Misi faʻamatalaina

O le a le mea e faʻatusa ai le selu i le miti: 9 tali o se tusi miti

Le tusi miti mafai sili ona faamatalaina e uiga i le uiga o lenei po o lena vaʻai. O le selu o se uiga sili ona manaia. Sa masani ona faʻatusalia ia fafine. O le selu laupapa, pei ona latou fai mai nei, o le faʻailoga o le galuega ua maeʻa. Ma i le faʻaaliga male, o se faʻailoga o le fafine. O lenei lisi e mafai ona lisiina e le gata. Ae e sili atu le liliu i tusi sili ona faʻauʻuina o faʻauiga ma suʻesuʻeina poʻo le a le mea o loʻo folafola mai e se fesoasoani mo le selu o lauulu na aliali mai i se miti. E matua manaia lava lenei mea.

Tusi o miti i aso nei

O le selu na aliali mai i le vaʻai mo le teine ​​o se tamaʻitaʻi o se misa ma se ua pele. Afai na ia vaaia ni selu eseese ninii i lona lauulu, ona tatau ai lea ona tupu faʻaletonu. Vaʻai ia oe lava, selu lou lauulu mo se taimi umi ma maeʻa - i maʻumau ma le le aoga o le tele o le tele o tupe.

Afai e vaaia e se tamaloa se miti, o lona uiga o le a ia maua le le fiafia. Ma o le a fesootai, faʻapea, ma lana pele. Lea ua mautinoa e le tusi miti.

O le selu na faʻatau e le tagata ile faleoloa, ua faʻailoa mai se suiga lelei. Afai e i ai ni ana laupapa - e oo i le iuga o se tulaga tuai, umi.

Latou fai mai pe a alu le tamaloa i le miti vaai se selu ma ave, o lona uiga o le a foliga mai se fafine i lona olaga, ia o le a ia alofa tele i ai. Afai na te tuʻuina le selu i se mea faʻatuatuaina ina ia leai se tasi na te mauaina - i se taimi lata mai o le a ia faʻailoaina le lagolago a se tagata faʻamalosi.

Tusi miti Sasaʻe

Afai o se teineititi na ao ona selu lona lauulu i se miti, peitaʻi na matua leaga lava, aua ua lavelavea le tasi i le isi, ma ua tau le mafaia e le selu ona aveese mai ia latou, ona tatau lea ona ia faʻavasega ona mafaufauga. Ona o latou, ua le mafai ona maeʻa nisi pisinisi i le olaga moni. Atonu e faʻatupuina e ia fefinauaiga ma masalosaloga.

A vaai se tamaloa ia te ia lava selu sisina lona lauulu i se selu, o lona uiga o le ogaoga faamalamalamaina o ia ma lana pele.

E leʻo mea uma na e taʻu mai e le tusi miti. O se selu, atoa le pupuni ma lauulu, ua faʻailoa mai ai faʻafitauli ma atugaluga o le a pa'ū faʻafuaseʻi le miti. Ae o le selu ua gaui e masani lava ona folafolaina le fiafia ma galuega fiafia.

Afai o se teineiti miti le selu ua tele nifo, e tatau ona ia amio sili atu talafeagai i le moni olaga. E foliga mai, o le miti amio a mafua ai le tele o mafuaaga mo faitatala ma tala. Ae afai na ia faʻatau se selu fou, e tatau ona e faʻatali mo le faʻaosoina o le ili fou i le olaga. O le mea taua o ia e le solia i le taimi o le a faia ai e le teine ​​le laulu poʻo le sitaili. Talu mai lea vaʻaiga faʻalauiloa folafola faʻamaʻi.

Taoto ma se selu: lauulu i luga, ua gagau, fou pe palapala, avane pe e te mauaina?

Ae tasi lava le mataupu e faigata ai ona malamalama i "vavalo." Ina ia malamalama i le mea o le a tupu i le lumanaʻi, e mafai ona naʻo le maitauina o tamai auiliiliga o le mataupu, pei o le lanu poʻo le nofoaga.

Afai e te miti i se selu, ona tatou gauai atu lea i vaega:

Ua tatou mataala foi ile aso o le vaiaso ua taunuu le miti.

Afai e te miti i se pulumu lauulu nei aso, e tatau ona e mafaufau i lau amio. O le selu ma nifo e masani ona lapataʻi mai i ni mea sese, faʻailoa mai le i ai o le faitala i tua o le tagata.

