O faʻafitauli

Alopecia areata i tamaiti mafuaʻaga

Ioe, o le leiloa faʻafuaseʻi o le laulu i se tamaititi o se faʻailoga mataʻutia mo ona matua, aemaise lava ona o le masani i lenei tausaga e leai se uiga. Peitaʻi, e tatau ona faʻamamafa o le alopecia i tamaiti e le o se mea e seasea tupu. Pau lava le mea e mafai ona faʻamalieina ai sina mea i lenei tulaga o le mea moni o le laititi o lau tama, toe tupu olaola i le taimi. Aisea la e iai ai le nofoaga o le maʻi alopecia i tamaiti e iai lava se nofoaga o iai? O le mea moni o loo i ai le tele o mafuaaga mo pala. I le mea itiiti lava le faailoga o le pala, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi o tamaiti, o ia, faʻatasi ai ma isi tagata faʻapitoa (trichologist, neurologist), o le a faatonuina le togafitiga saʻo.

O lea la, seʻi o tatou agai i le mafaufau loloto i le fesili pe aisea e tupu ai le alopecia i tamaiti.

O se tasi o faʻamatalaga masani i le mafuaʻaga ua paʻu ai se lauulu o le tamaititi o le iai lea o se oncological faamaʻi.

E tatau ona faamamafaina e ui lava o le kanesa kanesa o le aa o le faʻafitauli, e masani lava o vailaʻau o loʻo faʻatautaia i le togafitiga o oncology lea e avea ma mafuaʻaga o tamaititi botak.

Alopecia i tamaiti, mea e mafua ai ona faʻatoa na ona mafai e se fomaʻi faʻapitoa, masani ona i ai le telogen natura. I le avea ai o se tulafono, o lenei ituaiga o pulu i le tele o taimi e tupu i se tamaititi na faia lona taotoga i le aso na muamua atu ma na ia feagai ma lagona faʻamalosi e tetee atu ia te ia. O le mea na tupu, na amata ona leiloa mamafa ma o lona vevela na masani ona amata siitia.

I pepe e mafatia mai telogen alopecia, o se tulafono masani, lauulu pa'ū tupu tupu faifai pea mo ni masina. Peitai, ono masina talu ona maeʻa le tumutumu o le faamaʻi, ua amata foi ona toe tutupu mai lauulu i o latou paʻu.

Ua faʻatatauina e le Trichologists le mea moni, ona o le atuatuvale, ua oʻo ile faʻamoemoe ile moe: ua suia e le malosi gaioi.

Alopecia i tamaiti o se mafuaʻaga o se maʻi masani e pei o le mama o le ulu. O ona faailoga e faigofie ona iloa ai: scaly tuaoi, gatalia ma le leiloa o lauulu. Peitai, e le faapea e maʻimau faatasi namu ona o nei faʻailoga. E tupu foi le peeling ma le mageso e leai, ma le laulu e le paʻu, ae ua malepelepe. Lea mea uma faʻaalia foʻi o le tagata ua aʻafia i le mama.

Eseese ituaiga o faʻamaʻi, o mea e mafua ai o faʻamaʻi papogen, e mafai foʻi ona faʻaosofia ai le pala, aʻo le faasaienisi faʻaigoaina lea e taʻua o le "dermatomycosis o le uluulu, faʻatasi ai ma desquamation." O le mafuaʻaga o le maʻi luga o le staphylococcus aureaus.

Alopecia areata: 27 mafuaʻaga o se maʻi le manaia

Ua faʻaaogaina lelei e le matou aufaitau Minoxidil mo le toe fuataina o lauulu. Vaʻai i le taʻutaʻua o lenei oloa, na matou filifili e ofo atu mo lau silafia.
Faitau atili iinei ...

Alopecia e taʻua o le leiloa lauulu. Alopecia e lauiloa ole pulu. I faiga faʻafomaʻi, o lenei mea ua taʻua o se faamaʻi e mafai ona aʻafia ai vaega uma o le faitau aofai o tagata: mai i tagata matutua e oʻo i tamaiti. Mo le toatele, o lenei faamai e fesootaʻi ma alii. Ma leitioa. E moni lava, o le malosi o le afa o tagata ona o lona hormonal talaaga lea e sili atu i le pala. Ae e le seasea lava alopecia i tamaiti. O le a le mafuaʻaga o le faʻamaʻi ma pe faʻapefea ona feagai ma ia, o le a faʻamanino ai le tusitusiga.

E tele mafuaʻaga ole Alopecia areata

  • Eseese o tamaiti alopecia
  • Mafuaaga o le tutupu mai
  • Faʻaiuga
  • Alopecia areata: togafitiga
  • Vaʻaiga i luga o le ulu o le tamaititi
  • Fuataga faasaina
  • Lauulu faamalosia
  • Foliga togafitiga mo togafitiga
  • Faaiuga

Ituaiga o faʻamaʻi: diffuse, congenital, autoimmune, universal ma seborrheic

  1. Fomai. Sili ona matauina i pepe. Alopecia i pepe e tupu ona o se tulaga toe faifaipea tulaga. E masani ona tupu lenei mea: o le pepe na fanau mai ma lauulu mafiafia, ae i le matua o le ono masina na matua afaina ai. Le leiloa o lenei tulaga e faʻaoso mai i le mea moni e faapea o le tamaititi i le tasi tulaga, faʻasaga i latou, o lona laulu e "fuli faʻata" i le pito i tua o le ulu.

O le polopito i le lautele o se tasi o sili ona faigata ona togafitia.

Mafuaaga o le tutupu mai

A tupu se gau, talanoa i se fomaʻi faʻapitoa. O mafuaʻaga ma le togafitia o le alopecia i tamaiti e faatoa mafai ona fuafuaina e se fomaʻi faʻapitoa. Aua e te togafitia oe lava. Lenei naʻo le faʻaleagaina, e faʻatupuina le suiga o le faʻamaʻi mai le tasi o sitepu i le taʻutaʻua leai. E le mafai ona faʻamatalaina se tasi mafuaaga o le maʻi.

O le mea na tupu ai le faʻalavelave e naʻo le fomaʻi

E masani ona mafuaʻaga:

E masani lava e mafua mai le gafa ona mafua mai.

Taumafa ma le Soifua Maloloina

Afai e tupu le pala i le pepe, e le tatau ona e “vave faailo le faʻafuaseʻi ma amata ona togafitia le pepe." E faʻapea e i ai lona pipiʻi faʻapitoa ma e le umi. Ioe, feutagai ma se fomai tamaiti o le a le afaina. Ae afai o le physiolog alopecia, ona leai lea o se manaʻomia e togafitia.

A tulaʻi mai lauulu ile fatafata, e tatau ona asiasi ile fomaʻi. E masani lava, rickets avea ma mafuaʻaga o le pala.

I le tulaga o le pala i le pepe, e tatau ona asia se fomaʻi

I tamaiti mai le tasi i le tolu i le tolu tausaga le umi, e masani ona matauina lauulu lauulu. Masalo, o lenei mea e mafua mai i le afaina o le tamaititi i luga o le lauulu: faamaʻamili, toso, etc. Afai o faʻailoga o "taʻaloga ma lauulu" e leʻi pasi atu i le fa tausaga, o se malaga i se tamaititi fomaʻi o mafaufau o le a avea ma fofo talafeagai.

I tamaiti e silia ma le tolu tausaga le matutua, e masani ona tupu le pala ona o le le lelei o le faʻamaʻi o le tino ma faʻamaʻi fungal. Tamaiti i lenei vaitau e masani ona faʻafesoʻotaʻi le au paʻu ma manu o le auala, o mea ia o "avega" o faʻamaʻi eseese.

Maile mafai ona tauaveina faamai

Faʻaiuga

Afai e iai faʻailoga o le pala, e manaʻomia e matua ma le pepe ona feutagai ma fomaʻi.

A maeʻa le feutagaiga, oe manaʻomia le faia o se suʻesuʻega atoa faʻafomaʻi e suʻe ai mafuaʻaga o le leiloa lauulu.

Maua se suesuega faafomaʻi

Fomai suʻega aofia ai:

Diagnostics tatau ona lautele

A aliali mai faʻailoga o le faʻamaʻi, aua le faʻatuai i le alu i le falemaʻi. E matua faigata lava ona faʻamatalaina tutoʻatasi mafuaʻaga o le maʻi.

Alopecia areata: togafitiga

Tele taimi e i ai le physiolog and alopecia areata i tamaiti. Ae afai o le physiology ua alu ese naʻo ia, ona tatau lea ona togafitia le alopecia areata i tamaiti. Togafitiga o le fokop alopecia i tamaiti e tatau ona amata i na tulaga pe a alopecia avea "tele-fua" i le natura. Trichologists fautuaina pe a aliali mai muamua faʻailoga, na o le vaʻai i le faʻamaʻi.

