Lauiloa

Aferika Aferika ma filo

O lenei laʻei lauulu e soona fai, o le tele o tagata e tau musu e fai. O le mea moni, Aferika togi e talafeagai mo toetoe lava soo se ituaiga olaga, seʻi vagana ai galuega o loʻo e manaʻomia e faʻafesoʻotaʻi tagata i le tele o taimi (aemaise pe a fai o le tele o tagata matutua i totonu o au fili).

Ma, mo se faʻataʻitaʻiga, afro-fili i le va o tagata faigaluega faletupe o le a le o le sili manuia filifiliga: tagata mafai ona latou manatu o lenei ata o le le taua. E le fautuaina le ofuina o ia ie faʻamaonia mo tagata o loʻo faamalosia e mulimuli i se tulafono laʻititi.

I isi tulaga, o ia ituaiga lauulu o le a avea ma sili lelei faʻaopopo i soʻo se ata, ona o loʻo fetaui lelei ma soʻo se sitaili o laei: mai le faʻafiafiaina e oʻo atu i le rocker. Faʻafetai i faʻamatalaga eseese o le faʻataunuuina, puʻupuʻu fetaui i soʻo se foliga o foliga.

O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, tagata e maualuga lona muaulu e mafai ona tuʻuina se pa i lona foliga masani, lea o le a ufiufi. Ae ui i lea, o lenei lauulu laʻasaga e le talafeagai mo tagata o loʻo iai le laulu ole laei: i le masani ona fufuluina o le ulu, afro-puaa o le a tatalaina pea, lea e mafua ai le foliga faʻalemafaufau.

A filifilia se fili Aferika e pei o fulufulu lauulu, e tatau foi i se tasi ona mafaufau i tausaga, talu ai o lenei lauulu lauulu e sili ona talafeagai mo tagata i lalo ole 35 tausaga.

Le a le umi e mafai ona ou lalagaina

O le ofutino aferika (pe faʻafefea ona fili i latou ona vaʻaia i lalo) e mafai ona matua eseʻesea o latou umi. E lua ituaiga o afrocos: “saogalemu” ma faalenatura. O le mea mulimuli o ni pulutau e lalagaina faʻatasi i le lauulu i luga o le ulu.

Pe a lalagaina lenei ituaiga o fili, o le lauulu o le a foliga puʻupuʻu e Z-5 cm, ma i tulaga e le o ni filo e le mafiafia tele e ala i le natura, o le a seasea lalagaina o tovine. I lenei tulaga, e manaomia le umi lauulu faalagolago i le umi e tatau ona iai ia fili.

"Faʻamanuiaina" lalaga 'fili faʻanana faʻaaoga i mea faʻapipiʻi, pei o Kanekalon. Ona o lenei mea, pigtails mafai ona e le gata faia umi nai lo moni lauulu, ae faapea foi mafiafia, sili volumenous. Le laititi o le umi o lauulu o loʻo saʻo ai le "saogalemu" o loʻo fili faʻamaʻele e tatau ona i ai ile laititi le 3 cm, a leai o le mea faʻafoliga o mea ole a na ona le uu.

Le lelei ma mea e le atoatoa

O loʻo i ai le ofa o Aferika.

I totonu o itu o lenei lauulu lauulu e mafai ona iloga:

  • Faigofie: tagata ma afrokos latou te le tau popole i le faaleagaina o latou lauulu i le vaitaimi o le matagi malosi po o timuga, o latou lauulu e le eletise, latou te le aʻea i luga o foliga.
  • Taimi le taimi: e le tatau ona faʻaaluina se taimi tele i le au e ona lenei laʻei o le hairstyle i luma o le faʻata e faia ai se laulu manaia. O le puʻelea Aferika, tusa lava pe na o latou potopoto i le aʻai, e mafai ona fausia se foliga atoatoa ma atoatoa. E le gata i lea, o lenei hairstyle e le manaʻomia le masani ona fufuluina o le ulu: tasi i le vaiaso e sili atu nai lo le lava.
  • Sefe tupe: mo se taimi umi e te le tau faʻaaluina tupe i luga o masks ma balms eseese mo le tausiga o lauulu, fixative oloa, ma isi mea. E le gata i lea, o le laʻitiiti aofaʻi o loʻo faʻaoga mo le mea ai.
  • Saosaoa tuputupu ae lauulu: ona o le teteʻeina o le tulaga o lauulu aʻa ma le ulu, o le a sili atu ona tafe atu le toto i le folika lauulu, ma aumaia sili atu meaʻai.

Faatasi ai ma vaivaiga, o mea nei e mafai ona iloga:

  • Suaʻi tiga ma le vevela o le ulu. E mafua ona o le mafiafia faifai pea o le papala. Peitaʻi, o le le iloa e mou ese atu pe a uma le 1-2 vaiaso.
  • Mago ma faʻatautaiga vaega o pito o le laulu ina ua maeʻa fili Aferika. Talu ai e le selu afro-fili-faʻaputuputu, o le aofaʻi manaomia o sebum e le maua i luga o le pito, e puipuia ai i latou mai le tele naʻo le faʻamago ma le manifinifi.
  • Afrokos mago mo se taimi umi. E le pei o lauulu masani, afro-fili ua le mafai ona faʻamamaina vave ma se fulufulu pulu pe a uma ona fufuluina ma alu e fai pisinisi: ona o le fusi mau o lauulu i le va o latou lava, e le mafai e le ea i totonu o latou taʻitasi ma faʻamago ai. Ae ui i lea, o lenei faʻafitauli e faigofie lava ona fofo pe a e fufuluina lau lauulu i le afiafi.

Vailaau

Aferika afifi (pe faʻapefea ona faʻailogaina, e mafai ona e vaʻai i lalo) e tusa ai ma le masani a le vasega o ni taʻaloga masani. lauulu ua vaevaeina ile 3 manoa, lea e sui faʻafuaseʻi. Ae ui i lea, mo o latou lalagaina, o le aofaʻi o lauulu e tatau ona vaevaeina i ni laʻititi laʻititi ma fili i luga taʻitasi ma se pusi puʻupuʻu.

I se aotelega, o latou numera e mafai ona oʻo atu i le 200-300, fuafua i le mafiafia o le lauulu.

O lea ituaiga lauulu laulu e fai ma sui o laʻitiiti laiti mai le loka o lauulu, ma o latou tele e ese mai laʻititi e ova laʻititi. I foliga vaaia, o le corugation foliga mai o se perm, ae sili le afaina i le tulaga o le lauulu. Ona o le auala o le faʻatinoina, o le corugation e talafeagai e oʻo lava mo tagata e paʻu ma pa'ū paʻu.

Farani afrokos

I le aofaʻi atoa o le laulu, ia puʻupuʻu foliga foliga masani masani: 3 manoa fefiloi ma le tasi ma le isi. Ae ui i lea, e le pei o mea masani, e leʻi lalagaina i le ulu le afro-fili i le Farani, ae o le "itu" i luga o le ulu.

