Lauiloa

Lauulu ulu o Iapani Samurai

Talosaga i lauulu ma pelu (ip. 散 髪 脱 刀 令 sampatsu faʻamaumauga: -ray) - Iapani tulafono na soloia vasega eseʻese, faʻataga tagata nonofo e filifili fua fua laʻau ma aua le ofuina pelu. O se tasi o faiga a le malo i le taimi o le Meiji toefuataina i luga o le auala o le faaonaponei o Iapani ma le fausiaina o se atunuu lautele sosaiete. Folafolaina atu ia Setema 23, 1871.

I le agavaʻa Iapani sosaiete o le vaitaimi Edo, o le fulufulu lauulu o se tusi faamaonia o Iapani, na fuafuaina ai lona tulaga lautele. O Samurai, aristocrats, faʻatauʻoa, maʻau, Shinto ositaulaga, atamamai, tagata fai ata ma burakumins na tafi o latou muaulu maualuga ma fusi o latou ulu uumi i le tumutumu o latou ulu, lea latou te punou e tusa ai ma tulafono a la latou vaega o tagata. Sa i ai foi i le Samurai se avanoa faʻapitoa e tauave ai pelu - o le faʻailoga o le pule i luga o isi vasega.

O le malo fou i le taimi o Meiji Restoration na saili e aveese tuaʻoi vasega tuai, ina ia liliu le faitau aofaʻi o Iapani e avea ma malo faaupufai e tasi. Ile mea lea, ile aso 23 o Setema, 1871, na avatu ai le poloaʻiga i le faiga o laʻau ma pelu, lea na folafolaina le saolotoga e filifili ai lauulu, ma soloia le matafaioi a samurai e ave auupega. I le 1873, Emperor Meiji tipi lona lava mata, ma fai ma faʻataʻitaʻiga mo ana mataupu. O le tele na latou faia le mea lava e tasi ma amata ona tipi o latou lauulu i Sisifo faiga.

O tagata lautele na latou taliaina le tulafono ma le faʻatagaina ma latou fatuina foʻi pese lauiloa na latou viia ai le malo fou. I le isi itu, sa fai ma sui o sui o le vasega leai se aoga, sa i ai muamua samurai, sa tetee i le fou. O nisi oi latou na faʻaumatiaina pea le ofuina i pelu ma laei o latou laei tuai e faʻamamafa ai lo latou tutoʻatasi. O nisi taimi na iloga a latou faafiafiaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le 1876, i le Kumamoto, o se puleaoga e sau mai se aiga samurai na faamavae ma tapunia le aʻoga, e tetee i le faʻasalaga o aia anamua. Ona o le lē loto i ai o le tele o samurai e valavala ma taimi ua tuanaʻi, na iʻu ina faasaina e le malo le ofuina o pelu i le tulafono ia Mati 28, 1876.

Faiga mo tagata Europa laulu foliga foi aafia ai tamaitai Iapani. O Coquette ma fafine nofotane na amata ona latou tipiina o latou laulu e pei o ni tamaloloa, lea na mafua ai le aliaʻe mai o se tulafono a le malo o le 1872 e faasa ai fafine i le tipiina o latou lauulu.

Se tala o le talafaasolopito.

Naʻo le 1871 na aumai ai se vavao i Iapani e faʻalauiloa mai ai le tutusa o fanua. Sa faʻasaolotoina Samurai mai le manaʻoga e masani ona feaveaʻi auupega ma, pei o le tele o atunuʻu, na mafai ona filifili soʻo se laulu. O lenei poloaʻiga o se tasi lea o sitepu agaʻi i sosaiete o tagata lautele.

Ae le i faia lenei tusi, naʻo samurai na mafai ona laʻua ni auupega, o le faʻailoga lea o lo latou tulaga maualuga atu i isi vasega. E moni, o samurai sa i ai foi lona lauulu faapitoa e iloa ai i latou mai isi. Sei o tatou vaʻai ile laulu lauulu ole samurai mo taimi uma.

O le auala lea na vaʻaia ai e lauluʻau a le samurai Iapani i lauulu laititi.

  1. Lauulu laʻititi o tagata Iapani anamua ia le taua "mizura".

O lauulu i lena taimi na mauaina faapitoa le taua. Na talitonu le Iapani o le soifua maloloina o le tagata ma le malosi na taulai atu i lauulu o se tagata, o lea na leai ai se isi na tipiina i latou. O fitafita na fai o latou laʻei lauulu: latou vaeluaina tuusaʻo ma vaevae o latou lauulu i le afa. Ma, sa latou mimilo vaega uma ma se matasele i taliga ma fusifusi i luga, mautu i lua nonoa. O lauulu na fusifusia i lenei auala e pei o pi, o le mea lea o le igoa o laulu.

O le asiasiga pepa o lenei hairstyle o se muaulu ua valea ma le pale. O fulufulu mai le malumalu ma le tua o le ulu na aoina i se fusi, lea na mimilo ma filo i se mea faʻapitoa. E mafai ona faia ni mea 'eseʻese: kapoti, ofe, ma isi. Ona o le lauulu, faʻamanuiaina maʻimauina ma se pi faʻavae' oloa, sa punou i luma ma nonoa i le tele o nofoaga. Mo samurai uma, sa sosolo atu le aufaʻi ile pito i luga ole ulu. Sa manaia le ofuina o ia laulu ile laulu ole pulou, ma sa fesoasoani foi le siʻu ia faamalulu ile mauaina o ia.

I le aluga o taimi, o le lauulu muamua o samurai ua uma ona suia. Ia, e ui lava ua sele le muaulu ma le pale, pei o le taimi muamua, ae ua amata loa ona tuʻua le laulau i le ogatotonu. Sa fesoʻotaʻi i le lauulu i luga o malumalu ma tua o le ulu ma mimilo i se faapona i le tumutumu o le ulu. E taua le matauina o samurai, sa masani ona luluina ma le lalelei: e na o toeaiina na laeiina le migi ma le 'ava.

  1. "O le Fua Sili o le Ginkgo Tree."

