Fautuaga Aoga

O fulu mata ma a latou gaioiga

O fulufulu mata ma mata mata e mafai ona leiloa i mea nei:

  • Manua faaletino. E mafai, faʻataʻitaʻiga, faʻalavelave i luga o auala, vevela, vailaʻau poʻo afi eletise.
  • Nisi maʻi poʻo faʻamaʻi o le lotoifale e ono mafua ai le leiloa o laulu mata poo laulu mata.
  • Le tele o taimi e suʻi ai le laulu e mafai ona mafua ai ona latou leiloa.
  • Neurotic faamaʻi, lea e amata ai e se tagata ona toso maia i fafo e le taimi lava lona laulu mata po o mata mata, lea e afaina ai o ia.
  • Faʻatautaia togafitiga poʻo taʻotoga, e ono tupu ai le leiloa o laulu mata poo mata mata. Atonu o lenei siama togafitiga, chemotherapy, poʻo le aveeseina o se patu e ala i taotoga ma isi mea faapena.

Tagata e leai ni laulu mata ma mata mata e lagona le atuatuvale, le mautonu ma le saogalemu e uiga i o latou foliga vaaia.

Toe Fuataina Mata

Le taimi nei, e tele ituaiga tuʻaiga mo le latou toe fuataina mo tagata e leai ni pe na o le mata mata uma:

  • Micrographs poʻo le lauulu e tasi ua fesiuaʻi, aveina mai le tagata foai ma faaseʻe atu i laulu mata.
  • Fai se toe faʻaleleia o faʻapipiʻi poʻo togi. E faia lenei mea i le luluʻiina o lauulu i le foliga o se fusi mai se nofoaga i le mata o mata.

Ole taotoga e toe faʻalelei ai le laulu mata poo fulufulu mata e masani ona faia ile tausiga o tagata i fafo.

O fulu mata ma a latou gaioiga

Mata puipui Puipuiga

O le tasi faʻamatalaga masani ai fulufulu mata faia se galuega puipuia.

O fulufulu mata e puipuia mata mai le susu, lea e le tumau ai le leaga o le vaʻai, ma e mafai foʻi ona gaoioi o se mea ita. E mafai e le afu mai le muaulu ile maualuga o le vevela o le ea poʻo taimi faʻaopopo. O le afu o loʻo i ai vaega o le sulfuric acid, calcium salt, amonia, ma isi.

O lauulu i luga o le fulufulu mata o loʻo i ai se faʻatupulaia faʻapitoa mamanu: e masani ona latou le pipii mau ile paʻu, o le faʻatonuga o lauulu tuputupu aʻe i fulufulu mata e tasi i luga i le amataga, ma i le faʻaiuga i malumalu. O lea, o latou o se masani faʻafitauli i le susu: pa'ū i se tele sili tafe ifo i lalo o le isu po o malumalu.

Fai mai le lava mataupu faavae, o mata e puipuia mata i le taimi o timuga.

O se taunuuga o le evolusione, o se tagata na toetoe lava a aveesea togalaau i lona tino, ae o mata fulufulu ma mata mata na tumau i luga o ona foliga. A leai ni fulufulu mata, i luga ole laina la latou, e tatau lava ona i ai se ituaiga pa pupuni, mo se faʻataʻitaʻiga, mata uumi umi ma mafiafia, piilima o le paʻu poʻo se ponaivi o loʻo i luma atu lava. Ae ua na o ni talitonuga a saienitisi.

Nonverbal-fesoʻotaʻiga galuega o fulu mata

Fulufulu mata i le olaga atoa o tagata faʻatinoina le faʻagaioia galuega e le-faʻamatala-fesoʻotaʻiga.

O mata o se tagata e aofia ai i le faʻaalia o le maofa, fiafia, faʻamamaina, ita, inoino, ma isi mea. E masani lava, o mata o mata e tupu e le iloa, ae i le taimi lava e tasi e faʻatautaia e se tagata, mo se faʻataʻitaʻiga, o se tagata e faʻaaogaina ma le malosi lona faʻaaogaina o foliga vaaia i le taimi o le taʻaloga e faʻaalia ai lagona ma lagona, e aofia ai l ma fulufulu mata.

