Fautuaga Aoga

Tatou aveeseina lauulu ulu ma metotia taugofie

I le sailiga o le paʻu lamolemole atoatoa, o teine ​​e alu i le tele o togafiti, alu i le tele o faʻagaioiga ma vaʻavaʻai mo le atoatoa, e leai se tiga ma le mafanafana metotia o faʻafefeteina. Peitaʻi, a maeʻa le sauniga, o vae e mafai ona faʻamolemole e le o se lamolemole ma le veloveti mata, ae o le i ai o tino le manaia. O la latou mea na tupu e aumaia faatasi ai ma le maitauina le le mautonu: o nofoaga o loʻo pogisa ma taimi vevela, itch ma mafai ona afaina. Sailia faailoga o le tuputupu aʻe, fafine taumafai e foia le faafitauli na oi latou. Faʻafefea ona faʻaumatia o ni ulu ulu i vae? Muamua e tatau ona e sailia le mafuaʻaga o latou foliga mai, ona faia lea o togafitiga.

Ona o mea e tutupu a laulu

O le saʻo le aveʻesea o laʻau totogo poʻo faʻafitauli poʻo faʻafitauli o le tino e mafai ona oʻo atu ai i le tuputupu aʻe. O faʻafitauli e mafai ona amata i le maeʻa o se fale, ma pe a maeʻa foi le malaga i se lalelei. Afai ua suia le faʻatonutonuina paʻu poʻo se paʻu fou lauulu e le mafai ona ola i luga, faʻasolosolo ole papeti epidermis, e tumau i lalo o le paʻu, taoto faʻalava.

Faafitauli faaosofia ai mafuaaga nei:

  • paʻu ma mafiafia luga o le paʻu,
  • suiga o le hormonal,
  • genetik sauniuniga
  • le saʻo le faia o lauulu aveeseina poʻo le pala,
  • le lava le tausiga o le epidermis i luma ma ina ua mavae le aveeseina,
  • fufusi saofai e faia i ie lalaga.

Lapataiga! Tagata ma pogisa uliuli sili atu masani nai lo isi mafatia i le tuputupu ae. O lenei mea latou te nofoaitalafu ai i le fausaga faʻapitoa o curls.

O se mafiafia vaega o le epidermis o le mafuaʻaga autu o ingrowth. Horny scales, latalata lava i le tasi ma le isi, aua le faʻatagaina se laulu fou i totonu, punou i lalo ma tuʻu i totonu. I lenei tulaga, o le mamafa e mafai ona pe o se mafuaʻaga mafuaʻaga pe faʻafefeteina e mafua mai i le teine ​​lava ia. Ole faʻamalologa atoa male masani ona faʻaogaina ole scrubs ma peels e mafua ai le mafiafia ole paʻu.

O le hormone estrogen, e afaina ai le tuputupu aʻe o lauulu, e mafai foi ona mafua ai vaega ma tuputupu ae tuputupu ae. O lona gaosiga e suia i lalo o le faʻamaʻi o faʻamaʻi o le endocrine system ma le thyroid gland, masina taʻitasi paʻu pe i le taimi o le talavou.

Ole le mafai ona sauni le paʻu mo le faʻi e mafai ona aliaʻe ile faanoanoa tele. O le epidermis e leʻi faʻaigoaina ma sela oti e tatau ona oʻo atu ai i le faʻaalia o faafitauli. O le le lava o faʻamaʻi togafitiga ina ua maeʻa le vasega mafai ona amata le faʻafitauli ma mafua ai se matuia siama.

O laei malulu e fai mai mea e le faʻatagaina ai le ea ma le faʻasaʻoina masani o suavai, mafua ai le “fale oona” ma puipuia le paʻu mai le manava. E aumaia le mamafa ma faʻaopopo ai foi le epidermis, lea e leʻi maua se taimi e faʻamalolo ai pe a maeʻa le sauniga e ave ese ai le vao. Afai e te tuʻuina i luga le mea sese i le taimi lava na te maʻea, e mafai ona e faia faʻataʻitaʻiga faia le paʻu ina paʻu ma pupuni o foliki lauulu, puipuia i latou mai le tutupu aʻe faʻalenatura, ma o le iʻuga, maua tubercles leaga ma faʻafitauli.

Mafuaʻaga o lauulu tuputupu ae ina ua uma lauulu, shugaring, sele

I le faʻaopopo atu i mea faʻafomaʻi ma le leai o se tausiga saʻo, o le aveʻesea o ia lava, o loʻo faia ma le le saʻo, e mafai ona avea ma mea e le fiafia i ai.

Depilation tatau ona faia tonu i le itu o le tuputupu aʻe. O le aveina o loʻo faia ma le faʻaeteete, e aunoa ma le faʻamalosi, faʻamoe, kulimi poʻo le suluisi kulimi ua faʻaaogaina e seʻe.

Lapataiga! E leai se mea e tatau ai ona e faʻaoga le shower gel poʻo se fasimoli masani. Latou te le avatua le manaʻomia iʻuga ma e mafai ona taʻitaʻia ai le micro-manuʻa.

O le mea faigaluega e tatau ona faʻaitoatasi, ma se kilini mataʻai. A maeʻa foʻi togafitiga uma o le paʻu, e tatau ona fufulu.E tatau ona uma le sauniga i le togafitia muamua o lima ile antiseptic, ona faia ai lea o ni mea e faʻaalu ai le talipupuni, ona faʻatonu lea e faʻaaoga se vailaʻau ma lemu ai le laulu o lau tama.

Epilation ma wax poʻo se epilator, pei ole shugaring, e faʻapea e lamatia lava: afai e le puʻeina le laulu ia saʻo, naʻo lona vaega o loʻo vaʻai agai i luga e toso mai i fafo, ma le alavai ma le gutu ua manua. A maeʻa lenei mea, ua afaina le folo, amata loa le tuputupu aʻe: o se laulu fou e tupu aʻe faalava, liu pe uu i lalo o le paʻu i se nodule.

Feaʻaʻi lauulu e fai i luga o le paʻu mago, muamua-malulu. O fasi faʻapipiʻi faʻapipiʻi i le itu o le tuputupu ae ma aveese e faasaga i se tasi maʻamaʻai ma vave gaoioi. O le paʻu e togafitia i se vailaʻau ma, pe a fai, kulimi poʻo kulimi e faʻagesegese le tuputupu aʻe o fua o laʻau. Ina ia taofia le tuputupu ae i totonu, e aoga le faʻaogaina o se antiseptic i aso uma ma faʻaopoʻopoina se suauu ma antibiotic meatotino.

Muamua faailoga

O faailoga muamua o le tuputupu ae o le tiga ma le vevela, e ui i lea, i le auala lava e tasi, o le paʻu e mafai ona tali atu i le pala. I lenei tulaga, o le le fiafia ma le mumu e vave mou atu, ae afai o lagona, e le o ese - o le faʻailoga lea o le tuputupu aʻe.
O se mea saʻo auga o le a suʻea le fesoʻotaʻiga i le va o foliga mai o ulu ulu ma se faʻapipiʻi o le tino: vaega faʻafitauli e aliali mai na o taimi i le lauulu aveeseina vaitaimi pe mou atu ma lona faamutaina po o le motusia.

I fafo atu, o eria o iai faʻafitauli e faigofie lava ona iloa atu: e iloga i le vaaia o cones ma tubercles. A o faʻafitauli alualu i luma o le afaina, mafai faʻatupuina o faʻafitauli e tumu i le nifo pe tumau pea mumu ma faigata, foliga o le fuafua.

Lapataiga! E le mafai ona tatala abcses i le pus oe lava. O le le faʻatautaia lelei o faʻafitauli e ono iʻu ai ile oona o le toto ma ogaoga siama.

Toto tuputupu aʻe mafua ai hyperpigmentation: latalata i le ulu ulu i totonu, o le epidermis o le a pogisa manino. O le leaga tele o le tulaga o le faʻamaʻi e mafai ona faʻasalalauina le gaioiga o le suia o le lanu o le paʻu i tuaoi tuaoi. O iʻuga e tatau ona aveʻesea mai mo se taimi umi ma faʻatiga i le tigaina.

Afai e te tuua le patupatu aunoa ma le togafitia, latou te le leiloa i le aluga o taimi: latou te ono faʻateleina ma faʻaititia i le tele, ma maua ai le faʻamoemoe. E aunoa ma le faalavelaveina i le alualu i luma o le faamai, o le tubercles o le a sosolo atu i se vaega tele ma amata ai le afaina o le afaina, pasi atu i le peʻa e aunoa ma tuputupu ae. I lenei tulaga, pe a uma ona aveʻesea nofoaga ua aafia, o maʻila ma vaega o loʻo iai se pogisa faʻapipiʻi o le a tumau pea i luga o le paʻu.

Mea e tatau ona fai i le muamua faʻailoga

Afai e tupu le vevela poʻo le mumu, mafua ai le le mautonu ma e le alu ese i totonu o le lua i le tolu aso, lauulu aveeseina e tatau ona lafoaia atoa. E tatau ona faaauau pea le malologa seiloga e mou ese le ita. A uma lea mea, e tatau ona suia le auala e ave ese ai vao.

Aveesea le taulaiga o faʻalauteleina o le a alu se tele tele taimi, ae i se tulaga e tatau ona e faanatinati le gaioiga, oe mafai ona na o le faʻafaigofieina. O metotia e amata mai i le faigofie ma le puipuia ona faʻatino i le gaioiga, o se sili e alofia ma faʻaaogaina pe a fai o isi metotia e le fesoasoani.

A leai se taimi e maua ai le mea taua ile fula, o le a fesoasoani lava i le vaevaeina masani. Ua lava naʻo le taʻele vevela e fesoasoani i mea faʻapipiʻi e alu i fafo. O le oo mai ole vai vevela o le a faatelevaveina ai le toto ma matala pori, sosolo ese ese le mafiafia uaea o le epidermis. Mo se faʻaopopoga, faʻaaogaina se vailaʻau fulufulu malo: o le faʻailoaina o manu e aunoa ma le malosi o le mamafa, ina ia na o le aveeseina o sela oti, ae aua le faʻaleagaina le paʻu.

Lapataiga! O le faʻapipiʻiina o se talafeagai lelei mo le taimi muamua. Leai se mea e tatau ona e faʻaogaina lenei metotia i le i ai o abcesses ma pustules: faʻasolosolo vai taualumaga mafai ona faʻatupuina latou autopsi ma mulimuli ane faʻamaʻi.

Afai o le laulu e loloto, o le a pulu e le aoga.Ina ia faʻafaigofie le auala i luga, o le faʻasau e faʻaaogaina: pe a uma ona faʻasusuina le tino, o le faʻafitauli e mafai ona foia tutoʻatasi. O le autu o le a suia faʻatonuga o le tuputupu ae ma sau i fafo. Peeling e mafai ona i ai se malosi malosi ma i le taimi lava e tasi antiseptic: o, e le pei o le maasiasi, e aʻafia ai e le gata i le pito i luga o le epithelium.

O le metotia metotia faʻaaogaina o se mulimuli mulimuli pe a oʻo i luga e lua nofoaga o faʻafitauli.

  1. I le taimi muamua, o le epidermis sa faʻamauina i le ave o le vevela taele poʻo taʻele. E mafai ona e faʻaogaina se solo na solo i le vai mafanafana o se faʻaoga.
  2. O le lauʻeleʻele e faʻailogaina i se sikulu pe olo.
  3. O lima ma le nofoaga i le pupuga e togafitia i le vailaau. E mafai ona e faʻaaogaina le 'ava mālosi, faʻapaʻu poʻo le suauʻu i le antiseptic meatotino.
  4. E faʻaopopoina faʻapipiʻi gaosi. Ma lona maʻai pito, e tatau ona e pikiina le lauulu ma toso lemu i luga o le paʻu. E vave ona faʻamamaina le nofoaga. O fulufulu ma lima i le taimi o le faʻagasologa e tatau ona maeʻa le tele e mafai ai.
  5. O faʻamama le faʻaauau mo le 5 aso talu ona aveese. E le gata i lea, o loʻo faʻaaoga e se vailaʻau o loʻo puipuia ai le afaina ai o faʻamaʻi.

Faatasi ai ma le atinaeina purulent tubercles poʻo cones, togafitiga e sili ona tuʻuina atu i se tagata tomai faapitoa. Muamua e tatau ona e alu i le lalelei mo se suʻesuʻega ma ia iloa lelei le siakiina. Ingrowth mafai ona fenumiai ma le tele o ituaiga o dermatitis. Ina ua mavae lena, e tosina atu se taʻiala i le fomai tipitipi.

Lapataiga! E mafai e tama o le tamaititi ona tatalaina i latou lava: faʻaopopo atu i le pus, tasi pe lua lauulu e oʻo mai mai fafo. I lenei tulaga, o le manua e tatau ona faʻamama ma togafitia i se vailaʻau faʻapipiʻi.

Mea e le tatau ona fai i soʻo se mataupu

Fusuaga i le fale o se pisinisi lamatia. Afai e te faʻaaogaina le fofo sese poʻo se mea sese i le taimi o le faʻagasologa, e faigofie lava ona faʻaofi se faʻamaʻi i totonu o totoga i totonu. Ma le isi mea, e iai lava le lamatiaga pe a fai e te le faia ni faʻatonuga ma tuʻu le ita e le mataʻalia.

Peitaʻi, e oʻo lava i ni fuafuaga lelei e mafai ona iʻu ai i le atinaʻeina o siama. Leai se mea e tatau ai ona e filifilia le ua afaina, taumafai e faʻamalosi lauulu. Ole mea lea e mafai ona e faʻaleagaina le manua, faʻateleina ma matuia manuʻa le epidermis. A uma ona tuiina, e ono aliali mai se maʻila ma se maʻila.

A faʻaaogaina le scrubbing poʻo le peeling oloa, aua nei galo le faʻamalologa. A aunoa ma le mea, o le paʻu o le a matutu ma le isi faʻafitauli o le a mafua ai le ogaoga ita. O le fusifusia soʻo e mafai ona tupu ai le epidermal densification: o sela e mafai ona amata vaeluaina malosi tele ma poloka laina folau.

Abses ma nifo e le tatau ona tatalaina tutoatasi, tusa lava pe faʻaaogaina suauu ma compresses e faʻaloaloa ai sela oti. E tele naʻua le aʻafia o se faʻamaʻi pipisi. E faʻapea foʻi pe a oʻo mai papula - papala malosi mumu - e le mafai ona faʻasusuina. E pei o le tulaga o le fuafua i luga o le mata, o le tele o faʻamalosi e ono afaina ai le paʻu, faʻateleina pupuga ma lona vaega o faʻasalalauina. Ole tosoina foi e oʻo atu ai ile faʻatuina o maʻila ma maʻila.

Lapataiga! Afai e leai se metotia galue, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo faʻapitoa fesoasoani.

Metotia salon mo le aveeseina ingrown vae lauulu

Pe a tupu o le tuputupu aʻe mai mea e seasea tupu i se masani masani, ma fale fale e le aumaia ni faʻaiuga, e talafeagai le foʻia o le faʻafitauli e faʻavavau. Lauulu 'aveʻese i fale lalelei poʻo ofisa faʻafomaʻi o loʻo iai le taimi tumau pe umi. Mo le tele o taualumaga, o laau le manaʻomia le mafai ona faʻamutaina atoa pe matua faʻateleina le taimi i le va o lauulu sapalai.