I le maeʻa o galuega i le pito i luga o le ulu, i le va o fili, faʻaalia tino.

O nei pigtails foliga tutusa ma le masani Aferika pigtails. Ae ui i lea, e le pei o le mea mulimuli, taofi Thai fili lava faʻatasi mai lauulu masani, e aunoa ma faʻaofiina o mea faʻalenatura. Ona o lenei, Thai braids e talafeagai na o tagata e ana le mafiafia ma le umi o le laulu, a leai, o le laulu e le a foliga mai e sili ona matagofie.

Faatasi ai ma curls tetele

O lenei hairstyle o se zigzag air loka. O mea faʻapitoa (loka faʻatasi ma lapisi tetele) o loʻo lalagaina i lauulu masani, e faʻaosofia ai se faʻaopopoina le malosi tele.

Piggails faia i le sitaili o zizi e mafai ona eseʻese: sao, paʻu, faʻaʻofu ma le tele o ufiufi poʻo se tioata. I se faʻaopopoga, o lenei ituaiga lalaga mafai ona faaputu i tuʻufaʻatasiga eseese. Faʻasaʻo zizi vaʻaia foliga tutusa afro-fili, ae ui i lea, latou te manifinifi ma māmā, mago vave vave.

Nei o zizi teuteuina i sili lava curls, lenei lauulu lauulu e sili ona lelei mo i latou e mananao e fausia le sili laulu lauulu.

Dreadlocks e le pei o ni fusi i le masani masani: e sili atu e pei o "sosisi", o le mafiafia o lea mafai ona matua ese. O le mea moni, dreadlocks o se mea e pei o togafiti: afai e te le selu ma fufulu lou lauulu mo se taimi umi, ona latou aoina lea i dreadlocks.

Ae peitai, ma le lalagaina o lalagaina, latou te foliga manaia ma matagofie, e le mafai ona taʻua o le "lalaga faʻapitoa" i se auala masani. E tele metotia faʻaaogaina e lalagaina ai dreadlocks. Le sili ona taatele: o loʻo taofi se loka o lauulu i le va o ivi o alofilima ma olo le curl i le va oi latou. A amata loa ona pei le curl o se mea e tasi, e ave e le pito ma “masaesae”.

O le lalagaina e ogatusa ma le masani afro-fili, ae ui i lea, o le pito i lalo o le lauulu (10-1Z cm) tumau pea fili.

O le a le ofutino aferika Aferika e filifili mo alii

E le o uma lisiina lauulu e fetaui mo le malosi feusuaʻiga. I latou, dreadlocks e mafai ona iloga. Ole ituaiga braids foliga sili i luga o taʻaʻalo tamaʻi foliga le lelei. Le faʻaosialia o faʻataʻitaʻiga o surfers.

E faʻapea foʻi i aliʻi, e manaia lava fuluʻi Farani. E sili ona taatele i tagata fai fusu ma lakapi taʻaʻalo.

Ata o filifiliga lelei mo aferika braids mo alii.

E mafai foi ona teuteu se tamaloa masani Aferika masani, ae le o tagata uma: mo lenei e te manaʻomia se i ai faʻapitoa foliga. A le o lea, e mafai ona avea se tamaloa ma tamaitai.

Aferika pigtails mo teine

Teine faʻaaogaina ni laei uma i luga. E le gata i lea, o le sili ona talafeagai tausaga mo i latou o le malologa mai 19 i Z5 tausaga, e ui lava latou foliga lelei i teineiti laiti (mai 7 tausaga). I tamaitai e silia ma le 35 tausaga, o nei laʻei lauulu o le a le foliga malamalama lelei.

Afrokos lalaga meafaigaluega ma mea

Ina ia lalagaina Aferika 'fili i le fale, o le ae manaʻomia mea nei:

  • selu e tuueseese le aofaʻi atoa o lauulu i ni manoa,
  • maso selu, ina ia le lavelavea le lauulu, leai ni faapona,
  • fasi paʻu suauʻu, mo le faʻamautuina o togi (e le manaʻomia mo dreadlocks),
  • mama e soli mea faʻapipiʻi, lea e ufiufi ai le nofoaga o faʻapipiʻi i lauulu faʻalenatura,
  • lipine, maea o lanu talafeagai, e avatu ai i le laulu le susulu foliga (filifiliga),
  • lauulu lauulu e aoina ai laʻasaga le talafeagai.

O i latou e fuafuaina e lalagaina "saogalemu" pigtails o le a manaʻomia mea faʻapipiʻi, pei o:

  • Kanekalon - mea faʻaaoga faʻaaoga e fatuina ai wigs ma Aferika hairstyles. A fausia Aferika lauulu, e tatau ona fai Kanekalon e fausiaina le tele o lauulu maualuga, faapea foi ma le umi o le lauulu. E pei o laʻau masani: e alu i paʻu manifinifi, nonoa faʻatasi i totonu o se fusi pe toʻa. O nei mea e sili ona taʻutaʻua i mea o loʻo faia tutusa galuega tauave. Muamua, e hypoallergenic ma saogalemu, ma lona lua, ona o ana meatotino e mafai ona faia ni ituaiga eseese i le taimi vevela togafitiga: curls, curls o ese malosi. I se faʻaopopoga, kanekalon ei ai lona lautele lautele lanu, ma e le o se tasi-lanu: e mafai ona e mauaina kanekalon mo faʻamalamalamaga, carousel, balayazh.
  • Filo filo o se ituaiga filo mo le lalaga, ae talu ai nei ua leva na faʻaaogaina tele latou i lalagaina o lalaga 'ie. I le faʻatinoina o fulufulu i Aferika, latou te faʻatinoina lava galuega tutusa e pei o le Kanekalon, ae, muamua, e sili atu le faigofie nai lo le tafaoga, ma lona lua, latou te leiloa lo latou manaia vave. Ae ui i lea, o le a faigofie tele mo tagata amataina ona lalagaina mai filo, aua e tele a latou voluma ma e sili atu faigata ona lavelavea.

Metotia o le lalagaina afrokos

Aferika 'fili (pe faʻapefea ona faʻamauina oe lava oe e mafai ona maua i lalo) e faia e ala i lea laasaga ma lea laasaga faʻatinoga o le mulimuli atu faʻatinoga faigofie:

  1. Luga faʻaʻuluʻulu lauulu laʻau ile palu faʻapipiʻi ina ia aua neʻi toe i ai ni nonoa.
  2. Faʻaaoga se selu, le pito i luga o le lauulu e vavaeeseina ma faʻapipiʻi i se kilipa. Naʻo sina tamai solo i le pito i tua o le ulu (i le lautele o le ulu) e tatau ona tumau e leai se totogi.
  3. O laʻei leai se laʻei e tatau ona vaevaeina i ni loka tutusa o le manaʻomia mafiafia.
  4. Ua vaevaeina se tasi o manoa i vaega e 3 ma amata lalagaina se puaʻa e tusa ai ma le faʻavae masani, ae matua fufusi.
  5. A latou taunuu i pito o le lauulu, latou te faʻamauina le totoa i le auala manaʻo: faatasi ai ma le fesoasoani a se fusifusi vaega, manoa o Kanekalon ma se mama, filo.
  6. Fai tutusa gaioiga ma isi mea o totoe, ona solo ese le vaega o totoe o le laulu ma vavae ese le isi vaega mai ia. Toe fai le gaoioiga seia uma ona fili uma lauulu.

