O faʻafitauli

O le tamaititi maosia lona ulu: mafuaaga, o le a le mea e fai?

E i ai le manatu afai e paʻu le ulu o se tamaititi, o lona uiga o lice. O lenei mala, e le o tupu i tamaiti i le tele o taimi pei o muamua. Lelei vailaau ma puipuiga puipuiga auala o galuega ua uma ona faia. O le mailei a tagata, nits, pediculosis o le a i ai se aso e faʻatoʻilaloina ai. I le faaopoopo atu i le tino o le tagata, o lenei ituaiga e leai ni nofoaga puipuia o namu. Ua le mafai Symbiosis. E itiiti le aoga o lenei sasa. Ae o vailaʻau o le a fesoasoani i nai aso e leʻi faia. Naʻo le faʻatoa talia e matua ma fanau le tulaga o mea e tutupu, ma saienitisi o le a faʻaauau pea le galulue malosi ma saili se fofo. Ae o isi faʻamaʻi, e le faʻamafanafanaina le tulaga. Faʻafitauli, faʻanoanoa, o le a le faʻaititia pe a uma ona faʻateʻina le utu. E mafai e le ulu o le tamaititi ona mageso mo le tele o mafuaʻaga, lea e le o se mea faʻataʻitaʻia e malamalama.

O lea, afai e vela e le tamaititi lona ulu ma e leai se utu, o le a le uiga o lenei mea? E taua le faʻafesoʻotaʻi o se fomaʻi faʻapitoa i se taimi talafeagai. Moms ma tama ua iloa lelei lenei tulafono, aua o nisi faʻamaʻi e pipisi tele. I le taimi lava e tasi, o le ulu e tiga i taimi i mafuaʻaga e faigata ona faʻavasegaina e ogaoga. O le a se mea e te mafaufauina pe a alu i le fomaʻi?

Tagaloa

O nisi taimi o se faamaʻi e afaina ai le soifua maloloina o le mama. Gaga ogaoga o se tasi o auga. E faʻamaʻi le faʻamaʻi. E tatau ona e sauni mo le maʻi livi. Afai o le namu e pei o se maile e le faʻalavelaveina, seisi namu, se fung, mafai ona faʻalavelave. O le fungal microorganism e mafua ai le mama. E afaina le paʻu, suia lona fausaga. E alualu i luma le malosi o le tino puipuia i le tele o tausaga, i le laititi e sili ona vaivai. O le mea lea, o le mama e faigofie ona ola i le tino o tamaiti tausaga 4 i le 14 tausaga, e alualu i luma vave. E iai ni pepa e lafoina mai lea tagata i lea tagata, o isi mai meaola manu.

E oʻo i mea uma le faʻamataʻutia, ma pau le auala e puipuia ai oe, o le faʻamalosia lea o lou tino puipuia. Ole maloloina ole microflora ole paʻu o se puipuiga lelei.

Ioe, ma le faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma le fusi, e le mafai ona alofia le pisia i siama. A e saʻo le maopoopo le faʻamautu o le tino puipuia, o le a faigofie ai ona maua lou maʻi ma toe malosi.

E mafai naʻo se fomaʻi ona maua se faʻaiuga lelei pe a maeʻa se suʻesuʻega. O lenei mafai ona dermatophytosis, ma dermatomycosis, ma microsporia. O auga e tutusa:

  • nofoaga ua aafia e lapotopoto, galu,
  • nai lanu mumu foliga muamua, ona peʻa,
  • o le laulu i nei nofoaga ua faʻaitiitia - o laulu na ona malepe.

A e mauaina ni faʻailoga i luga o le ulu o se tamaititi, e tatau ona e vave sailia se fesoasoani mai se faʻapitoa. O le vave togafitiga amata, sili atu. O le taua o le a faigofie, leai se isi o le a mafatia.

Demodecosis - o se mafuaʻaga mafuaʻaga o le vevela

A iai le ulu mageso le tamaititi, e iai le avanoa e tuuaia ai le mimiti. Aemaise lava, e tele taimi o tulaga o palasitisi o jerawat zheleznitsa. E masani lava, o mataʻaga o lona nofo ai e mafai ona vaʻaia i le pito i tua o le ulu, auricle, i mata o laumata, luga o foliga. O le faʻamaʻi pipisi lea. Le falemai, toe, le mafai ona aloese. O le utuputu o loʻo feʻaveaʻi faʻapitoa ma lana tagata feaveaʻi, o se tagata ua aafia. E faigofie ona ofi atu i totonu pe afai o le paʻu o le pa puipui o le puipuiga ua malepe. E seasea maua pe a afaina pe a lelei le tui puipuia.

O a faʻailoga e mafai ai ona mautinoa o lenei demodicosis? O ai e leʻi feiloaʻi i faailoga io latou olaga? E itiiti ni tagata faapena ile paneta o le Lalolagi. Tiki o se faʻalavelave vaega o le meaola. O le a e uiga i ai? O le a le mafai ona e alu i seisi paneta. I se taimi lata mai, atonu o le a suia le tulaga. I le taimi nei, e le tupu lenei mea, e tatau ona e o mai faʻatasi ma le mea moni: kutu o ituaiga eseese na afaina ma o le a faʻaauau ona aʻafia tagata, manu mafanafana-toto. Naʻo nai ituaiga e iai le puipuiga mai ia latou mea, ma e le atoatoa.

A oʻo mai i le demodicosis, taumafai e fofo le faʻamaʻi i auala masani e masani ai tagata matutua uma e le tatau. E faʻapea lava ona faʻavaivaia ai le puipuiga o le tino - faʻaleagaina le microflora masani o le paʻu. E tatau ona e vaʻai se fomaʻi. O le a ia fuafuaina le ituaiga o siama na osofaʻia le tamaititi, pikiina vailaʻau e mafai ona fesoasoani.

I le taimi muamua, o le tulaga e foliga mai, e pei ona masani ai i le tulaga o le tick infeksi, e le mafai ona malamalama i ai. Aisea ua amata ona afaina ai le ulu ua faigata. A o le mataga o se faailoga manino e iai se mea o faaletonu. Le taimi na iloa ai o le namu. O le maʻi foliga mai faapenei:

  • e paʻu le paʻu i nisi nofoaga,
  • vave mumu, fuafua,
  • lauulu e pa'ū ese mai i fafo o ni soo,
  • o le vaega pito i luga amata ona vavae ese faʻavave ma peeling foliga mai i nofoaga lesi,
  • i nisi tulaga, o tiga e aliali i mata.

O le vevela italia e le faʻateleina tele - o mea fou e aliali mai, ma faʻailoga faʻailoga o deformation. O le sasaina o ia mea e le fautuaina, lea e faigata mo tamaiti. E tatau i matua ona mulimulitaia faatonuga a le fomaʻi.

Atonu o loʻo aliali le tamaititi

O se aʻafiaga teteʻe ile tino o se faʻamaʻi atoa o faʻailoga eseese, mai le ova i le ma scabies. E mafai ona manatu o le mafuaʻaga o le le mautonu lagona o loʻo taoto i le teteʻe ane o le tino i se mea. O le a le alergi? O se suiga fou lea o le tali atu. E faʻaaogaina tele e le tino se ituaiga faʻamalosiʻau, togafitia lelei, e ui lava e foliga mai e leai se mafuaʻaga. Vailaau iloa tele ituaiga eseese o allergies, lea e ono afaina ai le afaina, pala. O le vevela o le ulu e leʻo le leaga lea o faʻailoga. Moni, e leai se mafuaʻaga e moeiini ai ona mata ia te ia foi. O le faʻatamala o uiga ole soifua maloloina ole tamaititi e le taliaina. O le a se mea e mafai ona faia e matua i lenei tulaga? Naʻo le fomaʻi. O le a le mea e mafai ona faia e le fomaʻi? E le aoga le fefe ile falemaʻi.

