O faʻafitauli

Mafuaaga o mumu mumu i luga o le ulu ma lelei togafitiga

Ole foliga mai ole lanu mumu i luga o le ulu i lalo ole lauulu e mafai ona amataina i le tele o mafuaaga ma, e tusa ai, e manaʻomia se eseʻese auala e togafitia ai. I le avea ai o se tulafono, o le faʻamaʻi e o mai ma le le manaia le maʻonaʻe, scabies, faʻafiafiʻaina tele, fofoʻeʻe o le paʻu ma isi mea vaaia. O le mea na mautinoa ai le toe faʻafoʻi e le gata o se taimi atofaina e asiasi atu ai i le fomaʻi, ae o le faʻailoaina saʻo foʻi o le faʻamaʻi. A sese faʻataʻitaʻiga e mafai ona oʻo ai i faʻafitauli matuia, o le mea lea, i le muamua masalosaloga ua amataina se ituaiga o faʻaletonu i le tino, e tatau ona e vave alu i se dermatologist poʻo se trichologist.

O le masani ai o "pathogen" o mumu mumu i luga o le ulu o le:

  • seborrheic dermatitis,
  • psoriasis
  • siama pipisi (lichen, eczema),
  • aleki

Seborrheic dermatitis

O le faʻailoga mo se asiasiga i le ofisa o le trichologist o le faʻaalia o soʻona sili atu le penetaina. O le auala lea na faʻaalia ai le faʻamaʻi o ia lava i le amataga o le atinaʻe. Ae talu ai e le maua e le taetaeina tele le le fiafia (seʻi vagana fafo faʻalelei) i le tele o tagata, e masani lava o le taimi sili ona lelei mo le fausiaina o se togafiti togafitia ua misia. Ma le isi, o le faʻafitauli e faʻateleina e isi faʻailoga:

  • faʻasoesa i taimi uma i vaega o le ulu poʻo le atoa o voluma,
  • faʻaalia o lanu piniki i luga o le paʻu,
  • soona faʻateleina paʻu
  • leiloa o lauulu.

O faʻatoʻaga feola o loʻo malosi le mataga, peʻa i autafa o le maʻi, ma mafua ai se lagona mu. I tulaga ogaoga, siama pipisi faʻapipiʻi le autu faʻasolitulafono. Ole atuatuvale faʻafitauli, e le lelei le soifua maloloina, o le malepe ole faʻalavelave ole tino, ma isi mea e mafai ona oʻo ai ile faʻateleina ole faʻamaʻi.

Togafitiga faigata fesoasoani e faʻatoilaloina le seborrhea. Le laasaga muamua: o le faʻaaogaina o vailaʻau antifungal i le foliga o emulsions, shampoos, kulimi. Lelei aoga e tuʻuina atu e ala i vailaʻau pei Nizoral, Sulsena, Sebazon, o loʻo faʻatau atu i fale talavai e aunoa ma se talavai. Laasaga lua: aveina o fualaau teteʻe e faʻavae i luga o le zinc. O le exfoliating sooupu a le Siberika, Biolage, Kapous fefaatauaiga mafai foi ona faatonuina.

I le vaitaimi o togafitiga, ua fautuaina e tuʻu ese mai le teuteuina stylers ma foams, faʻaititia le valiina o lauulu, le faʻaaogaina o uamea ma togafiti, faʻapea foi ma le tele teuteu teuteu: perm, lamination.

Psoriasis o se tasi o le sili ona masani faʻapitoa dermatological faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi. O le lavelave o lona ala o loʻo taoto lea i se mea ua leva ona tupu ma e masani ona toe faʻataʻua. E faigata tele ona faʻailoa le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, peitaʻi, e talitonuina, o mea nei e mafai ona avea ma sao i le atinaʻeina o le faʻafitauli o le faʻafitauli o le uluulu:

  • vaivai le malosi puipuia
  • tupuʻaga gafa
  • faʻaaogaina le inu ava malosi, fualaau faasaina, ulaula,
  • popolega popole
  • tigaina i le ulu.

O le psoriasis e le faʻamaʻi pipisi i isi ma e leʻo aʻafia ai se afaina i le soifua maloloina o le o loʻo ofuina, ae e foliga mai, ia faʻamomoli, ae le o se mea matagofie. I se agamalu foliga, e iloga i le foliga mai o nai laiti mageso i nisi vaega o le paʻu, i le sili atu ona ogaoga - tele mumu mumu e faʻaalu lemu ufiufi atoa le paʻu o le ulu. E lagona e se tagata le palapala i taimi uma ma le mu, e mafua ai le manaʻo e maosia se nofoaga leaga. O le faʻamamaina o maʻi e agaʻi atu i le faʻatulagaina o manuʻaga ma maʻamaʻea e mafai ona avea ma maʻamaʻa, ma faʻasolosolo loa i luga o le mea sili.

E le mafai ona toe faʻaola atoatoa mai le psoriasis, ae o le masiʻi atu i le "filemu" vaega e moni lava. Togafitiga masani ona faia maeʻa. O le taumafaina o vailaʻau e o faatasi ma le togafitiga o le paʻu o le paʻu ma ketoconazole i le vaega. Mo puipuiga puipuia, ua fautuaina ai le sanatorium togafitiga, faʻapea foi ma le tele o physiotherapeutic metotia.

A maua se siama siama, e ono faʻatonuina vailaʻau. I le talaʻaga o le atinaʻeina o le faʻanoanoaina o tulaga ma le faʻamalosi tino, o le tagata maʻi ua tuʻuina atu vailaʻau psychotropic e fesoasoani faʻamama le popole, aveese faʻafitauli, ma fetuunai i le sosaiete.

