Foliga mata ma mata mata

4 auala e faʻasaʻo lelei mata

I se taimi ua leva, na iloa ai e fafine, o mata o se tasi o vaega o le aulelei foliga ma foliga manaia. Talu ai o mea e fiafia iai e eseʻese i vaitaimi eseese, o teineiti na seleina o latou fulu mata, sasaina, valiina, vali poʻo faapupuina. Ae ui i lea, i o tatou taimi, ua i ai tapulaʻa mo lenei vaega. I le taimi nei, o le vaʻaiga o laulu mata i le fale o se itu taua lea o le tausiga o ou foliga vaaia.

O tusiata foliga i le salafa o le lalolagi ua malilie o mata o se tasi o le taua vaega o vali. E mafai ona latou talanoa soʻo ma faʻalelei ia pe faʻatupuina se ulaula, faʻaalia lagona. Faʻavae i fuainumera faʻamaumauga, e tau leai se fafine na te leʻi avea se ofu faʻapipiʻi i lona olaga. Ae o lenei mea e mamao mai le na o le auala. O mea taatele o:

  • faasao mata o mata ma le filo,
  • faʻapipiʻi faʻapipiʻi
  • solo faasaʻo

Ae peitai, ae le i faia le faasaʻoga, e manaʻomia le fuafuaina o le pepa. E le faigata pe'āfai ua iai sau pepa: faʻafou loa. Ae afai o lou mata e matala i soʻo se suiga, e tatau ona e faia se filifiliga manaʻomia faʻaaogaina ni togi se tolu poʻo se faʻailoga faʻapitoa. Mafaufau i auala o faʻasaʻoga i nisi auiliiliga.

Faʻapipiʻi faʻasaʻo

I totonu o le tolu na faʻatuatuaina, o le galulue faʻatasi ma tweez e sili ona faigofie ma lautele avanoa. E le pei o fulufulu mata mata faʻatasi ma le filo, e le manaʻomia le faʻaaogaina o faʻaaogaina mo togafitiga.

E i ai le manatu e tatau ona velea lauulu i le ao, talu ai i lenei taimi o le tiga lagona lelei o se tagata e matua maualalo. A faʻapea e tele lau paʻu, e tatau ona e faʻatautaia le faʻasologa i le afiafi.

Tulaga manaʻomia e tatau ona mataʻituina - maualuga le lelei le faʻamama o meafaigaluega ma lava moli, faʻataga oe e vaʻai uma lauulu. Ma - fai masini - faaloaloa le paʻu, uu se lauulu, toso i fafo.

O se mata o le mata i le fale ei ai itu lelei nei:

I totonu o le minus aofia ai:

  • vave toe fuataina lauulu,
  • faʻaleagaina o le pulupulu i lona lauulu, o le faʻaiuga lea o lauulu laulu mulimuli ane tupu mafiafia,
  • le faigata o le taualumaga

Wax faʻasaʻoga

O lenei ituaiga taotoga e talafeagai pe a fai o le umi o lauulu ua oʻo i le 5 mm. E fai lava si faigata ona faʻatino, aua e saʻo ma maitauina le faʻaaogaina o faʻatauga, faʻataʻitaʻiga le laina i le lumanaʻi, a aunoa ma sauniuniga muamua e le o tagata uma e manuia O le mea lea, o le faʻasaʻoina o foliga o fulufulu mata i lenei auala e tatau ona faia se faiaʻoga faʻapitoa.

A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, e lelei le faʻaaoga o se kulimi e aloese ai mai le ita.

  • aafiaga umi-taimi pe a uma le taualumaga,
  • maualuga mama

  • ono oso ai le ita,
  • tiga o le faʻagaioiga ona o le tele o faʻaalu,

Le fulufulu mata e faʻasaʻo ai

Faasaʻoina o mata e ala i filo ua mauaina lauiloa lauiloa talu ai nei. Teine Asia o lo o aʻoaʻoina lenei faiva mai le amataga o tamaiti. A uma mea uma, o le aveeseina e oo lava i le sili ona laulu lauulu ma le fesoasoani o vavae filo na o ia e le mafai ona taʻua seisi mea.

I le ma lea, i le itu i saute o Asia, o lea faʻatulagaina ua saunia i totonu o soʻo se fale lalelei. O i latou e iloa faʻatautaia le faʻasaʻo ma se filo faʻamautinoaina o lenei auala e le gata e aoga, ae e matua faigofie foi.

Mo faʻatusatusaga vaʻaia, e mafai ona e vaʻaia o le faʻasaʻoina o laulu mata, o le vitio o loʻo i lalo, o loʻo i ai le aoga o le aveʻesea e oʻo i le mata "pulou" lauulu.

O le a le faʻapitoa e faʻapipiʻi ai mata i le filo?

O le masani ai, o fafine o Sasaʻe faʻasolo milo le filo i se faʻapitoa auala, o loʻo uuina se tasi o pito ma o latou nifo. O isi fautuaga e tumau i ou tamatamailima. A malolo, o le matasele i le ogatotonu e faʻafefe i luga o lauulu ma toso 'ese ma se maʻai feʻaveaʻi.

O le mea moni, ina ia tutoatasi faʻatino se taualumaga, malamalama ma le poto masani e manaʻomia. E sili atu ona faigofie le faʻasaʻo o laulu mata ile filo pe a fai e seisi tagata.

Faʻamolemole ia matau o le filo e tatau ona fai tonu le vavae (cotton), talu ai o le filo siliki e fai lava lamolemole e fai ni laulu laiti, ma o le synthetic e le tuʻuina maia le talafeagai faʻamalosi. I potu matagofie, plexus nylon threads e mafai foi ona faʻaaogaina.

Faʻafefea ona aloese mai le tiga i le taimi o le gaioiga?

Muamua, aua nei galo e uiga i le itu o le sasaina o lauulu. Afai e le o maitauina, e ono afaina foi le paʻu, ona o lea o le tiga e le mafai ona alofia.

Lua, e mafai ona e faʻaogaina le aisa kulimi. O le a latou faʻaitiitia le mumu ma le fulafula, pe a iai.

Ia manatua o le tele o pu e faʻalauteleina a o le i faia le faʻagaioiga, o le tele tiga le tiga o le a aveesea. A faʻapea o loʻo e popole pea o le faʻasaʻoina o mata mata, le ata o loʻo i lalo, e le aoga i le taimi muamua, talanoa i se fomaʻi faʻapitoa.

Lelei metotia tuai

Talu mai le tamaitiiti, sa masani ona matou maitauina tina na feoai faataamilo i le faʻata ma lamepa mo se taimi umi, fetagisi ma mimilo ma le tiga. E leʻi leiloa le aoga o lenei metotia i nei aso, peitaʻi, faʻafetai i le fautuaga a cosmetologists ma stylists, ua avea ma mea e matua itiiti tiga.

Afai e te filifili e fetaui le laulu mata mo oe i le fale, o lenei auala o le sili ona. E matua faigofie lava ma e le manaʻomia ni tomai poto e faʻatautaia ai. Pau mea e te manaʻomia o tiʻetiʻe, se penitala, lelei moli ma sina taimi o le leai o se taimi.

E fautuaina e fai le faʻatulafonaga pe a uma le taumafataga o le aoauli. E iai le manatu i lenei vaitaimi o le tiga e lagonaina i le itiiti ifo le malosi. Ole isi mafuaʻaga taua atonu ole taimi lena e sili ona faʻamanuiaina ai le malamalama, ma lauulu uma e manaʻomia ona aveeseina e vaʻaia. Afai e te filifili e vaʻavaʻaia oe lava i se isi taimi, e faʻamama ai le tiga, faʻapipiʻi se ie ufiufi susu i le vai vevela i mata o mata. O le a ia faamafanafanaina le paʻu ma faapea ona saunia mo le fetuunaiga gaioiga.