Trichologist - o se fomaʻi na togafitia faafitauli o lauulu

Vaʻaiga i luga o le ulu o le tamaititi

A uma mea uma, o mafuaʻaga autu o mea e tutupu, o le puipuia o faʻalavelave ma tulaga faʻafitauli. Tele taimi, focal alopecia i tamaiti tupu ona o faʻalavelave o le mafaufau poʻo toe fetuunaiga. Alopecia areata i tamaiti e faigata tele ona togafitia, ona e leai ni vailaʻau faʻapitoa mo lenei maʻi. Alopecia areata e masani ona togafitia i le vailaʻau vailaʻau, minoxidil ma corticosteroids.

Faʻamalosi le puipuiga puipuia o lau pepe

Ae e te leʻi faia se togafitiga, e tatau lava ona faia sau suʻega. E faia lea mea ina ia mafai ona 'alo ese mai i ono mafuaʻaga o le faamaʻi o tiroid faʻafitauli poʻo faʻafitauli i le faʻamaʻi. Afai faʻaalia i se suʻesuʻega faʻapitoa itu faʻafitauli o le soifua maloloina, o lona uiga muamua oe manaʻomia e aveese. Masalo o latou ia na mafua ai le pala, a faʻapea a togafitia latou alopecia, e mavae atu.

Vitamini Fesoasoani Faʻaleleia le Soifua Maloloina

Afai o le mafuaʻaga o le faʻaititia o le puipuiga, o mea nei o vitamini ua fautuaina atu i le tamaititi:

Mo togafitiga i le lotoifale, burdock suauu ua faʻamalosia e faʻamalosia o latou lauulu. E fautuaina malosi aua le faʻaaogaina fualaʻau hormonal mo togafitiga.

Lauulu faamalosia

E pei ona taʻua muamua, alopecia i tamaiti o se mafuaʻaga o le faʻalavelaveina o le tino pe na maua foi se mafatiaga ogaoga. E tatau i matua ona tausia lelei le mafaufau maloloina o latou remumbs ma amata ona faʻamalosiʻau malosi lauulu o le pepe.

O le loʻo samoa le tatau ona togafitia

Fuataga mo le faamalosia o lauulu:

Aua le faʻaaogaina fusi saua uʻamea, fulufulu fulufulu poʻo paa. Aua le faia fusifusi lauulu.

Foliga togafitiga mo togafitiga

O vailaau faʻaleaganuʻu ua leva na lauiloa ona o lona tulaga ese ma faʻavavega metotia o taua taua ole pala. Matou te tuuina atu ia te oe le sili ona lauiloa ma aoga fua mo le foia o lauulu leiloa:

Aua neʻi e togafitia le tamaititi, ile muamua faʻailoga o le faʻamaʻi, talanoa i se fomaʻi

Talofa teine ​​pele, sui o le HairManiac nuu!

Talu ai nei, sa avea ai aʻu ma sui o lenei alalafaga, ae ui i lea, e le mafai ona ou faʻailoa atu aʻu i tagata e fiafia i lauulu: ou te le ola umi i le pito i lalo, e leai saʻu auupega tele o oloa tausiga mo lauulu. Ae ou te manatu o aʻu e tatau ona faʻasoa atu ia te oe se tala na tupu ia te aʻu, ma na toeitiiti uma ai loʻu laulu.

O le mea lea, ou te manaʻo e tuʻu atu laʻu muamua laupepa i luga o lenei nofoaga matagofie i vitamini ua taʻua o Pantovigar, aua na latou laveaia aʻu mai le faafitauli - le taulaiga o lauulu. Pe na o le faasee.

Faafitauli Puipuiga:

O le tulaga na ou maua ai o se mea masani ma ua masani ai le toatele: ina ua mavae le umi o le faʻasusuina o loʻu afafine lona lua, o aʻu, e pei o tina talavou uma, na amata ona ou matauina o taimi uma pe a uma ona fufuluina loʻu lauulu, o le alavai i loʻu vai taele ua atili ai ona pupuni. O aʻu lava ma pe a maeʻa loʻu ulumatua, sa 'ou iloa o le a toe sologa lelei mea uma i le taimi. Ae ui i lea, o le tumutumu o lenei faʻafitauli ua uma ona ausia: i le taimi e tasi, i le feula o loʻu laulu ma se laulu vavae, ua ou mauaina i luga o loʻu ulu se mea paʻu ...

Ua faʻaaogaina lelei e le matou aufaitau Minoxidil mo le toe fuataina o lauulu. Vaʻai i le taʻutaʻua o lenei oloa, na matou filifili e ofo atu mo lau silafia.
Faitau atili iinei ...

E leʻo ni pito na o le mea paʻu na tupu e lata i le muaulu, e pei o le SPOT le lavalava. Faamamaina le paʻu le tele o se lima-ruble tupe siliva! O le tagata na sili ona latalata i le tane, o ia na ou liliu i ai muamua. Na ia taumafai e faʻafilemu aʻu, peitaʻi, i ona mata lapopoʻa, na ou iloa ai e sili atu le aua le faʻagaloina se faʻafitauli!

E pei ona masani ona faia e le toʻatele o tagata, na amata ona ou saʻilia faʻamatalaga e uiga i tulaga faʻapena i luga ole Initaneti, ae na ona faʻatupu loʻu le fiafia ... O le mea lea, na ou iloa ai, muamua lava, e tatau ona ou faʻafesoʻotaʻia se fomaʻi faapitoa e faia se maʻi, ona filifili loa lea o le togafitiga saʻo.

Asiasi i le fomai:

I totonu o la matou Rusia e leai se vaʻai faʻapitoa, trichologist, o lea na ou alu ai i se fomaʻi masani dermatologist. I le uma, o loʻu faʻafitauli sa fesoʻotaʻi uma i lauulu ma le paʻu.
I le taimi o le feiloaʻiga, sa vaʻai e le fomaʻi loʻu faʻanoanoa,. Na ia taʻua, o le tulaga o le uluulu e le atagia ai se maʻi ogaoga, ma o le leʻo iai o le laulu o mea totino alopecia.

Alopecia (omea, pulu) o se faʻatamaʻiina o le laulu, e mafua ai lo latou faʻaititia pe atoa le toe mou atu i nisi vaega o le ulu poʻo le tino.

O le mafuaaga o le lauulu laʻitiiti i laʻu mataupu o:

  • atuatuvale (o le tina o tamaiti e toalua e le faigofie),
  • faaumiumi ole susu ole susu (e oʻo ile 1 tausaga ma le 5 masina), ma ole mea na iai le leai o vitamini ma minerale,
  • toe faʻaola le tino o le tino - e tusa o le masina aʻo leʻi mauaina le mea gaʻoa, na amata ona ou faʻaaoga vailaʻau tuʻufaʻatasi, ina ua uma ona ou faʻasusuina.

Ae o le mea sili ona taua na mafua ai ona ou fiafia tele o lenei faafitauli e mafai ona foia!

Auala o tauiviga:

O se fofo, na faatonuina ai aʻu vitamini e taʻu o Pantovigar.

Faʻavaeina Pantovigar:

E masani a, o nei multivitamin ua faatonuina mo se vaitaimi o le tasi i le tolu masina, aua o le toe faʻaleleia o lauulu tuputupu ae o se gaioiga umi.

Pantovigar lauulu ma fao vitamini o loo maua i capsules, 90 capsules i le afifi.
A faʻapea e ave faʻatolu i le aso, o le pusa e lava ma totoe mo le masina. Le tau i fale talavai mai 1500 rubles.

Na matauina foi e le fomaʻi, o le faʻafitauli i le lotoifale e tatau ona faʻaosofia ai le tuputupu ae o lauulu.
O lo o taoto i le mea moni o luga o le paʻu o le paʻu ma se pulumu nifo e manaʻomia e faʻatinoina moli gaioi, mo se faʻataʻitaʻiga, ava malosi tincture o pepa. E tusa ai ma le fomaʻi, o lenei mea e fesoasoani i le faʻaitinoina o le paʻu i le lotoifale ma faʻaleleia ai le microcirculation o le tisu. O le iʻuga, o fulufulu folo "ala mai" ma amata ona toe faʻaleleia a latou galuega.

Iʻuga:

Sa ou taumafai e usitaʻia uma pepa talavai a le fomai. Ma o suiga na amata vaaia i se taimi vave: lua vaiaso talu ona amatalia le taumafaina o vitamini, na amata ona ou lagona i oʻu tamatamai lima le "hemp" o lauulu fou. Na ou manaʻo ou te vaai laititi i loʻu paʻu i le faʻata, ae na ou puʻeina au ata.

