Alofaia

Seborrheic alopecia

Seborrheic alopecia o se faamaʻi e amata ona manifinifi tele le laulu. E tupu i alii ma tamaitai i soo se matua tausaga.

O lenei faʻamaʻi tuputupu aʻe ona o le mea moni o le seaceous glands o se tagata e amata ona sili atu ona leaga i la latou galuega. O lona uiga, o latou hypertrophy tupu.

Tele taimi e matauina i tagata e i ai faʻaletonu i le endocrine ma autonomic faʻamalosi tino. O le isi mea muamua e manaʻomia o le fai o se gafa agai i le seborrheic alopecia.

Pei lava o se maʻi, e 'aʻai lenei faʻamaʻi fuainumera o foliga foliga vaaiaFaavae i luga o lea e mafai ona e faia se saʻo iloiloga. Faailoga taua atinae o seborrheic ituaiga o pulu:

  1. Galugofie le paʻu. E mafai ona sosolo i le vaega atoa o le ulu.
  2. E i ai le faʻaputuga o le stratum corneum o le epidermis.
  3. Lauulu ma le ulu e maua susulu gaʻoe tumau mo se taimi umi.
  4. Ua paʻu le paʻu malosi peeling. O le mea na tupu, latou exfoliation tupu. O fua e fai aʻe, e iloga i le lanu efuefu-samasama. Latou te mauaina i luga o tauau.
  5. E maua e le papala se uiga manogi leaga, e mafua ai le faateleina o lagona o le le fiafia.
  6. Ogaoga fefete.
  7. Faasolosolo leiloa o lauulu.

Seborrheic ituaiga o pulu mafuaʻaga e faʻavaivaia ai le paʻu. Latou te agaalofa tele ma maaleale i soo se aafiaga. I se faʻaopopoga, eczema poʻo le mageso i foliga o tamai nodules e mafai ona aliali mai ile ulu. Afai e te le faia ni faʻafitauli, i le aluga o taimi, o le a latou tutupu i faʻamaʻi.

E i ai laiti eseesega i le faʻailoga o seborrheic alopecia male i le fafine. I tane, o le leiloa o le lauulu amata i le pito i luma ma parietal vaega o le ulu, ma i fafine, o le pa'ū tupu tupu lemu ma tutusa i luga uma o le ulu.

E oʻo mai i le taimi nei, o loʻo iai ni mafuaʻaga manino ma e tele na mafua ai, ma e tusa ai ma le poto masani, faʻaosofia le tutupu mai o lenei ituaiga o faʻamaʻi. Faatasi ai ma:

  • Hormones. E tele a latou vaega taua i le faʻatinoina lelei o le tino. Faatasi ai ma le afaina hormonal, e ono amata e se tagata ona leiloa lona lauulu. E masani lava ona matauina lenei mea i talavou poʻo tina maʻitaga. O le taimi lava e toe foʻi mai i le tulaga masani o le hormonal, ona faʻaleagaina lea o le seborrhea.
  • E saʻo le aofai o estrogen ma androgen i le tino.
  • Faʻamaʻi e pei ole faʻamaʻi Parkinson, encephalitis le mafaufau.
  • Mafaufauga le lelei. Ole masani ai, o tagata e maua i le maʻi pei ole schizophrenia, epilepsy, psychosis e mafai ona maua i le seborrheic alopecia.
  • Fualaʻau Fualaʻau. O nisi vailaʻau e mafai ona i ai ni aʻafiaga e pei o lauulu leiloa.

O mafuaʻaga uma ia e ono oʻo atu ai i le pulu o le ulu. Ae o le tele o taimi o se tagata e tele mea e manaʻomia mo le atinaʻeina o seborrheic ituaiga o botdness. O le mea lea, i sina masalosalo, e tatau ona e vave talanoa i se fomaʻi e amata togafitiga o le faamai i se taimi vave.

E sili le faʻalatalata i lenei faʻafitauli i se aotelega o auala: amio togafitiga toe faʻafoʻituʻufaʻatasia ma aafiaga o le lotoifale i vaega o le leiloa lauulu. E mafai ona gaʻo aima, ni moona faʻapipiʻi poʻo isi vailaʻau feteʻenaʻi e ova ai lau fomaʻi. E le gata i lea, ae o le a ia faʻatonuina se lavelave o vailaʻau mo tuʻufofoga tuʻufaʻatasia, o le a faʻaleleia ai le tino.

E le gata i lea, o tagata taʻitoʻatasi e mafai ona tofia vailaau e faʻavasegaina ai le galuega o totoga o le faʻamaʻi, vailaʻau faʻafuaseʻi pe faʻafuaseʻi, faʻatasi ai ma vailaʻau teteʻe.

Faatasi ai ma le sao saʻo, o le fomaʻi mo tagata taʻitoʻatasi tagata gasegase faatonuina se togafitiga togafitiga o le a maua ai le sili ona alofagia ma aoga lelei.

Faatasi ai ma taimi talafeagai faʻafomaʻi fomaʻi, o auala faʻasao ia o le a lava e taofia ai le lauulu o le tino ma faʻaleleia lo latou tuputupu ae i le lumanaʻi. I tulaga e le fesoasoani lenei, ona i ai lea o se togafitiga togafitiga auala e pei o lauulu transplantation.

A o talavou

Aua le faʻatalale i le faʻatupuina o lenei faʻamaʻi i tamaiti. Talu mai le le amanaiaina pe le talafeagai togafitiga mafai ona taitai atu ai i le lauulu e leiloa uma. Togafitiga tatau ona faia malamalama lelei ma vave, e faʻavae e le gata i luga o togafitiga fafo, ae o luga foʻi o le faʻamutaina o mafuaʻaga na mafua ai lenei faiga. E sili atu aua e te togafitia oe lava, ma vave liliu i se tagata tomai faʻapitoa.

Muamua lava, o le fomaʻi faʻatonuina faʻamalosia faʻamalosia lautele, lea e aofia ai i le faia imunomodulators, faʻapea foi ma vitamini (A, C, E, B1, B6, B12). Ua fautuaina foʻi le inuina o le phytin ma le pantothenic acid i se tulaga malosi tusa ma le matua. O vailaʻau e aofia ai hormones ua faatonuina na o mea e tutupu ile malosi o le alopecia i talavou.

E fautuaina e faʻaaoga ese emulsions, tinctures po shampoos e fesoasoani taofia le faʻagasologa o le leiloa lauulu.

Afai o le tamaititi e iai lagona malosi e uiga i le leiloa o lauulu, ona tatau lea ona ave o ia i se tamaitiiti psychologist. A leai, e mafai ona afaina ai le psyche, ma faʻaititia ai iʻuga e te manaʻomia le fesoasoani a se fomaʻi faʻapitoa. O le a fesoasoani e aveese faʻalavelave ma faʻaopopo le self-esteem.

Togafitiga o lenei matuia faʻamaʻi mo fafine e tatau ona aofia ai ma se seti o faiga. O faʻalauiloaina i fafo e tatau ona o faatasi ma le faʻaaogaina o mea teuteu eseese, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o meaʻai lelei.

Fesoasoani tele fafine i le togafitia o seborrheic alopecia o tupe e pei o:

  • Eseese laupepa, ufimata ma pulufana, lea e aofia ai tar.
  • Salicylic acid.
  • Anifungal sui.
  • Vailaau ma le zinc i le tuufaatasiga.

E manaʻomia ona e faʻalogo i lau meaʻai. E tatau ona saʻo ma paleni lelei pei ona mafai: aveese meaʻai gaʻoa, masima, falai, faʻapena foʻi ma meaʻai tuʻufua ma semi-uma mai le meaʻai, ai sili atu fualaʻau ma fualaʻau. Ma le isi, o se ala o le aveina vitamini ma minerale ua fautuaina.

Faaiuga

Seborrheic alopecia e toetoe lava a le mafai ona puipuia, ae lautele puipuiga puipuiga e mafai ona faia ma faʻapea lemu le faiga. Fautuaga lautele o se meaai talafeagai ma paleni, o le faʻaaogaina o auala faʻapitoa mo togafitiga i fafo.

O nei tulafono uma ma tulafono faʻatonutonu e tatau ona mataʻituina i le olaga atoa, naʻo le faʻalavelave e tupu ai le seborrheic alopecia o le a faʻaitiitia:

O le a le seborrheic alopecia?

Seborrheic alopecia o se ituaiga o le fulufulua e mafua mai i se tiga tiga o le ulu, e pei o le sili atu o le sebaceous glands. Ua faʻaletonu a latou gaioiga ona o ni faʻaletonu i le galuega o le neuroendocrine ma le faʻalavelave. E iai faʻamaoniga o lenei ituaiga alopecia e sili atu ona taatele i tama tane.