Ae mo le tauina o auala lava ia, o mea uma e matua faigofie lava: o lauulu e tatau ona uʻuina mai le aʻa lava ia ma sasaina i le laina o le latou tuputupu aʻe. A leai, oe lamatiaga faia i latou faigata ma ulavale. Ole isi mea taua - taumafai e vavae tasi lauulu ile taimi, aua ole puʻeina o le fusifusi e le gata o le a faʻateleina ai le tiga, ae e mafai foʻi ona e faʻaleagaina le tino i le puʻeina faʻafuaseʻi o ova. A maeʻa le faʻagasologa, e tatau ona fufulu le paʻu i soʻo se vailaʻau e puipuia ai le faʻatupuina ma le mageso.

Wax faʻasaʻoga

O lenei faiga e mai le tulaga masani lisi lisi, o lea e tatau i soʻo se matai ona taulimaina. Ae peitai, a aunoa ma le tomai talafeagai, e le tatau ona avea le lamatiaga ma faia fulufulu mata mata ma solo oe lava ia. O iʻuga o ia faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻanoanoa, ma e le mafai ona faʻatulagaina vave.

Liliu ane i se tagata poto faʻapitoa, o le a mautinoa ona e mauaina maualuga-lelei fautuaga i le filifilia o le pepa e te manaʻomia ma i luga o isi tausiga. O le faasaʻoga lava e le aveina oe le tele o le taimi, talu ai e matua faigofie. Faʻataʻitaʻiina le pepa, o le tagata tusi e faʻaaogaina le solo mafolafola i vaega e manaʻomia le faasaʻoga. A maeʻa ona faʻavae i luga ole ie, e tatau ona e faʻatali mo le 10-15 minute. Ma, faatasi ai ma se agamalu gaoioi, ua aveese le tisu, ma faatasi ai, uma lauulu sili ese. Ina ia faʻafilemu le paʻu, ua faʻaogaina ai se kulimi faʻapitoa ma analgesic, e aofia ai vaega ole laʻau.

Faasaʻoina mata o mata ile solo ile fale

I le iloaina o le tau o mata o mata, e tele tagata taumafai e puleaina lenei gaioiga na oi latou. E matua lamatia lava le mea lea, peitaʻi, afai e fai lau laulu mata, e mafai ona e maua le lototele e faʻataʻitaʻi.

O le mea sese muamua e tusa ai ma iloiloga i le taimi o le faʻasaʻoina o mata e sili ona masani amata faia o le faʻatauina o 'ofu-sauni e faia e aveese ai lauulu foliga. O le mea moni, faʻaaogaina o nei e sili atu faigofie, ae e tatau ona e saunia muamua mo le mea moni e mafai ona latou mafua ai ogaoga le fiafia pe e oʻo ai foʻi le pupuga o le paʻu. Ma le isi, latou te le fufuluina atoa lauulu, ma e masani ona e tatau ona e "faʻamamaina" i latou i ofuvae. Ole mea lea, e tatau ai ona faʻamuamua le faʻamafanafana solo faʻaʻapipiʻi, aua o mea ia e faʻaoga i faleoloa.

O le fefe i le le tatau ai ona faʻamalosiʻau mafai ona faigofie ona faʻatoʻilaloina le faʻaaogaina o se masani ona cuticle stick. I ai, e mafai ona e faʻaogaina le paluga i autafa o le mata o le fulufulu mata, ma e mafai ona tiaʻi uma lauulu faʻalavelave. O se mea teuteu ile laulu mata e foliga mai ile ata.

O le faiga lava e foliga faigofie ia te oe pe a na e feagai ma le faʻamalieina. I le vaega muamua, e paʻu le paʻu ma faʻanusuina i le talcum paula. Ona matou tuʻu saʻo lea o le palu mafiafia mafiafia ma fetaomi teisi laititi lava ina ia mafai ona faʻafesoʻotaʻi atoa ma lauulu. A apalai, taumafai e aua le soona faʻaalu i le tele o solo i le laʻau, ona e maualuga le tulaga o le paʻu i luga o nofoaga e le manaʻomia le faʻasaʻoina. O le taimi lava e te lagona o le maso ua taofi le pipii, vave aveese e ma twitching gao. Masani talcum efuefu o le a fesoasoani e aveese le tiga.

Le metotia o le "filo" faʻasaʻoga

E ui lava i le mea moni o fafine i sasae na pulea lelei lenei metotia talu mai aso anamua, mo i tatou, o mata mata mo le filo o se mea fou. O lenei metotia ua avea ma masani i salalau talu ai nei, ma i le fale naʻo nai tagata ua mafai ona faʻatautaia. Ae na mauaina lona lauiloa ona o le tele o tulaga lelei: e le mafua ai le hyperemia, e le o faatasi ma le tiga faateʻa, ma e faigofie mo le aveeseina o fusi.

O se mea taua o loʻo fuafuaina e sauniuni mo le 'aveʻese, talu ai o le iai poʻo le leai o se tiga e faʻalagolago i lona iʻuga. Ole mea lea, e aoga le tapenaina o vavae faʻapipiʻi ile vai vevela i luma atu, e mafai ai ona e fufuluina le paʻu ma faʻaititia lelei lona mata. O le auala lona lua o le malu. Ina ia faia lenei mea, o le pala o chamomile po o le sage o faʻamamuina muamua, ma o le maua mai o faʻamalolo aisa o loʻo faʻaogaina i le sone faasaʻo.

O le togafiti lava ia e aofia ai i le aveeseina o lauulu ma le siliki poʻo se vulu filo, milo i se auala faʻapitoa. O le iuga o le mimilo, o se nodule ua faia e faʻalagolago i luga lauulu ma lemu toso i latou i fafo. Sa fai suʻesuʻe le aliʻi o loʻo faʻataʻitaʻi mo se taimi umi i le auala e saʻo ai mata o mata e faʻaaoga ai lenei metotia.

Faasao Mata

Tusa lava pe a uma ona teteʻeina le laulu ova lauulu, e le o tagata uma e faʻamalieina i la latou mata. Valivali, density - o nei mea uma e le mafai ona faʻamauina faʻaaogaina metotia i luga. O iinei, o le faʻasaʻoina mo fulu mata e mafai ona laveaʻiina, i ana faʻaaliga uma: se penitala faʻailoga, ata lafoia, se tasi o mea faʻaʻaulu. O i latou uma ua faʻatulaga e fesoasoani e aumai le faʻaiuga i le mea sili.

Le sili ona faigofie ma lauiloa meafaigaluega o se peni. O le a fesoasoani e faʻaavanoa le paolo talafeagai pe faʻauma le tino leiloa. Faigofie tele lona faʻaaogaina, na avea ai ma oloa pito i luga. Peitaʻi, e i ai mea e le mafai ai ona ia faʻafofogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, lauulu sinasina poʻo moli mata.

I se tulaga faapena, e sili atu le maua o ata lafoia. I ai se malamalama laititi, latou te fetaui lelei ma vali mata o le fulufulu mata i le leo sao. Ae ui i lea, o lo latou agavaʻa e faʻaleagaina e faia ai foliga foliga e le puʻupuʻu.

A sili atu alualu i luma ma fou oloa ua manatu o se mata mata vaeluaina. E le gata o le a ia valiina le lauulu i le paolo manaomia, ae ia mausali faʻamau foʻi o latou foliga.

Ole mea sili ona lelei ile faʻatauina ole a avea pea ma seti mo le fulufulu mata, e aofia uma ai mea faigaluega o loʻo i ai ma pulumu mo le faʻaaogaina ia mea. Faatasi ai ma sea auupega, o le ae mautinoa maua se vaaiga ofoofogia i soo se tulaga.

Tulaga lelei ma leaga o le fulufulu mata mata ma solo

Ole solo lelei ole laulu e tele naua aofaʻiga pe a faʻatusatusa ile metotia masani ole aveeseina ole soona lauulu foliga. E vave tele le faʻagasologa nai lo le faʻaaogaina o se filo poʻo fulufulu. O le lelei o faʻasaʻoga aofia:

  • taunuuga umi (o le a le tupu lauulu mo le 2-5 vaiaso),
  • aveese o se tamai fana, lea e le mafai e le au faamoe ona pueina,
  • le agavaʻa e faʻaoga i le fale, e le manaʻomia le alu i le salon,
  • faaaogaina masani o le tekinolosi o le a faifai malieina lauulu ulu, o le a latou liliu sesega, o le a faigata ona matauina.