Ole iʻuga, amata mai i le 2 vaiaso mai le amataga o lauulu toe faʻaleleia ma i totonu o le masina:

Taunuu i le toe suʻega, ua leva na ou maua le iʻuga maualuga. Sa faʻaalia foi ma le fiafia e le fomaʻi le alualu i luma i le taua e faasaga i loʻu pauna.
O lea la, o le faʻaiuga o le masina na ave ai le Pantovigar vitamini, na ou matauina se tulaga lelei, ae peitaʻi, e tusa ai ma le fomaʻi, nisi atonu e tele atu faʻafitauli e tele e manaʻomia ai togafitiga ogaoga.

Ina ua mavae masina e lua mai le taimi o le mauaina o se pulu i luga o loʻu ulu, o le mea lenei na foliga mai lenei nofoaga:

O le iʻuga e manino lelei, ma e leai soʻu masalosalo na ou faia le mea saʻo ma ou alu i le tagata faʻapitoa. E leʻo iloa pe o le a se mea e muta ai pe a ou le amanaʻia nei suiga le lelei ma loʻu laulu.

Le isi faʻaiuga o loʻu laulu:

Pantovigar multivitamin e leʻi i ai ni mea na afaina ai, naʻo se tulaga lelei: faʻaopopo foi, na amata ona ou matauina le malosi o fao. Faaitiitia lauulu lauulu mo au o se faamalosiau e tupu ai se "fili". Semanu ou te le mauaina ni faʻaiuga lelei pe a na ou le maua ni faʻamalosi lelei mai ia te oe teine ​​pele.
I le aso, e leai se mea o totoe o loʻu laulu "i lalo o le tama":

Mo le ono masina ou te le asiasi i se fulufulu laʻau, fai ni meaʻai faʻamau, faʻaitiitia le taimi o le faʻaaogaina o se fulufulu mea. O loʻu laulu e foliga faʻapena:

Ou te le faia ni sini taua mo aʻu - ou te manaʻo e tupu lauulu i oʻu tauau))

I le faʻaiuga o le pou, Ou te fia matauina le manatu autu: i loʻu tulaga faʻanoanoa, pe a tulaʻi mai le pala i luga o loʻu ulu, o se vaega o vitamini ma le lotoifale faʻaosofia o lauulu tuputupu ae fesoasoani ia te aʻu. Ae o le inu fuafua uma vitamini i le laina e le o se sili fofo, aua hypervitaminosis mafai foi ona mafua ai faʻaletonu i le tino.

O le toe faʻatonutonuina masani o lauulu lauulu o se faʻagasologa umi ... O le mea lea, Ou te manaʻo ia te aʻu ma oe, teine, onosaʻi i le tuputupu aʻe o lauulu, o latou matagofie ma lamolemole!

Togafitiga metotia

Ole tulaga manuia ole togafiti ole alopecia ole tamaititi e fuafuaina ile tele o mea:

  • taimi sao ma le fomaʻi,
  • tuʻufaʻatasia auala
  • polokalame togafitiga a le tagata lava ia mo tamaiti taʻitasi.

O le auala mo le togafitia o le pala e matua umi ma faigata. Naʻo lou faʻataunuʻuina uma fautuaga a le fomaʻi, e mafai ai ona e maua ni iʻuga lelei.

Ole togafitiga togafitiga e aʻafia ai le faʻaogaina o nei metotia:

  1. O le faʻalavelave i mea faʻalavelave.
  2. Vitamini togafitiga.
  3. O le inu vailaʻau steroid.
  4. Fomai togafitiga.

Taumafa vitamini

E taua tele vitamini togafitiga i le faʻatinoina o le pauna i se tamaititi. O le faʻapipiʻiina o le tino ma mea taua, e mafai ona faʻamalosia le tuputupu aʻe o laʻau fou.

E tatau ona faʻaalia le manaʻoga faapitoa i tapenaga ma le maualuga o le biotin (o se punavai o le sulfur), retinol, ascorbic acid, tocopherol, panthenolic acid.

Steroid fualaau faasaina

A o alaleo alopecia i le tulaga malosi, tui o steroid tapenaga (mo se faʻataʻitaʻiga, Prednisolone) ua faʻaalia i tagata laiti.

Taua! Steroid sauniuniga ua faatagaina mo le faʻaaogaina e tamaiti mai le sefulufa tausaga.

A oʻo i le faʻasologa o le pala lea i le toe faʻafitauli, o le togafitiga togafitiga ua toe faʻatumuina i se isi vailaʻau - Minoxidil. O lenei uʻu, o le faʻaaogaina lea e fesoasoani e toe faʻaleleia le fausaga ua leaga o lauulu, faʻamalosia le foliga o le laulu.

Fomai

O le mafuaʻaga o lenei metotia o le faʻamalosia lea o le folika o le laulu, faʻaleleia le toto i nisi vaega o le ulu.

Le sili ona aoga ma lauiloa taualumaga:

  • Darsonvalization - Fautuaina se tulaga aoga ile paʻu o se maualuga-taimi nei gaioiga faʻamalosia le tuputupu ae o fou lauulu folika.
  • Togafitiga laser - faʻamalosia le gaioiga o le toe faʻafouina o sela ua faʻaleagaina ma le faʻavaeina o fou, lauulu lauulu.
  • Cryomassage - faʻaosofia se faʻaitiitia ma le sosolo o le toto capillaries, o le faʻaiuga o lea ua faʻamalosia le toto i totonu o tisiki ma faʻamalosia le tuputupu aʻe lauulu.
  • Eletise - Fesoasoani e faʻaofi sili atu le aoga o meaʻai talafeagai i totonu o le ulu, ma faʻamalosia le faʻagaioiga o fou lauulu tuputupu ae.

Puipuiga faiga

E mafai ona puipuia le tuputupu ae o le pala i totonu o le tamaititi e ala ile matauina faigofie puipuiga tulafono:

  • mataituina le soifua maloloina o le pepe ma le taimi talafeagai togafitiga o faʻamaʻi,
  • faʻatulagaina o meaʻai paleni ma le soifua maloloina,
  • mataituina o aga tausimai i tulafono a le aso,
  • saʻomia ona fili faʻamalosi mo teine.

Alopecia areata i le tamaititi o se faʻailoga o se faʻaletonu na tupu i le tino o le tamaititi. Na o le taimi e iloa ai le faʻafitauli o le mafuaʻaga o le pala, o se agavaʻa faʻafoe i togafitiga ma le saʻo le usitaʻia o fautuaga a tagata faʻapitoa o le a fesoasoani e toe faʻaleleia le malosi ma le soifua maloloina o le lauulu.

Vitio aoga

Mafuaʻaga o le focal alopecia i le laititi, metotia o togafitiga.

O le fomaʻi dermatovenerologist Makarchuk Vyacheslav Vasilievich talanoa e uiga i mafuaʻaga ma le togafitiga o le alopecia (botak) i tamaiti, e uiga i le puipuia o le faʻamaʻi i le fanau ma tagata matutua.

Uiga o nisi ituaiga o alopecia

Trichologists vaʻaia se isi ituaiga o le pulu - le mea ua taʻua o le "traction alopecia", pe a fai ua manifinifi le lauulu o loʻo i tua o le ulu.

I le avea ai o se tulafono, e tupu lenei mea i pepe pe a latou olopalaina pea o latou ulu i luga o le moega pepe. E masani ona maua alopecia i tamaiti e masani ona fusifusia o latou laʻei i fusi ma ato ato. O lenei maʻi e sili atu ona faʻatino i teineiti.

E le gata i lea, e manatu tagata popoto e uiga ile alopecia (nest), o se auala e faʻapipiʻi ai le tino, e iloga i le leiloa atoa o lauulu i le taamilosaga ma oval o le ulu, o se ituaiga o pulu. O se faʻailoga o lenei fesuisuiai o le faamaʻi e matua lamolemole paʻu e aunoa ma ni mumu ma susu. Peitai, i tagata gasegase maua ile alopecia areata, ua matauina le faʻanoanoaina o fao le masani ai mo se tagata soifua maloloina. Pei o se tulafono, e maua i lenei maʻi e le matutua atu i tausaga 25.

E tatau ona faʻamamafaina o alopecia faʻapitoa i tamaiti e le o le sili ona lamatia ituaiga o pulu: i le aluga o taimi, lauulu e amata ona tupu na o ia.

Ole mea e sili atu ile ogaoga ole afaina ile soifua maloloina e mafua mai ile palaai ole paʻu. Aofai alopecia i tamaiti e iloga i le leiloa atoa lauulu e le gata i luga o le ulu, ae faapea foi i luga o mata ma laulu mata. E tatau ona maitauina o le vaitaimi o le faʻamagaloina e umi se taimi umi, aʻo le sela lauulu ua faʻaleagaina e ala i le gaioiga a se mea faʻapitoa - perforin, faʻalilolilo e le toto lymphocytes. I le faʻaaogaina o lenei faʻafitauli, e faʻaaogaina vailaʻau tuʻulaʻi (cyclosporin, corticosteroid hormone).