Saini ma se mycologist

E mafai ona e "mauaina" se pityriasis versicolor pe a fai e te le mulimuli i tulafono o le faʻamamaina o oe lava, ma faʻapea foi pe a uma ona vavalalata ma se tagata ua maʻi. O le faʻaaogaina o mea a isi tagata i nofoaga faitele (vaitaele, sauna, potu laʻei ile matafaga) faʻateleina le ono aʻafia o faʻamaʻi i le tele o taimi. O le soona afu tele tagata, o le mafuaʻaga faʻasolosolo ona o le mafuaʻaga foi o lichen.

O faʻailoga autu o le faʻamaʻi:

  • vaega faʻapipiʻi o se lanu enaena, vaega e ufiufi ai le ulu,
  • auivi papaʻe, mea laiti vesikeloto ma faʻaʻavaʻele mafai ona matauina i autafa o pito o le pulu moli,
  • lagona o le vevela ma le susunuina,
  • ua amata ona palasi le lauulu ma amata ona malepe,
  • lauulu faifai pea i vaega ua aafia, paʻu o paʻu.

Faatasi ai ma togafitiga vave, o lichen mafai ona tuputupu ae i isi vaega o le ulu: 'ava, moge, taliga ma e oʻo i nasolabial piilima.

Ina ia iloa le mafuaʻaga mafuaʻaga o le faʻamaʻi, lauulu ua maua i lalo o le Wood Lamp, faʻalauteleina le suʻega toto, ua tuʻuina atu faʻamaʻi bakteriologis. Ina ua maeʻa le suʻesuʻega, ua amata ai se togafitiga togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau i fafo ma totonu.

Aemaise lava, o Clotrimazone, Miconazole, Stop-Aktiv, Tinedol o loʻo faʻaali ai i latou i le sologa lelei. O vaega e fausia ai tapenaga e faʻamamaina le paʻu o le siama, faʻaleagaina sela o sela aafia, maua ai se antiseptic ma anti-inflamasi aafiaga, taofi peeling ma le vevela. O le kulimi / kulimi / gel e faʻaaoga i vaega o le paʻu e ufiufi ma le lichen tele taimi i le aso. E aoga tele i le taua o le lichen salicylic ma sulfuric oona, faapea foi ma le vailaʻau mo togafitiga pei o Nizoral ma Sebazol.

Allergic faʻaaliga

O se aʻafiaga teteʻe ile ulu ole mea e mafai ona afua mai ile filifilia o le laupepa, le laulu ole laulu, le selu na faia ile palasitika ma isi mea gaosi, ona ole taumafaina o isi meaʻai. Antihistamines fesoasoani e aveese le paʻu paʻu: Claritin, Alergodil, Tsetrin. Peitai, e tatau ona manatua, i soʻo se mea e tupu, e tatau lava ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ae le o oe lava.

Isi mafuaaga

Faatasi ai ma le faʻateleina o le paʻu o le paʻu, o le faʻavaeina o le mea e oso ai le le fiafia e mafai ona mafua mai i mea masani a aiga, lea o le tele o tagata i aso uma e le o faʻalogo foi i ai. Faʻataʻitaʻiga, o le malosi tele o vai faʻaaogaina e fufuluina ai lauulu, susu mimita, le lava le anoanoai o vitamini ma minerale i le tino, ma isi.

Ole mea lea, e manaʻomia ona e faʻaeteete i au meaʻai, iloilo le taʻuga o le tumama, faʻauo ma taʻaloga ma taumafai e mautinoa o lagona lelei e masani ona manumalo i lagona le lelei.

Fautuaga lautele

Soʻo se paʻu faʻamaʻi o se ituaiga e lē faʻamaʻi pipisi, muamua o se faʻata o le ata o le neura. Ina ia faʻatulaga lou tino lelei, e tatau ona e mulimuli i le tele o tulafono faigofie:

  • 2 taimi i le tausaga e inu ai vitamini ma mineral complexes. Filifiliga faʻapitoa: Alphabet, Vitrum, Centrum.
  • Taumafai e fufulu lou ulu i le vai faʻapuna.
  • Aua le popole fua i mea faʻatau.
  • Afai e mafai, ave vasega fomaʻi faʻafomaʻi mo le ulu ma fesoʻotaʻiga faʻalelei teuteu (cryomassage, mesotherapy).

Ma o le mea taua e tatau ona manatua, o le vave faʻailoaina le faʻafitauli ma tuʻu i lalo o le vaʻavaʻaiga faʻafomaʻi, o le vave ma faigofie e mafai ona fofo.

Allergic tali

Mumu mumu i luga o le ulu i se maʻi e aliali maitulai mai ona o le faʻateleina o le mafaufau o le dermis i le aafiaga o nisi faʻalavelave:

  • citrus ma isi oloa
  • vailaʻau o loʻo fai ai faʻalenatura ma isi oloa totino,
  • lauulu manu, pollen,
  • ma le malosi afu i luga o le ulu.

O se ituaiga ituaiga o dermatosis i luga o le ulu e atiaʻe ona o le gafa o mea, endocrine pathologies, gastrointestinal tract dysfunction or ogaoga popole.

E masani ona tupu vave mai se afaina ile tui ma le ita. I lenei tulaga, o mea nei e pei ona maitauina i alii ma tamaitai:

  • ogaoga o le vevela
  • mumu o le ulu,
  • fofoʻe le paʻu.

Taua! O se tali teteʻe e masani ona alualu i luma o le seborrheic dermatitis. Ole mea lea, o le togafitiga e amata mole vaʻai ina ia iloa le mafuaʻaga ole mafuaʻaga.

I le amataga o togafitiga mo se aʻafiaga teteʻe, e tatau ona aveʻesea le aʻafia o le ita. O le togafitiga togafitiga e filifilia e mafaufau i le mafuaʻaga o le foliga mai o mumu mumu i luga o le ulu.

