Togafitiga Dandruff

Faʻafefea ona faʻamalolo le fai suka i le ulu 31366 1

Seborrhea o se dermatosis mafua mai i le soona galue o le sebaceous glands. Sebum o gaʻo gaʻo, gaʻo ma porotini na faʻailoaina e le kalenisi. O faʻafitauli e masani ona mafua mai le faʻaletonu o le neuroendocrine. I la matou mataupu, matou te iloiloina ai manatu autu e faatatau i lenei tulaga - o ituaiga, mafuaʻaga, le faʻailoaina ma le togafitia o le uluulu seborrhea i le fale ma vailaʻau (i lalo o le taʻitaʻiga faʻapitoa).

Sebum - o le mea lilo o sebaceous glands

Sebaceous glands e fai ma sui o sebum, e taua mo le masani ona faʻagaioia o le tino o le tagata.

  • Puipuia le paʻu mai faʻamaʻi.
  • E faamalūina ma puipuia le paʻu - faʻafetai i le sebum, e le paʻu le paʻu ma e le taʻe.
  • Puipuia le paʻu mai le faʻamago.

Sebaceous glands e salalau i le mafiafia o le paʻu o le tino o le tagata. O le faʻatulagaga o glands e lala, e pei o se laʻau. Peitai, lo latou tufatufaina atu e le tutusa. O loʻo i ai le manatu o “seborrheic zones” - o eria ia o sebaceous glands e matua taulaʻi faʻatusatusa i isi vaega o le tino. O le muaulu, foliga T-sone, taliga, uluulu, tauau, fatafata o uma seborrheic sone e sili ona faigofie ona maua i faʻamaʻi. Leʻo uma sebaceous glands i totonu o se tulaga malosi, o latou numera e faʻalagolago i:

  • itupa
  • tausaga o le tagata
  • tulaga o le hormonal,
  • o le tau.

I tamaiti, toetoe lava o sebaceous glands e leʻo galue seia oʻo i le taimi e ulufale ai le tino ile tulaga o le matua. Faatasi ai ma le faʻaopopoina o le aofaʻi o feusuaiga hormone, ua faʻagaioi le gaioiga o sebaceous glands. I se tagata soifua maloloina tagata, o gaioiga o le sebaceous glands e mautu mo se taimi umi, ma amata faʻaititia na o le matua. Afai, mo soʻo se mafuaʻaga, o faʻaletonu gaioiga e tupu i totonu o le tino, o se eleele lelei faʻatulagaina e fausia mo le tulai mai o le faamai "seborrhea o le uluulu". Togafitiga i le fale e le o se fua talafeagai, ma afai o faʻailoga o le faʻamaʻi e tupu, e tatau ona e sailia i taimi uma le fesoasoani faʻafomaʻi mai se fomaʻi faʻapitoa.

Seborrhea Faiga

E pei ona taʻua i luga, o le seborrhea o le dermatosis, e mafua ai le faʻaleagaina o le sebaceous glands. Faʻalagolago i mafuaʻaga o le faʻamaʻi, faʻapea foi ma faʻailoga faʻaalia, iloagofie:

  • suauu seborrhea,
  • mamago seborrhea,
  • tuufaatasiga ituaiga o seborrhea.

Fatty seborrhea o se faʻamaʻi lea e masani ona tupu i le taimi o suiga, e pei ona taʻua, i le taimi o le hormonal "vevesi". Tamaitai talavou e sili atu ona aafia i lenei faʻamaʻi, ae ui i lea, o tane e mafatia foi i le berminyak seborrhea, o se taimi umi lea e tau atu ai i le pa'ū paʻu afaina.

Le i ai o mamago seborrhea e mafua ona faʻaitiitia salivation. O le mago o le seborrhea o se iʻuga o le faʻaititia i le pa pupuni o le tino o se mafuaʻaga o le tele o mafuaʻaga - faigata fesuiaiga o le tino, le paleni o meaʻai, psycho-emosi stress. I le ola maloloina tulaga, o le ola taamilosaga o paʻu sela e i ai se taimi o le taimi. I le tulaga o le faʻaletonu i le tino, o le vaitaimi o le sela faʻafouga e itiiti ifo, foliga fefete. I le taimi lava e tasi, ua solia le soifua maloloina o lauulu - latou vaeluaina, avea ma manifinifi, talepe, mafai malosi pa'ū.

Ole fefiloi ole seborrhea e soofaatasi ai le faʻaaliga ole se matutu ma le gaʻo ile tasi itu ole paʻu.

O tamaiti, faʻapea foʻi ma tagata matutua, e faigofie ona faʻapena i lenei faiga. O le faamaʻi e mafai ona faʻaalia ia lava i masina muamua o le olaga o se tamaʻi tagata. Ole tulafono masani, e lua ona ituaiga - o le maiorroma ole fanau ma se mai ole papalaa ole matua ile fanau. Ole togafiti e faʻalagolago ile mea e maua ai le faʻamaʻi.O nisi taimi e le manaʻomia togafitiga, o faʻailoga o le faʻamaʻi e alu ese lava ia pe a matua le tama.

Faailoga o le faamaʻi

E iloa o le faʻamaʻi e le gata o le faʻaosoina o le faʻateleina o faʻailogaina o sebaceous glands, ae o se suiga o le lelei faʻatulagaina o sebaceous faʻamalosia o le paʻu. O faʻailoaga autu o le i ai o le faʻamaʻi i tagata e mafai ona taʻua:

  • gatalia, faʻatasi ma le leiloa o le laulu,
  • tele le susu,
  • susulu gaoia ma vavaeina le paʻu.

E tatau ona maitauina o le fofotaina o le paʻu i le seborrhea e faʻatasi ai ma se faʻafitauli ole maʻi. Muamua, o le faʻamaʻi e tupu i le okipital vaega o le ulu, ma afaina ai tuaoi o le tuputupu ae o lauulu.

I le faʻaopopoina o le paʻepaʻe paʻepaʻe i aʻa o le lauulu, o le isi faʻailoga o le mamago o le vevesi o le mamago o le vevela. O le faʻaumiumi o le ala o le faʻamaʻi e faʻaalia ai le foliga mai o vaega o le fulafula - mumu mumu ua ufitia i se paʻu. A matauina nei fofo, e matauina toto. Faʻaleagaina o faʻavae e tumu i faʻaopopoga o se faʻamaʻi pipisi. Togafitiga o mamago seborrhea o le maila o le uluulu e masani lava ona faigofie. Peitai, afai e le togafitia le faʻamaʻi, e mafai ona aʻafia le paʻu o le tino se faʻasolosolo foliga o le seborrhea o le ulu. Faʻataʻotoina tumama e mafua ai le alualu i luma o pathology. E tusa ma le 10% o tagata gasegase e aʻafia i le itu o laulu mata, fulufulu mata, uluulu - musika ma le ava.

O le faʻailoaina mai o le seborrhea o le gaʻo o le faʻaalia o maʻa lapoʻa samasama e ufiufi ai le ulu. O le alu i fafo o nei fusi e le taitai atu i lagona tiga. Peitaʻi, a uma ona tuʻu le fua, i se taimi puʻupuʻu, ua ufitia latou i le paʻu. Ole faʻaopopoina o le maualuga ole seketi e oʻo atu ai ile puluʻe o lauulu ma, o le mea la lea ua aliali mai. E oʻo i le ufiulu masani e le faʻamamaina ona faʻafitauli

O a hormonal faaletonu i le tino

Faatasi ai ma mafuaʻaga autu e mafua ai le amataga o le faʻamaʻi, e mafai ona iloa:

  • afaina o le hormonal
  • iʻuga o isi faʻamaʻi
  • vailaau mo taimi uumi
  • gaioiga o fiva-pei o fungi.

Honalonal faʻalavelave o le mafuaʻaga autu lea e mafua ai ona tupu le dermatitis. I se tino maloloina o le tino, o le fua faatatau o androgens ma estrogens o loʻo i se tulaga paleni. Afai o le paleni ua afaina i le itu o le faʻateleina o le aofai o androgens, o loʻo i ai se malosi galue o sebum. O le siʻitia o le tulaga o le androgen hormone e fesoʻotaʻi tele ma le faʻavaveina o gaioiga o lona metabolism, lea e mafai ona mafua mai i mafuaʻaga o le tupuaga ma le i ai o ni tumutumu e mafua mai i le tuputupu ae o androgens i le tino (testicular tumutumu).

I fafine, o le fua faatatau o androgen i progesterone e aoga. Seborrhea e tupu i soʻo se matua, ae sili ona faʻaalia ia lava i le suiga taimi. O lenei ituaiga o faʻamaʻi e taʻua o le physiolog ma e masani ona pasia pe a maeʻa le taimi faʻailoaina.

Mafuaaga mo Seborrhea

O le faʻatosinaga faʻaoso mo le tupu mai o seborrhea e mafai ona avea ma ituaiga eseese o faʻamaʻi ogaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, Parkinson faamaʻi. Faʻafitauli o le mafaufau - schizophrenia, manic-depression poʻo faʻamaʻi pipisi, epilepsy e mafai foi ona amataina ai le tulai mai o pathology. Ua solia le gaioiga o le faʻailoaina o sebum pe a maeʻa le faʻaaogaina o vailaʻau - progesterone, glucocorticosteroids, testosterone.

O le isi taua mafuaʻaga e mafua ai le faʻavaeina o faʻafitauli o le faʻaititia i le pa puipui o gaioiga o le tino. O le mea moni o fagi pei o meaʻai faʻapitoa (Pityrosporum ovale) o loʻo i ai pea i luga o le paʻu o se tagata, o le aofaʻi o loʻo i se soifua maloloina e faʻatapulaʻaina, ma a faʻateleina le gaosiga o sebum, na faʻateleina faʻateleina. O lenei mafuaʻaga ona o le mea moni o meaola ninii faʻatupu se tulaga faʻatamaʻi microflora. Mo o latou ola, latou te faʻaaogaina le mea lilo o sebaceous glands. I le solia ai le puipuiga puipuiga o le paʻu, le tino ua le mafai ona pulea le tuputupu ae o le fungal microflora.Aai amata ona faʻateleina malosi, e mafua ai ona tupu mai faʻafitauli o le paʻu.

Seborrhea o le uluulu: togafitiga (muamua ma ina ua uma ata)

E iloa e tele faamaʻi o le mafuaʻaga o faʻalavelave e tupu i totonu o le tino. Ole faʻaletonu ole endocrine system, o taimi faʻafitauli e masani ai ma o taimi uma ole mafaufau-emo o popolega, o se lavelave o vaega faʻapitoa e mafua ai le atinaʻeina o tulaga faʻapitoa. E le faʻatagaina ma le seborrhea o le maʻi. Togafitiga togafitiga, physiotherapy, faiga masani o vailaʻau masani - o se seti o faiga faʻamoemoe e muamua i le faʻaleleia o le tino o le tagata, toe faʻaleleia o le paleni o hormones i le toto, faʻateleina pa puipui.

I le togafitiga togafitiga, o se tulaga faʻatonuina o le tofiaina o fiva kulimi. Peitai, o le vailaʻau e filifilia pe a maeʻa suʻesuʻega fale - suʻega siama ma microscopy, e iloa ai le ituaiga fungus ma le maaleale o le tino i ai. I le avea ai o se tulafono, o vailaʻau mai le kulupu azole ua faatonuina e tau le seborrhea. E mafai ona Dermazole, Keto Plus, Nizoral, Bifon. O le ata i le itu tauagavale o le tulaga o le paʻu pe a uma ona togafitia.

E faʻailoaina faʻailoilo fafine mo le faʻatonutonuina o le maualuga o le hormonal ma toe faʻatinoina le ovarian.

I totonu o faʻamalosia lautele vailaʻau, vailaʻau e mafai ona iloga, e aofia ai vitamini o vaega A, B, D, E, ascorbic ma nicotinic acid, calcium, uʻamea, zinc, meaʻai taumafa, biogenic stimulants.

Ole paʻu eleʻele e manaʻomia le faʻaauau le tausiga faapitoa, faʻaaloalo i tapulaʻa uma o le tumama. Mo le faʻaaogaina fafo, o loʻo fautuaina vailaau a le vailaʻau mo le penu, mo se faʻataʻitaʻiga, "Sebozol".

Togafitiga physiotherapy

Physiotherapy o loʻo iai se aʻafiaga lelei i le faʻamamaina o dermatosis - i le tuʻufaʻatasiga ma vailaʻau togafitiga, latou maua se faʻamalosiga faʻaosofia i luga o folika lauulu, lea e faʻapipiʻi ai kelenous sebaceous. O togafitiga faʻafomaʻi autu e aofia ai:

  • Cryomassage o le maʻi o le fulufulu o se faʻafitauli faigata ma le fesoasoani lea e faʻapipiʻi ai le maso i le lauulu ma malulu togafitiga. I lalo o le aafiaga o le malulu, o vaʻa vaiti, ona o le galuega o le sebaceous glands toe foi i le masani ai, o le gaioiga o le pupuga ua aveese.
  • Ole Magnetotherapy ose isi lea metotia vailaʻau e faʻavae i luga ole faʻaaogaina o se maneta faʻaaoga e faʻaaoga ai vailaʻau.
  • Electroporation - o le aʻafiaga i le paʻu o eletise eletise eletise.
  • Darsonvalization o se taualumaga lea, e ala i le faʻaalia i le paʻu o se maualuga-taimi uaua namu, faʻateleina lona leo, faʻaleleia le toto ma le loimata tafe, ma afaina ai le faʻasologa o neura.
  • Tusitusiga laser - o se taualumaga mo le faʻaosoina o mata o se faʻalapotopotoga ma se pulu laser maualalo-malosi. Lenei o se fou fou faʻafomai metotia faʻaogaina auala i le togafitiga o seborrhea.

I se faʻaopopoga, o le ultraviolet light o loʻo iai le iʻuga lelei i le toe faʻaleleia o le maʻila pe a uma le sesorrhea.

Auala faʻataʻitaʻi mo seborrhea. Fautuaga meaai ma olaga

Seborrhea o se faamaʻi e tupu ona o le tele o vaega o faʻaletonu o le tino. O le mea lea, pe a suʻesuʻeina se faʻafitauli, e manaʻomia ona faʻaavanoaina se seti o metotia, faʻatasi ai:

  • Le suʻesuʻega o le talaʻaga o le tagata gasegase, le suʻesuʻega o faʻamaʻi tuai.
  • Faʻatautaia o suʻesuʻega - suʻesuʻega o le toto o le biokimia, ma suʻega o le toto mo hormone.
  • Iloiloina o le ulu ma le lauulu.
  • Ultrasound o le manava, tiroid gland.

