Tausiga

Seborrhea: ulu, foliga, auga ma togafitiga o suauu ma mago seborrhea

Tagata taʻitoʻatasi manaʻo e maua se foliga maloloina e avatu ia te ia le talitonuina ma saofaga i le faʻatulagaina o se ata lelei. O se tasi o vaega o le lelei teuteuina ata o lauulu matagofie. Peitai, o le susulu ma le malosi o le lauulu e le mafai ona faʻaalia pe afai o le ulu i luga o le peeling, gatalia ma le delamination o le epithelium. O nei faailoga o le amataga o le seborrhea e aliali mai ia lava.

Seborrhea: mea uma e tatau ona e iloa e uiga ia te ia

Seborrhea o se paʻu faʻamaʻi o loʻo mafuli i luga o le ulu o le tagata, e tau atu i:

  • poloka o sebaceous glands o le fulufulua ona o le faʻateleina o faʻafitia o afu,
  • metabolic faaletonu i le pito i luga o le paʻu, lea e tau atu i okesene matelaina o sela ma le faʻavaeina o le faʻapipiʻi o "plaques" - eria o le epithelium ma manino matutu,
  • le i ai o le vevela, o le faʻailoga lea o le solia o masani masani kapillary.

Seborrhea o se faamaʻi e afaina ai tagata ma maʻilaʻila ulu. Seborrhea e tatau ona togafitia ma le malamalama lelei, amata i le mautu o le meaʻai i aso uma ma le le i ai o ni meaʻai ma gaʻo mai i ai, ma faʻaiʻu i le faʻatinoina o tausiga faʻafomaʻi ma teuteu mo le uluulu.

E le tatau ona aofia ai fomaʻi faʻataʻitaʻi tau fomaʻi ma mea teuteu - oloa e moni fesoasoani "e latalata" mafai ona fesoasoani. Nei meaai nini, meli, kefir ma pia. Onion gruel fefiloi ma le tasi sipuni meli ma totoina mo le tusa o le itula o se sili lelei mea mo le apalaiina i luga o le ulu e pei o se ufimata. I se taʻamilosaga faʻataʻamilomilo solo, o le vailaʻau e tatau ona fufuluina i aʻa o le lauulu, ma pe a uma le ulu, filemu ma le mafanafana ua tuʻuina atu mo le afa itula. O le faʻamoe e fufulu ma faʻamama vai tafe. Ina ia 'ausia se tulaga faʻaletonu i le faʻatulagaina o le mou atu o le seborrheic "papala", o le faʻasologa e tatau ona toe faia i aso uma.

E aoga tele foʻi i le fulufuluʻe e fufulu ai i aso uma ma pia. Mo nei faʻamoemoe, tatau ona e ave le oloa a le atunuʻu ma maualuga hop mea. E mauoa le pia i le vitamini B, o le leai o se tasi o vaega o le amataga o le faʻamaʻi. Ina ia faʻamautu le lelei aʻoga, aua le toe fufuluina le ulu i le vai, faʻatagaina le pia e faʻamalulu atu i le epithelium. E mafai ona e aumaia i lalo le manogi i le faʻamamaina o lou ulu i le solo poʻo le solo fulufulu.

E taua foi Kefir i vitamini B, o lea e mafai foi ona fufuluina i le ulu ma faʻaopoʻopo i le shampoos o se mea aoga.

Aunoa ma le tuʻua ese mai le faʻatinoina o nei auala ma faʻaleleia atili le meaʻai, e mafai ona e mauaina se aʻafiaga tumau tumau pe a maeʻa le lua vaiaso o le tutoʻatasi togafitiga.

O ni nai upu e uiga i le gaioiga o le sebaceous glands

Sebaceous glands o loʻo i ai i tagata uma. I fanau laiti, o le tele o kaleniti ua i ai i se tulaga le-lelei ma e amata ona galue atoa naʻo le talavou. Mo tagata matutua, o le faifai malie lava le faʻaitiitia o le aofaʻi o nei fausaga paʻu o se uiga.

Ole glands e maua ai le sebum (sebum), e ufiufi luga o le paʻu i se manifinifi manifinifi ma puipuia, faapea foi ma lauulu mai le mago. Ma le maualuga o gaioiga o le sebaceous glands, lea e tulaʻi mai ona o nisi mafuaʻaga, latou te amata fua mai i le 1.5 taimi sili atu sebum ma le suia fuataga: o le laititi o aofaiga o le linoleic acid mafua ai le faʻaopoopoina o le pH o le paʻu, o lona uiga o tulaga ua fausia mo le faʻagaioia o faʻamaʻi. O le paʻu e ala ona faʻaitiitia ai le paʻu, ua paʻu ai le paʻu ma ua mago ai, ma le afaina ai, ona ua faʻaletonu le puipuiga o lona tino ona o le le lava o le gaʻo.

Mafuaaga o Seborrhea

E leai se tasi pe tasi le mafuaaga autu ole faamaʻi. O se tulafono masani, seborrhea e tupu pe a tele mea mai le lisi o loʻo i lalo e tuʻufaʻatasia:

  • faʻafitauli ole metabolic (aemaise lava, lololo metabolism),
  • suiga o le hormone (physiolog and pathological),
  • suiga i lagona loloto (atuatuvale, atuatuvale),
  • tupu mai o le gafa (e masani lava ona i ai le aiga uiga o le faʻamaʻi),
  • tui puipuia
  • leaga faʻaleagaina poʻo amioga amio:
    • tuulafoaia o oe lava le tumama poo le soona faʻaaogaina o mea eseese tausiga,
    • le talafeagai tausiga
    • aga malosi aga faʻapipiʻi
    • le faʻaaogaina o le tagamea fasimoli mo fufuluina ma fufulu,
    • faʻaauau le faʻaaogaina o le ava malosi-faʻatau cosmetics,
    • faʻaaoga sese o le tanu, ma isi,
  • taumafa le talafeagai: taumafa mamoe, gose ma puaa gaʻo, meli, suamalie, meaʻai manogi i le tele o aofaʻi.

Ole mea taua ole pathogenetic ole faʻamaʻi ile mea e nonofo ai ile ulu o le fuluʻi faʻapena ole Pityrosporum ovale. Lenei o le faʻatulagaina masani o le biocenosis o le ulu, lea e masani lava avea o le 30-40% o le flora. I le faʻataʻitaʻiga o tulaga i totonu poʻo fafo atu o mea leaga, o le meaola o le kulimi faʻasolosolo i le 60% ma le maualuga o faʻamaumauga latalata i le sebaceous glands, o le mea lilo o le auala taumafa. O le leiloa o le puleaina o le ola fula ona o le faaitiitia o le puipuiga puipuia e alualu i luma o le faamai.

Seborrhea e masani ona o faatasi ma tulaga o loʻo iai se suiga masani i le sili atu o le hormonal background (menopause ma maitaga i fafine, talavou i le talavou) ma e taua o le le faʻamaʻi poʻo le physiolog, talu mai le faʻaleleia o le maualuga o hormones, o uiga o lenei faʻamaʻi e pasi atu foi. Suiga i le hormonal talaaga e mafai ona mafua mai i le faʻaaogaina o le hormonal fualaau faasaina (mo se faʻataʻitaʻiga, pilepole, anabolic steroids) - i lenei tulaga e i ai foi le aʻafia o seborrhea.

I nisi o faʻamaʻi o le endocrine faiga, e ono tupu ai le tutupu mai o le seborrhea (le lelei o le thyroid and genital glands, oona o ovaries, testes ma adrenal glands, diabetes mellitus).

O se naunautaiga e faʻaleagaina le ulu i le ulu e ala i le pipili o le ogalaʻau ma cranial neura, faʻapea foi ma le schizophrenia, Parkinson faamaʻi, epilepsy.

I tagata ua maua ile ogaoga o le immunodeficiency, mo se faʻataʻitaʻiga, i tagata mamaʻi AIDS, ua iloa lenei faamaʻi i 80% o mataupu.

Aafiaga lamatia, localization

Tagata o loo lamatia mo seborrhea, aemaise lava i latou matutua 15 i le 25 tausaga. Seborrhea e masani ona maua i tamaloloa matutua atu nai lo le 50 tausaga. O le fafine o le afa o tagata soifua mafatia tele teisi, ae i le taimi o le liliuga masani o suiga i le tino, ua afaina foi fafine i le atinaʻeina o le seborrhea.

O nofoaga autu mo le faʻailoaina o paʻu suiga o vaega o le faʻateleina o faʻaputuputu o sebaceous glands:

  • T-sone i luga o mata (muaulu, isu, auvae),
  • fatafata ma luga pito i tua,
  • papala.

Seborrhea Faiga

E tolu ituaiga faʻamaʻi o le ala o le faʻamaʻi:

  1. Gaʻoa. E tupu i hyperfunction o sebaceous glands ma televavaega o sebum,
  2. Mamago. E atiaʻe faʻatasi ma le faʻaititia o le sebaceous glands ma le le lava o sebum,
  3. Pepa fefiloi. O lenei ituaiga o faʻamaʻi e iloga uma hyper-ma hypofunction o sebaceous glands, maitauina i lava vaega o le paʻu.

Seborrhea i se tamaititi

E mafai foi ona maitauina le fanau a le Seborrhea i foliga o samasama samasama (susu susu, gneiss) e ufiufi le papala poʻo le paʻu i tafatafa o le tuaoi o lauulu tuputupu ae (aemaise lava i le muaulu). E faigofie ona aveese mai le peʻe i le paʻu, aemaise lava pe a uma ona faʻaaoga vai. Atonu o lanu mumu mumu i lalo o latou, lea e mou atu pe a mavae ni nai aso.

Ole tulafono masani, e le manaʻomia ni vailaʻau, seʻi vagana ai le togafiti a le soifua maloloina, ma tuʻu lava ese ile tausaga e tasi, ae mafai ona maitauina i tamaiti ei lalo ole 4-5 tausaga le matua (mo se faʻataʻitaʻiga, ma se aga faʻapitoa).

Afai o le gneiss mafua ai le le fiafia, e mafai ona e aveeseina i lenei auala - faʻamama o ia i le pepe suauu mo le po, ma aveese faʻamaʻamamai kerusts ma se pulumu vaivai i le taeao. Leai se mea e tatau ona e aveeseina i lalo o le atigivae lima ma se mea maʻamaʻa, talu ai e mafai ona e aumaia le faʻamaʻi i totonu o le paʻu e ala i microdamages.

Mamago seborrhea

  • Mamago ma faʻamauina le paʻu, o nisi taimi e ufiufi i ninii,
  • Gatalia o nofoaga na aʻafia, ae maise pe a maeʻa ona fufuluina,
  • Laʻititi, matutu ma tele meaʻai, lea e taʻua o le seborrhea e pei o le pamu moli,
  • Fofoʻeina o le paʻu lamolemole (luga o foliga, tauau, tua o le ua)
  • Lauulu manifinifi, mafiafia ma le malulu ma vae malepe,
  • Seborrhea o ni mumu mumu i luga o le paʻu ua afaina.