Puipuiga galuega

Saienitisi fai mai o le autu galuega o laulu mata o le puipuiga. I le taimi e tasi, na latou fesoasoani ai i tagata anamua i taimi o tulimanu ma olaola, puipuia le afu, palapala ma timuga mai le ofi i totonu o latou mata.

Afai e te vaai totoʻa i le fulufulu mata, o le a e matauina o latou laititi laʻititi foliga, faʻapea foi ma le laulu, e peiseai ua faia ina ia o le susu uma na tafe mai le muaulu e le ulufale i mata. I le ala, o le laulu mata ei ai le tutusa galuega.

E le gata i lea, o le timu i mata e le naʻo se mea leaga, o le mea lea e atili leaga ai le vaʻai i taimi leaga, o le mea lea, na mafua ai le matua lamatia o le soifua o tatou tuaa, aua i lea auala latou te le maitauina ma tali atu i lenei poʻo lena lamatiaga i le taimi.

Ma afai e afu le afu i mata, ona mafua ai lea o le ita tele ona o le mea moni o loʻo i ai masima masima, faʻapea foi ma le sulfate mea ma amonia. O le mea e masani ai, afai e tupu lenei mea i se mea e tuli manu, o lona uiga e le maua e le tagata le avanoa e sailia ai le manu feai ma osofaʻi i le taimi.

Fesootaiga galuega

Masalo mo se isi e foliga le maofa ma uiga ese, ae o mata fulufulu e fesoasoani tatou te fesootai atu. Faʻafetai i a latou fesoʻotaʻiga faʻatonuga, latou te mafai ona fesoasoani i tagata faʻaalia lagona eseese, ma mo isi e faigofie atu ona malamalama i le mea lagona ma taumafai le tagata talanoa.

Fai mai le suʻesuʻega a Paulo Ekman (o se saienitisi na te suʻesuʻe i lagona o tagata ma ia iloa pepelo), pe a faateia se tagata, ua ala ae ona laulu mata, e tupu foi lenei mea pe a le masalosalo le tagata.

Afai o se tasi e oo i le fefe, lona uiga laititi lava o lona mata e ala foi, ae i le taimi lava e tasi e saʻo i latou, ma le ita e aumaia faatasi ma tuu i lalo. A faanoanoa le tagata, ua ufiufi mata o mata, ma toto o latou pito i totonu ua sisiina.

Lenei, iloa le tulaga o le fulufulu mata, e mafai ona e iloa lelei le taimi o loʻo taʻutaʻua le pepelo. Oti aka, ne mafai ne ia o fai se mea, kae ko se mafai ne ia o taofiofi aulo e seai ne ana pati.

O le a le gauai atu mata ile fulufulu mata i nei faiga?

I le taimi nei, o mata o mata ua nofoia i se isi tulaga taua i le fanua o le lalelei. Teʻi ua leva na lava le tomai ma suia foliga o le fulufulu mata e faʻamamafa a latou foliga, ia malamalama atili. O le mea taua o le filifilia lea o le mea saʻo o mata o mata, latou lanu, aʻoaʻo e faʻaaogaina penitala, vali gay ma pulumu.

O foliga ma foliga o fulufulu mata e faʻaosofia ai foi i faiga masani, aemaise lava i le taimi nei ua avea mata o mata i se tuʻufaʻatasiga i le teuteuga o se teine ​​faaneionapo. I le taimi muamua, o foliga masani-foliga manifinifi ma siitia matala na lauiloa, ae o lenei o le masani ai e lautele foliga, mauoa ma susulu lanu.

E masani lava, i se teuteuga faaonapo nei, ua aliali mai mata o le mata tele, o le faʻamamafa autu lea i foliga.

Fulufulu mata i alii ma tamaitai: taua taua eseesega

I le masani ai, o foliga vaaia o fafine ma aliʻi e matua ese lava, ma o laulu mata e faʻaogaina se sao taua i lenei mea. O le mea lea, o fafine ua i ai fulufulu mata manifinifi, ua ia i latou se foliga fa' cur.

Vala o mata o fulufulu mata:

  • maualalo ifo nai lo fafine
  • e pei o loʻo latou "tautau" i luga o mata,
  • sili atu lautele
  • i ai se faʻatusa sili atu.

O le mea moni, e le manaʻomia e tamaloloa le vali o latou laulu mata ma selu o latou lauulu i taimi uma, ae o se laititi tausiga o le a le afaina, aemaise lava mo na tagata talavou o loʻo iai mata o mata i le aluga o latou isu.

E lava le tipiina ova laulu e tasi i vaiaso uma, ina ia lelei latou foliga ma mama ai foliga ma susulu malamalama.

E te manaʻomia e vaʻavaʻaia faʻapitoa i latou?

Ina ia mafai e mata ia vaʻai manaia ma faamatagofieina le foliga atoa, e manaʻomia le tausiga masani pe a mavae atu i latou, aua o mea ua aveʻesea lauulu, e tele ina tuputupu aʻe i tua ma faʻaleagaina uma foliga.

Tusa lava pe e te piki ou laulu mata ile fale ile tiʻetiʻe, pe 'aveʻese mai ile solo ile solo, e tatau ona e toe faia lenei faiga ile lua i le tolu vaiaso. Faʻapea foi, ina ia faʻatumauina lo latou matagofie foliga, manaʻomia tausiga i aso taʻitasi.

Fautuaga mata

E pei ona taʻua i luga, o mata e moʻomia le tausiga i aso uma, e aofia ai:

Taitasi taualumaga e mafai ona faia uma i le lavelave ma faʻatasi. Faʻapipiʻi ou fulufulu mata i se pulumu faʻapitoa, ma afai e leai sau mata, ona matua lelei lea o se pulumu nifo e le talafeagai. E tatau ona e selu e ala ile tuputupu ae lauulu.

Mo le lelei atiʻatoa mata, suauʻu faʻapipiʻi mafai ona faʻaaogaina ia i latou, ua fautuaina e faia lenei mea aʻo leʻi moe. Faʻaitiiti sina suauʻu i le cotton cotton, poʻo le pulumu foʻi e tasi. Fofō le fulufulu mata i le tuputupu aʻe o latou laulu, ona latou o le a mafiafia ma soifua maloloina.

Aua nei galo e uiga i fafagaina pulou. Faafefiloi le olive ma le castor suauu i totonu o le tasi pesini, mafanafana le maso sina mea ma apalai le paluga i luga o fulu mata mo 10 minute. Tusa lava pe a maeʻa le muamua faʻaaogaina o le ufimata, e te matauina ai se faʻaleleia atili i le tulaga o lau fulufulu mata.

Ole tausiga o ou fulu mata e le faigata, o le mea taua o le faia e le aunoa, ona mafai lea ona latou faamamafaina uma le aoga lelei o ou foliga.

Fautuaga i le auala e faʻasaʻo lelei lau fulufulu mata oe o le a aʻoaʻo mai le vitio:

Ua e matauina se mea sese? Filifili i ai ma fetaomi Ctrl + Ulufalee taʻu mai ia i matou.

Puipuiga matafaioi o fulu mata

Faatasi ai ma le puipuia puipuiga, o mea uma e faigofie: o mata e puipuia mata mai le susu. E mafai ona timu, mamafa afu ma le pefu fasimea poʻo se galu o palapala i le tulaga o oe faʻafuaseʻi ona susu e se pasi pasi mai se puddle mai se puddle. Uma nei mea, alu i totonu o le mata, mafua ai le ita, faateleina lacrimation, microtrauma. O lona uiga, o le iʻuga, o le vaʻai vaʻaia e faʻaititia, ma o se tagata le lelei vaʻaia o le a leai se puipuiga mai faʻamataʻu i fafo.

O le mea lea, o lauulu e tu i luga o le mauga - i luga o pulupulu mata. E faʻasino uma lava i le itu e tasi e faʻaliliu ese ai le susu i totonu o malumalu.

O fulufulu mata e faia se fesoʻotaʻiga

Faʻaagafesootai o se fesoʻotaʻiga, fesoʻotaʻiga i le va o tagata e toʻalua, o le agavaʻa e maua se gagana masani, e fesoʻotaʻi ai. E mafai e tagata taʻitasi ona momoli atu ona manatu ma lagona i auala eseese:

Ole fesoʻotaʻiga o le fulufulu mata e faatatau i foliga vaaia, aua o le ufiufi lauulu o lo o tu i luga aʻe o maso foliga, ma mafai ai ona punou i lalo o le osofaʻiga o lagona eseese: fiafia, ita, maofa. Mai ia i latou e mafai ona e mateina pepelo, le talitonu, alofa ma le agamalu.