Faatasi ai ma le seborrhea, ua fautuaina le taumafaina o meaʻai susu, meaʻai ma fualaʻau 'aina, tamaoaiga i vitamini, minerale ma alava. Peitai mai meaai gaʻoa ma gaʻo, meaʻai tuuapa e tatau ona lafoaʻiina. E fautuaina le faʻatapulaʻaina o le masima ma le falaoamata.

Aoga mo le isuka, ma masani ai i le soifua maloloina, savaliga, taʻaloga, moe lelei. E masani lava, o tagata mamaʻi i le maʻilaʻila ua uma ona faʻatagaina le tapu ma le faʻamama vailaʻau.

Laʻasaga e faasaga i seborrheic dermatitis

Tatala le pepa Zinovit

O le tuʻufaʻatasiga o le vailaʻau e aofia ai vaega malolosi e pei ole pyrithione zinc ma climbazole. Ole taimi e tasi e aʻafia ai nei vailaʻau, e mafai ona faʻaleleia atili ai le galu ole sebaceous, ole a faʻatuina ai le gaosiga o le tatau ai ole sebum e puipuia ai le epidermis ma lauulu mai le soloia poʻo le matuia o le filogia ona o le faʻateleina o gaʻo. Ole faʻaogaina o Cinovit e manaʻomia naʻo le faalua ile vaiaso, aʻo le pulu e tatau ona oloina ile aʻa mo le tasi le minute. A maeʻa lea mea, e tatau ona teu le zinc pyrithione ma le klimbazol i luga o le ulu mo le 2 minute ma fufulu ese. Ole umi ole togafitiga ile Cinovitis ole 4 vaiaso, a maeʻa le faʻaaogaina ole vailaʻau ile vaiaso mo le puipuia mai ai.

Keto Plus e faʻasino i antumungal shampoos e mafai ona faʻaumatia ai faʻaaliga o le fungus

O lenei vailaʻau e faasino i antumungal shampoos e mafai ona faʻaumatia ai le faʻaaliga o se fungus e amata faʻateleina malosi ile tulaga o faʻalavelave i le kelace sebaceous. I le i ai o seborrheic dermatitis, palu lemu le paʻu mo le tele o minute, pe a uma ona tatau ai ona tuʻuina le iʻuga faʻapogai i luga o le ulu mo le 5 minute ma fufulu ma vai mafanafana. O se faʻasologa tutusa e faia faʻalua i le vaiaso, e manaʻomia i le taimi e tasi. Le vasega fautuaina o togafitiga o 30 aso. E tatau ona tasi le vai i le lua vaiaso le tuʻuina atu o lau puipuiga

Laupepa 911

911 Shampoo Series Faasaga Seborrhea

O se fofo vailaʻau ua mauaina lona faʻaaloalo i gasegase ona o lona maualuga lelei ma agamalu aafiaga. Ole faʻaogaina o le vailaʻau moega e manaʻomia e tasi ile tolu aso mo le 4 vaiaso seʻia oʻo ina taunuu le faʻamoemoe e taunuʻu. Ile lumanaʻi, e faʻatagaina ona faʻaalu le vailaʻau 1 taimi i aso uma 7-14 aso i le lumanaʻi mo auala puipuia.

Lapataiga!I le taimi lava e tasi ma le togafiti o le seborrhea, o nei shampoos e toe faʻaleleia le auivi o le laulu, lea e faʻatupuina ai le matagofie, susulu ma silika.

Masini faasaga ia seborrhea

Nizoral kulimi e faasino i antifungal sui e vave taofia le sosolo o le pathogenic fungi

O loʻo iai le vailaʻau ile tele o fomaʻi. Nizoral kulimi e faasino i antifungal sui e vave taofia le sosolo o le pathogenic fungi. Faʻaaoga le vailaʻau i aso uma. I lenei mea, e manaʻomia ona faʻaaoga i le nofoaga o loʻo aʻafia 1-2 taimi i le aso i taimi masani. Togafitiga faaauau pea e pei ona faatonuina e le fomaʻi masani ma e masani ona aofaʻi i se masina masina. Mo puipuiga puipuia, e sili atu le faʻaaogaina o le epony shampoo i le lumanaʻi.

Antifungal sooupu Sebozol

Le vailaʻau faʻamutaina le faateleina o le faʻaititia o le uluulu, fasioti faʻamaʻi fungi, toe faʻaleleia le toto i totonu o le ulu ma lauulu fausaga. Ina ia faʻataunuʻuina le faʻaiuga manaʻomia, o le a manaʻomia le faʻaaogaina o le kulimi Sebozol i vaega paʻu o le paʻu faalua i le aso mo le 4 vaiaso, o se ala saʻo o togafitiga e tatau ona siaki ma lau fomaʻi, pe a mafai ona faia le fetuunaiga i luga pe lalo.

Mycozoral Paʻu

Mycozoral faʻatagaina le faʻaumatiaina o faʻamaʻi dermatitis faafitauli i totonu o le masina

O se vailaʻau fofoa lelei e aveese faʻafitauli ma le dermorritis seborrheic i totonu o le masina. Ina ia mauaina le faʻaiuga manaʻomia, faʻaaoga le kulimi na o itu e afaina i le paʻu, soifua maloloina e tatau ona aloese mai le tele e mafai ai e puipuia ai le atinaʻeina o le urticaria ma ogaoga susunuina. Mo le aso, o Mycozoral o suauu e le sili atu ma le faʻalua taimi faʻaaogaina. Togafitiga e tumau mo 4-8 vaiaso, o le sili atu saʻo ala o togafitiga e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi.

Paʻu-i luga e mafai ai ona e vave faʻaleleia le amio saʻo o le paʻu, faʻatuina le faʻagaioiga o le sebaceous gland ma faʻafitia le ita

Ole taugata taugofie e mafai vave ona toe faʻafoʻiina le faamaoni o le paʻu, faʻamautu ai le aoga o le sebaceous gland ma faʻamama avega. Faaaoga le kulimi i se manifinifi manifinifi o le afaina o le epidermis, ma faʻamama le malosi gaosi ma faʻamalosi pamu feoai. Togafitiga umi mo le 2-6 vaiaso, e faʻamoemoe uma i le ogaoga o le paʻu o le paʻu. I nisi o tulaga, ona o le faʻaaogaina o le uu, na faitio ai tagata i se faʻataʻitaʻiga malosi ma le fula o le tisu.

Lapataiga!Faʻapitoa lava le aoga o vailaau faʻaalu faasaga i seborrheic dermatitis o loʻo faʻaalia faʻatasi ma shampoos ma isi auala.

Pulu faasaga i seborrheic dermatitis

O se vailaʻau fofo taugata e faʻaalia ai se iʻuga sili i le togafitiga o seborrhea ma i le taimi lava lea e tasi e faʻaleleia atili ai le laulu o lauulu, faʻafaileleina le lauulu o le laulu ma faʻalauiloa le microcirculation o le limfa ma le toto i le ulu. Faaaoga balm 2-3 taimi i le vaiaso mo le 15 minute, i se maʻi fiva, e mafai ona e faʻaaogaina le mea faigaluega mo le 5 minute. Faaaoga le vailaʻau na o le pamuina, mama lauulu. E mafai ona e faʻaaogaina le oloa le faʻatapulaʻa o le taimi e tusa lava pe a maeʻa se vasega o togafitiga.

Pulu ma le mumu mumu Belita-Viteks

O lenei meafaigaluega o se mea faigata o mea gaosia e faʻamoemoe e le gata i le taofiofia o le faateleina o le sebaceous paleni, ae ia televave le tuputupu ae o lauulu. Faaaoga se mea teuteu teuteu tolu taimi i le vaiaso mo 10-25 minute. Togafitiga ma le mumu pepa balm mafai ona tumau le tele o le taimi.

Tavitin Palamu

Tavitin fesoasoani i sebaceous gland malfunction

O se vailaʻau fofo fesoasoani lelei pe a tupu se faʻaletonu o le sebaceous gland. Tavitin Balm e faʻaaogaina mo le ogaoga o le paʻu, faateleina o laulu uʻumi ona o le faʻailoaina atu i le siorrheic fungi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tufatufaina atu le tatau aofaʻiga o oloa i luga susu susu i totonu o le aʻa sone ma i luga o le umi o curls. Tausia le oloa mo le lima minute. Toe fai le faʻasologa 2 taimi i le vaiaso mo le 4-8 vaiaso.

Lapataiga!O nei teuteu oloa e tatau ona faʻaaoga i le taimi lava e tasi e pei o soʻo se vailaʻau mo togafitiga. Faatasi ai ma monotherapy, o le taunuuga o togafitiga o le a aliali mai mulimuli ane.

Ketoconazole

Antifungal Ketoconazole

Ave lenei vailaʻau ese ese mai hormonal fualaau o soʻo se ituaiga o faʻasaʻoloto. Ole faʻaaogaina ole ketoconazole e tatau ona faʻatuai mo le lua vaiaso mai le taimi mulimuli o le corticosteroids. O se vailaʻau ua faatonuina i se tui masani mo tagata matutua, 1-2 laupepa, o le 200-400 mg o le gaosi mea. Ole taimi tonu ole togafitiga e faʻapitoa lava ile dermatologist ma e mafai ona 1-2 masina

Ole Mycosoral e mafai ona faʻaitiitia vave le maʻi faga.

Faʻapea foʻi se vailaʻau lelei e mafai ona faʻamamaina vave le gaioiga o le fungus, lea e faʻaleleia atili ai le tulaga o le paʻu ma faʻaleleia le sebaceous paleni o le epidermis. Amata togafitiga i le laulau e tasi ile aso o le taimi lava e maeʻa ai. Afai o le maualalo laʻasaga e le aumaia le manaʻoga sili, o le aofaʻi o mea gaʻo e faʻaluaina. Ave le Mycozoral faʻapitoa taimi filifilia. E masani lava, ina ia maua le manaʻomia fofo togafitiga, o le a manaʻomia oe e inu pia mo 4-8 vaiaso, ma ia amatalia ai le matuia o le faʻamaʻi.

Lapataiga!Vailaau fomaʻi mo le faʻaaogaina i totonu e tatau ona faʻaaogaina pe a uma ona talanoa ma fomaʻi ma fetuunai le fua. Lenei mea o le a mafai ai e aloese ai mai faʻafitauli matuia i le ate ma fatugaʻo, e mafai ona avea o se itu aafiaga o le le aoga le faʻaaoga o vailaau o lenei vaega.

Diprosalik

E mafai foʻi ona faʻaaoga le vailaʻau lea ile monotherapy, aua e iai le vave male aoga tele o le kulimi.Ina ia maua le manaʻomia togafitiga faʻamaloloina, Diprosalik naʻo le manaʻomia e faʻaaogaina i nofoaga mama o le paʻu i le taeao ma le afiafi. I lenei tulaga, i le lua aso muamua ma le seborrheic dermatitis, le vevela ma le le mautonu na mou ese atoa. Togafitiga ma kulimi mafai ona faaauauina mo 14-30 aso.

O se vailaʻau i aso nei e faʻamama ai le seborrheic dermatitis i le lua vaiaso. Faaaoga Losterin 2-3 taimi i le aso i taimi masani, aloese mai le soifua maloloina itu vaega. O le vailaʻau amata le gaioiga o le paʻu faʻafouina, faʻaleleia le toto, faʻamama gutu ma faʻaleleia le gaioiga o le sebaceous glands. Togafitiga ma Losterol mafai ona tumau i le lua vaiaso, i tulaga ogaoga, o le auala o togafitiga e faʻalauteleina i le tasi masina.

Le tau o fualaau faasaina faasaga ia seborrhea

Tau i Ukraine i hryvnias

Lapataiga!O tau uma e sailia-mea ma e ono eseese teisi mai i latou e ofoina atu i tagata faatau i se faapitoa fale talavai filifili.

Tar fasimoli

Ole faʻamalologa ole paʻu e mafai ona faʻamaloloina ia lava ituaiga faʻapitoa ole dermorritis ole seborrheic

O le Tar o se sili ona lelei le faʻamago vaega lea e mafai faʻamaloloina foʻi ogaoga ituaiga o seborrheic dermatitis. Faʻaaoga le fasimoli tar e le tatau ona sili atu ma le faʻatolu taimi i le vaiaso, i tulaga matuia o le faʻamaʻi, faʻatagaina ona fufulu lauulu i se oloa i isi aso uma mo le lua vaiaso. Muamua, o lauulu e tatau ona fufuluina i soʻo se lauulu mo le ituaiga o lauulu, e mafai ona e faʻaogaina soʻo se togafiti, pe a maeʻa ona e manaʻomia e fufulu le ulu ma le tar. O le siama e mafua mai luga o le ulu o loʻo teuina mo le 15 minute ma fufulu ile vai mafanafana. Ina ia faʻaitiitia se manogi le lelei ma fufulu lauulu lelei mai le suamalie, e mafai ona e toe fufuluina ia curls ma se faʻamama mouga. E mafai ona togafitia i lea auala seiloga ua toe malosi le tagata.

Fualaau Herbal

Mo togafitiga, o le ae manaʻomia le faʻafefiloi tutusa aofaʻi o calendula officinalis, chamomile ma plantain ile tau tutusa. E sili le aveina o se sipuni o laʻau taʻitasi palu. O le taimi lava e faʻafefiloi lelei laʻau, o loʻo tuʻu i ai ma le 300 ml vai faʻamama ma tauanau mo le 10 itula i se thermos. A maeʻa ona tauanau, o le faʻaiuga o le fofo o le a manaʻomia ona faʻataʻuina i le maʻi i le taeao ma le afiafi, seia oʻo i le manaʻomia le taunuʻuga. E le manaʻomia le fufulu. Nai lo o nei vailaʻau, e mafai ona e avea se paluga o St. John's wort, o aʻa o le elecampane ma plantain. Sauniaina se vaifofo ma latou e tusa ai ma le aʻoaʻoga tutusa, e le manaʻomia le fufulu.

Eseta

O atigi atigi o se togafitiga lelei ia seborrhea

Ina ia saunia le fofo, e tatau ona e ave naʻo fuamoa moa fuamoa e leʻi fufuluina. Faʻaaoga mo le togafitia o le atigi mata. E te manaʻomia le maua o le 10-20 g o moa kofe, lea e sala lelei, e sili le fai o le pulu. O le vailaʻau o loʻo faʻafefiloiina ma le suauʻu le faʻafefeteina o le suauʻu e maua mai ai se vaifofo e pei o gaʻo sourmati i le tuufaatasiga. O le vailaau o loʻo maua ai ua faʻaaoga i le paʻu o le maʻi ma olo faʻapipiʻi lelei. O le ufitia e teu i luga o le ulu mo le 20 minute ma fufulu faʻalelei. Toe fai le gaioiga i aso uma seia taunuu le togafitiga manaʻo talafeagai.

