O faʻafitauli

12 Mafuaʻaga mo Fua ma Auala e Aveʻese ai i Latou ma Fofo Faalenatura

Fua ma le papala i luga o le maʻilaʻila o se faafitauli masani masani e mafai ona tupu i totonu o alii ma tamaitai. O lenei mea ua tupu mai ai o se teuteu sese, ma e mafua ai foʻi le matuia o faʻaletonu ma faʻaletonu i taimi o selu. Ina ia mafai ona toe faʻaleleia tulaga masani o le paʻu, e taua tele le sailia pe aisea e faʻaalia ai le fuafua ile ulu ma pe faʻafefea ona aveesea le faʻafitauli.

Vala o le faamaʻi

E sili atu ona maitauina tagata i tamaʻi papala i luga o le ulu, ona e masani lava ona latou laʻuina ni laʻei puʻupuʻu, faʻafetai ia foliga uma o mea leaga o le epidermis ma foliga "le fesoasoani". E masani lava, o foliga o le fuafua e sau faatasi ma le tupu ai o le mageso, mu ma mimita i totonu o le ulu.

I le tulaga o le loloto purulent fuafua sa tupu i le lauulu vaega, e mafai ona taitai atu ai i le foliga vaaia o maʻila matauina. Ole foliga mai ole auga e ono mafai uma ile talavou ma le tagata matua. O lona uiga e leai se tasi o alii ma tamaitai e saogalemu mai lenei faʻafailelei faʻafitauli. Leai se mea e tatau ona e amata ai le setete, aua o lenei mea e mafai ona oʻo ai i se tulaga iloga i faʻalavelave.

Mafuaʻaga o le fuafua i luga o le ulu

I le tele o tulaga, o mafuaʻaga autu o fuafua i le ulu i alii ma tamaitai e fesoʻotaʻi tuusaʻo atu i ogaoga faʻafitauli o gaioiga i le tino o le tagata. A o le i faʻatulaga le fuafua, o le mumu o le epidermis, o le mu o lagona ma faʻalavelave e mafai ona faʻalavelaveina se tagata.

Le tele o taimi, mafuaʻaga e faaosofia ai le atiina ae purulent gase i luga o le ulu e vaeluaina vaeluaina i le lua vaega autu - fafo ma totonu.

Faatasi ai ma itu i fafo, o mea nei e tu matilatila mai:

  • le paleni o le tino ile tino o se tamaloa poʻo se fafine,
  • matua
  • faaletonu masina i fafine,
  • polycystic ovary,
  • eseese faʻaletonu i le galueaina o le sebaceous glands,
  • le lava le faʻamaoniaina o ala faʻapipiʻi,
  • faʻafitauli o le tino
  • faʻataʻitaʻiga i le galuega o le adrenal glands,
  • siama ma siama, e aʻafia ai isi totoga ma totoga i totonu.

TAUA! E taua tele le faʻaalia o foliga mai o pupula faʻatafata i luga o le ulu mafai ona faʻatosina e le gata e le gata i totonu, ae faapea foi i fafo atu.

Le sili masani masani mafua mai o fuafua i le ulu:

  • le talafeagai le taumafa - le le lava o vitamini talafeagai, minerale, sili ai ma fou meaʻai tao, faleʻaiga falaoa, oloa faapaʻu poʻo le susu povi atoa i le meaai,
  • eseʻese amioga leaga - ulaula poʻo le fai soo o le ava malosi,
  • le faʻaaogaina o nisi vailaʻau - steroids, anabolics,
  • faʻaaogaina o le vai ma le maualuga o le chlorine mo le faʻamamaina o gaioiga,
  • fufuluina ni manoa e seasea pe masani foi
  • hypothermia poʻo afaina tele o le ulu,
  • se tali teteʻe ile fufuluina o mea teuteu poo sauniuniga mo le teuteuina o laulu.

I nisi mea, o le mafuaʻaga o le fuafua ma le mageso i luga o le maʻila luga mafai ona o le faʻaaogaina o moega po o pulou faia o mea-lelei gaosi mea. E mafua ai ona afaina ai le maʻi i le paʻu ma mafua ai le mumu ma le mageso i luga o le ulu.

Faʻafefea ona aliali mai le fuafua

E tusa ai ma fuainumera, o le tele o taimi e afaina ai le paʻu i le fuafua vulgaris (fuafua vulgaris), e ui lava o loʻo i ai foi se sili atu ona ogaoga foliga - cystic fuafua. O le muamua o ni masani lanu mumu e afaina ai alafau ma le muaulu o se tagata, aʻo le pito i tua o ni ogaoga ogaoga o le paʻu e tumu i vai i cysts.

O fea na latou o mai ai? E tofu le lauulu lauulu 7–9 sebaceous glands e maua ai sebum, ua mamanuina e faʻapipiʻi ai le paʻu ma puipuia le leiloa o le vai. Ae ui i lea, mo le tele o mafuaʻaga, o loʻo faʻateleina lava ona faʻateleina le gaosia o le sebum, ma o sela i luga o le paʻu ua amata ona gaosia ma le malosi se protein taua - keratin. O mea ia e poloka le fulufulua o le lauulu, mafua ai le fausia o comedones, o siama o le a vave auai. Comedones ua afaina ma liliu i foliga o le fuafua.

Talaaga i totonu

Ina ia filifilia le itu saʻo o fuafua fuafua ile ulu, e tatau ona e malamalama i mafuaʻaga o lona foliga mai. Tatou amata i le suʻesuʻeina o tulaga i totonu ma iloa ai le mafuaʻaga e le manaia ma tiga tiga foliga i luga o le ulu.

O mafuaʻaga i totonu o fuafua i le maʻila atonu e pei ona taua i lalo:

  • I fafine, ia ituaiga o pupula i luga o le ulu e mafai ona aliali e mafua mai i hormonal faʻalavelave ma faʻalavelaveina i le endocrine system. Ole tiga matuitui ile lauulu ile ulu e mafai ona tupu ile feusuaʻiga lelei ile talavou, ma le PMS poʻo le maʻitaga. I le taimi o nei vaitaimi, o le tulaga masani o le tino o le fafine e matua le mautu ma o se tasi o faʻaaliga o lenei le mautu e mafai ona afaina. E tatau ona e mataala pe a matele ile ulu atoa le ita - ile tulaga lea, e manaʻomia ona faanatinati feutagai se fomaʻi,
  • Fuafua e mafai foi ona mafua mai i le faateleina ai sebum gaosiga. O le sebaceous glands e mafai ona leaga ona o le le paleni, sauaina o amioga leaga, ae faʻapea foi ma le gaosia malosi o sebum e mafai ona tupu ona o uiga o tagata o le paʻu. O ituaiga fuafua na e masani lava ona tiga ma o latou foliga faia faigata le selu ma le teuteuina o foliga. O pupuga o loʻo aliali i luga o le ulu e mafai ona afaina ma faʻaleagaina ai le au folulu, o lea e manaʻomia ona togafitia vave
  • O tiga tiga e ono avea ma faʻailoga o le polycystic ovary,
  • Fuafua ma le tiga e mafai ona tupu ona o le le lelei o le neura, ma faʻafitauli ma le faʻanoanoa
  • O faʻafitauli e faʻatatau ai mea e ala i le adrenal glands, e oʻo atu ai i se maʻi o le ulu.

Mumu mumu i luga o le dermis i lalo o le lauulu e mafai foi ona aliali mai ona o se siama ogaoga siama. O ni mea tiga tele na, e masani foi ona mama. I tua atu i ia mafuaaga, blackheads i masani masani o lauulu i luga o le ulu e mafai ona aliali mai ona o le leaga o mea e tutupu mai fafo.

Fafo fafo

Mumu mumu luga o le i luga o le maʻila ulu mafai foi ona tupu i lalo o le le lelei aafiaga o fafo faʻatonuga. Sei o tatou vaʻai totoʻa i nei vaega taua. E masani lava ona faʻaosoina le ita o le epithelium, o le faʻafoega o vailaʻau tuʻutuʻuga o le vaega kulupu. Steroids galue i luga o le hormonal talaaga o le tino, mafua ai fluktuations ma toe faʻatulaga i totonu. O le fesuisuiai i le maualuga o le maualuga o le mafuaʻaga muamua o le afaina ile paʻu.

Dermatologists, taliina i le fesili i le mea e fai pe a fai o le aano atoa o le ulu i le fuafua ma le mageso ua fautuaina e fai se auiliiliga o le tumuaʻi ulu - pe o tupu moni?

Ina ia fufuluina lauulu ma dermis, oe manaʻomia le filifilia o mea teuteu aunoa aunoa ma le malosi vailaʻau, filifili tupe e ala i le ituaiga o lauulu. E taua foi le faʻalogo i le masani o le faʻamamaina o taualumaga: afai e te fufuluina tele lou lauulu, o le faʻanatura ata puipuia mai le epitelium o le a fufulu ese. Ma afai e seasea fufuluina - sebum ma le afu o le a pupuni ai le pu o le dermis.

O mea nei e mafai ona avea ma fesoasoani i le tutupu mai o mageso le lelei: ofuina pulou faʻapipiʻi, le lelei le lelei o le vai, o loʻo faʻaogaina mo tuʻaiga tumama, faʻaaoga sese o le ava malosi.

Faʻafefea ona faʻamamaʻi ese mai le fulafula o le epitelium o le ulu

E tatau ona ou vave fai atu o le togafitia o fuafua i le papala e le o se galuega faigofie. E sili le faʻafesoʻotaʻi fomaʻi faʻapitoa dermatologist aʻo leʻi amata togafitia fulafula. O le a faia e le fomaʻi suega uma talafeagai ma faʻamatala le auala e togafitia ai le fuafua i le laulu i luga o le ulu.. I nisi o tulaga, e manaʻomia le fesoasoani e le gata o se dermatologist, ae o le endocrinologist, fomai, ma allergist.

Iloilo lau oe lava lauulu tausiga tino: filifili le mea e saʻo ma faʻalenatura ai, faʻatumu au mea teuteu fale i mea ai vitamini, balms, ma suauu teuteu. I le tulaga o le ogaoga afaina tele, e fautuaina e faʻaopopo le tausiga taualumaga i faʻapipiʻi faapitoa ma antibacterial shampoos.

E aoga foi le fai ose taumafa soifua maloloina: aofia ai suamalie, gaʻo ma meaʻai falai mai ia. O le maloloina metabolism o le a fesoasoani ia te oe e vave taulimaina le faafitauli o le fuafua ma le ita.

Afai e aliali le pupuga ona o se siama poʻo se siama fusi, o le a fautuaina e faaaoga antibacterial ma antifungal vailaau i le togafitiga o fuafua. Ae aua e te togafitia oe lava ia - ia tuʻu iai e le fomaʻi ni vailaʻau mo le togafitia o le fuafua, a le o le togafiti, e le gata e le aoga, ae e afaina ai foʻi i lou soifua maloloina.

Togafitiga masani e fesoasoani

Faʻafefea ona ou togafitia le fulafula i luga o loʻu ulu i le fale?