  1. A aliali mai muamua faʻailoga o se aʻafiaga teteʻe, ua fautuaina e ave antihistamines: Claritin, Zodak, Erius ma isi.
  2. Mo le faʻataʻitaʻiga o togafitiga o mataʻutia, o loʻo faʻaaogaina le uu e taofia ai le faʻafitauli o le maʻi: tar, ichthyol ma naphthalene.
  3. I taimi ogaoga, o corticosteroid o suauu e faʻaaoga e togafitia ai le paʻu.
  4. Entrerosorbents ua faʻaoga o se vaega faʻapipiʻi i vailaʻau togafitiga. O nei vailaʻau fesoasoani e aveese toxins mai le tino, faʻaititia le malosi o le aʻafia.
  5. O le togafitia o le faʻamaʻi o le maʻi faʻamaʻi ua fautuaina e faʻaopopo i se meaʻai faʻapitoa, e i ai le aʻafiaga lelei i le faʻatinoina o le faʻatulagaina totoga i tagata matutua ma tamaiti.

Vitio aoga

O le a le seborrhea o le ulu?

Faʻafefea ona aveeseina le seborrhea i luga o le ulu.

Mafuaaga o mumu mumu i luga o le ulu

O soʻo se vaega o totoga o loʻo i totonu o le tino o le tagata e fesoʻotaʻi, pe afai o se tasi o ia mea e amata galue le le saʻo, o lona uiga e aʻafia ai le toega ole tino. Afai o lanu mumu e aliali mai luga o le ulu i lalo o le lauulu, e tatau ona e mautinoa mauaina le mafuaʻaga. Ole atinaʻeina ole paʻu ole tino ole mea lea e tupu mai ile ogaoga o faʻafitauli masani - faʻataʻitaʻiga:

  • seborrheic dermatitis,
  • tui mata
  • faʻanoanoa
  • siama pipisi
  • psoriasis.

O nei faʻamaʻi uma e manaʻomia se togafitiga umi ma faigata. O le faʻailoga o gasegase na tutusa, peitaʻi o le auala e fofo ai togafitiga e ese, o lea e taua ai le faʻailoaina o le mafuaʻaga na aliaʻe ai foliga mumu i luga o le ulu. E i ai isi vaega e ono faʻaosofia ai foliga tutusa:

  1. Mu o se vailaʻau, ituaiga la. O le mea mulimuli e tulai mai ma le faʻaumiumi ona faʻalogo i ave tuusaʻo e aunoa ma se ulu ulu. O vailaʻau faʻaleagaina e masani ona tupu pe a faʻaaogaina fetilaisa i le togalaʻau poʻo le togalaʻau. O le pefu na lafoaʻiina luga o le ulu, ma mafua ai mu.
  2. Vailaau manuʻa o se natura masani. Nei vaega o le paʻu ua taʻua foi "faailoga fanau," latou mafai ona aliali mai i le taimi, suia foliga ma lanu.
  3. Deformation o le paʻu, lona lanu, fatufatuga tupu pe a sili atu le dermis. O ia mea ua faʻaleagaina e aliali mai i le masani ona faʻaaogaina o vali, lauulu faʻamago, solo faʻamago laupepa, ufimata mo paʻu ma lauulu.
  4. Pediculosis. A kutu se tupe, mumu i luga o le ulu i le ulu ma mafua ai le matuitui vevela. O le leaga e mafai ona alu i le ua ma afaina ai soʻo se maataʻu.

Mumu flaky lanu i luga o le ulu o se tasi o faʻaaliga o faʻatonuga. O le uluaʻi faʻailoga e tatau ona avea ma faʻailoga mo oe e te asiasi ai i le trichologist o le sili atu o le alu loa. O le faʻailoga e mafua ai na o le lalelei faʻamalosi tino, o le tagata e le o iai i isi lagona le lelei, o le mea lea, e masani ona le amanaʻia le moni o ona foliga vaaia. O le vave lava e mafai ona iloa e le fomaʻi le faamaʻi, o le a sili ona aoga le togafitiga, o le tele o taimi o le taimi sili ona lelei e atiae se togafiti togafitia ua misia. O Seborrhea e iai uiga nei ole faʻailoga:

  • soona faʻateleina paʻu
  • o foliga o lanu piniki i luga o le ulu,
  • leiloa o lauulu
  • fulufulu atoa i totonu poʻo vaega o le ulu.

Nofoaga o mea faʻaleagaina faʻaalu, ituga matuia, vavae ese i pito, foliga o se mu. Faatasi ai ma se ogaoga ala o faʻafitauli o le tino, o faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻatasi i le maʻi tele. O se le soifua maloloina, popolega, faʻalavelave poʻo le faʻamalosia o le puipuiga o le tino e mafai ona avea ma faʻatupuina o mea faigata. O se tuʻufaʻatasi o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai faʻafitauli. Ole togafitiga e aofia ai vaega taua e lua:

  1. Togafitiga i le lotoifale ma antifungal vailaʻau: kulimi, shampoos, emulsions. E tusa i manatu o fomaʻi ma tagata gasegase, o le mea lelei na tupu ina ua maeʻa le faʻaaogaina o le Sibazon, Sulseny, Nizoral, o loʻo tuʻuina atu i le fale talavai e aunoa ma se talavai.
  2. Taliaina o zinc-based antibacterial agents. E mafai ona latou faʻatagaina ni tupe e faʻaleleia ai le faʻamama, mo se faʻataʻitaʻiga, oloa a Kapous, Biolage, Natura Siberika. I le taimi o togafitiga, e faasa ona faʻaaogaina lauulu lauulu, perm, faia le pisia.

