O faʻafitauli

Mafuaʻaga ma le togafitiga o le pulu i fafine: o a fofo togafitiga ma vailaʻau o le a fesoasoani e faʻateʻaina o ia botak i luga o le ulu

Alopecia e tupu i tagata o soo se matua. Le tele o taimi, mafuaʻaga o le alopecia atoa o i tulaga faigata siosiomaga, popolega ma se genetik predisposition. E i ai ituaiga eseese o lenei faʻamaʻi. Aofai alopecia, lea e matua leiloa ai lauulu, e manaʻomia le faʻapitoa faapitoa.

E tele mafuaaga a le Alopecia.

O a ituaiga o alopecia i fafine ma aliʻi?

Lauulu leiloa e faalagolago i le tele o itu. Tele mafuaʻaga o le alopecia e leʻi suesueina tele. I nisi tulaga, o le tulaʻi a le alualu i luma e tutupu mai ile tele o mafuaaga.

O alii ma tamaitai e maua i le pulu.

O ituaiga nei o faʻamaʻi e iloga:

  • cicatricial alopecia e tupu mai o se mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le lauulu. Mu, faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi poʻo faʻafitauli taugofie mafua ai le pala,
  • o le le-cicatricial foliga foliga mai e aunoa ma le faʻaleagaina o le paʻu, ma o le botd spot mafai ona tuputupu aʻe i le taimi. Ae i le taimi lava e tasi, e aliali mai le pala.

Suluia

Ole le-cicatricial botd patches vaevaeina i ituaiga nei:

    Nest poʻo le mea e iloa ai ile alopecia e iloa ai le foliga o le faataamilosaga.

Malolo i tua lauulu

  • O le androgenic foliga e atiaʻe ma le maualuga o le testosterone poʻo le lauulu faʻapagofie ile dehydrotestosterone.
  • I le leiloa alopecia, e pa'ū lauulu i luga uma o le ulu. I le taimi lava e tasi, e manifinifi le laulu, ae e le aliali mai le ulu ulu.
  • Oona oona ua faʻailoaina e le vave lauulu leiloa. O lenei e tupu i lalo o le faʻamalologa o nisi vailaʻau.
  • Aofai cicatricial alopecia e le mafai ona faʻamaloloina

    Aofai cicatricial alopecia e le talia i le toe faaleleia. E mafai ona e toe fuatia le filo faʻaaoga se lauulu sulu taotoga. Tele faʻamaʻi mafua ai folliculitis - o se afaina gaioiga i totonu o pulu ma o latou leaga.

    Androgenic alopecia e taatele i alii. E masani ona aʻafia i le tupuʻaga o se gafa.

    O fofo totoʻo atonu o le faʻaiuga lea o se aʻafia tele, manua poʻo taʻotoga.

    Diffuse foliga - o le taatele i fafine

    Faʻailoga foliga sili atu ona taatele i fafine. Lauulu leiloa o se mea e mafua mai i maitaga, popolega, po o tulaga ogaoga.

    Aofai botdness - o le a lea?

    Aofai alopecia o se tasi o le matuia o foliga o focal alopecia. E amata vave - o manoa atoa o laulu ua leiloa. O lenei ituaiga o faʻamaʻi e tupu pe a oʻo i vailaʻau. A maeʻa le faʻaitiitia o le mafuaʻaga o le pulu, o le laulu e amata ona tupu o tua.

    Aofai alopecia o se tasi o tulaga sili ona ogaoga o le alopecia

    O le a le mea e mafua ai le leiloa o lauulu i tagata matutua ma tamaiti?

    I le tele o taimi, o vaega o le pala e faʻalautele i luga atoa o le ulu. O lenei ituaiga o lauulu leiloa taua o le atoa. Aofai alopecia i fafine ma alii e iloga i le leiloa o lauulu i luga o le ulu, faapea foi ma luga o foliga mo le tasi pe lua masina.

    Aofai alopecia leiloa le lauulu i le masina pe lua

    I lenei tulaga, o suiga e faatatau i fao. Ua aliali mai luga le palapala ma ua alualu i luma.