Se pulumu lauulu i se miti tusi o lona uiga o foliga mai o se tagata fou fiafia pe fiafia. Ae eseese lomiga faamatala le foliga mai o scallop i auala eseese.

E tusa ai ma le Lomiga lomiga, e vaʻai i se lauulu lauulu i se miti o lona uiga o le tulaga o lou faʻamaualuga ma le talitonuina oe lava.

Fogafale Gaoioiga i se Miti

Afai o le selu na e vaʻai i lauulu ile selu, ole mea lea ole faʻailoga ose tusi miti e uiga i faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma tupe. Afai o le laulu e pa'ū i totonu lapopoa lapoʻa, o le faʻailoga lea o le matua faʻaletonu i le soifua maloloina o le latalata mai o le faʻamaʻi.

Afai o le tamaloa e avatua le selu sa iai i le miti, ma i le taimi lava e tasi e aulelei ona foliga, sa teuteu lelei ma mama, ona faʻamatala lea e le tusi miti lenei mea o le faʻailoga o le oʻo mai faʻaleleia atili. Afai e palapala, repulsive, faʻatali mo faʻafitauli ile galuega.

O le a le miti a le selu fou? Mo se fafine, o lenei taupulepulega e valoia ai le vaaia o le alofa faʻatino, poʻo se umi alofa, tusa lava pe o loʻo fusifusia e ia faʻaipoipoga. Afai o le pito i luga ua nifo laupapa, e le o toe mamao ae faʻamaeʻa lau gaioiga agai i le sini.

Aisea e faʻatau ai selu? O lea togafiti i le miti e faʻailoa mai ai suiga ogaoga i le olaga, ma i le itu o le a oʻo i ai - i le lelei poʻo le leaga, e faʻalagolago i le foliga vaaia. Afai ua gagau, malepelepe, ona e faatalitalia lea o taua ma vevesi.

O lauulu i luga o selu i le miti o se leaga leaga, ma afai e te aveeseina mai nifo, o se mea leaga sili atu leaga lua. E ala i le sese o le fai miti, o se mea o le a tupu o le a suia ai lona olaga mo le sili ona leaga, ma o le a afaina ai aiga ma uo.

Afai o loʻo e faʻatino i se mea taua lea e faʻaosofia le faʻalelei atili, ona e vaʻaia se selu ile miti o se faʻailoga leiloa. E taua le mataituina ma le totoʻa o galuega a le au tauva, aua le lolo atu i le faatauanau e uiga i le auai i mea le talitonuina mea, ona tupu ai lea o le faʻalavelave e toe foliga mai ia te oe.

Miti avea ma mea moni ma uiga

O le fautuaga ua faʻailoaina i le miti, o se faʻamatalaga i le auala e faʻatino ai i le lumanaʻi i le tagata o loʻo moe poʻo ona tagata tau. O le miti lelei ma le matagofie e faʻaalia mai le manuia i mataupu i le taimi nei ma taumafaiga. Ata o loʻo iai ni faʻatapulaʻa ma faʻatapulaʻa e iai le uiga faʻafeagai. Miti i lenei aso o le vaiaso e valavalo.

O se miti e masani ona aofia ai faʻafefe ma le manaia ata. E leai se mafuaʻaga e popole ai i lea mea: o miti faapena e le faavaloaga. Galo le mea e te vaai iai ile vave.

O le miti tautala e uiga i suiga fou o mea e tutupu o le a tupu lata mai. E faʻasino mai itu ole olaga ma mataupu e tatau ona taulimaina i se taimi lata mai. O miti i luga o le masina tupu e faʻavaloaga.

O se miti e masani ona ave le tagata moe i le lalolagi o ana manatunatuga ma faʻataunuʻuina faʻamoemoe. Ole gaogao miti lea e leai se uiga.

Aisea la e miti ai se selu laupapa?

Ina ia mafai ona faʻamatalaina saʻo faʻailoga, e manaʻomia ona e taumafai e manatua le tele o au faʻamatalaga e mafai ona fesoʻotaʻi ma le mea na e vaʻaia: o ona foliga vaaia, o lagona na e oo i ai, ma gaioiga na faia ma ia.

Ole selu o se mataʻupu e matua mama lava, o lea o miti e fesoʻotaʻi ma lenei mataupu o loʻo atagia ai i taimi uma ou lagona i totonu ma ou lagona, o ou uiga ia oe ia oe i le lalolagi o siomia oe.

