Fautuaga Aoga

Faʻafefea ona fai o le laulu mata tuʻia i lea laasaga ma lea laasaga

O le fulufulu mata o le faʻapipiʻi lea o le suamalie o 'ie i le mata o le vaʻai i le tulaga o le superciliary arch ma le faʻapipiʻiina o mea teuteu teuteu. O le lua sefulu tausaga talu ai, o le faʻataʻitaʻiga o le tino na manatu o le aia a le au talavou - le aloaʻia ma tagata fiafia i le hard rock. Ae i se tasi taimi, o fetu o le pisinisi fai liliu le faʻaalia ma faʻalauiloa se faiga mo tuʻia le laulu mata mo tagata ma teine ​​masani e fia faʻaalia o latou uiga ma faʻamamafa le lalelei o latou foliga.

Fulufulu mata o foliga

O le fulufulu mata e faatatau i le tele o ituaiga o soft tissue piercing. Ua tofu i latou ma le faʻailoga iloga ma lana lava pu e fausia ai metotia.

  • Tiute. O le nila e ui i lalo o le tulimanu filifilia e le matai ma le tagata o tausia, o pito o tautaliga o loʻo i luga aʻe ma lalo ifo o le auivi o mata o mata. E i ai se maualuga maualuga o le fufuluina ma lavalava ma lauulu, e mafai ona mafua ai le faʻasolosolo le faamaloloina, o le faʻatupuina o faʻafitauli ma le tiga.
  • Faasolosolo. O le tui o loʻo faʻatinoina i le vaega o le pito, o pito o tautaliga o loʻo tu i luga o laina tutusa luga ma lalo.
  • Ala laupapa. E iai le mea e iai le fai foliga i mata o mata. O pupu o loʻo tu i le isu tulou i le mata o le mata poʻo le maualuga teisi atu. O loʻo faʻaogaina se auala e faʻaoga ai luga poʻo le faʻaletonu foʻi. Microdermals, uʻamea, e seasea mama mama e faʻaaoga mo teuteuga.
  • Faitinoi mata o mata. O pu tutusa e faia i le tasi laina i luga pe lalo ifo o le pito i fafo. O mea teuteu e sili ona mafiafia i lalo o le paʻu, lea e faʻaititia ai le lamatiaga o manuʻa ona o le faʻafuaseʻi ona tago atu i lima poʻo lavalava. O le faiga e sili atu faigata nai lo le faʻataʻatitia ma faʻataʻamilosaga puncture.
  • Aneti-mata-mata. O pu e faia i lalo o le mata ma se laititi laititi, fausiaina le aafiaga o le mata lona lua.

Afai e le afaina le tagata faʻatau ile lisi e lisi, o le wizard e ofoina atu se uluaʻi filifiliga - o se tuʻufaʻatasiga o avanoa e maua.

E foliga mataina mataʻitu punctural ma diagonal. Vaai faalemafaufau, suia le itu o tautaliga ma fai sau oe lava fatuga, e sili ona faʻaalia i isi le amio ma o le a tuʻufaʻatasia ma sitaili.

Faʻafefea ona fai se paʻu i le fale ma i totonu o le fale

A fai le laulu mata, e tatau i se tasi ona amanaia tulaga lamatia ma filifili se potu e galue ai ni tagata poto faapitoa. O le faʻatinoina o oe lava pe oe i totonu ole ofisa, e le usitaʻia ai le tumama, e lamatia ai le soifua maloloina. Ole matai ole mea e tatau ona fai ai mea faigaluega, mataala le lima o lima ma faʻaaoga naʻo ni nila.

Faʻafefea ona tuʻia mata i mata ile fale:

  1. Ae le i amataina le alualu i luma ole galuega, e faʻatautaia e se fomaʻi se talanoaga e faʻailoa ai contraindications ma faʻafitauli a tagata i le tiga.
  2. O le faigaluega meafaigaluega ma tautaliga tuu i totonu o le autoclave ma ua leai se faamamaʻi.
  3. O le puncture area e togafitia ma se antiseptic.
  4. Ua fai le faailoga.
  5. Togafitiga forceps ufiufi le paʻu.
  6. O se nila faʻatasi ma se kateteria e pasi atu i totonu o pu i totonu o le 'au ma le vave ma mautinoa le gaoioi.
  7. A aunoa ma le aveeseina o le nila, o se tautaliga e faʻaofi i totonu o le ana ma tufatufa atu i totonu o le auala, o loka ua faʻasaʻoina.
  8. O loʻo faʻamalieina manuʻa i se antiseptic, pe a manaʻomia, tapunia ma le fusi-fesoasoani.

O le faʻatupuina o le superciliary arch e faʻatinoina ma le nila, e le faʻaaogaina le fana, aua e le mafai ona tui i totonu o le mafiafia peʻa ma fai le auala saʻo.

Matou te fautua e faitau:

Faʻafefea ona tuʻia se laulu mata ile fale:

  1. Faʻasusu ma togafiti faʻamalama ma mea teuteu ile ava malosi.
  2. Antiseptic faʻamamaina le nofoaga o pu i le lumanaʻi.
  3. Tuu le faʻailoga.
  4. Faʻailoga faʻailoga faʻailoga i totonu o pu i le 'au (taʻi pipi). Latou te manaʻomia e fetuunai ai le loloto o le puncture ma le sao auala o le nila.
  5. Faaofi le nila mai le pito i luga i lalo, aveese le clamps.
  6. Sui lemu le nila i se tautaliga. Laina loka.
  7. Faʻaaoga se vavae faʻamama ma se vailaʻau faʻamama e aveese ai le toto na sola.

Mo faʻamaʻiina manuʻa, faʻaaoga naʻo le Chlorhexidine poʻo le Miramistin.

O le fulufulu mata o mata ma mea mo le fale o se leaga tuʻufaʻatasia, aemaise lava mo se auala sima faʻata.

Le a le tele faʻamaloloina ma le tausiga

Afai o le faʻaaogaina o auala o faʻatulagaina mulimulitaʻi na mulimulitaʻi i ai, ma le faʻamalologa alu e aunoa ma faʻafitauli, o le a toe faʻafouina tino 2-3 masina.

E mafai ona fai se pu fou faatoa mafai ona toe faia pe a maeʻa le toe faʻaleleia o le paʻu.

  • Faʻataʻalua taimi i le aso, togafiti ma se antiseptic ma faʻamau lelei ia tautaliga.
  • Aua le moe i le itu o loo tuiina ai le tuʻia.
  • Aveʻese le vaega lega ma le toto i le ie o loʻo iai le vailaʻau ma le ie.
  • Suia le aluga i luga o le aluga i aso uma e puipuia ai le atinaʻeina o se faʻamaʻi pipisi.

E maeu le tigaina i le tui ma ono mafai ona taunuʻu

E tiga pe a tuia se laulu mata? Faʻamatalaga faʻatatau a tagata tuʻu faʻapipiʻi fai mai o le taualuga e tiga, e le manaʻomia togafitiga i vailaʻau tiga. Teine ma tamaloloa e faigofie ona onosaʻi i ni nai minute, ae a iai ni ou popolega, e mafai e le matai ona faʻaaoga le uʻamea tui poʻo le lidocaine i le nofoaga o le puncture.

