Galue ma lauulu

Faʻafefea ona faʻaaoga le Vitamin E mo lauulu

Fat-soluble vitamini E o se tuʻufaʻatasi ma manino faʻamatalaina antioksidana meatotino. O lona isi igoa e pei ole tocopherol. O le le lava o le aofaʻi o lenei vitamini e faʻatonu ai le le lava poʻo le hypovitaminosis, lea e oʻo ma le faʻaletonu i le ola ai o vaega eseese, le tulaga o le paʻu ma le lauulu. I le taimi lava lea e tasi, o le tocopherol ei ai lona faʻatinoina agavaʻa e faʻagesegese ai le matua faʻafitauli. I le tatou mataupu, matou te taʻuina ia oe e uiga i penefiti lea e maua e vitamini E i le tino.O le a tatou mafaufau i le faaaogaina o lauulu i le fale masks ma shampoos i sili auiliiliga.

Vitamin E Faamanuiaga

Tocopherol ua leva na avea o se teuteu i laupepa ma isi lauulu ma le mea e teu ai le ulu. E mafai e ia ona fai ia ufiufi lamolemole, silika ma lauolaola, 'iila ma leai ni vaevaega. Ole aʻafiaga autu ole vitamini E ile lauulu e faʻaauau ai ona faʻaleleia le toto i le ulu, ma faʻaosofia ai le faʻafouina o gaioiga ile sela.

Tocopherol o se antioxidant e taofia le matua faʻafitauli, lagolagoina le puipuiga o le malosi, ma faʻamalosia le faʻaaogaina atoatoa o isi vitamini. O lona aoga mo lauulu ma lauulu e pei ona taua i lalo:

  • puipuia o curls mai le leaga aafiaga o ultraviolet leisa,
  • faʻateleina le felauaiga o okesene ma isi meaʻai i le paʻu sela,
  • lipea o se pulu ua faaleagaina,
  • aveeseina o le vevela ma le ita i luga o le paʻu,
  • puipuia lauulu ulu ma faʻatupuina le tuputupu aʻe o lauulu,
  • alualu i lalo le matua tausaga faagasologa ma le foliga mai o lauulu sinasina.

Vitamini E faʻatagaina oe e suia atoa le foliga mai o curls, e aunoa ma le faʻaaluina i le fesoasoani a taugata faʻataʻulima ma lauulu.

Faailoga mo faʻaaoga

O aso uma a le tocopherol mo se tagata matua o le 15 mg. Tele a o le vitamini E meaʻai faʻaopoopo e mafai ona maua mai i meaʻai. O le leai o se mea i le tino afaina tonu ai le tulaga o le paʻu, fao ma curls.

Mautinoa le le lava o tocopherol ma le manaʻoga mo faʻaopopo faʻaaogaina o vitamini E mo lauulu e ala i faʻailoga nei:

  • i le taimi lava na maloloina ma susulu curls, ua mago, momomo ma leai se ola,
  • o foliga mai o le vevela ma le fiafia i luga o le ulu,
  • soʻona lauulu lauulu ma le faʻamutaina o latou tuputupu ae,
  • vaevaega muta
  • o foliga o mativa ta.

O mea taua o loʻo taua i luga e faʻailoa mai ai le manaʻoga mo le faʻaaogaina o le tocopherol i le tuʻufaʻatasiga o oloa po o sauniuniga faʻapitoa.

Vitamini E Oloa

Afai o loʻo i ai se tocopherol i le tino, muamua fomaʻi fautuaina le toe iloiloina o latou meaai i aso uma. Mo le faia o lenei mea, e tatau ona e aofia ai i ai meaʻai e tamaoaiga i vitamini E. E aofia ai:

  • nati
  • fatu maukeni
  • suauu fualaau faisua
  • broccoli ma brussels sprouts,
  • ate
  • fuamoa fuamoa
  • pi
  • lanumeamata lanumeamata ma isi lanumeamata eseese,
  • apu
  • Tomasi
  • sami buckthorn.

Afai e le mafai ona maua tocopherol mai meaʻai, e mafai ona e amata aveina e ala i sauniuniga faʻapitoa lea e aofia ai i totonu o se faʻapipiʻi foliga. E tele auala e maua ai le vitamini E. O lauulu e aofia ai le faʻaaogaina o se tasi o ituaiga nei.

Vitamini E vailaau

Tocopherol mafai ona fautuaina mo le faʻaaogaina i fafo ma totonu. E taua le matau o aso nei i totonu o maketi i totonu o aiga, e lua ituaiga o sauniuniga o loʻo iai vitamini E: o le analog synthetic ma le biologically active additive (BAA). O le filifiliga muamua o se vailaʻau maua fua i se fale suʻesuʻe, ae o loʻo i ai tutusa fusi faʻaola pei o tocopherol masani. O le lona lua o filifiliga o loʻo olaola mea faʻaopoopo o loʻo i ai faʻanatura vitamini E, na mauaina mai i le siʻosiʻomaga ma le tisiki o laʻau poʻo meaola a manu.

O vailaʻau uma o loʻo avanoa i ituaiga fomaʻi eseese, i le ituaiga pilisini, vaipuna, pulou mo le tapenaina o se faʻamalologa, ma isi. E tofu uma lava a latou numera ma mea le lelei. O ituaiga pito sili ona talafeagai o vitamini E mo le faʻaaogaina i lauulu tuputupu ae o kaputaʻe ma se suauu fofo. Sei o tatou nonofo ia i latou i auiliiliga sili.

Capsules o se tasi o sili ona talafeagai ituaiga o faʻaaogaina, talu ai o loʻo i ai uma vitamini E ma le suauʻu talafeagai mo lona faʻaaogaina atoatoa. Ae o se tulaga talafeagai lea mo le saʻo le taumafaina o tocopherol. Ma sili ona taua, mo lona faʻaaogaina e le tino.

Vitamini E i le suauu o se vaifofo o tocopherol o mea eseese - mai le 50 i le 98%. O le vailaʻau lea e faʻaoga mo le tuiina o le vitamini i totonu poʻo le intramuscularly ma mo faʻaaoga i fafo. E faʻaaogaina i foliga mama poʻo se vaega o tapenapenaga sauniuni.

Faʻatonuga mo le faʻaaogaina o le vitamini E mo lauulu

E tele auala e faʻaoga le tocopherol e faʻaleleia ai le tulaga o loʻo faaleagaina ma leai ni mea o ola ai:

  1. Ole fofo mama mama e faʻapipiʻi ile lauulu, ma a mavae sina taimi e mulumulu ese ai ma se mea faigaluega masani.
  2. Tocopherol i foliga o loʻo faʻaopopo e faʻaopopo i soʻo se mea teuteu tino, mo se faʻataʻitaʻiga, i lauulu mo lauulu poʻo se mea e teuteu ai lauulu, pulou ile gel poʻo le fufulu o foliga. O le aofaʻi o le vitamini E ua fuafuaina e pei o mea nei: 5 mataua o se vaifofo o le tocopherol i le 100 ml o mea teuteu teuteu. O lona uiga, i totonu o le 500 ml shampoo fagu, oe manaʻomia le faʻaopopo o le 25 mataua o le mama vitamini.
  3. Tocopherol i vaifofo vai faʻaaogaina o loʻo faʻaogaina i le tapenaga o fale faʻapipiʻi fale ma isi oloa tausiga lauulu.

Ole faʻaogaina o le vitamini E i totonu ole laupepa mo lauulu e fautuaina mo na ole tuʻufofoga. Mo le tapenaina o mea faʻatau tino, e sili le faʻaogaina o se suavai pepa. A leai, o le pusa o le a tatau ona tatala ma ona anotusi sasaa.

Vitamini E Mouluese

Ole faʻaopopo ole tocopherol ile teuteu e faʻaleleia atili ai le tulaga ole curls, faʻamalosia latou, faʻamalosia le sebaceous glands, ma saturates sela o le paʻu ile okesene. O le faʻaaogaina o le vitamini E mo lauulu ile fale o se vaega o shampoos e faʻapea:

  1. O mea i totonu ole laupepa e tasi e faʻamutaina ile numera tasi ole ulu. Oe tatau ona faʻaaoga lau masani ai lauulu lauulu saini, ae le o le 2 i le 1 oloa e le mafai ona aumaia ai lenei aafiaga mai le faʻatulagaina.
  2. O le suʻega sosoʻo mai i lalo e faʻasaoina oe mai faʻamaʻi tele. Mo ana tapenaga, o mea o loʻo i ai i ni atigipusa e tolu o tocopherol, faʻapea foi ma le sipuni ti o le vine ma le jojoba suauʻu ma le tuugamau o isi B vitamini (B5, B6, B9, B12), PP ma le C ua faʻaopopo i le fagu 250 ml. lauulu, o le fagu e tatau ona luluina atoatoa.

Lelei a ufimata

E mafai foi ona faʻaogaina suavai vitamini E mo lauulu o se vaega o matapulepule:

  1. Tuu faatasi le burdock, olive, lino, sunflower poʻo soʻo se suauu o fualaʻau (2 sipuni. Sipuni) ma se sipuni ti o tocopherol i totonu o le tasi pusa. O le ufiufi pito i tua e tatau ona faʻaogaina i lauulu, maitau lelei atu i pito tipi. O le oloa i luga o le lauulu e tatau ona tuua mo 45 minute. A maeʻa, e mafai ona fufuluina le mata faʻapipiʻi i lalo ole vai.
  2. O le fua mo le kulimi lona lua o le palu faatasi o le burdock poʻo isi suauu o fualaʻau ma se sipuni ti o vitamini E ma le tutusa aofaʻi o le dimexide. O lenei meafaigaluega e faʻaaogaina tele i dermatology ona o lona aneti-inflamasi ma antibacterial meatotino. O le ufitia fulufulu na saunia e tusa ai ma lenei fuaitau faʻalauiloaina le malosi o le tuputupu ae o curls. E faʻaaoga i soʻoga ma fulu ma e tuu mo le 50 minute.
  3. O se taunuuga o le le manuia valiina po o le curling, o le lauulu e masani lava ona leai se ola foliga. Se ufimata e faʻatatau i le meli (5 sipuni tele), burdock suauu (2 sipuni tele) ma vitamini E (1 sipuni ti) o le a fesoasoani e faʻasaʻo le tulaga. E tatau ona faʻaoga mo le 45 minute aʻo le i faʻamalama taʻitasi.