I le taulima o togafiti a tagata i fuafua, e mafai ona e mauaina le tele o decoctions e faʻavae i luga o vailaʻau vailaʻau, masks ma rubbing. Nei o nisi faamaonia ma aoga fua.

Mama mai le apu cider vuka o le a fesoasoani e aveese pupula o le paʻu. Vailaau e tatau ona fefiloi ma le mama (sili atu minerale) vai i tutusa vaevaega ma faʻaaoga lenei paluga e fufulu lauulu pe a uma ona fufuluina. Fufulu e tatau ona faia i isi aso uma lava, seʻia oʻo i ai le faʻafitauli ua ave esea atoa.

A meli-cinnamon mask mafai ona laveaʻiina oe mai le maʻi. Ave ni le atoa sipuni tele o le meli fou ma palu faatasi ma le lua sipuni ti o le kinnamen pauu. O le paluga e faatatau i dermis ma lauulu. Ufiufi le lauulu i se ata tifaga luga ma afifi i se mafiafia tapolo solo. E tatau ona e uuina le ufimata mo le itiiti ifo ma le luasefulu minute ona fufulu ese lea ma lauulu ile tele o vai mafanafana. Ina ia faʻamama atoatoa ese le faʻafitauli, ua fautuaina se vasega o 10-14 masks, lea e tatau ona faia faʻalua i le vaiaso.

Ole sologa lelei ile malulu e mafai ona saunia mai se vailaʻau ile calendula ava. Lua laulau sipuni o le ava malosi ua fufuluina ma se ipu vai mafanafana ma o itu na afaina ai le dermis o solo i le tele o taimi i le aso ma le faʻafefiloiga o faʻataʻitaʻi. O lenei mea faigaluega e faʻaititia ai le mumusu, aveʻeseina le vevela ma le tiga.

Mo le togafitia o fuafua, faʻamalolo tagata faʻamaloloina fautua faʻaaoga le fufuluina fofo o yarrow. O laʻau malolo ia e faʻamago (5-6 sipuni) e tatau ona sasaa ma le lita le vai mafiafia ma tuu i se mea pogisa mo le 6-7 itula mo le tausisi.

Faamamaina le tapu malulu ma fufulu o latou lauulu i le taimi lava na fufulu. I le fulufulu manu mo le sili fofo togafitiga, e mafai ona e faʻaopopo fugalaʻau chamomile, St.John's wort, cornflower, mago laulaau o le talavou plantain.

Matou te faʻamoemoe oa matou fautuaga e fesoasoani ia te oe e aveese ai lenei le fiafia faʻaletonu. Ou te manao mo oe le soifua maloloina ma le lelei!

Totonu mafuaaga

Tagata uma iloa o fuafua e masani lava o se faʻailoga e faʻailoa ai le i ai o gaioiga faʻalavelave i le tino. Nei o mea e mafai ona latou talanoa ai:

  • O se le mautonu tulaga faaletonu. E tupu lenei mea i le taimi o le talavou, aveina o hormonal fualaau faasaina, maitaga ma lactation. Faʻasolosolo ma maua faʻamaʻi o le laʻau o le laʻau e mafai ona aʻafia ai foʻi lenei.
  • Faamaʻi pipisi ile toe gaosia faiga,
  • Maualuga o le sebaceous glands, e mafua ai le poloka ma le pupuga,
  • Maʻi pipisi mai siama. Aemaise lava, o latou na afaina le paʻu,
  • Soliga o le neura. Fuafua e masani ona tupu i tagata na oʻo i se ogaoga o le tiga poʻo le faʻaititia o le faʻanoanoaga,
  • Faʻamaʻi o le faʻamaʻi. Le auai o dysbiosis mafai tautala e uiga i lenei mafuaaga.

Fafo mafuaaga

O nisi taimi o faʻafitauli o le fuafua i le ulu o ni mea mai fafo. I lea tulaga, e mafai ona tatou talanoa i tulaga ia:

  • Fai pulou e fai i ie lalagaina. O lo latou natura fatufatu e le faʻatagaina ai le ea e tafe i le ulu, lea e mafua ai le tele o faʻamaligiina ma le punitia o pori,
  • Faʻaaogaina o oloa le talafeagai mo le tumama. E le o se mea faʻalilolilo e faʻapea e seasea mafai ona pikiina shampo ma lauulu mo le tino,
  • O le fuafua o le ulu i lauulu o alii e seleʻulu latou lauulu e masani lava o le iʻuga o le faʻaogaina o ni masini faʻapipiʻi saʻo,
  • Steroids ma anabolics. Ole isi lea mafuaʻaga ua maua ai tamaʻi fuafua ile ulu,
  • Vai ma le tele o chlorine
  • Lelei le tumama. E taua le maitauina e ono aofia ai le seasea ma masani ona fufuluina o lauulu,
  • Mativa meaai le paleni. Faatasi ai ma foliga vaaia o le fuafua i luga o le ulu, e aoga le mafaufauina pe o le meaai i aso uma e le aofia ai le tele o gaʻo ma mamafa meaai.

O le ofuina o pulou kulimi o se tasi lea o mafuaʻaga o fuafua i le ulu i le lauulu.

O le isi mafuaʻaga e mafai ona taʻua o se maʻi teteʻe i soʻo se mea e oso ai le ita. O lenei mafai ona avea ma lauulu lauulu po o se perm. I le maitau atu i lo latou masani aga malosi, latou mafai ona maua mai se tali i le tulaga o le mageso.

Le mea tonu na avea ma mafuaʻaga o le le fiafia i foliga o foliga o le maʻi, o le a mafai ai e le fomaʻi ona faʻamautu e faʻavae i luga o le suʻega.

Togafitiga faapitoa

E le masani i taimi e tupu ai le fuafua ile ulu, e aliali mai le le mautonu. I nisi tulaga, e le popole se tagata i se mea. Ae e le masani ona tupu lenei mea, o tiga matuitui e mafai foi ona aliali mai ile ulu ma e o faatasi ma le gogolo ma tiga pe a oso le ita. Talu ai e le masani ona faʻailo e le faʻapipiʻi ona foliga, e mafai e se tagata ona vaʻaia i latou pe a na o sina taimi, aua o le mafiafia o le laulu, o le laititi foi na latou vaʻaia.

Fuafua e mafai ona tu i luga o le lauulu atoa o le ulu pe na o ni vaega faapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, o le occipital. Fuafua i luga o le ulu e mafai ona ese foliga. E mafai ona lapoʻa pe laʻititi, mumu pe sesega, tuʻua toatasi pe mageso. Ae o le faʻavasegaga autu e le o faʻavae i luga o foliga, ae i luga o le natura o latou faʻaaliga.

Ituaiga o Fuafua ile Ulu

O fuafua uma e aliali i luga o le ulu e masani ona vaevaeina ile 2 ituaiga:

  • O mea ua taʻua o comedones. O i latou masani a fuafua e aliali i nofoaga o mageso sebaceous glands. E mafai ona faʻaalia pe manava. O fuafuaatuga la e iloga i le leai o se pupuga. O le mea lea, e le lagona e se tagata le tiga, poo le vevela, po o se isi lagona le fiafia. Mea sili i mea uma, i le tulaga lea, o latou unaesthetic foliga popolega,
  • Ua afaina le mataga. O pupula purulent i luga o le ulu i le lauulu e pei o comedones, ae e eseʻese i le i ai o se paʻepaʻe ulu. I se faʻaopopoga, latou te masani ona i ai se lanu mumu, e faʻailoa mai ai lo latou feita o le natura. Wenes auai i le vasega tutusa. Latou foliga mai pei o cones masani, ae a oomiina i latou, tupu tiga.

Togafitiga togafitiga o le a faʻalagolago tonu i le natura o le fuafua.

Ua afaina le fuafua ile ulu

Togafitiga metotia

Ole fofo fuafua e masani ona faia ma le atoatoa. Muamua lava, e manaʻomia ona iloa le mea e tupu ai le mageso. E moni lava, a leai, o le fuafua e tupu pea lava pea, e ui lava i le faʻaauau pea togafitiga.

E taua foi le fofo o le faʻafitauli e manaʻomia le feutagaiga ma se fomaʻi agavaa. Ae paga lea, o le toʻatele o tagata, mo le taimi muamua e faʻafetaiaʻi fuafua i o latou ulu, e le o faʻatopetope e faʻafesoʻotaʻi fomaʻi faʻapitoa, ae amata loa ona tutoʻatasi tutoʻatasi shampoos eseese e togafiti balms ma masks.E mafai e tane ona tafi ese o latou lauulu e aunoa ma le mafaufau e faʻaletonu ai le tulaga. Le tele o taimi, tagata lava ia iloiloina lelei le tulaga ma talanoa i se fomaʻi pe a amata ona afaina le fuafua i le ulu pe a le faia e oe lava ia togafitiga mo se taimi umi e le maua ai se iʻuga.

Vailaau

Fofo tipigaa ua faatonuina e se fomaʻi ma faʻalagolago i le mafuaʻaga o latou tutupu. O le faʻamaloloina o le fuafua i le ulu i le laulu e mafai ona fesoasoani:

  • Tapenaga tapenaga. Nei o loʻo faʻaaogaina mea nei e tuusaʻo ile paʻu lava ia. E mafai ona latou maua se eseʻesega lelei: anti-inflammatory, antiseptic, faʻamago. I le tele o taimi pe a maeʻa le faʻaaogaina o kulimi, suauu, fofo, na maitauina e le tagata maʻi se faʻaititia o le lagona o le vevela. I totonu o mea sili ona taatele ma taugofie auala mafai ona matauina Zinc oona, Salicylic oona, Levomekol ma le mea ua taʻua o Chatterbox, lea e aofia ai Levomycetin. O le po nei anapogi mafai foi ona e pikiina sili atu taugofie kulimi ma suauu, pe a tatau ai. I totonu o latou, Skinoren, Zinerit, Advantan,
  • Fualaau. Latou te manaʻomia pe a fai o le maʻi o le maʻi na muamua ai se faʻafitauli o le siama e tupu. E masani lava ona faia ia mumu mai le ulu mumu tiga. O le eseese o vailaʻau tuʻufaʻatasi e taua tele ma o lea e sili ai ona filifili i latou pe a maeʻa uma suʻega faia, faʻailoa se lagona lelei ia i latou. E taua le manatuaina o vailaʻau afifi e tatau ona o mai ma le faʻaaogaina o sooupu e fesoasoani e faʻasaoina le microflora masani o le manava,
  • Vailaau. Afai o le mafuaʻaga o fuafua i lalo o le lauulu i luga o le ulu e taoto i se tali teteʻe pe i ni papala e pei o le eczema, o lona uiga o le avea sorbents o le a aoga tele. O le taimi lava e maua ai le tino, latou te faʻamatuuina moni lava ia toxins ma aveʻesea masani. Toatele ua masani ai i nei vailaʻau mo Activated Carbon poʻo Smecta. O le aoga o sorbents o le faʻaopopo i le faʻamamaina o le fuafua i le ulu, latou te fesoasoani e faʻamama le tino atoa, e mafai ona i ai se aʻafiaga lelei i le soifua maloloina lautele,
  • Sauniuniga e toe faʻafoʻi le microflora. E aofia ai probiotics, prebiotics, eubiotics. O nei vailaʻau e aʻafia ai le tino, tutusa ma sorbents. Ae i lenei mea, e le o se auala o le aveeseina o toxins e tupu mai, ae o le toe faʻaleleia o se soifua maloloina microflora o le manava. Le sili ona lauiloa o Linex, Hilak-Forte, Enterogermina, Lactobacterin, Bifidobacterin.