O lenei hairstyle e matua tutusa ma le muamua. Le eseesega o le lauulu o luga o le muaulu ma pale e leʻi sele. Uma lauulu sa faaputuputuina i se faapona i luga o le pale o le ulu. O lenei hairstyle ua lauiloa tele nei. I totonu o lenei ata e mafai ona e vaʻai i lauulu laʻau "fua o le ginkgo laʻau" (agavale) ma "tele fua o le ginkgo laau" (taumatau).

E pei ona uma ona e malamalama, o se mea taua ile fulufulu o samurai Iapani, o le fulufulu sa faʻapipiʻi ile ulu o le ulu pe faʻaputuputuina i le fusi ma sosolo atu i luma o le ulu. O lauulu o lo oi luga o le ulu ma tua o le ulu e mafai ona alu ese pe tafi mo sina taimi.

Ioe, i le talaʻaga atoa, o samurai Iapani sa i ai fesuiaiga eseese o nei lauulu. Masalo i nisi taimi latou laei atoa eseʻese lauulu. Ae o lauulu sili ia.

O se mea moni. E masani ona faaaogaina e samurai uʻamea i lauulu laei. I se tulaga faigata, o mea faʻapipiʻi ia e mafai ona sefe ai le ola o le fitafita, aua na masani ona faʻaoga o ni auupega (faʻaaliga).

Aisea ua avea ai lau laulu o Iapani samurai ma o latou fesuiaiga ua lauiloa nei? E tele mafuaaga mo lenei. O le mafuaʻaga muamua: foliga mai o laei foliga foliga lelei ma muamua, e le mafai e se tagata ona faʻafetai i ai. O le lona lua - o le fulufulu lauulu e iai lona uiga.

E tofu i tatou ma ni uiga lelei, o le lelei ma le leaga. A e mafaufau i samurai, o se tulaga saʻo lava uiga faʻapitoa lea e sau i le mafaufau. Latou te le faigata tele e faʻaaoga i le tatou taimi e avea ai ma samurai moni!

  • Faamasinoga. Ia galue i taimi uma pei e te manatu e saʻo. Faalogo i lou loto.
  • Lototele. Faatoilaloina faigata, aua le 'alo i latou: latou faʻamalosia oe.
  • Agalelei. Tausia isi ma le agalelei ma le faʻamaulalo. Aua le faʻamasinoina soʻo se tasi.
  • Faaaloalo. Aua neʻi galo tulafono faʻatonutonu, amio lelei i tagata.
  • Faamaoni Aveʻese se pepelo mai lou olaga, aua e auala mai ona o le palaai e alu le tagata i le taufaasese. Faaaloalo ia te oe lava ma isi: aua le faaseseina.
  • Faigalotu Ia faamaoni i na tagata e taua ia te oe. Fesoasoani ia i latou ma lagolago.

O le isi mea, matou te vaʻai i laʻau lauulu o samurai, talafeagai io tatou taimi. I le taimi nei, soʻo se laulu o tagata samurai Iapani ua taʻua o le "temnage", o lona uiga o le 'ato i foliga o le kiliki.

Ina ua maeʻa ona faʻatonu le tusi faʻatonu i pelu ma laʻau lauulu i le 1871, na lauiloa ai laʻau o le ituaiga "dzangiri atama", o lona uiga ua avea o se ulu pupuʻu. Sa ofuina e i latou uma samurai ma isi vasega. O ia laʻei lauulu e faigofie ona faia oe oe lava.

Fautuaga taua mai le tagata faʻasalalau.

Taofi le faʻaleagaina o lou lauulu i le faʻamama mo se pulufana.

O ni suesuega lata mai o fulufulu oloa ua faʻaalia ai se faʻailoga mataʻutia - 97% o ituaiga lauiloa o laupepa ua faʻaleagaina ai o tatou lauulu. Siaki lau tusi mo: sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, coco sulfate, PEG. O nei vaega mataʻutia e faʻaleagaina ai le lauulu laʻau, aveʻese le curls o lanu ma eli, faʻapea latou leai se ola. Ae le o le mea sili lea ona leaga! O nei vailaʻau e ulufale atu i le toto i pu laiti, ma o loʻo feaveaʻi e ala i totoga o loʻo i totonu, lea e mafua ai faʻamaʻi e oo lava i kanesa. Matou te fautua malosi ia te oe e te teena ia ituaiga faʻapipiʻi. Faʻaaoga na o mea teuteu masani. O matou tagata atamamai na latou faia le tele o auiliiliga o le sulfate-free shampoos, lea na faʻaalia ai le taʻitaʻi - le kamupani Mulsan Cosmetic. Mea faʻamalieina faʻataʻitaʻiga uma ma tulaga o le saogalemu fale gaosi. Na o le pau lea o le gaosiga o uma-faʻalenaturo shampoos ma balms. Matou te fautua atu e asiasi i le aloaia 'upega tafaʻilagi mulsan.ru. Matou te faʻamanatu ia te oe, mo mea teuteu masani, o le ola le tatau ona sili atu i le tasi tausaga o le teuina.

Suia

O lenei fulufulu foliga foliga lelei i luga uma o lurus ma galugalu lauulu. Le taua o le regrown bangs e taua.

  1. E tatau ona mama ma mālie le laulu aʻo leʻi faia se laulu.
  2. O fulufulu mai le pito i tua o le ulu i le vae e tatau ona sulu ina ia o le umi e alu pea faateleina.
  3. Fai se vaega sao, tipi 'au i le maualuga o le pito o le isu. Filifili pe mafai, e mafai ona e faia sina laumei.
  4. Alu agai i tua o le ulu, teisi faʻaititia le umi o 'ie. Tui pito o le lauulu.
  5. Faʻamamago atoa lou lauulu e faʻaaoga ai se fulufulu lauulu ma se pulumu lapotopoto.
  6. Tulimu le lauulu laulu ile laulu.

Fausiaina se tutusa lauulu laei oe o le a vaʻaia i lenei vitio.

Tekkakukatto

Ole lauulu e le tatau ona sili atu ile 5 cm.