Faʻauiga miti faʻamatala uiga na latou vaʻaia i miti i auala e lua - o se faʻamatalaga o le mataupu lava ia, faʻapea foʻi ma gaioiga na e, poʻo se isi tagata, faʻatino i ai.

O le a le selu na e miti ai?

Afai na e vaʻai i se selu laupapa i se miti, vaʻai totoʻa i lona tulaga i fafo atu:

  • O le fou ma mama selu e tautala ai e uiga i se sauniga faʻamamalu lata mai e faʻataua le faʻaipoipoga,
  • O le selu fafie ma le peʻa ua masaʻa, e faʻamanatu ai i nisi o mea taua e le mafai ona e faʻamaeʻaina E manaʻomia le faʻamutaina o talaʻaga e leʻi soalaupuleina ina ia mafai ai ona faʻagasolo pea.
  • O le mataʻu o le selu o le a taʻu atu ai ia te oe ni filifiliga sese na e faia talu ai nei. Toe mafaufau i ai ma taumafai e faʻalelei le mea e mafai,
  • O le leiloa lauulu, pipii i le va o nifo o le selu, faʻailoa folafolaga faʻafitauli ma le leai o se faʻatuatuaina oe pele,
  • Soʻo se tamai iniseti o loʻo tolotolo i luga o le selu faʻailo mai o loʻo latalata mai le faʻanoanoa
  • O le matagofie, vaneina laupapa selu o se fusi o fatufatu musumusuga, eseʻese manatu mo le tagata lava ia atinae.

E tusa ai ma le miti tusi a Miller, o se selu fafie i se tulaga tuulafoaia pe le talafeagai e folafola atu i taimi uma lona pule faʻaletonu ma faʻafitauli tau le soifua maloloina, ma faʻaalia foi se le mafai ona faʻatonutonu lelei ana mataupu tau tupe.

Gaoioiga i se miti ma se selu fafie

Manatua le mea na e faia i le selu i lau miti, ma faitau le faʻamatalaga o au gaioiga:

  • Faʻatau se pulumu lauulu fou ma mama - i suiga lelei o lou olaga, pe a fai o le pulumu lauulu e palapala, taʻe pe lauulu - e faʻatatau i faʻafitauli tele,
  • Afai o se teineititi miti miti na te taliaina se selu matagofie mai se tagata ese o se meaalofa - o lenei folafolaga ia te ia vave fonotaga ma lona filifilia filifilia, pe a fai e lona tagata alofa fagu se tasi - o le faʻailoga lea o lona alofa faʻamaoni ma le faʻaaloalo, masalo, ua leva ona ia mafaufauina se talosaga faʻaipoipo,
  • Faʻasusu lou laulu i se miti o lou manaʻoga i totonu e aveese ai tagata leaga ma le lotoleaga tagata e faʻaleagaina lou igoa tauleleia,
  • O le aveeseina o le leiloa lauulu mai le pulumu o se harbinger o tupe leiloa, pe a fai o le tele o le lauulu ma pa'ū i totonu o fusi - o se miti na folafolaina se maʻi ogaoga,
  • Manao i se tasi lauulu lauulu talanoa e uiga i lou lotoleaga o se tasi mai le siosiomaga, o le manao e maua se mea e totogi ai se isi,
  • O le tuʻuina atu o lou pito i luga o se manaʻoga lea mo fesoʻotaʻiga, uo fou, faʻaavanoaina lou taliaina o se mea fou i lou olaga.

I le faʻamatala mai e faʻamatala mai e tusi o miti ia i matou, e mafai ona e "tuʻuina se vaomago", pe sili atu ona matala ma faʻalogo i tagata o loʻo matou i ai, ina ia aua neʻi e misia le taua taua na faʻataʻitaʻia miti mo oe.

Faʻamatalaina o tusi lauiloa miti

Fai mai Miller, o le selu o loo moemiti i se mea taua na tupu. O se faʻamanatuga o loʻo faʻatali mo oe, lea e tatau ona e mautinoa alu i ai. I le tusi miti a le aposetolo o Simon Kananit, o lenei mataupu o loʻo faʻamatalaina i se miti o le leiloa, faʻafitauli i pisinisi.