Ole taimi ole faamai lenei e tele lava ina le iloa e se tagata. E sili atu, maitauina faʻailoga o le faʻamaʻi, o le tali atu i se mea fou teuteu oloa, lauulu lanu, fesuiaiga o le tau, mago ea, ma isi.

Fat Seborrhea

  • Gaʻoa, mafiafia paʻu,
  • Faʻateleina, o nisi taimi vaeluaina pori ma gusi,
  • Fuafua (i luga o le paʻu lamolemole)
  • Galugofie le paʻu
  • Lemeli i le ituaiga o pi pipii paʻepaʻe-samasama lanu eseese.
  • Lulu lauulu
  • Mafiafia poʻo le faʻamamaina e faʻailogaina ai luga o le suka,
  • Fula o le sebaceous glands, lea e tupu ona o le tapunia o latou laina i le faʻamutaina o le faʻamalologa ma faʻamaʻi o le paʻu (selu i lima, etc.),
  • Lauulu e leiloa (ma se umi umi).

Paʻu Seborrhea Togafitiga

Talu ai ona o lenei faʻailoga e mafai ona oʻo mai ma le tele o faʻamaʻi, e tatau ona vavaeeseina i le taimi o le suʻega. Ae le i tofiaina le togafitiga autu, e tatau i se tagata ona faia se poto masani faapitoa:

  • dermatologist
  • endocrinologist
  • fomaʻi o neula
  • andrologist (alii) ma gynecologist (fafine),

ma maua le faʻatulagaina talafeagai peʻa faʻailoaina le faʻatulagaina o se okeni faʻapitoa.

Togafitiga o seborrhea o le ulu ma le paʻu lamolemole ua i ai se fesoʻotaʻiga faʻatasi ma mo le tele o tagata gasegase ua avea ma se olaga i le olaga atoa ma fautuaga e tatau ona mulimulitaia e le aunoa e aloese ai.

Faʻafefea ona togafitia seborrhea ma meaʻai ma suiga o le olaga

  • O tagata uma e i ai se ituaiga o faʻamaʻi e fautuaina ia faʻatapulaʻaina tele le suamalie, masima, gaʻo, manogi, ulaula ma falai.
  • O meaʻai ia e faʻatamaʻia i meaʻai e tele i vitamini B, zinc, fiber (fualaʻau, fualaʻau, meaʻai atoa), meaʻai susu e maualalo le gaʻo.
  • Fautuaina le pia fefete.
  • E aoga le lafoai o amioga leaga - ulaula ma ava malosi.
  • E manaʻomia le aloese mai tulaga vevesi ma 'alo ese ai mai faʻataʻamilomilo faʻalavelave. E maua ai le filemu o le mafaufau, auto-toleniga, savali e le aunoa i totonu o vaomatua, suia se tulaga, ma isi.
  • Aloese mai le feteʻenaʻi o le vevela ma le fesuiaʻiga o suiga i tulaga tau. Ole la e faʻamanuiaina e aoga mo tagata gasegase ile seborrhea, ae i le faʻatutu.
  • Tamaitai e tatau ona mumusu e faʻamago lauulu i le ea vevela, lauulu lanu, perm.
  • I le tulaga o mea e faʻaleagaina i le paʻu lamolemole, e tatau ona e faʻaogaina vaʻaiga faʻalelei teuteu mo paʻu uʻu pe fefiloi, o loʻo gaosia e le tele o teuteu teuteu (Chistaya Liniya, Belita-Viteks, Matis, Sothys, Vichy). E manaʻomia le lafoaia o loʻo i ai le ava malosi ma lusi, ma e muamua ona tilotilo, ia faʻamama le susulu ole gaʻo, ae ia faʻamama ma faʻamago le mata o pori, ma atili ai ona faʻateleina le faʻagaioia o le kelaceous glands, lea o le a faʻafetaui ai le sili atu o namu e faʻamamaina le paʻu.

O le mea e ofo ai, e naʻo le mulimuli i nei fautuaga e faʻatagaina, pe a le o le faʻavavau, ona e faʻagaloina lea o le seborrhea o le ulu ma le paʻu ma ola ai i se olaga masani e aunoa ma tiga tiga.

Togafitiga ma faʻafomaʻi oloa mo le papala

Seborrhea o le ulu e manaʻomia le faʻaaogaina o se faʻapipiʻi faʻapitoa, lea e mafai ona avea ma mono-po multicomponent ma aofia ai le tele o vaega:

  1. antifungal (ketoconazole, ma isi), lea ei ai aafiaga le lelei i le taliga,
  2. antibacterial (zinc pyrithione, octoprox), taofia le atinaeina o pathogenic flora,
  3. exfoliating (sulfur, salicylic acid), faʻamamaina o le paʻu luga o le susu,
  4. fualaau faisua (birch tar, calendula, chamomile, oak bark, burdock), e faʻaleleia atili ai le fausaga o lauulu ma faʻamalosia o latou aʻa.
    • Psorilom o se atunuʻu teuteu oloa lisiti lea o loʻo aofia ai ni vaega mai laʻau o vailaʻau ma birch tar,
    • "Foltene Pharma" - Italia mea teuteu teuteu, faʻataʻitaʻiina o mea masani ma saogalemu, e faʻavae atoa i luga o mea moni faalenatura mea,
    • "VICHY DERCOS" - o se teuteu teuteu o laʻau ma le mea e teu ai le ulu mai mea lauiloa Farani. Ole tele o vaega aoga, pei ole selenium, ceramide P, vitamini E ma salicylic acid, e iai se aʻafiaga o le faʻamaloloina luga o le ulu,

Fofo vailaau mo seborrhea, pei Sulsen, Mikozoral, Nizoral, Perhotal, Sebazon, Friderm Degot, Kelual, e aoga. Uma o loʻo i ai se tasi poʻo le sili atu vaega o le pamu e faʻamamaina le pathogenetic mea taua i le atinaʻeina o le faʻamaʻi - le fungus Pityrosporum ovale.

O vailaau mo togafitiga a le falemaʻi ua faʻatulaga mo le faʻaaogaina masani, pe a ma le 2 taimi i le vaiaso, lea e mafai ai ona e ausia:

  • keratolytic aafiaga
  • faaitiitia le aofaʻi o le fung i luga o le paʻu,
  • taofia o le vaevaega sela ma se vaaia faʻaititia i le aofaʻi o ono,
  • normalization o sebaceous glands.

I le maeʻa ai o faʻaleleia togafitiga, o loʻo tumau pea le faʻamalama mo le faʻaaogaina faʻapitoa tasi i le vaiaso.

Lelei kulimi ma kulimi

Mo le togafitia o seborrhea o le lamolemole paʻu, o loʻo faʻaogaina ni tapenaga mai fafo e faʻaititia ai le matuitui o le afaina o le pupula ma faʻaleleia ai le galuega o le sebaceous glands:

  • Oetona Rendezvous: antipruritic, emollient ma anti-inflammatory aafiaga. Faʻagesegese o gaioiga o keratinization o le paʻu, faʻateleina pa puipui o le paʻu,
  • Kulimi Eplan: aafiaga antipruritic ma anti-inflammatory. Vave aveese le solo,
  • Cream Solcoseryl: afaina le faʻamaloloina ma le toe faʻafoʻiina o se mea. Faʻaleleia foliga o le paʻu,
  • Dexpanthenol ma faʻatusatusaga (Bepanten, Panthenol, Pantoderm): faʻafouina aafiaga. O lenei vailaʻau e mafai ona faʻaogaina e togafitia ai le taatele i tamaiti ma fafine maitaga,
  • Exoderil kulimi: antifungal ma le anti-inflammatory aafiaga. Fesoasoani e aveese e le gata i faʻailoga o le seborrhea, ae faʻapea foi ma faʻamaʻi elemene,
  • Kulimi Tsinokap poʻo le paʻu-pulou: antifungal, antibacterial ma anti-inflammatory اثر. Vave faʻamamaina le paʻu o le paʻu o le tino ma ua faʻaaoga foi e togafitia tamaiti.

Fomai

I le seborrhea o lauulu, o loʻo faʻaalia le cryomassage, o loʻo faʻalauteleina le gaioiga o le sebaceous glands, o le darsonvalization, e faʻaosofia ai le tuputupu ae o lauulu, e iai se laʻau malulu, ma ozone togafitiga, e maua ai se faʻafitauli lelei. I le faʻataʻitaʻiga o nei faiga, e faʻaititia tele le vevela, lea e aʻafia ai le aluga o le faʻamaʻi (faʻateʻaina o le selu) ma le tulaga lautele o le gasegase.

Sulphur taele faatonuina e se vasega o 10-12 taualumaga maua se lelei aoga.

Fulufulu

  • O le iʻu o se mea pi. E tusa ma le 50 kalama o le paʻu mamago tuʻu i le 2 ipu vai, faʻamama vela ma faʻamaʻimu mo le 20 minute i luga ole vevela, ona faʻamalosi ai lea i lalo ole tapuni mo le isi itula ma vaimamaʻi. O lenei mea, e mafai ona faʻapipiʻi uma le paʻu ma le ulu i le faʻapipiʻi taimi i le aso.
  • Mafuaina o aluna paʻu. 5 kulimi O paʻu paʻu lapisi faʻasusu 2 ipu vai, faʻafefe mo le 15 minute i luga ole laititi vevela, malulu ma faʻamalosi. Faapipii le ofe i totonu o lauulu i aso uma, tausia mo le 40 minute.
  • Ufimata ole afi mumu ma calendula. Tasi le sipuni tele palu faatasi le vevela suauʻu castor ma 10 tsp. ava malosi vaega o calendula. Faʻamaʻimau lemu le iʻuga gaosi i totonu o le ulu i le tele o taimi o le aso.
  • Meli-fuamoa ufimata. I totonu o le apa omea, palu 1 kulimi. sua o le aniani, suavai suamalie ma le suauʻu ese ole suauʻu, ona faʻaofi loa lea ole tasi amo kiki ile palugaFaapipii le ufimata i le tumutumu o le ulu, afifi ma se solo i luga ma solo mo le tusa 2 itula, ona fufuluina lea o lou lauulu. Talosaga faʻalua i le vaiaso.

Lauulu paʻu

  • Kukama mata. Oli le kukama fou i luga o se suauʻu lapisi ma faʻaalu le gruel i le paʻu o le mata ma le fatafata mo le 15 minute. Fufulu ile vai malulu. Talosaga faʻalua i le vaiaso.
  • Totonu o chamomile, calendula ma pisaineri. 4 kulimi. l mamago vailaʻau fefiloi sasaa 300 ml vai faʻapuna ma faʻamalosi i se thermos i le po. Solo le faʻamaʻi o le tui i luga o le paʻu 3-4 taimi i le aso.
  • Hypericum tincture. 10 gr. mea mata matutu liligi 100 ml o le 70% ava malosi ma tausisi 7 aso i le pogisa, vaimama ma faʻaleagaina 1 kulimi. tui i le 200 ml o vai mafanafana mafanafana. Fufulu le paʻu ua aʻafia i lenei kulimi pe fai kulimi 3-4 taimi i le aso. E mafai foʻi ona faʻaoga mo le papala.
  • Ufimata o pasili. Sasaina pasili e faapaleni, faʻaopopo le lua mataua o le sua o le tipolo ma faʻapipiʻi ile mata mo le 15 minute. Fufulu ile vai mafanafana.