Iloilo le faʻaaogaina o vitamini E mo lauulu

O le manatu o tamaʻitaʻi ua uma ona iloa le aʻafia o tocopherol i luga o latou curls e matua lelei lava. Ae e taua le maitauina o loʻo tatou talanoa e uiga i se suauu fofo ua fuafuaina mo faʻaaogaina fafo ma o loʻo faʻaogaina i le tapenaga o loʻo faia e le fale ia teuga maso ma shampoos.

Fai mai fafine, o le tulaga ese o lenei vitamini o paʻu paʻu ma leai se ola toe liliu i foliga chic, shiny ma silky. Ma le isi, o lenei suiga e tupu i totonu o se taimi puʻupuʻu taimi. I le tulaga lava lea e tasi, o le tocopherol e afaina ai fao, e faia ia malosi ma ola maloloina, ma le paʻu, tosoina i se auala masani ma faʻamalosia ia maanuminumi laiti.

O sui o le vaega lelei o le vaʻai o tagata e talanoa e uiga i le faʻaaogaina o vitamini E i lauulu mo le pulupulu mai mea lelei. Latou te manatu o le tocopherol o se meafaigaluega taugofie e faatumauina ai le matagofie o le lauulu, lauulu ma fao.

Puipuiga saogalemu

Afai e te le vaʻai i ni faʻailoga o le vitamini E leai, ona e le tatau ona faʻaogaina. Ole ova ole tocopherol e oʻo atu ai ile tutusa o faʻaletonu ole le lava, ae maise ole faʻaletonu ile gaogao masani o totoga ma vaega.

A faʻaaoga le vitamini E i lona tulaga mama, e tatau ona faʻapitoa i le lauulu, ae leʻo le ulu. Ole totoaina e mafai ona mafua ai le mago, le mautonu ma e oʻo foi ile mu pe a uma ona umi le taimi. Ina ia aua neʻi toe maua se faʻafitauli e ala i le faʻaaogaina o matapulepule ma shampoos, e tatau ona matauina lelei a latou umi ma taimi. O se faʻaiuga lelei e mafai ona maitauina pe'ā uma ni nai taualumaga.

Vitamin E Faamanuiaga

O le aoga o tocopherol ua leva na suʻesuʻeina e le au popoto i le matata eseese i le cosmetology ma le trichology. Faatoa mafai ona tatou faʻamasani i ana faʻamalologa meatotino ma le amanaia. O lea la, o le galuega autu o lenei vaega o le mafai lea ona faʻaleleia atili le toto, lea e faʻaosofia ai le toe faʻaleleia o gaioiga i totonu o sela. I se faʻaopopoga, o lenei vitamini e faʻamalosia le puipuia ole malosi, puipuia sela, fesoasoani faʻamalosia mea aoga, faʻalavelaveina le matua e inosia e fafine, ma o se antioxidant. O a isi aʻafiaga o le tocopherol i lauulu?

  • Puipuiga mai se mea le lelei o le ultraviolet ray, e mafai ona afaina ai lauulu.
  • Faʻamalosia o le feʻaveaʻiga o le okesene ma taumafa mea taua i totonu o lauulu, e afaina ai le tuputupu aʻe.
  • Toe fausia se vaivai, leai se malosi, leaga le laulu
  • Aveesea le vevela, faʻamaloloina microcracks, afaina o le ulu.
  • Faʻaleleia atili le aotelega o lauulu.
  • Alualu i lalo le faiga agai atu i le faia o lauulu sinasina.
  • Fesoasoani e aveese le lauulu lauulu.

Punavai o Vitamini E

Talu ai o le vitamini E e le faʻatinoina e le tino, o lona faʻatupega ua toe faʻatumu i auala e lua:

  • Faʻaogaina o le tocopherol capsules i fafo ma tuʻufofoga.
  • Le masani ona taumafaina o meaʻai ia e tamaoaiga i lenei mea.

Ole tagata e manaomia le 15 mg o le tocopherol ile aso. Faatasi ai ma lona utiuti, leai ni togafiti o le a faʻatagaina oe e fatuina lauulu sili ona matagofie. O le mea lea, ua fautuaina e ave vitamini E mo lauulu totonu ma fafo. Ina ia faʻatamaʻia ai le meaʻai ma tocopherol, vaʻai i meaʻai ma le tele o pasene o le mea:

  • leguma, nati,
  • pulou oso,
  • suauu fualaau faisua
  • Totoʻo Brussels, brokoli.

Ma, sa matou fuafuaina le taumafataga, o lea ia matou amata faʻaaogaina le ava tocopherol. O lenei vaega o loʻo maua i totonu ole suauu olive, burdock root, castor suauu, ma o loʻo faʻatau atu foi o ni capsules. Vitamini E o se vaega o vailaʻau vitamini oloa faʻailoa ua le lava vitamini. I le taimi lava lea e tasi a o le tagofia o vailaʻau mai le fale talavai, se tocopherol liquid solution e tatau ona fufuluina i totonu o lauulu.

Faʻafefea ona faʻaaoga le vitamini E mo lauulu leiloa?

Ole matua le lava o lenei vitamini e mafai ona faaosofia ai se mea le fiafia i tamaitai e pei ole leiloa o lauulu taua. Afai e te manaʻo i ou fusi e faʻalelei oe i a latou foliga mataina ma le soifua maloloina, matou te fautuaina oe e toe faʻatumu i taimi uma meaai tocopherol. Ina ia puipuia fulufulu faʻafitauli, faʻaaogaina totonu ma fafo. O le taumafaina i totonu o lenei lotoa ua uma ona taua i luga, ae tatau ona toe taʻu mai o le tocopherol e maua mai vailaʻau ma oloa taumafa.

Tatou talanoa e uiga i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina. Vitamini E mo lauulu o se masani ai mea i le tele o cosmetology oloa: o mea ia e faʻamalosia emulsions, balms, shampoos. E mafai e lenei vaega ona tui i totonu le paʻu, aua o le tocopherol o loʻo faʻaaoga i le tapenaga o matapulepule ma le faʻamoemoe e tuʻuina atu le malosi i le laulu, faʻafetaui le paʻu o lauulu, aveese faʻamutaina pito. Vitamini A e mafai ona fesoasoani e faʻamalosia mata mata: o suauʻu fualaʻau 'aina e faʻaaoga e faʻaleleia ai lo latou tuputupu aʻe.

Vitamin E capsules e faigofie ona faʻaopopo i maso fale. O loʻo iai le tele o mea fai kuka, o latou tapenaga o le a fai sina laʻititi o le taimi. Faʻaaoga matapulepule i vasega o 10-15 faʻagasologa, 2 taimi i le vaiaso. Lenei auala o le a mafai ai oe e faʻaleleia atili le lelei o le filifili, taofi lauulu, faʻamalosia tuputupu ae. Lalo o le a matou avatu ia te oe ni fua lelei.

Vitamini E Masini Ava

O se masima suauu ma tocopherol e mafai ona toe faaolaola le lauulu, tuu ia silky, taofi le faagasologa o lauulu leiloa.

  • Sauniuniga: o le suauu taua, i le matafaioi e mafai ai ona e filifilia le suauu jojoba, nettle, burdock root, almond, linseed, olive i se aofaiga o 45 ml, mafanafana teisi, sasaa i totonu o le suauu ampoule o vitamini E i le aofaiga o 5 ml. Tuu le mass mo le fitu minute.
  • Talosaga: apalai se matapulepulega i le paʻu, lauulu aa, i luga o latou umi atoa, afifi le ulu i le polyethylene, ma se solo tapolo i luga. O le umi ole pulupulu o le 50 minute, sosoʻo ma le fufulu ma mafanafana vai.

Se pulupulu faʻatasi ma dimexide ma tocopherol faʻamutaina le paʻu ole paʻu male fealofani.

  • Sauniuniga: sasaa i totonu o le pesini o dimexide 2.5 ml, tocopherol 5 ml, castor oil poʻo burdock suauu i se aofaiga o 15 ml, vitamini A 5 ml, palu.
  • Talosaga: tufatufa le ufimata i manoa, faatali mo le onosefulu minute.

O le pulupulu o loʻo sosoʻo mai e fuafua mo lauulu e leai se ola, mago, ma o lona faavae o le masani masani o le moa fuamoa.

  • Sauniuniga: sasaina le fuamoa fuamoa ma le palu, vitamini E ma le A (5 ml taʻitasi), burdock root oil 30 ml, aluga o Eleutherococcus 1 sipuni.
  • Talosaga: tuu le ufimata i luga o le lauulu mo le luasefulu minute, fufulu ma vai o le mafanafana vevela ma le lauulu.

O se masikulu e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe o lauulu o le a faʻamama le paʻu lauulu, faʻamalosia le tafe o le toto i le folini lauulu, ma faʻalauteleina le susulu masani.

  • Sauniuniga: tuʻu faʻatasi 15 g o le sinapi, suauu olive ma burdock root, 5 ml taʻitasi, tocopherol, vitamini A 5 ml taʻitasi. Toso i luga le tele, faʻailoa le fuamoa sasaina.
  • Talosaga: tufatufaina le tele i fasi, tuu mo le afa itula ma fufulu.

O le mulimuli o laupepa fuafuaina ua faʻamalosia le laulu ma vitamini, puipuia lo latou vaivai ma leiloa, maua le malosi.

  • Sauniuniga: o se sipuni tele o linden laʻau fugalaʻau, daisies liligiina se ipu vai faʻamama mo le luasefulu minute. E faʻamalu le pulu i se faamama, faaopoopo se tamai fasi rye crumb, ni nai mataua o vitamini B1, A, E, B12. Faamalosi luasefulu minute.
  • Talosaga: smear le ufimata i unta, aʻa mo le itula, fufulu ma vai i se mafanafana vevela ma le lauulu.

Vitamini E Mouluese

O le isi metotia mo le faʻalauiloaina o le tocopherol ile tausiga o lauulu o le faʻaaogaina o vitamini shampoos. E le faʻasaina ona faʻaogaina ni mea fai gaosi ua faʻamanuiaina i lenei vailaʻau. O faʻamalama faapena ua tele mea aoga:

  • Aua le faʻatagaina lauulu ia palapala vave.
  • O le gaioiga faʻailoaina o afu ma lapisi lapo ua faʻalauteleina.
  • Matamata i lauulu.
  • E i ai se aafiaga antiseptic.
  • Faamalosia lauulu lauulu, saturate tisiki ma okesene.