O le maʻi taatele o se ituaiga o faʻapitoa o le le faʻamaʻi mafuaʻaga o le psoriasis. O le mea faigata i lona ala o se naunautaiga i fesuiaiga i se tulaga masani ma maualuga tele le ono toe foi. E faigata tele i fomaʻi ona faʻailoa le mafuaʻaga na mafua ai le tutupu mai o faʻamaʻi, peitaʻi e talitonu o le afaina ai o le paʻu i lona paʻu. Mumu mumu i luga o le ulu mafai ona aliali mai mo mafuaaga nei:

  • tupuʻaga gafa
  • vaivai le malosi puipuia
  • popolega popole
  • soona ulaula ulaula, fualaau faasaina, ava malosi,
  • tigaina i le ulu.

E le o faʻamaʻi le faʻamaʻi i isi, e leʻo avea ia ma lamatiaga i le soifua maloloina o le gasegase, ae e foliga mai e le aoga tele. O loʻo aumai faatasi ma faailoga nei ma mea e iloa ai fafo.

  1. tamai mageso faʻaali i vaega eseese o le ulu, lea i se tulaga ogaoga foliga i faʻailoga mumu i le vaega atoa,
  2. se tagata tupu tiga matuitui mu, mu,
  3. pe a selu mea leaga, e oso le taʻetaʻei, o manuʻaga e palasi i luga ma o nisi taimi e tafe mai ai le faʻamanatuga.

E matua le mafai lava ona faʻamaloloina le faʻamaʻi, peitaʻi e mafai ona e taofia faʻailoga ma faʻaliliu le maʻi i se tulaga "le leoa". O loʻo faʻatino togafitiga, e manaʻomia e inu vailaʻau ma togafitia le paʻu o le paʻu i ala masani. O le tuʻufaʻatasiga o vailaʻau, o se tulafono masani, e aofia ai le tar ma ketoconazole. Physiotherapeutic metotia, spa treatment e fetaui lelei mo puipuiga.

Afai e maua se siama siama pipisi i le taimi o faʻamaʻi, mafai ona faatonuina ai e le fomaʻi antibiotics. Ina ia puipuia le atinaeina o le atuatuvale tulaga, faʻamalosi tino i le tino, ua fautuaina ai le tagata maʻi psychotropic vailaʻau e fesoasoani:

  • mapusaga atuatuvale, feteʻenaʻi,
  • fetuutuunai i totonu o sosaiete,
  • feagai ma insomnia.

Faamai o le paʻu

Lenei o se mafuaʻaga le fiafia, ae e faigofie ona suʻesuʻe. E i ai i faʻamaʻi faʻailoga faapitoa e tele:

  1. Afai e suʻesuʻeina le lauulu ma le paʻu o latou pito i lalo, na iloa ai o le laulu o aʻa e tele maʻamaʻe, ma pe a fulufulu, o le tele o laʻele fulu, lea o le seborrhea.
  2. Afai, e faʻaopopoga i le matemate ma le mumu, fula, paʻepaʻe paʻu ua matauina i luga o le paʻu, poʻo le purulent fuafua sili atu ona leaga, o se maʻi paʻu (psoriasis, dermatitis, lichen).
  3. Afai e na o le pau le faʻafitauli o le gase, o lona uiga la, o loʻo tatou talanoa e uiga i le scoliosis poʻo le subcutaneous ticks.Afai e mafai ona e iloa le i ai na o oe, i le selu o le laulu i se selu, ona na o se trichologist mafai ona vaʻaia pine, aua e le mafai ona vaʻai i latou i le le lavalava mata.

Afai o aliali mai pito i lalo o le lauulu

Faʻafefea ona fesoasoani ia oe lava i lenei tulaga:

  • Leʻai faʻaalia foliga mai ina ua maeʻa se suiga i le tumama oloa, e tatau ona e fufuluina lou ulu i le laupepa masani, fufulu lelei ma faʻapipiʻi se ufimata ole suauʻu burdock mo le 1 itula. O lenei vailaʻau faʻapipiʻi faʻamalieina, faʻafailele ma faʻamalie le ulu, aʻo soifua maloloina lauulu i lona umi atoa.
  • O o manu e o faatasi ma le vevela ma aliali mai pe a uma le pisia. - Alergi i le valivali fatuga. I lenei tulaga, o loʻo lava le inu i le suprastin po o le Diazolin ma palu le ulu i le Bepanten oona, e faʻamama ai le mumu ma le mageso.
  • O le mafuaaga o le mumu o se popolega tulaga.vaʻai lau fomaʻi pe inu sau vai faʻafuaseʻi. E mafai ona avea ma broth o valerian, poʻo licorice ekstrak. O le taimi e faʻamalieina ai lou tino faʻalavelave, o le mumu o le a mouʻo na o ia.

Vaʻavaʻai i le ata pe faʻapefea vaʻai i lalo o lauulu foliga:



Afai e tiga le papala

O le mafuaaga mo lenei e ono seborrheic dermatitis, o faailoga muamua o le tele o tagata le amanaiaina. O le faaiuga, ua misia le taimi, ma o le faʻamaʻi alu atu i le isi tulaga ma faʻateleina faʻailoga:

  • Ogaoga le vevela i totonu o nisi o nofoaga o le ulu i lalo o le lauulu, ma i le tele o le voluma.
  • O foliga o lanu mumu.
  • E alu le gaʻo ma le papala.
  • Ua amata lauulu lauulu.

Ua alualu i luma le tele o mea, ma se lagona tiga ma le mu. I maʻi ogaoga mataupu, o se faʻamaʻi pipisi faʻatasi faʻatasi ma seborrhea. O lenei faʻafitauli e amata ona aumaia se masei i se tagata - o se tulaga faʻafitauli foliga mai e faʻateleina le alualu i luma o le faʻamaʻi.

