Tausiga

Faia o lauulu mafiafia ma pogisa: ni nai faigofie metotia

O le soifua maloloina, mafiafia ma laʻei manaia e maua ai soo se fafine foliga matagofie. Ae paga lea, e le o tatou uma ua tauia i se oa faʻalenatura, o lea o loʻo tatou taumafai malosi e aveese lenei faʻaletonu. O le aso o le a ou taumafai e talanoa e uiga i auala e fai ai loʻu paʻu mafiafia ma malosi.

Ole fua ole laulu e faʻalagolago ile lua fua faatatau - le aofaʻi o lauulu ma lo latou mafiafia, o lona uiga, o le fausaga. E oʻo mai i aso nei, o tagata ua aʻoaʻoina e faʻamalosi i nei vaega uma e lua, o le mea lea, o le faia o lou laulu mafiafia e le faigata tele. E mafai ona e faʻateleina le aofaʻi o lauulu i luga o le ulu e ala i le faʻaosofia o foliga o lauulu. O se tasi o vailaʻau aoga e mafai ona faʻatauina i soʻo se fale talavai. O le peʻa lea e tatau ona faʻapipiʻi ai i le uluulu, afifi faʻatasi ma se solo ma tuu mo le 30 minute. I le faʻaopopo i le tincture, o le faʻaosoina ole suauʻu popo i totonu o le ulu i le ulu e maua ai se iʻuga lelei. A maeʻa ona fufuluina, e mafai ona fufulu ese le suauʻu pe a uma le afa itula. Ia, o le mea moni, o le faʻateleina o le aofaʻi o lauulu o le a le faia e aunoa ma le faʻaaogaina o ni matapulepule. O laupepa maso e fautuaina e faia faʻalua i le vaiaso, e le masani ona fai. I se faʻaopopoga, soʻo se masikulu e tatau ona teuina mo le sili atu ma le 30 minute.

Le lanu o henna o se auala sili e faʻaopopoina le mafiafia i lou lauulu, aʻo ufitia lauulu uma i se manifinifi ata. Ina ua maeʻa nisi o faʻaaogaina o le henna, o le lauulu e atili malie ma susulu.

Fai le mafiafia o lauulu o le a fesoasoani foi i le faʻafoega mo lauulu faalautele na faia i totonu o fale lalelei. Lenei o se auala vave ma aoga e maua ai le manaʻomia tele ma umi o le lauulu. Ae e le avanoa i nei tamaʻitaʻi auala uma, aua e leai se taugofie. O le aano o le faʻaopopoga o le faʻapipiʻiina nisi vaega o lauulu masani i lau oe lava laulu e faʻaaoga faʻapipiʻi vevela vevela. O ia lauulu faʻalauteleina e mafai ona ofuina naʻo le tolu i le fa masina, a maeʻa ona manaʻomia le toe asia le faleoloa e faʻasaʻo ai. E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga i lauulu faalauteleina i la matou tusitusiga lauulu faʻalauteleina metotia.

O se auala taugofie ma faigofie e fetaui lelei soʻo se fafine o le ofuina o ulu ulu e faia lauulu laulu i le na o ni nai minute ma e aunoa ma se fesoasoani. O siliva pepelo na faia i le lauulu faʻalenatura o loʻo faʻapipiʻi i lou lava lauulu e faʻaaogaina ai ni laʻau talafeagai. E moni, o mea lelei o nei metotia e manino. Ae o loo i ai pea le tasi "ae." O lenei lauulu e le o sou lava. Ae e moemiti uma fafine ile mafiafia ma le malosi o lona lauulu. I se faʻaopopoga, o le tele ma le soifua maloloina o lauulu faʻaalia le soifua maloloina i totonu o latou pule, lea, i le isi itu, e faʻalagolago tele i taumafa. O se soifua maloloina, eseese ma paleni taumafa, e tele naua mea taua i vitamini ma minerale, e fesoasoani i le soifua maloloina ma le matagofie o foliga o lauulu. Ae ui i lea, o se tulafono masani, o le tele o taimi o le faʻafeagai e moni, e vave aafia ai le tulaga o le laulu ma ona foliga mai. Vaivai, mamago, manifinifi, leiloa le susulu ma o le iʻuga o le latou leiloa. O le mea lea, o mea taumafa o se tasi lea o vaega taua o le soifua maloloina lauulu. I se faʻaopopoga o meaʻai, e manaʻomia le tausiga o lauulu e masani ona faia, o le a fai ai latou mafiafia ma malolosi.