E oʻo mai i le taimi nei, o mafuaʻaga o le atinaʻeina o allergies e le o iloa atoatoa, o loʻo faʻaauau suʻesuʻega. I le taimi lava e tasi, e iai vailaʻau mo ia. Latou te le mafai ona fofo, ae na latou vave aveese faʻailoga. O le mea lea, e aoga le vaʻai i se fomaʻi vave - e ono faʻaitiitia ai le maualuga o le faʻamamaina o le tamaititi. O le psychogenic factor e le faia se vaega. E aliaʻe le aluʻese pe tusa lava poʻo le a le faiga e fai ai le tamaititi. O le ulu mataga e mafai ona avea ma le tumau le tali atu i se 'ai oloa, fugalaʻau o laʻau, poʻo se isi lava faʻalavelave. O le a tonu le faapogai o le faʻafitauli? Ole tali o le a avatua e le fomaʻi pe a maeʻa ona faia se suʻesuʻega ma le auiliiliga.

Lelei a le tagata lava ia

I nisi tulaga, faʻafitauli i le papala ona e le talafeagai le laupepa poo ona o le tamaititi e leʻo fufuluina lona ulu e masani ona lava. O tulafono o le soifua maloloina a le tagata lava ia o le tomai o se vaega o fegalegaleaiga, ma e tatau ona puleaina. O le gaioiga e noatia i tulafono o le natura, e fuafua i foliga o le neura. E tatau i le au matutua ona faʻatonutonu le usitaʻi i tulafono a le soifua maloloina a le tagata lava ia mo se taimi umi lava. O le tino o le tamaititi e tatau ona fausia atoatoa, faʻamalosi.

O mea teuteu teuteu na faia faʻapitoa lava mo tamaiti faʻatagaina oe e fetuunai i le moni o le 21st seneturi lamolemole, faasolosolo malie. Latou fufulu mama palapala. Ae o le palapala e mafua ai le mageso o folika, ma o nisi taimi e afaina ai. E tatau i matua ona mafaufau lelei i lenei galuega - fufulu o latou laulu, taele. O le fuaitau faʻavae "tamaiti, fufulu ou lima" e le lava. I le amataga o le olaga o le malaga, o se lamatiaga i le soifua maloloina o le palapala, matua le mama. Ae paga lea, e itiiti lava se mea e masani ai va o le faʻamaloloina palapala o le Sami Mate ma le ea efuefu. E manaʻomia le faia o se teuteuga ina ia tupu le soifua maloloina, fiafia, tu i luga o ona vae.

Metabolic faaletonu

O le mea sili ona afaina ai le tino o le metabolic disorder. O lona autu taua o le ova le mamafa. E aliali mai pe a fai o le metabolism e telegese. I lenei tulaga, o le tulaga patogenic microflora o le paʻu e masani ona pathogenic. Ua afu faʻamalosi fusi ma uaua o le lapisi e faʻavave ona aoga vave, latou te faʻatupu laʻititi tele atu nai lo se tamaititi e le masani ona tumu. O le iʻuga o lenei le paleni, ua afaina le vitamini. Ou te manaʻo e 'ai sili atu, ae na o le sili atu ona leaga ai le tulaga. O le faʻatulagaina o totoga i totonu e le faʻaletonu. Vaivai paʻu o se tasi o faʻafitauli. '' O le peli o se auala talafeagai mo le faʻatupulaia o tagata o avanoa.

Na avea le ita ona ole mafuaʻaga e sagaʻi ai pea le tamaititi i lona ulu ma isi vaega ole tino lea e foliga mai ai le afu le manava. Naʻo le pau lava le auala, ole faʻamoemoeina o taumafa. Faʻavavevave gaioiga faʻatagaina faʻataga se taumafataga e faʻavae i meaʻai ma le maualalo glycemic index. E tamaoaiga i vitamini, ae i le taimi e tasi e le lava ni karbohidrat lemu. O le aso, o le glycemic index ua manatu o le saienisi ua maua e suia ai le ala o le tala faʻasolopito. Atonu o le mea lea.

O le vave anapogi metabolism e le taʻatele. E masani ona faʻatinoina e pei o se faʻailoga le lelei e pei o le mageso ulu. Ole faʻavavevave ole metabolism e le fesoʻotaʻi ma pathology, e ui lava e ono faʻailoa mai se faʻafitauli i le galuega o totoga i totonu. Afai o le tamaititi e ola lelei, o lona uiga e le o mea uma e fetaui ma le soifua maloloina.

Aisea e afaina ai le ulu?

O mafuaaga e faʻamalosia ai le tamaititi e masani ona selu le paʻu i lalo o le lauulu atonu e lapoʻa. Nei o nai o latou:

  1. Mativa lauulu tausiga, le lelei le tumama.
  2. Faʻaaogaina o le laupepa e le talafeagai mo le ituaiga o laulu.
  3. E aliali mai foʻi le aʻafiaga i le siamu mo mea ai poʻo meaʻai.
  4. Ogaʻi e taʻu ai le papala.
  5. Pediculosis.
  6. Ole vitamini, leai ni minerale ma mea ai lelei.
  7. Mamafa
  8. Faʻalavelave i le galuega o totoga i totonu.
  9. Soliga o le lipid metabolism o le paʻu.
  10. Pili
  11. Faafitauli amioga.

E i ai isi mafuaaga, o nisi o na o le a tatou iloiloina atili auiliili i lalo.

Allergic tali

A fafosoina e se tamaititi lona ulu i tua atu o ona taliga, atonu e iai se afaina mai ole oloa. I lenei tulaga, mumu pe mageso le a le matauina matauina. E sili le mafiafia o le maʻi nai lo isi vaega o le tino.

Ina ia foia le faʻafitauli, taumafai e saili lona afuaga. Mafaufau, atonu o oe na faʻatau mai se fou suluini pe fufuluina le paʻu? Tuʻu lau tama i mea fou? Na togafitia ni faʻamaʻi e le masani ai vailaʻau?

O le taimi lava e faʻamautu ai le mafuaʻaga, vavaeeseina le gaioiga o le allergen ma a mavae sina taimi o le a faʻaleleia le tulaga.

Leaga leaga pe ole neurosis

O nisi taimi e vela e le tamaititi lona ulu, naʻo le taumafai e tosina mai le mafaufau. Ma o nisi o itu ua liliu ai i se amio leaga. Leʻi leiloa maitauina e le tamaititi le tumutumu o le ulu e aunoa ma le maitauina.

O le faʻaletonu e sili atu le faʻaletonu peʻa o le "pruritus" o le faʻaiuga o le neurosis. Vaʻai totoʻa lau pepe. Atonu oe matauina foi isi faʻailoga:

  • suiga i aga masani
  • teena o meaai,
  • loto mafatia
  • faʻaletonu faʻafitauli
  • suiga i amio
  • masani ona tiga o le ulu e aunoa ma se mafuaaga,
  • faʻalavelave moe.

Afai e te mauaina se mea faʻapena, e sili le talanoa atu i se fomaʻi. O se fomaʻi lelei e fesoasoani i le tamaititi e tautala ma suʻe le mafuaʻaga o le faʻanoanoa o le mafaufau.

Afai e faʻasusu le ulu o se tamaititi, e ono maua ai e ia le psoriasis. O muamua faʻaaliga o lenei faʻamaʻi e masani ona aliali mai i tua o le ulu. I fafo, e ono foliga faʻataʻitaʻia le paʻu teisi o vaega o le paʻu. I le aluga o taimi, o le peeling e sili atu ona matauina, ita ma afaina tele gase foliga mai. E mafai foi ona mumu ulaula foliga i tulivae ma tulilima.

Ae paga lea, e leʻi maeʻa lava ona iloa e saienitisi le faʻatupuina o le amataga o lenei faʻamaʻi ma le auala e togafitia ai. Psoriasis e le o se faʻamaʻi pipisi. Ae e le mafai ona faʻamaloloina atoa. O le fomai o le a ia faatonuina vailaʻau e faaleleia ai le tulaga o le paʻu, ma detoxify le tino. I tulaga ogaoga, o corticosteroids e togafitia.

Olega le paleni

Afai o le tamaititi i le 2 tausaga e maosili lona ulu, ae leai se mafuaʻaga manino, atonu o loo moe i luga o se aluga ua faia i mea gaosi. Afai o lea, sui a le moega.

A faʻapea e masani ona fesoʻotaʻi se tamaititi ma synthetics, e ono maua e ia le faʻafitauli i le lipid metabolism o le ulu. Ua faʻamalulu mai pea le ua o le pepe, ma lauulu, i se isi itu, mago, faʻamama eletise ma vavaeʻese.