Puipuiga

Puipuiga o lenei faʻamaʻi ma avega tuufaʻatasi e aofia ai i le tapulaʻa sili lava faʻamamaina o mea faʻatupuina: masani o le meaʻai, olaga, tausiga lelei o le uluulu ma mata, ma mafaufauina uiga taʻitasi. Multivitamin ma minerale complexes ua fautuaina, aemaise lava i le vaitau o le masani vitamini le lava. Ole vailaʻau pito sili ona sefe ma sili ona taugofie o le fefete ole pia - ole puna ole B vitamini, minerale ma amino acids.

Togafitiga mo seborrhea ma le masima o le auala sili ona aoga

Ole taumafai e aveese le mativa ma le fesoasoani a samampoo eseese ma vailaʻau ile tele o mataupu e le maua ai se manuia. Peitaʻi, o loʻo iai se vailaʻau aoga mo le seborrhea - o le masima, e manaʻomia le masima sami.

A maeʻa ona faʻamamaina le palapala mai le ulu ma se moli masani (soʻo se mea e faʻamamaina ai le masani mo se tagata faʻapitoa e talafeagai), e tatau ona olopalaina le masima ile laulu o laulu. I lenei mea, o le masima aupito tele e manaʻomia. Fofoina ma masima e tatau ona faia mo ni nai minute.

O le aafiaga o se vaivai malu o le faʻapea:

Malolo leiloa lauulu

Ole vaivai o le paʻu ole tino na oti.

E le paʻu le paʻu, pei ona faʻasa le masima mai le susu,

A maeʻa le faʻagaioioiga, o le lauulu e fufuluina i le vai manino. E mafai ona e faia lea i luga o soʻo se koneteina, ma toe fufulu lou ulu i aoina masima vai. Ole matemo vaʻaia ole a mou ese pe a maeʻa le uluaʻi faʻagaioiga. Ina ua mavae sina taimi, o le lauulu o le a avea ma mafiafia ma mafiafia. E mafai ona e faia lenei peeling i taimi uma e filifili ai e fufuluina lou lauulu. Mo le puipuia, 1 taotoga ile 1-2 vaiaso ua lava.

Lua auala faʻamalolo e ave ese ai le taamu ma puipuia alopecia ma masima:

Ave faʻasaʻo masima masani i totonu o le vai (e tatau ona vevela tele), ona loloi ai lea o se ie malulu i totonu. E sili le faʻaoga o le flax poʻo le cotton cotton mea. A suamalie le ie ma le fofo, latou afifi le ulu faataamilo ma pamu mo le afa itula. O le mea la ua tupu, ua faʻasolosolo lava le toto solo, ma le paʻu ua le maua le faʻatiga, ona ua alu saʻo i papala masima.

O le laulu e faʻamamaina muamua, ona faʻaaoga lea o le masima ia te ia i le fesoasoani mai faʻasoasoaliʻi. Ona tatau lea ona tuua na o le ulu mo le 20 minute. A maeʻa le taimi, e fufulu ese le masima, peitaʻi e le faʻaaogaina le ie mo lea. Faʻapipii soʻo se mask faʻafailele i lou lauulu poʻo le fufulu. E tatau ona malulu lauulu ile natura.

Faʻaaogaina nei fua faatatau e lava pe tasi pe faalua i le vaiaso.

E manatua le masima e faʻamama ai le papala. E le fautuaina le faʻaaogaina mo tagata e iai le laulu mago, aua o lenei e mafai ona faʻateteleina le tulaga ma oʻo atu ai i le faʻateleina o le aofaʻi o pili.

Apple cider vinegar 6% o seborrhea

Ole isi togafiti a tagata e fesoasoani i le togafitia ole seborrhea o le apple cider vinegar i le maualuga o le 6%.

Mo lauulu, e mafai ona aoga ona o mea nei:

E iai vitamini o le kulupu B, ascorbic acid, carotene.

O le vineta, e pei o apu, e aofia ai le pectin.

E fesoasoani i le gata i le faʻamamaina o le ulu, ae o le faʻafouina o microtraumas. E mafai e le vineta ona faʻateʻaina ni vailaʻau.

O lenei meafaigaluega ua leva ona faʻaogaina, aua e faʻatagaina oe e te puipui le matagofie o lauulu ma faʻaleleia atili ai lou ulu. Ole vinuka e aoga ile faʻamafu ona o lona mafai e faʻavasega lelei le acid-base paleni.

Fufulu lauulu (ei ai se faʻamaʻiina aafiaga). E fa sipuni vela i totonu o le 5% le faʻamamaina ua faʻamamaina i se ipu vai. O lenei vaifofo fufulu le ulu i le tele o taimi, taulai atu i aʻa. A maeʻa le ulu e tatau ona fufulu ile vai.

Ufimata Nu 1. Vailaau i totonu o le 5% faʻapipiʻi o loʻo faʻaaoga i le fulufulu ona tuʻu atu lea ile pupuga o le ulu. Tu mo le 20 minute ma fufulu ile vai.

Ufimata Nu 2. Lua sipuni o le vineta 5% ua faʻamalosiina i le afa ipu vai vai. E tatau ona i le potu vevela. Latou faʻaopopo mai foʻi se filifiliga o le chamomile, mili poʻo le suauʻu decoction (castor po burdock). O le maopoopo e fufuluina i le uluulu ma ufiufi i le polyethylene ma le solo. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e kiina le lauulu e tasi le minute ma faʻamafanafana le ufimata (e faʻatagaina ona toe faia le mafanafana ile tele o taimi). O le ufitia tausia se itula mo se tasi, ona fufuluina lea i le vai. Ua le faʻaoga le laupepa.

O ia mea uma e lua e mafai ona faʻaaogaina faʻalua i le vaiaso. Ole ala ole togafitiga e 30 aso.

Sulsena faapipii 2% ma le faʻamalama - le sili fofo mo le seborrhea

Sulsen o se fale talavai e fesoasoani e togafitia le seborrhea. O le vailaʻau e lua ituaiga faʻamatuʻu - o le pes faapea ma le shampoo. E toetoe lava a tutusa i laʻasaga. Mo le tuʻuina atu o se aʻafiaga mo togafitiga, e tatau ona latou faʻaaogaina pito i luga, o lona uiga, faʻaaoga e tusa ai ma faʻatonuga i luga o le laulu ma le uluulu. E tusa ai ma tagata gaosi oloa, o le sili atu aʻafiaga e mafai ona maua mai le tuʻufaʻatasia faʻaaogaina o pesi ma shampoo.

O le vailaʻau galue e fesoasoani faʻateʻaina ai le taاندolo o selenium disulfide. E galue faʻapea:

Faaumatia le taliga e taitai atu i le susu,

Faatonutonu gaioiga o le sebaceous glands,

Faatonutonu le tulaga o le exfoliation o siama vaega e ala i le faʻaititia o le ola o epithelial sela.

O le mea lea ua tupu, ua foia uma faafitauli taua uma e tolu e unaʻia ai le atinaʻeina o le susu. Ae ui i lea, e tatau ona e mafaufau lelei i se umi auala o togafitiga. E le mafai ona e maua se tali vave. Ole tapulaa ole umi ole togafitiga e 3 masina. Fufulu lau laulu e tasi i le vaiaso. A o le i fufuluina, e tatau ona uuina oloa i luga o le lauulu ma paʻu mo le sili atu 4 minute.

E faʻapipiʻi le paluga i lauulu na faʻamamaina muamua, faʻasoesa le paʻu. O le oloa e teu i luga o le ulu mo le 20 minute, ma fufulu ese. I le suʻesuʻega, e lava e faʻaaogaina ai nei tupe i le ono masina mo le 30 aso. Ma faʻaopopo ia saʻiliga ai le taamilo, faʻaaogaina

Sulsen faʻatagaina oe e ausia nei aʻafiaga:

Malo le susulu

Mafiafia o lauulu, ao latou paʻu paʻu faʻaititia,

E le manaʻomia le fufuluina lauulu lauulu, talu mai le oloa faʻatonutonuina le faʻagaioiga o le sebaceous glands,

E taofi e le papala le papala

Faʻaititia le faʻavaeina o toxins o loʻo faʻaalu, lea e i ai le le lelei o mea i luga o aʻa,

O sela o le ulu e avea ma soifua maloloina

E sili atu le aoga o le folika o le lauulu

E sili atu ona pupula mai le lauulu.

O le aafiaga o le faʻaaogaina o Sulsen e umi, o le mea lea, o le aʻafiaga o le toe alu ai o le alu i luga ole taamilosaga i le atoa ala o togafitiga ma i lalo o le tulaga o lona puipuia puipuia faʻaititia.


Togafitiga o suauu lauti mo le seborrhea

O le suauu laʻau lauti ua leva na tu ai i totonu o togafiti a tagata ma cosmetology o se aneti-inflamasi ma antiseptic. E fautuaina ai mo le faʻaaogaina mo le tausiga o le ulu, faʻapea foi mo le faʻateleina o le sekum.

Faʻafitauli e mafai ona fofo pe a faʻapupula faʻapitoa shampoo ma lenei suauu taua:

Aveese loa le susu

Taofia le faateleina o le malulu lauulu

Faʻaititia le gaosia o sebaceous glands,

Aveʻese le paʻu, fulafula ma le mageso o le maʻilaʻulu.

E mafai ona e aveesea faʻafiafia ma le lauti laʻau suauu ona o lona mafai faʻaleagaina afaina o meaola e mafua ai ona foliga mai. A faʻatupuina le suauʻu i pasama, shampoos, vaimama ma isi mea teuteu tino, e mafai ona faʻaititia le paʻu o lauulu ma lafoaʻi mai le faʻateleina o le maaleale o laʻau

Nei o se faʻataʻitaʻiga o faʻatonuga e fa e faʻaaogaina le suauʻu susone:

Fua ole numera 1. I le fua o laupepa, lea e tatau ona fufuluina lou lauulu, e tatau ona e faʻaopopoina 3 mataua o le suauʻu ma faʻaoga lenei teuteuga ile lauulu. I le taimi o le fufulu, pamu le dermis o le ulu mo le 5 minute. E lava le fufulu o lou lauulu i lenei auala faʻalua i aso uma 7 ina ia e maua ai le aʻafiaga.

Fua ole numera 2. E mafai ona e faʻaogaina se laupepa ulu, o le faʻavae o le 2 sipuni tele o le olive, castor poʻo burdock suauu e filifili mai ai. Oe manaʻo e faʻaopopo 5 mataua o le tea laʻau taua suauu ma 2 mataua o le rosemary, lavender ma bergamot suauu i ai. Faafefiloi mea uma ma tu atu mo le 10 minute. Ona oloʻu lea o le paluga i aʻa ma faʻafalepuʻe mo le afa itula. Fufulu ma le faʻamalama. Afai e amata ona mumu le paʻu po o isi aʻafia teteʻe foliga mai, ona aveese loa lea o le faʻavae.