Skinoren - gel e tau ai fuafua ile ulu ile lauulu

Ma le isi, vitamini complexes mafai ona tuʻuina atu i le tagata gasegase, o le a fesoasoani le tino vave ma lelei taulimaina le mafuaʻaga o le le fiafia mageso. Sili pe a fai o le complex o le a aofia ai vitamini A ma E.

Foliga metotia

Togafitiga masani, e ui lava e le o se faʻasaienisi faʻasaienisi, ae e masani ona fesoasoani i le feagai ai ma le tele o faʻatonuga. I lenei tulaga, e mafai foi ona ia ofoina atu ni auala e fofo ai le faʻafitauli:

  • Apu kulimi E sili atu le filemu o le ituaiga o vinini pe a faʻatusatusa i lona laulau. E faʻafefiloi ma le masani vai 1: 1, ona fufuluina lea o lauulu ma le ulu e fufulu. A maeʻa, e tatau ona toe fufulu lou ulu i le vai
  • Celandine. E iloga ona ona antiseptic ma anti-inflammatory meatotino. 2 sipuni tele o meaʻai na tuʻuina atu tuʻu le afa lita o le vai mafanafana. E tauanau pea le mea faigaluega mo le 2 itula, a maeʻa ona tapena ma e, ua sauni e faʻaaoga. Faatasi ai ma le fesoasoani a o se togi, ua faia tusi talosaga, susu faʻamalosi o le ie poʻo le tisu i totonu ma faʻaaoga i vaega faʻafitauli i luga o le ulu mo le afa itula. Celandine mafai ona faʻaaogaina, e fou ma matutu,
  • St. John le ufiulu O le sipuni tele o mago vao mago o loʻo sasaa i le vai mafanafana i se voluma o 500 ml. O le faʻafefiloiga e maua mai ua faʻafefeteina i luga o le ogaumu mo le 2-3 minute, ina ua maeʻa ona ia faʻamamaina ma faʻamalulu. E faʻaaogaina le mea faigaluega e fufuluina ai lauulu ma le uluulu.

Hypericum broth - o se fofo e foia ai le fuafua i le ulu i le lauulu

Faamaloloina ufimata e le itiiti lauiloa i lenei faʻafitauli. O se faʻataʻitaʻiga o se matapulepule mai le streptocide ma le aloe. O se pea aloe lau e faʻamaʻimau i se tulaga mama ma fefiloi ma le 20 ml o le vai ma le 10 Streptocide papa, sa olopalaina muamua i le paʻu. O le ufiufi na tupu e faʻapipiʻi i le ulu, ma taumafai e faʻapipiʻi i le paʻu, ma faʻatali 30-40 minute. O le ulu e tatau ona teuina i lalo o le cellophane. Ile iuga ole taualumaga, e tatau ona fufulu mama mea uma.

Tausiga lelei tumama ile uluulu

O tausiga saʻo lelei o le fulufulu e le faʻatauvaʻa nai lo le togafitiga lava ia. Na o le mulimuli i fautuaga nei, e mafai ona e faʻamoemoe mo se iʻuga lelei taunuʻuga:

  • E manaʻomia le faʻaaogaina o le laupepa ma isi lauulu mea e masani ona i ai le tino, lea e leai ni paʻu ma sulfate. E sili le mauaina o se faʻapipiʻi faʻapipiʻi fuafua i lou ulu i lou lauulu,
  • E tatau ona fai le faiga o le soona pei latou te palapala. E manaʻomia le le o se faiga masani i aso uma, ona o nei gaioiga e mafai ona toe afaina ai le paʻu ua toe afaina. Ae o se seasee seasea mafai ona iai ona faʻaletonu, e pei o le, faʻaosofia le faʻateleina o le tele o sebum ma le paʻu oti,
  • Mo le vaitaimi o togafitiga, e tatau ona lafoai le faʻaaogaina o vali, varnish, foams ma isi lauulu mea e leʻo le mea taua.
  • Ole vevela ole tino ma le paʻu pe a faʻaaogaina se fulufulu male faʻaalu
  • Mo alii, o le a tatau ona e tuueseina lou ulu.

Ma le isi, o le ki i le manuia togafitiga o se saʻo paleni taumafa.

O meaʻai tatou te 'aʻai ai e mafai ona faʻaleleia ai lo tatou soifua maloloina, pe, i se isi itu, faʻaleagaina. I le togafitia o le fuafua i le ulu, o le meaʻai e taua tele ai foi le sao taua. I lenei tulaga, o fautuaga ua vaevaeina i 2 lisi: mea e tatau ona e aofia ai i lau meaʻai ma mea e matua tatau ona e teʻena.

O meaʻai i le togafitia o le fuafua e aofia ai le faʻaaogaina o:

  • Vitamini A. E mafai ona e faʻatinoina i le tele o fualaʻau meamata, faʻapea foʻi ma pateta, kapisi, ate ma mumu papala,
  • Vitamini E. O loʻo iai i ni aano tele lava i totonu o nati, legumia, saga suauʻu,
  • Omega acid. Muamua lava, e manaʻomia le 'ai o iʻa o ituaiga gaʻo. O loʻo maua foʻi acids i fualaʻau fualaʻau.

E tatau le teena:

Mo le togafitia o le fuafua i le ulu i le lauulu, e tatau ona e lafoaʻi le kofe

Ma, o le mea moni, e manaʻomia le faʻaititia o gaʻoa mamafa meaʻai, faʻapea foʻi ma oloa i se aofaiga tele o vali ma meaʻai.

Puipuiga

A alualu i luma le maʻila, ona tatau loa lea ona fai ni puipuiga. I se tulaga lautele, latou o mai i lalo i le tutusa fautuaga o loʻo i ai i le taimi o togafitiga:

  • Faaaogaina o lauulu oloa ma se natura fatuina,
  • Le maualuga mafai ona teena le faʻaogaina o mea e teuteu ai laulu: lauulu lauulu, togafiti, varnish,
  • Tumama
  • Fai pulou e fai i ie masani.

Ae a pe a aliali mai a fuafua, leai se tulaga tatau ona olopalaina. E tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se tagata faʻapitoa.

Aisea e faʻaalia ai le fuafua i loʻu ulu?

O siama na mafai ona foia le hydrolipidic film, o se tasi lea o vaega o le paʻu ma faatino ai se puipuiga, tui i totonu o vaega loloto, mafua ai le pupuga, lea e faʻaalia o ia lava e pei o le fuafua. O le tiga le mautonu e oʻo lava ma le sili ona laʻi faʻamalosi e faʻateteleina i le selu o laulu. Ae e te leʻi amataina taua e feteʻenaʻi le paʻu, e tatau ona e malamalama i mafuaʻaga o latou foliga vaaia. E mafai ona matua eseʻese, mai totonu ma fafo. Mo le faafaigofieina, o mafuaʻaga autu o fuafua i le ulu ua vaevaeina i ni vaega.

I tagata matutua

  • O se tulaga le lelei o le faʻaolaina e faʻaosofia ai le mageso o le paʻu i fafine, aemaise lava pe a malepelepe le paʻu.
  • Ole polycystic ovary e mafai ona avea o se sili atu mafuaʻaga lalolagi o faʻamaʻi fafine ile foliga o le fuafua i luga o le ulu: pe a galue le okeni i se faʻaleleia auala, o le paʻu uila e oso aʻe.
  • I alii, o fuafua ile lauulu o le ulu e aliali mai pe a iai ni suiga ile maualuga ole testosterone - o le sex hormone.
  • Ole tele o taimi e maua ai le faʻalavelave ole mafaufau ile faʻafitauli ile adrenal glands, ona faʻaletonu ai lea o le leaga ile faiga ole tino.
  • O le inuina o nisi vailaʻau e mafai ona mafua ai se tali atu ile foliga o se paʻu paʻu.
  • Ma le malulu, mai hypothermia, purulent fuafua ma papala e mafai ona aliali i luga o le tino, e aofia ai luga o le ulu.

  • O le faigofie auala mo le faʻaalia o fuafua i luga o le i luga o le maʻilaʻu mafai ona avea ma masani masani, lalafi i se filifiliga sese o le laupepa, o lona tuʻufaʻatasiga e i ai le tagata le faʻamalosi.
  • Le maualalo-maualuga maualuga chlorinated vai overdries le paʻu, sebaceous glands amata ona galue malosi, pustular rash foliga mai i lauulu o le ulu.
  • Le faʻaaogaina o le aluga mo aluga mo le po i le malologa. E le manava le papala, afu, afu, fuafua ua fai.
  • E tele naua pe, faʻapea foi, seasea o loʻo teuteuina.

O fanau laiti e maua foi i le mageso, e ui lava o le tele o loʻo tausia i tulaga lelei, mama. I pepe fou faatoa fanau mai, o le mafuaʻaga o le fuafua e mafai ona sese le meaai a se tina tausi. Tamaiti matutua, le aʻoga faʻaopoopo poʻo le aʻoga tulaga muamua, mafatia mai allergies i nisi oloa poʻo ni mea taalo pe a fai e faia mai mea maualalo lelei. E manaʻomia e matua ona mataala ma le totoʻa i soʻo se suiga i luga o le paʻu o le tamaititi, aemaise lava i le faʻaletonu ole pepe.

A o talavou

I teineiti, o talavou ua oʻo i le talavou, o foliga vaaia o le maʻi o le faʻafitauli autu lea e vaaia e le lavalava mata. O puimanava e oso ai le mageso i luga o foliga, luga o malumalu, i tua o le ulu, faʻatasi ai ma le vevela ma le faʻaitinoina. O le faʻateleina o galuega a le sebaceous glands e punitia le avanoa i tafatafa o lauulu, mafua ai le afaina. O le mea la ua tupu, ua aliali mai le mumu mumu poʻo le purulent.

Ole ituaiga autu o fuafua ma mafuaʻaga o latou faʻaalia

Soʻo se tagata e feagai ma faʻafitauli ile tulaga o mageso, tusa lava poo le a le matua. Fuafua, eseʻesea i foliga, i luga o le ulu ei ai ona lava faʻailoga iloga, lea e aoga e nofo ai i sili auiliiliga. I uluaʻi faʻailoga na iloa ai soʻo se maʻi o loʻo aliali i luga o le ulu, e tatau ona e faʻalogo ia i latou ma puipuia le salalau atu poʻo se faʻafitauli o le mageso.

