Alofaia

Alopecia - o le a lenei faamaʻi? Mafuaʻaga, faʻailoga, togafitiga o le alopecia

E i ai ituaiga ma ituaiga o alopecia, e mafai ona liua le tasi i leisi. O se tasi o le masani ai ituaiga o lauulu leiloa o le taulaʻi po o faʻaputuputu namu, lea e faʻamatalaina e uiga i le 5% o tagata mamaʻi uma i dermatological faʻamaʻi. O le faʻatupulaia o faʻafitauli o le faʻamaʻi ma ona ogaoga ituaiga (aofaʻi alopecia) i le fanau ma talavou e iloa ai le maualuga o le taua o lenei faʻafitauli.

O le a le faʻamaʻi?

O lenei faʻatonuga ua matua salalau tele. E le gata i lea, o aliʻi ma tamaʻitaʻi e pagatia i lenei faʻafitauli. Alopecia o se faamaʻi e mafai ona amata mai soʻo se vaega o le tino ma e iloga i le pa'ū maualuga lauulu. O le tulaga o le atiaʻe o faʻafitauli e mafai ona ese.

O le faamaʻi e mafai ona amata i le laititi, pe a uma ona maua e le pepe atopic dermatitis. I se faʻaopopoga, e tele isi mafuaʻaga e mafai ona mafua ai le atoatoa pe vaeluaina.

O le a lenei

I le taimi muamua, tagata e leʻi mafaufau e uiga i le a le aofaʻi leiloa o lauulu. Na manatu e masani pe a pa'ū lauulu o tagata faʻaaloalo tausaga. Peitai, o aso nei o le trichology - o se saienisi e suʻesuʻeina faafitauli o lauulu ma o latou togafitiga - ua teena ai lenei mea moni. Atoa (atoa) leiloa o laʻau toto i le tino atoa faʻaalia le i ai o le ogaoga pathologies i le tino o le tagata, tusa lava poʻo le a lona matua.

Atoatoa alopecia e sili ona taatele i alii pe a mavae le fasefulu tausaga. I fafine, e sili atu faʻaalia ia lava. E mafua lea ona o le eseʻesega o le fausaga o le paʻu o itupa uma e lua.

I tamaʻitaʻi, o fatuga o loʻo i ai i totonu o le loloto o vaega o siama, o lea e le faigofie ona latou i le leaga le faʻatosinaga o mea i fafo atu. Ae ui i lea, e tupu lava e oʻo lava i le feusuaʻi paʻu leiloa uma lauulu, lea e maua ai faʻamalosi tino le mafaufau.

Mafuaʻaga o le faamaʻi

E masani lava, o vaega o le pala e ufiufi ai vaega taua o le ulu, mauaina o se auala leaga. Faʻalagolago i le vaega o le lesion, o lenei ituaiga o lopa e taʻua subtotal, total or universal. Aofai alopecia i alii ma tamaitai e aliali mai i le leiloa atoa o lauulu i luga o le ulu ma i le auvae, fulufulu mata ma laulu mata mo 2-3 masina. I le taimi lava lea e tasi, i nisi o gasegase (pe tusa o le 20%), o le aofaʻi o le gase o loʻo faʻapipiʻiina ma suiga dystrophic i fao i foliga o faʻasolosolo uumi, faʻaosiga mata, pei o le faititili, o se vavaeʻeseʻe ma maʻa le tau (atigi oneone, trachyonchia). Aofai lauulu pa'ū tupu tupu i 0.1% o le faitau aofai o tagata o le lalolagi.

O le etiology ma pathogenesis o le faʻamaʻi e leʻo manino pea, ma o lea e leai se faʻavaomalo fuafuaga mo suʻega ma togafitiga.

Le tulaga o fao fao ma aofaʻi alopecia

O mafuaʻaga autu o le alopecia atoa ma mea taua

  1. O se mea na tupu i le laupepa o le epidermal, o se taunuuga o le laulu o loʻo solomuli poʻo le leai atoa, lea e faʻaalia (sili ona masani ai) ua amata i le laititi ona o le leaga o lauulu tuputupu ae, o latou maʻaleʻale ma leiloa i se taimi puʻupuʻu - mai le tele o vaiaso i le 12 masina.
  2. Tulaga masani.
  3. I le atinaʻeina o faʻamaumauga, se faʻamoemoe ua leva ona tuʻuina i le matafaioi o autoimmune faʻaaliga faʻaalia i totonu o le tino faʻamalosia osofaʻiga e faasaga i follicles, na ia manatu o se mea ese. O lena mea, o se sese le faʻasologa o le faʻaumatia o le tagata lava ia, o le faʻaumatia o nisi o aano. O se faʻaiuga o lenei mea, o le faʻatamaʻia o porotini o loʻo tupu, e oʻo atu ai i le faʻateleina o le faʻagasologa ma lona faʻaliliuina atu i se ala umi, lea o le laulu na o ia lava e toetoe lava a le i toe mauaina. O loʻo faʻamaonia lea gaioiga i le iloaina o le antigen e fesoʻotaʻi i luga o le tino, o loʻo i ai le faʻatupulaia o le T-lymphocytes e aʻafia i le puipuia o le tino, faʻapea foi ma le maitauina o lavelavea o loʻo feosofi solo i totonu o le toto ma mautu i totonu o foliki ma le papillary dermal vaega o loʻo i ai le immunoglobulin A ". O le mea mulimuli e faʻaleagaina ai le folikel ma fesoasoani i le pa'ū paʻu.
  4. Le iai o taimi faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi e fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻamalosia o le faʻaletonu o le tino, faʻapea foi ma faʻamaʻi faʻamaʻi o faʻamaʻi faʻamaʻi o le tino i luga o le tino (scleroderma, dermatomyositis, systemic lupus erythematosus, ma isi).
  5. Matuitui ogaoga pe le-ogaoga, ae masani lava ma umi-taimi (i le taimi) faʻafuaseʻi o tuʻutuʻuga tulaga ma mafatiaga o le mafaufau, faʻalavelaveina o le autonomic faʻafitauli o le tino, faʻatasi ai ma arteriovenous le paleni ma afaina ai le microcirculation toto. O lenei tau atu i le afaina arterial tafe ma venous outflow.
  6. Endocrine faamaʻi ma faʻalavelave e aʻafia ai le puipuia ma neuro-tulafono faʻatonutonuina gaioiga i totonu o le tino, o le matafaioi o feusuaiga hormone: o le alopecia atoa i fafine e atiaʻe tele taimi nai lo tamaloloa.
  7. Gastrointestinal faʻamaʻi, o le faʻaiuga lea ua faʻaleagaina le faʻaaogaina o le polotini, mea taua amino amino, vitamini ma trace elemene.
  8. O le aʻafiaga o le faʻasauʻona maʻi oona.
  9. Ogaoga faʻamaʻi pipisi, faʻaletonu o le faiʻai o le faiʻai, e ono taua e avea o se mea taua i le atinaʻeina o gaioiga autoimmune ma vegetative-vascular faaletonu.

Ole togafitiga faigata ole alopecia atoa e faigata tele, e manaʻomia le suesuega maeʻaeʻa male tagata e faʻalagolago ile mafuaʻaga. E masani lava e mafai ona faʻailoa na o ni mea faʻapitoa e tali atu ai ma faʻatino i luga o soʻoga taʻutaʻua o le mea faigaluega o le pala.

I lenei mafuaʻaga, psychotherapeut sedatives, faʻafilemu vailaʻau, antidepressants ua faatonuina, faʻamamaina o le iloa vaega o o le faʻamaʻi pipisi o loʻo faia, togafitiga o faʻafitauli o le faʻaogaina o faʻaletonu. I le suʻesuʻega o le gasegase o le endocrine gland, ua faia se faasaʻoga o le endocrine vailaʻau.

Mo faʻalavelave o le autonomic faʻafitauli ma microcirculatory faaletonu, vasodilating, antiagregant, nootropic, amino acid, vitamini complexes ma minerale (calcium, iron, selenium, zinc, silicon) ua faatonuina i totonu ma e ala i le mesotherapy, iontophoresis, phonophoresis, suspensions, creams, emulsions and oint .

Le aoga i le lotoifale o le faʻatupuina o le le fiafia i le oona, gaʻo, emulsions (Ditranol, Anthralin, burdock oil, tincture of water pepper, croton oil, butagi) e faʻaleleia atili ai le alu atu o le toto i aano.

Sauniaina i totonu ma fafo ma mea e fai ma immunocorrecting (glucocorticosteroids, Cyclosporin A, PUVA treatment), immunomodulators (Antralin), stimulants growth hair (Minoxidil), physiotherapeutic procedure - Darsonval currents, microcurrents, eseese ituaiga o massage o loʻo faʻaaogaina foi.

O le lelei o le aʻoga na maitauina o le faʻaiuga o le faʻaletonu togafitiga ile faʻailoaina o le methylprednisolone i le 5 mg / kg ile aso mo le 3 aso. O nei vasega e faia ile 1-masina vaitaimi.