    O loʻo taua i lalo mafuaaga mo foliga mai o lenei maʻi:

    1. Faʻalavelave o le hormonal faiga e tupu i le taimi o maʻitaga poʻo faʻamaʻi o le tiroid gland poʻo ovaries.
    2. Faʻamaʻi o le tino puipuia.
    3. Le iʻuga o le tupuʻaga o mea uma.
    4. Follicle underdvelopment mai le fanau mai.
    5. Mautu faʻafitauli ma le neuropsychiatric afaina ai e mafua ai faʻalavelave i le toto microcirculation ma le masani faʻatinoina o le arterial ma le venous toto.

    Lauulu leiloa na o oe o se faigata tulaga.

  • Le lava o porotini ma elemene elemene ile meaai, e mafai ona afaina ai maʻi o le faʻaogaina o meaʻai.
  • Faʻaalialia o le tino o toxins poʻo le faʻasiliina.
  • Faigata faamaʻi.
  • Le faʻaaogaina o vailaʻau oʻona.
  • Faailoga o le faʻamaʻi

    O muamua faailoga o le pauna a vave ona manifinifi lauulu. I fafine ei ai ni uumi uumi, o le mafiafia o le fili faʻaititia. I le taimi lava e tasi, e tele lauulu e tumau i luga ole selu. Aofai alopecia i alii e faʻaalia i le faʻaliliuina o le ulu i nofoaga eseese, ona tumau ai lea o le fluff.

    O le gaoia o lauulu o le faʻailoga muamua lea o le tele o lauulu.

    I tamaiti, e pa'ū lauulu mo mafuaʻaga tutusa e pei o tagata matutua. Ile tamaitiiti, ole nei uiga leaga e afaina ai le manatu ia te oe lava. O le mea lea, e manaʻomia e faʻaali le tamaititi i le fomaʻi i se taimi vave lava.

    Ole faʻailoga autu o le alopecia o le leiloa o lauulu i luga o le ulu ma mata: eyelashes, beard, eyebrows. E sui foi le fausaga o fao. Faatasi ai ma lenei maʻi, le toe faaleleia e sili ona faigata. O le faiga e alu ai ni tausaga. I tulaga sili ona leaga, lauulu e le mafai ona aliali mai luga o le ulu.

    Togafitiga o maʻi

    Ile tele o tulaga, o togafitiga o le alopecia atoa e i ai se iʻuga lelei. I le taimi lava e tasi, folikel sela e le mou ese ma mafai ona toe faʻaleleia i le taimi o togafitiga. Togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi faʻapitoa. Ae e te leʻi faia se togafitiga, e tatau ona faia sau suʻega atoa ma fai ni suʻega.

    1. Suʻega o le toto mo antibodies ma hormones.
    2. Nisi ultrasound.
    3. Biopsy o le paʻu o le ulu.

    O fofo atonu e maua mai fualaʻau ma vailaʻau amata. Faʻaaogaina physiotherapy ma cosmetic prosedur.

    Togafitiga o le alopecia e tatau ona lautele

    Ole faiga autu ole aʻafia ai le aveeseina ole mafuaʻaga ole lauulu e leiloa. O gaioiga nei e mafai ona fai:

    1. Togafitiga o le faamaʻi taua.
    2. Faasaʻoina o hormonal talaaga.
    3. Faʻaaogaina o mea o loo misi.
    4. Taumafa paleni.
    5. I tulaga le lelei tau le siosiomaga, e manaʻomia se suiga o le fale.
    6. Aveesea o vailaau na mafua ai le pala.

    Vitamini, immunomodulators ma hormonal vailaʻau faʻaaogaina e toe faʻaleleia atili ai lauulu tuputupu ae.

    A maeʻa togafitiga, o le laulu e tupu i tua

    I le tulaga o le leiloa o lauulu i tamaiti, e tatau foi ona feutagai se fomaʻi.

    Ose seti o auala e faatea ese le alopecia: iloiloga mai faʻatalanoaga i falemaʻi faʻamaonia le faʻamatalaga

    Togafitiga e fai e faʻaaoga ai auala nei:

    • Immunomodulating fualaau (Anthralin) ma glucocorticosteroids faaaoga e faʻateleina ai le puipuiga.
    • O le aʻafiaga i le neura o le tino e faia i le fesoasoani a fualaʻau togafiti ma antidepressants.
    • Minoxidil ma isi vailaʻau faʻaaogaina. Vasodilator o suauu ua faʻaaogaina.
    • Faatasi ai ma le androgenic alopecia, dehydrosterone blockers e faʻaaogaina.
    • E faʻaogaina ata puʻe.
    • O loʻo faʻaaogaina suauʻu o Jojoba ma avoka, o loʻo iai ni vailaʻau o le polyunsaturated.