O le taualumaga e oʻo i le 20 minute, ma e faʻaaoga 40-45 minute e faʻasaʻo ai ma le tielu.

O le leaga o le solo faʻamaʻi e aofia ai le foliga mai o le tiga, ita ma le vevela i luga o le paʻu. Afai e te faʻaaogaina le metotia oe lava, e mafai ona e aveeseina ma le le magalo le vaega manaʻomia o le mata mata.

Contraindications i le taualumaga

O isi metotia faasaʻoina o mata mata (aunoa ma le faʻaaogaina o faʻamalolo) o le a tatau ona filifilia pe afai o iai ni contraindications i le faʻagaioiga. Ole auala e le mafai ona faʻaogaina mo le faʻaletonu o le paraffin, maʻi suka, maʻi fatu, maʻi. Ma faʻapea foi, o le teuteuga o wax o loʻo taofia ai i faʻaiuga nei

  • afai o se fafine e maaleale ituaiga paʻu,
  • o loʻo i ai se dermatological rash poʻo isi mea ua faʻaleagaina i le epithelium i le vaega o faʻasaʻosaʻo i le lumanaʻi,
  • ma le laititi o le umi o le lauulu (i lalo ole 5 mm).

Aua neʻi faʻaogaina le solo faʻatonutonu mo maʻitaga ma maʻitaga fafine.

Mo le faʻatinoina o le gaioiga mo le aveeseina o le tele o laʻau toto i le itu i mata o lauulu, e tatau ona e filifili i le mea faigaluega o le a faʻaogaina. E i ai ni ituaiga o paraffin mo lauulu 'aveʻesea, e taʻitasi o loʻo iloa i ona lava lelei ma vaivaiga. E faʻasaʻo mata o mata, vevela ma le maualalo vevela faʻaaogaina.

E masani ona faʻaaogaina le ituaiga vevela o le paraffin, ona e sili ona aoga. Ae le i faʻamauina, o le oloa e faʻamafanafanaina ina ia faʻamafanafana. E le faʻatagaina le faʻaaogaina o le vevela paraffin, aua e mafai ai ona mumu oe. Ole faʻatauga faʻatau atu e pei ona faʻaalu - pei o polo, kupita, faʻapipiʻi ipu

E gaosia i le ituaiga o fasi pepa, mo le faʻamafanafana o le a lava lima o le cosmetologist lima. O le faʻaaogaina o ia paraffin mafai faʻamutaina e oo lava i laiti laulu ma lauulu e faigata ona oʻo atu i nofoaga.

Ole faʻaaogaina ole malulu malulu e mafai ona mafua ai le tiga ile taimi ole gaioiga, fulafula foliga, ole paʻu ua mumu. O faʻafitauli e mafai foi ona tupu pe a maeʻa ona laulu o laulu.

Tatau mafanafana

E aoga ona faʻaaogaina le Wax, aua e tuʻuina i totonu o se mea faʻapipiʻi faʻapitoa e tutusa lelei ma le lapoʻa ma foliga o mascaras. O sea masini e faʻatau tasi, ona faʻaaogaina lea o le solo faʻaalu na o taimi e sui ai. E le manaʻomia le vevela tele, e faʻaaogaina pe a oʻo atu ile averesi vevela.

Faasologa o gaioiga

I fale lalelei, o le faʻagasologa mo le faʻamamaina o laulu mata, e faia i ni faʻapitoa. Muamua, o le matai e fufulu le nofoaga mo togafitiga i le lumanaʻi i le ava malosi e faʻaseʻe ai le paʻu ina ia mafai ona sili atu ona faʻaaogaina le solo. E faʻapena foʻi ona manaʻomia se faiga e faʻateʻa ai siama i luga o le mata.

Ona togafitia lea o le epitelium ma le talc ma le faʻaaogaina e faʻaaogaina i le itu o le laulu. I luma o lenei mea, o loʻo manaʻomia le foliga o mata o mata, ma meaola o loʻo i fafo atu o le tuaoi o le filifilia mata o loʻo faʻagaioia. Ona faʻapipiʻi lea i le paʻu se ie poʻo se fasi pepa e faʻapipiʻi i le paʻu. A maeʻa le faʻapipiʻi o le solo i le fasi pepa, e manaʻomia ni gaoioi vave e saeia ai le ie mai le tuputupu aʻe o lauulu.

Ile maeʻa ole gaioiga, e togafitia le paʻu ile vailaʻau e iai le ava ina ia aua neʻi afaina.Ma, o le talcum pefu e faʻaaogaina i le eria ma o le mata ua faʻamalieina ma se kulimi malamalama. Ole a faʻatagaina le epithelium e toe faʻaleleia pe'ā uma ona faʻaali i le pa.

O a isi mea e te manaʻomia e faʻamaeʻaina ai le faʻatinoga

Mo le taualumaga mo waxing fulufulu mata o le ae manaʻomia:

  • solo (filifilia o le vevela)
  • fufulu foliga
  • mea vevela
  • ie po o fasi pepa,
  • mea faʻapipiʻi laupapa faʻapitoa,
  • talcum efuefu pe pauu,
  • O ni mea taua e tatau ona faʻamomoli
  • faʻaliliuga.

Ma le isi, atonu e te manaʻomia se kulimi mata, lea e faʻaaoga pe a maeʻa le faʻataʻitaʻiga.

E faʻafefea ona faʻamalolo mata o le mata i le solo i le fale

Faasaʻoina o mata i le fale e faia i ni laasaga:

  1. Sauniuni. Faʻatau se seti mo lauulu 'aveʻesea, filifilia o le talafeagai ituaiga o mata mata. Nonoa pe fusi i tua lauulu ina ia le faʻalavelave i le taimi o faʻagasologa. Tipiina (pe a manaʻomia) ma selu mata o mata ina ia le paʻu le pa i luga o le lauulu manaʻo.
  2. Faamamaina. Faʻaaoga se vailaʻau, faʻamama le vaega o loʻo mata mata, apalai le talcum pefu poʻo le paʻu e faʻaaoga ai le cotton swab.
  3. Faaaogaina o solo. Paraffin ua saunia mo le faʻaaogaina (pe a talafeagai) ma faʻaogaina i le faʻatonuga o lauulu tuputupu ae. O se fafie laupapa laupapa e faʻaaogaina mo le faiga. E tatau ona ufiufi fulufulu lauulu, ae leʻo le paʻu. E le faʻatagaina le paraffin ona ulufale i totonu o laʻau e le manaʻomia le aveesea.
  4. Aveesea o le pala. O se fasi fulufulu lauulu e faʻaogaina i le oloa faʻaaoga, o se vaega o le ie poʻo le pepa e le tatau ona pipiʻi atoa. Ona kiliki i luga o le fasi ma aveese ma le maofa gaoioi. Aua le tosoina i luga e aloese ai mai le le manuia.

O na togafiti a le apalai ma le aveeseina o vali ua faia 6-8 taimi e aveese uma ai ova vaomatua ma tuuina atu le foliga manaʻo i mata o mata. Afai o fulufulu e le faʻaauauina o loʻo tumau pea i le epithelium, e aveʻesea loa ma faʻalalafi. E fufulu le paʻu i le paʻu ma le suauu taua poʻo isi fatuga talafeagai.

I le laasaga mulimuli o le faʻagasologa, e tatau ona e faʻafilemu le paʻu, faʻaaoga se kulimi faʻapitoa poʻo kulimi (e manaʻomia e aofia ai le aloe fasi).