Taunuuga ma faigata o le fulufulu mata o mata:

  • hematomas i le mata o le mataʻutia ma le lamatiaga o le faʻaleagaina o neula e ui i le taimi o le pa o le alalaupapa,
  • mumu, tafetotoina, fulafula, fulafula o le membrane mucous,
  • toto oona pe a fai o le le tausisia ma asepsis tulafono,
  • siama ona o le solia o fautuaga tausiga,
  • teena o le tautaliga o se mafuaʻaga o le vaivai le faʻafitauli o le tino poʻo se tali teteʻe i le uʻamea.

Filifiliga asoa

Fuafua i le ituaiga o puncture, o nei mea teuteu mo le laulu piercing o lo oi ai:

  • o le paʻu. E i ai saʻo le pine ma ni faʻaaliga i foliga o polo i pito,
  • uamea. Laau uʻu ma faʻamaumauga i pito,
  • o le mama. Lautele oloa mo ituaiga uma o pu,

O metotia taugata e faʻateleina ai le faʻamalologa, ae afai e i ai se alergi i latou uʻamea, e sili atu le faʻaaogaina o le Teflon poʻo le palasitika.

O le soona foliga ma foliga muamua o tautaliga i le vaega o superciliary arch i le ata ma i le moni olaga e tosina ma faʻatosina tagata. O se tama poʻo se teine ​​na filifili e tui, o se tagata uiga ese ma manaia. E le afaina le tui ole mata. Le a le tele na te faʻamaloloina, tele le a faʻalavelave, o lea e fetaui mo na o tagata onosaʻi ma le onosaʻi.

Ituaiga o mata o laulu mata

E pei o le tele o isi ituaiga o punctures, eyebrow piercings faʻavasegaina tusa o le nofoaga o mea teuteu. I le tele o mea, e leai se mea taua, naʻo tagata uma latou te filifilia se 'upega tafaʻilagi i la latou lava faitalia.

Ituaiga o mata fulufulua

Le taatele masani o ituaiga tui o:

  • Faasolosolo. E faia e ala i le fulufulu mata atoa, ma se laʻau e faʻaofi i totonu o le pu e aliali mai, lea e teuteuina i faʻapipiʻi poʻo lopa. O lenei puncture e sili ona talafeagai e faia na o oe, ae tele faʻafitauli e mafai ona tupu i le taimi o le faʻamalologa gaioiga. O le mea taua lava o le tautaliga o le a pipiʻi lea i lavalava i taimi uma o lavalava, lea e matua faʻagesegese ai i lalo le faʻafouina faagasologa. O ona lelei i le faʻaupuga ma le soona fai, Tusa tuitui
  • Tafailagi. E talitutusa lava ma le mafolafola tuʻia. Lenei, o le mata o le fulufulu mata e tuʻia i luga o le laulu, ina ua uma ona faʻaofi se tootoo laʻau poʻo se microdermal i totonu o le pu. Fai lava oe e faigata, ae masalo Tusitusiga faalava
  • Aneti-mata-mata. Ole isi piʻo mafolafola e faia i le vaega o laulu mata. I lenei ituaiga o tino tino, o le teuteuga e faʻaofi i totonu o le vaega i lalo o mata. E masani lava, o le paga tuʻi faʻapipiʻi - tutusa pu e maua i itu uma e lua o le mata. Ona o le lamatia nofoaga, o lenei tino tusiata e faia na o i faleoloa, o le tau o le sauniga e ese mai 30 i le 70 tala, Aneti-mata-mata
  • Ala laupapa poʻo le tui o le isu e toso e masani foi ona taʻua o ni mata o mata. Tekonolosi toe fai o latou mata alumia faʻapipiʻi. Le tele o taimi, microdermals poʻo faʻaluʻa lua e faʻaofi i totonu o le tulaga nofoaga. O mama e sili atu ona le taatele, mo laugutu pe o le septum. E mafai ona faʻavaʻafa ma faʻataʻoto e fuafua ile nofoaga o le tautaliga. Ala laupapa

Faʻafefea ona fai o le laulu mata tuʻia i lea laasaga ma lea laasaga

Ina ia mafai ona faia se laulu mata, e tatau ona e saunia se taamilosaga lapotopoto, se nila tuʻia, asoa ma antiseptics. E sili ona faigofie le faʻaaogaina o mea faigaluega faʻapitoa pei o togafiti, mo se faʻataʻitaʻiga, gaosiga, Sponge Forceps (USA) poʻo isi ituaiga. O le eseesega autu i le va o faʻapolofesa togafiti o mea e gaosia ai. Mo latou fausiaina naʻo tulaga maualuga uamea e faʻaaogaina.

Piercing seti

Fulufulu mata pi tekonolosi i le fale ma vitio:

  1. O le nofoaga o le faʻagaioiga ua faʻamamaʻi atoatoa. E le pei o le tele o ituaiga o tino tino, e le manaʻomia le faia o fulufulu mata mai le togafiti, Aveesea ova lauulu
  2. I le tulaga o le pu i le lumanaʻi, oe manaʻomia le faʻailogaina o se faʻailoga. Mo le faia o lea mea, tuʻu se togi ma se 'ava malosi poʻo isi mea faigaluega avanoa, Clamping mataupu faavae
  3. O le paʻu e faataamilo i le itu ua tuu i totonu o se kilipa, lea e pulea ai foi le loloto o le tui o le nila ma le nofoaga o le lumanaʻi nofoaga o le pu. Ina ia le paʻu e le latalata tele i luga o le mata o le fulufulu mata, e tatau ona e puʻeina se vaega tele o le epidermis, Alu mo tui
  4. O le nila e tui le paʻu i le mea e iloa ai ma tumau pea i totonu. Pe a uma lena, ona aveese lea le togafiti. Ina ia vave faʻaofi perhiasan, oe manaʻomia le amata toso toso le nila mai le paʻu ma siitia lona pa i lona tulaga. E taua le fai o le mea lemu ia aua neʻi galo le 'ea. A leai, atonu o se pu lona lua pu, Faasaʻoina faiga
  5. A uma ona sui le nila ma se teuga teuteuina, o le a alu atu le toto i luga o le paʻu. O se mea masani lea, e taua le vave ave esea ma pulu swabs togafitia ma se antiseptic faapitoa. Aua le faʻaaogaina le manogi poʻo isi auala le faʻaleleia. E sili atu le vave faʻaataina le 'ava, "Chlorhexidine", peroxide (naʻo mo le taimi tuʻia).

O le metotia e faʻamoemoeina i le filifiliga o le nofoaga o le tuʻia ai i laulu mata. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le faʻailo i luga ole tulimanu, e tatau ona tuʻuina le togafiti aʻo tuputupu aʻe le lauulu, ma e ono mafua ai se faʻalavelave. E sili ona faigata ona galue ma se matau laupapa, o lea e le fautuaina ai e faʻatino i le fale.

Uluaʻi Mata o Mata

O le fulufulu mata e matua tiga lava, ae o se manatu faʻapitoa lea, e faʻamoemoeina i le tiga o le laʻasaga o se tagata faʻapitoa. Afai e te fefe i lagona le lelei, aʻo le i faia le faʻataʻitaʻiga, togafitia le paʻu ile Lidocaine, Analgin, faʻatusatusaina poʻo suauu e faʻatatau ia i latou (Emla ma isi). Anesthetics mo tattoose talafeagai.