O isi mea e mafua ai le pau o lauulu

I le faʻaopopoina o mafuaaga o loʻo i luga, o loʻo i ai pea se faʻaputuga tele o isi: o le faʻaumiumiina o le atuatuvale, o le le masani ai o tagata, leaga o le tamaoaiga, ma isi mea. O nisi o faʻamaʻi o faʻamaʻi e mafai foi ona taʻitaʻia i le mea moni o fomaʻi lipoti le palaʻai i se tamaititi laititi. E masani lava ona aofia ai: faamaʻi o le laulaʻau, lupus erythematosus, uamea le lava le anemia, ova o vitamini A, maʻi suka.

Togafitiga: lautele fautuaga

I aso nei, o vailaʻau e leʻi faʻaalia uma lava mea lilo o le mafuaʻaga o le tagata alu ai le paʻu. I le taimi lava e tasi, o le saienisi e mafai ona ofoina atu se tulaga mautu seti o vailaʻau ma mea faigaluega e faʻaitiitia ai le faʻafitauli o loʻo talanoaina.

Ole togafiti ole alopecia i tamaiti e le tatau ona faia se tulaga e aunoa ma le mauaina ole fesoasoani tau fomaʻi. I aso nei, ua mafaufau loloto trichologists taumafaiga faʻamalosi ina ia fausia fou, o aso nei ma i le taimi lava e tasi aoga vailaʻau e faʻamutaina lauulu leiloa.

I le taua faasagatau i fanau laiti, o le faʻatali togafiti e masani ona faʻaaoga. O lona uiga, fai mai le fomaʻi, e faʻatali le umi o matua i le togafitiga, aua e leʻo faia tonu le faʻamaoniga: e tupu lava pe a mavae le tausaga, ua toe faia le lauulu ia lava. A e peitai, o ia mataupu e le tupu soʻo. Aemaise lava, o le alopecia faʻapitoa lea i tamaiti, o le togafitiga lea e mafai ona aofia ai le faʻatali metotia, ona o le lauulu i faʻafitauli vaega mulimuli ane tuputupu ae latou lava.

O le togafitiga faʻapitoa e faʻalagolago i le maʻi.

E saʻo se auala, peitaʻi e tatau ona faia e le fomaʻi se faʻamatalaga saʻo o lona gasegase. E masani lava, na te faia lenei mea ma ana uo. O se tagata taʻitoʻatasi auala e tatau ona faʻaaogaina i le togafitiga o tagata taʻitoʻatasi. O a vailaʻau e masani ona aliali mai i se talavai mo le leiloa lauulu?

Muamua lava, o vailaau ia o psychotropic ma leaiotropic. Ina ia faʻamalosia le puipuia, o loʻo fautuaina e le au faʻataʻitaʻiga ia taumafa i le tele o vitamini o le vaega A, B ma le E. E mafai ona togafitia togafitiga o le alopecia i fanau e faigata tele ona faʻaaoga le tui faʻapitoa o vailaʻau e fesoasoani i le maualuga o le toto i vaega e faʻaletonu. Talu ai o foliki o lauulu o loʻo latou "malolo", o le galuega a le trichologist o le faamalosia o lana galuega.

Tagata tomai faapitoa taumafai i le faaaogaina o corticosteroid fualaau faasaina mo feteenaiga ituaiga o lauulu lauulu.

O se auala taatele e tau ai le pulu o le faʻaaogaina lea o le Darsonval apparatus ma le ultraviolet radiation i luga o le paʻu ua afaina. I nisi o tulaga, mo le mauaina o se sili atu aafiaga sili, o luga alopecia pule sui faʻatasia ma chemotherapy.

Aua e te togafitia oe lava

Tagata tomai faapitoa masani ona faatonuina se vailaau e pei o artalin i le taua e faasaga i le lauulu leiloa.

E le mafai ona faʻaogaina e aunoa ma le fautuaga a le fomaʻi, a le o lea o lona le faʻaaogaina tatau mafai ona faʻatupuina se tulaga matuia o dermatitis. O lenei auala o togafitiga e manatu o se tasi o le lavelave ma faʻaaoga taimi. E sili na faʻaaoga i le fale, ae i lalo o taimi masani faʻafomaʻi faʻafomaʻi.

Fomai i nisi tulaga fautuaina le faaaogaina immunomodulators o se auala e togafitia alopecia i tamaiti. Peitai, e taua foi le faʻamamafa i i nei, e le mafai ona faʻaogaina tutoʻatasi, e aunoa ma le talanoa i le fomaʻi faʻapitoa.

Faaiuga

E tatau ona manatua o le faʻafitauli o le leiloa lauulu e tatau ona taulimaina vave, talu ai o lauulu o se tasi o le faʻasino autu o se setete o le soifua maloloina ma o le tausia o ia o lou "paia" tiute.

Ioe, o le leiloa faʻafuaseʻi o le laulu i se tamaititi o se faʻailoga mataʻutia mo ona matua, aemaise lava ona o le masani i lenei tausaga e leai se uiga. Peitaʻi, e tatau ona faʻamamafa o le alopecia i tamaiti e le o se mea e seasea tupu.

Mafuaaga o le pala i tamaiti

  • Mamafa E faʻapena foi i tagata matutua, o le alopecia i tamaiti e mafai ona tupu ona o aafiaga malosi (neura, faʻamaʻi o le mafaufau, afaina o neura). E masani lava, i tua atu o ia mea na tutupu, o pepe e tupu ai se masaniga o le tosoina o fafo o latou lauulu (trichotilomania), o lona mafuaʻaga o le faʻaleagaina o folika lauulu, e mafua ai le leiloa o lauulu.
  • Tulaga masani. Ole tele o matua o latou fanau e ala ile pala na faapena foi ona tumau pe tumau pea ile maʻi lea.
  • Le i ai o se autoimmune gaioiga i le tino. I lenei tulaga, o le tino puipuia e ave nisi okeni pei o fafo, lea e mafua ai lona teena.
  • I fanau i lalo ole tasi tausaga, e mafai ona tupu le pala, lea ole paʻu paʻu ile vaega ole ulu ole tino ole tino ole ulu ole ulu. E mafua lea ona o le masaniga a tamaiti olopopo ia nofoaga. I fanau ei lalo ifo o le tolu tausaga le matutua, faʻatasi ai ma le masaniga o le mitiia o se tamatamailima poʻo le matāsusu, o se aga e tosoina lo latou lauulu poʻo le tata o latou ulu e masani ona atiaʻe. E mafai foi ona faʻaosofia le paʻu i le tino paʻu.
  • Fiva gasegase o le papala. O ia gasegase e aofia ai le mama ma microsporia. A ma le namu, alopecia faʻapitoa e tupu i tamaiti, e faitioina e le tamaititi le matuitui o le vevela, ma o vaega ua aʻafia o loʻo afaina ai le fufuli.
  • I tamaiti matutua (4-5 tausaga le matutua), alopecia leaga e mafai ona tupu ona o le ogaoga fulufulu lauulu i le taimi o le fili.
  • Vevela (susunuina) poʻo masini faʻatamaʻi le paʻu o le tino. I le taimi o le taʻaloga, e fiafia tamaiti e toso tasi i leisi mea e ala i le laulu, i le taimi o le lauulu e na ona toso 'ese

I se faʻaopopoga, o le leiloa o le laulu i tamaiti e mafai ona i ai mea nei: faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi, le lelei o le gaʻoa o le tiroid, staphylococcus, faʻamaʻi nifo, appendicitis, ma isi.

Ituaiga o tamaiti laiti alopecia

E le pei ole alopecia matutua, e vaevaeina ile alopecia areata ile lua ituaiga: taulaʻi ma le faamoega. Ma alaiva alopecia, maʻai pito o se lapotopoto foliga i luga o le ulu ma faʻailoga manino. O paʻu laʻau i mea paʻu e lamolemole, pupula, e paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe i pito.

Alopecia areata i tamaiti e amata ile lauulu ile vaega ole parietal. E faasolosolo lava ona avea vaega na afaina ma i le leai o se togafitiga talafeagai, o le faʻamaʻi e ufiufi ai le ulu atoa, e oʻo lava ina sosolo i le laulu mata. Ole ala lea ile alopecia atoa ile fanau.

Togafitiga mo le tamaitiiti baldness

Togafitiga o le alopecia i tamaiti amata i le faailoaina o le mafuaaga o le faamai. I le maitauina o muamua faʻailoga o le leiloa o lauulu i le la tama, matua tatau ona faʻaalia vave i se tagata poto faapitoa o le a latou faʻatonuina vitamini ma minerale talafeagai mo lauulu tuputupu ae ma faʻamalosia.