Eletise

Tusa lava poo le a le loloto o lauulu, o le auala galue lelei. O le uaea eletise e faʻapipiʻi i lalo o le paʻu, o le taimi nei e pasi atu ia te ia ma o le folikel ua faʻaumatia. E sau mai le laulu faʻanatura.E le gata i lea, o le eletise e lelei auala e aveʻese ai le le manaʻomia o loʻo tumau le laʻau, e ui o le ala atoa e umi se taimi.

Faʻafefea ona aveeseina vae ova ile fale pe a uma le lauulu o le sela, sipiina fua o mea

Ae e te leʻi filifilia ni taualuga taualumaga faʻataʻitaʻi, e mafai ona e taumafai naʻo oe. Afai o le paʻu ei ai le maualuga o le faʻaitagofie, tausiga o le fale o se filifiliga lelei. O le aʻafia o mea teteʻe e matua faʻaititia: o vaega o loʻo pulea ma, afai oe i ai le maualuga, mafai ona suia e se faʻaavanoa talafeagai.

Bodyagi ma hydrogen peroxide

E i ai le lelei o le exfoliating meafaigaluega ma mea faʻaaoga i le vasega o 5-7 vasega. Le pauta o le giardia ua palu faatasi ma le hydrogen peroxide 3% i le ogatasi o le sour cream ma faʻaoga o se compression i le nofoaga mo le 10-15 minute.

Le oloa, masani i tagata uma e afuafua, mafai lelei fua i lauulu ulu. E tau foʻi le kulimi i le faʻatuina o maʻila ma faʻaitiitia ai le fulafula. E faʻapipiʻi i le lotoifale: o le fofo e faʻaoga i le cotton cotton ma faʻaaoga i le vaega faʻafitauli. A maeʻa le vaiaso aʻoga, o le ala mo le faʻamalama o le a kilia. Ina ia faʻamama le paʻu overdrying, oe manaʻomia le faʻaaogaina o le moisturizers ma se gel ie ma faʻamafanafanaina meatotino i tutusa.

  • tui 2 papa ma se sipuni. Faʻasaʻoloto i latou ile 30 ml vai,
  • faʻaaoga le slurry tupu mai i le mea o loʻo manaʻomia. Glycerin mafai ona faʻaopopo ile paluga.
  • A maeʻa le 30 minute, aveʻese ma le faʻaeteete ma se ie susu ua pipiʻi.

Ingrown Hair Removal Saline

O le masima masima ua i ai se aneti-anti-meatotino ma i le taimi lava e tasi e mafai ona aveese se vaega o sela oti e punitia ai le laau mai le oʻo i luga. Saline Taualumaga:

  1. Faafefiloi 100 g o le sami masima masima ma manogi suauu lavender (20 ml) ma moli (20 ml). A manaʻomia, e mafai ona faʻaopopo se isi mea manogi.
  2. Faaopopo le 30 ml o le moisturizer.
  3. Faaaoga le paluga i ou vae ma massage mo le 5 minute. Tuu le paʻu mo le 1-2 minute.
  4. Fufulu ma malulu vai ma faʻamago le olo faʻamama ma se solo.
  5. Taulimaina le eria ma se cotton pad ua susu i le salicylic vaifofo.
  6. Faatali mo le pala. Faʻasusu ma le kulimi pepe poʻo se fofo malulu ma se faʻafilemu aoga.

Lapataiga! Aua le faʻaaogaina ni mea ma le comedogenic meatotino. O le a taofia pori ma faʻaletonu le tulaga.

Totoina lauulu scrubes fua

O le masoa e atoatoa mo le puipuia. O le taualumaga e mafai ona faʻatinoina le faʻaaogaina o lau vaega e te fiafia iai, faʻaliliu ai le taua e faasaga i se mea le fiafia i se mea o le aromatherapy ma faʻamaliega vasega.

  • 30 g o araisa falaoa po o araisa tipi i totonu o le kofe e olo ai e palu 40 ml vai.
  • faʻaopopo le 15 ml o le aloe vai.
  • apalai le paluga i ou vae ma massage.

30 g o le eleele kofe ua fefiloi ma le 30 g o le suka. Faaopopo peach, niu, tipolo poʻo le moli moli i le aofaʻi o le 40-50 ml. Mo tofo, e mafai ona e faʻaaogaina sina laupepa.

Oatmealo kulimi

  • olo falai i se kofe masini: oe manaʻomia 30 g,
  • faaopoopo vine mashed: mai le 7 i le 10 berry,
  • sasaa le 50 ml susu. Matua i se kulimi gaoia.

O le tuufaatasiga ei ai ona foliga maʻaleʻaleʻe ma maaleale, talafeagai mo le paʻu maaleale. 40-60 g o cornmeal ua fefiloi i le 1: 1 fua faatatau ma aloe sua. O le paluga e tatau ona matua tutusa le mafai.

Lapataiga! E faʻasaina le faʻaaogaina o le scrubs ma manuʻa matala poʻo le i ai o pupula fulafula.

Lions ma kulimi e faasaga i lauulu ulu

I se faʻaopopoga i le faʻaaogaina o togafitiga i fale, e tatau ona e faʻalogo i fale talavai. Kulimi ma kulimi ma meatotino emollient ma aafiaga aneti-pupula e talafeagai mo faʻafetaui ingrownness ma o le a le afaina ai le paʻu.


Lauiloa creams:

  1. "Le mautonu." Fesoasoani e aveese faʻamaʻi ma le mageso, faʻatonu le ala saʻo mo le ola o laʻau. Taofia le toe tuputupu aʻe.
  2. Kulimi ma Tretinoin. O loʻo ia i latou le malosi e faʻateleina ai le fulafula ma faʻavaveina a latou faʻamalologa.I se faʻaopopoga, latou te aʻafia le pito i luga o le epidermis, faʻaitiitia.
  3. Kulimi "Foli-Iuga" mai le kamupani Beauty Image. E mapu le ita ma faamaloloina manua. O loʻo i ai AHA-acid: e le tatau ona faʻaoga pe a fai o le vaega e togafitia e faʻaalia i se la tuusaʻo o le la. A maeʻa le talosaga, o mea e pipiʻi ai e aliali mai i luga. Ole faʻafitauli ole toe tuputupu aʻe ua faʻaititia ile nol.
  4. Ingrow go Lotion e Fomaʻi Fomaʻi. E iai foi le AHA-acid. E feagai uma ma tulaga muamua ma taunuuga i le ituaiga o mumu tubercles. Aveesea le le fiafia. E faʻaaogaina naʻo le faasino tusi.
  5. Gloria Sugaring kulimi. Fofoina i le taimi lava pe a uma le lauulu lauulu. Ia alualu lelei le tuputupu aʻe. Faʻafetai i le vailaʻau o loʻo aofia ai i le tuʻufaʻatasiga, e faʻavaveina le toe faʻafouina o le epidermis ma aveese sela oti. Faʻagesegese le tuputupu aʻe o laʻau.

Lapataiga! Aʻo leʻi faʻaaogaina, o se suʻega mo le leai o se maʻi teteʻe e faʻamalosia. Ina ia faia lenei mea, o le oloa e faʻaoga i le punou o le tulilima ma tuua mo le 30 minute.

O mafuaaga e ala ai ona ola lauulu i vae

E ese mai i manatu lautele, lauulu tuputupu ae i le ala tutusa uma uma pe a uma le depilation ma ina ua uma epilation. I le muamua tulaga, o le mafuaʻaga o le afaina i le epidermis i le taimi o le seleina o le tele o laʻau.

O lenei mea e mafua ai le paʻu o le paʻu ma puipuia ai le lauulu e ala i le paʻu e ao ona tupu aʻe i totonu o le tino. Epilation na te manifinifi ma faʻaitiitia le lauulu ma o le mea lea latou te le lava le malosi e talepe ai dermis.

A maeʻa ona aveeseina le le manaʻomia o laʻau toto i soʻo se auala, e mafai ona tupu se suiga i le faʻatonuga o le faʻafoeina o le 'aʻau ma, o se mea ua tupu, o le a amata ona tupu aʻi lauulu. Lenei e faʻaosofia e ala i le tele o itu, o le mea taua o le le saʻo o le tausia o le tino ufiufi pe a uma le taualumaga.

O ai e i ai le natura o le tuputupu aʻe:

  • tagata ma lauulu lauulu
  • oe umia ni manifinifi manifinifi,
  • tagata o loʻo mafatia i le soʻona lauulu ulu,
  • i latou e matutu le paʻu.

O le a le mea e tupu ai le lauulu?

O se lauulu e tupu aʻe e leʻo fafo ae i lalo o le paʻu (intradermally) e taʻua o le ulu ulu. O le lauulu e leʻi gau atu i le paʻu ma tuputupu aʻe o loʻo taʻua o loʻo tuputupu aʻe

E faigofie ona iloa e faʻailoga nei:

  • o foliga mai o le lotoifale mumu ma fula,
  • i le tupuʻaga o le tiga po o le vevela,
  • faʻailoga ma faʻailoga,
  • pogisa pouliuli i luga o le paʻu,
  • pustules ma se laulu i lalo o le paʻu i le ogatotonu o afaina,
  • lauulu lauulu i lalo o le paʻu.

Mafuaaga o le faafitauli

Ua paʻu ulu i vae e aliali mai pe a fai o le auala o le latou tafi esea ma se tafi, electroepilator, wax poʻo suka teʻi ua afaina. Faatasi ai ma le le malamalama lelei taualumaga, o lauulu e masani lava ona gagau ese, ma le lauulu ulu e manua. Ma, i le nofoaga o mea na faʻaleagaina, o loʻo i ai se maʻila mai le connective tisu, lea e faʻaititia le gutu o le folikel ma fai se sao i se suiga i lona tulaga. O le mea ua tupu, ua amata ona tupu le laulu e le agai i fafo, ae i lalo ifo o ona tupu, ma e faigata ia te ia ona momotu i luga.

E tele ni mafuaʻaga mo le gagauina ese o lauulu ma faʻamaʻiina o fatu:

  • leai se feteʻena i luga o le paʻu luga o le tino i le taimi o le gaioiga. O le aa o le laulu e matua uʻuina lava i fola o le paʻu, ma afai e le uumi le paʻu pe a aveese le lauulu ma se electroepilator, wax poʻo le suka suka, o le aʻa o le lauulu o le a tumau i le tulaga, ae o le a manuʻa,
  • Faʻaletonu le vaaiga. Uma ituaiga lauulu aveesea faaaogaina lona lava tulimanu o toso ese. Afai e te le pipii i ai, o le a malepe le lauulu i le taimi o le teʻa, ma le folikel o le a faaleagaina,
  • leaga mea ma mea faigaluega. A faʻaaoga mea faigaluega ma mea e le lelei le tulaga, o le a le aveeseina lauulu faatasi ai ma aʻa, ae o le a gagau ese, aʻo le lauulu lauulu o le a suia o latou tulaga,
  • Le talafeagai o lauulu umi.O pulu puʻupuʻu e le mafai ona saisaia e se epilator, pe faapipii pe solo i le tele o taimi ma le tumau i le taimi i le taimi o le vavaeʻesea, ae o latou folikel e manua e le malosi mai fafo. E le puʻeina lauulu uumi i lo latou umi atoa, ona latou gagau ese lea i le taimi o se osofaʻi, ma ua faaleagaina ai aʻa. Le sili ona lelei le umi o lauulu mo ituaiga uma o lauulu ese o 4–5 mm.

Ae ui i lea, o mea sese i le depilation e le masani o le mafuaʻaga o ulu ulu i luga o vae. O isi taimi, e oʻo lava i le faʻataʻitaʻia atoatoa o tulafono uma ma fautuaga, e aliali mai lava le faʻafitauli. I lenei mataupu, o le faʻailoaina o le tino o le tino e "faʻasalaina".

O le mafuaaga o le uluina o lauulu i luga o vae e masani ona avea ma paʻu e mafiafia i le natura. E ala i le paʻu, o lauulu e faigata ona peʻa i le laualuga, o lea e tupu ai i totonu.

Afai o fulufulu luga o vae o latou lava malo ma malo ma mafiafia, ona i ai lea o lo latou malosi ma lapoa folikel, e faigata ona toso mai le paʻu i le taimi o le faʻafefeteina. O le mea lea, ma se oso, le lauulu e mafai ona malepelepe, ma follicles suia lo latou tulaga.

Oona lauulu manifinifi e mafai foi ona tupu ona o le leai o se malosi e malepe agai i le keratinized vaega i luga o le paʻu.

Depileve Lotoa fagu

Ingrown hair lotion Depileve Lotions Bottle o loʻo aofia ai le salicylic acid, e faʻamaluluina ma desquamates le stratum corneum, o lona uiga e fesoasoani ia lauulu fou talepe i luga. E le gata i lea, o le oloa e faʻamamaʻia le afaina, lelei le faʻamamaina o le paʻu ma toe faʻaleleia. Leaga o le lusi faʻaaogaina uiga o lona manogi.

Ua fautuaina e le kamupani le fufuluina o le paʻu i le taimi lava e uma ai ona faasee. Depileve Lotions Bottle e le gata e fesoasoani i le aveeseina o lauulu ulu, ae o loʻo faʻapipiʻi foʻi le paʻu.

Fua meaʻai Concentrate Cream Matagofie Ata ma AHA Acids

O mea kulimi kulatipi o loʻo aofia ai fua Schisandra ma fua o fualaʻau. Latou te faʻamaloloina, faʻamaʻimau le paʻu ma faʻamama ai sela oti. E mafai e le mea faigaluega ona puipuia le ita ma le vevela, faʻapea foi ma faʻamalosia ma toe faʻalelei le paʻu.

Ina ia puipuia le alualu i luga lauulu pe a uma le taualumaga, o le kulimi e tatau ona apalai i aso uma i le paʻu mo 2 vaiaso. O le oloa e iai fualaʻau 'aina e soloia le pito i luga o le paʻu.

Totogi Lauulu Gel GLORIA

O le vailaʻau o le salicylic acid. O le gel e le gata fesoasoani fesoasoani faʻaumatia o loʻo i ai nei ulu ulu atu i le exfoliating paʻu, ae o le a taofi ai foi atili tuputupu aʻe. I se faʻaopopoga, a faʻapea e faʻaaogaina le oloa i le taimi lava e tui ai, o le a faʻaitiitia ai le tuputupu ae o lauulu.

O le gel e tatau ona faʻaogaina faalua i le vaiaso e fufulu ai ma mamago le paʻu. O le mea faigaluega e telegese ai lauulu ulu

Serum ina ua uma ona faateʻaina White laina Avocado

O le tuufaatasiga o le whey e tamaoaiga i vaega o laʻau (chamomile, pepaya, lemon, avacado), ma o loʻo iai foi ma le menthol, shea butter, olive, sunflower, sweet almond. Ona o lenei anotusi, o loʻo fusuʻaga faʻasaga i lauulu ulu ma faʻamalosiʻau susu ai le paʻu, malulu ma faʻamalieina.