Paʻepaʻe pimples

O ni paʻepaʻe paʻepaʻe paepae i luga o le paʻu, e foliga mai o fatu laiti, o loʻo tu i lalo ifo o le paʻu. O faitotoʻa ua tapunia pe lauiloa o le "millet" e tupu pe a oʻo ina niniʻi le lapopoʻa ma vaega o le paʻu ua faaluaina e le gaʻo. I lalo o le polokalama na tupu mai, ua amata ona faʻateleina le tele o siama, faia se paʻepaʻe paʻepaʻe. Lenei uiga o le mageso e masani ona maua i talavou, ae i le tagata matua e mafai ona fetaui faʻamaufaʻailoga i luga o le paʻu e mafai ona mumusu.

Mumu tulimanu

A foliga ninii mumu laiti i luga o le paʻu, e seasea ona popole lea. Inflammation berkembang i galu, o nisi taimi faʻateleina, ona toʻafilemu. Faatasi ai ma se vevesi i le ogatotonu o se pimple pimle mumu, o se paʻepaʻe purulent papaʻe foliga mai ma se faʻamau i lalo o le paʻu. O le le saʻo o metabolism o le tino, o faʻamaʻi o le faʻamaʻi gastrointestinal o mafuaʻaga autu mo le faʻaalia o le mageso o le mumu.

Uliuli

O le faitotoʻa matala ua i ai le ulu uliuli, i lona fausaga ma mafuaʻaga o foliga faʻapena e foliga tutusa ma le paʻepaʻe paʻu, ae o loʻo tu i le pito i luga o le pu. Ua pupuni i se vaega o le gaʻo faʻasaʻolotoina, toega epithelial, o le pu poʻo le pulu fulufulu ua tumu i se mea papaʻe-samasama, lea, pe a oʻo i le okesene o le okesene, pogisa ma avea o se togi uliuli. O le a lava le taimi e le aʻafia ai le faʻamaʻi i le eria ma tuna uliuli, latou te le faʻatupuina se faʻalavelave, vagana ai le le faʻaali foliga.

Mamalu

Rashes aofia ai pus e le gata e foliga le manaia, ae faapea foi tele tiga. O le loloto o le paʻu e mafai ona i ai le maualuga o cystic faʻavae, ona iai lea o le lanu ei ai le lanu lanumoana. Mumu mumu aofia ai se purulent polo i totonu. O le mafuaaga o le purulent rashes o le faʻaaogaina o steroids, faʻaletonuina o hormonal poʻo faʻafitauli i pori o le paʻu. Naʻo se fomaʻi agavaa pe a maeʻa le suʻega e mafai ona iloa le mafuaʻaga o le faʻafitauli.

Aoga tiga vaivai

O le fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga (dermis) o loʻo i le va o le hypodermis ma le epidermis o loʻo i ai afu ma lapisi lapisi, lea, pe a pupuni, fausia nusipea mafiafia e tiga i le tago atu. A ulufale atu siama i le sooga, ua faʻateleina pupuga. Ole lapoʻa ole fuafua ile ulu e taʻu mai ua maeʻa ona afaina le folo ole subcutaneous ma ose aofaʻi ua paʻu i totonu ole vaega ole dermis. Afai e tiga le ulu i luga o le ulu, siaki pe ua amata ona faia se pimple fou iina.

O fea fomai e faʻafesoʻotaʻi mai

A faʻataʻamilomilo le papala i luga o le ulu, ma popole i lo latou tiga, le lava, e tatau ona e asiasi i se fomaʻi faʻapitoa dermatologist. Ina ua maeʻa faia faʻataʻitaʻiga tatau mo suʻesuʻega, faʻamautu le mafuaʻaga o le mageso, fulafula i le ulu, ua faatonuina e le dermatologist le togafitiga ia te ia lava pe fautuaina foi oe e faafesootai se allergist, endocrinologist, therapist, neurologist. Laveaʻi o le mafuaʻaga autu o fuafua e faatelevaveina taunuuga o se saʻo faatonuina togafitiga.

Faʻafefea ona faʻateʻi ese le maʻi i le papale

Faʻafefea ona togafitia le maʻamaʻai lea i taimi uma pe faʻaalia pea i luga o le itu o le ulu o loʻo ufiufi i le lauulu na ona mafai ona fuafuaina e se fomaʻi o loʻo iai se ata atoatoa o le faʻamaʻi ma iloa le mafuaaga o le mageso. Togafitiga lava e mafai ona mafua ai le faʻaletonu o le tulaga. O le tuʻufaʻatasiga o metotia o vailaʻau ma physiotherapy e maua ai se iʻuga lelei i le taua faʻasaga i le pupula. O le umi o togafitiga e maua ai se iʻuga tumau pe a maʻea le toe faaleleia, ae o loʻo noatia i le saʻo o meaʻai maloloina ma le tausiga lelei mo le paʻu o le paʻu.

Togafitiga togafitiga

Ole togafitiga faʻatonu e se fomaʻi ma vailaʻau faʻasaga i le fuafua e tatau ona vaevaeina i ni vaega:

  • Fualaau. O le aafiaga sili ona agamalu i luga o le paʻu o le paʻu o le antiseptic. O le faʻamaʻiina o le auga o masima, faʻamalologa, gels faʻamaʻapeina le pito i luga o le paʻu, puipuia le foliga mai o mageso fou, faʻafetai i le zinc, o se vaega o nisi vailaʻau. Oe manaʻo e faʻapipiʻi tuusaʻo le fuafua lava ma le tamaʻi pupula o le paʻu o latou autafa. O le lisi o vailaʻau masani e aofia ai: "Ichthyol oona", "Tsindol", "Metrogil", "Quotlan", "Skinoren", "Effezel", "Aknebay", tincture o calendula.
  • Adsorbents. O le galuega o nei vailaʻau o le mitiia uma o toxin mai le paʻu e nana e le fuafua, amata le metabolism o le tino i se tulaga sili ona lelei, faʻatonutonuina galuega o le sebaceous glands efuefu. Ua faatonuina le Doctor Polysorb, meaʻai fefete, ma le Lactofiltrum.
  • Fualaau. I maʻi fofo o le paʻu, ua faʻatonu mai e le fomaʻi vailaʻau oʻona o loʻo i ai i se vailaʻau e tuʻuina atu i fafo, e pei o le Levomekol mo le fuafua ma le siama e faʻaleleia atili ai le aʻafiaga. Fesoasoani pea: oona "Tetracycline", "Metacyclin", "Doxycycline", "Zinerit", "Baziron AS", "Erythromycin", "Clindamycin", "Monocycline".

Fomai togafitiga

Ina ia mafai ona tupu le aafiaga i luga o le paʻu o le paʻu fulafula i se lavelave, faʻataʻitaʻiina faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi e teteʻe atu i le mageso. E aofia ai:

  • Cryotherapy Faʻaaogaina i le lotoifale o le maualalo le faʻaalu ma le gaʻo nitrogen faʻaaogaina i vaega o le tele faʻaputuputu o fuafua i le paʻu.O le malulu togafitiga e fesoasoani e faʻaosofia le toto toto, faʻaleleia le toto, faʻamalosia le puipuia o le tino.
  • Togafitiga Laser O auala e toso ai le tutupu mai o fuafua ua poloka. A oso le laser i le pimple, o le sela e faʻaleagaina e le tele, o laina o le sebaceous glands ua faʻasaʻolotoina, siama ma fungi e mafua ai oti pupuga.
  • Darsonvalization. I le faʻaaogaina o le Darsonval apparatus, o le sebaceous glands e faʻatonutonuina, o pori ua faʻaititia, toto toto faʻalelei, solo sela ua toe faʻaleleia, ma le pupula ua aveese.
  • Ultrasonic vibrotherapy. Faʻaleleia metotia metabolic i le tulaga o paʻu sela, poloka le tuputupu ae o siama.
  • Ultraviolet malamalama. Togafitiga o le ulu mo le ultraviolet rays e faʻamamago ai le maʻi o le paʻu, fasi siama.

Fofo togafiti

Togafitiga o le pupuga o le uluulu ma le poto masani ala i le fale mafai ona maua se lelei lelei faʻaiuga, ae pe a fai o se vaega o se faʻamatalaga atoatoa. Soʻo se tasi lava fautuaga a tagata fofo mo le palu o le uluulu e tatau ona faʻaogaina pe a uma ona talanoa i se fomaʻi. Faʻailoaina le sili atu lauiloa ma aoga metotia faʻa-masani faʻafetaui o fuafua i le fale:

  • Apu kulimi A maeʻa ona fufuluina le lauulu, palu le apple cider cuka ma le vai i ni vaega tutusa, susu le ulu.
  • Meli ma le kinnamona. Lua sipuni meli fefiloi ma le kinaina laufanua 2: 1. Faʻaola le faʻaiʻuga maua i le lauulu ma le ulu, fusi ma se solo mafanafana mo 20-30 minute. Fufulu ma vai mafanafana.
  • Suauʻu laau o le lauti. Avea ma se antiseptic lelei, o le suauu o le a fesoasoani e faʻateʻesea fuafua i lalo o le lauulu pe afai e faʻaopopo sina mea i le faʻamalama.
  • Sami masima mo le fuafua. O se fofo masima malosi i foliga ole vevela e faʻaaoga ile swab ile vaega o le paʻu.
  • Maukeni Fafuiina fualaʻau fualaʻau ile tulaga oona. Faaaoga le ulu ile foliga o se mata mo le 15-20 minute. Faʻavavevaia le fuafua le matua vave, mamago mumu.
  • Talofa. Hop cones fufulu, faʻafefeteina mo 3-5 minute. O le ofa e faʻamalosia mo le tusa o le itula, faʻamamaina, faʻamasimuina i le fuafua.
  • Celandine. Tolu pe fa sipuni o mamago celandine sasaa 0.5 lita o le vai mafanafana. A uma le 2 itula, faʻamama. Fai kulimi ma se swab cotton. Fualaʻau mauaa celandine fou ma lona sua o le a mumuina le faʻafefeteina pustular.
  • Plantain. Fufulu ma palu lau o laʻau. Tufatufa atu le pulupasi faʻatasi ai ma le sua e maua mai, lea e i ai se faʻamaʻi antiseptic, i luga o le ulu mo le 20-25 minute. Fufulu ile vai mafanafana.

Puipuiga metotia

O le iloaina o le mafuaʻaga e ala ai ona tupu le fuafua i luga o le ulu, e sili atu ona faigofie le puipuia mai lenei le manaia, tiga ma le masani ai. O faʻataʻitaʻiga autu mo i latou e afaina i paʻu paʻu e tatau ona:

  • soifua maloloina lelei meaʻai
  • tumama patino
  • taimi e faʻamama ai ma le faʻamama o le paʻu vaega i le muamua foliga mai o faʻailoga laititi,
  • filifiliga o uiga lelei teuteu oloa,
  • toʻafilemu olaga e aunoa ma tulaga faigata tulaga,
  • masani ona suʻesuʻeina fomaʻi i fomaʻi.