I nisi tulaga, o lauulu laʻititi i pepe e mafua mai i le le lelei o taumafa poʻo chemotherapy. O le mea muamua, ua manaʻomia le fetuʻutuʻunaʻi o meaʻai, ia aofia ai ma le faʻaaogaina o oloa o loʻo i ai vitamini o vaega B, A, E ma le C.

A o mo le lona lua mafuaʻaga o le pulu (chemotherapy), faʻatasi ai ma faiga e toe faʻaleleia le lauulu, e tatau ona e taulaʻi uma taumafaiga i le lautele toe faʻaleleia o le tino ma le faʻaleleia o le tino puipuia.

Ae o le mea e leaga ai, o le faʻatamaʻitiiti ole tamaititi e televave ma vave le alualu i luma, o lea la, o le auala e puipuia ai ma e mataituina e le masani ona aoga. Ma o iinei togafitiga e manaʻomia, lea, fuafua i le tikeri ma le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, atonu e faʻatapulaʻaina ile aveina tutusa vitamini. Afai e le lava lea, ona mafai lea ona faʻatulagaina faiga faʻafomaʻi e faʻavae i luga o le faʻaogaina o le ultraviolet radi.

E faʻatonu foi e le fomaʻi mea tau tapenapenaga: faʻapipiʻiina o lauulu tele (gel, kulimi, kulimi). Afai e le lava lea, ona faʻaaoga lea o vailaʻau o le steroid (glucocorticoids). Le tele o taimi, latou o se vaega o se fofo vailaʻau, lea e faʻaosoina i totonu o le ulu.

I le tele o ogaoga tulaga, pe a le aoga faʻaaogaina o steroid e le aumaia ai le aoga, latou tuʻuina atu subcutaneous tui tuusaʻo i totonu o le afaina vaega o le ulu. O le faʻagaioiga o taʻotoga e matua tigaina ma le lelei le taliaina e tamaiti. Ui i lea, peʻa iai se manaʻoga mo se tui, e tatau i le fomaʻi ona muamua tui i le vaega e manaʻomia.

O lea, alopecia i tamaiti e tele eseʻese mafuaʻaga ma alualu i luma sili atu malosi nai lo tagata matutua. Ae tusa lava pe a uma ona faia uma faiga talafeagai, e le mafai i taimi uma ona toe maua le lauulu leiloa. E mafai ona tupu ai se faʻaletonu ole mafaufau i lau tama, ma o mafatiaga ole a faʻaalia ai le pa'ū tele o lauulu. O le mafuaʻaga lena e faʻaopopo ai i vailaʻau togafitiga i le togafitia o tamaiti alopecia, e masani ona latou agavaʻa i le psychotherapy, o le mafuaʻaga o lona uiga o le faʻaitiitia o ni mea faigata ma ia faʻaopopoina le lagona o ia lava se tamaʻi maʻi.

Mafuaʻaga o le alopecia i tamaiti

I se tulaga lautele, o le mafuaʻaga o le alopecia i tamaiti o le aafiaga i luga o le folika lauulu o mea leaga e mafua ai le alualu i luma lauulu. Alopecia i se tamaititi e mafai ona tupuʻesea: e i ai lipoti o ituaiga aiga o le pauna a matua o fanau ma alopecia o loʻo mafatia i le leiloa o lauulu mai lava i le amataga.

Alopecia i tamaiti e mafai ona faʻavaeina i luga o se soliga o le paleni o paleni elemene. I lenei tulaga, o le faʻafitauli e masani lava ona tupu aʻe i tamaiti maʻi o le gastrointestinal (gastroduodenitis, gastroesophageal reflux disease, malabsorption syndrome, sembelit, helminthiasis, dysbiosis, etc.). I le atinaʻeina o le alopecia i tamaiti, e taua tele le sao o le leai o elemene e pei o zinc, kopa, selenium, chromium molybdenum, faʻapea foi ma vitamini - cyanocobalamin, folic acid, ma isi.

E tusa ai ma suʻesuʻega klinisi, o loʻo i ai se vavalalata vavalalata i le va o le pala ma faʻamaʻi faʻalavelave: alopecia e masani ona maua i tamaiti ma vitiligo ma atopic dermatitis. Alopecia i tamaiti e mafai ona mafua mai i neuroendocrine faʻafitauli: le mafaufau i laʻua (hypothyroidism), popolega ma le mafaufau.

Faatasi ai ma isi mafuaʻaga alopecia i tamaiti, o loʻo iai ni faʻamaoniga o le mu, manuʻa i le laulu (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai e faʻamaʻimauina teine, trichotomy), faʻamaʻi o le toto (anemia), x-ray, faʻamaʻi pipisi (flu, pneumonia, erysipelas, pyoderma, chickenpox ma isi).

Faʻavasegaina o alopecia i tamaiti

Congenital alopecia i tamaiti o se mea e seasea lava ona tupu ma e masani lava tuʻufaʻatasia ma le tele o isi faʻaletonu: kongenital epidermolysis, gaugau paʻu, endocrine afaina. O le mafuaʻaga o le alopecia e tupu ai fanau i tamaiti o le ectomesodermal dysplasia, lea o le vaega o le lauulu e le o iai, o le mea lea, e le ola le laulu i nisi vaega o le ulu.

I fanau o le tausaga muamua o le olaga, e taua o le physiolog alopecia e mafai - leiloa o lauulu i le muaulu ma le tua o le ulu ona o le faifai pea o le vevesi. I lenei tulaga, lauulu tuputupu toe amata i le taimi e aunoa ma togafitiga faapitoa.

Ile tele o tulaga, e iloa ai alopecia o le focal poʻo le atrophic i tamaiti. Focal (nesting) alopecia o loʻo iloga i foliga vaaia i luga o le ulu e leai se laulu vaega o se foliga lapotopoto. I le atrophic alopecia i tamaiti (Brock's pseudopelade), tagata taʻitoʻatasi taulaʻi o loʻo gase e masani ona tu i le pito i luma parietal vaega, o faʻatasia faʻatasi, latou te faʻatulagaina o laina e pei o laulaufaiva afi.

Seborrheic alopecia i tamaiti e masani ona faʻaalia i le matua ma tupu i luga o le talaaga o muamua seborrhea.

Faailoga o le alopecia i tamaiti

Focal (nesting) alopecia e masani ona tupu i tamaiti matutua atu nai lo 3 tausaga. I tulaga faʻapitoa, e tasi pe sili atu le vaʻai ole pala e oso i luga o le ulu o le tamaititi. O vaega ua le maua o lauulu ei ai tuaoi manino, lapotopoto pe oval i foliga, lapopoa mai le tupe siliva e oʻo i le alofilima. O le vavaega e faigofie lava ile lautele o le faʻalauteleina ma le fusi i latou lava. O se mea e masani ai ona fai lea o le vaega o le pala. O aluga o lauulu leiloa e mafai foi ona tupu i fulu mata.

I alopecia areata i tamaiti, o le lanu o le paʻu i le itu o lauulu e le suia, o loʻo i ai le hyperemia ma le peeling, ae o loʻo iai le faʻalautele o gutu o le folika lauulu e vaaia i mata. I le pito o le vaʻaiga o le pulu, o le lauulu ua gagau ese, ua mafiafia aʻa ma se laʻau vaʻai, foliga o se faʻailoga foliga. O nei lauulu e faigofie ona paʻu'ū ese, saofagā i le faʻalauteleina o le lesi vaega. E masani lava, o se tamaititi ma le alopecia areata faʻaalia vitiligo, atopic dermatitis, faʻateleina vaivai o fao, o se suiga i le lanu ma le foliga o le fao fao.

Faatasi ai ma se alualu i luma alualu o le alopecia taulai i tamaiti, nofofua alofilima ufiufi i lauulu i luga o le taimi - muamua le lanu, ona lanu. Le iai o le tele o auga ma se agavaʻa e faʻateleina ai le vaega o le pala atonu e faʻatasi ai ma lo latou tuʻufaʻatasia i mea faʻapitoa foliga ma le fesuiaiga i le atoa o le lavalava e le gata o le ulu, ae o isi vaega o le tino.

Faatasi ai ma le atrophic alopecia i tamaiti, foci o alopecia ua fausia i foliga o mumū. O le paʻu i le itu e aʻafia e atrophic, lamolemole, susulu, e aunoa ma le fofoʻeina ma faʻailoga o pupuga, e le matauina le gutu o na folau. I le nofoaga autu o baldness, taitoatasi fusi o le puipuia lauulu e mafai ona maua. O le toe faʻaleleia o le tupu olaola laʻititi ma atrophic alopecia e le mafai, ae o le alualu i luma o le pala e mafai ona taofia.