  1. Fufulu lau lauulu ma faʻamago teisi.
  2. Faʻataʻoto ia mea ma le pulumu ma le sui teuteu.
  3. I le faʻaaoga o se lauulu ulu, aveese se umi umi i totonu o malumalu. Moe i le tua o le ulu.
  4. Toe aumai le laulu tasi le umi. Alu i luga seia e oʻo atu i le laina o le a avea o le pito i luga o lauulu.
  5. Ia mautinoa ia tumau lou lauulu. Sulu lemu le foliga manaʻo ma le pito i luga.
  6. Loka le lauulu.

Vaʻai i totonu o lenei vitio pe faʻafefea ona fai sea ituaiga o laulu.

Sinsaigari ma le Shokuningari.

  1. Faataga mago lauulu e mago.
  2. Faatasi ai ma le fesoasoani a le masini, tipiina puupuu le faaletino ma okipital sone. Tuu le lauulu na o luga o le muaulu ma pale, fai se sologa lelei ia latou.
  3. O le muaulu laina e tatau ona mafolafola.
  4. Faʻalelei lou laulu e te fiafia ai.
  5. Tulimu le lauulu laulu ile laulu.

  1. Fufulu lau lauulu, galue ma susu lauulu.
  2. Oti puʻupuʻu le lauulu i le ogatotonu o le ulu ma le masini, fai le laina o le pito i luma saʻo.
  3. I malumalu ma nape o le lauulu e tatau ona teisi puupuu nai lo isi vaega.

E pei ona e vaʻai, o lauulu puʻupuʻu laʻititi e lauiloa e oʻo lava i fetu.

Afai oe fiafia i le auala e toe fai ai lau laulu o Iapani samurai "tenmage", faitau pea! Mo nei lauulu uma, ole umi ole lau lauulu e tatau ona feololo.

Lauulu

  1. Fufulu lau lauulu ma faʻaaoga balm: lauulu e tatau ona malu ma usitaʻi.
  2. A o mago le lauulu, fai se vaega sao ma vaevae le lauulu i ni vaega tutusa se lua.
  3. E le gata i lea, o le ituaiga lauulu e fuafua lava ile umi ole laulu. E manaʻomia ona e aoina le afa o lauulu i se solofanua latalata i le taliga. Afai o le siʻusiʻu ua aliali mai e laiti, ona nonoa lea ma tuu faʻapea, afai e lapoʻa, fai se matasele ma nonoa le lauulu i nofoaga e lua.
  4. Toe fai mo le vaega lona lua o le lauulu. Faalelei lauulu i le fulu poʻo le teuteuina o mousse.

O lenei laulu 'ulu e aofia ai se muaulu ma le pale ua masaʻe. Ae, e tusa lava pe e te le o sauni e faia ia faiga, e le o lona uiga e le mafai ona e faia se laʻei lauulu.

  1. Fufulu lou lauulu, faʻaaoga le balm. Faapala latou.
  2. Faʻaola moli uila i le umi atoa o le lauulu mo le lamolemole ma susulu.
  3. Fai se siusiu i luga o le ulu o le ulu. Faʻaaoga le beeswax hair care product ma faʻaoga i le siʻu.
  4. Oe o le a manaʻomia se mama poʻo se suauula e te manaʻomia ai le pasi o le siusiu ua mimilo e se fusi.
  5. A oʻo faʻamalosi le fesoasoani i le pito o le fusi, punou le laulu agai i luma i le pale ma malupuipuia i se maea poʻo se maea i le tele o nofoaga. Afai e laitiiti tele le siʻu, aua le punou i luma, tuu e pei ona i ai.

"O le fua o le ginkgo laau"

Mo lenei lauulu lauulu, o le muaulu ma le pale e tatau ona tafi malieina, ma se fasi lauulu o loʻo totoe i le ogatotonu. Afai e te le o sauni mo ia suiga suiga, aloese mai le sitepu lea. Ona e maua lea o le laulu "hair fruity o le ginkgo laʻau", e lauiloa foi i samurai. O le ae mauaina se laulu foliga tutusa ma le tagata o ona po nei.

  1. Fufulu lou lauulu ma faʻapipiʻi emollient palama. Faatali mo ia e faʻamamago atoa.
  2. Selu le lauulu ma aoina uma i luga o le pale o le ulu.
  3. Fausia se mea e pei o se fusifusi pe nonoa, nonoa mai le lalo i se maea po o se maea.
  4. Faaaoga le foam po o le mousse e faʻalelei.

Afai e te puʻupuʻu puʻupuʻu le musumusu ma tua o lou ulu ma fai le lauulu e tusa ai ma faʻatonuga muamua, oe maua le lauiloa "pito i luga knot" lauulu.

I lenei vitio vaʻaia o le a e vaʻaia pe faʻafefea ona fai se tama samurai hairstyle ma se moi i le pale.

Ma o lenei vitiō o loʻo faʻaalia ai se laulu o se tamaloa ma ni moi i luga o le pale ma na tipiina malumalu ma se ie.

E toʻatele e toʻatele e filifilia se uiga taua. Masalo o le mafuaʻaga lena ua sili ai ona talafeagai i le taimi nei tagata laulu o samurai Iapani. Samurai o tagata agavaa o le sosaiete, ma e leai se mea leaga i le taumafai ia sili atu e ala i le faʻamatalaina ia i latou.

Ata foliga o lauulu ile laa Iapani

O lauulu o tagata Iapani i aso nei e aafia i le tele o vaega eseese. Nei o le lauulu geisha laei ma se tala umi, lea o aso nei ua faia i ni tulaga tulaga ese. Ma fou-fangled ata o Iapani anime toa ma a latou manatunatuga lanu ma foliga. Ae i nei eseʻesega tu masani e tele mea e tutusa ai.