I le mea lea, e mafai ona faʻatonu e le fomaʻi se vailaʻau vitamini-minerale, fautuaina oe e sui le aluga ma le aluga faʻatasi ma mea masani, ma filifili moisturizers mo lauulu.

Puipuiga faiga

Ina ia mafai e le tamaititi ona taofi ma le toe oʻo i lona ulu, o le mafuaʻaga e tatau ona aveʻesea i se vave e mafai ai, maʻi o loʻo i ai nei e tatau ona fofo. Ae e tusa lava pe toe foi le tulaga i masani, tatau masani ona faia le puipuia masani o paʻu paʻu. E le gata i lea, e le faigata ona faia lenei mea:

  • Ole ulu ole pepe e tatau ona fufulu e lē aunoa ma faʻamamalu lelei.
  • O vailaʻau agamalu e tatau ona filifilia talafeagai mo lona matua ma le ituaiga o lauulu.
  • A fufulu, e taua le faʻaogaina naʻo oloa faapitoa a tamaiti.
  • Pau le mea e manaʻo e selu le lauulu i lona lava selu, ma e taua tele le momoli atu o lau manaʻoga ile tagata tausi.
  • E taua tele le fufuluina ma le faʻaʻai faʻapena pepe moega, solo ma pulou.
  • E manaʻomia le faʻamautinoaina o le ulu o le tamaititi e faʻafeiloaʻi naʻo mea masani.
  • I taimi o savaliga, e tatau ona e mataituina i taimi uma le pepe ma taofi le taumafai e taʻalo ma manu mamaʻi.

O ni puipuiga puipuia e mafai foi ona aofia ai le paleni o meaʻai, multivitamin sauniuniga, masani ia sunbathing. Ma afai e te mauaina ni faʻafitauli, aua le avea le tulaga e alu i lana ia. Taimi o feutagaiga o se fomaʻi faʻapitoa o le a fesoasoani e faʻaleleia le tulaga ma aloese mai faʻafitauli faaopoopo.

Aisea e tupu ai le afaina ile ulu?

Aua le vave fefefe ma se faailoga le lelei, o le mafuaaga e mafai ona matua le afaina. Afai e matua itagia le ulu, ae leai ni utu, e taua le alu i totonu o le tele o auala e mafai ona iloa ai le mea e faʻafoe ai, pe oa metotia. O mafuaʻaga na ala ai le vevela o le ulu, ae leai ni utu na maua:

  1. Le le tausia o le tumama o le fufuluina ulu.
  2. O se aʻafiaga teteʻe ile mea e maua ile vaega ole tausiga ole laulu: shampoo, balm, gel, varnish.
  3. Leaga ole ituaiga o moli poʻo le pulu.
  4. Valivali o lauulu (moli).
  5. Mafiva gasegase.
  6. Le lava vitamini ma minerale.
  7. Faʻalavelaveina galuega o totonu o le tagata.
  8. Sese meaʻai.
  9. Faigata malosi.
  10. Faʻaititia gaʻo paleni o le paʻu.

Itu ma susu

A iai le ulu gase se tagata, ae leai ni utu, e tatau ona e faʻaeteete i faʻailoga faaopoopo. O nei faʻailoga e aofia ai le susu. Aisea e aliali tele ai le vevela ma le faʻamafanafana o le susu ile laulu:

  • O le ulu gaʻoa, o se lagona gatala pea i lalo o le lauulu faʻailoa le seborrhea o le paʻu poʻo le seborrheic dermatitis (pe a paʻu le paʻu paʻu mamafa, pupula mumu luga i luga o le ulu, o se taunuuga o le ulu itulu). E matua faigata lava ona e fofo ia oe lava, ma o le taimi e fesoʻotaʻi ai ma se trichologist poʻo fomaʻi faʻapitoa o le a fesoasoani e faʻasaʻo vave le tulaga.
  • Faigata malosi pe o le popole popole.
  • Vaivai puipuia, leai se vailaʻau e faʻaleleia ai le puipuiga a le tino.
  • Ua solia o le hormonal talaaga o se tagata.
  • Faateleina vai faigata.
  • Aina tele o suamalie, gaʻo meaʻai.
  • Psoriasis, lea e tupu mo tagata taitoatasi mafuaaga: faʻafitauli ma le avega i luga o le tino, meaʻai, faʻavaivaia le puipuia.

Iti ma afu

E leai ni utu i le tino o le ulu, o lona uiga e aoga le suʻeina o isi mafuaʻaga o le folo o paʻu paʻu. Aisea e afaina ai le ulu ma fufulu, faʻatupuina le le mautonu:

  • Too mamago kulimi.
  • O se paʻu mago e manaʻomia ai se togafitiga atoatoa.
  • O se tali mai le afaina i se fou lauulu oloa.
  • Ole lava vitamini mafua mai ile le paleniina poʻo le matelaina. E masani ona maua i le tautoulu poʻo le tautotogo, pe a ova le aofaʻi o vitamini ua faʻaitiitia vave.
  • Seborrhea (o se isi faʻailoga o le papala o le papala). O le faʻamaʻi e le faigofie, o le togafitiga e umi, o lea e sili ai ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi faapitoa o le a tuʻu mai le lavelave togafitiga.
  • Tupu.
  • Ole aafiaga ole la ile ulu, e faapupula ile la ultraviolet.

Itu ma mumu

I nisi o tagata gasegase, ua faʻaititia le mafaufau lelei, ma mumu mumu i luga o le ulu i lalo o le lauulu foliga mai, faʻaoso ita tele. Ina ia foia le tele o faʻaletonu, e tatau ona e sailia mafuaʻaga na ala ai ona aliali mai le faʻailoga:

  • Le eseesega o le vevela. O le faifai pea o le malulu ma le vevela, e afaina ai le tulaga o le paʻu, na faʻamama ai. E amata ona mimigi e le papala faʻamago. E tatau ona e puipuia lou ulu mai le la ile pulou ma masani ona faʻasusuina faʻapipiʻi i ufimata, talipupuni, faasao faʻapitoa puipuia vailaʻau.
  • Fufulu lauulu i le vevela o le vai, leaga le fufuluina o shampoo, mask, balm.
  • Faʻaaogaina pea o se lauulu lauulu, uʻamea, curling trowels.
  • Sese ituaiga o lauulu oloa, alergi i vaega.
  • Faga vae e leaga ai le ulu.
  • Ekimema
  • Psoriasis poʻo isi ituaiga o lichen.
  • Le talafeagai le selu.
  • Mativa taumafa.
  • Lauulu valiina, umi umi le pupula i se valivali poʻo le susulu sui.

E tiga pe a uma ona fufulu

O e mautinoa na aliali mai le vevela ile fufuluina o lou lauulu? O mafuaʻaga mo lenei faʻafitauli e ono:

  • O le tui laʻau mo lauulu, pulu, masker e le fetaui ma le tagata. Piki sili agamalu, masani fofo.
  • Alergi i le solo na fufuluina i le paʻu fou. Ole efuefu ma le gel oloa e leʻo vavaeeseina faʻapitoa ese mea mai mea. Afai ei ai sou paʻu paʻu, o lona uiga oe manaʻomia se hypoallergenic sooupu.
  • O se tasi o mea e teu ai le lauulu mea e leaga le fufuluina.

Paʻu o le ulu ma le paʻu

Afai e paʻu le ulu ma pa'ū lauulu, ona o se mea leaga tele lea e talanoa ai i se fomaʻi faʻapitoa. O mafuaʻaga o se mea e pei o lauulu leiloa e mafai:

  • Le lava ni vitamini, e mafua ona faʻavaivaia le pulu, ma na malepe ai lauulu.
  • O faamai ole maʻi e sau faatasi ma le mataʻutia tele. O ia ituaiga faʻamaʻi e aofia ai le mama ma isi ituaiga o lichen.
  • Vaivai puipuia tali puipuia.
  • Faʻaleagaina o le galuega o totonu totoga ma faiga.