Seborrheic alopecia i tamaiti amata i le foliga mai o lauulu gaʻoa, i aʻa o lea sisina ma fasi faʻavae. Peeling e o faatasi ma le mamafa o le vevela ma le selu o le ulu, lea e amata ai ona pa'ū lauulu. Ole auala ole faʻamamaina ole laulu e suia ile faʻatulagaina ose vaega ole ulu, e amata mai ile muaulu i le pito i tua ole ulu. I le aluga o taimi, i le pito i luga o le lauulu, o le lauulu e paʻu atoa i fafo, masani lauulu tuputupu ae na teuina i foliga o se tuaoi i le pito i tua o le ulu ma malumalu.

Togafitiga o le alopecia i tamaiti

Togafitiga o le alopecia i tamaiti e tatau ona aulelei tele ma ia fausia ia amanaia mafuaʻaga o le leiloa lauulu. O le pathogenetic togafitiga o le pulu ua faʻatonuina ma faʻatonutonuina e se tomai faʻapitoa.

I tulaga uma o alopecia i tamaiti, o le tofiga o faʻamalosia lautele faʻaalia o loʻo faʻaalia: imunomodulator, vitamini (A, C, E, B1, B6, B12), phytin, pantothenic acid, methionine i tausaga o tausaga. Le faʻaaogaina faʻaogaina o vailaʻau hormonal fautuaina e naʻo le atoa alopecia i tamaiti.

Togafitiga togafitiga o le alopecia i tamaiti e aofia ai UVD o vaega o le pala ina ua uma ona faʻapipiʻi ai ma fotosensitizing vailaʻau faʻavae i luga o parsnip, tele amonia, methoxalene, darsonvalization o le uluulu. O aso uma e faʻamamaina ai le ulu i le chloroethyl, o le faʻamamaina o emulsions ma tinctures, o le suauu prednisolone (faʻatasi ai ma Brse's pseudopelad) e faia. Ma le cicatricial alopecia, lea na atiaʻe faʻaiuga o se mu, o togafitiga puipuia e le aoga. Mulimuli ane, o ia tamaiti e mafai ona faia le lauulu lauulu.

Ile faʻagasologa ole togafitia ole alopecia i tamaiti, atonu e manaʻomia le fesoasoani a se tamaititi fomaʻi, talu ai o le pala e matua afaina ai le mafaufau ole tamaititi, faʻaitiitia ai le self-esteem, ma faia ai le faaesea ma faigata i le fesoʻotaʻiga ma tupulaga.

O le faʻalauiloaina o le alopecia i tamaiti

I nisi tamaiti, faʻavavevave le toe faʻaleleia o lauulu tupu tupu e aunoa ma ni togafitiga i le tausaga. O le afaina o le maitau o mataupu o le alopecia i tamaiti tuputupu aʻe i le laititi o laiti, faʻatasi ai ma le lautele o le paʻu poʻo le leiloa atoa o lauulu, o soʻofaʻatasi manu o paʻu lamolemole ma fao. I le tulaga pe a mafua ai mafuaʻaga alopecia i tamaiti e le faailoaina pe leai foʻi, e ono toe foʻi.

Puipuia o le alopecia manaʻomia suʻesuʻega fomaʻi o tamaiti mo le vave maua o le soifua maloloina faʻaletonu, le togafitia o faʻamaʻi pipisi, le faʻatulagaina o meaʻai lelei. O le tausiga o lauulu i tamaiti e aofia ai le faiga laʻei faʻapipiʻi mo tama, aloese mai le faʻamauina o fusi tetete i teine. Ina ia puipuia le paʻu vaivai lauulu i tamaiti ma alopecia, ua fautuaina e fufulu lou lauulu ia le sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso.

Faʻailoaina o le faʻapitoa alopecia i tamaiti

Faʻatatau i fuainumera, alopecia maua i le 3% o tamaiti matutua le masina e sefulu ma le lua tausaga. I pepe, ole alopecia faʻapitoa e le tumau ma e masani ona faʻaosofia e ala i feteʻenaʻi faifai pea i vaega okapitalʻi ma le tino o le ulu.

Afai o le laulu e pa'ū i totonu o se tamaititi i luga atu o le tolu tausaga le matua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia se fomaʻi faapitoa o le a faia se faʻaiuga lelei ma faʻatonu le sili ona lelei o togafitiga.

Nest alopecia o loʻo iloga i foliga vaaia o lauulu e leai ni mea e eseese lo latou lapopoa ma i ai se taʻamilosaga pe ova foliga.

O nisi taimi o faʻailoga o lenei faʻamaʻi e mafai ona tupu faʻafuaseʻi ma mou ese faʻapenaaunoa ma togafitiga togafitiga.

O le vaʻai ole pala i luga ole ulu ole pepe e masani ona aliali mai ile luasefulufa itula. I tulaga taʻitasi taʻitasi, o le faʻamaʻi e faʻaalia o ia lava i auala eseese - o nofoaga e leai ni laulu e mafai ona tumau nofofua, pe tuʻu faʻatasi ma isi i se tasi sone faifai pea o le pulu.

A o tuputupu aʻe le tamaititi, o le alopecia areata amata ona faʻaalia ni tulaga iloga, ma, i le leai o ni togafitiga talafeagai, o le a lamatia le avea o se atoa. Ina ia puipuia lenei mea, e taua le iloa muamua o faʻailoga o le faʻamaʻi i le amataga ma ia faia ni faiga talafeagai.

Le tele o taimi, alopecia areata i tamaiti tuputupu aʻe i le lua tausaga vaitaimi:

  • mai i le 5 i le 7 tausaga,
  • mai le 12 i le 15 tausaga.

Ina ia mafai ona filifilia le sili ona lelei togafitiga mo pediatric alopecia areata, manaomia auiliiliga auiliililea e aofia ai ma le tele o fale suesue suʻesuʻega.

E aofia ai:

  • suʻega o le ultrasound o le manava,
  • komepiuta faʻamatalaga a le papalagi,
  • suʻega mo dysbiosis ma le i ai o fuamoa o anufe,
  • siakiina maualuga o hormone,
  • Ultrasound o le thyroid gland,
  • suʻega o le toto mo antibodies i giardia, helminths, streptococcus, herpes, faʻapea foʻi ma siama i totonu,
  • lauulu biopsy.

O se faʻaiuga o suʻesuʻega a le fomaʻi, ua faʻataʻitaʻi e le fomaʻi le togafiti e sili ona talafeagai. Ole taimi nei ua e aʻoaʻoina atili ni mea e uiga ile alopecia e aʻafia ile fanau, o mafuaʻaga ma le togafitiga o mataupu ia ole a talanoaina i lenei tusitusiga. E mafai ona e faitau i isi ituaiga o alopecia iinei.

Mafuaʻaga ma vaega o le laʻititi lauulu leiloa

Sili ona taʻatele mafua ai le alopecia areata i le laititi ma le talavou faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli tau mafaufau ma faʻaletonu o lou mafaufau.

E le gata i lea, o lenei maʻi atonu e mafua mai i manuaga poʻo ni mu i le papala.

I le amataga, laiti vaega e tasi o le pulu foliga aliali, o loʻo i ai se ovata pe lapotopoto foliga. A aunoa ma togafitiga, ova taimi, foci mafai ona tupu tele ma tuʻu faʻatasi ma isi.

I le taimi o le alualu i luma poʻo gaioiga galue, i totonu o le faataamilosaga o le 1.5-2 senitimita mai le ogatotonu o le pulu, lauulu e tosoina mai i fafo e aunoa ma se tiga pe a uma le malamalama toso. A e vaʻai totoʻa i ia ituaiga lauulu, e mafai ona e iloa e leai se aa va, ma e tele foi vaeluaina.

O paʻu i lenei nofoaga e mumu ma mumu sina. Ona sosoʻo lea ma le tulaga mau o loʻo i ai, ma faʻaletonu le vaʻai o le pala.

I le tulaga toe faʻaletonu, o nofoaga e leai ni laʻua ua ufitia i lauulu i foliga o se fana. I se taimi mulimuli ane, o le fluff ua sili atu le mafiafia ma mauaina se lauulu lauulu lanu.

O le feagai ai ma mafuaʻaga ma vaega o le faʻapitoa o le alopecia i se tamaititi, togafitiga o se mataupu e popole ai le tele o matua. Ole vaega autu ole alopecia i tagata matutua e mafai foi ona maua ile upega tafaʻilagi.

Alopecia areata i se tamaititi: togafitiga

Maua ile amataga ole fanau ile ala ole alopecia manuia togafitiga. Aʻo le i faia togafitiga, e taua tele le fomaʻi e fuafuaina uma vaega e ono mafua ai le atinaʻeina o lenei gasegase.

Pe tusa ma le 60 mataupu mai le 100, o lenei faʻamaʻi e sao mai e aunoa ma se mea e iloa ai. A leai, o le tamaititi ua faatonuina o se togafitiga lavelave, o se faʻaiuga lea o le autoimmune paleni i soʻo se totoga ma aano o loʻo faʻasaʻoina.