Ituaiga o mata o laulu mata

Talu ai e eseese ituaiga o mata o le sulu iila, e muamua ona e filifili poo le fea e saʻo mo oe. Ua tofu a latou ma le mea na iloga ai ona uiga masani. Le auala ma le nofoaga puncture mafai ona suia i taimi uma - faʻaali na o ou manaʻo i le matai.

E ui lava i mea leaga na ia faia, tūloto mata o mata sili ona lauiloa ma manaʻoga ona o lona amataga. E faia latalata atili le tulimanu i le pito i fafo - i luga ma lalo ifo, i lalo ole isi. E foliga matagofie, ae e tatau ona malamalama o le teuteuga o le a alu malosi tele. E tusa ai, e mafai ona pipii i lavalava poʻo lauulu, lea e faʻatupuina ai se le mautonu. Afai ua e sauni e tumau i na faigata, e mafai ona filifili se tūata mata fulufulua.

  • Tiute / Tulimanu

O nisi taimi o mata sulu i luga o se tulimanu e faʻasino atu i se faʻataʻamilosaga eseese. Ae afai o le tala masani faʻailoa tui tuusaʻo i lalo o le tasi le isi, lea iinei latou faia i lalo o se tulaga malifa. E foliga mai foi i se mea muamua, ae o tulaga lamatia uma o le muamua ituaiga o tuʻia o loʻo tumau pea.

  • Tafailagi

E le o se mea mataʻutia, o le sulu i luga o mata ua ati i le tasi laina. Le tele o taimi e faia i luga o le tulimanu pito i fafo o laulu mata. E le vaʻaia le faʻasesei e pei o le faʻatulutusa. I se faaopoopoga, o le teuteuga e le toso tele tele - e tusa ai, o le a le pipii atu i se mea. Ae peitai, o le matai o le a faigata ia te ia, talu ai faapena punctures e sili atu faigata e faia nai lo le tatui aufaʻi. Ioe, ma mea taugata o le a manaʻomia e filifilia sili tauva.

O se mea manaia piercing faʻatatau i le fulufulu mata, e ui o le mea moni ua na ona atagia i le igoa - "anti-eyebrow" o lona uiga "anti-eyebrow". E faia faʻailoga i lalo o le mata, e peiseai e fatuina le faʻataʻavaleina o le lona lua, o loʻo i lalo o le va o le muaulu. E tuʻuina atu i le pito i luga o le alafau i sina malamalama - o le pito i luga o le tuʻi latalata e latalata i le taliga.

O le upu Peretania "Bridge" ua faaliliuina o le "bridge", ma o lo o atagia mai ai le aano o lenei piercing. E tui mata i itu uma e lua o le isu - i lalo ifo o mata pe tuusaʻo i le va o laulu mata.

  • Tuufaatasi

Afai e te manaʻo i se mea moni ulaula, e mafai ona maua isi nofoaga puncture ma le matai, tuʻufaʻatasia ituaiga taʻutaʻu o mata sulu.

Soʻo se tuʻiina, e aofia ai ma mata mata, o le galuega a le matai e fetaui ma manaʻoga o le kalani. I luma o le faʻagasologa, e tatau ona latou talanoaina faʻatasi nuances o mea o le a liliu i fafo. O lea faʻatagaina tagata uma e fiafia i faʻaiuga, nai lo le le fiafia ia latou. E mafai muamua ona maua se ata o tausuaga e te manaʻo e fai - o le a faʻatagaina oe e faʻataʻitaʻi se mea faapena i ou foliga. Ma aua nei galo le sailia aisea e afaina ai mata o mata.

Aisea e valaau ai lena mea?O le upu "tuʻiina" e i ai se umi umi etetyologia ala o atinaʻe. Maua mai le Igilisi “piercing” ← Farani “percer” ← Latina “pertusiare” (leaky) ← Proto-Indo-European * (s) tud- (“beat”).

Le alualu i luma o le fulufulu mata

Uma leaga o mata o le tatui e tatau ona e mataala a o leʻi alu i le salon, ona talanoa lea ma latou le matai. Ole a le maualuga ole a iai o tulaga lamatia ile soifua maloloina ma aʻafiaga? Na faʻafia ona faia e le tagata o le a na faia lenei faʻasologa? Ia mautinoa e mafaufau ai i nei nuʻu uma, ina ia faʻapea o se teuteuga moni, ma aua le toe avea ma se moemiti mo oe. O vaivaiga e aofia ai:

  • tele lamatiaga o le taia o le neura, lea o le a afaina ai le vaʻai,
  • Ole fulufulu mata e faigofie lava ma masani ona afaina i le teuteuga pe selu, e masani ona afaina ai musele ma e faalavelave i le latou faamaloloina.
  • ua pipisi le faʻamaʻi pipisi,
  • e le mafai ona nana le pupula mata o mata mai le prying mata, lea e le masani ona afaina ai uiga o isi o loʻo siomia oe: tusa lava pe e te aveeseina le teuga, o le faʻailoga o le a tumau i luga o ou foliga mo le ola,
  • tiga
  • fuainumera tele o contraindications mo le faiga.

Faapitoa lava, leaga pe le afaina mata, tagata atamamai o le a taliina lelei lenei fesili. O na faiga ogaoga i le foliga foliga e le manaomia, o faʻafitauli i faʻamaʻi ma manuʻa mata e maualuga tele. Ae e le o lona uiga o le a popole ia te oe. Afai e te filifilia saʻo ma se matai ma se matai o le a lava le poto masani i lenei mataupu, o nei faʻafitauli uma e mafai ona faigofie ona alofia. E taua tele aua le le amanaiaina contraindications.

Faaeteete!E i ai tulaga na o ai tamaititi i le fale, faʻasaina se faʻamaʻi ma maliu ai. Faia le faʻapitoa faʻapitoa i le kapeneta e aloese ai mai faʻafitauli!

Anotusi

Vaʻai i mea uma leaga o le fulufulu mata, o loʻo iai se faiga mo lenei fuainumera o contraindications:

Tusa lava pe foliga mai e leai se mea e oʻo i le mata o le mata mata, e tatau ona e faʻaeteete, aua o le tuiina e toetoe lava o faʻapopoleina mo le tino - faʻateleina o le gaosiga o le hormone - aafiaga i le tino puipuia. E tusa ai, i le tulaga o so o se faaletonu o se vaega okeni, lenei faiga mafai ona mafua ai faigata ogaoga.Afai o mea uma e fetaui ma lou soifua maloloina, e mafai ona e filifilia mea teuteu.

Ma le lalolagi - se filo.O le tino o le tamaʻitaʻi Sikotilani Elaine Davidson tuʻia i le 700 nofoaga, 30 oi latou i le laulaufaiva.

Auala e filifilia ai se teuga mo tuʻia

Filifili oe lava mata ati mata e le fautuaina. Oe mafai faʻatau mea e te manaʻo tele ai, ae o le matai na te teena. O nei oloa e tatau ona faʻamalieina aiaiga faʻapitoa, ma e aoga mo oe le vave iloa e uiga ia i latou.

E oʻo mai i le taimi nei, e mafai ona e filifilia se anoanoaʻi o mea teuteu mo piʻe i mata, ae e tatau ona e faʻaeteete i lau faʻatau, atamai, ma fesoʻotaʻi ma le matai. Ma o le taualumaga lava le a mafua ai ni faʻafitauli.