Le mea e fai

O le Seborrhea e naʻo le fofo lelei lava.

  • Le tulaga muamua - le faʻaaogaina o vailaau moʻi, siama, kulimi (Sulsena, Nizoral, Sebazon) - ua faʻatau atu i le fale talavai, e le manaʻomia se talavai.
  • Ole vaega lona lua ole aveina lea ole vailaʻau ma le zinc.
  • O se ausilali togafitiga e mafai ona exfoliating fusi.

Afai ua paʻu

E ono tele mafuaʻaga mo lenei faʻafitauli:

  1. Mamafa - e mafai e le papala ona mumu mai i neura tete ma o le a amata ai ona paʻu'ū malosi. Togafitiga amata i le aveina o vailaʻau o loʻo iai magnesium ma vitamini B6, ma e tatau ona e faʻafiligiina lou ulu i aso uma.
  2. Afai e tiga le ulu aua o le i ai o maʻi papala poo faʻamaʻi, ona togafiti lea e faʻaleagaina le mafuaʻaga o le faʻamaʻi e mafai ona fesoasoani mai le faʻamaloloina atoa o lauulu. E tatau ona e alu i le fomaʻi, o ia lea na te faatonuina se togafitiga atoa ma antifungal, antiseptic ma antibacterial fualaau. I lenei tulaga, mo le faʻaaogaina i fafo, o gels ma o suauʻu e tuʻu mai.
  3. E masani lava ona mafua ai le mafuaʻaga o lauulu leiloa ma mumu microtrauma. I le mea lea, faʻamalieina faʻafofoina, faʻamau i uu manogi, fufuluina ma laulaau tuʻufaʻatasia, e aveese ai le ita i luga o le paʻu, ua faatonuina. E mafai ona e mauaina faʻamatalaga atili e uiga i le togafitiga auala ma le mafuaʻaga o le vevela ulu e ala i le kiliki ii https://vsemugolova.com/bolezni/kozhi/razdrazhenie.html.
  4. Afai e mataituina le alopecia i le tulimanu - e ono aniva. I lenei tulaga, e le mafai e se tasi ona faia e aunoa ma le fesoasoani a se faʻapitoa. Ole togafitiga o le a lautele ma umi.

Tele tagata mafaufau le mumu o lalo o le lauulu ma le mageso e le o se matua ogaoga faafitauli ma taumafai e feagai ma le faamai latou lava, ae misia le taimi e mafai ai ona fofo le faamaʻi i sina taumafaiga.

Le manaia vaʻaia faʻaalia mai, oe manaʻomia le feutagai ma se trichologist poʻo le dermatologist, na o latou e mafai ona saʻo le iloiloga o le tulaga ma faʻatonuina togafitiga togafitiga.

E pei ona matou taʻua muamua, o le faia o oe lava ae le o le togafitiga o le a le aumaia ni penefiti, ma e mafai foi ona faaosofia ai se tali teteʻe i le tino.

Puipuiga faiga

Faatasi ai ma le togafitiga faʻafomai o mumu i luga o le ulu i lalo o le lauulu, e le tatau ona galo se tasi e uiga i le puipuia ni faiga.

Tusa pe ua amata ona agaʻi mai le faʻamaʻi, ae ua maeʻa talavai togafitiga, auala puipuia e fesoasoani e ausia vave se taunuʻuga lelei vave:

  • Faapaleni lau taumafataga i le aofia ai o meaʻai mauʻoa i vitamini ma minerale. Aofia meaʻai gaʻo ma mea suamalie, ia teena meaʻai ua maeʻa.
  • Amata ona faʻaaogaina tino lauulu laʻititi oloa tausi. Taumafai e aua le faʻaogaina foams mo sitaili, spray ma varnish - latou te ono faʻaita tele ai le papala.
  • Faʻaititia le avega i luga o le tino, taumafai e aloese mai le faʻanoanoa tulaga, vaʻai i le lalolagi ma le laumata fiafia.
  • Amata ona tele se taimi i fafo, alu i totonu o taʻaloga i le ea fou.
  • Pe a valivali lauulu, faaaoga agamalu vaivai, e sili pe a latou masani.

O nei fesoasoani e le faʻamaloloina le faʻamaʻi, ae o le a fesoasoani e faʻavaveina lou toe malosi taimi.

Faaiuga

Mumu mumu i lalo o le lauulu i luga o le ulu e mafai ona avea o se faʻaiuga o se maʻi fulufulua, popolega ma se tali teteʻe. Ia saʻo le faʻailoaina o le maʻi e mafai naʻo se tagata faʻapitoa e tatau ona vaʻaia i le muamua faʻailoga o le mumu. I nisi o tulaga, fofo togafitiga tagata e mafai ona aoga, ae pe a fai o le faʻailoaina e faia saʻo.

Faʻaoso tagata leaga

Sili atu o le 80% o pathologies mafua mai i ni mea leaga eseese i totonu o le tino, fungal pathogen (lipophilic yeast, suia dermatophytes) poʻo le pupuga.

Le tele taua mafua ai le mumu o le ulu mafai ona mafaufau o ni faʻafitauli o le faʻailoaina o le sebaceous glands ona o le le aoga o le neura ma hormonal tulafono faatonutonu, faʻapea foi ma non-faʻamaʻi dermatosis.

O le lamala o le maiorrorrisitis e afaina i le toe gaosia o le fefete. I le ulu ma i nofoaga e ufiufi i lauulu, tele lanu samasama mai le oti paʻu sela foliga mai, o le ulu e matua vevela. O le gaʻo ituaiga o malaise e iloga i le soona galue o le sebaceous glands.