Salu ma papala

Leaga gaioiga i le tino o le tagata, o lea e taua ai le mafaufauina o ni faʻamaʻi lea e tiga ai le ulu:

  1. Psoriasis ma isi lichen. Scaly lichen o se maʻi masani o faʻafitauli e tatau ona togafitia i lalo o le vaʻavaʻaiga a se fomaʻi faʻapitoa.
  2. Lupa E o faatasi ma le popole, hematological ma isi faʻaletonu.
  3. Seborrheic dermatitis. E mafai ona faʻamatalaina i ni tamaʻi paʻepaʻe exfoliations luga o le ulu.
  4. Seborrhea. Foliga mai ona o le le faʻaaogaina tatau o le sebaceous glands.
  5. Dermatitis Manaia lagona tino tali atu i mea teuteu.
  6. Faamagalo Scabs i luga o le paʻu mafua mai i le faʻateleina i lalo o le paʻu o staphylococci, streptococci, lea e masani ona faʻaalia e purulent foci. O le ulu e le gata ona afaina, ae e mafai foi ona afaina.
  7. Lisi ose kisi. E aliali mai i itu uma o le ulu: i tua o le ulu, latalata i taliga, lalo o le lauulu, luga o le ua ma le muaulu.

O le faʻafitauli o le le mautonu e aʻafia ai vaitausaga eseese: tagata matutua, pepe, tamaiti aʻoga. Mafuaaga o le vevela i tamaiti:

  • Psoriasis
  • Dermatitis
  • Alergi i le tui faʻapipiʻi poʻo le fasimoli. E le tatau ona faʻaaogaina le ava malosi i se vaega e faʻamamago ai le ulu i le vaega gaosi o fanau lauulu laʻau. Faitau le tuʻufaʻatasiga o le moega aʻo leʻi faʻatau ma matamata ile tali atu pe a maeʻa le fufulu muamua.
  • Lichen ma figa.
  • Manaia tele lagona, popole. Mo le fanau, o le faʻaituau ole mafaufau e taua tele. O isi taimi, afai e tiga le ulu o le tamaititi, e le o se faʻataʻiʻi, ae o le faʻaletonu le mafaufau (popole i le aʻoga, le fiafia, moe le lelei).
  • Ova le sapalai i le meaai a le tamaititi suamalie, gaʻo meaʻai.
  • Le aafiaga o le la susulu luga o le ulu puipuia e le puipuia. Panama, o se pulou, ma se sikafu, o se bandana - o le filifiliga sili, sili atu le paʻu o le paʻu mai le la, e le o se talafatu, o lea ia mataala mo le pulou.

Faʻafefea ona faʻaumatia ogaoga o le vevela i le papala

Apili i se fomaʻi faʻapitoa mo se togafitiga malosi o le sitepu muamua ma sili. Afai e te fuafuaina le mafuaʻaga o le faʻamaʻi, o le galuega o le a faigofie tele. O le a le mea e tatau ona e faia i le fale e tausi ai le papala pe afai gase, ma leai ni utu na maua:

  1. Faʻasaʻoina o meaʻai. Leai ni meaʻai, gaʻo meaʻai; aofia ai ma meaʻai ma meaʻai suka maualuga. E sili atu ona aoga le taumafa i meaʻai, fualaʻau suamalie, fualaau 'aina.
  2. Aveese ni amio leaga. Nicotine afaina ai le tulaga o le ulu, o le faʻatulagaina o radical saoloto i totonu, e faʻaleagaina vitamini aoga ma faʻatupuina peeling, gatalia.
  3. Le filifiliga saʻo. Mo ituaiga paʻu eseʻese, manaʻomia oloa eseese tausiga: se tasi faʻamalūlūina, se tasi fafagaina poʻo le anti-inflammatory.
  4. Ketoconazole ma tar birch. O nei vaega e tatau ona i ai i lauulu fufulu oloa ina ia faʻaitiitia peeling, e faʻateʻitia ai le fungus.
  5. Le mafiafia mimigi. E manaʻomia le fufuluina o le ulu ia faʻamalulu ai lona ie puipui.

Ufiulu malu

O auala e faʻamamaina ai le epidermis o le ulu e tatau, tusa lava pe faʻaopopo i togafitiga faafomaʻi. O le a le mea e manaʻomia pe a olo atu le ulu:

  1. Inu sili atu vai mama.
  2. Aveesea o oloa uma e aofia ai le ava malosi ma silicone.
  3. Faʻamamaina le paʻu ma vailaʻau masani: decoctions, infusions, masks.
  4. Aoga aoga faʻamafanafana ma faʻamamaina mo le vaega o le epidermis.
  5. Aromatherapy
  6. Afifi

I le fale, e mafai ona e tutoʻatasi saunia se oloa o le a faʻamaluluina ma faʻamafanaina le paʻu. O nai filifiliga ia:

  1. Afai e vevela le ulu, ave se sipuni ti o le suauʻu momosi, meli, aloe sua, palu, apalai mo le afa itula. Ona fufulu le faʻapipiʻi, fufulu lou lauulu i le faʻamalama masani.
  2. Faafefiloi lua amo, 4 sipuni lapoa o le suauʻu taʻi ma faʻaopopo lua laupepa laiti ole glycerin, apu kulimi. Ufiufi le paʻu i se pulou, afifi i se palasitika ato ma se solo mo 20 minute. Fufulu faʻalelei lelei ma le kulimi.
  3. O le fefiloi e lua fuamoa falaoa ma 4 sipuni lapoa o castor po o le suauʻu olive e faʻaaogaina luga o le paʻu, i luga o le lauulu mo le 20-25 minute. Fufulu ma vai mafanafana.

Manaia

O lenei faʻafitauli e le o se mea e lamatia ai le ola, ma o le faʻa mafuaʻaga e faigofie ona togafitia. O faʻafitauli e mafai ona tupu pe a selu e le tamaititi lona paʻu ile toto, lea e ono mafua ai se siama. O le mea lea, e taua le aloese mai le maʻimauina le paʻu ma ufiufi soo se manuʻa matala na ono tupu.

O kulimi o le Corticosteroid e masani ona faʻaaoga e togafitia ai le eczema. Ae faimai foi KidsHealth, i le sili atu ile afa o tamaiti e iai le eczema, o le a tumau pea i le talavou. Ma e na o nai tagata o le a mauaina ai i le avea ma tagata matua.

Pediculosis togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o se faʻapipiʻi faʻapipiʻi poʻo kulimi e fasia ai utu. E le tatau ona faʻaaogaina le faʻamalolo fualaʻau mo tamaiti i lalo o le lua tausaga le matutua. Ole a e manaʻomia le aveese o nits ma lice le lima. Oe tatau foi ona fufulu uma ie moega ma lavalava, kapeti kapeti ma meaafale, ma soʻona faʻafailele lauulu oloa ma mea faigaluega i le ava.

Togafitiga mo le mama e aofia ai talavai vailaʻau tuufofoga.

Puipuiga

Ae faimai foi Tamaiti Soifua Maloloina, saienitisi talitonu o le ekzema o se mafuaʻaga, ona e le mafai ona fesoasoani i lau tama aloese mai ai.

Ile ma isuka ile tele o faʻamaʻi e mafua ai le mageso o le ulu ile fanau, e tatau ona e aloese mai le pupula ile mata ile aoga pe a e taʻalo ma isi tamaiti, fefaʻasoaaʻi mea faʻaulu ma pulumu, ma ia aua neʻi e fesoʻotaʻi ma se tasi e maua ai le isu ile ma le mama. liche.

Sui suiga taele

O nisi taimi e ono amata e le tamaititi ona maʻimau lona ulu mai le le fiafia ao iai le aau. O le fufuluina o lou lauulu i aso uma pe faʻaaogaina le vai vevela e mafai ona mafua ai le ita. Fai mai Dr. Jim Sears e tatau ona e fufuluina lauulu o tamaiti pe tusa ma le tasi i le vaiaso, ma o le faia soo o le taimi e faʻamamago ai le ulu, ma e mafua ai le vevela. Afai ua palapala le lauulu o le pepe, fufulu muamua ile vai mafanafana.