Faʻafefea ona tausi

O le pu o le sisi Aferika, i vaiaso muamua ina ua maeʻa fili, e mafai ona mafua ai le le mautonu, mafua ai le paʻu o le ulu - O se masani masani lea i le soona lauulu ulu. Ina ia mafai ona alu ese le vevela ile taimi, ae le faʻateleina, e tatau ona tausia lelei le ulu.

Mo lenei mafuaʻaga, o le cotton pad i le chamomile broth ua susu ma o le fulufulu ua togafitia i ai. Ole faʻagasologa e sili atu faia 3 taimi ile aso. Ole mea pito sili ona taua o le le mafai o se mea fou i lou ulu, a leai, o le a maosiosia sili atu ma o le a mafai ona e selu lou paʻu ia vava ma leai ni mea e teu ai i totonu.

A matuitui gatalia, e fautuaina e faʻapipiʻi ou tamatamaʻilima i luga o se nofoaga gase pe faʻapipiʻi le ulu i le oomi i lou lima.

Afai e faia aphropric ma le faʻaopoopoina o mea faʻapipiʻi, ona aoga e aloese mai le soona faʻamafanafana o le laulu, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a alu i le taele, e tatau ona e ufiufi lou lauulu i se solo poʻo se pulou faʻapitoa.

E tatau ona e fufuluina lau lauulu ia le sili atu naʻo le tasi i le vaiaso, ese le laulu o lauulu o le a vave leiloa foliga ma "fulufulu". E le manaʻomia ona fufuluina le 'ie faʻataʻitaʻi (seʻi vagana le tulaga o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, pe a fai o le mea na latou' aʻai ai se mea pipii pe na manogi pei o se afi), naʻo le ulu i le va o 'fili. E tele auala e faia ai lenei mea.

O le metotia muamua e aofia ai sitepu nei:

  1. E maeu le susu ole papala mai le vai taele.
  2. O le teuina laupepa e faʻapaʻi i luga o le lima (e sili atu a aunoa ma le 2 i le 1 galuega), faʻamalu.
  3. Ia faʻaeteete le laulu faʻapipiʻi i luga o mata o le ulu. Faapipii i latou ina ia fai pea le afu.
  4. Fufulu faʻalelei lelei ile vai mafanafana.
  5. Ole taualumaga e tatau ona toe faia seʻia le toe iai le gaʻo ile ulu.

O le metotia lona lua e pei o le muamua, ae o le omomi e faʻaaoga ae le o alofilima. E manaʻomia ona e faʻaaogaina le laupepa i le omomi, omomi ma solo le papala.

O faʻasaʻoga o afro-braids e mafai ona faigofie pe faigofie. O le muamua e aofia ai le tuʻufaʻatasia tuʻu-vaʻaiga o lalaga, ie. latou te manaʻomia ona toafimalie ona fili lea i tua.

Mo le faigofie, e sili atu le le lalagaina atoa le laulu o le taimi e tasi, ae tasi fili. Faatasi ai ma lenei metotia, o le mea taua o le aua nei fenumiai poʻo a mea ua uma ona fetuunai ma o fea e le. Ina ia faia lea mea, ua mafai ona faʻapipiʻi fili i seisi taʻutaʻua e faʻaaoga ai se fusi paʻu poʻo se togafiti.

Faigofie faʻasaʻoga i se tulaga le masani ai, ae aoga:

  1. Ave se togi tasi, tuu i luga o le alofilima o lou lima.
  2. O le maʻai faʻatafata e taoto mafolafola i luga o lalaga faʻamaʻamana.
  3. Faʻaalu seleulu i le umi atoa o le fili.
  4. Ina ia toese le fana i luga o le ulu, e tatau ona aoina lauulu i se fusi ma teuteuina.

I le avea ai o se tulafono, o lauulu na tupu mai o ni fautuaga, o lea e te le tau popole pe a uma na faʻasaʻoina, e ala i le faʻaʻautuina, e mafai ona e mauaina ni botak.

Afro-hairstyles

Afro-tootoʻo foliga mataina uma i le tatalaina ma faʻatasia foliga.

Mai Aferika braids, e mafai ona e faia ni lauulu nei:

  • solofanua
  • uga eseese (farani, spikelet),
  • pale i luga
  • lua utupoto i tua o le ulu pe latalata ile pito i luma o foliga,
  • na o le pito i luga o lauulu e mafai ona aoina i le siʻusiʻu, ma le paʻu pito i lalo e mafai ona tuua tatalaina.

Sulu faʻavaeina o afro fili ma filo.

O le lalagaina ma filo o le sili faigofie lea ma sili ona taugofie. Afai e manaʻomia, ma le mafaia ona fai se laulu foliga tutusa ile fale, e ui lava o le faiga lava ia e tele taimi e alu ai. Talu ai e tusa ma 6-8 itula mo se polofesa, o le amateur poʻo le o soʻo se newbie o le a tatau ona faʻaaluina le afa aso i luga o lenei mea lauiloa.

Ai ?? U? U? USUi ?? Ai ??

Mo lauulu o Aferika 'fili i filo, tatou te manaʻomia se scallop, ose vulu o le manaʻo lanu ma, ioe, onosaʻi. Ui i lea, o le lalagaina o au lava ia e le faʻalavelave, aemaise i le pito i tua o le ulu, ma e le afaina ai le faʻapipiʻi i luga o se fesoasoani. E mafai e le fili laia ona amata amata ona lalaga, ma o lē e ona le lumanai afro braids fesoasoani i le lalagaina o pito. O le mea lea, i le fa lima, o le lalagaina gaioiga e matua faatelevaveina.

Matou te ave le fiafia i le 100% acrylic filo, latou te le nofo ma e le susunuina pei masani. Vaevae le vulu i ni manoa. Ua tofu ia fasi manoa e tolu ua gagau i le afa. O le umi o ia laina uma e tatau ona 20-25 cm le umi nai lo le uumi o latou lava laulu.

Filifili le vaega o lauulu mo le puaʻa muamua. O le manifinifi o le lalaga faʻalava, o le lelei foi lea latou te uuina. Matou te aveina le filo muamua o filo ma i le nofoaga o loʻo latou faʻapipiʻi faʻatulagaina ai se vaivai vaivai.