Faailoaina galuega

Afai e te pulea le saienisi o physiognomy, e mafai ona e iloaina uiga o le mafaufau o tagata taʻitasi e ala i le faʻaali o latou laulu mata:

Fuafua i le lelei o le lauulu, e mafai ona e iloa:

  1. i se mea e seasea, e aunoa ma se malamalama manino, o mata o le tagata e faʻatauvaʻa,
  2. i le mafiafia - faatinoga ma finafinau,
  3. i le togavao - naunau, malosi ma le tumau.

Le foliga o le arc mafai ona faʻamatala e uiga i mea nei:

  1. puupuu - e uiga i le talitonu ia te oe lava, naunautaiga ma naunautai,
  2. agasala - e uiga i le paleni, ita, le talafeagai,
  3. tutusa - e uiga i le malosi,
  4. tafailagi - e uiga i le auiliiliga mafaufau,
  5. o pito ua faʻaiʻuina i lalo - o se tagata e faʻamoemoeina i lona lava lagona.

Taua tele ile laulu lanu:

  1. redheads uiga o le taumafai mo le manuia,
  2. pogisa - onosaʻi ma mafaufau loloto,
  3. susulu - malamalama.

O le aʻoaʻoga faʻa Saina o le "Brotherhood of Flaxen Mantles" tuʻu mai lona aoga i fulufulu mata taʻitasi. O le saʻo o se faufautua, na te vaʻavaʻaia le sao o gaioiga filifilia. O le itu tauagavale o le pule, gafa mo le lototele, gaioiga, gaioiga. O le nofoaga i le va o lala (o le "nofoaga o stigma") tauaveina le faʻailoga o le manuia ma tulaga maualuga.

Afai e te tuʻuʻese mea lilo ma le physiognomy, o le leai o se fulufulu foliga faia foliga lalelei, ma foliga valea. O sea tagata e leiloa se vaega iloa lelei.

Aisea e manaʻomia ai e tagata fulufulu mata i nei aso

E ui lava e le tutumau le evolusione, ae o loʻo taofi pea le laulu fulu ia latou faʻavae masani. Ae peitai, mo le tele o sui o le aulelei matagofie afa o tagata, o le sailiga o le lalelei e masani ona manumalo i lagona masani. Fulufulu ma le le faʻaalia ma toe valiina.

E tatau ona e iloa o le laulu mata e ola i le averesi 4 masina. Afai e tafi la ou mata, ona fai lea o le toe faʻafouina e tusa ma le tausaga. O le taʻe e masani ona solia ai le aʻa, ma o se lauulu i lenei nofoaga e ono aliali mai pe a mavae ni nai tausaga pe leai.

O fulu mata o lo o talanoa e uiga i le tagata.

Fesootaiga, faailoaina ma mea teuteu teuteu e puipuia e aunoa ma le laulu ulu. Le ata mafai ona toe faaleleia e ala i le tataina ole paʻu. Naʻo le tagata e manaʻomia mata e ala ile puipui muamua, e manaʻomia foʻi le tausiga ma le puipuiga.

Fautuaga mo le faʻaleleia atili o foliga o le uila mata

E le faigofie tele le lalagaina o piilima i le va o fulu mata, ae le mafai ona e taofia le la neoplasm ma faia ia le matauina. O se fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasi o le a fesoasoani ia te oe i lenei, talu ai soʻo se tasi e ono le aumaia se taunuʻuga manaʻomia.