Esoteric Tsvetkov faʻamatalaina se miti lea na latou avatu ai ia te oe se pulumu lauulu o se vave lelei sootaga ma se isi tagata. E mafai ona avea o se faʻaipoipoga poʻo se faʻauooga moni. Manatua le mea a le meaalofa. Ole lapoʻa, manaia le selu na faʻaali atu ia oe se meaalofa e faʻatusa mai ai le aoga o lou toʻalua poʻo sau uo fou. Afai e faigofie, palasitika, leai ni faʻailoga - o le tupe maua o lau paʻaga olaga o le a le tele lapoa.

I le tusi miti Isalama, o sea foliga o lona uiga taimi fiafia, mauaina o le taua malamalama ma uma ituaiga o faʻamanuiaga. Afai na e miti na e selu, lenei miti tusi vavalo laveaʻi mai i le taimi nei popolega ma eseese faafitauli.

E tusa ai ma le tusi miti a Freud, afai e miti se fafine o ia selu, o le miti atagia ai lona moomoo mo se avanoa misia o se fiafia olaga patino. Afai o le fai miti na selu le lauulu e le ia te ia lava, ae i se isi tamaitai, e te matua matauʻa. E foliga mai, i le mea moni e te lotoleaga i se fafine, o lana mafutaga, lona fiafia. Masalo ole a e mafaufau lava ile auala e taʻitaʻi ese ai se tamaloa mai le mea o lou fuā.

O le faʻauiga o moe ma se selu ile miti a Longo e fesoʻotaʻi ma feteʻenaʻiga. Atonu e faʻalavelave lau mafutaga ma uo. Afai na e faʻaaogaina le aitema mo isi mea (mo se faʻataʻitaʻiga, na e usuina i le selu, pei o se masini faʻalogologo), o le miti tusi e valoia ai se tulaga faigata mo oe. E mafai ona e maua i fafo ma le faʻaaloalo lava e ala i le faʻaogaina o se togafiti.

Faaiuga o mafutaga mo se fafine, amataga - mo se tane

O le vaʻai i se pulumu laulu i se miti mo se fafine o se faʻailoga lea o le matua, faʻaleiloa mafutaga o le a vave muta. E te le tau tuua na o oe mo se taimi umi, aua o se mafutaga faʻamasano fou o le a amataina vave. Mo se fafine ua faʻaipoipo, o se ata faʻapena i se miti e faʻailoa mai ai se feeseeseaiga ma lona toʻalua, masalo e oʻo foi i le faaoolima. Faaeteete!

Mo se teineitiiti, se miti lea na iai se selu o lona uiga o tupe le aoga. E mafai ona e faʻaaluina se tupe pe leiloa se tupe tele ona o seisi ma taufaasese a le isi tagata. I se taimi lata mai, pule oe i tupe i le faʻaeteete e mafai ai!

Afai o le selu na miti e se tamaloa, o le mafutaga fou o le a vave ona amataina i lona olaga. Afai o le faimiti ua faaipoipo, o se mafutaga faʻaipoipo o le a le faʻalavelave ia te ia - e foliga mai, o le a ia manumalo i faʻaosoosoga ma maua ai se tagata alofa.

I le alii, o le miti na ia selu pe na o le vaʻai foi o se selu, o foliga mai ai le le fiafia tele. O le a ia malamalama o lana filifilia e le matagofie tele, atamai, agalelei ma tauagafau, pei ona ia talitonu muamua.

O le selu tuai o loo moemiti i le suiga, o le mea fou o le alofa

O le moemiti o se uluulu lauulu - i se maʻelega suiga i le olaga. Masalo o le a e siʻi, saili ni uo fou, sui ou manatu i nisi o mea poʻo lau vaʻaiga atoa. O nisi miti tusi faʻamatala se faʻamatalaga e pei o se faʻailoga o le lata mai o maʻi.

O le selu fou i le miti e faʻatautaia ai se mafutaga fou. E foliga mai, o le alofa faʻamaoni e amataina, tusa lava pe ua faʻaipoipo le fai miti.

Afai na e miti i se selu gau, faatali mo faaosoosoga avanoa. I lou olaga o le a iai se avanoa lelei e vave ma faigofie faʻatino lau fuafuaga. Na e miti e le o le mea atoa ua malepe, ae naʻo nifo? Masalo o loʻo e feagai ma se faʻamaʻi. E sili atu le alu i le fomaʻi mo le masani o le suʻega.

E masani ona faʻauigaina tusi miti i lenei ata o se puʻupuʻu o misa, le lelei tulaga. Tele selu - ile nai faʻalavelave. O le a latou tulaʻi mai i lou olaga mai tagata eseese.