E faʻaaogaina le mea faigaluega i aso uma seʻia oʻo ina lulu le lauulu. Serum ina ua faateʻa.Ole paepae Avocado o loʻo i ai ni vaega o laʻau e tele, faapea ma suauʻu masani.

Bliss discs mo lauulu ulu

Ina ua uma ona faasee, e faigofie ona faʻaogaina ni ie uumi i totonu o se faʻapipiʻi faapitoa e faasaga i lauulu ulu. O vailaʻau galue e faʻamaulaloina ma faʻamama ai le stratum corneum o le salicylic ma le glycolic acid. Aveese o laulaau lanumeamata ma oatmeal ei ai le faʻamalieina ma faʻamalieina aafiaga.

Tusa ai ma faʻamatalaga tagata faʻatau, o le mea faigaluega e matua faʻaitiitia ai lauulu ulu. Pau lava le itu maseʻese ole Bliss uili ole latou tau maualuga.

Tasi le disc e lava e fai ai le tasi vae mai le tapuvae i le tulivae. O vae e tatau ona fufuluina i faʻamaʻi 2 taimi i le vaiaso. Tasi le disc e lava e fai ai le tasi vae mai le tapuvae i le tulivae

Hasnaa Ant pata

O le lelei masalosalo o le loi suauʻu i luga o isi aneti-ingrown lauulu oloa o lona atoatoa natura fatuga.

I le faʻaaogaina masani o le aneti suauʻu, e telegese ai le laulu lona tuputupu aʻe, ma puipuia ai lo latou tuputupu ae. I se faʻaopopoga, o le paʻu e maua faʻamalosia le mafiafia, faʻalemu ma lamolemole.

E tatau ona faʻaaogaina le suauu loi ile mago, mama le paʻu ma fufulu ile 2 itula ile vai mafanafana male fasimoli. O loi suauʻu e mafai ona mitamita i lona tulaga masani.

ARAVIA Professional 2 i le 1 Spray Lotion

O le oloa e i ai fua fualaʻau e faʻamaʻimau ma aveese le pito i luga o le paʻu. I se faʻaopopoga, o le faʻapipiʻi e telegese lemu le tuputupu aʻe o fua o lauulu, talu ai o ona vaega e matua afaina ai le folika lauulu.

Spray Lotion e tatau ona faʻaaoga i aso uma mo 2 vaiaso. O le sooga o lo o faʻapipiʻi i luga o le paʻu ma tuua ia faʻamaʻi atoa. E tatau ona faʻaaoga le fofo i totonu o le 2-vaiaso vasega.

Fua ole tusi mai le tusitala. Afai e te faʻalogo i le tuʻufaʻatasiga o aneti-ingrown lauulu oloa, ona tele o latou o loʻo aofia ai salicylic acid o le mea autu gaioi tele. Ole mea lea, e faʻafefe ai le tuputupu aʻe, e mafai ona faʻaaogaina le uu salicylic. Ae talu ai e le fautuaina e le dermatologists le faʻaaogaina i lona tulaga mama, o le vailaʻau e mafai ona tuʻufaʻatasi ma zinc ointment ma Bepanten. E faʻamamaina e le suauʻu suauʻu le nofoaga o loʻo ulu ai le ulu, ma o Bepanten e i ai uiga faʻapipiʻi ma puipuia ai le pupuga. Ina ia saunia se suauu e faasaga i luga o lauulu ulu, o sauniuniga uma e tolu e tatau ona ave i le aofaiga tutusa, palu faatasi ma faʻamaʻimau le paʻu o vae 2 taimi i le vaiaso.

I le faʻaopopo i le faʻaogaina o ni tupe faʻapitoa mo le ulu i totonu ole laulu, o loʻo iai foi isi auala e mafai ai ona foia le faʻafitauli. O le mautu vaega o le a aveeseina ai le stratum corneum ma "faasaolotoina" le lauulu e leʻi gau. E nofo lava naʻo le faʻamaʻi ma le faʻamoe, ma togafitia le nofoaga o loʻo tupu ai le ulu i se antiseptic (mo se faʻataʻitaʻiga, Chlorhexidine).

Fautuaga. Ae le i faʻamauina le folo, ole a lelei le faʻapipiʻiina ole paʻu ole vae i se vai vevela. Ona faʻamalamalamaina lea o le paʻu, ma keratinized sela e sili atu le faigofie le tape.

Faʻamatalaga e le tusitala. O fufuluina e mafai ona faia e oe lava ia. A o le faʻavae o le oloa, o loʻo faʻamamaina moli lele faʻaaoga. Fagu kofe kuka, flax fatu, almond kernels, masima, suka e mafai ona faia le matafaioi o mea mataga. Mo le tapenaina o le fusi, se sipuni tele o gel ma se sipuni tele o mautu mea na fefiloi.

Aloe sua e mafai ona faʻaaogaina e fai ma faavae mo homemade foot scrub. O le paʻu i luga o vae o loʻo faʻaalia e ala i le faʻaopoopoina o le matutu, ma o le lauulu laʻau e faigata ona 'aveʻese mai ai. O le faʻaseseina o le paʻu o vae e malu ma puipuia le faʻaolaina o lauulu ulu. Aloe sua ua i ai malosi moisturising, aneti-inflamasi ma faamaloloina meatotino. O le mea lea, e masani ona faʻaoga o le faʻavae mo scrubs O le Aloe vera e iai uiga faʻamalosiʻau, e taua mo le paʻu o vae

Aisea ua tupu ai lenei mea

O le ulu i totonu o lauulu o se lauulu e le tupu i fafo, ae atiaʻe subcutaneously (intradermally). E mafai ona malamalama o le tuputupu aʻe na aliali mai i luga o le paʻu i faʻailoga nei:

  • mumu ma le fulafula,
  • i le tupu mai o le vevela,
  • tiga i le lotoifale
  • faʻailoga
  • pustules ma se laulu i le ogatotonu,
  • lauulu e mafai ona vaaia i lalo ole pito i luga o le paʻu.

Aveesea o ulu ulu o lauulu ma suppuration

A ulufale atu faʻatupu o le microflora i le folikel o le ulu ulu, o se fugalaʻau o loʻo tupu i luga o le paʻu. E toʻatele e taumafai e faʻamalosi. Ae o lenei mea, i le tulaga, e le mafai ona fai! O le mea moni o le malosi faʻamalosi i fafo, o le folikel o le a matua manua lava, lea o le a taitai atu ai i se suiga i lona tulaga ma sili atu lauulu tuputupu ae.

Aveesea lauulu ulu ma se fugalaau e tatau ona faʻapea.

  1. Faʻamama le vaega ole faʻafitauli ma le nila manifinifi.
  2. Faatasi ai ma le pito o le nila ia faia se tui i le fuafua.
  3. Tipi ese le ulu ulu ma toso i luga.
  4. Aveese lauulu ma fulufulu.
  5. Suauʻu le faʻapipiʻi nofoaga i se antiseptic (hydrogen peroxide, Chlorhexidine, Miramistin, etc.).

Le mauaina o tulafono faʻapulea

Talu ai nei, o fafine faʻaaogaina le tafiʻe faʻaititi itiiti ma le itiiti. Tamaitai e sili ona faʻaaogaina se epilator eletise, solo poʻo le suka suka, aua o nei metotia faʻatagaina oe e aveese lauulu faatasi ai ma aʻa, ma, tusa, o le aʻafiaga pe a maeʻa le faʻataʻitaʻiga e le itiiti ifo i le 2 vaiaso.

Peitai, pe a fai o mea sese na faia i le taimi o le sauniga, e mafai ona gagau le lauulu ma e mafai ona afaina lona folikel.. I le faʻamalologa faʻafitauli, o se faʻailoga e fausia mai i le sooga fesoʻotaʻiga, lea e faʻaititia tele le gutu o le folikel ma saofaga i se suiga i lona tulaga. Faʻatasi uma, o lenei mea e tau atu i le mea moni o le laulu amata amata ona tupu intradermally.

O le folikel maua le faʻaleagaina ma suia le faʻatonuga mo mafuaʻaga nei:

  • vaivai paʻu paʻu i le taimi o le faʻaumatia. O le aʻa o le laulu e uʻu mausali i le paʻu, o le mea lea i le taimi o le 'aveʻesea, i le leai o se feteenaʻi lelei o le paʻu, na o le lauulu e mafai ona gagau ese, ma ona mama e mafai ona afaina,
  • Lē saʻo tulimata o lauulu toso. Soʻo se metotia e maua ai se vaʻaiga faʻapitoa i le mea e tatau ona seʻe ese ai laulu. A leʻo matauina, e ono tupu foi le leaga o fatuga,
  • mea maualalo ma meafaigaluega. A faʻaaogaina mea laiti pe mafai ona faʻaaogaina mea faigaluega poʻo mea faigaluega, o le a leai se talitonuina mau i luga o le lauulu, o lea pe a uma ona latou 'eseʻese, o le a mafai ona maualuga le tuputupu ae,
  • Le talafeagai o lauulu umi. Mo pupuʻu uma o fale, o le sili ona lelei ile uumi aʻo leʻi faia le togafiti e tatau ona 3-7 mm. Afai o le lauulu e puʻupuʻu, o le a latou le maufaatuatuaina faʻapipiʻi e le tweezers o le epilator, suka suka pe faʻatauina. O le mea lea, i le taimi o le manava, le lauulu faigofie fulu malosi, ae tumau pea i le tulaga, ae ui i lea, o lona folikel o le a maua le leaga. O le uumi lauulu o le a le puʻeina i lona umi atoa, ma afai e saeia ese, e maualuga lava le ono o le a gagau. O le folikel e faʻaalia i aʻafiaga malosi mai fafo ma o loo manuʻa.

Puipuiga faiga

E faigofie ona puipuia se faʻafitauli nai lo le sailia o ni auala e fofo ai mulimuli ane. Ole foliga mai o ulu ulu i luga o vae e mafai foi ona puipuia. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i fautuaga a tagata faʻapitoa i le tapenaina o le paʻu aʻo leʻi faʻamamaʻi ma lelei tausiga pe a maeʻa le sauniga.

Ae le i faia le faiga, fai le mea lea:

  • mo le 10-15 aso, o le paʻu o vae e tatau ona matua faʻamama mumu i mea teuteu pe fofo fale (sua aloe vera, kukama fou, suauu olive, ma isi mea),
  • i le ao ae leʻi faia le faʻagaioiga, e tatau ona togafitia le paʻu o vae o vae ma se siakiina. Ole mea lea ole a aveeseina ai le stratum corneum, ole a faafaigofie ai ona toso ese lauulu ma faaitiitia latou toe tuputupu ae.

I le maeʻa ai o faʻafitauli, e manaʻomia foʻi le faʻatinoina o se seti o auala e faʻaititia ai le ono aʻafia o lauulu ulu:

  • i totonu o le aso e faʻaoga ai ni mea teuteu teuteu e puipuia ai lauulu ulu. O nei tupe e faʻaoga i vasega poʻo le 2-3 taimi i le vaiaso,
  • i le itiiti ifo 2 taimi i le vaiaso, o le paʻu o vae e tatau ona togafitia i se siakiina,
  • 2-3 aso talu ona tuʻu ese le tino, e le tatau ona e ofuina ni ofu tino fufusi, aua o le faʻaopoopo atili i luga o le paʻu o vae o le a faʻatupuina ai se lamatiaga o le suia o le tulaga o le lauulu.

Tino tino

O nisi taimi o "tagata afaina" o lauulu ulu o tagata o loʻo i ai uiga faʻapitoa tino.

Afai o le mea masani e iai le paʻu paʻu o se tagata i ona vae, o lona uiga, e masani ona le mafai e uluulu i lona paʻu.

O ee ma le laoa ma le mafiafia o laulu e masani ona mafatia i le totoina. E faʻamalamalamaina lea i le mea moni o aʻa o ia laulu e pipii mau i le paʻu ma faigata ona toso i fafo. Le tele o taimi, i le taimi depilation, le lauulu gau ese ma amata ona tutupu subcutaneously.

O i latou e vaivai ma manifinifi laulu e faigofie foi ile aliali o lau ulu ulu, aua o loʻo le mafai ona talepe i luga o le paʻu.

Le manaomia tele o lauulu ulu

Totoina lauulu i nisi tulaga mafai ona mafua ai le le lelei taunuuga.

Manua aliaʻe i tulaga o loʻo le aoga le aveeseina o lauulu ulu. Le iai o le lautele o suppuration faataamilo i le ingrown mafai foi fesoasoani i le foliga mai o manua.

E ao ona faʻamama le nofoaga o le faʻaleagaina, togafitia i le salicylic oona ma pupuni i se mea e faʻaaoga ai se mea ua le aoga. O le faʻagasologa e tatau ona toe faia 2 taimi i le aso.

Faʻapena foʻi, 2 taimi i le aso, e mafai ona e faʻaogaina le Rescue Balm, e fausia ai se ata puipuia e le vaaia i luga o le manua ma fesoasoani e faʻamaloloina le paʻu ua faʻaleagaina.

Lelei faamalolo manuʻa antibacterial ma disinfectant kulimi Eplan. E tatau ona faʻaaoga faalua i le aso.

Faʻaaogaina scrubs

I le mea e tupu e leai ni mea faʻafitauli tutupu mai i le ulu ulu, e mafai ona e aveʻesea le faʻafitauli ma le fesoasoani mai ile scrubs. O fatu malolosi o le a aveʻesea ai le pito i luga o le stratum corneum, ma o le lauulu o le ai ai i luga o le paʻu.

I le fale, o scrubs e mafai ona faia tutoatasi. Ina ia faia lenei mea, palu faatasi mea nei:

  • faavae - 1 kulimi. l.,.
  • mautu mea - 1 kulimi. l

O le fusi lapoʻa mafai ona avea ma masani ai fagu taele, suauu olive poo aloe pulp.

Ole suauu olive e faʻafailele faʻalelei, faamaluluina ma faʻamagoina le paʻu, ma o le Vitamini E, o se vaega o loʻo i ai, e i ai lona faʻafouina aʻafiaga, e maua ai le paʻu mautu ma faʻamalosia le paʻu. Aloe pulp e i ai aneti-inflamasi, faʻamalologa ma faʻamamaina aafiaga.

Fagu kofe eleele, flax fatu, masima tioata (sami po o le laulau), suka, ma isi e faʻaaogaina o fasimea mea.

O le paʻu e gaosia i le faʻasologa nei:

  1. Fufulu vevela. I lalo o le aafiaga o le vevela, o le paʻu evaporate ma faamaluluina, ma keratinized sela paʻu ese faigofie sili.
  2. Faʻaaoga se fusi i vaega e faʻafitauli ma faʻataʻimata le paʻu i se faʻamilosaga lapotopoto. E tatau ona sau le laulu.
  3. A maeʻa togafitiga, fufulu le vaimama ma vai mafanafana.
  4. Faʻamago lou paʻu.
  5. O lauulu saʻoloto e tatau ona 'aveʻese ma faʻamaʻi.
  6. Faʻamamaina le nofoaga o loʻo fusifusia lauulu o Chlorhexidine poʻo le hydrogen peroxide.