A lelei aʻafiaga e mafai ona faʻatinoina le faʻaaogaina o le taumafaina i totonu o vitamini-minerale faʻamalologa ma aʻafiaga i fafo o tinctures poʻo suauʻu faʻavae i luga o le sukalati poʻo le mitiafu papala mumu

I tulaga faʻapitoa ma tulaga o le salon mo le togafitia o alopecia areata i tamaiti, o metotia faʻaletino nei e masani ona faʻaaogaina:

Darsonvalization taitaiina le tulaga o le sili ona aoga ma saogalemu taualumaga. E atagia mai ai le aʻafia o vaitafe i tamai vaʻa, neura faʻaiʻuga, gaʻo ma le afu lapisi, o le faʻaiuga o loʻo faʻagaioia latou galuega.

I le taimi lava e tasi, o lauulu meaʻai ma mea taua ua faʻaleleia, ma faʻavavevave gaioiga o gaioiga. O le mea ua tupu, ua amata foi ona vave le laulu, ua malosi ma malosi.

Cryomassage mafua ai se malosi faʻaititia ma le faʻalauteleina o le kapilerari. O le iʻuga, o le toto e faʻasolosolo atu i moli o le tino ma faʻamalosia ai le tuputupu ae o lauulu.

Mo lenei faʻatulagaina, ua faʻaaogaina le masini faʻamalu ma vai suamalie i le matua maualalo lava.

Taualumaga phonophoresis e aofia ai le faʻalauiloaina o vailaʻau e ala i le ultrasound. Ina ua maeʻa, faʻasolosolo uma metotia metabolic, ma lauulu toe faʻateleina. O sauniuniga mo lenei faʻatinoga e mafai ona faia i luga o le faʻavae o le ethyl alcohol poʻo le vai taumafa.

Mo le faʻamoemoe o faʻamalosia togafitiga, ua faatonuina e fomaʻi le taumafaina o vitamini B, faʻapea foʻi ma vailaʻau ma le tui faʻataʻitaʻiina o faʻataʻitaʻiga.

Mo le togafitia o tulaga ogaoga, tui faʻapitoa poʻo le faʻatautaia o corticosteroids ua faatonuina. A oe vaʻai, e taua le iloa alopecia areata ile tamaititi ile taimi, o le togafitiga ole a faʻalagolago i le taimi faʻafesoʻotaʻi ma se fomaʻi faʻapitoa.

  • telogen lauulu leiloa o le a lea? O faʻaaogaina togafitiga mo lenei ituaiga alopecia?
  • Faʻafefea ona e iloaina ma fofoina le atoa alopecia, o le a le mea ma o le a le matuia?

Toe suia lauulu

O afea e manaʻomia ai se lauulu lauulu? Faiga e sui ai lauulu mo alopecia areata i tamaiti seasea tupu ona o le le talitonuina o atinae ma le lamatiaga o le toe foʻi i tua.

Peitaʻi, i nisi tulaga, naʻo le pau lava le auala e faatea ese ai le faʻafitauli. E fautuaina le suia o le lauulu pe a fai o isi togafitiga ua le manuia.

Ole auala lea e fesoasoani e toe faʻalelei lauulu i mea e iai maʻila ma isi manuʻa o le paʻu. Ae ui i lea, i so o se tulaga, e taua le talanoa i se fomaʻi.

Taimi faʻatinoina le alopecia areata i se tamaititi e maua uma avanoa mo le vave maua vave. Ole maualuga aʻafiaga e mafai ona ausia e ala ile sili faʻatasia lelei o fafo ma totonu aʻafiaga.

Alopecia i tamaiti: ituaiga

O foliga o le alopecia e iloa e mafua i ona foliga mai.

O loʻo iloga ituaiga nei o tagata pala e masani ai:

  • Fomai. E masani ona faʻaalia i pepe. E masani ona tupu i malumalu ma tua o le ulu, e faʻamatalaina e le mimiti o le ulu o se tamaititi o loʻo i ai pea i le tulaga taʻoto.
  • Na mautofi. E tupu i tamaiti o latou matua e mafatia foi i lenei faʻamaʻi.
  • Falefaʻafefe E seasea ona vaʻaia o se ituaiga tutoatasi o le alopecia. I le tele o tulaga, o ia aila o se tasi o faʻailoga o se maʻi fanau - ectomesodermal dysplasia (iloga i le leai o lauulu folau), piilima i luga o le paʻu, ma epidermolysis.
  • Anagenic, atiaʻe i le faʻagasologa o le togafitia o le kanesa.
  • Tausiga. E aliali mai pe a manunu soo ni laulu ona o le laeiina o laei fulufulu (fusi, fili, faʻaiuga).
  • Telogenic. E atiaʻe ona o le televave o le faʻamamaina o le tino, taotoga, poʻo se maʻi na oʻo ma le fiva maualuga.
  • Faʻafoega (focal). E atiaʻe ma le afaina ole faʻamalositino.
  • Seborrheic. E tupu i le sesorrhea. O lenei ituaiga alopecia e tupu, o se tulafono masani i tupulaga talavou.
  • Atrophic (Brock's pseudo-pelad).
  • Lautele. E iloga e le pa'ū lauulu i itu uma o le tino.

I se faʻaopopoga, o pepe e oʻo atu i le tausaga le matua e ono aʻafia i pulu e mafua mai i le rickets.

Mafuaʻaga o Lauulu Leiloa

Faʻalagolago i le ituaiga o le pulu, o mea nei e mafua ai alopecia e iloga:

  • togafitiga togafitiga
  • fananau mai faʻamaʻi, e aofia ai maʻi pepe,
  • genetik sauniuniga
  • solia le paleni vitamini, mamafa leiloa - muamua, o lenei e faatatau i le le atoatoa o le tino o le folic acid ma vitamini B12, faʻapea foi ma ni mea aoga aoga e pei o zinc, chromium, molybdenum, apamemea, selenium,
  • taotoga taotoga
  • faʻavaivaia o le puipuiga malu,
  • lautele ona oona o le tino.

I se faʻaopopoga, o le pulu gofie i tamaiti e mafai ona amataina i mea nei:

  • Faʻaletonu o le endocrine faiga, aemaise lava, hypothyroidism (faʻavaivaia o le thyroid function),
  • le lelei o le tino
  • popolega le mautonu ma tulaga le mafaufau e mafua ai le atinaʻeina o le trichotillomania, o lona uiga, ua masani le tosoina o le lauulu o le tamaititi,
  • mu ma isi manuaga i le ulu,
  • amio leaga a tamaiti - mimilo o lauulu i le tamatamai lima, e sasau pea o ia i luga o le ulu ma isi,
  • Helminthic afaina,
  • faʻafitauli e faʻamaonia i totonu o le tino (apendicitis, otitis ala o faasalalauga, papala poʻo le tonsillitis),
  • iniseti vailaʻau antibacterial ma isi vailaʻau,
  • faʻamaʻi pipisi - typhoid, flu, erysipelas, chickenpox, diabetes mellitus,
  • uʻamea vaivai ona le mafaufau
  • ova mea faʻasili ma vitamini A,
  • siama o le paʻu ma le staphylococcus,
  • anapogi
  • solia le fausaga o lauulu, lea e taitai atu i lona maaleale,
  • X-ray susulu
  • o le puluʻi i se tamaititi e ono faʻaalia ai le atinaʻeina o ni numera o faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, systemic lupus erythematosus, rickets, ringworm, pyoderma.

Ile avea ai o se tulafono, ituaiga o alopecia luga e atiae i se tausaga matua ma mo mafuaaga talafeagai.

I pepe faatoa fananau mai ma pepe, o loʻo masani ona oso le paʻu (ona o faʻafitauli ole maʻi) e mafua mai i le soʻona faʻaʻofuina o le ulu o le pepe ile aluga pe oʻo foi i lona talaaga. Afai o le fomaʻi o tamaiti na aʻafia i le rickets, ua talafeagai se togafitiga faʻapitoa. Aafiaga o feseese mou na o ia ina ua mavae ni nai masina.

Tamaititi laiti e tele lava ina aʻafia i le alopecia ona o le faʻatiga i le masini. Le pepe na te tosoina pea lava lauulu, tosoina, faamau i luga o se tamatamai lima. E masani lava ona le faʻalogo matua i lenei amio a le pepe, peitaʻi, afai e umi naua (ia oo atu ile 3-4 tausaga), e tatau lava ona e mafaufau e uiga ile asiasi tamaitiiti psychologist.

Tamaiti matutua (3 tausaga pe sili atu) sau i se vaitau pe a tupu tele a latou liʻo lautele - o uo fou mai a latou tupulaga e aliali mai, o le tamaititi faʻagaoioiga fesoʻotaʻi ma meaola ma tagata matutua. Ile vaitau lea na tupu ai le aʻafia o faʻamaʻi pipisi ile fungal, mo se faʻataʻitaʻiga, anivae mafai ona osofia ai le atinaʻeina o le alopecia.