O fea fagu e filifilia - ituaiga 4-6 fasi

O loʻo i ai se numera tele o faʻailoga o le suka e faʻaaogaina e faʻasaʻo ai lauulu mata. Sili ona lauiloa ituaiga:

  1. Lumene Catrice Faʻatulagaina Brow Wax. Classic paraffin, faʻaaogaina i foliga mama. Avanoa i foliga o se penitala ma se stylus e ova ai.
  2. Tuuinachy Nyx fulufulu mata. Apalai suavaia faʻapipiʻi ile paʻu ile pulumu.
  3. Ole solo lea. Ole au a Italia e maua mai ai le solo ole vevela eseese. Mo fulufulu mata, ole parafini mafanafana e masani ona faʻaaoga. Faʻafetai i le titanium dioxide o loʻo aofia ai i totonu o le solo, ma faʻamaonia le faʻapipiʻi lelei le paʻu i laulu.
  4. Lila Faiva. O le faʻailoga e maua mai ai fasi solo, ona tatau lea ona faʻamafanafana i lima. E faia i latou e tineia lauulu i luga o le paʻu o mata, o lea e aofia ai ni fua taua taua (mo se faʻataʻitaʻiga, lavender poʻo apricot).

A filifilia se solo i le faasaʻoina o foliga o fulufulu mata, e tatau ona e mafaufau lelei i le tuufaatasiga, faapea foi ma le a le ituaiga paʻu e talafeagai.

Marina, 32 tausaga, Perm

Talu mai lona laʻititi, sa i ai le mafiafia ma le mafiafia o laulu mata, ma e faigata ona toe seʻe foi se browista. Na ou filifili i luga o le wax correction ma ou te leʻi salamo ai - faʻaiuga tumau, mea le lelei, foliga matagofie. Ua faʻamalieina aʻu i le iʻuga. Muamua na ou alu i le lalelei, o lea ua ou aʻoaʻo e fai ia aʻu lava ia, e faigofie.

Eugenia, 24 tausaga le matua, Moscow

Ina ua mavae le faʻamamaʻi o mata o le fulufulu mata, na amata ona tutupu laiti laulu, latou manifinifi ma toetoe a le vaaia. Ole taunuʻuga mai le faʻagaioiga e lava ile 4 vaiaso. Sa ou faia ni lamepa i aso uma 5-6 aso.

Nicole, 30 tausaga, Omsk

Sa ou taumafaia se solo faʻasaʻo i le fautuaga a se uo. I le taimi muamua sa ou fefe i lagona tiga, ae e matua faʻaititia lea ou te maua naʻo le fiafia mai le faʻagaioiga, ma o le aulelei o le mata e faʻafiafiaina le mata, faʻamalosia ai loʻu tagata.

Lelei ma le itu lelei

O le manaʻoga ma le lauiloa o faʻamalieina e mafua i nei lelei:

  • Televave ma avanoa o le metotia. Soʻo se vaega teuteu e tele lava ou vaega pipi mo le faʻasaʻoina ma le faʻalelei o laulu mata. I le filifilia saʻo o le fofo, e mafai ai e faʻatinoina le faʻasologa i le fale, faʻaalu ai e le sili atu ma le 20 minute luga.
  • Faaiuga tumau. Faasaoina o le aafiaga ua maitauina mo le itiiti ifo ile tolu vaiaso. A faʻapea e faia i taimi uma mo le tele o tausaga, o se vaʻai manifinifi o lauulu i le nofoaga togafitiga ma se faʻagasolo o latou tuputupu ae tupu.
  • E tusa ma ata o loʻo i luma ma tua atu, o le faʻaaogaina o le paʻu e le o faatasi ma le faʻaalia o foliga itu. I lalo o le tausiga o le tekinolosi, peeling, galu poo le mumu e le avea ma mea e tatau ona faʻatonutonu ai soa.

Naʻo le pau ole mea e faʻasaʻo ai ole laulu mata ile mafiafia ole paʻu ole tiga, ae ole faʻamasino ile iloiloga o tamaʻitaʻi e masani ona faia ia sauniga, ile tele o taimi o le tiga e mafai ona tatalia. O le isi mea le lelei manatu e faʻatatau i tulaga mo le faʻataʻitaʻia o foliga - o le laititi o le umi o fulufulu e 4 mm, o le mea lea, e manaʻomia a latou uluaʻi tuputupu aʻe.

Contraindications mo faʻamalologa paʻu

Ole tausiga ile laulu e ala ile fulufulu i soo se ituaiga e le mafai i nei mea:

  • o le i ai o tagata taʻitoʻatasi lagona,
  • le lava le umi o le lauulu,
  • faʻailoga o faʻamaʻi o le fatu poʻo alatoto,
  • ma le maʻi suka
  • faaali i taimi uma faʻailoga o le epilepsy,
  • o le vaitaimi o faʻasusu pe fanauina ai se tamaititi,
  • o foliga mai o dermatological mageso luga o le paʻu,
  • faʻaleagaina le faʻamaoni o le paʻu i nofoaga e togafitia,
  • lagona o le ufiufi i le gaioiga o mea palu.

Ole le amanaiaina o mea o loʻo taua i luga e le gata ile afaina ile paʻu, ae ole faʻaleagaina ile tulaga lautele ole tino.

Faʻasaʻoina faʻasaʻoga i le fale

Ole faʻaaogaina ole faʻatauga ole laulu e faia e tusa ai ma tekonolosi:

  • Sauniuniga. E amata le faʻasologa ile faʻafefe le paluga. Afai e faʻaaoga se ituaiga malulu e fuga ai, e aumaia i le vevela manaʻomia i lima. Latou galulue ma le mafanafana foliga faʻaaogaina se vai taele, aloese mai le soona vevela. Ina ia faʻateleina le aʻafiaga o le faʻataʻitaʻiga, o mata e vaʻai le muamua selu ma teuteu le laulu e pipiʻi i fafo atu o le laina faʻapipiʻi i fafo.
  • Ae le i faʻamauina le pulu mo le teʻa, o vaega e tatau ona togafitia ua faʻamamaina ma le mama, ma faʻamaʻi i se faʻamaʻi, ona faʻapaʻu ai lea i se manifinifi.
  • Ole vave faʻasaʻoga e aofia ai ile faʻaaogaina ole paluga ile paʻu. Afai e faʻaoga le mea vevela ma vevela, ua faʻaoga ai le spatula fafie teuteu. O loʻo 'aveʻesea fulufulu ese mai le paʻu, ma fai ni taga faʻasolosolo e teteʻe atu ai i le laulu. Ina ia faʻataunuʻuina le taunuʻuga manaʻomia, e toe faʻagasolo taualumaga, ma maua ai se tulaga maualuga faʻamamaina o laulu mata. O solo susu e faʻaaogaina e aveʻese ai oloa totoe.

Ina ia tuʻufaʻatasia aʻafiaga ma vave tisiketi toe faʻamalieina tulafono faʻapitoa o le tausiga.

Ina ia mafai ona faʻamanuiaina le tutoʻatasi faʻataʻitaʻiina ma na o le aoga, e tatau ona e muamua faʻamasani oe i le tele o nuances e ono faʻaititia ai le tiga ma faʻaleleia le vaʻaiga vaaia:

  • O le vaitaimi o le palapala faʻamatalia e taua mo se fafine ona o le faʻaititia i le tiga tiga ma le sili ona le lelei tali atu i le ita. Vaʻai ile vaʻaiga lea, e manaʻo e fai le faʻasaʻoga ile iuga ole taamilosaga.
  • O le fulufulu mata e filifilia ao le i faia le faʻagaioiga. Ina ia aua nei sese i le faʻaiuga mulimuli, e fautuaina e faʻaaoga mea na faʻatau pe faia e le tagata lava ia i le taimi o se fale faʻataʻitaʻiga o fale.
  • Ina ia faʻaititia le le mautonu, o le paʻu ua fufuluina i se aisa kulimi aʻo leʻi faʻamalieina poʻo le atoa faʻafeagai togafitiga o loʻo faia le faʻaaogaina o le cotton pad ua faʻasusu i le vai vevela.