O se fulufulu matagofie, lauulu i totonu poʻo le vali sili ona manaia, miti o se pupula mea na tupu. Se mea manaia, aulelei, faʻafiafia o le a tupu. O le ae maua manatua fiafia o lenei mea mo se taimi umi.

O se ulu manaia ma le faʻaaogaina i se miti o se faʻailoga lelei

O le uliuli selu e faatusa i le fili i le siosiomaga. O se tasi o le a aumaia faʻalavelave ia te oe, faʻatulaga se mea e aumaia ai le le lelei taunuʻuga ia te oe. Ia e mataala mo ni fautuaga ma le faʻaeteete.

Afai na e vaʻaia se pito i totonu o se miti, o se tagata faʻamaoni e lagolagoina oe. Talia le fesoasoani a lenei faʻamalosi tagata, aua le lafoaʻia se avanoa sili ona lelei! Faatasi ai ma le malosi lagolago, mafai faigofie ona ausia lau fuafuaga.

O se selu laupapa e atagia ai le lata mai o le faʻatinoina o fuafuaga. E mafai ona uma le pisinisi tuai ma selesele fua o au galuega. Afai e folasia atu lenei mea ia te oe, o lou olaga i luma atu o le tele ma le tamaoaiga. E le maua le tamaoaiga e maua e le tagata lava ia galuega. E mafai ona maua le tele tofi pe i luga ole anotusi.

Na e moemiti i se selu ma tamaʻi lavalava laiti? Ia faaeteete i lau amio. O lou olaga faʻaavanoaina mea e te maua ai faitatala ma talanoa e uiga.

Galue ma le selu i le miti

O le oso i le miti o se faʻailoga lelei, ae maise pe a fai e te selu. O le a e aveesea lou popole ma le faʻamoemoe, o le ae le lagonaina le manaʻoga, faʻatonuga atoatoa ma le ola solo o le a sau i pisinisi.

Afai na e miti na e selu se isi tagata, taua tele le faʻatalitali mo oe. Ae i se isi itu, se tasi na sauina oe i se miti? O le leaga le faʻailoga lea. E foliga mai, o le a atili faʻaletonu lou mafutaga ma se pele ia te oe, pe o le a e maua foʻi le alofa le faʻaaogaina. Taulimaina le miti lea o se lapataʻiga.

Mauaina o se lauulu lauulu e fai ma meaalofa - ia faʻaipoipoga poʻo le amataga o ni faigauo malolosi. Afai e te mauaina lenei mea i se miti, o le a vave ona oʻo mai tulaga i lou olaga e faamalosia oe e tuʻu mea, mafaufauga ma le siosiomaga avanoa. E mafai ona iai o se mea lava: mai le taunuʻu atu o malo i le suiga o le nofoaga o galuega.

I se miti, na e faʻatau se selu? Sauni mo suiga. O le a e amata amata ona suia lou olaga olaga, setiina sini ma iloa ia taunuuga o laʻasaga taʻitasi. O le a le lelei o suiga o le a aliaʻe i le iuga e faʻalagolago i le foliga mai o le faʻatau. O le manaia o le mea, o le sili atu au gaioiga o le a afaina ai lou iʻuga.

Faʻatau se pulumu lauulu i se miti faʻailoga o le lalata mai o suiga i le olaga

Afai na e miti ua e filifilia se pulumu lauulu, ia manatua pe na faapefea ona e faia. Ua e avea le muamua muamua na oo mai i lou lima? E te le malamalama i le auala e te manaʻo ai e suia lou olaga ma le mea e te mulimuli mai ai. E malamalama lelei oe: e tatau ona sui se mea. O lenei e tatau ona e iloa le mea tonu, ma pe o le a le mea o le ae alu ai i lenei. Afai e umi ma le faʻaeteete le filifiliga, e i ai sau fuafuaga manino, e taua le mulimuli ai.O le mea saʻo e faʻatauaina, o le tau - masalo e tatau ona e suia galuega.

Solia se lauulu lauulu i se miti - faʻaleagaina le mafutaga i le moni. Ia mataala atili i tagata pele, a leai, o se misa laiti e mafai ona tupu i se feteʻenaʻiga matuia. Afai e taʻe lenei mea pe a selu, o le mea moni ua e lamatia. Puipui lou soifua maloloina, ia e faʻaeteete atili pe a filifilia meaai ma laei mo le tau.