Lagi ma le kaliki

Ina ia saunia le vailaʻau, e te manaʻomia se tasi lapisi lapoa ma liua i pateta mashed. E faʻaopopo iai pateta maso e tasi le ulu ole kalaka laititi. Mo le faʻatinoina sili atu, e te manaʻomia foi le faʻaopopoina o le 5 ml o burdock suauu i fualaau faisua ma palu lelei mea uma. O le vailaʻau e tupu mai o loʻo tuʻu i luga o le ulu i le taimi lava e fufulu ai le ulu, a maeʻa ona tatau loa ona tuʻu i luga o le pulou. Faʻamalolo le mata pulepule i luga o le ulu mo le 30 minute. Toe fai le faʻalua ona faia le vaiaso seʻi maua le faʻaiuga manaʻo ai.

Lapataiga!I le togafitiina o seborrhea, o faʻamanuiaga a tagata i le tele o gasegase faʻaalia ni tulaga sili ona lelei e tusa lava pe a aunoa ma le faʻaoga o fale teu oloa ma fale talavai. Ae e sili lava faia tuʻufaʻatasi togafitiga.

O meaʻai mo seborrheic dermatitis

Ina ia togafitia seborrhea vave ma manuia pe a mafai, e tatau ona e vave aveesea mai lau meaʻai ni numera o meaʻai alergenic e faʻafuaseʻi ona mafua ai faʻafitauli paʻu. O nei oloa e aofia ai:

  • soʻo se oloa a le pi, aemaise le meli moni,
  • citrus fualaʻau, aofia ai i falaoa poʻo i sua,
  • nati, aemaise lava lenei tulafono faʻaaogaina i almonds ma kacang,
  • oloa maso, aofia ai ma sina vaega i salati ma isi ipu,
  • iʻa, faʻapea foi ma le tele o iʻa,
  • oloa susu, ae naʻo le le faʻamalosia.

E faʻapea foi ona faʻaititia le aofaʻi o meaʻai e maualuga tele i meaʻai i meaʻai, sui meaʻai carbohydrates faigofie ma mea faigata. E aoga tele le 'ai o cereals, aemaise oatmeal ma soba. Ia mautinoa e le aofia ai ni gaʻo ituaiga o aano o manu ma iʻa, o le ava malosi e faʻasaina uma mo le taumafaina.

Meaʻai mo seborrheic dermatitis

Ia mautinoa e faʻapipiʻi lou tino i mea aoga amino amino e mafai ona maua i maualalo gaʻoa porotini, pipi, povi, povi ma moa, faʻapea foi i fualaʻau meamata. E fautuaina foi e inu ni sua suamalie ma komipiuta, e mafai ona aveʻese ai allergens ma toxins. Aemaise lava le aoga o cranberry fualaau suamalie.

Lapataiga!Afai o le tagata gasegase e i ai le faanaunauga e seborrhea, e fautuaina le usitai i tulafono faamatalaina taumafa tatau i lona olaga atoa, ma mataituina lona tulaga o le psychoemotional. I le faʻaopopoleina o le popole ma le faʻapelepele, e tatau lava ona inu vai, aemaise vitaminiO.

Togafitiga o seborrhea e tatau ona amata mai i le aso muamua o le faʻaaliga o le faʻamaʻi, talu ai e le mafai ona faʻamaloloina i le tasi aso. Mo sili aoga, o se tuʻufaʻatasiga o metotia eseʻese ma sauniuniga e manaʻomia i taimi uma e vave faʻamamaina le mamago pe faʻateleina paʻu uila. A faʻaaoga fofo o tagata, e sili atu le filifilia o le sili malie ma agamalu i lona aoga, talu ai o le paʻu na afaina e mafai lava ona tali atu i togafitiga. E masani lava, 4-8 vaiaso ia lava mo se faʻamalologa atoa mo le dermorritis seborrheic, mulimuli i fautuaga uma i tagata gasegase.

E te fiafia i le tusitusiga?
Sefe ina ia aua neʻi leiloa!

Ituaiga ma foliga

Soʻo se seborrhea e fesoʻotaʻi ma le afaina o le sebaceous glands. A amata loa ona latou faʻailoaina le tele o sebum, o le a faʻaletonu ituaiga gaʻo. A le lava le mea e taʻu o le seasea - e saʻo lava le talanoa i le matutu eseese. O lenei eseʻesega i faʻamaʻi e tutupu mai ai faʻailoga eseese.

O le faamaʻi e toetoe lava o le fungal i le natura. I lalo o tulaga lelei feteenaʻi, o pathogenic microorganisms amata ona faʻateleina vave, faʻatupuina le mageso, le palapala i luga o le lauulu ma le vavaeina. Ole fung e suia e le gata o le aofaʻi o le sebum, ae faapea foʻi ona aofia ai. O le sebaceous secretion e aofia ai porotini, gaʻo, oona ma puipuia le dermis, ufiufi i le ata tifaga, faamalulu ma faʻapipiʻi. Ma le isi, o loʻo iai meatotino antibacterial. A mamago seborrhea o le maʻilaʻe, gaʻo ua atili matala ma ua leai se leaga.

Le tele o sebaceous glands o loʻo i luga o foliga, ua, tua, ulu o le ulu. O 'upega tafaʻilagi na mafatia mai faʻamaʻi i le tulaga muamua. Seborrheic dermatitis mafai ona tupu i soo se matua tausaga. Ae afai i tamaiti pepe ma le talavou ua mafaufauina o se foliga o le atinaʻeina o le tino ma e masani ona pasi e aunoa ma le afaina, o lona uiga i isi tulaga o le tagata gasegase manaomia togafitiga. Fofo, fofo togafitiga tagata, physiotherapeutic taualumaga ma vaʻaiga faʻapitoa teuteu o le a o mai e laveai.

I le auala. O se fefiloi eseese e faaesea foi (pe a fai o faailoga o le mago ma le gaosia o le seborrhea e mafai ona tupu i le taimi e tasi) ma purulent. O le ituaiga mulimuli o loʻo faʻailoaina i fuafua ma papala, ona o le soona galue o le sebaceous glands. O le tele lava o taimi, se maʻi o le mafuaʻaga o le gaʻo poʻo le fefiloi ituaiga.

Mafuaaga o le tutupu mai

O le taliga e faʻatupuina ai faʻafitauli i lauulu ma foliga le lelei o loʻo faʻatatauina i se tulaga faʻaalia. O lona uiga, o loʻo soifua i le paʻu ma 'ai lapisi, e le faʻaalia o ia. E tupu lenei mea seʻia oʻo ina maua e le pathogenic microbe se faʻamalosiʻau mo le toe gaosia.

I tulaga lelei, o le figa e tupu vave, faʻaleagaina le microflora i totonu o le dermis, faʻaititia le aofaʻi o le gaʻo ua faʻasaʻoloto (pe faʻalauteleina pe afai o se gaʻo ituaiga o maʻi).

E tele mafuaʻaga e mafai ona faʻatupuina se gaioiga taua o le pathogenic microorganism.aofia ai:

  • faʻafitauli oncological,
  • afaina
  • le gaogao o le thyroid gland,
  • mali suka
  • faaitiitia le puipuiga puipuia - e le gata i le tulaga o le HIV poo le AIDS, ae o maʻi faʻamaʻi, faaumiumi o le faaaogaina o fualaau ma isi tulaga,
  • faʻamaʻi o le faʻamaʻi
  • le lava vitamini
  • faalemafaufau
  • popolega tulaga
  • aafiaga o le tau
  • filifilia lelei oloa teuteu mo lauulu,
  • mea sese o lauulu tausiga.

E mataga lava le laumei i tamaʻitaʻi e fiafia e taoto solo uʻamea ma se mea ai le uʻamea, uʻamea poʻo se uʻamea poʻo se vali masani ona vali, uʻu le laulu i mea o loʻo iai ni vailaʻau. E i ai nisi taimi e talitonu ai o le aga masani e faʻamamago seborrheic dermatitis e faʻasalalauina i le tulaga masani. E tatau ona malamalama o lenei mea e le o le faʻamaʻi lava ia, ae e uiga i foliga o le sebaceous glands, i lenei tulaga, latou hypofunction. O le faʻamaʻi lava ia e leʻo manatu faʻamaʻi, ona e fesoʻotaʻi ma nuʻu o galuega a seisi meaola.

Ole faʻailoga taua e mafai ai ona iloa tonu le atinaʻeina ole faʻamaʻi o le laʻitiiti mago ole pulu lea e ufiufi ai le lauulu ma pauu ile tauau ma tua. Nei keratinized paʻu flakes e leai se susu. I se faʻaopopoga, ona o le le lava o le susu, e ono taʻe ai le dermis.

E masani lava ona faitio tagata I se lagona o le fufusi, se lagona o le vevela ma le mu. Ua le toe pupula lauulu, avea ma manifinifi ma manava, o pito ua vaevaeina.

Lapataiga! I tulaga faʻasolosolo ma i se matuia o le faʻamaʻi, o le laulu e amata ona paʻu i luga malosi, mumu-lanu mumu foliga i luga o le paʻu.

Soʻo se togafitiga mo le mamago seborrhea e amata i le faʻamaʻi o le maʻi ma faʻailoa ona mafuaʻaga. Atonu e te manaʻomia, e suʻesuʻeina o se tiskologologi, fomaʻi o vailaʻau, maʻi endokrinologia, faʻataitai, faapea ma se fomaʻi o neula. E masani lava, i mea faʻapena, o fomaʻi latou te fautuaina ni suʻesuʻega eseese, ultrasound ma isi ituaiga o suʻega e fesoasoani ia malamalama ai i le mafuaʻaga o le fulufulu faʻafitauli ma iloa ai pe faʻafefea ona togafitia le mamago seborrhea i luga o le ulu. O lenei mafai ona faia i le fesoasoani a le fale talavai vailaʻau, faʻafiafiaga a tagata, atoa ai ma isi auala.

Vailaau

Ia faʻaitiitia faʻailoga ma tau le faʻamaʻi, le gasegase, o se tulafono, faatonuina antifungal, antibacterial, antipruritic, anti-inflammatory, o nisi taimi hormonal fualaau. O nei mea totino o loʻo i ai e le gata i papaʻe, kaputa poʻo suauʻu, ae faʻapea foʻi ma kulimi, laumei, pulou lauulu, o loʻo faʻatauina atu i se fale talavai. O le eseʻesega lenei i le va o vailaʻau fofo ma puipuiga oloa faʻamamaʻi. E faigofie ona e mauaina ni oloa mai le vaega lona lua i luga o fata o fale teuteu.

Nisi vailaʻau mo mamago seborrheic dermatitis i luga o le ulu:

  • Yves Rocher Aneti-Pelliculaire Lotion. O se fofo lautele e teteʻe atu i ituaiga eseʻese o seborrhea. O loʻo i ai fua pipi rimoni, e faʻamamaina le paʻu ma faʻamalieina le paʻu, toe faʻaleleia le paleni ma tausia lauulu. Le tau e uiga i 550 rubles i le 150 milliliters.

  • Fagu kulimi. O se tasi o taugofie oloa faasaga i le paʻu mamago ma paepae flakes i luga o le lauulu: na o 35 rubles i le 25 kalama. Peitai, e tatau ona faʻaogaina ma le faʻaeteete. E masani lava ona faia le suauʻu pe a le aoga nisi vailaʻau.

  • Emei Serum (Siberia Soifua Maloloina). E fetaui lelei mo le faʻamamaina o le susuʻe ma le mageso, o le masani ai o lapoʻa o sooga, e maua ai se lagona o le fou. E tau i le 300 rubles mo 0.25 lita.

Laʻafulu mo mago kulimi seborrhea:

  • Losterol nafatali. E tau ma le mago, mago ma le mageso o le paʻu, susu ono. O loʻo i ai ma le mea e ave mai i le Iapani sophora ma burdock, almond, sunflower ma le suauʻu suauu, lea e faʻaopopo foi i le lauulu, faamalulu ma faʻamamaina le dermis. Ua i ai i le Samampale se antifungal ma le antimicrobial aafiaga. O le fagu 150 mililita tau o le 730 rubles.

  • Psorilom. Salicylic ma le Zinc-Balance shampoo e talafeagai mo le togafitia ole mamago laʻele. O loʻo i ai ni faʻaopoopoga masani o chamomile, burdock root, e tausia lauulu, faʻamalosi ma faʻamama paʻepaʻe. Faʻapea foi, faʻalagolago i le oloa, o le a e maua ai le salicylic acid, zinc, climbazole, menthol, citric acid ma isi vaega e faʻamamaina ai le mataga ma e iai se exfoliating aafiaga i le lisi o mea. Shampoos faʻamalieina le ulu, ma faʻalelei le faʻagaioioiga o le sebaceous glands. Le tau e tusa ma 300 rubles mo Zinc-Paleni ma tusa ma le 470 mo Salicylic. O le aofaʻi o fagu e tutusa: 150 milliliters.

  • Sebozol. O le mea aoga o le ketoconazole - o se mea e puipuia ai i le anti-fungal lea e faʻaleagaina ai meaola faʻatonutonu ma poloka a latou toe gaosia. Fetaui lelei mo soʻo se ituaiga lauulu. Fesoasoani e aveese faʻamamago, mageso, lelei exfoliates le siama. O le Sebozol e faʻapea foi ona atili usitaʻi ai le laulu, malu ona o le citric acid ma le glycerin. Avanoa i fagu o 0.1 lita (310-330 rubles) ma 0.2 lita (440-470 rubles). E i ai foʻi seti o 5 ato, taʻitasi o loʻo i ai le 5 mililiteri o faʻamalama. Le tau e tusa ma le 140 rubles.

  • SKIN-CAP 1%. I totonu o faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o le mamago ma le gaosia seborrhea. Ole vaega autu ole zinc, e i ai le aʻafia i le paʻu ma lauulu: anti-inflammatory, antibacterial, antifungal. Aveesea le vevela, susulu. O lona tau o 1300 rubles mo 150 mililiters.

  • Sulsena. O loʻo iai se kulimi masani, pulou lauulu ma peeling, o lona tau e amata mai 80-300 rubles ma faʻalagolago i le voluma (40-150 milliliters). Faleoloa faʻatau atu sulsen sauniuniga gaosia e Amalgam Lux ma Miolla, ae o le taimi nei muamua maua maua sili iloiloga lelei. O lenei lauulu oloa e aofia ai selenium disulfide. O lenei vailaʻau faʻafofoa le faʻagaioioia o le sebaceous glands, faʻaleaga afaina siama, ma faʻalauiloaina vave le soloina o le paʻu.