Mai le tala.Na atiaʻe se tui i le 10,000 tausaga talu ai i atumotu Polenisia. Mea teuteu i luga o le tino molimauina i le tulaga, tausaga, tulaga faaipoipo o se tagata. Na taʻua i latou galuega puipui ma puipuiga.

Taualumaga

E sili le iloa muamua faʻafefea ona tui mataina ia aua neʻi e fefe i mea leaga mataʻutia ma aua le tosoina i taimi uma le taulaitu ma fesili valea e uiga i le mea o loʻo tupu nei. Ole taualumaga e tutusa uma ile saliona uma.

  1. Sterilization o mea teuteu, lima, nila, paʻu e solo ai mata.
  2. O le paʻu i le nofoaga o lo o tuʻuaia ai le punitia ua tuai.
  3. Se faaofi faʻapipiʻi luga i luga (po o se tulimanu). Ua filifilia le kateteri ina ia fetaui lona tele ma le tele o le toʻotoʻo.
  4. O se teuteuga e vave ona faʻaofi i totonu o le pu na fausia.
  5. Ua toe faʻamamaʻi le nofoaga mo le puncture.

O le tufuga tomai faʻataʻitaʻiga ia vave tuʻi mata. Tulaga lelei, o le taualumaga e tatau ona le sili atu nai lo 1 minute. O le a faʻaalia ai le itiiti ifo o le le mautonu ma le tiga. O le vave paʻu e aunoa ma le faʻatuai ole taimi o le a faʻaitiitia ai le avanoa o le palapala. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faia se faʻatalanoaga auiliili pe faʻafefea ona tausia lelei le lavea o le foliga ina ia aloese ai mai aʻafiaga.

Manatua pea.E ui i mea leaga i le faʻamamaina o le fana tuʻia, o le tele o tagata atamamai e tetee i lona faʻaaogaina mo mafuaʻaga nei: le faʻamutaina o lana palasitika pusa e le mafai + e le faia se tui, ae o le va, le galugalu pito o le faamaloloina umi.

Tausiga mata o mata pe a tuʻia

I le filifili ai e faʻaʻeseʻese ou foliga i se teuteuga uiga ese, e tatau ona e iloa pe faʻafefea ona tausi le sulu i mataina ia le afaina ai lou soifua maloloina. Tausiga ma le tele o tulafono puipuia o le a puipuia oe mai ituaiga uma o faʻafitauli ma mea e le moʻomia.

  1. O paluga na fausia i nofoaga tuʻi e tatau ona faʻamasina faʻatasi ma se vaivaiga vaivai masima (o sina tamai pine i le tioata).
  2. E mafai lava ona e faʻamalu toto ma se aphrodisiac naʻo le fesoasoani a le ie solosolo.
  3. Taumafa suauu lavender i aso uma i le nofoaga tuʻi, lea e faʻavaveina ai le faʻamalolo.
  4. E le mafai ona e tusiina faʻapipiʻi le tootoo, aua o ia gaioiga o le a faʻalavelave i le faʻamalologa.
  5. Faʻamama atoatoa ou foliga ma lauulu.
  6. O teuteuga e mafai ona suia pe a uma ona maʻi le manuʻa.
  7. I totonu o le 2 masina, e te le manaʻomia le faʻaogaina o mea teuteu teuteu mo lauulu.
  8. Inu vitamini mai le kulupu B.
  9. Aloese mai sauna, taele, vaitaele mo 2 masina.
  10. E i ai le feteenaiga molimau na e fia ni fulufulu mata na faʻamaloloina: telefoni i mai le 3 vaiaso i le 2 masina.
  11. Ina ia le aofia ai manua i lenei nofoaga: aemaise faʻaeteete pe a suia lavalava, ina ia aua neʻi e faʻafuaseʻi faʻapapa i mea teuteu.

Afai e te le faʻatamala faʻaeteete tuʻi i lenei vaega o foliga, mata ati mata atonu e sili ona faanoanoa. E tatau ona lapataʻia oe e le matai.

Le manatu o se tagata faʻapitoa.E mafai ona e mauaina ni fautuaga e faʻamama ai le tui faʻapipiʻi ma le hydrogen peroxide, ae i le tulaga lea e mafai ona faʻatinoina le matafaioi o le malosi faʻatupu, faifai pea le faʻalavelaveina o le paepae, ma le faalavelave i le vave faʻamaloloina o manua.

Faafitauli ma itu taua

Le fulufulu mata pe a tuʻia faamalolo i se vave vave e mafai, tausiga talafeagai mo i latou e manaʻomia. Afai e le mulimulitaia tulafono o loʻo i luga, pe afai e le faʻapolofesa le matai (na sese le tusiga), pe a le amanaiaina contraindications, faigata e le mafai ona alofia:

  • faʻaleagaina ma e oʻo lava i le leaga o le vaʻai ona o le mafatiaga o le optic saraf,
  • suppuration, lea e mafai ona taitai atu ai i le konunctivitis, blepharitis ma le lauulu leiloa mai le fulufulu mata,
  • afai e te le ofuina ni mea teuteu mo se taimi umi, o le a manuia le tusitui, ae o le maʻila pe a uma le laulu mata e tumau i le ola,
  • faʻateleina o faʻamaʻi faigata,
  • sepsis.

Ae ui i lea, o faʻafitauli e tatau ona iloga mai aʻafiaga e manatu i se tulaga masani ma e le tatau ona mafua ai ona e popole:

  • toto le mautonu - 2 aso,
  • toto maualuga - 4 aso,
  • ova le mafaufau - 2 vaiaso,
  • faateaeseina o le anemone - 2 vaiaso.

E le masalomia, o le sulu i mata mata o se auala sili lea e tu ai i fafo mai le motu o tagata, faʻaalia ou uiga, ma ia ese mai isi. Ae e ao ona malamalama se tasi i le atoatoa o le sitepu. Lenei, o le mea moni, e le o se peʻa, ma o le tautaliga e mafai ona tuʻu i fafo mai le tui, ae o le faʻailoga o le a tumau pea. E te manaʻomia se molimau i lau autalavou pupula i le lumanaʻi? Mafaufau ane iai. Afai o lenei mea, e moni, e taua, ma ou te manaʻo tele - o se teuteuga le faʻaaloalo lelei mafai ona avea oe ma sili aulelei. O le mea taua o le faia lea o mea uma ma le agavaa ina ia aua neʻi afaina ai lou lava soifua maloloina.

Taunuuga o le tatuiina o se laulu mata i teine ​​ma alii - se maʻila

E ui i le faʻateleina o le taʻutaʻua, o piercing e masani ona mafua ai le teteʻeina o manatu faʻasao i tagata, ma e le toʻatele naua.

Ua ati mata

Lenei e tatau ona saunia le mafaufau, ona o tautaliga i le mata o mata e masani ona vaʻai ma o le a faigata ona nana.

O lenei faʻafitauli e mafai ona lagonaina i se tulaga maualuga i totonu o fale faigaluega pe a foliga mai o tagata faigaluega e matua malilie ma e tatau ona taofiofia ma manino, pe o le tagata e ona le faʻasaua e faasaga i ia "saolotoga" i le faʻaolaina o tagata maualalo. O le auala i fafo o le tulaga mafai ona aveeseina 'teuteu mo le vaitaimi manaʻomia ma pupuni pu ma teuteu teuteu. Ae naʻo lenei mafai ona faia pe a maeʻa le faʻamalologa o le tui.