Suiga Setu

Tele shampoos ei ai vailaʻau faigata e mafai ona faʻamago ai le papala, e oʻo foʻi i mea na mamanuina mo tamaiti. A faʻapea e tigaina le tamaititi i le paʻu o le papala, e mafai e matua ona taumafai e sui le laupepa i le tasi ua faʻapitoa mo le paʻu maʻaleʻe. Ua fautuaina e le American Academy of Dermatology le filifilia o shampoos e le o iai ni manogi ma isi faʻaopoopoga. E tatau i matua ona vaʻavaʻai i se oloa e faʻapitoa mo tamaiti, ona e sili atu le paʻu o latou paʻu nai lo tagata matutua, ma o nisi pulou ma faʻapapa e ono afaina ai.

Tausiga agamalu

E mafai e matua ona fesoasoani e faʻaititia le pupuga o le ulu i le faʻaaogaina lelei o lauulu laulu. Nai lo le soloi o lou lauulu i se solo pe faʻaaoga se fulufulu fulufulu, e tatau ona e faʻaititia lemu ma se solo pe faʻamago ea le ea. E mafai ona e fuafua ni taʻaloga le gaioi poʻo ni tala pe'ā uma le taʻele e faʻamago lou lauulu a e leʻi moe. Faaaogaina se pulumu vaivai mafai foi ona sili atu agamalu nai lo palasitika po o faigata.

Susu faʻamalie

A faʻatupuina le ita i lou maʻi i luga o le maʻi, o se mea lelei e mafai ona faʻamalieina ai le faʻamalu ma faʻamamaʻi. O le olive ma le suauu pepe o se fofo lelei mo tamaiti, aua e masani i latou ma e le mimita le paʻu. A iai ni papala poʻo ni papala i luga o le ulu, e mafai e matua ona fufuluina se suauʻu i nei vaega ina ia faamaluluina ai. Ole suauu e tatau ona fufulu faʻamamago ile sampo ile i ai o ni nai minute, pe e ono tupu ai o se mageso.

O le a se togafitiga togafiti

E aoga le amata i le faigofie faigofie, e pei ole teteʻe. E manaʻomia le manatuaina pe o mea i le tausiga o tamaiti poʻo le faʻamalolo ua suia talu ai nei. Afai ole tulaga lea, e foliga mai e foliga mai e aliali foʻi le aʻafia o mea i le vailaʻau. Taumafai e faʻatau se masini tuai ma taumafai e faʻaaoga naʻo sina taimi. Afai o le mafuaʻaga o le vevela na o le sese le faʻamalama, ona a mavae lea o ni nai aso o faʻailoga o le a mou ese mai latou lava. Ma le isi, e te le tau faia se gaioiga.

O le isi tele masani faʻafitauli o le psoriasis. Afai e te maua ni mumu mumu i luga o le ulu i se tamaititi, ona e foliga mai o le mafuaʻaga o le taoto lea. Faʻaopopoga faʻaopoopo o le i ai o sapalai pupula i tulivae ma tulivae. O le vave a o le foliga o le faʻamaʻi ma le sili atu le le amia o le mataupu, o le sili manino ma mago le paʻepaʻe fua. O le faʻamaʻi e ono tulaʻi mai i popolega masani ma tulaga leaga o le siosiomaga. Togafitiga tatau ona na ona faia e se fomaʻi faʻapitoa dermatologist. E televave tele le toe faaleleia pe a fai e masani ona e uia le la taele faʻaopoopo i le togafitiga.

Afai, pe a maeʻa ona suʻesuʻe ma le faʻaeteete le paʻu o le tino, oe mauaina foi le tele o mea, o le mafuaʻaga sili ona mafua o le vevela o le seborrheic dermatitis. E masani lava, o se faʻamaʻi ma le mageso e mafai ona maua i talavou i le taimi o suiga o hormonal. Ole togafitiga ma le puipuiga e faʻatino ai ni togafiti faʻapitoa mo shampoos ma sunbathing. Immunomodulating fualaau faasaina ma faapitoa taumafa e fesoasoani faʻamalosia le tino o le a aoga. Ole isi itu mafua ai ole dermatitis ole ogaoga ole tigaina. Fesili i lau tama pe na iai se mea leaga na tupu talu ai nei.

O le isi masani mafuaaga o le vevela ma le manaʻo e vela lou ulu o se taliga. Naʻo se fomaʻi faʻapitoa e mafai ona siaki ma faʻamaonia le i ai o se faʻafitauli. E tele naua togafitiga a tagata, ae ui i lea, e le fautuaina. O le masani ai o le lauti laʻau suauu. I se faʻaopopoga, faʻapitoa fofo vailaʻau antifungal ua faʻaalia le sili aoga.

Mamago kulimi

Ole isi mafuaaga pe a vevela le ulu ole tamaititi, ae leai ni utu, ole televave ole paʻu. I lenei tulaga, o lauulu foliga foliga matutu, taʻe faigofie ma e sili ona eletise. E masani lava, i le avea o se puipuiga puipuia, e amata ai lava ona gaʻo faʻafuaseʻi le gaʻo ma gaʻo, ma atili ai le palapala ma palapala le lauulu. O le mea muamua e faia e matua o le faʻaaogaina o le faʻamalama mo lauulu gaʻoa. Peitaʻi, e faʻateleina ai le tulaga, ma atili ai ona aʻafia tamaiti. Mo matutu paʻu, fomai faatonuina se tele o ituaiga o vitamini, kulimi ma faʻamafanafana laupepa.

O auala e faʻaogaina e togafitia ai se faʻafitauli e tele sona aoga e le gata i le pipisi, ae o le laulu ma le ulu o le tamaititi.

A toe aveʻese atoa le utu, e aoga le mafaufauina o le togafitiga o curls ma epidermis mai taua taotoga. E tatau ona e faʻaavanoaina le faʻagasologa o le faʻaaogaina o le moisturizers ma mea faʻapipiʻi na faʻatauina i le fale talavai, ma faʻaalu soo ni mea e faʻamalulu ai pulupulu i uila.

O le a le mea e fai pe a fai o le paʻu ua ufiufi pe susunuina ma reagents

Aua le mafaufau umi ma leiloa sese i le masalosalo, e tatau ona e faia taumafaiga uma e toe faʻaleleia le paʻu ma aloese mai na ituaiga tulaga i le lumanaʻi.

Afai o le taimi na faia le suʻega e te leʻi mauaina ni maʻi ogaoga, e ui i lea, o le paʻu o lo o matala tele, e aoga le faia o faʻamalosi tino.

E aoga le amata i ai faigofie auala, pei ole inu vai. 'Ole fulufulu e ono avea o se faʻailoga masani o le dehidrasi.
Inu le tele o malu, mama vai o le a mafai ai ona e lagona tele alualu i luma. A faʻaoga e lau tama ni mea teuteu lelei, ia mautinoa e leai ni silicones i le fatuga. O lenei mea e ufiufi fulufulu ma le paʻu manifinifi e faʻatapulaʻaia le tafe o le okesene i le epidermis ma pupuni pori.

Aua neʻi e le amanaʻia le taua o togafitiga a tagata. A maeʻa ona fufuluina, fufulu lou lauulu i le decoctions faapitoa na saunia i luga o le faavae o laʻau ma laʻau. Afai e i ai le vevela, ae leai ni utu, taumafai e fufulu lou lauulu i paʻu lapisi, o le a faʻamalosia ai le tulaga o lauulu laulu.

E le gata i lea, o decoctions e faʻavae i vailaau mai vailaau mai le chamomile, calendula, nettle, ma isi e sili ona lelei.Ua uma ona faʻatau atu i le fale talavai ma o loʻo maua i aʻai uma. Mo se decoction, tasi pusa pepa i le lita o suavai o le a lava, ma mo le saunia o se phytocompress, e lua pusa tatau ona mutuina i totonu o se ipu vai malulu ma faʻamataʻu. Faapipiʻi i le paʻu i le taimi lava na maeʻa ai le faʻamalosi. E sili na i faʻamau lelei le oloa ile kasa i isi vaega, ma tuʻu loa le komipiuta ile ulu.

Fautuaga

  • Toe suʻesuʻe ma le faʻaeteete le tulaga o le ulu o le tamaititi, aemaise pe a mafai ona maua ni siama.
  • Siaki le tulaga o le epidermis mo le fefete, fungus, seborrhea po o le lichen.
  • A leai ni faʻamaʻi e maua, e aoga le suia o le laupepa na faʻaogaina e tausia ai le papala.