Ae paga lea, e ui lava i le tele o mea faigaluega ma mea faigaluega, o le pasene o le manuia togafitiga o atoa alopecia tumau pea le taua. I le tele o tulaga, e tatau ona e taumafai i metotia faʻafomaʻi mo le toe faʻafouina le fatuga maloloina ma totoina lauulu.

Ituaiga o Alopecia

Tuuina atu le eria o le afaina vaega, trichologists iloagofie:

  1. Tauva. E le tupu mai ai se lamatiaga matuia, ae e taitaia atu ai i laulu paʻepaʻe i nisi vaega. I lenei tulaga, e le o matauina ni vaega faapitoa o le pala.
  2. Faʻaulu alopecia. O se ituaiga o faʻapitoa alopecia, poʻo le faʻafoeina o le pulu. I se tagata maʻi, o lauulu e pa'ū i fasi i vaega eseese o le lauulu. O le mea e masani ai ole maʻi ole 5% o asiasiga uma ile dermatologist ma le trichologist e uiga i faʻafitauli ma le ulu.
  3. Aofai alopecia. Lauulu lauulu atoa e tupu i luga o ni masina. I le tele o gasegase, ua faʻamaumauina se suiga i le fao fao. Ole mafatiaga e tupu i le 0.1% o tagata nonofo i le paneta atoa.
  4. Lautele. Ole atoa ole paʻu lena ole lauulu atoa. E le gata i lea, e leai se lauulu e le gata i luga o le ulu, ae e faapena foi i le itu i mata o mata ma laulu mata.

Manaia le iloa! I tane pe a maeʻa le 40 tausaga le matua, o le alopecia atoa e faʻamauina faʻateleina i taimi uma nai lo fafine. Muamua, o sui o le malosi o le 'afa o tagata soifua faʻatupuina pateta, lea e faʻasolosolo ona liliu atu i lapisi lapoʻa patches. Le aluga o taimi, o lauulu uma o le a pulu.

Aofai alopecia maua lona igoa ona o le atoatoa o le paʻu o le laulu. O se tulaga faapena e le mafua ai se tiga, ae o le psycho-emosi tulaga e le mautonu, aemaise lava i fafine.

E talitonu i le 20% o mataupu, patu tupuaka e maua ai. Afai na i ai i se matua ni faafitauli faʻapena foi, lona atalii ma ona afafine foi i ai i se tulaga lamatia.

Symptomatology

O le ata faʻafomaʻi o le aofaʻi faʻapaleni fautuaina:

  • le leiloa o lauulu e le gata i luga o le ulu, ae faapea foi i totonu, i lalo ifo o keti, i luga o superciliary arches,
  • eseʻesega le iloga o le leiloa o 'ala i itu taʻitasi (i le tele o tulaga, lauulu muamua paʻu i luga o le ulu, sosoo ai ma isi itu),
  • vave alualu i luma o le faamai, pe a fai i 3-4 masina e mafai ona e matua afaina,
  • suia o le fausaga o fao fao.

I se tulaga lautele aofaʻi alopecia atiaʻe mai se faʻapitoa foliga. E tele naua o vaʻaiga na potopoto e tuʻu faʻatasi, faʻatupu se ata le manaia tele.

I se tulaga lamatia o tagata:

  • i le talavou ona o se le paleni o hormones,
  • tamaiti i lalo ole 1 tausaga
  • alii pe a uma le 40 tausaga
  • fafine i le taimi o menopause.

E le mafai ona faʻaigoaina mafuaʻaga patino mo le pala atoatoa. Ae o saienitisi e taumafai e tau atu i ai:

  • aveina o fualaau eseese ma vailaau,
  • ogaoga popolega popole ma le popole,
  • fanauina o le tino o lauulu (faʻafitauli amata i le laititi)
  • genetik sauniuniga
  • autoimmune faamai, pe a iloa e le tino tagata nisi sela o ni tagata ese ma lafo uma ana malosi e tau ai i latou,
  • mativa ekology (radionuclides ma mea oona),
  • faʻamaʻi o le faʻaʻi ma le le lelei o le endocrine faiga,
  • fesiitaiina o ogaoga faʻamaʻi pipisi.

Le fuafuaina o mea na mafua ai alopecia atoa, le fomai:

  1. Faʻatautaia se suʻesuʻega o le gasegase, ma faʻailoa mai ai se mea e masani ai, e faʻanoanoa ai, faʻamaʻi maʻi ma tele atu.
  2. Iloilo le paʻu o le papala.
  3. Faʻatonuina se trichogram ma maosia mai le dermis.
  4. Manaʻomia se suʻega toto mo hormone ma se suʻega toto.
  5. Faatonuina le faʻatonuga o ultrasound o totoga totonu.

Lapataiga! Na o le lavelave togafitiga o le a fesoasoani e faʻaleleia le ata ma faʻamama le alopecia.

Aofai alopecia e manatu o le vaega mulimuli o le faamoeina o le pulu. O le faamai e tupu faapenei:

  1. Muamua, o lauulu i luga o le lauulu amata ona manifinifi. Leiloa leiloa lauulu luga o le masani (fuafua i le lanu o le loka, o le masani o 80-120 lauulu i le aso).
  2. Nai lo le lauulu, o le tagata gasegase amata ona foliga mai gofie i nisi nofoaga. Fulufulu mama fola.
  3. E i ai le leiloa atoa o lauulu. O isi taimi o le faʻamaʻi e alualu i luma vave - i le 2-3 vaiaso o le tagata e leiloa atoa lona lauulu.

Ile tele o taimi, ole alopecia atoa e tupu pe a maeʻa ona faʻapipiʻi: o lona uiga, o laʻititi fulufulu pipisi e fesoʻotaʻi, e aʻafia ai le faʻateleina tele o lauulu. O lea afai e te maitauina na amata ona saeʻe lou lauulu i le fasi, alu vave i le fomaʻi, a leai o le mea e ono lamatia e tuʻu e aunoa ma se laulu e tasi.

O se faiga e faigata tele, aua afai e le saʻo e fomaʻi le mafuaʻaga mafuaʻaga mai le ituaiga o faʻafitauli, e le mafai ona faateʻaina le pala. O le mea lea, matou te fautua malosi ia e faia se faʻamaoniga atoatoa mai le agavaa tagata faʻapitoa.

Togafitiga filifiliga:

  • fofo, vailaʻau faʻafilemu ma isi faʻafitauli pe a fai o se tagata e i ai malosi le faʻanoanoa,
  • togafitiga o faʻamaʻi pipisi
  • le faʻatulagaina o le galuega o le faʻaogaina o meaʻai (paleni taumafa, taumafaina o enzymes, etc.),
  • i le tulaga o le solia o le endocrine glands, o le tomai faʻapitoa faatonuina le sauniuni endocrine,
  • pe a faʻalavelavea le microcirculation o le paʻu, latou te faia le faʻatulagaina o mesotherapy, ion ma phonophoresis, teteʻe ma Darsonval, ma faʻaaoga faapitoa kulimi ma o uu (Anthralin, suauu burdock, glucocsteroid sauniuniga, Ditranol, etc.).

O se mea taua! Aofai alopecia i tamaiti laiti e le togafitia, talu ai vailaʻau e mafai ona afaina ai le galuega o totoga ma faʻafitauli o le pepe. I le avea ai o se tulafono, ma le faʻavaeina o taumafa ma se paleni o vitamini, o le a tupu le paʻalaʻi na o ia.

E tatau ona maitauina e ui lava i le tele aofaʻi o atinaʻe vailaʻau ma metotia, E faigata tele ona faʻamalolo le alopecia atoa. O le mea lea, matou te fautua atu oe e te mafaufau i se mea lelei faʻaiʻuga ma mulimulitaʻi i fautuaga a lau fomaʻi.

I le lalolagi o vailaau faʻaonapo nei mafai ona e feiloai a talafeagai ala o se lauulu lauulu. Ae o lona faʻaaogaina e faʻalagolago i le tagata foai mea ma le tulaga o le faʻatamala o le faʻamaʻi. Na iai avanoa mo le lē taotoga. Ae e leai se faʻamaoniga e faʻapea o le a faʻateleina ai le faʻamaʻi, o folau fou e le aveesea o lou le puipuia.

Ole vailaau masani e iai le leiloa ole folikel e leai se malosi, aua ole a le mafai ona toe faafoi mai le pulu. E naʻo latou e mafai ona fautuaina mo le faʻailogalanoga pe a lelei mea.

I le leai o ni folikel mai le fanau mai, o le faʻapitoa togafitiga o le a le fesoasoani. Na pau lava le auala e tupu ai lauulu o le tanuina.

Aisea e faʻasolosolo ai le faʻatupuina o faʻamaʻi?