E tatau ona malamalama o taimi uma e mafua le seborrhea e tupu ai le lauulu. E tusa ai ma fuainumera, na o le tasi vaefa o tagata ma seborrhea o le a afaina i lenei pathology. I se faʻaopopoga, o loʻo iai le manatu o seborrhea e na o le faʻaopopoga e faʻaosofia ai le pala, ae le mafai ona naʻo le pau lea o le mafuaʻaga o lauulu e leiloa.

E fai ma masani le iloa va ole palapala ma mamago. E taʻitasi oi latou e mafai ona avea ma mafuaaga tuʻusaʻo o le alopecia. O le mea lea, i le le lava o le gaʻoa o gaʻo, ua atili ai ona paʻu le uluʻe i faʻaleaga eseese. Ua manifinifi le laulu, solia ona paʻu lea i lalo. A o le gaosiga o sebum, i le itu, ua faʻateleina, o lea e tau atu i le mea moni o sela oti o le epidermis e le mafai ona saeia masani, ma fungi mafai ona amata atinaʻe i nofoaga o latou faʻaputuputu. E tau atu foi i le le paleni o lauulu fufuluina ma lauulu leiloa.

Alopecia ma seborrhea e masani ona faʻaalia i le taimi o le matua ma e oʻo atu i le sili ona faʻaalia faʻamaoniga e 25-35 tausaga le matutua, e masani lava, pe a fai e leai se togafitiga.

Faailoga o seborrheic alopecia

I totonu o faʻailoga autu o seborrheic ituaiga o pulu, o loʻo i ai:

Gatalia e salalau i le ulu,

O le stratum corneum o le epidermis mafiafia,

A pupula faʻapipiʻi pupula luga o le lauulu ma le paʻu,

E amata ona paʻuʻe ma folo le paʻu ole paʻu. O le fala e maua i le lanu efuefu-samasama lanu, e faigofie ona aveese mai le mata o le ulu, e tusa lava pe magoi. O le mea lea, latou e masani ona mauaina e le gata i le aʻa vaega o le lauulu, ae o luga o tauau,

O se mea manogi faʻapitoa lava e sau mai le ulu,

Tele le maʻumaga ua aliali mai

E tupu le lauulu, ae latou te le vave paʻu i lalo, o le faasolosolo lea o auala,

Ua faʻalauteleina ipu, o le lapoa o loʻo teu i le gutu o laulu ma e mafua ai suiga o le dystrophic. Ile iʻuga, e le mafai ona gaosia ni lauulu fou,

Ua faʻaalia le mamulu o le lapopoʻa i le mea moni e faapea ua faʻamalosi tino le paʻu o le tagata, faʻamalosiʻau ma faʻamalosiʻau atu i le laʻititi le aoga, ua aliali mai ai le faʻateleina o le faʻalavelave Dandruff e mamago ma lelei.

Auai ile ekzema o se taatele masani faʻailoga o seborrheic alopecia. Ole taimi masani lea ole paʻu ole paʻu ile paʻu ile tino ile foliga o tamaʻi maʻi e faʻasolosolo ona suia.

Faailoga o seborrheic alopecia eseese i alii ma tamaitai. I le faitau aofaʻi o aliʻi, o le oso aʻi luga o le 30 tausaga. Ua manifinifi le laulu i le frontoparietal region, o tootoo o laʻau ua faʻaititia, ma mama. E alu alu le pulu i le mea mai le parietal zona i le pito i luma, pe mai i pito o le pito i luma o le ulu i le pito i tua o le ulu. I se faʻaopopoga, o loʻo i ai se faʻamaoniga o le faʻaititia o le libido nisi o tagata e faʻatatau i le pito i tua o loo i ai seborrhea.

I fafine, o seborrheic alopecia alualu i luma e tusa ma le eseese o le alopecia. O le laina laulu ua leiloa lemu ma tutusa i le ulu. Le tele o taimi, a faaitiitia o estrogen tulaga iloa, amenorrhea mafai ona faalavelaveina tutusa.

Mafuaaga o Seborrheic Alopecia

E tele mafuaʻaga e mafua ai le atinaʻe o le seborrheic alopecia, e aofia ai:

Toe fausia le tino i le taimi o le matua. O le mafuaʻaga lea e iloa ai le matua o le faʻamaʻi e masani ona faʻaalia. Ae ui i lea, o le physiolog seborrhea e masani ona alu naʻo ia lava, i ni mea e seasea tupu ai le alopecia,

Ua solia o le fua faatatau o le estrogen ma androgen. Androgens, pe a tele a latou aofaiga, faʻateleina le gaosiga o sebum. Ole tele o taimi, i fafine e maua ile seborrheic alopecia, e i ai le le lava o progesterone ma estrogen ma se faʻateleina o le tulaga o androgens i le toto,

I alii, o le faʻaopopoina o tulaga androgen ma se saoasaoa o latou metabolism mafua ai foi le pala. O nisi taimi o lenei faʻafitauli o le tino e mafua mai i se patu o nei

Ole faʻamaʻi a le Parkinson, o le ethphalitis le mautonu, e mafai ona mafua ai le seborrheic alopecia

Faʻamaʻi mafaufau e mafai ona faʻatupuina le tutupu mai o se faʻafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga, seborrheic alopecia o se soa masani a tagata o le schizophrenia, epilepsy, psychosis,

A inu ni vailaʻau e mafai ona osofia ai le tuputupu aʻe o le faamaʻi. I lenei tulaga, o le lamatiaga o le umi fofo i glucocorticosteroids, anabolics, vitamini H, hormonal vailaau ma testosterones ma progesterones,

O faʻamaʻi faʻafitauli o meaola e pei o le fefete, e masani ona i ai i luga o le paʻu, e mafai ona faʻatupuina le alopecia. I le taimi lava e tasi, o fungi lava latou ua faʻamalosia i le talaʻaga o le faʻateleina o faʻamaʻi pipisi, ma le mafatiaga, ma se paʻu i le puipuiga.

Togafitiga o seborrheic alopecia

Ina ua uma ona faailoaina seborrhea o le mafuaaga o le alopecia, togafitiga e tatau ona amataina. O le mea lea, afai o le tagata gasegase mafatia mai berminyak seborrhea, ona uma lea o le aso pe o ni itula pe a uma ona taele, toe maua lona laulu maua susulu gaʻo, o lea e tatau ona e fufuluina lau lauulu i aso uma po o isi aso uma. Mo metotia faʻamamaina, tatau ona faʻaaoga ni ie faʻapipiʻi mo lauulu ole uʻumi ma le faʻamisa. Ae ui i lea, o le a le masani ona e le tatau ona fufuluina lou lauulu, a le o lea, o laʻau fulufulu o le a avea atili manifinifi, talepe ma pa'ū i fafo.

Ua fautuaina e le Trichologists o latou tagata gasegase e suia pea le laupepa latou te fufuluina ai o latou lauulu. O le aʻafiaga o le berminyak seborrhea e mafai ona maua e ala i le faʻaaogaina o vailaʻau vailaʻau e faʻavae i luga o vailaʻau vailaʻau ma le ethyl alcohol content. E olo faʻataunuʻu i latou i le papala. Faia le faʻagaioiga faʻalua i le aso i le taeao ma le afiafi itula. Afai o le faʻamalositino e faia e tutusa ma le faʻamamaina, o le a avea lea ma faʻaopoopoga lelei i le togafiti o le seborrheic alopecia, aua o le a saturate le folika lauulu i le okesene ona o le toto tafe. Ole ala e togafitia ai ma le fesoasoani a fofo faapea ole 5 aso, ona lua vaiaso lea ole fufuluina ole ulu ile faʻamama vailaʻau. O le mea lea, e aoga le togafitia o le ulu mo le itiiti ifo 8 vaiaso.

Sulphur, tar ma salicylic acid o vaega ia e tolu e tatau ona avea ma vaega o shampoos mo le fufuluina o lou lauulu i le papala o le berminyak. O nei vailaʻau e mafai ona faʻamamaina ai le paʻu uʻu ma faʻamamaʻi le lauulu o suauʻu susulu.

O vailaʻau faʻamamaina e fai ma vailaʻau tuufofoga. E taua le mulimuli i se meaai talafeagai. O lea la, marinades, preservatives, masty ma manogi meaai e tatau ona aofia mai i lau lisi. Ina ia faʻataunuʻuina le aoga o vailaʻau, e aoga le faʻatapulaʻaina o le taumafa o gaʻo, ma e sili ona moni mo mea lololo ma gaʻo e faigofie ona faʻaogaina (suka, suka, manogi ma manogi). I lenei tulaga, o loʻo ave le faʻamuamua i meaʻoa fai ai ma le tamaoaiga o le fiber.

I se faʻaopopoga, o se vaega e pei ole ketoconazole e tatau ona i ai i sauniuniga mo togafitiga ile lotoifale o le seborrhea. O ia lea na fesoasoani i le susulu o le maʻi a le fulu mai le ulu, o mea o loʻo totoe na o ausilali e faʻatatau i le togafitia o le seborrhea. Ma ona mamago ituaiga, keratins, porotini ma amino acids e tatau ona aofia i totonu o se vailaʻau e faavae i luga o ketoconazole.