  1. O le faiga o Iapani geishas sa i ai i faʻatusatusa i ai, lea e aofia ai le uliuli uliuli lauulu ma paʻu paʻu. Teine o aso nei, taumafai e Europa faʻaaliga o latou foliga, vali o latou lauulu e mumu ma enaena. Ae o le faanaunauga o feteenaiga e taatele foi ia i latou. O le mea moni, o le tele o latou e iai ni manoa poʻo sone o loʻo valiina i lanu eseʻese.
  2. Sei o tatou vaʻai nei i lauulu lauulu geisha i tulaga o tusi, laugatasi ma lavelave o mamanu. Ioe, o latou laʻasaga e fufusi ma e tele le laulu e le pipii i fafo i se mea. Ae o le a le tele o polo, laupepa ma mataʻitusi o loʻo ia latou e fausia ai le vaʻaiga faʻapitoa ma le lavelave o le lauulu! Teine talavou i nei onapo, ioe, i aso uma olaga o le a le mafai ma e le manaʻo e ofuina ia faigata i luga o latou ulu. Ae afai e te faʻalogo i o latou fulufulu mo lauulu umi poʻo le pipiʻimiti laʻau, ona latou maua uma lea o le laupepa lea e aliali mai ona o le tele-layer haircut, ma le multi-level, pe a faʻaʻea e teineiti le vaega o le lauulu i luga ma fai i le ituaiga o fusipaʻu, ma tuʻu ese le vaega.
  3. Lenei vaʻaiga vaʻaia o loʻo maitauina faʻapitoa lava i aso nei 'oti ma lauulu. Fulufulu Iapani mo teineiti maua le tele o 'au uumi e nana ai se vaega o foliga. Lenei oe mafai foi ona matauina le tele o faʻaputuga ma tulaga e faʻatupu e tasi faʻatutumu le voluma ma faʻafaigofie lenei vaega o lauulu, faia ia sili ea matagi ma leai se mamafa. Ae i le taimi lava e tasi na fausia ai se sili atu faʻalilolilo, faʻataʻitaʻia foliga faʻailoilo.
  4. O mea teuteu faaonapo nei ma masani e taua tele i le fatuina o se amio iloga o fulufulu.

Lauulu lauulu o Iapani mo lauulu umi

E le faigata ona fatuina lauulu Iapani i ou lava lima i luga ole umi-ulu laulu ma uumi uumi. E lava le faʻaopopoina o se tasi, i le taimi muamua, le taua, ae sili ona masani auiliiliga - ma le sapasapaia Iapani sitaili o le a aoga ma jeans fou, ma se pisinisi suti, ma se ofu afiafi. O lenei mea o Kansashi fasipepa.

I le taimi muamua, ma i le taimi nei foi o lenei fesoasoani ua faia i le tele o mea, ma faʻalagolago i le tulaga poʻo le taimi, oe mafai ona filifili se sili atu taugofie pe sili atu chic faʻaaliga o le soa.

Ole sili ona taugofie ma faigofie ona toe faʻataʻuina mai ile lauulu e ono foliga mai e pei o lenei. O lauulu e potopoto i se fusi i tua o le ulu poʻo luga o le pale. O le siʻusiʻu ua faʻapipiʻi i se tourniquet ma le faʻamautuina i le kanzashi sticks. O le iʻu e le mafai ona lilo atoa, ma tatala i le ogatotonu o le utupoto i le nofoaga o le taua. E mafai ona e faʻaopopoina se iapani Iapani i le faʻailoga o ni fasilaau i se atigi masani.

E le mafai ona fai e le lauulu laupepa Iapani e aunoa ma rims, aufana ma isi lauulu, lea e masani lava ona mautu i le itu o le pito i lalo o le pu. O nisi taimi e matua tele lava ma olaola. I luga o latou talaaga, o nei uma lauiloa uila ma aulelei tele curls foliga manaia.

Anime otiʻese

O se tulaga iloga i le faiga o talavou o le taimi nei ua faia e toa o anime cartoons lauiloa e le gata i Iapani, ae i le lalolagi atoa. Lauulu lauluʻulu mo a matou tagata lautele masani vaʻai, ae o Iapani ua leva ona masani i ia foliga matagofie.

Mo i latou o loʻo fesili pe faʻafefea ona fai se Iapani lauluʻau i le anime style, matou te taliina. E masani ona faʻaogaina mea faʻa-popoto poʻo paʻu sese o lanu manaia. Afai e leai se manaʻo e pipii i se mea ese, ona tatau lea ona e taumafai i le pisia. Ma le isi, o le susulu sili atu le lanu, o le sili atu manaia le tala uma.

O lauulu o le Anime e fesoʻotaʻi e le gata i se polokalame lanu malamalama. Ae faʻapea foʻi ma se lalelei tele, o loʻo fatuina pe a ala i se solofanua, pe a fai o le tuutuuga o le lauulu e faʻatagaina, pe faʻapena foi ona faʻaalu.

Ma o le faʻamatalaga mulimuli, ae masalo o le sili ona taua, o le au bangs. Lauulu laulu Iapani i lenei sitaili manaʻomia lona iai. Atonu e manifinifi pe mafiafia le sooga, e oʻo i le laina peʻo i luga ae o mata o mata.

Hairstyles faiga Iapani mo pupuu lauulu

E ui i le leai o se umi e taʻalo ai, o nei laʻei lauulu e faʻaavanoaina le tele o avanoa mo mafaufauga. E le gata i lea, o teineiti e faʻataʻitaʻi e le gata i fulufulu laʻau, ae faʻapea foi ma foliga. O iinei e mafai ona e maitauina mea uma - mai le masani ai le fesuiaʻi o le sitaili faʻavae i le mea ua saeina. I le ma lea, e masani ona faia uma faʻataʻitaʻiga i luga o le mafuaʻaga o le bob haircut, lea ua leva ona filifilia e teine ​​Iapani.

Fulufulu o tagata Iapani

O le au Iapani e le matua faʻamalosia ni amio ma faʻatagaina i latou ia atamamai e le itiiti ifo nai lo teine ​​talavou. O uiga o ituaiga o lauulu o alii o ni uʻamea mafiafia umi ma faʻataʻutaʻuga pito, se foliga asimetris, saeia pito manifinifi o le laina lauulu 'ulu. Valivali e filifili, ae matua talia. E tatau lava ona tatou tutu i fafo atu o le miliona miliona tala.

E sili atu ona eseese le laei laupepa Iapani i le faʻaonaponei ma fou, e masani lava i teine ​​uma, e oʻo lava i aganuu a Europa aupito faigata, e mauaina se mea mo ia pe a manaʻo iai. Tofotofo, tū i fafo!