I le fale, o le tapenaina vitamini sampo e matua faigofie. Mo lenei, o mea o loʻo i totonu o le isi laupepa o le tocopherol ua tuʻufaʻatasia ma le tasi le kulimi o le laupepa ma salalau i luga o le ulu, faʻafofogaina mo le tolu minute. O le faʻamalama e sili lea e filifili ai se faigofie e talafeagai mo lou lauulu ituaiga. E le mafai ona e faʻaogaina le 2 i le 1 tupe, a le o lea, o le a taofia ai le aʻafia o tocopherol.

E i ai le isi togafiti mo le faʻamalosia o le shampoo, pe a maua le matou lelei oloa gaosi, faʻatupuina i mea aoga, fulufulua le malosi ma le susulu, faʻavaveina le tuputupu ae fua faatatau.

  • Sauniuniga: i totonu o le kulimi i le aofaʻi o le 250 ml faʻaopopo tolu kapsula o le vitamini E ma le A, palu faatasi ma se pulumu. Faaopopo le afa sipuni o le palu o le vine vine ma le jojoba suauʻu, toe palu. Sosoo ai, matou te faʻalauiloa se ampoule o vitamini B9, B12, B6, B5, PP, C. Lulu le fagu i le laupepa.
  • Talosaga: salu tasi le samu o le lauulu i luga o le lima, apalai i aʻa, faʻafefete ma faʻafefeteina gaioiga. Matou te tufatufaina le peʻa e ala i le lauulu ma toe faʻafilifilo solo mo ni nai minute. Fufulu ile vai ma toe fai le taualumaga pe a tatau ai.

E pei ona uma ona e malamalama mai i le tusitusiga, pe a mauaina le lava o le tocopherol, e mafai ona e faigofie ona o ese mai le tele o gasegase lauulu. O le mana faamalolo o le vitamini ua suia ai i se lauiloa vaega o paʻu tausiga oloa. E tuʻuina atu i tagata uma le vitamini E mo lauulu, ma o ana metotia o lona faʻaaogaina e naʻo le tele, o le mea lea, aua neʻi e amanaʻia le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, ina ia liliu tagata e fuli mai o latou ulu mai i le lalelei laulu ma le lalelei o ou manoa.

E te fia vaʻai pe faʻafefea ona galue le tocopherol? Matamata i se vitio o faʻaalia vitamini E i le galuega. O le ata folasaga ua faʻaalia e mafai ona toe faʻaolaina le vaivai ma le soʻonaʻuu lauulu mai aʻa i pito.

Faamanuiaga ma meatotino o le tocopherol acetate

O le a le mea e aoga o le tocopherol:

  1. Faʻaosofia le toe faʻafouina faagasologa.
  2. Faatapena lauulu i le okesene.
  3. Faatelevave le toto toto i le epidermis.
  4. Na te faamaloloina le microtrauma.
  5. Susū
  6. Faʻalauiloaina le gaʻo gaosia, faʻafaigofie uila.
  7. Faaaogaina masani metabolic faagasologa, faamaloloina curls.

Tocopherol e i ai se aafiaga faigata i luga o le lauulu ma le ulu, toe faʻaleagaina curls ma faʻateleina le vave tuputupu ae. O le elemene o le a fesoasoani e manava ola i le le mautonu, malepelepe, lemu tuputupu ae lauulu.

Le tutoatasi faʻaaogaina o le tocopherol mo mea teuteu aoga e tatau ona magafagafa ma faautauta. Ole ova ole vitamini E, ole hypervitaminosis, e lamatia ile soifua maloloina. Faailoga o le sili atu o le vitamini E:

Vitamini E i totonu: faʻatonuga mo le faʻaaogaina

Ole tausiga o lauulu e le gata ole faʻaoga o mea teuteu ma faʻalenatura ufimata. Mo le toe faaleleia, e tatau ona e ave i totonu Vitamin E mo lauulu i totonu o pusa poʻo isi ituaiga. Mai le epidermis, o le a mitiia e le lauulu aa. I fale talavai, e mafai ona faʻatau mai se faʻaopopoga aoga i le ituaiga kaputa, fofo, pulou mo tui. E aofia ai i totonu o le tele o multivitamin complexes.

E manaʻomia foʻi e le tino oloa ma vitamini E:

  • oloa susu, fuamoa, ate,
  • fualaau faisua fou: kapisi, radishes, paepae kapeti, kukama, lanumeamata lanumeamata ma le letus,
  • pamu fatu
  • nati ma fatu
  • suauu fualaau faisua
  • decoctions o raspberries, oso suilapalapa, nettles.

A aunoa ma taumafa tatau, e leai se aoga aoga e aoga. O le ki i le matagofie ma le soifua maloloina o curls o le faʻatagaina lelei. E mafai ona e faʻaopopoina i ma faʻamasaniga ufimata ma faʻamalosia shampoos.

Vitamin Shampoo: mafai ona faʻaaogaina ma le E 12 fofo

E mafai ona tutoʻatasi saunia se tausiga faʻamalama, pulu pasama pe fufulu. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia vitamini mo lauulu i totonu o pusa poʻo le ampoules. O se mea faʻavae, e mafai ona e ave lau mea e te fiafia iai i le faʻamalama poʻo le faʻatauina ai o se meaʻai leai se manogi i faleoloa fasimoli.

E maua vave vitamini, o lea la e le fautuaina e faʻaopopo saʻo i le fagu. Saunia se tasi tautua o le soifua maloloina mo le vai ai aʻo leʻi faʻaaogaina.

Mo le tasi tautua o le kulimi, ua lava lea e faʻaopopo ai 4 mataua o le vitamini E mai le ampoule pe naʻo le olopalaina se tamai capsule. Tocopherol e aoga e tuʻufaʻatasi ma vitamini A, e feteʻenaʻi ai le matutu o le ulu ma le susu. Faʻaopopo ni mataʻitusi i se faʻamalama. I totonu o le fale talavai e mafai ona faʻatau mai ni kaputa ma se fefiloi o vitamini A ma E, o se tuʻufaʻatasiga masani lea, aua o nei vailaʻau e faʻamalosia e le tasi le isi.

Ina ia maua le tele o faʻamanuiaga mai le faʻamau puipui, e tatau ona e fufuluina lou lauulu faalua. Taimi muamua e faʻaaoga le oloa i luga o nonoa, maso mo le minute ma fufulu. O le a aveʻese uma palapala mai ou curls. Ae a maeʻa le talosaga lona lua, e mafai ona e faʻafilemu le umi, ona e tuʻu ai lea mo le 10 minute. Fufulu ma le mafanafana ae le ole vai vevela.

E mafai ona e faʻaopopo vitamini i lauulu fulufulu. Ae e sili atu le faia o le pulu pasama pe faʻamamaina oe lava e faʻavae i luga o oloa masani ma vitamini. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le vitamini i ampoules, e faigofie ona fufulu.

Mai le paʻu ole paʻu ole suamalie ole aniani ma vitamini E. fesoasoani lelei.Lelea le sua ole aniani i le vai ma faaopoopo se tasi sipuni ti o le tocopherol. Faaaoga e faamama esega mo le lima minute, fufulu ma le tatau. E aoga le palama lea, ae aoga le malamalama e faigata ona oso ese le manogi o aniani.

O le meli meli e matua faʻamatagofie ai le paʻu ma maua ai le susulu ma le malosi e faʻataʻutaʻu ai. I totonu o se ipu vai mafanafana mafanafana, faataape 2 sudu meli, faaopoopo se sipuni ti o tocopherol. Faaaoga le paluga i luga o lou ulu mo le 5 minute, fofo lou ulu. Fufulu ma vai mafanafana.

I le avea ai o se conditioner masani, e mafai ona e faʻaogaina decoctions o fualaʻau o loʻo i ai tocopherol i aofaiga tele. O mea nei o decoctions o nettles, raspberries, rosa pulou ma flaxseed.

Le sili lauulu ma le paʻu pulou ma vitamini E: faaaoga tatau

O mea faʻapipiʻi o le fale e tatau ona faʻaaogaina i le fulufulu susu susu mo le 30-40 minute. O le ulu ua afifi i le polyethylene ma le solo mafiafia. Mo faʻafefiloi ufimata, e sili atu ona faigofie le faʻaogaina o le oloa ile ampoules, aua e faigofie ona fufulu. Tocopherol mai le capsules ua fufulu ese ma le tele o faʻamalama.

Oe mafai ona tausia lelei lauulu ma vitamini i le lua i le tolu aso. O le vasega e taʻi masina. A maeʻa le laʻasaga o gaioiga faʻagaioia, e tatau ona fai sau malologa mo le 3-4 vaiaso, tusa lava pe o le aʻafiaga ua faamalieina atoa ia te oe.

Burdock mo le faʻamalosia curls

3 kulimi burdock root suauu (burdock), vevela i totonu o le vai taele, faaopoopo 1 tsp. vitamini E ma palu lelei mo le 3-4 minute. O le suauu a Burdock e mafai ona suia i le jojoba suauu. O lenei tuʻufaʻatasia e toe faʻafoʻia mai vae malepe.

Faʻafefiloi 2 kulimi. l daisies ma nettles, sasaa se ipu vai faʻamama vai ma pupuni. Ina ua maeʻa le malulu, faʻamama. I se vailaʻau fofo, faamalu sina fasi fasi falaoa. Mash le nutimomoia seia lamolemole, faaopoopo 1 ampoule o tocopherol. O lenei tuufaatasiga fesoasoani i le leiloa o lauulu.

Moa ma vitamini E capsules (suavai)

Saunia 2 kulimi. l burdock root suauu i totonu o se vai taele, faʻaopopo le moli ma le tocopherol ampoule i ai. O lenei ufitia e faʻatumuina le epidermis ma lauulu i mea ai.

Ole vitamini E ile capsules ma ampoules e aoga tele lona aoga ile fausiaina ole fale e teuteu ai lauulu. Masini lauulu ma vitamini E e taua tele mo lemu tuputupu ae lauulu po o le lauulu lauulu, vaevae vae, mago ma matala, susu.

E uiga i Vitamini

Tocopherol, poʻo le lautele tagata a vitamini, e masani ona taʻua o le "vitamini o talavou." Ma e i ai lelei sili mafuaʻaga mo lenei, aua o se tasi o sili ona malosi faʻaatura antioxidants. Natura faia faigofie faigofie digestible ma maitauina mo le tino ma o lea e le mafua ai se afaina aafiaga.