Mamago seborrhea e o faatasi ma le susu ma le fuafua. Faʻaletonu o le puipuia o le tino, mafaufau-faʻateleina lagona-mamafa, ma le faʻatosinaga o le maualalo faʻaoga avea ma fofo mo le faʻamaʻi. Aafia o vaega e ono leiloa lauulu. A siama siama e mafai ona faʻaopopo i le seborrhea.

O faʻaalia o faʻamaʻi o le psoriatic e masani ona maitauina i se foliga faʻamagaloina, pe a fai o le ulu e ufiufi atoa i mageso, faʻailoga. Latou te mimili ma faʻamama. Ole epidermal cell vaevaeina televave atu nai lo masani, e aunoa ma le taimi e oti ai. Le gasegase lea e aofia uma ai tausaga.

Ole tele o mataupu e mafua mai ile kenera, ae o loʻo iai foi le manatu e sili atu le tele o taimi, faʻaletonu le tulaga o le malolo ma le meaʻai, ma le inu ava malosi e oʻo atu ai i le solia. O le faifai pea o faatosinaga a maualalo le siosiomaga mafanafana faateleina ai se tulaga le lelei. O lenei faʻatonuga e masani ona le ofi atu i le lauulu pa'ū. Psoriasis mafai ona faasolosolo taofi ma toe tupu. E le mafai ona pipisi lenei faamaʻi i fesootaiga.

Isi mea e maua ai ulu i luga o le ulu

E tele foʻi se mea na mafua mai i se meaola amata. O le epidermis e aʻafia i le enaena enaena poʻo le paʻepaʻe. O lenei faʻamaʻi e tuufaʻasolo mai, uiga o tagata e nonofo i tau mafanafana. E mafai ona e maʻi e ala i le faʻafesoʻotaʻi ma mea a le fungus poʻo tuʻufaʻatasi. Faateleina le ala o le faʻamaʻi hyperhidrosis.

O faʻamaʻi ile moli meaola e taʻitaʻia ai le dermatophytosis. Faʻafesoʻotaʻi ma le fusi na aʻafia. Matau tulafono mama i totonu o le fale pe afai e te iloa e oe poʻo lou aiga faʻailoga tutusa.

O se maʻi e pei o le anufe e fasi ai le folo. O lauulu e gagau tuʻusaʻo, ma tuu malie mumu ma togi mai aʻa. Lenei ole sili atu ona le talafeagai o siama kulimi. Ina ia le aofia ai faʻafitauli, ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi pe afai e te masalosalo i lenei maʻi.

Faailoga o le eczema fua mai i le mumu i nofoaga na aʻafia. O tamaʻi pimiti laiti i luga o le ulu ua faʻaopopo i ai, ma liu faʻateʻa ua pei o ni manuʻa. O se maʻi alualu i luma e mafua ai le oso i le vevela I le faʻamagaloina, ua mago le epidermis.

O le faiga o le foliga mai o mumu mumu i luga o le ulu e mafai ona amataina e ala i se hormonal paleni, e ono tupu pe a ma le limasefulu tausaga. O faʻafitauli tau, pei o le ea o le ea, timuga, faʻaʻaisa, faʻaputuputu o tele o ave o le la, e aʻafia ai foʻi le paʻu ma lauulu o le ulu. I se faʻaopopoga, o le feagai ai ma tulaga faʻafitauli ma mea e faʻateia ai le mafaufau-mafaufau e mafai ona aʻafia ai le soifua manuia o lauulu ma le epidermis.

O se masani taatele mafuaaga o le mumu paʻu i luga o le ulu o le tali teteʻe a le tino. E tatau ona e vaʻai totoʻa i le siʻosiʻomaga, pe i ai ni mea e ono afaina ai, pei o lauulu o mea e sili ona e fiafia iai, fulufulu o fugalaʻau, mea o loʻo i ai ma mea teuteu a le fale, o ni meaʻai.

Ole tali e ono tupu pe a uma ona vali le lauulu, mai le vai ile tele o masima ile fatuga. O le le lava o nisi vitamini e mafua ai le mumu o le paʻu i fafo atu o le paʻu ma goto. O le fomaʻi o le a fesoasoani ia te oe e filifili le mea tonu vailaʻau ma vitamini ma minerale.

O foliga o tamaiti i tamaiti

E popole tele matua pe a latou matauina ni mumu mumu i luga o le ulu o le tamaititi. O latou popolega e malamalama lelei. I totonu o se pepe, o faʻailoga faʻapenei e mafai ona tupu pe a o nisi manu iniseti na afaina ai o ia, i le tulaga o se afaina faʻapitoa.

Tina tatau ona tusia ma le faaeteete lana meaʻai, e le aofia ai maʻi teteʻe. I se auala tutusa, afuafu foliga mai o se faʻaiuga o le hypersecretion o sebaceous ma afu glands.

E mafai ona matauina le mumu o le ulu ona o siama pipisi a le tino poʻo se faʻaiuga o se tali teteʻe matuiā i nisi faʻamalosia fafo. E iai foi le faʻailoaina ile tanesusu, ole misela, male maʻi e maua ai.

Mumu i lalo o lauulu i le occipital itulagi e mafai ona mafua mai i le ala leaga o le fanau mai faagasologa. A faʻaalia ia faʻailoga i totonu o ponaivi, e vave tele ona faʻaalia i le pediatrician.

Togafitiga togafitiga

O le a fesoasoani le faʻapitoa o le trichologist le faʻamaonia o le pathology pe a uma se suʻega ma, afai e manaʻomia se manaʻoga, faʻamaonia suʻega. O lenei mafai ona avea ma suʻega o le toto, faʻamaʻi teteʻe, poʻo se suʻesuʻega o se faʻataʻitaʻiga o sela mai le nofoaga o le mea na tupu. Ma le isi, atonu e te manaʻomia se feiloaʻiga ma le tele o isi fomaʻi.