O le faʻailogaina ole sua e taua tele ile ulu. E fautuaina e faia e faʻaaoga le arasi suauʻu, e maua i soo se fale talavai. I se taʻamilosaga faʻataʻamilomilo gao, o le suauu e tatau ona fufuluina i le ulu, tuua mo le 15 minute ma fufulu i le vai mafanafana.

Mo i latou e fufuluina laulu i aso uma, e aoga le faʻafofoina lou ulu i se paluga o burdock ma castor suauu (1 sipuni taitasi) ma le faʻaopopo o sua o le tipolo (2 tsp). Le taimi lava e uma massaging, o lenei suauu paluga fufulu ese. Tele o tagata atamamai e tetee i le teuteuina o aso uma, aua o lenei mea e afaina ai le laulu, aemaise pe a fai o lenei auala e faia i vai tapo.

Ole faʻaaogaina ole palu ma faʻamama o se faʻatulafonoina lea e tatau ona faʻamalamalamaina ma soʻo ai mo iisi launiu. Nai lo isi vailaʻau, e mafai ona e faʻaogaina le fufuluina vaʻaiga o le laumua-faʻavae sauniuniga lava. Ole falaoa e mafai ona saunia mai i le nettle, calendula, burdock. Herbal conditioners toe faʻaleleia le lauulu saua ma faʻatupuina le fafaguina o fou, e le faʻaaogaina lauulu. Pulu mo lauulu tuputupu ae ma tele: fefiloi tutusa aofaʻi o vodka ma susu. O le faʻamanuiaga o le balm e tatau ona fufulu ese le fulufulu i le ulu, a maeʻa ona faʻamago le lauulu i se solo ma faʻatautaia se pulumu faʻapitoa.

I totonu o fofo togafitiga tagata, o loo i ai le tele o ituaiga o fua mo lauulu density. I totonu o fua o mea o masker, decoctions, infusions ma isi auala e mafai ona e mauaina lau oe lava, e ono iai se aoga aoga.

Masini mo lauulu.
Ina ia faʻamalosia ma faʻamalosia lauulu, o le kulimi nei e aoga: faʻafefiloi o fuamoa tolu samoa, 2 kulimi. burdock suauu, se vaega o mumu pepa ma 1 sipuni apalai le mayonnaise i luga o le tumutumu, tapuni ma le taga pepa, ma afifi se solo i le pito i luga. O se pulupulu e tatau ona teuina mo le tolusefulu minute ma fufulu ese i le vai ma le faʻamalama. Pe o se isi filifiliga: sala lelei se tasi aniani, oomi le sua ma faaopoopo 1 tsp. meli ma 1 sipuni sikoa. O le metotia o talosaga e tutusa ma i tulaga muamua.

O lenei mata pulepule e faia mafiafia le laulu, ma e fesoasoani foʻi i lo latou tuputupu ae vave: e manaʻomia e 1 kulimi. Fefete, faʻaopopo le yolk ma le faʻapaʻu o lau mutia e talafeagai mo lou lauulu ituaiga. St. John's wort grass poʻo le oak bark e talafeagai mo lauulu uliuli, chamomile mo malamalama, ma calendula mo mumu. Tuu le faʻaosofia o le paluga i se nofoaga mafanafana mo le itula, pe a uma ona faʻaopopo le 1 kulimi. burdock suauu ma 10 mataua o soʻo se mea taua. E tatau ona faʻapipiʻi se ufimata faapena i se mafanafana foliga i le lauulu, tufatufaina atu i le umi atoa, ufiufi ulu i se taga palasitika ma se solo i luga. A maeʻa le afa itula, e tatau ona fufulu le ufitia ile vai mafanafana. Lenei ituaiga ufimata fautuaina e faia i uma 3 aso. E manaʻomia le fai o le 10 faʻagasologa, a maeʻa le lua masina o le malologa, toe fai le vasega.

Le faia o lauulu mafiafia lelei faia se ufimata ma cedar suauu po o nati. O le lima luʻau o nati na totoina ma le totoʻa, faʻaopopoina vai, i se mea mago i le sima. Ona faʻataʻamilo lea o le paluga i ipu keramika ma tuʻu i le ogaumu, faʻavevela i le 150 ° C, mo le 30 minute. E fesuiaʻi ai se mea e tutusa susu, e tatau ona fufuluina i aso uma i totonu o le ulu mo le 2 masina. A maeʻa masina e lua, toe fai le vasega.

Sour-susu oloa e iai se aoga aoga i soʻo se ituaiga o laulu. E manaʻomia le faʻaaogaina o le whey mo le fufuluina o lau lauulu, fai ni matapulepule mai le kefir, yogurt. Ina ua mavae sina taimi, o le ae matauina o le lauulu e le gata amata amata foliga sili atu le soifua maloloina, ae ua avea ma mafiafia.