I se miti, na tuʻuina atu e se tasi ia te oe se selu - ia sauniuni mo se mafutaga faʻaleumanu fou. Ua i ai se isi na faʻaaoga lau selu? O se faʻamasani taua e faʻatalitali mo oe, o se fonotaga faʻafetai ia e mafai ona suia lou olaga atoa.

Na e vaʻai i lauulu i luga o le selu ma toese 'ese? Le amio leaga lea. E mafai ona e faia se gaioiga ona o le ae aumaia faʻafitauli tetele ia oe ma oe pele. Galue ma tautala faʻatasi ma le faʻaautauta.

Faʻataʻitaʻiina se pepe foliga curly - i le tala

Na e miti o loʻo e selu se tamaititi ma aulelei matagofie? O le mea moni, o le a e mauaina le alofa faʻafefe ma faigofie faʻamanuiaina faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma lenei. Masalo o le ae filifilia se mea e ofo ai mo le tagata e te fiafia i ai, pe piki laʻei mo se tafaoga. O le faʻamauina o lau tama i se miti o se faʻailoga lelei. O le a tupu matua le tama aʻoga, aʻoaʻoina, o le a e mitamita ia te ia.

Afai e te selu i le miti, ma, ona, vaʻai i le selu, vaʻai le lauulu i luga o nifo, ia sauniuni mo faigata e fesoʻotaʻi ma tupe. Sa i ai le tele o lauulu, fusi atoa? O sea miti faʻailo se faʻaletonu o le soifua maloloina. O loʻo e manaʻomia ona e asiasi i se fomaʻi ma faia sau suʻesuʻega atoa. O faʻamaʻi e lapataʻiina i le miti o latu i se selu.

Le miti sili ona lelei i le mea na iai lauulu lauulu sa iai o le mea e te selu ai lou lauulu ma se selu matagofie ma taugata. O se miti lelei faʻamalosi tino, aveʻese mai le taimi nei faʻafitauli tulaga. Afai na e moemiti i se mea e faʻatusa mai ai faʻafitauli i le lumanaʻi, ia e manatua: oe oe lava fausiaina lau oe lava faʻataʻitaʻiga. O le gaoioi ma le faaeteete, e mafai ai ona e 'alo ese mai mea ua valoia.

Tusi miti Esoteric

E mafai foi ona taʻuina mai le tusi. Afai e iloa e se teine ​​e ao ona selu lona lauulu i se miti, e tatau ona ia faʻaeteete, ona o le moni o le olaga e ono faia ni gaioiga faʻatupu vevesi, lea e mulimuli ane ai ona maasiasi. Ina ia aloese mai le oona tiga, e sili atu le mafaufau lelei i a latou gaioiga.

Ae a ia vaaia o ia lava o loʻo faia se laei manaia i se selu, e manaia. O sea miti e faʻailoa mai le manuia i vaega uma. O le mea e lelei ai, e masani ona moemiti se vaʻai i se teine ​​e ufiufi ai se fusi lapoʻa o mafiafia.

Afai o le lauulu faʻafuaseʻi na paʻepaʻe i le taimi o selu - aua le popole. Aua o lenei vaʻai folafola mai se malaga manaia ma le mafanafana. Afai o le curls ua liu e uliuli - o le miti lelei foʻi lea. O le selu e faʻaaoga ai e le tagata le tuʻufaʻatasia e faʻatulagaina ai le mamalu ma le tamaoaiga.

Aesop's Book of Interpretations

O lenei miti tusi e aofia ai le tele o faʻamatalaina faʻamatalaga. O le selu na leiloa e se tagata ma o loʻo taumafai e suʻe, e faʻailoa mai e vave ona leiloa se mea taugata. Masalo o le a vaeluaina ma lona agaga.

O le selu saku o le uila a le fiafia i lenei tusi miti. Ma, afai ua leiloa se tagata, o le a feagai ma ia i le faʻanoanoa tele ma le manuia.

O le vaʻai o lauulu na masaa i luga o uʻele - e maumau tele. E aoga le faʻatupeina le mafai ma aloese mai mea uma e taʻitaʻiina ai i otaota.

A faʻapea e faʻateʻa e se tagata le motusia - o lenei le lelei. Se mea e leʻi mafaufauina o le a tupu. Ma o le mea na tupu o le a le manaia.