Alopecia o se maʻi faigata e mafai ona aliali mo mafuaʻaga nei:

1. Faʻaleagaina o le tino i le tino (faʻataʻitaʻiga tiroid, manopause, maitaga, siama pipisi).

2. Paʻu paʻu (masini faʻatonutonu le ea, vailaʻau, afi).

3. Tulaga masani.

4. Ua tele gaosi testosterone ua gaosia.

5. Nervs breakdowns, feteenai, atuatuvale, popolega.

6. Faʻaleagaina amioga ma le le paleni o meaai.

7. Autoimmune tali atu o le tino. Ma i lenei tulaga, e le manino le mafuaʻaga mo lenei tulaga. Lauulu tuputupu ae na o le taimi ua na o le gaioi na mafua ai le faafitauli ua le toe gaoioi.

Aofai

Ole ituaiga fulufulu lea ua iloga ile mea moni e faapea, o paʻu e paʻu'ū mai i vaega eseese ole ulu: i tamaloloa - i soʻo se mea, ma fafine - ile ulu o malumalu poo malumalu. E le pei ole alopecia areata, naʻo le paʻu mafiafia e maua ai i le leiloa o le sela, e faʻapena ona vaivai ai le fulufulu tagata i le faʻavaeina o le faʻamaʻi. Afai e le togafitia le faʻamaʻi, o le a le lava le laulu o lauulu olaola ma mafiafia, liua i lauulu atoa.

I se tagata na amata ona atiaʻe subtotal alopecia, e i ai:

  • mumu i le nofoaga o faʻavae,
  • leiloa o lauulu leiloa
  • o le faʻavaeina o se tamaʻi paʻepaʻe ma mea ua oti o le epidermis,
  • faʻavaivaia uma curls,
  • ua auʻiliʻili ese aofaʻi ma tamaʻi laʻau o le paʻu.

Afai e le togafitia alopecia, ona faʻapipiʻi faatasi lea o nofoaga o loʻo aliali mai ai foci, i lea tulaga e oʻo atu i le 50% o lauulu e faʻaalia i luga o le pulu.

E taua le iloa! O nisi taimi i se tagata gasegase subtotal alopecia aliali mai i luga o laulu mata ma fulufulu mata, e aunoa ma le fausiaina o foci. O lauulu o lenei vaega o le tino e amata ona faʻavaivaia ma manifinifi. E le afaina le isi laulu.

I totonu o mea taua e mafua ai le alopecia subtotal, o le tele o tagata faʻapitoa e agaʻi i faʻamaʻi o le autoimmune. I le tino o le tagata i le sela tulaga, tupu se faʻaletonu, ma amata ona sese o ia lava sela mo meaola mai fafo. O le mea lea, o loo i ai se tauiviga ma lauulu folikel.

E naʻo lenei talitonuga, o le mea lea e le mafai ona taʻua naʻo le pau lea o le moni. Peitaʻi, e mafai ona faʻaigoaina mea e manaʻomia e avea ma faʻavae i mea le lelei o le tino.

I latou, o le trichologists iloa:

  • leai se vitamini
  • faʻamaʻi pipisi
  • aveina nisi vailaʻau, aemaise chemotherapy,
  • mafatiaga ma le popole popole,
  • leai se aoga
  • metabolism e le saʻo.

E masani lava, alopecia subtotal i fafine amata i le taimi o maitaga poʻo pe a uma ona fanau. O le mafuaʻaga e manino - hormone le le paleni. Ae e fautuaina e le gynecologists se suʻega atoa e faateʻa ai maʻi ogaoga i totonu o le tino.

I se tulaga lautele le faʻamaʻi e mafai ona i ai tulaga 4 o atinae:

  1. Alualu i luma. Foci e aliali i luga o le paʻu o le papala. O lauulu e matua faigofie e tosoina mai i fafo ile masani masani. E mafai.
  2. Tumau. Ole tulai mai o nisi foci e le o tupu. O le paʻu e toe foʻi lava i le masani, ma le vaega na totoe o loʻo faigata tele e toso ese.
  3. Toetu. E amata foʻi ona ufiufi le paʻu o le palapala e leʻi iai sona lanu. I lalo o tulaga faʻalelei, o fulufulu vaivai e liua i lauulu atoa.
  4. Toe Fuatia. Afai e le faʻatamaia mea e mafua ai le pala, o se suiga i le amataga vaega e tupu i le foliga mai o pulu fou.

Togafitiga o le faamai e masani lava amata i le suesuega ma le fesiligia o le gasegase. E manaʻomia le faʻamamaina atoa o le mafuaʻaga. Afai na e matamuli talu ai nei, ona e taumafai lea e toʻafilemu le mafaufau e faʻaaoga ai ou pupuni. Mo tagata faapena, e tatau ona e faʻaitiitia galuega popole, amata matamata matamata lelei pe faia yoga.

Togafitiga filifiliga:

  • hormone togafitiga (aemaise lava talafeagai mo tina maitaga ma susu, fafine i le menopause ma talavou),
  • physiotherapeutic metotia (togafitiga o nei, photochemotherapy, mesotherapy),
  • vasega o vitamini
  • uu gaʻo, lauulu, ma kulimi i le lotoifale (minoxidil, oloa o loʻo aofia ai le zinc pyrithione, tioata o le pepa vevela po o le sinapi, ma isi mea),
  • fualaau faasaina.

O se mea taua! Ma le subtotal alopecia, taotoga (lauulu lauulu) e le o faatonuina. O le mea moni o le faʻaumatia o le aʻa mafuaʻaga i le tele o tulaga o le a mafai e toe faʻafoʻiina lauulu tuputupu ae.

E masani lava, o togafitiga o le alopecia e manaʻomia le feutagaiga ma fomaʻi faʻapitoa: se dermatologist, endocrinologist, gastroenterologist, andrologist.

Lautele

E leai se eseʻesega o le alopecia atoa ma lautele. Pau lava le mea - faʻatasi ai ma le lautele faʻamatalaga o le faʻamaʻi, o le leiloa o le laulu i le tino atoa, o lona uiga, o le tagata leiloa mata, fulufulu mata ma isi laʻau. O le universal alopecia e talitonuina o le vaega mulimuli lea o le pulu.

E pei o tulaga o alopecia na iloiloina muamua, e le mafai ona iloa tonu le mafuaʻaga o lona tutupu mai, ae o mea e mafua ai le lauulu lauulu lalolagi e matua. Sauni mo le tulaga lea:

  • o le leiloa o curls mafai ona tupu i le uila saoasaoa - i 1-2 vaiaso,
  • o le atoatoa o le pala, e faʻaalia ia lava i soʻo se matua, e oʻo lava i fanau,
  • tele lauulu paʻu mafai ona mafua mai i le leai o vitamini, ma afai e te le toe faʻapaleniina le paleni, o le alopecia lautele e tupu,
  • masani lava o tagata uma o le aiga mafatia mai le lauulu, e pei ona maua,
  • maʻi auga o faʻamaʻi, chemotherapy, leaga o le ekologia, neura faʻateʻaina ma o le matua e mafai ona mafua ai le paʻu o le lalolagi atoa i le tino.

Universal alopecia mafai ona atiaʻe amata i le laʻititi lauulu leiloa. O tulaga o le vave pauna e seasea, e masani lava pe a mavae ni nai tausaga. Ona o le le saʻo fuafuaina o le aafiaga vala ma le le saʻo togafitiga, tupu atoa leiloa o lauulu tupu.

Ole suʻesuʻega ole "universal alopecia" e faia e le trichologist pe a le lulu le lauulu i le pauna o le itulagi mo le sili atu i le 2 masina.

O le faʻamaʻi e faigata ona faʻailoa i se taimi vave. A tulaʻi mai paʻu o papala malolosi, o loʻo tata le folini ile tino ma e le mafai ona faʻasaoina ni laulu fou masani.

O le faamai e ui atu i le tele o vaega:

  1. O tamaʻi botd spotments e faia i luga o le ulu.
  2. Ina ua mavae sina taimi, o motu "le lavalava" e faʻateleina le lapopoa ma lotogatasi i latou lava.
  3. Mulimuli ane, e matua leiloa atoa le ulu.
  4. O fulufulu mata, fulufulu mata, axillaries, vaega o le lautele e fesoʻotaʻi i le gaioiga o le tulaʻi.

E pei o filifiliga muamua togafitiga mo le faamaʻi, faʻaaoga togafitiga faigata:

  • ave i totonu antidepressants, immunomodulators ma hormonal fualaau faasaina,
  • faʻamamaina le mata o le ulu mo faʻapitoa kulimi ma suauu (faʻavae i luga o le zinc pyrithione ma steroids),
  • faia i nisi taimi aso uma faʻataʻimilo o dermis o le ulu,
  • faʻaalu i le physiotherapy ultratonotherapy,
  • taumafaina vitamini ma meaʻai faʻaopoopo, ma tausisi i le saʻo taumafa.

O le isi auala lavelave o le suia lauulu folika. E faʻaaoga se taotoga e faʻafaigofie pe afai e leai se metotia o loʻo i luga na fesoasoani.

