Fautuaga Aoga

O a galuega a fulufulu o le tagata? fesoasoani mai

O tamaitai o ona po nei ua ulu atu i se malosi tauivi ma le tino tele o laulu. E faapitoa le totogia i vae. Ua e mafaufau ea, aisea ua i ai i le tagata lona lauulu i ona vae, ma a latou gaioiga latou te faia? Leai? Ae faitau pea, ma o le ae maua ai le tele o mea moni na e te leʻi iloaina.

Mea uma i le natura e le o se faʻalavelave

E te fia iloa pe aisea e tupu ai lauulu i ou vae? E toatele saienitisi faʻamatala lea tulaga i le fesoʻotaʻiga o tuaa ma manuki. Ae o le mea moni, o mea uma e sili atu ona masani ai. O le mea e ofo ai, i le tagata, e aliali mai, e leai se mea 'ova ai. Soʻo se okeni, o sela uma, o lauulu uma e valaʻauina e faʻataunuuina se galuega tulaga ese.

Muamua lava, o le lauulu i luga o vae e tatau ona fesoasoani i se tagata tausia le vevela i le malulu vaitau. Ma i le vevela, pe a matala le paʻu, o le lauulu puipuia vae mai le soona vevela ma mu. E fesoʻotaʻi ma lenei mea o tagata i aso anamua sa i ai le lauulu mafiafia o loʻo i totonu o le tino uma. Ae ui i lea, i le gasologa o evolusione, faatasi ai ma le oo mai o lavalava e latalata i nei ona po nei, na amata ona toʻilalo tagata malosi ile laulu o le tino.

O le lona lua ma le taua mafuaʻaga e mafua ai ona manaʻomia se tagata lauulu i ona vae o se faʻatuatuaina puipuiga mai iniseti. E le faigofie mo loi, kutu, ma isi iniseti ona oʻo i le paʻu o le tagata pe a fai o loʻo faʻamoemoeina i lauulu. O le mea lea, o le mafiafia o lou laulu e tupu i ou vae, o le itiiti ifo lamatiaga o le a sasaina ou vae iniseti leaga.

E te fia iloa pe fia le laulu vae na tupu? O le a e maofa i le taimi nei: o lauulu i luga o vae e tupu vave lava, i le 0.2-0.8 mm i le aso. Afai foʻi e te luluina ou vae, o lona uiga o lo latou tuputupu aʻe e sili atu le maualuga.
E taua le maitauina o lauulu o le tamaʻitaʻi i luga o latou vae e fesoʻotaʻi ma le hormone testosterone: o le sili atu le gaioi o le male tama e gaosia, o le sili atu o le loloto o le laulu.

Lulu pe leai, o le fesili lena

E pei ona e vaaia, o le laulu i luga o vae e matua aoga tele galuega. O lea la, e mafai ona e fiafia i le fiafia pe o le aoga le aveeseina o vae fulufulu? O lenei mataupu e sili ona popole ai mo teineiti e manaʻo e masani ona manaia vae.

I aso nei, o le tele o ofu aoga e mafai ona faatino le aoga o lauulu. E faigofie ona mafanafana ma fusi fufusi poʻo ofuvae. Ma oe mafai foi puipuia oe lava mai iniseti i le taimi o se tafaoga ma ofuvae i fusi mimiti. O le mea lea, afai e te fiafia i vae lamolemole, e mafai ona e saogalemu lavea ese le lauulu le manaomia i so o se auala talafeagai mo oe.

Fuataga

Faʻapipiʻi le Iloa Plus e maua ai tali uma. Anapogi, leai ni faʻasalalauga ma leai ni malologa!

Aua le misia le mea taua - faʻapipiʻi le Knowledge Plus e vaʻai i le tali ile taimi nei

Matamata le vitio e maua ai le tali

Auoi leai!
Tali manatu

Faʻapipiʻi le Iloa Plus e maua ai tali uma. Anapogi, leai ni faʻasalalauga ma leai ni malologa!

Aua le misia le mea taua - faʻapipiʻi le Knowledge Plus e vaʻai i le tali ile taimi nei

Faamatalaga aoga

Tina Natura i lea ua faʻaalia lona atamai. O le fesili pe aisea e iai se lauulu i ona vae e le mautonu le tele o tagata, aemaise teine, talu ai o le faafitauli lea e mafua ai le tele o le le fiafia i latou. E le tatau ona galo le faʻamaonia o mea uma ile natura mo se mafuaʻaga. O la matou galuega e naʻo le malamalama i le mafuaʻaga ma mo le mea ua aumaia ia i matou. Mauaina o le malamalama o le autu autu o le tagata. Ave se mea na tupu i le natura, soʻo se mea moni, ma e mafai ona e malamalama i le mea o tupu ma avatu le tele o faʻamatalaga. I le lomiga lenei, e mafai ona faʻatumulaʻaina ai oe i le taimi muamua, e i ai foi le "faʻamaoni o le ola". “I le natura, e le na o mea uma,” manatua e upu o se pese a le autalavou. Talia lenei mea moni e aoga i tagata uma.

Le a le ituaiga o lauulu oi ai

E moni, e lua ituaiga o lauulu e mafai ona iloga i vae o se tagata. O le muamua o lauulu lauulu, pupuu, vaivai, leai se lanu. O le lona lua o terminal, umi ma mafiafia. E tofu uma le iʻu o le faʻaiuga. O le eseʻesega i le va o le muamua ma le ituaiga lua, o le tigaina e tupu ma ola mo le lua tausaga, aʻo le fulufulu lauulu - naʻo le lua masina. Leai se isi manaia o le mea moni o le saoasaoa o lauulu tuputupu ae, lea (matou te iloa e uiga i lenei toe faafetai i suesuega faasaienisi) o 0.2-0.8 millimeters aso. Ioe, o le mea moni, e te le maofa teine ​​i nei faʻamatalaga. Mo i latou, o le laulu i luga o vae e matua le manaomia, o le mea lea o le faʻaaliga paʻepaʻe, lauulu aveeseina, shugaring e talafeagai. Afai o le upu mulimuli o le a mafua ai le le mautonu i totonu o le au faʻafeiloaʻi male tamaititi, ona e iloa lea - o le faʻagaioiga lea o le suka i le lalagaina o lauulu. I nisi upu: “Manaia ma lamolemole!”

Faamatalaga faasaienisi

Ua maua e saienitisi le tali i le fesili tulaga ese: "Aisea e manaʻomia ai e se tagata laulu i ona vae?" O lea la, muamua, o le lauulu e le gata i vae, ae faapena foi lima ma isi vaega o le tino - o mea nei e talia mo le mafaufauina. O le paʻu lava ia e le maaleale tele, ae ona o le i ai o lauulu, e mafai e se tagata ona lagona i le nofoaga na aveese mai le vaʻai o le vaʻai, o le i ai o nisi siama pe toto mimiti ai iniseti. O sui mulimuli, aemaise o nisi o latou ituaiga, ua faʻavasegaina o ni oti mo le ola o tagata.

Lona lua, o lauulu i vae e mafanafana, aua le faʻatagaina le vevela e sao ese ai, ma i aso susulu latou te taofia le susu. Faʻailoa pe faʻafefea le tikeri o lauulu laʻau o tagata i saute 'eseʻese mai le vao laʻau.

Lona tolu, o le fua o lauulu o loʻo ufiufi i vae e faʻalagolago tonu i le aofaʻi o le tane hormone testosterone. Lea alii e tele lauulu i le tulaga maualuga mafua ai sili atu le fiafia mo le vaivai le itupa. Ae, pei ona latou fai mai, e leai ni uo mo le tofo ma lanu. Ae o fafine e tatau ona i ai se laʻititi laʻiti o le testosterone, o lea la, o le aofaʻi o laʻau luga o vae fafine pe a faʻatusatusa i tamaʻitaʻi e matua ese lava, toe tatou talanoa e uiga i faʻataʻitaʻi masani.

O lea na tali ai saienitisi i le fesili: "O le a le galuega a lauulu i vae?"

Le suesuega

Na faia e tagata Amerika suʻesuʻega ia na auai ai aliʻi ma tamaʻitaʻi. O le aano o nei faʻataʻitaʻiga e pei ona taua i lalo: sa sulu mataʻupu ile tasi vae ma le lima e tasi, ona faʻapipiʻi ai lea o iniseti (namu, tui, ma isi mea) i luga o le paʻu o mea lamolemole ma lauulu sa ufitia. O taunuʻuga o lenei faʻataʻitaʻiga na maitauina: o lauulu na ufitia le paʻu o tagata na fesoasoani tele e vave tali atu i le iai o se iniseti. E le gata i lea, o le iai o lauulu i luga o lima ma vae i le taimi o lenei faʻataʻitaʻiga, na faʻafaigata ai i ni mea e pisa. Sa manaʻomia e le iniseti nisi taimi e sauniuni ai mo le sua, ae mo se tagata o lea vaitaimi ua lava e puipuia ai o ia. Lenei ua toe faamautuina le poto ma le fiafia ole tina natura mo le tagata.

Tafi pe leai

O le manaia o le itu o lenei mataupu, foʻai le nei aso, e matua manaia lava. Mo alii, pe a tatou faʻalagolago i le seneturi ua leva le poto masani o o tatou tuaʻa, o le faateleina o le laulu o vae o se faʻailoga o le taʻuleleia, osofaʻiga, i se isi faaupuga, o loʻo tauʻaveina faʻailoga o se ituaiga o "alpha male". Peitai, talu ai le mea moni o le tagata e le o se manu feai, o se tagata o ona po nei e le manao e pei o se tagata leaga mo ia o le upu "aganuu" o se fuaitau fua. E faapitoa lava le maitauina o le mea moni e faapea, o le laulu fulu i le matua sefulufa i le sefuluvalu tausaga ua sili atu ona faʻateleina. O lenei tele lava e faʻatatau i alii talavou. Ole faʻagasologa ole talavou, e amata le matua, e faʻailoa ai le siʻitia o le hormone testosterone. O lenei faiga e masani ma e masani ai, aua neʻi e fefe i nei suiga vave i lou tino.

Ae mo le matagofie o le afa o tagata, iinei o le tali o aso nei sosaiete e manino lava: tamaitai le tatau ona i ai se lauulu i luga o latou vae. Teine o lo o tauivi pea ma le tele o le tino lauulu, aemaise lava i vae vae. Evolution e toe tuuaia: na tupu lava, o alii e fiafia i fafine lalelei, agalelei, agaalofa ma teuteuina lelei, ma o le i ai o mafanafana vao e mafua ai ona latou le mautonu. Aisea e tatau ai i se tane ona puipuia ma fafaga se fafine aʻo? O ia lava e mafai ona tu atu mo ia. Tamaitai vae e aunoa ma vao o se faailoga o le femininity. O le mea lea e le faia ai e le tamaʻitaʻi pele 'au, o lona uiga, mafatia i le tiga i le faʻapipiʻiina o mea leaga. O le matagofie e manaʻomia ai osigataulaga, o le faʻamatalaga e moni lava. Ma le isi, e tatau ona manatua o tagata ua leva ona o ese mai ana ma ua i ai iniseti ma namu i fale nofo lelei, faifai pea le evolusione, o lona uiga, ua tuuina atu se taamilosaga fou.

Faaiuga

Otooto i luga, ou te fia faamamafaina le mafuaʻaga e manaʻomia ai e se tagata lauulu i ona vae. Lenei o lo tatou evolusione tupuaga, lauulu tuuina atu o tatou paʻu faʻaopoopoga faʻaitagofie, e fesoasoani puipuia ia lava mai iniseti ma namu parasites i le taimi ma puipuia mai overheating ma hypothermia, ma faʻaalia foi se faʻailoga o le tama o le malosi feusuaʻiga.

Aisea e manaʻomia ai e se tagata le laulu vae, pe faapefea ma pe fia foi ona tupu

E toaitiiti tagata iloa o le lauulu e faia ni galuega taua tele mo se tagata. I aso anamua, sa ufitia le tino o le tagata i mafiafia o vao, aua na puipuia mai le malulu, aisa, ma iniseti. I le faagasologa o le evolusione, o le laulu na amata ona le vaaia, ae masani lava i vae o le laulu e tupu pea lava le paʻu, mafua ai teineiti o le tele o faʻafitauli.

O fulufulu i luga o le ulu e faʻatinoina lona matagofie. I se faʻaopopoga, latou te puipuia le ulu mai le ono soona vevela, vevela afaina, hypothermia, afaina laiti.