E fautuaina e togafitia le seborrheic alopecia ma ketoconazole tasi pe faʻalua i le vaiaso, faʻatatau i le matuia o seborrhea. Ole taimi o totoe, togafitiga ole faʻaaogaina o le shampoo ma fofo e faʻatatau ile ethyl ava e tusa ma le polokalame o loʻo i luga.

Lenei o se lisi o isi lauiloa togafitiga mo alopecia:

A mafai ona e aveesea le mafuaʻaga o le alopecia, e mafai ona e amata amataina le faʻatupuina o lauulu ulu. Mo lenei, ua fautuaina e faʻaaoga tapenaga faʻavae i Minoxidil. Latou te faʻaititia le aofaʻi o androgens ma faʻaititia ai o latou pathogenic aafiaga ile lauulu lauulu. Peitai, Minoxidil tatau ona faʻaoga pe a fautuaina e se fomaʻi. Muamua, o lenei fofo e iai ni itu taua. Lua, ina ua uma ona aveʻesea le faʻafitauli autu i le ituaiga o seborrhea, e faʻafuasei le faʻala ole alopecia, e le gata e mafai ona taofia, ae ia toe mou atu foi e aunoa ma se isi togafitiga.

E taua le faʻaaogaina naʻo se selu a le tagata lava ia i le taimi ma pe a maeʻa le togafitiga. A i ai se tau faasaga i le faamaʻi, e mafai ona faʻaopopoina le togafitia ma soʻo se vailaʻau faʻamama, mo se faʻataʻitaʻiga, Miramistin. O lenei mea e tatau ona faia tasi i le aso.

Afai o le togafitiga ile lotoifale e le o aumaia le manaʻomia ma le seborrheic alopecia ua toe afaina, ona aoga lea e sailia le mafuaʻaga i isi totoga ma faiga. O lea, o le pala e mafai ona avea ma iʻuga o faʻamaoniga o le pathology. I le tulaga lea, e manaʻomia e le tagata gasegase ona aveina ni hormonal fualaau.

Vaʻaiga faʻapitoa e manaʻomia le togafitia o le palapala ole selorrhea, e mafua ai le alopecia i alii talavou.O le mafuaaga taatele o lenei tulaga faʻamaʻi o le faʻaopopoina o le toto i le itupa o tamaloloa feusuaiga. O lea la, e togafitia lenei faʻafitauli, o vailaʻau ma fafine feusuaʻi hormones ua faatonuina.

Afai o le alopecia e mafua mai i le mamago seborrhea, ona fautuaina lea o le maʻi e fufulu lona ulu ia le sili atu ma le 1 taimi ile vaiaso. O loʻo manaʻomia foʻi le faʻaaogaina o vailaʻau o loʻo aofia i le kulupu azole. E mafai ona ketoconazole poʻo le bifonazole. O le filifiliga e tatau lava ona faia pe a maeʻa le microscopic suʻesuʻega ma aganuu siama. O nei auiliiliga o le a mafai ai e le gata e iloa ai le ituaiga o mafuaʻaga sooupu o seborrhea, ae faapea foi ma le malamalama lelei o se fungus faapitoa i le vailaʻau.

A faʻaletonu faafitauli i ovaries, e masani ona faʻatonuina se fafine vailaʻau puipui.

I tupe faʻatupe e faʻamalosia ai le tino, ia aofia vitamini B, A, D, E, askorbic ma nicotinic acid. Faʻaaoga tapenaga o selenium, calcium, sulfur, apamemea, zinc. Ae o le meaʻai mo le mamago seborrhea, e tatau ona i ai i le tagata maʻi suka maloloina polyunsaturated i le lisi. Nei o le tele o suauʻu, nati, gaʻo ituaiga o iʻa.

E ui i le avanoa o le a maeʻa ona faʻamaea le seborrheic alopecia, e tatau i le tagata gasegase ona mulimulitaʻi faiga puipuia i le lumanaʻi. Ua latou o mai i lalo i le tausisia o le soifua maloloina olaga, faʻamama ese le le lelei meaai mai le lisi, ma le vaʻaia o le faʻatonuga o galuega ma le malologa. Le taliaina o le leaga amioga, taimi e togafitia ai faamai uma ma ave fualaau i lalo o le vaavaaiga faafomai e aofia ai foi i auala puipuia e puipuia ai le tutupu mai o le seborrheic alopecia.

O le faʻamalamalamaina o lenei ituaiga o pulu o loʻo fiafia iai, e toe foʻi pe a fai e le mafai e togafitiga ona aveeseina le mafuaʻaga moni o le faʻafitauli. I lenei tulaga, o se loloto suʻesuʻega o le a manaʻomia.

Mafuaaga autu

O mea taua nei e mafai ona oso ai le vevesi o leulu o lauulu:

  • le paleni i le gaosiga o hormones o androgens ma estrogens,
  • taimi umi faʻaaogaina o seisi vaega o vailaʻau,
  • vaitaimi fetuunaiga hormonal,
  • faaputuga o faʻafefete pei o meaʻai i luga o le ulu.

Lauulu leiloa o seborrhea i le tele o tulaga o mea e tupu ona o le faʻateleina o le sekum, lea e tau atu ai i le atinaʻeina o pathogenic flora i foliga o fungi, lea e faʻaosofia ai le faʻavaivaia o folika lauulu.

Faailoga uiga

Seborrheic alopecia eo faatasi ma mea nei:

  • mafiafia o le horny epidermis i luga o le ulu,
  • fofoʻeina o le paʻu ma le vevela,
  • le faʻavaeina o exfoliating flakes,
  • o foliga o suauu susulu i luga o le lauulu,
  • malosi tele le leaga.

Faatasi ai ma le mago foliga o seborrhea, tele, laʻitiiti laiti ma le faʻaalia o le laʻua o le paʻu o le ulu o le ulu.

Togafitiga metotia

Seborrheic dermatitis, i tua atu o le alopecia na atiaʻe, e manaʻomia ai se fesoʻotaʻiga faʻapitoa i togafitiga. O togafitiga nei e fai mo togafitiga togafitiga:

  • le faʻaaogaina o vailaʻau i le lotoifale
  • faasaʻo o meaʻai
  • le faʻaaogaina o mask.

I tulaga ogaoga o le faʻamaʻi, na faatonuina ai e le fomaʻi ni suauu hormonal mo faʻaaoga i le lotoifale.

Afai o le seborrheic botdness o loʻo i se foliga malūlū, e mafai ona e faia le tolu mea o loʻo faʻamatalaina i luga.

Le faʻaaogaina o le vailaʻau i le lotoifale

I le lavelave togafitiga o seborrheic alopecia, balms, shampoos, lotions ma ampoules o loʻo faʻaogaina, na gaosia i lalo o igoa nei:

Alerana e maua i le ituaiga o pulou, conditioner and lotion. O fofo o le faʻasologa e aofia ai mea taua vaega pei o taua ma suauʻu fualaʻau 'eseʻese, o laʻasaga mai burdock, nettle ma isi laʻau, faʻapea foʻi ma provitamin o vaega B5. Suauu fesoasoani i le normalization o le sebaceous glands, o le aveeseina o le fofo, o le vevela ma le susu. Laʻau o laupepa fesoasoani fesoasoani fafagaina ma faʻamalosia le mama. O vitamini e nafa ma le faʻamalieina o ufiufi ma uluulu ma le susu.

E aofia ai foi se sage ekstrak o loʻo iai se faʻafilemu aoga i luga o le ulu. O se vaega mai le solofanua chestnut e nafa ma le faʻaleleia o le toto microcirculation ma le faʻavasegaina metabolic faʻagasologa. E maua foʻi le siama i le Wormwood ma e fesoasoani e faʻateʻa le faʻamamaʻi ma le faʻailoaina. Le masani ona faʻaaoga o le faʻasologa 'Alerana' faʻataga e maua ai le taunuʻuga nei:

  • aveeseina o susu,
  • normalization o sebaceous glands,
  • Le iʻu atu o le susulu o susulu,
  • aveese le vevela ma le vavaeina,
  • Faʻamaloloina le faʻalavelave,
  • saoasaoa o lauulu tuputupu ae.

O loʻo avanoa Rinfoltil i le ituaiga o laupepa, palama ma ampoules, e i ai naʻo mea masani, e aofia ai le kafeini, pepeti miti, ginseng, Saina kamela, nasturtium, ma isi.

O le kafeini e fesoasoani e faʻaleleia ai le toto i le lotoifale, fafagu i luga o foliga, fafagaina ma faʻamalosia le tuputupu aʻe o curls.

O Ginseng e nafa ma le faamalieina o laʻau ma mama i mea ai.

Peppermint ei ai siama, anti-inflammatory ma faʻamalieina aafiaga.

E i ai le tutusa meatotino a le kamela Saina e pei o le peppermint, e faʻaopoopoina ai foi le toto toto i le lotoifale.