Fua ole numera 3. E 50 ml vai inu ma vai mama ole a faʻaopopo iai le 30 mataua ole suauʻu ti. Ole fatuga e tatau ona olo i totonu o lauulu a o leʻi alu e moe. E mafai ona e faia le faʻasologa i le 3 taimi i le vaiaso. Afai e te faʻaaogaina le mea faigaluega lea i le fale i taimi uma, ona faʻalelei lea o lauulu, ma o le a alu ese le susu.

Fua ole numera 4. E tatau ona e palu le yolk, burdock suauu - 1 sipuni ti ma 4 mataua o le lauti tree oil. E mafua mai i le paluga ua palu i totonu o lauulu ma tuu mo le 15 minute. A uma le taimi faʻaalia, e fufuluina lauulu ile faʻamalama. Ua lava na faia se mata faʻapenei 1 taimi i le 7 aso.

! A o le i filifiliina e faʻaoga ai le suauʻu lauti laʻau, e tatau ona e mafaufau i le ituaiga o le papala. O lenei oloa e faʻamama le dermis, o lea e le tatau ona faʻaaogaina e tagata ma le laulu mago.

Mamago seborrhea: o le ata faʻapitoa ma togafitiga lelei

Mamago seborrhea o se dermatological faʻamaʻi mafua mai i le le lava gaosi o sebum. Faaliliuina mai le Latina, o upu e pei o le sebum. E iai le triglycerides, esters, squalene ma isi mea aoga aoga mo le epidermis.

Ae e faʻapefea ona matala ia mamago seborrhea? O le a lenei igoa taufaʻafefe? Mata e mafai ona aveeseina lenei faʻafitauli?

Le aoga o sebum (sebum) mo le paʻu

O le gaoioiga autu o sone o faʻalu o loʻo i luga o le ulu, auvae, muaulu, apaʻau apaʻau, ma taliga. Faatasi ai ma se le saʻo suiga i le faʻagaioiga o le glands, faʻafitauli e tulaʻi mai, ua afaina ai le vailaʻau o le mea lilo. Lenei mea uma faʻateleina ai le lamatiaga o le mamago seborrhea.

E foliga mai, aisea e moʻomia ai lenei mea lilo faʻailoaina? Ae e faʻaalia e taua mo le paʻu o tagata. E aoga le faʻavasegaina.

I le taimi masani faʻagaioiga o le sebaceous glands, o le sebum e fausia ai le hydrolipidic mantle. O le ata e puipuia ai le faʻapepeina o le susu, mautu le faʻamautu olaola o le microflora i luga o le epidermis, ma puipuia mai faʻa UV.

Gaʻoa maua ai le paʻu lamolemole ma le paʻepaʻe, lauulu - agamalu ma susulu. Faatasi ai ma le afu, carbon dioxide, gaʻo gaʻo ma propionic ma corynebacteria, o le mea lilo e fausia ai se siosiomaga suamalie.

I lona taimi:

  • puipuia le epidermis mai kolone o pathogenic microorganism, ita ma le fofo,
  • faafaigofie le tuufaatasiga o antimicrobial peptides,
  • faatelevave le faʻamaloloina o gutu ma manuʻa,
  • puipuia le foliga mai o maila ma mamago seboria i luga o le ulu ma foliga.

O le gaioiga o gaʻo gaosiga e faʻafofogaina i le tele o itu: tausaga, itupa, o le tau. Afai o glands i tamaiti o loo i ai i se "moe" tulaga, i le talavou taimi, i lalo o le aafiaga o hormones, latou vave faʻagaioia ma amata loa ona le pulea lelei o le mea lilo, ufiufi le paʻu i se ata o gaʻo.

Ole latalata ile 20 tausaga, ua mautu le gaosiga o sebum ma mo se taimi umi na teuina ile taimi tutusa. A i ai i le matua, o le faafeagai faiga e masani lava ona tupu.

Tar fasimoli mai seborrhea

O le tuʻufaʻatasiga o le ta fasimoli e aofia ai le birch tar, na maua ai le igoa tutusa. E oʻo i le 10% o vaega uma o loʻo i totonu o le fasimoli, ae e oʻo lava i le aofaʻi faʻapitoa, o lona aʻafiaga i luga o le maʻa i le ulu e faigata ona soona maualuga mea. Ona o le faʻalauiloaina o aneti-inflamasi ma antimycotic aafiaga, tar fasimoli mafai ai ona e tau teteʻe.

I mea aoga o lenei vailaʻau, e mafai ona maitauina mea nei:

Aumai le keratinization o paʻu sela i le masani ai

Faamalosia toto microcirculation i dermis,

Saoʻoaʻia o le faʻafouina faagasologa.

Ina ia mafai ona e 'eseʻesea o mativa, tar sabun tatau ona fufuluina lou lauulu. O lenei e tatau ona faia e tusa ai ma nisi tulafono:

Olo le fasimoli i lima.

Faaaoga le omea e tupu i le lauulu ma le ulu.

Le faʻamalosia e le sili atu ile 7 minute, tuʻi soo le ulu.

Fufulu lelei lauulu.

! E le fautuaina le faʻaoga o le fasimoli sili atu ile 2 taimi ile 7 aso. E faʻamama le paʻu, e mafai ona faʻaoso ai lona peeling ma mafua ai na o le faʻateleina o le alu, ae le o lona faʻamamaina. Afai o le mafuaʻaga o le faʻaaoga o fasimoli e le o le togafitiga o le ulu, ae i le puipuia, ona e tatau ona e faʻaaoga faʻatasi i aso uma 7 aso.

Fufulu le fasimoli ma le mafanafana nai lo le vai vevela ina ia aloese mai le faʻaalia o gaʻo susulu.

Togafitiga ma le balsam lauulu pe a uma ona faʻaaogaina le fasimoli e manaʻomia e faamalulu ma faʻafaigofie ona selu.

Ina ia faʻamama ese le manogi leaga o le tar, e mafai ona fufuluina i latou i le vai ma le apu cider vineka i se fua faatatau o le 4 i le 1. Suauu taua e pei o le lauti laulaau, lavender, moli po o le rosa o le a fesoasoani foi i le aveesea.

Afai e te faʻaaogaina le fasimoli faʻatatau i tulafono uma, ona e le gata mai lea e maua mai ai lou taalili, ae faʻalelei foʻi lou laulu.

Mamago seborrhea (faapitoa auga)

Faʻafefea ona iloa mamago ma mamago seborrhea? Ioe, i faʻailoga mai fafo. I le tulaga muamua, o se microrelief le mautonu ua faia ona o le leiloa leiloa.

Laʻitiiti maanuminumi, lanu piniki ma mumu mumu laʻasaga i luga o foliga. O fua o le keratinized e faʻafefeteina i luga pea ma ufiufi le papala lapoʻa ma mea faʻapipiʻi, ma e foliga mai ai le mata.

Ma leisi mea, o saito lelei e salalau solo i lauulu ma tauau, ma o le ulu e vevela e le mataofia.

I le mea lona lua, o le epithelial layer e pei o se uʻamea paʻu o se tipolo ma tamaʻi togi, e peiseai o loʻo teu i se nila.

O foliga ma le lauulu e iai le suauʻu momose lea e faigofie ona aveeseina i le ava malosi. Peitaʻi, i ni taimi pupuʻu, e tatau ona toe fai le faʻagaioiga masani.

O le faʻateleina o le pore epidermis o se parataiso mo tagata faitino. E faʻaputuputu e Salo i le pu pori o le gutu ma le nifo ua aoina iina, mafua ai le fulafula ma le foliga mai o uliuli.

A maeʻa togafitiga, o maʻila maʻila e tumau pea e le pasi e aunoa ma se maʻelega. O isi taimi milia e aliali mai i foliga o mautu subcutaneous fuataga o se lanu malamalama.

Ina ia iloa le mafuaʻaga patino o le soliga, e tatau ona faia suʻesuʻega ma se trichologist. Naʻo suʻega o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai se tali lelei togafitiga ma fualaau faʻasaina.

Mafuaʻaga o le mamago Seborrhea

E ui lava mamago seborrhea o le maʻila ma le gaʻo e eseese i faʻailoga o faʻaaliga, o mafuaʻaga o faʻafitauli e tutusa.

O suesuega faʻafomaʻi ma fale suesue ua faʻaalia ai o le laʻititi laʻitiiti e mafua mai i le fefete Pityrosporum, o loʻo ola ile epidermis.

Faatasi ai ma le lelei puipuia o le paʻu, latou te le faia ni faʻafitauli, ae a faʻaititia, tupu fua o mea e le faʻatupuina, e oʻo i le ita ma le vevela.

O le mamago o le seborrhea o le uluulu e masani ona aʻafia ai tamaiti ma tagata o le vaitausaga o le 30-55 tausaga, e mafai ona vaaia mai i iloiloga ma ata o tagata na maua i le faʻamaʻi.

Dermatological pathology alualu i luma i tua atu o le pa'ū o le pa'ū i le lautele puipuiga ma faiga le atoatoa i le tino. E atiaʻe faʻateleina i alii nai lo fafine.

E mafua lea ona o le faʻateleina o le testosterone (androgenic factor). E le gata i lea, e tele naua a laisi i totonu o le ulu.

O le mea la ua tupu, ua maua tele le meaʻai faʻafefete. I le faʻatuputeleina tele o le afu, ua latou faʻaosofia ai le foliga mai o kolone siama Malassezia (faʻamaʻi o le seborrhea o le tino) ma le faʻaaliina o maʻa faʻailo ma palapala ma matala.

  • genetik sauniuniga
  • endocrine faamaʻi
  • encephalitis
  • afaina o meaai
  • faaletonu metabolic
  • hypovitaminosis,
  • Itenko-Cushing ma le Parkinson's faʻamaʻi,
  • popolega, faaitiitia mafaufauga-lagona-talaaga.

A filifilia shampoos, kulimi, ma tonics mo tausiga, e taua le mafaufau i le ituaiga o le paʻu ma lauulu. O le saʻo le filifilia o oloa mo le fufuluina o lauulu ma le faʻamamaina o mata e faʻaletonu ai le paleni o le acid-base, lea e oʻo atu ai i le soona fulufulu poʻo foliga vaʻaia o susulu gaʻo.

Isi fua mo seborrhea

E i ai leisi togafiti mo le togafitia o le alu suka i le fale. Mo le sauni o lenei mata, e te manaʻomia le tasi fasi fuamoa. E tatau ona e faʻaopopoina 1 sipuni tele o mayonnaise, meli ma sunflower suauu i ai. Faafefiloi le faʻatusatusaga o oloa ma olo i totonu o le ulu. O le taimi faʻaalia e afa itula le itula. Ole masani ole faaaogaina ole paluga faapea ole a aveese ai le faʻafitauli ole maamora.

Tusitusiga tusitala: Sokolova Nina Vladimirovna | Phytotherapist

Aʻoga O le tipiloma i le tulaga faʻapitoa o le "General Medicine" ma le "Therapy" mauaina i le N. I. Pirogov Iunivesite (2005 ma 2006). Isi aoaoga i le Matagaluega o Herbal Medicine i le Peoples 'Friendship University of Moscow (2008).