Matou te vaevaeina le vaega o le lauulu vavae eseina mo le fili i totonu o loka e tolu ma tuu i luga o se fusi i le muamua o latou, faamau lelei. Matou te vaevaeina le filo lua i laʻau uma o le lauulu ma lalagaina le pulu i le auala masani: muamua, le itu agavale i lalo o le ogatotonu, ona taumatau, ona toe saʻo lea o le itu tauagavale ma faapena lava i le pito.

O se isi faʻasologa umi e mafai ona aveeseina i le tipiina ma seleulu.

Aferika fili i filo filifiliga numera 2

E mafai foi ona fai i luga ole filo Afro ma filo. E aliali mai lava le manaia lauulu mai le tele o tamai ninii laiti. O le mea lilo sili o lalagaina pei o le manifinifi o le vavalalata loka ma piki, o le sili atu matagofie le taunuuga.

E mafai e se tasi ona fai mai o pigtails ma filo o le seneturi talu ai, o le itula lea i le lalagaina o braids ma kanekalon, e sili le sefe, ma isi. etc. Ae o lenei faamatalaga e feteʻenaʻi ma e le talafeagai. A uma mea uma, pigtails ma filo ei ai le tele o lelei. E faigofie ona faigofie ma faigofie, ma le filo e sili atu le faigofie le lalagaina nai lo le galulue ma le kanekalon tutusa. Pigtails ma filo e sili atu le tumau ma faʻaititia, lea e avea o se sili filifiliga mo le matafaga lauulu. Aua neʻi e ofuina mo 3 masina, o nai vaiaso o savali ma latou ua lava. Ma o le ae fiafia i le faigofie o afro braid ma o le a leai se afaina i lou lauulu. Ma i le iuga, e aoga le matauina o lalaga fili faʻalalagaina ma filo o loʻo i ai a latou lava faʻaleaga matagofie. Leai se isi mea mo le lalagaina e mafai ona suia i latou i so o se auala. Ma o se mea moni lena.

O le a le ituaiga o afrocos?

O ituaiga o afro-braids e eseese:

  1. Vailaau. Nei e avea ma puʻupuʻu masani ia Kanekalon ua lalagaina.
  2. Galueaiina. Fusi pu, e le o fili i le tolu, ae mai ni manoa se lua ma foliga pei o ni manoa laiti.
  3. Poni. Mo nei fusiua e te manaʻomia se mea mama mama mea, ma i o latou pito latou tuua se lapisi uaua tele e pei o le pony tail.
  4. Fetaui. O le kanekalon sili ona mimilo ua lalagaina i pipi.
  5. Zizi. Saunia-mama malamalama pigtails e toso i le laulu.
  6. Loka. Lautele vaivai paʻepaʻe o mea faʻapitoa lightweight mea toso i lou lauulu.
  7. Milo. O isi faʻaiuga o fusi faʻatasi ma lapisi laʻau laiti.
  8. Fatu. Fusiua o loʻo lalagaina i le ulu.

O ai Afro lalaga talafeagai?

E leai ni tapulaa i le lalagaina, o le mea moni.. Soo se tasi e fia faʻaalia o latou lagona e mafai ona lalagaina i latou lava faʻapipiʻi.

Ae latou fai mai o luga o afro-braids foliga sili atu nai lo le maualalo, pei oi latou vaaia "faapuupuuina" se tagata.

Ma malo foʻi faamamafa foliga asymmetry. Afai o oe, i se isi itu, o loʻo taumafai e nana, ona faʻapea lea o Afrokos na ona faʻalavelave ia te oe.

O le a le mea lelei i Aferika pigtails ma le mea e leaga

Le mautonu tulaga lelei:

  • ata a tagata taʻitoʻatasi
  • puipuia o lauulu mai le afaina o le siʻosiʻomaga,
  • leai ni faʻafitauli faʻataʻoto
  • aua le soona fufuluina lau lauulu masani
  • le avanoa i soo se taimi e aunoa ma ni faʻaiuga e tatala ai latou.

Ma leaga leaga:

  • e laititi i le fili
  • O le taimi muamua, ua mafai ai ona toso tauau le pu
  • e le faigofie ona fufulu.

Oe ono fesili pe aisea i le leaga leai se lauulu e leiloa. O le mea moni o le laulu e pa'ū na o ia, ma o lenei masani.

O loʻo tumau pea i latou i le lalagaina, ma a e tatalaina fulufulu, e te selu uma ile taimi e tasi, ae le naʻo sina mea i aso uma, e pei lava o oe selu e tusa o le afa le ulu. Ae e foliga mai o lea.

Faʻafefea ona lalagaina afifi faʻapipiʻi Aferika?

Ae e te lei amata lalagaina, oe manaʻomia ia manatua nai tulafono. Muamua faʻaitiitia le lauulu i le tele e mafai aineʻi latou seʻe. Ina ia faia lenei mea, fufulu latou ile fasimoli. Aua neʻi faʻaaoga le fufulu

Lua o loʻo e manaʻomia le faʻailoga saʻo. E tatau ona faʻaavanoa lelei sikuea tusa lava pe le fusifusia lauulu mai sikuea eseese, ma e tatau ona faʻataʻamilomilo e nana laina faʻailo.

Ma lona tolu, amata lalagaina mai le tua o le ulu. Ma aua nei galo e fesiligia le sao ise taʻitaʻi.

Mea Manaomia

O se lisi puʻupuʻu o mea uma e manaʻomia mo le lalagaina:

  • isi mea, e faʻamoemoe i le ituaiga afro-lalaga lalaga filifilia,
  • lua selu, se tasi ma nifo masani mo le makaina, le isi e seasea ona lalagaina,
  • kelu mo le faaleleia pigtails poʻo tamaʻi fusi paʻu.

O le a le ituaiga o mea faʻapipiʻi o le a manaʻomia?

I le tele o lalagaina Kanekalon ua faʻaogaina: e pupula, e tau leiloa, e le seʻe, e taofiofi lelei i lauulu ma e faigofie ona fufulu.

Zizi lalaga mai se isi mea, lea e taua - Zizi. Afrolokones ma togi poni o loʻo lalagaina mai ia. O nei mea uma e faʻatau atu i fale faʻapitoa faleoloa.

Ae e mafai ona e faʻataʻitaʻia ma nisi mea faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, fai pusi mai le vulu. Afrokosa e mafai ona teuteuina i fusi seevae lanu, lopa, ma, ioe, mea uma e manaʻo le agaga. O le mea taua o le aua le soona fai.

