O faʻafitauli

Dandruff e le gata o le le mautonu i le mafaufau

Ile tele o tagata, ole pala e tupu ile tupu o le laititi (afai e te matauina le alu teteʻe ile tamaititi aʻo leʻi talavou, matou te fautua ia oe ia vave fomaʻi se fomaʻi, e ono faʻailoa mai ai se sili atu ogaoga faʻamaʻi). I le taimi o le talavou, o le tino amata ona gaosia tele testosterone. O lenei hormone e afaina ai le tuputupu ae o lauulu ma e mafai foʻi ona afaina ai le sebum gaosia. Sebum o se gaʻo gaʻo e puipuia lo tatou ulu mai meaola ninii. Ae ui i lea, o le tasi meaola e suia mo le ola mai sebum (o se fung e pei o Malassezia). O lenei microorganism gaosia le oleic acid, e tui i totonu o le ulu, mafua ai le faʻatupuina o le pito i luga, ma o lenei mea e mafua ai le faateleina o le liua o paʻu sela.

E pei ona tatou iloa uma, o lo tatou paʻu e aofia ai sela oti sela e fausia i le basal layer o le epidermis ma lemu agai i luga o le paʻu (ona o le mea moni o mea fou fou e fananau i lalo o latou e suia mea tuai). I le taimi lea, latou te faʻamago, faʻamama ma keratinized (manino, manifinifi, le vaaia i le mata). Mai le paʻu, o toega o sela e feʻaveaʻi pe a paʻi i lavalava poʻo aʻo taele. O le vaitaimi atoa faʻafouga tumau pe tusa o le 25-30 aso.

Ae a faʻapea e faʻaititia le taamilosaga i le 7-10 aso, e leai se taimi e puipuia ai sela (e tele le vai o loʻo iai) ma o le a faʻapipiʻi. Faʻalatalata atu i le laualuga o le paʻu, latou pipiʻi faʻatasi ma fai ni paʻepaʻe paʻu paʻepaʻe mataga e ono mafua ai le vevela. I lenei tulaga, o le uluulu e le tatau ona i ai le mumu, fulafula pe toto.

Ituaiga o Lemalu

Lua ituaiga o maʻilili ua iloga faʻalagolago i le ituaiga o le ulu:

Mamago le susu - aliali mai o se faʻaiuga o le le lava le faʻamamaina o le ulu, faʻaititia le sekum. O le fala e ufiufi atoa le uluulu ma lauulu. O foliga o lea ituaiga fomaʻi ua fesoʻotaʻi ma le faʻagaioia o le faʻamoe, lea, faʻatasi ai ma le puipuia lelei, amio lelei. Peitaʻi, afai e te faʻaletonu le meaʻai, faʻateleina le mafaufau ma le faʻaitino o le foma, e faʻagaioiga O le iʻuga, o le faʻataʻitaʻiga vave ona faʻaavanoa ma o se tele o flakes ua fausia, o lona aofaʻi e avea ma matauina. I lenei mea, o le fua e faigofie ona alu ese, pa'ū i luga o lavalava, ma filogia ai le lauulu. Faailoga o: mamago, magaugofie, manifinifi, ma vaeluaina lauulu.

Gaʻoa fefete - e aliali mai o se taunuuga o le malosi galue a le sebaceous glands. Ona o le sebum, o se pipii, faʻapipiʻi faʻapipiʻi o loʻo avea i luga o le ulu e le faʻatagaina ai le ea e fealuai, tapuni pori, mafua ai le vevela ma faʻaoso le iʻuga o neura. O κεραatinized sela faʻapipiʻi faʻatasi ma le tasi ma le isi, fausia fulu tetele lapoʻa i gaʻo, latou faʻamalosia latou te le exfoliate, ae pipiʻi mausali i le ulu.

Ua vaevaʻa le gaʻo gaʻo ile 2 sili atu i lalo ole pepa: mafiafia ma suavai. I le fefete mafiafia mafiafia o le pupula o le paʻu faʻamalosi ma faʻaititia, o gutu o le sebaceous glands faʻalautele. O le epithelium ua teena, ua tumu i le sebum, ua pupuni ai le auala i luga o le sebaceous glands ma se comedone, o le pu nifo, ua faia. A oʻo i fafo, se mafiafia sebaceous mass ua tatala. Na faʻamauina foi ile faʻamaʻi mafiafia mafiafia o le suka lauulu ua malo ma malo malo.

I le susu suavai susū 'ua pupula mai le paʻu ma pei o se moli moli (faʻatele ai pori),' ua faʻasaʻolotoina le lapoʻa mai sebaceous glands. O le laulu e matua uʻumi ma pipii i fusi, e peiseai ua suauu ma ufiufi ma samasama sisina e fetaui faʻatasi. E mafai ona aliali mai a papala i luga o le maʻila ona o le mea moni e faapea, o le sebaceous faalilolilo suia ana vailaau, leiloa ana sterilizing galuega.

O sea vaevaega e manaʻomia mo le tofiaina o le saʻo togafitiga, talu ai mafuaʻaga mo le faʻaalia o ituaiga o ituaiga eseese.

1. Manatua o le ituaiga Malassezia. O le tele o tagata atamamai ua matauina o le mafuaʻaga autu o le folo o le fefete fungi o le genus Malassezia, o loʻo faʻamalosia le ufiufi atoa o le paʻu o se tagata, aemaise o le ulu. O nei taliga ua faʻavasegaina o lipophilic microorganism e fafaga sebum. I lalo o tulaga masani o le soifua maloloina, e le faʻaalia e fungi lo latou iai ma e leai se faʻaletonu. Ae i le faʻaletonu o le tino, latou te amata faʻateleina malosi, mafua ai le fulafula ma le mageso. O lo latou tele aofaʻi e mafua ai le faʻavavevaveina o le paʻu faʻafouina gaioiga, lea e mafua ai le faʻatulagaina o le pili.

O mafuaʻaga o le televave o le faʻatupulaia o maʻi e le o iloa, ae ua iloa le mafuaʻaga o se tele o gaʻo o loʻo i ai lea latou faʻatoʻa faʻateleina:

- O le taimi o loʻo faʻaletonu le metabolic e mafua ai le faʻaletonu o galuega a le sebaceous glands (seborrhea) poʻo le siama i le fungus, ma e masani ona o le taimi e tasi i le taimi e tasi.

- Hormonal suiga i le taimi o le talavou, i le taimi o maitaga ma menopause. E tupu lenei mea ona o le le paleni i le va o le androgens (male hormone) ma le estrogens (fafine hormone) agaʻi i le muamua,

- E le lelei le meaʻai ma ai le tele o suka ma meaʻai gaʻo

- Faʻafitauli i le faʻaogaina o faʻamalologa, faʻamatalaga o le faʻamaʻi o le gastrointestinal tract

- Faasologa o taimi e aʻafia ai, faʻamaʻi bronchopulmonary

- E le lava vitamini (aemaise A, C, B, Zn (zinc))

- Faʻafitauli o le neula, pei o Parkinson's faʻamaʻi,

- Le mautonu i fungi. Tagata e i ai le ita tele i fungi e foliga mai e foliga mai seborrheic dermatitis. E toʻatele na matauina o lo latou tulaga alualu i luma i le mafanafana vaitau ma atili leaga i le taumalulu. O le mafuaʻaga mo lenei mea o le le lava o le la, e faʻatamaʻia ai maʻa.

2. Mamago kulimi. O se tasi o mafuaʻaga o foliga vaaia o le susu, aemaise lava i taimi o le tau malulu, pe a malulu le auala, ma fale matutu o loʻo iai le ea malulu. O flakes ua aliali mai mo lenei mafuaʻaga e masani na laʻititi ma gaʻo ai. E foliga mai, i isi vaega o le tino o le a iai faʻailoga o le matutu, pei o lima ma vae.

3. Tofi faʻatonuga (fausaga faʻapitoa o le paʻu ma lona faʻaletonu).

4. Allergic tali i puloupe sili atu i mea na latou suʻiina (e tele taimi i taugofie synthetics).

5. Lelei lauulu lauulu:

- seasea fufulu lou lauulu. A e le masani ona fufulu lou lauulu, suauʻu ma le sela e mafai ona faʻaputuputu, mafua ai le susu.

- Mausali atu i lauulu tausiga oloa - faʻafesoʻotaʻi dermatitis. O nisi taimi faʻapitoa i mea faʻapitoa poʻo fulufulu mata, aemaise lava paraphenylene diamine (PPD), e ono mafua ai mumu, mageso, ma paʻu ole papala.

- Fai soo lauulu lanu ma perm

- Afai e te le ofuina se pulou i le vaitau malulu, ma faʻapea foʻi pe a fai o loʻo ofuina mo se taimi umi, suia le microflora o le uluulu.

- O le fufuluina tele o lou lauulu pe faʻaaogaina se tele o mea teuteu gaosiga (varnish, gels, ma isi) e mafai foʻi ona faʻaosofia ai le ulu, ma mafua ai ona susu.

6. Nisi o le paʻu faʻamaʻi. E pei o le psoriasis, eczema, e mafai ona tupu ai le susu. Seborrheic dermatitis - e sili atu le ogaoga o faʻamaʻi nai lo naʻo le alu i luga, mativa, ua matauina i luga o le paʻu, ae i le taimi lava e tasi, o le paʻu o le gaʻo, mumu, mimita. O le mafuaaga mo lona foliga mai o le fungus Malassezia furfur. E afaina ai e le gata i le uluulu, ae o isi vaega o le tino o loʻo i ai le tele o sebaceous glands, e pei o laulu mata, i itu o le isu ma tua o taliga, i lalo o le fatafata, i le puaʻi, ma i nisi taimi i le vaega o le keti. Psoriasis. O lenei paʻu faʻamaʻi mafua ai le faʻaputuputu o sela oti ua faʻatupuina le mafiafia, lapoa fua na masani ona faʻaalia i luga o tulivae, tulilima ma ogalaau, ae o isi taimi i luga o le ulu.E faigata tele e iloagofie mai seborrheic dermatitis. Ekimema. Afai e te maua lenei faʻamaʻi i soʻo se vaega o le tino, ona mafai foi lea ona aliali mai i luga o le ulu, mafua ai le tulaʻi mai o le maʻilili.

8. Nisi nisi mafuaaga - i le maea ai o se fatu oso, stroke, chemotherapy.

O se suʻesuʻega o le HIV na faʻaalia ai o le 10.6% o tagata e maua i le HIV e maua i le palapala, lea e fesoʻotaʻi ma le vaivai o le tino puipuia.

9. Ose mea 'ai - O nisi tagata poto faapitoa finau e faapea o tagata e le lava ona 'ai meaai e aofia ai zinc, B vitamini ma nisi ituaiga o gaʻo e sili atu ona matamataina.

10. Ulaula ma ava malosiai ona i ai se aafiaga le lelei i metabolism, o le solia lea e mafua ai le atinaʻeina o le fungus.

Auga o Maʻimau

Ina ia malamalama e te maua i le meaʻai, e le tatau ona feutagai ma se fomaʻi. E mafai ona e faia oe lava. A e vaʻai i ni faʻailoga paʻepaʻe paʻu i luga o le tumutumu o lona uiga, o lona uiga la e iai lou taʻimata.

A oe lava ia togafitiga, pe a fai i totonu o le 2 vaiaso le tulaga e le toe lelei, pe afai, i luga o le ulu, e iai muamua ni mumu mumu fua, ona tatau lea ona e vaʻai i se dermatologist poʻo le trichologist. O le fomaʻi o le a iloa ai le faʻamaʻi e ala i le vaʻai i le ulu; e masani ona le manaʻomia ni suʻega mo lenei mea. Ina ia faʻamaonia le faʻaiʻuga, o le a suʻesuʻeina e le fomaʻi le mumu, lanu, le fua o le mea e leaga ai le ulu mo le ulu. Lea o le a fesoasoani e foia isi faamai o le papala. Ile taimi ole suʻega, e tatau ona e taʻuina i le fomaʻi le auala na e vaʻaia ai lou lauulu ma mea e faʻaaoga ai au mea na e faʻaaogaina. E faʻapea foi ona iloa e le fomaʻi le i ai o se siama (pei o le mama). Mo le mautinoa sili, paʻu ma lauulu faʻataʻitaʻi e mafai ona auina atu i le fale suʻesuʻe mo le suʻega.

Peitaʻi, e mafai ona fai se faʻaiuga sese, aua o faʻailoga o le maʻilili e foliga tutusa ma isi faʻamaʻi.

Faʻafefea ona 'eseʻese matemate mai isi faʻamaʻi

Ina ia malamalama pe o le faʻailoaina o lenei, poʻo se isi faʻamaʻi o le paʻu, oe manaʻomia le faʻamasani i le autu iloga iloga o isi faamai. Dermatitis - O le toe faʻatumu lea o le uluulu, lea e faʻaalia e le mumu ma le vavaeina. Itutino mafai ona aliali mai ile amataga. Seborrheic Eczema - O le mea lea o le dermatosis umi, e oʻo ma le mumu o le ulu, tino, foliga (i tua o taliga). O le faʻamaʻi e faʻateleina i soʻo se maʻi ma i le taimi o popolega, ona toe mou atu lea. Sili ona maua i tagata matutua. Psoriasis - O le faʻamaʻi lea e le gata i luga o le ulu, ae faapea foi i tulivae, tulilima. O le siliva siliva e ono maua mai i luga o le ulu, maʻi, mumu ma se foliga malamalamaʻaga aliali mai. O lauulu e mafai ona amata paʻu 'ese. E alu pea le faʻamaʻi i le popole. Micosporia O se faʻamaʻi pipisi e faʻamaʻi e mafai ona pipisi mai le tagata i le isi tagata. Pink scaly mata ma le manino outline foliga mai i luga o le ulu, ulu amata ona paʻu i fafo i le lesion.

Dandruff Mea Moni

- le pepese e le faʻamaʻi, o lona uiga, e le faʻasalalauina ae le pipisi

- seasea faʻaalia i tamaiti,

- masani ona amata i le talavou ona o hormone,

- e le moni le manatu faʻataʻitaʻi i tane nai lo fafine. O aliʻi ma tamaʻitaʻi e 20 i le 40 tausaga le taimi na maua i le palapala e toetoe lava tutusa,

- O tagata pe a uma le 50 tausaga toetoe a le o mafatia i le mativa.

- e leai se fesoʻotaʻiga i le va o le tau ma le susu, ona e faʻafetaui foʻi tagata i le vevela ma le malulu, faʻatasi ai ma mea matutu ma susu.

- afai e te maua le susu, o lona uiga o loʻo i ai le taliga i luga o le ulu, ae le o le mea moni o le mafuaʻaga sili lea mo le faʻamamaina o sela, na tupu mai le faʻasolosolo ona o le soli i le tino.

- vaaia vaʻaiga pei o paepae paʻepaʻe,

- pe a iai le faʻamati, faʻaopopo le siʻitia o le seleni feaveaʻi matauina,

O se faʻafitauli teuteu, ae leʻo se fomaʻi,

- loto malie i faʻasaʻoga, togafitiga.

Mo faʻamanuiaina manuia, e tatau ona iloa tonu le mafuaʻaga moni o le folo.Afai e le mafai ona faʻatuina se faʻafitauli o le mafaufau e afaina ai, o lona uiga, o le mea muamua e tatau ona fai, o le faʻatonutonuina o le pulega o le aso ma suia auala mo le tausia o le ulu ma le lauulu. Lalo o fautuaga e tatau ona mulimulitaia i le taimi o togafitiga.

Fautuaga

1. Fufulu lemu lau lauulu ao le i fufuluina. Na o ia lava o le a faʻaitiitia ai foliga o mativa, aemaise lava e faʻatatau i le feololo ma le vaivai o tikeri o le faʻamaʻi.

2. Aua le faʻamamafa, faʻamaʻi pe maosia malosi lou ulu, o lenei e ono atili faʻaopopo ai foliga vaaia ole susu.

3. Faʻaaoga vai suamalie e fufulu ma fufulu ai.

4. Fufulu lou lauulu a o pala.

5. E sili atu le le faʻaogaina o se fulufulu 'ulu.

6. Afai e te faʻaogaina mea teuteuina oloa, aua nei galo e fufulu ese i le po.

7. Aua le uuina lauulu fufuluina mo se taimi umi i lalo o le solo.

8. Faʻatasi i le vaiaso, fai se maso ile ulu.

9. Faʻaaoga le kulimi mo le faʻamamalu masani.

10. Faʻamaʻi le selu ile togafitiga. E fautuaina foi e tapeina pe suia se pulou, pulou ma isi pulou.

11. Faʻatapulaʻa le faʻaoga o meaʻai falai, manogi ma gaʻo.

12. Faapea meaʻai e tele i meaʻai B ma meaʻai i lau meaʻai.

13. Afai e solia le paleni a le vai, inu le tele o vai (lauti, minerale vai, vai inu).

14. Faʻaaoga se selu e faia mai i laʻau masani ma suia i le 2-3 masina, ona o le laʻau e faʻamalo lelei le gaʻo.

15. Faʻaaoga oloa e tausia ai lauulu o loʻo i ai vaega fulufulu. Lelei aoga togafitiga togafitiga e aofia ai le faʻamalama ma le kulimi. Sao mai le loimata i le tau faʻatatau i le taliga, ma o le kulimi e faʻamama ai le susu, o loʻo faʻamalolo, ma faʻafailele le ulu.

17. Afai e i ai oe faʻamaʻi e tau atu ai i le pamita, ma fofo vailaʻau fofoa e le fesoasoani e taulimaina, fautuaina ai le faia o se faʻataʻitaʻi physiotherapy.

Faʻafefea ona togafitia le susu

Antifungal sooupu i foliga o laupepa ma kulimi ua faʻaaogaina muamua mo le togafitia o le susu. Ae a faʻapea e te faʻaaogaina naʻo le shampoos e aunoa ma togafitiga i totonu, e le mafai ona e faʻatali mo le iʻuga manaʻomia. O mea ia e tatau ai, o meaʻai lelei, togafiti o faamaʻi o le endocrine, faʻafefeteina o ala o le tino, aveese o mea o loʻo maua e le tagata lava ia maʻi.

Afai e aliaʻe le laʻei ile mafuaʻaga o meaʻai ile tui, le aofia ai ma mea ai e ono mafua mai ile mai tui ma inu vailaʻau antihistamines (antiallergic).

Faatasi ai ma le tele o gaioiga o le sebaceous glands (o se faʻafitauli ma se mea e tupu mai ai i tua), e faʻaaoga le fualaau metionine.

O vailaʻau antiandrogen e faʻaititia ai le gaioiga o le sebaceous glands e mafai ona faʻatulagaina mo le togafitia o le berminyak seborrhea. O se tasi o ia vailaʻau o Diane-35, peitaʻi e faʻaogaina lava peʻa faʻatonu e se fomaʻi.

Mafuaaga o Lemalu

E le afaina poo le a le ituaiga laulu ei ai se tagata. E mafai ona suamalie, matutu pe masani. Dandruff mafai ona tupu i so o se taimi.

E avea ma mea e faʻaopopo ai faaosofia le fausiaina o le alu ta. Peitaʻi i tagata matutua, e maua le sebum i ni vaega laʻititi, o le mea lea e le aliali ai fua paʻepaʻe.

Vitamini ma Faʻaopoopoga mo le Togafitiga o le Dandruff

Ina ia faʻaopopo le puipuiga ma faʻaleleia ai le metotia metabolic, vitamini ma meaʻai faʻaopoopo o loʻo iai le selenium, zinc, ma le sulfur.

Taua gaʻo taua

- vitamini E (80-120 IU i le aso)

- vitamini B6 (6 mg i le aso),

- vitamini B12 (9 mcg i le aso),

- niasin (1000 mg i le aso),

- Vitamini A, Aevit (10,000 IU i le aso),

- "Selenium-Spirulina" (1-2 capsules i le aso),

- lecithin, (1200 mg i le aso),

- Faaopopoga aofia ai meaai taumafa,

- calcium-aofia sauniuniga (1000-1500 mg),

- sauniuniga o loʻo iai le magnesium (750-1500 mg),

- Zinc-aofia sauniuniga (50 mg 2 taimi i le aso),

- potassium-o loʻo i ai tapenaga (500-1000 mg),

- suauu pulu lino (1 kulimi. L. I le aso),

- bioflavonondas (100 mg),

- immunomodulators (meli, pollen, royal jelly, lycopid, echinacea).

- "Beta-carotene" (1-2 capsules i le aso) /

I fale talavai e mafai ona maua le tele o vitamini complexes. O le sili ona aoga o:

Faʻamaʻi e faʻatupuina ai foliga o le susu

Afai tatou te tago i faʻamaumauga, ona manino loa lea tagata uma lona lua matauina le susu a itiiti i le tasi i le olaga atoa. E tupu i maʻi nei:

  1. O le lē mautonu mo neura. Ole vaega tele lea e aofia ai le manava umi ole manava, lea e maua ile tele o pule, faanoanoa male atuatuvale.
  2. Gastrointestinal maʻi, pei o le manava maʻi ma gastritis. Faamai o le ate ma duodenum.
  3. O faʻamaʻi taugofie e pei ole cystitis ma le urethritis. Faamai o fatugaʻo ma alatoto.
  4. Paʻu faamaʻi. Dandruff foliga mai atopic dermatitis ma eczema.
  5. Faʻamai o le endocrine system.

O foliga foʻi o le mea e le mafai ona faʻaigoaina o se mea teuteu faʻalemafaufau. E mafua mai i se faʻataʻitaʻiga o le maʻeleʻele i le pito i tua o auala faigata o loʻo tupu i totonu o le tino.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, nutrient e le lelei جذب, o lea e le maua e le paʻu le aofaʻi e tatau ai o gaʻo suka o vitamini ma minerale. E mago, amata ona vavae ma mumu. I le tulaga lea, e faigata ona e alu ese ia oe lava le taاندolo. Oe manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi le gastroenterologist.

Dandruff ua faia ma dysbiosis ma hypovitaminosis, o lea e aoga e ave vitamini-minerale complexes, lactobacterin ma isi vailaʻau mo le tino. E tatau ona tusia e se fomai.

Le paleni

O gaʻo maʻai faigofie, suamalie ma suka e faʻatupuina ai le papala o le papala ma fesoasoani ai i foliga o meaʻai. Le mea moni o nei oloa faʻaosofia le gaosia o le inisalini. O le hormonal background e fesuisuiai, o lenei vave afaina ai le tulaga o le paʻu. Sopoia mai gaʻo ma falai meaʻai, keke ma isi suamalie suamalie mai le lisi, oe mafai, pe a fai e te le o puleaina le paʻu flaking tulaga, le itiiti ifo faʻafitia le tulaga.

Dandruff Togafitiga Metotia

Ina ia mafai ona aveeseina le le mautonu, e aoga le faʻaaogaina o fale ma fale teu faʻapipiʻi ma siama. Aua le faatali mo se mea vave!

Fesoasoani lelei fuamoa fufulu: 1 fuamoa e tatau ona sasaina i totonu o se palu, fefiloi 1: 1 ma yogurt masani. O le paluga e tatau ona faʻaogaina i le uluulu, pupuni lauulu i se selofane ata tifaga. O moa fuamoa e iai vitamini, minerale, ma lecithin. E i ai a latou aoga aoga i luga o le paʻu, aveese le ita. O le faʻamoe e fufulu ese ma le malulu vai.

Enaena falaoa ufimata faʻamamaina ma le atoatoa le ulu, o le mea faafefete e faʻamago ma mago le laulu e ola maloloina ma lauulu. E tatau ona tipi i lalo se fasi falaoa, ma sasaa le vai faʻafefe. E tatau ona malulu le paluga i le pe tusa o le 50 C. O le gruel e sulu lemu i totonu o le lauulu, ma le fulufulu mata. Fufulu le faʻapipiʻi i le vai mafanafana, e leʻo se mea e te manaʻomia. E le tupu se vaisu, o lea la, o le falaoa 'ai mo le togafitia e ono faʻaalu ai le palapala.

Ia sologa lelei le solo moila. O le oloa e aofia ai folika acid, choline, lactic acid ma porotini. Folic acid galue o se aneti-inflamasi, choline galue i le sebaceous glands. Lactic acid ma porotini o loʻo maua i le yogurt faia le soifua maloloina.

O le oloa faʻapipiʻi i le lauulu i se laʻititi faʻamafanafana foliga, teuina mo le itiiti ifo 40 minute, ma fufulu ese faʻaaogaina lea o se leisa solo. O le ufimata e tatau ona faia faʻalua i le vaiaso.

Faatasi ai ma faʻafitauli ogaoga, o trichologists faʻatuina ni vailaʻau mo togafitiga. O le vasega mai le 2 i le 6 vaiaso, pe a maeʻa le togafitiga, e mafai ona faʻaaogaina le faʻaaogaga tasi i le vaiaso mo ni puipuiga. Ua faʻaoga le faʻapipiʻi, faʻapipiʻi ma tuu mo le 10 minute mo le faʻaalia. O le taimi tonu o loʻo faʻailoa mai i faʻatonuga. O le oloa e fufulu ese ma le tafe vai.

O kulimi nei ua faamaonia lelei i latou lava:

  1. "Dermazole" ma le Faalapotopotoga - O mea nei o vailaau, o le vailaʻau o loʻo galue ai le ketoconazole. E faʻaleagaina le taliga, puipuia le aliali mai.
  2. Aoga Sulsena faʻavae i luga o le salicylic acid. O le mea faigaluega e fesoasoani e faʻateʻa ai le aluʻese, ae o le a le faʻamamaina le mataga.
  3. Friderm tar faʻavae faʻamalosia le exfoliation.
  4. Bifona ma le bifonazole. O lenei kulimi na fasia le kulimi, e leai se vaisua i le kulimi.

Puipuiga faiga

Ole faʻavae ole puipuiga ole tumama, faʻafitauli ole mafaufau, aveese mea leaga. E tatau ona e fufuluina lau lauulu ia le sili atu ma le 3 taimi i le vaiaso. A filifilia shampoos, e tatau ona e gauai atu ia latou fatuga. Afai e aliaʻe le faʻamamafa mai lea taimi i lea taimi, togafitiga shampoos mafai ona faʻaaogaina mo le puipuia.

Tatau suesue le meaʻai. O fua ma fualaʻau aoga, o nati ma legum. Chips, o meaʻai vave, soda e tatau ona vavaeeseina mai le lisi o oloa.

Le soifua maloloina e le mafai e aunoa ma le filemu o le mafaufau. O le ogaoga o mafatiaga e i ai le leaga i le faʻaogaina o meaʻai, endocrine ma isi faʻamaʻi.

Faʻalavelaveina le sela faʻafouga gaioiga

I le averesi, o le sela sela ua suia e fou i aso uma 25 aso. E manino lava o le tuai vaega o le epidermis faasolosolo exfoliates, tuuina atu i le fou sela e agai i luga mai le basal vaega o le epidermis. Afai i le taimi o latou faʻatuina o le paʻu leai ni meaʻai, ae o se tupulaga fou o sela o le a le atiaʻe. Ole gaʻo ma mafolafola faʻapipiʻi faʻamalosi ile tasi ma le isi ma avea ma lauiloa i tagata uma pei o paepae paʻepaʻe.

Isi faʻaiuga, o le mea e tupu ai le folo, e mafai ona avea o le maʻi a le papala, ma faʻalavelavea ai le kelamin. O unicellular fungi ola i le paʻu paʻu paʻu, latou te le afaina i le tino, ae o oloa o latou malosi taua suia le pH taua o latou siosiomaga (gaʻo), lea e maua ai se vaega atoa o lagona le fiafia. Ua amata ona mago le papala, papala, ma paepae paʻepaʻe paʻu ese mai le paʻu, ua pupuni ai paʻu o le paʻu ma folo ulu.

Lelei lauulu lauulu

O le filifiliga i onapo nei mea faigaluega ma mea faigaluega mo le teuteuina o kapisi, valivaliina, sitaili ma mago le faʻapea e le mafai ona faʻaaoga i aso uma. Le masani ai le pisia, o le faʻaaogaina o gel ma varnish, faʻamago ma se fulufulu fulufulu, faʻasaʻo i le uʻamea ma curling curls i le curling iron, faʻapea foi ma le le saʻo lelei tausiga oloa faʻamago le uluulu ma lauulu, pori pori ma faʻafefea, mo se faʻataʻitaʻiga, gels ma mousses faia se ata mafiafia luga o le ulu. . O nei mea uma e ufiufi le ulu, lea e faʻaosofia ai se suiga i lona vai-lipid vaega.

Manatu ma le fiafia

O le atuatuvale faʻafitauli e masani ona afaina ai tino uma o le tino, talu ai ona o le faʻamaʻi o le totoga o le tino, le puipuia o le tino, ma faʻaitiitia ai le toto toto. E le gata i lea, o lagona ma le vaivai o le tino e masani ona tutusa faʻasologa, ina ia le lava taimi e maua ai sela e atiaʻe masani, lea, faʻatasi ai ma le faʻaititia o le malosi o le tino e faʻatagaina le fiva e faʻagaioi. Ua faʻaititia le Metabolism, o le paʻu laulu ma mageso, mafua ai le folo faʻatele ma sili atu paepae.

Hormonal suiga

O se suiga i le hormonal talaaga mafai ona i ai uma mafuaʻaga masani ma atonu o se mafuaʻaga o le aveina hormonal vailaʻau, tuʻufaʻailogaina vailaʻau. Lenei laʻua masani ona faʻamoemoe i suiga i tausaga, suiga faʻatonutonu, maʻitaga, ma isi.

A tupu le faʻamamafa, e aoga le iloiloina o mafuaʻaga mafuaʻaga o ona foliga mai - afai e le o fesoʻotaʻi nei ma le faʻavaivaia o le tino, le lava vitamini poʻo le faʻamamafa, lea e sili ona taatele, ona aoga loa lea o le faia o se suʻega hormone. E le aoga le faʻamoemoe na o le alu i luga o le maʻilili, aemaise pe afai e mafua mai i se siama fiva poʻo le i ai o faʻamaʻi - e aoga le amataina o se togafitiga e fetaui ma lona ituaiga ma manatu i faʻaoso tagata.

Ituaiga o seborrhea ma ona foliga

Faailoga masani o seborrhea o mea nei:

  • Le gaoia ma le gaʻo ma le mago pe mago ma malepelepe,
  • Sasa
  • Na oso le fiafia, mumu o le maʻilaʻulu,
  • O le lauulu e tafe tele
  • O le paʻu e matua itagia, o le mafuaʻaga o microtrauma, e faʻaopopoina ai le tulaga.

Le ituaiga autu o le fefete:

  1. Mamago - e mafai ona iloa i le i ai o tamai papaʻe paepae tele ile pito i luma o le ulu. O se tagata mafatia i le vevela - e te manaʻo e faʻailoa lou paʻu. O se ituaiga o faʻamaʻi o se mafuaʻaga o le faʻaititia o le gaosi oloa, aʻo le lauulu e malepelepe, matutu, e vaeluaina pito, o lauulu e paʻu malosi,
  1. Gaʻoa - o se faʻaiuga o le faʻateleina o sebum secretion I lenei tulaga, ova tele e suluia ai le pito i luga o le epithelium, o se taunuuga o le exfoliated sela pipii faatasi i lumps tele. O loʻo taofia e le fulufulu palaka mai le pala ma ufiufi le lauulu i le aso lava e sosoʻo ai, pe a uma ona fufuluina - lulu ia ufiufi mafolafola ma nenefu. O le gaʻo sela sela e mafua ai le paʻu ma le lauulu.

Faʻafefea ona vave ma faʻamalolo fofo seborrhea?

O le faʻamamaʻi ese mai o le aluʻeseʻe, e aoga le faʻatinoina o togafitiga, aua e masani lava ona tele itu e faʻaosofia ai lenei faʻamaʻi. Lenei auala o le a mafai ai ona e maua se tali lelei i le taimi muamua e aunoa ma faʻalautele le faʻaumatiaga o le seborrhea mo se vaitaimi le faʻavavau. E tatau ona malamalama o le faʻamamaina e le o se maʻi ese, ae o se faʻailoga e faʻailoa mai ai faʻafitauli i le tino e manaʻomia ona aveʻesea, a le o lea e le mafai ona faʻateʻia peeling.

Le faavae faavae o le togafitiga: tatau lauulu tausiga + maloloina maloloina:

  • Le itiiti ifo i le 2 lita o suavai e tatau ona taumafaina i le aso - o lenei mea e tatau ai e faʻaleleia ai le paleni vai-masima i le tino, o le vai e tatau ona leai-carbonated,
  • O meaʻai i aso uma e tatau ona mamanuina faʻalelei ma aofia ai le tele o mea taumafa e iai le fiber, vitamini, minerale ma masima. O meaʻai e tatau ona aofia ai fualaʻau, fualaʻau, aano o manu, iʻa, figota o manu, nati, fatu atoa ma falaoa,
  • E faʻatapulaʻaina le faʻatapulaʻaina o meaʻai pei o sauaga, ituaiga meaʻai tuʻituʻi, sosisi, masi ulaula, pai, manogi, mea manogi, kofe, ava malosi. Mea inu vevela ei ai se aafiaga tutusa,
  • Ia mautinoa e faʻamalosi le ulu - o lenei mea faʻamalosia toto tafe i le ulu, ma le lauulu ma le sela epidermal maua sili vitamini ma minerale, faʻaleleia le toto faʻamalosi toto faʻamalosia le aveesea o ua oti paʻu vaega,
  • I le avea ai o se tulafono, ma seborrhea, tagata o mafatia i ogaoga afaina tele ina ia le ulu le gutu, e aoga le faia o se auala o moisturising masks o le a normalize le paʻu-alkaline paleni,
  • E faʻasā ona faʻaoga ni uʻamea ma isi mea faʻapitoa e faʻaaoga ai le vevela. Ae o le seasea o mataupu faʻatagaina faʻatagaina o se lauulu lauulu, o le puna o le ea vevela e mafai ona tausia i le mamao o 40 cm mai le laina,
  • I le tau mafanafana, e tatau ona puipuia lau curls mai le tuusao susulu o le la ma ultraviolet leisa, i le taumalulu - mai i le malulu, mo lenei e aoga le faaaogaina pulou talafeagai faia o mea masani,
  • Mo le togafiti o seborrhea ma le puipuia o le laulu, faʻapitoa shampoos ua faʻaaogaina - e sili le tuʻuina atu le filifiliga o vailaʻau i tagata faʻapitoa, o lea e talafeagai le asiasi atu i se trichologist,
  • Afai e leai se vitamini ma minerale o le uluulu, ona faʻatautaia lea o le maso mo lenei le paleni.

O le a le mea e ofoina atu e vailaʻau faʻatau masani?

I le piggy bank of folk recipes, e tele mea aoga meafaigaluega e fesoasoani e faʻateʻa ai le aluese i taimi puʻupuʻu. Ole auala sili e faigofie ma aoga o tuʻuga o oatmeal, mustard, hop cones, beets, nettle lau. O le mea taua o le faʻauma o le vasega atoa e faʻaalia i fautuaga.A maitauina iuga e mafai ona iloiloina faatoa maeʻa 5-6 talosaga, o lea la, o le mea taua tele i le taua ma le seborrhea o se auala faʻaoga.

Ole a le mea e fai pe a oso mai le susu ole paʻu ile paʻu i lalo ole curls

Dandruff e masani ona taʻua o le fofola o se sili tele tele o fua o le vaega pito i luga o keratinized paʻu i luga o se vaitaimi umi o le taimi. I isi tulaga, flakes e ese foliga (lamellar, tubular, layered, ma isi) ma lanu (paʻepaʻe, samasama, siliva).

Dandruff o se faʻailoga o le faʻaleagaina o sebaceous glands.

Faailoga o le faamaʻi i luga o le ulu

O le isi igoa mo le maʻilili o le seborrhea, o lona uiga o le le lelei o le sebaceous glands, lea e mafai ai ona maualuga pe sili atu foi le aofaʻi o le secretion sebum secreted. O le mea lea, ua le toe maua ai le sapalai masani o le paʻu, faʻaletonu le teteʻe i le atinaʻeina o fungi ma meaola laiti, ua leiloa le mea lilo ona faʻamaonia meatotino, tulaga lelei mo le atinaʻeina o faʻamaʻi ua fausia. E masani ona faʻatasi ai ma le tataʻe ma le matuitui o le vevela.

Dandruff e masani lava ona o faatasi ma le vevela.

Mafuaʻaga o le faʻafitauli: faʻafitauli o le mafaufau ma le le paleni

I le 10-15% o mataupu, seborrhea e mafai ona atiaʻe i le seborrheic dermatitis, o le sili atu ogaoga o faʻafitauli masani.

  • Faʻasalaga o le sebaceous glands e mafai ona mafua mai i mafuaʻaga eseese:
  • Faʻasalaga i le galuega o totoga totoga, muamua le gastrointestinal tract.
  • Le talafeagai meaai, leai o vitamini ma minerale ma faʻateleina le manogi, maʻimau, soona masima aʻo meaʻai suamalie i le meaʻai.
  • Tupu.
  • Faʻafitauli o le mafaufau (faʻanoanoa, vaivai o le mafaufau) ma le mafaufau.

O le faʻamamafa e mafua mai ai le alu tete

  • O faʻafitauli o le hormonal ma le endocrine, e aofia ai ma mafua mai i le inuina o vailaʻau, faʻafitauli ma le laʻau o le tiroid.
  • Le amanaiaina mo le tagata lava ia.
  • Ina ia filifilia le sao ma sili ona aoga auala e togafitia ai, e tatau ona iloa le mafuaʻaga o le faʻafitauli. A leai, o le togafitiga e le maua ai se iʻuga pe maua se aʻafiaga puʻupuʻu.

    Ole togafitiga lelei e manaʻomia le iloa o le mafuaʻaga o le taetae

    Aisea e paʻu ai lauulu ma susu le susu

    Ina ia amata feagai ma le faʻafitauli, e manaʻomia le iloa pe aisea na amata ai le susu ma le laulu. Faʻalagolago i lenei, o le a avea ma malamalama o lona uiga e sili faʻaaoga e fofo ai le faʻafitauli. Lea, e mafai ona paʻu lauulu mo mafuaaga nei:

    1. suiga o hormonal uiga sili atu mo le fafine fafine,
    2. tofi tofi
    3. aveina ni vailaʻau malosi
    4. atuatuvale, atuatuvale,
    5. afaina malosi i luga o le lauulu (valiina, perm, faasaʻo ma se uʻamea)
    6. suiga taimi
    7. le talafeagai meaai, leai o vitamini ma minerale na e manaʻomia,
    8. faʻaletonu le mea o loʻo i totonu o le ulu.

    O mafuaʻaga o loʻo lisi atu i luga e mafai ona oʻo atu ai i le paʻu le lauulu o le ulu ma faʻatupuina ai le pulu atoatoa. Peitaʻi, i le amataga, e faigofie lava ona feagai ma le faʻafitauli o le paʻu i fafo pe afai e aveʻesea le mafuaʻaga o latou mea leiloa i le taimi.

    Ae mo foliga o fulufulua, mamai fulu ma mamago paʻu mafua mai i vaega eseese avea ma matua taua i totonu o mafuaʻaga.

    Lauulu ose mea ma Dandruff Togafitiga

    O le mea muamua e tatau ona fai pe a afu le laufatu ma le laulu e aliali mai o le suia o le vailaau. E faʻapea o se maʻi faigata tele, ae naʻo se faʻamama mata e i ai i le siulu. Afai, pe a uma ona sui le laupepa, o loʻo faaauau pea ona paʻu le lauulu, ma o loʻo faʻapea ona oso ma le mataga vaega o laʻei ile laulu ma laei, e tatau ona e ilia le faʻalogo ma saili se fesoasoani faʻapitoa.

    Suʻega faʻailoga

    Liliu ane i le falemaʻi, muamua ona faʻatonuina e le fomaʻi se faʻasologa o suʻega e iloilo ai le tulaga lautele o le tino ma vaʻaia mafuaʻaga o le folo ma le tulaʻi. I totonu o nei auiliiliga, o le sili ona taatele o:

    • suʻega toto lautele
    • suʻega o le paʻu o le toto,
    • auiliiliga mo le i ai o le serum iron,
    • auiliiliga o feusuaiga ma hormone tiroid,
    • trichogram
    • auiliiliga mo mea e taʻu o le papala i le papala.

    A maeʻa ona maua mai iʻuga o suʻega, ma iloa ai e le fomaʻi le mafuaʻaga o le faʻafitauli, e mafai loa ona ia amata togafitiga ma faʻatonu se fofo aoga mo le faʻamoe ma le leiloa lauulu.

    Vitamini ma minerale complexes mo lauulu tuputupu ae

    Afai o le faʻafitauli i le lauulu ma le pili e mafua mai i le le lava o mea aoga - vitamini ma minerale - o lona uiga, o le mea e sili ona faigofie ile faʻafitauli, o le faʻaopopoina o vaega taua ile tino.

    O loʻo fautuaina le ave o vailaʻau vitamini-minerale mo le lua masina, a maeʻa ona fai se malologa mo le fa masina. Faatasi ai ma se aʻafiaga lelei i luga o le tino, o le iʻuga e vave faʻaalia - o le fefete o le a le toe aliali mai, ma o le a amata ona maloloina ma pa'ū lauulu.

    Matau o le tele o lauulu e manaʻomia vitamini A, vaega B, zinc, selenium, sulfur, magnesium, iodine, calcium ma nicotinic acid.

    O nei vailaʻau e mafai ona faʻatau eseʻese, ae sili ai le inuina o vailaʻau lavelave, e aofia ai isi vailaʻau malosi e aoga mo le tino. I totonu o sili ona aoga lauulu tapenaga o Vitasharm, Evicent, Fitoval ma Perfect.

    Dandruff ma Fuluulu Tuputupu Ae Vailaau

    Ile umi o le taimi ile faʻatau tusi talavai Sulsen. O lenei vailaʻau e matua faʻamamaina ai le susulu ma faʻaosofia le tuputupu aʻe o lauulu. Ole gaosi ole selenium disulfide, e faʻaleleia atili ai le tulaga o le papala. Mo togafiti lelei, e tatau ona e faʻaaogaina le pe faʻalua i le vaiaso mo le tolu masina. A maeʻa le faʻafitauli, e mafai ona faʻaaoga Sulsenoy mo puipuiga mo le tasi le vaiaso, ma tasi le masina. A maeʻa togafitiga ma Sulsenoy, e mafai ona e faʻaaogaina le kulimi Stimulin.

    E masani lava, i le tele o gasegase, o le vailaʻau e le mafua ai le afaina o mea, ae o isi taimi e aliali mai afaina. I lenei tulaga, e taua le suia o le fualaau faasaina.

    O le isi vailaau aoga o le sulfuric oona. E i ai se antiparasitic ma antiseptic aafiaga ma mafai lelei feagai ma seborrhea ma le fefete. Faaaoga le 'ava oona i le ulu i le ulu. A maeʻa le lima minute o gaioiga, e fufulu ese le masima. Ole vasega ole togafitiga e tasi le vaiaso, ina ua maeʻa faia se malologa mo le aso e tasi.

    Afai e i ai se aʻafiaga le lelei i le sulfur o le suauu, e mafai ona e suia i le sulfur-salicylic poʻo le sulfur-tar.

    Vailaau antimycotic

    Afai o le faamai e mafua mai i le gaioiga o le fungus, ona faʻaalia lea i soʻoga faʻapitoa. O le faigofie o le auala e faʻaaoga ai se fulufulu teteʻe ile kulimi. I totonu o nei laupepa, Keto-plus, Mycozoral, Nizoral, Sebozol, Perhotal e aoga. Faatasi ai ma nei shampo, latou te fufuluina o latou lauulu faatolu i le vaiaso mo le lua masina, ina ua maeʻa maitauina le aafiaga o le sooupu togafitiga.

    Fofo togafiti

    Foliga vai mo le susu ma le lauulu leiloa foi aumaia se lelei taunuuga.

    E mafai ona e faʻaaogaina se aniani maso e faʻatatau ile burdock oil, vodka tincture of sophora, tincture o mumu mumu luga o le ava malosi, pala ai le calamus root, aloe sua. O faʻamatalaga auiliili mo nei oloa e mafai ona maua i luga o upega tafaʻilagi faʻapitoa mo metotia masani faʻafomaʻi.

    Ina ia faʻaitiitia le pa'ū o lauulu ma le faʻamati, e le gata e tatau ona faʻaaogaina se tasi o tupe o loʻo i luga, ae ia faʻalogo foʻi i amioga leaga - inu ava ma ulaula. O nei mea e aʻafia ai foʻi le tulaga o le ulu ma le laulu.

    O le a le mativa ma aisea ua avea ai lenei mea masani masani

    E filogia foliga faʻamalieina ma lagona o ia lava, ae pe a fai o latou soifua maloloina, ae, o le mea e leaga ai, ole pulou ma le leiloa o lauulu o se masani masani.

    O le mea moni, o nei manatu e lua e masani ona alu faʻatasi, e tusa lava pe le iloa e se tagata. O le a le mativa, pe faʻafefea ona e iloaina ma amata le togafitiga saʻo - matou tala o le a taʻu atu.

    Dandruff o se faamaʻi o le paʻu ma curls mafua mai i se fung, lea, pe a fai e leai ni fofo togafiti ua faia, e mafai ona taitai atu ai i leiloa o manoa, ma o le a baldness atoa.

    Ioe, ma le mama i fafo, o pili e mafua ai le tele o faʻalavelave, tausia o mea uliuli i lalo o se faasaina, faapea foi ma mafua ai le le mautonu faifai pea ma le tagata lava ia-masalosalo.

    O lenei mea ua maua mai ai ua vaevaeina i ni ituaiga se lua: ole uila ma le susu. I le mea muamua, o le exfoliated flakes fetaui lelei i luga o le lauulu ma e seasea mafai ona matauina foliga i luga o tauau, pulou poʻo isi nofoaga.

    O taimi uma lava ile selu, ole alu ile ta, e mafua ai ile paʻusisi ma mafua ai fegalegaleaiga le fiafia ma sebaceous curls. I lenei faʻaaliga, aluʻe le laʻititi ma le laulu e tasi le isi ma e tatau ona amata togafitiga.

    E i ai foʻi faʻamago matala, e na ona sasaa pei o le kiona mai le ulu, e aoga laʻititi le matau i luga o uʻu pe aveese le pulou. Togafitiga o lenei tulaga e le manaʻomia le sili atu loloto nai lo le faamatalaina i luga. Mo nisi auiliiliga, vaʻai le tusiga "Faʻaaogaina suauu burdock mo lauulu leiloa".

    Talu ai nei, na avea ai le pala lea na laʻititi tele ma e tele na mafua ai lenei mea, o lea la ile muamua faailoga o le pulu, e manaʻomia lou matua utagia le faʻafitauli.

    Ina ia iloa pe o iai le pala, e mafai ona faia se suʻega faigofie, e tatau ona e avea ma lou lima se manoa o lauulu e tusa ma le sefulu pe sili atu lauulu ma toso teisi.

    Afai e le sili atu nai lo le 3 lauulu tumau i le lima, ona leai lea o se mea e popole ai, ma afai sili atu, ona o lea o le taimi e faia ai gaioiga. Ae muamua e tatau ona e sailia le mafuaʻaga o le pala.

    O le mafuaʻaga sili mo le vave o le pala o se siitaga i le maualuga o le itupa o feusuaiga o androgens, e faʻaleaogaina ai le soifua maloloina o lauulu ma mafua ai ona leiloa. E faigata ona faʻaigoaina o le maʻi; ae, o se uiga o le tino ua tuufaʻasolo.

    O le isi mafuaʻaga o lauulu leiloa i tamaloloa o le popole soʻo. Afai e masani ona e maua le moe, popole, galue malosi, ona maua ai lea o le avanoa e maua ai se tamaʻi le leva aʻo leʻi leva le matua.

    O le mea moni o le taimi o mafatiaga o le lauulu tuputupu ae taofi, ma i nisi tulaga o le lauulu soo faigofie ona oti.

    Le tele o le lalolagi faʻaogaina anti-hair-loss oloa. A maeʻa, latou faitauina faitau 300 afe, lea e sili atu na i lo o isi vailaʻau.

    O lauulu e sili ona atagia mai ai le tulaga lautele o le tino o le tamaloa. Afai e iai se tasi i le tele o faʻamaʻi pipisi, ona foliga mai lea o le laulu e le mama ma faʻasolo malie lava ina leiloa lona malosi.

    Afai e amata ona leiloa lauulu lauulu, ona mafai lea ona e masalosalo le i ai o se afaina ai faʻafitauli, faʻafitauli ma le manava poʻo le goid thyroid gland, tonsillitis e oʻo lava i le faʻaumatia.

    E tele taimi, o le leiloa o lauulu e mafua ai feusuaiga faʻafeusuaʻi.

    I se faʻaopopoga, le le talafeagai o meaʻai, leaga o amio masani, o tau ma taimi e fesuiaʻi ai tausaga, poʻo korny e le talafeagai le tausiga o lauulu e mafai ona mafua ai le pa'ū oleulu.

    Mafuaaga ma le taunuuga

    O le mea muamua o le a faia e se trichologist o le suʻesuʻeina o mea o loʻo afaina ai ma le fesoasoani faʻapitoa o ata ma ata vitio e faʻasalalau atu faʻamatalaga i se komepiuta. O fua ma uiga o nofoaga na ua faʻasinoina o loʻo faʻasino i le faʻatonuga o faʻamatalaga.

    Ma na o le pau lava lena o le filifiliga mulimuli e faia e faatatau i le mafuaʻaga o lauulu leiloa ma le susu, ma togafitiga ua faatonuina foi.

    O mafuaʻaga pito sili ona taatele:

    E faʻafefea e le susu ona mafua ai se faʻafitauli sili atu ona leaga e pei o le leiloa o uila? Mafai paepae paʻu ona taitai atu ai i le manifinifi o lauulu ma a latou vave leiloa? O le mea moni, o mea uma lava taʻitoʻatasi, tele fafine talitonu ua latou maua le susu ile tusa lava pe a latou mauaina ni paʻepaʻe paʻepaʻe i lalo o latou fao, lagonaina le vevela.

    Ae e iai le mea e pei o le “physiolog exfoliation” pe a avea se laʻititi o faʻalava o le avea ma masani, aua o le paʻu e masani ona faʻafouina ma e tatau ona e aveesea se mea sili atu "ballast".

    E naʻo le masani lava e te le o maitauina pe a fufuluina lou lauulu ile taimi ma a uma na e tu mo se aso pe lua e mafai ona e vaʻaia se ituaiga laʻele.

    Dandruff ma le lauulu leiloa - o le mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi

    1. O le taliga i le epidermis o le ulu

    Ua uma ona matou taʻu atu o mativa ile tele e mafua ai taliga. Poʻo le mea foʻi faʻafefete, atonu e i ai i se tagata soifua maloloina, ae e le o vaaia. Ae a iai se mea e sese ai ona iai loa lea ole toe gaosiga ma, faʻafefiloi ma le afu ma gaʻo, aliali ole alu.

    2. le lelei o meaʻai

    Ole mafuaʻaga faʻalua lea, ae maise pe a fai o loʻo tele naʻina meaʻai, suamalie ma manogi i le taumafataga.

    Ole galuega faʻaopopo lea ole lapopoʻa ole aa, faʻapea ua tuai tele le paʻu ma faʻatautau ile lauulu. E masani ona tupu lenei mea i le taimi o le talavou i le gasologa o nisi o faʻamaʻi poʻo le le aoga o le hormonal function.

    Faitau e uiga i lenei ma isi faʻasalalauga matagofie i le tusiga "Taua Taua Faʻatatau i Lauulu Lulu".

    O nisi taimi matou te feiloaʻi ma tagata i le sela ma le palapala. O le tagata le mataituina o le tulaga o lona lauulu, ae na ona le fufuluina pei ona eleele.

    E le faʻamamaina le vaega pito i luga o le epidermis i le taimi e fufuluina - foliga maiu. O le fulufulu mata e masani ona i lalo o le malosi faʻaosofia o sebum.

    Ua faʻalavelave lana manava ma le meaʻai. Ina ua mavae sina taimi, mai le le amanaiaina o lou lauulu, ono amata ona pa'ū lauulu.

    O le paʻu i luga o le ulu, pei o isi vaega uma o le tino, e faʻafouina pea ma faʻamama. E masani ona laʻititi le papala o paʻu ma e le mafai ona vaʻaia, ae o isi taimi e mafai ona lapopoa ma faʻamama e faʻaalu

    A amata ona alu ese le paʻu ile lapopoa ma paʻu ile tele, e mafai ona latou taoto ile lauulu ma tauau, ma foliga mataga tele ma palapala.

    Na talitonuina muamua o le mafuaaga o le alu i luga o le alu i le fomaʻi o se fungus, ae o nei aso e tolu mafuaaga:

    • le i ai o le tele o sebum,
    • o le i ai o mea faʻa-metabolic o oloa faapitoa o laulaʻi meaola niniʻi, e aofia ai le Malassezia fefete,
    • naunau atu i tagata taʻitoʻatasi.

    I se aotelega, o fungi o Malassezia globosa o loʻo i ai i luga o le paʻu o toetoe o tagata soifua maloloina uma, e faʻatinoina le triglycerides o loʻo maua i le sebum ma faʻapipiʻi lipase, e mafua ai le fausiaina o le oleic acid.

    Ma ole oleic acid i totonu o se tagata vaivai mafai ona mafua ai le pupuga, o se faʻaiuga lea e amata ai le vaeluaina o sela vaeluaina o le epidermis, lea e fausia ai papaʻe papaʻe.

    O le lauulu o le sili atu ona faʻaaogaina faʻamaoniga i suʻesuʻega. E tele naʻua tala e uiga ia latou e ona, ae e le mafai ona iloa tonu le itupa o se tagata i le laulu e leai se pulu.

    I se faʻaopopoga, o le faʻamamaina e mafai ona tupu mai i se aʻafiaga teteʻe atu i vailaʻau e maua i mea e tausia ai lauulu. O le tau, faʻapea foʻi le afu, e i ai le faʻaaliga manino e faʻatupu ai le folo.

    O mafuaʻaga e ala ai ona fefete fulufulua i luga o le ulu e tatau ona iloa mo le faʻatamaia faʻamutaina o lenei faʻafitauli, aua o le "kiona" i luga o le ulu ua na o se faʻaiuga.

    E tele taimi e mativa ai le susu ile faʻaavanoaina ole vevela ile auala ma totonu o fale. O ia eseesega e aʻafia ai le paʻu o le paʻu, ma atili ai ona malulu.

    Faatasi ai ma le amataga o le tautotogo ma le taumafanafana, o se tulafono masani, o le tulaga e faʻaleleia lava na o ia. A mamago le paʻu, e ono faʻailoaina ile papala ile tamaʻi vaega o loʻo tupu ile tino.

    Dandruff e masani ona mafua mai i le dermorritis seborrheic. O le paʻu e uʻu paʻu ma e ufitia i vaega o le epithelium ma se lanu samasama.

    E uiga i vaega o le faʻamaʻi

    Tusa lava poo le a le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, o le ata faʻafomaʻi e atiaʻe pe a faʻapea:

    • Laasaga 1. O le lauulu e manifinifi, ma o le aofaʻi o lauulu pa'ū ua sili atu i le 100 iunite i le aso.
    • Laasaga 2. Ua amata ona toulu mai laʻau.Ua faateleina le numera i aso uma - i le 300-400 iunite. Matua faʻaitiitia o le vavaeina o le paʻu.
    • Vaega 3. E faʻapupula ia vaega o le paʻu ole paʻu, ua aliali mai le le manaia E moni, a o ia na alu na o ia. Ua faaauau pea ona paʻu lauulu.
    • Laasaga 4. O le lanu o le fefete suia mai le lanumeamata-paʻepaʻe e pupula samasama. O lauulu e pa'ū'ū i tafatafa o matafaga, o le aulelei o le lotoifale e maitauina. Muamua lava, o parietal ma occipital vaega e tigaina. Ole faʻafefe e faʻatiga tele.
    • Laasaga 5. Alopecia faʻatoʻa oo i lona tumutumuga. Oe lava-faʻafefe gase ua le toe aoga. Ogofie maʻai laʻau e tutui atoa.

    E i ai lua tulaga, ae aua tatou te fefe ia te oe. Luga laasaga i luga alopecia, poʻo le paʻu o le lotoifale, ua lava e taofi le faʻamoemoe mo fofo tagata ma se faʻasalalau faʻasalalau, ma vave faʻatopetope atu i le trichologist e saili le mafuaʻaga o le mea e tupu.

    O auga o Lauulu Lulu Mai Dandruff

    Seborrhea e mafai ona iloa e le tele o faʻailoga e fesoasoani ia te oe e amata vave. Ole aofai o lauulu paʻu e le tatau ona sili atu ile 100 fasi i le aso. O le a matauina fafine i le manifinifi ma le mafiafia o lauulu, lauulu na tupu i manoa. E le mafai ona fofoina le taliga e ala i le fufuluina soo o le ulu, o le a tupu atili le tulaga. Ma seborrhea, o mea nei e tupu:

    • matuia le ulu ma mageso leaga
    • tele vavaeeseina o keratinized paʻu,
    • vave le ulu avea palapala ma botd patches foliga mai.

    Lelei togafitiga tagata

    O le aveeseina o le suasami ma le paʻu ole susu ile taimi puupuu ole taimi e le faigofie. Ae afai e te faia sina taumafaiga, oe mafai ona feagai ma lauulu leiloa.

    Afai e te mafaufau i mea teuteu, oe manaʻomia le taulai atu i le tuʻufaʻatasiga ma pe a tele atu vailaʻau nai lo mea masani, e sili atu le filifilia o se isi mea.

    O le faʻamamaʻi ese mai o le aluʻeseʻe, e aoga le faʻatinoina o togafitiga, aua e masani lava ona tele itu e faʻaosofia ai lenei faʻamaʻi. Lenei auala o le a mafai ai ona e maua se tali lelei i le taimi muamua e aunoa ma faʻalautele le faʻaumatiaga o le seborrhea mo se vaitaimi le faʻavavau.

    E tatau ona malamalama o le faʻamamaina e le o se maʻi ese, ae o se faʻailoga e faʻailoa mai ai faʻafitauli i le tino e manaʻomia ona aveʻesea, a le o lea e le mafai ona faʻateʻia peeling.

    Le faavae faavae o le togafitiga: tatau lauulu tausiga + maloloina maloloina:

    Ole vailaau faʻamalolo ole maʻilili ua faʻamoemoe e faʻamamaina le maʻi o le genus Pitirosporum. "Zinocap" faatatau i ia ituaiga vailaʻau.

    O le gaʻo mea - zinc pyrithione ei ai se antifungal, faʻafilemu faʻamalieina aafiaga. Avanoa i pepa aerosol, faʻataga mo tamaiti mai le 1 tausaga.

    Faigofie e faʻaaoga, togafitiga 2 vaiaso. O le oloa masani o le Paʻu-pulou, avanoa i ni 3 faʻavae.

    O se vaifofo o le salicylic acid e fesoasoani i le susu, e faʻaoga 3 taimi ile aso mo le 5-7 aso. O vailaʻau faʻamutaina le leiloa o le laulu mai le susu i le faʻaleleia o le toto i fulufulu.

    Mo pulou ma lauulu leiloa, togafitiga faalagolago i le tele o itu. Muamua e tatau ona e aveese uma faʻaaliga o mativa ma o le a mafai ona amata amataina togafitiga ma le leiloa o foe lava ia.

    Ae o le tele o taimi e tupu pe a mou le faʻamamaina, le leiloa o manoa taofi foi ma faʻamuta atoa. O le mea sili ona taua i lenei mataupu o tagata fofo togafitiga e fesoasoani e faʻateʻia le folo ma taofi le leiloa o lauulu.

    Ufimata ma taua suauu

    Ae paga lea, e leʻo faʻamaloloina uma faʻamaʻi o le laulu ma epidermis na o ala faʻafefe. O nisi taimi o togafitiga mo prolapse e umi se taimi ma e manaʻomia le faʻaogaina o vailaʻau faʻapitoa. O se fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia e maua ai se iʻuga sili atu, aemaise i le selu o le ulu.

    O le faʻafitauli lava e mafai ona i ai muamua ni faʻailoga tutusa, ae toetoe lava amata mai le faamaʻi o le laʻau, i le taimi o maʻitaga pe a uma foi ona fanau, pe a oʻo i le maualuga o hormone i totonu o le tino o le tagata.

    E mafai lava e taofi le faʻaalia o le palapala ma le leiloa lauulu e ala i togafitiga, tusa lava pe o le leiloa o curls ei ai mafuaaga hormonal.

    I ai o se ato atoa o peleʻai pele seevae, e tatau ona e savali i lalelei loafers ma solia seevae paleni. Ma o mea uma e uiga i le faʻataʻamilomilo o ponaivi i vae, na e aumaia le soʻona faʻaletonu tiga i le lautele i soʻo se seevae. E taua le faʻamauina o seevae laʻitiiti tele nai lo moccasins se lapoʻa lapoʻa nai lo faʻamoemoe - ma le pupuga e tumau mo ni isi aso. Faʻafefea ona fai feagai ma ponaivi i vae, faitau a tatou mea.

    Fausiaina o mea aoga aoga

    Ina ia saunia se faʻamalologa fufuluina, oe manaʻomia le aveina o laulaʻau o le nettle, birch, burdock root ma chamomile ma faʻafefeteina uma mea. Ona palu faatasi i se tasi tuufaatasiga ma fufulu loka i taimi uma pe a uma ona fufulu le lauulu

    I le maeʻa ai o faʻataʻitaʻiga 3-6, o le a mafai ai ona maitauina le susulu ma le laulu na ala i le togafitia ma lenei metotia ua toeitiiti lava a taofia.

    I le faʻaopopoga o nei fualaʻau ma aʻa, e mafai ona e faʻaopopo le oak bark, calendula, lemon balm ma le St. John's wort. O nei mea uma o le a maua ai se aʻafiaga matagofie ma a maeʻa sina taimi o le lauulu o le a faʻamalosi, malolosi ma mafiafia.

    Faitau atili i le tusitusiga "O a fualaʻau e sili atu mo le tupu olaola." E faʻafefea ona e faʻafetaiaʻia le māfefe ma le leiloa o pupuni? Tau mai ia i matou i tala i lenei tusitusiga.

    Matou te togafitia lauulu i togafitiga o tagata

    E faigofie ma faigofie le taofi ma e matua faʻateʻaina foʻi lauulu e ala i le togafitia ma isi vailaʻau. O le mea taua o le saunia lea o matapulepule aoga, kulimi ma fulufulu e tusa ai ma tulafono uma ma ona avea loa le faafitauli o le a toe talafeagai.

    Faapuʻeina o le maʻila

    E maeʻa le faʻamamaina o lauulu i luga o vailaʻau malosi. Ole mea lea e mafai ai ona e aveʻesea uma mai foliga ole maʻelea, mago male faʻaati ole mata o ile paʻu. E fesoasoani foi e taofi le leiloa o curls mo se taimi umi.

    Fausiaina o mea aoga aoga

    Ina ia saunia se faʻamalologa fufuluina, oe manaʻomia le aveina o laulaʻau o le nettle, birch, burdock root ma chamomile ma faʻafefeteina uma mea. Ona palu faatasi i se tasi tuufaatasiga ma fufulu loka i taimi uma pe a uma ona fufulu le lauulu

    I le maeʻa ai o faʻataʻitaʻiga 3-6, o le a mafai ai ona maitauina le susulu ma le laulu na ala i le togafitia ma lenei metotia ua toeitiiti lava a taofia.

    I le faʻaopopoga o nei fualaʻau ma aʻa, e mafai ona e faʻaopopo le oak bark, calendula, lemon balm ma le St. John's wort. O nei mea uma o le a maua ai se aʻafiaga matagofie ma a maeʻa sina taimi o le lauulu o le a faʻamalosi, malolosi ma mafiafia.

    Faitau atili i le tusitusiga "O a fualaʻau e sili atu mo le tupu olaola." E faʻafefea ona e faʻafetaiaʻia le māfefe ma le leiloa o pupuni? Tau mai ia i matou i tala i lenei tusitusiga.

    Matou te togafitia lauulu i togafitiga o tagata

    I le piggy bank of folk recipes, e tele mea aoga meafaigaluega e fesoasoani e faʻateʻa ai le aluese i taimi puʻupuʻu. Ole auala sili e faigofie ma aoga o tuʻuga o oatmeal, mustard, hop cones, beets, nettle lau.

    O le mea taua o le faʻauma o le vasega atoa e faʻaalia i fautuaga. A maitauina iuga e mafai ona iloiloina faatoa maeʻa 5-6 talosaga, o lea la, o le mea taua tele i le taua ma le seborrhea o se auala faʻaoga.

    Tapenaina sauniuniga

    Mo le togafitia ole faʻamamaina, e tatau ona faʻaaoga vailaʻau o loʻo iai se antimicrobial, o lona uiga, latou taofi le tuputupu aʻe o siama (cytostatic effects), faʻafaigofie ona aveʻese flakes mai le paʻu (exfoliating poʻo le keratolytic effect) ma faʻaleleia le faiga o le peeling (faʻaititia le afaina). Antimicrobial ma antifungal gaioiga maua ni zinc pyrithione, ketaconazole, climbazole, miconazole, clotrimazole, pyrocton olamine. Antimicrobial ma cytostatic - selenium disulfide, cyclopirox. Cytostatic ma kerato-faʻaititia - tar. Faamamaina - salicylic acid, sulfor.

    Mea fai malosi e faʻaaoga e togafitia ai le susu

    Zinc pyrithione (mo se faʻataʻitaʻiga, Selsun Salon, Head & Shoulders) taofia le tuputupu aʻe o fungi ona o lona antibacterial ma antifungal meatotino, e faʻagesegese le faiga o le faʻafouina o le sela.

    Malala poʻo le malala (mo se faʻataʻitaʻiga, Neutrogena T / Gel) fesoasoani e aveese le taetaei, seborrheic dermatitis ma le psoriasis, ona o le masani ai o le sela faʻafouga faʻagaioiga ma le lemu lemu o faʻamaligiina. E i ai foi siama ma antimicrobial meatotino. Aveesea le vevela, mumu ma le peeling

    Salicylic acid ma le tui (Sebulex, Ionil T, Fostex ma Vanseb) fesoasoani e faʻamama le folo, ma atili ai ona le vaaia, ae o lenei mea e mafua ai le sili atu o le faʻamago o le uluulu ma sili atu peeling, e mafua mai i le taofiofia o faʻamaloloina mai le afu ma kelaceous kelenous. O le mea lea, a uma ona fufulu lau lauulu, faʻaaoga se conditioner

    Ketoconazole (Nizoral, Keto Plus, Dermazole, Sebozol, Kenazol) o se sauniuniga o le azole group, o le lautele o le fiva vaega e puipuia ai le toe gaosia o le fungi. O mea muamua faaleleia e maitauina ina ua mavae 7 aso. Fesoasoani i le tele o fofo e leai se malosi. E le gata i lea, e le o iai se faʻaiuga faʻafomaʻi i le tino, o lona uiga, e le faʻapipiʻi i totonu o le toto, e le pei o le ascazole.

    Climbazole E i ai antifungal ma antibacterial aafiaga. O loo taofiofi le tuputupu aʻe o fungi, tau faasaga i le susu. O le vailaʻau e aoga i le feteʻenaʻi o fungi e teteʻe i isi vailaʻau.

    O le Cyclopirox o se tasi o sili sili aneti-palauva togafitiga ua i ai le fungicidal aafiaga. E amata ona gaoioi 3 minute pe a uma le talosaga.

    Clotrimazole - e faʻaaoga foi i vailaʻau puipuia. E solia le tuʻufaʻatasi o le galu o le fungi ma faʻalavelaveina le tuufaatasiga o ergosterol, ona o le clotrimazole o loʻo i ai se siama e aafia ai.

    Miconazole - e iai se antifungal ma antibacterial aafiaga. Fesoasoani e toe faʻaleleia le paleni o le microflora o le ulu.

    Bifonazole (Bifon Lotion) o se vailaau e aoga tele e puipuia ai le susu. Ole fungi e le tupu maia le tetee i ai ma le le faʻaititia e le faʻaititia. Vave faʻaumatia uma le faʻailoga le lelei o le faʻamaʻi: gatalia, mago, peeling, fufusi o le paʻu.

    Pyrocton Olamine pe Octopyrode (Cosmelitte Tomai Faapitoa) - faʻamamaina uma le matutu ma le gaʻoa fefete. Fesoasoani e faʻavasega le fua o le faʻafouga ma le ola taamilosaga o sela sela, ma taofia ai foʻi gaioiga microbial.

    Ichthyol (“Fitolit”) - o loʻo iai se aneti-aneti, antiseptic, ma le aoga o loʻo aoga ona o le anufe o loʻo faʻapipiʻi. Faʻaitiitia ai le paʻu sela faʻafouina taamilosaga.

    Selenium sulfide (mo se faʻataʻitaʻiga, Sulsena) - e i ai mea antijungal. Faʻalavelaveina le sela faʻafouga ma faʻaititia le gaioiga o le Malassezia fungus, e ala i le taofia o lona toe gaosia. O lenei mea e mafai ona suia lanu malamalama, efuefu poʻo lau kemisi fulufulu lauulu, o lea faʻaaoga ia naʻo mo lona faʻamoemoe faʻamoemoe ma fufulu lau lauulu pe a uma ona fufuluina.

    Physiotherapy mo le togafitiga o le susu

    Cryomassage Ole auala lenei e faʻavaeina ile faʻaalia ole papala i le maualalo tau. O lenei faiga e pei ona taua i lalo: o le lauulu 'eseʻese e ala i le vaevaeina ma togafitia malie le paʻu i le cotton swabs, o loʻo faʻafofogaina i le vai nitrogen. O le umi o le vasega o sefulu taualumaga. Faʻafetai i le faʻataʻitaʻiga, o ipu o le paʻu o le ulu e solomuli pe faʻalautele, fesoasoani e faʻaleleia atili le faʻataʻamilomilo ma meaʻai a le laulu. Ma le faʻaiuga, o le iʻuga o le faʻaletonu i le maualalo o le vevela, ua faʻamalosia le puipuiga o le tino ma le puipuia o le tino, ua faʻamalosia le endocrine faiga, faʻagaioia metabolic gaioiga. O le iʻuga o le faʻateteleina o le le puipuia, o loʻo taofia ai le gaioiga o fungi na mafua ai le susu.Ma le isi, pe a uma le cryomassage, o vailaʻau e sili atu ona faʻaaogaina. Peitaʻi o le filifilia o se fomaʻi faʻapitoa e faʻatino le faiga e aoga faʻaeteete, aua e mafai e le nitrogen suavai ona susunuina le ulu. Afai e te lagonaina se lagona mu i le taimi o cryomassage, logoina lau fomaʻi. O le faiga e fautuaina e faia i le tuai o le tautoulu ma le amataga o le tautotogo, pe a fai o le puipuia o le tino e sili ona vaivai. Lapataiga: o le ala atoa o togafitiga e le tatau ona sili atu nai lo 10 taualumaga, pe a fai o le tele o latou, o le suavai nitrogen mago le paʻu, lea e mafua ai le sebaceous glands galue malosi, pori ua pupuni ma o se taunuuga o oe ua mativa, o lea e sili atu le lelei e toe fai le ala o togafitiga e ala i masina.

    Darsonvalization tumutumu o faʻaaogaina se scallop vacuum electrode. O le faʻagaioiga o loʻo faia e pei ona taua i lalo: o le selu electrode e malie ma faʻasolosolo lemu i luga o le ulu mai le muaulu i tua o le ulu, ma afai e puʻupuʻu le lauulu, o le faʻagaioiga e mafai ona faia i le isi itu. O le umi o le faʻagaioiga e tusa ma le 10 minute. O le vasega o le 10-15 taualumaga. E i ai se suiga i le physico-vailaau gaioiga i tisiki, faʻaleleia o le toto ma le metabolic faʻagasologa. Fesoasoani e faʻamamaina le papala mai fala o le susu, faʻamaloloina o maosiosia ma manuʻa. Faaitiitia sebum gaosiga. Toki Darsonval e i ai foi le faʻafilemu faʻamalie i le totonugalemu o faʻamaʻi, o loʻo fesoasoani foʻi i ona togafitiga, aua o lenei faʻamaʻi, o se faʻafitauli foi o le mafaufau. I se faʻaopopoga, o le faʻaogaina o le paʻu e faʻateleina, o le mea lea, pe a maeʻa le faʻataʻitaʻiga, o le faʻaosoina o le kulimi lapisi poʻo le alu pulu lapisi i totonu o le ulu.

    Puipenaga Puipuiga

    Ou te manaʻo e matau o le tausisi i faiga puipuia e sili atu faigofie ma taugofie nai lo le togafitia o le susu. Aemaise puipuiga o loʻo manaʻomia mo tagata e lamatia. [upusii]Puipuiga muamua, o le a tuʻua le faʻataʻitaʻiga pe a uma. [/ upusii]

    1. Susulu o le la mafai ona fesoasoani aveese loa le taumatemate. Ae ia manatua e le mafai ona e i luga o le la mo se taimi umi, e mafai ona taitai atu ai i faamai pau. Naʻo ni nai minute e lava ile la, a e puipuia le toega o le tino ile laei ma le sunscreen.

    O le isi lapataiga: o nisi aneti-faʻamamago sauniuni o loʻo i ai tar e ono faʻaopopoina atili le faʻaititia o le ulu i le la ultraviolet malamalama. O le mea lea, faitau ma le faʻaeteete faatonuga mo soʻo se faʻaletonu.

    2. Faateleina le susu. E talitonuina o le faʻaititia o le sapalai i le ea (i fafo ma totonu) i le tau malulu e mafai ona mafua ai le mamago paʻu, lea o le a mafua ai le mativa.

    O se tasi o auala faigofie faʻateleina ai le susū o le faʻatauina lea o se humidifier. Lelei, se humidifier tatau ona i totonu o potu malolo uma. E tatau ona vaʻai totoʻa le humidifier ina ia le mafua ai le tuputupu aʻe o siama ma suia.

    3. Le itiiti le popole. E toatele tagata atamamai e talitonu o popolega e mafai ona tupu ai le alu teteʻe pe faʻaleagaina ai le tulaga. Ae pei ona iloa e tagata uma, faʻaititia le popolega e faigofie fai atu nai lo faia. O nai fautuaga nei:

    Galue i se uiga lelei.

    - Aʻoaʻo e faʻavasega taimi.

    Faaaoga auala manava ma manatunatuga.

    - Tau le tele o taimi i mea fiafia ma taimi paganoa.

    - Tausia gaioiga faamalositino.

    Aloese mai le soona taumafaina o suka ma kafeini.

    Saili le lagolago mai uo, aiga, ma faufautua faaleagaga.

    4. Ai meaʻai. O meaʻai e tele lona aoga ile soifua maloloina o le paʻu ma lauulu. O le mea lea, ina ia puipuia ai matemate, 'ai taumafa o loʻo aofia ai le zinc, omega-3 gaʻo gaʻo, selenium, ma vitamini. Sini: oysters, mumu mumu, moa, legum, nati, paa, ula, fatu atoa, mea e maua ai le susu ma cereals ua malosi. Omega 3 Fatty Acids: iʻa malulu-vai e pei o salmon ma halibut, uolanati, flaxseed, canola suauu, brokoli, pi, fatuina, vine, kembang kol, kiwi ma melon. Vitamini: fuamoa, iʻa, susu, falaoa atoa, legumia, brokoli, kapisi, pateta ma le povi pipi.

    Ina ia taofia le matutu o paʻu inu vai sili ma 'ai nisi fualaʻau.

    5.Faʻatapulaʻa lou lauulu lauulu. O mea uma e teuteu ai lauulu (fulufulu uila, kulimi, kulimi ma maʻa) fesoasoani e fausiaina le laulu, ae mafai foi ona mafua ai le susu. O nei tupe e mafai ona faʻaputu i luga o le ulu, ma faʻatonuina ai foʻi i le faʻateleina o gaʻo ma le maaleale o le ulu, e mafua ai le vevela ma peeling.

    A faʻapea e te le mafai ona teena atoa le teuteuina o oloa, ona faʻaitiitia lea o lo latou numera i se mea laititi ma ia mautinoa e fufuluina lou lauulu aʻo leʻi moe. Afai e te ono lamatia, ole taumafai e fufuluina lou laulu i aso uma mo puipuiga.

    6. Sili le faʻaaoga isi oloa mama ma pulou.

    7. Mo le puipuia i le taʻi lua vaiaso fufulu le selu ma le faʻamalama poʻo le fasimoli. Afai e te faʻaogaina le selu laupapa, e tatau ona sui pe a uma le 2 masina.

    8. Le ulu e le tatau susu umi, talu ai o le faʻatupuina ole sapalai faʻamalosia le toe gaosia o le pu.

    9. O se vailaʻau e sili ona lelei mo le puipuia o le faʻamamaina laupepa fuamoa mata. Ia tapena, ave 2-3 fuamoa, faʻaopopo sina vai ma sasaina. Faapipii i luga o le ulu ma palu faʻatasi ma gaosiga gaioiga mo 3-5 minute, fufulu ma vai mafanafana.

    10. Fulufulu o le ulu mafai ona aveʻese ma suauʻu, laulau masima pe leai foi ma ia mea. E tatau ona sela le uluulu i tamatamaʻilima uma, ma fai solo solo. Lenei fesoasoani e faʻaleleia atili ai le toto ma le soifua lelei o lauulu. Umi 5-10 minute.

    Le fegalegaleaiga i le va o foliga matutu o seborrhea ma le lauulu leiloa i tagata matutua ma tamaiti

    E le masani ona malosi aveʻese ma fulufulu paʻu mafua mai i mafuaʻaga tutusa. E naʻo le trichologist (o se dermatologist faʻapitoa i papala ma faʻafitauli o lauulu) e mafai ona iloa ai le mafutaga i le va o nei faʻafitauli e lua. I le taimi lava e tasi, i le tele lava o taimi, o le mafutaga e maua pea:

    • Le gaoia aʻeuʻu male laulu ua pa'ū. Exfoliating scales tumau i luga o le ulu, faʻatupu se faʻalavelave i le masani okesene sapalai o sela ma faʻaputuputuina le sebaceous glands. O le mea la lea, ua faʻaletonu le fafagaina o folau o le lauulu, e mafai ona oʻo ai i o latou oti ma paʻu.
    • Ua pa'ū lauulu ma susu mago. O ia faʻailoga e faʻailoa ai le le lava o le faʻatagaina ma le sapalaiina o le paʻu, ona o le mea ua paʻu ai le laulu, amata ona aafia i faʻalavelave i fafo ma paʻu ese ai.

    Lauulu

    Togafitiga ma teuteu togafitiga mo fafine ma alii

    Soo se togafitiga e amata ile malaga ile fomaʻi. Naʻo se tagata tomai faʻapitoa e mafai ona iloa le mafuaʻaga o le faʻafitauli ma filifili le fofo sili mo le folo ma le leiloa o lauulu.

    O mea teuteu, samampo ua latou faʻamaonia lelei i latou lava, e aofia ai le ketoconazole, o se mea aoga e puipuia ai i le kanesa. I latou o loʻo i luga o le maketi, faʻafetai i se kamupani faʻalauiloa tauva, o le shampoo Nizoral o le sili ona lauiloa, ae o loʻo i ai le taugofie, ae o loʻo aoga foi, shampoos o ituaiga Mikozoral, Perkhotal, Mikanisal, Keto Plus, Fitoval (moega mo mimita ma lauulu leiloa) ma isi.

    Nizoral - kulimi moega

    E aoga foʻi le mataala i le i ai o mea nei i le tuʻufaʻatasiga o fale teuteu tino:

    • Cyclopirox - faʻamamaina le afu ma i ai antibacterial ma antifungal aafiaga.
    • Tar ma sulfur - saofagofie i le exfoliation o tino maliu.
    • Zinc pyrithione ma climbazole o antifungal sui.

    Faʻaogaina metotia faʻafomaʻi, leai se mea e tatau na o oe lava-vailaʻau ma pikiina vailaʻau faʻavae i luga o fautuaga a uo teine, faʻasalalauga poʻo iloiloga i luga o le Initaneti! O mea faigaluega taʻitasi e filifilia taʻitoʻatasi, naʻo se fomaʻi ua iai le tomai e mafai ona faʻatinoina lenei galuega.

    Naʻo le fomaʻi e mafai ona latou taʻu maia le vailaʻau, aua le togafitia e oe lava ia

    Auala e faʻataʻitaʻia ai le faʻamasaniga tagata metotia

    Tele lava o ituaiga meaʻai masani e faigofie tele ma e mafai ona faʻaaogaina i le fale. I se faʻaopopoga, o mea e fai ai nei faʻalupega e masani lo latou tupuaga ma e le mafua ai se oso teteʻe. Le tele faʻaaoga masani lava o fua faatatau:

    1. Mo le afa itula, kefir po o yoghurt na faʻapipiʻi i le ulu, ma a uma ona fufulu ile vai ma se tamai faaopoopo o le sinapi.
    2. O le palu o le aniani juice ma vodka i se fua faatatau o le 1 i le 2 e faʻaaogaina i le ulu aʻo leʻi fufuluina.

    E tele mea ai aniani e maua i vitamini

  • I luga o le ipu vai o le decoction o oak oak o faʻaopopo se sipuni tele o meli ma olo i le ulu.
  • Faʻamafanafana 4 sipuni o le suauʻu olive ma faʻaopopo le sua o le afa tipolo, faʻafefete le paluga ile vaega o lauulu ulu aʻo leʻi fufuluina.
  • E mafai foi ona faʻaaogaina le fofoa-faʻaputuga vailaʻau aoina o vailaʻau vailaʻau taua, suauʻu taua o eucalyptus, arasi po o laʻau lauti.

    Aoina fale mo vailaʻau mai vailaau

    Puipuiga o le maʻi i se tamaititi

    E pei lava o soʻo se maʻi, e ono sili atu le faʻaumatiaina o le penetefete ma le laulu na i lo le fofo. Ina ia aloese mai faafitauli, e tatau ona e mulimuli i le tele o tulafono faigofie:

    1. Matau le tumama o le uluulu.
    2. Aua neʻi faʻaaoga ai selu ma pulou a isi tagata.
    3. Mataʻitu lau meaʻai. Aua le faʻaaoga sese meaai falai, gaʻo, masima, manogi ma suamalie. Aua nei galo e uiga i vitamini ma minerale.
    4. Mataʻituina le tulaga lautele o le tino ma le mafaufau maloloina.
    5. E masani ona i ai i luga o le ea, o nisi tagata poto faapitoa e matauina aafiaga aoga o le ultraviolet radi pe a faʻaali mai muamua faʻailoga o le susu.

    O le ola maloloina olaga o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻafitauli i lauulu.

  • Filifili shampoos ma isi lauulu ma le ulu e tausi ai oloa faʻavae i luga o uiga taʻitoʻatasi.
  • E laititi lava le mea e faʻaaoga ai se mea e fulufulu mo lauulu, uʻamea curling, lauulu curlers ma isi masini e i ai le leaga aafiaga i le paʻu.
  • I le mulimulitaia o nei fautuaga, e le gata e mafai ai ona taofia le tutupu mai o faʻafitauli, ae ia faʻaleleia atili le tulaga lautele ma foliga o le laulu ma le uluulu.

    Mafai ona mafua ai seborrhea

    Seborrhea e tupu i luga o le talaaga o le tele o testosterone, lea e le gata i alii ae faapea foi i fafine. O lenei tane feusuaʻi hormone ua i ai le agavaʻa e aʻafia ai sebaceous glands o se tagata, ma latou, i le isi itu, amata loa ona tuʻuina atu gaʻo, lea e suia lona ogatasi ma faʻaputuputu faʻapipiʻi i luga o le ulu. O le tala atoa taʻoto i le mea moni e faapea i le taimi nei o se siosiomaga faʻalelei mo le toe gaosia o fungi luga o le paʻu foliga mai. Ona latou mafua ai le le fiafia, fula le ulu, ma le faʻatupulaia o tuputupu aʻe i foliga o oloa a latou galuega taua.

    O ia ituaiga faʻamaʻi i luga o le ulu e mafua ai le faʻaititia o lauulu laʻau - ona avea lea e leai se ola, malepelepe, ma faʻamamaʻi atoa. A maeʻa ona faʻailoaina muamua faʻailoga o le seborrhea, o lenei faʻamaʻi e tatau ona togafitia vave. I le amataga lava, o faʻailoga e togafitia e aunoa ma ni faʻafitauli, e oʻo lava i togafiti a tagata, ma o le faʻasolosolo o ituaiga o faʻamaʻi e manaʻomia se umi ma ogaoga togafitiga.

    Iloga:

    1. suauu seborrhea, e tupu ona o le tele o gaioiga o le sebaceous glands i lalo o le lauulu,
    2. mamago seborrhea, tulaʻi mai ona o le le lava le aoga o le sebum faʻamuta o le keleneti paʻu, lea e mafua ai le foliga mai o matutu mamago uaea i lalo o le lauulu.

    O le a le mea e fai pe a aliali mai le mativa?

    Afai o le faʻamamaina o le mafuaʻaga o le faʻavaveina o sela faʻafouga, ona i ai lea o le tele o auala e mafai fesoasoani fesoasoani aveese le paepae "kiona" i luga o le lauulu.Laiti sela i le 21 aso agai atu i luga o le paʻu o le ulu, mai le mea na latou desquamate. O le mea masani, o lenei faiga e le mavaaia. Pe a oʻo atu le sela i le ulu i luga o le lapopoa 2 taimi, ua amata ona aliali mai le susu. O lenei mea le fiafia i le amataga o le faʻatonuina e mafai ona ave esea, e tusa ai ma le au atamamai.

    Fautuaga pe afai e tupu le susu ma le seborrhea:

    Filifili se fasi moli e aofia ai se tasi o nei vaega:

    • tar, faʻagesegese le faiga o sela,
    • salicylic acid, lea e faʻalauiloaina ai le teena o sela oti,
    • zinc pyrithione ma selenium sulfide, taofia le faʻafouina sela,
    • sulfur, lea e mafua ai le paʻu o paʻu ole paʻu, lea e fesoasoani ai i le vave faʻavaveina o fua ua oti.

    • Fufulu lau lauulu ile laupepa faʻapipiʻi: fufulu lou lauulu tasi ma fufulu ese, faʻamama le faalua ma olo loa ma le malosi, fofoina le paʻu o le ulu. E faʻatagaina uma tuʻufaʻatasia sela e alu ese. Faʻapipiʻi lou ulu i le faʻamalosi mo le taimi lona lua, ia teu luga o lou ulu mo le itiiti ifo i le 5 minute. Ole gaioiga galue ole laupepa e alu ile taimi e aoga ai.
    • Fufulu mama lauulu ile vai. Afai e te le fufuluina ese le sela peele, o le a latou aliali mai i luga o lavalava i foliga o le fefete.
      O le tele o loʻo fufuluina lou lauulu, sili atu. Lenei e puipuia ai le papala mai le faʻaputuputuina o sela oti ma le susu. E fautuaina e faʻaaoga le aua le vevela vai.
    • Suia shampoos e puipuia ai vaisu. E leai se tasi na te iloa pe aisea e faʻamuta ai le galue mo le faʻamoe mata, ae e tupu lea mea.
    • Suia se laumei laʻau faʻamalama faʻa ma se faʻataʻimata masani talafeagai mo oe e tusa ai ma le ituaiga o laulu (masani, mamago, gaʻoa) Ole mea lea e puipuia ai lauulu mai le faʻamamaina o 'aʻafiaga i totonu ole laʻau fefete.
    • Faaaoga tar shampoo e faʻaleleia ai le tulaga o le lauulu. A maeʻa sina taimi, e ono faʻamamago lou lauulu ile laʻau faʻapipiʻi, aʻo lemu ai le lauulu ile la e faʻamalosia ai le faʻatupuina ole maʻila ile oti i lou ulu.
    • Aua le faʻaalia lou lauulu i le susulu o le la. E mafua mai ai ile alu ile susu ile papala, o le ulu ile ulu, ma a e alu ile laulu oe ile la.
    • O lagona faʻaosofia lagona e mafai foi ona o mai ma le masie. Lea ua fautua mai ai e tatau ona faʻamaloloina le mafaufau popole e ala i le fusifusia o le ulu, o le a malolo ma faʻaleleia tulaga o le folikel ma le laulu lava ia. Faatasi ai ma le faʻaopopo o nai mataua o le suauu taua, o lenei metotia o le a sili atu ona sili atu ona aoga.
    • Mulimuli i tulafono o le soifua maloloina a le tagata lava ia ma aua le faʻaaoga fufulu lauulu a isi tagata, aua le ofuina ni pulou a isi tagata - e mafai ona e sau ia oe. Afai e aliali mai i taimi uma mea faʻailo ia te oe, ona fufuluina masani lea o au mea e faʻaaoga mo lauulu (tutusa selu, lauulu, ofuvae eleni) e faigofie lava. O lenei e taofia ai le toe foʻi i tua pe a maeʻa togafiti.

    Faʻafefea ona togafitia le maʻi suka ma le susulu?

    Ina ua leai se tasi o metotia i luga fesoasoani, sili radical fua taua e manaomia i le taua faasagatau i le susu. O le paʻu o le paʻu ua paʻu i luga o le ulu e masani lava o faʻaalia o le mai suka e taua o le dermorritis, ma o se maʻi fung lea e manaʻomia ai le togafitiga, e na o le trichologist pe a maeʻa ni au suʻega.

    O se lavelave o vailaʻau faʻamoemoe e togafitia seborrhea:

    1. vailaʻau antifungal o loʻo aofia ai ketoconazoles ma introcanosols, ave i foliga o papamaa i se faʻapitoa vasega,
    2. topical sauniuniga o loʻo aofia ai fulufulu matinii ile foliga o laʻupepa shampoos,
    3. antihistamines ei ai aafiaga anti-inflammatory, fesoasoani i le ita i luga o le ulu,
    4. hormonal topical o suauu e faʻaititia ai le vevela.

    Le ala o togafitiga o le a avea e pei o mea nei:

    • Ina ia fufuluina o matou lauulu, matou te faʻaaogaina le laupepa ma le ketoconazole (Keto Plus) mo le masina,
    • i le taimi lava e tasi 2 taimi i le aso matou te faʻaaogaina le laupepa Belosalik ma le betamethazole ma le salicylic acid i le tuufaatasiga (e faʻasino i topical anti-ketapisi sauniuniga),
    • matou te ave ni vailaʻau e tetee atu ai ile ususʻi (Linex, Bifiform) e tusa ai ma le polokalame ua maeʻa.
    • vitamini o vaega B, A, C, E ma aoga vaega e inu foi mo le 30 aso.

    Faʻafefea ona fesoasoani ia oe lava ia vave?

    Seborrheic dermatitis aliali i tagata pe a faʻavaivaia le puipuia. Ole galuega ole gastrointestinal tele e iloa ai le atinaʻeina o lenei faamaʻi. O le mea lea, o se tasi o auala vave e fesoasoani ai ia te oe lava i le faʻaaliga o seborrhea o le faʻavasegaina au meaʻai.

    E le mafai ona faʻamalosia ole tino ile microelements e aunoa ma le faʻaogaina o oloa susu i meaʻai maualalo gaʻo o iai lactobacilli ma bifidobacteria. Fualaau 'aina, fualaau faisua, lanumeamata e tatau ona sili manaʻomia pe a maua i le sesorrhea. O mea nei e aumai ai fiber ma vitamini e faʻaleleia ai le toe faʻafouina o le paʻu.

    O le porotini o meaola, e sau pe a tatou aina le gaʻo aano mai iʻa, moa, ma fuamoa, e taua tele mo le faʻaleleia masani o le tino atoa. O meaʻai a le sami e tele i le zinc, e faʻatulaga ai le seaceous glands. E tatau ona e faʻaaogaina ni suauʻu fualaʻau 'aina, cereals, aemaise lava soba, oatmeal, ma karite.

    A pa'ū lauulu e tatau ona faʻaaogaina shampoos ma conditioners, lea e fai mai: "mo fulufulu ma le malepelepe lauulu" poʻo le "teteʻe atu i le lauulu leiloa" I le faʻaopopoina o ia tupe ma tapenaga na faʻatauina ile fale talavai, taumafai e faʻafofo le olopalaina o lauulu faʻatasi ma se oloa e avanoa mo tagata uma. Mo lenei, o le ae manaʻomia masani suauʻu fualaʻau. E mafai foʻi ona e faʻaaogaina le almond poʻo le suauʻu popo e faʻaleleia atili ai le iʻuga. E masani lava ona manaʻomia le faʻaaogaina o le ulu mo le papala, ma o le faʻasiga o le suauʻu o le a mafai ai ona aoga masani. O lenei "eleele lafulemu" e mafai ai e le laulu ona lagona sili atu le lelei, ma e matauina i le maea ai le faʻaaoga muamua.

    Fesoasoani muamua mo le leiloa o lauulu o le suauʻu, lea e le sili atu le leaga nai lo taugata aneti-sasaa. E te le manaʻomia le tele o le suauʻu - ave ni mataua ma tui ia latou i le lauulu.

    Ae peitai, afai o lau laulu e vave gaosia vave, ona sili ai lea e le faʻaaoga le auala lenei o toe faʻafouina curls - fafagaina faʻamau ma se mago afu talafeagai mo oe. O mea ia e tele o fefiloi e fua i luga o mea nei: porotini, sua o le tipolo, kefir, omea, fefete, henna, aniani sua ma aloe. Mo le gaioiga a le mata pulepule, 30 minute e tatau ai, ma e tatau ona fufulu ese faʻaaoga le laupepa i le vai mafanafana.

    Faʻaleagaina sebaceous glands (moni seborrhea)

    E tupu ona o le iʻuga o le hormonal poʻo le faʻaletonu le tui, metabolic faʻaletonu, le paleni o meaai, le talafeagai tausiga o le ulu. Fuafua i aʻa mafuaʻaga, o loo i ai suauu ma mago seborrhea.

    O le papala o le berminyak, o loʻo faʻateleina pori, papala, aluga, e oʻo foi i lauulu mama e faalialiavale. O poloka o lauulu e poloka, lea e mafua ai le paʻu o lauulu. E masani ona malolo alii i lenei maʻi.

    Ua faʻaalia foi le mamago o le seborrhea ma le faʻaleagaina o le sebaceous glands. Lauulu e malepelepe ma pa'ū foi. O lenei faʻafitauli e sili atu ona taʻatele mo fafine.

    Fungal faamai

    99% o tagata o loʻo feaveaʻia le mea faafefeteina Pityrosporum Ovale poʻo Malassezia Furfur. I le taimi o le faʻaititia o le puipuiga mo le tele o mafuaʻaga, ua amata ona faʻateleina le matua, e mafua ai le vave tuputupu aʻe o sela epidermal ma faʻaleagaina le exfoliation.

    Afai e masani ona faʻataʻitaʻi le taimi o le faʻamamaina o le paʻu i le vaiaso, faʻatasi ai ma le gaioiga o pitirosporum, e faʻalautele le masina. Ole mea lea ua tupu ai, o le tele o fala e faʻaputuputu i luga o le ulu, latou te poloka le folikelulu, mafua ai le vevela ma le le fiafia.

    Tagata taumatau

    I totonu o lenei vaega, e le gata o le fua o le paʻu paʻu, ae o faʻasologa foʻi mea, o le i ai o mea teteʻe, faʻamaʻi, o le soifua maloloina lautele o le gasegase.

    Dandruff masani ona aliali mai i vaega nei o tagata taʻitoʻatasi:

    • gasegase i le psoriasis ma le eczema,
    • pe a maeʻa faʻafitauli tau le mafaufau
    • ma le vaivai le puipuiga i le faʻavae o le immunodeficiency, Parkinson faʻamaʻi, soona faʻamalosi tino ma mafaufau,
    • ma le faʻamaʻi o le vitamini leai.

    E tusa lava poʻo a mafuaʻaga o le susu, o lenei faiga e mafai ma e tatau ona puleaina, i le tasi itu, aveʻesea le aesthetic problem, i le isi itu, e aveese ai le pala.

    Faʻavasegaina o tupe faʻasaga ile seborrhea

    Talu ai ua uma ona matou fuafuaina le alualu i luma o le faʻamaʻi, e aoga le filifilia pe faʻafefea ona togafitia.

    Tele o oloa aneti-fefete maua ai se mea malosi:

    1. Zinc pyrithione. Antiseborrheic vailaau mo le faaaogaina i fafo atu, ei ai se antimicrobial ma antifungal aafiaga, toe faaleleia le fausaga o lauulu ua faaleagaina.
    2. Selenium sulfide. Fesoasoani e faʻamama le tino, faʻaleleia le puipuiga, faʻalelei atili ai le faʻatonutonuina o au lava gaioiga ma faʻatonutonu le toe gaosia o le sela.
    3. Sulifoa. Faʻalauiloaina le toe faʻafouina o le paʻu ma i ai se afaina ai faʻafitauli o le pathogenic microorganism.
    4. Ketoconazole Pulu puipuia ma le fungicidal ma fungistatic gaioiga.
    5. Salicylic acid. O se antiseptic ma se vailaau e faʻaleagaina ai patogen ma faʻaleleia o le exfoliating aafiaga.
    6. Suauʻu laau o le lauti. Antifungal ma antiseptic vaega, o le gaioiga lea e taulaʻi atu i le faʻaaogaina o faʻamaʻi. O se vailaʻau malosi. Ae le i faʻaaoga, e manaʻomia ona e faia se suʻega lelei.

    Afai e i ai ni lauulu le mautonu ona o mativa, e sili le filifilia o le faʻamalama po o le uu e faʻavae i luga o 2-3 gaosi mea. I le averesi o le 3 masina, o le paʻu fetuunai i le faʻavae, ma afai o le faʻafitauli e leʻi foia, e fautuaina e taumafai se isi.

    Mafuaaga o lauulu leiloa

    E masani lava, pe a ma le 150 lauulu e tuua lo tatou ulu i aso uma. Afai o le aso ae leʻi galo ia oe pe e te faʻamalolo foʻi e selu lou lauulu, ona oʻo i le aso e sosoʻo ai, o lenei faʻailoga o le a oʻo atu ai i le faʻailoga o le 300 lauulu. O le tutusa o le aso lauulu e leiloa. Pau lava le mea ua avea ma mafuaʻaga e ilia ai le faʻatupu.

    I totonu o masani masani mafua o alopecia, trichologists valaau:

    1. Le mafai ona afaina. E tupu faasagatau i le talaʻaga o aso faigata, le toe faʻatulagaina o le tino: menopause ma andropause, leaga o le thyroid gland, aveina hormonal fualaau, ma isi. Afai o le faʻagasologa o lauulu le tele o mea, o le mea muamua e tatau ona e asia o le endocrinologist.
    2. Ua le lelei meaai. Matou te le manaʻo e fesuiaʻi naʻo ni olaga soifua maloloina ma ni PP, ae i le vaitaimi o le faʻateleina o le faʻamaʻi, e fautuaina e faʻaititia meaʻai manogi, falai, ma masima. E sili lava le 'ai o cereals, pamu' aʻai paʻu ma iʻa, fualaau faisua, ma fualaau 'aina. Ia mautinoa e inu se vailaʻau toto, e aofia ai vitamini o le vaega A, B, PP, ma isi.
    3. Autoimmune faamai. I nisi tulaga, e malamalama le tino ile folini lauulu o ni tino ese ma osofaia i latou. O se tali atu mo le puipuia o le faʻatonutonu naʻo lalo o le vaʻavaʻaia o dermatologists ma immunologists ma tui ma faʻamalosia togafitiga.
    4. Manatu popolega, loto mafatia, lagona mafatia. E le mafai ona faʻatapulaʻa atoa oe lava mai lagona i le olaga, ae e tatau ona faʻaititia lau tali. Faʻataʻitaʻi manatunatuga, yoga, savaliga afiafi, moe maloloina. E leai se tasi o vitamini o le a aumaia le tele o aoga i lauulu pei o se ituaiga olaga lelei.

    Ufimata ufimata

    • mamago sinia - 1 sipuni tele,
    • burdock poʻo suauʻu olive - 1 sipuni tele,
    • amo - 1 pc.,
    • kefir, yogurt poʻo le kulimi mai fafo - 2 kulimi.

    E fefiloi mea uma ile palapala, faʻapipiʻi i le ulu (e le manaʻomia le laulu), faʻapipiʻi foʻi ma tuʻua mo le 1-2 itula, aʻo e mafai ona e onosaʻia le susunuina. Fufulu ile vai malulu ma le kulimi.

    Henna & kofe ufimata

    • henna - 1 kulimi.,
    • moe kofe - 1 sipuni,
    • suauu olive - 1 sipuni,
    • amo - 1 pc.,
    • meli - 1 kulimi

    Henna e faʻafofoa ma vai vevela, kofe ma isi vaega ua faʻaopopo. E faʻaaogaina le faʻafanafana mafanafana i le ulu ma le laulu, afifi ma tuua i le po. O le ufimata e aoga tele, ae latou te le faia se sili atu nai lo 1 taimi i le masina.

    O le faʻateʻaina o lauulu paʻu ma maʻimau, ua lava lea e iloa ai le faʻafitauli ma filifili le togafitiga saʻo. Faatasi ai ma ufimata, suauu ma shampoos, vaʻai totoʻa i lou soifua maloloina lautele. O lauulu ma fao o se faʻailoga o lou tulaga, ma afai e i ai faʻafitauli ma le mativa ma le lauulu lauulu, e sili atu le suʻea o le mafuaʻaga i totonu.

    E mautinoa e te iloa lelei ufimata mo lauulu tuputupu ae ma faasaga i alopecia - leiloa ma alopecia. Faasoa atu au mea lilo i faamatalaga.