  1. Yoga mo foliga vaʻaia lelei le paʻu ma faʻatagaina oe e sui faʻafitauli ma le faʻamalieina o maso, ma o le mea lea e faʻamoemoe i ai le lalelei. Mo toleniga, e tatau ona faʻalelei fulufulu mata ma muaulu maso i se tulaga le tumau. Tuu lima tusi o loʻo faʻailo i luga o le lala ma, i sina faʻaitiʻiti o le manaʻo, sisiʻo i luga mata o latou mata, taofi i lalo i le faʻamalosi. I le taimi nei, matala ou mata lautele, taumafai e "faʻataʻitaʻia" le matatioata i fafo. Ona patipati malosi ai lea mo seneturi mo se minute. Ma le mea mulimuli, sikuea ma le malosi, ona tatala lea o ou mata i le tele e mafai ai. I le uma, tapuni na mea ma malolo le leoa.
  2. Faʻaaoga ni pulou moli, pei o le meli poo le chamomile. O se vavega fofo mo maanuminumi o le suauʻu sesame. Faʻamamafa lelei uma faʻafitauli vaega ma i latou, tuʻu i totonu e pamuina ma faʻapipiʻi toega i se ie manifinifi.
  3. Mulimuli i lau vai inu ina ia faʻamalosia ai lou paʻu. Tufatufa atu le vai ina ia i ai sau 15 minute i le va o tui o le 100 ml vaega. Ia mautinoa foi e leai se vai i lou manava i le afa itula ae leʻi faia taumafataga. A uma ona 'ai, e le mafai ona inu i le itiiti ifo ile 1 le itula. I le taimi lava e tasi, e tatau ona e faʻaitiitia le 40 ml vai i le 1 kilokalama ola ola.

Matou te faʻamoemoe o nei fesoasoani faigofie e fesoasoani ia te oe e faʻalauteleina lou talavou ma aua le faʻaoga i se faʻafitauli tele e pei o Botox.

Mata o Mata

E tusa ai ma le faʻagasologa evolusione o le faʻapogai o le tagata, totoga taitasi o lo tatou tino i se tasi taimi faia se taua taua mo le olaola o le ituaiga. E uiga i le mafuaaga e moʻomia ai mata mo se tagata i le taimi nei ma a latou galuega, faitau i lalo.

Ole mea moni, e mata manaia fulufulu mata, ae o le a la latou mea e fai?

Lauiloa i totonu o saienitisi, o le talitonuga e uiga i le tofiaina o laulu mata fai mai o se tasi o latou sili ona taua galuega i aso ua mavae o le puipuia o tatou tuaa mai le maua o afu poʻo timuga i o tatou mata. O lenei talitonuga e lagolagoina foi e ala i le fulufulu mata lava: o le faʻatonutonuina o le laulu o laʻau, atoa ai ma a latou punou, e faʻaalia manino le sao i le mea moni o le susu e tafe mai le muaulu e le afaina ai le laulu mata. Mo le mafuaaga lava lea e tasi, ua faʻaalia e le natura le laulu mata i le tagata.

O se tagata muaʻi feoaʻi sa i soʻo se mea e ala i lamatiaga, o le vai lea na lolovaia ai ona mata, le lelei le vaʻai ma le vaʻai i timuga tau, semanu e le sao i lona ola. Le tau o le tolopoina ona ua faalavelaveina sweating mafai tutusa olaga.

O mata o mata ma mata mata e taofia ai le susu i totonu o mata.

Aua neʻi fesoasoani e faʻaleleia atili le vaʻai o loʻo i totonu o le tagata afu:

  • amonia i maualuga maualuga,
  • masima masima
  • sulfuric acid tuufaatasi.

Avanoa faaopoopo

E foliga mai i aso nei, e le manaʻomia e se tagata ona manaʻoga faʻapitoa e savali ai ma le emo ile mata. Tatou te le o toe nonofo i se ana ma aua le tulia mammoths, e ui i lea, o mata o mata o se vaega taua o foliga vaaia.

E saʻo lelei ulu o lauulu, faʻasaʻoina le le atoatoa

Soʻo se mea e vaaia ai mata o mata e taʻu atu ia te oe o le suia o latou foliga, lautele ma lanu, e faigofie ona e le gata faʻafouina le ata, ae faʻasaʻo foʻi nisi o foliga o loʻo faʻaogaina malosi e fashionistas.

  • teine ​​mimita e sili le filifilia o se foliga ma se kinkle, o le a faia sili foliga faʻapipiʻi,
  • alualu i luga mata o mata fesoasoani ia faamaluluina le faigata o le sikuea foliga o le ulu,
  • foliga faasaʻo fetaui lelei ma le tafatolu foliga o foliga,
  • mata tafatafa ma mata mata sulu - o le atoatoa tandem,
  • sisi i luga a le o le isi mea e talafeagai mo se taimane foliga,
  • oval foliga fesoasoani e faʻamalamalamaina soo se ituaiga mata mama.