  • Faamalo Zinc +. O se fofo lautele mo ituaiga eseese o seborrhea. I lona tuufaatasiga - ketoconazole ma le zinc, o loʻo iai se aʻafiaga e tetee atu i le fomaʻi, faʻaititia le tele o le palapala i lauulu. E faʻapea foi ona faʻaopopoina le faʻavaomalo faʻamalosi ma le salicylic acid (disinfects, faʻateʻaina le ita ma le mageso), o laʻau e maua mai i fafo (exfoliate ma faʻamama le afu). Le tau faatatau o 130-140 rubles mo 0.2 lita.

  • Ducray Tuatiga. Laupepa faʻailo Sèches ua mamanuina mo tagata o loʻo aʻafia i le matemo. O loʻo i ai le selenium sulfide, faʻamafanafana ma faʻamalieina le faʻamaʻi dermis, faʻaleleia ai lona paleni. Faatauina i fagu 125 ma 200 mililita (700-840 rubles).

  • Greenpharma, Pharma Sylic Aneti-Dandruff Shampoo. Faailoga mo le faʻaaogaina - mamago seborrhea o le uluulu, vaivai ma faaleagaina lauulu. Ole salicylic acid e faʻaosofia ai le vave faʻamamaina o keratinized fua, pamu lipano toe faʻafoʻi ma faʻamamaina. O le lauti laʻau e i ai se antibacterial effects, ma o le cypress suauu o se astringent. O le gaosi oloa e faʻatauina le oloa o ni mea teuteu faʻapitoa. Ole paʻu laupepa e tau ile 300 rubles mo 0,5 lita.

  • Klorane ma nasturtium. O laupepa o loʻo i ai le aʻafiaga e puipuia ai le paʻu, fofo le paʻu ma le lauulu, aveese le susu. Shampoo e faʻamamaina le dermis, faʻamama ai, afaina ai le tuputupu ae o manoa. Tau - e uiga ile 550 rubles mo le 0.2 lita.

  • Librederm Sinaʻi. E fetaui lelei mo e ona soʻo se ituaiga lauulu, ae sili fautuaina mo le faʻamagoina o le paʻu. Zinc fusuaga i faʻamamaina, toe faʻaleleia le fausaga o curls, puipuia lo latou leiloa. Ua faamaloloina e Allantoin le paʻu. Ole tau mo le 0.25 lita e uiga i 450 rubles.

Fautuaga E masani lava, auiliiliga faʻamatalaga o loʻo i ai ata muamua ma pe a maeʻa le faʻaaogaina o le oloa fesoasoani e faʻailoaina le faʻailoga o laupepa.

Fofo togafiti

1. Mafuaina o aluna paʻu faasaga i mamago seborrhea o le maʻi:

  • ave 4–5 sipuni lapisi mata gaosi,
  • sasaa vai mama (350 mililita),
  • faʻasusuina mo le 10-15 minute,
  • tuu mo le 5-6 itula,
  • faʻaopopo 3-4 sipuni ti o le meli moni pe a manaʻo ai,
  • saoloto le faasusuina o cotton vavae, tufatufa le momomo luga o le paʻu,
  • pe a uma le 20-30 minute fufulu lou paʻu ma lauulu i le vai mafanafana,
  • O sea faʻagasologa e mafai ona faia 4-5 taimi i le vaiaso.

2. Faʻapipiʻi o le Hypericum mo le togafitiga o le mamago seborrheic dermatitis i luga o le ulu:

  • tatipi laulaʻau ma fugalaʻau ma le blender,
  • oomi le sua i le cheesecloth,
  • tuu i luga o le afi ma evaporate le suavai seia faʻaitiitia le voluma e 2 taimi,
  • faʻaopopo le pata (50 kalama i le ipu tioata o le uu),
  • palu faʻatasi ma alu mo ni nai itula,
  • fusi i totonu o le paʻu 2-3 taimi i le vaiaso.

3. Lemon ma le fuamoa Masini Avaufiufi i matutu mativa:

  • ave le kulimi laititi-faʻafiafia ma oomi le sua mai lona afa,
  • faaopopo le 2 fuamoa moa,
  • sasaa se sipuni o burdock suauu iina,
  • ina ua uma ona palu uma mea, faʻapipiʻi le ufimata i luga o le ulu,
  • faʻamalama faʻatasi ma se pulou palasitika poʻo se taga, i luga ma se solo,
  • fufulu lau lauulu i le vai mafanafana pe a uma le itula.

4. Lime ma camomile fufulu e faʻatautaia ai le mamago o le seborrhea o le maʻi.

  • e te manaʻomia 2 sipuni o mea e lua. Liligi le fefiloi o le mago linden ma chamomile ma se lita o le vai mafanafana,
  • O le mea lea e faʻamalosi ai e oʻo le mafanafana o le kovana, malie le faʻaaogaina (tusa ma le 30 minute),
  • faamama
  • fufulu lou lauulu.

5. Vaioleti Vaeluaga, lea o le a fesoasoani e faʻafetaiaʻia le faʻaalia o le mamago seborrhea i luga o le paʻu ma lauulu:

  • sasaa vao ma le suauu fualaʻau, matauina le vaega 1: 5,
  • tuu mo ni nai itula
  • ma mo le afa itula faʻamafanafana le paluga ile vai taele,
  • faamama
  • tufatufaina le kulimi mafanafana i luga o le maʻi i le ulu tele taimi i le vaiaso.

Lapataiga! A o le i faʻataʻitaʻia le togafitia ole mamago faʻamalolosi ile togafiti a tagata, ia mautinoa e te le faʻamaʻi ile vailaʻau oona.

Isi auala

  1. Vitamini togafitiga. Ma le mamago seborrhea, o vitamini D, E, A, ma le kulupu B. e sili ona aoga.Afai e iloa e le fomaʻi o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le le lava o nei mea i le tino, o le a ia faatonuina le talafeagai vitamini complex. I se faʻaopopoga, faʻafetaui lau meaʻai ma aofia ai le tele o povi povi, susu, fualaʻau 'aina, iʻa, laʻau, kapisi ma isi oloa e aofia ai mea taua talafeagai.
  2. Hormone togafitiga. O loʻo faatonuina faapitoa e le fomaʻi pe afai o le faʻamaʻi e alualu i luma ma faʻafitauli.
  3. Cryomassage - faʻaalia i le malulu ile paʻu. O le mea la ua tupu, ua alualu lava i luma le galuega a le sebaceous glands, o lauulu e foliga sili atu le soifua maloloina.
  4. MIL togafitiga. Ole togafitiga lea mo le mamago seborrhea ma le maneta ma le laser beams. O le metotia lelei afaina ai le microcirculation o le toto, ei ai le aafiaga anti-inflammatory.
  5. Mesotherapy - tui o vitamini, amino acids, laina elemene talafeagai mo le soifua maloloina paʻu ma lauulu.
  6. Togafitiga o le Ozone E faʻavasega faʻafitauli metabolic ma ei ai aafiaga siama. Faʻaleleia le fausaga o curls, fafagaina aʻa ma puipuia le lauulu lauulu.
  7. Isi metotia physiotherapeut: electrophoresis, ultraviolet radi, darsonvalization.

Lapataiga! O nei togafitiga togafitiga mo le mamago seborrhea o le a sili aoga pe a fai o le taimi e tasi e faʻaaluina ai le tele o taimi i le fou ea ma le ita, faʻaleleia le puipuia.

Puipuiga

Ina ia faʻaititia le ono lamatia o le faʻamaʻi, e manaʻomia le tausisi i le ola saʻo, 'ai lelei ma tausi lelei lau lauulu. Afai e te le manaʻo e faʻaosofia le tutupu mai o le mamago seborrhea o le ulu, mulimuli i le tulafono nei.

  • mataʻitu mea tau le tagata lava ia i taimi uma
  • fufulu ese toega o mea teuteu oloa ma tausiga faʻapitoa,
  • filifili oloa e fetaui ma lau ituaiga o laʻau,
  • aua le soona faʻaaogaina foam, varnish, mousses, gels,
  • pe a taoto ma mea vevela, aua nei galo e uiga i le vevela puipuiga,
  • taumafai i nisi taimi i le faʻamago lou lauulu i se 'auala masani, e aunoa ma se lauulu e faʻamamago,
  • aua neʻi faʻaaoga sese le faʻaaogaina o le curling ironing
  • afai e te maʻimau i le mamago o le seborrhea, fai ma aga masani le faia o profilaks: Suia lau masani ai le kulimi mo togafitiga, i le mamago seborrhea o le ulu.
  • aua le le amanaiaina lauulu fufulu,
  • ufiufi lou lauulu i se pulou e tusa ai ma le tau, ina ia aua neʻi e le laulu i ultraviolet radiations poʻo ua e afu, ogaoga malulu pe vevela,
  • i totonu, aua nei galo e aveese lou pulou,
  • aloese mai le faʻanoanoa, ma afai e te le mafai ona faʻafetaiaʻia e oe lava - talanoa i se fomaʻi. O le a ia faatonuina oe e faʻafefe pili,
  • faaalu se taimi mo taʻaloga, aua nei galo e uiga i le faʻamalositino,
  • ia mautinoa e savali i fafo
  • Faʻaavanoa le taimi e moe ai (7.5-9 itula). Le lava le moe e aʻafia ai foʻi le soifua maloloina o lauulu,
  • ave vitamini complexes faʻalua i le tausaga,
  • lafoai amioga leaga,
  • mataitu le tulaga o le soifua maloloina i se tulaga lautele, tasi i le tausaga fai se suʻega ma fai suʻega,
  • 'ai lelei.

O le mataupu o taumafa lelei o se tasi o sili ona taua mo le puipuia, togafitiga o mamago seborrhea ma le tele o isi faʻamaʻi, e aofia ai ma mea e fesoʻotaʻi ma paʻu ma lauulu. O le meaʻai mo le mamago o le seborrhea e leai ni uiga faʻapitoa, ae o loʻo faia i le mafaufauina o faʻavae o le soifua maloloina. O le faʻamuamua o meaʻai susu, fualaʻau fou, fualaau aina, fuamoa, iʻa. Tetee masima, suamalie, gaʻo, falaoamata, manogi, faʻapea foi ma meaai tuʻuina atu. E moni lenei mea mo taimi ogaoga o le faʻamaʻi. O aso o totoe o le taimi e mafai ona e faʻatautaia oe lava i mea ua taʻua o le junk food, ae i le fuafua lelei.

Taulimaina mamago seborrhea o taimi uma o se tuʻufaʻatasia auala. E te ono le mafai ona faʻateʻia o paepae paʻepaʻe ma le vevela pe a faʻaauau ona e popole tele, ulaula, pe amata soʻo se maʻi ogaoga. E leitioa latou fai mai o le soifua maloloina e sau mai totonu. Lauulu o se ata o lou tino tulaga. O le sili ona e faaeteete i tali o fesoʻotaʻiga ma curls, o le sili atu foi le soifua maloloina, matagofie ma matagofie latou te maua.

Vitio aoga

Faʻafefea ona aveeseina le seborrhea i luga o le ulu.

Tatou aveese mai seborrhea.

Faamatalaga lautele e uiga i seborrhea

Le solia o le sebum secretion e le sebaceous glands mafua ai se faamaʻi e taʻua o le seborrhea. O lona uiga o le salotherapy. O le faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻateleina o meaʻai e pei o le fefete e pei o luga o le paʻu. Latou te nonofo i tagata taʻitoʻatasi i le sebaceous ducts. I tulaga faʻapitoa o le tino, o gaioiga o le sebaceous glands e faʻalauteleina pe taofia. Sebum e leiloa ana siama, lea e faʻaosofia ai le faʻateleina o siama.

E lua ituaiga o seborrhea. E mafai ona mago ma gaʻo. I le ova o le seborrhea, o le paʻu e ufiufi i mafiafia, susu ma lanu samasama-enaena, o lauulu e masani ona gaʻoa, tusa lava pe a fufuluina. O le mamago o le dermatitis e faʻaalia e paʻepaʻe pulumu lapisi. Seborrhea e o faatasi ma le vevela, o nisi taimi e fulafula le paʻu.

Seborrheic dermatitis atiaʻe i tagata o soʻo se itupa ma tausaga. O le gaʻo ituaiga o dermatitis e masani lava aliali a o talavou ona o faʻaletonu hormonal. Mamago seborrhea i luga o foliga ma lalo o le laulu ei ai ona lava faʻailoga faʻapitoa.

Mamago seborrhea. Faʻaosofia mea taua

Mamago seborrhea e tupu ona o le mea moni o le sebum e sili atu viscous ma dense. E faigata ona alu ese 'auʻi, o le paʻu ona o lenei e le maua le susu. Nofoaga o le mamago seborrhea - ulu i lalo o le lauulu, foliga (alafau), pito i luga fatafata ma ua. O mafuaaga mo le atinaʻeina o mamago seborrhea e eseese.

  • Tupu.
  • Le lelei le tausiga ole paʻu. Faʻaoga malosi o mea ai e faʻamama malosi (foam mo le fufuluina, shampoos, ma isi).
  • Faʻafitauli Neural.
  • Vaivai vaivai.
  • Hormonal suiga ma galuega le lelei.Seborrhea e tupu pe a faʻaletonu le paleni i le va o fafine ma le tane hormone. O le fafine hormone estrogen taofiofia le gaioiga o le sebaceous glands, ma le male androgen, i le isi itu.
  • Pathology o totoga i totonu ma endocrine glands.
  • Faʻafitauli o 'ai. Le lava le taumafaina o gaʻo, susu, meaʻai meaai e tele i vitamini.

O nei mea e aʻafia ai se suiga i le gaioiga o le sebaceous glands ma le faʻavaeina o latou mea lilo.

Mamago seborrhea e aliali mai ona o le faʻalavelaveina o le sebaceous glands

Faailoga o le mamago seborrhea i luga o le ulu

Ua faʻapipiʻi le seborrhea i luga o le ulu i le ulu. Ua amata ona tupu tele le maʻi fiva. O faʻailoga taua o le mamago seborrhea o le ulu:

  • taumatemate (laʻititi pe lapoʻa, paʻepaʻe paepae papaʻe),
  • mago le paʻu
  • lauulu malulu ma malulu,
  • ogaoga o lauulu leiloa.

Seborrhea o le ulu o ni vaitau, e aliali mai i le tautoulu-taumalulu vaitaimi. E mafua mai i suiga vevela i le auala ma totonu o fale. I lenei foi taimi, faʻaititia le paʻu ua faʻaititia.

Faailoga o matutu seborrhea i luga o foliga

Mamago seborrhea o foliga o le tasi faʻailoga - mago ma le faʻaalia o papala i luga o alafau, mata o mata ma alalaupapa. E atiaʻe tutoʻatasi ma faʻatasi ma seborrhea o le papala. Mumu ma le mageso, o nisi taimi o lagona mumu, o aliali mai i luga o nofoaga aafia.