Afai e mafai, e aoga le faʻaogaina o se faʻata ma se faʻatele ina ia mafai ona fetaui lelei tapulaʻa.

Tausiga lelei pe a maeʻa faʻasaʻoga

Lelei le tausiga mo fulufulu mata e le itiiti ifo le taua nai lo le matua mulimuli i le tekonolosi. I le mauaina o le manaʻo o le atola, latou fuafua e tuua:

  • O se lagona mu atonu e aliali mai i le taimi lava e faʻatino ai. O se kulimi faʻapitoa ma antibacterial ma faʻamamaina aafiaga fesoasoani e faʻamalieina ai le le manuia. Lona faʻaaogaina faʻatagaina le faaitiitia o le tulaga lamatia of ingrown ma faʻateʻesea le atinaʻeina o le faʻafitauli.
  • Ina ia mafai ai e mata feololo ona vaʻaia faʻalelei pe a uma ona faʻasaʻoina, o latou foliga e mafai ona faʻaopoopo faʻaaogaina faʻaaogaina le faʻaaogaina o se lanu mumu manino faʻaaoga i luga o le arcs. O le iʻuga o le teuga o lauulu taʻitasi taʻitasi i le itu saʻo. A manaʻomia, o le faʻavasegaina ma le paolo e filifilia, e fesoasoani e faʻaolaola ai le malosi o le lanu o le vulu.

A filifilia se tint tool, latou taialaina e le ituaiga foliga. Mo brunettes, o le sili filifiliga - o le teuteuga e mama nai lo le lauulu autu ile 2-3 tones. Blondes e sili lelei le filifilia o se solo e faʻapogisaina ai lauulu i le itiiti ifo i le 3 tulaga. Tagata tomai faapitoa fautuaina e nonofo i luga o le paolo, o le auro taua lea i le va o le lanu o curls ma eyelashes.

Ole faʻaaogaina ole solo e masani ona aoga ma tumau lona taunuuga. Matauina uma fautuaga mo le faatautaia ma le alu ese, e mafai i le taimi lava pe a uma le taualumaga e foliga mai e pei o le fausiaina foliga o le fulufulu mata na tuuina mai e le natura.

Faaputuga mata ole mata ma fulufulu

Ole faʻapipiʻi o lauulu taʻitoʻatasi ma fulufulu o le sili atu taugofie ma faigofie auala e faʻasaʻo ai mata. I se tulaga lautele, o le faagasologa atoa sau ai i lalo i le filifilia o se le le aoga o le lauulu, uʻuina faʻapipiʻi ma fulufulu ma, o le mea moni, na aveeseina. E mafai e tamaʻitaʻi ona faia lenei mea na o ia ile fale. Ole faamafiafiaina o mata ile pupula mo fulufulu e mafai ona fai sina tiga, ae i le aluga o taimi, ua le toe iai se lagona. Ae o tweezee faatagaina oe e faasaʻo foliga o le fulufulu mata e sili atu le saʻo ma saʻo.

Lelei o le metotia:

  • taʻi faʻatasi ma faʻataʻamilosaga e lelei mo vaʻaiga o mata mo le aveʻesea ma le 'aveʻeseʻese o nai laulu,
  • e le manaʻomia ni tau e le metotia, vagana, o le mea moni, o le mauaina o tweezers,

O mea le lelei a le metotia:

  • Faasaʻoina o mata i le au fulufulu e fai si tuai, faʻasolosolo ma o nisi taimi tiga tiga, o le mea lea e le talafeagai mo vaega tele o lauulu,
  • le lava le mauaina o le faʻapogai o le ulu poʻo le gau o lauulu,
  • tagata i le paʻu maaleale ono maua le mumu pe'ā afaina.

Malu mata o mata

Lenei metotia faʻatagaina oe e faʻateleina o taimi i le va vaʻaiga mata fulufulu taualumaga. Ina ia foaʻi ou mata mo foliga manaʻomia, e mafai ona e faʻaaogaina ni fasi pepa paʻu poo le paʻepaʻe faigata. I le tulaga muamua, o loʻo faʻamau le paʻu i le vaega o le paʻu, ona aveʻesea loa lea ma le fasi pepa o loʻo e faʻaalu ma se maʻai i le itu e teteʻe atu ai i lauulu. O le pala maloʻe lava e faʻapipiʻi i le paʻu i se mafanafana, ona malulu lea ma 'aveʻese foʻi faʻasaga i le tutupu aʻe o lauulu, e masani lava ona i ai ma le laupapa. O le mea moni, o lenei auala e le faigofie pei o mea o taʻua i luga, ae faʻatagaina oe e maua sili umi le lamolemole o le paʻu. Ma le mea mulimuli - o le faʻasaʻoina o mata e ala i solo e moʻomia le maualuga ma le saʻo atoatoa. O le mauaina o isi lauulu, poʻo le faia o se mea sese i le fulufulu mata, e tatau ona e faʻatali umi se taimi seʻia oʻo ina tuputupu ae ni mea fou.

Lelei o le metotia:

  • o le vaitaimi i le va wax faasaʻo taualumaga mo lauulu mafai ona oʻo i 4-6 vaiaso,
  • o lenei auala e lelei mo le mafiafia, malo ma le tuputupu ae lauulu lauulu,
  • A faʻasolosolo fulufulua mata ile paʻu, e le tau amata ona tutupu lemu laulu e le tau amata.

O mea le lelei a le metotia:

  • solo lelei o laulu mata e mataʻutia mo le mu ma, o le iʻuga la, o foliga mai o lepeti ma maʻila,
  • o totoe totoe o vavae pe a uma ona faʻasaʻoina poʻo se auala e aveese ai e mafai ona mafua ai le ita,
  • E le faigofie le mauaina o se vaʻaiga saʻo ma lelei o fulufulu mata ma le paʻepaʻe: o lauulu e te manaʻomia, e mafai foʻi ona pipii i le pulu ma o le a 'aveʻese.

O le mea moni, o metotia faʻasaʻo uma lava i mata e iai a latou lelei ma leaga, ma latou faʻaaogaina e manaʻomia ni tomai ma le poto masani. I le leai o ni mea faapena, o lenei galuega maʻaleʻale e sili ona tuʻuina atu i se polofesa o le i ni nai minute o le a aveese ai le soʻona lauulu ma avatu i le fulufulu mata se foliga atoatoa.

Le aoga o le salon faʻasaʻo

I nei ona po faasaʻoga mata ile mata o se lalelei laitiiti le manaoga. E leai se taimi o fafine e asiasi ai i matai, aua e manaʻomia le masani ai ole faʻasologa. O le mea lea, i se mea e tupu - pe a na o le taimi lava e tasi na latou asia se fulufulu ulu pe alu i se manicure. E ui lava e tatau ona malamalama tagata uma o le aveeseina o le tele o le laulu i le fale o le a le mafai ai ona e maua ni faʻaofo ofoofogia. Le aoga o le salon eyebrow correction e manino:

  • filifiliga faapolofesa o mata o mata e tusa ma foliga foliga,
  • itiiti le afaina, e pei ona silafia e le matai pule tiga lalagaina faiga,
  • o le pule a le matai, o le a le faʻagaloina ai ni lauulu soʻo,
  • o le leai o le "hemp" ma le potopoto o lauulu e mautinoa,
  • e le faʻatamala follicles i le taimi faʻasaʻoga, e puipuia ai o latou soifua maloloina,
  • le filifiliga o le ituaiga faʻasaʻoga e tusa ai ma uiga o tagata taʻitoʻatasi o le foliga mai: mo le tupu vave o laulu mata - solo, mo le susulu o le lauulu fulufulu - tweezers, mo le mafiafia o fulufulu mata - filo,
  • i se faiga masani, o lauulu e le toe mafai ona toe tupu, ina ia e mafai ona e asia le matai i le tele taimi.