E manino lava e faʻatulaʻia le mafuaʻaga ole alopecia. E te manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi fomaʻi faʻapitoa - trichologist, faia se suʻesuʻega auiliili ma faʻaaloalo lava i le manaʻomia togafitiga. Faatasi ai ma subtotal alopecia, o avanoa mo le toe faaleleia e maualuga tele, ma i le universal alopecia, e 10-15%.

I soo se tulaga, afai e te manaʻo e iai ni lauulu manaia i luga o lou ulu, o le a tatau ona e faia se auala e togafitia ai ma le maʻi alopecia.

Faailoga o faʻataʻitaʻiga

Afai e te masalosalo o oe i le alopecia, o faʻailoga e ono aliali malie mai ae le o ni mea. E ui o nisi taimi o faʻailoga e mafai ona vaaia manino. I totonu o faʻailoga e mafai ona iloa faʻapena:

- telegese lulu tuputupu ae,

- foliga mai o tamai vaega o le pauna i luga o le ulu,

- faʻatumu atoa lauulu ile ulu, foliga ma isi vaega ole tino.

I le mataupu faavae, e leai isi faʻailoga o lenei faʻamaʻi.

Faavasegaina o tulaga

Alopecia o se maʻi faʻamaʻi lea e mafua ai le tele o faʻaletonu ma faʻaletonu, o le tino ma le mafaufau. I le masani ai, faʻalelei, foliga o se faʻafitauli foliga leaga. Peitaʻi, muamua, mafaufau poʻo a ituaiga o faʻamatalaga o loʻo i ai nei.

O lea la, fuafua i le malosi, e mafai ona tatou iloga ituaiga nei o alopecia:

- focal (o lona uiga, e le pa'ū lauulu i soo se mea, ae na o nofoaga laiti),

- lautele (afaina le tino atoa),

- atoa alopecia (lauulu e pa'ū atoa i luga o le ulu atoa).

Ae o le ogaoga o le faamaʻi, e mafai e se tagata ona leiloa le sili atu i le 'afa pe itiiti ifo o le 50% o le lauulu. I se faʻaopopoga, e mafai e se tasi ona iloga ituaiga o faʻamaʻi lea pei o le cicatricial (tupu i lalo o le faʻamalosiga o soʻo se i fafo atu o paʻu paʻu) ma le le-cicatricial. O le mea mulimuli, i le isi itu, e mafai ona vaeluaina i le androgenic (i lalo o le aafiaga o hormones), diffuse ma ua leva ona iloa.

Auga o le faʻamaʻi

Aʻo leʻi togafitia le alopecia, e tatau ona faia se iloiloga saʻo. Naʻo se tagata faʻapitoa e mafai ona faia lea mea. E ui lava o faʻailoga e matua manino, e mafai ona latou faʻailoa mai ni maʻi ogaoga.

O le mea masani a, e mafai e le fomaʻi ona suʻeina suʻega i le toto ma mea e tatau ona fai mo oe e fai e le aofia ai ni oko poʻo isi mea o le paʻu. O le tagata faʻapitoa e tatau ona aoina se gasegase o le talaʻaga ma faʻavae tonu le mafuaʻaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi. Naʻo le faʻaaogaina e mafai ona togafitia togafitiga. A leai, o le togafitiga o le a le aoga.

Laasaga o le faʻatupuina o le faʻamaʻi

Aofaiga alopecia poʻo isi ituaiga o lenei faʻasolosolo pasi se auala alualu i luma. E tolu vaega o faʻaaliga e mafai ona iloga:

1. Alualu i luma. E aʻafia ai le vave tele o lauulu leiloa, ma na foci na fausia e mafai ona tuʻu tasi.

2. Tumau. I lenei laʻasaga, o nofoaga o loʻo taofia lo latou foliga. O lona uiga, ua le toe faʻateleina le taua.

3. Toetu. O lenei tulaga e aʻafia ai le toe faʻaauauina o lauulu. Lenei mafai ona vave ausia pe a fai o le taimi e ave mo togafitiga. O lona uiga, a fluff foliga i luga o le ulu, lea e faasolosolo ona suia e lauulu masani.

Faʻaalia uiga masani o auala e feagai ai ma le faʻafitauli

O lenei e tatau ona mafaufau pe faʻafefea ona togafitia alopecia faʻaaogaina metotia faʻasao o vailaʻau. E tatau ona matauina e mafai ona tumau mai le tele o masina i le tele o tausaga. O lona uiga, o le togafitiga o le a umi, ma o le tagata gasegase e tatau ona taumafai e ausia le manaʻomia le aʻafiaga.

Lauulu leiloa (alopecia) tele lava aveesea e corticosteroids. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaʻau eseese tuiina i totonu o le pauna ma se tui. E le gata i lea, o loʻo faʻaogaina ni uila ma ni mea taua: "Dexamethasone", "Fluocinalon". E masani lava, manaʻomia e le tagata maʻi ona aveina ni vailaʻau tuʻufaʻatasi, o loʻo tuʻuina atu ai le tino i mea taua "fale".

E aoga tele tapenaga i luga o le sone. Peitai, e tatau ona matua faʻaeteete lava. O le mea moni o fuainumera tetele 'aina e aoga, ma e mafai ona mafua mai ai nisi aʻafiaga. Afai e maua oe i le alopecia (paʻuna) afaina ai le tele o le paʻu, ona tatau loa lea ona faʻaogaina ni vailaʻau faʻalavelave faapitoa o le a faʻaosofia ai le tuputupu ae lauulu. O nisi taimi e manaʻomia le inu o vailaʻau e mafai ona taofia le autoimmune reaksi.

Togafitiga o le alopecia i alii, faapea foi i fafine, e mafai ona faaititia i le faʻaaogaina o hormonal fualaau.

Suʻesuʻega vailaʻau i le taua e puipuia ai le faamaʻi

Ina ia toe faʻaleleia lauulu lauulu, taumafai le fua i lalo:

1. I le tautoulu, eli luga burdock aʻa ma fufulu mama. Le isi, oe manaʻomia le tipiina o mea mata i fasi laiti ma faʻamago faʻamago. Taimi nei o le tasi sipuni tele o mutia e tatau ona vaʻaia faʻaputu i vela vai (350-500 ml). I lenei tulaga, e tatau ona faʻafefeteina le paluga ile vevela vevela mo le isi 5-10 minute. E tatau ona tuiina i totonu le ofa. Lulu le paluga i totonu o le ulu i aso uma. Peitai, e tatau ona teuina i se nofoaga malulu. Mo se aʻafiaga sili, faʻamafanafana le vai i le tino vevela aʻo leʻi faʻaaogaina. E mafai foi ona faia ni kulimi mai se tino o le burdock. Peitai, o le ulu e tatau ona tausia malu.

2. O le faʻapea foi o se mea aoga tele. O aso nei e mafai ona faʻatau i se fale talavai, ae sili atu ona lelei le kukaina oe lava. Ina ia faia lea mea, ave 5 peppercorns ma sasaa i latou ma le ava malosi (vodka). Na o le afa lita le vai e lava. Ina ia tuʻu i ai le paluga, tuʻu i totonu o se nofoaga malulu malulu mo le 3 vaiaso. Le isi, o le tini oloa faʻaaogaina e faʻaosoina i totonu o le papala. Ma le isi, o le taualumaga e faia i aso uma.

3. O le ava malosi o lanu o le calamus o le a fesoasoani foi e toe faʻalelei lauulu ma puipuia le leiloa o lauulu. Mo le tapenaina o le oloa, e tatau ona e ave le 250 ml o le ava malosi ma le 'afa lapoʻa o mea matutu matutu. E mafai ona e faʻatauina i soo se fale talavai. Faʻapipiʻi le paluga pe a ma le 2 vaiaso. A maeʻa le aso, faʻapipiʻi le oloa i le ulu mo ni vaiaso. Le isi, ave se malologa. A fufulu lau lauulu, e mafai ona fufulu lou ulu i ai le sefulefu o marsh calamus. Ina ia tapena le paluga, sasaa lua sipuni o mea mata ma se ipu vai faʻapuna.

4. Alose sua e aoga tele mo alopecia. O se laau tuai e sili mo lea. Faʻamama le paʻu manava nofoaga i aso uma.

5. Faʻapaʻu o upega. Mo le tapenaina, e te manaʻomia laʻau o le laau. Le isi, faʻatumu mea gaʻo i le ava malosi poʻo le vodka. Le tausisi e te manaomia 22 aso. Faʻamamago le oloa ile paʻu i aso uma.

Uiga o le faʻaaogaina o mea teuteu teuteu togafitiga mo le togafitia o pathology

Afai o se tamaʻi ua maua i le alopecia o lana 'ava, o le ulu poʻo isi vaega vaaia o le tino, ona avea lea o le le fiafia i le muamua lava ia ia. O le masani ai, e tatau ona tauina lenei faʻafitauli. E mafai ona e faʻatonutonuina le tulaga i le faʻaaogaina o vailaʻau, e ui o lenei o le a na o se ufimata o le faʻaletonu.