Nasturtium ua valaauina e amata faʻafouga faʻafouina, ma ia faʻaleleia atili aʻa taumafa.

Vichy Derkos e gaosia foi le tele o fofo i le tulaga o ampoules, kulimi, shampoos, ma le paʻu lauulu paʻu. O loʻo avanoa vailaau mo togafitiga mo ituaiga eseese o lauulu, o le mea lea, o le filifiliga o le vailaau o le a faalagolago i le ituaiga o seborrheic alopecia. O vailaʻau a lenei kamupani ua faʻamaonia ia latou lava ma mafai ona ausia taunuʻuga nei:

  • normalization o sebaceous glands,
  • faaitiitia o pathogenic microflora,
  • faaitiitia o le aofai o mataua,
  • tuputupu ae alualu i luma
  • toefuataiga o lauulu ulu.

O se faasologa o fomaʻi faʻapipiʻi, balms, lotions ma ampoules i lalo o le igoa igoa "Fitoval" mai le aiga gaosi oloa fesoasoani e ausia se itiiti ifo lelei taunuuga.

E na ona aofia ai na o vaega masani, o le gaioiga o loʻo faʻamoemoe i le faʻatonutonuina o le faʻagaioioiga o le sebaceous glands, faʻamamaina peeling, gatalia ma faʻamamaina pathogenic microflora mafua mai i le fefete pei o fungi. E faʻapea foʻi, vailaʻau e fesoasoani e faʻaleleia atili le soifua maloloina o pulu ma faʻavaveina le tuputupu ae o lauulu.

Togafitiga vai

Faatasi ai ma le seborrheic ituaiga o alopecia, o se mea taua paleni taumafa e taua tele. I le taimi o le togafitiga mai le meaʻai, e tatau ona aveʻese mea nei:

  • meaai vave
  • oloa ua maeʻa
  • meaai tuuapa
  • falai meaʻai
  • gaʻo meaʻai
  • ava malosi ma vai inu.

E le gata i lea, o le taumafaina o suamalie ma meaʻai fealofani e tatau ona aveʻesea pe faʻaititia tele, talu ai o le suka ma le fefete e faʻaosofia le atinaʻeina o fefete faʻapena.

O le lisi o tagata maʻi e tatau ona aofia ai mea nei:

  • aano o moa
  • moa fuamoa
  • iʻa
  • fatu atoa
  • oloa susu
  • fualaau 'aina
  • fua.

O meaʻai uma e tatau ona kukusimea, suluia pe faʻafefeteina i totonu o vai. Faatasi ai ma le matutu ituaiga o seborrhea, ua fautuaina le taumafaina le tele o fualaʻau 'aina mafai ai, lea e aofia ai i fatu ma ituaiga eseese o nati.

Masker ma decoctions

A o se faʻaopoopoga metotia o togafitiga, decoctions ma masks faʻaaogaina, e mafai ona saunia i le fale.

O le faʻaaogaina o matapulepule e sili atu talafeagai mo le matutu ituaiga o seborrheic alopecia. La latou gaioiga e faʻaautu i le faʻaopopo o meaʻai ma faʻaola ile paʻu. Mo lenei faʻamoemoe, faʻaaoga fualaʻau fualaʻau 'aina ma taua suauu, faʻapea foi ma vitamini i totonu o ampoules.

O le faigofie faigofie faʻapipiʻi sauniuniga aofia ai mea nei:

  • suavaia vitamini A, E ma B7,
  • alose sua
  • suauu olive.

O vai suamalie uma o loʻo ave i totonu o se ampoule, o loʻo tuʻu faʻatasi ma se sipuni tele o le sua aloe ma se aofaiga tutusa o le suauu olive. O mea fefiloi e tufatufa i aa o lauulu ma tuu e gaioi mo le fasefulu minute.

Faatasi ai ma le gaʻo ituaiga o seborrheic baldness, o le masani o le suauu sulfur e masani ona faʻaaogaina o se ufimata, lea e faʻapipiʻi i le paʻu o le ulu faʻapitoa i nofoaga na afaina mo le averesi o 20 minute.

Herbo decoctions o le fufuluina o le a aoga mo soʻo se ituaiga o seborrheic alopecia. Mo a latou sauniuniga, e mafai ona e faʻaaogaina le chamomile, mint, nettle, sage po o wormwood. Soʻo se ituaiga laʻau e ave i luga o se ipu vai faʻamama vai ma tuiina mo le afa itula. A maeʻa lea mea, e mafai ona faʻaaogaina le ofa e fai ma mea e fufulu ai.

Tausiga Vaega

I le gaʻo ituaiga o seborrheic alopecia, lauulu fufuluina ua faailoa atu i le lua i le tolu taimi i le vaiaso, a matutu ia lava e lava e faia se tumama togafitiga faʻafuaseʻi tasi i le fitu aso.

I le taimi o togafitiga, e fautuaina e faʻaoga naʻo lou selu patino.

Eseesega mai ia Seborrhea

O faʻaalia o le alopecia e talitutusa ma faʻailoga o le seborrhea, aua e fesoʻotaʻi ma se soli tulafono i le faʻagaioia o le auala sebaceous:

  • Le manogi leaga
  • vave salinity o lauulu pe a uma ona fufuluina,
  • se mafiafia vaega o keratinized paʻu,
  • pupuga.

Ole gaioiga ole hypertrophic ole auala ole lapasi e oʻo atu ai le ova o le gaʻo i luga o le ulu, ma alafua foʻi ma folo o le ulu. I luga o le paʻu o le paʻu o le ulu, foliga ma le tino atoa, keratinized vaega o paʻu faʻaputuputu, pipii faʻatasi ma fausia se viscous mass. I lenei siosiomaga, e tupu ai se fung. O le nama nini afaina ai le folika lauulu, o le lauulu vaivai, avea le vaivai ma pa'ū.

Seborrhea e tolu ituaiga:

Alopecia o se faʻaiuga o le berminyak seborrhea.

Mafuaʻaga mo le faʻaali

O lenei faʻafitauli e mafai ona aʻafia ai tagata o soo se tausaga, amata mai le talavou. O le goto o le mafuaʻaga lea o le maʻi faʻapito ole paʻu ole maʻi paʻu. Seborrhea lava mafai mafai ona oʻo i le lima tausaga e aunoa ma ni faʻafitauli faigata. Ae, i le iuga, vaega pe atoatoa le pala e seti i totonu.

Mo le taua o le faʻamaʻi, e taua le sailia ma faʻaumatia mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le sebaceous glands.

Nei:

  1. Le solia o le endocrine system.
  2. Le paleni i le autonomic nervous system.
  3. O faʻaiuga o le faʻaumiumiina togafitiga fualaau.
  4. Le mautonu o le hormonal talaaga.
  5. E le saʻo le faʻatonuga.
  6. Le faʻaleagaina faʻapitoa.
  7. Nisi maʻi.
  8. Faafitauli ina ua mavae nisi faʻamaʻi.
  9. Ua le lelei meaai.

Ae le i amataina le taua i le lauulu e leiloa, e tatau ona auiliiliina mafuaʻaga o le faʻafitauli, aveese mea taua e mafua ai le faʻalavelaveina o le sebaceous glands.

Mago pepa

  • Mafiafia, malo le paʻu, faigofie ona fausia manuʻa,
  • mamago lauulu
  • faateleina le vaivai ma le maaleale o lauulu,
  • laʻitiiti le sologa lelei.

O mea uma ia e lua, o le tagata ua tigaina e manaʻo e vela le vaega ua afaina, o loʻo ia lagona le fufusi o le paʻu ma e oo lava i le tiga. Faatasi ai ma le malosi tele o lenei faʻaaliga, o le combing ma le faʻavaeina o manuʻa ma papala e mafai.

Manaia

O faʻailoaga o le alopecia e le tupu vave.

  1. I le taimi muamua, mumu e aliali mai i luga o le maʻilaʻila ma le susu.
  2. Lona lua o le solia o le meaʻai taumafa o lauulu folo ona o le soona paʻu o le paʻu ma lapopoʻa vaega.
  3. O faʻafitauli matuia e tutupu mai i le vaega lona tolu. O folau o lauulu e mate. I lenei tulaga, lauulu tuputupu ae taofi ma o latou toe faʻafouina e le mafai.

A o le mea atoa, ma seborrhea, e le pa'ū le lauulu, ae o loʻo totoe o loʻo i ai se foliga sili ona faʻaalia. O ia ituaiga faʻaletonu e ono tupu mai ai se faʻalavelave o le mafaufau, aua o se tagata ma lona ulu e le faʻamalosia e le manaia mo soʻo se tasi ma o le a matua tigaina ai.

Togafitiga ma vailaʻau ma laupepa

Muamua, o le mafuaaga o le pala ua faʻamautu. O le tulaga lautele o le tino ma le manaʻoga mo togafitiga o se faʻamaʻi, e mafua na mafua mai ai le lapoʻa o le maama a le mafaufau. O le isi laasaga o le fuafuaina lea o le ituaiga o seborrhea.