Laasaga laasaga i lea laasaga lalagaina

Ina ia mauaina matagofie afro-fili, e tatau ona e mulimuli i lea laasaga ma lea laasaga lalagaina metotia:

  1. Filifili se fasi o le mafiafia manaʻomia i le occipital eria. Aua neʻi galo e uiga i le saʻoga saʻo.
  2. Faaeteete ma le faaeteete le loka. ma faʻapipiʻi i le mea e maua ai, o loʻo tatou faʻapipiʻi se filo kanekalon ua maeʻa saunia (lelei, poʻo se filo mai isi mea).
  3. Matou te vaevaeina le soʻo atoa i vaega e tolu ma lalaga lelei le puʻeu mimiti.
  4. Afai o le pigtail tatau ona umi atu nai lo lou lauulu, pe a uma loa le umi, e tatau ona faʻaopopo iai nai mea laiti ia tutusa le mafiafia.
  5. Matou te faʻasaʻoina le pito e pei ona e fiafia iai. E mafai ona fai i le kulimi, lopa, se mea faʻapitoa pe faʻapipiʻi mea.
  6. Matou te faia se puaʻa, fai tusiga faʻamaeʻa e tusa ma lou tofo.
  7. Na ma fili uma lauulu, ma agai mai i le pito i tua o le ulu i malumalu. Aua nei galo ona fesili i le aufana ile itu saʻo.

Faʻafefea ona tausi le afrokos?

Afrokos Tausiga E laʻititi le taimi ma le galuega.

Na o le fufuluina o aʻa se aofaiga laititi o lauulu mo sina taimi i le vaiaso pe sefulu aso. E le manaʻomia le susu o le uumi, talu ai e taʻe ma le faigata.

Aua le faʻaaogaina le balms ma le conditioners - leaga ua fufuluina.

Faapea foi aua le faʻamamaina Kanekalon. Na te le fiafia i le vevela.

I le taimi muamua, e ono oso aʻe le ita ma le mageso.. I lenei tulaga, fufulu lou ulu i se fasi o le chamomile mo ni nai aso. O le vevela ma le ita o le a pasi vave.

Ma aua le ofuina ni ie i luga atu o le tolu masina, e pei o le a amata ona sosolo atu aʻa toe aʻe i mea le mautonu. Ma e oo mai ile taimi nei ole foliga mai ole laulu e le mafua ai le fiafia. Pau a mea e mafai ona faʻamautu le lalagaina, ae o loʻo i ai pea le afrokos mo le sili atu nai lo le tolu masina o le a amata afaina ai le tulaga o le lauulu.

E sili atu le fai lemu, fai lou lauulu se malologa ma toe malosi, ona toe oso ai foi lea.

Matua vasega "Faʻafefea ona lalagaina afifi a Aferika i le fale", vaʻai le vitiō:

Lesona "Auala e lalagaina ai Aferika '' ulu ma filo" vaʻai i le vitio.

Faʻafefea ona e naʻo togi Aferika pigtails, vaʻai ile vitio i lalo:

Pigtaile Vaega

Afrokos lalagaina e aofia ai le faʻaaogaina o kanekolon, o se mea faʻapitoa faʻapipiʻi ua faʻapipiʻi i le lauulu e maua ai le tele, eli ma umi. I fafo, e le tele ese mai lauulu masani, ae sili malie, toe faʻatumauina lona foliga atoatoa, ma e talafeagai tele i galuega. Tagata tomai faapitoa iloa eseese ituaiga o afrocos.

O lo o faʻasalalauina lea o ni lala laiti (100 - 250 fasi) faʻanana i faiga masani e tolu-vaega. O le sili atu o le pigtails, o le sili matagofie ma sili atu ona lelei le sitaili lava ia o le a liliu. O le taimi muamua o le 3-6 itula.

O le filifiliga lea mo i latou e le mafai ona faʻatali umi. Zizi o se mimiti mimiti mimiti (lapoa - 3 mm, umi - 80 cm), ua lalagaina i ni filo. Ole umi ole laulu e leʻi sili atu ile 20 cm. Olaga ola - mai i le 2 i le 4 masina. E mafai ona fai saʻo i luga le puʻeina o zizi, faasolosolo, pefu, pe mimilo.

Ole 10-20 lalaga ia fili i itu eseese (zigzag, tūsaʻo, lurus pe faʻalava ai) ma fusi latalata ile ulu. E mafai ona faʻailoaina lalaga mai le lauulu masani, o lona umi e 8-10 cm, ma faʻaopopo atu ai ma le faʻamalosia kanekalon. I le lomiga mulimuli, le pu pigtails le umi umi.

E taua tele le lalagaina o Farani i fafine ma alii.Faatasi ai ma i latou e faigofie tele le auai i siva ma toaaga taʻaloga. 'O pulou mai lauulu e laʻuina mai i le 1,5 vaiaso, mai filo fatuina - 1,5 masina. O le lalagaina taimi o 40 minute.

O le mea mo le fulufulu laei o le fili manifinifi ma se lapisi laʻititi curl (Ketrin Twist po Ketrin Twist de Lux). E le pei o isi, e le paʻu ese puaʻa i le taimi o totini. Katherine Twist foliga faigofie tele ma tele.

Curls (afrolokons)

Weave ma curls, lea e faapipii i aʻa o le laulu. O le umi o le lalaga oʻo i le 10 cm, o le isi vaega o loʻo faʻataʻamilomilo i se fufusi e manaia, matagofie (laititi, feololo pe lapoa). Curl curls manaʻomia le tausiga faifai pea - i le vaiaso muamua o le a tatau ona faʻamumuina mo tele taimi i le aso ma faʻapipiʻi suauʻu. Ona tatau lea ona toe faia lenei faʻagaioiga pe a maeʻa fufuluina taʻitasi. O le umi manaomia le lauulu o 10 cm. O le taimi muamua o 2-4 itula. Olaga fata e uiga i 2 masina.

Faaliliuina mai le Igilisi o lona uiga "pony tail." Nei o le puʻupuʻu Aferika o loʻo filiʻai mai mea faʻalenatura ma faʻaiʻu i se tamai siʻusiʻu. E mafai ona tuʻi saʻo pe mimilo. Le tagata filifilia filifilia le tikeri o curling ma tulaga ia lava. Ole umi ole umi ole auga e 20-25 cm. O le taimi faʻataʻitaʻi e 5-8 itula.

'O lalaga faʻapipiʻi e suʻiina i se mea faʻalenatura.

Curled pigtails pei o susu susu. Corrugated Kanekalon o loʻo faʻaaoga e fau ai latou. O le lautele o le curl mafai ona o se mea. O Corrugation faasino atu mo puʻupuʻu puʻupuʻu - o le lalagaina taimi e tusa ma 4 itula. E sili atu ona faigofie le faʻatinoina i luga o le pulu puʻupuʻu (5-6 cm) - a leai o le laulu e lusi ai lona matagofie. O le vaitaimi o laei e 2-3 masina.

E taʻua foi o maea, kusi po o se ua. O fusi Senegalese e milo ese mai ni manoa se lua. O latou umi e mafai ona i ai, ma se tamaoaiga faʻapaleni faʻataga ai oe e fatuina ni tele-lanu sitaili. E tusa ma le 5 itula le lalagaina.

O le isi subspesies o klasik afrocos, mo le lalagaina o latou na ave ave na o nonoa fanau moni. Thai braids foliga sili aoga i luga o le uumi ma le lauulu mafiafia lauulu. O le isi uiga eseʻesega o le faʻamaeʻaina pito o nei fili i le faʻapuna vai poʻo le afi, ae faʻamautu ma se filo poʻo le tele-lanu uʻamea faʻatasi ma se lopa.