O lona mafai e toe faʻaola le tino, taofia le faʻagasologa o mauoa o soʻo se ituaiga o aano ma sela e matua taugata. Mo lauulu, e taua tele lenei vitamini aua e fesoasoani e toe faʻafoʻiina i latou. O lenei tomai e fesoʻotaʻi ma nei meatotino o vitamini E:

  • na te faʻatutu le microcirculation o le toto,
  • fesoasoani e faʻatumauina le susu i totonu o sela,
  • faaosofia le toe faʻafouina o sela na faʻaleagaina, e aofia ai le faʻavaveina o le faʻamaloloina o manuʻa i luga o le ulu,
  • fesoasoani i le tuʻuina atu o le okesene ma meaʻai i le foliga lauulu,
  • avea o se mea taua puipui puipuiga i ultraviolet leisa,
  • Na ia aveina se vaega malosi i le tuufaatasia o collagen talafeagai mo lauulu.

E ala i le faʻaopopoina atili o le faʻatinoina o le okesene i le ulu, faʻaitiitia le faʻamalosi ma le fafagaina o sela. O le mea lea, ua mafiafia le tino o le laulu ma ua amata ona malosi lou laulu.

A faʻamamaina vitamini i foliga o vai, o le aafiaga o le faʻatelevaveina lauulu tuputupu ae e maitauina. E moni lava, o se tasi o mafuaʻaga autu mo lemu lemu pe taofi lo latou tuputupu ae e masani ona taoto i le le lava le sapalai o lauulu folikel ma mea talafeagai.

E uiga i le talosaga

E tatau ona faamamafaina o tocopherol i totonu o le tino o le tagata e le o faia. O le faʻaiuga, e naʻo le lua auala e faʻatamaʻia ai le tino i vitamini E:

  1. O loʻo iai meaʻai e maua i lenei vitamini, ma i taimi masani, ma e le masani ai,
  2. E mafai ona e faʻaogaina le tocopherol i le ituaiga o suauʻu (ua faʻaaogaina fafo) ma kaputaula.

Tocopherol o loʻo maua i se tele naʻo i mea nei:

  • Suauu fualaʻau
  • Leguma ma nati,
  • Brussels tumutumu ma broccoli,
  • Fuamoa, ate, susu ma ona faʻasologa,
  • Rosehip fua.

Manatua o le tino o le tagata manaʻomia le 15 mg o lenei mea i le aso. Ina ia faʻamalosia le laulu e tatau ona ave e faʻaumatia i meaʻai ma i le taimi lava e tasi faʻaaoga fafo. O le tala lelei, e mafai ona maua ni vailaʻau vai pe ole vitamini E i soo se fale talavai.

E masani na faʻaaogaina le kulimi solofanua ile ituaiga o lauluulu. O lenei ituaiga tusi e aoga tele, aua e faʻatagaina oe e faʻatumu saʻo le lauulu, o latou aʻa ma paʻu ma le vitamini E.

E uiga i tulafono mo lo latou faʻaaogaina

E pei ona taʻua i luga, ina ia soifua maloloina le tino o tagata, e taua tele le aveina tocopherol i meaai. Seʻi oʻo lava i lalo o le tulaga lea o matapulepule, faʻapipiʻi ma isi metotia o le faʻaaogaina o nei mea i luga o le ulu ma le lauulu o le ai ai le manaʻo manaʻo.

Afai e lava mea faʻatauva i lenei meaʻai i le tagata, e mafai ona e amata tuʻu ile suavai. Ui i lea, o loʻo aofia i mea teuteu uma e tau aiʻeuʻeu, laulu leiloa, ma isi.

E sili ona faʻaaoga le tocopherol i le tuʻufaʻatasiga ma le retinol (vitamini A). Talu ai ona o le leai o se mea e faʻatupu ai le mago o le maʻilaʻila ma le matapogia, e taʻimua ai le susu.

Masini meaai mama

  1. O le ufiufi nei e tatau ona fesoasoani mai le lauulu vavae ese: O se sipuni ti o vitamini E ua palu faatasi ma le tolu sipuni tele o le burdock suauu. O le paluga e vevela i totonu o le vai taele. O le paluga mafanafana ua olo i le ulu ma tuu mo se itula.
  2. Ae o lenei fua e masani ona fuafuaina e puipuia ai lauulu na. Mo ia tatou te manaʻomia: o le chamomile (o ana fugalaʻau) i le aofaʻi o le 3 sipuni, nettle laulaʻau aofaʻi e tasi, uliuli falaoa (paʻu) tusa ma le 20 kalama ma o le mea moni tocopherol e uiga ile tasi sipuni ti. Fofo ma tuʻu ai fualaʻau ma faʻamaʻi. O lenei supo ua sasaa ai falaoa ma tuu iai le taimi, ina ia faʻamaulaloina o ia. A maeʻa, e tatau ona matua tuli atoa i se tulaga o faʻalavelave. Faʻaopopo vitamini E i le paluga ma tuʻu vave i luga o le ulu.
  3. Lenei o le faʻatulagaina mo se meaʻai suamalie: Ave 30 kalama o le burdock suauu, tasi fuamoa, ma 15 kalama o le vitamini E. O nei mea e tatau ona fefiloi, vevela ma faʻataʻamilo i le ulu. E faʻamamaina le pulupulu i le itula talu ona faʻaaoga.
  4. Ma o lenei ufimata o le a sili ona lelei mo le paʻu mago: i aofaiga tutusa (lua sipuni tele) ua ave burdock suauu, jojoba suauu, faapea foi vitamini E i le aofaiga o le lua sipuni ti. O mea uma e fefiloi ma fai sina vevela, o le lapo a faʻapipiʻi i lauulu. Manatua o le itula e tatau ona fufulu ese. O lenei mata uila e tatau ona faʻaoga faalua i le vaiaso mo le masina. O lenei matapulepule e mafai ai e le laulu ona ola mai, lamolemole, pupula ma usitaʻi.
  5. Ole isi lenei mea manaia ole ufimata e tumu i vitamini Mo oe e manaʻomia: fuamoa Yolk. Flaxseed suauu i le aofaʻi o le lua sipuni, Tasi le sipuni tele o Eleutherococcus pupuʻu. Vitamini A (pei o se vai) o le afa sipuni ti ma tutusa lava le aofai o vitamini E. Ma faʻapea foi ma se vaifofo o vitamini B3 i le aofai o le lima mataua.
  6. Muamua e te manaʻomia le faʻalautele le moli, pe a maeʻa ona faʻaopopoina vaega o totoe. E tatau ona latou fefiloi lelei ma teuteu i aʻa o le lauulu. O lenei faʻavaega e tatau ona fufulu ese pe a maeʻa le itula. O lenei mea e tatau ona faia tasi ile vaiaso.
  7. O lenei fua e aoga mo tagata e saili e faʻalauteleina lauulu, aua e te manaʻomia: se sipuni ti, suavai vitamini A ma E, faʻapea foi ma le sinapi. E le gata i lea, oe manaʻomia se moli ma se sipuni o burdock ma castor suauu. Muamua, e tatau ona e fufuluina le sinapi efuefu seia suia i totonu o se porori o se tutusa tutusa, ona faʻalavelave ai i le mea o totoe. Faʻamalama le ufiufi maua i aʻa ma tuu mo le tasi le itula. Fufulu pei o isi tagata e tatau ile vai.

Faʻaopopo i luga, o loʻo i ai le tele o isi aoga faʻapitoa i le tocopherol.

E-fesoasoani: pe faʻafefea ona suia e le tocopherol le laulu o fafine

Aisea e te manaʻo e toe faʻatumu vitamini E faʻasao i taimi uma? Aua e naʻo le auala lava lea e mafai ai ona ia faʻaalia le tele o ona tomai i le tino ma maua ai le sili ma le aoga. Tocopherol "galue" e le gata i luga o le lauulu, ae e nafa foi mo tulaga o le paʻu ma lauulu. O se antioxidant e sailia le faʻatuai i le tino o le matua.

Naʻo lauulu e tausia vitamini E faʻafofoʻaia se lisi atoa o faʻafitauli:

  • faʻateleina le toto,
  • susu le susu
  • susulu
  • o le sapalai o le okesene i fulufulu mata,
  • taumafa o lauulu folo,
  • UV puipuiga
  • aveeseina o le vevela,
  • aveeseina o le pupuga,
  • toefuataiga o vaivai vaivai,
  • faamalosia uʻamea na faʻaleagaina,
  • leiloa puipuia
  • tuputupu ae vave
  • leai o lauulu sinasina
  • silika
  • leai o vave lauulu sinasina.

Faafetai i le tocopherol, e mafai ona e faia ia lauulu mafiafia ma malolosi, ma, e tusa ai, maloloina. Ole suavaia vitamini E e sili atu ona aoga, aua e faʻasaʻo atu le okesene i le mata o le ulu, ua amata ona ola le lauulu i se saoasaoa vave. E taua le maitauina o le tui e fesoʻotaʻi ma le le lelei o le faʻamalosia o lauulu e ala i taumafa.

Faʻateleina e matautia

Tulaga fale e sili ona talafeagai mo le faʻatinoina tutoʻatasi faʻaogaina faʻaaogaina vitamini E. Ae, ala, tocopherol e masani lava ona aofia ai i le tuʻufaʻatasiga o polofesa faʻapolofesa, o loʻo faʻaogaina mo lauulu ma foliga i salonesi matagofie.

Ioe, pei foi o isi vitamini, e le mafai ona faʻaaogaina le tocopherol. E le faʻaputuputu i le tino ma o le a le oʻo atu i allergies, ae mo lauulu e mafai ona faia se tala malie - faʻateleina faafitauli.

O taunuuga o le faʻaaoga tele o mea nei:

  • gatalia
  • faateteleina le maaleale,
  • mageso i luga o le ulu po o foliga.

Vitamini E mo lauulu: aumai ma taumafa

Togafitiga lauulu lavelave e aofia ai ni auala se lua - aveina tocopherol i totonu ma apalai tuusao i filifili. Naʻo le faʻaopopo naʻo le 15 mg vitamini E i au meaʻai i aso uma ma e te vaʻaia le iʻuga. Moni, o le aafiaga o se faʻaopoopoga ma manino suiga o le a amata i le amataga nai lo le masina.

O nei oloa e aofia ai le maualuga aofaʻi o tocopherol:

  • nati
  • fua
  • oso suilapalapa
  • fuamoa
  • suauu fualaau faisua
  • pi
  • broccoli ma brussel.