O vailaʻau e togafitia le berminorr seborrhea e ese sina ese mai i latou e faʻateʻesea le mamago seborrhea.

Togafitiga metotia

O le dermatitis seborrheic, o le leiloa lauulu e tupu uma i le ulu ma i nisi vaega: o le pito i luma, i malumalu, ma le pito i tua o le ulu. E sili le amata amataina o le faʻamaʻi, faʻalavelave i se amataga o le atinaʻe. O le togafitiga e le faigata, ae o le a umi se taimi, o se fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasi, tumau ma le onosaʻi. Ole taua e faʻatinoina e aunoa ma le faʻaletonu i nisi itu:

  • Taumafa paleni,
  • tausiga lauulu faapitoa
  • physiotherapy taamilosaga
  • vailaau togafitiga.

I le taimi muamua o togafitiga, e tatau ona faia se auiliiliga o mafuaʻaga o le faʻamaʻi.

Aveese le Oliva Seborrhea

O masima ma oloa ulaula e tatau ona tuʻu 'ese atoatoa mai le meaʻai. O le palolo, meaai tuʻufagu, ulaula ulaula na faʻaosofia ai le vevela, ma atili leaga ai le tulaga. Meaʻai tatau tatau ona taumafa naʻo le fou, sili atu fualaauʻina ma fualaʻau. Ole alava, cereals, aano o manu, iʻa e tatau ona i luga o laulau i aso uma e aunoa ma le toilalo.

Ae mo falaoamata, ma oloa e aofia ai manu gaʻo - ma se gaʻo foliga, e mautinoa lava aoga faʻagaloina. Oloa o loʻo iai se aofaiga tele o suka: suamalie, keke, kuki - e tatau ona aofia ai.

Mamago Seborrhea Togafitiga

O le gaʻo e tatau ona iai ni gaʻo i le meaʻai, ae naʻo le amataga o laʻau. Le auala fuafuaina mo seborrhea lauulu leiloa e taua e faʻaogaina i ni auala se lua:

  1. Tau faasaga i matamati formations.
  2. Lagolagoina o le ulu ulu.

Ole aneti-palauva tapenaga o le a fesoasoani e aveese. I le tulaga o le ogaoga lesorrheic lions, le sooupu togafitiga e tatau ona aofia ai vailaʻau e poloka le taua gaioiga o fungi.

Vailaau ma shampo o loʻo i ai vaega o le antijungal i le taimi o le togafitiga faʻamamaʻia le ita, gatalia, faʻamama le faʻamamaina, ma puipuia le faʻamamaina.

I faʻafitauli e sili atu le lavelave o le dermatitis i le paʻu, ua faatonuina e fomaʻi vailaʻau e faʻaleleia atili le faʻafefeteina ma le metabolism, hormones, vitamini ma minerale. Ia mautinoa e faʻaaoga vailaʻau e taua tele le tulaʻi mai o lauulu. Mo faʻailoga o le gaʻoa seborrhea, faʻamamago shampo e tatau. E tatau ona aofia ai le anotusi o le salicylic acid, birch tar ma le sulfur.

I le avea ai o se vaega o meaʻai ma faʻamanuiaga, faʻamalosiina ma faʻamalieina vaega e faʻamalosia:

E manaʻomia le faʻaaogaina o le tupe i itu e lua - taofi le faʻatulagaina o le susu, ma faʻaosofia le tuputupu ae o lauulu. Anefungal shampoos, scrubs lotions taofi le toe gaosia o le fungus. Faaaoga e tusa ma faatonuga, 2-3 taimi i le vaiaso. Fofoaga o le ulu, o le faʻafefeteina i le suauʻu ma laʻau faʻamalosi tino faʻamamaina le paʻu o le paʻu, faʻamalosia tupu aʻa ma faʻamalosia le tuputupu ae.

Suauu togafitiga

Rose oil, lavender oil, linseed oil, castor oil o loʻo fefiloi ma le tui o vailaʻau vailaʻau ma olo i totonu o le ulu. Faʻavae i luga o suauʻu ma le ava malosi o fualaʻau, lions ua fautuaina. O le faʻaaogaina o nei tupe e faʻaitiitia tele ai faʻailoga o le maʻi, faʻamamaʻia le mumu, ma le mageso.

Ulcer foci mautinoa le faaitiitia pe a fai masani afifi suauu, metabolic faagasologa i lauulu lauulu ua toefuatai. O se gaʻo suauu o vitamini E ma A faʻamaʻimauina foʻi le fula o faʻafitauli.

Lauulu Tausiga I le taimi o Togafitiga

A pa'ū lauulu e lelei e faʻaogaina ai ni lima faʻapipiʻi lima e faʻavae i luga o laʻau, decoctions mo vaimama.

  1. E faʻamama ese ma faʻamago le chamomile vao, o oark paʻu.
  2. Sage e lauiloa mo astringent meatotino, o burdock root e faʻamalulu ma fafagaina le paʻu.
  3. Faʻamamago le ulu ma le vai vai poʻo le vai soda, o le manoa o le manoa.
  4. E aoga e faʻamalulu ai le lauulu laʻau ma decoctions o aniani paʻu ma celandine.
  5. Faʻamafanafanaina uila faʻaleleia atili ai le taamilosaga o le ulu, e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe o lauulu. Mo ia mafuaʻaga, sinapi, aniani, mumu pepa ua faʻaaogaina. Faia ma se selu faapitoa.

Fufulu lau lauulu e masani ona le aoga, aua e mafai ona faʻamago le paʻu. A faʻapea ua fautuaina le 2-3 uila ole laʻau uila, afai ua matutu le lauulu, e sili atu le faʻatapulaʻa o oe ile tasi fufulu.

Ituaiga ma ituaiga

E i ai le gaʻo ma mago seborrheic alopecia.

Mafuaaga gaʻo alopecia o se ova o le sebum. E faaputuputu i totonu o lauulu folika ma mafua ai se faʻalavelave i le tuputupu aʻe o lauulu. I se faʻaopopoga, o le faʻalauteleina matala o loʻo faʻatupuina se siʻosiʻomaga mo le faʻaalia ole pulou, le toe gaosia ole microbes ma fungi. E mafai ona faʻaalu le gaʻo i fafo i ni taʻavale. Lenei e tau atu i pupuga ma lauulu le mautonu. O le mea lea ua tupu, ua atili ai le leaga o meaʻai a lauulu ma oso le paʻu.

Mamago seborrheic alopecia, i le isi itu, e tupu ona o le le lava o le gaosia o le paʻu. I lenei tulaga, ua paʻu le paʻu, uaʻeu laʻititi ma ua matutu, lauulu ua faʻavaivaia foi ma avea ma malepelepe, vaeluaina. E masani ona tupu lenei mea ona o le le lelei o le soifua maloloina o gonads.

O faʻailoga iloga o le faʻamaʻi, ua taʻua e tagata atamamai:

  • tuufaatasiga o le pito i luga o le epidermis,
  • e mafai ona afaina le papala i luga uma o le ulu
  • malosi peeling,
  • faateleina lauulu
  • se manogi faʻapitoa o le uluulu, ma mafua ai le faʻaletonu faaopoopo,
  • fulufulu ma le uluulu ua atili ai le gaʻo - e faʻamalamalamaina lalafi ma e le faʻamamaina e ma detergents,
  • epithelium avea vaivai, manifinifi, o le pito i luga luga e sili atu ma sili atu ona faigofie,
  • Atonu e oso le mageso, e ono tupu le ekzema,
  • afai e le togafitia le faʻamaʻi, ona aluga lea o taimi i luga o uga ma faʻaʻi luga i luga o le ulu, ma paʻepaʻe patchs o le a faateleina i le tele.

O se mea taua! O le eseesega i le va o le fafine alopecia o lenei ituaiga mai le tane o le pulu. I alii, o le pale ma luma lobbe e sili atu ona afaina ai, ma i fafine, o lauulu sulu e masani ona toniga, sosolo atu i le ulu atoa.

Faʻaiuga

Mo le faʻailoaina o mea, apalai:

  • suega o le toto,
  • iloiloga o androgen tulaga,
  • faʻamatalaga ole puipuia
  • suʻega o le toto mo faʻamaʻi, e pei o le faʻamaʻi pipisi, na mafua ai foi le alopecia,
  • auiliiliga faʻataʻitaʻiga auiliili,
  • ata pue
  • suesuega microbiolog,
  • biopsy e le aofia ai dermatomycosis.