Mea e lelei ma leaga o Afrocos

Afro-lalagaina e tele ni mea taua, faʻafetai ia latou maua tele lauiloa:

  • Taumafa faaumiumi i le puʻeʻulu pulu,
  • O piggails ma filo e suia le lanu o le lauulu. E mafai ona avea oe ma brunette, lanu mumu, poʻo lauulu uliuli e aunoa ma le valivaliina o mama,
  • E mafai ona lalagaina i soʻo se taimi,
  • Faataga oe e fatuina ituaiga eseese o sitaili,
  • Leai se mea faigata e manaʻomia
  • E mafai ona faia e tusa lava pe pupuʻu lauulu - 4-7 cm,
  • Fausia se sitaili foliga manaia.

Ina ia vaʻai i lenei mea, vaʻai le ata i luma ma mulimuli ane

Ae paga lea, o afro-braids ei ai foi o latou sese:

  • Latou leaga le fufuluina - tusa lava pe a maeʻa ona faʻapipiʻi se lauulu faʻapipiʻi, e tumau pea le palapala lauulu,
  • Mago mo se taimi umi - e tele itula e malolo ai le faʻataʻitaʻia. E faigata tele foi ona iloa pe iai ni paʻu mago pe leai.
  • A aunoa ma le taumafa lelei, o paʻu masani lava e faʻalogologo ma maati,
  • Ole faʻatupulaia ole avega ile lauulu e afaina ai. I le tele o tulaga, o le laulu pe a uma ona lalagaina ua amata ona paʻu i fafo,
  • I le taimi muamua, e matua le mautonu i le moe ma se laʻulu lauulu.

Tatou te faia pigtails i tatou lava!

Faʻafefea ona lalagaina afifi Aferika i le fale? E le faigofie le galuega, ae i le fesoasoani mai a le matou matai vasega e mafai ona e feagai e aunoa ma ni faʻafitauli.

  • Ia seasea nifo selu
  • Manaia Canecolon filo,
  • Kelu, fasi paʻu suauʻu poʻo se masini faʻapitoa mo le faʻamau o togi.

Laasaga 1. Selu le lauulu.

Laasaga 2. Vaevae i se selu i tutusa tutusa faʻavae. O latou fuainumera e mafai ona fai fuafua ma faʻalagolago i le mafiafia o le lumanaʻi lalagaina.

Laasaga 3. I le pito i tua o le ulu, filifili se tamai filo o le lauulu ma se taimane foliga.

Laʻasaga 4. Faʻapipiʻi lelei ma faʻapipiʻi le filo kanekolon e latalata i aʻa pe a mafai.

Laasaga 5Vaelua le faʻataʻavaleina i vaega e tolu ma fili ia faʻamau lelei le puaʻa.

Laʻasaga 6. Faʻaopopo ou lava manoa, faʻaopopo se isi filo ina ia tutusa le totoa mafiafia.

Laʻasaga 7. Faʻalelei le pito o le fili - e mafai ona fusi, faapipiʻi pe nonoa ma le suauʻu suauʻu.

Laʻasaga 8. Naʻo le fili i luga ole puaa.

Laasaga 9. Faʻaauau lalagaina i luga o le itu i le itu mai le nape i le pale. O oe e te fuafuaina le umi, le mafiafia ma le numera o totoga oe lava.

Faufautua! Aua le fufuluina lou lauulu i luma o le fausiaina o se lauulu lauulu, a le o lea, o filo o le a fulufulu ma nutimomoia.

O le lalagaina o Aferika faʻapitoa e le fetaui i teineiti e vaivai, leaga, e leʻi leva ni valiina pe faateʻaina foi lauulu. Muamua, e faigata tele ona galulue ma latou. Lua, o ia lauulu e manaʻomia se taimi e toe faʻaola ai, a leai o le laei o fulufulu foliga na ona afaina.

Afro lalagaina tausiga

O le tausiga o Aferika pigtails e le faigata tele. O le mea taua o le manatuaina o ni nai tulafono.

  • Tulafono 1. O filo gaosi e le mafai ona faʻasaʻo i se uʻamea, manuʻa i luga o curlers ma feula faʻamago - o lenei mea e afaina ai o latou tulaga. E aoga foi le fiu e asiasi ile taele poʻo le sauna. Ae e mafai ona vali ia lalaga paleni, o lea afai e te manaʻo e sui le lanu o lou lauulu, lagona le saoloto e alu i le salon!
  • Tulafono 2. E lelei lava, e manaʻomia ai se faʻapipiʻi faʻapipiʻi e fufuluina lou lauulu, ae o le faʻaaogaina mo le masani ai. Ave faʻasaʻo sina vaega o le oloa i totonu o le pesini vai mafanafana, fulu i lalo ia toʻa ia ma fufulu faʻalelei. Vaai totoʻa lava i va o le lalaga. Aua le faʻaaogaina le conditioner poo le balm! Mo se laulu i lauulu e lalelei, toe fai le taualuga tasi ile 7-10 aso.
  • Tulafono 3. Aua le ofuina ni totoga faʻamalosi ile silia male 2.5-3 masina.
  • Tulafono 4. Afai e aliali mai lauulu i luga, vaʻai ma le faaeteete i latou ma seleisi seleulu. Tuu mafolafola pei o le taimi ua tipi ai pito tipi.
  • Tulafono 5. Afai e te le o faʻamalieina ile umi o fusi, tipi i le maualuga e manaʻomia.
  • Tulafono 6. Afrokosy ma filo ua fetuunai i le fale - sili atu ma le tasi matai.

A o le ata o loʻo faʻaalia, o puiega Aferika faʻatagaina oe e faia se tele o moli ma teuga faʻalelei. O le tele o taimi e ofuina o latou lavalava, faʻapipiʻi i se lautele fusi pe fusia i se nonoa i le pito i tua o le ulu. Ae e mamao lava lena mea i mea uma! O se maualuga poʻo le faʻaiuga laʻau, o leunisi tele ma maoaʻe, o le lautele foʻi lona lautele - e tele naua filifiliga!

Faʻafefea ona fili tovae?

I le muamua manaoga, e mafai ona aveese afrokos aunoa ma le fesoasoani mai fafo

1. Tipiina filo mai pito o le lauulu.

2. Faʻauʻupegaina ma le nila poʻo le sikuea, tatala le lalaga.

3. Toso lemu le pulu i tafatafa o aʻa ina ia aveese le filo.

4. Ave ese ou manoa ma ou lima ma ave ese le filo filo.

5. Fufulu lou lauulu i le restorative shampoo ma firming balm.

Laititi o le talaʻaga o le faʻaaliga o afro-braids

Afrocos e sili ona tamaoaiga talafaasolopito, aua na aliali mai nai lo le 5 afe tausaga talu ai! I le taimi e tasi, na faapipiiina e tagata Aikupito a latou ufiufi i fulufulu pupu poʻo polei. O lenei gaioiga na faʻaoga le mea e le manaʻomia ai le tele o le tausiga o le lauulu, aua o le tumama i lena taimi sa matua leaga lava.