Afai e le uma le mea na tupu, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi. Atonu o le mafuaʻaga o loʻo taoto i ni suiga ile tino e manaʻomia ona pulea. Ia vaʻavaʻai totoʻa i le tulaga o le ulu o le tamaititi, ma ia e soifua maloloina pea.

Mafuaʻaga ma togafitiga

Mafaufau i mea taatele masani o le vevela o le ulu i se tamaititi:

  • Le saʻo le tausiga o tamaiti

O le mea muamua ma sili ona taatele o le faʻafitauli o le ulu i tamaiti o lona faʻaleagaina masani. E iloa e tagata uma e sili atu le faʻaalia o tamaiti i gaioiga o gaioiga faʻamalositino nai lo tagata matutua, o le mafuaʻaga lea ua latou soʻona faʻaalu ai. Ona o le afu masani lava, o sebaceous glands o loʻo i luga o le ulu e masani ona poloka ona o lea, ma le le fiafia i le vevela ma le tingling tupu. I lenei tulaga, o le fofo o le a manino, naʻo le fufulu le ulu o lau tama e sili atu ona masani ai ma o le mumu ma le mumu o le a mou ese.

Afai, e ui i lea, o lau tama e vela lona ulu ma tua o lona ulu e le ona o lona maʻi, ona e tatau lea ona mataala faapitoa ma iloilo lelei. O mafuaʻaga o lenei maʻi e mafai ona eseese atoa, o le mea taua o le faʻailoaina ma tapeina i latou ile taimi.

I nisi tulaga, o allergies avea ma mafuaʻaga o le vevela o le ulu. Manatua pe a fai sa e faʻaaogaina seisi pepe fou poʻo le pulu pasama. Masalo o le mafuaʻaga o loo i totonu ia i latou. Taumafai e aua le faʻaogaina pe suia ni tupe fou ma mea na e faʻaaogaina muamua ma e le pine ae mou ese le ituga.

Aina meaai allergenic mafai foi ona mafua ai allergies. Ina ia mafai ona faailoa se alergen o fesoasoani i le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi, ua uma ona pasia uma suʻega. Ona tatau lea ona e aloese mai meaʻai ia, e tusa ai ma le fomaʻi, mafua ai aafiaga teteʻe i le tamaititi.

Psoriasis mafai foi ona avea o se tasi o mafuaʻaga o le vevela o le ulu i se tamaititi. Iloilo ma le faʻaeteete le ulu ma le tino o le pepe, afai e te maua ni tamaʻi mumu mumu le tele o gugu, o lona uiga e ono i ai lau tama i le psoriasis. E tatau foʻi ona faʻapea o nofoaga mumu e mafai ona ufiufi i paʻepaʻe paʻepaʻe, o lenei mea moni faʻamaoniga o le le amanaʻiaina o le faʻamaʻi, i le tulaga lea, e ao ona faia ni gaioiga faanatinati e togafitia ai lenei maʻi.

Afai e te maua lea faʻamaʻi, e tatau ona e faʻatalanoa loa oe se fomaʻi. Oe o le a faatonuina oe togafitiga talafeagai, ma ma le faʻamalieina atoatoa ma lelei tausiga, o le a pasi mea uma.

I le togafitiga o lenei faʻamaʻi, e fesoasoani:

  1. Cryotherapy (afaina i le malulu),
  2. Eseese vailaʻau mo vailaau poʻo tar
  3. Salicylic acid
  4. Eseese antihistamines.
  • Seborrheic dermatitis

Dermatitis mafai foi ona avea ma tasi o mafuaʻaga o le vevela o le ulu. Afai e te maitauina le tele o le palapala i luga o le ulu o le pepe, faʻatasi ai ma le matuitui o le vevela, o lona uiga o lau pepe e ono maua faʻapitoa dermatitis. E masani lava, o le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi o suiga i le hormonal background ma le faʻaletonu o totoga i totonu, o lea, afai o loʻo maʻi lau pepe i le dermatitis, ona e tatau ona faʻaeteete. I le taua mai le faʻamaʻi lea, e mafai ai e le shampoo faʻapitoa ona togafiti faʻapitoa, faʻapea ai ma le immunomodulators ma se vailaʻau fofo. Fesoasoani i le filifilia o le faʻamalama e mafai ona avea ma lau fomaʻi poʻo tagata faigaluega fale talavai. Ma e uiga i immunomodulators ma meaai, oe manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi na o lau fomaʻi.
O nisi o le sili atu dermatitis laupepa o: Nizoral, Sulsena ma Dermazole.

E le gata i lea, i le taua faʻasaga i lenei maʻi, o sunbaths o se fesoasoani sili, o le mea moni, e le mafai ona e faʻamaloloina atoatoa i la latou fesoasoani, ae o le a latou fesoasoani atoatoa faʻaititia le taimi togafitiga.

Taliga o se tasi masani masani o le vevela ulu i se tamaititi.
Faailoga o le ulu taliga i tamaiti:

  1. mugala laulu ma folo o le ulu,
  2. o foliga vaʻai o paʻu o le tino sa paʻu
  3. o foliga mai o purulent paʻu paʻu.

I le togafitia o lenei faʻamaʻi, antumungal shampoos ma suauʻu o le a fesoasoani ia te oe, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina. O nisi o mea e sili ona aoga e puipuia ai fulufulu puipui o:Nicozoral, Mizoral, Tsinovit, Keto plus ma isi.

O meaʻai e mafai ai foʻi ona mafua ai le maʻi e le pepe le ulu ma le ua. O mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi, le lelei le tumama ma faʻafesoʻotaʻi ma se tagata ua maʻi. Ina ia mafai ona aveʻese lice, e tatau ona e faia mea nei, faʻatau se fofo faapitoa i se fale talavai e pei Parasidosis, Lavinal poʻo Nyuda. O le alu ese o le ulu, ma i le maea ai o faʻatinoga talafeagai, selu ese o le ulu mai le ulu mo le isi vaiaso. O le mea moni o nits mafai ola pe a uma le muamua amioga o le taualumaga, o le mafuaʻaga lea e tatau ona selu ese ina ia aloese mai le toe salalau o le faʻamaʻi.

Mamago kulimi

E le gata i lea, o le tasi mafuaʻaga e masani ai ona mataga le paʻu o le tama ma o lona uaua ole paʻu, e mafai ona matauina i luga o le ulu. Lauulu i le vaitaimi o lenei faamai e avea foi sili matamuli ma faaleagaina.
Ina ia o ese mai le mamago lauulu e te manaomia:

  1. faʻaoga mo ni lauulu mo lau tama lauulu,
  2. e 'ese ai le faʻamago o lauulu ma se laulu vavae,
  3. faasolosolo lemu le laulu ma le ulu i le tele o suauʻu teuteu, mo se faʻataʻitaʻiga: castor, burdock poʻo suauʻu buckthorn sami.
  4. fufulu mama lauulu pe a uma ona fufulu.

Tusa lava poʻo a mea, afai e te mauaina se tasi o faʻamaʻi i luga i se tamaititi, e le tatau ona e vave faia ni faʻaiʻuga ma fofo oe lava. Muamua lava, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi fomaʻi faʻapitoa oe o le a faʻailoaina mafuaʻaga o le faʻamaʻi, tuʻu le saʻo faʻaiuga ma faʻatonuina le togafitiga saʻo.

Mafai ona mafuaʻaga

Nei o ni mea e sili ona taatele mafuaʻaga o le pruritus ma le fofo i se pepe fou, pepe ma tamaiti matutua.

O le mea taatele masani o le afaina i le ulu o le afaina ai o vailaau.e ulufale i le tino ona o aʻafiaga o laupepa poʻo vailaʻau i luga o le ulu.

O se tulaga taatele pe a suia e le tamaititi le kulimi poʻo le shower gel, ma e i ai le faʻafitauli i le vevela. Pustules, pimples po o se mageso ono aliali mai i luga o le paʻu.

Taumafai e toe foʻi i le faʻaaogaina o mea tuai, faʻatali sina taimi (pe a fai e leai ni faʻaopopo faʻafitauli ma le vevela) ma mulimuli i le iʻuga.