Puipuiga faiga

Afai e le mafai ona taofia se mafuaʻaga mafuaʻaga ole seborrheic alopecia, ona mafai lea ona alofia isi tulaga. E taua:

  • sui amioga ma tausia se soifua maloloina mafiafia o le ulu o lauulu:
  • matua aoga le faʻafefete ulu e aoga mo faʻafaileleina lauulu,
  • aua le fufuluina lau lauulu ile vai vevela tele ma faʻaaoga mea moʻi ma mea leaga,
  • ulaula, le lava o meaʻai, faʻaaoga le inu ava malosi e afaina tele, e aofia ai le sebaceous glands ma e ono faʻaoso le seborrhea ma le alopecia,
  • e manaʻomia le faatumauina o le neura i le faasologa ma taumafai e aua le talepe le pulega,
  • fiva ma siama siama e tatau ona talafeagai le taimi ma faʻamaloloina atoatoa,
  • aveina o vitamini i vasega ei ai se aafiaga lelei,
  • afai o le lauulu e amata ona paʻu matuia, manaʻomia lou asiasi i se trichologist i se taimi vave ina ia aua neʻi amata le faʻamaʻi aʻo mafai lava ona togafitia.

I le faaiuga, e tatau ona maitauina e seborrheic alopecia e masani lava e le afaina ai le tino. Peitai, e mafai ona faʻaalia o faʻaalia o auga o faʻamaʻi ogaoga. O le mea lea, 'aua le faʻatagaina mea, e tatau ona e asiasi i se fomaʻi o le a faia le suʻesuʻega, filifili se togafitiga mo se tagata taʻitoʻatasi.

I tulaga alualu i luma pe a leai foi le faʻaiuga o togafitiga o le pulu, faʻapitoa e mafai ona fautuaina se fulufulu lauulu i vaega ua faʻaleagaina. Peitai, transplantation ei ai contraindications ma mafai ona mafua ai itu aafiaga.

E taua le faia o tulaga lautele i se taimi vave ma aua nei galo e uiga i le puipuia. Lenei fesoasoani le toe faʻafoʻiina o lauulu leiloa ma puipuia foci fou o alopecia i le lumanaʻi.

Vitio aoga

Lauulu leiloa i alii: foliga, mafuaʻaga, togafitiga.

Seborrheic dermatitis i luga o le ulu.

Mafuaʻaga o le faamaʻi

O le gaosiga o sebum i alii e faʻaopopoina i le solia o le fua faatatau o le tane ma le fafine sex hormone - androgens ma estrogens - i le tino.

O ia faʻaletonu e ono tupu mai o se faʻaiuga o gaioiga. tupuʻaga mea pe afai e iai ile tino o se sela e tupu ai hormones.

Faatasi ai ma le siʻitia o le tulaga o androgens i tamaloloa, o le galuega o sebaceous glands ua faʻagaioia. I fafine, o le berminyak seborrhea e tupu aʻe ma faateleina le androgen mataupu, o loʻo o mai faatasi ma le faʻaititia o le estrogen ma le progesterone maualuga.

Mental maʻi e mafai ona mafua ai se faateleina o le gaosi oloa e aofia ai schizophrenia, epilepsy, manic-le mautonu mafaufauga, ma le pipisi psychosis.

O le faʻatupulaia o le seborrhea e mafai ona amataina se umi fualaau oona hormonal - Anabolic steroids, e aofia ai testosterone, glucocorticosteroids ma progesterone. Ma lenei faʻavae mafuaʻaga le lava o vitamini B7, poo le biotin.

Faʻateleina le gaosiga o gaʻo i luga o le maʻila malosi atiaʻe fungi. O nei meaola ninii ei ai se aafiaga tele i luga o folika lauulu, lea e tau atu i le laulu uluulu.

Seborrheic alopecia ei ai faailoga uiga lea e mafai ai ona iloga mai isi ituaiga o pulu:

  • o le paʻu ma lenei faʻamaʻi paʻu ma exfoliates, tisiki laiti paʻauli o le lanu samasama sesega alu ese mai ai, lea e mafai ona maua i le basal sone, i luga o le lauulu ma luga o tauau,
  • matuu i le ulu,
  • fulufulu ma le ulu ma le laulu.

Foi mafai auai i seborrhea eczema O le paʻu lea o le paʻu, e faʻaalia i le foliga mai o mageso i le tino o faʻataʻamilomilo, e iu ina avea ma faʻamaʻi.

Afai e le taofia le faʻamatauina o laʻau o le laulu, i le aluga o taimi, o nei vaega e lua o le paʻuʻe o loʻo feiloaʻi ma ono iu lava ina tuʻu faʻatasi.

I fafine, seborrhea e iʻu ai i le diffus alopecia, lea e tupu ai le lauulu i le ulu atoa, ae i totonu o lauulu lauulu muamua manifinifi i le vaega o totonugalemu tutotonu.

Fualaau mo togafitiga

Togafitiga mo seborrhea ma le lauulu e pa'ū i le a aoga e sili ona mafai. ma se fesoʻotaʻiga faʻatasia, lea e aofia ai le inuina o vailaʻau i le ituaiga o laupepa, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o vailaʻau afifi.

I luma o se fungal fiva, antifungal vailaʻau o loo faaaogaina - fluconazole, ketoconazole, terbinafine pe isotretionine. E faʻaaogaina foʻi vailaʻau o le vitamini, o le taumafaina o mea e faʻatagaina ai le faʻamalieina o le ulu ma le laulu ma mea taua uma.

Fualaʻau o loʻo avanoa mo le togafitia o seborrheic alopecia i ampoules. Atonu o loʻo iai ma latou fualaʻau aina, o fualaʻau 'aina ma taua suauʻu, ma le kafini. O le faʻaaogaina o ia seleni e mafai ai ona e faʻalauteleina le galueaina o le sebaceous glands, e toese ai le laulu o le laulu ma le ulu, faʻamama le paʻu ma le susu, faʻamamaʻi le vevela, faʻalavelaveina le paʻu ma faʻamalosia le tuputupu ae o lauulu. Ina ia faʻaitiitia le le lava o meaʻai, ua faʻaaogaina foi vitamini i ampoules, ua faʻaaogaina i le uluulu.

O uu ma kulimi

Mo le togafiti ole seborrheic alopecia ua faʻaaogaina kulimi corticosteroid. E faʻapena foʻi ona faʻaaogaina oloa a le peeling. A suauu seborrhea e faʻaaogaina ufi oona o loʻo faatatau i le papala.

Castor, burdock ma isi suauʻu e mafai ona faʻaaogaina mo le mamago seborrhea. O latou faʻaaoga faʻataga e mafai ona e faʻamalieina le uluulu i gaʻo ma faʻamalosoina i ai.

I le togafitiga o le seborrheic alopecia, faʻafomaʻi shampoos o loʻo i ai vailaʻau antifungal, e pei o le ketoconazole, e faʻaaoga pe a fai o nei meaola niniʻi mafua ai faʻafitauli. E iai foʻi se lelei. tar-faavae faʻavae.

Puipuiga

Le vaega tele i le puipuiga o le seborrheic alopecia taʻalo lelei meaʻai lea e aofia ai le fa vaega taua:

  • I meaʻai meaʻai tele e tatau ona iai fualaʻau fou, fualaʻau ma fualaʻau suamalie.
  • I le masani ai meaʻai, ua fautuaina e faʻaopopo taligalu ma gelatin,
  • e manaʻomia le faʻatapulaʻaina o le taumafaina o lauti, kofe, susu, sukalati ma nati,
  • o oe e tatau ona mumusu e faʻaaoga karbohidrat ua lelei - pasta ma pastries - faʻapea foi ma le vineta, mea manogi ma le ava malosi, pe laititi ifo i lalo a latou mea i meaʻai i aso taʻitasi.

E le gata i lea, o le lelei o le teena o amioga leaga, le faʻamamaina o le atuatuvale, usitaia le pulega o galuega ma le malolo. O puipuiga puipuia e mafai ona faʻaititia ai le atinaʻeina o le alopecia i se mea laititi.

E tatau foʻi ona mataʻituina pe a maeʻa se togafitiga mo le faʻamaʻi, e taofia ai le toe foʻi i tua.

Seborrhea o se masani faʻafitauli e mafai ona mafua ai le pulu. E taatele lea i tamaloloa. O loʻo iai uiga faʻailo o lenei maʻi, i luma o tagata e mafai ona faia se faʻaaliga muamua.

Ae ina ia mafai ona faʻamaonia tonu le mafuaʻaga o faʻafitauli, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia le fomaʻi faʻapitoa ma faia ai suʻega talafeagai. E le tatau ona tolopoina se asiasiga i le fomaʻi, ona ona o le taimi o togafitiga amata, e mafai ona e faʻaititia le leiloa o lauulu i se mea maualalo pe e aloese ai foi.

Etiology o seborrheic alopecia

E talitonuina o mea nei e mafai ona faʻaoso le seborrhea ma mulimuli mai le pa'ū lauulu:

  • Le amanaiaina o le tagata lava ia
  • afaina o meaai
  • taimi uumi faʻaaogaina o hormonal fualaau faasaina,
  • masani ona mafatiaga
  • masani suiga o taimi ma siosiomaga sone,
  • ova vevela ma hypothermia o le ulu,
  • le togafitia dermatological faʻamaʻi.