Uiga masani o se laei Iapani masani o tulafono mo le fausiaina o se mage faavae ma filifiliga mo le teuteuina o lauulu mulimuli ane. Feololo. Umi. Lautele. Ata ua faʻaalia e ala ole laa Iapani. Faigofie sitaili fafine.

Lauulu laʻau Iapani ma lauʻeleʻele: foliga, laei masani

Matou te iloa le aganuu a Asia e itiiti ifo nai lo Europa aganuu, o ona foliga masani nofoia tulaga taʻimua i soo se mea. Masalo o le mafuaaga lena o se faʻaʻoleʻole le malamalama o lo o opeopea solo ia te ia. O se tasi na te iloa le fiafia i se laʻititi lauiloa i se mataʻupu, aʻo le isi i ai, faʻatupu manatu alofa ma le agaga o aso ua tuanaʻi, aua e oʻo lava i ata o Iapani i ona po nei e tele tala ma talaʻaga. Hairstyles Iapani o sili ona manino faamaoniga o lenei.

TUPU FAʻAVAE FUA

Ata ua faʻaalia e ala ole laa Iapani

O le mea moni, e taua le malamalama i le tuaoi i le va o sitaili na atiaʻe faasolosolo ma mea o loʻo faʻaalia i totonu o ala o faasalalauga alualu i luma - manga, anime, lea e tele e fetaui ma tulaga masani a Europa. I le olaga masani, o nisi teineiti latou te usitaʻia foʻi faigofie siusiu ma 'fili, faʻaʻofu laʻei pipi, o le mea lea e le mafai ai ona talanoa e uiga i nei ata pei o tagata Asia. O le masani ai lauulu Iapani laei e tele lava o se auiliiliga o le mamalu iloga. O a faʻailoga o uiga ia latou?

  • E le gata i le matagofie o le Rusia e mitamita i se uila umi - talu mai aso anamua, o pupuʻu pipiʻi i le atunuu o le Rising Sun e le faʻaaloalogia e oo lava i alii, ma fafine, taʻitasi, tuputupu ae foi o latou lauulu. Ae ui i lea, o tagata o itupa uma e lua na laʻua faʻaaogaina: e masani lava ona eseese aufaʻa (mo se faʻataʻitaʻiga, o se tuʻaiga masani o samurai) poʻo node.
  • Tusa lava poo le a le lauulu, fafine Iapani maua pe faʻailoga, pe faʻapuʻupuʻu ma faʻasaolotoina autafa o itu. O lenei faʻalelei foliga o foliga, fai ia mālū, ma faʻaoso pupuni foʻi.
  • Mea faigaluega - O se taua auiliiliga, a aunoa ma le faiga masani lauulu o Iapani, e aofia ai i aso uma, e le mafai ona fai. Mo sauniga ulufale fafo, o loʻo faʻaaoga lauulu ma mea tautau, e le gata i lea, o le tele o ia teuteuga e mafai ona faʻatusatusa ma le tele o le teuteuga lava ia. Lenei, gauai e totogi e le gata i ridges, fugalaʻau ma lipine, ae faʻapea foʻi i origami. I aso uma lauulu laʻasaga, ua faʻaogaina laupapa uila - kanzashi - ua faʻaaoga e fausia ai le utupoto.

Mea teuteu mo lauulu lauulu Iapani e tatau ona ese le umi talanoaga: o mea ma foliga vaaia tuusao faaalia le tulaga o le agafesootai a le fafine ma e ese foi i vaitau.

Faigofie sitaili fafine

E oʻo lava i se tagata e masani ona le masani i le aganuu o le laueleele o le Rising Sun o le a faigofie ona iloa geisha ma faʻamatalaga o la latou ata: i se mea faʻapitoa, lauulu maualuga i laupepa - togafiti. O nei aso, ua avea ai le sitaili ma faʻaiuga o teine ​​faʻaipoipoga, ma e faia gofie, ae matua le faʻataua i vaʻai pupuʻu - o ato e tatau ona oʻo i le fatafata pe laititi.

E maitauina mo faiga masani e latou te le ave ni 'ie felanulanuaʻi, ae faʻapipiʻi faʻapitoa ma se uaea faʻavae.

  • Uu le vaega atoa o lauulu i tua, vaevae ai ile 5 sone - o le occipital, luma, pito i luga ma itu. E manaʻomia e aoina mai i se faʻapitoa faʻapitoa, lea e amata mai i le vaitaimi o samurai: o la latou fusi lea na avea ma faʻavae mo le fulufulu uma Iapani masani. Toso le pito i luga (pale) i le siʻu, taumafai e aua le tolotolo i lalo ifo.
  • Ia tago loa i le vaega o loʻo faʻapipiʻi ai ma faapipii i le siʻusiʻu. Ole isi o le a avea ma itu sone, ma e tatau ona latou totoa faʻapitoa: aʻo leʻi siiina i latou ma aoina, e tatau ona e faia se faaputuga mai le aʻa i le ogatotonu, aʻo faʻatumauina le lamolemole i fafo. Zonal lateral e tatau ona tosoina i itu.
  • O le vaega mulimuli o le pito i luma, e manaʻomia foʻi ona selu ma faʻaulu. O le siʻusiʻu e tumau pea i luga o le ulu e masani lava, o le faavae e tatau ona afifi i totonu o se vaiti vaʻaia e nana ai le ofuvae.
  • Ole mea lea, e tatau ona e tusia le fua fua: faʻasolo i lalo, pe tusa o le ogatotonu i le va o le pito i tua o le ulu ma le pale, ma, loloʻu ina, taʻitaʻi i luga. Faʻamau le mea faapipii ina ia mafai e le pito i lalo ona matalaʻo, ma le lipine lava ia e taoto i lalo ifo o le pale. O le pito o le siʻusiʻu e tatau ona tutusa matasele e, ae o le pito i luma, teʻi i totonu. Mo faʻalelei sili atu, e mafai ona e faʻaaogaina studs.