Brock's pseudo-pelad ma le focal alopecia e masani foi ona aʻafia i tamaiti o lenei vaitausaga. O le mafuaʻaga tonu mo foliga mai o nei faʻamaʻi e le i faʻamautuina, peitaʻi o tagata atamamai ua agaʻi e talitonu e aliaʻe ona o faʻalavelave i le galuega le puipuia o le tino.

Togafitiga foi e maua ai faʻaiuga le aoga. O nisi tamaiti ua togafitia mo sina taimi, ae o faʻasolosolo faaauau tuputupu aʻeo isi ua vave ona toe faʻaleleia la latou lauulu.

Tamaiti laiti (tamaiti 6-6 tausaga tausaga) e tele ina afaina i trichotillomania ma telogenic alopecia. E mafua lenei ona o le faʻateleina avega i puipuia ma le neura.

I le talavou, mafai ona amataina le pulu hormonal suiga e tupu i le tino o le tamaititi.

Fua faʻatatau ile faʻataʻitaʻiga

Muamua lava, o tamaiti e aʻafia i le alopecia e tatau ona suʻesuʻeina e ia fomaʻi faʻapitoa pei o le mycologist, endocrinologist, dermatologist, neurologist, gastroenterologist ma, o le mea moni, trichologist. O le isi laasaga o se tumu suʻega le tino atoa.

Ole suesuega faʻafomaʻi e aofia ai suʻega nei:

  • Iloiloga mo dysbiosis,
  • suesueina o feces mo anufe fuamoa,
  • Ultrasound o le thyroid gland ma le manava,
  • trichogram
  • suʻega o hormone,
  • paʻu o le paʻu.

Faatasi ai ma le seborrheic ituaiga o le faamai, o mea nei o loʻo matauina:

  • Atoa ai le pulu i le palealii,
  • faateleina le laulu uila,
  • o le faʻavaeina o faʻamaʻi ma fua i le pito i lalo o le lauulu,
  • ogaoga le vevela, faʻamalosia le tamaititi e vela lona ulu i taimi uma, ma mafua ai le manuʻa i le paʻu.

O le psychosomatic ituaiga o alopecia e iloga i le leai o ni aʻafiaga ogaoga. I le avea ai o se tulafono, o le pulu pulu i se tamaititi amata mai o se faʻaiuga o le afaina i soo se mea mafaufau loloto mea moni.

Ina ua aliali mai muamua faʻailoga o le pala, ua manaʻomia le vave fefaʻatauaʻi se fomaʻi, talu ona faʻatino vave togafitiga ua faʻateleina ai le avanoa e maua ai se iʻuga lelei.

Faailoga ma togafitiga

Faailoga o le pala e fuafuaina e le ituaiga o le faʻamaʻi.

O faʻailoga ia i lalo ole alopecia areata i tamaiti o:

  • Le tele o taimi, o nofoaga laveaʻi e lapotopoto, o le paʻu i latou e le matala ma e le 'aloʻe,
  • mafuli lauulu leiloa tupu i le occipital itulagi,
  • le eseʻese o auga e ono eseese.

Ile maʻoti ole alopecia, e maitauina ai lauulu ile itu tau maloloina, faapea foi ma fao. E masani ona faʻafaigata le alopecia i mea taua ile vitiligo ma le dermatitis.

O le atrophic ituaiga o pala e o faatasi ma le auga nei:

  • E le mafai e gutu o lauulu ona soo,
  • o le paʻu i laʻau paʻepaʻe e iila, ae e lē o maitauina le mageso ma paʻu,
  • foliga o le leona e pei o pulu afi.

Ae paga lea, o le atrophy o le alopecia e le malie i le togafitiga ma e le mafai e le laulu.

Togafitiga o alopecia areata

I tamaiti, i le tele lava o taimi, faʻafoega ma faʻasolosolo alopecia atiaʻe. E le manaʻomia le togafitiga o le ituaiga lona lua o le pulu, talu ai ua alu le taimi ua mou ai. A o le faʻapipiʻi filifiliga - o iinei togafitiga e manaʻomia.

Matua foliga i tamaiti

Togafitiga o le faamai e faia na o le mea e tatau ai, o lona uiga, pe a fai o le mai e tupu i luga lautele lautele. I isi tulaga, fomai fautuaina na o le mataituina le atinaʻeina o le faʻamaʻi.

A o le i alu i le togafitiga, e manaʻomia ona faʻamautu faʻalelei, ona faʻamaea lea o le mafuaʻaga o le lauulu leiloa. I le faʻaopopo atu i le togafitia o se maʻi taua, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina se isi togafitiga e tusa ai ma le polokalame. Atonu o mea nei e tutupu:

  • UV susulu. O loʻo faʻatinoina i le maeʻa o togafitiga o lesi ma sui fotosensitizing (psoralen, meladin, ammifurin, beroxan).
  • Taliaina o le multivitamin, pantothenic acid, phytin, methionine.
  • Darsonvalization.
  • Uʻamea sauniuni.
  • Ata pue
  • Le tui o le placenta ma le aloe.
  • O le folasaga o vailaʻau e faʻaleleia ai le tafe toto i itu na afaina.
  • Photosensitizing vailaau.
  • Nootropic ma psychotropic fualaau.
  • Togafitiga o le paʻu ua afaina i emulsions faapitoa, tinctures poʻo burdock suauu.
  • Immunomodulators.
  • Oleu e faʻatatau ile steroids.
  • Chloroethyl malulu.

O se auala fou i le togafitia o le pala o le faʻatali metotia. I nisi o tulaga, o le tagata tomai faʻapitoa, ua maeʻa suʻesuʻe i le gasegase, ua fautuaina e faʻatuai le tuai o le tuʻuina atu o talavai ma naʻo le faʻatali mo le lauulu e toe malosi naʻo ia. A o lenei auala e le faʻaaogaina i le atinaʻeina o alopecia i tua atu o helminthiases, rickets, ringworm ma isi tulaga faʻaletonu.

Afai o le a faifai pea le paʻu o le tamaititi pe a uma ona aulia le lua tausaga, e ono faʻaalia o le faafitauli o le a tumau pea mo le olaga. I se tulaga faapena, e talafeagai le sailia o le fesoasoani a fomai tipitipi fomai o le a faia faapitoa togafitiga.

Afai e pa'ū lauulu i se tamaititi e fesoʻotaʻi ma le faʻavaivaia o le le puipuia o le faʻaletonu, o nei vitamini sauniuniga ua fautuaina.

  • Ascorbic oona
  • Retinol
  • Tocopherol,
  • Vitamini F
  • Thiamine,
  • Pantothenic acid.

Togafitiga i le lotoifale o loʻo faia e faʻaaogaina le suauu burdock. O le gaioiga o le vailaʻau e faʻamoemoe e faʻamalosia le fol των lauulu. E matua le-manaʻomia le faʻaogaina o hormonal sui i le taimi o togafitiga togafitiga.

O le a le mea e le mafai

A le paʻu lauulu i tamaiti e le o fautuaina e faia gaioiga nei:

  • Faʻapena masker suauu, aua o lenei mea e mafai ona mafua ai le polokaina o le sebaceous glands, lea o le a faʻaosofia ai se faʻalavelave i le latou galuega.
  • Oti le pepe “i seisi”. Ole gaioiga atoa e leai se aoga e aʻafia ai le mafiafia ma le mafiafia o le laulu, talu ai o mea faʻaalia ua tuʻufaʻatasia mai le fanau mai.
  • Faʻaogaaina le tar, faʻapea foʻi ma suauʻu taua ma fualaʻau faʻasaina, aua e oʻo lava i le palu e faʻatupu ai se maʻi teteʻe.
  • Ia togafitia le paʻu o lauulu i tamaiti ma vailaʻau mo tagata matutua. O mafuaʻaga o le laititi ma le au matutua alopecia e mafai ona fesuisuiai taua, faʻapea foi ma le fua ma le ituaiga o fualaau.

I le faʻaopopo o togafitiga, e mafai ona e faʻaaogaina vailaʻau faʻaleaganuʻu.

Ituaiga o alopecia i tamaiti

Alopecia i tamaiti e tolu ituaiga:

  • Tautai - lauulu e pa'ū ma foci, e masani lava ona lapotopoto foliga, naʻo nai vaega o le ulu,
  • Aofai - lauulu e pa'ū i luga o le ulu atoa, o lona uiga, alopecia atoa o le leiloa atoa o le lauulu i luga o le ulu,
  • Lautele - lauulu e pa'ū e le gata i luga o le ulu, ae faapena foi le tino atoa. E tatau ona maitauina o pala i tamaiti i luga o le ulu e sili atu ona taatele nai lo le lautele alopecia. O lea e mafua i mafuaʻaga o lenei pathology.