Pulu lanumoana

O isi taimi e sui ai lauulu ulu, lanu moana foliga, e leai se mea nai lo le laititi o le hematoma. A manua le folo, o manutele na fafaga e malepe. O se vaega o le toto e tafe atu i le interellular space ma mafiafia iina. O mea i fafo, e faʻaalia lea i le suiga o le lanu. Lanumoana avanoa e ono aliali mai i luga o le nofoaga o lo latou ulu ulu.

Ina ia tineia le unaoa, e fautuaina e faʻaaoga fofo faapitoa mo hematomas: Taʻavale a le Falemaʻi, Badyaga 911, Bruise Off ma isi. E masani lava ona faʻaogaina le vailaʻau ile lanu moana ile 2-3 taimi ile aso seʻi vagana ua sau atoa le totolo.

Foa faʻaaliga mai le tusitala. Ole manua foʻi pe a uma ona tupu le lauulu e mafai ona aveʻesea ma le suauʻu ole kapoti poʻo le ava malosi, ua i ai faʻamafanafana meatotino ma faʻateleina ai le resorption o le hematoma.

E tatau ona faʻamafanafana le suauʻu kaposi poʻo le 'ava malosi i le 38-40 ° C, faʻamama i le' ie ufi ma faʻaaoga i le vaega faʻafitauli. Faʻaoso le disk i le mea faʻapipiʻi ma tuʻu le po. O talosaga e tatau ona faia i aso uma seʻia oʻo i le faʻafitauli

Cones ma le Fua

O isi taimi i le nofoaga na aliali mai ai lauulu ulu, fulufulua gaioiga amata, o se faʻaiuga lea o fulufulu poʻo faʻapipiʻi fuafua. I lenei mea, e tatau ona aveʻese ma soft scrubs. Ae afai o lapoʻa lapopoa pe o mai ma le tiga, e tatau ona e vave sailia se fesoasoani faʻafomaʻi.

Afai sa i ai ni faʻaputuga lapisi i autafa o le ulu ulu, ona uma loa lea o lona aveʻesea e ono i ai se loloto manua, ma mulimuli ane se maʻila. Ina ia faʻaumatia lenei aʻafiaga, e mafai ona faʻaogaina ni vailaʻau fofo: Kontraktubeks, Dermatiks, Klirvin, Kelofibraza, Zeraderm ultra, ma isi.Togafitiga o maʻila maʻila umi umi le umi - 3-6 masina. Ma le matua le afaina, le umi le umi e tau ai.

Suauu ma fuafua

Furunculosis e tupu pe a le tuputupu ae le lauulu i luga o le paʻu luga o le paʻu, ae loloto i totonu, ma taunuu i le folika lauulu. I lenei tulaga, e mafai ona afaina le folikel, ona amata ai lea o le pupula. I fafo, o lenei mea e faʻaalia i le mumu ma le faʻaputuputu o '' oga, tiga ma le i ai o le purulent-necrotic 'autu. Faatasi ai ma le afaina o le lauulu, o le furunculosis e tupu

A faʻaaoga se nila e lē faʻapipiʻi i le taimi e aveʻese ai lau ulu ulu, ona mafai lea o le siama o le 'ie i luga o le lauulu e mafai, ma tulaga uma mo le tutupu mai o se abcess - purulent pupuga o le paʻu laupepa ma le faʻavaeina o se purulent cavity.

Tua maʻa e le mafai ona togafitia ile fale. Lea oe manaʻomia le fesoasoani a fomaʻi o le a faʻaalia faʻamalosi fula ma faʻatulagaina togafitiga talafeagai antibacterial.

Lafoaia lelei Depileve Lotions fagu. Sa ou aveina se "Itiʻi lomiga" o 10 ml ma se faasee mea faʻapipiʻi mo suʻega. A faʻaaoga ile vae tasi lava pe a maeʻa ona fesili ma se electroepilator, e aveese ai le le fiafia. Mo le togafitia ma le puipuia o le ulu ulu, ou te le mafai ona fai atu e "sili super", ae aotelega o se aafiaga lelei, e leai lava se vaiaso ua mavae, ma o le pupula o le fuafua ua faʻaititia. Ae e le gata i lea, ou te fufuluina vae i aso uma ma se ie solo malo, e aunoa ma se isi auala.

Antonina

Aneti suauʻu (Morocco) ei ai sili matagofie natura, leai ni vailaʻau vaega. Ou te faaaogaina le suauu loi i se taimi ua leva, tusa ma le ono masina. Ae ua mafai nei ona ou maua ni faʻaiuga mautinoa. Ua mautinoa lava faʻaletonu le ola o lauulu. Sa masani ona faaluaina i vaiaso uma, o lea ua oʻo le vaitaimi le tumau i le 4 vaiaso, ma o lenei tele.

SunnyRita

Gel Gloria ei ai se ofoofogia manogi o apu fou, o se malulu aafiaga. Faʻaoga i le mea o iai moli feʻaveaʻi, vave faʻaalu. Ma sili ona taua - e matua fesoasoani! Faʻaogaina le gel mai le ulu i luga o lauulu 2-3 taimi i le vaiaso FAʻAFEFAGA, oe o le a alualu i luma ma faʻagalo e faʻavavau le mea o loʻo i ai i totonu lauulu. Ae aua neʻi galo, a faʻapea ua e fetaiaʻi muamua i se faʻafitauli faapena, e te le sola 'ese mai ai. A aunoa ma le tausiga tatau, tupu ulu oso i luga o le a aliali mai pea lava pea. Faatasi ai ma le faʻaaogaina pea o lenei gel, e mafai ona talitonuina oe lava ma lau lalelei.

ananasik32

Sa masani ona ou tigaina, tele, mai le uliuli togitogi i oʻu vae, a o lea ua leai atoa ma ua ou matua fiafia. Faʻafetai i le kulimi kulimi mo le ulu atu i lauulu Beauty Beauty With AHA acid. Moni, na fesoasoani tele, ma e le matua faigofie le taugata tele, pei ona ou manatu ia / ma o lenei faʻaopopo /. E le gata i lea, o le iʻuga e lelei tele. Na amata ona ou ofuina ni ofu pupuu e aunoa ma le fefe neʻi oʻu vaaia se mea i se mea. Ae na ou maua lenei faʻafitauli, ou te le faʻaaogaina. O le epilator, silafi, fasi faʻamaʻi, o lea ua leai se mea e faʻalavelave ai ia te aʻu, ua ou fiafia ua ou mauaina lenei meafaigaluega lelei. Ou te fautuaina tagata uma e faʻatau! Leai ni toe ofuvae i le taumafanafana, na o ofu, ofuvae ma ofuvae. E, e te le salamo moni ai. Faʻafetai lava tele!

Kooki

O le mafuaʻaga autu mo le faʻaalia o ni ulu ulu i luga o vae o le mea sese i le taimi o le teʻa. E mafai ona e faʻasaʻoina le faʻafitauli i mea faʻafefeteina, faʻapea foi ma nila ma fulufulu. Ae sili le puipuia o lauulu tuputupu ae faʻaaoga auala faʻapitoa ma mulimuli i fautuaga i le tapenaina o le paʻu mo le faʻataʻitaʻiga ma le tausiga o le paʻu pe a uma ona faʻamutaina.

Mafuaʻaga o le ulu ulu i luga o vae ina ua maeʻa togafitiga ma se epilator

I le taimi lea, o teine ​​uma, e manaʻo ia maua ni paʻu lamolemole i luga o latou tino - aemaise lava i o latou vae. I se tulaga faʻapea, se fafine e aveʻesea lauulu sili atu ma se pulufana, epilator poʻo le pulu.

Peitai, ina ua mavae le apili, o se suiga i le fausaga o le regrown lauulu tupu - o lauulu fou ua mafiafia. O le mea lea ua tupu, ua amata ona ola lauulu i le paʻu, ma le tuputupu ae i fafo.I se tulaga faʻapena, o le lauulu uoua ma faʻaauau pea ona tuputupu aʻe i lalo o le paʻu - o le iʻuga, o se ulu ulu.

Tele teineiti mafai ona faʻaaogaina na o le 1 o le 3 o loʻo i luga i luga o metotia fulufulu ese, lea e tatau ona latou aumaia i le automatism ma lelei faʻaaoga.

A tafi ai lauulu, uila eletise aveese pe o faʻaaogaina solo, e puʻeina e le teine ​​na o le pito i fafo o le lauulu, ma tuua le aʻa vaega ma le folikel i le nofoaga lava e tasi. O le mea ua tupu, ua maua e le fafine fula paʻu ma oso le manava.

O le mea lea, ma le faʻaalia o ni ulu ulu i luga o se vae, ei ai se fafine faʻafitauli nei:

Mafuaʻaga o le ulu ulu

Afai e te aveese le lalagaina o laʻau e ala i se tasi o metotia metotia, o lona uiga o le mafai ona ulu i luga lauulu e matua maualuga. E tele na latou faʻaalia pe a uma ona faʻaogaina se tafi nila, kulimi poo fasi faʻamamaʻe. O le mea moni o nei metotia aveese na o le pito i luga o le lauulu e aunoa ma le afaina ai le folikel. Taʻitasi faʻi esei faiga faia i latou manifinifi ma vaivai, ma i le aluga o taimi e faigata mo i latou e ulu atu i keratinized epidermis flakes. Ona amata lea ona ola le lauulu i lalo o le paʻu, faasolosolo mimilo i totonu o se fusi malo. Na o latou lava, o mataupu faapena e le masani ai, o nisi taimi e mafua mai i le mamafa o laulu e malepe lava latou lava, ae sili atu ona aunoa ma le afaina mai fafo latou te le mafai ona manumalo i se mafiafia vaega o keratinized paʻu.

Totoina lauulu foliga le lelei ma mafai ona mafua ai le vevela, mumu ma faʻapea lava le pupuga o le paʻu

O le na mafua ai se faʻafitauli masani, e leʻo le teʻa lava, ae o le amio le tatau i luma ma le maeʻa. Afai o e galo ia te oe, o le paʻu i luga o vae ua malepelepe, o pori ua pupuni i sela oti, ma o le a faigata ai i le lauulu ona gagau. O le le-tausisia ma tulafono nei e mafua ai le foliga mai o ulu ulu ulu:

  • teuteu maeʻaeʻa le paʻu - exfoliate ma faʻamamaina faʻamaʻi a o le i faʻamamaʻi. Mo vaega maʻaleʻale o bikini, vae ma tapuvae, fufuluina poʻo le faʻaaogaina o fasi faʻamaʻi o se mea e faateʻia ai, aua le faateteleina ai le tulaga, galo e uiga i le tausiga togafitiga ma fufuluina,
  • faʻaaoga naʻo se maila ma aveese lauulu naʻo le itu lava ole laulu e tupu ai,
  • Aua le faʻataunuʻuina tele le faʻagasologa ma aua le toe faia ni gaioiga i le nofoaga e tasi ile tele o taimi - o lenei mea e mafua ai le faʻupelopoina faʻupelele,
  • Aua le faʻamaloloina le paʻu i le taimi lava e maeʻa ai le faʻagaioiga, ina ia aua neʻi mimita ia mea ua faʻaleagaina, e sili atu le faʻaaoga o le kulimi i le aso e sosoʻo ai.

Ae le na o mea ia e mafua ai le aliali o lauulu ulu: vavaeina ofuvae, o le matuitui o le laulu, manifinifi laulu e ala i le natura - o nei mea taua foi.

O le iʻuga o le faʻaalia o le ulu ulu i totonu

O le tino e tali atu i lauulu ulu i le tutusa auala e pei o le taumafaina o se mea ese. Mumu, vevela, afaina, o nisi ia o faʻailoga le lelei. I ni nai aso ina ua maeʻa le faʻaalia o se faʻafitauli, na tupu ai le mumu. I se faʻaopopoga, o se pupuga o le papala ua faia pe a loloto le lauulu i le epithelium. Ua amata ona atiaeina i lalo o le paʻu ma mafai ona tuputupu aʻe i le tele senitimita ona amata lea ona matauina.

O le mea sili ona lelei lea o le taumafai e seʻi se tamaʻi pamu lea sa aliali mai i luga o le laʻau i luga o le paʻu.

O le taumafai e faʻamalosiina lauulu e mafai ona faʻaleagaina ai le folo o le lauulu ma faʻateleina ai le tulaga.

Auala e aloese ai mai se faʻafitauli

O le puipuia o foliga mai o fulufulua o lauulu e faigofie nai lo le tauʻina. Naʻo ni nai tulafono faigofie o le a fesoasoani e aloese mai iʻuga leaga:

  • A o le i faia le faʻagaioiga, e sili atu le lelei ona faia le vai mafanafana ma faʻamama le paʻu, ae e tatau ona e faʻaeteete i vaʻa ma fulufulu - e mafai ona e faʻaleagaina le vaega pito i luga o le epidermis,
  • E fautuaina le sui o auala o le soloʻeseʻesea o lauulu - e puipuia ai le faʻaaogaina o le paʻu.Afai ua i ai ia oe faʻailoga o lenei faʻafitauli, o le mea muamua e tatau ona fai, o le suia o le masini tafi mimiti ma fasi faʻamau pe faʻapea foi,
  • Aua neʻi fetaomi le la e lafi a o faʻaaogaina. E tatau ona faigofie ona faʻaseseʻe ile tino ma aveese meaola e le manaʻomia e aunoa ma le faʻaleagaina o le pito i luga ole paʻu sela,
  • pe a uma ona faaluaina o le a aoga e togafitia le sone ma le ava tincture o calendula po o le salicylic acid. O lea e te puipuia le pupuni o pori, faʻamama microdamage ma faʻamafanafana nofoaga tiga,
  • e le tatau ona faia le vai taele ile taimi e fai ai le gaioiga - ole susu ma le mafanafana siosiomaga o le a faaosofia le tuputupu ae o siama.

I le mulimulitaia o nei tulafono, o le a e faʻaitiitia tele le lamatiaga o le faʻafitauli o lauulu. Ae pe a fai o le mumu na iloa ai, e i ai le tele o mea e fai ai aiga o le a fesoasoani e aveese ia vave ma tiga.

Faʻafefea ona faiʻese ia lauulu ulu i le fale

O le ulu ua paʻu ua aliali mai pe a malepe le alavai o le lauulu ma le lauulu e le mafai ona ui atu i mafiafia keratinized paʻu paʻu. O le mea lea, o le auala muamua ma le faigofie e faateʻa ai le tuputupu aʻe o le suamalie malie o le pito i luga o le epidermis. Faʻaaoga se taele mafanafana poʻo se pulumu, faʻaoga se moisturiser ma faʻaalu lemu le nofoaga tiga. Lenei, o le mea sili ona taua o le taofiofi i le ogatotonu eleele - aua le faʻaleagaina le paʻu ua afaina ma faʻamamaina lelei. A maeʻa le lua aso o ia faʻagasologa, e foliga mai o le laulu lava ia, e malolo ma loloʻu i fafo.

Fufulu fulafula, fufulu, pulumu - tagata faʻamaoni fesoasoani i le taua faasaga i lauulu ulu

A le fesoasoani lea mea, e tele faʻaalu taimi ae e aoga metotia. O se tasi o auala sili ona aoga o le masini. E taua le maitauina o le atoatoa sterility o le faʻagasologa atoa e matua taua. Leai se mea e tatau ona sosolo ai siama ma palapala i se manuaga tatala, a leai, o le tulaga o le a atili faʻaletonu. I se mataupu mataga tele, e toatele fafine e mananaʻo e talitonuina lima o se polofesa, ae le o le faʻatau fua. A uma mea uma, na o le tagata poto tufuga o le a faia e le tiga ma vave.