E pei ona e vaʻai, e faʻaopopo atu i le puipuiga, faailoagofieina ma fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, e le sili ifo le taua o le faʻatautaiga o mata ole mata, aemaise lava mo fafine.

Manaia mea moni

  • O fulufulu mata o tagata e fai i le tele o lauulu. E pei ona faʻaalia e suʻesuʻega faasaienisi, o le averesi o laulu e aofia ai le tusa ma le 250 lauulu, ma o se tagata e leʻi vavaeina laulu mata mafai ona oʻo i le 1,100 fasi!
  • O fulufulu mata ei ai lona aso aoga.Ole averesi o latou soifua maloloina o le 4 masina.
  • O mata o mata e taua tele mo le iloaina foliga. Pei ona faʻaalia e saienitisi saienitisi, o le toʻatele o tagata e leai ni mata o latou mata, na le iloa saʻo e latou uo.

Pe na e mafaufau i lena mea. Aisea ma pe aisea ua tuuina ai tagata i lauulu, fulufulu mata, fao. Fulufulu mata Leai? Ae le aoga. Faamatalaga e uiga i lenei mea o le a fesoasoani ia te oe ia malamalama o le natura e le aumaia ia i tatou se mea, aemaise mo le lelei o le matagofie. Sei tatou fai se fesili - aisea e manaʻomia ai e se tagata se laulu mata.

Faʻauiga e

Oe fesili - aisea e te manaʻomia ai se faʻamatalaga. Ua uma ona tatou iloa a. Natura, oe iloa, ma, e ui i lea, e le faʻalavelave i le faʻalogo o le saʻo upu o lenei vaega o foliga. O lea la, o laulu mata e maua mai luga o le paʻu i luga aʻe o mata e ufiufi mata, ufiufi i lauulu ma maua se musele faapitoa. O nei siitiaga i luga aʻe o mata e puipuia ai mata mai le afu ma isi susu, mai malamalama malosi. (Faʻauiga na puʻeina mai ia Wikipedia).

Aisea e manaʻomia ai e tagata laulu mata?

O lenei fesili masalo ua fesiligia e le toʻatele o matou. Ina ia mafai ona taliina faʻapitoa, e manaʻomia le fauina o se tulaga ese o tulaga o loʻo avea ai mata o se mea taua ma vaega o o tatou tino mai le tele o faʻamasinoga. O le mea moni, o tatou mata ato ua tuuina atu eseese matafaioi e i ai le faasaienisi faamaoniga o latou taua.

  1. Muamua, o mata e ave i luga ole puipuiga puipui. O pa vaʻai ia e puipuia ai le susu mai totonu o tatou mata pe a fufuluina i tatou pe faʻapena foi i se tulaga aoga pe a timu i fafo. I se faʻaopopoga, o le aoga o lauulu mata e talafeagai i le taimi o taʻaloga, puipuia mata mai mata o le afu. O fulufulu mata i lenei tulaga o loʻo i ai se tulaga saʻo o le faʻatupuina o le tino, faʻatumauina o le mea e vaʻaia ai le tagata, ma puipuia le tagata mai le tulaga lamatia o le toe pupula o le mata.
  2. Lua, e aoga le matauina eseese le faʻaaogaina o fulu mata e le gata o se mea ola mea mai mea mai fafo, ae o se meafaigaluega mo fesoʻotaʻiga lautele. O le mata e mata, i le tele lava o itu, e fesoasoani e faʻamatala ma faʻaalia manino faʻamalosi lagona faʻapitoa o se tagata. E faigata tele le le malie i lenei, ona a leai se fulufulu mata, faʻafesoʻotaʻi ma tagata ua atili faigata, aua o foliga vaaia ua matua faʻaitiitia.
  3. Lona tolu, o mata o le elemene taua pe a sau i le faailoaina o se tagata. E pei lava o meaola a manu, e oʻo i se sikaili paʻepaʻe e iai ona lava ona mamanuina. O lona uiga, o mata o tagata e fai so latou sao i se ata atoatoa pe a fesoʻotaʻi tagata ma le tasi ma le isi. Ole faʻatinoga ole iloa e le tasi ole isi e sili atu le televave ile fesoasoani ile laumulu mata. Ma le isi, e mafai ona e iloa se tagata mai mea mamao.