I le tele o atunuu i aso anamua, sa avea braiding o se atoa sauniga, tumu i uiga faapitoa. Na talitonu anamua, e toatele teine ​​toalā e tutuliese ai agaga leaga mai o latou e ofuina ma tosina mai ai foi le laki. O nisi o tatou vaitaimi ua talitonuina pea i nei talitonuga.

Ae aisea na faʻailoaina ai nei lavalava faʻapitoa? O le mea e faapea, o le "paʻepaʻe" tagata o Aferika na aumaia a latou laei iina mo fulufulu lalagaina ma fili i lusua. O lea, na latou faaaʻoaʻo i le faaali atu i Europa.

Afro-fili lalagaina

Ou te taʻutino atu ia te oe, o laʻu uo teine ​​e alofa ia i latou ia te aʻu lava, aua o teine ​​i lima e faia lenei mea i lima e fa. Ma na ou alu 24 itula - o se aso o le olaga faʻaalu i luga o lenei matagofie. E faigata ona tatalia le nofo mo 12 itula. E 12 itula o le lalagaina o le ulu e tasi, ma matou faia lenei mea i le lua pasese.

Faʻafefea ona moe ma afro pigtails?

O le mea muamua na faateia ai aʻu o le auala e moe ai ma i latou.E lelei ona ei ai le afa o le ulu le faʻamaloloina, na sefe ai aʻu. O le lauulu na manaʻomia e faʻamasani ai i le faʻalavelave, ma i le taimi na ou taoto ai loʻu ulu i le mea faʻalava - foliga mai ua tuʻuina ifo nila i loʻu ulu - ua faigata ona moe i luga ia mea. Ae ina ua ou fili i le afa lona lua o le ulu - na tatau ona ou moe i luga o le lalaga o le afa muamua, manuia lava mo se aso ua leva na fai loʻu laʻititi faʻaaoga))).

Faʻafefea ona fufulu afro-fili?

Fufulu loʻu lauulu faʻatasi i le vaiaso - 10 aso ma se vaifofo o le moega mo vai, fufulu pusi i le omomi. E vave ona latou faʻamamago, aemaise lava i le la, o le mafuaʻaga lea na lalagaina ai afifi afro Aferika. I le faʻagasologa o le fufuluina, o filo ua tumu i vai ma atili faigata ... e tatau ona e onosaʻi ma faʻatali seʻia latou magumagu.

Nei mo le auiliiliga.

Vavae le ulu i ni vaega se lua. Tatou ave le loka o lauulu le tele o le sikuea ma itu o le 1 cm. Faʻamamaina le loka o lauulu i le vai mai se fagu fagu.

Matou te fuaina le umi o le filo, faʻaaoga i le umi o le filo, o le umi o le filo e tatau ona 20 cm le umi nai lo le unta.

Mo le pigtail, le manaʻomia le umi o le filo ua ave i le 4 po o le 6 vaega, le mamafa mulimuli o filo i luga o le ulu, pei ona e malamalama, e faʻalagolago foi i lenei mea. O le mea lea, sa ou fili mai 4 filo.

O le filo e tipi ina ia liliu ese lua filo = faaluaina le umi manaʻomia, ona gagau lea o filo i le afa ae maua mai le 4 filo.

I le mea o loʻo punou ai ni filo se lua, oe manaʻomia le nonoa o se nonoa, ia saunia i se auala e faʻapipiʻi ai i se loka o lauulu.

Matou te nonoa se nonoa o filo ile aʻa o le fulufulu o le ulu, pule le faʻasoesa, e le tatau ona tautau le nonoa.

Faamau le nonoa i luga o laina:

Tatou amata amata lalagaina o se puaʻa o filo, faasolosolo lalagaina lalagaina iina iina:

Ua matou fili lalaga le puaa ua leai se lauulu, talu ona matou taʻili le isi 20 cm le umi ole filo.

I le iuga o puie tatou faia se faʻauʻau malosi.

Oti le toe vaega o le filo pe a uma le nonoa i le mamao o 2 mm:

Matou te faʻamauina le pu i le moli moli ma faʻamau i luga o le moli.

I pito uma o le fili, o le a iai le "faʻatumuina", e le mafai ona e tuʻuina i le afi, ae nonoa i fusi silikon manino. Taumafai mo oe lava le mea e te fiafia i ai.

E tusa ma le 280 pulu i luga o loʻu ulu, e 5 minute e teu ai le isi afuala, tusa lava pe o le lima o Ksyusha, laʻu uo, na "tumu", na le mafai lava ona ia faanatinatiina lenei faiga, o lea e mafai ai ona e fuafuaina le taimi lata mai le lalagaina o le ulu atoa. Ma se tasi e tatau foi ona amanaia o loʻo ia te aʻu le averesi umi o afro-fili, ma mo umi ou te manaʻomia sili atu taimi.

Ina ua latou momoliina atu i latou ia te aʻu, sa ou mafaufau: “Le Atua !! E naʻo le tasi i le olaga atoa e mafai ona e malie i ai! Sa na ona ou manao e faataitai! Ae ou te le mafai ona faʻamalosi. ". Sa leʻi mafaufauina se mea umi ma faigata ona nofo. Ma o lenei, ina ua ou tofo i le matagofie uma ma le lalelei o lenei faʻatusa, ua uma ona ou mafaufau o le tausaga fou o le a ou matua fiafia tele e fai afro-fili mo aʻu!

Ma e oʻo lava ia i latou le manatu e tatau ona latou aveʻesea ().

Lea teine, pe a fai ua leva na e manaʻo i ai, ae e te fefe i nuʻu ese - fai oe lava afro-fili, e matua matagofie.

Afai e te nofo i Feodosia (Crimea), ona mafai lea e laʻu uo o Ksenia ona fili mo oe - tusi ia te ia)).

Ituaiga o sisi Aferika

O le lalagaina o fulufulu o Aferika e mafai ona faia i auala eseese, tuʻuina atu tele filifiliga. Sei o tatou auiliiliina i latou auiliiliga.

Leaga afroia le pito o le lalagaina o loʻo tumau pea mafolafola. O lenei hairstyle ua faʻatagaina oe ia faia ni vaeluaga poʻo le faitotoʻa.

Metotia lalagaina Poni tulimanu E mālie ona o le pito i lalo o le puaa tumau se curl, 15-20 centimita le umi, pei o le pony tail i foliga.

Zizi - O le togafiti lea mo le lalagaina o mamanuina i totonu o lauulu, e faʻafaigofie tele le gaioiga o le fausiaina o se lauulu lauulu. Ina ia fausia lenei fesuiaiga, e tatau ona i ai lau lauulu umi o le itiiti ifo 15 centimita. O le faʻamatalaga ma spiraid braids e taʻua o Zizi Sue.