O le fulufulu mata mai le tui o le pu o taliga e iloga i le lavelave o le faiga, sili atu le taua o le palapala ma le umi o le faʻamalologa. Ae faʻatusatusa i le puʻeina o pu i mea faʻapipiʻi pei o le isu, laulaufaiva, poʻo le laugutu, o le fulufulu mata e sili atu agamalu ma saogalemu.

Laugutu tuʻia

Ituaiga tuʻia: faalava, lautele

O le fulufuluina o mata i mata ole ituaiga nei:

  1. faʻaluma
  2. i se vaaiga
  3. faʻalava
  4. aneti-fulufulu mata,
  5. ala laupapa.
  • O le tuʻi o faʻatusa ─ o se faʻaalu i luga o le pito i fafo o le fulufulu mata o lua lua na o le tasi i luga aʻe o le isi. O lenei metotia e le lauiloa tele, aua e aofia ai le le talafeagai o le tautaliga, e foliga e pipii i lauulu poʻo lavalava.

Tusa tuitui

  • O le togafiti "i le tulimanu" fesoasoani i se sili atu mananaia ofu o mea teuteu. O le tulaga o le tuʻinanau o le tuʻia laina e faʻamatalaina i tagata taʻitoʻatasi.
  • O le tuʻi i tafatafa o se tuʻi i le itu o mata o mata, faia ia faia ina ia tutusa le pa i le laina o le fulufulu mata ma, i le avea o se tulafono, i luga atu o luga.
  • Aneti-eyebrow─ lenei ituaiga o bodymodification i tui mata e mafai ona mafua ai tuutuuga, aua o le tusifaʻatinoina o loʻo faia i le nofoaga o le pipiʻi, i le pito i fafo o mata

Aneti-mata-mata

  • Alalaupapa ─ le totoina o lua pu i totonu o le mata.

Filifiliga mea teuteu: afaina, tautaliga, auro, uila

Ole fulufulu mata e manaʻomia se tautaliga sao ua filifilia. E mafai ona avea ma mama mama i le agaga o le minimalism poʻo teuteuina i polo, ma vane poʻo ni rhinestones. O lo latou vavalalata vavalalata o se lapotopoto solofanua pa. O lona mamanu e masani ona faʻatinoina e aunoa ma se pisa, ma lanu mataina faʻaopopo lanu pupula ma faʻateleina.

Ae o teuteuga sili ona talafeagai mai le physiology ma le mafanafana o le barbells ma faʻi. E sili ona le afaina i mea o loʻo siʻomia, ma o loʻo tele foʻi le paʻu i manuʻa, ma e faʻaitiitia ai le aʻafia o manuʻa ma faʻavaveina le faʻamalologa. O le lautele o na ituaiga tautaliga faʻatagaina oe e filifili se mea e talafeagai mo tapulaʻa ma foliga vaaia.

Tufatuina tautaliga

E mafai ona avea ma tamaʻi monophonic pa ma polo lelei i pito, o se faʻi lanu ma ni faʻataʻavale foliga ma isi mea faʻapipiʻi ma uʻamea.

Faʻafefea ona fai se laulu mata i le fale

Piercers tuʻia se laulu mata ile faʻaaogaina o tekinolosi nei:

  1. Togafitiga o le paʻu ma se antiseptic ma le faatofuina o tautaliga i totonu o se koneteina ma se vailaau faʻamama.
  2. Faʻailoga o lumanaʻi pu e tusa ma le umi o le toʻotoʻo.
  3. O le paʻu paʻu e maʻoti ma se faʻapipiʻi faapitoa e tusa ma faʻailoga.
  4. O le nila catheter e fatu ai se tui.
  5. Ua toso ese le nila ma o se tautaliga ua tuu i totonu o le ana.

E taua le filifilia o se tagata poto e atamai ona faʻamau lelei le faʻagasologa atoa, faʻalogo lelei i le faʻamama o mea faigaluega ma e le pai i le neura e ola ai. O le mea lea, e le fautuaina le faia o tuʻi i tulaga tau tomai e le faʻailoga masalosalo pe o latou lava faia. A leai, o aafiaga le lelei o le fulufulu mata e mafai ona tupu, e aofia ai:

  • afaina o le toto
  • oso i totonu o se manua o le palapala po o se siama,
  • faʻaleagaina mea taua ma le neura optic.

Manatua! Ole fulufulua mata ua matua taofia lava mo tagata e maualalo le puipuiga ma e sili atu ile malamalama ile mea teuteu.

Ua ati mata

Le tau lea e mafai ai ona e tuʻi ai se laulu mata amata mai le 1000 rubles.

Tausiga mata o mata pe a tuʻia

I le faʻamaloloina faʻasologa o le tuʻia, o se taua taua e faia e le tausiga lelei o le punct nofoaga, e pei:

  • vave aveese pulou mai le manuʻa ma le masima,
  • faia masani le faʻamamaina o tautaliga ma se pulumu nifo, ona e le fautuaina e aveeseina mo le 3-6 vaiaso,
  • togafiti pu i le vai mama ma le suauu lavender tele taimi i le aso,
  • Ave B vitamini e televave ai le faʻamalologa

Tusitusiga faalava

O le tuʻia e faʻatusatusa i lalo pe i lalo ifo o le pito sili o le mata o le fulufulu mata, faʻalagolago i le fiafia o le tui. O lenei ituaiga tuʻia e sili ona faigata nai lo le puncta i le tulimanu ma faʻapipiʻi o le tulimanu, o lea e fautuaina e faʻaaoga se pa ua punou i lalo o le vaalele piercing.

Anti-eyebrow Faʻatonutonuina

Se ituaiga o mafola mafolafola, lea e fai se tui i le pito i luga o le alafau, i lalo ole mata. I le avea ai ma teuteuga, o se tulafono, masani ai le pa uila po o le pa ua punou i lalo o le mafolafola piercing ua faaaogaina. Teuga teuteu, o se tulafono masani, ua setiina i se tulimanu ina ia pito i lalo le polo e latalata i le taliga nai lo le pito i luga. E mafai isi avanoa nofoaga.

I faʻaopopoga i ituaiga eseese, e mafai foʻi ona fai se tuʻufaʻatasiga o tui i luga o mata tasi poʻo mata e lua.

I le avea o se mea teuteu mo le sulu i luga ole fulufulu mata, laina paʻu o loʻo faʻaaoga, muamua fuafuaina mo pi nila, pa faʻapipiʻi i lalo o se mafolafola punima, mama ma se polo-fusi. E tele taimi, o polo o lanu ma mea 'eseʻese, faʻapipiʻi, ma mea teuteu o isi foliga, e faʻaofiofi i luga o toʻotoʻo e pei o ni fusi-fusi. Ina ia faʻaopopoina le avanoa manuia o le faʻamaloloina o le tuʻia, o laʻau e faʻaaogaina mai mea e sili ona fetaui ma tino o le tino - titanium ma teflon.