Mafuaaga o le pupuga

E tusa ai ma fuainumera, o fuafua i le ulu i le lauulu o alii e sili ona malamalama soo. Lenei e mafua mai i le mea moni o le masani ona latou tipiina o latou lauulu, ma o paʻu uma faʻaletonu o le iʻuga e mafua mai i fafo. O lenei mea, e aofia ai ma fafine, e faʻaosofia e ala i le faʻafitauli o le tele o mea. Aisea la ua aliali mai ai fuafua i loʻu ulu?

Totonu mafuaaga

  1. O faʻalavelave e tupu ile faʻaletonu e mafua mai ile tele o suiga - talavou, palapala ile palapala, faamaʻi o le laʻau. Ole le atoatoa poʻo le ova tele o nisi hormone e mafua ai fuafua ile lauulu.
  2. Faateleina galuega o le sebaceous glands, e mafua ai le faʻaitiitia o le follicles auala ma le faʻavaeina o faʻafitauli gaioiga i le ulu ulu.
  3. Faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le galuega o itupa, ma e mafai ona avea ma faʻatupu faʻatupu, e tusa lava poʻo le itupa.
  4. O faʻamaʻi o le neura e mafai foʻi ona mafua ai le maʻi i luga o le ulu. O se ova vevesi pe atuatuvale.
  5. Faʻaletonu i le galuega o totoga e nafa ma le gaosiga o hormones, i lenei tulaga, o le tulaga lautele o le adrenal cortex e taua tele.
  6. Le i ai i totonu o le tino o siama-ituaiga faʻamaʻi gaioiga e mafua mai i le le lelei o le puipuia o le tino ma faʻalavelave i le paʻu.

O le mafuaaga tonu o le faʻaalia mai o foliga le lelei aʻi i luga o le ulu e mafai ona faʻatinoina e se tagata poto faʻapitoa.

Fafo mafuaaga

E masani lava o le faʻatulagaina o fuafua e tupu i lalo o le faʻafitauli o faʻailoga i fafo, lea e aofia ai le tele o elemene.

  1. Taliaina o nisi vaega o fualaau-ituaiga vailaʻau poʻo le faʻaaogaina o hormones o se tupuaga. E masani lava, o nei vaega aofia vailaʻau pei o steroids, anabolics, vailaʻau o loʻo iai halogens.
  2. Ole isi mafuaʻaga o le fuafua ile ulu ile laulu e iai ole le usitaʻia o faʻavae o le talafeagai lelei o meaʻai, i le tele o mea suamalie, susu, ma le leai foi o vitamini.
  3. Le faʻatamala o tulafono o le soifua maloloina a le tagata lava ia, ma i se tasi itu, o le mafuaʻaga lea o lenei mea, e masani lava ona faʻamamaina.
  4. A faʻaosofia le paʻu ma le paʻu o le vai ma le chlorine, ua amata ona mageso le paʻu.
  5. E mafai foʻi ona tutupu pe a i ai se alergi i le faʻamalama ma isi mea teuteu tino mo le tausiga o lauulu.
  6. O le mafuaʻaga mafuaʻaga e ono taoto i le systemic allergy i le itu o le tino, i le faʻaaogaina o moega gaosi.

Mafuaʻaga ma togafitiga e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi aʻoga o le a faia se suʻega talafeagai ma faia se faʻaiuga.

Meaola o Fuafua i luga o le Ulu

E tusa ai ma fomai, tiga tiga e vaevaeina i ituaiga faapitoa ma vasega. Ae ina ia faʻafaigofie ona vavaeʻese mai ia i latou lava, ua fautuaina e le au atamamai a latou tuutuuga faʻatulagaina ile lua vaega.

  • Fuafua i luga o le ulu o le tane poʻo le fafine pe a uma se lauulu,
  • Le i ai o pupuga afaina ma faʻagasologa.

I le tulaga muamua, o loʻo tatou talanoa e uiga i masani masani fuafua, pe a vaʻai se laititi poʻo se faʻafuaseʻi foliga mai o se mafuaʻaga o le pupuni o le sebaceous glands. I ia mea e tutupu, e leai se manava faʻagaeʻetia, latou te le aʻafia ni lagona le lelei, talu ai o le faʻaletonu le gatal ma e le tiga. A iai le lauulu i luga o le paʻu, o le a le i ai le pala, o nei papala ua amata ona matauina.

O le ituaiga lona lua o fuafua i le tua o le ulu ma i le lauulu o loʻo fulafula, o le mea muamua e tiga, naʻo le maʻona. Latou foliga mai o ni mumu mumu i luga o le ulu, ae i luga o le pito i luga lava o loo i ai se sinasina ulu. Faʻaopopo atu i ai, wen mafai ona aliali mai, i ai o foliga ma foliga o cones.

Togafitiga complexes mo le aveeseina o formations

Afai e aliali mai le paʻu i le ulu, e toatele tagata e amata togafitiga ma sili atu le malosi o oe lava-tausiga. Tamaitai amata ona fufuluina ia manoa i le tele o taimi e mafai ai, e faʻaaoga e tamaloloa ituaiga uma o vailaʻau e faʻamama ai le papala. Peitaʻi o lenei togafitiga togafitiga e leʻo atoatoa, aua muamua e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi o le a tuʻuina mai suʻega, faʻailoa tonu le mafuaʻaga o fuafua i le uluulu ma e naʻo le taimi lena o le a aumaia ai fautuaga i le auala e fofo ai lenei maʻi.

Ole togafitiga e amata ile mea moni e faʻatalatalanoa le tagata maʻi, o le suʻesuʻega ole maʻi, ma pe a manaʻomia, e fofo le fuafua, e manaʻomia le feutagai ma fomaʻi o se isi talaaga (dermatologist, gynecologist, endocrinologist).

Pule o le Paʻu Fofo

Afai e aliali mai le papala i luga o le ulu i le lauulu o fafine ma alii, mafuaʻaga mafuaʻaga, faʻaititia togafitiga i le maua lelei tausiga mo le uluulu.

  • Maua se faʻamama ma isi mea teuteu o se natura faʻapitoa, faʻapea foi ma le faʻamalama mo afu i luga o le ulu. Aemaise lava, e le tatau ona aofia ai sulfates, dyes, preservatives.
  • Afai e tupu le fuafua i foliga ma le ulu, e tatau ona fufuluina le lauulu na ona latou palapala, e aunoa ma le faʻatupuina o le vaega mataga.
  • Ina ia le toe foliga foliga mai, e tatau ona lafoai le faʻaaogaina o auala o le faʻamamaina gaioiga.
  • Afai e aliali mai le paʻu i luga o lou ulu, e tatau ona aloese mai le faʻaaoga tumaʻoti oloa teuteu.
  • Ina ia foia le mataga leaga i luga o le ulu ina ia latou le mafai ona aliali mai, o le leai o le vevela faʻalelei o lauulu o le a fesoasoani.
  • Ole faʻafomai e aʻafia ai le faʻaaogaina ole ufimata mai tuʻuaiga faʻalenatura ma ala o le tupuaga.

Fuafua i tua o le ulu i alii ma tamaitai mafai ona faatoilaloina mo se taimi umi ma e oo lava i le faavavau, pe afai e te tausisi i fautuaga. Ae leai se mea e fesoasoani e faʻaleleia atili ai le tulaga o le paʻu ma lauulu pei o se faʻamalologa tagata lavelave.

O fua e sili ona lelei e tau ai le faʻamaʻi

A faʻapea e aliali mai le fuafua i le ulu i alii poʻo tamaʻitaʻi, e tatau ona faia le tele o auala e faʻaleleia atili ai le paʻu. Mafaufau i fofo sili ona lelei e mafai ona maua ai togafitiga mo fuafua ile ulu.

  • Broth i luga o laupepa - mo ana sauniuniga e tatau ona saunia le 1 kulimi. l chamomile, manoa, sage ma sasaa lenei paluga ma se lita o vai faʻafefe. A maeʻa le lima minute o le kuka, o le paluga e tatau ona tuiina ma faʻaaoga e susu ai le epidermis pe a uma ona fufuluina le lauulu. O lenei metotia e lelei pe a paʻu le papala ma faʻaosofia isi lagona le fiafia (pe a paʻi le pipi).
  • O le mea muamua e fai pe a o se mea e pei o se maʻi paʻu ua maua o le liliu lea i se laʻau faamaonia mo le tele o seneturi - aloe. E manaʻomia le tipi ese o le aano o vaega o laulaau ma ia teuina i totonu o le pusaaisa mo 7 aso. A uma le mea lea, ua manaʻomia le aumai o sua mai ia latou ma faʻaaoga e faʻamama ai nofoaga ua faʻaleagaina. Fuafua i luga o le ulu e tatau ona togafitia i lenei metotia i aso uma.
  • Faʻaaogaina le suauu lauti o se tasi auala faʻamaonia ma le faʻamaloloina. E i ai mea faʻapipiʻi o le papala, e faigofie ona faʻafetaui ai maʻi i le ulu i fafine ma alii. E manaʻomia le faʻaopopoina o se gaʻo gaʻo i matapulepule, faʻapipiʻi ma pulou lauulu, ma o le a le aʻafia ai le ulu ile ulu.
  • Afai pimples afaina oe i luga o le ulu i lalo o le lauulu, o se ufimata faapitoa faia i luga o le faavae o le meli ma le kinnamona o le a laveai oe mai le tele neoplasms. E tatau ona faʻamafanafana le meli ile aofaʻi o le 2 sipuni. O le paluga ua tufatufaina i ni faʻafitauli o vai ma taofia mo le 15 minute. E leai se paʻu i luga o lou ulu o le a faalavelave ia te oe pe a uma lena.
  • Afai o loʻo e mafaufau pe faʻafefea ona togafitia lenei faʻamaʻi, e tatau ona e mafaufau lelei i le apu cider cuka, lea o le a fesoasoani i le sauniaina o se elixir sili ona lelei. Afai o lou ulu atoa lou ulu, e tatau ona e faʻaitiitia le 100 g o mea e faʻaaoga i le aofaʻi o le vai e tasi ma fufulu e le aunoa lau lauulu i lenei mea. Ina ua mavae lenei mea, o paʻepaʻe fuafua le a le taufaʻafefe.
  • Yarrow infusion - o lenei tuufaatasiga ua mamanuina e maua ai se antiseptic ma anti-inflammatory aafiaga. E fesoasoani foʻi i le faʻatinoina o se mea e pei o le paʻu o lauulu, ae le naʻo le fuafua i le ulu i le laulu o alii ma tamaitai, e mafua ai ni mafuaʻaga. Ina ia foia le faʻafitauli, e tatau ona e fufuluina au lauulu i lenei taimi.

O lea la, matou suʻesuʻe pe aisea e aliali mai ai fuafua ile ulu, mai le mea e masani ona latou mafai ona faia, ma o le a le uiga o se tagata matua e tatau ona faʻaaoga e puipuia ai le pupula o foliga mai.

O faʻavae o le lelei meaʻai

E tatau ona malamalama o le okipital pimple e masani ona aliali luga o le ulu ma le tino o le mafuaʻaga o le le paleni. O le mea lea, o le faʻamalologa masani o le tino o se mea e tatau ai, ina ia o le maʻi atoa e mou ese atoa ma taofi le alu, mafua ai le vevela.