Taua! O le aʻafia o le a avea ma mafuaʻaga o se maʻi o le uluulu pe afai o le faʻafitauli e i ai ma le vailaʻau e fufulu ai e le tagata lona ulu. A leai, o le vevela e salalau i le tino atoa, ae le o se mea i le lotoifale.

Paʻu faamaʻi

I le amataga lava tuʻaiga o le faʻamaʻi, laʻititi mumu o le a maitauina, o le a mageso le a agamalu, ae mulimuli ane faʻateleina. E sili atu le faia o faanatinati auala ma alu i le falemaʻi mo suesuega. Mafai ona faʻafitauli:

Psoriasis mafai ona vaʻaia e se laʻititi faʻaseʻe o le paʻu lea e tupu i totonu o nofoaga i ni vaega, ae le o mea uma. Le vaega e sili ona afaina o le tua o le ulu. A e le vave vaʻai i le faʻamaʻi, ona alu ai lea o le mea faʻalava ma mumu.

O nisi taimi ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi i tulivae ma tulilima, o loʻo aliali mai lava le tino i mea e le maitauina.

O le mafuaaga o le faamai e leʻi iloa mulimuli ane, ae o le mea autu o le kenera predisposition, ma faateleina vaega aofia ai:

  • feteʻenaʻi pea
  • o foliga o isi faʻamaʻi pipisi,
  • hormone le mautonu (i le taimi o le talavou),
  • faʻaleaga fale siosiomaga
  • faʻaleagaina le maʻuluʻulu.

Psoriasis e le faʻaaogaina i faʻamaʻi pipisi, o lea e le mafai ona faʻamaloloina atoatoa., peitaʻi e faigofie ona faʻafaigofie le ala o le faʻamaʻi i se tulaga e le mafai ona faʻaalia. I le taimi lava e tasi, o vailaʻau malosi e masani ona fautuaina, e naʻo le talavai e faʻatau mai. E manaʻomia se suʻesuʻega e se trichologist.

Ole faʻailoga taua e faigofie ona maitauina ma ole dermatitis ole tele o mea ile fefete. Dermatitis afaina ai se numera tele o talavou - tusa ma le 30% o tamaiti uma aʻafia i lenei faʻamaʻi.

Vitamini D, faʻapipiʻi faʻapitoa togafitiga (faʻatau i le fale talavai), imunostimulants ma meaʻai talafeagai, faʻapipiʻi e fomaʻi, fesoasoani e feagai ai ma le faʻamaʻi. O le isi mafuaaga o le dermatitis o le popole. E tatau ona aloese mai ai, ma afai e le aoga, ona aveina ai ni vailaʻau faʻafomaʻi ma vailaʻau faʻafuaseʻi.

Taua! Aua neʻi e le amana ia ia faafitauli e ono tupu ile tamaititi. O se manatu sese e le tatau ona ave le antidepressants, ma sili atu ona leaga, pe a talitonu matua i le tamaititi e le mafai ona faamamafaina.

Microsporia (ringworm) faʻatasi ai ma faʻailoga o le pulu, lea e iloa ai ma maitau le faʻamaʻi. O le mafuaʻaga o se maʻi fulu, e mafai ona aʻafia mai manu po o latou laulu.

O nei anthropophilic fungi e feaveaʻi mai le tamaititi i le isi tamaititi, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻalauaʻitele o le pepesi i totonu o aʻoga a le aʻoga faʻapea aʻoga. Ole a mafai foʻi ona e aʻafia pe a faʻapea e masani ona faʻataʻulilo i eleele palapala ua leaga i feʻeseʻeseaʻiga o mala (nofoaga faitele).

O le uluaʻi faʻailoga o le faʻamaʻi o loʻo ufitia ai le tino, o foliga vaaia o mea mumu i mata ma laulu mata. I le tulaga o mama, o se tasi o vailaʻau nei e tatau ona faʻaaogaina:

  • Ketoconazole poʻo Griseofulfin,
  • Clotrimazole o se suauu,
  • Shampo Faapitoa (Nizoral),
  • Suprastin poʻo le Loritadine.

Le paleni

O lenei mea e tupu tele i talavou o loʻo faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi ma lauulu. Eseese lava vali poʻo le faʻamamaina ole sui e le afaina ai e le gata ile laulu, ae faapea foi le paʻu. Le tele o taimi, talavou paleni paleni ua afaina, ona latou sili gofie i le gaioiga o le kemisi.

I fanau laiti, o le faʻamaʻi e mafai ona tupu ona o le mea moni o loʻo taoto i latou i tua o le ulu i luga o le aluga, ma e afu tele i le taimi o moe. I lenei tulaga, o aso uma suamalie e manaʻomia.

O isi taimi o le faʻafitauli o le mamago o le ulu, lea e faigata ona iʻu i se faʻafiti. Tagata faia le mea sese o le fufuluina o latou laulu i aso uma. I lenei tulaga, gaʻo e maua mai a sili atu ma afaina sili atu. E manaʻomia le faʻaogaina o se lavelave o minerale (mo se faʻataʻitaʻiga, i le ituaiga o laupepa), faʻatinoina taualumaga ma e fautuaina e asiasi i se fomaʻi. Moli e tatau ona faʻapitoa mo le paʻu mamago.

Pediculosis (utu)

Le foliga ma le atinaʻe o pediculosis o loʻo mataituina uma i faʻalapotopotoga lautele. A uma mea uma, o se tamaititi ua aafia e le tatau ona fesoʻotaʻi ma isi. Ole togafitia e tatau mo le aiga atoa.

A iai se faʻamaʻi, ona mafai lea ona e tutoʻatasi faʻamama iniseti (lice) faʻaaoga se selu masani, ae o latou fuamoa o le a tumau ai luga o le paʻu.

O le faʻatauina o aila ma aerosol masani e le maua ai se selau pasene faʻaiʻuga, ona o nisi matua e faʻaaogaina isi auala.

I faʻataʻitaʻiga, e i ai taimi na faʻaogaina ai le suauʻu, ae e leʻi taitai atu ai i se mea lelei - na aliaʻe le mu tele, e sili atu ona faigata ona tiaʻiina nai lo le pediculosis. O le mea lea, aua le faʻaogaina vailaʻau o latou penefiti e leʻi faʻamaonia e fomaʻi.

Mo togafitiga o le a manaʻomia:

  • uʻamea lelei mea uma o le tamaititi ma le aiga,
  • faʻaaoga vailaʻau faʻapitoa: Nittifor, Para Plus poʻo le Pediculen aerosol seʻia oʻo i le manu faalafua e oti atoa.

Fofoʻeina o le paʻu i se pepe

A o i totonu o le manava, o le pepe o loo siomia e le vai. I le fanau mai, amata loa ona gaoioi luga le ea, ma faʻasolosolo malie le tino. E amata faʻatulagaina e fatu papala, e manaʻomia le tele o vailaʻau e le o toe tupu, ma e iai le faʻafitauli. E fofo se tasi o ia mea, e iva masina.

Ae ui i lea taimi le paʻu o le paʻu ua tupu ona o nisi vaega:

  • faʻaaogaina tele o vailaʻau (latou faʻamago le paʻu),
  • o le faʻaaogaina o le maualalo tulaga lelei fufulu efuefu,
  • fufuluina ma le tele o le chlorine
  • taugofie moega gaosi po o pepe pepe,
  • vali maualalo tulaga faʻaaogaina i le faiga o ofu pepe,
  • faʻafitauli ma le vevela vevela i pepe - faʻateleina afu,
  • tele susulu
  • matutu.

O nisi taimi o le faʻafitauli autu e mafai ona sili atu ogaoga:

  • O se tali mai a le tino ole tamaitiiti ile mea. E le aoga le faʻaletonu, e sili atu le vave talanoa ma se fomaʻi, e saili ai poʻo le a le mea e tali atu ai le tino (a leai, e mafai ona liua le afaina ile faafitauli matuia).
  • A o lei amata fafagaina i meaʻai fefiloi, e aoga le feutagai ma fomaʻi. O nisi taimi e teteʻe mai se tamaititi i mea e le masani ai ma meaʻai a pepe.
  • Atonu e le lava susu ile susu. E le mafai ona e faʻafoʻia le faʻafitauli e aunoa ma le fesoasoani a fomaʻi. E manaʻomia le asiasiga i le falemaʻi.