O le togafiti lea na tatau ai ona vaʻai e se tagata le selu i le miti ma matamata ai pe faʻaaoga e seisi tagata e faʻalua. O lona uiga i le olaga o le faimiti e foliga fiafia se tasi tagata. Ma o le a suia lona olaga. Ae o le fea itu o le isi fesili.

Isi faamatalaga

E i ai isi uiga faʻapea o se miti e ono maua. O le selu o loʻo taumafai ai se tagata e teuteu le laulu o se isi tagata o nofo i ona tafatafa, e masani lava ona atagia mai ai foliga vaaia o le fili. Pe, e foliga mai, o le tasi o le a tatalaina le fiafia ia te ia o le a sau i lona olaga.

Afai e vaʻaia e se tagata ia lava mai fafo ma matauina le ala e selu ai e lona tagata se laulu, lona uiga o lenei tagata e le faʻaaloalo ia te ia. I se tulaga lautele, e sili atu le alu ese mai ia te ia. A le mafai lea mea, e sili ile faʻaititia ole soʻotaga.

Ui i lea, a vaʻai se tamaloa ua selu lona lauulu i se isi tama - o se faʻailoga lelei lea. E ui e fai sina ese. Ae o se miti faʻapea se folafolaga muamua mo fofo i ituaiga uma o faʻafitauli. Ma, e foliga mai, faʻaleleia mea lelei.

Faʻamatalaina o miti - selu

O le pulumu lauulu o se mea e faʻaaoga e oe lava ia e faʻaogaina le matagofie ma lou talitonuina oe.

Le miti o lauulu tumau i luga o le selu, i faalavelave ma toilalo.

Afai e faʻaaoga e se tagata le selu lou selu, e tatau ona e faʻamasani ma se tagata e avea ma au uo poʻo fili.

Faʻamatalaina o miti - selu

Faʻamatalaina o miti - selu

Se faʻailoga e te le faʻalavelave ai i le faʻatulagaina o nisi o ou mafaufauga.

Ua masaʻa le nifo ua taʻe: se faʻailoga o le masalosalo ma le misa e ono afaina ai au fuafuaga.

Faʻamatalaina o miti - selu

O se fafine o loo selu - e manatu ia e leiloa, le le aoga o le tele o le tupe.

O se tamaloa selu lona lauulu - o loʻo ia faʻatali mo le le fiafia i lona lava olaga.

Faʻatau le selu e mo le suiga.

Ole selu ole laulu ile miti ose fiafia faʻaipoipo lea mo se teine.

Mo se tamaitai talavou - sasa lona toalua.

Faʻamatalaina o miti - selu

Faʻamatalaina o le miti - selu, selu

E le mafaitaulia talitonuga ma talitonuga faʻatuupoina e uiga i nei mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, e talitonuina afai e te leiloa lau selu sapo, ona tupu lea o se faʻalavelave tele e tupu seʻia oʻo i le oti. E talitonu foʻi o le lauulu mai le selu e manaʻomia pe susunuina pe tanu ile eleele, ma e leai se mea e tatau ai ona tuʻu ile selu.

Vaʻaiga mo le selu i se miti - maumau ai se mea taua, pele tele i le loto, e tetea ma se pele.

O le vaʻai i se miti o loʻo vaʻaia fulufulu lauulu i luga o le selu - o lona uiga o oe e le tatau ona faʻatali mo le manuia, i le isi itu, sauni mo lapisi tele ma aloese mai mea fou e mafai ona taʻitaʻia.

Le miti a florid crest - faʻatali mo se meaalofa taugata, ia e mataala i le faʻalavelave a se tagata fia iloa i lou lava olaga.

O le solia o selu o se mea e ofo ai e tupu ai le faalavelave.

O le vaʻai o se tagata ese o loʻo ia faʻaaogaina lou selu o se masani ma se tagata o le a faia se sao taua i lou olaga, o le a avea ma se sili ona taua pe tauto ni fili mo oe.

Faʻamatalaina o miti - selu (selu)

Manuia o le faʻafeagai leisi itupa. Fou agaalofa o le a aumaia ia te oe manuia.

Vaai faalemafaufau i se faʻailoga ua teuteuina i auro ma maʻa taua.

Faʻamatalaina o miti - selu (selu)

Fulufulu - feeseeseaiga, faalavelave.

Manatua o le finauga e masani lava e uiga i le mea lava e tasi: e te paie toe selu lou laulu.