Afai e fetaui lelei lenei metotia mo oe, ona matou iloiloina lea o auala e mafai ona faia e tutoatasi. E mafai ona e faʻaogaina mea faʻapipiʻi metotia nei:

1. Fai se wig.

2. O le faʻaogaina o ni teuga ulu poʻo ni sitaili e mafai ona nana ai le amio leaga.

3. Faʻaleleia le faʻataʻamilomilo o le maʻi ma le faʻatautava.

4. Le amio saʻo ma le lauulu: le faʻaoga o le le maʻi, ma i nisi tulaga togafitiga solo. Ma le isi, e tatau ona e lafoai le faʻaaogaina o se fulufulu laʻitiiti, selu faigata, ma togafiti.

Afai e maua oe i le alopecia, o isi togafitiga e mafai ona i ai se aʻafiaga lelei.

Faʻaogaina fou tekonolosi

I le faʻaopopoina o fofo o loʻo faʻaalia, o loʻo i ai ni auala fou, e le masani ai auala e faateʻa ai le faʻafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le metotia togafitiga e taua tele i le feteʻenaʻi o se maʻi pei o le alopecia. O manatu e uiga ia te ia e lelei. Ae peitaʻi, o le mesotherapy e faʻaaogaina na o le androgenic, telogen ma alopecia faʻasoesa. Ma e fesoasoani uma i aliʻi ma tamaʻitaʻi. I le faʻaopopoga o le aʻafiaga i luga o le maʻilaʻulu, mesotherapy fesoasoani tele e faʻateleina le puipuiga o le tino.

O lenei faiga e mafai ona faia i le tele o taimi, ma e matua leai se tiga. O le mea masani, pe a uma ona e le tatau ona fufulu vave lou lauulu, talu ai o se vaega laititi o le fualaau faasaina o loʻo tumau pea i le paʻu, lea e faʻaauau ai lona aoga.

O se auala taua o le tanuina lauulu i totonu o nofoaga aafia. O lenei metotia faʻaaogaina pe a fai o le faʻamaʻi e afua mai i se ituaiga faʻamaʻi, ma le metotia faʻa masani (poʻo tagata) e le mafai ona fesoasoani.

O sauniuniga faʻapitoa e mafai ona fufuluina ile paʻu. E tatau ona maitauina o vailaʻau faʻapitoa e taugata tele, ae latou fesoasoani i le fagua o moe moe, fafagaina latou.

Puipuia mai faamai

Alopecia areata o se maʻi e le manaia mo le tagata ma ia ma isi. O lea, e manaʻomia e faʻafetaiaʻia. Peitaʻi, e tatau ona iloa e se tasi o se faʻamaʻi e mafai ona puipuia. E masani lava, afai e mafua mai i se genesis predisposition, ona faʻafeagai lea ma sili atu ona faigata, ae mafai.

E i ai nisi puipuiga puipuia o le a fesoasoani e tausia le mafiafia o le ulu o lauulu mo se taimi umi. Mo se faʻataʻitaʻiga, taumafai e faʻaaoga se fulufulu laʻitiiti ma faʻataʻamilomilo uʻamea i se taimi laʻititi lava, e afaina tele ai le soifua maloloina o lau lauulu. O pulumu malo e mafai foʻi ona afaina ai le ulu. I le tau malulu e fautuaina le faia o se pulou.

Nai lo o le faʻamalolo tauʻavea, mafai ona faʻaaogaina vailaʻau vailaʻau ma isi fofo tagata. Fufulu lau lauulu i ia vaivaia ma o le a avea i latou soifua maloloina, sili atu le usitaʻi, malosi ma sili atu le matagofie. Taumafai e ai lelei ina ia faʻatumu lau meaʻai i mea tatau ma vitamini uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, 'ai fualaʻau ma fualaʻau' aʻai, taumafa meaʻai ia e tele mea ai kalisiu, potassium ma isi mea aoga. Tetee ni amioga leaga e afaina ai e le gata i le lauulu, ae faʻapea foʻi ma le soifua maloloina lautele o le tino.

Le masani o staining e le aoga. E masani lava, afai e te manaʻomia, ona taumafai lea e faʻaaoga pupuni masani e aunoa ma vailaʻau faʻaopoopo. E moni, e taugata tele, ae saogalemu. Soo se togafiti ma le laulu e tatau ona malu. Aua le faia soo perm. E tatau ona malolo lauulu ma maua taumafa. Na pau lava o lea. Ia soifua maloloina ma matagofie!

Lamatiaga vaega

E ui lava i le mea moni i se tausaga matua o le faʻafitauli e faʻaalia ia lava i le tele o taimi nai lo le talavou, o le alopecia e mafai ona afaina ai tagata uma. E tupu i tamaiti ma e oʻo foi i pepe. E masani lava, o tamaiti i lalo o le lua tausaga le matutua e le o faʻaalia ni auala e faʻaumatia ai le faʻamaʻi, o latou tino e tutoʻatasi toe faʻasolosolo lauulu.

Faailoga o pathology mafai foi ona tupu i talavou. O le taʻaloʻaga e iloga i le toe faʻatulagaina o tulaga o le hormonal, lea e mafua ai le faʻaleagaina o le faʻaauau.

O fafine i le taimi o maitaga, faʻasusu, poʻo le maʻitaga foi e matele ile alopecia. O le mafuaʻaga e tutusa - le faʻalavelave i le galuega o ovaries, adrenal glands ma le pituitary gland, e maua ai hormone.

Faailoga o se Faʻafitauli

Ole a le oso ole pala e le tupu ile aso tasi. Le tele o taimi, e muamua i le faʻaalia o subtotal alopecia. Ole soliga lea ole lauulu pa'ū ifo i atumotu, ma faʻatupu ai ole paʻu. Ae ui i lea, o le alualu i luma e mafai ona taʻitaʻia ai i le mea moni o le le lavalava motu o loʻo tutupu faʻatasi, ma faʻasolosolo ona leai se laʻau o loʻo i luga o le ulu ma isi vaega o le tino.

O auga e tatau ona e faia ai popolega o:

  • tele naua o manoa (sili atu nai lo 150 fasi i le aso),
  • alualu i luma o lauulu lelei, manifinifi,
  • le i ai o le fana i nofoaga na tuputupu ae ai manoa masani,
  • o le vaʻa.

O lauulu e mafai ona paʻu atoa i le naʻo le 2-3 masina, ona e leai se taimi mo manatunatuga ma le faʻamoemoe o mea uma o le a filifilia na o ia.

O le taimi lava e te matauina ai curls ua manifinifi ma leai se ola ma amata ona paʻu i fafo, e tatau ona e vave talanoa se fomaʻi. O le agavaa trichologist o le a fesoasoani e faʻailoa le mafuaʻaga o le solia ma faʻatonu togafitiga e aveese ai.

Aisea e loka ai loka?

Aofai lauulu leiloa e mafai ona tupu mai le aafiaga o mea eseese i luga o le tino o le tagata. Ole tele o taimi, o ia soli tulafono e mafua mai ile ogaoga ole leaga ile galuega ole totoga ninii ma latou tino. Ae atonu e iai isi mafuaaga, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Autoimmune faamai. A tulai mai, e iloa e le tino o le tino le folika o se tino ese, ma amata ona osofaia.
  • Faʻamalolosi, popolevale le popole, soona galue. Faatasi ai ma le masani o le neuropsychiatric afaina, afaina o alatoto ma aano o le tino e tupu. O lenei mafuaʻaga faʻalavelave i le toto i totonu o le lauulu ma atili leiloa ai o manoa.
  • Tupu. Le tele o taimi, lenei vala mafua ai lauulu leiloa i alii, e mafai ona faasalalauina mai augatupulaga matutua i laiti. Genetically fuafuaina alopecia e le togafitia.
  • Faafitauli o le au soo. O ia faʻamaʻi e maitauina i pepe, e masani lava ile lua tausaga muamua ole olaga.
  • O faʻamaʻi pipisi ma le feaveaʻi faʻamaʻi e le faʻamaloloina atoa. I se tulaga e le amanaiaina, faʻalavelave e pei o le syphilis poʻo le tuberculosis e mafai ona mafua ai le laulu atoa.
  • Ogaoga metabolic faaletonu. Faatasi ai ma lenei auala, sela e le mafai ona faʻaaogaina atoatoa mea aoga aoga latou te mauaina mai fafo, lea e mafua ai le faʻavaivaia o folikel ma a latou euthanasia.
  • Anticancer togafitiga. Oncology e mafai ona togafitia i ni uiga sauā tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalologa, togafitiga o vailaʻau oʻona poʻo le inuina o vailaʻau malosi. O nei mea uma mafua ai le taofia o le gaioiga o lauulu folikel.
  • Ova tele o vitamini poo latou le lava. Faatasi ai ma ia soliga o tulafono, e le gata o le lauulu, ae o le tino atoa o mafatia, matua afaina i lona galuega ua matauina.
  • Tapuni fesoʻotaʻiga ma mea faʻasamoa ma vailaʻau. E taofia faʻafitauli metabolic i le sela tulaga, o lea, e mautinoa afaina ai le tele o curls.