Apple Cider Vinegar Togafitiga

I vailaʻau a tagata, o le 6 pasene apu cider ua lautele faaaoga. Mo folikelika lauulu, e aoga ona o meatotino pei o:

  • E tamaoaiga i vitamini B, ascorbic acid, carotene.
  • E i ai le vineta i le pectin.
  • E fufulu le ulu ma faʻapupula foʻi le toe faʻafouina o microcracks. Vailaau e teteʻe ai vailaʻau.

Ua sili ona faʻaogaina le Vineti talu mai aso anamua. E faʻamalolo faʻalelei le papala, faʻafetai i lea, ua puipuia ai le matagofie o ou laupepa. Vinuka e faʻavasega le paleni o le acid-base.

Afai e te faʻaogaina le vineta aʻo le fufuluina o lauulu, o le a e matauina ai se faʻamaʻi aafiaga. Ina ia saunia le fufulu faamamaina, ave 2 tbsp. 5 pasene vuka, lea e faʻamaloina i se ipu vai. Faafetai i lenei fofo, fufulu le ulu vaega mo ni nai taimi. Ona fufulu loʻu lauulu i vai.

Mafaufau i se matapulepeti e aoga. Mo nei mafuaʻaga, tatou ave le 5% ogatasi o le vineta ma tuʻu i luga o se omomi, ma i luga o le dermis o le ulu vaega. Tatou faatali pe a ma le 15 minute ae fufulu ile vai. O lenei fua e faʻaoga faalua i le vaiaso. O le vasega e tatau ona tumau pe a ma le masina.

Sulphur o suauu i le taua faasaga i seborrhea

Sulphur o suauu o se mafiafia ogatotonu mea. O lona tuʻufaʻatasiga e aofia ai ma gaʻo gaʻo e pei o le sulfur. Puaʻa gaʻo ma le faʻaopopoina o le petroleum jelly e faʻatinoina le faavae mo le tapenaina o le oloa. E tapena i fale talavai.

I se faʻaopopoga o le seborrhea, e aoga tele le uu moʻi i faʻamaʻi e pei o le scabies ma le psoriasis. E i ai se vailaʻau ma le antiparasitic aafiaga. E faʻaalu le paʻu i le uluulu ma o tatou lauulu, tatou te taumafai e faʻasusu i le faʻamalu ma le gaoioi. Ona matou faʻatali lea pe a ma le 5 minute, ona fufulu ai lea ma sina vai.

A o le i faʻaaogaina le sulfur o suauu, e tatau ona feutagai ma se fomaʻi. O le mea o le sulfur e manatu o se fofo aoga mo na o ituaiga o le mycotic meaola, ma e mafai ona na iloa le tasi le mafuaʻaga o le faʻavaeina o seborrhea i se tasi tagata i tulaga o fale suesue.

E aoga le faʻaaogaina o le uu pe afai, faʻafetai i le faʻaaogaina o isi agamalu auala, latou te le mafai ona maua le taunuʻuga manaʻomia. E mafua lenei mea ona o le leaga o le aafiaga o le oona i le tui o le lauulu.

O loʻo faʻamauina le faʻaaogaina o le oloa ao ave se tamaititi. E le gata i lea, e le fautuaina e faʻaaogaina pe a iai se maualuga ole faʻatagana ile faʻasologa o le teio.

E le fautuaina le mea faigaluega mo togafitiga o tamaiti laiti. E leai ni o latou dermis e sili ona mafiafia, faʻatusatusa i tagata matutua tagata ma e sili atu ona aʻafia ai o latou ita.

O le mea ua tupu, ua mafai ai ona e vaʻaia i pu ma le susunuina o le paʻu i nofoaga na togafitia ma le oloa. Ma le faʻaopopoga, e ono tupu le vevela, e ono tupu le tiga i le lotoifale, ma e ono tupu foi le hyperemia.

Faʻafefea ona togafitia le fefete ma le suauʻu laʻau?

O le suauu laʻau lauti ua leva na lauiloa i vailaʻau a tagata ma cosmetology o se aneti-inflamasi ma antiseptic. E fautuaina ina ia faʻaaogaina mo le tausiga o le ulu ma a ova le sebum i luga o le ulu.

O lenei suauu taua o le a fesoasoani:

  1. aveeseina le susu
  2. taofi le soʻona uumi lauulu
  3. faʻaitiitia le faʻaalu maualuga,
  4. aveese mai le lagona o le vevela, pupula faʻafitauli ma le ita i luga o le ulu.

O lenei suauʻu faʻaosofia lelei meaola ninii mafua ai le susu. Afai e te faʻaopopoina ni nai mataua o le suauʻu i le palu poʻo le faʻamalu gaʻo, ona mafai ai lea ona e faʻaititia le leiloa o folika lauulu ma o ese oe ma le soʻona fetaliaʻi o le lauulu laupepa.

Mafaufau i se tasi faʻatusa faaaoga le suauu ebony. Ina ia faia lenei mea, ave le tatau fua o le laupepa e fufulu lou lauulu ma faʻaopopo ni mataʻu se tolu o le oloa i ai, fufulu le lauulu ma lenei faʻavae. I le taimi o le fufuluina, palu le lauulu mo le 5 minute. Ina ia maua le faʻaiuga manaʻomia, naʻo le fufulu faʻatasi i lenei mea faigaluega 2 taimi mo le 7 aso.

Afai e te filifili pea e faʻaaogaina le suauu lauti, ona e manatua lea o le a le ituaiga o le paʻu o loo ia te oe. O lenei suauʻu e mafai ona faʻamago le dermis, o lea la, pe afai e iai le paʻu mago, e le tatau ona filifilia.

Vala o le faamaʻi

Sebum o se vaega faʻapitoa o gaʻo, gaʻo gaʻo, porotini, e faʻailoaina e le sebaceous glands. O lenei mea faalilolilo e tele sona sao i le soifua maloloina o le epithelium. E faʻatino galuega nei:

  1. Taofia le mago o le epidermis.
  2. E i ai le faamaluluina, moisturising aafiaga e talafeagai e puipuia ai le fofoʻe, gagau o le dermis.
  3. E i ai se antibacterial aafiaga.
  4. Fausia se manifinifi puipuia vaega i luga o le epithelium.

O fanau e tele auga sebaceous e lē faʻagaioia (aua le faʻatupuina faʻailo). Latou gaioiga faʻamalosi tupu i le taimi o le matua.

Masagi seborrhea o le ulu (ata)

Ole gaʻo sesorrhea e lua ituaiga: mafiafia ma le suavai.

O lenei ituaiga o faʻamaʻi e iloga i le mafiafia o le tumutumu o le ulu, ona avea lea ma le lalelei pei o se soifua maloloina. Ua fulufulu le lauulu a le tagata maʻi, malo loa ua malo. O gutu o le sebaceous glands ma le mafiafia o le seborrhea e soona faʻateleina, ma o le epidermis e avea le lanu enaena-lanu enaena.

O tagata gasegase e faʻapupula le gaʻoa, maʻimau lapopoʻa, lea e fausia mai le faʻamaloloina o le kelaceous glands, exfoliated sela paʻu. E mafua mai i le gaʻo o le gaʻo ua faapopoleina alatoto i fafo, pipii i le lauulu.

Afai e te faʻamalosiina le faʻalauteleina o le gutu o le lauulu, o le faʻalilolilo o loʻo iai le mafiafia, mafolafola faifai pea o le a tatalaina mai le faʻataʻamilosaga o le sebaceous gland. I nisi o tulaga, epidermal cysts (atheromas) e mafai ona fausia, i totonu o se mea faapipii pei o vai.

Atheromas mafai ona afaina, amata ona suppurate. Ua siitia le vevela o le tagata maʻi, ua fulafula, maitauina le hyperemia o le epithelium na afaina. Ina ua matala, faʻamamaina o le atheroma, ua totoe se maʻila.

Sili ona avea lenei ituaiga o suamalie seborrhea afaina ai alii talavou. Faailoga o le faamaʻi pasi atu i le 25-28 tausaga. O lenei faʻamaʻi e le mafua ai le paʻu o lauulu ma e le mafai ona mafua ai le laulu.

E uiga i mafuaʻaga o le berminyak seborrhea ma ona togafitiga o le a taʻu atu ia Elena Malysheva i le vitio i lalo:

https://www.youtube.com/watch?v=5lBZWBGUY3EE uiga i mafuaʻaga o le berminyak seborrhea ma ona togafitiga o le a taʻu atu ia Elena Malysheva i le vitio i lalo:

I le tagata maʻi o loʻo iai se vailaʻau mai le faʻamaʻi, o foliga mai o lauulu e le lelei, ua alualu i luga, ma susu. Fusia fulufulu i laina e amata i se taimi pe a uma ona fufuluina (i le aso tutusa). E ufitia i latou i le faaputuga o susu, o loʻo iai le lanu samasama ma faigofie ona vavaeeseina.

O tagata popole e popole e uiga i le matua tiga o le dermis, i nisi tulaga lauulu e ono paʻu matuia. I tulaga sili ona ogaoga, o le laulu e matua manifinifi, o le tagata gasegase e mafai ona afaina atoatoa. I luga o le epitelium o le ulu, lanu paʻepaʻe faʻailoga (sebaceous cysts) o nisi taimi e aliali mai.

Mafuaaga o Oily Seborrhea

Seborrhea e masani ona tupu i tagata talavou e oʻo i le tulaga matua. I lenei vaitau, o latou hormonal talaaga suiga, o loʻo i ai se toe faʻatulagaina o le tino. Ua faʻateleina le faʻapitoa o totoga ole sebaceous. O lenei faamaʻi e taʻua o le physiolog i le talavou. E faʻaiʻuina pe a uma le tulaga talavou.

O le mafuaʻaga sili ona taua o seborrhea o le tulaga le paleni o hormonal, pe, o se suiga i le fua faatatau o hormone pei o le androgens ma estrogens. O le faʻateleina o le aofai o androgens ua faaosofia ai le faateleina o le fausia o sebum.

  • I fafine, o le faʻamaʻi e faʻaalia ia lava o se aʻafiaga o le solia o le aofaʻi o androgens (faʻateleina), progesterone (faaitiitia).
  • I alii, o le faʻamaʻi faailoa ia lava o se taunuuga o le faʻateleina o le numera o androgens, ma le faʻavaveina o latou metabolism. O nei faiga e mafai ona mafua mai i le gafa ona poʻo le i ai o le testicular tumor, lea e manatu o se androgen-gaosia neoplasm.

Seborrhea e mafai ona tupu mai o se taunuuga o ia faʻamaʻi:

Seborrhea e mafai ona atiaʻe ma ia maʻi mafaufau:

  • mafaufau-mafaufau-mafaufau loloto,
  • mai
  • schizophrenia
  • pipisi mai le mafaufau.

Faapea foi le faatupuina o seborrhea mafai ona aveina i luga o se umi taimi o ia ituaiga vailaʻau:

  • anabolika
  • testosterone
  • Vitamini H
  • glucocorticosteroids,
  • progesteron.

O le taʻimua muamua i le atinaʻeina o le faʻamaʻi e tuʻuina atu i meaʻai pei o le fefete (Pityrosporum ovale). Ma le isi, matou te taʻuina ia oe e uiga i auga o suauu seborrhea o le uluulu ma foliga.