A aliali aʻe se paʻu malo, o le metotia faʻamomoli i le fale o loʻo tuʻusaʻo. O le mea moni o le laulu e matua loloto lava, ma i tulaga faʻapena, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi fomaʻi. O le a ia tatalaina le faatupulaia ma se papala sterile ma faamama le manua.

Mo taualumaga e te manaʻomia:

  • ava malosi
  • ofuvae manifinifi
  • o le nila.

Le aveesea o ingrown lauulu tupu i ni laasaga:

  1. Faʻaaoga se mafanafana mafanafana i le paʻu faʻamamaina mo le 3-5 minute e faʻamalulu ai le pito i luga o le epidermis. Mo le faia o lea mea, e mama ai le solo solo i le vai faʻamamaina i vai mafanafana poʻo le vai malulu.
  2. Faatasi ai ma le nila e sili ona faʻamaʻi, piki ma le faʻaeteete le lauulu ma toso faʻataʻoto ma fulufulu.
  3. Taulimaina le paʻu i le ava malosi.
  4. A mafai, tuʻu mo se aso i le mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga i luga e aloese ai mai le efuefu ma le kulimi.

Ina ia saogalemu faʻamamaina le faʻafitauli o le ulu i luga o lauulu, e sili atu le feutagai ma se fomaʻi, o le a mafai ona ia mautinoa le atoatoa faiga faiga

Ae faʻapefea pe afai o le maʻai ua faʻaalia mai ma o le pito o le lauulu e le mafai ona pikiina? I ia tulaga, e mafai ona fesoasoani ia te oe se kulimi kulimi poʻo suauu. I tulaga masani, o faʻafitauli e foliga tutusa le tasi ma le isi, aemaise lava pe a amata le faʻafitauli. Ae o lenei vaifofo o le a le faʻaolaina oe mai i totonu ulu, o le a na ona faʻaleleia le tulaga o le paʻu. A maeʻa, e tatau ona e faʻaogaina se tasi o fale e toe tatala ai na lauulu.

Togafitiga i totonu o aiga mo lauulu toto

Totoina i totonu lauulu o le sasa o le tupulaga nei. Leai se metotia o loʻo i ai i nei nofoaga e le faʻamaonia ai lona saogalemu. O pupuga le manaomia e mafai ona aliali mai ia te oe uma pe a uma le kulimi ma pe a uma ona le tipi. O loʻo faʻataʻitaʻiina fafine ma fofo i le atunuʻu mo le tele o augatupulaga ua faʻamaonia le aoga.

Masini kulimi foliga kulimi

O le muamua i le lisi o vailaʻau pito sili ona aoga o le body sponge vailaau vailaau.Tele teineiti iloa e uiga i lona matagofie aulelei - ia mapu tulaga ma mumu. Ae o lenei alga o loʻo iai se isi faʻamanuiaga - ma lona fesoasoani, e mafai e oe ona faigofie ma faʻamatuʻu ona faʻamatuina lauulu ulu. O le mea moni o le bootleg e palapala i le efuefu, lea ei ai foliga o tamai nila. O o latou maʻai pito maʻimauina le keratinized epidermis ma faʻamalosia le tafe toto.

O faʻamago vai mama mago o se tino-seevae ua i ai aneti-inflamasi ma analgesic meatotino

Afai o loʻo i ai i totonu lauulu foliga mai o loʻo aliali i le vaega o vae pe bikini, e mafai ona e faʻaaogaina le fua faigofie faigofie:

Faafefiloi mea na i totonu o le pulupulu ma olo i le itu faafitauli mo 5-7 minute. Tuu e faʻamamago atoa. A maeʻa ona fufulu le vai ma togafitia le paʻu o le paʻu i le ava malosi, tincture poʻo le salicylic acid. E sili le faʻaogaina o se moisturizer i le taeao e sosoo ai. Fai faʻataʻitaʻi nei i le faʻalua i le vaiaso mo le 2 vaiaso, ma o le aofaʻi o lauulu o loʻo iai totonu na faʻaitiitia tele.

A maeʻa le fufuluina ma fufuluina, o le paʻu e tatau ona “manava” mo ni nai itula. Aua le vave ofuina ofuvae poo ofu mafanafana.

A faʻapea e faʻaletonu le faʻafitauli i le fulafula fulumanu, faʻaaoga se mago faʻamago:

  • 2 kulimi. l tino maliu,
  • 4 kulimi. l 3% hydrogen peroxide.

Faafefiloi mea ma olo lemu i totonu o faafitauli vaega. Alu mo 5-15 minute ma fufulu ile vai. E sili mo i latou e mamago paʻu le faʻamau ma fufulu ese le ufimata i se taimi vave. O le faʻagasologa e tatau ona faia 2-3 taimi i le vaiaso mo le masina.

E tele taimi, o fafine e feagai ma le tele o tausaga e tutupu ona o le le talafeagai o le lauulu. I ia tulaga, o le pulupulu o le tino o le a o mai foi e laveai.

O le bodyagi o loʻo aofia ai silika. E fesoasoani e faʻamama pori i luga o le sela tulaga, faʻamalosia le toe faʻafouina o le pito i luga o le epidermis ma le gaosiga o elastin. Faʻafetai i lenei mea o le paʻu o le tino-tupe ua faʻamautu ia lava o se taugofie sui mo le pulu - e mafua ai sina mumu mumu i totonu o le nofoaga talosaga.

Le taua e faasaga i lauulu ulu ma salicylic acid

O le lona lua o mea taua e aofia ai o le salicylic acid peeling. Oe e manaʻomia 1 pe 2% salicylic acid solution ma cotton pads. A o leʻi faia le faʻagasologa, e tatau ona fufulu maeʻa vaega ma faʻapipiʻi le paʻu. Ole auala pito sili ona faigofie o le faia ose komipiuta ma se solo solo. I le maeʻa ai o sauniuniga taualumaga, faʻaaoga le vai suamalie i le paʻu ma le cotton swab ma tuu mo 3-7 minute. O se faʻailo o le peeling o le taimi e fufulu ese, o le a mu ma mimilo. O le faʻataunuʻuina o faʻataʻitaʻiga i ni nai taimi ile tolu aso, ma o le a paʻu lau paʻu ina ia mafai ai ona gagau le lauulu lava.

E loloto le pulupulu i le fulufulu, ma o le aʻo e leai ni mea leaga e afaina ai, ae e ono afaina ai le paʻu. E tupu lenei mea pe a faʻaaogaina le siʻitia maualuga o le salicylic acid. Afai ua maeʻa le faʻaaogaina muamua, e te le fiafia i le tulaga o lou paʻu, e tatau ona e faia le sili atu agamalu mafaufau.

Fagu kofe

A oʻo i luga lauulu ulu foliga mai, soo se ituaiga o olo o le a avea ma se aoga auala e faʻataʻitaʻia ai i latou. Muamua lava, matou te fautua atu ia te oe e taumafai ia kofe kulimi. Kafeini faʻamalosia le gaosia o le kolisi ma porotini, e faʻaleleia atili ai le paʻu o paʻu.

O le kofe faʻafefeteina e le gata e fesoasoani e puipuia le foliga mai o lauulu ulu, ae o auga o le faʻaoso cellulite

  • kofe fanua - 3 kulimi. l.,.
  • suauu olive - 2 kulimi. l

Faaaoga lenei paluga i luga o le paʻu ma massage mo le 10-15 minute. Aua le fetaomi malosi e aloese ai mai le faaleagaina o le pito i luga o le epidermis. O loʻo faʻaaoga foi le scrub mo le puipuia o le pupula o lauulu ulu ae o loʻo faʻaaoga aʻo leʻi loteina.

Suga kulimi

O le isi mea aoga mo le puipuia ma le aveeseina o lauulu ulu o le suka fusi.

Faʻafetai i le lapopoa o fasimea, e le gata o le faʻamaʻaʻa o vaega o le paʻu ua faʻamamaina, ae o le faʻasolosolo faʻagaioiga amata

  • 2-3 kulimi. lsuka suka
  • 1 kulimi. l suauu fualaʻau (olive, vine po o jojoba).

Faafefiloi mea mata. Faapipii le masini i luga o le faʻamamaina paʻu paʻu ma massaging gaoioi, fufulu ma vai. Ole faʻataʻitaʻiga e faʻatinoina faalua ile vaiaso poʻo luma ole toesea o lauulu e faʻaalu.

Suauu laʻau o le a faʻamalieina ai le faʻatupu

O le suauu lauti lauti ei ai aneti-inflamasi ma antiseptic aafiaga. O lona faaaogaina masani o le a faia le paʻu malu ma veloveti. O le mafuaaga lena i luga o lona tulaga ituaiga fale ole moisturizers ma kulimi ua faia.

O se tasi o fofo faigofie ma aoga: faʻafefiloi tutusa vaʻaiga ole lavender, popo ma le suauʻu laʻau. O le paluga e mafai ona faʻaoga i le paʻu 4 itula pe a uma ona faʻamutaina. I lenei taimi, microdamages o le ai ai le taimi e faʻamalosi ai, ma le paʻu o le a maua ai le sili atu faʻamanuiaga.

A oso i luga lauulu foliga, suauʻu laau o le tea o le a fesoasoani e faʻaititia le mumu ma le vevela. Ina ia faia lenei mea, ia faʻapipiʻi faʻataʻitaʻi i vaega ua afaina ma tuʻu e faʻamamago atoa.

Aspirin faʻamalosi

E masani ona faʻaogaina le aspirin compression i aso uma - e faigofie ona gaosia, ma e masani ona iai mea.

  • 2 laupepa o aspirin
  • 0.5 sipuni vai.

Faasaʻo ia papamaa i le paʻu ma palu seia uma le mafiafia o palapala ua fai. Faatatau I mea o loʻo iai faʻafitauli e ala i le faiga o faʻamalositino. Ufiufi i le cotton pad ma tuu mo le 20 minute. O sina lagona mumu o se faʻaupuga masani o le faʻagaioiga o gaioiga i luga ole nofoaga ua afaina.

O le mea mataga o le acetylsalicylic acid e pei o se siaki malu. O le vailaʻau e lauiloa mo lona aneti-inflamasi aafiaga. Purulent blisters o le a matauina itiiti lava pe a uma le muamua faʻagasologa.

Le faaaogaina o Vishnevsky o suauʻu

I tulaga sili ona ogaoga, ua fautuaina e faʻaaoga le Vishnevsky o le suauu. O lenei astringent e faʻatelevave le faʻafouina o le tino, o lea e faʻaaoga malosi e togafitia ai le fulafula.

I le Soviet Union, o Vintnevsky o suauʻu sa masani ona faʻaaoga e togafitia ai manuʻa, faʻanoanoa ma suppurations.

E faʻaalu le suauʻu faʻapitoa i papala fulafula, e ufiufi i le 'ie vavae ma faʻamau i se paʻu. O loʻo fautuaina le tuʻu ese ole komipiuta ile po, o lea ole a mafai e le mea faigaluega ona "fufuluina" se aofaʻi tele o siama lamatia. O le taeao e sosoʻo ai, o le a faʻaitiitia tele le pupuga, ma o se tasi o metotia faʻamatala i luga e mafai ona faʻaaogaina e faʻamama ai le paʻu.

O le vailaau malosi i totonu o le tui o le xeroform paula. E i ai se esea ma antiseptic aafiaga. Tar i le tuufaatasiga o le aila o loʻo galue o se preservative, e faʻatelevave ai gaioiga o isi gaosi mea ma faʻamalosia le toto.

Faʻafefea ona faiaina oe i loʻo ulu atu i lauulu ma faʻailoga - o auala autu

Ina ia mafai ona 'aveʻesea le ulu ulu i luga o ona vae, na faia ai e le teine ​​gaioiga nei:

A maeʻa le aveeseina o lauulu, ona faʻaaogaina lea o le antiseptic e faʻalelei ai le paʻu.

Afai ua afaina le paʻu, aʻo leʻi amataina le lauulu e 'aveʻesea, sa faʻapipiʻi e le teine ​​i luga o lona vae ni vailaʻau antibacterial faapena:

A maeʻa ona toe ola maloloina le paʻu, ona tago atu lea o le teine ​​i se nila manifinifi, piki i luga le ulu ulu ma ave ese ma fulufulu. Ma, e faʻaaoga e le fafine le boric acid poʻo seisi lava fofo i le faʻamaʻi.

E le tatau ona faʻasusu le teineitiiti poʻo le maosiosia faʻatasi ma fao ma mea e le faʻamamaʻi faʻapipiʻi i lauulu. A leai, o le fafine o loʻo i ai le fulafula ma le palapala i luga o le paʻu - o le iʻuga, ua amata ona vaʻai le matua, lea e faigata tele ona aveese.

E le gata i lea, pe a lafoa ese lauulu ulu, e faʻaaoga e le teine ​​se vali ma fualaau aina ma glycolic acid.

I se faʻaopopoga, pe a aveʻesea lauulu, e mafai e se fafine ona faʻaaoga se vailaʻau mo pimples. O ia ituaiga vailaʻau e ave ese ai le fuafua faapea foi ma ulu ulu i luga o le fafine vae.

Aveesea lauulu aveeseina

Muamua lava: Aua le tago, taumafai e aumai i fafo pe piki le tuputupu aʻe. Ina ia faia mea saʻo uma, e tatau ona e faia le faʻasologa o taualumaga.Muamua, o le a fesoasoani e aloese mai le ogaoga afaina e mafua mai i siama. Lona lua, o taualumaga o le a fesoasoani e toso le lauulu i fafo e aunoa ma le tiga ma e aunoa ma le faʻaleagaina o le paʻu.

O le mea muamua e tatau ona e maua i le fale pe faʻatau ni nai oloa o le a manaʻomia i le taimi o togafitiga. E le umi se taimi, ma ole tele o mea e mafai ona ufiufi i se mea. Ma, oe manaʻomia:

  • se faʻafefiloi o le suka ma le suauʻu olive poʻo se moli vaivai na faʻatauina ile faleoloa,
  • ie puipui mama
  • faamama steril
  • vailaau
  • vai vevela
  • apu kulimi
  • suauu popo.

A o leʻi tupu faʻamalosi i le paʻu, e tatau ona e faʻamaʻimauina au mea faigaluega i taimi uma, aemaise lava pe a tuʻuina i totonu. Ole faʻamaʻi e le tele se taimi e faʻaalu ai, ae e sefe mai le faʻaleagaina ma le faʻamaʻi. Ina ia faia lea mea, faʻapūina le aufaʻi i totonu o le apa mo 10 minute. Aveese ma le faʻaeteete ma solo i le solo solo. Ona faʻatumu lea o le tamaʻi pesini ma le ava malosi ae tuʻu faʻapipiʻi taoto mo le itiiti ifo i le 5 minute.