O le auala pito sili ona faigofie e tupu ai lauulu o le falaoa falaoa. E faʻafefeteina i le mafanafana vai i se pulpa ma faʻapipiʻi ile lauulu mo le 20 minute, pe a maeʻa ona fufuluina lelei le lauulu ile vai mafanafana e aunoa ma le faʻaaogaina o le laupepa.

O le faʻaaogaina o lenei ufimata o loʻo faʻamalosia ai le tuputupu aʻe o lauulu e oʻo lava i vaega paʻu o le ulu, ae o le a atili ai ona atili mafiafia. Lenei o le fua mo lenei masker: palu 0.5 ipu o kefir ma se fuamoa ma 1 tsp. koko efuefu. Faaaoga le paluga maua mai i le lauulu, amata mai aʻa. O le paluga e tatau ona faʻaaoga i le 3-4 vaega, faasolosolo malie, pe a uma na muamua le mate. Ufiufi le ulu, pei ona masani ai, i le polyethylene ma le solo, pe a uma le 25 minute fufulu le ufimata ma pepe laupepa, ma fufulu lau lauulu i se kapeti sili ona lelei. Fai se mata faʻapena 2 taimi i le vaiaso mo le 3 masina. A maeʻa lea mea, e tatau ona fai sau malologa mo le 2-4 vaiaso.

O le pulupulu o loʻo sosoʻo mai o le a faamalosia ai le laulu: palu le castor oil ma le 96% ava malosi i ni vaega tutusa. Faʻapipiʻi le iʻuga gaʻo i totonu o le ulu. Lulu mo le 3-4 itula, ona fufulu lea o lou lauulu i le pepe laupepa ma fufulu i le vai ma le faʻaopopo o le vai i le afa o le lemon po o le afa sipuni o le vineta.

Ou te fia faʻamanatu ia te oe, aʻo le i faʻaaogaina ni fofo tagata, faʻataʻitaʻi le paʻu mo le ono i ai o se tali teteʻe i mea o loʻo i ai i totonu o le kusi.

I se faʻaopopoga i le faʻaaogaina o masikulo, decoctions ma isi auala, e taua le manatua ma iloa ni tulafono mo le tausiga o lauulu.

  • O le ulu e tatau ona fufuluina naʻo le vai mafanafana.
  • Pea puipuia lau laulu mai le vevela vevela ma le malulu tau.
  • E le tatau ona fufulu lou lauulu sili atu faʻalua i le vaiaso. Le usuina soo lauulu lauulu, latou leiloa lo latou susulu. O le faʻamamaina o lou lauulu i soʻo se auala talafeagai e faʻatino ai le faʻamalositino o ou tamatamailima, o le a faʻaleleia ai le toto.
  • Taumafai e faʻamama le laulu pe a uma ona fufuluina, faʻatapulaʻaina le faʻaaogaina o lauulu fulufulu, pasese ma isi mea faʻapipiʻi, aua latou te faia le lauulu mago ma leai se ola.
  • A maeʻa ona fufuluina uma lauulu, faʻapena le pasama. Manatua ia mulimuli i faʻatonuga mo le faʻaaogaina o mea uma e teu ai lauulu.

I le faaiuga, ou te fia matauina o le lalelei o lauulu o lo o i o tatou lima. Ole tausiga faifai pea ma le faʻaaogaina o a matou fesoasoani ole a fesoasoani ia oe e fai lou lauulu e le gata le mafiafia, ae ia matagofie foʻi.

Lauulu lanu

Lulu lauulu e faʻalagolago i luga o le fua faatatau o le lua lanu valivali: eumelanin ma pheomelanin. O le melanin e pogisa, o ana mole mole fatu fatu. Theomelanin ei ai lona lanu mumu ma e tufatufa tutusa - diffusely.