Ua faʻapipiʻi le seborrhea i luga o le paʻu o le mata ma faʻateleina le faʻaaogaina o le paʻu le talafeagai, faʻamamaina faʻamama.

Mamago seborrhea o foliga e faʻaalia i paʻu ma fasi

Faʻafefea ona aveeseina le mamago o le seborrhea i luga o le ulu ma foliga

Auga o faʻamaʻi o le paʻu ua faia e se fomaʻi. Togafitiga o mamago seborrhea e aofia ai le tele o vaega.

  1. Tau faasaga i pathogenic fungi.
  2. Ave esea mai faʻafitauli sa mafua ai le tutupu mai o le segaʻi (suiga o le hormonal, faaitiitia le puipuiga, maʻi o totoga totoga).
  3. Le faʻamalosia o le soifua maloloina o le paʻu ma lauulu.

Mo le faʻataunuʻuina o sini, o togafitiga lavelave e faʻaaogaina ma vailaʻau, vitamini, ma mea faigaluega.

Ma le mamago seborrhea, fomai faatonuina se taumafataga faapitoa. O gaʻo lelei ua gaʻo mai (pastry, sweets, jams, ma isi mea), saturated solid fat, ma masima e matua faʻateʻaina mai le meaʻai. E tatau ona e aiina atili fualaʻau 'aina ma fualaʻau, mea taumafa susu ma suauʻu fualaʻau' aina (sunflower, olive, linseed).

O siʻu ma siʻi na te faʻateleina le ala o le faʻamaʻi

Ituaiga ma uiga uiga

E tolu ituaiga o seborrheic dermatitis e iloga: mago le seborrhea o le ulu, suauʻu, fefiloi. Eseesega o ituaiga faʻamaʻi o loʻo faia e uiga taua. O faʻailoga masani i tagata matutua e aofia ai le vevela, mimita. E ese le fofoʻeina o foliga peʻa faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi. O auga o suauu o seborrhea o le uluulu, faailoga o le matutu ma fefiloi foliga o loʻo faʻaalia atu i le laulau i lalo.

Laulau - auga o le mamago, gaʻoa ma fefiloi seborrhea

Aafiaga lamatia

O mafuaʻaga tonu o seborrheic dermatitis e leʻo faʻamautuina. Ae e i ai mea e ono tutupu ai e faʻaosofia le tutupu mai o le faʻamaʻi.

  • Kenera Vaega o le puipuiga puipuiga o le dermis e mafai ona tuufaasolo. Tagata gasegase ma dermatitis i le genus e masani lava o latou aiga ma faʻailoga tutusa. Ae le o le mea moni o le "tofi" ua noatia e faailoa mai o ia lava.
  • Hormones. Ma le hormonal le paleni, o lapisi sebaceous e faʻalavelavea, lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi. O talaʻaga o le Hormonal o loʻo faʻamatala e alu ai le palapala ole lapopoʻa lea e tupu ile talavou. I totonu o se talavou i lalo o le talavou, hormones "rage", lea e taitai atu ai i malosi galue.
  • Taliga. O faʻatupu patogenic fung "ola" i soʻo se siama. I lalo o nisi tulaga, e tau atu i le fausiaina o le lelei microflora luga dermis (mo se faʻataʻitaʻiga, allergies, vaivai imuniti), e amata ona faʻateleina malosi. O le mea la lea, dermatitis.
  • O le faamaʻi.Immunodeficiencies, ma isuka mellitus, endocrine faaletonu, gastrointestinal faamaʻi, neura gasegase - o nei mea uma e tau atu ai i le le lelei faʻagaioioiga o le kelenese.
  • Vaivai vaivai. A faʻaitiitia puipuiga o le tino, e ono tupu se faʻaletonu i le papala. O lea e tau atu ai i le atinaʻeina o pathogenic microflora. Immunosuppression e maitauina ina ua mavae le maʻi, ma le leai o vitamini.
  • Mamafa. O aafiaga malosi e faʻavaivaia ai le tino, faʻaosofia ai le solia o gaioiga faʻailoaina. E sili atu le lamatia i lo le "tasi-taimi" popolega o le umi o le atuatuvale.
  • Meaʻai le paleni. O le le soifua maloloina meaai e mafua ai le le lava o vitamini ma minerale. Lenei afaina ai le galuega o le faʻalapotopotoga atoa ma le setete o le dermis foi.
  • Le siosiomaga. O le vevela faʻataua e mataʻutia lava. Le musu o pulou i le vevela poʻo i le malulu e ono afaina ai le atinaʻeina o le dermatitis.

O le a le leaga

Seborrheic dermatitis e tatau ona togafitia. O le vave e vaʻai se fomaʻi, o le sili atu. O le faʻamaʻi mafua ai le le fiafia: o le ulu i le vevela, peela. O le psycho-lagona tulaga na mafatia foi. Dandruff, omea i luga o le ulu, leai se ola o le lauulu - vaʻai i se mea faʻapena i le faʻata, e faigofie lava ona leiloa le talitonuina o oe lava ma avea ma tagata faʻanoanoa. O le faamai e lamatia ma faigata. E masani na maua le tasi o le tolu.

  1. Lulu. O se maʻi mafua ai le paʻu o lauulu. E masani lava, o lauulu e pa'ū i le frontoparietal zona. A e tali atu i le taimi e “paʻu ai le lauulu” ma amata togafitiga, ona tupu ai lea o curls. Ae ui i lea, i tulaga alualu i luma, o fulufulu mata e feoti - o le "botd spot" tumau mo le ola.
  2. Maʻi pipisi E ala i selu o le paʻu, o faʻamaʻi pipisi i le tino. O loʻo tumu i lenei mea mai le papala. Afai e alualu i luma le papala o le dermis i le afaina faʻasolosolo, ona tumau ai lea o le faʻamaʻiʻila. Lymph nodes ma va’a e ono aafia i ni faiga pipisi.
  3. Alergi Seborrheic dermatitis e tau atu i le faateleina o le mafaufau lelei o le paʻu. I le faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi, e ono tupu mai ai se faʻapalepale i le siamu.

Faʻaiuga: o le fomaʻi e faʻafesoʻotaʻi, o le a le suʻega e ave

O se faʻamatalaga saʻo e naʻo le fomaʻi. Mo faʻafitauli ile ulu, talanoa i le fomaʻi. O le fomaʻi e aoina se anamnesis, suʻesuʻe le tagata maʻi, iloilo le iai o tulaga lamatia ma faʻailoa mai faʻamaʻi, o faʻaaliga faʻatasi e ono maua mai o dermatitis seborrheic. E te manaʻomia le pasi o ni suʻega, faʻaopopo foi, atonu e te manaʻomia le feutagai ma se endocrinologist, gynecologist, neuropathologist. O auala faʻaigoaina e mafai ai e le fomaʻi ona faia se faʻaiuga saʻo o loʻo faʻaalia lea ile laulau.

Laulau - Suʻesuʻega e iloa ai dermatitis seborrheic

A faigata le faʻavasegaina, liliu atu i le biopsy. Ia faia se mea laʻititi o le paʻu ma iloilo mea i lalo ole microscope. O le biopsy faʻatagaina oe e iloa tonu le natura o le paʻu ua faʻaleagaina, ma faʻataʻitaʻi le eseʻesega o faʻamaʻi (le aofia poʻo le faʻamaonia se isi faʻamaʻi dermatological).

Togafitiga faʻasao o seborrheic dermatitis o le uluulu

Ole togafitia lelei ole dermis o le ulu e mafai na o le faatasi ai ma le fesoʻotaʻi ile faʻafitauli. Ole togafitiga e faalagolago ile eseese o ma ile vaega ole faamai, ole iai ole faigata. O se vaega o fofo togafitiga e naʻo se fomaʻi, e faigata ona e faʻafetaiaʻia le faʻafitauli. Togafitiga e aofia ai:

  • togafitiga o faʻamaʻi na faaosoina ai hyper- / hyposecretion,
  • le inuina o vailaʻau e afaina ai le mafaufau-lagona,
  • physiotherapeut metotia
  • o le faʻaogaina o le antiifungal oona,
  • Le faʻaogaina o le vailaʻau mo togafitiga,
  • ave vitamini complexes ma vailaʻau e faʻaleleia ai le puipuia,
  • meaai.

Vailaau

Fualaʻau togafitiga o seborrheic dermatitis o loʻo faia ma le atoatoa. Naʻo se fomaʻi e tatau ona faʻatonuina vailaʻau: e le mafai e le tagata lava ia ona vailaʻau, a leai, e mafai ona e faʻaleagaina lou tino ma faʻateleina ai le faʻafitauli. O kulupu o vailaʻau e masani ona tusi mai e le dermatologist ma a latou aʻafiaga o loʻo faʻaalia i luga ole laulau.

Laulau - Fualaau mo le togafitia o seborrheic dermatitis

E mafai ona faʻaopopo se vailaʻau pe a iai ni faʻafitauli. Faatasi ai ma se tulaga ogaoga o afaina, o le faʻaaogaina o le systemic glucocorticosteroids o faʻaalia: Dexometasone, Diprospan, Prednisolone. Afai ua tuʻu se siama faʻamaʻi, e ono faatonuina e le fomaʻi vailaʻau tuufau ("Erythromycin", "Macropen").

A aunoa ma le faʻaumatia o mea na mafua ai le atinaʻeina o le dermatitis, o togafitiga lelei e le mafai. O le aʻa autu e faia fetuunaiga i le togafitiga togafitiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le seborrheic dermatitis e mafua mai i le hormonal tulaga le paleni, o lona uiga o pilone hormone ua faatonuina. Afai o le faʻafitauli o le faʻamaʻi mafua ai popole - sedatives.

Fomai togafitiga

Physiotherapeutic metotia o le a fesoasoani e ausia se taunuʻuga i le togafitiga o le seborrheic dermatitis o le ulu. O iloiloga o tagata ua maua i le faamai e faailoa ai le aoga o ia togafitiga. O taotoga e filifilia e le fomaʻi taʻitoʻatasi. O loʻo faʻamoemoe e faʻamama le maʻi, ma masani ai le gaosia o sebum. E mafai ona faʻaaogaina:

Togafitiga o seborrheic dermatitis e le mafai e aunoa ma togafitiga lotoifale. Fomaʻi shampoos o le a fesoasoani e fofo le faʻafitauli. Ia mautinoa e faʻaaoga fofo vailaʻau anti-fungal. Filifiliga mai le tele maketi, e oʻo lava i sili ona faʻasalalauina, e le mafai ona foia le faʻafitauli: latou e i ai faʻapitoa lava teuteu foliga. Afai o faʻaaliga o dermatitis e laititi, ona faʻatasi ai ma le fesoasoani o faleoloa laupepa e mafai ona e aveʻese ai le susu, ae o le aʻafiaga o le a tasi-taimi. O le faʻafitauli o le a atili faʻaletonu pe a e le faʻaogaina oloa talavai. E tele a latou mea fai tino. O vailaʻau fomaʻi e tau ai le papala, faʻavasegaina le gland.

O loʻo fautuaina le vailaʻau mo togafitiga o le papala o le uluulu e faʻaoga lua i le tolu taimi i le vaiaso. O le vasega e mai le masina i le lua, e fuafua lava i le vaega o le faamaʻi. O le laulau o le a fesoasoani e faʻamasani ma shampoos e aoga i le togafitiga o faʻamaʻi dermatological.

Laulau - Laupapa mo le togafitia o seborrheic dermatitis

Ma le mamago seborrhea, e le tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻapitoa. E i ai la latou matutu, e sili atu ai le tulaga. O le faʻafetaiaʻia o le faʻafitauli o le a fesoasoani ma le le faʻavaea pH. Ma le berminorr seborrhea, e taua le faʻaititia o le gaosiga o gaʻo, o lea la o shampoos, lea e aofia ai ma mea aoga, e talafeagai. E i ai tupe e mafai ona faʻaaoga mo soʻo se ituaiga o sesorrhea, mo se faʻataʻitaʻiga, Nizoral, Sulsena. I le iʻuga o togafitiga, e tatau ona fai le toe fulufulu o lauulu: fai pea lemu faʻamalieina ma faʻapipiʻi ufimata, faʻataʻitaʻi se gaioiga o teuga o faʻasologa i totonu o le fale seleni. O vailaʻau mo togafitiga (aemaise lava ile ketoconazole i le tuufaatasiga) faʻamago ia curls.

Faʻaopopoina le gaioiga o le faʻamalama mo le suauʻu mo seborrheic dermatitis. O le mea faigaluega e faʻamamaʻia faʻailoga o le faʻamaʻi. O palolo e faʻamaʻimau ai le "palapala", faʻamaʻimauina le ita, faʻamalologa. Ae e tatau ona faʻaaogaina pe a uma ona talanoa ma se fomaʻi faʻapitoa, ina ia aua neʻi faʻateleina le faʻafitauli. Le lisi o avanoa aoga suauʻu o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

Laulau - Olea e tuʻu ai i le dermorritis ole seborrheic

Fale metotia

E tele isi togafitiga mo le seborrheic dermatitis. Latou te aoga tele, ae a faʻapea e te aofia ai i le aotelega togafitiga togafitiga. E le mafai ona e faʻamama dermatitis naʻo le fesoasoani mai i mea e gaosi lima, aemaise pe a fai e tupu le faʻamaʻi. A o le poto popoto o le a fesoasoani e faʻaititia ia faʻaaliga o le faʻamaʻi. Ae le i faʻaaoga o talavai, e taua le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

E tatau ona e filifilia saʻo metotia a tagata - ma le mata i le foliga mai o seborrhea. A leai, o le tulaga e ono faʻateleina. Mo le togafitiga o le mamago seborrheic dermatitis, eseese suauʻu faʻaaogaina - castor, fir, olive, sunflower, linseed. Latou faʻamaloloina ma faʻafailele le ulu, fesoasoani e faʻamama le paʻu, ma faʻaosofia le toe faʻafouina faagasologa i le paʻu. Ma le berminyak seborrhea, e taua le taofi o le tele o gaʻoa. Acetic acid, lemon, ma soda e faia lelei se galuega o lenei.Saili se talafeagai talafeagai o le a fesoasoani i le laulau.

Laulau - Fofo tagata mo le seborrheic dermatitis

- faʻafefiloi vaega,
- olo ile aso

Ina ia faʻatoʻilaloina seborrheic dermatitis, oe manaʻomia le faʻavaeina o meaʻai. E tatau ona paleni. E leai se tasi meaai mo le seborrheic dermatitis, ae o tulafono lautele e tatau ona mulimulitaʻi.