Naʻo se fomaʻi agavaa na te mafaia ona faʻatagaina togafitiga talafeagai. I nisi o tulaga, o taimi ma taimi e asiasi ai i falemaʻi faʻapitoa o faʻalauiloa. Aua neʻi faʻateteleina lou tulaga e ala i le taumafai e toe maua oe lava.

Faʻalagolago i le mafuaʻaga na mumu ai ni mumu i luga o le ulu, o le togafitia togafiti o le a filifilia. Afai e mafua mai i siama, o le a fesoasoani antihistamines. I se faʻataʻitaʻiga, e taua le tausisi i se meaʻai faʻapitoa e aunoa ma le faʻaosoina o le gaosiga o oloa.

Eczema ua togafitia i suauʻu, kulimi, vailaʻau tuʻufofoga, tui. A mamago paʻu, e faʻamaluluina ile faʻapitoa.

Tatou feagai ma seborrhea

Togafitiga mo seborrheic dermatitis e aofia ai foi le faʻatapulaaina o oe lava i gaʻo, suka ma meaʻai manogi. Faʻalelei lau lisi i fualaʻau ma fualaʻau, fualaʻau. I le mataupu faavae, o se taimi lenei e mafaufau ai i lau pulega, meaʻai ma lafoai mea leaga. Taumafai e faʻamanino lou olaga ma ia tulaga lelei, aʻoaʻo e faʻafetaiaʻia tulaga faigata, taʻalo taʻaloga ina ia alu ese le homone oona ile tino i se taimi vave.

Ina ia faʻateʻaina le gaʻoa faʻafiafia le lelei, faʻamamaina antimycotic, emulsions ma sauniuniga ma se faʻasaini anorganic tui o selenium ma sulfur, zinc i le tuufaatasiga ua faʻaaogaina. Salicylic ava malosi aveesea ai le afaina o moli mai le paʻu ma faʻaleleia le faʻailoaina. Aoga e aoga mo kulimi, e aofia ai birch tar ma ichthammol.

I le faʻagasolo taimi o le faʻamaʻi, e manaʻomia le inu pamu antifungal ma vasega, faʻaaoga peeling palu. Naʻo lau fomaʻi e mafai ona pikiina latou. I le taimi o togafitiga, aua le valiina pe laminate lou lauulu. Dermatitis masani ona ufiufi le foma.

E aoga e ave vitamini i le uta. Antibacterial ma anti-inflammatory treatment, immunomodulators atonu e manaʻomia. Aua neʻi e alu-faʻalava i le vaitau malulu, faʻaaoga pulou e fai i mea masani.

Psoriasis togafitiga

Synthetic steroid hormones tutusa ma mea gaosia e le adrenal cortex ua faʻaaogaina fafo i faʻafitauli vaega e foia ai psoriasis. Fesoasoani e faʻafetaiaʻi lenei maʻi oso ai le agaese ma le endocrine faiga faʻagaioia ma faʻamalositino faʻaaogaina faʻaogaina malulu, mo se faʻataʻitaʻiga, cryosauna. Ultraviolet ray e taulimaina lelei ma mageso ma nila i luga o le paʻu.

Filifilia faʻaaogaina o le laser faʻavavevave toto tafe ma metabolism, galue o se antiseptic. E i ai se aoga o mea aoga mo tau o le tau: palapala, la poo a vai taele. Intradermal poʻo tuʻufaʻatasiga o tui o vailaʻau, vitamini, poʻo tuʻufaʻatasiga o mea aoga aoga fesoasoani e aveese le mumu i luga o le ulu.

Psychotropics ua faʻataʻitaʻi i le tuʻufaʻatasia ma le vaega o totoe o le togafitiga, pe a fai o le ala o le faʻamaʻi e faʻateleina e le faʻafitauli o le faʻanoanoa, le le mafai ona fesoʻotaʻi ma tagata.

Faigofie auala

E pei ona matou taʻua muamua, o le faia o oe lava ae le o le togafitiga o le a le aumaia ni penefiti, ma e mafai foi ona faaosofia ai se tali teteʻe i le tino.

Lea o le faaaogaina o le faamatalaina auala o le masani vailaʻau e tetee i le mumu i luga o le ulu o se ese etiology mafai ona na o ni faʻaopoopoga auala i le togafitiga autu.

O fugalaʻau mamago o marigolds ma plantain e tausisi lava i le vai faʻamamaina, solo le ulu i le vai, aua le fufulu.

E le gata i lea, e feleleiina le lau ma le laʻau o le selandine fugalaʻau, oomiina. Le sua mai le 300 g o mea mataʻutia ua fefiloi ma le 30 g ole mago mumu. O le paluga e palu faatasi ma mea le mautonu ao leʻi alu e moe ma mafai ona tatalia se kuata o le itula.

O le tuʻufaʻatasiga o le tuʻufaʻatasiga e faʻafaigofie ona faʻaaoga le kasa ua faʻasa ile lanu o le salvia (sefulu kalama o laulaʻau ile 300 ml vai pamu, ona faʻaopopo lea o le meli).

Ole suauu olive e lelei mo le paʻu mamago. Sa latou oloina ile ulu, ma ufiufi. A maeʻa le itula, fufulu lou lauulu i se moisturiser.

Lelei faasaga i le mumu o le ulu o lanu mai le rhizome o burdock ma samasama, St.John's wort.