Faʻamolemole ia matau o laupepa uma Iapani o lenei ituaiga e le faʻapea e faʻaoso faʻamalosiina le faʻamalosia o le sone, vagana mo le pito i luga. Ma se mea taua fua, le tikeri o lea e faʻamoemoe i le mafuaʻaga na faia ai le sitaili, le tulaga lautele o le teine ​​ma isi mea. Afai e te taumafai i se mea e tutusa ai lauulu mo se autu pati, taulai atu i le vaega o oe foliga ma fuainumera.

Ae mo filifiliga faigofie, o loʻo iai se nofoaga e faʻamaoni ni fusi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o paʻau uumi-con-odango poʻo ni nonoa faʻatasi ma faigofie (e aunoa ma se teuteuga) laupapa kanzashi. O le mataupu faavae o le fausiaina o le muamua e leai se ese mai le faʻaaogaina mo se masani fusi faatasi ma pe leai foi se donut.

I le teuteuina o lou lauulu i le kanzashi, oe manaʻomia le faia o se laulu ma se tipi saʻo: o pito o manoa e faʻataʻamilo solo i le laʻau, pe a maeʻa ona faʻataʻamilo e faʻatonutonu le uila 360 tikeri ma faʻapipiʻi i se gaioiga oʻo i le ogatotonu o le faapona.

E le mafai ona e fefe mo le faʻasaʻosaʻoina - i le leai o se faʻamalosi tino, o laʻasaga e tumau seʻia oʻo i le afiafi.

E mafai ona faʻamasani i isi atamai o le fausiaina o se laei masani e faʻaaoga ai le vitio mai le matai tele a le atunuʻu.

I le faaiuga, e taua le faʻapea o le autu o Iapani lauulu foliga e tele naua e aofia ai naʻo le tasi tusitusiga. Mo i latou e leʻi muaʻi faʻaalia le fiafia i ata o le atunuʻu o le Rising Sun, ua lava lea e amata ai le suʻesuʻe ma le masani ai faʻataʻamilomilo ma ituaiga eseese o faʻavae faʻavae i luga o lea.

Lauulu laa Iapani i se faiga faaonapo nei: se eseʻesega ma le solofanua solofanua i le pito i tua o le ulu, vae ma isi. Ina ia toe faia, e tatau ona i ai se averesi lauulu umi. Manatua: o sitaili uma e faia i luga o lauulu mama.

3 SAMURAI RAMI E MAFAI ONA E FAI IA OE LAVA

Ua amata ona lauiloa le laulu o tagata umi. E ui e le o tagata uma na faʻamalosi e ofuina i latou. Ioe, ma manatu e uiga i siʻusiʻu o tama, buns ma fulufulu uumi umi na vaeluaina: manatu se tasi e leai se tofo, ma se tasi e mautinoa o lauulu umi tuuina atu le foliga o le tamaloa o se foliga alofa ma foliga matagofie. O le samurai hairstyle e tu i fafo mai le pito i tua o tama tane uma le uumi e uliuli lauulu ulu. Na foliga manaia ma lalelei, faamamafaina alii. Ae e te lei filifilia pe e te faia se mea oti, e tatau ona e sailia sina tala faʻasolopito, poʻo a ituaiga fulufulu o samurai Iapani ma tulafono e tausia ai.

PUNAOA O TULAGA FAʻAMAULAU O SAMURAIS

I Iapani, tele le gauai na ave i lauulu. Sa ia talanoa poo le fea fanua e sau ai le tagata. Sa leai se manaʻomia e teuteu ai: o le feteʻenaʻi na mafua ai faasalaga matuia. Sa fai e le Samurai se laʻei faigofie, e tutusa ma le toatele o tagata. Afai tatou te tuʻufaʻatasia ituaiga uma o samurai hairstyles, e mafai ona faʻamatalaina e pei ona taua i lalo: o le faʻavae o lauulu e fuliina i se nonoa i le pona o le ulu pe nonoa i se fusi, lea e faʻamatuʻu atu i le pale. O le malumalu ma le tua o le ulu na tuua, sa leai se mea, pe masae ma lauulu puupuu na totoe.

Mea moni! Iapani samurai faʻaaoga mea laulu mo tagata. O le lelei o nei mea fesoasoani sa i le mea na gaosia: uamea mea faigaluega i tulaga faʻapitoa sa faʻaaogaina o ni auupega ma faʻasaoina le ola o se fitafita.

I le aluga o taimi, o lauulu e suia sina suiga, o nisi nei o lauulu e tipi ese:

  1. Lauulu o se tagata Iapani anamua tau. Na talitonuina o lauulu o se siosiomaga o le soifua maloloina ma malosi, o lea na latou le tipiina. I le taimi lena, o aliʻi fitafita ofuina lenei faiga: latou vaevaeina le laina i ni vaega se lua ma faia se sasaʻo vavaeina i luga o le ulu. Ona fusi lea o vaega taʻitasi i se matasele ma nonoa i le taliga maualuga.
  2. Sakayaki O lenei lauulu lauulu e leʻo se teuteuina tele e pei ole aoga: o lauulu i lalo ole pulou e leʻi faʻalavelave, ma o le siʻusiʻu na faʻamaʻalili le feula. Ma na faia i le auala lenei: o le pito i luga o le ulu ma le muaulu na tafi, o le lauulu i luga o le vaega o le ulu ma luga o malumalu ua potopoto, na faia i latou le siusiu. Ona fusi lea o le siʻusiʻu ma faʻamau lelei i se ofe poʻo se atigipusa pepa, ua mamanuina faʻapitoa mo le samurai hairstyles. Ina ua maeʻa lena, sa togafitia le lauulu i se "mea faigaluega", lea e aofia ai le lagiseli lulu, ma faalagolago i luma ma nonoa.
  3. "O le fua o le ginkgo laau." Ole igoa lea ole hairstyle. E 'ese mai lava i le taimi muamua sa i ai se vaega o laʻau na faʻaleagaina i le ogatotonu o le pala ua taʻe. O lenei fasi manoa e fesoʻotaʻi i le lauulu mai le pito i tua o le ulu ma malumalu ma faʻataʻamilomilo i se talo i luga o le ulu o le ulu.

Sa i ai isi oti oti ma filifiliga teuteuina na suia i luga o le taimi. I se vaitau, o le laulu o tama samurai foliga faʻapena: i luga o le pale o le laulu sa sele, ma tuʻua i latou i le muaulu. Na latou nonoa se tamai nonoa ma le isi tasi i tua ole ulu. Ona faʻatasia lea o nifo uma i le tasi.