O le fulufulu mata o se mata faaonapo nei o se ituaiga tuʻia. Ua maua le lauiloa o mata i le 1980s. Faith No More pese pese Chuck Mosley o se tasi o tagata muamua tagata lautele na i ai ni laulu mata, lea na fesoasoani i le lauiloa o lenei ituaiga o puncture i Sisifo.

Le taimi nei, ua faaauau pea ona lauiloa le fulufulua i mata. I totonu o tagata lauiloa, o le sulu i mata e faia e tagata pepese Melanie Brown, Fergie, leo leo o le vaega Rammstein Till Lindemann ma Jozh.

Filifiliga nofoaga nofoaga

O le nofoaga faʻaputuga tuai o loʻo i luga ole pito i fafo lona tolu (po o le kuata) o fulufulu mata, e ui lava e tele isi filifiliga. E ui lava o lenei faʻataʻamilosaga e faʻaigoaina o le tūloto, o se tulafono, e foliga sili matagofie a pe a tu i luga o fulufulu mata - pe faʻapea o se matata e faʻataʻitaʻia ai le sini na fausia e le pito i fafo o le mata ma le pito i fafo o le mata. E faʻataʻamilomilo se tusitui e ono foliga mataga, ma afai e te faʻapipiʻi se mama i totonu, o le a alu i fafo (pe a fai o le tusiga ua faia saʻo, o le mama e tatau ona taoto i luga o se mata o le mata).

Mo le tele o tagata fiafia tuʻi, o le fulufulu vaega o le fulufulu mata o le tutusa o le puncture auala, o lea, ina ia mafai ai e le tuʻi atu a matagofie matagofie, le ulufale atu ma le ulufafo o le auala e tatau ona tu i se mamao tutusa mai le laulu mata, i luga ae ma lalo o la latou laina. Mo tatuʻi faʻapipiʻi ma tuʻi i le ogatotonu o le fulufulu mata, microbanans sili sili ona talafeagai. Tusitusiga faalava e itiiti masani nai lo tulaga masani fetuunaiga, ae ua vave mauaina lauiloa. O le sulu i luga mata o le mata e tasi i luga aʻe poʻo lalo ifo o fulufulu mata mata, pe mafai ona faʻataʻavaleina faʻalagolago i le anatomi o le tagata maʻi. (O le lua ituaiga autu o fulufulu mata o loo faʻaigoaina pea "vertikal" ma "horizontal" - e ui lava i le mea moni o le malifa i nisi taimi e solo ese atoa le eseesega i le va oi latou.) O se uila faalava e mafai ona faia i soʻo se mea: pe latalata i le ogatotonu o le mata mata pe i tafatafa o le vaega pito i fafo, pe a fai e lava le ie ma e lava malleable.

E mafai foi ona tuʻia i le pito i totonu o le fulufulu mata (uma le tipi ma le faʻailoaina), ae seasea lava: o le faʻafitauli o le tino i lenei nofoaga e malo, o lea e faigata ona faʻasaʻo ma o lea e faigata ai ona tuʻia. E mafai ona e faia le tele-piercing, e faʻalagolago uma i lou mafaufau lelei ma le poto masani o lou matai.

O le tuʻia faiga e tatau ona tupu e tusa ai ma le fuafuaga lenei:

1. E filifili e le tagata faʻatau mea teuteu e fiafia i ai mai na fautuaina atu e le matai.

2. Ua fautuaina e le matai le kalani i le mea e le mafai ona fai mo sina taimi pe a maeʻa le pa (aina tele mea manogi pe tele masima meaʻai, inu tele i le lauti vevela poʻo le kofe, inu ava malosi, ulaula) Na ia aʻoaʻoina foi e uiga i tuʻaiga o le soifua maloloina o le tagata faʻatau, e ono afaina ai le tuʻi poʻo lona faʻamaloloina.

3. Na aveina atu e le tufuga se meataʻalo faʻasaʻo i se mea faʻataʻavaleina faʻatasi ai ma se solosolo, se nila tuʻi faʻaaoga ma totigilima.

4. A o faagasolo sterilization, e faatumu e le tagata o tausia se fesili, e faailoa ai faamatalaga auiliili e uiga i lona soifua maloloina ma suesueina le tausiga faatonuga na ia aveina ma ia.

5. Ua maeʻa ona faamama. E alu le tagata tausi ile ofisa.

6. Na ave e le matai le tamaʻi mea faigaluega, togafiti le tui i le vailaʻau tuʻu, faʻamaʻi ni totini lima ma tuʻu le faʻailoga i le mea na faapipii ai.

7. A sterile disposable nila punctures tonu e tusa ma le faailogaina, o mea teuteu faaofi vave i le taimi o le nila.

Faʻamalologa ma faʻafitauli faʻafitauli

Edema ma le hematomas, toto soo ma toe totoe, lea e mafai ona faalavelave ia te oe i nai aso muamua ina ua maeʻa le pa, e masani ona fausia i luga o mata o mata. Laititi pasene o punctures taua tele feula vave i le taimi lava o le taualumaga. A faʻaaogaina le mama i se vaimalu fou, atonu e pipiʻi, tusa lava pe faʻapipiʻi le vali i se tulimanu. O se mea le tumau nei: pe a fai o le tele o le mama e filifilia saʻo, ona e faʻaalu lea i luga o le paʻu pe a malolo le 'ie i le taimi o valiina. O le mama o le a pipii i fafo e tusa lava pe maeʻa le faʻamalologa, pe a fai e laititi tele i lona lapoa pe afai ua i totonu o se punctes e faʻamalosi tino. E leai se mea leaga i le mea moni e faapea o le afu e alu i le puniina o fulu mata - afai e te fufulu e le aunoa, e le toe i ai ni faʻafitauli. Aua le soloi lau mata o ou mata i ou lima: nai lo lena, patipati lemu i se ie mama ma faʻaaoga solo.

Ole fulufulu mata, foliga ma mea eseese

E tele ni auala e tuʻia ai mata o mata, e tofu lava le mea ia ma ona lilo faʻapitoa ma faʻapitoa auala e fai ai pu. O lea la, e i ai ituaiga o laulu mata tui e ese tuusao i piercing metotia:

  • Vaʻavao mata fulufulu mata. I lenei tulaga, o se nila faʻapitoa pasia i le tulimanu na filifilia e le matai ma le tagata o tausia tuʻusaʻo - pu foliga i luga ma lalo ole mata o mata. I lenei tulaga, o le tausia o le tuʻiina e fai si faʻafitauli - o loʻo iai le tele o lamatiaga o le tago pea i taimi uma mea teuteu i lavalava poʻo lima. O le pu tuʻia e malolo mo se taimi umi, ma o le pipiʻi faifai pea i tautaliga, e faʻateleina ai le faʻamaloloina o le faʻamalologa o le manua.
  • Tusitusiga agai i luga. I lenei tulaga, o le nila e ulufale i totonu o le fulu mata i le tasi laina. E le faigata le tausiga mo le fulufulu mata, naʻo le tatalaina le polo, togafiti le paʻu ma se vailaʻau. O le faʻamalologa e vave tupu vave pe a fai o tulaga ole tausiga tatau.
  • Tusitusiga faalava. O se tulaga masani masani, i totonu o teine ​​ma alii. I lenei tulaga, o tuʻi e faʻataʻitaʻi tutusa ile laina tutusa: i lalo ole laulu mata pe o luga aʻe. Faatasi ai ma le faʻailo i luga ole mata, e faigofie tele le tausiga o mata ile mata, ma faʻaitiitia foʻi le ono aʻafia o mea e ono tutupu mai. O le mea moni o le tautaliga o loʻo tu latalata i le paʻu, lea, i le isi itu, faʻaititia le ono afaina o tisu ma le tulaʻi mai o le tiga.
  • Aneti-mata-mata. Ole auala faapitoa lea e faʻalauiloa ai le pa, lea e fai ai pu i lalo ole mata. I lenei tulaga, o le faʻatuatuaga o le lua superciliary arch ua fausiaina.

I le tulaga o se tagata aʻoga ono le faamalieina i soʻo se tasi o i luga filifiliga, le aliʻi mafai ona ofoina atu se tuʻufaʻatasiga o soʻo se ituaiga tuʻaiga. Ae e te leʻi faia le sulu i luga ole mata, e tatau ona e masani i le metotia, lea o le a taʻu atu ai le auala e tausi ai ou foliga ma pu.

Aofai Salon Piercing

O le fulufulu mata o se mata e fai o se metotia e manaʻomia ai le malamalamaʻaga masani o faʻaletagata soifua ma se mea faʻapitoa. O le nofoaga i luga o le fulufulu mata o loʻo faʻailoaina i le i ai o le aofaʻi tele o neura faʻaiuga. O lona uiga, o le peʻa tuʻia e le pa e ono faʻatupuina se faʻamaʻi o le tiga.

Oe tatau foi ona mafaufau e uiga i mea e ono tutupu mai e ono tupu mai pe a tuʻia luga poʻo lalo o le fulufulu mata. Le faʻavasegaina ma le poto masani o le matai, faʻapea foʻi ma le mea e fai mai ai le tautaliga taua. E taua foi le faʻafefea ona e vaʻaia lelei le mama poʻo le pa pulu i mata o mata.

Mo piing piing, e taua e filifili saʻo mea teuteu, lea e tatau ona faia mea maualuga lelei mea. E tutusa lava le taua o le filifiliga o le salon lea e tatau ai ona e faia le tuʻiina. I le ala, e uiga i tino faʻataʻitaʻiga potu - tele salalau faʻataʻitaʻi tuʻufaʻatasia auaunaga.

O lona uiga, i le tasi nofoaga, teine ​​ma aliʻi mafai ona maua se peʻa ma faʻapipiʻi se tautaliga. O loʻo iai ni fale salualoa e lava le poto masani o aliʻi e fesoasoani i le fausia o se tulaga faʻapitoa, e faʻamamafaina ai le taʻitoʻatasi ma le lalelei o le tino.

O nisi teine ​​ma e oʻo lava i tamaloloa mafaufau i ai E tiga pe a tuia se laulu mata? O le fesili o loʻo popole foʻi i le tele o lenei tau faʻaalu. E leai se tali e tasi o se fesili.

Nisi matai ua sauni e fai se tuʻi i se tau valea, ae o isi ua maitauina faapitoa le tui. I soo se tulaga, e tatau i matai uma ona matauina se auala faʻapitoa mo le faʻatinoina o lenei faʻatulagaina. A leai, o le tagata o tausia e ono le fiafia i mea ua tupu.

Auala mata fulufulua

I le faʻamasinoina e ala i le aofaʻi o vaʻaiga ata i le auala e tuʻia ai se laulu mata i le fale, tatou te ono faʻaiuina o nisi o uo e faʻataʻitaʻi lenei pisinisi i le mea moni. E tatau ona manatua o lenei faiga e tumu i taunuuga.

E tele tala e uiga i le auala na se’i ai e se teine ​​le laulu mata, ona le iloa lea pe faʻafefea ona tupu se nofoaga o le maasiasi. O le mea lena o le filifiliga sili e faʻafesoʻotaʻi le matai poto, o ia na te tuʻia soo ona mata ma mautinoa e iloa lelei foliga o tautaliga ma le metotia o la latou folasaga sao.

E afaina pe a tuia? E faʻamoemoe uma lava i le manaʻoga o tagata taʻitoʻatasi ma lona onosaʻi. E iai tagata maʻi na tuʻia se mata mata, ae latou te leʻi iloaina foi. Ma e i ai i latou na le mafai ona tatalia le tiga tusa o ni nai aso talu ona maeʻa le gaioiga. O le mea lea, o le fesili "Tufaina - e afaina?" E leai se tali mautinoa.

Tusa lava pe o le fale poʻo tulaga o salon, piercing fulufulu mata e tatau ona faia e faʻaaoga ai le algorithm lea:

  • Muamua lava le taʻu atu e le matai ile tagata o tausia e uiga i mea e ono tutupu mai ma taumafai e faailoa le tulaga o le tiga tiga. I le taimi lea, e le afaina le tagata e faʻamatalaina le tele o le pu e faʻamalolo ma pe faʻapefea ona tausia le pa.
  • A uma lena e tatau faamama faʻapitoa tui tui. Ae e te leʻi tuiina le laulu mata, e tatau ona e togafitia tonu le tui o le nofoaga i le antiseptic.
  • Pe a uma lena, e fai se faailoga.
  • O le paʻu e faʻauʻuina ma ni vaega faʻapitoa.
  • Ma, faʻatasi ai ma se gaioiga vave ma le mautinoa, o loʻo tuiina le nila i le laina fuafuaina.
  • Aunoa ma le aveeseina o le nila, sa faʻaofi e le matai le tautaliga, faʻalelei ma togafitia le manua i se vailaʻau.

Ina ua uma lena na o le faʻatali mo le faʻamaloloina o le manuʻa atoatoa. E taua le vaʻaia lelei o le tui ae le o le maua o le tautaliga mo se taimi umi.

Faʻafefea ona filifili le mea saʻo?

O le mea moni, o mea teuteu ei ai lona faʻavasegaina. E i ai tautaliga tane, o loʻo i ai fafine. E i ai oloa na faia mai i le faʻapitoa uʻamea uʻamea, sila, siliva ma e oʻo lava auro. E taua tele le filifilia o le mea e tatau ona fai e le tamaititi poʻo le fafine faʻafesoʻotaʻi e le gata faʻamamafa le tagata taʻitoʻatasi, ae aloese foʻi mai faʻafitauli faigata.

Muamua lava, e tatau ona e feutagai ma se matai e mafai ona taʻu atu ia te oe le ituaiga o mea teuteu na fuafuaina mo le tamaʻitaʻi poʻo le fafine piercing. E i ai ni ituaiga ituaiga o tautaliga ua fuafuaina mo talafeagai tuʻia.

Mo le taimi muamua pe a maeʻa le faʻagasologa, naʻo ia mea teuteu e faia mai uʻamea faʻapitoa uamea e tatau ona ofuina. Lenei o le a faʻaitiitia ai le ono aʻafiaga o faʻafitauli i le taimi punctures ma latou faamaloloina.

Tui le laulu mata, o le a fai mai le matai, o mea masani masani teuga e mafai ona ofuina pe a uma ona malolo na manuʻa. O lenei mafai ona avea ma masani masani pa ma le sili ese le poto masani faʻaavanoa o le a faʻatagaina oe e faia ni ata eseese.