Faasaʻo tumau o laulu mata i totonu o le lalelei lalelei e le gata o se sili ona lelei ma o se lelei foliga. O le faʻamaoniga lea o le saogalemu ma le tiga. E mafai faʻafefea e oe i le fale ona ufiufi uma lauulu e tatau ona aveese? A uma mea uma, o lau vaʻai ile vaʻaiga e matua faʻatapulaʻaina lava, o lea i nisi nofoaga o le a tumau ai pea. Ma le lima e mafai ona matapogia - o le iʻuga, o le mama e mafai ona matua faʻaleagaina. Mai iinei - ma fula, ma edema, ma hyperemia, ma ulu ulu i totonu, ma "hemp" - le tele o le le lelei itu aafiaga. Ae ui i lea, alu i le salon mo mata fulufulu mata, e tatau foi ona e mafaufau faalemafaufau i le isi itu o le gaioiga o loʻo loma - o mea le lelei.

Faʻamatalaga aoga."Hemp" i luga o le fulu mata e tupu pe a gaui fatuga. E pei o ufi uliuli i le paʻu. E le tupu mai lauulu, ae peiseai e pipiʻi i totonu. E le mafai ona tosoina i latou, ma latou leaga ai le foliga. E mafai ona aveeseina ma le leisa i le potu. Lenei le tasi o faʻafitauli le lelei ole vaʻai mata ole mata.

O le fulufulu mata e mafai ai ona fesoasoani e fausiaina mafiafia ma matagofie mata o mata.

O a mea e mafua ai le mumu o latou mata ile mata ma pe faʻafefea ona e feagai ai o le ae aʻoaʻo mai lenei iloiloga >>.

Le atoatoa o salon taualumaga

E le o taimi uma fulufulu mata foliga faasaʻo i totonu o le lulu atonu e manuia. E i ai foi mea e le tatau ai ona amanaia. O i latou na e faia le tele o fafine lulu lauulu i latou lava. O mea le masani ai e masani lava o tulaga nei:

  • e te alu i le fale solo e tatau ona e faʻaalu se taimi
  • e taugata le tupe, e ui ina laititi, ae a aumai le manaʻoga e faʻasaʻo masani, e taugata tele mo le tupe,
  • i le i ai o ni faʻafitauli taʻitoʻatasi, e le mafai e le matai ona ave i latou i ni faʻamatalaga (mo se faʻataʻitaʻiga, le tiga faapitoa o se vaega o le mata o mata).

O lea fuafua le lelei ma le leaga ae le i faia se tofiga ma se tagata poto. Filifili po o le a le mea e taua ia oe: lelei o le vavaeina o fulufulu mata pe o le taimi ma tupe. Lenei, e tofu le tagata ma ana faʻamuamua. Ma aua nei galo e filifili mea e fetaui ma oe metotia faasaʻoga mata mo le lauuluaua e mafai ona eseese.

Tau lomiga.O le faʻasaʻoina o mata i mata e faʻapaleni ai se tupe faʻapipiʻi e masani ona tau mai le 100 i le 300 rubles, ma le filo - mai le 200 i le 500 rubles, ma le solo - mai le 350 i le 700. Ole tau e faʻalagolago i le maualuga o le salon ma mea na faʻaaogaina.

Contraindications mo mata o mata

Ole vaʻai ole mata e aofia ai le solia ole faamaoni o le paʻu.Tusa lava poʻo le a le tomai faʻatautaia ai le faʻatinoga, o se vaega o faʻalavelave o le ai ai pea. I lenei tulaga, o tagata atamamai e le fautuaina le lesitala i totonu o le faleoloa pe a fai o loʻo i ai nei tulaga faʻaletagata:

  • fou, lata mai le faaleagaina o le paʻu i le vaega o le fulufulu mata: manua, taotoga, maosiosia, suti,
  • fuafua i luga o latou
  • susunuina
  • mole
  • iva
  • talu ai nei microblading / tattooing / spraying (pe a leai se sili atu nai lo le masina ua mavae talu mai le taimi o le tumau valiina o fulufulu mata),
  • lafetoga.

I le taimi lava lea e tasi, moles o se fesoʻotaʻiga faʻatatau mo le faasaʻoina o mata i le faleoloa, aua e mafai e le matai ona atamai faʻasolosolo lenei faʻafitauli ma faia mea uma ma le faʻaeteete, e aunoa ma le taia o lenei faʻata. Ae e tatau ona manatua i le mafaufau, ina ia aveese lauulu sili atu i lenei tulaga, e sili atu le faʻaaogaina o tweezers. Fefaatauaiga ma waxing mafai ona afaina ai se mole i le fulufulu mata, ma e tumu i faigata matuia o le soifua maloloina.

Ma tusi.O faalavelave faafuaseʻi o se mole (e aofia ai le fulufulu mata) e ono faaosofia ai le tuputupu ae o le kanesa sela. Ma e masani ona tupu lenei mea i le taimi e le faʻasaʻoina tonu i le fale. A faʻapea o oe o le tagata faʻasaʻo i nei mea teuteu i lenei nofoaga o foliga, e tatau ona e puʻeina ou laulu faapitoa lava i totonu o le fale.

Ituaiga o mata o mata faasao taualumaga

Eseese ituaiga o mata o le faasaʻoga i totonu o le salon faʻatagaina oe e filifili le metotia e fetaui ma oe nai lo isi. I mea uma, e tofu i latou ma le lelei ma le leaga. Suesue taʻitoʻatasi - saili e le gata i le teuteuina o fulufulu faʻatasi ma fulufulu ofoina atu le matagofie pisinisi i fafine onapo nei. E i ai isi metotia, faʻatasi ai - fulufulua lauulu ma waxing.

Talu ai nei, ua maua ai le lauiloa tele fulufulu mata o le mata i le filo i le salon, lea e i le fale e faigata tele ona faʻatino ona o le faigata a metotia.

Le aano o le taualumaga

Mo le faasaʻoina o lauulu mata e fai ai le filo i le lulu, vavae poʻo le ie lino o loʻo faʻaogaina, talu ai o alafua o loʻo tutupu mai e le aofia ai ni afaina ai le tui ma le faʻaititia o le mafatiaga. Latou mimilo i luga o tamatamailima i se tulaga masani. Ma, faʻatasi ai ma le fesoasoani a lenei upega tafailagi, ua faapipii e le matai le lauulu faʻaopopo i le pito i lalo ma se ato atoa ma tosoina latou faʻatasi ma le aʻa. I lenei tulaga, o loʻo mafai ona faʻaaogaina le aneto.

Tulaga

  • Lelei faafoe: le tele o lauulu ua aveʻesea faʻatasi ma aʻa ma amata ona ola naʻo le 2-3 vaiaso,
  • fetaui lelei mo le faasaʻoina o mafiafia, ova mata o mata,
  • e tele lauulu 'aveʻesea i le taimi e tasi,
  • saoasaoa o taualumaga
  • O lea e mafai ona e aveeseina lauulu taitoatasi,
  • ua le paʻu le paʻu
  • hypoallergenicity
  • maualuga tumama
  • o le filo e fai ma fusifusi, exfoliating ituaiga uma o lapisi e faaputuputu i laulu mata.

Leaga

  • Fefaatauaiga ua fuafuaina mo faasao mata, pe a fai o laulu ua tupu e 4-7 mm: o le puupuu umi o le a le mafai ai i latou ona pueina e filo,
  • tiga
  • le mautonu le tauaveina o lauulu i lalo ole laulu mata,
  • o se vilivili filo e mafai ona afaina ai le paʻu i le toto pe a le lelei pulea, e ui o lenei mea e seasea tupu i salons.

I le tasi itu, fefaʻatauaʻiga faʻatusatusa ma isi mata vaʻai mata faasaʻo i totonu o le salon e iai se tasi taua taua - o lauulu e le tupu olaola i tua umi. Ae i le taimi lava e tasi oe tatau ona tuu i luga ma isi uma faaletonu o lenei metotia. Ma e tele e le lelei o faʻamatalaga e uiga ia te ia. E te le mauaina matai e lelei ona aʻoaʻoina i lenei mataupu i le ao ma le afi. O le mea lea, e i ai taimi e tele naua o manuaga ile paʻu ma se filo filo. Ae afai e te maua se lelei tagata faʻapitoa, o le a e fiafia i ia lauulu 'aveʻese ma au taunuʻuga.

O lenei taualumaga e le manaʻomia faʻamatalaga poʻo faʻamatalaga auiliili. E iloa uma e tagata pe faʻafefea ona fai o ni mata o le peulu i totonu o le salon ma tweezers. E tele tagata e puleaina lea auala ina ia mafai ai ona tipiʻesea le le talafeagai o latou lauulu i le fale.

Le aano o le taualumaga

Ole vaʻai ole mata e ala i fulufulu o se tasi lea auala e sili ona taugofie ma talafeagai e aveese ai le tele o laʻau. Ua filifilia se lauulu le talafeagai, ua pueina e le aufaʻi i le itu pito i lalo ma toso mai le paʻu ma le maʻi oso. O lenei mea faigaluega e mafai ai ona e faʻatautaia le faʻasamoa i se auala saʻo ma saʻo e mafai ai. Ina ua uma lea mea, ua faʻaaogaina se kulimi faʻamalolo. Ae peitai, o lenei metotia o loo i ai uma manuia ma leaga.

Lelei

  • O le masani, o lona uiga o le lelei auala o fulufulu mata,
  • tau mea faigaluega taugofie (na o mea e moomia ona pili),
  • iʻuga maua
  • ova taimi, o le tiga ua leiloa,
  • tau maualalo.

Le atoatoa

  • O se faiga faigata ma tuai,
  • Le talafeagai mo le faʻasaʻoina o laʻititi mafiafia, ova mata
  • tiga
  • i totonu o le itu aʻafiaga o se le faʻamaonia le faʻamamaina o laulu mata ma fulufulu e oʻo lava i totonu o le faleʻaiga o loʻo i totonu ua ulu ma ulu malepe,
  • toto maualuga i tagata maʻi maaleale paʻu.

A e manaʻomia le faʻasaʻoina o matala matala tele lava, i le potu o le a ofoina atu ia te oe pe o se filo poʻo faʻataʻutaʻu, ae leʻo faʻapipiʻi afifi. A leai, o le taualumaga atoa o le a toso pea mo se taimi umi lava. O lenei auala ua filifilia mo le faigofie ona aveeseina o lauulu, lea e masani ona faia. Afai o oe o se masani tagata faʻatau, e ono faʻaalia e lou aliʻi faʻaaogaina lenei auala faapitoa o le aveʻesea o lauulu tele.

E le mamao i le manaʻoga soloia o le mata i le salon, talu ai o lenei auala ua manatu e le toʻatele ua fai si tiga ma taugata tele. Ae o i latou na mauaina lenei metotia mo latou lava, e le taumateina e te musu, ona o le auala lea e faʻatagaina oe ona e le asia le aliʻi mo le 1.5 masina. E leʻo se mea moʻi, e faʻapea foʻi ma se filo e mafai ona faʻamautuina i se taimi umi o le punou atoatoa o lou fulufulu mata.

Le aano o le taualumaga

I fale faʻapaʻi, faʻapipiʻi solo solo solo e masani ona faʻaaogaina e faʻasaʻo ai mata mata. E faʻatinoina i le nofoaga o loʻo tupu ai lauulu, faʻatali mo sina taimi ma i le maʻi gaioiga o loʻo vaʻai ese mai le paʻu e faasaga i le tuputupu aʻe o laulu mata faʻatasi ai ma laʻau le aoga. E faʻaaogaina foi e le matai se mea mautu, lea e faʻamama muamua, ona faʻaaoga lea ma aveʻesea (faʻatasi ai ma se fasi ie poʻo se laupapa laupapa).

Manatu lelei

  • O vaitaimi i le va o faʻasaʻoina mata o fulufulu mata ma solo e oʻo i le 1.5 masina, aʻo toso mai le laulu mai le loloto o le dermis,
  • o lenei metotia e lelei mo le faʻasaʻoina o laʻau mafiafia, maumaututu, vave tupu matala o mata,
  • pe a fai o le faʻasaʻoina o mata i mata mo solo i taimi uma i le fale salalau, o laʻau le talafeagai e faʻagesegese ai lo latou tuputupu aʻe, avea ma tino manifinifi ma sesega.

Leiga le lelei

  • Faatasi ai ma masani itu aafiaga o le solo faʻapipiʻi o laulu mata i totonu o le potu faʻafofo e susunuina, o foliga vaaia o lepeti ma maʻila,
  • e faigata tele pe a aveʻese toe otaota mai le laulu mata i totonu o le fale seleni, ma afai e le lelei le fufuluina, latou te matua afaina ai le paʻu,
  • e faigata ona maua se moega lelei i le fesoasoani a o faʻamoe, aua e tasi le lauulu i le itu e mafai ona tumau i le itu, e le paʻi i ai le lava gaʻo, ae o latou e fausiaina le laulu mata autu atonu e paʻu i lalo o le lima ma alu ese,
  • a lē mafai ona faʻasaʻo le taunuʻuga ile faʻamasinoga, e tatau ona e faʻatali mo le isi vasega.

A faʻapea e te faʻaaogaina le fulufulu mata i le fale, mo se suiga ma le faʻatusatusaga o iʻuga, saini pea i le fale. O le ae vaʻai i le auala e tutusa togafiti a le matai faʻatagaina oe e maua se sili atu sili atu matagofie matagofie aʻafiaga. Mafiafia, mafiafia, tele, fetusiaiga i le oval o foliga - e leai se leo e tasi o le a misia le toleni mata o se polofesa. Faʻafetai i lenei faʻasologa e te tumau ai pea i lea taimi aʻo faʻaalu i lenei tautua e fausia ai se mea sili (toetoe a atoatoa) paʻu o le fulufulu mata.

Faamanuiaga o le salon prosedur

Ioe, e mafai ona e faia ni fulufulu mata ile fale, ae naʻo le matai ile fale e mafai ona maua le faʻaiuga atoatoa, ma e iai mafuaʻaga mo lenei:

  1. O le tagata tomai faʻapitoa o le a mafai ona auiliiliina foliga o le fausaga o foliga (o lona ova, mata mata) ma, faʻavae i luga o faʻamaumauga maua mai, filifili le foliga lelei o le fulufulu mata.
  2. Faʻafetai i le poto masani ma le faʻapolofesa o le matai, o le a faʻataʻitaʻia o le a televave e mafai ai, vave tiga ma sili ona maualuga.
  3. Afai e te faʻasaʻo foliga o fulufulu mata i le salonisi i taimi uma, ona faʻaola lemu lea o lauulu, lea o le a faʻaitiitia ai le tele o taimi o le faʻagasologa.
  4. O le tagata faʻapitoa o le a le le toe vaʻai i se laulu e tasi. I se faʻaopopoga, o le faʻafitauli o le ulu i totonu o lauulu, fulafula, hyperemia ma isi itu afaina e ono aliali mai pe a vaʻafulu mata i le fale o le a avea ma se mea o le taimi ua tuanai.

I totonu o le minus o salon taualumaga, e mafai e se tasi ona tuʻuina mai le mea moni o latou faʻatinoina o le a manaʻomia ai le maua ai o le tupe ma le taimi, e le masani ona mafai ona maua. Ae afai e te manaʻo e avea ma tagata e sili ona lelei le fulufulu mata, o nei mea faʻaitiitia o le a le avea ma faʻalavelave i le alu i le salonona.

Faʻasaʻoga Metotia

E i ai ni metotia e mafai e le matai ona faʻaoga e foa ai i le fulu mata se foliga lelei ma punou, e pei:

  • faʻasaʻoina ma faʻamaʻi,
  • Le fausiaina o laulu mata ma filo Asia,
  • o le faʻavaeina o laulu mata ma solo.