Mo tuʻufofoga tuʻufaʻatasi, faʻaopopo i meaʻai masani, e mafai ona inu vai vitamini. Ae o le fea e saʻo mo oe e sili atu le talanoa i lau fomaʻi.Mo faʻaaogaina i fafo atu, o lenei vailaʻau e talafeagai i totonu o pusa poʻo totonu o ampoules. E mafai faʻatau mea uma i soo se fale talavai.

8 ala o faʻaaogaina fafo

O se masikulu lauulu ma vitamini E e faigofie ona saunia. Faʻalagolago i vaega na e filifilia mo le paluga, vaevae pito pe faʻamoe foi, mo se faʻataʻitaʻiga, mafai ona aveʻese. Ina ia faʻamautuina le iʻuga, oe manaʻomia le faia o se ala, lea e masani ona amata mai le sefulu i le 15 taualumaga. O masini e mafai ona faia faʻalua i le faʻatolu taimi i le vaiaso. Fufulu ese pe a uma e le itiiti ifo ile 30 minute, seʻi vagana ua faʻaalia ese i le fua. Masini fua e mafai ona sui.

Faamatalaga Ina ia faʻaalia se lagona ma faʻaosofia le siʻitia o le umi, faʻaopopo le susulu ma le matagofie o le lauulu, faʻaaoga vitamini E mo lauulu ulu ma le fuamoa ma le sinapi. Le taimi muamua e faʻaaoga ai le mata mo le sefulu minute, i le faʻaiuga o le vasega atoa faʻaopopo le taimi i le itula.

Faʻatonuga mo le faʻaaogaina

  1. Ave lua sipuni tele o le sinapi efuefu.
  2. Faapipisaina le matutu fefiloi ma se tutusa aofaʻi o vai vela.
  3. Faailoa le samasama apo.
  4. Faaopopo se sipuni ti o burdock suauu ma tocopherol.
  5. Fetaui.
  6. Susu lou ulu.
  7. Apalai.
  8. Afifi ma se solo.
  9. Fufulu faʻalelei.

Faamatalaga E oʻo lava i ni nai faʻatonutonuga e lava e maitauina ai muamua faʻaleleia atili i foliga vaaia o lou lauulu. O iloiloga fai mai o lenei masker o le a faʻaopopo le soifua maloloina i lauulu ma le malosi. A maeʻa ona faʻaaoga lenei oloa, aua nei galo e faʻasusu le paʻu laititi.

Faʻatonuga mo le faʻaaogaina

  1. Faia ni moli o le linden, chamomile ma nettle.
  2. Faamama le vai.
  3. Liligi se fasi falaoa enaena ma ia.
  4. Faamalosi 20 minute.
  5. Faaopopo le sipuni ti o le tocopherol.
  6. Apalai.
  7. Fofō.
  8. Fufulu ese.

Faatasi ai ma suauu fualaau faisua

Faamatalaga Pau le faʻalavelave pe a faʻaaogaina lenei ufimata o lou manaʻomia lea o le tele o vai ma shampoo e fufulu ese ai, talu ai o le suauu o le suamalie. Ae o le iʻuga e totogi ai mea uma o le faʻaletonu. Tausi le ufimata mo le itiiti ifo 40 minute.

Faʻatonuga mo le faʻaaogaina

  1. Ave ni sipuni se lua o le suauʻu samoa i le fale.
  2. Faʻamafanafana sina laititi i totonu ole vai taele.
  3. Faaopopo le sipuni ti o le tocopherol.
  4. Fetaui.
  5. Apalai.
  6. Fofō.
  7. Fufulu ese.

Faamatalaga O se mea lelei meafaigaluega o le a fesoasoani e faʻasaga i le vaevaega pito. E sili le faʻaaoga e le aunoa - aʻo le fufuluina lou lauulu. Umia mo le 30-40 minute.

Faʻatonuga mo le faʻaaogaina

  1. Fufuluina 100 ml o le meli.
  2. Faaopopo le sipuni ti o le tocopherol.
  3. Liligi lua sipuni o burdock suauu.
  4. Apalai.
  5. Fufulu ese.

Ma le siva kulimi

Faamatalaga Ua fai le ufimata mo lauulu malulu ma vaivai. E sili le faia ae leʻi moe, ae aua le tuua i le po. Lulu i luga o le lauulu mo le 30 minute.

Faʻatonuga mo le faʻaaogaina

  1. Fai se tino o le burdock root.
  2. I le 100 g o le kalama fafagu tolu sipuni masima kulimi.
  3. Faaopopo le tasi sipuni ti o vitamini A ma E.
  4. Toso.
  5. Apalai.
  6. Afifi.
  7. Fufulu ese.

Faʻatasi ma le faʻi ma le avoka

Faamatalaga Faafouina, faʻamalamalamaina, silkiness, mafai ona faʻaaogaina e teteʻe atu i le lauulu. Tu i le 20 minute.

Faʻatonuga mo le faʻaaogaina

  1. Masi le afa o le faʻi.
  2. Fai tutusa ma le kuata o avoka.
  3. Faafefiloi lua pateta mashed.
  4. Faaopopo le sipuni ti o le tocopherol.
  5. Liligi i totonu o le sipuni o yogurt ma mayonnaise.
  6. Faʻaopopo se sipuni o saito samu suauʻu.
  7. Toso.
  8. Apalai.
  9. Afifi.
  10. Fufulu ese.

Faamatalaga O lenei ufimata ma vitamini E mo lauulu tuputupu ae faʻafouina lelei le ola manoa, maua ai le malosi ma eleni. E tatau ona tausia mo le itiiti ifo ma le itula, fufulu ma tele vai.

Faʻatonuga mo le faʻaaogaina

  1. Faafefiloi olive, peach ma almond suauu i lua sipuni tele.
  2. Faaopopo se sipuni ti o vitamini A ma E.
  3. Fetaui.
  4. Apalai.
  5. Afifi.
  6. Fufulu ese.

Ma le cognac

Faamatalaga O le mata pulepule e talafeagai mo lauulu uliuli, e faʻaopoopoina le toto toto, e faia ai lauulu mafiafia, pupula ma malosi. E faʻaalu i le malulu o lauulu, e tatau ona tatalia 40 minute.

Faʻatonuga mo le faʻaaogaina

  1. Ave le afa ipu tioata.
  2. Faaopopo le masima masima o meli.
  3. Liligi se sipuni ti o tocopherol.
  4. Fetaui.
  5. Apalai.
  6. Fufulu ese.

Talu ai e taua le faʻaaogaina o le vitamini E mo lauulu mama, e aunoa ma le faʻamamaina, e taua le suesue ma le totoʻa o le tuʻufaʻatasiga o le oloa faʻatau. Aua le faʻaogaina le tocopherol i laupepa - e te le maua se aʻafiaga. E mafai ona e faʻaopopo vitamini i le palama ma naʻo le fufuluina o lou laulu faʻatasi ma ia - i le fua o le tasi ampoule i le fufulu.

Aafiaga ma le masani ai taualumaga

Tocopherol o le sili ona malosi o le antioxidant ma o se tasi o mea sili ona aoga mo le faʻatumauina o le soifua maloloina o le tino atoa. Afai tatou te mafaufau i ai e tusa ai ma lauulu, o le a aoga nei:

  • faʻaopoopoina le toto toto,
  • faʻavasega faʻatautaia lymph,
  • faafaigofieina le felauaiga o le okesene i lauulu lauulu,
  • puipuia le evaporasi o le susu mai sela,
  • faʻagaioiga le gaosiga o lona lava collagen,
  • tauivi ma le koluse o le fesoasoani,
  • faaitiitia le malosi o le pa'ū,
  • faatelevave le tuputupu ae
  • e maua ai le agamalu ma le lamolemole,
  • faamaloloina nai afaina i le maʻi,
  • aveese le mago ma le vevela,
  • tau le susu
  • puipuia mai tuusao o la ma tau maualalo,
  • foaʻi ni voluma i uʻamea,
  • puipuia le vave osofia o lauulu,
  • telegese le faiga o pigment leiloa ma lauulu lauulu fausia.

Vitamini E mo lauulu: pe fia ma o fea e faʻaopopo

O aso nei, ua tele mea teuteu teuteu ua uma ona faʻatauina, e aofia ai le tocopherol. Ae o le a aoga i curls? I le faʻagasologa o le palu, tuʻufaʻatasia, feaveaʻi ma le teuina, o le vitamini e mafai ona faʻaumatia, faʻaʻautuina ma avea ma mea le aoga. Ole mea lea, e sili peʻa faʻatau e oe le meaʻai lea i lau fale talavai oe ma faʻaofi i totonu o lau polokalame tausi. E tele auala e faʻaoga vitamini E mo lauulu.

Ole auala e sili ona faigofie e faʻaoga ai le vitamini E o le faʻaopopoina lea ole faʻapipiʻi. O taimi uma, e fufulu loʻu ulu, fai le faʻasologa o gaioiga.

  1. Fufulu lau lauulu i le laʻititi o le laupepa e fufulu ese ai mea faʻasaina.
  2. Liligi ifo le laʻititi moli i totonu o se isi pusa ma saseti i totonu mea o loʻo i totonu poʻo le lua ni kulimi tocopherol.
  3. Faaaoga se pulupulu faʻapolopolo i lauulu, faʻataʻoto lelei le ulu, ma tuu mo le tolu i le lima minute.
  4. Fufulu lau lauulu i le mafanafana vai tafe.

Masini: Laulau Fuaitau

Se pulupulu ma vitamini E e aoga mo lauulu tuputupu ae, faasaga i le lauulu leiloa, vaega ma isi faafitauli o le lauulu. Foliga faʻataʻitaʻiga e sau i taimi uma i le laveaʻiina, pe a fai e te manaʻo e toe faʻaleleia ia uila ua faʻaleagaina.

Laulau - Fua faʻatatau mo lauulu masima ma vitamini E

Maso suauu

Vitamini E mo lauulu tuputupu ae o le a sili atu le aoga pe afai e te faʻaaogaina i luga o le ulu i le taimi o faʻafoma. Lenei o le a faʻaleleia atili ai le toto ma faʻafaigofie le ulufale atu o meaʻai i aʻa.

  1. Faʻamafanafana tolu sipuni popo poʻo le suauʻu burdock ile vai taele.
  2. Faʻaopopo le laupepa o le tocopherol.
  3. Fufui ou tamatamai lima i le faʻavasega ma tufa le suauʻu-vitamini tuufaatasiga i luga o le vaega atoa o le ulu.
  4. Mo le fitu minute, faʻataʻamilosaga le vaega o le basal i le taamilomilo solo o mea.
  5. Faʻamafanafana lou ulu ma tuu le faʻavae i luga o curls mo le afa itula.
  6. Fufulu lau lauulu ile laupepa.
  7. Fufulu lou lauulu i se pulu malosi o nettles po o le mama.