  • Meaʻai tatau ona 'aina e ala i ni vaega laiti ma e tele lava taimi, sili ona lelei o le' ai 5-6 taimi i le aso.
  • Taua o le teena o gaʻo, masima, mea manogi, fou meaʻai tao ma isi oloa leaga.
  • Ina ia aua neʻi e maʻi, e tatau ona e mafai ona e aloese mai amioga leaga i le tulaga o le ulaula ma inu ava malosi.
  • E taua tele le tele o fualaʻau, fualaʻau, fualaʻau e mafai ona taumafa, faʻatasi ai ma le taumafaina lelei o fualaʻau ma fualaʻau.

A faʻamasani auala i lou lava soifua maloloina o le a faʻatagaina oe e le gata e faʻamamaina le faʻamaʻi ma maua le paʻu matagofie, ae ia maua foʻi le tele o faʻafiafiaga mai le faʻagasologa ma se iʻuga ofoofogia.

Hormonal faʻalavelave

Hormonal swing - o le tasi hormone e siitia, o le isi o le a faʻaititia. Mo le tino, o taimi faʻapena e masani ai, ae mafua ai foliga le manaia. Inflammatory element na aliali i talavou i le taimi o le talavou e mafua mai i hormonal faafitauli. I fafine, o hormones e afuaga ma mafua ai fuafua i le taimi o le palapala masina, maitaga.

Matua tele o oloa gaosi

Fuafua i luga o le ulu, e mafua mai i le gaioiga o le sebaceous glands, e tiga. O le paʻu i lalo o le purulent element susunuina ma tiga. E le mafai e le sebaceous glands ona taulimaina le aofaʻi o gaʻo ua tuʻuina i luga, pupuni ma afaina ai. E oo lava i se tamaʻi paʻi e tiga. O fulufulu mata e tapunia pori ma avea ma mafuaʻaga leaga. O lauulu e taofia ai le paʻu mai le mauaina o le okesene.

Nerv system

Ole faʻamamafa e afua ai faʻafitauli ma le adrenal glands. O adrenal glands e fesoʻotaʻi ma le gaosia o le hormone faiga. O le faʻaletonuina o le iʻuga o le hormonal e oʻo atu i le le faʻaletonu o le metabolism i le pito subcutaneous.

O siama i faʻamaʻi pipisi e mafua ai le faʻaititia o tino ma le gaosia malosi o microbes. O se siama siama e mafai ona totonu pe fafo. O le tamai microbe i luga o le paʻu ua ulu atu i le sebaceous gland mafua ai le tutupu mai o fuafua i luga o le ulu.

Seborrhea - o le mafuaʻaga autu o le maʻi i luga o le ulu

Afa i luga o le ulu e aliali i tagata mamaʻi ma ose seborrhea. Ole foliga ole faamaʻi e faʻalagolago ile natura ole mea lilo. Sili atu taʻatele i le au talavou. I le tagata matua, le mafuaʻaga ua manatu faʻavaivaia le puipuia o le teteʻe poʻo faʻafitauli o le hormonal. O loʻo faʻatinoina e le fuafua lelei ma le paʻu uʻu paʻu. I le amataga, o le dermatitis o le ulu e foliga mai o le laʻitiiti mativa. I le isi itu, e iai le mumu ma le matua afaina. O siama i totonu o manua mai le selu ma afaina ai le paʻu. Aʻo le i faia le togafitiga, o le seborrhea e faʻamamaina ai le maʻi ua i luga o le ulu, ina ua maeʻa ona togafitia le faʻamaʻi taua.

Togafitiga o loʻo faia i lalo o le vaʻavaʻaiga a se faʻapitoa.

I le tulaga muamua, e mafai ona fautuaina atu fautuaga nei.

Ina ia taofia le faʻamaʻi ma aveese le maʻi - 2 faʻatasi i le aso, 5 aso:

  • togafiti fuafua ma le pulu ma Fukortsin fofo,
  • faaaoga vailaʻau antibacterial ma se vailaʻau,
  • faʻaaoga se 3% hydrogen peroxide fofo faʻasino mo le fuafua.

A o se togafitiga, ave:

  • i le po antihistamine - 2 vaiaso,
  • sedative - se masina, tusa ma faʻatonuga.

Faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o gaʻo, ulaula, masima, pata.

I le 7 aso, e mago le faʻamaʻi o mea, ua faʻaitiitia le paʻu. Afai e le iloa e le fomaʻi faʻailoga o se siama lona lua, ona ia amata loa lea o le togafitiga mo le seborrheic dermatitis.

  • Retasol fofo o loʻo faʻaaogaina 2 taimi i le aso (masina), o le oloa e galue ai i luga o sebaceous glands ma faʻaititia gaʻo faʻaluaina.
  • Faʻatasi i le aso (1.5 masina), i le po, ave Retinol Palmitat - 150 afe IU,
  • 2 taimi i le vaiaso (1.5 masina) latou te fufuluina o latou laulu i le Naftaderm shampoo - faʻaititia le vevela, faʻamamaina le gaʻo.

O se faʻaiuga o nei togafitiga, e mageso ai le mageso pe a mavae le tolu vaiaso, o le mago ma le paʻu o le paʻu. Mo puipuiga, toe fai le vasega pe a uma le 6 masina. Faʻaaoga le Naftaderm anti-inflammatory shampoo tasi i le vaiaso.

Fuafua i luga o le ulu i alii

O foliga o foliga ma le tutuli i tama talavou e fesoʻotaʻi ma le faʻateleina o galuega o feusuaʻiga o loʻo faia, o le taua tele lea mai teine. Fuafua foliga i le talavou. I le amataga o le tuputupu aʻe, e tusa ma le 40% o aliʻi talavou mafatia i fuafua, ma e oʻo atu i le 20-25 tausaga e le sili atu i le 5%. I le mea e tupu i le hormonal ناکام, le fuafua e le mou ese pe o le toe aliali mai pe a mavae le 30 tausaga.

O se kulupu o le steroidal hormone hormone o androgens e gaosia i le testes ma adrenal glands o alii. E aofia ai ma testosterone e aafia ai le faʻatupulaia o genitalia, maso tino, lona lua lauulu ulu, uiga ma amioga.O le sili atu o le hormone na te faia ai se tagata lototele ma sexy, ae i le taimi lava e tasi e fesoasoani i le foliga mai o le fuafua.

O na mea e ofo ai e seasea ona faʻaalia i se mamago ma se masani o le epidermis. O le lelei siosiomaga mo le fausiaina o blackheads ua faia i luga o paʻu paʻu. O lenei ituaiga ua manatu e sili ona le fiafia. Ole faʻaleleia atili o le gaosia o sebaceous glands e oʻo atu i le poloka o tubules, ae faʻaopopo atu foi i le tuputupu aʻe o siama.

Mo le faia o se suʻesuʻega ma lelei togafitiga, e manaʻomia ni suʻega, e tusa ma iʻuga o le suʻesuʻega, e faatonuina e le fomaʻi togafitiga.

Faʻavasegaina

Fomai e le vaevaeina fuafua i luga o le ulu i ni ituaiga ma ituaiga, ae mo le faigofie, latou te faavasegaina i:

  • comedones
  • fuafua o se fulafula natura.

Comedone o se puaʻa filogia ma se uliuli pe paʻepaʻe mata. Foliga mai e tali atu i le poloka o le sebaceous gland. E le mumu la le mataga.

E le afaina le togitogi uliuli, aua e te mika. Afai e ufiufi le ulu i lauulu, e matala i fafo comedos.

O paʻepaʻe o faʻailoga e tapunia ma faitotoʻa. Fofoa i le loloto o le paʻu o le paʻu ua valavala, ae aua le aumaia le tele o le le manuia.

Ua afaina le fuafua i le ulu - ua afaina i mea ua tumu. O foliga uliuli e pei o mumu mumu o lona paʻu ma se paepae paʻepaʻe ogatotonu.

I le faʻaopopoina o maʻi masani, e oso ai le paluga i luga o le ulu - e taʻua o wen.

Mafuaʻaga o le Aʻi i luga o le Fofoga

Ia tatou talanoa e uiga i mafuaʻaga o le faʻateleina o fatuga o sebum ma keratin.

1. Totonu Testosterone
O le le paleni o le hormonal o le mafuaʻaga sili ona tele o fuafua i foliga. Ae, pei ona tatou fai atu i luga, o le amio lea a talavou i le fesuiaiga. A o mo tagata matutua, latou ono maua le sili atu o testosterone ona o le solia o le adrenal glands, faapea foi ona o se genetik predisposition. O le mafuaʻaga lena ua aliali mai ai fuafua i foliga, e taua le faʻafesoʻotaʻi fomaʻi ma faia se suʻega.

2. Mea tau susu
Matou te fiafia uma i meaʻai susu mo le tele o penefiti latou te aumaia ile tino. Ae ui i lea, o le susu e faʻalavelaveina mo nisi tagata, ma ona o hormones o loʻo iai i lenei oloa, aemaise lava, o le inisalini-e pei o le tuputupu aʻe (IGF-1), e ala i le fusifusia i le mea e nonofo ai. E le gata i lea, o le susu e aofia ai se faʻamatalaga o le hormone testosterone, o lona uiga e le afaina ai le gaosiga o sebum i le sili auala.

3. Oloa maualuga ole Glycemic Index
O a matou mea taumafa e taua tele i le foliga mai o blackheads, ma o le itu iinei e le gata i le susu. Ole maualuga ole suka i le toto e aʻafia ai foʻi foliga o lenei faʻafitauli, e oso i luga pe a ai meaʻai ma se maualuga o le glycemic index. Mo le tele o mea, o meaʻai suamalie nei (sukalati ma suamalie, faʻatauina sua ma suamalie soda), ma isi meaʻai maualuga i karbohidrat anapogi (papaʻe falaoa ma muffin, aso, pasta ma pateta). O i latou uma e aʻafia le maualuga o hormones i le tino ma e mafai ona mafua ai le polokaina o le lauulu auala.

4. Trans gaʻo
O nei aso, o loʻo tele foʻi oloa o loʻo aofia ai ma gaʻo ole gaʻo ole gaʻo. O loʻo maua i latou i le margarine ma sosi eseese, susu taumafa ma suauʻu fualaʻau 'aina, falai meaai ma meaai gaosi. O ia ituaiga meaʻai e tele mea e afaina ai le tino, ae sili atu i mea na paʻu ia paʻu le paʻu. Trans gaʻo e ulu atu i le tino e mafai ona mafua ai le foliga o maile ma faʻamalosia ai foi o loʻo i ai nei.

5. Oona mataʻutia
Nisi tagata atonu e i ai le le lava faʻatamilo i nisi meaai latou te le o iloaina. E tupu lava le faʻafitauli lea e ala ile faʻaalia o foliga ile foliga ile tino. O faʻataʻitaʻiga o loo faʻaalia ai o le pupula faʻafitauli i le pito i luga o le epidermis e mafai ona mafua ai le saito, sana, sana pei. O le le faʻaletonu i porotini o loʻo maua i le saito e sili ona masani ai, ma o lea, tagata e maʻi fuafua e iai se mafuaʻaga e lafoai oloa falaoa mo le itiiti ifo i nai vaiaso ma matauina le tulaga o le paʻu i luga o latou foliga.