E masani lava, seborrhea amata i tamaiti ulufale atu i le talavou. I lenei tulaga, atonu e o faatasi ma le fuafua. Ua matauina o le faʻamaʻi e faʻasolosolo i le solia o le hormonal. O lona ala e faʻafitauli e ala i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract (gastritis, papala, kolitis, cholecystitis), faʻamaʻi pipisi (sinusitis, tonsillitis, caries), hypovitaminosis.

Pathogenesis o seborrheic alopecia

Le aʻafiaga o fafo atu ma i totonu mea faʻatupu faʻaoso taitai atu ai i le faʻaopopoga o se faʻateleina o le tele o togi o le sebaceous glands. Ua matala pori, ua tupu se faalilolilo i se numera tele. O ona siama faʻamaʻi meatotino ua leiloa. Lenei mea uma faʻatupuina tulaga lelei mo le faʻasalalauga o pathogenic meaola. La latou gaioiga taʻitaʻia i le mafiafia o le epidermis, aemaise lava i gutu o laulu.

O lapisi sebaceous, o alavai o loʻo pupuni ma mafiafia sebum ua fefiloi ma le pefu ma palapala, avea ma le afaina, lymphohistiocytic infiltrate ua faia. A le togafitia, o le sebaceous glands e oti ma e suia e le connective tissue. O lenei mea faʻaalia ua faʻaalia lea i le mafiafia o kolagen ma le vaevaeina o alofilima alava (e oʻo i lo latou lysis). O le faʻatinoga o keratinization o loʻo faʻaalia i folasaga o lauulu, e fesoasoani ia atrophy o le lauulu papilla. O le mea lena e amata ai le pala.

Togafitiga masani o seborrheic alopecia

O faʻamatalaga faʻalenatura e faʻalagolago i le ituaiga o seborrhea e atiaʻe: suauu, alu faʻamago. I le papala o le suauu, o lauulu e fufuluina i le taeao foliga le maalili i le afiafi: latou maua se susulu gaʻo, latou te le maua le tele, sagota ma pipii i le paʻu. I luga o le mata o le ulu aliali le alu i luga o foliga o samasama samasama. Latou te pipii faatasi ma fausia se atigi mataga. O se manogi leaga le lelei e sau lava mai le ulu.

A mamago seborrhea, e afaina ai le maʻi ma le maʻaleʻale. Na ia tali atu ma le tiga i soʻo se pa. O se mataga ogaoga e aliali mai, o le faʻagaioiga o le lalagaina ua malosi le atiaʻe. O le fofoa mata e paʻepaʻe. E masani ona matutu le lauulu, maʻimau, latou te le uuina lelei.

Seborrhea ma le lauulu leiloa o mafuaʻaga. O le faʻasoasoaina o le tele o le gaʻo e oʻo atu i le mea moni e leai se taimi e sosolo ai i luga o le paʻu. Faafefiloi ma fua o susu, palapala, palapala, liliu, e avea ma se momosi e punitia le alavai o le sebaceous gland malosi. O le mea la ua tupu, ua le toe maua e le okesene ma ni vailaʻau o le au folulu, ma o lea ua oti.

Faatasi ai ma le seborrheic dermatitis, o lauulu i alii ma tamaitai e paʻu tutusa i le ulu. O le faʻaleagaina o le natura o le pala i le faʻatasi ma le auga o seborrhea mafai ai ona e faia le saʻo faʻamaoniga ma faʻatonu se togafitiga lelei togafitiga.

O le a le seborrheic lauulu leiloa?

Seborrheic lauulu leiloa e faatatau i le faateleina (le masani ai) lauulu. Seborrheic alopecia ua iloga i le solia o le sebaceous glands, faateleina le sebum. E masani lava, o se faʻaletonu e tupu ona o le faʻaletonu, neuroendocrine, ma isi tino o le tino: ona o le faʻaletonu hormonal, o se faʻaopoopoina o le numera o androgens, faateleina gaioiga o mea faafefete pei o mea faafefete, ma le faʻaaogaina o le tele o fualaau faasaina. Na mauaina foi, o sui o le itupa malosi malosi e masani ona mafatia i lea faamai nai lo tamaitai.

E toʻatele e talitonu o le mafuaʻaga autu o le seborrheic alopecia o le solia lea o le sebaceous glands, ae e leʻo le moni lea. O le mea moni, seborrhea e mafua ai le leiloa o lauulu, ae na o le pau le mafuaʻaga o le pala - aua lava.

O vailaau faʻaonapo nei e iloa ai le eseese o ituaiga e lua o le seborrhea: mamago ma le gaʻoao. E le gata i lea, alopecia e mafai ona atiaʻeina i tua atu o talaaga taʻitasi. Afai e le tele ni gaʻo e gaʻo ai, o le paʻu ua mago, ma ua malo le laʻititi manifinifi. Ae mo le suauu o seborrhea, ua iloga i le faʻateleina o gaosia, tumu i faʻaputuputu o gaʻo, foliga o fungi, le paleni o le lauulu laupepa.

Le luma o seborrheic alopecia e mafai ona fuafuaina e ala i faailoga nei:

  • le iai o le vevela, mu ma le tiga, e faasolosolo malie ona salalau i le tumutumu o le tino,
  • foliga mai o le susulu susulu (lauulu e tatau ona fufuluina soo, aua latou palapala palapala vave),
  • mafiafia o le laualuga vaega o le paʻu,
  • o le faʻaaliga o foliga paʻepaʻe o le efuefu poʻo le samasama lanu (dermis peels ese, exfoliates, faigofie ona faʻamamaina mai le tumutumu),
  • o foliga o mativa,
  • le iai o se manogi leaga e afua mai i le lauluulu,
  • le mautonu o lauulu leiloa
  • manifinifiina o le paʻu, o foliga vaaia o laʻei lelei ma matutu (faʻailoga o le mamago seborrhea),

E taua le malamalama o le seborrheic alopecia i fafine ma tamaʻi gasegase tulaga ese. Le tele o taimi, alii iloa lenei faamaʻi i le tausaga o 30 tausaga. O le faʻamaʻi e amata i le leiloa o lauulu i le pito i luma o le frontotoparietal, o lo latou manifinifi ma faʻateleina vaivai, o le faʻaalia o uiga matutu. O isi taimi e faʻasea e tamaloloa le faʻaititia o le tosina i le isi itupa (libido).

Aʻo fafine, e pa'ū tutusa la latou lauulu i le ulu (diffus alopecia). I se tulaga masani, o faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai le solia o le fua faatatau o le androgens ma estrogens (o se faʻaopoopoga i le muamua ma le lava o le mea mulimuli).

A e aliali muamua foliga o le faʻamaʻi vaai se fomaʻi vave. A leai, o le faʻatupu faʻailo o le a avea ma mea e le mafai ona suia, ma o le a faigata tele e toe faʻafoʻi le lauulu.

Faʻafefea ona togafitia le seborrheic alopecia?

Togafitiga o seborrheic lauulu le aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau fofo teuteu ma fale talavai oloa. Laʻasaga muamua o le faʻamamaina o le ulu mai le gaʻo, o le faʻaleagaina o le kelaceous glands. Mo le faia o nei galuega, o le paʻu e faʻamamaina (masani i le tele o vaega e faʻamautu ai le aʻafiaga).

O le fomaʻi foʻi, e mafai ona ia fautuaina le faʻaaogaina o le maʻi.

  • kulimi corticosteroid,
  • fusi, balms ma isi oloa e mafai ona aveeseina exfoliated dermis mai le ulu,
  • oloa e aofia ai salicylic acid ma selenium sulfide,
  • tar shampo, ma isi.

I le avea ai o se tulafono, o togafitiga a le lotoifale o loʻo tuʻufaʻatasia ma le faʻaaogaina o vitamini-minerale complexes, e faʻaleleia atili ai le tulaga o le lauulu, faʻavaveina o latou tuputupu ae, ma meaai.

O taualumaga faʻaopoopo e aofia ai:

  1. Faapipiiina le kolar ma le maila
  2. le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻamalosia le toto ile toto ole ulu (e masani ona ausia e ala ile vevela faʻaalia).

E tusa ai ma trichologists, faʻataʻitaʻiina faʻataʻitaʻiga pei o darsonvalization tuʻuina i ai faʻaiuga lelei. O lenei metotia faʻalelei faʻasolosolo toto, faʻamalieina le 'aʻai ma le okesene ma fafagaina i latou, faʻagaioia gaioiga biochemical. Ole tulaga ole togafitiga ole 1-2 masina (20 pe 30 taualumaga aso uma poo isi aso uma). O nisi tagata poto faapitoa e talitonu tagata mamaʻi e faia se gaioiga o mesotherapy, e aofia ai le sefulu sauniga.

Matou te fautuaina oe e faitau:

  • Faʻafefea ona iloa le aotelega o le alopecia, o le a lona mea - suesue i lenei tusitusiga aoga.
  • Faatasi ai ma auala e mafai ona ou feagai ai i le 'oti lauulu? Faitau lenei pou.