Lenei e aoga le tuʻuina mai o se faʻataʻitaʻiga o se tasi faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi, lea na tuʻuina atu ai se vaega o tagata ata o tagata lauiloa. I le aofaʻi, e lua ituaiga o ata na saunia. I totonu o le vaega muamua na iai le faʻagaioia lelei ata i le faatonu, lea o tagata lauiloa na suia ai o latou mata ae o mata moni mata na totoe, ma i le lona lua, sa i ai ata ma mata moni ma teuteuina mata. Ou te fai atu o le lona lua o mataupu sa sili atu ona faigata tele ona iloa se tagata.

E tofu lava le tagata ma se laiga faʻapitoa ma foliga o fulufulu mata. Faailoaina aofia, o se tulafono, o le eseesega autu i le va o laulu mata, lea e te iloa iloa ai:

  • tulaga uiga ese
  • mafiafia faapitoa
  • uiga umi
  • tutasi
  • taitoatasi lanu.

E manaia o le pupula mata o se faʻailoga o feusuaiga dimorphism e tutusa tutusa taua i aso nei faʻapea foi i aso anamua. O se fafine ua toe faʻamamaina foliga foliga, o le mea lea, ma o le fulufulu mata ei ai manifinifi foliga. Na tupu faʻapena lava o tamaʻitaʻi e masani ona vaʻavaʻaia o latou foliga, maitau lelei atu o latou mata. Latou te talitonu moni o fulufulu mata e afaina ai le aotelega o le lalelei o foliga. E le faʻaititia alii i lenei mea. Ua lava na mea mo latou e vavaeʻese taimi ma selu o latou fulufulu mata, ma i le tele o tulaga latou te le tausia latou.

O le maitauina e fafine faʻaali mata o mata mo nisi faʻaosofia faʻaoga faʻaaoga se maofaʻiga tele o mea faigaluega, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • fulufulu mata
  • pulumu eseese
  • seleulu mo manicure,
  • penitala o ki eseese,
  • efuefu faapitoa
  • eseese seti o lanu
  • faʻaaoga maso tumau.

I se faʻaopopoga i le mea moni o mata o loʻo i ai se aesthetic function, latou te mafaia foʻi ona teuteu latou i soʻo se mea, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaogaina rhinestones, faʻataʻitaʻi le faʻaoga o piercings ma tattoos.

Latou puipuia

O fulufulu mata e faʻatinoina galuega taua e tolu. Muamua o le puipuiga. Leai, afai e te tusia ni mata uliuli mafiafia, e mautinoa lava e te aloese. Ae o le puipuiga e faʻaalia i se isi auala: mataua o le afu e tafe ifo i lalo o le muaulu o le a pa'ū sao i totonu o mata pe a leai ni mata mata. O le afu o loʻo iai le sulfuric acid senyawa, kalisiu masima, amonia ma isi mea e mafai ona mafua ai le ita tele ile mukosa. A e le talitonu i ai, ona e taumafai e faʻapipiʻi i lou lima afu i lou tamaʻilima, ona e faʻasusu lea i o la mata. Ua maeʻa ona faʻamaonia le tiga fai tao.

E tele tali i fesili faapenei e mafai ona maua pe a e mafaufau loloto i le mea oe ola ai tagata anamua. Ia, vaai faalemafaufau: Homo ergaster, mo se faʻataʻitaʻiga, tulituliloaina o se manu feʻai, afu i le itu atoa, afu i le tafe, leai ni mata o mata, ma ona mata na vave mata. I lenei taimi, o se tagata e matua vaivai ma o le mea moni e avea ma tagata afaina. O lauulu ei ai se tulaga ese faʻatumauina e taofi le susu. I se tulaga tutusa, o mata e puipuia ai o tatou mata mai le timu. I se faʻaopopoga, o lauulu o loʻo i ai i luga o vaega o le tengko - o lenei faʻamalu ai le tuʻi.

Ole mea taua ile fesoʻotaʻiga

O le vaega taua lona lua o le le-faʻaupuina pe fesoʻotaʻi. E i ai se fuaitau: "O le pulea o oe lava o le a, nai lo le siisii ​​o lou leo, e siʻi lou feulu mata!"