  • Sour-susu oloa. Latou te faʻavasegaina le faʻamalositino. O se mea taua lea mo le toe faʻaleleia o le masani ai gaioiga o le faʻailoaina.
  • Fualaau aina ma fua. E mauoa i le fiber, e i ai le aafiaga lelei i le faʻaogaina o meaʻai. Fualaau 'aina ma fualaʻau i le meaʻai e manaʻomia e faʻatumu ai le le lava o vitamini ma minerale. Ole fesoasoani lea ile puipuiga.
  • Punaoa o vitamini B2, A, E. O oloa o loʻo i ai nei vitamini e taua tele mo le mamago seborrhea. Vitamini maua le toe faʻafouina o le epidermis, nafa mo le faʻamalosia o le paʻu ma curls. Ole lisi ole mea e tatau ona iai le ate, brokoli, iʻa ole sami, lago, kapisi, kapisi.
  • "Leaga leaga." O mea ai manogi, suamalie, ma le lololo, e tatau ona le aofia mai ma mea ai. E fautuaina e faʻaitiitia tele le aofaʻi o gaʻo faigofie: faʻatonutonu pe fia mea suamalie ma lola e te 'ai i le aso. Meaʻai anapogi, kofe, ulaula asu, carbonated drinks, ava malosi e faʻasaina.

8 tulafono o le puipuiga

E le faigofie le faʻamaloloina o le seborrheic dermatitis. Ae afai e te faʻalogo ile puipuia, e mafai ona e faʻaitiitia tele le avanoa e tupu ai le faʻamaʻi. Manatua ni tulafono faigofie se valu, ma o le faʻafitauli o le aloese.

  1. Mulimuli i tulafono o le tumama. Seborrheic dermatitis e le pipisi, ae faʻaaogaina le fulufulu lauulu a le isi tagata poʻo fulufulu ulu e mafai ona avea ma faʻafitauli. O lea e mafai ona e siiina le taliga. Mo se taimi umi, atonu e le faʻaalia ia lava, ae a faʻaletonu le tino, amata loa ona faʻateleina faʻatele.
  2. Tausi lelei lou lauulu. E masani ona ufiufi faʻamalosi ma le soʻona faʻaosofia, le amanaʻia o auala o le puipuia o curls, curling vaivai uaea - o nei mea uma e aʻafia ai le folika lauulu. Faatasi ai ma le faʻavaivaia o folikel, o le faʻaletonu o le uluulu e mafai ona suia, e mafua ai le foliga mai o laʻei.
  3. Fai se pulou i le malulu. O le taimi lava e malulu fafo, ofuina se pulou. I lalo o le faatosinaga o le maualalo tau, o le faagasologa o le gaosia sebum suiga ma le lelei vaega o le mea lilo e mafai foi ona suia.
  4. Aua le solia le ultraviolet light. O ave o le la e pito sili ona leaga fili o lauulu. O lenei axiom iloa i matagofie uma. Ultraviolet tafe curls, avea i latou e leai se ola. Ae e le mafai ona tuʻulafoaʻia le la. Faʻaolosolo la e lelei mo le ulu. I lalo o le ultraviolet light, e le mafai e le taliga ona gaoioi ma uluola.
  5. Aloese mai le popole. O aafiaga e leai se mea e sili ona aʻafia i le tulaga o lauulu ma dermis. Ona o faʻalavelave, e ono suia ai le galuega o lapisi sebaceous. Taumafai ia e faʻatupu le popole ma ole a leai ni faʻafitauli ile lauulu.
  6. 'Ai lelei. O meaʻai e aʻafia ai le soifua maloloina ma foliga vaaia. O meaʻai lelei, naʻo meaʻai maloloina - ma e mafai ona e faʻagaloina le dermatological faʻafitauli. Afai o le lisi e maua ai se tuufaatasiga o vitamini ma minerale, o le a galue le tino "pei o se uati". Aofia ai o sebaceous glands o le a toe foʻi i le masani. I le avea ma ponesi - susulu o lauulu, vave lauulu tuputupu ae, leai se maaleale.
  7. Alu i totonu mo taʻaloga. Faʻamalosi tino gaioiga e manaʻomia e faʻamalosia ai puipuiga. Faʻatasi ai ma puipuiga maualuga, faʻatapulaʻaina pathogenic microorganisms o le a le mafai ona faʻateleina faʻateleina ma faʻatupuina faʻaletonu gaioiga. O aʻoga faʻamalositino e aʻafia tele le galuega a totoga ma totoga uma, faʻaleleia le toto ma le metabolism.
  8. Faʻatino asiasiga masani i tausaga taʻitasi. O asiasiga faifai pea i le fomaʻi o se faʻamaoniga lea o faʻamaʻi e mafai ona faʻatupu ai le seborrheic dermatitis o le a iloa ma aveeseina ile taimi. O le suesuega tino e tatau ona faia i tausaga uma.

Togafitiga o seborrhea o le maila o le ulu umi o se faʻagasologa umi. O se pamu faigofie o le a fesoasoani e faʻavaveina.Fai faʻataʻamilosaga lapotopoto i ou tamatamailima taimi uma pe a faʻaaogaina le uu, faʻaaogaina o le faʻamalama poʻo se vailaʻau lima-gaʻo. Massage faaleleia le toto toto, ina ia le galuega o le sebaceous glands toe foi i le masani ai, lauulu tuputupu ae ua malosi.

Iloiloga: "O le mea autu e le o le popole"

I nai tausaga talu ai, na fesoasoani ai loʻu tina ia Keto Plus shampoo ia matua aveeseina le seborrhea. lē gata i lea, matou maitauina le aafiaga toetoe o ni nai talosaga ma lenei shammun. e lua i le antijungal ma e malolo i faʻailoga. faigata faigata, maitauina toeitiiti lava mai le muamua talosaga)

O le a ou mafatia foi i lenei mea valea (i laina o lauulu i le muaulu ma luga o malumalu, ma i nisi taimi i laulu mata) mo le 15 tausaga mautinoa. Sa tutusa lava ma loʻu tama, o lea e saʻo e uiga i genetics. I vaitaimi o le faʻateleina, o le mageso ma le felesi na lele mai le ulu ... Ou te lagona se maʻi lepela.
Ina ia faʻatonutonuina le tulaga, ou te le suia shampoo, aua le faʻaaoga leaga tagamea i aso uma, inu pia faʻaaoga taimi, lea e fesoasoani, afai ou te matua le mafai ona gafatia, ou te faaaogaina suauʻu tea suauu (Ou te le o mautinoa atoa pe oona, ae e seasea). Ma o le mea sili ona taua - aua le popole - i le vaitaimi o sauniga ma le le lava o le moe, o lenei mea e matua faʻamalosia.

Ma na maua i le maʻi suka i loʻu ulu mo le 10 tausaga, ua matua manifinifi loʻu laulu. E le gata i lea, e oo lava i lauulu laiti e paʻu'ū ese Na amata ona ou faʻaaogaina le System 4. 2.5 vaiaso talu ai .. E i ai le ufimata, pulou ma le serum. Itu loa, susulu leiloa loa, tele fou fou lauulu manifinifi laiti. fiafia i ai ae. O le a ou vaʻai faʻafefea ona i ai atili) mai le faʻailoga, sebozol ma isi. naʻo na atili ai

I le taua o "fofo togafiti": o lenei sa ou taumafai e fai aniani masks. Le faʻaalia mai o loʻo latou mu pea e pei o le papala ua aveese mai ia te oe, na o se mea leaga. Ma le ulu atoa atoa ua mumu ma mumu. A o le mea moni e fai lava si tele nai lo lenei lapisi, i taimi.

Mafuaʻaga o le mamago Seborrhea

Psoriasis ma mamago seborrhea o ni lua eseese faʻamaʻi e le tatau ona fenumiai. O le uiga ese o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi. Faatasi ai ma le psoriasis, o le sebaceous glands e atagia mai le faʻaleagaina o mea. O le iʻuga, o fulufulu mata, o le tino faʻafefeteʻe o loʻo gaʻoa, maʻeu le paʻu i totonu o palugava, faʻaseʻe luga o le lauulu, o loʻo vaaia foʻi ni pulupulu. Mamago dermatitis o le paʻu o le maʻi lea e le lava gaoioiga o le sebaceous glands ua faʻaalia, aʻo le paʻu ma le laulu o le tino e mafatia.

O mafuaʻaga o le mamago seborrhea o le maʻi o le ulu e eseese. O mea fai tino faʻaletino e mafai ona tupu tele ai le faʻamafu. E aofia ai tausiga paʻu le talafeagai, fufusi tele, pulou unventilated e le i foliga o le ulu. O le vaivai ole puipuiga e faʻatupuina ai le toe gaosia ma aʻafiaga o le fungus. O le i ai o dermorritis seborrheic atonu o lona uiga sa i ai le faaletonu hormonal i le tino. Nervs shocks, popolega, popolega, o le solia o le meaʻai e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le sebaceous glands.

Faailoga o mamago Seborrhea

O le faʻamaʻi e sili atu ona taatele i talavou, tagata matutua, ae faʻaalia foi ia lava i le tagata matua. O tagata gasegase e faʻaititia le gaioiga o sebaceous glands. O le faʻamaʻi e lua ituaiga: e mafai ona aʻafia ai le paʻu o le mata, ua ma le ulu. Dermatitis mafai ona faʻamaloloina. E maitauina i le 90% o le faitau aofai o tagata o le lalolagi, i le 20% o mataupu, e oʻo i mea faʻaleagaina. O faʻailoga o le mamago seborrhea atonu e eseese, e fuafua ile foliga ole faʻamaʻi. O se faʻailoga masani o le faʻateleina o le mago, peeling.

Mamago kulimi seborrhea

Le faailoga le fiafia i lenei faʻamaʻi mafua ai se tagata e lavelavea ma vave suʻe ni auala e puipuia ai le faʻaalia o le faʻamaʻi. E manaʻomia le sailia o se fesoasoani mai fomaʻi e feagai ma lauulu fulufulu - o se trichologist. Naʻo le fomaʻi e mafai ona taʻu mai pe faʻafefea ona togafitia le mamago seborrhea i luga o lou ulu i lau maʻi faʻapitoa. Ole auala ole togafitiga e fuafua ile mafuaʻaga. O le mago o le seborrhea o le ulu ua faʻailoaina mai i faʻailoga nei:

  • o foliga o laʻitiiti laʻitiiti,
  • lauulu manifinifi, leiloa le susulu,
  • e faʻateleina le pa'ū o lauulu ma le malu lelei,
  • maʻi, mu o le papala ua aliali mai.

Mamago seborrhea i luga o foliga

O se mea e le fiafia ai o le mamago seborrhea o le paʻu o foliga. E faʻamalamalamaina i vasega uma o le faitau aofai. E faʻateleina ai i le tautotogo ma le tautoulu i tagata mamaʻi. O ata o faʻailoga e mafai ona vaʻaia i luga o le Initaneti. O loʻo ia te ia vaega taua nei:

  • e paʻu le paʻu, peeling,
  • foliga vaaia flakes
  • gatalia, susunu lagona o le maaa.

O mea e vaaia o le alualu i luma o loʻo aliali mai i foliga o mumu ma lanu piniki, e mafua ai le leaga o foliga teuteu. Tele maskering sui sooupu faateleina le tulaga, o lea e le manaomia le faaaogaina i latou i togafitiga. Taʻu ese:

  1. efuefu
  2. faavae,
  3. o mea lilo
  4. fuafua fuafua mata penitala.

Auga o seborrheic dermatitis

O se tagata tomai faapitoa (trichologist poʻo fomaʻi faʻapitoa) nafa ma le faʻailoaina o le maʻi tonu. O le vave le mea e tupu ai - o le faigofie le fofo dermatitis. Auga o le mamago seborrhea e aofia ai mea nei:

  • Fomai Fomai.
  • Falesuʻesuʻe metotia suʻesuʻe. Ole suʻega toto e lautele, auiliili, mo hormone ma le urinalysis.
  • Komepiuta diagnostik lauulu.
  • Ultrasound o le tiroid ma le pancreas, ate.

Faʻafefea ona aveeseina le mamago o le seborrhea

Soʻo se fomaʻi o le a taʻu atu ia te oe o le mamago seborrhea e le o se faʻasalaga. A lelei le soifua maloloina o togafitiga ma le tele o metotia o togafitiga lelei o le a fesoasoani ia te oe vave aveese le faʻamaʻi. Ozone treatment, physiotherapy, mesotherapy na faʻaalia lelei i latou lava. Faaalia o faamalosi tino, vailaau ma togafitiga a tagata. Dermatitis i le afa o mataupu e mafua mai i isi faamaʻi e manaʻomia e vave faanatinati.

Mamago Dandruff Shampoo

O le vailaʻau mo le faʻamalu lea o le mamala o le seborrhea o le a fesoasoani e faʻaitiitia faʻailoga le lelei ma fofo ai le faʻamaʻi. E lelei aveʻese ai le matemate ma fesoasoani faʻamamaina dermatitis. Ole mea taua ole aua le fufuluina soo lou lauulu, ae pei ona faʻaalia ile faʻatonuga. Laupepa mo togafitiga o:

  • Faatasi ai ma se antifungal mea - ketoconazole, bifonazole, terbinafine (Nizoral, Dermazole, Keto Plus, Ketozoral). O vailaau e puipuia ai le tuputupu aʻe o le foma, e faʻaititia lona faitau aofaʻi, o le iʻuga, ua maʻi le faʻamaʻi.
  • Ma le zinc (Friederm Zinc, Zinovit, Zincon). O lenei vailaʻau elemene o se antiseptic e aveesea siama siama paʻu.
  • Faatasi ai ma urea (Keluel DS, Vichy, Ducrei). O le Urea o se vaega masani o le emollient, e aveʻesea ese le vevela, mu le ulu.
  • Faatasi ai ma le pulu (Sulsen). O le laina e aofia ai le puipuia, togafiti samupo peeling, lemu exfoliated pamili ma ua i ai se aafiaga toefuataina i luga o le uluulu. Faʻafetai i le sulfur, e i ai lona aneti-inflamasi aafiaga.

Moli e mafai ona tofiaina ni igoa. O se ata o le a fesoasoani ia te oe e aua e te faʻatauina se mea pepelo. O lau galuega o le sui auala, mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. O le urea oloa i aso uma o le a fesoasoani e faʻamalieina le vevela.
  2. E te faʻaalu i le vaiaso le vailaʻau moʻi e puipuia ai le mafuaʻaga o le faʻamaʻi.

O mea taumafa mo le mamago seborrhea

O le toe faʻafoʻiina o meaʻai mo le paʻu o faʻamaʻi taua o se mea taua. O meaʻai ma meaola matutu e tatau ona faʻaitiitia meaai gaʻo, faʻaalu falai mai le meaai. Taumafa sili laʻau fualaʻau meamata, micronutrient-mauoa fua. Lelei: eseʻese ituaiga kapisi, apu, sitosi fua, laʻau, salati. Aua neʻi galo e uiga i le faʻaaogaina o porotini e manaʻomia mo le folika lauulu: o fuamoa, iʻa, aano o manu, saga. O le tagata aʻoaʻo meaʻai o le a fesoasoani ia te oe e fatuina se meaʻai faʻaleaʻoa ina ia maloloina lou tino.

Auala e togafitia ai mamago seborrhea

Togafitiga ile manaʻomia e manaʻomia e le lava faʻalavelave ia te oe seborrhea. Atonu e fautuaina e le fomaʻi le aveina o vailaʻau i totonu ma fafo. Togafitiga o le mamago seborrhea e aofia ai le puipuia o le atinaʻeina o se faʻamaʻi foliga ma iloa muamua ona mafuaʻaga o le faʻamaʻi. Afai o le mataupu e solia le hormonal talaaga, muamua o le a manaʻomia e toe faʻafoʻi.I le tulaga o le neurosis, e tatau ona inu se vailaau.

Taulimaina mamago papala seborrhea i le fale

Seborrhea e masani ona togafitia i le fale. O se masani masani lea. E mafai ona e faʻaogaina vailaʻau i tulaga malulu. O le mea taua o le tausisi i talavai a le fomaʻi ma mulimulitaʻi i meaʻai. Togafitiga ile fale e aofia ai:

  • aveina fualaau i totonu,
  • faʻaaogaina o tupe mai fafo,
  • togafiti faʻaleaga faʻatagaina e le fomaʻi fomaʻi.

Togafitiga o mamago seborrhea tagata togafitiga

O le faamaʻi, e togafitia lelei ma fofo togafiti. Faʻaaoga shampoos o tatou lava gaosia faʻavae i luga o decoctions o laumei: burdock, celandine, oso suilapalapa, valerian aʻa. Faʻasaina suauu eseese i totonu o le maʻi i le ulu fesoasoani lelei. O le au taitai o burdock, castor, ie lino. Fofo togafiti mo mamago seborrhea e faaaoga mo puipuiga. E faʻaogaina ona e aoga ma faʻataʻitaʻi e le tele o augatupulaga.

Recipes mo folk remedies mo mamago dermatitis:

  1. Asu burdock root, chamomile fugalaʻau, marigolds ma faʻamama i totonu o le vai taele. Susu le kuka ma fufulu lou ulu pe a maeʻa ona fufulu.
  2. I paleni tutusa, palu le popo suauʻu, vine, peach. Faʻaopopo nai mataua o vitamini A ma E. Faʻamama vaega o le paʻu ua afaina i lenei fofo. E mafai ona faʻaopopo le mea faigaluega i sina vaega i le kulimi.
  3. Ave le 100 g o le burdock oil, faʻaopopo 3 mataua o le tea tree oil, sapasapaia le paʻu ma maso gaioiga ile itula ae leʻi fufuluina.

Togafitiga o seborrhea o le maʻi ma ma togafitiga tagata

I le faaopoopo atu i le physiotherapeut metotia ma togafitiga faafomai, o le lilo o tu ma aga masani togafitiga fesoasoani i le taua faasaga i seborrhea. E matua ese lava ma fautuaina mai se togafitiga i fafo atu i itu afaina o le ulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se masani masani i le taua o le teteʻe i le palapala ole laʻau o le faʻaaogaina o se vaifofo vaivai o le inu soda - 20 minute ae leʻi fufuluina le lauulu, o le oloa saunia e faʻapipiʻi i le ulu.

Ae ma le mamago seborrhea, e sefulu pasene le sulfuric oona o loʻo faʻaaogaina ma le manuia, lea e faʻamumuina foʻi i totonu o le ulu. Le togafiti faia mo le valu aso, ona mafai ai lea ona malolo le lauulu. A maeʻa le kosi, e tatau ona fufulu le ulu ile vai faʻapipiʻi i le faʻaaogaina ole vailaʻau mo togafitiga, ia e aofia ai selenium poo tar.

Na saunia foi e o tatou tuaa ni uu, tui, decoctions, ufimata mai vailaʻau mata mai. Ae ui i lea, o auala faʻapitoa e faʻaaogaina i le togafitia o mamago ma gaʻo seborrhea.

I se faʻaopopoga, e taua le manatua o fua o fofo o isi vailaʻau e na o ni faʻaopopo togafitiga togafitiga e faʻaaogaina faʻatasi ma vailaʻau. O le faʻaaogaina lava o vailaʻau fofo tuʻu toatasi e le o aofia ai le ono toe faʻaogaina o le faʻamaʻi. E taua le sui taimi i taimi e masani ai ona faʻaaoga ia le taimi e aloese ai le tino mai le masani ai i soʻo se vaega.

Decoctions mo le togafitia o suauu seborrhea

Togafitiga o seborrhea o le maʻi i le fale e mafai ona faia e faʻaaoga ai decoctions o laulaau. O le fofo lelei o le burdock, lauiloa lea o le burdock. Mo faʻafomai togafitiga, faʻaogaina aʻa o le laʻau. O le vailaʻau tuʻufaʻatasi o le burdock root e afaina ai gaioiga o le sebaceous glands, faʻatonutonuina a latou gaioiga ma taofia le salalau atu o le fungal flora, ma taofia le salalau atu o faʻafitauli. Ina ia saunia le kuka, e tatau ona palu ni nai sipuni o aʻa i sina tamaʻi vai mafanafana (1 ipu) ma faʻafefe i lalo ole vevela mo le kuata itula. Faʻamamalu le ofe ma faʻapipiʻi i lauulu o loʻo. Togafitiga e masani ona faia mo ni nai vaiaso. I le tutusa ma nei mea, e mafai ona e faʻaaogaina se paluga o tutusa vaega o se falai o burdock, nettle ma wormwood (2 sipuni tele) tolu taimi i le aso mo tuʻufofoga.

O se mea aoga ma faigofie togafitiga mo le ulu o le sesorrhea i le fale e faʻatinoina i le fesoasoani o le nettle leaf infusion.

E aoga mo seborrhea mo ni nai masina e fufuluina lou lauulu i se decoction o pa o oak.Ina ia saunia le vailaʻau, e te manaʻomia le sasaa lua sipuni o Oak o bark i le vai vevela, faʻamama, tumau mo le afa afa itula.

A maeʻa ona fufulu, e mafai ona e faʻaaogaina le laupepa birch e avea o se fulufulu lauulu. O le mana faamalolo ei ai decoctions o St.John's wort, chamomile, sage.

Masks mo le togafitia o suauu seborrhea

Togafitiga o le uluulu seborrhea i le fale o le faʻaaogaina foʻi o ituaiga uma o laulu pulou, o le vaega autu o le oka fuamoa i le faʻatasi ma le ava malosi, fefete. E iai le tomai i le paʻu e mago le paʻu, e taua tele mo le afaina o le epidermis. Mafaufau i ni nai faʻataʻitaʻiga lauiloa laulu mata.

Se ufimata faʻavae i luga o meli, aloe sua ma castor suauu. Ina ia saunia le fofo, e te manaʻomia le castor suauu, meli ma aloe sua i tutusa tutusa (tasi sipuni ti taitasi). O vaega e tatau ona faʻafefiloi i se homogenene tutusa ma faʻaaoga i le tumutumu e afifi le taele mo le kuata o le itula. Fufulu ile vai mafanafana.

Se ufimata faʻavae i luga o le badiaga ma le boric acid. E tusa ai ma le faʻatulagaina, oe manaʻomia e palu faatasi se sipuni ti badiaga ma se vaifofo na saunia muamua o le boric acid (afa sipuni ti o le aseta, afa ipu vai). Faʻapipiʻi i le lauulu i se foliga mafanafana seʻi oʻo i sina tingling. Fufulu pe a uma le 30 minute.

Foliga togafitiga mo le togafitiga mamago seborrhea

Ole aofai ole gaʻo ile paʻu ma le laulu - o le mea lea e iloga ile mago o le papala o le uluulu. Togafitiga ma fofo tagata e faʻamoemoe i le faʻatumuina o le leai o seum e ala i le faʻamamaina o suauʻu ma kulimi gaʻo i totonu o le ulu. E taua le manatuaina o le suauu o loʻo faʻamamaina ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete, e pei ona faia i nei togafiti lauulu e mafai ona malepe. I se faʻaopopoga, o le sili atu o le suauʻu e taʻitaʻiina le pupuni o pori o le paʻu, ma o le iʻuga, o le solia o lona thermoregulation

I togafitiga, suauu o flax, sea-buckthorn, pasili, uliuli poplar, ma tricolor violet ua faaaoga. Ole suauu ole buckthorn ole sami ua tuʻufaʻatasia male suauu olive - tasi vaega ole suauu buckthorn ole sami ma iva vaega ole suauu olive. O le fofo suʻesuʻeina ua fautuaina e faʻaaoga i le papala. Le masina o togafitiga o se masina. E mafai le faʻaaogaina o le sami buckthorn fua nai lo le suauu.

Mo faʻamoemoega faʻauʻuina, e mafai ona e faʻaaogaina mama burdock suauu. Ole taimi ole faʻatonuga e lua itula e le sili atu ile faʻalua i le vaiaso. O lenei faʻagasologa e faia mo se masina. Ona faʻataʻitaʻi lea o le vasega pe a maeʻa le ono masina.

Lotoifale darsonvalization

Ou te gaioi ile maualuga taimi i luga ole paʻu o foliga poo le ulu. O le taimi nei o loʻo faʻatautaia e ala i le eletise eletise faapitoa. Darsonvalization fesoasoani faaleleia solo paʻu ma faatelevave metabolic faagasologa.

Taualumaga contraindications. Cryomassage e le mafai ona faʻaaogaina mo le paʻu o le laʻau faʻaititia i le malulu. Darsonvalization e puipuia ai i tagata ma le matuia ma leaga mageso.

Darsonvalization - faʻaali i taimi maualuga vaitafe

Mamago seborrhea laupepa

Taulimaina mamago seborrhea i luga o le uluulu o le a le aoga pe a aunoa ma le tumama lelei. Aso nei o loʻo iai le tele o faʻamalolosi laupepa, faʻasalalau ma e leʻo. Ma seborrhea, e tele ituaiga vailaʻau e faʻaaogaina.

  1. Anifungal (aofia ai ketoconazole, cyclopirox, zinc pyrithione).
  2. Keratolytic (aofia ai le salicylic acid, ichthyol ma le sulfur).
  3. Antibacterial (aofia ai octoprox ma krimbazol).
  4. Aneti-inflamasi (aofia ai zinc pyrithione, peppermint po menthol tusitusiga).

Fomaʻi ole vailaʻau moʻi ile tatau ile faʻatau ile fale talavai. O le totoʻo o le gaosi oloa i ai i totonu e le tatau ona i lalo ifo o le 2%. Le laupepa sili ona lauiloa e faʻasaga ia seborrhea:

  1. "Nizoral" ma "Dermazole" ma ketoconazole.
  2. "Sebipyrox" ma le cyclopirox.
  3. Keto-plus ma le ketoconazole ma le zinc pyrithione.
  4. "Sulsena" ma selenium sulfide. O lenei vaega e aʻafia ai sela faʻafouina gaioiga.

Mo le mauaina o se aʻafiaga lelei, o le faʻamamaina e faʻaoga ifo e le faʻalua i le vaiaso mo le lua masina.

E le tau faʻaaogaina ni mea faigaluega i le umi atoa o le lauulu. Faatasi ai ma le faʻamama mo vailaʻau, e taua le fufuluina maeʻa o le ulu ma aʻa. O toega o le lauulu e mafai ona togafitia i le masani laititi o le laupepa.

Keto-plus o loo iai ketoconazole ma zinc pyrithione

Fofo fofo mo seborrhea

Seborrhea o le maʻi o le ulu ua togafitia i vailaʻau masani. E faʻaogaina naʻo ia pe a tuʻufaʻatasia ma vailaau mo togafitiga. O le sili ona aoga i le taua faasaga i seborrhea o lona uiga:

E sili le faʻaaogaina le masima sami masoa. A maeʻa ona fufuluina o lauulu, ua fai nei le masima peeling. O le masima e oloina ile paʻu ma lauulu o aa i le lapotopoto mo ni nai minute. Massage faaleleia toto toto, aveese malie se vaega o sela oti. E toe fai le faʻagasologa pe a maeʻa ona fufuluina seiloga e oʻo atu le susu

Apple Cider Vinuka (6%)

E tamaoaiga i vitamini B ma le C, carotene ma le pectin, ma o lona itu malosi lea. O loʻo i ai le malosi e faʻamalolo ai microtrauma o le paʻu, fufulu ma faʻamaʻi ese faʻamaʻi. O se fulufulu laʻau e saunia mai le vineta, sili atu ona talafeagai e avea ma fofo mo se fafine. Ina ia faia lenei mea, sasaa 4 sipuni apu kulimi i totonu o le ipu vai mama. O le paluga ua matua luluina. A maeʻa ona fufulu, vaimama lauulu ma le ulu i le tele o taimi. Ona fufuluina lea i le tafe vai. Vinegar faʻaletonu le acid-base paleni ma le susu ole mou.

Suauu suauu - castor, olive, burdock

Soʻo se tasi o nei suʻesuʻe e mafai ona faʻaaogaina e faʻaalu ai le mamago seborrhea. Latou te faʻamasaina le paʻu ma faʻavaveina lona faʻafouina. Ae le i fufuluina le ulu, o sina vaega laʻititi o le suauʻu e faʻapena lava ile paʻu ma lauulu o loʻo iai le faʻataʻamilosaga. Ua ufitia le ufimata i se solo vevela ma tuu mo le 10-15 minute. Ona tatau lea ona fufuluina lelei le ulu i se moli susu.

Mamago seborrhea rubbing prosedur

Ole "Rubbing" ole togafiti e masani ona faʻaoga i le suʻesuʻega o le mamago o le seborrhea o le ulu. Togafitiga ile fale e aofia ai se faiga e tutusa ma le oloina ole suauʻu, peitaʻi, e ave laʻasaga o fualaʻau eseese e fai ma togafiti. Mafaufau i nai faigofie ae aoga fua.

Fofoina kulimi ma henna. Ina ia saunia le vailaʻau tuʻufaʻatasiga, e te manaʻomia le tasi vaega o henna efuefu, lua vaega o le mafanafana vai ma fitu vaega o meaʻai lelei. Faafefiloiina lelei mea uma, apalai le mea e faaluaina ai i le ulu i le faalua i le vaiaso. E taua le ausia o togafitiga faʻamalolo se sefulu. Mo le togafitia ole mamago o le ulu, e masani ona faʻaaogaina le uu o loʻo iai le sulfur, salicylic acid.

Faʻasusuina o le suauu tui o laulaʻi poplar tuns. O pulu o le uliuli poplar ua fefiloi ma le suauu fualaʻau i se fua faatatau o le 1: 5. O le paluga na iai na tuu i le vai taele mo le tusa ma le itula, ona faʻamama ai lea.

I le faʻaopopo ile faʻamamaina, mo le togafitia ole mamago o le seborrhea, e mafai ona e saunia le tele o fualaʻau tui ma faʻaaoga e fufulu ai lou lauulu. A o matau mea, paʻu o aniani, oregano, coltsfoot faaaogaina.

I le aotelega o mea uma o loʻo i luga, e mafai ona tatou faamamafaina mea taua. Mai mea o loʻo tusia i le tatou tusitusiga, e mafai e le tagata faitau ona aʻoaʻo e faapea, o le faʻamaʻi e mafua mai i le faʻateleina o le faʻailoaina o kelenous sebaceous e taʻu "seborrhea o le uluulu." O auga ma le togafitia o le faʻamaʻi o mea e fesoʻotaʻi, talu ai o togafiti o togafitiga e faʻatonu tuusao i le ituaiga o le ala o le faʻamaʻi, i.e., o a faʻailoga faʻailoga mo ia. I togafitiga faafomai, pathology e vaevaeina i matutu, gaʻoa, ma tuufaatasi seborrhea. Ole fefiloi seborrhea e soofaʻatasi ai faʻailoga o gaʻo ma le matutu. Ole palapala oleila e aliali mai ile faʻavaeina ole samasama samasama ile ulu, ose foliga le faʻataua ole laulu, ole gaʻo o loʻo tupu ai le aano, lea e le aveesea e tusa lava ile mulumulu soo. O le papala ma paʻepaʻe paʻu i aʻa o laulu e faʻaalia ai o le tagata e mafuli na maua i le lapopoʻa o le papala.

Togafitiga (shampoos, resipi o isi vailaau, vailaau) tatau ona faia na o le maeʻa ona feutagai ma se tagata poto faapitoa. I se lautele, seborrhea tali lelei tele i togafitiga. I le avea ai o se tulafono, o togafitiga e faʻamoemoe e le gata i le tineia o faʻailoga o le faʻamaʻi, ae ia faʻateleina foʻi le pa puipui o le tino o le tagata gasegase, ma faʻamautu lona talaaga. E malamalama lelei lenei mea, ona o le mafuaʻaga autu o le amataga o le faʻamaʻi, o le le saʻo ona faʻailoaina o selaceous glands, lea e mafua mai i faʻafitauli o le tino. Lelei faʻaopoopo i metotia faʻapitoa togafitiga o le physiotherapy

E sui tausaga

E tupu i taimi uma faatasi ai ma le masani ai le soliina o le hormonal background o le toe sui le faʻatonuga.

I le iuga o le talavou pe o le mutaaga o le toe faʻafouina o le hormonal background, i le maeʻa o tausaga e fesuiaʻi ai i fafine matutua, o le tulaga o le hormonal suia, ae ua mautu, faatatau i le matua.

Maʻitaga

O le hormonal background e toe faʻaleleia mai lava, pe a maeʻa le fanau mai o le pepe ma le faʻamutaina o le faʻasusu.

E taua le matauina o o se alualu i luga faateleina le mamafa o le tino e le gata afaina ai le tulaga o sooga, tui ma totoga o totonu, ae mafua ai foi:

  • endocrine faamaʻi,
  • faaletonu hormonal mafua mai i le le lelei o le tino faiga.

O le mafuaʻaga o le seborrheic rash i le matutu foliga e le ese mai le mafuaʻaga o le ole ole ole ole fefiloi. O le le mafai o le tulaga o le hormonal o le mafuaʻaga autu o seborrhea o soʻo se foliga.

I le mamago seborrhea, o faʻailoga o le fulafula o le paʻu ua suia sina mea:

  • e tupu le mageso i luga o le paʻu o le mata, ae o le faʻaitiitia o le sebaceous faʻamalolo o le glands ua faʻaititia,
  • ua i ai le paʻu o le paʻu le paʻu, mata i luga o le fofoga, faʻapitoa lagona le masani ona matauina pe a fufulu ma vai,
  • o le faʻamama malosi e tupu i nofoaga, e le aveesea e kulimi aoga.

O le mamago o le seborrhea o le mea e alu i ai le ulu, e faʻaalia i le faʻateleina o le exfoliation o vaega o keratinized o le ulu, e faʻamalosia le ulu, lauulu, tauau. O nisi taimi e tupu le vevela.

Faailoga o mamago seborrhea o mea ia:

  • susu mago
  • vavaeina lauulu
  • faamaʻaina o le stratum corneum,
  • fufusi o le paʻu o foliga ma le ulu,
  • gatalia, televave keratinization o le pito i luga o le paʻu,
  • le i ai o pupuni paʻu o le paʻu ma le sili atu o sebaceous faʻamaloloina ma oti epithelium.

O le aotelega o le faʻafitauli ole gaioiga i luga o le paʻu:

Togafitiga metotia

Togafitiga o seborrhea i luga o le ulu, mata po o le paʻu tino e aofia ai:

  • i le faʻaumatia le mafuaʻaga autu,
  • i le tutusa togafitiga o faʻamaʻi i fafo o faʻamaʻi.

Seborrhea i luga o le mata o se le fiafia ma sina aesthetic pupula o le epithelium, o le manuia togafitiga o mea e le mafai e aunoa ma se saʻo faʻavaeina mafuaʻaga mafuaʻaga.

Mamago seborrhea e mafai ona faʻamaloloina, mo lenei faʻaaogaina:

  • vailaau antiseptics
  • aneti-inflammatory Faila fafo,
  • antimycotic kulimi.

Togafitiga o seborrhea e tatau ona faia maeʻaeʻa, faatasi ai ma le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻaumatia le aʻa autu ma fafo faʻailoga.

Afai o le le pulea o le sebaceous glands e mafua mai i tausaga-e faʻatatau ile hormonal suiga poʻo le maʻitaga, o le togafitiga o loʻo faia e ala i fafo, o nisi taimi tuʻufaʻatasia ma isi auala o togafitiga.

Lagolagoina togafitiga o faʻafitauli o le paʻu faʻaalu le vaitaimi atoa talafeagai e toe faʻaleleia ai le tumau o le hormonal.

  1. Togafitiga o le mamago seborrhea amata i le togafitia o le paʻu ma fualaau faasaina, sili atu ile lua gaioiga - antiseptic ma antifungal.
    O le mafuaʻaga o ia togafitiga o le faʻamamaina lea o le toe gaosia o le fora, lea, ma le faʻapaleniina o hormonal, e faʻateleina faʻateleina faʻateleina i luga o le paʻu, mafua ai le faʻaletonu o lona tulaga.
  2. Ole vaega lona lua ole togafitiga ole a faʻamamaina ai le faʻafitauli ole togafiti. Mo le faʻataʻitaʻiga, salicylic o suauu ma se aʻafiaga e mafai ona faʻaaogaina.

Seborrhea o loʻo i luga o le mata ua togafitia lelei i se vailaʻau antiseptic - Fucorcin, o loʻo iai lona antifungal meatotino.
Mo togafiti, se felanulanuaʻi fofo o loʻo faʻaogaina e fufulu ai le paʻu o foliga ma i le tuaoi o lauulu tuputupu aʻe, i tua o taliga, i le taeao, pe a ala.
Sili atu ile faʻatasi ile aso, ua le manaʻomia le faʻaaogaina ose sui sooupu, aua ua faʻamamaina le paʻu atili.

Pathogenesis o le faamaʻi

Seborrheic dermatitis e le gata i foliga matutu. E i ai foi suauu ma fefiloi. O lenei faʻavasegaga e faʻalagolago i le tutusa o sebum, lona aofaʻi ma faʻailoga vaaia o le faʻamaʻi.

Ma le mamago seborrhea o le ulu, o le sebum e matua mafiafia ma mafolafola. Ona o lenei, lona ulufafo atu i luga o le paʻu e faigata. I le sebaceous glands, e mafai ona tupu ni pu, o le faʻaiuga o le tulaʻi mai o fulafula. E pasi i le laualuga o le paʻu, salalau iina. O le fofoʻeina ma le mumu e mafai ona aliali mai ile foliga, ua ma le afaina ai o vaega tetele ole tino.

Taua! E toatele tagata e manatu e paʻu le paʻu ona o le le lava o le susu, o lea latou amata ai ona latou faʻaaoga oloa e faʻasusuina ai le ulu ma le laulu. O lona iʻuga, o le faʻaletonu ua atili ai ona leaga.

Vaʻai i foliga, e foliga mai o selaceous glands e lē lava le gaʻo. O le mea moni, o lona tumau tumau avea matua mafiafia, o lea e le mafai ona alu i fafo i lava aofaiga, glands pupuni.

Togafitiga o mamago seborrhea o le maila e tatau ona amata i le fuafuaina o le mafuaʻaga. O le mea lea, e manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi fomaʻi faʻapitoa dermatologist.

Faailoga ma faʻaaliga

Mamago seborrhea o le uluulu ei ai uiga iloga e ese mai isi ituaiga o seborrheic dermatitis.

  1. Ogaoga peeling. Talu ua le lava le gaʻo o le paʻu, ua alu le faʻaluʻega ma amata ona vavae. Afai o le amataga o auga e ono pei o le susu, ona faʻatasi ai lea ma le alualu i luma o le faʻamaʻi, o sela oti na ufitia le ulu i se manifinifi manifinifi paʻepaʻe-lanu samasama. E le gata i le maʻilaʻulu, ae o le ua ma le foliga.
  2. Sasa. O le paʻu i luga o le ulu e fuluʻi i taimi uma. O le mamafa o le paʻu e puipuia ai se tagata mai le ola masani, e tupu ai le le manuia, o ia lava. Ona o le maosiosia, tisini laiti maʻau ma manuʻa, vaega o fula sosolo atu atili. O vaega flakia e siosiomia e se afi mumu. E le mafai ona malolo ia papala..
  3. Lauulu. Ona o le pupuga o le sebaceous glands, o folo o laulu ma lauulu i se tulaga lautele e le lava le maua o taumafa. Ua avea ma matutu, maʻatiʻati, ma faʻamaʻi le timu.

Faatasi ai ma le mamago seborrhea, e le gata o le ulu, ae o loʻo mafatia foi le lauulu: latou ua leiloa, leai se ola, o lo latou leiloa toaga tupu

Taunuuga o le faamai

Seborrheic dermatitis o le uluulu e tatau ona togafitia e se tomai faʻapitoa. E ui lava e le lamatia le ola le faamai, e tele taunuuga:

  1. Tagata le saogalemu. Soʻo se paʻu faʻamaʻi e afaina ai foliga, ma o manatu faʻapitoa o isi e mafua ai ona nana e se tagata ona foliga ma lona tino.
  2. Mafaufauga le lelei O se faʻaiʻuga lea o le palakalafa muamua.. O se le mautinoa le tagata e mafai ona avea ma tagata le mautonu, psychosomatic faaletonu tuputupu ae. Ole ogaoga o ituaiga o dermorritis ole seborrheic e manaʻomia e le gata ile fesoasoani o se dermatologist, ae o le fautuaga a le fomaʻi.
  3. Lulu. O le tele o lauulu e mafai ona faʻaosofia ai le foliga mai o pulu laʻau ma le leiloa atoa o lauulu.

O le aesthetic itu o seborrhea e taua tele: soʻo se paʻu paʻu o se mafatiaga tele lea mo se tagata, talu ai o foliga vaaia e mafai ona soloia isi. O le umi ona tupu le faʻamaʻi, o le leaga foʻi o le tulaga o le paʻu ma lauulu.

Dermatologist togafitiga

Togafitiga o mamago seborrhea o le maila e tatau ona faia i lalo o le vaʻavaʻaiga o se fomaʻi faʻaaogaina metotia lavelave. I le amataga, e manaʻomia ona iloa tonu le mafuaʻaga o le faʻamaʻi ma le pathogen. Mo lenei, auiliiliga auiliili ua tofia. Faʻatalatalanoa ma se endocrinologist, gynecologist po gastroenterologist ono manaʻomia.

Ina ua maeʻa ona faʻaalia mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le mamago seborrhea o le mea e taʻu ai le ulu, o le fomaʻi e faʻatonuina le togafitiga talafeagai. E aofia ai ma vailaʻau mo faʻaaogaina totonu, faʻapitoa foʻi ma shampo, e tatau na suia i mea masani a le tumama.

Faitau foi le tusitusiga "Togafitiga o berminyak seborrhea o le ulu '" luga o lo tatou portal.

O le physiotherapy o se mea sili ona lelei mo le toe faʻaleleia o le tulaga o lauulu i togafitiga faigata. Ua faʻasolosolo toto, ua maua e le lauulu se soifua maloloina ma le matagofie. Mafai ona faʻaaogaina fofo, darsonval, mesotherapy, ultrasound, laser.

Manaʻomia le faʻaaogaina o antimycotics, e faʻatatau i le faʻaumatia o fungi (ketoconazole, fluconazole, etc.). E tutusa ma vailaʻau e poloka le toe gaosia o le microflora pathogenic, e taua le toe faʻaleleia o le masani ai le totoga o galuega, faapea foi ma le paleni hormonal. Antihistamines (Cetrin, Loratadine, Claritin, ma isi mea) e faʻaaoga e tau ai le paʻu o le paʻu.

E manaʻomia e le tagata le faʻatinoina o se meaʻai faʻapitoa, faʻaalu se taimi i le ea fou, ma faʻamalosi ai le tino. O ia puipuiga puipuia ole a fesoasoani e aloese ai mai le toe foʻi.

Faufautua! E tatau lava ona i ai sau moli e teteʻe ile seborrheic dermatitis (Nizoral, Sulsena, Friderm zinc, etc.) i luga o le fata i totonu o le faletaele ma faʻaaoga i le masina e tasi e puipuia ai le toe faʻamaʻi o le faʻamaʻi.

Ina ia faʻaitiitia le seborrhea, o loʻo faʻaaogaina fofo vailaʻau. E oʻo lava i fomai ua latou fautuaina le fufuluina i le tar fasimoli, zinc ma le sulfur o vai. O nei tupe faʻaleleia atili ai le tulaga o le paʻu ma le lauulu, e mafai ona faʻaogaina e aunoa ma le afaina ai i le soifua maloloina o se profilaks.

Ina ia mafai e le dermorritis seborrheic ona faalavelaveina oe ma tagata o lou aiga, e tatau ona e faia e le aunoa faia se atoa suʻesuʻega o le tino, mataituina le tulaga o le hormonal talaaga, ma aloese mai le popole.