A o le suka ma le suauʻu olive, faʻatasi lava i latou o se pauna faatuatuaina ma aoga o le a fesoasoani e faʻamamaina le paʻu o le paʻu oti ma tatala pori. E tele togafiti siaki e mafai ona e faia ile fale. O le faigofie e aofia ai suka ma pata, lea e tatau ona faʻafefiloi i totonu o se tamai pesini seʻia o latou i ai se vai susu, ma le oneone. E mafai ona faʻaopopo ni nai mataua o le suauu laʻau lauti, e pei ona lauiloa ona o ana antiseptic meatotino. Usu solo i le lapotopoto e aveese vaega ua mate, ona fufulu lea i le vai vevela ma solo solo ma le solo.

O le mea tatau ona faʻatinoina o le faʻamamaina o nofoaga o loʻo aʻafia e tatala ai pori. Ina ia faia lea mea, susu le solofanua poʻo le solo i le vai vevela lava ma afifi ou vae mo le 10-20 minute, fuafua i lagona. Pe e mafai ona e uuina le nofoaga manaomia i lalo o le vevela taele. Mo sili aʻafiaga, e mafai ona e faia le faʻataʻitaʻiga taimi. O le a faamaluluina le lauulu ma le paʻu, saunia i latou mo le aveeseina.

O le sitepu mulimuli o le 'aveʻesea o le lauulu lava ia, talu ai nei e leai se mea e faʻalavelave ai. Ua oʻo mai le taimi e ave ai le tiʻetiʻe saunia ma toso mai i fafo le ulu ulu. Togafitiga e le aoga pe a le o malamalama lelei. I se faʻaopopoga, o lenei o le a faʻaitiitia ai le ono mafai ona toe maua mai. A maeʻa mea uma, e tatau ona e tuu se solo solo i luga o le paʻu e faʻamalie ai ma fesoasoani ia toe malosi vave.

Paʻu tausiga pe a uma le faʻagasologa

A maeʻa le faʻamama aveina, o tulaga lamatia o le ita e le muta. O le mea lea, ua fautuaina e faʻaopopo le faʻaeteete e faʻaleleia atili ai le tulaga lautele o vaega vaivai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaogaina suauʻu faʻalenatura ma kulimi e faʻavae i luga o nei. O se moli mama ma le suauʻu popo e mafai ona tuʻu le faʻaititia ma faasolosolo faʻamaloloina le paʻu. E sili lava le aveina o le suauʻu e le faʻamamaina, o loʻo iai se suauʻu popo malamalama ma se laʻititi o lona aʻafiaga. E le gata i le faʻamalolo, ae e puipuia foʻi faʻasolosolo i le lumanaʻi.

Apple cider vinegar e masani ona faʻaaoga e faʻamaloloina le paʻu ua faʻaleagaina. E masani ona faʻaoga i isi aso o loʻo sosoʻo mai. E tatau ona e faʻapipiʻina sina laititi o le apple cider vinegar i luga o le cotton pad ma faʻapipiʻi i le nofoaga saʻo. O le vinini a le cider Apple e faʻamalulu ma faʻamalieina le paʻu o le paʻu. E i ai foʻi anti-inflammatory meatotino lea o le a fesoasoani e faʻateʻaina ese tubercles mumu.

O le buggies poʻo oloa faʻavae i luga o loʻo manaʻomia tele. E mafai faʻatau se mea faigaluega i soʻo se fale talavai. Tramp o se taligalu ma nila, e lelei fufuluina le paʻu, puipuia lauulu ulu.

Fale ti

E mafai ona fesoasoani le faʻamafanaina o le paʻu se taga uluina o le lauti malosi uliuli. O le lauti uliuli e aofia ai le tannic acid, e faʻaitiitia ai le mumu ma le pupuga pe a maeʻa le faʻatinoga. Ina ia maua le aʻafiaga, e tatau ona e faʻamago le ato i le vai mafanafana ma faapipii i le nofoaga afaina mo le 2-3 minute. A manaʻo ai, e mafai ona toe taʻu faʻatele i le aso.

I se isi auala, e mafai ona e faʻaaogaina se faiga sili ona faigata. Mo le faia o lenei mea, e tatau ona faʻapipiʻiina se taga pepa uliuli i vai vevela. Aveese mai le vai ma oomi uma le vai i totonu o se pesini. Faafefiloi ma se tasi sipuni popo vai. Faʻasusu se fasi vavae i le mea e tupu mai ai suavai ma faʻaeteete faʻapipiʻi i le paʻu paʻu. Toe fai faalua i aso uma seia aliali mai le alualu i luma.

Ichthyol oona

O se fale talimalo lauiloa e togafitia ai le tele o faʻafitauli, e aofia ai le ulufale i totonu. E le gata i lea, o le uu e mafai ona aveese ni pisia e iai pea taimi pe a uma le lauulu lauulu. Ina ia faʻagaioia ia aoga aoga o le ichthyol, e taua le faʻaaogaina o le suauu i le nofoaga faʻafitauli ma afifi i le faʻapipiʻi ata poʻo le mafiafia tisu. Tuu le po, ona fufulu ile taele.

Aspirin papa

Aspirin mafai ona fesoasoani faʻaititia le mumu ma fula, lua o le masani auga o le tuputupu ae. O le aneti-inflammatory meatotino o aspirin faʻaititia le fulafula, tau fula ma togafitia se siama vaivai. I se faʻaopopoga, o le salicylic acid o loʻo i ai i le aspirin e faʻanofoaina le paʻu oti e faʻamama ai lauulu. Ina ia maua le aafiaga, oe manaʻomia:

  • Faʻasusu pipi ile aspirin e tasi ile sipuni ti o le vai mafanafana seia oʻo le palu.
  • Faaopopo le sipuni ti o le meli i le faapipii.
  • Faapipii le faapipii i le nofoaga na aafia.
  • Alu mo le 10 minute. Fufulu ma vai mafanafana ona patipati lemu lea i le paʻu.

Toe fai le faʻata tasi pe faʻalua i le vaiaso pe a manaʻomia. I se faʻaopopoga, o tagata e maʻi sona paʻu e le tatau ona faʻataʻitaʻia lenei togafitiga.

Falaoa fai fefete

Ona o ana aneti-inflamasi meatotino, masani soda tao ai maua se mafanafana aafiaga i luga o le paʻu. I se faʻaopopoga, e fesoasoani faʻamaloloina le vevela, exfoliate le paʻu, ma faʻaititia foʻi le mumu e mafua mai i luga uluulu.

Soda e galue o se sili lelei exfoliating sooupu ma i le taimi lava e tasi fesoasoani fesoasoani e faʻateleina toto, faʻamalosia faamalologa ma faʻaititia le fulafula. Ina ia faia lea, oe manaʻomia:

  • Faafefiloi 1 sipuni ti o le apa tao soda i le ipu vai mafanafana.
  • Fufui sina fasi ie o fulufulu fulufulu i le paluga ma soloi lemu le paʻu.
  • Aua le tago i ni nai minute, ona fufulu lelei lea ile vai.
  • Faia lenei lua faʻalua i le aso seʻia oʻo ina toe sasaʻo mai lauulu.

Ae ui i lea, e aoga le mafaufauina o lenei metotia o le a le aoga pe a fai, pe a uma le muamua apalai, le paʻu liliu mumu ma mumu.

Faʻaaogaina profilaks

Afai ua e le lava i mafaufau pe faʻafefea ona aveese lou ulu i totonu o ou vae, e sili ona faʻaopopo nisi aoga aoga e puipuia ai tuputupu ae i totonu o le masani. E tatau ona e manatua ni tulafono faigofie:

  1. O le paʻu ma lauulu e fiafia i le faʻamaloloina. Ole faʻaavanoaina pea o le toto, ole ki auro e puipuia ai le uluina o lauulu, aemaise ai lava le ulu tiga o le laulu o lauulu. E tele tagata e faasolosolo malie i luga o latou foliga, lima ma vae, ae galo le vaega o le tataaga. O le paʻu o le paʻu e sili ona faigofie ona oso i totonu ulu, ma o faʻamalositino masani e tele mea ofoofogia. O le faʻaopopo lea o se pa puipui i le taimi o le tafi, faʻamalieina le paʻu ma puipuia ai le ita mulimuli ane.
  2. Faʻatau se mea faʻatau lelei. O se nila ua le faʻaaogaina e le gata faʻateleina le avanoa i le tuputupu aʻe, ae mafai foi ona tipiina le paʻu. E tusa ma fuainumera, disposable blades tatau ona suia pe a uma 3-4 faʻaaoga. O se mea taua e pei o le laʻau o le lau e matua taua tele mo le faʻamaoni o le paʻu ma lauulu.
  3. Manatua e uiga i epilators. E ui lava e faʻailoaina oloa gaosia lauulu e pei o se mea aoga gaosia lauulu lava ia fale, latou te natia le leaga. O lea la, o lauulu tuputupu ae masani ona tupu ona o le le fetaui le papala. Na te aveese le lauulu i le sese vaʻaiga, ma faʻalavelaveina ai lona tuputupu aʻe, lea e mafua ai le tuputupu ae. Ole le mafai ona aveese le epilator e mafai ona aʻafia tele ai le faʻafitauli.
  4. Fai le peeling o se vaega o lau tausiga. Exfoliating oti sela fesoasoani moni toe faʻafouina le paʻu ma faʻaitiitia faʻailoga faʻasaʻo.A o le i fufuluina poʻo le soloʻesega ole lauulu, e taua tele le fufuluina ole paʻu ole palapala ma le pefu. Na o le lua o isi minute fesoasoani le laulu olaola tutusa, e aunoa ma le ita ma le tiga.
  5. Leisa lauulu aveese. Afai e faʻatagaina le faʻatupega i mea tau tupe, ona mafai lea ona e faia se ala o le laser hair removal. E mafai e ia e le gata e faʻagesegese le tuputupu ae faʻagasologa, ae o loʻo i ai foi ma se auala umi e tiaʻi tumau ai le le fiafia i le lauulu ma faʻafitauli ma i latou. A maeʻa le uluaʻi tolu sauniga, ona aliali mai loa lea o foliga muamua.

O faʻataʻitaʻiga o faʻaalia ai o le faʻaogaina o ni auala e puipuia ai le tuputupu aʻe e mafai ona tineia lenei faʻafitauli. I se faʻaopopoga, o lenei o le a faʻaleleia atili ai le aotelega o le paʻu, a o le mea e sili ona sao aveeseina e mafua ai le faʻaleagaina.

A maeʻa lava le sasaina poʻo le masani i le tafi, ou te masani ona faʻafofoa le paʻu o oʻu vae i le faʻapipiʻi masani. Ou te mumusu i le paʻu i le gel poʻo le kulimi, ina ia aua neʻi afaina nofoaga maaleale. Faia e aunoa ma le faatupu manatu, ae lemu i uma. Mai le ulufale tele fesoasoani. Ou te tuʻuina atu le tele o le taimi e fuluʻi ai i le lua aso muamua ina ua maeʻa lauulu 'aina, ona faʻasolo ai lea i nisi taimi vave mo se puipuiga. Ma le isi, ou te le faʻaaogaina se mea.

Sa ou tauivi ma lenei faafitauli mo se taimi umi. I le taimi muamua, pei o le toʻatele, sa ou taumafai e olo, susu, faʻatau mai ni vailaʻau mai i le tuputupu aʻe, selea faʻatasi ma se tino laulelei ma e oʻo foʻi sa ou talanoa ai ma se fomaʻi. Ae mo aʻu e leʻi aoga. Na suia mea uma ina ua ou taumafai se isi fofo - ichthyol oona, poʻo ichthyol. E mafai ona faʻatauina i soʻo se taulaga, ma le tau e matua valea lava. Tuu i luga uluulu ma afifi i palasitika afifi. I lenei faiga, sa ou alu i le moega, ma i le taeao na ou alu ese. E masani ona ou toe faia lenei faiga i isi aso uma seia uma le lauulu. E taua ia aua le faʻamamaina le tifaga.

Ua ou alu i le laser aveese mo le tolu tausaga. O le taimi muamua sa manaʻomia ai ona ou asiasi i se fomaʻi faʻapitoa i le 2-3 masina, o lenei ua le mafai ona ou alu mo le ono masina. I le taimi lea, o le lauulu i luga o le paʻu na toetoe lava a le toe tupu, ae e umi se taimi mai le mimini ma le faʻaʻi. Ae sili ona taua, e le toe i ai se aʻoaʻoga. I se aotelega, na galo ia aʻu epilators ma o lenei ua ou manatuaina naʻo se miti taufaʻafefe. Ou te le fautuaina se tasi, ona latou e faʻateleina le tulaga. Pau le faigata faʻatasi ma le laser togafitiga lea atonu e le o se lelei faʻapitoa i lou taulaga, ae o lenei o le criterion sili.

Puipuiga metotia

Ina ua maeʻa se faʻamaʻiga faigata ma le faʻafitauli ma maua ai le paʻu lamolemole, o le mea mulimuli ou te manaʻo e fai o le toe faia o le le manaia aafiaga. O le fofo e matua faigofie lava: afai e te faʻalauiloaina se seti o tulafono faigofie i totonu o le faʻamutaina o gaioiga, e mafai ona faʻaititia le ono aʻafia o le tuputupu aʻe. Puipuiga:

  • i le afiafi o le afiafi fuafuaina o le aveeseina o laau, e tatau ona e faia se luluina pe peeling,
  • A o le i aveesea lauulu, e tatau ona e ufiufi fua le paʻu e tatala pori,
  • Depilation e faia i luga susu susu mo lauulu tuputupu ae. Lauulu lauulu aveeseina - faasaga i,
  • ina ua uma ona togafitia le pito o le paʻu i se antiseptic, ma a maeʻa se sooupu e telegese le saoasaoa o lauulu tuputupu ae,
  • le tatau ona faia le tele taimi 2-3 taimi i le masina,
  • mo le puipuia, e tatau ona e fufuluina le paʻu i le salicylic acid solution i aso uma,
  • 3 aso ina ua maeʻa lauulu, luluina ma faʻafefeteina ona faʻatagaina.

Iloiloina tagata e faʻaaogaina

Marina, 24 tausaga: “Na faʻaalia ni faʻafitauli ina ua maeʻa ona faʻatauina se epilator. I le taimi muamua ou te leʻi manaʻo e talitonu, ae tatau loa ona ou taʻutino. Sa faʻasaoina e ia i le puaʻa ma le kofe. Na ou fiafia i le aafiaga. ”

Tatyana, 32 tausaga le matua: “O le fefiloi o le hydrogen peroxide ma bodygirl faia se vavega. Sa ou faapuapuagatia i le tuputupu ae mo ni nai tausaga. Ae e iʻu ane ua faigofie lava mea uma. Na ou faia le vasega mo le 7 aso. O lenei ou te toe fai atu nisi taimi mo le puipuia. ”

Alina, 20 tausaga: “Ou te le talitonuina auala e faʻatau ai, e oʻo lava i fale talavai. O le paʻu e matua maaleale ma faigofie ona afaina i mataala. O le mea ou te alu i ai o le alu ma aloe. E faʻamaloloina le tino ma e le mafua ai le ita - e atoatoa! ”

Ina ia aua le maofa i le lumanaʻi: pe faʻafefea ona aveʻesea lauulu ulu i luga o vae, na o oe e tatau ona mulimuli i fautuaga faigofie ma tulafono. O lo latou faʻatinoina ma le faʻaeteete lelei i o latou lava soifua maloloina o le a mautinoa le lelei ai ma le paʻu.