O lauulu e mafai foi ona tigaina i le faʻaauau ona faʻaalia i le malulu tele pe vevela ea. Ole soʻona vevela e mafua ai le faʻatamaʻiina o totoga i fatu, ona e amata ai le leiloa atoa o manoa.

I soo se tulaga, togafitiga o le alopecia e tatau ona amata i le aveeseina o mafuaʻaga o lona tutupu mai.

Togafitiga metotia

Ole togafitiga e filifilia taʻitoʻatasi mo tagata taʻitoʻatasi pe a maeʻa suʻesuʻega o faʻaiuga o suʻega ma suʻega. E tatau ona iai ni auala e faʻaumatia ai ni faʻaletonu o le mafaufau. E faʻapena foʻi ona togafitia le alopecia i le aʻafia o ana mea. A aunoa ma lenei, o le manaʻoga manaʻomia le mafai ona ausia.

O le lavelave e ono aofia ai faiga nei:

  1. Faasaʻoina o le puipuiga malu. Mo lenei mea, tui puipuia vailaʻau, vitamini meaʻai supa ua faʻatulagaina i le tagata gasegase, o ana meaʻai fesuisuiai. Na folasia le aano o manu ma le susu, meaʻai ma fualaau 'aina.
  2. Normalization o le hormonal talaaga. O fualaau faasaina hormonal e filifilia e tusa ma tausaga ma le itupa.
  3. Aveesea o le neuropsychiatric leaga faaletonu. O loʻo faʻatinoina i le aveina o vailaʻau faʻafilemu, vailaʻau nootropic, vailaʻau faʻafefe ma vailaʻau faʻasafua ua faia mai i mea totino.
  4. Toe faʻafouina o le faʻaaliga. Ole mea lea e manaʻomia mo le vave ma atoatoa faʻaaogaina o mea uma o loʻo ulufale i le tino ma meaai.
  5. Talia o le paiolo gaosi mea faʻaopoopo o loʻo i ai vitamini A, E, D, vaega B, uʻamea, zinc, zinc, selenium, calcium. Elemene fesoasoani i le faʻamalosia o aʻa ma le toe faʻaleleia o le masani ai gaioiga o folikel.
  6. Fomai. O faʻaiuga lelei e maua i le faʻaaogaina o le Darsonval apparatus, massage ma vailaʻau, ma le pupula ile paʻu ile taimi nei.
  7. Taotoga taotoga. I le tulaga o le aofaʻi o alopecia, o mama maloloina e fesiʻiliina mai le foaʻi.

Ina ia faʻaitiitia le alopecia, faʻapitoa kulimi ma uu e faʻaoga tuʻu saʻo i luga o le siama. O le tele o taimi, e aofia ai vitamini, minerale ma isi gaosi mea.

E faʻapea foʻi le faʻatupega o loʻo faʻalauteleina le toto toto ma faʻavavevave solo le toto, ua faʻaavanoaina ai ni vaega aoga e faʻasolosolo vave i totonu o folika.

Fofo togafiti

Faamasinoina e ala i iloiloga o le trichologists, vailaʻau masani e mafai foi ona faaaogaina i le togafitiga o alopecia. Peitaʻi, maitau o matapulapulu ma afifi e le faʻaaogaina e avea ma elemene autu o togafitiga. E mafai ona latou faʻaatoatoa le lavelave, ae le suia atoa.

Foligaola e mafai ona fagua e ala i auala:

  • castor ma burdock suauu,
  • lanu pepa,
  • sinapi o le sinapi
  • mea fefete
  • aniani ma le suasami,
  • oloa e aofia ai le 'ava malosi.

O nei vaega uma e i ai uiga le mautonu, ae le mafai ona faʻaaogaina i la latou foliga mama. Ole mea lea e mafua ai ona mumu le papala.

Tupe alu ma le fuamoa, sour cream, kefir, meli ma le suauʻu autu. Mea faaopoopo e faaitiitia ai le malosi aʻiaʻi o ufimata ma fesoasoani e faʻamalieina ia folika ma mea toe faʻafoʻi.

O le faʻataʻitaʻiina o le trichological e faʻamaonia ai i le tele o taimi, o se alualu i luma e maua lelei ma lelei togafitiga. O le mea moni, o le lauulu e le amata ona ola vave vave, mo lenei e tatau ona e alu i sili atu ma le tasi vasega. E mafai lava ona e fafagu i latou na moe o loo momoe mo ni tausaga. I le laititi, o le tino tutoʻatasi toe amata latou masani masani.

Peitai, e i ai tulaga pe a faigata tele pe faigata foi ona maua ni faʻaiuga lelei. Afai o le naunautaiga i le pala i totonu o le kenera numera o tagata, suia o se le talafeagai. I ia tulaga, e oo lava i lauulu transplantation e le maua ai le aafiaga manaomia, o le matauila e le mauaa.

E le gata i lea, o faʻafitauli e mafai ona faʻaletonu i lalo ifo o tulaga sili ona lelei mo lona atinaʻeina.

Maua ni faaiuga

Ole atoatoa ole pala o se maʻi sili ona le lelei. E ui lava i le mea moni e le mafua ai le tiga, o le tagata gasegase aafia ai tulaga leaga o le le mautonu. Peitaʻi, o vailaau faʻaonapo nei ua i ai le malosi e aveese ai le tele o itu e mafua ai le tulaʻi mai o se soli tulafono.

E i ai le taimi, saili le fesoasoani faʻapolofesa mai se fomaʻi, mulimuli i ana faʻatonuga uma, ma o le a e tuputupu aʻe se ulu maloloina fou o lauulu.

Vitio aoga

Ituaiga o pala: nesting, androgenic (androgenetic), cicatricial, taulaʻi, diffus, atoa alopecia.

Faafefea neura aafia ai lauulu - alofecia atoa psychogenic.

Mafuaʻaga o Alopecia

E tele taimi, e aʻafia ai vaega o le ulu i vaega o le pulu pala, e maua ai ala leaga. Faʻalagolago i le nofoaga o loʻo aʻafia ai, ua faʻaigoaina lea ituaiga popo lautele pe atoa.

O le autu mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi e manatu o se autoimmune faʻatonuga e faʻatatau i le laulu lauulu sela. O le upu "autoimmune" o lona uiga o le faʻaumatiaina o sela maloloina e ala i lo latou lava puipuiga, lea mo mafuaʻaga mafuaʻaga e amata manatu ia i latou ese. O se faiga ua maitauina i le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi (sclerosis tele, faʻamaʻi, systemic lupus erythematosus, myasthenia gravis ma isi).

Onā foliki sela luga o loʻo i ai ni porotini faʻapitoa lea e iloa ai e le tino puipuia “uo” ma “fili”. O se tino maloloina e faigofie ona iloa tagata ese. Ae i ai ma le tele o soliga, faʻamaʻi sela e sese, o se faʻaiuga o le faʻaleagaina o sela o latou lava tino tupu.

E i ai isi mea taua mo le atinaʻeina o le faʻamaʻi. E masani lava latou te faʻamalieina le autoimmune vala, e leai se mafuaʻaga e tasi mo le tulaʻi mai o le pala.

  • Faasologa tuufaasolo. E aofia ai ile amataga o faʻafitauli o faʻafitauli i totonu ole paʻu, aemaise lava ile tulaga ole autoimmune, tusa lava pe o le tagata sa le maʻi i ni uiga faʻapitoa. E sili ona moni lea i le itupa fafine. I le tulaga o le aofaʻi o aiga vaivai, e masani ona mamaʻi fafine nai lo alii.
  • Paleni suia i le va o tamaʻitaʻi ma le itupa o aliʻi. Afai o le aofaʻi o androgens i le fafine fafine avea lapoʻa nai lo le faʻamoemoeina, ona faʻatupuina ai le faiga uiga o tane tane feusuaiga. Ua tutulu pe faʻasolosolo tupu lauulu ulu, ua faʻaumatia folikelia o le lauulu.
  • Fuafuaga i aafiaga afaina. E tele masani i le va o allergies ma le autoimmune faagasologa. I mea uma e lua, o le soona tali atu i foliga o le inosia i le tino e tupu. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e maua e se fafine le fulafula dermatitis, ona aliali mai lea o le faʻafitauli o le aofaʻi o le alopecia faʻateleina faʻatele taimi.
  • O nisi faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi ma le endocrine afaina i le adrenal gland ma le thyroid gland.

Faailoga masani o le faʻamaʻi

Aofai alopecia mafai ona afaina uma lauulu i luga o le ulu, laulu mata ma mata mata. O le gasegase e iai uiga masani. Le tele o laulu e pa'ū vave vave - moni i 2-3 masina. O le tulaʻi mai e tupu i se isi faasologa. Mo se faʻataʻitaʻiga, mata e ono paʻu muamua, ona lauulu lea ile ulu, pe faʻapea foi.

Oi ai faʻavaveina mea gasegase faʻamaʻi:

masani ona fufuluina lauulu ma vai vevela tele,

  • le faʻaaogaina o gala ma lauulu teuteuga oloa,
  • mascara filifilia lelei mo fulufulu mata ma mata mata.

E masani ona o faatasi ma le afaina le faʻailoga faaopoopo:

  • vaivaiga
  • tiga le ulu
  • vaivai
  • fiva.

I nisi tagata mamaʻi (pe a ma le 20%), o le faʻamaʻi e o mai faʻatasi ma dystrophic suiga i le fao fao i foliga o faʻamaʻi mata, alualu umi, o se talatala ma le palapala mata.

O nisi taimi e alu ese ia lavaaunoa ma se fesoasoani mai fafo. I le avea ai o se tulafono, i tulaga faapena, o le laulu e faasolosolo lava ona toe faaleleia i le tele o tausaga. Muamua, fulufulu mata ma laulu mata e amata ona tupu, sosoo ai ma lauulu, lea e masani ona le mafai ona toe faafou e oʻo i le iuga.

Diagnostic faiga

Muamua lava, o se tagata poto masani tisoloma e na te taitaia le tagata maʻi i le fale suʻega lea.

  • lautele ma le paʻu ole toto suʻega,
  • auiliiliga o le tulaga,
  • immunogram (iloiloga o le tulaga o le puipuia o le tino),
  • trichogram (suʻesuʻe o lauulu aʻa, uluulu),
  • paʻu o le tino (pei ona faʻasino atu).

Faʻavae i luga o le iʻuga o suʻesuʻega fale ma meafaigaluega, e mafai ona tofia se feutagaiga o fomaʻi o isi faʻapitoa (gynecologist, endocrinologist, neurologist). Ma e naʻo le uma togafitiga ma feutagaiga o se talafeagai togafitiga filifilia.

Puipuiga faiga

Ole mea e sili ona taua ile puipuia o alopecia o se soifua maloloina maloloina. E aofia ai:

  • mataituina mataituina o le soifua maloloina tulaga,
  • lelei meaʻai
  • lafoai amioga leaga,
  • le faʻaaogaina o le lelei oloa lau tausiga oloa.

Naʻo le amio saʻo i lou soifua maloloina e mafai ai ona e aloese mai i se faʻafitauli pei o le lapoʻa.

Faʻauiga o le alopecia

Alopecia e taʻua o le leiloa o laulu, ma le aofaʻi o fomaʻi ona o le atoatoa o le ulu o le ulu ma isi vaega o le tino, o lona uiga, o laulu mata, fulufulu mata, pito i luga, pito i lalo o vae ma vaega o le lautele. Pathology foliga e alualu i luma vave, e pei i totonu ole 2-3 masina, alualu i luga lauulu tupu na tupu ma le fausiaina o eria o tele o vaitaʻi, tuufaatasia ma isi. Le tele o taimi, le faamai aafia ai le tane faitau aofai pe a uma le 40 tausaga.

I fafine, atoatoa lauulu leiloa e sili atu masani ai ma faʻaalia le i ai o se ogaoga mafuaʻaga e lamatia ai le faʻalauteleina o sili atu lalolagi faʻafitauli nai lo le vaʻaia vaʻaia. I nisi o tulaga, o le faʻamaʻi e mafai ona togafitia manuia, ae ao leʻi aliali mai o lauulu fou tuputupu ae, o le lelei o le olaga ua faʻaititia.

Faatasi ai ma le aofai alopecia, muamua faʻaaliga o botdness o nisi ituaiga e masani ona matauina. Toetoe o taimi uma, alopecia atoa e atiaʻe pe a maeʻa ona faʻailoaina ni mea taua. O vaega laiti o le leiloa ua paʻu e masani ona fesoʻotaʻi, fausia tele sone. O le vave faʻailoaina mai o le alopecia ua maitauina ma faia ni faiga e faʻaumatia ai, o le tele foʻi o le a avea ma se manuia togafitiga ma se sili atu itu lelei o le faʻaiuga o le faʻamaʻi. O tagata e sili ona vaivai o talavou i le taimi o talavou, fafine i le menopause, o alii i le 40 tausaga ma tamaiti i lalo o le tasi tausaga.

E ui lava, e tusa ai ma tamaiti, i 98% o mataupu, togafitiga e le o faatonuina, aua o le tino tutoatasi toe faia lauulu masani tuputupu ae.

Faʻatautuga lelei

Ina ia faʻatuina le mafuaʻaga moni o le alopecia atoa ma faʻatulagaina se seti o togafitiga faʻafoe e manuia le foʻia o le faʻafitauli, e mulimulitaʻi le trichologist i se fuafuaga, o le:

  • saili le sili ona taua faʻailoga o le alopecia atoa e ala i vaʻaiga vaʻaia o le tele o le faʻaleagaina i le lauulu,
  • faia se suʻesuʻega o le gasegase e uiga i le iai o taimi umi pathologies, i luga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, mea patino o galuega, olaga,
  • faʻamaoniaina se kenera predisposition poʻo se tupuʻaga mafuaʻaga, o lona uiga, tutusa tulaga o eseese ituaiga o alopecia i le aiga, i aiga toto,
  • faʻaalia faʻailoga soʻo se mea,
  • e faʻamaonia pe eseʻesega o le suʻesuʻega, faʻatino se numera o suʻesuʻega, faʻaaogaina meafaigaluega ma suʻega faʻatinoina (fufuluina o paʻu, imunogram, ultrasound o totoga i totonu, trichogram, suʻega toto ma feʻau feʻaveaʻi, toto mo hormone tiroid ma hormone feusuaiga),
  • i le tele lava o tulaga, togafitiga o le atoa alopecia e faia i le fesoasoani o feutagaiga a fomaʻi faʻapitoa pei o se fofo, endocrinologist, gynecologist, andrologist, pediatrician, gastroenterologist, dermatologist.
O se tuʻufaʻatasia auala i le faʻafitauli o le pala atoa ma le aʻafia o fomaʻi faʻapitoa e manaʻomia le maua pea o se faʻaiʻuga lelei i le togafiti o le noping alopecia ma puipuia le atinaʻe ma le alualu i luma o se aofaʻiga o pathology.

Metotia ma metotia mo le togafitia atoa lauulu faaleagaina

Peitai, o se faʻaleleia atili o le trophism ma, o lona uiga, o le faʻateleina o le gafatia i le faʻafofoaina o nisi vailaʻau o nisi taimi e maua ai lona iʻuga.

Lautele alopecia (atoa) e le vave vave togafitia, ma i nisi tulaga e mafai foi ona le mafai ona togafitia. Naʻo se tagata tomai faʻapitoa e mafai ona iloa le ituaiga ma mafuaʻaga o le faʻaleagaina atoa i le laulu.Ole lava e togafitia ma le umi ole le amanaiaina mo le faailoaina o alopecia matua afaina ai le auala ole patolog, ma i nisi tulaga, e le mafai ai ona toe suia.

Na e maua se mea sese? Filifili ia ma fetaomi Ctrl + Enter

Faailoga ma mafuaʻaga autu o le atoa alopecia

Aofai alopecia e mafaufauina ogaoga fokal (faamoega) o le vaʻa. O lauulu e pa'ū i luga o le mata ma le ulu, i vaega o le inguinal ma pubic, i vaega o keti, ma lima. Masani ona matauina leiloa o laulu mata ma fulufulu mata. O lenei ituaiga o faʻamaʻi e taʻua lautele. Afai e vave le paʻu ole tino, ole faailoga leaga lea.

O le faamai e matautia matuā alualu i luma vave. E mafai ona leiloa atoa lou lauulu i le mataupu o masina. I se faʻaopopoga, e faigata tele ona faailoa ma le saʻo atoatoa le mafuaʻaga moni ole alopecia atoa.

O mafuaʻaga autu o le atoatoa o le pala

O le a le mea e mafua ai le leiloa o lauulu? Fomai e leʻi o mai ni maliega. Tele malilie o le alopecia e mafua le tele o vaega (tele pe tasi le pule malosi i le taimi e tasi):

  • e tuuaia mo mea uma kenera - tele na talitonu. Latou faamatala alopecia atoa e pei o se tupuaga tupuaga,
  • lauulu afaina - latou te le lava atinae poʻo le leai foi. O le faʻafitauli ua aliali mai i le tausaga muamua o le tamaititi. Lauulu e ola leaga, ae vave malepe ma pa'ū i fafo,
  • faia se sao taua i le tulaʻi autoimmune masini - O lenei faʻalauiloa e lauiloa i fomaʻi. Ona o le le atoatoa o le puipuia o le tino, le tino faʻaalia le osofaʻi i le lauulu lauulu. Cells vaai ia i latou o "tagata ese" ma, osofaʻia, faʻaleaga matauila. O le mea la ua tupu, ua amata ona paʻu lauulu,
  • o le matuitui o nei ona po - le anoanoai popolega tulaga, manua o le mafaufau ma faʻalavelave o le neura. O nei mea uma e faigata ai le gasologa masani o le toto i totonu o lauulu.
  • soliga ma afaina hormonalendocrine faamaʻi. Faʻafitauli i le laʻau o le paʻu ma le adrenal e aafia ai le vave
  • gastrointestinal faamai ma taumafa atoatoa. O se faʻaiʻuga o maʻi ma mea faʻatapulaʻaina o meaʻai, le polotini, vitamini, mea e maua mai ai, amino acids ma mineral e le mafai ona faʻaaogaina atoa. E le mauaina e le folika fatu meaai talafeagai, lauulu e amata paʻu i fafo,
  • faafitauli o le siosiomaga i le nofoaga e nonofo aiua afaina i vailaʻau oʻona, le leisa, e aofia ai togafitiga ma antitumor agen,
  • tosinaga fungal ma ni faʻamaʻi pipisiafaina le faiʻai o le faiʻai.

Eseesega i togafitiga

Aofaʻiga o le tane o le fulufulu eseʻese mai se tutusa faʻamaʻi i fafine ma tamaiti alopecia ma nisi faʻailoga, le malosi o le atinaʻeina o faʻagasologa ma le iʻuga.

Ae faʻatautaia faʻailoga tusa ma se polokalame tutusa:

  1. ia suʻesuʻe i faʻasea a le gasegase, e saili ai pe o lenei faʻafitauli ua leva na afaina ai, pe o i ai lava ni mataupu o le faʻalavelave i isi tagata o le aiga,
  2. fesili i le tagata maʻi i maʻi ua leva, e aofia ai maʻi, e uiga i vailaʻau o loʻo aveina,
  3. iloilo e ala i le suʻesuʻeina o le tulaga o le uluulu fulufulu ma le paʻu, o le ituaiga ma le tulaga o le pulu.

Aua le faia e aunoa ma le tuʻufaʻatasia fuagafanua:

  • suʻega o le toto - lautele, biochemical, mo hormones,
  • biopsies paʻu,
  • immunograms - suʻesuʻega o le tulaga o le faʻamaʻi o le tino,
  • trichoscopy - o se iloiloga auiliiliina o lauulu ma le ulu.

O le fomaʻi trichologist o loʻo feagai ma le togafitia o le alopecia e mafai ona faʻasino atu le tagata maʻi mo le feutagai ma isi tagata faʻapitoa - o le endocrinologist, neurologist, psychologist, gynecologist. Tuʻuina atu la latou faʻaiuga, ua faʻatonuina e le trichologist se gasologa o togafitiga mo le gasegase.

Alii e sili atu fafine paʻu atoa alopecia. O le malosi o feusuaʻiga e masani lava ona tupu i le pulu, lea e faʻaosofia ai le leaga o le lauulu.

I le fuafuaina o le mafuaaga o le faamai, o le fomai faatonuina le talafeagai taualumaga ma vailaʻau. Ole ala ole togafitiga e masani lava o tagata taʻitoʻatasi, faalagolago ile mea moni na mafua ai le faamaʻi, le vaega ole atinaʻe male tulaga masani ole gasegase.

Faʻafefea ona togafitia le alopecia atoa:

  1. I le tulaga o le solia i le puipuia o le tino, o le a manaʻomia le faʻasaʻoina o lana galuega - ma le fesoasoani a immunomodulators ma glucocorticosteroids. E i ai taimi e manaʻomia ai e tuʻuina atu le prednisone i totonu ole tino. I tua atu o vailaʻau, vitamini complexes ua faatonuina.
  2. Le faʻaaogaina o vailaʻau fafo faʻamalosia ai lauulu tuputupu ae. Minoxidil (foam poʻo spray) e iloga o se vailaʻau aoga. O vailaʻau e faʻateleina ai le toto toto e faʻaaogaina foi e faʻaopopo ai le tafe toto i foloa lauulu ma le ulu. E mafai ona e faʻamamaina ma se faʻamaʻi osoʻosiga - sua o le aniani, sinapi, le lanu o pepa vevela.
  3. O gaioiga faʻaletagata togafitiga e lauiloa foi. Faʻatonuina faʻataʻoto (e mafai ona fai tusi faʻaaoga ma gaogao, faʻaaogaina se pulumu eletise), darsonvalization (faʻaalia i le tele o taimi ua tata ai le palapala), mesotherapy (tui o laititi tui o fualaau oona), iontophoresis, cryotherapy.
  4. Togafitiga o faʻamaʻi gastrointestinal e tatau mo le tino e faʻaaogaina lelei ai meaʻai fibre ma vaega. Ia toe mafaufau i au meaʻai ma faʻamalosia lau taumafataga. Ole faamamafa ile meaʻai porotini o loʻo iai le selenium, iron, zinc. E mafai foi e lau fomaʻi ona fautuaina meaʻai faʻaopoopo.
  5. Masani ona manaʻomia faʻasaʻoga mo le psychotherapy. O le aafiaga pili faʻafuaseʻi lea e maua i le faʻaaogaina o vailaau faʻafefe ma vailaʻau faʻafefe, faʻafilemu ma vailaʻau faʻafuaseʻi.
  6. O le totoina e faatonuina pe a le toe fesoasoani isi metotia. Afai e amata le alopecia, ona manaʻomia lea o le faʻalavelave a le fomai tipitipi. O folau mai le pito i tua o le ulu ma malumalu ua toe totoina i vaega na o le ulu.

Tele taimi i lauulu i fafine paʻu ese ona o se tele o tane itupa i le tino. Hormonal faʻalavelave tupu taimi i menopause poʻo le fanauina o se tamaititi, ma faʻafitauli ma le thyroid gland, ovarian pathologies.

O mea sese i le tausiga o lau laulu e mafai foi ona avea ma malosi mo le faʻatupuina o le pala. Laveaʻi fafine mai alopecia atoa e aofia ai:

  • toefuataiga o tulaga masani hormonal tulaga,
  • le fofo mo le faʻamaʻi na mafua ai le paʻu ma le faʻamutaina o vailaʻau, ona o le mea na amata ai le paʻu o lauulu,
  • o meaʻai paleni ma lava porotini, vaega o loʻo maua ma vitamini,
  • masiʻi atu i se nofoaga fou o le nofoaga pe a fai o le faʻafitauli e mafua mai i le le lelei o le tau,
  • aveina imunomodulators, nootropic ma fualaau faasaina,
  • faʻamalosia ai le tuputupu aʻe o lauulu folikel ala i fafo,
  • le faʻaaogaina o le physiotherapy - ozone treatment, massage, low-frequency arus, le Darsonval apparatus, ultraviolet radiation ma paraffin treatment,
  • vasega togafitiga ma photochemotherapy.

Lea mafuaaga mafua ai alopecia atoa i tamaiti:

  1. tupuʻaga mea
  2. faʻataʻitaʻiga o le endocrine ma autoimmune faʻatonuga,
  3. faʻamaʻi pipisi
  4. popole le popole
  5. afaina ai lagona
  6. susunuina (vailaau ma vevela),
  7. o faʻaiuga o le inuina o fualaʻau e tau ai le kanesa.

E taua lena togafitiga o le tamaititi na faia ma le malamalama lelei, tuʻufaʻatasia physiotherapy ma se vasega o vailaʻau, restorative vailaau, topical vailaʻau. E manaʻomia e matua ona tausia lelei le soifua maloloina a le tamaititi ma puipuia o ia mai tulaga faigata.

Hormone togafitiga atonu e manaʻomia, ae tatau ona togafitia ma le faʻaeteete. I lenei metotia taumafai e faʻaola tulaga. Aemaise lava, ona o tamaiti i le tele o taimi pe a pa'ū'ū pe a mavae sina taimi, o le laulu e amata ona toe ola mai na o ia.

Afai e maua se talavou ile alopecia, e manaʻomia le fesoasoani a se fomaʻi. E moni lava, i lenei vaitau, faʻafitauli ma foliga vaaia mafai ona taitai atu ai i le atuatuvale ma le mafai ona faia e aunoa ma le psycho-faʻasaʻoina faʻasaʻoga.

Aofai alopecia tatau ona togafitia uma tagata matutua ma tamaiti. Ma leai ni faʻafiafiaga faʻafiafia! O le tele o mafuaaga e mafua ai le leiloa o lauulu. Naʻo le mauaina o le mea tonu na mafua ai le pala, e mafai ona iloa le ala o isi togafitiga. Ma ia e onosai. O nisi taimi lauulu lauulu o le a tele le taimi.

Mafuaaga o lauulu leiloa o alii ma tamaitai: