Alofaia

Lulu lauulu I le taimi o maʻitaga

Na ou feagai ma le lauulu i le taimi na ou maua ai se isi tamaititi. Ona faʻaalia lea i suʻega na maua ai le maʻi amata ma e foliga mai o le mafuaʻaga sa i ai. Na 'ou inupia se kosi o uʻamea-sauniuni, vitamini ma i le taimi lava e tasi faʻaaogaina le DOVE ufimata “Faʻafetaui paʻu paʻu" ma le suauʻu burdock. E tusa ma le lua masina mulimuli ane, na taofia ai le pau o lauulu, ma o lea na lele saʻo ai i ma fasi. E mafai foi ona ou fautuaina oe e sui fulufulu lauulu i sili atu ona maaleale.

Suauu laumua susua e fesoasoani ia oe. O le a totonu, o le a le mea i fafo atu. I totonu, fai atili salati e le o le mayonnaise, ae o le pata. Fai masker i fafo.

Malosiʻaga lauulu e faʻalagolago i le keratin mea i totonu o le tino. Na 'aʻai e lau tama mea uma mo ia lava, fai se mea mo ia. Taumafa cartilage, jelly, gelatin, jelly ma isi mea faapena.

Le malosi o le laulu e faʻamoemoe foi i le uʻamea mea, e tatau ona latou 'ai le toto lelei. E maua i uʻamea e le gata i apu, e oʻo foi i le ate (e le fautuaina mo tina maʻitaga), ae maise o meaʻai i paʻu, o afu mamago (leai se ato) ma le persimmons. Uʻamea faʻaaogaina naʻo le iai o vitamini C, ona aua nei galo e faʻamama uma nei ma currant jam.

Nei mafai ona avea hormonal faaletonu, pei o I le taimi o maʻitaga, e i ai se vave faʻatulaga + vitamini poʻo minerale atonu e le lava. Ae o le tele o taimi i le maitaga, o le lauulu, i se isi itu, e le paʻu uma, ae a uma ona fanau mai ua paʻu i fafo i "motu o tagata". I lau mataupu, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi le gynecologist-endocrinologist. Ou te manatu e ono i ai se hormonal tulaga le paleni, o le fomaʻi endocrinologist tatau ona fautua pe faʻapefea ona amio lelei i se tulaga. Ina ia maua e le pepe ma le tina vitamini, minerale ma maloloina, aua e te togafitia oe lava - faʻafesoʻotaʻi fomaʻi faʻapitoa o le a latou faatonuina se fofo talafeagai mo lou tulaga! Ia soifua maloloina!

O loʻu laulu sa palulu leaga. Ou te leʻi iloa foi le mea e fai. Ou te le faʻapitoa i le faʻamoemoe i laʻau faʻapipiʻi, ona o lenei o se vailaʻau malosi, ma latou e ono le mafai ona faʻaleleia atili le tulaga o latou lauulu.

I luga o le fautuaga a lona tina, na amata ai ona ia faaaogaina fofo togafiti.

Fulufulu mata lau burdock suauu, vaimama ma decoctions o nettle, chamomile, piseni. Fai masikulu mai i fuamoa.

E manaʻomia le vavaeʻese o porotini mai le samasama. Lulu le samasama i se isi ipu, palu i le vai mafanafana, ina ia le mafiafia tele le mafiafia. Faʻaoga ile susulu o lauulu i lona umi atoa. Ufiufi lou ulu i se solo ma tuu lenei faʻapipiʻi luga o lou lauulu mo le tusa o le 15-20 minute. Fufulu faʻamama lelei ile vai. O le mea ou te iloa ai, o lenei ufimata e le faʻatupuina se afaina ma e mafai ona e faʻaogaina soʻo se taimi e te manaʻo ai.

Faafetai i nei tupe ma le finafinau, e leʻi toe paʻu ese loʻu laulu, ma ina ua uma ona ou fanau, sa ou faʻaauau pea le tausiga o lauulu ma sa mafai ona toe teu lelei. E ui aʻo maʻitaga, ae foliga faʻanoanoa tele.

Mafuaʻaga o lauulu leiloa a o maʻitaga

E tusa ai ma fuainumera, o fafine maʻitaga le leiloa lauulu nai lo masani. Nai lo lena, latou te faʻamalosia ma atili mafiafia. E faapitoa le vaʻaia lea i le 12-16 vaiaso o le maʻitaga, ona ua maeʻa ona atoatoa le faigaluega.

A paʻu i fafo lauulu, o le faʻaoso lenei. O lenei faʻafitauli e mafai ona mafua i nisi o faʻamaʻi poʻo pathology. E le mafai ona tuua se faailo faailo e aunoa ma le totoa. Oe tatau ona taʻu i lau gynecologist e uiga i le lauulu o le 'aina, ma o ia o le a faʻatulagaina o se faʻatulagaina faʻaooina o suʻega taʻitasi.