Faʻafefea ona puipuia mai le ulu atu i totonu?

Ina ia aloese mai lenei sasaina, e tatau ona faatino nisi aso masani taualumaga:

  • O le mea muamua e fai o le faʻamalosi o le tino,
  • aveese toega o tupe uma
  • faia faigofie faigofie scrubbing,
  • togafiti faʻafitauli nofoaga i le kulimi,
  • afai e i ai ni nai faʻalagolagoga i le paʻu, musu e tafi,
  • i le aso lona tolu pe a uma ona faasee, e mafai ona e fufuluina le paʻu i se malo malosi,
  • Manatua e faʻasusu faʻamalosi lou tino i aso uma.

Faʻapea foi, ina ia faʻaititia le avanoa o lenei faʻafitauli tupu, e tatau ona matauina nisi tulafono:

  • o le sili auala e faʻataunuʻu ai le faiga o le aveeseina o lauulu i se salonika lelei
  • faʻatasi i aso uma 7 aso, vela ma se maʻamaʻea kulimi, o le a tuʻu ese le paʻu o paʻu paʻu vaega,
  • uu le tino i taimi uma taualumaga,
  • e tatau ona seleina le lauulu e tusa ai ma a latou tuputupu aʻe, ma aveese le solo i le - faasaga i le,
  • aveeseina o laau toto e le tatau ona pasi luga matutu le paʻu, faʻaaoga faʻapitoa fuafuaina oloa seleina,
  • sui masani blades masani
  • e toʻa ai le faʻatiga, e mafai ona tuʻi le fuafua i le tino, o le salicylic acid o loʻo aofia i totonu o latou fatuga.

O nei faigofie faiga e le gata o le a fesoasoani e aloese mai le tuputupu aʻe, ae e aveʻesea foi nifo pe a uma na latou.

Taofiga o lauulu ulu

A ulufale atu faʻamaʻi pipisi i totonu o le folika, o se fuafua e fausia i luga o le ulu ulu. E taua le iloa e le tatau ona solia! A leai, o se malosi mai fafo aafiaga o le a faʻatinoina i luga o le folikel, mai lea ua manua, ma suia lona tulaga. O le mea lea, i le lumanaʻi, lauulu o le a tupu pea lava pea iinei.

O le maʻitaga ma ulu ulu i tua e aveese i le faʻasologa nei:

  1. E manaʻomia le ave o se nila manifinifi ma faʻapipiʻi.
  2. Le nofoaga o ingrowth ma meafaigaluega e tatau ona faʻamama.
  3. E manaʻomia e le nila ona fai se mea e lavea ai le pupula.
  4. Tipi ese le lauulu i le pito o le nila ma toso i fafo.
  5. Toso mai le lauulu manifinifi ma fulufulu.
  6. Le nofoaga o le ulu ulu ulu e tatau ona togafitia ma se antiseptic lotoa (Miramistin, Chlorhexidine, peroxide, etc.).
  7. Faʻaauau le togafitia o le manuʻa i se vailaau mo le 2-3 aso.

Auala teuteu mo le aveeseina o tausaga le matutua

I le tele o tulaga, o lauulu i totonu o lauulu e faigofie ona sipea mai ile fale. Ae, pe a fai o se afaina ogaoga ua amataina, e foliga mai, o se pigment spot po o le maila o le a tumau. E masani ona tutupu mai ia faʻaletonu pe a sisina le lauulu faʻatasi ma nifo. Ina ia 'aveʻese nofoaga o le matua, e aoga le asiasi atu i se lalelei matagofie.

Laser cosmetology o se tasi o ausiga o faʻasaienisi o aso nei, ua mafai ai ona foia se lautele lautele o paʻu faʻafitauli. I lalo o le faatosinaga o le malamalama, toto toto ma sela regeneration faatelevaveina. O lenei fesoasoani i le vave faʻamaloloina o le faʻaleagaina ma le toe faʻafouina o le pito i luga o le epidermis.

Leisa toe faʻasaʻo ona faʻatagaina oe e galue i luga o faʻafitauli vaega ma faʻaitiitia ni faʻaletonu i se taimi puʻupuʻu. I le taimi o le faʻagasologa, o se pupula malosi o le malamalama e faʻaumatia na o sela ma le sili atu pigment melanin - fou ma soifua maloloina foliga mai i lo latou nofoaga. O le taotoga amata mai le 5 i le 20 minute, ma le toe faaleleia vaitaimi e le sili atu i le tolu aso. A o le i faia lenei faiga teuteu tino, faafesootaʻi se fomaʻi faʻapitoa dermatologist.

Leisa faʻaalia foi faʻatamaia ai le faaleagaina ma faʻamalosia folika lauulu - o foliga vaaia o fulufulua lauulu pe a uma ona faʻatonutonu gaioiga

Ina ia alu 'esea mai le maʻi-maile ma le matutua tausaga, faʻaaogaina foʻi phototherapeutic metotia. O le faiga lava ia e faʻapena e faʻaalu i le laser - e tuʻuina atu moli malamalama i vaega o loʻo aʻafia.I le taimi o le faʻagasologa, se pulupasi galu o se taimi faʻapitoa faʻaleagaina le pigment lava ia i le epithelial sela. I le maeʻa ai o ata pue, e ono mumu ai le mumu, lea e mou ese pe a uma le 1-2 aso.

Ole tele ole melanin o loʻo maua ile pito i luga ole paʻu, o lona uiga, ole vailaʻau e fofola o se mea aoga i le faʻafetauia ai le le lelei i aafiaga o lauulu ulu. Faʻamamaina o le paʻu ile taimi ole teuteuga teuteu e tutusa ile natura ma sina mu. O faʻafitauli o le toe faʻaleleia o loʻo faʻagaioiga malosi, ma o se laʻasaga fou o le paʻu ma se mea maualalo o loʻo i ai se vavaeina. Fuafua i le tulaga o le faʻaleagaina, oe ono manaʻomia le maualuga, median pe loloto peeling. A o le i asia se ofisa faʻapitoa, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi mo faʻatalanoaga.

O le a le mea e fai pe a tupu le tuputupu ae?

O nei aso ua i ai le anoanoai o mea teuteu teuteu mai le ulufale atu, e mafai ona puipuia ai le faʻafitauli. Tau mo nei vailaʻau i se tulaga lautele. Ae ui i lea, o mea faʻapena e faʻavae i luga o mea masani e mafai ona saunia i le fale.

Mo le togafitia o loʻo i ai ni ulu i vae, o loʻo lauiloa auala e mafai ai ona e tauina lenei faʻafitauli ma tagata lava ia saunia vailaʻau.

Mo le feagai ai ma le faʻafitauli, e mafai ona faʻaogaina le faatonuga lenei:

  1. Aveese le mafiafia epidermis ma se faʻafefusi fale. E fai mai i le 0.5 ipu o Sate masima ma 2 sipuni ti o le suauʻu moli. A uma ona faʻafefiloi latou, faʻaopopo le kulimi tino seia maua se matutu mamago. E togafitia le tino ma se paluga, e mafai ona faia lea i taimi uma e te faia ai le vai taualumaga.
  2. Ole mea lea e tatau ona fufulu le paʻu ile lava o vai malulu. Lenei o le a fesoasoani ia te ia toe malosi vave.
  3. Aua le faʻamamaina le paʻu i le solo, e faigofie lava le susu ma togafitia i le kulimi o le calendula ma le salicylic ava malosi i se fua faatatau 1: 1.
  4. Faʻamago e tuʻu le mama i le paʻu.

Mo le puipuia, tagata tomai faapitoa fautuaina le faia o na togafitiga i aso uma. Afai o loʻo i ai ni alualu i luga o vae mai le uluina i totonu o lauulu, e mafai ona e tuʻuaʻia latou faʻaaoga se tasi o auala fautuaina.

O metotia nei o loʻo lauiloa pea:

  • E manaʻomia le sauni o se oloa mai le bodyagi ma le hydrogen peroxide. O le pauta e tuʻufaʻatasia ma le vai peʻa maua se mea faʻafefiloi e faʻamanatu ai le kulimi mai le faifai pea. O le oloa e ufiufi ai le paʻu o vae ma laulaau mo le 15 minute, ona fufuluina lea ile vai. O lenei paluga e faʻaosofia lelei le tuputupu ae o le sela ma mafai ai ona motusia i totonu o lauulu i se taimi puʻupuʻu. Mo se aʻafiaga sili, faʻaoga le fufusi malosi i le aso aʻo leʻi teʻi.
  • Ole isi faʻafitauli e mafai ona foʻia ile ichthyol oona. E tuʻu faʻapipiʻi i le tino laititi i le tamaʻi vaega ma, afifi i se ata tifaga, peʻai le po. I le taeao, o lauulu o le a aliali mai, lea o le a maua ai le avanoa e aveeseina i latou ma lamepa.
  • Faʻaaoga se komipiuta. I totonu o se ipu vai, faʻavaivaia 2 laupepa o le aspirin. Faatasi ai ma se fasi ieie pala i le tuufaatasiga, ufiufi le vaega ua afaina. E tatau ona e uuina se faʻamalosi mo le itiiti ifo i le 60 minute,
  • E mafai ona faʻaalu i se tino meataʻalo mo togafitiga. E fafaga ile vai ma olopalaina ile tino. Le paʻu lalo o le matutu paʻu, o lea faʻaaoga le bodyagion sili atu nai lo 2 taimi i 7 aso,
  • O loʻo sosoʻo mai e sosoʻo mai e sosoʻo ai mo le mimigi: 30 g o le ava, 2 g o le yiodine, 12 g o le amonia, ma le 7 g o le suauu tuʻutele. I le 15 minute, e fufulu le vaifofo ma faʻamalieina le susu.
  • Suia auala e te aveeseina ai le le manaʻo fua e mafai foʻi ona laveaʻiina oe mai le faʻafitauli.
  • Fagu kofe. Ona o le maualuga o lona maʻemaʻea, e faigofie ona aveʻesea sela mamate sela, fai le tino sili ona malu. O le mea taua o le kofe kasa faalenatura. E mafai foi ona faʻaopopo soʻo se suauu taua. E mafai ona faʻaaogaina uma le fusifusi o vae mai le ulu i luga ulu. Kofe e mafai ona suia i le suka po o le masima.

Faʻafefea ona 'aveʻese totonu ulu ulu

Afai e leʻo se faʻafitauli faʻavaomalo, e mafai e oe lava ona faʻatautaia. Oe manaʻomia: tweezers, nila, cotton wool ma hydrogen peroxide. A uma ona faʻamaʻimauina mea faigaluega ma le paʻu, e mafai ona e faʻagasolo.Afai ua aliali mai le iʻuga, na ona tago i le faʻaaʻoto ma toso faamalosi mai. A pa'ū atoa le lauulu i lalo o le paʻu, e tatau ona e galue ma se nila.

Fai se tusifa i le epidermis ma piki i luga, ona e mafai lea ona e ave i ai ma tweezers. O lenei ia faamama ma faapipii le eria e puipuia ai siama mai le ulufale.

Afai o le faʻafitauli o le iʻu i lalo o fulufulu laʻau e sili atu le lelei o le mafaufau i se fomaʻi faʻapitoa. E mafai ona avea ma fomai tipitipi poʻo le pule i totonu o le lalelei. Faʻafetai i le poto ma tekonolosi, o le a mafai ona ia aveese lenei faʻalavelave e aunoa ma mafua ai le afaina ile paʻu.

Manatua afai o le lauulu na tupu tele lava, e mafai ona e maua i se ogaoga siama, o lea aua le aumaia i se tulaga faapena, ae vave foia le faafitauli.

O lenei ua e iloa tonu le mea e fai i ou vae ma lauulu ulu. Faʻaaoga fofo tagata mo le togafitia pe faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi faʻapitoa - o le filifiliga o le tagata lava ia.

O le mea taua e tatau ona e manatua, e manaʻomia e soalaupuleina lenei faʻafitauli i le taimi lava e aliali mai ai, ina ia aua i le lumanaʻi e te le faʻaaluina se tupe tele i tau taugata.

Vitio: fomaʻi faʻapitoa i le aveesea ai o lauulu ulu

O le faʻafitauli lava e tasi, o lea o loʻo ou taumafai e soloi ma le salicylic acid (2%) - e iai le penny, ae o le aʻafiaga e oʻo lava. E oʻo i le aʻoga, pe a oʻo i le fuafua sese, sa faʻataʻitaʻiina - ua faʻamago, faʻamama le fulafula, ma ua aʻa le faʻamama. Mo le masina o ia faʻagasologa, o le faʻaleleia e manino - pupula o mea e le matauina, paʻu e lamolemole, ma e oo lava i lauulu tuputupu ae itiiti ma lemu.

Daria

Ou te maua e oe lava taele bath fesoasoani, ma le faletaele, foi, i le ala! E leai se fulufulu ua tupu i le taimi nei, na ou aveeseina i le 8 masina i le fesoasoani a le bodyagi + sami, ona ou faʻaauau ai lea ma pepe pepe ma suauʻu, masima sami ma pumice. Afai ou te pikiina i luga, aemaise i le bikini eria, ona salicylic ma zinc salepo o le a fesoasoani. I se aotelega, sa ou taumafai mea uma, na iu lava ina ou toesea le pah - pah, ae ou te faaauauina aso uma i le sami masima ma pumice

Irina

Sa fautuaina aʻu e se tasi uo lelei tele ia ou tagofia le uluina o lauulu i le salicylic acid solution. Talu mai lena aso, mo aʻu, o le numera 1 fofo lea, ou te le vaʻai i le itu foi o nei taugata taugata uma. Naʻo le faʻamamaina o se fasi fulufulu uila poʻo se ie vavae i totonu o le vaifofo ma faʻamamaina le nofoaga ua afaina. A maeʻa 1-2 aso, e amata ona folo mai le paʻu i lenei nofoaga ma toulu ese le laulu. Ma e faigofie lava ona aveese ma faʻamalama. O le taimi lava na tupu aʻe ai loʻu lauulu i le 2 cm ua i ai i lalo o le paʻu, na amata ai ona afifi iina. O le taimi lena na ou faʻataʻitaʻi muamua ai lenei mea faigaluega A uma ona aveese le lauulu, ia mautinoa e faʻasua lenei nofoaga ma le tali lava lea e tasi.

Ksyusha

Mo se bikini - sa ia faia electrolysis - nei "o lea" mo le tele o tausaga e leai se mea na tupu olaola, faatasi ai ma le fesoasoani a EE mafai foi ona aveʻese malosi i totonu (o loʻo i ai se matai ma tioata faʻatele. Lima na aʻoaʻoina ma nila manifinifi). Faia vae malosi e taugata. A o oʻu le faʻaolaina aʻu ma faʻamalologa kulimi (e leai se mea ou te maua mai lenei metotia ma e leai se faʻalavelave). I le ma lea, o le kulimi i le aluga o taimi, e faʻamaluluina le paʻu ma lauulu o loʻo tutupu, foliga mai luga ma o avanoa mo le aveeseina.

NATlink

Ou te faʻaaogaina le masini, ou te taumafai e taofi le paʻu, fufuluina sina paʻu (mālie, pe a fai atu ou te tautala atu faapea). O le mea sili ona taua o pe a tupu le lauulu i totonu, e te lagona ma vaʻaia le mumu? I lenei tulaga, ou te aveina se nila manifinifi ma toso lemu le lauulu i luga - e alu ese gofie, le afaina e pasi vave. Moni, e le masani ona mafai ona vaʻavaʻaia, o le mea lea, o loʻu tino laʻititi tupu aʻe e faʻaali tasi i le lua i le tolu masina.

Safo

E tutusa mea uma ia te aʻu, ae ou te le mafaia ona teena se epilator, o le mea e leaga ai! Mai le siliva ou te pipii vave atu nai lo le aso! O lenei ua tele lauulu ulu! Ou te filifili ma le nila .. mumu moa .. ona latou lanumoana lea. O lea ua ou ula atu iai i loʻu tino ... pasi!

Likukha

Ua leva ona ou feagai ma ni ou faafitauli i loʻu ulu i loʻu ulu i ou vae Na amata uma ina ua uma ona faʻaaogaina le epilator. Lea sa leʻi taumafai - scrubs, hard brushes ... Na faʻasusuina foʻi le paʻu ile salicylic acid. Fesoasoani i se mea e ala i le 25%.Na amata ona ou 'inoʻino tele i le taumafanafana, aua i ofuvae poʻo se ofu talaloa i luga o le vevela Ma, talu ai nei, sa ou filifili ai e taumafai e pulu le badyag i oʻu vae. O laʻu tala e fai. FESOASOANI! Matuā. E le mafai ona ou lava. O le mea lea, Ou te faasoa atu ma oe.

Snazzy

O aso nei, soʻo se fafine ua toesea le lalagaina o laʻau e le mafai ona feagai ma le faʻafitauli o le ulu i lauulu. Ole foliga o lauulu ulu e faalagolago ile tele o mea, ae e mafai ona e feagai ma i latou. E i ai le tele o fuaitau e fesoasoani ia te oe galo e uiga i le itagia uliuli togitogi. Pau lau mea e fai o le sailia o se metotia e talafeagai mo oe.

Laau lauti fufuluina ma maʻila, togitogi ma cones

I le faʻaaogaina o se sela, o le teine ​​e aumaia le lauulu latalata mai i le paʻu luga, ma faʻamalolo foi manua.

I le fausiaina o se mea faigaluega, e faia e se teine ​​se gaioiga:

O se pupuga tutusa mai i le ulu o le lauulu malulu ma faʻamaea le paʻu.

Ina ua maeʻa fufulu

Pe a tuʻuina se luluina mai le paʻu o badiaga ma hydrogen peroxide, faia e le teine ​​gaoioiga nei:

O se fafine na ia faia se faiga faʻapena mo le 5 aso. A faʻataʻitaʻiina ia faʻagasologa, e tele le taimi e faʻamama ai e le teine ​​le paʻu, maʻi ma nila o loʻo i totonu.

Le faaaogaina o aspirin ma glycerin ina ua uma shugaring

A faʻaaoga se teuteu teuteu o aspirin ma glycerin, o se fafine faia nei gaioiga:

A faʻaaoga se mea faigaluega faapena, o le teine ​​e tosoina lauulu i luga - e faʻafaigofie le gaioiga o lona aveeseina.

Masini Badiaga mo manuʻa ma nofoaga pouliuli

E masani lava, pe a uma ona aveʻesea lauulu ulu, o lanu pigment foliga i luga o le vae. A tuʻuese, e fai e le teine ​​gaioiga nei:

E faʻapea foi, pe a aveʻesea tele tausaga o le matua, faʻaaoga e le fafine le salicylic oona poʻo le Troxevasin o le suauu, lea na ia faʻamamaina le paʻu 2 taimi i le aso.

Faʻafefea ona puipuia lou tupu mai pe a uma le pala - ni puipuiga

A faia le puipuiga lelei e puipuia ai le faia o ulu ulu i luga o le vae, faia e le teine ​​gaoioiga nei:

Manatua e faigofie atu le puipuia o se faʻafitauli nai lo le togafitia mulimuli ane.

E tusa ai ma trichologists-tagata tomai faapitoa i lauulu, se teineitiiti e le tatau ona aveeseina ingrown lauulu - lauulu aoina i le taimi o taua po o le taimi o se fafine e matua le fiafia - o le aoga o le taualuga o le a 0.

Salicylic acid

Ole salicylic acid o se vaega o le tele o mea teuteu teuteu mamanuina mo paʻu paʻu. O le vailaʻau ei ai le exfoliating aafiaga ile paʻu. I se faʻaopopoga, o le salicylic acid o loʻo taofia le atinaʻeina o faʻafitauli ma faʻalauiloaina le faʻamaloloina o mea ua maeʻa ona faʻatupuina.

Mo le faʻaogaina o lauulu ulu, o loʻo faʻaaoga se vaifofo o le vailaʻau ma le malosi o le 2% o le vailaʻau.

E faʻaaogaina le mea faigaluega e pei ona taua i lalo:

  1. Fufui se cotton swab i le salicylic acid.
  2. Ia tonu lava faʻagaioiga faafitauli vaega.
  3. Toe fai le togafitiga 3-4 taimi i le aso.
  4. Ina ua mavae 4-5 aso, o le paʻu o le a exfoliate, ma o le ulu i totonu o le la o le a tatalaina.
  5. O lauulu e tatau ona tosoina ma le faʻaeteete ma faʻapipiʻi
  6. Le nofoaga o ingrowth e togafitia ma se antiseptic.
  7. Faʻapipiʻi le manuʻa i se vailaau seia maeʻa le faʻamalologa atoatoa.

Paʻu faʻasaga i le tuputupu aʻe

I le fale, e mafai lava ona e faia le suauʻu e tetee atu i lauulu ulu. Ina ia faia lenei mea, ave:

  • salicylic oona - 1 tsp.,
  • suauu zinc - 1 tsp.,
  • Bepanten - 1 tsp.

E tuʻufaʻatasia uma vaega ma faʻapipiʻi i le paʻu o vae e faʻalua i le vaiaso. O le suauʻu suauʻu e faʻamamaina ai le mageso, ma na faʻamamaina e le Bepanten le paʻu.

Le fua ma le budyag

O le Badyagi paula e mafai ona faʻatauina i soʻo se fale talavai. Tramp o se vai mama fou o lona auivi e aofia ai silika. O le mea lea, o le eleele bead o se microscopic nila.

E faʻaaogaina le mea faigaluega i le tele o peels, aua e mafai ona faʻamaʻafia ma faʻamama le keratinized vaega.

I le fale, mai le ulu i luga o le lauulu, o le nei fua e faʻaaoga.E tatau ona fefiloi:

  • Badyagi pefu - 1 tsp.,
  • hydrogen peroxide - 1 sipuni.

Ona faʻaaogaina lea o le paluga i lenei auala:

  1. Faʻaaoga se faʻavasega ma badagi i le vaega o faʻafitauli (aua le olo!). I luga o le paʻu o le ai ai sina le mautonu lagona, ma e oʻo foi i se lagona mu.
  2. I le 10-15 minute fufulu ma vai mafanafana.
  3. Faʻamama le nofoaga togafiti ma kulimi.
  4. E masani lava, o le laulu e tatala i le aso 2-3 ma e tatau ona aveese ma faʻafiafiaina.
  5. Le nofoaga o ingrowth e togafitia ma se antiseptic.

Sauni-sauniuni mo tapenaina

O le gaioiga o saunia-teuteu teuteu mai i luga ulu ulu e faʻamoemoe foi i le faamaluluina o le stratum corneum ma exfoliating oti sela. E masani ona i ai i latou i le salicylic acid o le mea sili ona malosi gaosi (Depileve Lotions Bottle, anti-aging hair lotion, Gloria anti-aging gel, Bliss anti-aging hair discs, etc.).

I se faʻaopopoga, o tagata gaosi oloa e aofia ai vaega laʻau mai fafo, fualaʻau o fualaʻau ma isi mea i le tapenaina faʻaiʻu, faʻafetai i nei oloa e le gata e taofia ai le tuputupu aʻe i totonu, ae ia faʻalelei foʻi le paʻu ma telegese lemu le tuputupu ae o fulufulu fou (mo se faʻataʻitaʻiga, ARAVIA Professional 2 i le 1 spray lotion )

Totoina lauulu ninii

E masani lava, i le tulaga o se lauulu ulu, o le paʻu e suia lanu ma maua se lanu lanumoana. E leʻo se mea na o se tamaʻi manava. A faʻapea e faʻaleagaina le folika, o le talepeina o tamai toto laʻau e fafaga ai e masani ona tupu. O se vaega o le toto e tafe atu i le interellular space ma mafiafia iina. O le mea lea, o le pogisa o le paʻu luga mata e matauina fafo.

E mafai ona e aumaia lou paʻu i le faʻatulagaina ma tapenapena tapenapenaga ma togafiti ile fale.

Gel Badyaga 911

O le togafiti ua taʻua o le numera 1 fofo mo hematomas. O le mea e tele faʻatopetope i le paʻu, ma faʻamalosia ai le tafe o le toto i lona mata. Lenei sao i le resorption o lanumoana nofoaga.

O le gel e tatau ona faʻaaoga i nofoaga pogisa i aso uma mo aso 5-7 ao leʻi moe. Ole vailaʻau e faʻamalieina lelei ma e le tuua ni gaʻo gaʻoa.

O le gaioiga aoga i le gel o le leekese ekstrak, lea e faʻamaloloina le toto ma faʻatelevave lona faʻasalalauga.

O le gel e faʻaaoga i le paʻu mama ma mama. E mafai ona faʻaoga i le 5 taimi i le aso seʻia oʻo ina mou atu le pogisa.

Lulu kulimi Taʻavale a le Falemaʻi

Le igoa o le fualaau faasaina e fetaui lelei ma lana gaioiga vave. Cream-balm o loʻo i ai se atoa "au" o mea gaosi faʻamalosi tino faʻamaloloina le toto ma faʻaaogaina le hematoma:

  • efuefu o badyagi,
  • tagata tolauapi
  • ginko biloba upu sii,
  • aveese upu o lavender, ma isi

O le Balm Ambulance e faʻaaoga e 2-3 taimi i le aso seʻia oʻo i le faʻafitauli e matua mou ese atu.

Le faʻaaogaina o fualaʻau 'aina

Ole paʻu la e faʻamalamalamaina le paʻu. I le fale, faasaga i ni manuʻa, e mafai ona e faʻaaogaina se mea faigaluega e aofia ai mea nei:

  • sua suamalie poʻo apu kulimi - 4 tsp.,
  • paepae papae - 3 tsp.,
  • suauu laau tea - 3 mata.

Clay faʻamalieina ma le sua o le tipolo poʻo le viniki. Faaopopo pepa ti mai le laupepa i le fefiloi. E tatau ona faʻaaogaina le oloa ile lanu moana lanumoana ma fufulu ile mafanafana vai pe a uma le 20 minute.

O le suauu lauti lauti i le ufimata e fesoasoani e faʻamalolo le paʻu pe a uma ona aveʻesea lau ulu ulu.

O lona uiga ma le pasli ma le kefir

E mafai ona e faʻamamaʻi papala paʻepaʻe i luga o le paʻu i le fale ma le fesoasoani o le parsley juice ma kefir, lea e lauiloa i cosmetology mo latou mea paʻepaʻe meatotino. I se faʻaopopoga, vitamini A, o se vaega o pasili, faʻatagaina oe e vave faʻamaloloina le faʻaleagaina o le paʻu pe a uma se lauulu i totonu.

  • suauu pasili - 1 sipuni.,
  • sua o le tipolo - 1 sipuni.,
  • kefir - 1 tsp.

O mea uma e fefiloi. O loʻo tuʻu mai le vaega ile faafitauli ma fufulu ese pe a uma le 20 minute. O le ufimata e mafai ona faia i aso uma seʻia iloga le lanu lanumoana.

Ua leva ona ou feagai ma ni ou faafitauli i loʻu ulu i loʻu ulu i ou vae Na amata uma ina ua uma ona faʻaaogaina le epilator. Ma, talu ai nei, sa ou filifili ai e taumafai e pulu le badyag i oʻu vae. O ai na te le iloa, o le pakete o se suavai mama fou, ei ai se exfoliating ma sili ona lelei le faʻaogaina aafiaga.Tele teine ​​o loʻo faʻaogaina mai le sipika pe a maeʻa fuafua, maʻila. Lenei. Na ou filifili e taumafai, aua e leai se mea e maʻimau. Muamua na ou faʻamumuina i lalo oʻu vae, ma ... O le fua e 2-3 kulimi. Tago ma olo i le paʻu mo le 4–5 minute Aua e te solia malosi! Ma agavale e mago mo le 30 minute. fufulu ese. O laʻu tala e fai. Na fesoasoani! Matuā. E le mafai ona ou lava.

Snazzy

Laʻau o se faʻamama vai fou, pe a olopalaina, e maua ai ni fasimea laiti e pei o nila. A tuʻuina i totonu o le paʻu i le avea ai o se vaega o se gel poʻo se uʻu, latou mafua ai le ita ma le mumu o le paʻu. Ona o le faʻataʻamilomilo o le toto, o le tiga ma le matafaga o loʻo vaʻaia vave. Tramp o se fofo aoga mo le tuputupu ae lauulu, ae e tatau ona e faʻaeteete i ai. E mafai ona e faʻaogaina le gel ma le badagi i le va o lauulu aveeseina. Ae ui i lea, o lenei faiga e le tatau ona masani tele, aua o le faʻaopopo i le toto tafe mafua ai e le gata ia vave faʻamalolo o nila, ae faʻatelevaveina foʻi o lauulu tuputupu ae.

Jeanne

E tatau ona faʻaaogaina le kulimi i le tasi aso pe a maeʻa le faʻagasologa. Ae ou te le faitauina se mea. Aisea e tatau ai ona ou faʻalavelave ia te aʻu lava? Ma faʻaaoga loa lava. I le tele o taimi, seʻi oʻo i le 15 taimi sa ou le faitauina. Leai ni mea le lelei na tutupu. Ae ei ai taimi fiafia. O le kulimi na faʻafiafiaina aʻu ma lona mafaia ona faʻafilemu le ita i le fia minute. Totoina lauulu ua amata ona faʻaititia. Ou te le iloa le faʻaletonuina o le tuputupu ae ... Ou te le talitonu moni i ai. Ae i le avea ai o se tagata faatauvaa, sa musuia o ia ma na foliga mai foi ia te aʻu o le tuputupu aʻe na matua faiifo malie. Ae e siaki lenei mea mo aʻu, e le mafai ona faia se fesoasoani ile pulega poʻo nisi masini. Ou te le manaʻo e tupu se mea, e umi tele i le taimi, e le matagofie le matagofie, ma o le paie e faigofie mo aʻu.

Uiga Teine

Totoina ulu i luga o vae e mafai ona aliali mai pe a i ai se soli o le tekonolosi mo le faia faʻafefeteina poʻo ona o uiga taitoatasi. Oe mafai faʻamamaina ni uluulu i totonu oe lava, faʻaaoga fofo-faia poʻo togafitiga ile fale.