Fetaui. Ina ia fausia lenei lauulu lauulu, o mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi o mea lalagaina ua lalagaina i loka o lauulu.

Ula fai uila saunia mo lalagaina na o 10-15 centimita, ona faʻaauau ai lea o laulu ma curls o mea faʻapitoa, milo i foliga o galu. O sea lauulu e manaʻomia faʻapitoa tausiga.

Senegalese fili faia e ala i le milo faatasi lua manoa. E taua le maitauina o lenei laʻei lauulu e laʻititi taimi.

Dreadlocks. O lenei metotia faʻapitoa i totonu o le lauulu e fusifusia ma fulufulu filo.

Faʻamatalaga faʻapitoa

Afai e te manaʻo e faʻaleleia tulaga o lou lauulu, e tatau ona vaʻai faʻapitoa ile shampoos e te faʻaogaina.

Se taufaʻafefe foliga - i le 97% o ituaiga lauiloa shampoos o vailaʻau oona e faʻalataina o tatou tino. O vaega autu e mafua ai mea uma faʻaletonu i le igoa ua filifilia o sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, coco sulfate. O nei vailaʻau e faʻaumatia le fausaga o lauulu, lauulu e malepelepe, leiloa le faʻamalosi ma le malosi, o le lanu e mou ese. Ae o le mea sili ona leaga, o lenei muck e ulu i le ate, fatu, mama, faʻaputuputu i totoga ma mafai ona mafua ai le kanesa.

Matou te fautua ia oe ia mumusu e faʻaaoga le tupe lea e iai nei vailaʻau. Talu ai nei, na faia ai e le au atamamai mai le matou ofisa faatonu se auiliiliga o le shampo-leai se sulfate, lea na muamua ave tupe mai Mulsan Cosmetic. Le na gaosi o uma-faalenatura teuteu. O oloa uma e gaosia i lalo o le saʻo lelei tulaga pulea ma tusi faamaonia polokalama.

Matou te fautua e asiasi i le ofisa aloaʻia o le initaneti mulsan.ru Afai e te masalosalo i le natura o au mea teuteu, siaki le aoga o le aso, e le tatau ona sili atu i le tasi tausaga o le teuina.

Tulaga lelei ma leaga

Faamanuiaga o sisi Aferika:

  • E tele auala e lalagaina ai livi, ma mo soo se teine ​​e iai se filifiliga eseʻese,
  • e faigofie ona faʻaopoina e le au fulufulu o le lauulu, e matua talafeagai lava mo teineiti e iai pupuʻu pipiʻi,
  • Afro-fili o le a fesoasoani e suia le lanu o lauulu e ala i lalagaina o filo o se ese lanu po o filo i latou,
  • liua o laʻau saʻo i le lauulu,
  • mafai ona latou faʻamaʻimauina na o ia ma i soʻo se taimi.

  • e faigata tele ona fufuluina laulu, tusa lava pe faʻaaogaina mea faigaluega faapitoa,
  • e faigata ona faʻamamago lou lauulu peʻa fufulu,
  • mai le matuitui o le nonoa o manoa, o lauulu folau e manua, lea e tumu i fulufulu mulimuli ane,
  • ua faʻaititia le taumafa ma le faʻapalepaina o curls ma vitamini, ina ia latou maʻaleʻea, maʻimau ai latou pupula ma faʻalelei maloloina,
  • O le moe i luga o lenei mamanu e le sili ma le manaia.

Lalaga pigtails

O le lalagaina togafiti e le faigata tele, ae e matua galue, e mafai ona e vaʻai i lenei mea i luga o soʻo se ata faʻataʻitaʻiga. Sei mafaufau, o lou ulu o le a maua mai le 150 i le 300 braids! O le mea moni, ole matai e vave faia le laulu e aunoa ma le manaʻomia o lou auai. E mafai ona faia lenei lalagaina i le fale?

Sei o tatou vaʻai pe faʻafefea ona fai Aferika pigtails i le fale.. Ina ia faia lea mea, e te manaʻo i se selu, filo poʻo vilivili mo lalagaina, kulimi mo fili, faʻapipiʻi paʻu. O le a sili atu pe a o oe aumai se fesoasoani i pisinisiO le a faʻafaigofie ma faʻavavevave le faʻagasologa.

O lea, tatou te amata galue i le faʻaaogaina mai lea laasaga i lea laasaga faatonuga mo le lalagaina masani.

  1. Palu lelei lou lauulu, e sili atu pe a fai o latou susu.
  2. E masani ona vaeluaina le mata o le ulu i sikuea. Mai sikuea taʻitasi tatou te maua ai se fili.
  3. Le isi, ave se manoa, vaevaeina i ni vaega se tolu. Na matou fili lalaga le puaʻa masani i le umi e manaʻomia. I lenei tulaga, o lalagaina e mafai ona tuusaʻo ma toe faʻafoi. Ole mataupu lenei o le agavaʻa ma masani.
  4. I le faaiuga, faʻamau lelei ma se vaega faʻamalosi tino.
  5. Faateleina le saoasaoa o lalagaina o isi faʻailoilo mulimuli.
  6. Lalagaina seia tofu uma fasi pito o le ulu ma fili faʻamaʻapeʻapeʻa.

A lalagaina, e manaʻomia ona faʻamautinoa o loʻo tutusa le faʻamalosi o filo. Aua foi, aua e te popole pe a le mautonu pito o le lauulu. Naʻo le tasi lima e tatau ona e uuina ia tolu manoa, ma le lona lua e taofi i lauulu, tuueseese i ou tamatamailima.

Ina ia taga totoʻa i mea o le lalagaina, matamata i se ata muamua.

E mafai foi ona maimoa isi ata e faʻaalia uma filifiliga talafeagai mo le lalagaina o afrokos.


Lauulu Tausiga

Afrokosa e tatau ona fufulu ile vai mafanafana ma samamu e faʻasa ona iai. I le taimi lava e tasi, o se auala mo le fufuluina o lau lauulu e mafai ona masani pe faʻapitoa pe faʻapitoa, o le mea taua o le aloese mai conditioners. A uma ona fufulu le ulu i le fasimoli vai, fufulu maeʻa.

E tatau ona e fufuluina lau lauulu i le uma 7-10 aso, afai e te faia lenei faʻataʻitaʻiga masani lava, ona lalafi ai le laulu. Manatua o Aferika pigtails e le mafai ona e asiasi i le vai taele, sauna. Aua le faʻamamulu faʻamago lau lauulu pe a fai e faʻaopopo loka poʻo filo ile lauulu.

Ofu lenei lauulu laei 2-3 masina mafai, e ui lava o nisi teineiti faʻalauteleina lenei vaitaimi mo le ono masina, lea e sili ona afaina mo le fausaga o lauulu.

Lalagaina fili

Manaia ma e le faʻatamalaