lauulu. A maeʻa lenei mea, e faigofie lava ona selu ese iniseti lava le umi mai le laʻau umi ma le mafiafia.

Togafitiga gaioiga o le vailaʻau

O le a le vailaʻau e pei o Veda-2 (shampoo)? Iloiloga a tagata atamamai fai mai o se iniseti ma antiparasitic sooupu. E tusa ai ma faʻapipiʻi faʻatonuga, e mafai ona i ai se aoga aneti-pedicular aʻafiaga.

A maeʻa le faʻaaogaina i fafo, o le vailaʻau solia le soona fai o sodium sodium o le siama namu sela sela, ma faʻalavelaveina ai o latou polarization (repolarization) faʻagasologa, lea e iʻu ai i se faʻamalolosi aafiaga.

O le "Veda-2" o se laupepa e aoga tele i le nits, kutu, tagata matutua ma larva o le kemua ma le ulu, faʻapea foi ma kutu (aofia ai ma scabies) ma isi ectoparasites auai i le aiga arthropod.

Faiga o talosaga

Le faʻaaogaina o le laupepa Veda

  • ao le i togafitia, fufulu lou lauulu ma selu lelei,
  • faʻaaoga 20-50 ml laupepa i le fulufulu ma olo faʻatasi ma le 'ie vavae mo ni nai minute seʻia oʻo ina faʻaola se faʻaputuga vao.
  • ufiufi lauulu fufulu i se palasitika taga ma tuu mo le 10-15 minute,
  • fufulu lou ulu i lalo o le vai tafe,
  • lulu lauulu i se vaifofo o le vineta laulau ma vai (1: 2 fua faatatau) ma faatali 5-7 minute,
  • selu mai o le 'ulu ma se selu mafiafia pe selu mai le utu,
  • fufulu lau lauulu i se vailaau masani,
  • toe fai le faʻagasologa peʻa uma le 7-10 aso.

O toe fai foʻi o togafitiga e manaʻomia ina ia mafai ai ona aveʻese toega o loʻo totoe. I le maeʻa ai o togafitiga muamua, e mafai ona tumau nits i luga o le lauulu, lea i le vaiaso o le a avea ma larva o utu. A o leʻi tupu i se tagata matua, e tatau ona faʻaumatia.

Le taimi fautuaina mo le uuina o le laupepa i luga o le lauulu e mafai ona faʻaopopo i le 30-40 minute ina ia maua ai se sili atu faʻaiuga. I le tulaga o lagona le lelei i luga o le paʻu, vave fufulu le oloa mai le lauulu.

Tau fualaau faasaina

Vailaau Veda faasaga i utu ma nits

  • le tau o le laupepa Veda o le 140-180 rubles,
  • o le lomiga fou o le Veda-2 e sili atu taugata - mai le 160 i le 250 rubles i le afifi.

Teu mea e le tatalaina i se mea pogisa i le potu vevela. Aloese mai tamaiti, malamalama malamalama ma vevela. Faʻasaina pe a uma le faʻamutaina o aso.

Faʻamatalaga a tagata faʻatau

Ua faafia ona ou talitonu ia te aʻu o aʻu o se tina agaalofa, ma e le tupu lenei mea i laʻu tama. Ae talu ai nei, na sau ai se tama teine ​​mai le aoga ma selu lona ulu. Na amata ona latou suʻeina ma mauaina ulu ulu. O se mea mataga lea, ona o le afafine e uumi ma mafiafia lona laulu ma e moni ou te le manaʻo e tipiina. Na amata ona ou sailia ni tupe i luga o le Initaneti, maua ai ni iloiloga e uiga i le Veda shampoo mo lice. Sa ou filifili e faataitai. E valea lona tau, faʻatau 2 fagu. Na ia tuu i lona ulu, faatali 20 minute, ona fufulu ese ai lea. E tele iniseti feoti. Ae o nits na tumau pea luga o le lauulu. I le vaiaso mulimuli ane, na toe faʻagaioia foʻi le faiga, ma e matua tele lava iniseti. Ona latou toe faia foi lea o le togafitia togafitiga, ina ua maeʻa lona ulu. Fiafia tele i le meafaigaluega.

Sa matou maua se malologa ma loʻu toʻalua i le nuʻu ma aiga. Alu i le taele, faaaoga solo a isi tagata. Ina ua maeʻa le malaga, na maua ai utu i tamaiti ma i le fale. I se tulaga na ou teʻi ai, na ou tamoe atu i le fale talavai lata mai, lea na fautuaina ai aʻu e faʻatau le vampo Veda-2. Na ou aveina ni moli se lua. E tusa ai ma faʻatonuga, na faʻaaoga ai le vailaʻau. Na amata ona latou sela ese namu. Ae latou te leʻi faaumatiaina tagata uma. Sa ou mauaina se tusitusiga i luga o le Initaneti o loʻo faapea mai e tatau ona e tausia le ufiufi umi. Ina ua maeʻa 7 aso, sa toe faʻataunuʻu ma fai mo le 30 minute. Na 'aina کڻي le paʻu. Ina ua fufulu ma togi uma leisa, sa le toe i ai ni faʻafitauli. Faaiuga: le mafai ona e faʻaaogaina mea a isi tagata mo le tumama!

Na taʻu mai e laʻu uo le auala na ia togafiti ai i lana tama i lenei moli. O le taimi muamua na fesoasoani. Ma o lona tau e talia. Peitai e sili atu ona faʻalogo lelei ile puipuia o le pediculosis.

Valentine, Nizhny Novgorod

O le taumafanafana na teʻa nei, sa matou malolo ai ma laʻu tama teine ​​i le atunuʻu. Sa savali o ia ma se tamaititi a le atunuʻu ma mai seisi ua aʻafia i le pediculosis. Sa ou aumaia vave o ia i le taulaga ma tamoe i le fale talavai mo se fasioti tagata. O iina sa ou fautuaina ai ma le faʻamalama sheda Veda. Le mautonu i le tau maualalo, ae filifili loa e taumafai. Ole iʻuga na sili atu nai faʻamoemoega uma. O meaola uma o le manu e faigofie ona foloina e se selu. Naʻo le na, na ou toe faia le togafitiga pe a uma le vaiaso. Ou te fautua atu i le tagata vaimoli.

Lice ma tagata: o a faʻafitauli e tatau ona fefe ai

  1. E manaʻomia ona tuʻu ese se tupe, lea e faʻasolosolo atu i totonu o potu o lavalava mai fale le mautonu o faletalimalo ma e aumaia mai malaga a le pisinisi, simposium, ma isi, i le fale.
  2. O le isi ituaiga o namu e masani ona maua, aemaise i tamaiti, o le ulu. Afai e lalagaina ectoparasite tagata i luga o se tagata e faʻatinoina e satura i le toto, ona maua ai lea o ulu ulu na o luga o se tagata: luga o latou ola, tupu, tuputupu aʻe, parasitisi, pe a latou le faʻaumatia i le taimi.
  3. O le lona tolu o ituaiga o taga toto o le scapula (pubic louse). E fiafia e nofo i luga o itupa, lata i le taliga, ae le gata i lea. E mafai ona maua i lalo o alofilima, i luga o le fatafata ma manava (i le laina laulu), i laulu mata, i luga o laulu mata, migao, i le 'ava. Pediculosis mafua mai i alualu i luga ua taua foi phthiriasis.

Taua! O nei mea namu fealofani e faʻatasia e le mea moni e aunoa ma se tagata e le mafai ona i ai. Leai se manu toto toto e mafai ona suia i le nofoaga masani ma taumafa.

Veda-2: insecticides i le taua faasagatau i pediculosis

Faigofie e faʻaaoga. Fasioti le utu, ae o nits e le malamalama i ai.

A faʻailoaina muamua faʻailoga o maʻi papala i luga o le tino, e tatau ona e vave faia ni auala e puipuia ai le faʻasalalauina o le faʻamaʻi, aemaise lava i isi tagata o lou aiga, le 'au. Afai i le amataga tulaga o faʻamaʻi, isi auala, faʻapipiʻi faʻateine ​​o namu e mafai ona aoga, ona faʻatasi ai ma se maʻi matua, e tatau ona faʻaaogaina tapenapenaga vailaʻau. E aofia ai le pediculicidal shampoo Veda 2 (faʻatauina Rusia). O le mea aoga tele i totonu o le permethrin. O lenei vaega e mai i le vaega o pyrethrins. Malosiaga iniseti ma le acaricide i le taimi e tasi. O lona pasene i le shampoos o le 0.5%. O isi vaega o emollients. E i ai le aʻafiaga o le suʻe i le supa i nymphs, indigo. Tau le leaga i nits. I le ofisa o talavai, e eseese auala ma ona ituaiga o loʻo faʻatinoina. O le vailaau veda mo lice o loʻo faʻaogaina i le tele o ituaiga o faʻafitauli tau manu. E tutusa lava le aoga i le pediculosis (tiga o le ulu) ma phthiriasis, faapea foi lavalava namu. E faʻaoga pe a iloa le nitrocarrier. Fasioti ticks, sola i manu.

O afea ma poʻo ai e le tatau ona faʻaaogaina le mea faigaluega

  • Tagata ma le mafaufau loloto i le mea taua o le faʻafitauli o le tino, faʻapea foi ma foci o mea fulafula i luga o le tino o le ulu i lalo o le ulu.
  • Afai e iai ni toe faʻalavelave i vailaʻau malosi.
  • O tina faʻailoʻi, faʻapea foi ma fafine i le taimi o maʻitaga.
  • Faʻapena ile lauulu o tamaiti i lalo ole lima tausaga le matutua.

Lapatai E tatau ona faia lelei le faʻaoga i le faʻaoga mo le shampoo foam. E le taliaina i le faʻapipiʻiina o le isu, gutu, i luga o siama o mata. O le le saʻo le faʻaaogaina e mafai ona mafua ai se mageso i luga o le paʻu, mu ai lagona, faʻaosoina ai le fulafula. I lalo o le fuafua fua, o le saogalemu faiga e maualalo le oona o aafiaga i tagata.

Faʻafefea ona faʻaaoga le Veda-2

E le manaʻomia Veda-2 sauniuniga muamua. O le oloa e faʻatatau lelei i afifi fagu. E mafai vave ona faʻaaoga i lauulu. E tofu laupepa ma se faʻatonuga e tatau ona maitauina faʻapitoa ina ia maua ai le maualuga o lona aoga.

A o le i faʻaaoga, iloilo ma le faʻaeteete le fagu moli

O le faʻasologa o gaioiga e faʻapea:

  • Muai fufulu lau lauulu, selu lelei.
  • Faʻamama manoa i se ulugalii pe tolu sipuni (10-60 ml) Veda 2: o le laupepa mai le utu ua sasaa i luga o se cotton swab, ma faʻaosoina i totonu o le ulu i le mea e tupu ai le lauulu. O le taumafa tonu e faʻalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi o le ulu i siama, o le uumi o manoa, faʻapea foʻi ma lo latou paʻu.
  • Ona e tatau ona taia lelei le faʻapipiʻi seia faʻatupuina se lauulu, tele busa.
  • E tusa ai ma faʻatonuga, taofi le fasimoli "pulou" i luga o lou ulu mo le 10 minute. I le taimi lava e tasi, nana le lauulu faaputuga i lalo o se palasitika pulou. Ae o le faʻataʻitaʻiga o faʻaalia o le sili atu le lelei taimi faʻaalia e aunoa ma faʻafitauli mo le tino e mafai ona faʻaopopo i le afa itula pe oʻo foi i le 40 minute. Ae ua naʻo le faʻapea e leai se mea e oso ai le paʻu.
  • Fufulu le faʻamalama i lalo ole vai.
  • Fufulu lauulu laʻau faʻamalulu i le vineta. Ina ia faia lenei mea, ia faʻavaivaia 1% o laulau vela 1: 2 i le vai.
  • E manaʻomia le faʻatali i le 5-7 minute seʻia oʻo le vai suamalie e faʻavaivaia ai le laʻau pipisi faʻatasi ma le lolo na sao mai i le taimi e gaosi ai ua faʻapipiʻi i le lauulu.
  • Faatasi ai ma uamea poʻo isi selu faʻapitoa ma nifo laiti, ae masani ona maua nifo, selu i loka pe a uma ona loka lauulu.
  • Toe fufulu lauulu i le vailaau masani.

Ina ua maeʻa ona faʻapipiʻi le faʻamalama, ua toe fautuaina ai le toe togafitia ae le o le vaiaso poʻo le 10 aso mulimuli ane. Lenei e manaʻomia mo le faʻaumatiaina o larva e ono tupu mai i le le lava i le taimi o le muamua faʻamama le nits. Latou fananau mai talu mai lenei vaitaimi taimi. O le isi, tolu, “pule” taumafaiga e faʻatagaina le faʻaaogaina, ae a maeʻa, pe a maua nits poʻo lice, e tatau ona suia le faʻamoe moi mo le pediculicidal ma se isi sui. Ole aoga ole Veda-2 e mafai ona faʻaititia pe a fai o le laulu e togafitia ma isi vailaʻau ile taimi e tasi. O le faʻatamaia atoa o le namu e mautinoa se masina ma le afa o le puipuia o le ulu e toe afaina ai.

Vaʻai totoʻa i le aso faʻamutaina.

Lapataiga! I le tulaga o le pubic pediculosis, Veda-2 laupepa tatau ona fufuluina e aunoa ma le faʻaititia i totonu o le paʻu i lalo o le ulu i le fua o le 30 ml i le togafitiga. O le fualaau faasaina i luga o le tino ua matutua e uiga ile 10-15 minute, a maeʻa ona fufuluina lelei i lalo ole vai tafe. E le gata i lea, pe a fai o le faʻamaʻi na tupu i le taimi o feusuaʻiga, o paaga uma e faia togafitiga, ae pe a maeʻa lava se uluaʻi suʻesuʻega e se dermatovenerologist.

A maeʻa ona e iloaina se mea e maua ai le kutu o le ulu i le aʻoga, aʻoga, poʻo le tulaga lamatia o toe siama, e puipuia ai le le faʻasalalauina o le faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina le laupepa Veda-2 i taʻele faʻamama, e aunoa ma le sasaina ma fufuluina. Tuu lenei ulu e faʻamamago atoa. Fai ofu i luga o le lauulu i le 14 aso, puipuia i latou, ma, mai le totolo ma le faʻamalosia o utu i luga o le lauulu.

Larisa, o se tina talavou

Sa ou faʻatau mai le laupepa i le fale talavai, aua O tama 4-tausaga-leulu laulu ulu aumai le faʻafitauli mai le togalaʻau i le foliga o utu. Na iloa e le faletalavai tausaga ma fautuaina le Veda-2. Faaluaina curls faalua. Ma o le lauulu tuua le aofia ai. O le mea la ua tupu, a o aʻu le manaʻo e tipiina ni curly curls, ua tatau lava ona ou faia. I loʻu la manatu, ua matua faigofie atoa le lulu o lou ulu ma sili atu le aoga.

Valeria, tina o masaga masaga 5 tausaga

I totonu o lo matou aiga, afai e maua e Vanya se faʻamaʻi tiga, ona faia loa lea e le Gleb foliga tiga ae o loʻo maua foi le tiga o le faʻaʻi. Na tupu foʻi i le utu. I le taimi muamua na ou maitauina ai ni maosiosia i le paʻu o le ulu o Gleb. Iloilo lona lauulu. Na vaʻaia manino e Nits mea o loʻo pogisa. Ua faʻatau e le toʻalua le pulufana Veda-2. Na fufulu vave le tasi ma le isi tama ulu. Afifi i totonu o ato. E i ai le afa itula e le fiafia i le lua leo e uiga i le le mautonu o oʻu matua, ona mafai ai lea ona ou tatalia le osofaʻiga ma oso ese le namu ... Ona toe tasi le vaiaso i le fale i le malologa e aunoa ma le taofia. Na toe fufuluina lava le Veda e tasi. Ile iʻuga, na matou faʻatoilaloina, tutuli i latou, tuʻuina atu. 2.5 masina ua mavae. Leai ni utu.

O le a le umi e tumau ai?

O le solo mai le lice "Veda-2" ma le faʻaaogaina e tasi e aoga mo le 2-6 vaiaso. A o le aneti-scab, e aoga foi i se vaitaimi umi ole taimi (pe a maeʻa le tasi faiga).

O lenei fualaau faasaina e maualalo le oona i le tino o le tagata. Ina ua maeʻa ona faʻaaogaina i le paʻu i le fautuaina vaega ma mea e masani ai, e le faʻaalia se faʻaosofia loto, paʻu-recorptive ma sensitizing aafiaga.

Faailoga mo faʻaaoga

Aʻo a mea latou te faʻaaogaina ai nei fale talavai e pei o le Veda-2 (shampoo)? Iloilo o fomaʻi lipoti e faapea o lenei vailaʻau mafai ona faatonuina mo pediculosis o le ulu, e faʻapea foʻi mo le pediculosis alualu i tua (e aofia ai ma carnivore).

E le gata i lea, o lenei vailaʻau e aoga tele i le i ai o le scabies ma isi kiki.

Anotusi

I lalo o a aiaiga e le fautuaina e faʻaaoga le Veda-2 sauniuniga (pediculicidal shampoo)? Iloiloga a tagata atamamai lipotia o tulaga nei o contraindications i le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega:

  • lagona tele ile vailaʻau oona,
  • afaina o faʻamaʻi o le uluulu o le ogaoga natura.

E tatau foi ona maitauina o lenei vailaʻau e le fautuaina mo fafine i le taimi o faʻasusu ma i le taimi o maitaga.

Shampoo "Veda-2": faʻamatalaga mo le faʻaaogaina

A o le i faʻaaoga lenei vailaʻau ina ia faʻaleagaina ai ni maile, nits ma scabies mites, e tatau lava ona e suesue muamua i faʻatonuga, ia e vaʻaia foʻi se fomaʻi. O le mea mulimuli e manaʻomia e fai se suʻega ma fai se maʻi.

E faʻapefea ona e faʻaoga saʻo le Veda-2 (shampoo)? O faʻatonuga e faʻapipiʻi ai lenei vailaʻau e faʻailoa mai ai e manaʻomia le lauulu e mafai ona faʻamamaina mafolafola faʻatasi ma se vaifofo mai le fagu, faʻaaoga se swab cotton mo lenei. Ole fualaau faasaina ua matua milimiliina i lauulu mo auga o minute.

I le avea ai o se tulafono, o le taumafaina o lenei oloa i le tagata matua e tusa o le 10-60 ml. E faalagolago ile umi ma le maualuga o lona lauulu.

O le a le umi e tatau ona ou teu ai le Veda-2 shampoo i luga o loʻu ulu? Iloilo o tagata atamamai ua faʻaalia ai, a maeʻa ona maeʻa gaosia, e tatau ona ufiufi lauulu i se sikafu mafiafia. Ina ua mavae le 40-50 minute, o le aneti-pediculose sauniuniga e fufulu ese ma le mafanafana vai, faʻaaogaina le ufiulu poʻo le fasimoli.

A maeʻa le gaioiga faʻaalia, o le laulu e selu i le selu ma le tele o nifo.E manaʻomia lea ina ia mafai ona ave ese ai iniseti uma ua maliliu.

A faʻapea o se mea e maua e ala ile papala ola, utu poo nits ua uma ona iloa ile vaiaso, e manaʻomia le toe faia o lauulu.

Toe siama

O le Veda-2 o se faʻata mo le pediculicidal e mafai ona faʻaaoga e le au matutua ma tamaiti laiti.

I le faʻalavelave e iai le tulaga lamatia o toe tui i totonu o le 'au (mo se faʻataʻitaʻiga, i le aoga faʻataʻitaʻi poʻo aʻoga), ona uma loa lea o le faʻaaogaina o le vailaʻau, e tatau na tuʻu i luga o lauulu (pe a maeʻa ona faʻamama).

O le faʻamalama e faʻaaoga i lenei auala e faʻatumauina ai lona aoga mo le lua vaiaso. I le taimi lava e tasi, e le faʻatagaina ni siama e paʻu le lauulu mai se isi tagata ona faʻateleina.

Toe fai le togafitiga lea e fautuaina pe a uma le laupepa. O iniseti ma nits ua maliliu e aveʻesea foi ile selu ma vaega o nifo. Afai e talafeagai, e mafai ona aveeseina taʻitasi, aua ua fai mausali i luga o lauulu.

Isi ituaiga o faasaʻoga

Moli faʻapipiʻi "Veda-2" - e le naʻo le pau lea o le vailaʻau o loʻo fesiligia. I fale talavai, e mafai foi ona maua se kulimi ma le igoa tutusa. I le ma scabies, 5% le uu e faʻailo i totonu o le paʻu (mai le ulu e oʻo i vae) i le faʻailogaina o gaioiga.

Mo le togafitia o se tagata matua maʻi poʻo se talavou, atonu e te manaʻomia le 30 g kulimi. Mo tamaiti laiti, o lenei aofaʻi ua faʻaitiitia e 1.5 taimi. Ui i lea, o pepe e tatau ona togafitia i le muaulu ma malumalu, faapea foi ma le ulu.

A maeʻa ona faʻaaoga le kulimi, e tatau ona e faʻatali i le 9-15 itula. Ona tatau lea ona fufulu ese ile vai mafanafana ma fasimoli pepe.

Afai e toe tupu le vevela pe le lelei ile 14 aso, ua fautuaina le toe faia ole kulimi.

E tatau foi ona maitauina, e faʻaopopo i le kulimi, o loʻo faʻatau atu foʻi fofo faʻapitoa o le Veda-2 i fale talavai. O le tasi fagu o lenei vailaʻau o loʻo iai 24 ml o le gaosi mea. Ua mamanuina mo se tolu-aso vasega o togafitiga.

Mo le faʻaaogaina faʻalelei o le vailaʻau, faʻapitoa faʻailoga o loʻo faʻaogaina i luga o le fagu.

Faaaoga lenei vailaʻau na o fafo. Mo lenei, faʻatoa saunia fou 0.4% aousous emulsion ua faʻaaogaina. I lenei faʻaiuga, 1/3 mea o loʻo i totonu ole tioata (pe a ma le 8 ml) ua faʻaopopoina i le vai pamu (i le 100 ml) i le vevela o le potu.

O le emulsion e faʻaaogaina tasi i le aso, i le taimi e momoe ai. E olo gofie i le paʻu o le ogalaau ma lima, faapea foi ma pito pito i lalo.

O le fofo e le fautuaina e togafitia le mata, ua ma le ulu.

I le maeʻa ai o togafitiga i le aso lona fa, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faia se taʻele mafanafana, faʻapea foi ma suia le moega ma ofuvae.

Aafiaga itu

A faʻaaogaina le vailaʻau Veda-2 i vailaʻau fautuaina, e toetoe a leai se mea e tupu mai ai. Peitaʻi, i nisi tulaga, o lenei vailaʻau e mafua ai le afaina ai o le maʻi (paʻu o paʻu, fulafula).

E ao foi ona maitauina pe a maeʻa le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, e ono maua e tagata onosaʻi le paʻu o le paʻu, atili ai le vevela, paresthesia ma erythematous mageso.

Fautuaina faapitoa mo le faʻaaogaina o se sooupu i fafo

Togafitiga ulu e tatau ona faia i se nofoaga faʻaalu lelei. I le taumafanafana, o le vailaʻau e mafai ona tuʻuina saʻo i luga o le auala.

Aloese mai le mauaina o le fualaau faasaina i luga o le mucous membranes o le mata ma le gutu oral, faapea foi i totonu o nasal ma fafo tino genital. A faʻaaoga le laupepa, e mafai ona puipuia nei vaega o le tino i le cotton swab poʻo le kasa e fai ai.

Afai o le vailaʻau e ui i lea maua i luga o le mucous membranes, ona e tatau ona fufulu vave ile vai tafe.

A maeʻa ona faʻamamaina le faʻamalama, faʻapea foi ma isi ituaiga o lea vailaʻau, fufulu ou lima i le fasimoli pepe. Ua fautuaina foi le fufulu lou gutu i le vai manino.

Afai o faʻafomaʻi faʻafuaseʻi foloina, lavage gastric manaʻomia vave. Ma le faʻaopoopoga, o togafitiga faʻapitoa ua faatonuina i le gasegase.

Analogga ma tau

Mauaina o le laupepa Veda-2 i le fale talavai e faigata tele. O le mea lea, le tele o gasegase faʻatonuina i luga o le World Wide Web. Ae ui i lea, o nisi tagata e fiafia e sui i se tutusa auala.

O vailaʻau nei o loʻo avea ma alafua e sili ona lauiloa o lea vailaʻau: Kadima, Akromed, Ship-1, Amizol, Shashka City, Andijan-U, Chance, Antisect, Chub-chik "," Antientom "," Chistotel-M "," Arzol-L "," Universal "," Armol "," Terma-Fog-P "," Bio-Kill "," Tala "," Stagifor "," Biosim " , "City", "Bluntex", "Salucid", "Veda", "Raid", "Vecurin", "Raid ant Killer Powder", "Vitar", "Politox", "Wuprotox", "Perol", "Gavrosh" -shampoo, "Permocide", "Gelenite", "Pervit", "Glorcid", "Pedizol", "Gmizin", "Oxytox", "Gritsid-U", "NOC", "Dast" , "Nittifor", "Dast briquette", "Dast plate", "Nyx", "Dichlofos-L", "Molin", "Zebrik-Teva", "Molemor", "Zitol-spray", "Medifox-super" , fasimoli faasolitulafono "Des-P", "Medifoks", insecticidal soap-P, "Kim-P", "Insectocream", "Canon Plus", "Intox", "Pedilin".

O tupe e lisiina atonu e eseese uma ituaiga ma faʻasologa. Ole mea lea, e tatau ona faʻaaoga e aveʻese ai le utu, faʻamaʻi male oʻo ile maʻi faʻaseʻe e pei ona faatonuina e le fomaʻi.

Ae o le tau, o lenei vailaʻau e le maualuga tele. E mafai ona faʻatau se fagu 100 ml ma le faʻamalama mo naʻo 160-170 rubles Rusia. Peitaʻi, e tatau ona maitauina ole aofaʻi faʻapitoa ole vailaʻau e lava mo naʻo nai taualumaga. O lea la, ma le tele o le ono mafai ona toe faʻamaʻi, e tatau ona e faʻataʻitaʻia faʻatau ni mea e tele o le pediculant.

Veda-2 (laupepa): onosaʻi iloiloga

O vailaʻau o loʻo talanoaina mo utu, nits ma kutu ua sili ona lauiloa i tagata mamaʻi o loʻo aʻafia i lenei faʻafitauli. Tele tagata faʻamaninoina lona aoga aoga maualuga. O isi taimi e naʻo le tasi le kulimi e lava e faʻamaloloina ai le ulu.

Ae ui i lea, faʻaopopo i iloiloga lelei, e iai foʻi mea le lelei mo lenei vailaʻau. I le avea ai o se tulafono, latou te fesoʻotaʻi ma le le mafai ona faʻaaoga suamalie i le taimi o faʻasusu ma maʻitaga. E tatau foi ona fai mai e tele gasegase e faitio i foliga o le tele o aʻafiaga. Faatasi ai ma mea e sili ona taʻutaʻua e pei o le susunuina lagona, mago ma le mumu o le paʻu.

Faʻamatalaga o faʻamatalaga

O le eseesega taua i le va o nei laupepa o le faʻapitoa o permethrin i latou fatuga. I Veda, permethrin o 0.4%, ma i Veda 2, 0.5%. Uma e aofia ai isi emollients, ona o la e iai se latou aafiaga lemu, o le laulu e le faʻaleagaina ma o le ulu e le faʻamago.

I le faʻaaogaina o nei laupepa, e mafai ai ona e maua se iniseti ma se anti-pedicular. O a latou gaioiga o le solia lea o le mea gaosia o le soona o Na + auala o le neura sela membranes o namu, ma ua poloka le faiga polarization. Ole mea lea ua faʻaletonu ai le faʻaiʻu male oti o le iniseti.

O vailaʻau o loʻo fesoasoani e faʻateʻa ese nits, larva ma kutu a tagata matutua, kutu, kiki ma isi o meaola faalafua i le ulu poʻo le vaega alualua.

Afai e te faʻapipiʻiina le faʻamalu mo se taimi i le aʻafia o le paʻu, o le taunuuga o le a faʻamaonia mai le 2 i le 6 vaiaso. A o le scabies, ua lava naʻo le faʻatino e tasi o gaioiga mo le faʻaaogaina o le vailaʻau.

Lapataiga! Ona o le maualalo o le oona, o nei laupepa e le afaina ai le tino o le tagata. Afai e te mulimuli i faʻatonuga, ona maeʻa lea ona faʻaogaina, e le aliali mai le paʻu-resorptive, sensitizing ma le faʻaitiga o le lotoifale.

Faʻatonuga mo le faʻaaogaina

  1. Faʻaaoga se laupepa masani e fufuluina lou lauulu ma selu lou lauulu lelei ile selu.
  2. Ona faʻamama ia o laupepa i le sauniuniga ma faʻaaoga i le faʻamamaina o au i luga o le ulu i luga o le laulu.
  3. Lulu le faʻamoe mo lauulu uma e ufiufi i le pulu.
  4. Ufiufi lou ulu i se sikafu po o se ato ma alu mo 10 minute. Ae mo se faʻaiuga sili ona aoga, o le taimi e mafai ona faʻaalu i le 30-40 minute. E leai se afaina matuia mai lea mea. Afai e oso le ita, o le fualaau faasaina e tatau ona fufulu vave.
  5. Fufulu lauulu ile tele o le vai seʻi uma ona fufulu ese le loaloa ile lauulu ma le ulu.
  6. Faia se vaifofo o le 9% laulau vuka ma vai i se fua faatatau o le 1: 2. Fufulu ia lauulu susu.
  7. Tuu lou ulu na o ia mo le 5-7 minute e faʻavaivaia ai le pipiiina o le enzyme i se acidic siosiomaga. A maeʻa lenei mea, o nititi ola e faigofie ona aveese mai le ulu.
  8. Faʻaaoga se selu ma nifo laiti ma faʻalu soʻosoʻo, selu lelei lauulu ma fufulu faʻaaoga faʻapipiʻi laupepa masani.

Afai, pe a uma le lua vaiaso ina ua maeʻa togafitiga i le ulu, na maua pea ni siama, mafai ona toe taʻu le gaioiga. A maeʻa le lua vaiaso, e mafai ona e togafitia le lauulu 3 taimi.

Afai e i ai se aʻafiaga o le toe faʻamaʻi i totonu o le aʻoga poʻo aʻoga, ona uma lea o le fufuluina o lou lauulu i le laupepa masani, faʻaoga le Veda poʻo le Veda 2 i luga o lauulu susu ma tuʻu ia faʻamamaina atoa e aunoa ma toe viliga. O le vailaʻau faʻaaoga o le a tumau mo le lua vaiaso.

I le taimi lea, o utu na maua i le lauulu o le a le mafai ona toe gaosia. Faʻaauau le faiga o le lauulu i le maeʻa ai o le lauulu.

O se mea taua! A faʻamamalu uma parasite, o le a le mafai ona afaina i latou i le isi 1.5 masina.

O se mafuaʻaga masani o se iʻuga le aoga pe a uma ona faʻaaoga nei laupepa o le vave fufulu. E aliali mai o le taimi lava e amata ai ona afaina le namu i lenei vailaʻau, ona le fufuluina lea i le taimi saʻo ma mea uma taofia. E manaʻomia e taofiofia le taimi faʻapitoa e le tagata gaosi mea, ona taunuʻu ai lea o le manaʻoga o taunuʻuga.

Puipuiga saogalemu

A faʻapipiʻi i le faʻamalu veda ma le Veda 2, e tatau ona e faʻaeteete tele. O le potu o loʻo fai ai togafitiga e tatau ona savalia lelei. Ina ua maeʻa togafitiga, e tatau ona e fufuluina ou lima, ma fufulu lou gutu.

Leai se tulaga e tatau ai ona faʻafesoʻotaʻi ma le membrane mucous o mata, isu, poʻo le faʻaputuga oral. Mo le puipuia puipuia, ua fautuaina e faʻaaoga ni ie uʻamea, ma afai e faʻataunuʻu le oloa i nei nofoaga, ona fufulu vave lea i le tele o vai.

Aafiaga itu

Ina ua maeʻa ona faʻaogaina nei loimata i tagata e teteʻe ile mafaufau i nisi vaega, ono mafai ona tupu se aʻafiaga mai ile mata o le paʻu ile paʻu ma le edema. O gaioiga a le lotoifale e mafai ona faʻaalia e ala i le mumu o le paʻu, paresthesia, faʻateleina o le vevela, erythematous mageso.

O le averesi o tau i luga o le initaneti faletalavai i Rusia Veda ma Veda 2 o 168 p. Tasi le fagu 100 ml e lava mo le tolu faʻaaogaina. O le atoa ala o togafitiga e faʻaalu i le 1.5 masina, i le taimi lenei e te manaʻomia le togafitia o le ulu i le faʻamalosi faʻatolu taimi, o lona uiga, tasi le fagu e lava mo le 1 vasega o togafitiga.

Tulaga lelei ma leaga

O le aoga o nei laupepa e aofia ai lo latou faigofie faʻaaoga, le leai o se manogi le manaia, o se agamalu aafiaga i le lauulu ma le ulu, taugofie tau ma vave tali.

Ma o le latou minus e le o se 100% faʻaiuga pe a uma le tasi apalai ma se faʻatapulaʻa o le faʻaogaina mo tamaiti i lalo o le 5 tausaga le matutua ma tina maitaga.

Aʻoaʻo atili e uiga i utu ulu e ala i tala nei:

Vitio aoga

Aso nei togafitiga o pediculosis.

Faʻafefea ona faʻafeaʻi se tamaʻi utu.

Faʻavaega ma le ituaiga o faʻasaolotoina

O le kulimi o loʻo aofia ai le permethrin, o se aneti antiparasitic malosi o le synthetic origin, o se mea galue.

O le totoʻo o permethrin e lava lea e aoga i le parasites, ae e le oʻo i le tulaga lea e lamatia ai e afaina ai le tagata. Iloiloga a tagata atamamai faamaonia lenei mea moni. Nicks e sau ma se 59 ml fagu e aofia ai 1% permethrin ma excipients. I totonu o le afifi o loʻo i ai se selu mo tutoatasi faʻaopoopo faʻailoga o le pediculosis ma selu ese namu palasaina pe a uma le gaioiga o le kulimi.

Permethrin o se synthetically gaosia sooupu faʻaaogaina lautele lautele i vaega uma o gaioiga a tagata o se insecticidal ma acaricidal sooupu. Permethrin o se aiga o vailaʻau pyrethroids, o loʻo i ai se neurotoxic tali mo le tino o iniseti.

E leʻi iloa muamua, o le afaina o le permethrin i le tele o mamalia ma manulele e le o iloa, ae o le vailaʻau e oona tele i iʻa ma pusi. O le pusi aiga, tusa lava pe na o sina fasi mea o se mea i totonu o le gutu, na amata ona tupu vave le fiafia, gatete, ma le lagona. E masani lava i lenei ituaiga o meaola ona i ai le oti ona o le faʻapalafi i le permethrin. I se tulaga lautele, o le vailaʻau e maualalo le oona i mama ma e leaga le musuia i totonu o le paʻu.

I vailaau, permethrin o se muamua-faʻasologa togafitiga mo scabies ma lice, lea e faʻaaogaina ai le 5% kulimi gaosia e Johnson & Johnson, faaigoa Lyclear. I totonu o Scandinavian atunuu, Lusia ma Amerika i Matu, permethrin o loʻo faatauina atu i lalo o le igoa igoa Knicks. E faʻatau uma fualaʻau ia e aunoa ma se faʻatapulaʻa i fale talavai.

O Permethrin o loʻo i luga o le lisi o mea sili ona taua WHO vailaʻau manaʻomia i le soifua maloloina faʻavae.

Pharmacological ma afaina aafiaga o le fualaau faasaina

O le aafiaga tuʻituʻi o le permethrin, o se vaega o le kulimi, o luga o neura sela o iniseti, polokaina atoa le faʻasalalauina o lagona i totonu. O se taunuuga, o gaioiga taua uma a le namu taofi, ma e oti. Permethrin ulufale lelei i totonu o le mafiafia chitin ufiufi o utu, o lea o le a faʻaauau pea le aoga togafitiga e tusa lava pe a fufulu le kulimi. O toega siama, o loʻo tolopoina i totonu o le lauulu ma paʻu ma toega o le permethrin, o loʻo faʻaauau pea ona tamau ma oti.

Ina ua maeʻa ona faʻaaogaina le kulimi Nyx i le uluulu, o le faʻaaogaina o le perimetrin e faʻaletonu, o lea la, e le masani ona mafaufauina le aʻafiaga o vailaʻau i le tino o le tagata. I lalo o tulaga suʻega, o le tapulaʻa o le naʻo le 2% o le mea i totonu o le paʻu mo le lua aso, ina ua uma na amata amata ona teena ma mou atoa i totonu o 24 itula.

Faʻailoga o utu pe a manaʻomia le faʻaaogaina o le vailaʻau

Soʻo se vailaʻau antiparasitic e le faʻaaogaina mo le puipuia. Naʻo le iloa lelei o utu e mafua ai le faʻaaogaina o vailaʻau. O le Nyx Cream e leai se tuusaunoaga.

Faʻamatalaga e uiga i le i ai o iniseti i lauulu o tamaiti e o mai, pei o se tulafono, mai aʻoga aoga poʻo isi faʻalapotopotoga lea e faia ai se puipuiga puipuia i le mea moni o le pediculosis. Naʻo matua faʻalogo i latou e mafai ona utagia le maʻi i lona amataga. Tagata matutua e masani ona iloa siama, pediculosis i tamaiti lava latou.

Mo le utu, o auga nei o uiga ia e mafai ona faʻamaonia ia te oe lava poʻo lou tagata aiga:

  • Salu o le vevela, o nisi taimi matuia i le ulu.
  • O foliga o selu i nofoaga o bites o utu.
  • Lagona o se mea o gaoioi i le lauulu.

O nei faʻailoga o mea autu ia e tatau ona fai ai se tagata e o atu i se sili atu faʻamatalaga suʻega o le ulu. E oʻo i le iloaina o le siama o loʻo ola, e le manaʻomia ona apalai i se falemaʻi fomaʻi mo se fesoasoani faʻapitoa, ua lava lea e faʻatautaia i le fale.

Lava-faʻamaonia faʻamaoniga o le pediculosis

Ae e te leʻi amataina le faʻaiuga, e tatau ona e saunia se mea faigaluega e aoga i le galuega:

  • Nix kulimi aofia.
  • Tioata faʻatele.
  • Fale ie tuai.
  • Lauulu fulufulu mo fafine e uumi lauulu.
  • Itula.
  • Pusa palasitika taga
  • O totigilima taʻi
  • Afai o le togafitiga e faia i totonu o se tamaititi laititi, e fautuaina e tausi lelei auala o le faʻalavelave - tusia, komupiuta, taʻaloga e sili ona fiafia i ai ma isi mea faapena.

O le isi laasaga o le faʻailoaina saʻo. O le galuega autu o le faʻamaonia lea o le talitonuga o le i ai o tagata ola tagata papasese ma latou fuamoa - nits. Naʻo le tulaga lea e tatau ona togafitia.

  • Ole selu e lua itu, e aofia ai i le pusa, ma le tioata faʻatele e manaʻomia e iloilo lelei ai ma faʻasolosolo lauulu ulu ma le ulu. E sili atu ona faigofie le amata mai le pito o le ua e vaeluaina le lauulu i tamai loka.
  • Oe manaʻomia le vaʻai mo ola uta ma nits. O umu matutua e masani ona lanu enaena enaena ma foliga pei o sesame. Latou te gaoioi vave, o lea e tatau ona e matua faʻaeteete.
  • Fuamoa (nits) - samasama poʻo enaena enaena mumusu faʻapipiʻi faʻapipiʻi i le pito i lalo o le lauulu, i se mamao e le sili atu nai lo 5 cm mai le paʻu luga.

Afai e le itiiti ifo i le tasi iniseti o loʻo maua i le laulu ulu, e mafai ona maeʻa faʻataʻitaʻiga ma faʻasolosolo le faʻagaioiga.

  • Ae le i faʻamauina le oloa, e sili atu le faʻamama o lou ulu muamua. Lenei o le a matua faafaigofieina le togafitiga togafitiga. O le kulimi e tatau ona faʻaaogaina i le lauluʻeleʻele, faʻasolosolo ma tutusa le tufatufaina i luga o le lauulu atoa. O le aotelega o le faʻaaliga - le sili atu nai lo le 10 minute - o lenei vaitaimi ua lava lea e fasioti ai iniseti feola. A maeʻa le taimi, e tatau ona e fufuluina lou ulu i le vai mafanafana, fufulu le kulimi.
  • Aveesea iniseti oti o le a alu sina taimi. Pei o le sailiga, o lenei faiga e manaʻomia ai le gauai ma le finafinau. Ole faʻagasologa foʻi e amata mai ile pito o le ulu ile mea faʻatonu. O mea totoʻa e tatau ona faia mai totonu i fafo.
  • Afai o le lauulu e umi - selu loka o lauulu e mafai ona faʻalelei i ni kilipa. Amata i le ulu ma selu i fafo e aveese nits.
  • E sili le taoto o se solo tuai i tauau o le tagata gasegase, ma luga foi o se mea - se taga palasitika. Ole filifiliga lea e aveʻese ai le sosolo o iniseti ile siʻosiʻomaga. A maeʻa ona faʻagaioia, e tatau ona faʻaleagaina le solo ma le ato.

Tasi le togafitiga ma le kulimi Nix e lava lea e faʻateʻa atoa ai le 'ava i se tagata e toatasi. I se faʻaopopoga, o le mea faigaluega e i ai se vaega totoe. O lona uiga o loʻo galue le vailaʻau o loʻo taofia i lauulu mo le lua vaiaso, tusa lava pe masani ai o le teuina o ie ile laupepa masani.

Link i le mataupu Saili pe o lelei le puaa i le puleaina o utu mai le sootaga.

Ole toe galuega ole faʻatagaina o le metro e fasia ai iniseti fou na mafai ona ola i toega. O tulaga faʻapenei e puipuia ai le gasegase mai le toe aʻafia i le ulu ulu mo le 14 aso.

Faamatalaga lautele

O le solo o le Nix, o loʻo fesoasoani tele i fusuʻaga mo tagata matutua ma tamaiti, e faʻaalia i se laʻititi o le oona, e le afaina ai le ulu ma le ulu ma le laulu. O le mea faigaluega, liliuina o utu, nits, faʻamaufaʻailogaina a latou auala alualu i luma, faʻaleagaina parasites i vaega eseese o latou atinaʻeina e 100%. Ova le na o 3.5%.

Ona o lona tulaga uiga ese, Nix kulimi kulimi e talafeagai e faʻaaogaina. A maeʻa taualumaga uma, e maua mai ai le malu lauulu, faʻalelei pupula, faʻaitiitia tangling. E faafaigofie ai le selu ma selu ese mate namu. Fausia se hydrophobic ata tifaga, faʻamaʻele le ulu, faʻaititia le le fiafia o lagona ituga pe a uma ona puʻina e le iniseti.

Ole mea faigaluega e mafai ai ona e 'ave ese lice ma nits ile 1 sauniga, tasi ile vaiaso. Faagasologa taimi e masani lava 10 i 15 minute. Faatasi ai ma alualu i luma ituaiga o pediculosis, o le ala o togafitiga e mai 3 i 8 vaiaso. I le taimi o le faʻaaogaina o le vailaʻau, e tatau ona feutagai ma se fomaʻi.

O se vailaʻau mo vailaʻau lautele, ua fautuaina aloaʻia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina mo le togafitia o le ulu, o se vailaʻau vailaʻau. O loʻo i ai i le laupepa le 1% permethrin ma le tele o insecticidal auxiliary vailaʻau, faʻalauteleina lona gaioiga, faʻaititia aafiaga itu. Le vailaʻau, ave se tasi o taʻimua nofoaga i le togafitiga o le faamai.

Matou te fautua atu faitau: meatotino ma tulafono mo le faʻaaogaina o Permethrin mai lice ma nits.

O le kulimi, o loʻo i le vaega saogalemu o faʻaaogaina fafo mo le faʻaumatia o ectoparasites, e ala i lona tutusa o se suavai sili viscous, leai se tofo, lanu. Le tele o le tele, e maua ai le faigofie ma le faigofie ole faʻapipiʻi o le ufiulu ole laulu.

Taua! I le taimi o le faʻagasologa, ua faʻatagaina e faʻaoga le sili atu ma le lua fagu moli.

Faiga, afifiina, tau

O loʻo avanoa le laupepa "Nix" mo le faʻaogaina i fafo i le 59 ml i se fagu palasitika, faʻatasi ai ma le selu faaopoopo, tuʻuina i se pusa pepa. Ole vailaʻau e tuʻuina atu e aunoa ma se talavai. Teu ile t e sili atu ile 25 ° C, i se nofoaga pouliuli ma i fafo atu o tamaiti.

O le averesi o le tau o se vailaʻau i le tulafono faʻagaioia laiseneina fale talavai i Rusia e mai 237 i le 449 rubles. Le aso muta ua faʻatuina e le kamupani gaosiaina ma faʻailoa mai i le aso i luga o le afifi e 2 tausaga. A maeʻa lona taimi, ona faʻasaina lea ona faʻaaogaina le oloa.

Antiv ma Liceguard selu ma uamea nifo faʻamamaina atoa fulufulu laulu. O le masani masani a foliga ole palasitika selu e le aoga.

Veda ma Veda-2

Lenei o se tasi o vailaʻau sili ona lelei, lea e faʻavae i luga o se vailaau aoga e taʻua o le permethrin. E ui lava i le mea moni o lenei vailaʻau ua leva ona tuai, o le faʻasaʻoloto o lenei laupepa o loʻo faʻaauau pea. Ile fale talavai e mafai foi ona e mauaina se faʻafouga o le vailaʻau e taua o le Veda-2. Le faʻavae o le oloa na suia na o sina mea, aemaise lava, emollients aofia ai, ma mafua ai se saogalemu le afaina i luga o le paʻu.

Uma le muamua ma faʻafouina lomiga o le fualaau faasaina e aoga tele. Ole oti o namu pe a uma ona faʻaaogaina le oloa ile laulu e tupu pe a uma le 30-40 minute. O le vailaʻau e aoga e le gata mo ulu ulu, ae faʻaumatia foʻi lavalava ma laupepa papalagi. O le faʻamatalaga o loʻo faʻamatala e tatau ai ona tuʻu le lauulu i le ulu mo le umi e oʻo atu i le 10 minute. O faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia le tulaga faafeagai - mo le lelei faʻaleagaina o namu e manaʻomia le taofia o le oloa i luga o le ulu mo le itiiti ifo 30-50 minute. Lenei o se aafiaga lelei i luga o le aoga o le auga o le vailaʻau luga lice ma nits, ae o lenei faʻateleina ai foʻi le ono aʻafia o aʻafiaga itu. Aemaise ni mea le talafeagai o le faʻaogaina e ono faʻaosofia ai ni faʻamatalaga papalagi.

Ina ia e mauaina le sili aʻe o le lelei, pe sili atu foi, e faʻaumatia nits, e tatau ona e toe faʻaaogaina le oloa pe a uma le 15-15 aso. E faia lenei mea ina ia mafai ai ona faʻaleaga le niva e fofoa mai i lia. E ui i le aoga o moli, e le mafai ona faʻaumatia nits ua poloka i pusa. E mafai ona faʻaumatia na o latou pe a uma ona fananau mai, lea e tupu ina ua mavae ni vaiaso.

O le Veda shampoo e faʻaaogaina faigofie lava: muamua e tatau ona susu lou ulu, ona faʻaaoga lea o le oloa ile lauulu ma faʻamalosi lelei. Ina ua mavae 30-50 minute, e mafai ona amata amata fufulu ese le faʻaalu mai le ulu i lalo o le vai tafe. I le taimi lava e aveese ai le oloa mai le lauulu, e tatau ona toe fufuluina lou lauulu, faʻaaoga se faʻamalama masani.

Manaia le iloa! E tatau ona faʻaaogaina le vailaau faʻamamasese i totonu ole vailaʻau. E manaʻomia lea mea ina ia 'aloese ai le vailaʻau oona, e ono avea ai ma itu faʻaalia.

E toʻatele e faitio e leʻo le aoga le kulimi Veda e pei ona faʻamanino mai e le iloiloga. O ia faitioga e fesoʻotaʻi ma le mea moni o le fualaau faasaina vave fufulu ese pe a uma le talosaga, a e leai se taimi e galue ai i luga o namu. O le mea faigaluega e faʻatau atu i fale talavai ma faleoloa, ma o lona tau o 250 rubles i le fagu.

Iloiloga o le Veda Shampoo:

Mo se tamaititi, na fautuaina aʻu e faʻaaoga le Veda shampoo, e le gata e aoga, ae foliga mai foi e saogalemu. Na ou taunuʻu i le fale talavai, na ou faʻatauina mai le Vampa-2 shampoo, o se tala saʻo, naʻo se faʻaleleia atili, e pei ona faʻamatala mai e le faletalavai ia te aʻu. Na ou sau i le fale, fufulu le ulu o laʻu pepe i le afiafi, ona ou tu ai lea mo le 30 minute. Ina ua maeʻa lena, na fufulu ese le oloa, ona amata loa lea ona amata sela i fafo ma le mafuʻe. Combing o se faiga faigata tele lea e faʻamoemoe ai le lelei o le aveeseina o faʻamoe. Ina ua mavae 2 vaiaso, lice ma nits i le lauulu na foliga mai e leʻi aliali mai, o lea na le toe faʻaaoga ai le fofo. Tamaiti e le fautuaina e faʻaaoga shampoos faifai pea, ae naʻo tagata matutua.

Ole taua ole laina ole Paranit ole saogalemu. O le paranit shampoo na gaosia e le kamupani Belgian e igoa o Omega Pharma. O le tuʻufaʻatasiga o tupe e le aofia ai vailaʻau, aua o le vailaʻau e mafai ona faʻaogaina e aunoa ma se popolega, o tagata matutua ma tamaiti.

Nai lo le vailaʻau, Paranit o loʻo iai se suauʻu minerale ua taua Clearol. O le aoga o lenei suauʻu o le mea moni o le namu e le faʻatamaia e se vailaʻau reagent, ae o loʻo teuina i se ata faʻapitoa. I lenei ata tifaga, e le maua e le malosi le manava, o lea e feoti ai e aunoa ma se avanoa e ola ai.

Manaia le iloa! O loʻo iai le tele o vailaʻau faʻapitoa ile igoa, mo se faʻataʻitaʻiga, Paranix poʻo le Paramiks, ae e taua le iloa e naʻo le Omega Pharm e gaosi oloa i lalo ole igoa Paranit.

O foliga o le vailaʻau o loʻo taua i lalo:

  • muamua e tatau ona e faʻamamaina lelei lauulu i le vai,
  • apalai le lauulu mo le laulu
  • fusifusi le lauulu ma le paʻu o le ulu,
  • fufulu ese le oloa pe a uma le 10-15 minute, e pei ona fautuaina e le tagata gaosi.

E mafai ona faʻateleina le lelei o le oloa i le faʻaopopoina o le taimi taofia e oʻo atu i le 30 minute. E tatau ona maitauina, e ui lava i le saogalemu o le vailaʻau, e le aoga le vailaʻau e pei o Veda. Afai o le Veda e galue i le totonugalemu o le tino o namu, o le Paranit na ona fesoasoani i le taofia o iniseti. O lea, e mafai ona matauina o Paranit ua fautuaina mo tamaiti o loʻo i ai faʻailoga o le le faʻapalepale i vailaʻau o le Veda. "Paranit" e sili atu mo tamaiti, ma e faʻatagaina ona faʻaaoga mai le tolu tausaga.

O le aoga o le vailaʻau e mafai ona faʻaigoaina o le leai o ni itu itu, faʻatasi ai ma le le faʻapalepale i minerale suauʻu. O le tau o sauniuniga mai fafo e 650 rubles i le fagu, ae le o tagata uma e mafai ona mauaina sea mea taugata. O loʻo faʻapipiʻi se selu faʻapitoa mo le selu o nits ma le utu ua faʻapipiʻi i le pusa faʻapipiʻi "Paranit". Ole mea lea e tatau ona fai, ona ole palolo e mafai ona aveʻesea ile lauulu na ole inisinia.

Iloiloga o Paranit:

O se utu na maua i se tamaititi i le aʻoga amata, ina ua maeʻa na faʻatonuina latou e foia lenei faʻafitauli. Faʻaaogaina vailaʻau iniseti mo le pepe o le mea mulimuli ou te manaʻo e fai. I nei aso, matitiva ekologi, o lea, le lelei afaina tamaiti, ma pe afai e te faʻaoga chemistry i se tamaititi o 5 tausaga le matua i luga o le lauulu. Mo se taimi umi na ou sailia ni vailaʻau aoga ma le saogalemu, ae na ou tu i Paranit. Ole vailaʻau e faʻaalu 2 taimi ma se vaitaimi 2 vaiaso. 2 vaiaso talu ona faʻagaioiga lona lua, na mou ese atoa le maʻi. E ui i le maualuga o le tau, ou te fiafia o loʻo iai se vailaʻau saogalemu.

Fautuaga e fesoasoani e aveese lice i se tamaititi:

"Nyx" e leʻo se faʻapipiʻi - o le kulimi, ae ina ia faʻaleagaina ni uta ma nits. O le oloa e fuafua mo tamaiti, ma le talosaga e tutusa ma shampoos. Ina ua maeʻa ona faʻaogaina le kulimi i luga o le lauulu, e le pala, i le mea moni, o le mea lea, e le taʻua o le shampoo.

Le faʻavae o le vailaʻau o le tutusa permethrin, o le mea e aoga ai lona aoga, e tutusa lava ma le Veda shampoo. O loʻo iai se faʻaopopo o le Nyx Cream o loʻo iai se manogi lelei. O gaioiga faʻaletonu i foliga o le paʻu e oso le paʻu e maitauina faʻapitoa lava i mea e seasea tupu.

Vaega o le talosaga o le mea lea a o le i faʻaogaina le kulimi, e manaʻomia le fufuluina maeʻaeʻe o lou lauulu i le faʻamasaniga teuteu teuteu. Fai mai le faatonuga o le oloa e tatau ona faʻaaogaina faapitoa mo le 10-15 minute, ona fufulu ese lea. O faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai e tatau ona teu le kulimi apalai mo le itiiti ifo i le 30 minute, e faʻataga ai ona maua ni taunuʻuga lelei. A uma le taimi ua alu, e taua lava le fufuluina o lou lauulu i le vai tafe.

O loʻo faʻailoa mai e le faʻataʻitaʻiga o aʻafiaga e aofia ai le mumu, gatalia, fulafula, ma se maʻi faʻamaʻi. E matua faʻasaina ona faʻaaoga le vailaʻau ile taimi maaleale e pei ole maʻitaga. A faʻasusuina le pepe, e tatau foi i tina talavou ona aloese mai se faiga togafitiga mo pediculosis. O le tau o le kulimi e tusa ma 350 rubles.

O le aiga atoa na maua ni utu. Na maua faʻalua i le afafine uii, ae ina ua amata ona siakiina e le aiga atoa, ona maua uma lea o utu. E te manaʻomia le togafitia vave, ae e leai se tasi na iloa poʻo le a le fofo e faʻaaoga. Ona ou liliu lea i laʻu uo, na ia fai mai na latou faʻaaogaina le "Nyx". Ou te leʻi mafaufau mo se taimi umi, na ou faatauina ni fagu o lenei kulimi. I se tasi afiafi na latou faia uma taualumaga, ina ua maeʻa ona amata ona fefiloi namu o le tasi. I le aso lona lua, le faʻailoga o le vevela o le ulu. Ina ua maeʻa le 2 vaiaso, sa tatau lava ona toe faia le faʻasologa, talu mai le 15 minute, e pei ona faʻaalia i faʻatonuga, e leʻi lava.

E aoga tele e le gata ni kapisi, ae faapea foi lia. Ole fualaau faasaina e faavae ile tutusa permethrin, lea e mafai ai oe e faʻaumatia lelei tagata matutua ma nits. E faʻafaigofie le faʻaaogaina o le vailaʻau: muamua e tatau ona e faʻasusuina lau lauulu i le vai, ona faʻapipiʻi ai lea i le laupepa, ma taofi loa mo le 30 minute. A maeʻa le taimi faʻapitoa, ua manaʻomia e fufulu ese le oloa, ona faʻasolo atu ai lea i le selu le fiafia faʻafoega.

E manaʻomia le faʻaoga o le selu e aunoa ma le faʻaletonu, talu ai o lenei mea e mafai ai ona e tuʻuina uma le iʻa ua oti faapea foi ma le leai o ni lamuta mai le nits. O le tapenaga o loʻo iai aseta aseta, lea e aʻafia ai le faʻaleleia o le malu o le atigi nits.

Manaia le iloa! A maeʻa ona faʻaaogaina le oloa i luga o le ulu, e ono lagona e le tamaʻi lagona le manaia o le laʻau, aemaise pe a iai ni maosiosia i luga o le paʻu o le ulu. O lenei teteʻe e tupu mai i le i ai o le acetic acid i le Hygia sauniuniga. E manaʻomia le amata amata ona fufulu le faʻamalama ile taimi lava e faitio ai le tamaititi ona o le uliuli.

A maeʻa ona faʻapipiʻi le faʻamalama e faasaga i le utu ma lia, e tatau ona e selu le ulu i le selu faʻapitoa, lea e faʻapipiʻi i le faʻapipiʻi "Higiya"

O le tau o le Hygia fualaau faasaina e tusa ma le 200 rubles, o le mea lea, o se filifiliga o se taugofie ma aoga aneti-lice fofo, e mafai ona e talitonuina le oloa a le aiga.

Talu ai nei maua nits i le lauulu o se tamaititi. I le taimi muamua, sa ou manatu o le mativa, ae ina ua amata ona ou taumafai e aveese, na ou iloaina o mea uma na sili atu ona faigata. Lice ma nits - o le faʻamaʻi lea na ou tuuina ai i laʻu tama. E leai se masalosalo na ma aafia faʻatasi ma loʻu toʻalua i utu. Na ou telefoni i loʻu toʻalua ma ou fai mai e faʻatau se vailaʻau mo tamaiti ma tagata matutua mai le ulu. I le afiafi na ou aumaia Shigiya shampoo. Sa latou tuuto atu i le afiafi atoa e fufuluina o latou lauulu ma selu isi lice ma nits i le tasi ma le isi. Ina ua maeʻa ona faʻaaoga le oloa i le tamaititi, na amata loa ona ia faitio i le teteʻe, ona latou le mafai lea ona ola 15 minute. Ma te leʻi lagonaina ma loʻu toalua le ulaina, o lea na latou taofia ai le oloa mo le 30 minute. A maeʻa le 2 vaiaso, seʻi tatou vaʻai i le aoga o lenei "Hygia".

Moli mo tamaiti faʻavae i luga o Organophosphorus insecticides. O gaioiga aoga a Pedilin shampoo o le malathion ma tetramethrin. O le faʻatamaʻia o meaola faalafua o loʻo tupu mai i le faʻatulagaina o se maualuga maualuga o iniseti i latou meaola. O loʻo iai ni vailaʻau faʻasaina, o le mea lea, o tamaiti i lalo ole 2 tausaga le matutua e le tatau ona faʻaʻainu.

E manaʻomia le faʻaaogaina o le vailaʻau o se masani faʻamalama, faʻaaoga i le susu malulu. Ua fautuaina e le tagata gaosi le faʻamalama o le laulu mo le 3 minute, ona fufulu lea. A o le mea moni, e tatau ona teu le moega mo 20-30 minute, o le a faʻaopopoina ai le aoga o lona aafiaga. A maeʻa le 2 vaiaso, ona mafai loa lea ona toe faʻaaoga le vailaʻau.Ole taimi lava e fufulu ai le faʻapipiʻi, e tatau ona selu niti ma utu. I le tulaga o le ova tele, o le atinaʻega o aʻafiaga e le aofia ai: lacrimation, le lelei vaʻai, tachycardia, vomiting, mualua ma tiga le manava. O le mea lea, pe a faʻaaogaina Pedilin, e tatau ona faʻaeteete se tasi ia aua nei oʻo i mata, gutu ma le isu. O le tau o le vailaʻau e tusa ma le 300 rubles, ma o loʻo gaosia i Slovenia.

Manaia le iloa! Afai oʻo i le mata po o le gutu se vailaʻau ma se vailaʻau masani ona fufuluina i luga o le mucous membrane faʻatasi ma le vai tafe, ona talanoa lea ma se fomaʻi. Ole mea lea, e taua tele pe a uma ona faʻaaogaina le sapani mai utu ma nits mo tamaiti e nana le afifiina ile vailaʻau pe lafoai.

Iloiloga o le "Pedilin":

Ina ua maua ni utu i le tamaititi, e aunoa ma le mafaufau faʻalua, na ia faʻatau mai le paʻu o Pedilin. Ou te iloa o le sapalai lea e le faʻatauina faʻamau aoga e aoga ma mafai ona faʻaoga mo tamaiti. Na ia fufuluina lona ulu ma lana tama e 12 tausaga le matua, ona amata ai lea ona sela ese le utu. Totogi mea uma ile 2 itula. Ina ua uma ona ou selaina ese agaga leaga uma, na ou iloa ai e mafai ona e tipiina lou lauulu ma o le 'ava o le a mou atu. A uma le 2 vaiaso, e le maua ai ni utu ma nits i le lauulu.