E le mafai ona tatou mafaufauina le tele o lo tatou talanoa e aunoa ma le faʻaaluina i leo. O o tatou tino, taga, liliu o tatou ulu, feosofi mai mata, tulimanu o o tatou gutu tuuina atu ia i tatou sili atu nai lo upu. E i ai foʻi ma le saienisi o physiognomy, lea, e ala i le auiliiliga o foliga foliga, e mafai ona iloa ai le ituaiga o tagata ma ona uiga faʻaleagaga. O fulufulu mata o se fesoasoani tele i lenei mataupu. E mafai ona latou taʻu atu le tele o lagona: tiga, olioli, le fiafia, inoino, ma le tele o isi.

Faailoaina metotia

Ole mafuaaga lona tolu e faʻamatala ai le mafuaʻaga e manaʻomia ai e mata mata o le auala e faʻailoa ai. O le mea e mo tagata taʻitoʻatasi e tutasi ai, pei o tamatamai lima. O mata o mata e eseese i le maualuga, mafiafia, tikeri o fua, elongation. Faafetai i lenei, e mafai ona sili atu faigofie tatou iloa tasi. O lenei elemene faia foliga e sili atu faʻaalia ma manatua pea.

O mata o mata e mafai ona taʻu atu mea uma ia te oe

E tolu ituaiga autu o laulu mata: sao, gagau ma mimilo. O ituaiga uma ia e mafai ona faʻailoaina oe o se tagata. Soʻo se mea e auiliiliina ai se manatu: umi, toʻatele, tikeri oloto, nofoaga faʻatusatusa ile auala laupapa o le isu, nofoaga faʻatusatusa ile mata, ma isi. E tofu uma lauulu o le tino e mafai ona iloa. Tusa lava pe ua tele suiga o la ou mata, latou te faʻailoa pea ia oe le ituaiga mafaufauga. O le mea lena e tupu ai mata o tagata!

O le fulufulu taumatau o loʻo faʻaalia ai se uiga o se tagata i le lalolagi o loʻo siʻomia ai o ia, ma le itu tauagavale mata - i le vaimata i totonu.

  • Fulufulu mata. O se tagata ua aʻoaʻoina le lalolagi e ala i ana lava faʻataʻitaʻiga. O le teori e faʻatauvaʻa tele ia te ia pe a leai se aoga faʻaoga.
  • Fulufululima mata (leai ni punou). O le tagata e ona le ituaiga lea e mafaufau lava i taimi uma, ma iloa ona faʻafefe mafaufauga le talafeagai, ina ia mafai ai ona maua mea moni faʻatuatuaina.
  • O le fulufulu mata ma le manino lelei e mafai ona talanoa e uiga i uiga taua o latou e ona. O ia tagata e masani ona taofiofi mea uma ma o loʻo latou faia lelei, aua o gaioiga uma e fuafua ma fuafua lelei.
  • O le lapoa o mata o mata o se faʻailoga o le le magafagafa mafaufau. I le ulu o se tagata faapena e tele autu mo mafaufauga. Ole pule lea ole mafaufau malosi ma malosi.
  • O le manifinifi o mata mata o se faʻailoga lea ua sauni se tagata e manatua naʻo le tasi le manatu, e masani lava ona ia popole i le mea na ia faia i isi.
  • Afai e lautele le lauulu i luga o le isu ma manifinifi i luga o malumalu, ona mafai lea ona tatou fai atu ma le fiafia i lea tagata, e le taliaina faʻamatalaga, na ia vaʻaia le ata tele ma e masani a otootoina faʻamatalaga. E le mafai ona faʻaigoaina ma le faʻalogo, o lea o fuafuaga tetele e le faʻatinoina.
  • Foliga tutusa lauulu (aua le faapipii agai i malumalu). O sea tagata e faapalepale i auiliiliga, e iai lona mafaufau gatasi ma tutusa.
  • A vaʻai mata o mata i le malumalu, ona faʻailoa lea i se tagata o loʻo uaʻi i lona mafaufau, e mafai e ia ona faʻatautaia soʻo se galuega, pe a na malamalama lelei i ai.