FUAFUAGA IAPANI I TOTONU OLE MODERN Fret: FILIFILIGA MA LE TAU I LE NAP, FUA MA ISI

O le a le mea e faʻaalia ai le laulu o samurai i tamaloloa i nei aso? Ae a mea:

  • E aulelei foliga. E le mafai ona faʻalogo i le tamaloa e paʻepaʻe lana samurai. Na te tosina le mata i lona amataga.
  • E i ai se uiga faapitoa. O isi alii latou te filifilia lenei lauulu, mafaufau e uiga i le lototele, lototele, faamasinoga tonu ma le tuuto o samurai fitafita. E uiga i uiga taua i se tagata moni.

Tenmage - o le igoa lea lea o soo se tama samurai hairstyle i le taimi nei. O lenei igoa ua faʻamatalaina e faʻapea: i le tele o tagata, i le aluga o taimi, o le a tatou fai atu saʻo, alu goto. O le mea lea, pe a teuteuina le laulu i se samurai style, o le "tick" o loʻo aliali mai i le faʻaaliga, lea i le faaIapani faitau o se "chon". O le toe vaega o le igoa, "mage," ua faʻaliliu o le "forelock." E tusa ai ma lenei, o le igoa atoa o le 'oti ulu o le "pito i luma i le faiga o le kiliki".

I le faaopoopo atu i lauulu, o loʻo taʻua ai ni lauulu uumi o lauulu, i se taimi i Iapani lauulu pupuu i laʻasaga Europa, na taʻua "zangiri atama", na amata ona mauaina le lauiloa. Ma o aso nei, o lau "Europa" e tipiʻoti e fesoʻotaʻi tuʻusaʻo ma le laulu o samurai.

O loo faamatalaina mai i lalo se mea e tipi ai Iapani fitafita. Ina ia toe faia, e tatau ona i ai se averesi lauulu umi. Manatua: o sitaili uma e faia i luga o lauulu mama.

Ina ia fausia lenei laulu, e te manaʻomia le muaulu ma le pale fufuluina, ma se tamai mama. Oe faʻapipiʻi pepa. Faaaoga suauʻu ile lauulu e avatu ai le lamolemole i curls, ona aoina lea o lauulu ile ponytail i luga. Ia mimilo i se taʻamilosaga ma pasi i le mama. Loka le mama i le pito o lou fusi. Ona faʻamau lea o le siʻi-iʻu i luma ma faʻauʻuina i nisi nofoaga. Afai ua alualu i lalo le siʻu, ia tuu pea pea e pei ona i ai, aua le faʻaoso atu i luma.

Taua! Afai e malo tele lou muaulu ma lou pale mo oe, aua. Ae peitai, e mafai ona e faia lenei laulu lauulu.

“O LE GINKGO TREE FRUIT” FAʻAPITOA

O lea lauulu laulu e aliali mai ai le tipiina o le pale ma le muaulu, ma se umi loka o lauulu o totoe i le ogatotonu. Faʻapipiʻi lauulu uʻumi i le pito i luga ma nonoa i totonu o se moʻai, nonoa i se maea talafeagai pe leai se ofu. Faʻaaoga le varnish e faaleleia.

O lenei lauulu lauulu na fausia ai le faʻavae o le lauiloa lauiloa nei lauulu "Bun" ma le "Top Knot". O le mea muamua e le o faatatauina le i ai o le tipiina vaega o le ulu, ma le lona lua e iloga i le tafiina malumalu ma le tua o le ulu.

TOKKAKUKATTO - TAGATA IAPANI

Ina ia fausia se lauulu 'ulu, o le sili ona lelei lauulu umi e le sili atu 5 centimita. Faʻaogaina mea teuteu gaʻo, selu lauulu luga. Ona tipi lea o le umi o malumalu ma se kilipa, agai atu i tua o le ulu. Tuu le lauulu i le pito i tua tutusa lava le umi ma le lauulu i le pito i luga umi. Tuʻu i lauulu foliga le manaʻo ma faʻalelei.

TULAGA FAʻAPEI - FUA FUA FAʻAFEI

Tausia lelei lau laulu ma ole laulu e masani lava ona i luga ole lugalaina

Filifili e faia se samurai hairstyle, oe manaʻomia le mafaufau o le a manaʻomia nisi tausiga:

  • O se asiasiga masani i le teineʻuluʻuluʻuluʻulu ina ia faʻataʻapeʻapeina le soʻosoʻauʻo luga ma avatu se foliga manaia le lauulu 'aina.
  • Faʻaaogaina o oloa tausiga. Afai ua uma ona e filifili i lauulu umi, o lona uiga e tatau ona e tausia i latou. Soifua maloloina maloloina - matagofie lauulu.
  • Aua le faʻaaogaina soʻo se fulufulu lauulu soo. Ole auala puʻupuʻu lenei ua leai se faʻafitauli - soloi lona ulu ile solo, ua uma na faʻamago. Faatasi ai ma ni afa uumi o le a le aoga. Ae o le faʻaosoosoga e faʻaauau pea ona faʻaaoga se lauulu e sili ona alofia, aua e afaina ai le lauulu.
  • Fufulu lau lauulu e le aunoa. O le paʻu umi lauulu e foliga mataga lava. Nai lo le lototele faʻaalia foliga, o loo i ai le lamatiaga o le mauaina o se le faʻafetai fiafia.
  • Le itiiti ifo o mea faigaluega. E sili atu le patino, o se tasi gatu e lava e nonoa ai le fusi pe o se fusi. E tatau ona ogatasi ma le lanu o le lauulu ina ia aua le tu matilatila.

Po o le a lava lou mafuaʻaga e te alu ai, ae afai e te tosina i se samurai lauulu, fai. Fai se talo pe tipi lou lauulu puʻupuʻu ile agaga o Iapani fitafita, ma e mafai ona e mautinoa o oe foliga lalelei ma muamua.