Ea malulu

I le fale, e mafai foi ona e saunia se air conditioner tumu i meaʻai. Ioe, o lona faʻaaogaina e manaʻomia ai se faʻaalu ogaoga o le taimi, ae o lou onosaʻi o le a tauia i le laulu, malosi ma le usitai lauulu.

  1. Faafefiloi lua sipuni almond suauu ma se fagu o vitamini E.
  2. I le faʻaogaina o se selu manifinifi palasi, tufatufa atu le paluga ile umi atoa ole curls.
  3. Faʻamafanafanaina lou ulu i se ata ma se solo, ma tuu le conditioner lau lauulu mo le po.
  4. I le taeao, fufulu lau lauulu faalua i le mea e te fiafia iai i le faʻamalama.

A faʻapea e tatau ona inu le tocopherol

O se masikulu fulufulu ma vitamini E galue tele, toe faʻaleleia mama e afaina mai fafo leaga. Ae tele o faʻafitauli i lauulu e mafua mai i le le lava o taumafa i le tino, ma o lea la e fautuaina e ave tocopherol i totonu. Ae peitai, o lenei faatoa mafai ona fai peʻa maeʻa feutagaiga muamua ma le fomaʻi - iloilo le fomaʻi lou tulaga o le soifua maloloina, i luga o le tulaga lea na ia fautuaina le tui, ituaiga ma metotia o le aveina o le fualaau faasaina. E tusa ai ma iloiloga, atonu o i ai se isi vaega mulimuli.

  • Falealili I totonu o le masina, ua fautuaina e ave le tasi pe lua capsules i le aso.
  • Suauu fofo. Fuafua i le tulaga o le lauulu ma le tino, ua fautuaina e faaaoga se sipuni ti po o le sipuni tele o le fualaau faasaina i aso uma.
  • Aufaamalie. O le tele o meaʻai i le tino poo le pala, e mafai ona faʻatonuina vitamini E mo le tupu olaola i tulaga o tui.
  • Multivitamin complexes. E le gata i lea o le tocopherol, ae o isi mea taua e fesoasoani i le sili atu le faʻaaogaina ma lagolagoina le tino i lona lava ala. O faatonuga mo le faʻaogaina o loʻo faʻailoa mai ai faʻamatalaga taua e uiga i le vailaʻau ma le faʻasologa.

Tocopherol o se mea faʻapitoa e faʻafailele le tino i le malosi, faʻamama ia oona, faʻalelei le matagofie ma faʻalauteleina le talavou. O lona le atoatoa e aafia ai foliga vaaia. O lauulu e masani ona afaina. Fai ma tulafono e masani ona faʻaaogaina le vitamini E mo lauulu, ma a maeʻa le masina muamua o lona faʻaaogaina, o le a mafai ona e faʻaalia isi i ni laʻau maloloina, lalulu ma susulu.

Faʻapefea ona faʻaalia le le lava o vitamini

O le le lava o vitamini E afaina ai le tulaga o le paʻu, lauulu ma fao.

O lea ua faailoa i:

  • leai se ola, lauulu ma le mamago lauulu,
  • o le foliga o le faʻatupuina o le ita ma le vevela i luga o le ulu,
  • o foliga o seborrhea (mativa),
  • vaevae pito o le lauulu
  • lauulu sili atu le leiloa o lauulu ma se paʻu i le fua o lo latou tuputupu aʻe.

Ole iai ole faʻailoga ua faamatala mai luga e faʻailoa mai ai le manaʻoga e fetuʻunaʻi meaʻai pe taumafa i vitamini E ile tulaga o sauniuniga faʻapitoa.

Auala e faʻaoga ai vitamini E capsules i le fale

E mafai ona faʻaaogaina le vitamini E i ni pusa mo le laulu e avea o se vaega o oloa tausi pe i le mama foliga. Mo le faʻaoga i fafo, e tatau ona tui le pulou ma faʻamama mea ia ma le faʻaeteete.

Afai e ave le vitamini ile tautala, e tatau ona e faia lea pe a uma le taumafataga. Ole inumaga ma le umi ole faʻafoega e filifilia e le fomaʻi, faʻatatau i le faʻaogaina mo le faʻaaogaina. Ole fua ile aso uma e le sili atu ile 400 mg, ole umi ole vasega e le sili atu ma le 1-2 masina.

Tocopherol Shampoo Recipes

E mafai ona faʻaaogaina le vitamini E i totonu o laupepa mo lauulu i fafo. E oʻo foi i le faʻaopopo o nai mataua o le tocopherol i le faʻamalama mo le teuina o lou laulu e mafai ona faʻaleleia atili ai foliga ma fausaga o curls.

E mafai foʻi ona faʻaaogaina le vitamini E i foliga mama ia lauulu aʻo leʻi fufuluina lou lauulu.

I le fale, e faigofie lava le tapenaina o le vitamini shampoo, faʻatamaʻia ai le o iai nei e ala i le faʻaopopoina o le fagu 3 ml o le 3 ml o le vitamini E ma vitamini A, jojoba suauu ma vine vine mo le 1 sipuni. taitasi, B vitamini (B9, B12, B5, B6), tasi ampoule taitasi ma se ampoule o vitamini PP ma C.

I le maeʻa o nai vaiaso masani le faʻaaogaina o le laupepa, o le susulu o lauulu o le a faʻaopopoina ma o latou tuputupu ae o le a faʻaagaina.

Ufimata faasaga i vaega malepe

O se faigofie-kuka kuka o le a fesoasoani taua fusuaga pito vae. I le 1 kulimi. Ole mafanafana ile vai vai ole meli, e te manaʻomia le faʻamama o le tasi kapsula o le vitamini E, faʻaopopo le 1 kulimi. l burdock suauu. O le suʻesuʻega e maua mai e faʻapipiʻi i pito o ni manoa aʻo leʻi fufuluina mo le 60 minute, afifi i le polyethylene o meaʻai-vasega ma afifi i se solo.

Ona latou fufuluina lelei lea o latou lauulu, pe a talafeagai ai ma toe faʻaaogaina le solo. Faaaoga lenei tuufaatasiga o le ufimata mafai ona vaiaso.

Mai le lauulu leiloa

Vitamini E i totonu o laupepa mo lauulu ua faʻaogaina o se vaega o aoga aoga mo masker mai le tele leiloa. Fulufulu mata e manaʻomia ni meaʻai faʻaopoopo ma tausiga lelei. O nei galuega e faʻatino e vitamini E. I le faʻaaogaina faʻapitoa o matapulepule, e faʻaititia le lauulu lauulu ma faʻavaveina le tuputupu aʻe o mea fou.

O se matapulepule ma le castor suauu, almond suauu ma vitamini E o le a taofia le lauulu lauulu vave.

E tusa ai ma se tasi o fua faatatau, mo le ufimata e tatau ona e ave 1 tsp. vitamini E ma jojoba suauʻu, 16 pulou. suauu manogi ma le rosemary. O le faʻafefeteina faʻafefiloi lelei o loʻo faʻaosoina lemu i totonu o le ulu.

Ona ufitia lea o le ulu i meaʻai-polyethylene ma ufiufi i le solo, tuʻuina seʻia oʻo i le taeao (pe a fai ua latou faia se matapulepule mo le po). I le taeao, fufulu lelei lauulu. Faaaogaina lenei fua faatatau ua fautuaina e oo atu i le lua taimi i le vaiaso, vasega agai i le 2-3 masina.

E tusa ai ma se isi fua, oe manaʻomia 3 kulimi. fale talavai chamomile ma tutusa numera o laulaʻau laupepa, 20 kalama o mago uliuli uliuli ma 4-5 ml tocopherol. Toto o loʻo sasaa i le vai faʻapuna ma tauanau malosi. O se supo ua tuu maia e sasaa i le falaoa ma palu ai ma le totoʻa. E maua le vitamini E ile paluga ma e tuʻu lemu i le aʻa ia fatuga.

O lauulu e ufiufi i le polyethylene film ma afifi i se solo, teu mo le itula. Lelei fufuluina lauulu, pe a tatau ai ma toe fai le faʻamalama. E mafai ona faʻaoga lenei faʻatonuga e faalua i le vaiaso, faʻatasi ai ma le tolu masina.

Mo le ola tuputupu ae

Ave 2-3 capsules o vitamini E, faʻaopopo vai ia i latou i le 1 kulimi. mamago sinapi sinapi, sasaa i le suauʻu fualaʻau 'aina (burdock poʻo isi e filifili mai ai), faʻaopopo le fuamoa fuamoa i le paluga ma, a maeʻa ona palu faʻafetaui lelei, o le mafuaʻaga o le a faʻaogaina o loʻo faʻaogaina i uga o le lauulu e faʻamalosia ai le tuputupu ae.

E fautuaina le tuua o le ufimata i luga o lauulu mo le afa itula. Ona fufulu lelei lea lauulu ile faalua o le faʻamalama.

E faasaga i lauulu sinasina

Ave le suauu mustard, castor oil ma jojoba suauu i le 1: 2: 2 vaega, fuaina i le sipuni ti, faʻaopopo le vai mai 3 capsules o vitamini, palu lemu ma apalai i manoa ma aʻa ma le fulufulu solo gaioiga. Ona latou ufiufi lea i le polyethylene, tuu i luga o se pulou mafanafana i luga pe nonoa se solo - tu mo le 20 minute.

Fufulu faʻamamago ese mata o le ufimata, pe a fai e tatau ai ma le faʻaaoga faalua le faʻamalama. O lenei tuʻufaʻatasiga e talafeagai mo faʻaaoga masani.

Faʻafailele pulou faasaga i le taugofie

I le 100 ml o le decoction mai burdock root, faʻaopopo 50 ml sour cream poʻo le kulimi, 1 tsp i latou taʻitasi. vitamini retinol ma tocopherol. Ona faʻapipiʻi tutusa lea o mata i le lauulu, ufiufi i le polythene film ma afifi i se solo na teuina mo se itula.

Ona fufuluina lelei lea lauulu, pe a tatau ai i le toe faʻaaogaina o le solo. Faapipiiina se ufimata e pupula ai lauulu e mafai ona taliaina e ova faalua i le vaiaso.