Eseesega faʻailoga

A fai se suʻesuʻega, e taua le faʻaeseese o le seborrheic alopecia mai le isi ituaiga o le pulu (androgenic, focal, cicatricial, autoimmune). Mo ia faʻamoemoe, o loʻo faia se suʻesuʻega lautele. E maua e le tagata maʻi se avanoa mo suʻega nei:

  • suʻega toto lautele:
  • auiliiliga o hormone tiroid,
  • faʻaiuga o le maualuga o androgens i le toto,
  • suʻega toto mo le syphilis,
  • auiliiliga auiliili o lauulu (mea o loʻo iai vaega i totonu o laʻau).

Ole trichologist poʻo se fomaʻi e tatau ona faia se suʻesuʻega ole microscopic o le tulaga o le papala. E faʻatagaina oe e iloa siama siama. I se faʻaopopoga, o le biopsy o le momosi e fai e iloa ai le dermatomycosis. O lenei auiliiliga mafai ai ona tatou faʻaesea seborrheic alopecia mai lupus erythematosus, sarcoidosis, lichen planus.

O se phototrichogram mafai foi ona matua aoga. I ai, e mafai e se tagata faʻapitoa ona fuafua le tulaga lelei ma le tele o tulaga o lauulu. O loʻo tuʻufaʻatasia se tui e iloilo ai le faʻagaioia o le tino puipuia.

Metotia mo le aveeseina o le seborrheic alopecia

Togafitiga o le alopecia mafua mai seborrhea, e tatau ona amata i le faʻafetaui meaai. E taua le aofia ai o meaʻai ile meaʻai e mafai ona faʻatagaina le le lava o vitamini ma minerale. E aoga le taumafaina o fualaʻau fou ma fualaʻau fou, oloa o loʻo iai le tele o polotini (pi, nati, saito fatu) ma meaola manu (aano o manu, iʻa, fuamoa). E aoga foi le mumusu e 'ai tele mea manogi, gaʻo, mea ulaula, meaʻai gaosi ma le maualuga o mea faʻapipiʻi.

A alualu i luga le vevesi o sesorrhea, ua fautuaina e le au atamamai ia faaitiitia le aina o le gaʻo o meaola (pata, lapisi), suamalie ma mea taumafa. O le fefete ma le suka e fausia se siʻosiʻomaga lelei mo le faʻasalalauina o fungi, o le mafuaʻaga sili lea o le seborrheic alopecia. I le mamago seborrhea, aʻo le isi itu, e aoga le faʻatamaoaigaina o meaʻai ma fualaʻau fualaʻau, 'ai fatu ma nati. Ina ia faʻaititia le malosi o le maʻi faʻataga tatau le tausiga lelei o le uluulu.

Afai e amata ona paʻu lauulu, e tatau ona e:

  1. Mo selu faʻaaoga se selu ma nifo tetele.
  2. Faʻamama ese le selu ile tapenaga faʻapitoa pe fufulu ile vaivai vaivai o le vineta.
  3. Fufulu lau lauulu i le mago o le seborrhea faatolu i le vaiaso, ma se mago ituaiga o dermatitis tasi.
  4. E fautuaina e lafoai atoa le faʻaaogaina o se fulufulu tagata: o le ea vevela e faʻamago le paʻu, o lona uiga e faʻateleina le alualu i luma o le faʻamaʻi.

Togafitiga mo le pulu o le a aoga pe a faʻaaogaina togafitiga faigata. E tatau lava ona i ai i vailaʻau ma tagata togafitiga, physiotherapy.

Faletalavai mo seborrheic alopecia

O le tofiaina o vailaʻau fofo o loʻo faia ina ua maeʻa le mauaina o mafuaʻaga o seborrheic dermatitis.

Afai e toe maua le fagotau o fungi, o loʻo faatonuina vailaau e puipuia ai ile fomaʻi (Ketoconazole, Fluconazole, Isotretionine). Vitamin-mineral complexes (Alphabet) o loʻo faʻaaoga e faʻaleleia ai le puipuiga.

Mo togafitiga i le lotoifale, corticosteroid creams. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le berminyak seborrhea, o le ulu e togafitia i aso uma i le sulfuric oona. Castor poʻo burdock suauu fesoasoani tuʻu ese le faʻailoga o le mamago seborrhea. E fafagaina le paʻu i gaʻo ma faʻamalosi tino faʻamalosi. Ina ia fufuluina o latou lauulu, tagata atamamai e fautuaina le filifilia o tar-based shampoos.

O le vave togafiti aafiaga maua ai le folasaga i lalo o le paʻu ma le fesoasoani a microinjections o se tuʻufaʻatasiga o vailaʻau e mafai ona maua sili faaleleia microcirculation o le toto, fafagaina malosi fulufulu o laulu, latou toe maua le toe faaleleia. Mesotherapy togafitiga ua galue lelei i le togafitia o seborrheic alopecia.

Togafitiga masini malosi

O masini togafitiga e mafai ona aofia ai le tele o physiotherapeutic aafiaga. Ole gaioiga o mea uma e tatau ona fuafua e faʻalauteleina le totoina o toto toto e fafaga ai le folo ile laulu, faʻaleleia le toto ole microcirculation poʻo le faʻamautinoaina o le tuʻuina atu o vailaʻau fofo. O nisi oi latou e faʻamalieina faʻamalosi maso, ae o isi e faʻamalosia faʻafitauli metabolic. O nei mea uma e fiafia i ai faʻaiuga. Le tele o taimi, tagata gasegase ua faatonuina:

  1. Ultrasound aafiaga ile luga o le ulu. E mafua ai le faʻamalosia o le metabolic faʻatonutonu, faʻamalosia le galuega o folika, faʻaititia le afaina ma le vevela.
  2. Fualaau Galvanic. E gaosia e faʻaaogaina se selu faʻapitoa, lea e faʻaaogaina electrodes ae le o nifo. Muamua, o se faʻapitoa faʻapitoa e faʻaaogaina i le paʻu, ona faʻapipiʻi ai lea o se masini faʻapipiʻi. I le faʻagasologa o lona faʻatatauga, o loʻo faʻataʻitaʻi vaega loloto o loʻo valiina le lapisi: o le stratum corneum ua exfoliated, ua tatala pori. E fautuaina la e fai se togafiti aʻo leʻi faia le togafitiga a le lotoifale.
  3. Darsonvalization. I le faagasologa o lona faʻatinoina, o le paʻu o le ulu e faʻaalia i mataala o le televave ma maualuga voltage. O le taualumaga e faia e faʻaaoga ai se selu electrode. E minoi malie ile ulu ile isi itu mai le ola ulu. Ole tele o sauniga e fesoasoani e aveese atoa ai faʻailoga ole papala ole mumusu ma amata faʻagaioiga e mafai ona fesoasoani e toe fuatai le vao.
  4. "Leisa taele" o se metotia o mea faʻaalia mea faigaluega, i le faʻagasologa lea o se aʻafiaga e faia i luga o le ulu fula ma se pulsed laser. O le faiga e fesoasoani e faʻamalosia ai le galuega o sebaceous glands, faʻaleleia le fausaga o le laʻei faʻaitiitia, ma taofi ai lo latou leiloa.

O le filifiliga o le faʻailoaina o metotia e tatau ona faia e le fomaʻi.

Fofo togafiti fai togafiti

Faʻamalosia le aʻafia o vailaʻau fofo fesoasoani ese togafitiga mo le seborrheic alopecia. Lelei taunuʻuga ua mautinoa i le faʻaaogaina o decoctions e faʻavae i luga o sage ma le mint, wormwood, nettle, fale talavai chamomile. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, ua fautuaina tagata atamamai e fufulu lou laulu pe a uma ona fufulu.

O le paʻu e ufiufi ai i momosi e tatau ona faʻasogiina ma le lanu o lanu mumu. Ua tapena mai le fa oona vali ma le 500 ml o vodka. E tui i lalo le mea faigaluega mo le tolu vaiaso, ona faʻaaoga lea mo lona faʻamoemoe faʻamoemoe.

Ina ia faʻamaluluina le stratum corneum, e sili atu le faʻaaogaina o se suauu, lea e saunia mai i aʻa o burdock ma pata. O aʻa o le laʻau e muamua ona faʻafefeteina, ona nutimomoia lea i palapala, ma faʻafefiloi ma le gaʻo o manu i vaega tutusa. O le iʻuga gaosiga ua olo i totonu o le ulu i le luasefulu minute aʻo leʻi fufuluina.

Burdock suauu, lea o loʻo faʻatauina atu i totonu o faletalavai, fesoasoani malosi faʻamalosia oa lauulu vaivai. E tuʻu atu i le papala i le afa itula ae leʻi taʻele i le taʻele o taʻavale, ona fufulu lea i le taʻele.

A o leʻi faia se tasi o nei fofo togafitiga tagata, e manaʻomia le faia o se suʻega alergi.