  • I le tulaga o le sesorrhea, o le foliga mauaina o se gaʻo, susu foliga. Leaga mai sebum aliali mai luga o le pepa faʻapipiʻi.
  • Ua afaina foʻi le papala, o mata uliuli o loʻo aliali mai i tua, fatafata, mata, faʻailoga o le seborrhea. O le epitelium lea e siomia ai nei neoplasms o loʻo faʻailoaina e le lanu efuefu, palapala-paʻepaʻe.
  • A afaina le uluulu, suauʻu gaʻoa, aliali mai, e maua ai e le laulu se susulu le lelei, ma amata ona sosolo vave. O le paʻu e manogi, e ufiufi i viscous, mafiafia sebum. O pori i luga o le epitelium e faʻateleina.

Faʻaiuga

O faʻataʻitaʻiga ole seborrhea ose masima e aofia i faiga nei:

  1. Talaʻaga o tala.
  2. Sailia o ni tulaga lamatia mo le faaalia o le faamai.
  3. Suʻega toto (biochemical).
  4. Toto mo hormone.
  5. Suesuega o se tulaga o lauulu, dermis.
  6. Ultrasound o le thyroid gland, peritoneal okeni (i nisi tulaga).

Afai e te masalosalo seborrhea, e tatau ona feutagai nei fomaʻi:

O le vitio o loʻo taʻua i lalo e faʻamatala mai le auala e togafitia ai le palapala ole palapala ole ulu ma foliga:

Togafitiga o le faamai e tatau ona amata pe a uma le suesuega e le fomai, filifilia le auala talafeagai o togafitiga. I le taimi muamua, e tatau ona iloa e le fomaʻi le mafuaʻaga o le faʻalavelave.

Ina ia faia lea mea, na te faia se suesuega atoatoa, a o loʻo maua faʻamaʻi. Therapy e faʻamoemoe e faʻamutaina le mafuaʻaga na faʻaosofia le tupu ai o le seborrhea.

Togafitiga auala

Ole auala ole taua ole faamaʻi e aʻafia ai metotia nei:

  • Vitamini togafitiga (B, A, E, D).
  • Toefuataina le puipuiga (togafitiga o faʻamaʻi uma na faʻavaivaia ai le tino).
  • Physiotherapy (massage, cryotherapy, mesotherapy, UV afaina, vailaʻau vailaʻau, ozone togafitiga, DʻArsonval.
  • Le faʻaaogaina o le antimycotic sooupu.
  • Hormone togafitiga.

O le paʻu paʻu lea e mafai ona togafitia e ala ia auala:

  • boric acid
  • sulfuric efuefu + ichthyol,
  • vaifofo o soda.

  • Mo togafitiga o le ulu ma le suauu o seborrhea, 60% sodium thiosulfate ua fautuaina. E aoga tele foʻi le vaifofo vai o le naphthalan oil, sulsen paste, 2% salicylic acid solution.
  • E taua foi le faʻaogaina auala mo le fufuluina o lauulu. o lo oi ai laʻau o loʻo sosolo (tea tree oil, birch tar) e manaʻomia e tau ai le faʻamafu.
  • Ole faʻapitoa ile togafitiga ole seborrhea e le faʻapitoa togafitiga, e manaʻomia e faʻamalosia ai ole puipuiga.
  • Ina ia faʻalauteleina le aʻafia o togafitiga, e manaʻomia le suia o lau meaʻai, faʻaitiitia le taumafaina o meaʻai carbohydrates, gaʻo gaʻo, faʻateleina le taumafaina o meaʻai meaʻai mauoa mauoa i fiber.

O le a matou talanoa e uiga i tapenapenaga ma auala mo le togafitia o le berminorr seborrhea o le ulu ma foliga i lalo.

Vailaau

I le togafitiga o le berminyak seborrhea, o vailaau nei e faʻaaogaina:

  • "Ketoconazole."
  • "Sulsena."
  • "Lithium succinate."
  • "Selenium disulfide."
  • "Diprosalik."

Oe tatau foi ona faʻaaoga shampoos mai o berminyak seborrhea:

  • "Nizoral" (o le vailaʻau o le ketoconazole).
  • "Perhotal" (o le vailaʻau o le ketoconazole).
  • "Mycozoral" (o le vailaʻau o le ketoconazole).
  • Zincon (mea aoga - zinc pyrithione).
  • "Friderm Zinc" (mea aoga - zinc pyrithione).
  • "Sebiprox" (mea aoga - cyclopirox).
  • "Sulsen" ((mea aoga - selenium sulfide).
  • "Sebuton" (mea aoga - tar faafomai).
  • "Friderm tar" (mea aoga - tar faafomai).

Mo le togafitia ole maʻila ole seborrhea o le uluulu ma foliga ma faʻafofoaga tagata, faitau i lalo.

Manaia

O le mafiafia o le laumei o le seborrhea e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia.

  • Afai e le amataina le togafitiga o le faʻamaʻi i le taimi, furunculosis, eseese fugalaʻau e mafua ai pathogens mafai ona tupu.
  • Afai e le amataina le fofo pe afai o le suavai seborrhea e tupu i luga o le ulu, o le tagata maʻi mafai ona tupu i vaega eseese o le epithelium, fugalaʻau e faʻavaivaia ai le papala o le ua, papala, faaleagaina i folau lauulu. O nei faʻamaʻi i nisi taimi e oʻo atu ai i le paʻu atoa.
  • E faʻapena foi ona tupu le faʻaputupulaʻia o alatoto i vaega o alatoto. Lea e faamaonia ai le tupu mai o le maʻi (fuafua). E amata loa le faʻamama leaga i totonu ole totoga.

Faatasi ai ma le taimi amata amata togafitiga, o le berminyak seborrhea e mafai ona faʻamaloloina i se taimi puʻupuʻu ma faʻaititia i tau tautupe. Afai e amataina le faʻamaʻi, na faʻaosofia ai le tutupu mai o faʻafitauli, o togafitiga e tuai ona umi se taimi. Ole a aoga ia e faʻamaloloina ai faʻamamaʻi faʻatasi.

Ole a taʻu atu e le fomaʻi ia oe e uiga i auala mo le togafitia o le palapala ole palapala ile ata o loo i lalo:

Mafuaʻaga ma faʻailoga

O le gaʻo seborrhea e masani ona tupu i sui o se malosi o le afa o tagata. I le talavou, faʻasolosolo mai faʻafomaʻi dermorritis seborrheic, mafua mai i le talavou.

I le avea ai o se tulafono, o auga o le faamai alu ese i latou lava pe a toe foi mai le hormonal tulaga masani. Tamaitai ma tau le tau maua foi i berminyak seborrhea.

Isi mafuaaga o seborrhea:

  • Le atoatoa faiga endocrine,
  • Faifai ona faʻatiga, faʻanoanoa, neura,
  • Faʻaʻi gasegase o le faʻaogaina o meaʻai,
  • Fualaʻau tali atu
  • Faʻafitauli i le puipuiga o le tino,
  • Sese le filifilia o mea teuteu mo lauulu tausiga,
  • Le amanaiaina le tagata lava ia,
  • Le iai i luga o le epidermis o le fefete Pityrosporum ovale,
  • Tulaga masani
  • Aina tele o gaʻo ma masima meaʻai, anapogi meaai

Faailoga o suauu seborrhea e faigata ona le amanaiaina.

Faailoga o le faʻamaʻi:

  • Faʻateleina pori i luga o le paʻu o le mata e ala ai, pe a oomiina, mafiafia faʻamaloloina tatala,
  • E ufitia le uluulu i le palapala susu. O le fua i lauulu e tutusa o le oatmeal, lea e pa'ū i lalo i ni vaega laiti,
  • I le tuaoi o lauulu tuputupu ae i tagata mamaʻi ma ose seorrorrale, lesi o lanu piniki ma flaky paʻu e matauina.

Togafitiga mo suauu seborrhea

Mo le togafitia o le oona ole seborrhea, faʻaaoga fofo togafitiga, lea e aofia ai le faʻaaogaina o faʻapipiʻi faʻapitoa, vailaʻau ma se suiga atoa i meaʻai. Ole mafuaʻaga autu ole togafitiina ole seborrhea o le faʻamamao lea o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi ma faʻailoga o loʻo i ai.

  • Malosiaga faamalosia
  • Togafitiga o faʻamaʻi tauivi o le totonugalemu totoga, faʻafefeteina ala,
  • Physiotherapeutic metotia: massage, ultraviolet iradiation, herbal vailaau,
  • Ava fualaau faasaina.

Vailaau mo seborrhea

Faʻafefea ona togafitia le papala o le palapala ile vailaʻau? O a vailaau e filifili ai? O fesili nei e fesiligia ai le tele o tagata o loʻo feagai ma lenei maʻi le manaia.

Muamua lava, e manaʻomia le aveeseina o le mafuaʻaga autu o le seborrhea, ma le tele o filifiliga o vailaʻau o le a fesoasoani e aveese ia faʻailoga.

Ituaiga o vailaʻau mo berminyak seborrhea:

  • Vailaau puipuia Afai e maua le kulimi pei o mea faafefete i luga o le paʻu, o loʻo tuʻuina atu ni vailaʻau mo le tagata gasegase: Ketoconazole, Fluconazole, Cyclopirox.
  • Antiseptic sui e faʻaaogaina i le tulaga o papala i seborrheaids: hydrogen peroxide, boric ava.
  • O Zinc, salicylic ma ichthyol o suauu e iai aneti-inflamasi ma exfoliating aafiaga,
  • E faʻaaoga vailaʻau faʻafefe a le vailaʻau i le taimi e aʻafia ai se faʻamaʻi pipisi,
  • O vailaʻau hormonal o loʻo faatonuina mo tagata mama o se faʻamasinoga mulimuli pe a fai ua le aoga vailaʻau masani. Hydrocartisone, Fluconar o le a fesoasoani e vave aveese faʻailoga o le papala o le palapala, ae ona o le tele o lisi o contraindications, latou te le apalai mo se taimi umi,
  • Fomai vailaau o se tuʻufaʻatasia o le togafitiga togafitiga. A filifilia se mea teuteu teuteu mo lauulu lauulu, e tatau ona e mafaufau lelei i lona faʻavaeina: e manaʻomia pe a ketoconazole, zinc po tar o mea autu malosi. I luga o fale talavai o loʻo i ai se lautele filifiliga o talavai Shampoos: Nizoral, Sulsena, Mycozoral ma isi. E faigofie le auala e faʻaaoga ai foliga teuteu - e lava le fufuluina o latou laulu faʻalua ile vaiaso mo le 2-3 masina.
  • A lisi atoa o suauu mai seborrhea

Fofo togafiti

Ole vailaau masani e faʻamalieina ai le togafitiga autu, ae e le suia ai. O se iʻuga lelei o loʻo tuʻuina atu e ufiufi faʻapipiʻi ma decoctions o laʻau.

  • O le fofo mo burdock. Ina ia fufuluina le lauulu pe a uma ona fufuluina ma fafagaina le ulu, ua faʻaaogaina se manua o burdock. Ina ia saunia se fofo togafiti, e tatau ona e oloina le aʻa o le laʻau, faʻatumu i le vai, ma faʻamama ma kuka mo 10 minute. O le faʻafefiloiga o fuainumera ua faʻamama ma sauni mo le faʻaaogaina.
  • Fulufulu mata e faia i le meli ma calendula. Muamua, saunia se decoction o calendula - mago matutu o loʻo sasaa i le vai faʻapuna ma tui atu mo le tusa o le afa itula. Ona faʻaopoopo lea o sina miti i le fofo seia maua se suavai tumau. E faʻaaoga le masikulu i lauulu susu mo le 30 minute. E fautuaina e fusi le ulu ma pipiʻi ata ma afifi se solo.
  • Castor suauu ma aloe sua. I ni vaega tutusa, e manaʻomia e ave le aloe suauu ma le suauʻu castor, palu lelei ma faʻaopopo le tutusa aofaiga o le meli. O le faʻafomaʻi faʻafomaʻi o loʻo fufui i luga o le ulu, o se faʻamafanafana pulou e tuʻu i luga. A maeʻa 20 minute, e mafai ona fufulu ese le mata pulepule.
  • Tar sabun manatu o se auala ua leva faamaonia e feagai ai ma berminyak seborrhea. E faʻamama lelei le paʻu, na te 'aveʻese le paʻu mai le susu i le papala. I le aʻafiaga tele o le faʻamaʻi, mafai ona faʻaaogaina le sabun tar i aso uma, ona tatau lea ona faʻaititia le talosaga i le faʻalua taimi i le vaiaso.
  • Burdock suauu e fafagaina lelei le ulu ma le laulu. Ole suauu o loʻo faʻamamaina ile lauulu e tusa ma le lua itula, ona fufulu lea ile vai mafanafana.

O meaʻai mo seborrhea

A o muamua foliga o le papala o le suauu, e tatau ona faʻalogo le tagata maʻi i lana meaʻai.

O oloa le manaʻomia ma seborrhea:

  • Oona gaʻoa, maʻa faʻafilemu ma ulaula,
  • Meaai vave
  • Ava malosi ma vai inu,
  • Paʻepaʻe paepae, suamalie falaoa,
  • Sukalati, lau pele.

E fautuaina foi mo tagata mamaʻi o le lapopoʻa ia aina sili atu o fualaʻau, fualaʻau fou, meaʻai a le sami, meaʻai mago.

Faatatau mataupu

- Fepuari 20, 2012, 19:22

Ua 3 tausaga o oʻu tigaina ile seborrhea o le gaʻo. Na faʻapena ona amata ma sa amata foʻi ona paʻu lauulu Na vave lava ona ou alu i le AMD lab, na latou suʻesuʻeina aʻu iina, latou te manaʻo e milo aʻu i tinamatua, ae fai mai le "trichologist" afai ou te faia togafitiga latou te leiloa uma loʻu lauulu pe a uma le 3 tausaga, ae o aʻu e leʻi pau mo! Fautuaga: AUA LE I AI MA LE FUA TUPE. Pe faitau faʻamatalaga ma le initaneti. Ae uma ane, le faafitauli o totonu. Sa amata ona ou suʻesuʻeina atoa: Na ou pasi le feusuaiga ma le hormone tiroid mea uma e masani ai, o le ginekology na masani ai, na ou faia le gastritis, o le ultrasound o le manava na maua ai le galu o le pili ma sa faʻateleina le ate e pei lava o Sergey 51. O le mea lea atonu o le a ou amata amataina le togafiti o le ate ma le koleni. Masalo, o le mea moni, aulelei manifinifi + toe lua maitaga i le laina, ae o le taimi atoa lea na ou tau ai mo i latou. Ampoules ma RINFOLTIL laupepa lelei. Na ia aveeseina le papala mai lona ulu i le masina, ma na toetoe a le mageso, na o le taimi lava tatou te aai ai suamalie, masima, manogi poʻo gaʻo (ae atonu o lenei mea e oʻo mai ai le talo). Ae o le gaʻo suauu o le mea moni e le aveesea atoa ai lenei totonu. Ui i lea, na ou aʻoaʻo e uiga ia Rinfoltil ma le tele o isi aoga aoga matagofie mai le Agidelia Blog. Soifua maloloina ma manuia i le togafitiga! P.S. Ou te faamoemoe ou te fesoasoani i se tasi.

Ae ui i lea, i amd, na togafitia loʻu tina. Sa foaʻiina atu ia te ia le papala mamago. Na fulu le fulufulu i le fala, e taufaʻafefe. Na ia aveina vitamini, microelements ma mulimuli i se taumafataga. Ae ina ia tafiesea ia momoli na alu i le potu suesue. Sa ou faʻaaoga foi a latou suluisi. Faʻafetai i le Atua, o le iʻuga.

- Fepuari 24, 2012 10:45

Sa ou i ai foi lenei faʻafitauli mo le 5 tausaga ua leva na ou mafaufau e faʻamau aʻu, pe faʻapefea ona tigaina aʻu i timu (. Sa ou taumafai uma o loʻo fai le ie le aoga. Na faʻamaʻimauina loʻu foliga atoa i le kalone. Sa ou fofo 4 tausaga talu ai. O lea le mea e fai mai e fesoasoani 100%. Na ou maua gastritis ma pili galugalu totonu o le mafuaʻaga lea. Na amata ona ou mulimulitaʻi i se taumafataga e inu ai vailaʻau e faʻamafanafana ai le ate ma le mea e faʻaaoga ai. Na ou le toe 'aina mea uma suamalie. Kofe, sukalati, i se tulaga lautele, e faʻaititia uma mea leaga na ou taofia ai le ulaula ou inu. e aoga tele le lolomitusi .. Na ou 'ai foi i fua Sa ou inu vitamini. Ina ua mavae le 2 vaiaso, ua alu le mageso i luga o loʻu ulu. Ua maeʻa le masina, ua alu le pili ile 3 masina, sa ou ola ai i se olaga maloloina. O lenei ua foia le faafitauli. Ua 4 tausaga, e le o le mea na tupu ai loʻu ulu, leai ni mea tupuʻe. Na ou inu ma tagata uma i aso malolo. Ae ou te mafanafana i le 2-3 taimi i le vaiaso sa ou tamoe i le 1 taimi pres na ou download 2-3 taimi. Ua ou fiafia i le olaga. Ou te manaʻo i tagata uma ia toe malosi. Ma aua le faʻatauina nei laupepa e le fesoasoani ai i le faʻafitauli i totonu ia te oe.

Sergey foi ei ai loʻu gastritis ma se faʻafitauli ma le talo. bilirubin o 2 taimi e maualuga atu nai lo masani. na pa'ū lau lauulu ona o le seborrhea? mafai ona e faitau atili e uiga i le faʻamafanafana o le ate?

- Fepuari 26, 2012, 20:40

E i ai le manatu e faʻaaogaina le lauulu i le tasi laupepa ma e le toe aoga e pei lava i le amataga o lona faʻaaogaina. Ma i lalo o lenei talaaga, na ou atiaʻeina le masani ai i taimi uma suia shampoos - Ou te faʻatauina le laupepa lava ia lua pe tolu taimi, ona ou toe faʻatauina lea o le isi. O nei faʻataʻitaʻiga ma le fesuisuiai suia o laupepa, e leʻi taitai atu i se mea lelei, naʻo le foliga mai o le matemate, lea e leʻi mouʻese tusa lava pe a uma ona iloa le laʻau lapoʻa. Na ou liliu atu i le AMD mo se fesoasoani - na laʻua faia se faʻataʻitaʻiga o le ozone ma ofoina atu e faʻataʻitaʻi o latou laupepa mamanuina, masks ma balms. Mo se faʻamalologa atoa, e lua vasega o taualumaga sa manaʻomia. Ole taimi nei ole a ou faʻaaogaina a latou moli ma pulu. Mo se taimi umi sa ou galo e uiga i le fefete))))

- Mati 1, 2012, 09:19

Taumafai faʻapipiʻi NODE DS + mai Bioderm. Fomai e le iloa faitau i tusi, pe o tagata uma e mananaʻo e totogi tagata. Taumafai i le sifi tusi na ou tusia ma aua le alu i se isi.

- Mati 3, 2012, 18:34

Oi ioe, e faigofie ona tusi))) Taumafai. A aunoa ma suʻega ma isi mea talafeagai) A e taumafai i mea uma ua fautuaina, e leai se lauulu i luga o lou ulu. O lea na ou faʻalogologo, faʻalogologo, ae na faia laʻu lava ala. Seborrhea - e le ose mea malie ia te oe, IMHO. faʻapitoa. Togafitiga manaʻoga e feagai ma se faʻafitauli faapena. Na ou alu i le AMD, ou te manaʻo e faigaluega mo 2 masina. Ua manino le mea ua tupu :)

- Mati 4, 2012, 11:59 am

Oi ioe, e faigofie ona tusi))) Taumafai. A aunoa ma suʻega ma isi mea talafeagai) A e taumafai i mea uma ua fautuaina, e leai se lauulu i luga o lou ulu. O lea na ou faʻalogologo, faʻalogologo, ae na faia laʻu lava ala. Seborrhea - e le ose mea malie ia te oe, IMHO. faʻapitoa. Togafitiga manaʻoga e feagai ma se faʻafitauli faapena. Na ou alu i le AMD, ou te manaʻo e faigaluega mo 2 masina. Ua manino le mea ua tupu :)

O le a le AMD ma o fea foi? o le a lau mea na fai iina? fai mai faʻamolemole

- Mati 4, 2012 13:23

Talofa Leai se vailaʻau o le a fesoasoani! O le faʻamaʻi o le a toe foʻi mai! Ole togafitiga na o le susulu o le la! Na oʻu faʻaali na o aʻu lava! O le mauaina o se isu i Max 2009 i Zhukovsky. I lena taimi sa i ai o se Matautia mataʻutia! na na o le fesoasoani ia te aʻu! E uma ane!

- Mati 5, 2012, 23:44

O le a le AMD ma o fea foi? o le a lau mea na fai iina? fai mai faʻamolemole

AMD Laboratory togafiti lauulu ma le ulu. I se tulaga lautele, na ou mauaina laser togafitiga ma se selu faʻapitoa. Ma mesotherapy mo le toe faaleleia. Ia, o le mea moni na latou faia se massage, faʻapitoa. o lona uiga ua faʻataʻapeʻape i le maʻi papala.

- Mati 6, 2012 00:19

AMD Laboratory togafiti lauulu ma le ulu. I se tulaga lautele, na ou mauaina laser togafitiga ma se selu faʻapitoa. Ma mesotherapy mo le toe faaleleia. Ia, o le mea moni na latou faia se massage, faʻapitoa. o lona uiga ua faʻataʻapeʻape i le maʻi papala.

Na i ai lau paʻu, suauʻu ma le papala o le ulu?

- Mati 6, 2012 00:20

Talofa Leai se vailaʻau o le a fesoasoani! O le faʻamaʻi o le a toe foʻi mai! Ole togafitiga na o le susulu o le la! Na oʻu faʻaali na o aʻu lava! O le mauaina o se isu i Max 2009 i Zhukovsky. I lena taimi sa i ai o se Matautia mataʻutia! na na o le fesoasoani ia te aʻu! E uma ane!

E le o le ulu ea faʻamaligiina ma atili gaʻo nai lo le la?

- Mati 6, 2012, 23:54

AMD Laboratory togafiti lauulu ma le ulu. I se tulaga lautele, na ou mauaina laser togafitiga ma se selu faʻapitoa. Ma mesotherapy mo le toe faaleleia. Ia, o le mea moni na latou faia se massage, faʻapitoa. o lona uiga ua faʻataʻapeʻape i le maʻi papala.

O laʻu uo teine ​​na togafitia ile amd. O lea, e pei ona i ai i le falemaʻi, na ia faia uma suega, diagnostics, fomai talanoa, faatonuina togafitiga. Ona alu ai lea i taualumaga, vaimama le kulimi i le fale, ma faʻaaoga ni ie afu faapitoa.

- Mati 12, 2012 09:12

Na i ai lau paʻu, suauʻu ma le papala o le ulu?

Ioe, o na mea mataga. Na fai mai le ofisa suʻesuʻe na ou liliu i le taimi. A leai, ona e sili atu lea ona faigata le faʻafitiina o le le aoga.

Aafiaga ono o seborrhea

O le mamulu o le mamala o le faamaʻi e mafua ai suiga o le morfological i le stratum corneum, faʻaleagaina ai le trophic tisu ma meaʻai o pulu. O lauulu e malepelepe ma le palapala, i se foliga le amanaia amata ona paʻu'ū.

O le vevela ma le maʻimauina, leaga i le faʻamaoni o le laualuga o le vaega e faʻatupu ai se lagona mu. I se faʻaopopoga, o mea aulelei e aliali mai i luga o foliga, mafua ai le le mautonu ma le mafaufau.

5 auala autu o togafitiga

Afai e te masalosalo i le tutupu ai o lenei tulaga, e tatau ona e talanoa i se fomaʻi. Leai se mea e te togafitia ai oe lava.

Afai e faʻamaonia le faʻamaoniga, e ono taʻu mai e le fomaʻi lenei togafitiga:

  1. Le faʻaaogaina o le antifungal sui. Tele lava, fomai faatonuina topical sauniuniga. Nei eseese suauʻu poʻo suluisi (pe afai e tupu mai i le papala i le uluulu).
  2. Keratolic fualaau. Latou te fesoasoani e faʻatamaʻia le sela ua oti, faʻavaveina faʻafouina o gaioiga. O loʻo iai ma le salicylic acid.
  3. Taliaina o hormonal fualaau faasaina, immunomodulators. O nei vaegatupe o le a fesoasoani e faʻaalu ai faʻamaʻi. Muamua lava, e tatau ona faia se suʻega ma se fomaʻi faʻapitoa.
  4. Le taliaina o vitamini complexes. E lelei le aʻafiaga o le soifua maloloina o le tino atoa, faʻaleleia tulaga o metabolic.
  5. Auala gaosi. E i ai ni metotia o loʻo faia i totonu o faleoloa poo falemaʻi e fesoasoani e tau le seborrhea.

I se faʻaopopoga, e mafai ona e faʻaaogaina lava mea masani mo vailaʻau masani. Ae ole mea muamua e tatau ona e talanoa i se fomaʻi.

Vailaau

Togafitiga o le mamago seborrhea o le maʻai amata e amata i le faʻaaogaina o fulufulefu ma antiseptic ma antiparasitic formula (pei o le sulfuric angelica poʻo le 10% sulfur).

Na mafai ona latou manumalo i soo se ituaiga. Selenium sulfite ma zinc pyrithione ma le antimitotic aafiaga e sau foi e laveaʻiina.

  1. Ina ia taofia le gaioiga a meaola lamatia, Pityrosporum ovale ua faatonuina fomai togafitiga. Clotrimazole e faʻaaogaina i nofoaga na afaina faalua i le aso.
  2. Ketoconazole e taofia ai le toe faia o Malassezia fungi ma puipuia le ogaoga o le folaina o fua ma le foliga mai o pathogenic microflora.
  3. O le suauu o le hydrocortisone e faʻaitiitia vave ai le vevela ma le fula o 'ie, faʻamalolo le maosiosia, ae e le faʻaaogaina i se ogaoga afaina. E faapena foi Elokom.
  4. Ina ia aveese le mumu, o le antibacterial Baneocin ua fautuaina. O loʻo iai ni vailaʻau ma ua matua faʻasaina lava i maʻitaga ma maʻitaga.
  5. Mo i latou, o faʻatau vailaʻau saunia Mikoket. O le fuainumera e faʻaleagaina sela o le fungi, aveese le maʻimauina ma le ita, faʻamaloloina manua. O se kulimi ma tocopherol e aoga mo puipuiga.

I se maʻi taimi, ua faʻaalia keratolics e faʻafaigofie le aveeseina o sala mai le ulu ma le foliga. Latou te faʻamutaina le "kelu" o loʻo taofia ai sela epithelial. Peitai, pe a paʻi mai i le isu o le isu ma le faʻapipiʻi o le mata, o mata e mafua ai le tele o le ita.

Mo le togafitia ole mamago seborrhea o le ulu ile fale, faʻatasi ai ma antimycotics, pia fefete ma vitamini ma le maualuga pasene o A, E, B ua faatonuina.

O lona uiga mo le faʻateleina o sekum sekia

Faatasi ai ma le ova o sebum, o le tele o faʻamalologa e aveʻesea ma le salicylic ava. O loʻo faʻamamaina loloto le gutu o pori ma aveʻesea ma le filemu ia toega o keratinized fua.

  1. O aso uma o loʻo faʻalumaina ai le ta tar e maua pe a uma ona tuʻuina mai fafie e faʻamalosia le pulu ma faʻalelei le paleni pH o le paʻu.
  2. Eurosol ma le 70% ava o loʻo i ai ma chinosol aveeseina sebaceous teu, faʻamama le paʻu.
  3. E aoga e togafitia le mata ma le ulu ma le chamomile ma le vai quinine.

A tuuina atu o loʻo i ai ni lanu moli masani, o fofo e filifilia e fuafua i le lanu o le lauulu. Nettle ma burdock ma faʻamutaina salicylic acid e manatu lautele.

Faʻataʻitaʻiga o loʻo togafitia i le sodium thiosulfate, ma i le maeʻa ai o le faʻaliliuina o suavai, o le vaifofo o le vailaʻau o le hydrochloric acid e faʻataʻamilo iai i se vasega E fautuaina le faʻaaogaina o le ava malosi i le suauʻu o le naphthalene suauu, vaifofo ma tar, capsicum mo le masina i isi aso uma.

Ina ia aua neʻi faʻamamaina le paʻu ma aua neʻi faʻapopoleina le faiga, o vailaʻau fofo e faʻaogaina saʻo i tulaga faʻapitoa.

Togafitiga teuteu teuteu

I le togafitiga o le mamago seborrhea i luga o le ulu, shampoos ma anti-inflammatory ma antimycotic formula ma salicylic acid help.

Lauiloa: Friederm-plus, Tar, Dixidox Deluxe, Friderm-tar. E lua taimi i le vaiaso e faʻaoga ai.

Mo le gaʻo ituaiga o le faʻamaʻi, Keto-faʻaopoopo, Sebiprox, Nizoral, Zicon, Zinovit e talafeagai.

I le togafitiga o le mamago seborrhea i luga o foliga, tonics, kulimi, oxidising emulsions o ituaiga Garnier, Losterin, Propeller ua filifilia.

O le faʻamaʻi e le mafai ona faʻamaloloina i ni nai aso, o lea e sili ai le muai faʻataʻitaʻiina oe lava mo se masina faʻataʻitaʻiga o togafitiga ma mulimulitaʻi i le faʻatulagaina taimi faatulagaina.

Faʻafefea ona aveeseina matutu mativa i le folk metotia?

Faʻatasi ai ma le seva ma se faʻamaonia o le mamago o le seborrhea, o fofo suauu mai le sami buckthorn, marshmallow, burdock, violets, ma flax e lelei. O laʻau mago o le pasili e faʻatasia ma le suauu 1: 5, tausia mo le afa itula i totonu o le vai taele ma faʻaaoga i isi aso uma mo le masina.

Afio mai foʻi ma Vaioleti, poplar tuns. O loʻo oloʻo latou ulu ile ulu, o loʻo faʻapipiʻi ile foliga ma le ulu ile mo ni nai itula.

Faʻamalosia ia aʻa ma faʻaosofia se susulu masani i faʻamanuiaga uʻamea fafagaina o le henna. E tuʻufaʻatasia ma le vai mafanafana ma se kulimi pepe i se fua faatatau o le 1: 2: 6. O le vasega e aofia ai 10 taualumaga.

Compresses faia o chamomile, burdock, calendula, soloaʻiga (1 lita o mutia i le ipu vai vai) o se sili sili ona lelei tausiga oloa.

I se faʻaopopoga, ua fautuaina e uaʻi totoʻa i faʻamanatuga a tagata:

  1. O le sili antiseptic ma le sili atu o sebum o le lauti suauu laau ma se aafiaga mu.
  2. Fufulu ma vai ma faʻamamaina masima dehydrates ma faʻamago le epidermis.
  3. Apple cider vinegar ma le ava toto o walnut vasega toe fuataina paleni pH.
  4. Lelei fautuaina le kulimi o porotini, 100 g o le cologne ma le 1 sipuni o glycerin. Faatasi ai ma lenei fofo, fufulu le paʻu i le po.

# 5 taualumaga faʻapitoa

O auala lelei e mafai ona fesoasoani i le taua faasaga i le seborrhea. O nisi nei o:

  1. Cryomassage. E faʻapitoa se mea faʻapitoa e faʻaaoga mo lenei mea, o le vai nitrogen e tuua ai. E mafai foʻi ona faʻaʻupu ai le masalo o le nitrogen-air. E faʻagaioia e le fomaʻi vaega na aʻafia. Ina ia ausia ni lelei agavaʻa, e tatau ona e faia se ala e aofia ai 10 vasega.
  2. Mesotherapy O se aoga aoga lea o le tui. E aofia ai le folasaga i lalo o le paʻu ma se nila manifinifi, se vailaʻau e talafeagai i se tulaga faapitoa. O se taunuuga, toto solo, fafagaina lelei, sebaceous glands amata ona galue masani, lauulu tuputupu ae.
  3. Darsonvalization. Ole auala lea e faʻaali ai ai vaitafe. Ole taualumaga e iai lona itu aoga ile faʻamama toto, fesoasoani e tau le seborrhea.
  4. Le togafitiga lelei. Le laser na faʻaaoga talu ai nei i le taua e feteʻenaʻi ai faʻafitauli, e aofia ai le maʻi lea.
  5. Togafitiga o le Ozone Ole igoa lea ole togafiti e fai ai le osone ile paʻu. O se taunuuga, o lona tulaga faʻaleleia, o le faʻagaioia o le sebaceous glands faʻalauteleina.