Faʻafefea ona tupu se tuʻi? Na ona aveese o le tautaliga - e le o toe umi ae o pu o le a toe faʻamalolo ia i latou lava. A leai, e mafai ona e sailia se fesoasoani ile lalelei.

Sulu ole Aliga: Mafai Ona Taunuuga:

  • O le atinaʻeina o faʻamama le togafiti ile tausia lelei o le puncture.
  • Faʻaletonu le vaʻai i le taimi o le suʻega o le neura e ui ai.
  • Se faʻailoga i le nofoaga tuʻia.

Ae e te leʻi alu i le fale faʻatau, e tatau ona e fuaina le lelei ma le leaga, ma mafaufau foʻi pe o le a le le mulimulitaia ma fautuaga uma ono taitai atu ai. A leai, o le fesili "E faʻafefea ona aveese le tuʻia?" O le a tupu i mafaufauga i taimi uma ma sili atu.

Le aoga o le tui

Tali e mafai ai ona e tosina mai le mafaufau e aunoa ma le tele o taumafaiga, o le tasi lea o sini faʻapipiʻi mata. O le tu i le mea e sili ona matala avanoa (i luga o foliga), e masani ona avea ma mea autu o faʻataʻitaʻiga o fafo. E ese mai i manatu feteʻenaʻi, o le tuʻiina ua faia nei e le gata i ni tagata le aloaia, ae faʻapea foi tagata talavou masani e manaʻomia le aumaia o le fou ma le susulu ia latou foliga. I totonu o mea lelei o lenei faʻasologa, o mea nei e mafai ona iloga.

  1. Lautele E le pei o le manava o taliga poʻo taliga, e mafai ona tuʻia se mata mo mata o teine ​​ma tama.
  2. Le lava o mea le lelei. O le tiga e mafai ona lagonaina i le taimi o le tusitui. I le lumanaʻi, o lagona le mautonu e le aliaʻe.
  3. Pepa toe faaleleia le vaitaimi. O le averesi taimi faʻamalolo e tusa ma le tolu vaiaso. Tausiga puncture mafai ona faia tutoatasi.
  4. Pupula aafiaga. Piercing tagata e tosina maia le gauai atu i se tele sili atu nai lo i latou e le o ni mata fulufulu mata.

Ole fulufulu mata e fai ile minute. E leai se uluaʻi sauniuniga. I le taimi na tuʻia, e mafai ona e ofuina mea teuteu i lou olaga atoa.

Le lelei le tui

A tuʻia mata, e tatau ona faʻaaogaina na o mea maualuga-lelei mea ma faʻatino atoa a latou sterilization. A leai, o le teuteuga e mafai ona afaina ai le tino. E tupu foi afai e mulimulitaʻi i fuainumera uma, e le mafai ona 'aloʻese mai faʻasalaga le talafeagai. O a isi tulaga le manuia e mafai ona maitauina?

  1. Le fua faatatau o aiga ma uo. E tele taimi e teteʻe malosi ai matua, faiaoga poʻo le pulega i lenei ituaiga teuteuga. O iʻuga o le tuʻia o mata i mata e masani lava o ni tusitusiga a aiga misa pe faʻateʻaina foi i le galuega. Ae paga lea, e le o tagata uma ua sauni e malamalama ma talia lenei auala o lou-faʻaalia.
  2. Faʻaletonu neʻi. Ole matai ile taimi o tuiina le paʻu e mafai ona paʻi atu ile neura, e mafua ai le le atoatoa ole vaai. E oʻo lava i ni tagata tomai faʻapitoa agavaa e le saogalemu mai se mea sese, o le mea lea e ono lamatia ai o lenei lamatiaga i tagata uma oe manaʻo e suia o latou foliga e ala i le tui.
  3. Manua manua. O le i ai i luga o mata fulufulu mata, o le tautaliga e masani lava ona aliali i le faʻamalosi masini. E mafai ona toso mai i fafo ma se selu, solo, poʻo ofu e faia ai masani masani i aso uma. A taulimaina faatamala, mata o le mata e mafai ona afaina ai oe.
  4. Meataalo teena. A paʻu fou paʻu i lalo o le punct, ona, lea o le lauulu avea manifinifi. Afai o le mamao i le va o le tautaliga tautaliga ma le epidermis e papaʻu, e foliga mai o le teuteuga o le a le pine ae saeia ese.

Afai e te aveese le teuteuga, o le a faigata tele ona faʻapipiʻi le pito i luga o ia (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina o mea teuteu). Lenei faʻamalosia oe e te fuaina ma le totoʻa mea uma aʻo leʻi filifili i se taualumaga.

Tekinolosi mata o mata

Faʻafefea ona tui mata ile mata ma pe afaina foi le tuiina o se laulu ole mata ile mata - ose tasi lea o mataʻupu taua e aafia ai tagata o loʻo matua naunau e faia le tui. Sei o tatou vaʻai i se tulaga masani.

  1. Meafaigaluega ma mea taua e faʻamamaina lelei.
  2. Filifili le nofoaga o le lumanaʻi tuʻituʻi e faʻavae i luga o ata faʻataʻitaʻi. E masani ona faia i le kuata mulimuli o le fulufulu mata, toeititi lava ile pito.
  3. E tatau foi ona faʻamamaina le nofoaga tuʻia. O le paʻu e togafitia ma le ava malosi poʻo seisi vailaʻau.
  4. Naʻo le tasi le pau mata e mafai ona tuʻia i le taimi ma e naʻo le tasi le nofoaga. E mafai ona e faia le isi tuʻia pe a uma ona malolo le manuʻa mai le muamua.
  5. I le taimi lava e uma tuʻia e tatau ona ofuina se fasi mea teuteu. I le tele o taimi, o tautaliga na faia i uamea taua e filifilia, aua e toetoe lava a le mafua mai ni alergi.

I le taimi o faʻamaloloina, o le paʻi i le manua ma le suia o mea teuteu ua faasa. E manaʻomia le togafitiina o le tuʻi nofoaga i se vailaʻau faʻasaina faʻalua i le aso mo le itiiti ifo 2-3 vaiaso. Afai e oso le ita, tiga po o le pus, e sili atu le vave ona vaʻai i se fomaʻi, aua o le tuʻi o le a tu latalata i le mata.

Le a le tele o se tau taua tuiga mata i se isi fesili taua, talu ai e faatatau tele i talavou. Afai tatou te talanoa e uiga i le tusiga taualumaga lava ia i lalo o tuutuuga aiaiga i le tausisia uma tulafono saogalemu, o lona uiga o le tau o le mataupu o le a i le laina o le 1-2 afe rubles. O le tau o le teuteuga lava ia e faʻalagolago i lau filifiliga.

Faʻafanua ata

E toʻatele talavou e manaʻomia ona tuʻia, ae e latou te masalosalo i ai. Ua sili atu nai lo le numera o mea o iai nei? Ina ia mafai ona e taliina oe lava i lenei fesili, matou te faʻailoa atu ia te oe le tele o ata o le fiafia e ona mata o pi. E aoga? E Pule lava Oe.










Tagata faʻapitoa ma tui i le lalolagi nei po nei e le o se mea ofoofogia. Tele tekonolosi ma ituaiga o teuteuga ua atiaʻe, e le taʻua ai le tele o vaega tuʻi. Ina ia maua se ata vaʻaia o le faʻagasologa atoa, ia mautinoa e matamata le ata mulimuli.