    Ina ia faʻaleleia atili le faʻaogaina o le microelements, ua togafitia le faʻaogaina o mea. Ua faia se faasaʻoga o le meaʻai. O loʻo faʻalauiloaina meaʻai پروotini, e tele naua i selenium, uʻamea ma le zinc.

    O se soifua maloloina lelei e faʻaititia le avanoa o le pala

    O metotia physiotherapeutic e faʻaaogaina mo togafitiga, e aofia ai mesotherapy, microcurrent treatment, ma iontophoresis. Ua fautuaina le gaogao ma le tusi lesona.

    Lautele faʻamalosia togafitiga e aofia ai vitamini, methionine ma pantothenic acid.

    I mea faigata, e faʻaaogaina lauulu lauulu. I lenei tulaga, o mama e sosolo mai le pito i tua o le ulu i vaega o le pulu. Afai e te masalosalo ile alopecia atoa, aua le tuai le asiasiga ile fomaʻi. Faatasi ai ma togafitiga taimi, o le avanoa o lauulu toe faaleleia faateleina.

    Alopecia i fafine: mafuaʻaga, ituaiga, faʻailoga

    Leiloa o se masani masani faʻamalositino gaioiga. O aso uma o le tagata e pa'ū e uiga i le 50-150 lauulu. O le a fou foliga mai o le a vave ona iloa. O le mea lea, pe a fai o le aofaʻi o lauulu na leiloa e le sili atu nai lo le masani ai, aua e te popole.

    O nisi taimi, e pei ona faʻaalia e toe iloiloga, e ono tupu taimi e tele ai le leiloa. Lenei ua matauina pe a fufuluina le lauulu, valiina o lauulu, fatuina o mea faigata, lavelaveina o lauulu. O ia mea tutupu e vave pasi, o lea e vave tele ona talanoa e uiga i le faʻafitauli o le pulu. A e masalomia oe e atiaʻe alopecia, fai se suega faigofie, e aofia ai tolu sitepu.

    1. Lalaga lalaga. I le taeao, e aunoa ma le selu o filo, fili ufi faʻamau ma fusi ma lelei. I lenei faiga, ia tuu lou lauulu mo se aso.
    2. Asiasiga o le selu. O le taeao na sosoo ai, tatala malie le fili ma selu ia curls. Iloilo ma le faʻaeteete le selu ma faitau le aofaʻi o lauulu o totoe ai.
    3. Iloiloina o le faafitauli. Afai e te faʻamalieina tapulaʻa o i luga, e leai se mafuaʻaga o le fefe. A leai, o le taimi e mafaufau e uiga i le asiasi i se fomai.

    12 mea e tupu leaga ai lauulu

    O mafuaʻaga o le pala i fafine o loʻo eseese. O nisi taimi o le mafuaaga o le faʻafitauli o le le tausia lelei. Ae faʻatele taimi o mafuaʻaga e sili atu ogaoga, manaʻomia se togafitiga umi. Ina ia mafai ona saʻo le faʻailoaina o le punavai o alopecia ma filifili togafitiga talafeagai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia le trichologist. 12 vaega e ono faatupuina ai lauulu ulu.