6. Siosiomaga itu
Mo le tele o itu, o foliga o le fuafua e aafia i totonu o mea, ae le o lona uiga o le pori e le mafai ona pupuni ona o mafuaaga i fafo. E mafai ona faʻaopopoina foʻi le ea o iai le ea ma le efuefu, suauʻu, palapala ma le ea o taavale. O lenei mafuaʻaga o fuafua ua tele lona lava lagona i ni mataupu i tupe e faʻamamaina ai lou paʻu e le mafai ona gafatia latou galuega tauave.

7. Toʻaga fai lelei le tausiga o le paʻu
Afai e te fufuluina ou mata i le tele o taimi o le aso i mea faʻamamaina, faʻatasi ai ma le sebum, e te aveeseina le puipui puipui, lea e fesoasoani faʻatumauina le susu, faʻapea foi ma se vaega o le suauʻu masima e faʻafetaui ai fuafua. O le paʻu i lenei tulaga e tumau le puipuia, ma o lea e faigofie ona pisia. I le tali atu i lenei, o lapisi sebaceous e amata galue malosi gaosi sebum, ma e faʻateleina ai le ono maua o pupuni.

8. Mativa toe faia mailei
Afai i le afiafi e te le fufuluina lelei lau faʻalelelei, ma o lenei faiga e toe faifai pea lava pea, i le aluga o taimi, o le faʻamamaina o pori ma gaosia sebum ua faʻalavelaveina. Ma o le iʻuga, o se poloka o le lauulu lauulu ma tupu ai le fulafula. O le mea lea ua fautuaina ai e cosmetologists lou aveeseina o vali ma susu ae e te lei moe, ona aveʻesea lea o mea o loʻo teu faatasi ma isi vailaau.

9. Oona oona
E tusa ai ma suʻesuʻega, i le 30% o tagata e aʻafia i le fuafua, o le faʻafitauli e aliali mai o se mea e mafua mai i le maualuga o le oona i totonu o le toto e oʻo atu iina mai le totini. Atonu e mafua mai ona ole leai o se vai mama, faʻamaʻi taimi e tele ai le tino, poʻo le le lava o taumafa i meaʻai taumafa. I le tasi o nei tulaga, o mea oona o le a amata ona faaputuputu i le toto, lea o le a masani ai afaina ai le tulaga o le paʻu. Atonu e manaʻomia foʻi le fufuluina o le ate ma fatugaʻo, e le mafai ona faʻafetaiaʻia le aveʻesea o mea oona mai le tino.

10. Hormonal le paleni
E le gata i le maualuga o le testosterone e afaina ai foliga o le maʻi. Afai e maualalo lau progesterone i le maualuga o le estrogen, e te le o puipuia foi mai le fuafua i ou foliga. I lenei tulaga, e le mafai ona e faia e aunoa ma se endocrinologist o le a fesoasoani fesoasoani faʻaletonu le paleni o na hormone taua e taua mo le tino.

11. Faia ni vailaʻau
O le inuina o nisi vailaʻau e mafai ona afaina ai le hormonal tulaga o le tino, ma o lea faʻalavelaveina le faʻagaioiga o le sebaceous glands. I se faʻaopopoga, o vailaʻau e mafai ona mafua ai ni maʻi e mafua ai le maʻi. I le avea ai o se tulafono, hormonal pilofitofi, vailaʻau oʻona, ma e oʻo lava vitamini faʻapipiʻi e tau atu i le foliga mai o ia faʻafitauli.

12. Manatua
O le afaina o taimi i taimi e taitai atu ai i le vaivai o le tino ma faʻalavelaveina le leoleoga. Ma, faʻaopopo foi, e afaina ai le paleni o le hormonal ma faʻaleaogaina le suka i le toto, avea ma sili ona le vaaia ma o le mea lea o le sili ona mafuaʻaga mafuaʻaga o fuafua i foliga.

Fuafua i luga o ulu o fafine

Fuafua i tama talavou teine ​​e fesoʻotaʻi ma le faʻatapulaʻa o le palapala masina.

O le faʻapipiʻi i luga o le ulu e faʻaosofia ai le leai o se mafaufau i le taimi o maʻitaga, pe a uma ona fanau.

I fafine matutua, le vaitaimi o maʻitaga ma menopause e oʻo ai i le siʻitia o hormones ma foliga o faʻafitauli elemene.

Polycystic ovary, o se mafuaʻaga masani o le mageso i luga o le ulu o fafine, i le vaitaimi o le faʻamaʻi o loʻo i ai se galuega galue i totonu. O ovaries e faʻamalosi atili, o le tino e galue mo le ofuina, o le aofaʻi o gaʻo i luga o le paʻu.

Mo le saʻo togafitiga o le hormonal fuafua, e manaʻomia se faʻatalanoaga fomaʻi.

Auala e feagai ai ma le fuafua

Fuafua i foliga ua afaina ai le talitonuina e se tasi lava tagata, ma o le mea lea e le o se mea e ofo ai, o tagata ua sauni e ave antibiotics ma faia isi lava auala e aveese ai lenei faafitauli. O na o vailaʻau e le aveesea le mafuaʻaga o le fuafua, ae na o le le tumau le aveeseina o le pupuga ma faaleleia atili foliga.

Tele o tagata e le o i ni fomaʻi e taumafai lava e foia le faafitauli naʻo latou, e faʻaaoga metotia ua faʻapea e fesoasoani ai i a latou uo. Peitai, o se tagata e faigata ona ave le tetracycline pe a na ia iloaina o le fufuluina o foliga, ua lava lena e faʻateʻese ai le susu poʻo le falaoa mai le meaʻai. Aunoa ma le iloa, o se tagata faʻaauau maʻa faʻamaʻimauina le tino ma vailaʻau antibacterial, e le gata e fofo ai le faʻafitauli o le fuafua, ae o le tele foʻi o aʻafiaga o ia vailaʻau, e pei o le tiga o le ulu ma tiga o le musele, kandidiasis ma paʻu susu.

E oʻo foʻi i taualumaga i fale lalelei, lea e te foaʻi ai le tele o tupe, e le mafai ona foʻia lou faʻafitauli. Togafitiga ma le lanumoana malamalama, o le mea moni, fasioti siama, ae ua na o se fofo le tumau i le faafitauli, o le a tatau ona totogi mo mamago ma paʻu paʻu. Ma e oo lava i microdermabrasion - o se taualumaga e matua faʻamamaina ai le fuafua, e tau atu i le mumu ma fula le paʻu.

Faʻafefea ona aveeseina le fuafua e ni auala faʻapitoa

A o le i aveina antibiotics ma alu i se fale lalelei, taumafai auala masani e aveese fuafua, i.e. meaai ma le olaga suia suiga.

1. Suia mea faʻatau susu
Muamua lava, taumafai e fiu le susu. Matou te le ofi atu ia te oe e galo e uiga i le tofo o susu susu e faʻavavau. Naʻo le suiina o le susu povi i le nati (almond, cashew, hazelnut soy susu), faʻapea foʻi ma le soya, araisa poʻo le popo susu. E maua mai i nei oloa le laʻititi e sili le manogi, koko, ma aisikulimi. Ae o se taui o le a e maua ai se mama foliga e aunoa ma le tasi pimple.

2. Aloese mai meaʻai gaʻo faigofie
O nai carbohydrates faigofie e maua i keke, suamalie ma isi mea suamalie e le maua ai se aoga mo le tino, ae latou saofagā i le siʻitia o le mamafa ma faʻaoso le foliga mai o le fuafua. Naʻo le fiu o falaoa, suamalie, papaʻe paʻepaʻe ma pata oloa ina ia toe susulu ou foliga. Ma i le taimi lava e tasi o le a avea oe e sili atu slender ma maloloina.

3. Tuu le suka
I le faʻaopopo i le teʻena o muffin suamalie, suamalie, aisikulimi ma sukalati, e tatau ona e mafaufau e uiga i le teʻena o le mea e sili ona leaga mea faʻaitiitia carb oloa - suka. I le 40% o mataupu, o se teteʻe atoa i le suka e fesoasoani i le faʻamama o ou foliga ma faʻagaloina le ita inosia. E aoga le faʻatinoina oe e inu le ti ma le kofe leai se suka, ma a sauniuni suamalie mo oe ma le aiga atoa, sui le suka i le stevia, o le sili sili lea i le isi mea.

4. Taumafa atili gaʻo ma gaʻo maloloina.
O faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai o se amataga lelei i le taua o le teteʻe atu o le fuafua, o se meaʻai e tatau ona i ai le 45% porotini, 35% karbohidrat lavelave, ma le 20% gaʻo ole maloloina. I tulaga o mea toe faʻatumu, taumafa gaʻo ma iʻa, ae aua nei galo e uiga i fualaʻau fualaʻau, lea e tele i pi, soya, nati, ma sate. O carbohydrates lavelave e mafai ona maua i cereals, cereals, legums, kapisi, pepa ma tamato. Ma vailaʻau gaʻo - i almonds ma uolanati, avoka ma halva, sesame ma le suauʻu linseed.

5. Taʻai meaʻai ua faʻapala
I le fufuluina o le paʻu mai le fuafua ma isi mageso, o le tulaga o le gastrointestinal tract, aemaise, o le masani totoga microflora, faia ai se sao taua. Ina ia faʻatumauina, e taua le toe faʻatumu pea o le faʻatagaina o siama faʻamaonia lelei o loʻo maua i meaʻai faʻapipiʻi - acles, sauerkraut, ma, ioe, i mea susu susu e pei o kefir, susu fefete tao ma yogurt. O ia meaʻai o le a fesoasoani e faʻateʻa ese ai siama leaga ma le fefete, faʻaititia le oona o le tino.

6. Taumafa meaʻai masani, ae le o meaʻai vave
Ua maeʻa ona gaosia le saunia o meaʻai, ua faʻatau atu i afifi, o lona uiga, ua leai ai ma ni meaʻai o loʻo teuina i le uluaʻi oloa atoa. Meaʻai anapogi faʻamalieina atoatoa le tino, ae i le taimi lava e tasi e le mafai ona toe faʻatumu le faʻatagaina o vitamini ma minerale, o lona uiga o le a faʻavaivaia ai le tino puipuia ma le faʻaletonuina o le paleni o le tino. O le mea lea, e tatau ona e aloese mai kulimi, hamburgers, salati nati, crackers ma isi oloa leaga. I se isi itu, ina ia faʻatumauina le soifua maloloina o lou tino ma, sili atu i mea uma, o le paʻu, ia avea ma tulafono e kuka meaai i le fale, ma mai oloa faalenatura - fualaau aina, fualaau faisua, nati ma sana, maso ma beri, faapea foi ma aano masani aano ma iʻa.