Togafitiga metotia

Mo le saogalemu, latou te fiafia e faʻaaoga vailaʻau ma mea masani. O nisi taimi e mafai ona faia tutoʻatasi, mo se faʻataʻitaʻiga, o se manua o le chamomile poʻo se manoa. O suauu ma kulimi e lauiloa foi e puipuia ai le vevela ma le vavaeina:

  • kulimi pepe
  • uu suauu,
  • Bepanten
  • Depanthenol

Peitaʻi, o metotia i luga na o le fesoasoani i le tulaga o faʻafitauli masani o faʻafitauli ma le ulu. E iai taimi e le lava ai togafitiga faapea Ole auala pito sili e talafeagai aʻo leʻi amata togafitiga, o le faʻafesoʻotaʻi lea ose fomaʻi e iloa ai le mafuaʻaga ole faʻafitauli.

Vitio aoga

8 mafuaaga autu e mafua ai le ulu i le ulu.

O mafuaʻaga o utu.

Mafuaʻaga o le Paʻu Paʻu

O lea la, afai e vela e le tamaititi lona ulu, ae leai se ulu ulu, o fea e alu? Muamua e te manaʻomia se fomaʻi o tamaiti - o le a ia faia le amataga suʻega ma tuu atu se faasinomaga mo suʻega.

E le gata i lea, faʻalagolago i le fomaʻi o loʻo masalomia, o le dermatologist, neurologist, allergist, immunologist, ma isi, o le a tuʻuina atu i se fomaʻi faʻapitoa.

E taua tele le faia o le saʻo faʻamaoniga i le taimi ma amata togafitiga. E moni, e mamao mai uma mafuaʻaga e ala ai ona olopalaina e le tamaititi lona ulu e ogaoga, ae e i ai mea e mafai ona avea ma faʻamaʻi mataʻutia.

O a faʻaiʻuga e mafai ona faia e le fomaʻi?

Nofoaga lona lua i tua o le ulu, lea e faʻaosofia ai le matuitui o le ulu. Allergy o se gaioiga faapitoa (puipuia) o se meaola i nisi vaega. E mafai:

  • meaai - food allergies,
  • vailaʻau e mafai ona manava - manava
  • mea tau siosiomaga - faʻafesoʻotaʻi.

O nisi taimi o le mafuaʻaga o le paʻu o le paʻu o le i ai i se paʻu poʻo se fasimoli, sili atu ona masani i meaʻai meaai, e oʻo lava i mea e masani ai, lea ua faʻafuaseʻi ai ona tali atu le puipuiga. Pe a suʻesuʻeina le afaina o dermatitis, o le mea taua o le saʻo ona faʻamaonia le allergen poʻo lona natura.

Mo lenei mea, o tamaiti ua faatonuina o suʻega o le mataʻutia - i le mamao auala e sili ona faʻamaonia auala mo le faʻamaonia o le faʻapalepale o tagata lava ia e le tino o le tele o ituaiga o vailaʻau faʻaititia (allergens).

E tusa 60% o tamaiti "outgrow" atopic dermatitis. I le malologa, ia alu i le tino matua. O auga e mafai ona aveʻesea atoatoa pe a fai o masani masani le puipuiga.

O le galuega autu a le matua pe a maua ai ni mea faʻatupu faʻaletonu o le faateʻaina o le fesoʻotaʻiga o le tamaititi ma le allergen. O le sili o le faia o lea, o le maualuga le ono o ese mai dermatitis. E le gata i lea, o le umi o fegalegaleaiga ma provokasi e tumu i ogaoga taunuuga, e oʻo i le anaphylactic shock.

Psoriasis o le ulu

Psoriasis faasino i le faʻamaʻi faʻamaʻi dermatological faʻamaʻi ma se ala umi. Pathology ei ai pea le natura ma e faʻaalia i foliga o luka o le paʻu. O le masani a faʻamaʻi o le faʻamaʻi o le psoriasis o le ulu, e masani ona amata i le pito i tua o le ulu.

O le tamaititi i lea tulaga o loʻo faʻasusuina pea lona ulu, e matala le alu o susu, e iloagofie foʻi isi fasi i luga o le ulu lava ia. O se isi faʻailoga faʻapitoa faʻailoga o le laititi psoriasis o mea i luga o tulivae ma tulilima.

E le o faʻamautu atoatoa le etiology o le faʻamaʻi - e faasino i faʻamaʻi tau i le tino, o lona uiga, o na tulaga pe a tau le tino ma ia lava.Ae paga lea, e faigata foʻi ona toe maua mai i le psoriasis, ae o loʻo i ai se avanoa moni e matua faʻaititia ai faʻailoga ma ave ese i le vevela.

Ae o le mea e malie ai, e ui o le tele o fomaʻi e masani ona mafua mai i mafuaʻaga, o psoriasis e le foliga mai. E tupu agaʻi i tuaʻaiga o isi faʻamaʻi:

  • atuatuvale ma lagona malosi lagona,
  • le talafeagai meaai ma le iai o allergens i le meaai,
  • toe fetuutuunai hormonal - o le e taʻua matua,
  • afaina le ulu
  • leaga siosiomaga, ma isi

Talu ai o le psoriasis e le pipisi, o le tuʻuaʻi o le tagata maʻi e le o manaʻomia. Fomai faatonuina o corticosteroid ma antihistamines. Ia mautinoa e faia le faʻafilemu togafitiga ma vailaʻau faʻafilemu vailaʻau e tuʻua ai le ita, faʻamaʻi ma le faʻamalosia o le neura faiga.

Seborrheic dermatitis

Seborrheic dermatitis o le paʻu faʻamaʻi ma uiga taua ma le faʻatuina o le susu. O le nofoaga tau mo le fausiaina o seborrhea o le sebaceous glands, o lea e masani lava dermatitis afaina ai le nofoaga o le paʻu ma hypersecretion o le sebaceous gland. O se faamaʻi e seasea lava ona tupu i pepe ma e masani lava i talavou.

O le mea moni o le fungus o le genus Malassezia o loʻo i ai i le 99% o le lalolagi, e aunoa ma mafua ai le tele o faʻafitauli. O lenei, i luga o faʻavae, o le masani microflora o le epidermis.

I lalo o nisi tulaga (popolega, malulu, hormonal suiga), gaioiga o le fungus ua faateleina, otaota oloa poloka le sebaceous glands, lea e mafua ai le vevela, le pulou ma isi faaletonu.

Mo togafitiga, faʻaaoga antiseborrheic shampoos e faʻaaogaina i luga o antimicrobial ma antifungal vailaʻau e taofia le gaioiga a le fungus ma toe faʻafouina le gaosia.

Vailaau anti-seborrheic mo tagata matutua ma tamaiti e eseese. O loʻo iai le maualuga o le faʻamoe mo le vailaʻau mo tagata matutua ma ono faʻaleagaina ai le paʻu o le tamaititi ma le talavou. E sili le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻavae i luga o birch tar, salicylic acid ma le zinc.

Faʻaititia le paleni pH o le ulu

Mai le fanau mai, o le uluulu ma le laulu, e i ai le pH o le 5, ae faʻalagolago i le siʻosiʻomaga ma oloa tausi, o le paleni e mafai ona faʻalavelave.

O lenei e tupu i mea nei:

  • le faʻaaogaina o pulou, aluga, ie moega ua fausia mai mea faʻapipiʻi,
  • solia o le gaosia o sebum.

I le mea muamua lava, synthetics ua suia i mea masani - sili atu aluga ua faia mai ie vavae faaaoga ia mo aluga. O lona lua o tulaga, o le tulaga o le ulu e iloilo ma o le aofaʻi o le tumama taualuga e faateleina pe faʻaititia.

Afai ua vave ona afaina le lauulu ole tamaititi ma e masani ona fuluʻi lava le ulu, e fautuaina e fufulu ia le itiiti ifo i isi aso uma ile fasimoli pepe. I le isi itu, o le paʻu e mamago tele, ae o le ulu e mago foʻi, fufulu tasi i le vaiaso, ia mautinoa e faʻaaoga le moisturizers. I lenei tulaga, e sili le suia o le fasimoli faʻamalama ma le pepe shampoo mo le paʻu mamago.