Mataupu

O le a le biochemical wave o lauulu ma e faʻapefea ona ese mai le masani vailaʻau?

O ufiufi mataʻutia e faʻaalu ai i taimi uma o le autu o manaʻoga mo e ona le laulu saʻo. Seʻia oʻo i le amataga o le 20th seneturi, sa fai faʻasolosolo lava ia gaosi faʻalelotu i se aso na sosoʻo ai, seia oʻo i le 1905, na faia ai e le fulufulu Siamani, Karl Nessler, le uluaʻi vailaʻau. Mo le sili atu i le 100 tausaga o le faʻasolosolo o lauulu, o loʻo laʻua le laʻau mai le vaega o se lavelave faʻataʻitaʻiga salon i se faigofie togafiti e mafai ona faia e oʻo lava i fale. Pau lava le faʻafitauli o teine ​​faaneionapo: o le a curl e filifili ai - vailaʻau, alkaline poʻo fou fagafao? Seʻi tatou faʻatatau faʻatasi.

Faʻafefea galue chemistry?

Afai e te vaʻai i le laʻau i itu satauro, o le a e matauina o lona laulu saʻo e iai le foliga o se liʻo, ma i se lauulu ua pipiʻi - ova. Ina ia faia le maʻoti mai le lauulu sao, e tatau ona suia le foliga o lona satauro vaega. Ae e le faigofie ona faia lea mea, aua o le faʻamaoni o le lauulu e maua lea i tapuni tapunia keratin scales i fafo ma malosi protein fusi i totonu. Ole mafuaʻaga o tapenaga o loʻo faʻaaogaina mo perm, o le vaeluaina o nei lava fua ma le faʻaleagaina o fusi polotini, ina ia e mafai ona faʻafofo malieina ma tuʻuina mai le manaʻomia i le koluse o le lauulu.

Ina ua maeʻa ona faʻatinoina le galuega i vaega o le vailaʻau, ua paʻu le lauulu i mea faʻapitoa - bobbins - o loʻo iai se lapoa ma ua matua mo sina taimi. Ina ia tuʻufaʻatasia le iʻuga, e manaʻomia ona faʻaletonu le aʻafiaga o le vailaʻau tuʻufaʻatasia, o loʻo faʻaaoga ai se vaifofo o le hydrogen peroxide. Ina ua mavae lenei mea, ua toe faʻaleleia le fusi o le polotini, ua tapunia flakes, ma ua toe maua e le laulu le mafiafia fausaga, ae faʻatasi ai ma se vaega fou ma foliga.

Aisea e afaina ai le laulu le perming?

I le taimi o le "chemistry" o lauulu ua leiloa se vaega o lona mamafa ona o le leaching o soluble mea ua leiloa keratin puipuiga. I se faʻaopopoga, o le faʻagasologa o fesuiaʻiga o lauulu e le pasia e aunoa ma se faʻailoga mo le soifua maloloina o curls. O le mea lea, e le i se aoga e faʻapea o le perming o se sili ona leaga taualumaga mo lauulu.

Mai le taimi o le muamua curling σύνθεση foliga mai, e oo mai i lenei aso, chemists i le lalolagi atoa na taumafai e fausia se mea faigaluega e mafai ona maua ai curls mo le umi ola ma i le taimi lava e tasi e le faʻaleagaina le lauulu. Ma sa i ai ni sauniuniga eseese mo perm. Ma le mea mulimuli, matou te o mai i le fesili autu:

O le a le eseesega i le va o kemisi, alkaline ma bio-curling?

O le mea moni, alkaline, acidic, neutral ma bio-curling o ituaiga uma o vailaʻau perm, na o le faia o faʻaaoga eseese. E oʻo lava i le faʻasalalauga fou fou e pei o le "chemistry", ae sili atu agamalu mo lauulu.

E tusa lava pe faʻafefea ona taumafai saienitisi e o mai ma se faʻamanatuga lauulu mo le lalagaina o lauulu, o le iʻuga lava e tasi: o le leaga o le faʻavae e afaina ai le soifua maloloina o manoa, o le sili atu o loʻo uuina, ma faʻafeagai. O le sili ona tumau ua manatu o se afa poo le malulu galu. Ole mea taua ile vaega ole sauniuni ole alkaline ole amonium thioglycolate. O lenei mea e faʻaʻaluaina keratin flakes, lea e faʻatagaina gaogao mea e faʻasolosolo loloto i totonu o le lauulu fausaga e fatu ai curls tumau. Ole ituaiga curl e fetaui lelei mo fulufulu mafiafia ma mafiafia, ae iloga faʻaleagaina lo latou uiga lelei. Ma le manifinifi, faʻaititia le laulu ole laʻitiiti ole mafuaʻaga ole mafuaʻaga e mafai ona faʻaleleia.

O le galu faʻasamoa e le lauiloa, aua pe a uma ona le ai lea o ufiufi umi pe a maeʻa le faʻavaʻa taualumaga. I se faʻaopopoga, o le vaega autu - glyceryl monothioglycolate - e mafai ona mafua ai le le faʻamalieina i tagata uma e lua ma le matai. Peitai, o se lauulu lauulu e faia se mea e faʻaleagaina.

Neutral perm ua fausiaina i luga o le faavae o le alkaline ma le faʻaopoopoina o le ammonium bicarbonate ma le faʻaititia o le pH, e mafai ona faʻaititia ai le leaga le aʻafia i le soifua maloloina o lauulu. Ae ui i lea, curls ina ua uma le curl e le umi le faʻatusa faʻatusa ma le alkaline ma e oona ituaiga o lenei taualumaga.

Faitau atili e uiga i lauulu biowaving

O le faʻataʻitaʻiga "bio" i lenei tulaga o le oloa a se kamupani faʻalauiloa manuia. O le au maketi na oʻo mai i lenei togafiti ona o le maliega o tuutuuga e lua "cysteamine" ma le "cysteine", lea o le muamua o le vaega malosi o le vailaʻau mo lenei ituaiga o curl, ma le lona lua o le sulfur-o loʻo i ai le amino acid, o loʻo faia se taua taua i le faagasologa o le tisu o le tino o le tagata ma e le o iai i totonu o le vailaʻau mo "Biowaving".

Ui i lea, o le upu biowave o loʻo faʻaaogaina na o atunuʻu e tautala ai i Rusia, e le o se mea lilo i soʻo se isi atunuʻu o lenei o le masani lava o le "chemistry", ae e tau le iloa pe a faʻatusatusa i isi ituaiga perms.

Bio-curling, o le mea moni, mafua ai itiiti faaititia le faaleagaina o lauulu nai lo isi ituaiga o "kemisi". Curls liliu mai e sili sili atu masani ma agamalu, ae umia puupuu. Peitaʻi, faʻamoemoe i le totoʻa o vailaʻau malosi o loʻo fai ma mea e faʻataoto ai le tasi poʻo le isi kamupani, o le iʻuga e ono mautu pe sili atu. Lelei ma tusa ai, o le tulaga o le faaleagaina o lauulu i le taimi o biowaving suia luga pe lalo.

O lea la, matou te mauaina o soʻo se perm e faʻapea o le vailaʻau. O lenei, ia filifili pe faʻafefea ona faʻaaoga, e tatau ona e filifilia le mea e sili ona taua mo oe: le umi o le curls poʻo le soifua maloloina o le lauulu.

O le a le biochemical wave o lauulu?

Bio curling o le sili sili ona faigofie le auala lea e pupuni ai lauululea o loʻo faʻaoga ai ni tui faʻasao e le aofia ai vaega matautia. O tuʻufaʻatasiga na faʻaaogaina mo lenei faʻasologa e faʻavae i luga o saga fuamoa, fua o fualaʻau, faʻapea foʻi ma le sui o le amino acid - o le cysteamine hydrochloride.

O le tuʻufaʻatasiga o nei mea o loʻo maua ai le laulu e leai se mea lelei, sili ona masani ma faʻaolaina foliga lelei, faʻapea foʻi ma le tumau lelei mo se taimi umi.

O le mea moni gaosi i le tele o faʻatulagaga mo le biochemical perm o le cysteamine hydrochloride. I le tuʻufaʻatasia ma mea masani, o lenei vailaʻau liliu ese faʻamau loka i totonu o foliga manaia ma curls, lea e faʻaalia o se tele tumau.

O le a le faʻavae o gaioiga?

Biochemical wave e talafeagai mo uma ituaiga lauuluona o lona paoa malu.

Cysteamine, o le vaega autu, o loʻo i ai se masini moli lea e latalata i le mea e mafai ai i le molular faʻatulagaina o lauulu. O le mea lea, mafua ai se vailaʻau o le keratin, o lenei mea e le faʻaleagaina le fausaga o le laulu, ae e faʻamalosia atili.

O fatuga na faʻaaoga mo biowaving, aua le faʻamamago curls, ma o lea, o lenei faʻaaogaina o le filifiliga sili mo tagata e paʻu ma paʻu lauulule maua ai lo latou malosiʻaga masani.

Bio-Curling - Faaolataga mo Lauulu

O le muamua biowave na aliali mai i le 1999, ma le fiafia i ai na amata loa ona tupu. O le faʻavae o le faʻagaioia o lea galu e ese mai le vailaʻau o loʻo iai i lana vaega autu, o le cystine, e le faʻaleagaina ai le fausaga lauulu, ae, i se isi itu, na te faʻamalosia.

Cystine o se meaola faʻatamaula e maua ai foliga tutusa ma le porotini o se lauulu tagata. O le faʻaiuga o le biowave taualumaga, ua lilofia le lauulu i porotini, o lo latou fausaga faʻaleleia, ma latou foliga sili atu. Bio curling e mafai ona faʻaaogaina i soʻo se laulu - valiina poʻo ni mea faʻaleagaina, ae o le mea sili ona lelei o loʻo maua lava i lauulu lauulu.


Biohairing nofo tumau mo le ono masina. I le taimi lava e tasi, o lauulu e taofiofia lona fausaga, lanu ma susulu, curls tumau malosi ma malu i le taimi lava e tasi, ma ona o le auga aafiaga, latou foliga foliga saoloto, masani ma manaia.

O le a le eseesega i le va bio ma perm

O le a le eseesega autu i le va lauulu curling ma perm, lea na taʻua foi "vasega"? E ese mai i le mea moni o le biowave o loo i ai cystine, e le o iai ni sauaga ogaoga pei o le amonia ma thioglycolic acid. O mea ia e mafua ai le laulu e suia le faʻatulagaga i le taimi o faʻagasologa perming, faʻapena ona iai se faʻaleagaina aafiaga ia i latou.

O le faiga-faʻataʻitaʻiga faʻapena e tutusa lelei i fausaga i perms, ae o latou aafiaga e matua ese 'ese. O le faʻavae o le faʻataʻitaʻiga o le bio-curling o le gaioiga lea o le cysteamine hydrochloride, o se porotini okeni. O le a tatou le faamatalaina le filifili o ni vailaʻau ile auiliili iinei, o le a tatou fai atu o lenei porotini masani e le gata e lepetia le lauulu fausaga, ae fesoasoani foi ia i latou.

O le mea lea, e mafai ona e faʻamalieina lou laulu ma e le fefe i le faʻaumatiaina ma aafiaga leaga. A maeʻa le gaioiga faʻasolosolo, e le tatau ona fufulu lou lauulu ma faʻaaoga se fulufulu sela mo le itiiti ifo i le lua aso, a le o lea o le aʻafiaga o le a le maua le taimi e tuʻufaʻatasia, ma o le a amata amataina le malaia vave.

Ae ui i lea, e le o tagata uma e manaʻo i latou e mimiti. Tele pule o lauulu lauulu lauulu miti o le faʻasaʻoina i latou: moni, e faigata mo se fafine faʻamalieina! Ma o iinei e mafai ona e faʻaogaina i latou lava tutusa ausiga o cosmetologists - ia faʻasaʻo lauulu ma le fesoasoani a se amino-cysteine ​​complex. O le mea moni o lenei ua mafai ona e le gata bio-curling, ae faapea foi bio-lauulu straightening - e faalagolago uma i le manaʻo!

O le a le mea e ola ai?

Bio-hair straightening ma bio-curling ua tuʻufaʻatasia ma le bio-lamination taualumaga. I le taimi o lenei faʻagaioiga, o lauulu taʻitasi o loʻo ufiufi i se ata masani, faʻafouina selulose ata. O le lauulu e maua ai se fetuutuunai ma susulu, usitaʻi ma faʻamalosia, lea e mafai ona faʻafaigofieina faiga.

O le ata selulose e puipuia le vali mai le fufuluina, puipuia le lauulu mai le leaga ma o loʻo iai se sulu vai-repeleti meatotino, faʻafaigofie sitaili e tausia e tusa lava pe maualuga le susu. O le vaega o le bio-laminating tausia le lauulu ola, e leai se manogi ma e le mafua ai allergies.

Taumafai nei togafitiga i luga o lou lava lauulu. O le ae maofa faʻalelei i lo latou susulu ma olaola matagofie, ma i latou o loʻo siomia oe o le a fiafia ma oe.

Acid Perm

O le sui fai mea e iai vailaʻau. PH = 5–7. Ole maeʻa mea e faʻaaoga ile lauulu e gaioi lemu ma e manaʻomia le faʻaogaina ole pulou ile taimi ole gaioiga e fai ai se gaioiga e faʻaaoga.

Lapataiga! Ina ia faʻaopopoina le aoga o le curling faʻaaogaina: curl, activator, neutralizer ma fautuaina le faia i luga o porosi, lauulu leaga.

Ae leʻi amataina le faʻagasologa, e filifilia e le tagata maʻi le ituaiga o curler o le a fesoasoani e fausiaina le saʻo ole curl size. O le matai e faʻamaapeina vilivae ma faʻaaogaina le tuʻufaʻatasia na uma ona saunia Curl + activator e gaosia le vevela, e faʻavavevaveina le gaioiga. Acid perm e faʻafaigofie lauulu i le tago atu.

Alkaline Perm

O le taualumaga o se tasi e sili ona taatele ma ei ai le igoa "malulu". O le aano o le mea e aofia ai ammonium thioglycolate, amonia, ethanolamine. PH maualuga = 8.5–9.8.

O le alkaline auala e faʻaleleia ai le fausaga o le lauulu, ma gaosi mea i totonu o ia, lea e maua ai se mautu, matagofie curl. Leai se faʻaopoopoina ole vevela e manaʻomia.

E i ai i se pala le manogi leaga ma le mageso i luga o le ulu. E fautuaina e tausisi i le tekonolosi i le tele e mafai ai, a le o lea e i ai le avanoa e faʻaletonu tumau ai lauulu.

O a aʻafiaga e faʻamoemoe ai

Perm iuga, lauulu:

  • ia usitai, mausali, faigata,
  • faigofie ona faaputu
  • e le maua se iila gaoia,
  • e le manaʻomia ni tausiga faʻapitoa,
  • maua faʻateleina voluma.

Taua! Suia o le laulu i taimi o perm e faigata tele, e umi se taimi. E aoga foi le mafaufauina o le lauulu pe a uma le gaioiga leiloa le soifua maloloina ma e le masani ona foliga lelei.

O le faʻaiuga o le biowaving, lauulu:

  • tumu i porotini masani
  • maua se foliga maloloina
  • fai teuga lelei
  • manaʻomia le toe faʻaopoopo,
  • faigofie ona fetaui.

Bio curling mafai ai ona vave suia lau laulu.

Anotusi

E le fautuaina le Perm pe a:

  • o le fafine maitaga
  • e pa'ū le lauulu, masani ona sese le lanu, mago,
  • e i ai le faʻalalaʻi i vaega o le vaega,
  • faaaogaina pea suauʻu suauu,
  • faʻaluaina staining ma basma, henna,
  • lua vaiaso e le i teʻa la ua uma le pala,
  • e i ai faamaʻi pipisi
  • e pa'ū malosi lauulu
  • o se fafine ave vailaʻau malosi
  • e i ai le popole ua popole, faʻatiga, o le loto maualalo.

E le fautuaina Biohairing:

  • ma le le faapalepale i le tagata lava ia i vaega o le vaega,
  • ma mea e afaina ai
  • fafine maʻitaga ma faʻamalositino
  • tamaiti i lalo ole 18 tausaga
  • i le taimi o maʻimusu.

Ae o le mea moni, biowaving mafai ona faia e aunoa ma tapulaa i luga o le tulaga o curls.

Lea e taugofie

E taua tele Perm mo le maualalo tau o 1.5-3 afe rubles, e le pei o biowaving, o lona tau e lautele lautele, mai 2 afe rubles. luga ma luga.

Le tau o le biowave faalagolago i:

  • lelei ma le faʻailoga o le vailaʻau,
  • matai ma faleoloa,
  • i le umi ma le fausaga o lauulu,
  • mai le aofaʻi o galuega a le matai.

Fautuaga. E mafai ona e mauaina le saʻo tau e ala i le asiasi i le salon, lea o le a faia ai e le fulufulu faʻatautuaina tulaga o le lauulu, o latou umi ma le aofaʻi o galuega. Le maualuga o le taualumaga fuafua e lona natura ma le tau o le tuufaatasiga.

O le faigata o le faia i le fale

Perms ma bio-curls e le fautuaina na o latou. E sili le faʻatuatuaina o le faʻasologa i se tagata tomai faʻapitoa. Ae peitaʻi, ae ui i lea, sa filifili e pipiʻi i le fale, e tatau ona e iloa le tekonolosi ma muamua, faitau ma le faaeteete faʻatonuga.

Biohairing:

  1. Fufulu lau lauulu.
  2. E faʻapipiʻi fofo muamua na saunia.
  3. Faamaapeina le curlers.
  4. Faatali mo le seti taimi.
  5. Fufulu le faʻavae.
  6. Faaputu ia iko.

I luma o perm, o loʻo fautuaina e iloilo le tulaga o le lauulu ma faʻailoa mai se alergi i le tuʻufaʻatasiga e ala i le faʻaaogaina o sina vaega laʻititi i le pulumu i totonu. E fautuaina foi e tipi pito malolo.

Perm:

  1. O fulufulu e selu lelei ma fufulu.
  2. Fai totigilima.
  3. Latou gaosia le paʻu ma Vaseline i luga o le lauulu, tapuni le ua, décolleté.
  4. Afifi i luga o pepese.
  5. Faaaoga le tuufaatasiga.
  6. Fai se pulou faapitoa.
  7. Faʻatali mo le taimi tatau na faʻaalia i le faʻatonuga.
  8. Lelei fufuluina lauulu.
  9. Faaaoga se mea e faʻamalosi ai le pulu ma faʻamago ile solo ile solo.

I lavelave, o nei faiga e lua e tutusa, na o le pau I le taimi o le faʻagaioiga o vailaau, e tatau ona totogi faʻapitoa ile tatalaina vaega o le tino o le a pa'ū le fofo, e fautuaina e puipuia i latou.

Tulaga lelei ma leaga

O le autu aoga o perms aofia:

  • curls taofi mo se taimi umi,
  • lauulu e usitai
  • ua mamago lauulu gao
  • tau maualalo
  • e sili atu le pupula o le laulu.

O vaivaiga e aofia ai:

  • fuainumera tele o contraindications
  • faʻatamaʻuga malosi
  • leiloa o lanu, susulu, silkiness,
  • e le mafai ona vave suia lau laulu.

Faamolemole matau talu ai o le vailaʻau faʻatonutonu le afaina ai le tulaga o vilivae, o le a latou manaʻomia se faapitoa, agamalu tausiga.

Tulaga lelei o biowaving:

  • lanu puipuia
  • Manuia le soifua maloloina
  • matagofie ufiufi,
  • faigofie o faapipiiina
  • fua
  • o le leai o se mea e matauina tuaoi i le va o curls ma rerown lauulu,
  • maualalo tapulaa.

Leaga o le biowaving:

  • manogi faapitoa
  • tausiga faapitoa
  • maualuga tau.

Ole Biohairing e olaola, o lea e mafai ai ona taʻu le faʻagaioiga atoa le faʻasaoina.

Tausiga

Ina ia faʻaititia ai le le lelei aafiaga o perm:

  • a uma ona fufulu le vaifofo, faʻaaoga se pulumu toefuatai,
  • faʻaaoga vailaʻau faʻapitoa e leʻo fufulu ese,
  • e faʻatau mai tupe ua faʻailo "mo lauulu pe a maeʻa peʻa",
  • aua le faʻaaoga se fulufulu rambut,
  • teuteu faaiuga i masina taʻitasi
  • selu selu ma nifo manifinifi.

Ina ua uma biowaving, o tulafono nei e tatau ona matauina:

  • lua aso talu ona maeʻa le gaioiga, aua le fufuluina lou lauulu ma selu,
  • mo tausiga, e fautuaina e filifili oloa faʻapitoa,
  • curls e tatau ona susu faʻamalosi,
  • pisia mafai ona faia i se taimi pe a uma le taualumaga.

Soo se perm e manaʻomia faapitoa le tausiga mo le lauulu. A maeʻa le faʻatautaiga, e aoga le filifilia o oloa faʻapitoa tausiga. A faʻasaina - e tatau ona susu, faʻafouina shampoos, masks ma conditioners. A o biowaving - o se faʻapitoa faʻapitoa nei, balms.

O a isi ituaiga o lauulu laei:

Vitio aoga

O le a le biowave?

Faʻafefea ona faʻamamaina lauulu?

Eseese

E iai tolu ituaiga autū o le biochemical wave, e ese a le tasi ma le isi mai mea uma o loʻo i ai i totonu le vaega ma i metotia o le faʻafoega.

    Faʻatamilo Iapani biowave.

A faʻataunuʻuina lenei faʻasologa, o loʻo faʻaogaina ni vailaʻau sili ona lelei lea e faʻavae i luga o kolagen ma vailaʻau oona. E lelei tele mo lauulu ma le umi uumi, faʻatagaina ai oe e maua ni mea lelei faʻalelei foliga o le agamalu. Itulagi talotalo Mossa - O le filifiliga sili mo tagata e iai paʻu.

O lenei faʻatulagaina e mafai ai ona e maua le malosi ma faʻamalosia laʻitiiti laiti foliga foliga matagofie. O lenei auala e talafeagai mo teineiti ma lauulu pupuu. Silk biowaving.

Lenei metotia, ua faʻaalia i sili sili matagofie, mafai ai ona e maua faʻafiafiaina tetele curls e manaʻomia se itiiti ifo o taumafaiga pe a taʻoto. O lenei faʻataʻitaʻiga e le faʻaititia le umi masani o manoa.

Faʻafefea ona filifili le mea saʻo

O le taimi nei tele ituaiga o tuʻufaʻatasigafaamoemoe mo biochemical wave: exothermic, alkaline, acid.

Exothermic lotoa e sili ona lauiloa ona ua faʻaaogaina mo lauulu masani, mago ma ua valivali.

Alona Fuafuaina mo curls, ua faailogaina i le faateleina maualuga, faapea foi i luma o lauulu sinasina.

Mo mafiafia ma blond strands talafeagai acid acid. O le mea lea, pe a filifilia le filifiliga sili, e tatau ona e mafaufau i lau oe lava ituaiga o lauulu. O le mea taua lona lua o le tamaʻitaʻi o le gaosiga o nei tupe.

I le taimi nei O kamupani lauiloa nei e ofoina atu le sili biochemical curling oloa:

  • ALTER EGO,
  • BBCOS,
  • CHI Ionic,
  • MATAUPU,
  • CUTRIN,
  • Estel,
  • EUGENE PERMA,
  • Moli pupula,
  • FESOASOANI SEWARD,
  • REVLON,
  • SCHWARZKOPF.

O le aufaʻatasiga o kamupani uma lisi atu e aofia ai oloa e faʻavae i luga o mea saogalemu ma maua ai le agamalu aafiaga.

Faʻafefea ona tausia manoa ina ua maeʻa le faʻataʻamilosaga?

O le ki i le matagofie o curls ina ua maeʻa biochemical curling o agavaʻa tausiga masani. O lea e tatau ona e manatua ni nai tulafono faigofie:

  1. I le uluaʻi lua i le tolu aso pe a maeʻa le gaioiga, e le fautuaina e fufulu le lauulu.
  2. Ole filifiliga ole mageso shampo e tatau ona togafitia lelei tele. O le mea lea, suesue ma le totoʻa le fuataga - e le tatau ona aofia ai sulfates ma isi mea lamatia.
  3. Sprays, balms ma isi oloa tausiga e tatau ona fuafuaina faapitoa mo pupuni migimigi ma lauulu lauulu ma auai i le tutusa faasologa.
  4. Mo selu, naʻo selu selu ile nifo umi e tatau ona faʻaogaina.
  5. I le lua vaiaso muamua ina ua maeʻa le taligalu, o loʻo fautuaina le aloese mai le faʻaaogaina o fusipaʻu paʻu, laʻau faʻapipiʻi, fulufulu ma isi mea e mafai ona afaina ai le fausaga o lauulu.
  6. Valivali, faailogaina ma valiina e tatau ona faia ae le o le tolu vaiaso pe a maeʻa le taualumaga.
  7. Faʻatasi i le vaiaso, ua fautuaina e faʻaaoga masker e aoga i le lelei o lauulu. O lona iʻuga, o le a tumau le faʻamalosiʻina, iila ma sili atu le soifua maloloina mo le umi e mafai ai.
  8. A maeʻa ona fufuluina, e mafai ona e faʻafaileleina curls, faʻapipiʻi ni nai mataua o soʻo se suauu masani ia i latou.

Vala o le fausaga o lauulu tagata

Ua vaevaeina lauulu tagata i ni vaega se lua: o le aʻa (folikel) ma le faʻavae (ogalaau) - o le vaega vaaia.

I le isi itu, o le ogalaau (fuata) o le lauulu e aofia ai ni vaega se tolu:

  • Mea fai mai faiai (medulla).
  • Cortical mea (cortex), nafa mo lanu, foliga, uiga, malosi ma le susu.
  • O le maopopoga o se puipuiga puipuia fafo matala o lauulu e puipuia mai mea leaga o le siosiomaga. Fuataga (6-19 faaputuga o sela) faʻaputuga soʻo luga o le tasi le isi pei o se iʻa fua poʻo se con con.

Vailaau Perm

O le tagata fulufulu Siamani o Karl Nessler na muamua faia se masani tumau i le 1908 i Lonetona. Sili atu 100 tausaga ua mavae talu mai lena taimi, ma o lenei ituaiga o le umi-uumi curling o lauulu e le o leiloa ai lona tulaga.

Faʻafefea ona fai le "chemistry":

  • Muamua, o le laulu e lavea i curlers po bobbins.
  • Ona faʻamalulu tele lea coil i se vailaʻau faʻapitoa faʻaaoga ai se omomi.
  • Ua tuu o le pulou mafanafana i luga o matou ulu.
  • Matou te faʻatali mo le taimi atofaina e tusa ma faʻatonuga, ona fufulu lea ile vai.
  • Faaaoga fixative mo le 5 minute.
  • Fufulu, fufulu loʻu lauulu i le laulu ..

O le suiga o foliga o le lauulu e mafua mai i se vailaʻau gaosi o le cystine fusi o keratin ma thioglycolic acid ma amonia, poʻo se mea o loʻo i ai, ona o le mafuaʻaga e avea ai le laulu e faigofie ona maua se foliga fou, lea e tuʻuina atu ia i latou e ala i le tale vivini poʻo curlers.

O le tagata e taofi na toe fuatia se vaega o le disulfide bond ua uma ona i totonu o le faʻafouga - fepulafi foliga. O le vaega o vailaʻau o le vailaau faʻasamoa faʻaleagaina le lauulu e le mafai ona suia, o le vaega tausia o le a tumau faʻaleagaina e tusa lava pe a mavae se taimi umi.

Eseesega o chemistry masani mai "bio-chemistry"

Le masani "tumau" faaleagaina le lauulu, o le a le mafai ona togafitia i latou mulimuli ane - e tatau ona e tipi ese le umi atoa togafitia ma le vailaʻau.

A vaivai biochemistry le a liliuina se curl o sea steepness, ma o lea e taofia itiiti. Ae o laulu pe a uma le biochemistry e le gata o le a faʻatumauina lona fausaga, ae ia faʻaleleia atili foi.

  • Tagata le faʻatamala i vaega o le tuʻufaʻatasiga o le galu.
  • Maʻitaga, e oʻo lava ile amataga.
  • Aso taua.
  • Le vaitaimi o le aveina o hormonal fualaau.

Po o le a lava le metotia curling e te filifilia mo oe, aua le faia i luga o fugalaau fou pe matua faaleagaina, e tatau ona e faʻatali 2-3 vaiaso, aʻo le faʻamalosiina o lauulu tausiga.

O le iloaina o le inisinia o le faʻaalia o lauulu ma eseʻesega i le va o ituaiga o uila, e mafai ona e faigofie ona faia le filifiliga saʻo, lea o le a fuafuaina e lou oe lava mafuaʻaga ma tulaga.

O le a le biowave ma aisea e matua lauiloa ai?

Tele fafine moemiti o taʻaloga fiafia, ae le o tagata uma ua faʻatumuina e ala i natura. Faaaogaina curlers, tins ma isi metotia alu taimi, ma e le o tagata uma mafai curl loka i aso uma.

O le mea lea, o taualumaga mo le faamaapeina o curl, lea e faʻatagaina ai oe e taofiofi curls mo ni nai masina, e sili ona lauiloa i fafine e moemiti i se mea matagofie curl.

Faafetai i le curl, e mafai ona galo ia oe isi metotia o le faamaapeina mo le tele o masina

O le faʻataʻitaʻia i le fesoasoani a vailaʻau tuʻufaʻatasia e mafai ai ona e maua se iʻuga tumau, ae e matua faʻaleagaina ai loa curls - ona avea o latou maaleale, faʻamalosi tino, ma latou pule fafine ua faʻaalu le tele o taimi ma tupe i toe faʻaleleia atili. O le mafuaʻaga lea e sili atu ona lauiloa lauiloa lauulu laʻei i aso nei, ona e faʻatagaina oe e maua se aʻafia sili ma se laʻitiiti afaina i le lauulu.

Faʻafefea ona fai le biowaving?

Ole faʻatulagaina e tele na faia i totonu ole fale, aua e matua faigata lava ona filifili le sao ole palu mo le sitaili ma faʻamautuina, faʻapea foi ma le poto faʻataʻapeʻapeina uma curls ma ou lima i luga ole pipi laiti. Ina ia fausia curls, faʻaaoga curlers, faʻapea foi ma se paluga e aofia ai cystine porotini, vitamini, laʻau o laʻau ma isi mea.

O le tuufaatasiga o le emulion, lea o le a togafitia i curls, e filifilia e le matai e fuafua le umi, tulaga ma uiga o le tagata o le fulufulu. Filifili le sili sili ona lelei i le fale e aunoa ma se poto masani e le faigofie, o lea e sili ona lelei le faʻatuatuaina vave le tagata laʻau.

Ata o le tali e mafai ona e ausia

Faatonuga mo le biowave:

  1. O le matai e filifilia le ituaiga o lauulu ma le fusi e sili ona fetaui mo ia mo le curling.

O le filifiliga e aʻafia ai le umi ma le faʻatulagaina o lauulu

  1. E faʻalagolago i le mea o loʻo avea ma lapoa e te manaʻomia e talia, ua filifilia ni curlers o le talafeagai lapoa.
  2. Sosoʻo mai, e tatau ona fufuluina le lauulu i se faʻapipiʻi faʻapitoa, e faʻaalia ai le fua o le laulu, lea e mulimuli ane faʻatagaina le vaega o porotini e tui loloto i totonu o le manoa ma fatu ai le faʻatulagaina finagalo.

O le mea e faʻasaʻo ai le seisi mo se sao taua i le faʻasolosolo o lauulu i le lauulu

  1. Ua maeʻa ona faʻaaoga ia manoa i le curlers, ma ua filifilia i latou ia se vaega filifilia ma le cysteine, beta-carotene, o laʻasaga ma vitamini. I le taimi nei, e faʻamalosia ole porotini, ma e mafai ai ona faʻauiga moli ia tumau ai i le ono masina.

I le taimi o le curl, o le porotini fefiloi mafiafia, lea e mafai ai ona fai ma faʻamalosi vae

  1. E faʻapipiʻi se palu faʻapitoa i le lauulu, e faʻaopoopo foi le laulu, ma toe faʻaleleia le paleni o le acid-base. Ole tulaga lea e maua ai le lauulu male soifua maloloina i le lumanaʻi.

Fixer na te faia ni matafaioi i se taimi e tasi

Ole tau ole biowave e faʻalagolago ile mafiafia, umi ma uiga o tagata ole laulu, e pei ona filifilia ai le sili ona lelei mo i latou. O le tau o mea mo lenei faiga e maualuga atu nai lo mo perm, ae o le tulaga o le lauulu e le mulimuli ane faʻaleagaina.

Gauai atu! Afai e te filifilia se laʻasaga tele e faʻataʻamilomilo ai, ona mafai lea ona e le maua ni ofu uʻamea, ae naʻo galu malamalama.

O le tele o le lapoa o le filifilia curlers - o le itiiti ifo fetuutuunai o le a mafua mai curls

Biohair Care Tulafono

Bio-curling o lona uiga foi o ana lava tausiga vaega, lea o le a faʻatagaina curls e tumau uili mo se taimi umi:

  • fufuluina pe a uma curling e le fautuaina e fufulu lou lauulu mo 3-5 asoE le fautuaina foi e faʻamamago i latou mo le 6-7 aso,

Fuafua le faʻataʻitaʻiga ina ia aua neʻi e fufuluina lou lauulu pe'ā uma ona fai le laʻititi 3-4 aso

  • Massage pulumu poʻo le selu ile tele o tai e fai ma sao i le vave faʻasaʻo o curls, so e tatau ona faʻaaoga laʻau laupapa ma nifo nifo
  • tagata tomai faapitoa fautuaina oe e te teena atoa le mago ma se laulu, ae afai e te le mafai ona faia e aunoa ma le faʻaaogaina o lenei masini, e tatau ona e faʻatau se faʻataʻitaʻiga ma se diffuser, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o masini vevela-puipui.

E sili le teena o lauulu masini mago

  • fufulu curls moega fautuaina shampo o loʻo i ai silikon. O le a faʻamalamalamaina foi le laulu, faʻalelei ia laugatasi, ma fesoasoani foi i manoa faʻatumauina le susu, lea e sili ona aʻafia ai le bio-curling,
  • e taua foi le tausiga o lauulu faʻaaogaina conditioners, balms ma fafagaina faʻamau.

Aua neʻi galo e faʻaaogaina ni masini mata

Gauai atu! Ina ua mavae biowaving, lauulu lanu e le faasaina. Ae ua fautuaina e fai se vave nai lo 2-3 vaiaso pe a uma le curling.

A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaogaina saoloto ni fulufulu fulufulu, laʻau fulufulu ma vaega faʻamalositino, faʻapea foi ma le faia o soʻo se laulu e te manaʻo ai. O le mea lea, mo le 5-6 masina, o le lua-curl o le a faʻamalieina ai oe, aua o le a i ai se avanoa e faʻatulaga ai lauulu eseese e fetaui lelei ma pisinisi, i aso uma ma isi sitaili.

E mafai ona e taumafai faʻalelei i laʻau lauulu

Bio curling o se tasi o sili sili fofo mo i latou o miti o se umi-tumau curl.

Afai o iai pea au fesili pe a uma ona faitauina le tusitusiga, e mafai ona e fesiligia i latou i faʻamatalaga, ma o le a matou taumafai e tali atu oe. E mafai ona maua sili aoga faʻamatalaga i le autu i le vitio i lenei tusitusiga.