7. Faʻaititia le inu ava ma kafeini.
O le ava ma le kafeini e lua o mea e faʻaosofia e faʻateleina le maualuga o mafatiaga i totonu o tatou tino, o lona uiga e mafai ona latou saofaga i le le paleni o hormone ma faateleina ai le suka i le suka, mafua ai le maʻi. E le gata i lea, o le ava malosi e afaina ai le ate, faʻateleina le oona o le tino, o lona uiga afai e te manaʻo e aveese le faʻafitauli o loʻo i ai nei, faʻaititia pe tuʻufaʻatasia nei mea leaga.

Suiga olaga

8. Tipi lau mea teuteu
I le lafoaia o vali aso uma, o le a e fesoasoani e fufulu lou paʻu. E manino lava i le po e faigata tele mo se fafine ona teena se tausiga mo ona foliga vaaia. O le mea lea, amata laiti - taumafai e faʻaoga kulimi e aunoa pali ma vailaʻau, faʻaaoga mea teuteu vai i luga o le vai nai lo le suauu tulaga, ma pe a toe foi i le fale mai le galuega, fufulu vave le cosmetics ma faʻaali kulimi foliga e toe faʻafouina le paʻu.

9. Faʻaititia le mafatiaga
O le mea moni, faaititia le popole e le o se taumafaiga e tapunia se faʻafitauli pe le tali faʻaletonu i le faʻaaloalo. Ina ia tuʻu i lalo le maualuga o le mafatiaga, e lava le lava o le moe, faamalositino i aso uma, savalivali pe a ma le 30 minute i le aso i le ea fou ma 'ai sun sun' mo 15 minute.

10. Faʻamama ou foliga faʻatasi i le aso.
O le aveeseina o le sebum mai le mata e le tatau ona avea ma se mea e gata mai ia te ia lava, aua o lenei vaega o le paʻu e puipuia mai le faʻamamaina ma le ulufale atu o siama faʻamaʻi. I lenei tulaga, fufulu ou foliga faʻatasi i le aso, i le afiafi, ma i le taeao na o le fufuluina i le malulu vai.

Paʻu Faʻamamaina Sapalaiina

Faʻaiʻu le tala, ia tatou fai atu e tusa ai ma suʻesuʻega, o le toʻatele o tagata o loʻo i ai ma le mageso ma isi mageso i luga o foliga ua i ai se tulaga maualalo o le zinc. O lona uiga e faʻaopopo i meaʻai lelei ma le tausiga o le paʻu, e mafai ona e faʻaoga maloloina meaʻai faʻaopoopo ma zinc, o le a faʻaititia ai le gaosiga o keratin ma sebum, faʻapea foi ma fesoasoani i le tino feagai ai ma mea leaga siama e ulu atu i le paʻu. Manatua, 30 mg ole zinc e tatau ona momoli i lou tino ile aso.

Ole faaopoopoga ole vitamini E ole a fesoasoani ia ile paʻu.E aliali mai e ala ile faʻatonutonuina ole tulaga ole retinol i le tino, ua tatou saofagā ile faʻavavevave aveʻese o sela paʻu oti, i le tulaga lea taofia ai le toe fusifusia i isi sela oti ma aua le pupuni paʻu paʻu.
Soifua maloloina ia te oe ma le manuia i le taua faasaga i fuafua!

Mafuaʻaga o le fuafua i luga o le ulu

Fuafua e le gata i foliga, tua, ae o le ulu. A selu, e masani ona mafua ai le le fiafia i a latou e ona. O lenei lagona le lelei e tatau ona lafoa i se vave vave.

A e maua se fuafua i lou lauulu, ona ono avea lea ma faʻailoga e uiga i le iai o se faʻamaʻi ogaoga i le tino. E sili le faʻatalanoa i se fomaʻi faʻapitoa, naʻo ia na te faia le faʻaiuga saʻo. Faʻaalia i mataupu faʻapena Trichologist (lauulu tomai faapitoa) Dermatologist (tagata faʻapitoa i faʻamaʻi o le paʻu) ma Gastroenterologist (faʻapitoa i le togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma liver).

  • O le mafuaʻaga muamua o le sese filifiliga o le faʻamalama poʻo le paʻu pulumu. E faʻapea foi, o le fuafua i le ulu e mafai ona tupu mai i se mea e seasea e fufuluina i lauulu, pe faʻapea foi, soona fai soo. E sili le fufuluina o lou lauulu tasi 3 i le 4 aso.
  • O le lona lua ma fetaui lelei mafuaʻaga o le le paleni o meaai. A faʻapea e te maua le faʻapipiʻi i luga o le ulu, o lona uiga e tatau ona e 'aloʻese mai lau meaʻai: suamalie, meainu ma vali, falai, ava malosi. Mo sina taimi o le ae manaʻomia le alu i se meaʻai. E toʻatele e talitonu e le fesoasoani i le faʻaleleia o le paʻu o le tino, ae e le o lea.
  • Fuafua i luga o le ulu i fafine e mafai ona tupu ona o le le paleni hormonal.
  • Le pulou ulu e faia i ie gaosi.
  • Mamafa
  • E le saʻo galuega a le kelace sebaceous.
  • Fuafua i luga o le ulu i alii e mafai ona tupu pe a maeʻa ona faʻaleagaina le paʻu o se taunuuga o le faʻaaoga o blunt blades i se lauulu lauulu.
  • O siama ma faʻamaʻi pipisi.
  • Le lava le moe,
  • Faʻamaʻi o le faʻamaʻi.

Faʻafefea ona ave ese le fuafua ile ulu

  1. E mafai ona e aveesea fuafua i le ulu e ala ia latou togafitiga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia se trichologist, o ia pe a maeʻa ona maua le maʻi faatonuina le togafitiga e talafeagai mo oe.
  2. Fuafua e mafai ona mou atu pe a e faʻamutaina le maʻi taua lea e faʻaosofia ai o latou foliga: mo se faʻataʻitaʻiga, manava faʻafitauli, ma isi.
  3. Fofo togafiti: o se solarium (mago le paʻu, faʻaititia le gaosia o sebaceous glands), fale pulou ma shampoos mo lauulu.

Foliga faʻamatalaga mo le aveeseina o le fuafua i le ulu

O lenei faʻafitauli e ao ona taulimaina ma le atoatoa. I se faʻaopopoga i na tagata filifilia tagata o le a faatonuina e lau fomaʻi, e tusa ai ma faʻaiuga o auiliiliga, e tatau foi ona e liliu i vailaʻau masani. O nei kuka na tele tausaga sa aoina lava e o matou tinamatua. Latou te faʻamamaʻaina le mataga ma faʻamama ese le fulula.

E i ai ona antiseptic meatotino. Faʻaaoga se mea faigaluega e le tatau ona sili atu nai lo le 4 taimi i le masina. Tatou faʻatau mai le nifo lefulefu mo lauulu i se fale faʻapitoa fale teu, sasaa i totonu o se papaʻu papa. Faʻatumu i le tasi ipu vai vevela, e le tatau ona sili atu nai lo le 70 tikeri. Alu mo ni nai itula e faʻamalosi. Ona faaopoopo lea o le tasi moa fuamoa ma palu lelei seia lelei. Matou te faʻaaogaina le vailaʻau i le ulu ma tuʻu le oloa mo le 30 minute. Le isi, matou te fufuluina lelei le lauulu ma le ulu, e mafai ona e faʻaaogaina le laupepa.

E faigofie ona faʻatauina le mea faigaluega i soʻo se fale talavai, ma e tele lona tau. O loʻo iai le tomai e faʻavasega ai le faʻagaioioiga o le sebaceous glands. Ina ia saunia le fofo, ave le 2 kulimi. vali ma faʻafefiloi ma le 250 kalama o le vai, faʻamama palu ufi ma soli le ulu i le faʻalua i le vaiaso.

E i ai antibacterial ma antiseptic meatotino. Ina ia fofo se faʻaletonu ole faʻaletonu ole maʻi, ua naʻo oe e te manaʻo e faʻaopopo ni nai mataua o lenei fofo ile moli.

O lenei mea faigaluega e aneti-inflamasi, antibacterial ma manuʻa faʻamalolo meatotino. Tipi laʻititi ma le mafiafia lau o laʻau. Latou te iai le tele o le sua. Oomi le sua i fafo mai latou ma apalai i luga o le ulu. A uma lena mea, e tatau ona e ofuina se pulou, afifi lou ulu i le solo. A maeʻa le afa itula, e mafai ona fufulu.

O le fofo e tatau ona faʻavaivaia muamua: 100 ml o le vineta i le 100 ml vai. Muamua, fufulu lau lauulu i le faʻamalama, ona fufulu lea ma le oloa na saunia. A maeʻa le 5 minute, fufulu lau lauulu i le vai e aunoa ma le faʻaaogaina o le faʻamalama. O le a puipuia ai manogi le lelei.

Taua! E mafai foʻi ona fufulu lou ulu i le sefuluaʻi o le yarrow, o lona mutia e faʻatau atu i le fale talavai.

E maua le fasimoli faʻapitoa i totonu o le fale talavai poʻo le vaega o le tamaoaiga o soʻo se supamaketi. O loʻo i ai i se vailaʻau, naʻo se mea faigaluega e sili atu ona taugata (e tusa o le 150 rubles).

E le faigata ona saunia se mea faigaluega faapena. Ave le 2 kulimi. meli ma 1 tsp kinnamona, palu lelei. Faʻaaoga le oloa maua i vaega o faʻafitauli poʻo le ulu atoa. E mafai ona fufulu ese le ufimata pe a uma le 30 minute.

E naʻo sua suamalie e talafeagai. E fufulu lelei le papala. O le sua o le faʻaleagaina ai le tele o siama faʻamaʻi, ma faʻamalolo foʻi manua. O loʻo iai le tele o vitamini ma minerale. I taimi uma, e tatau ona e faʻaʻumiʻaina nofoaga ua afaina o le ulu.

Masalo o le itu sili ona taua o fatu. O loʻo iai le tele o vitamini ma minerale na latou maua. O lenei laau totoa e iai analgesic, antiseptic ma anti-inflammatory meatotino. Anise fua e mafai ona faʻatauina i le fale talavai. E tatau ona sasaa i le mafanafana vai ma tuu ia puaa i le po. I le taeao tatou oloina fatu i fatu paa. Matou te faʻaaogaina i laufanua na aafia ai le papala. Taʻu mo le sili atu ma le itula ona fufulu lea .. O lenei masikulu e mafai ona faia 3 taimi i le vaiaso.

E i ai le TAPI i lenei metotia! Afai na muamua o loʻo i ai se faʻaopoopoga o loʻo iai na mea masani, o loʻo aofia ai le tele o mea faʻapipiʻi, ina ia mafai ona e faʻaaogaina mo le sili atu nai lo le 2 vaiaso. Matou te mauaina se faʻapitoa fatuga ma taele faʻatasi ma ia i aso uma.

Pei ona e vaʻai, e tele le avanoa o tagata ma avanoa e faʻafetauia ai mageso, ae o le galuega autu o le faʻailoaina o le mafuaʻaga o latou foliga mai. I le i ai o faʻamaʻi gastrointestinal, tagata, ma avanoa avanoa o le a le aoga.