Dimexide ufimata

Dimexide ua lauiloa mo le faʻamaloloina meatotino ma le mafai ona faʻauluina isi mea loloto i totonu o aano. E mafai foʻi ona faʻaogaina mo lauulu, naʻo le faʻaeteete, aua faʻatasi ma le fefiloi o le dimexide ma le vitamini E, o le aʻafia ai o mea teteʻe.

Ina ia saunia le mata, faʻaosofia 1 tsp. Dimexidum, 2 kulimi. almond, olive poʻo isi suauʻu, fuamoa fuamoa ma 1 tsp. tokotaila. O le faʻafefiloiga o loʻo iai ua folo lemu i aʻa ma faʻafalepuʻe mo se itula. Ona fufulu faʻalelei lea ma vaimama faʻatasi ma vai ma le sua o le tipolo poo le citric acid. E mafai ona e faʻaogaina lenei faʻatonuga e faalua i le vaiaso.

Faatasi ai ma glycerin

Vaseline, glycerin ma tocopherol ua fefiloi tutusa tutusa, i le amanaia ai o le umi o le lauulu. Faatasi ai ma le malamalama tele faʻasolosolo o le gaʻo, faʻafefete le soʻoga i totonu o aʻa, ona faʻaaoga lea o se mea tutusa i le umi atoa.

Ufiufi le ulu i le food grade polypropylene ma ufiufi i le solo. Tausia le faʻatulagaina mo le 30 minute, ona fufuluina lelei lea, pe a manaʻomia, faʻalua ai ma le faʻamalama.

Ma le suauʻu popo

I le faʻaʻamafanaina o le suauʻu popo, faʻaopopo le vitamini E i le 2: 1 fua faatatau. Faatasi ai ma le malamalama patting gaioiga, o le ufimata e faʻapipiʻi i aʻa, ona tufatufa tutusa lea i uma curls.

Ufiufi le ulu i se polypropylene ata tifaga ma afifi se solo, faʻamau le fatuga mo se itula. Ona tatau lea ona matua fufulu ese le mata ufiufi ai, pe a talafeagai ai, ma faʻaalu le faʻaaogaina o le faʻamalama.

Ufimata mo le po ma le tocopherol

Ina ia toe faʻaleleia lauulu i le po, oe manaʻomia le paluina o vitamini E, burdock ma almond suauu i va tutusa. Faʻaopopo le 2 pulou. o le a aoga le suauʻu jojoba. Ua tufatufaina ma le faʻaeteete le ufimata ile lauulu mago, ufiufi lou ulu ile ata faʻapipiʻi, afifi i se solo ma tuʻu le mea lenei seʻia oʻo ile taeao. I le taeao, fufulu le faʻavae ile vai mafanafana ma le faʻamalama.

Mo le faʻaloloina lelei, o lenei fua e tatau ona faʻaaoga i vaiaso uma mo se taimi umi.

Masker ma suauu taua

Ole taua ole suauʻu e mafai ona taua tele ile toe faʻafoʻiina o lauulu, taofi le paʻu ole paʻu male toe faʻafouina.

O suauu manogi e faʻaopopo i le faavae fualaʻau:

  • olive
  • faʻatauga
  • fatu tauvalaau
  • jojoba
  • almond
  • fatu oa
  • saito fatu
  • avega.

Mo le 15 ml o le base oil (base) averesi o le 6-10 mataua o le manogi suauʻu ma 1-2 matau o le tocopherol ua faaopoopo. Mo faʻafiafiaga faʻaoga o matapulepule ma le manogi suauʻu, e taua le mafaufau i le ituaiga o laulu.

Mo le faʻaeteeteina lelei o lauulu masani, e fautuaina e faʻaaoga suauʻu taua nei:

O lauulu eleʻele o loʻo manaʻomia le tausiga faʻapitoa ile faʻaaogaina o suauʻu manogi e pei ole:

O le manifinifi, leiloa ma le malulu lauulu o le a fesoasoani e tausi i le faʻaaogaina o suauu taua:

O ufimata ma mea taua e tatau ona faʻaaogaina i le mafanafana, amata mai le maʻilaʻulu ma faʻaiʻu i pito o manoa. O loʻo faʻamamaina le ulu ile faʻaaogaina o ata tifaga ma solo solo. Ina ua mavae le a totoe na o lauulu mo le averesi o 15-20 minute. Fufulu le ufimata ma se moli, ma e tatau ona e faʻaaogaina faʻatele taimi.

Fulufulu ma le ulu ile tocopherol

Fofō faʻaaogaina vitamini E o le a faʻaleleia atili ai le toto ma faʻaititia le lauulu lauulu. Tocopherol mo massage o le faʻaaogaina uma i le mama foliga ma tutusa faʻatasi ma isi suauʻu, pei o le almond, olive po burdock.

Faʻamafanafana lemu le paluga i le lauulu laʻau ma mālie malie, palu faʻamalosi le paʻu mo le 8-10 minute. O lenei massage ua fautuaina e faia i vaiaso taʻitasi.

Anotusi

Contraindications mo le faaaogaina o tocopherol i totonu:

  • afaina o le myocardial afaina,
  • matua e oo i le 12 tausaga
  • vitamini E hypervitaminosis,
  • gasegase fatugaʻo ma le ate,
  • faʻaititia o le vaega i totonu o le aofia ai le vitamini.

Mo le faʻaaogaina fafo, o contraindications o le faʻaleagaina o le paʻu.

Lea gaosi oloa e sili atu

Le lelei o soʻo se vitamini ma sauniuniga masani e faʻalagolago i le tagata gaosi mea. Ole vitamini E i totonu ole laupepa mo le laulu ma le paʻu e maua e le tele o kamupani vailaʻau. I nisi sauniuniga, synthetic tocopherol, ma i isi, tocopherol o tupuaga masani.

O le tocopherol faalenatura na maua mai i mea faalenatura o loʻo faʻaalia e pei o le d-alfa-tocopherol i le tuʻufaʻatasiga, ma faʻapipiʻiina i totonu o le fale suesue o dl-alfa-tocopherol. E tele isomers o tocopherol, ae o mea uma faʻa-natura o le a faʻataʻitaʻiina ma "d", ma faʻapaʻuina ma le "dl". Natura tocopherol e sili ona faʻaaogaina e le tino.

A filifilia le tocopherol i totonu o laupepa, faʻaopopo atu i le natura faʻapitoa, e manaʻomia le amanaia o le iai poʻo le leai o ni vailaʻau, pei o parabens, dyes, ma isi.

Vitamini E i ni pusa mai le tagata gaosi Amerika Ua i ai nei mea taumafa 400ME o tocopherol masani ma ituaiga uma o lona isotop, ae faigata ona faʻatau i Rusia ma o loʻo maualuga le tau, o lea e mafai ona e sefe mai i le okaina o ia i luga o mata mata.

Aevit, o se masani ai ma alofagia e le tele, lavelave o loʻo i ai tocopherol masani, ae i aofaiga laititi ma faʻatasi ai ma le tele fua o vitamini A, o le le talafeagai pe a tasi tocopherol manaomia.

E lauiloa foi o le Zentiva oloa, lea e aofia ai, faʻaopopo atu i le faʻatautaiga isotop o tocopherol, parabens ma vali. Le tau mo sea tuufaatasiga e maualuga - 392 rubles. mo 30 kapsula o le 400 IU ma le tulaga o le American Vitamin E, e faʻalua ona tau.

Tele o taugofie sauniuniga ma vitamini E i latou tuʻufaʻatasiga ua i ai faʻaopopo suauʻu ma vailaʻau vaega, le amataga o vitamini e le o taimi uma faʻailoaina.

E aofia ai:

  • Vitamini E mai Wax + AO, tau mo 20 capsules ma 100 IU - 87 rubles.,
  • vitamini E mai ZAO Meligen, o le tau o 20 capsules ma 100 IU - 45 rubles.,
  • Vitamini E mai Realkaps, tau o le 20 capsules ma 100 IU - 50 rub.,
  • natura vitamini E mai Mirrola LLC, o le tau mo 10 capsules o 31 rubles.,
  • alpha-tocopherol acetate mai Altair LLC, tau mo 10 capsules ma 100 IU - 40 rubles.

Mo faʻaaogaina tautala, tocopherol o tupuaga tupuaga e tatau ona mautinoa faʻatauina, ma vitamini E i totonu o laupepa o gaosi mafuaʻaga e sili ona talafeagai mo lauulu.

O se vai suamalie o le vitamini E o loʻo faʻaogaina i le tapenaga o se lautele o laupepa masima, e faʻaopopoina i le faʻapipiʻi, ma o le faʻailoaina o ulu i ai. O le faʻaaogaina o vitamini i totonu o laupepa e maua ai se matauʻaiga aoga: o le laulu e paʻu ese, paʻu pupula ma foliga malosi ma teuteuina lelei.

Vitio aoga e uiga ile faʻaaogaina ole Vitamini E ile tausiga o lauulu

Toe faʻafouina le laupepa i le suauʻu ma le vitamini E:

Fua faatatau o matapulepule ma le faʻaopopoina o tocopherol mo ituaiga eseese o lauulu:

O aoga o le tocopherol

O le tulaga o le matou motusia ua faʻailoa mai le tele o mea e uiga i le soifua maloloina o le tino atoa. O lo latou malosiʻaga ma le faʻatulagaina o se faʻasologa masani. Ae ui i lea, e mafai ona e faia i taimi uma lau lauulu sili atu lalelei i le vaʻaiga lelei ma agamalu. Alpha tocopherol acetate o le a fesoasoani ia i tatou i lenei, o le vitamini E. O lenei suauu fofo ua faʻaaogaina mo mea teuteu aoga e faʻaleleia atili ai le tulaga o lauulu.

Ole alpha tocopherol o se malosi sili i le antioxidant, e matua taua ai le matagofie.

E mafai ona faʻaaogaina naʻo le fale le vitamini E. E i ai se aʻafiaga lavelave i le faʻaititia o le lauulu, faʻaleleia atili a latou tulaga. Ona o lona toe faʻafouina ma aneti-matua meatotino, tocopherol afaina ai faʻafitauli metabolic. Fesoasoani e toe faʻafoʻi le masani masani i le ulu, ma faʻatelevaveina lauulu tuputupu ae. Auai i le tuufaatasiga o kolagen, fesoasoani toe faʻaleleia ia filo lamolemole ma le faʻamalosi.