O tusi nei e mafai foi ona maua ai le mapusaga:

  • ufimata mai castor suauu, ava malosi ma lauti, mai gaʻo gaosi afa itula i luma o le fufuluina,
  • lapo o le paʻu i le apu cider vineuka 1 itula aʻo leʻi fufuluina,
  • 1 kulimi. l fuamoa, meli, sour cream, cognac ma yolk ua fefiloi ma teu i luga o lauulu i lalo o le ata mo ni nai itula,
  • papae ma le lanumoana omea faʻamalieina le sebaceous glands,
  • ituaiga uma o suauu taua
  • Ave esea sela oti,
  • fai lauulu lemu ma faamaluluina le paʻu sinapi.

Puipuiga

O le soifua maloloina maloloina o gaioiga ma malolo, o se meaʻai paleni ma le tausia o le mama o le a taua i le tele o itu, o le ki i fugalaʻau paʻu ma lauulu. Filifili ma le poto teuteu teuteu ma tausiga mea. Aua le soona lalagaina lau lauulu i kemisi, soona faʻapipiʻi ma se fulufulu laulu, masani ona vali.

O le faʻamaloloina o afifi e fesoasoani e faʻatumauina le paleni o le lipid. Aua le faʻaaluina ni itula uumi i le susulu o le la i le taimi sili ona vevela o le aso. Fai pulama pulou, vevela pulou ma pulou i susu ma malulu. Fafaga le tino i le vaitaimi fesuisuiai ma lavelavea o vitamini ma minerale.

O lea ua e iloa pe aisea e aliali mai ai ni mumu i luga o lou ulu, pe aisea latou te vavae ese ai ma e mafai ona vevela. Fai iai se tusitusiga e pei o le, faʻaali 5 fetu!

Togafitiga metotia

Afai ua aliali mai nila i luga o le ulu, aemaise ni mea se tele, pe a fai e le pasi mo ni nai aso, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O le mea moni o le tele o faʻamaʻi e mafai ona faaosofia ai le psoriasis ma le seborrhea, mo se faʻataʻitaʻiga: le paleni o hormones o estrogens ma androgines, testicular tumutumu, encephalitis, Parkinson faamaʻi, vitamini H hypovitaminosis ma isi.

O le tagata faʻapitoa o le a faia ia suʻesuʻega e pei:

  • Suʻega toto mo le biochemistry,
  • Suʻega toto mo hormones,
  • Iloilo le tulaga o le paʻu ma le ulu,
  • A manaʻomia, faʻaopopo le faʻaalu i le ultrasound o le thyroid gland, pelvic organ.

O metotia uma mo le faʻamaloloina o togitogi mumu i luga o le ulu, ma le seborrhea ma le psoriasis, o loʻo faʻamoemoe e faʻamama ese le mafuaʻaga autu na mafua ai lenei faʻafitauli. E le gata i lea, o loʻo faʻaaogaina tupe e faʻamalosia ai le tino puipuia o le tino, faʻaleleia atili ai le faiga o le metabolic ma faʻateleina ai le puipuiga o le paʻu.

Seborrhea e togafitia i vailaʻau faʻapitoa ma shampoos. E le gata i lea, ina ia alu ese mai i le ulu mumu flaky i le ulu, togafitiga e mafai ona faʻaopopoina i le fofo tagata, mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. Faʻamama solo ese sela mai le ulu ma fufulu mai le masima sami. Ole aofai ole masima e faʻaaogaina e mama ai le paʻu ma palu faʻalelei mo se tasi ile lua minute, ona fufulu lea. I se faʻaopopoga i le faʻamamaina ole ulu, ole masima ei ai sina faʻamaʻiina o le mumu, ua mou malie faʻailoga mumu ile ulu. Togafitiga masima sami faaosofia le toto microcirculation.
  2. E mafai foi ona e togafitia le seborrhea ma fufulu mai 6% apple cider vinegar, 4 sipuni tele ai ona faʻamalo i se lita o vai. A maeʻa le fufuluina autu, fufulu le ulu i lenei vaifofo, pe a maeʻa ni nai minute e tatau ona fufulu le ulu i le vai mama.
  3. Masker ma le faʻaopopoina o le vineka mai mumu mumu i luga o le ulu e iai se aafiaga lelei. Togafitiga o loʻo faia tasi pe faʻalua i le vaiaso, o le mata pulepule e tatau ona teuina mo 10 minute ma fufulu ese. 2 sipuni tele o le 6% vuka ua mimiloina i le 200 ml vai (tusa ma le 1 ipu), e mafai ona e faʻaopopo se sipuni o burdock ma castor suauu. O le ulu ua afifi i le polyethylene ma afifi i le solo i le gaioiga sili atu.

Psoriasis togafitiga o loʻo faia i luga o le faʻavae o se togafitiga e filifilia e le fomaʻi, lea e tatau ona lautele: faʻaletino nofoaga i le mumu, aveeseina o le aʻa mafuaʻaga na mafua ai le faʻamaʻi ma faʻateleina puipuiga o le tino:

  • Mulimuli i se taumafa faʻapitoa,
  • Faʻaaogaina fafo o fale talavai o suauu ma solidol poʻo tar,
  • Phototherapy poʻo togafitiga faʻa spa,
  • Le faaaogaina o hormonal suauu pe a tatau ai.

E masani lava i le tuʻufaʻatasia ma le togafitia o faʻamaʻi taua e se fomaʻi, o le faʻaaogaina o nei vailaʻau e aumaia ai ni faʻaiuga lelei. I nisi o tulaga, a maeʻa ona toe malosi atoatoa, ona totoe loa lea o moli mumu ile ulu. I lenei mea, e tele auala e faʻamalamalamaina togitogi i luga o le ulu pe faʻafefea ona aveese i latou e aunoa ma le afaina i le soifua maloloina.