O le a le mea tonu e mafai e se laʻasaga le talafeagai o lauulu i luga o le selu o se fafine maʻitaga? Atonu na e mauaina talu ai nei i se faʻamaʻi pipisi (fulu, matuitui manava manava, faʻamaʻi pipisi i totonu o le tino), poʻo le ogaoga o le popole. Ma o le mafuaʻaga o lauulu leiloa mafai ona o le le atoatoa o le zinc ma le uʻamea i le fafine fafine. E faigofie tele le faʻailoaina o le le lava o le uʻamea ma le suʻega masani o le toto. Afai ua maeʻa ona faʻamaonia le faʻaiuga, e ono faʻatonu e lau fomaʻi le faʻaopoopoina o uʻamea i le fua o le 40-60 mg i le aso. O nisi taimi o faʻatonuga uʻamea o se mafuaʻaga lea o le le lava o le zinc. I lenei tulaga, o le fomaʻi o le a fautuaina se seleni zinc. E masani lava i mea faʻapena, e faatonuina le inumaga o le 15-20 mg i le aso. O ia tofiga e tatau ona faia, aua o faʻailoga i luga e mafai ona avea e le gata o le mafuaʻaga o faʻaletonu faʻafitauli o le tina, ae o le mafuaʻaga foi o le fetal hypoxia (le lava o le okesene). O lenei, i le itu, faʻaosofia ai le tuai i lona atinaʻe.

Ole mafuaʻaga e paʻu ai lauulu ile maʻitaga o le le lava ole kalisiu. Ma o lau faʻataʻitaʻi fomaʻi poʻo le fomai vailaʻau o le a faatonuina ni fulufulu faʻapitoa o laʻau, ma atonu e fautuaina oe e faʻamalosia lau taumafataga i aso uma ma meaʻai susu. E lava le kalisiu e iai.

E i ai isi, sili atu le ogaoga mafuaʻaga o lauulu i le tina tina. E mafai ona androgenic alopecia e faʻatatau i le talaʻaga o suiga i tulaga o le hormonal. Afai o le mafuaʻaga o loʻo i ai, ona avea lea o togafitiga o le a sili atu faigata ma o le trichologist (o se fomaʻi faʻapitoa i fulufulu faafitauli) o le a feagai ma oe. Ma, e ese mai i le suʻeina o suʻega, e manaʻomia nisi suʻesuʻega: trichoscopy ma phototrichogram. O se fafine maʻitaga, e pei o se tulafono, e fautuaina e aoina, pe a mafai, o le laulu na pa'ū ma matau a latou numera, umi. O lea la, o le pa'ū i luga o le lauulu umi e mafai ona faʻaalia ai se paʻu paʻu tino, ma le toʻatele o laʻititi - e uiga i lo latou manifinifi. Ma le lelei o suʻega suʻega ma le leai o isi mafuaʻaga o le faʻafitauli, o faʻailoga i luga na o le faʻaalia o le i ai o le androgenetic alopecia.

O isi taimi i tina maʻitaga e i ai lauulu, lea e taʻua o diffuse. O lenei faʻafitauli e iloga i le matua leiloa tele o lauulu i le ulu atoa ma o le faʻaiuga o le faʻalavelaveina o latou atinaʻe taamilosaga. Faatasi ai ma lauulu lauulu e afaina, e taua uma i totonu ma fafo atu mea taua. O mafuaʻaga i lenei tulaga e ono popole, gasegase tiroid, maʻi faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o nisi vailaʻau. O le fomaʻi faʻatonuina le togafitiga o fulufulua faʻapipiʻi lauulu tatau ona ave uma nei vaega taua. E mafai ona e faʻamaloloina le faʻafitauli, pau le mea e te manaʻomia e vaʻai se fomaʻi i le taimi e 'alo ese ai mai le tele o lauulu.

Mafuaʻaga o lauulu leiloa a o maʻitaga

O le maʻitaga o le toe faʻatulagaina o le tino, lea e galulue uma totoga ma faiga i se faʻaleleia auala e maua ai le tamaititi mea uma e tatau ai mo le atinaʻeina.

I le amataga ole maitaga, lauulu e pa'ū ona ua manaomia e le fetusisi tele meaai.

I lenei taimi, o le faʻavaeina o totoga ma ponaivi. O le tamaititi faia mo le le lava o le kalisiu ma isi vaega i le tino o le tina (mo suiga i le fafine fafine i lenei vaitaimi, faitau le tusitusiga 1 o le trimester o maʻitaga >>>).

O le mea lea, i le amataga o maitaga, o nisi fafine matauina ogaoga lauulu lauulu, gaugau fao ma nifo, tiga soofaatasi mafua mai ona o le leai o ni minerale.

Sei o tatou mafaufau atili i le mafuaʻaga aisea e pa'ū ai lauulu i le taimi o maitaga. O mafuaʻaga pito sili ona taatele:

  • le lava o vitamini ma minerale pei o: zinc, calcium, iron, silicon,
  • se maʻi lata mai
  • ogaoga popolega, le lelei mafaufauga-lagona-tulaga,
  • faaitiitia le puipuiga puipuia,
  • taumafa le talafeagai (i le ala, e uiga i meaʻai, ina ia iai ni faʻamatalaga i lenei mataupu, ia mautinoa e faitau le tusitusiga Nutrition i le amataga o maʻitaga >>>),
  • faʻateleina o faʻamaʻi faigata.

E tusa lava poʻo a mafuaʻaga, e manaʻomia ai e se fafine e asiasi se fomaʻi poʻo se trichologist. Soʻo se faʻamaʻi e sili atu togafitiga i le amataga.

Iloa! E naʻo le trichologist o le a mafai ona iloa pe fia le lauulu e paʻu i lalo, o le a le mafuaʻaga e tupu ai lenei mea ma o lenei o se faʻafitauli e masani ai pe masani.

Ina ua maeʻa iloiloga, o le trichologist o le a tuuina atu se manatu i le obstetrician-gynecologist o loo faatautaia le maitaga. Faʻavae i luga o iʻuga, o le fomaʻi o le a faʻatonu togafitiga poʻo le tuʻuina atu fautuaga i le ala e faʻafetaui ai le faʻafitauli o le lauulu leiloa.

Aua neʻi e togafitia oe lava ma inu ni vitamini, sili atu nai le masani. Lenei e mafai ona oʻo atu i le le soifua maloloina lelei o le tina ma le pepe o le lumanaʻi (faitau se tusitusiga taua i lenei autu: Vitamini i le amataga vaega o maʻitaga >>>).

Tagata tomai faapitoa fai mai o laulu pau le laulu e matua masani lava. E mafai lava ona tuʻu atoa le faʻafitauli pe a uma ona fanau mai le pepe, pe a toe paleni le paleni o hormones.

Mafuaaga o lauulu leiloa ina ua uma ona fanau

O mafuaʻaga o le leiloa o lauulu i le amataga o le maʻitaga ma ina ua uma ona fanau e eseese. E tele fafine matauina o le tulaga o ringlets i le taimi o maitaga ua faaleleia atili: ua latou mafiafia ma sili atu, malosi vaaia pisinisi.

Ae i le fanau mai o le tamaititi, na suia le tulaga: na amata ona paʻu'ū tele lauulu. Lenei e mafua mai i le mea moni i le taimi o maitaga, ona o le le lelei i le sebaceous glands poʻo foliga o lauulu, e le i pa'ū lauulu i le taimi talafeagai.

I tagata, masani, e i ai se aso faʻafouina o le lauulu.

I le auala! O le masani mo tamaitai o: faʻafouina mai le 50 i le 150 lauulu. Leai se togafitiga e manaʻomia i lenei mataupu.

Faʻafefea ona faʻatumauina le matagofie o lauulu

O le a le mea e fai pe a pa'ū lauulu i le taimi o maitaga? I tua atu o togafitiga na faatonuina e le fomaʻi, e mafai ona e tausia le ola maloloina ma le matagofie o lau lauulu oe lava. E mafai ona e faia lea i ala nei:

  1. 'Ai lelei
  • Iloilo lau taumafataga e ala i le faʻaitiitia o gaʻo, falai meaʻai,
  • Faʻaopopo meaʻai e tamaoaiga i vitamini, minerale, porotini ma isi.
  • Faʻapea foi, mo le soifua maloloina o le tino, e tatau ona e inu vai e lava.

E uiga i le meaʻai tatau i le taimi o maʻitaga, faitau le tusi Secrets of tatau meaʻai mo le tina maʻitaga >>>

  1. Faʻaaoga ni oloa taua e tausia ai lauulu. Filifili se mimiti, pasama ma ufimata, o le faʻatinoga o lea o le a faʻamoemoe e faʻamalosia ma puipuia,
  2. E mafai ona fesoasoani fesoasoani a tagata. Burdock ma castor suauʻu faʻamalosia atoatoa ma toe faʻafoʻi le lauulu fausaga. E mafai ona fufulu lau lauulu i le decoctions o laulaau. Lelei tele: chamomile, burdock, nettle,
  3. Aloese mai le popole. O le ogaoga o mafatiaga e matua afaina ai le tulaga o le tino atoa ma e tuʻuina atu i le tamaititi. Aveese ia oe mai le mafatiaga, malolo atili, savaliga i le ea fou,
  4. Ia lava lau moe. Ina ia mafai ona moe lelei le moe, e tatau ona e savalia le potu.

Ina ia malamalama pe faʻapefea ona lelei tapena le tino mo le fanauina ma ia lagona le toʻamalie ma le toʻafilemu, vaʻai ile Lima Laʻasaga i se Manuia le fanauina fanau >>>

  1. Aua neʻi faʻaaoga sese le faʻaaogaina o le solo laʻau, uʻamea, uila faʻaʻaluʻulu, lauulu vali,

Ona na o le faʻateleina le faʻafitauli o le lauulu. Ammonia dyes o le a afaina ai e le gata i le lauulu, ae faapena foi le tamaititi. Tetee vali ma le agaese a le ita, sui i latou i amonia-leai ni vali poʻo henna.

Ua faʻaleleia le toto, faʻamamaina le aʻa, faʻaititia le popole ma le tiga. E mafai ona e faʻaopopoina faʻaoga tatau masima mo peeling pe moisturising suauʻu.

Ufimata ma fuamoa ma cognac

E fesoasoani le keke o le fuiki e faʻamalosia ai aʻa, o loʻo i ai le faʻamafanafana mafanafana, ma faʻasolosolo ai le toto. Mo le ufimata tatou manaʻomia:

  • fuamoa fuamoa
  • 1 sipuni o suauʻu (talafeagai olive, burdock, popo),
  • 3 sipuni brendi.

O mea uma e tatau ona palu ma faʻaalu ile lauulu mo 1-2 itula. Oe faʻaopopo faʻapipiʻi faʻapipiʻi i se solo, mo se malosi faʻamafanafana malosi.

Chamomile mo le leiloa lauulu

I le fufuluina o lauulu i le maeʻa ai o lauulu, tuʻu i totonu o laupepa e atoatoa. Faʻavae

  • 1 sipuni mamago mago chamomile (faitau i luga: Chamomile ao maitaga >>>),
  • se ipu vai inu.

Liligi le mutia ma le faʻapuna vai ma tuu e palu mo ni nai itula. Fufulu ma lauulu mama, e te le tau fufuluina le ofa.

Taua! Afai e i ai ou mea teteʻe, ae leʻi faʻaaogaina le umu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Ufimata ma burdock suauu

Burdock suauu fesoasoani taofi lauulu leiloa, faaleleia lauulu ulu ma fausaga. Mo le ufimata e te manaʻomia:

  1. 3 sipuni o burdock suauu,
  2. fuamoa fuamoa
  3. 1 sipuni tele o le meli.

Faafefiloi vaega uma seia lelei. Faaaoga lauulu ma tuu mo le 1-2 itula. E fautuaina e aui le solo. A maeʻa, ia e mautinoa e fufulu ile laupepa.

Lauulu leiloa i le taimi o maitaga o se laasaga le tumau. Ma le tausiga lelei ma le soifua maloloina lelei, o lenei mea ua mautinoa e pasi.

Mea taumafa

O le fafagaina lelei o le maʻitaga fafine o le ki i le lelei soifua maloloina ma foliga matagofie (aemaise lava lauulu ulu). Oe mafai ona puipuia le susulu ma le mafiafia o curls, faʻapea foʻi ma le puipuia o pulu, mulimuli ane i nisi fautuaga mai tagata aʻoaʻo taumafa:

  • 'ai atoatoa ma masani
  • aua neʻi galo e aofia ai meaʻai ma meaʻai i le kuka,
  • oloa susu (cheeses, cottage cheese, susu) - o se vaega taua o le meaʻai a le maʻitaga fafine,
  • taimi ma fualaau 'aina tatau ona i ai pea i luga o laulau,
  • teena atoa o le ava malosi,
  • suamalie, falaoamata ma meaai tuʻuina atu naʻo taimi e mafai ona taumafaina i le faʻatapulaʻaina o taimi.

Vitamini Faigata

E tele vitamini complexes ua faʻatagaina mo le faʻaaogaina e maʻitaga.

Le sili lauiloa ma aoga:

  1. Vitasharm - B vitamini faʻamalosia le tuputupu aʻe o lauulu fou, o le nicotinic acid e faʻamalosia le foliga o lauulu.
  2. Litia - Ole tumu o vitamini ma minerale, ua faʻamaonia mo le faʻaaoga i le taimi o maʻitaga ma ina ua maeʻa fanau.
  3. Le alafapeta - fafagaina le tino i mea taua uma vitamini ma minerale, faʻamalosia le laulu, toe faʻafoʻi le susulu ma faʻamalosiʻau ia teʻi.

Lapataiga! Vitamini complexes e le mafai ona avea ma sui atoatoa mo se maloloina meaai. 'Ua ova le laʻau. O le faʻaaogaina o vitamini synthetic e faʻatapulaʻa ile taimi ma e matua faʻatonutonuina e se fomaʻi.

Aulelei oloa

Faʻapipiʻi, pulou, pulou malulu faʻamalosi tino e mafai ona faʻatauina i soʻo se fale talavai. E pei o vailaau mea teuteu mo tina maʻitaga ua filifilia i lalo o nisi tulaga:

  • leai se lauulu poʻo se palama e le tatau ona aofia ai lauryl phosphate,
  • sili atu le fiafia i oloa ma se faʻaogaina o mea masani.

E manaʻomia se vaʻaiga faʻapitoa Leamamago moega - Aulelei e teteʻe ai lauulu. O loʻo iai le laupepa soso, B vitamini, faʻaʻupuina o lanumeamata lanumeamata, birch, sage, chamomile ma nettle.

Faigaluega a tagata

E naʻo le tulaga o loʻo tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o faleoloa teuteu teuteu ma fatufatu na saunia e tusa ai ma alaala tagata, e mafai ona vave ma aunoa ma le le lelei o aʻafiaga i le soifua maloloina o se fafine maʻitaga foia le faʻafitauli o le pala.

O ni nai tagata mea masani:

  • O le falaoa rye ua faʻasusu i le vai mafanafana. O le suʻega o le vai o loʻo faʻamamaina ma maeʻa tuʻuina lelei i totonu o le ulu.
  • Lua laulau punetini o le mago henna pau ua faʻamatuʻuina i totonu o se ipu sourimi. O le faʻatulagaga o mea faʻafefiloi e faʻamafanafanaina i totonu o le vai taele, o loʻo faʻaopopoina se tui o vitamini B6. O le tele na tupu o loʻo tufatufaina tutusa i luga o ni manoa, pe a uma ona ufiufi le ulu i se solo. Ina ua uma le afa itula, o le lauulu e fufuluina i le laupepa masani.
  • Conditioner na faia i atigi peʻa, manoa, hop, nettle ma coltsfoot e le gata faʻamalosia le folika lauulu, ae ia maua foʻi le laulu se lanu mumu malie.
  • Sea buckthorn ma burdock suauu (1 kulimi taitasi) ua fefiloi ma se ampoule o vitamini B6 ma tasi amo ato. O le ufimata e maua mai e faʻapipiʻi i curls ma tuu mo le lua itula, afifi lona ulu i le solo. A maeʻa ona fufulu maeʻaeʻa le lauulu i le vai.

O se mea taua! Ae le i faʻaogaina ni auala e faia e tusa ma faʻatonuga a tagata, e tatau ona fai se allergotest.

Lautele tausiga tulafono

Matauina lauulu tulafono tausiga, e le gata e mafai ona taofia le le toe gaoia o lauulu i le taimi o maitaga, ae ia puipuia ai foi le lalelei o curls ina ua uma ona fanau.

  • Fufulu lau lauulu tatau. I le taimi o maʻitaga, o paʻu paʻu amata ona sosolo tele faalilolilo, o se taunuuga o le curls avea loa berminyak vave. E tatau ona e fufuluina lou lauulu e le aunoa, pe a ma le tasi i aso uma lua aso. O loʻo filifilia na ie mo mea masani ile masani ai mea masani.
  • Faʻaaoga le fufulu fesoasoani. Nai lo le faʻatauina conditioners lauulu, e sili atu le faʻaogaina decoctions o laulaʻau (chamomile poʻo nettle) i le taimi o le fanauina o se tamaititi. E le gata e faʻamalieina ai le laulu i le pulu aoga ma mea aoga, ae e fesoasoani foi faʻasaoina tupe.
  • A faʻapea e manaʻomia e le vevela o le vevela, e manaʻomia ona faʻamago ia iko i se auala masani, e aunoa ma le faʻaogaina o se fulufulu faʻapipiʻi. A faʻamago, faʻaaoga na o solo fou. A leai, o loʻo iai le faʻaletonu o le aveina o siama mai le paʻu solofanua, faʻaosofia ai le tutupu mai o le susu.
  • Faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o lauulu fulufulu, talu ai mago le vevela vevela vave lauulu, faʻaleagaina le folika lauulu, ma faʻaosofia le leiloa malosi.
  • Fomai te le fautuaina le faaaogaina o vailaau vali i lauulu i le taimi o maitaga. I tulaga faʻapitoa, faʻaaoga le nifo masani - henna.

Ole malosi ole laulu e tupu ile taimi ole maitaga (aemaise lava ile sitaili amata) ose mafuaʻaga mo le soalaupulega ma se fomaʻi o ia, e fua ile iʻuga o nisi suʻesuʻega, e fuafuaina mafuaʻaga o lenei faiga. Naʻo se taimi i le tali atu i le pala ma se fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia e tineia ai lenei faiga (e aofia ai ma isi metotia) o le a faʻasaoina le tele ma le matagofie o lauulu.

Vitio aoga

O se mata aoga mata mai se tagata atamamai cosmetologist Anna Galitsina o le a fesoasoani e tausia lou lauulu maloloina ma mafiafia i le taimi o maitaga.

Aisea e leiloa lauulu fafine fafine maitaga, fai mai tagata atamamai.

Vaega o manatu

Ina ia malamalama pe aisea e pa'ū ai lauulu i le taimi o maʻitaga, e aoga le faʻamatalaina o le mea e tupu i le fafine fafine i lenei vaitau. Faʻatulagaina o gaioiga i totonu amata amata i le faateleina o le maualuga o le estrogen i le toto. E faamautinoa le masani ona faʻatinoina o le tuna ma le fetal tuputupu ae. E le gata i lea, o lenei hormone e i ai lona aoga i le tulaga o curls. O le mea lea, o le maʻitaga o se taimi sili e tupu ai umi ma mafiafia lauulu.

E oʻo atu i le tolu tolu, o le tulaga e mafai ona suia tele. A o tuputupu aʻe le fetus, ua amata ona lagona e le tino se ogaoga o le leiloa o le auga o elemene, aua o puipuiga uma ua agai atu i le tuputupu ae masani o le pepe. O le mea masani, e tupu lea i le afaina ai o le tino o le tina, ma lauulu, fao ma nifo o muamua na tigaina. O le mafuaʻaga lena i le lua afa o le vaitau ua fautuaina e faʻalogo totoʻa i meaʻai.

Afai e pa'ū lauulu i le taimi o maʻitaga, e sili atu ona matauina nai lo le masani tulaga. O le mea moni o le i le vaitaimi o maʻitaga, o punaoa uma faʻapitoa tuʻusaʻo i le atinaʻeina o le pepe, ma latou lava faʻafouina faagasologa taofia ai. O lea la, i tulaga o fulufulu uma na pa'ū, o le la fou e le amata ona tupu. O nei faiga ole a faatoa amata ona toe galueaina le taimi pe a uma ona fanau.

Tulaga Mausali Fulufulu Aumea

Maitaga o se fiafia, ae i le taimi lava e tasi faigata vaitaimi (uma lagona ma physiologically). E foliga mai a maeʻa ona fanau, e tatau ona faʻaleleia atili le tulaga. Ae peitai, a maeʻa maʻitaga, lauulu e pa'ū matu. E mafua tele lenei i le suiga o hormonal tulaga (estrogen tulaga faʻaitiitia), faʻapea foi ma le toto toto. A o mo minerale, ua toe faʻalauteleina i le faʻamalosia o susu susu, ae le o le faʻamalosia o lauulu fol.

Aua nei galo e uiga i le stress factor. E tele taimi e iai le mea e taʻu o le faʻanoanoaga o le tuaʻi (aemaise pe a na o le taimi muamua lea mo se fafine). E le gata i lea, e faʻamautu e le pepe ana "poloaʻiga" i totonu o le fale, ma e tele se taimi e moe ai ma malolo ai.

O le mea lea, le pa'ū lauulu pe a uma le maʻitaga o se masani masani faiga. E mafai ona tumau mai le 6 masina i le 2 tausaga seʻia toe maeʻa le tino.

Aisea e pa'ū ai lauulu pe a mavae le maʻitaga?

I le feagai ai ma le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona faʻailoa manino mafuaʻaga o le paʻuʻese ina ua uma ona fanau. E aofia ai:

  • le lava o meaʻai (pe a oʻo i le maʻitaga latou faʻatonuina i le atinaʻeina o le fetusisi, ona sosoo ai ma le fanauina - i le faʻavaeina o le sili ona lelei faʻasologa o le susu susu),
  • atuatuvale tulaga, popole popole,
  • moe le mautonu ma le lava le malolo,
  • suiga o le hormonal (o se pa'ū maualuga i le estrogen tulaga),
  • afaina o meaai.

Totogi Herbal

A pa'ū lauulu i le taimi o maʻitaga, e tele auala e faʻamalosia ai. Le sili ona aoga o nei o le fufuluina ma herbal decoctions taimi uma pe a uma ona fufuluina lou lauulu. O fua e sili ona lauiloa o:

  • Lua lima gutu honeysuckle mago e tatau ona sasaa ma se lita o vai. Tuʻu i le afi, faʻamama ma faʻafilemu i lalo o le tapuni tapuni mo le isi kuata o le itula. Ma a maeʻa le isi afa itula, o le umu mimiti o le a manaʻomia ona faʻamama.
  • Ave se sipuni tele o coltsfoot ma mago nettles. Suauu ma aveese loa mai le vevela. E tatau ona tuiina le pamu i se itula, pe a maeʻa ona manaʻomia ona faʻamama.
  • Ave le 2 sipuni tele o calamus, burdock ma musa aʻa. Liligi mea mata ma se lita o le vai mafiafia ma tu ai mo le tele o minute. Tuu le vaa i luga o le afi ma puaa mo 5 minute. A faʻamalulu le pulu, e tatau ona faʻamama.

Fautuaga Aoga

E masani ona tupu o le taimi ma pe a uma foi maitaga, lauulu e pa'ū matu. O le a le mea e fai e puipuia ai lenei? Faʻaaoga fesoasoani fesoasoani nei:

  • faʻaititia i le faʻaititia le aofaʻi o suamalie 'ai, faʻasao, faʻapea foʻi ma ulaula ma manogi meaʻai,
  • masani ona “faafou” lau lauulu e ala i le tipiina o pito
  • lafoai maualuga faʻafefe a o fufuluina lou lauulu (e tatau ona mafanafana le vai),
  • filifili oloa faʻaigoaina "Intensive Care" mo lauulu tausiga,
  • faalogo lelei i faʻamalosi masani (e tatau ona aofia ai ginseng, lauti suauʻu laau, panthenol, rosemary upu sii, ma isi,
  • I le taimi o maʻitaga ma faʻasusu, teena atoa le faʻamamago o lau lauulu i se fulufulu laʻitiiti, faʻapea foi ma le vevela faʻaofuina,
  • maua se selu ma ni uila laupapa poʻo fulufulu masani,
  • ma i le malulu ma i le vevela vevela, nana ia curls i lalo o le ulu ulu.

Fafine Tamaiti

Afai i le taimi pe o maʻitaga, lauulu e pa'ū, o le a le mea e fai, o fafine lava latou o le a taʻu atu, o ai ua uma ona latou lagonaina lenei tulaga ia i latou lava. I fonotaga a tamaʻitaʻi, e mafai ona e mauaina le fesoasoani i lalo o mea ia e fesoasoani e faʻamalosia ai lou lauulu:

  • pe afai o le afa lona lua o le maitaga tupu i le taumafanafana ma le tautoulu, o le faavae o le meaʻai tatau ai o meaʻai fualaʻau (tatou te talanoa e uiga i meaʻai ma meaʻai masani, e mafai ona faʻatau mai tagata nofo i le taumafanafana),
  • i totonu o se tamai pusa faatasi ai ma se sprayer, oe manaʻomia le sasaa vai mama ma faʻaopopo ni nai mataua o suauʻu fofo o vitamini A ma E (i le taumafanafana vevela poʻo le taumalulu, pe a o le ea i totonu o potu ua ova le lelei, e tatau ona e masani ona vela le curls ma le maua maua),
  • naʻo le faʻamalamalamaina, faʻaopopo suauʻu uila i le faʻamalama (e mafai ona sui ai pe faʻaopopo uma le ava malosi i le taimi e tasi),
  • afai o loʻo fuafua sau maʻitaga, e tatau ona e puipuia oe lava mai le faʻafitauli muamua e ala i le faʻatulagaina o se malosi o le aveina o vitamini ma minerale.

O le faigata o le faʻafitauli.

Afai o iai lou ogaoga lauulu i le taimi o maʻitaga, e le o se mafuaʻaga lea o le fefe. O le mea moni, e le fiafia i le vaʻaia o ni suiga le lelei i ona foliga, ae e aoga ona malamalama o lenei o le masani faʻauuga. Ae ui i lea, o nisi taimi o lauulu leiloa e matuia tele e matua le mafai ai ona popole. I nisi o tulaga, e matua tatau lava ona e sailia le fesoasoani a se trichologist.

ia iloiloina le tulaga o curls, aveese se tasi lauulu mai le selu ma iloilo lelei. O le moli e tatau ona mama. Afai e pogisa, talanoa i se fomai.

Afai e te leʻi mauaina ni suiga le lelei i le tulaga o le pulu, ae o le aofaʻi o lauulu e pa'ū paʻimau pea oe, e tatau ona e mautinoa o lenei lava e moni le faʻafitauli, ae le o se masalosalo o se fafine maʻitaga. Ina ia faia lea, e mafai ona e faia le suʻega nei:

  • aua le fufuluina lou lauulu mo ni nai aso
  • i le taeao, e aunoa ma selu, aoina le lauulu i lou alofilima ma lemu lemu i luga, sasau lou lima i luga o,
  • tuu lauulu na totoe i le lima i le itu,
  • toe fai lenei faʻaogaina 2 sili atu taimi,
  • faitau lauulu ua pa'ū,
  • pe a fai o le 15 po o le itiiti ifo, o mea uma lava e i totonu o tapulaʻa faʻatapulaʻa, ma afai o latou numera e sili atu faʻateleina lenei faʻatusa, e iai le mafuaʻaga e faʻafesoʻotaʻi ai se trichologist.

Faaiuga

Ae paga lea, mo le fiafia o le avea ma tina i nisi taimi e tatau ona e totogia ma foliga aulelei. O se tasi o mea sili ona taua o faʻafitauli i le ulu. Le mea e fai Ae a, e aoga le fausia o punaoa a le tino e oʻo lava i le tulaga o le fuafuaina fuafuaga, i ai vitamini complexes. Ae o le vaitau o le maʻitaga lava ia, e taua le toe iloilo metotia o lauulu tausiga, faapea foi ma le faʻatulaga lelei o meaʻai.

Aisea ua tupu ai lenei mea

Manatua e masani lava i tina maʻitaga matua paʻu lauulu e le o matauina. Aemaise pe a o le vaitaimi ua 12-16 vaiaso (2 trimester). Le tele o taimi, e faʻaalia ai e le tino se mea le lelei faʻateʻaina pe a uma ona fanau.

Lauulu leiloa i soʻo se trimester mafai ona avea ona o le tele o mafuaaga i fafo. I le faʻamamaina o ia mea, ua e taofia le leiloloa o ni manoa. Peitai, o nisi taimi o faʻamaʻi e faʻaalia i lenei auala. O le mea lea, e le tatau ona faʻamagaloina se fafine i lenei faʻailoga.

O le a le mea e fai pe a pa'ū lauulu i le taimi o maitaga? Muamua lava - logoina lau fomaʻi poʻo se tagata faʻapitoa e uiga i lenei mea. O le a latou fautuaina mai suʻega faaopoopo. Ia, ioe, taumafai e fuafua ia te aʻu lava ia, lea e ono faʻaleagaina ai le tulaga o manoa.

Fafo mafuaaga

Muamua lava, o se mea lelei le faʻateʻaʻese pe faʻamaonia le i ai o ni mea i fafo atu e ono faʻatupu ai le paʻu o lauulu. O le filifiliga sese o laupepa ma isi tuʻuga teuteu o loʻo taulamua ia i latou. E mafai ona e faʻamamaina faʻataʻalili soo pe a, i se isi itu, i se le masani ona fufuluina o le ulu.

O paʻepaʻe o le a malepelepe foʻi ona o le faʻaaogaina pea o masini vevela: o le vevela fulufulu vevela, straightener, uʻamea curling. Ioe, o le maitaga e le o se mafuaaga e faʻagalo atoa ai le sitaili. Ae e te manaʻomia ona fai i lenei tulaga ma agamalu metotia.

Mativa-lelei teuteuga teuteu o se tasi o itu mafua ai le leiloa. Ole mea lea, aʻo faʻatali mo le pepe, ua tatau ona e faʻaaogaina ni auala faʻamaonia. E sili lava ile tulaga faʻa-natura.

Ina ia aʻoaʻoina pe faʻafefea ona filifili le mea teuteu saʻo poʻo le palama, o le ae manaʻomia:

  • Malamalama lelei i le faʻailoga ua tusia i luga o le igoa
  • e aʻoaʻo ni metotia mo le faʻamaloloina o mea leaga e faʻaaoga e tagata gaosi oloa.

Mea moni

E tele mafuaaga e ala ai i le maʻitaga fafine maulu o latou lauulu. Ae masani o le mea lea e faʻaoso:

  • uʻamea faʻaitiitia le anemia (maualalo hemoglobin tulaga),
  • faaletonu metabolic ona o le leai o vitamini,
  • le paleni o le hormonal (faatatau, aemaise lava, i le fua faatatau o estrogen ma androgen),
  • mafatiaga
  • siama
  • autoimmune faaletonu
  • afaina o le pala
  • nisi fualaau.

O mafuaʻaga uma o loʻo taʻua i luga o se taimi mo le manaʻomia le asiasiga i se fomaʻi o le a ia faia se togafitiga e faʻafetauia mo maʻitaga.

Faʻafefea ona toe malosi

Afai e te matauina ua amata ona tafe lau lauulu i totonu, aua le popole. I le tele o mea, o mea uma e maitauina.

I le avea ai o se tulafono, o tina i le lumanai e filifili e faatali seia oo i le fanau mai, ma fuafua e fai lauulu pe a uma ona fanau le pepe. Peitaʻi, e taua tele ona malamalama e faʻapea e le manaʻomia le tolopoina o togafitiga mo le piliota. A maeʻa, e fesoʻotaʻi ma le faʻafitauli o le lactation, pe a fai le tino o le fafine se isi suiga. O le faʻafitauli o se mea e leiloa e mafai ona faʻateleina. Ma e tatau ona filifili i le va o lana manuia fofo ma le faʻasaoina o le faʻasusu.

I aso nei, e tele mea faigaluega e mafai ona togafitia matuia le paʻu i le taimi o maʻitaga. E fautuaina le amata i le faʻasaʻoina o lau meaʻai.

Faʻasaʻoina o meaʻai

Ina ia taofia lauulu leiloa, o loʻo i se tulaga manaia, e tatau ona faia le tele o fetuunaiga i le masani menu. Muamua lava, e manaʻomia le faʻateleina o le i ai i totonu o oloa faʻamalosia i vitamini o le kulupu B. O loʻo tatou talanoa, aemaise lava, e uiga i le povi aano o manu ma legum. E manaʻomia foʻi le faʻaopopo o meaʻai mauʻoa i le silika ma ipu na saunia mai ia latou (mo se faʻataʻitaʻiga, falaoa taʻele ma oatmeal) i le meaʻai masani i taimi uma.

O le mea moni, e le tatau ona galo ia i tatou le manaʻomia e toe faʻatumu pea kalisiu faʻasao - faʻaaoga e le aunoa soʻo se susu ma le sua susu.

E tele naʻo tagata e fiafia e ave se lavelave o vitamini ma minerale. Ae peitai, o le tagata lava ia-loto i le taimi o maitaga e le mafai. I le mea uma, o vailaau e leai se leaga e le o iai. O le mea lea, ao leʻi aveina se fualaau, e tatau ona e talanoa i le fomaʻi o loʻo vaʻavaʻaia oe.

Togafitiga metotia

E pei ona uma ona taua, o suiga ole hormonal ua afaina ai le tulaga ole lauulu ile vaitaimi ole fanauina ole pepe. O nisi taimi - e le o le auala sili. Afai e amata ona paʻu i lalo manoa, e mafai ona togafitia mama vaivai o le tina i le lumanaʻi na o ni matapulepule faʻapitoa poʻo ni togafiti masani.

Ae e sili atu, o le mea moni, taumafai e faʻatali mo hormone e paleni. Ma o le leiloa o le a taofi na o ia. Afai e le tupu lea mea, ia mautinoa e te asiasi i se fomaʻi ua maua.

Ae paga lea, ole puipuia o le teteʻe ile fulufulu i fafine maʻitaga e selau pasene le mafai. Ae o le faʻaleleia tulaga o le lauulu o le a mautinoa fesoasoani:

  • olo
  • meaai lelei
  • filiga filifiliga oloa o vali
  • faʻatinoga faigofie o taualumaga.

Vailaau

Ole filifiliga pito sili, ole matua tuʻuina uma lea o vailaʻau aʻo leʻi fanau mai, ma e sili atu - seʻia oʻo ile faʻaiuga o le faʻasusu. I se tulaga e le faia faʻapitoa sauniuniga mo lauulu toe. Toeititi o ia mea uma e faʻasaina i fafine maʻitaga.

E tele taimi o le mafuaaga o le alopecia i maʻitaga tina o le le lava o meaai. E tali atu le tino ile le lava o vitamini ma minerale.

Ua foia ma le manuia le faʻafitauli i le faʻasaʻoina o le meaʻai ma le aveina o le multivitamin complex ua faʻatulaga faapitoa mo tina maʻitaga (e mafai e le fomaʻi ona faʻatonu atu "Theravit-pregna", "Vitrum", "Elevit" poʻo isi).

Ole fualaau faasaina "Atoatoa" o se tasi o le toaitiiti faatagaina i le vaitaimi o maitaga. E faʻaleleia le tulaga o le tino atoa ma, o le mea moni, afaina afaina curls. O le iʻuga o le inuina o nei vailaʻau o le faʻatupuina o le toto ma le cellular metabolism. Ma o lenei, i lea, itu faʻasino atu i le faʻatelevaveina lauulu tuputupu ae ma faʻamalosia o latou mama.

Aulelei

O le faʻamoemoe o le fanau mai o se tamaititi, e matua le manaʻomia le faʻaaogaina o mea teuteu masani e faʻamalosia ai manoa. O nisi o vaega o latou tuʻufaʻatasiga e mafai ona faʻatupuina se maʻi teteʻe, e ono afaina ai oe ma lau pepe.

Ina ia faʻaititia le paʻu lauulu, ua fautuaina e faʻaaoga oloa faʻapitoa tausiga. O le sili ona aoga e taua o vailaʻau luga o le placental faavae.

Manatua na tatau ona latou faia e kamupani ma sili atu lona igoa tauleleia. O le faʻapitoa faʻapitoa ma le le faʻaaogaina o mea teuteu faʻapitoa o le a faʻatagaina le ulu mo le faʻamamaina o porotini uma o loʻo i ai i totonu, hyaluronic ma nucleic acid, vitamini ma coenzyme Q10. O le trichologist o le a fesoasoani ia te oe e filifili le sili ona talafeagai vailaʻau.

Taualumaga

I le faʻaopopoga i le tausiga faʻapitoa mo curls, e tatau foʻi ona faʻaalia le vaʻai faʻapitoa i le paʻu o le paʻu. O aʻa o le laulu e tatau ona fofoina i aso uma. E fautuaina e fai lenei mea i le olive poʻo burdock suauu fualaʻau.

Lelei aafiaga e mafai ona ausia i le faʻaaogaina o le laser comb. E maua ai faʻamalosiʻau o lauulu tuputupu ae ma taofi le faʻagasologa o lauulu leiloa. Faʻaaoga se selu e faʻatagaina e aunoa ma se fomaʻi.

E leai ni faʻailoga ogaoga mo fafine maʻitaga ma isi aʻafiaga. O le umi o le vasega ma le puʻupuʻu le leiloa o manoa o 4 masina (15-minute sauniga faʻatolu i le vaiaso). I le taimi masani - ono masina (tolu taimi i le vaiaso), ma faatasi ai i le vaiaso i le olaga atoa, ia faʻaputu ai le iʻuga.