Ui i lea, Vitamini E e aoga tele mo foliga. Ae o le a tatou talanoa e uiga i lenei i se isi mataupu 🙂

6 autu aoga o vitamini E mo lauulu

O lenei mea ole a fesoasoani lautele i mataupu o le lalelei ma le soifua maloloina o ou curls. A faʻatusa i isi vaega, e tele ona lelei:

  1. Fa’atupuina lauulu ulu. Vitamini E o loʻo i ai ni meatotino faʻapitoa e fesoasoani e toe faʻaleleia atili le folini o laulu. E faʻapea foʻi ona faʻamaloloina faʻamalieina, fafagaina goto ma puipuia le muaʻi faʻaleagaina.
  2. Fesoasoani i le paʻu i fafo. Afai o loʻo e feagai ma lenei faʻafitauli, faʻaoga Vitamini E i lau vaega lau tausiga o lauulu. Masalo o le meafaigaluega lenei na e sailia.
  3. Faaleleia le toto. Vitamin A e fesoasoani faʻateleina toto toto, ma maua ai sili toto. O le suauʻu faʻasaʻo le toto microcirculation, saunia sili ona lelei lauulu 'ai. Lea fesoasoani le follicles galulue sili atu le lelei ma vave tele latou tuputupu ae.
  4. Faʻaavasegaina le sebaceous glands. A mamago le uluulu, o fua tumaoti e maua ai loʻo gaʻo nai lo mea e tatau ai. O le tele o le gaʻo e amata ona faʻapipii ia folika ulu. Lenei e tau atu i faʻafitauli e pei o le mageso ma le susu. I le iuga, lauulu gau. Vitamini E i le suauu e faʻaleleia atili ai le susu i le paʻu, faʻamalieina ai le sebaceous glands, paleni le tulaga o le pH.
  5. Antioxidant gaioiga. Vitamini E ua lauiloa ona o lona tamaoaiga i le antioxidant gaoioiga, lea e fesoasoani e faʻateʻititia le saoloto o faʻamaʻi. Latou mafua ai le faʻaleagaina o le ulu ma le lauulu. Tocopherol fesoasoani e puipuia a latou gaioiga ma puipuia le le mautonu.
  6. Tuu le faamaluluina. E iai le malosi o mea totino ile vitamini. E fesoasoani faʻatumauina le susū ile lauulu, fesoasoani faʻaitiitia mamago ma malulu. Curls avea lemu ma sili atu ona matagofie.

Talosaga metotia

O le leai o tocopherol e aʻafia ai foliga ma masani lautele. O mafuaʻaga o le faʻaletonu o lenei mea e ese: faʻamaʻi o nisi tino tino, le lelei meaai poʻo le tupuʻaga. Peitai, e iai auala e mafai ai ona faʻaleleia lenei leiloa. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona faʻavaveina lauulu tuputupu ae, faia latou mafiafia ma malosi.

Paleni taumafa. Tele meaai e tamaoaiga i lenei vitamini. O le faʻaaogaina i mea lelei lava e mafai ona afaina tele ai le soifua maloloina o ou curls. Faʻaaofia suauu fualaʻau i lau lisi o meaʻai, ae maise o le olive, sunflower, popo, saito fatu. O avoka, o fatu, fatu, nati ma fatugaʻo e lelei foi vaʻaiga o vitamini E. E mafai foi ona e faʻaoga le vailaʻau o meaʻai taumafa i totonu o pusa kalama.

Ia e mautinoa faitau le faʻatonuga mo le faʻaaogaina aʻo leʻi faaaogaina nei vailaʻau. Ou te fautuaina oe e filifili i latou o loʻo i ai uma ituaiga o tocopherols. Talu ai ona e masani ona faʻatau atu ile vaega ole fale talavai e tasi le vaega - ole alpha-tocopherol. Ua uma na ou tusia atili e uiga i lenei mea i se tusitusiga e uiga i vitamini E.

Togafitiga i aiga. E mafai ona faigofie faia le taualumaga mai le leiloa o curls i le fale na o oe. I soʻo se faletalavai, o loʻo faʻatauina se suauʻu tui o tocopherol i totonu o ampoules. Faʻaoga ile lauulu lau, ona tufatufa tutusa. Tuu se pulou palasitika ma afifi le solo i luga o lou ulu. Tu mo le 30 minute ma fufulu i le vai manino ma le faʻamalama.

Ou te le fautuaina le faʻaaogaina o se fulufulu lauulu, ia faʻamago lou lauulu na o ia. Faatasi ai ma ia tausiga ile fale, e mafai ona e faia ni mafiafia mafiafia ma malosi.

O se iʻuga lelei e mafai ona maua i le faʻaopopo ni nai mataua o le tocopherol i le faʻamalama.

Vitamini E Aulelei. Ausilali togafitiga mo le toe faʻaleleia o manoa o le a avea ma faʻalelei faʻapitoa. Latou mamanuina mo faʻaopopo faʻaopopo ma toe faʻafouina o curls ua faʻaleagaina. O mea teuteu teuteu e sili atu le aoga nai lo le fofo ile fale. Lalo sa ou tusia e uiga i ni filifiliga mo ia mea faigaluega. Ae ui i lea, o le tasi laupepa / faʻapipiʻi e le mafai ona e faia. E taua le faʻaogaina i le tuʻufaʻatasia ma le lelei ona tausia ma ai meaʻai.

Suauu fualaʻau. Nei fesoasoani faatuatuaina mo le tuputupu ae, fafagaina o lauulu ma fao. O Avocado, vine vine ma le almond oil o loʻo mauoa i le vitamini E. O masker e faʻavae i luga o nei vaega e lelei ona aʻafia i le tulaga o curls, faʻaalia le susulu ma le matagofie. Naʻo oe e manaʻomia le filifilia o se mea faʻaatura e aunoa ma vailaʻau faʻaopoopo. Ole tau o ia fualaau faasaina e fai sina maualuga atu nai lo le fale talavai, ae o lona taunuuga ua aoga. E masani ona ou faʻatau nei mea i le iherb.com ma ou te fiafia tele i le tulaga lelei.

Totogifuapauina Herbal. E mafua mai i le i ai o tocopherols o nisi laʻau e aoga tele mo lauulu ma le ulu. E aofia ai: Rose hips, raspberry leaf, nettle, alfalfa, dandelion root. E mafai ona faʻainumia e pei o le lauti ma inu i le tele o taimi i le aso. Faʻamasinoina e ala i iloiloga mai le leiloa, o faʻafitauli o laʻau: chamomile, burdock root ma birch bark fesoasoani lelei. O nei decoctions e faʻaoga pe a uma le faʻamamaina.

O togafitiga sili ona lelei

I luga o le Initaneti, o le tele o fua mo le eseese o ituaiga o lauulu. Na ou faitau e iai lava se tasi e palu faatasi le dimexide ma le vitamini E. Te teine, aua nei faia ni amioga faʻataʻamilomilo. E te manatu e leai se faʻamaʻi o le rheumatoid, scleroderma, lupus erythematosus ma isi faʻamaʻi. E mo ia faʻamaʻi na atiaʻe ai lea vailaʻau. Faitau se tala e uiga i dimexide ma solcoseryl mo maanuminumi. Na ou faʻamatala auiliili pe faʻapefea ona latou aʻafia le paʻu, ma faitau le iloiloga ai latou na taumafai.

Lalo sa ou pikiina le seleni moni e mafai ona e faia oe lava. Afai e iai se tasi na taumafai, faʻasoa lau faʻaiuga i tali.

Burdock suauu ma vitamini E

Afai e te manaʻo e fafaga vaivai ma le le mautonu, taofi lo latou leiloa, faʻaaoga lenei ufimata. Ave le 3 kulimi. burdock suauu ma 1 sipuni tokotaila. Faafefiloi ma fuamoa falaoa ma le afa sipuni ti o brendi. Ole suʻesuʻega e tatau ona faʻapipiʻi i le uluulu ma le umi atoa o ni manoa. Ona tulaga masani lea: afifi ma tu mo le afa itula. Le tele o taimi, fufulu lelei loʻu lauulu ma ia faʻamago le laulu.

Ufimata mo lauulu e gata

I le avea ai o se tulafono, o le faʻaaogaina o le vali ma le teuteuina o oloa e masani ona mafua ai le ogaoga afaina i lauulu. E mafai ona fesoasoani i latou i fualaʻau fualaʻau ma tocopherol. Faʻatasia i vaega tutusa vitamini E, olive ma le suauʻu popo. Faaaoga ia i pito vae. Alu mo le itula ma fufulu i le faʻamalama. Fai lea pe a ma le faatolu i le vaiaso ma e te vaʻai i le eseʻesega.

Lauulu teuteu ma vitamini E

O le mea moni, e mafai ona e faʻaaogaina tocopherol i lona tulaga sili ona mama, ae o faʻafomaʻi fofo e sili atu le aoga. E maua le vitamini E i le tele o mea teuteu tino o se vaega autu. I le faʻamalosiʻau tuʻufaʻatasi ma isi mea, e maua ai se iʻuga lelei. Ou te faʻailoa atu ia te oe ni nai faʻataʻitaʻiga o ia tupe faʻalelei lelei.

  • Toe faʻaleleia masikulu lauulu - o se mea faʻafouina sui ma le argan suauu ma panthenol o le TEANA fefaʻatauaʻiga, toe faʻaleleia lelei curls. Faalenatura vaega faaleleia toto toto, fafagaina le ulu, puipuia le lauulu.
  • Faamalosia ma faʻafailele lauulu suauʻu - o nei oloa e i ai se aʻafiaga faigata ma e aoga tele mo le faʻamalosia. I totonu o gaioiga aoga o le Siberian nut suauʻu, moli, saito siama, burdock. Ole mea gaosi ole oloa e fesoasoani e maua ai se vave aafiaga.
  • Moli mo lauulu masani ma suamalie - o le oloa e aofia ai se vaega e faʻamalamalamaina vai i le taimi o faʻamalulu. Sao faʻalelei le laupepa mo le papala. O lauulu e faigofie ona selu ma faaitiitia le paʻu. O se faʻapitoa fomaʻi agavaʻa e faʻaleleia atili ai le faʻaalia o sebum. E lelei tele mo teineiti e fufuluina o latou laulu i aso uma.

O lenei ua e iloa faʻaaoga le vitamini mo mea faʻalelei teuteu. Ma sa ou fiafia e faasoa atu ia te oe faʻamatalaga taua ma tulimatai atu i au manatu. Afai o le tala na manaia ia te oe, faʻasoa atu ma au uo i luga o fesoʻotaʻiga lautele. E te mauaina ni mea e sili ona manaia i laʻu blog, ia e lesitala i le laupepa. Fetauʻi atili!