Se malaga puʻupuʻu i le talaʻaga

I aso anamua, o tagata Iapani na faʻapitoa i o latou lava lauulu. O le umi, tuʻutuʻuga o le lauulu ma le sitaili o sitaili fautuaina le tulaga o loʻo fai ai le sui o le itupa malosi. I na taimi, sa le tatau e tagata ona mamanuina, ona o le le talafeagai o lauulu laʻei, lea e patino i ai le tamaloa, e aofia ai le tele o mea leaga e le fiafia i ai.

I se tulaga lautele, o loo i ai ni filifiliga mo tagata Iapani anamua lauluulu:

  1. O le lauulu o le fitafita na iloga i sina faigofie, talu ai o tagata sa i ai i le ami sa latou faʻatasi i latou ma le aofaʻi o tagata.O le mea na faʻavaeina ai le lauulu na aoina i le sulu pe mimiloina i se faapona i le pito i tua o le ulu. I le taimi lava e tasi, o le umi na aveesea mai i malumalu.
  2. Sakayaki o se samurai hairstyle i le foliga o le solofanua solofanua i le pito i tua o le ulu, o lona igoa lea e faaliliu o le “muaulu tafi”. O le faia o se laina tulaga ese i le pito i luma o le ulu o se vaega o le sauniga amata na faia e alii talavou uma. E leai se laʻititi teuteu o le laulu o samurai pei ole aoga. O fulufulu na aoina i le pito i tua o le ulu na le pa'ū i totonu o mata ma faamaluluina pulu i le ulu i lalo ole pulou.
  3. "O le fua o le ginkgo laau." Mai filifiliga i luga, o se fulufulu mata ma seisi igoa muamua sa iloga i le i ai o se tamai fasi lauulu i luga o se muaulu ua vavaeina. Na ia mimiloina i totonu o se paipa i le ogatotonu o lona ulu ma fesootai ma se siusii na totoe i tua o lona ulu.

Samurai hairstyle: o le a le mea e tatau ona umi le laulu?

O le tulaga taua mo le fausiaina o se lauulu ma se ponytail i le pito i tua o le ulu o le i ai o curls o le talafeagai umi. E le tatau ona faʻamoemoeina mo se taimi umi seʻia o latou tuputupu aʻe. Ina ia faia se samurai hairstyle i le foliga o le solofanua solofanua i le pito i tua o le ulu mo alii, o se lauulu lauulu e tusa o le 15 cm i tua o le ulu ua lava.

Lauulu o Samurai i le teuteuina o malumalu

O le manatu faaalia ua lauiloa i tama talavou i lalo o le faʻamatalaga o le "knot luga". O le mea moni, o le lauulu lauulu galue e pei o se ituaiga uumi o lauulu lauulu, lauiloa i tulaga o aso nei. Ua tuua malumalu i se umi itiiti. Afai e manaʻomia, o le itu itū e mafai foʻi ona luluina botak. O le faʻamamafa taua i luga nei o luga o le pale, lea o loʻo lalaga ai lalagaina o loʻo avea i se fusi uauaʻi.

Tausiga Vaega

Samurai hairstyle e tatau ona tausia lelei. Ina ia tausia se foliga manaia, o lauulu e tatau ona fufuluina, selu ma teuteu ma le faaeteete. Mo selu, ua fautuaina e faʻaaoga selu o loʻo iai le maualuga o nifo.

Afai tatou te talanoa e uiga i oloa tausiga, iinei e aoga le taumafai i le faʻaaogaina o shampoos e fetaui ma le maualuga o laʻei ole gaʻo. Mo sitaili, faatagaina le faʻaaogaina o gel ma mousses. I le taimi lava e tasi, o loʻo vaʻai faʻapitoa i air conditioners, aua o latou ia e faʻatagaina oe e aloese ai mai le motusia o lauulu taʻitoʻatasi.

O fea e nonoa ai le siusiu?

O le samurai hairstyle e faʻatagaina ai le faia o le siʻusiʻu poʻo ni fusi i le itu i tua o le ulu ma le vaega o le pale. Ae ui i lea, o le fou faiga fausaga e manaʻomia le faʻavaeina o ia faʻailoaina maualuga. A leai, o le lauulu lauulu o le a liua i se masani maualalo maualalo. Ina ia malamalama i foliga o le saʻo faʻagaioiga o le manatu, ua lava lea e faʻaaoga e fai ma faʻataʻitaʻiga o ata o fofo moni o loʻo tuʻuina atu i lenei mea.

O ai e manaʻomia se lauulu?

O le laulu o lauulu ma se solofanua solofanua i le pito i tua o le ulu e mafai ona mafua ai ni lagona le fiafia i aso uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le fautuaina e manaʻo le faʻatinoina o le manatu i tamaloloa e tatau ona mulimuli i le pisinisi laʻei laupama i galuega. I lenei tulaga, o lenei filifiliga e le mafai ona taʻalo mo le tamaloa.

O le fulufulu o se samurai e le talafeagai mo sui uma o le malosi faʻamalosia. Aua neʻi faʻailoaina se avanoa i tagata e ana ia foliga umi, manifinifi, aua o iinei i le iʻu i tua o le ulu toe faʻamamafa mai ai le sese ova.

E fautuaina e lafoai le lauulu samurai mo na tamaloloa e i ai le lapoʻa, iloga lona muaulu, e au ese lava taliga, ma se isu tele. Faʻasaʻolotoina o foliga mai le paʻu saoloto paʻu o le a naʻo na tosina mai le mafaufau i le faʻailoaina o faʻaletonu o foliga vaaia.

O le a aoga tele i le auala o sea laulu i e umia se sikuea ma lapotopoto foliga. O le faʻatinoina lelei o le manatu o le a vaʻaia vaʻaia le oval, ma i nisi tulaga, faʻamalulu lona mautinoa angularity.

I le faaiuga

O le samurai hairstyle i le foliga o le ponytail i le pito i tua o le ulu mo fafine ma alii o se matua faigofie, filifiliga filifiliga e fesoasoani i le fausiaina o se uluaʻi, ultramodern sitaili i aso uma. E faigofie lava le faiga e aunoa ma se fesoasoani. O le mea taua o le i ai o le lava le umi o uumi i le ua.