E le o tagata uma e iloa o le lauulu i luga o le tino ma vae fesoasoani i se tagata e faʻamautuina o latou lava mai iniseti ma namu

O saienitisi na faia le tele o faʻataʻitaʻiga, o le faʻaiuga lea na faʻamaonia ai le faʻaiʻuga o neura o le pulou ma le lauulu ua mafai ai e se tagata ona lagona le gaoioi o se iniseti i luga o le paʻu i le taimi. O le vave tali a se tagata na mafai ai ona ia mauaina se meaola leaga o iniseti, ma puipuia ai se tau.

O lauulu e faia le gaioiga o le thermoregulation:

  1. i malulu malulu tau puipuia puipuia mai le vevela leiloa (pei o se isi vaega o lavalava),
  2. i le vevela faʻasaoina mai le vevela tele, faapea foi ma le susulu o le la.

O le lauulu e fesoasoani foi i le afu galu i le auai i le tulafono faʻatonutonu o le afuaga faʻamau.

O loʻo i ai foi le talitonuga e tele le malosi o le malosi o loʻo teu i le laulu o tagata, e na ona mouʻese pe a tuʻuina atu pe tipiina.

Mago paʻu vae

Auala e aveesea ai le vao

Androgen (male hormone) e nafa ma le tuputupu ae o lauulu. Mo alii, o le i ai o le tele o lauulu e manatu o le masani. E toʻatele e talitonu o vae o le tamaloa, o ni faʻamatalaga saʻo o lona malosi male malosi.

O le fesili na faʻaosoina: e te manaʻomia le lauulu i vae o se fafine? E manino lava o le laulu ei ai ana lava galuega ma e le o se mea le aoga. Ae o le lalolagi i nei ona po e le taliaina le iai o le tele o laʻau i fafine vae. I le taimi lava e tasi, o mafanafana mafanafana i luga o le tino o le fafine e mafai ona faʻailoa mai ai ni mea le lelei i le endocrine system. Ole mea lea, ole asiasiga ile fomaʻi, suʻe suega ma aveina ia vailaʻau talafeagai ole a sili filifiliga. Ae o le tele o taimi, o le tele lauulu i luga o lima ma vae o se faʻailoga o le fafine tagatanuu i sasaʻe.

Ae o le tele o fulufulu i lima ma vae o se faʻailoga o le tamaʻitaʻi i sasaʻe o le atunuʻu

E manaomia e le tagata lauulu i ona vae, latou te le aoga. Ae i le taimi lava e tasi, latou te le tauʻaveina ni galuega taua, ina ia mafai ona latou aveeseina ma le saogalemu.

O vae e leai ni lauulu pe faʻafefea ona fufulu ma le tafi

O le pisinisi matagofie i onapo nei ua ofoina mai ai ituaiga eseese o masini, kulimi, foams ma gels mo se sulu mafanafana. O le mea le lelei o lenei metotia o le lauulu e amata ona tupu vave i tua. O lea, o lenei faʻatinoga o loʻo faia e le aunoa.

Tiligi vae

Depilatory kulimi mo le aveeseina ma lemu le tuputupu ae o le uumi uliuli lauulu

A o lei amataina le faʻaogaina, e tatau ona e faʻataʻitaʻi le oloa ile laʻititi o le paʻu mo le leai o se aʻafiaga o le paʻu.

Depilatory kulimi

E faʻaaogaina le kulimi i vaega o vae, matua ufiufi i lauulu, ma tuu mo le 10 minute. O vaega o vailaʻau o loʻo fai ai le kulimi ua faʻaleagaina ai le auivi o le laulu, e mafua mai ona o lea ua mou atu. O toega o le kulimi ma le paʻu paʻu, ua seʻe ese ma se spatula faʻapitoa.

Faʻaogaina fasi pepa

O lenei metotia e tiga, ae aoga. O paʻu vevela e pipii i le paʻu ma maitauina ma le malosi agai i le tuputupu aʻe o lauulu. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, o le paʻu e tumau lamolemole ma lamolemole mo se taimi umi. Ina ua mavae sina taimi, ua amata foi ona amata mai lauulu, ae ua vaivai ma manifinifi.

O fale teuteu matagofie e ofoina tau tau laser, electro, photo ma elos hair removal prosedur. O le masani ona faʻaogaina o na faʻasologa mo ni nai masina e mautinoa ai le mou ese atoa o le laulu e faʻavavau.