O le pigment o lo oi totonu o le vaega o le lauulu. Afai o le aofaʻi o le pigment fuafuaina le lanu o le lauulu, ona o le tele o le ea lea o le melanin ua "faʻaleagaina" o le malosi. O leo masani nei e iloga:

  • brunet - uliuli pe uliuli enaena lauulu. I lenei tulaga, o se tele tele o le eumelanin e gaosia ma se laʻititi lava aofaʻi o pheomelanin. Lulu uliuli lanu o se tulaga iloga, ma o le mea lea e sili ona taatele,
  • enaena - le paolo o lauulu eseese mai le chestnut i lanu uliuli. Le lona lua masani ona lanu. O loʻo i ai pea i le vaega o cortical se aofaiga tele o eumelanin, ae ui i lea, o pheomelanin e maua tele
  • lanumoana enaena - efuefu, mumu, samasama samasama o lauulu. Eumelanin ma le pheomelanin e tutusa tutusa. Ae peitai, o le aofaʻi o pigment lava ia ua maualalo pe a faʻatusa ile uliuli poʻo le enaena lauulu,
  • mumu - e tele naua pheomelanin e gaosia, e maua ai curls uma lanu mai apamemea i auro auro. Mumu e seasea seasea - 2% o tagata, talu ai na ona faʻaalia pe a fai e 2 tui aleselau e mauaina, lea e seasea tupu,
  • enaena - malamalama samasama ma le lefulefu po o le lanu samasama. Eumelanin e masani ona le gaosia, o le pheomelanin o loʻo i ai i ni vaega laiti.

E maua uma le lauulu olopalaina. I lenei tulaga, pigmentation ua afaina. O le mea lava e tasi e tupu pe a liu efuefu.

Valivali faafoliga

O le fua faatatau o pigments e fuafuaina e le tupuʻaga ma e le mafai ona suia. Ae ui i lea, o le lauulu e mafai ona pogisa faʻalenatura. O le aano o lenei faiga e tutusa. I lalo o le faʻamalosiʻaga a se faʻamalosiʻau faʻamalosi malosi, o le vaega o laʻau e pa'ū lona paʻu ma matala ai. I lenei tulaga, e mafai ona e fufuluina le pimento masani - o le faʻagasologa o le suia o le uʻamea, pe e mafai ona e faʻalauiloa foliga faʻapipiʻi o soʻo se lanu i totonu o lauulu.

O fulufulu mata e galue i lenei auala, ma ina ia mauaina se paolo malamalama, e manaʻomia se muamua i le faʻamamaina. Ae peitai, togafitiga masani e mafai ona faia tutusa. O le eseesega o le e aunoa ma le muaʻi bleaching, o le leo e le mafai ona suia tele. I se faʻaopopoga, pe a fai o le tumau o se paʻu, e naʻo sina vaega o pigment e mafai ona ofi i totonu.

Vaʻai pe faʻapefea ona pisia i lenei tusitusiga.

Kofe ma ti

Nei e le gata o meaʻai suamalie ma maloloina faʻamalosiʻau, ae o ni mea matagofie matagofie masani. Afai e manaʻomia le enaena, faʻaoga le ti, pe a pouliuli, ona kofe. Le faʻavae o le pupuni e tutusa mo oloa uma e lua.

  1. Tofoina ti - 5-6 sipuni, po o le kofe - masani itiiti ifo, se ipu vai.
  2. A maeʻa ona faʻafefe, kuka le paluga mo le 20 minute, ona malulu ai lea.
  3. O fulufulu e fufulu ile laupepa masani, ma ua faʻaopopo le vali laʻau ile vai ua fuafuaina mo le vaimea.
  4. Afai e manaʻomia le tele o le valivali, o le laupepa malulu ua tufatufa atu i luga o le lauulu ma taofi mo le 20 minute, ma fufulu ese ma vai mafanafana. E fautuaina le afifiina lou ulu i se solo mafanafana ile taimi ole gaioiga.

O le pisia faapena e le tupu ai ni suiga tetele. Ae o le taimi atoa, a oʻo ina fufuluina ile lauti poʻo le kofe, o le a iai se paolo uliuli o le ai ai.

Walnuts

O le paʻu o le nati e le o le atigi, ae o le peila lanu meamata lea e aofia ai le tele o le yodium ma isi mea lanu e maua ai se lanu uliuli tumau. I le fale, e leai se mea faigofie nai lo le faʻaaogaina o le lanu masani lea.

Mo le faʻagasologa, oe manaʻomia talavou lanumeamata lanumeamata. Ole aofaiga e faalagolago ile umi ole curls.

  1. O nai nati ua fofoa ma, faʻatasi ai ma se paʻu lanu meamata, ua tuʻuina i totonu o se atigi pusa.
  2. Liligi vai faʻapuna - ma se nati, ma tuu le faʻamaʻi mo le 25 minute.
  3. O le tui ua malulu ma faʻamamaina. A maeʻa ona fufuluina le lauulu, ua uma ona faʻamamaina ia manoa i se momosi, tutuʻi ma faʻapipiʻi i luga o se pulou polyethylene. E mafai ona afifi lou ulu i le solo.
  4. A maeʻa le 30 minute, ona fufuluina lea o uʻu i le mafanafana vai.

E ese mai i le mea moni o le paolo e pupula ma malosi, e sili atu nai lo le 3 vaiaso.

O le tuʻuina mai o lenei laʻau e feagai ma le valivaliina o lauulu laulu. Ole taualumaga e tatau ona toe faia 1-2 taimi ile vaiaso ina ia maua ai se faʻaiuga tumau.

  1. 1.2 tioata mea totino ua liligi i le vai mafanafana - o se ipu.
  2. Suauu le ofe mo le 10 minute.
  3. E faʻamamalu ma fufulu le pata, ona faʻaaoga lea e pei o se fufulu.
  4. Ina ia faʻaalia se leo sili atu ona malosi, ua fautuaina e taofi le pulu i luga o curls mo le 20 minute, ona fufulu lea ile vai vevela.

Fautuaga pe faʻapefea ona faia lou lauulu uliuli e aunoa ma le faʻaogaina o vailaʻau vali:

Henna ma Basma Staining

Ole auala sili lea e lauiloa mo vali ai e aunoa ma se vali. E talitonuina o le henna tuuina i le lauulu se lanu mumu. Ae ui i lea, e fuafua lea i le mea muamua, i le taofiofia taimi i luga o le lauulu, ma, lona lua, luga talafeagai faʻaopoopo.

  • Le faʻasalalauga masani o se tuʻufaʻatasiga o le 1 sea o le henna ma 2 faʻasoa o basma. Faia se sili lanu pouliuli, mauoa i ata.
  • A faʻaopopo le kofe malosi i le henna efuefu, e matua mama lava lanu enaena uliuli e aunoa ma se mumu e maua mai.
  • O le Henna, faʻafofoa ma le lauti malosi, faʻamamaʻe ia manoa i se leo mālamalama ile lanu samasama.
  • Sapalai koko - ni nai sipuni, o le a maua ai i curls le matagofie paolo o "mahoni".
  • Cinnamon e faʻaopopo i ia tulaga pe a latou mananaʻo e faʻateʻese le redhead. O le kinamoni e maua ai se lanu uliuli lanu.
  • Mo le sukalati tone, o le henna e gaosia ma le tuiina o le buckthorn: 100 g i le 2.5 ipu vai. Ole Buckthorn e faʻafefeteina mo le afa itula, ona faʻaopopo lea o lenei ofa i le henna.

E tutusa lelei le faiga mo soʻo se ituaiga o paluga.

  1. O le saʻo o le henna o le paluga i vai vevela. E mafai ona e faʻaaogaina malosi kofe poʻo ti.
  2. Latou fufuluina latou lauulu i le masani le auala, mago latou lauulu.
  3. O le taimi lava e suamalie ai le paluga i se vevela malulu, o le henna e faʻaaoga i loka o laulu susu.
  4. Ufiufi le ulu i se pulou palasitika, afifi i se solo mafanafana. Latou te tausia le paluga e fuafua ile faʻaiʻuga manaʻomia: afai e te manaʻomia na o le moli leo, ma o le uluaʻi lanu o le laulu lauulu, e lava mo le 20-30 minute. E valivali pouliuli, e tusa la e 40-50 minute le umi.

Ona fufuluina lea o le paluga i le mafanafana vai i aofaiga tele.

E taua le iloa! 5 Motugaafa mo le valiina o laupepa Henna

O le paʻu o le laʻau e aofia ai le tele o taninini e faʻateleina le malosi ma le faʻamalosia o lauulu.E le gata i lea, e iai lanu lanu.

  1. 1 paʻu paʻu e faʻafofoa ma vai faʻapuna.
  2. Afifi le koneteina i le kovana ma se solo mafanafana ma tausisi ia le itiiti ifo ile 40 minute. O le faʻatulagaga o oloa ua faʻaaogaina o se rinse aid.

O paʻu o Oak e maua ai se leo matagofie o le chestnut. Na te taofia mo le 2 vaiaso.

Vaʻai foʻi i luga o le kalama pe filifilia.

Cuka ma le soya saisai

Ae peitai, o se tuʻufaʻatasiga e le masani ai, e faʻaavanoa mai ai foliga le mafiafia o loʻo manaʻomia. Oe manaʻomia le faʻaaogaina o le oloa i luma o se foliga taua, ona o le vineta ma le soso ua i ai se uiga malosi manogi, lea e alu ai le taimi i tau.

  1. Faafefiloi afa afa ipu laulau vela ma soya sosi.
  2. O le vai suamalie e faʻamamaina ma faʻatumu pe a fufuluina.
  3. Ina ua mavae ni nai minute, o le lauulu e matua fufulu mama i le vai mafanafana.

Fai laʻititi lau vaʻai e mafiafia ma pouliuli i le tele o auala. O le tele o ituaiga fale valivali fale, o le mea moni, latou te le avatua se mea tumau tumau pei o le vali, ae e sili atu le saogalemu, ma o le faʻaaogaina o ia e faia ai uʻamea malosi ma sili atu le paʻu.

Vaʻai foʻi: o se vavega fofō lea e fesoasoani e faʻamalosia ma mafiafia le laulu (vitio)

Motugaafa faitau! O le kulimi 20 pito i luga o se sefe saogalemu i lanu amonia.

O le mea e puipuia ai lauulu mai le uumi ma le mafiafia

  • Mo le masani masani o le olaga taamilosaga o lauulu folika, o se taumafa paleni e tatau, aemaise lava mauoa vitamini ma le faailoga vaega. Aemaise leaga o le leai o vitamini C, E, P, vaega B.
  • 90% le lauulu e aofia ai porotini, e te manaʻomia ai le lava o porotini meaai.
  • O le faia o le lauulu umi ma mafiafia, o se lava sapalai o faʻailo elemene e taua apamemea ma le apamemea.

Apamemea manatu o se "fafine" elemene, fesoasoani i le gaosia o feusuaiga o hormone. Afai e lava le apamemea, o le lauulu ma le paʻu e malolosi ma maloloina, o le tino e fetuʻutuʻi ma paʻu. Aoga vaega mulimuli maua i totonu kukama, puaa le ate, nati, sisi, aano o moaoa fuamoa, sukalatiulufale mai oso vae.

Fautuaina aso uma o le "male" elemene apamemea e mai le 5 i le 20 mg. O lenei aofaiga e tatau ona sau ma meaʻai. Zinc o se vaega o sela membranes, toe faʻaola ma faʻamalolo le paʻu, faʻalauiloaina lauulu tuputupu ae. E aoga tele i le taumafaina o zinc-aofia meaai ia ma vitamini A. I lenei tulaga, o le vitamini e sili atu ona lelei tufatufaina atu i sela uma. Tele zinc i totonu fuga saito ma isi cereals, strawberi, povi, ate, nati.

O le faʻaumiumiina o se tasi o nei microelements i vitamini complexes mafua ai le le atoatoa o le isi, ona o latou feteenai. O le mea lea, aua le ave i latou i le taimi e tasi.

E le o se faʻalilolilo o faiga faʻaaulelei o aso nei e fesoasoani i le faia o laulu mafiafia ma faʻamalamalamaina, o se teuteuga faʻalelei, e le lelei mo lo latou soifua maloloina. Perm, staining, o le faʻaaogaina o se fulufulu sela e faʻalavelaveina i le faʻatupuina o le mafiafia o le lauulu umi.

Faʻafefea ona tausia ma faʻaopopo le laʻau tele

  • E sili atu le fufuluina o le ulu i le vai malulu, fufulu lelei ma faʻamalolo le lauulu.
  • Le masani o le fufuluina faalagolago i le tulaga o le filogia o le ulu. I lenei tulaga, e manaʻomia le faʻaaogaina o se vaega oloa e filifilia e tusa ma le ituaiga lauulu. E sili le aua le faʻaaogaina o le faʻamoe ma le faʻapipiʻi faʻapipiʻi, e pei o fili ma conditioner e feteʻenaʻi.
    E ui i le mea moni o le au gaosi oloa ua maua se auala e faia ai le conditioner amata gaoioi na o oe pe a e manaʻomia ona fufulu ese le mafuaʻaga o le busa, e faʻavavevaveina le faʻamaluluina le tino, o le tuʻutuʻu o mea gaʻo i ia fomaʻi ua maualalo ifo nai lo oloa faʻapitoa. E aoga tele ia i latou e faʻaaogaina le vailaʻau faʻamalosi tino lea e faʻatulaga mai, mai le salmon. Na latou faʻaopopoina le aofaʻi ma faʻamalosia lauulu, ua atili ai ona le mautonu le lauulu.
  • Ina ia fufuluina lau lauulu, oe manaʻomia le faʻaaogaina o le vai mafanafana, vevela faʻamalosiʻauina le sebaceous glands. Fufulu le laupepa ma le malulu vai. Aua le faʻamalolosia faʻapitoa ina ia le tutu le sebum.
  • Ina ia mafiafia le laulu, aua e te alu mo se taimi umi ma se turban, feula faʻamago lou ulu.
  • Mo le faʻaleleia o le toto ma le metabolism, e aoga le faʻaogaina o se faʻamaloloina mafiafia sui pei o le faʻafefete o le ulu. E faia e tamatamailima, o gaioiga e mafai ona taʻe, maopopo, ma lapotopoto. O le faiga e fesoasoani e ala ai i luga o le "moe" lauulu.
i mea o iai ↑

Faʻafefea ona tupu toʻulu mafiafia lauulu vave

Ole aofai o lauulu folikel e fuafuaina genetically, o lea e le mafai e sili atu nai lo le tulaga faataatia i lalo e le natura. Ae afai, mo le tasi mafuaʻaga po o le isi, o le laulu e manifinifi, avea ma manifinifi ma malepelepe, e tatau ona e filifilia se tasi auala poʻo se isi e faia ia mafiafia. O le iʻuga e maua i le faʻaaogaina o matapulepulega faʻapipiʻi ma togafiti a tagata.

Flavourless mea teuteu aniani fale mo lauulu umi

O le sua o le aniani e fesoasoani i le faia o lauulu mafiafia ma umi, ma taofia le leiloa faagasologa, toe fetuunai. Mafuaʻi malosi toe faʻafoʻi pe a maeʻa le lua i le tolu masina o faʻatinoina le taualumaga.

Ina ia saunia le sua o le aniani, e sili atu le faʻaogaina o se aano meaola. Faʻasolo atu i ai le lapoʻa lapoʻa lua, ia vavaeʻese vave le sua suamalie mai le pulp ma se saringan, ona tataʻi lea o le pulupini i ou tamatamailima poʻo se sipuni.

O se masikulu aniani mo le tele ma lauulu tuputupu a olo i totonu o aʻa. O le ulu ua ufiufi i palasitika afifi ma se solo. Ina ua uma le lua itula, ua fufulu le sua ile laupepa, ua malolo le ulu. A faigofie fua ave esea le uiga manogi aniani.

Foliga fua e fai le lauulu umi ma mafiafia

  • Ave le 15-20g o aʻa pe 1 kulimi. lau burdock, inu se ipu vai faʻapuna, faʻapuna i se vai vai mo le afa itula, faʻafefe.
    Lulu le pulu i le ulu, fufulu pe a ma le afa itula.
  • Saunia se momo o laulaau, ave 1 tsp. tulai ato, pepesi, togafiti. Aumaia le paluga ma se ipu vai faʻamama, tuʻu mo le 10 minute.
    Faʻamalolo lou ulu ma olo tui fuamoae ala ile faia ose moli mama. Tuu le ufimata mo 5 minute, ona fufulu ai lea i le vai mafanafana, o fea e faʻaopopo le kuka laʻau fufui. E tatau ona mago faalenatura le ulu.

A maeʻa ona fufuluina ma faʻamamaina le ulu lelei, fufulu ma le fesoasoani a hero decoctions e aoga mo lauulu tuputupu ae ma faʻateleina o latou paʻu.

  • E talitonuina e mo fetaui lelei lauulu uliuli faaeletise, paʻu oak, hop cones, St. John le ufiulu.
  • Mo malamalama faaaoga camomile pe calamus aʻa.

Fua o le supo: 2s. sasaa ia laau filifilia ma 3 ipu vai faʻamamaina, tuʻu mo le itula, vaimama.

Faʻafefea ona fai mafiafia o lauulu i le fale

Muamua, o le herbal decoction ua saunia e talafeagai ma le lanu o le lauulu.

Ona 1 S.L. fasi, fuamoa fuamoa, 1 tsp mea fefete palu, tuu i se mafanafana nofoaga mo le tasi le itula. A o le i faʻapipiʻi, ina ia mafiafia le laulu, faʻaopopo le 1 kulimi. burdock suauu. O le ulu e tatau ona tapunia i le polyethylene ma afifi i se solo, fufulu ile afa itula.

O lenei mea faigaluega ua faʻalua i le vaiaso mo le masina, ona fai lea o le malologa pe a ma le lua masina.

Flax fatu - o se faigofie aoga mea faigaluega mo lauulu ulu

Flax fatu ma le suauʻu maua mai latou ua afa uma o omega-3 polyunsaturated gaʻo gaʻo, faʻapea foi omega-6 ma omega-9. O aso manaʻomia mo Omega-3 ua iloa e 1.1 g mo fafine ma 1.6 g mo aliʻi. O le sipuni tele e aofia ai 1.8 g o le suauu. O lona uiga o loʻo manaʻomia e fafine le aveina o se sipuni e lē atoatoa i totonu.

Ua lava le taumafaina o le flaxseed suauʻu ma fatu fesoasoani e taofia ai faʻamaʻi o fatu, faʻaititia le kolose, ma faʻavasega le toto maualuga. Talia ma se puipuiga puipuia i totonu faʻaleleia atili ai le pupula ma le tino o lauulu e aunoa ma le faʻaaogaina o laupepa faʻapitoa, fesoasoani e faʻaititia le mamafa.

O le suauu faʻalenatura suauu e faʻavaveina, e leai se mea e tatau ai ona e falai i ai, aua e faʻavavevaveina le faʻaavanoaina o gaioiga. I fatu o le laʻau, o mea aoga aoga e maua i se tulaga sili ona mautu.

O se auala e faʻamalosia ai lou lauulu e ala i le taumafaina o le suauʻu manaʻomia se faʻaeteete tele, aemaise lava pe'ā i ai maʻa i le pamu. O le mea moni o musele feʻaveaʻi e mafai ona mafua ai le hepatic colic.

Faʻafefea ona fai se matapulepule mo lauulu maualuga e faʻavae i luga o le suauʻu linseed

Mo le faʻaleleia atili o foliga ma tulaga o le laulu, e aoga le faʻaaoga ufimata o le suauu tulimanu.

Flax seed oil i le aofaʻi o 1s.l e fefiloi ma 2.s. meli ma le 4 fuamoa fuamoa. E ufitia le ufimata i le uumi atoa o lauulu, o le ulu e ufiufi i le tifaga ma le solo mo 40 minute.

Faaaoga le ufimata faalua i le vaiaso mo se masina.

8 faamatalaga i luga o le tusitusiga: "Faʻafefea ona fai lou lauulu mafiafia"

Fesoasoani, o loʻu laulu ua paʻu ese, o le a se mea e tatau ona ou faia?

Flaxseed suauu e aoga tele, ou te manatu e manaʻomia le taimi, e lua masina, e togafitia ai lauulu.
E moni, o oe ese, oe manaʻomia ni nai aso e suia ai mea uma.

Aisea e iai loʻu le lautele, puʻupuʻu i le tauau o le ulu ma le le mafiafia o ou lauulu?

Talofa Taumafai e faia se uila sinasina pulou. Na ou faia pe a ma le 3 tausaga talu ai. Na ou mauaina se auala i luga ole Initaneti, e eseese manatu e uiga i mea e fesoasoani ma e le fesoasoani. Ae, talu ai ina ia mafai ona vaʻai i le faʻaiuga o le a fai se taimi, na ou filifili e faia e le aunoa, e aunoa ma le mafaufau e uiga i se mea (8 taimi i loʻu manatu), ina ua mavae sina taimi ua amata ona mafiafia le laulu, fou lauulu ola, tusa lava pe matau i ata.
O lenei ua ou toe aumaia. Taumafai i ai, na fesoasoani ia te aʻu, atonu o le a fesoasoani ia te oe. Ou te moomoo e te maua aulelei lalelei ma uumi (soo se mea) 🙂

Ou te matua matamuli i teineiti ma lauulu mafiafia matagofie. E leai foʻi ni aʻu mea, ae na ou manaʻo lava ia pei lava o faʻasalalauga. Sa masani ona ou faʻaaogaina moli mo na o le tele .. se mea e sili atu le leaga, o se mea e sili ona lelei, ae o le iʻuga e le mai le tapuni cover
Sa ou faʻatau ni nai masina sapani i le pia fefete. O lea na latou amata tupu ai lapisi ma amata ona tupu vave. O le mea na ou fiafia iai, e le naʻo le faʻaopopoa le voluma poʻo le faʻamama avega, e iai le aʻafiaga faigata.
E manaʻomia e faʻafailele ma faʻamalosia le shampoo. Ma o soʻo se mea e te vaʻai ai, e tofu le tagata ma le maʻimauʻulu, lauulu e leiloa, pe faʻaʻumiʻumi ni laulu oleulu, ae o iinei e manaia le faʻaaogaina, ma o lona iʻuga lelei.

E foliga mai ia te aʻu, i le tulaga o lauulu tausiga, masani masani vailaau o se auala i fafo)) Ia, po o le a lava le tulaga, o le sili ona masani teuteu, mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi e aofia ai meaʻai.

Fulufulu mata ma le sinapi efuefu, lauulu pulu tulaʻi mai matagofie. Ae e tatau ona e onosaʻi, aua e fai le siʻu maso.

Ou te fautua atu o se ufiufi o le sinapi efuefu, kefir ma le yolk. E fesoasoani tele. O fulufulu e tupu ma tupu vave.