Sei o tatou mafaufau i metotia taʻitasi i sina auiliiliga sili.

Faapolopolo e tatau ona sili filifilia pe a manaʻomia se faʻasaʻoga puʻupuʻu e manaʻomia. O lenei metotia e le talafeagai mo teineiti e mafiafia ma ova mata o mata.

Ae le i faia le togafiti, ole mea faigaluega lava ma le laualuga o le paʻu ua togafitia ise togafitiga ole antiseptic. Ina ia faafaigofieina le faʻagaioiga o le 'aveina o lauulu, e mafai e le matai ona ufiufi le paʻu i se mafanafana mafanafana. Sosoʻo mai, e faʻamautu e le tiʻetiʻe le pito i lalo o le lauulu, a maeʻa, i le gaoioi lemu o le lima, ua toso i fafo.

E lua tamatamailima o le tasi lima latou te faʻaloaloa le paʻu, ma i le isi lima latou te tosoina ese lauulu e tusa ai ma le mea ua fuafuaina i le itu mai le tulimanu pito i totonu o mata i fafo. A maeʻa ona faasaʻoina, ona faʻamaʻapeina lea e le matai le paʻu ma faʻaaogaina se kulimi malu.

O lenei metotia faʻatagaina oe e puʻeina naʻo isi laulu, ina ia mafai ona e mauaina le atoatoa foliga o le fulufulu mata.

O le aoga o le faʻagasologa e aofia ai ma le mea moni e manaʻomia se laʻititi seti o tomai ma mea faigaluega, o lona uiga e i ai le laititi o tau, ae i le taimi lava e tasi e faʻamaonia se faʻaiuga sili ona lelei. Ma o se faʻamaninoina e le mafai ona faʻaalia o foliga o fulufulu mata e mafai ona tuʻuina atu i totonu o le faleoloa, ma e faʻatino lona faʻasaʻoga e ala i le aveeseina o lauulu foliga mai, atonu ua leva ona i ai i le fale.

  • tiga. O le mea lea, e tatau i tagata e ona le paʻu, e tatau ona lesitala i luga o se faʻasologa i le aoauli, pe a oʻo le maualuga o le tiga,
  • hyperemia o le paʻu i luga o le fulufulu mata pe a uma le faʻagaioiga,
  • faʻapipiʻi manuʻa folika lauulu, a maeʻa ona mafiafia, tutupu vave ma avea ma pouliuli,
  • Masalo lauulu ulu mafai ona aliali mai
  • talu mai le laulu e tosoina tasi i le taimi, e tele naua le taimi e faʻasaʻo ai mata.

O le filo Asia, Sasaʻe, Alapi ala - o igoa uma ia faʻasino i le faʻasaʻoina o mata o laulu mata ma se filo. O lenei metotia e tatau ona filifilia mo e o loʻo iai le paʻu mafiafia ma lapopoʻa.

Ia faʻasaʻosaʻo foliga o mata mata, na faʻaaoga ai filo mai mea masani - lavalava poʻo le cotton. O filo masani e faʻaititia tele le lamatiaga o mata teteʻe ma isi aʻafiaga mai le gaioiga.

E faʻataʻalili le filo mo le fulufulu e faʻapipiʻi le filo i se auala faʻapitoa, ma tuʻu i ona tamatamaʻilima ma, o lona mea, loops ma aveʻesea soʻo lauulu ma se matasele. I lenei tulaga, e mafai ona e aveesea ni lauulu tele i le taimi e tasi, lea e faʻaitiitia tele ai le taimi o taualumaga.

O le aoga o lenei metotia aofia:

  • taunuuga umi. Talu ona 'aveʻesea lauulu ma le aʻa, latou amata amata tutupu na o le 14-21 aso,
  • o le leai o ni faʻamaʻi ogaoga, mumu ma lauulu ulu, e pei ona masani ai i le filifiliga o fulufulu,
  • e vave le togafiti
  • e le gata i le malo, ae faapea foi ona fulufulu lauulu ua aveese,
  • manatu o le auala sili ona tumama ma saogalemu,
  • afaina. I le faʻaopopoina o le tele o le laulu, o sela ua oti ma isi o mea leaga ua 'aveʻese mai le paʻu.

O faʻaletonu e aofia ai ma le mea moni o le metotia e manaʻomia ni tomai o le aliʻi, o lea pe a e alu atu i se tagata poto masani e le masani ai, o le faʻagaioiga na o le mafai ona tuua ai ma lagona le fiafia. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e le saʻo le faʻaaogaina, o le filo e mafai ona afaina ai le paʻu aʻo leʻi toto.

O le faiga e le talafeagai mo lauulu pupuʻu, o lea ae e te leʻi alu i le salonone, e tatau ona e faʻateleina i le 5-7 mm. I se faʻaopopoga, o le 'aveʻesea o lauulu ma se filo o se auala tiga tele.

O lenei metotia e seasea faʻaogaina ona o lona maualuga tau. Peitai, o le aveeseina o lauulu ma solo e faʻamautu ai le faʻauʻuga umi, aua a maeʻa le faʻataʻitaʻiga e te le toe asia le faleʻoloa seʻia oʻo i le 6 vaiaso.

Ole metotia lenei e talafeagai mo e o iai ni paʻu mafiafia ma malo malo ma mafiafia.

O le totonu e mafai ona faʻaaogaina uma fasi pepa solo ma paʻu malo. A o le i faʻaaogaina le solo, e togafitia le paʻu i se kulimi faʻapitoa. Le isi, ua faʻaaoga le fasi pepa i le vaega talafeagai o le paʻu, faʻatali sina taimi, seʻia oʻo i le pulu e pipii i lauulu. A maeʻa lea, ona toso ese lea o fasi ie ma le maʻai mai le paʻu ile itu e faasagatau atu ai ile lauulu tuputupu ae.

A faʻaaogaina le solo malo, e faʻapipiʻi muamua, ona faʻaaoga lea ile spatula ile nofoaga o loʻo manaʻomia. E faʻapipiʻi se ie i luga o le solo, e faʻatali i le taimi mautu, ona saeia lea i se auala tutusa ma faʻatautasi.

O faʻaopopo e aofia ai mea nei:

  • aafiaga umi
  • e vave le togafiti
  • i le faʻaaogaina masani o le solo, o le laulu e faasolosolo malie ona manifinifi ma itiiti le matauina.

Le minus aofia ai le ono tulai mai o mu, pulu ma isi taimi le lelei ma le tatau filifilia filifilia fua. I le faʻaaogaina o lenei metotia, e faigata ona maua se foliga faʻapitoa, talu ai o faʻamalosi tino e mafai ona puʻeina e le gata o vaega e le manaʻomia, ae o lauulu e tatau ai mo le fausiaina o laulu mata. O le mea la lea ua fai, ua matuaʻi mimilo lelei le mata mulimuli o le fulufulu mata ma faaleagaina.

I se faʻaopopoga, a mago, e faigata ona aveese le paʻu mai le paʻu, o le mea na tupu, ua pupuni ia pori ma oʻo atu ai i se numera o mea e le maitauina.

Tausiga

Ina ia mafai ona tumau le lelei o fulu mata i le maea ai o faʻasaʻoga, ia manatua e tausi lelei.

Ae e te lei alu e moe, ia mautinoa e aveese ai le vali mai mata ile mata e faʻaaoga ai auala faapitoa. O lauulu e tatau ona selu ma le faaeteete, aloese mai le gagau ma le faaleagaina. Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona e faʻapipiʻi ni mata faʻapitoa i mata o mata, e atili ai ona aulelei.

O fulufulu mata matagofie o le a fesoasoani e faʻauma ai lau foliga ma ausia se sili atu matala mata. O le mea taua o le filifili lea mo oe le sili ona talafeagai metotia o latou faʻasaʻoga ma faʻatuatuaina lima o se matai poto o le a filifilia le atoatoa foliga o le fulufulu mata ma o le a mafai ona faʻatautaia le faʻasologa agavaʻa.