    1. Hormonal suiga. E taua tele le leiloa o manoa i teine ​​talavou i le taimi o le talavou. O fafine maʻitaga e tigaina i le lauulu le mautonu. E le gata i lea, e mafai ona faʻaauauina le paleni pe a maeʻa ona fanau, seia oʻo i le tulaga o le hormonal. O fafine foi faitioga i le tele o le lauulu i le taimi o menopause.
    2. Faʻaʻi gasegase O le mea na tupu ai le tele o lauulu e mafai ona avea ma faʻamaʻi (rheumatoid arthritis, lupus erythematosus), iniseti, faʻamaʻi (pneumonia, mamapala) ma gynecological faʻamatalaga (polycystic ovaries). O ia faʻamaʻi e o mai e le gata i le leiloa o lauulu, ae faʻapea foʻi ma le tele o faʻailoga o le le amanaiaina o se mea e lamatia ai le soifua maloloina.
    3. Endocrine Faʻafitauli Soʻo se faʻamaʻi e aʻafia ai le taula o le thyroid gland, ovaries, adrenal glands, e faʻatupuina ai se suiga tele i le paleni o le hormonal. I le vaʻai i tua atu o nei faʻamaʻi, tele faʻalavelave vaʻaia e tutupu. Ua paʻu le paʻu, sosolo mai manu i luga o le tino, tino. O nisi taimi e pa'ū le leo, faʻamalosiina laulu. O le mafuaʻaga masani o le alopecia o le hypothyroidism - o se faamaʻi e le maua ai e le tiroid gland le tele o le manaʻomia o hormone.
    4. Ua le lelei meaai. O se meaʻai e le paleni, maʻai taumafa, ma le le tatau ai o vegetarianism, e mafua ai le le maua o vaega o meaʻai ma vitamini. E leiloa le malosi ole tino, ua leai se vitamini, ua tupu foi le maʻi. O ia ituaiga auala e mafua ai le leiloa o laulu.
    5. Fualaau faasaina O vailaʻau e mafai ona afaina tele ai le tulaga o manoa. O lo latou faʻavaivaia ma leiloa le taunuʻu i togafitiga umi mo antidepressants, hormonal vailaʻau, ma laksatives. Vailaau antitumor, aemaise chemotherapy, faʻaosofia ai foi le atinaʻeina o alopecia.
    6. Ova le mamafa. O le mafaufau le mautonu, faʻafitauli o neʻi ma le faʻamalosia i taimi uma e faʻaosofia ai le faʻaitiitia o alatoto. O se taunuuga, o le fafagaina o lauulu ulu e matua afaina. O lauulu e le mauaina le talafeagai o meaʻai e faʻavaivaia ai, manifinifi ma paʻu'ū ai.
    7. Ogaʻi faʻasolosolo. Ole siama ile pipisi e mafai ona faʻaosofia ai le foliga mai o pulu-lapisi ile itu ole ulu. E faʻatapulaʻia e ni manulele o patogen. O le miseli ua aveʻesea uma ai vaega o meaʻai, le mafuaʻaga na latou feoti ai.
    8. Lauiloa auala lauulu. Aferika pigtails, fusi mau, fulufulu lauulu e i ai se matua le lelei aafiaga i le lauulu tulaga. O le soona faʻamamafa o manoa e iʻu atu ai i le solia o microcirculation. Ua afaina le aʻafia.
    9. Agresive taualumaga. O le tomai e faʻaleagaina le tulaga o vilivae ole: masani vali, lanu, perms. O le faʻaaoga sese o se fulufulu fulufulu ma aulelei foi e mafua ai le taua tele o le manifinifi o le lauulu.
    10. Tulaga masani. E iai ituaiga o alopecia e tuufaasolo. Afai na i ai ni mataupu o fafine mamanu le lavalava i totonu o le aiga, ia atonu e mafai e mafai ona "maua" tupuaga tupuaga.
    11. Le afaina i le malulu. Alopecia e masani ona afaina ai fafine e le fiafia e ofuina pulou i le malulu. Ole malulu e mafua ai le vasospasm. Matauila 'ai tele ua atili leaga, ma o loʻo i ai se teteʻe tele lauulu.
    12. Laina fualaau. O tagata e fiafia i le sili atu ma le tolu ipu kofe i le aso, e ono lagona le le fiafia. Caffeine mafua ai vasospasms, ma mafua ai ogaoga thinning.

    3 ituaiga o faʻamaʻi ma se faʻamatalaga o auga

    Iloiloina mafuaʻaga o le lauulu leiloa ma le faʻailoga uiga o le alopecia i fafine, trichologists faʻailoa nisi ituaiga o pulu. Ua tofu manaʻomia le latou lava togafiti. O le mea lea, muamua e tatau ona e iloa le a le ituaiga fetaiai oe. O faamatalaga o loʻo faʻaalia i le laulau i lalo.

    Laulau - O ituaiga autu o alopecia, mafuaʻaga ma faʻaaliga

    Aofai botdness - o le a lea?

    Aofai alopecia o se tasi o le matuia o foliga o focal alopecia. E amata vave - o manoa atoa o laulu ua leiloa. O lenei ituaiga o faʻamaʻi e tupu pe a oʻo i vailaʻau. A maeʻa le faʻaitiitia o le mafuaʻaga o le pulu, o le laulu e amata ona tupu o tua.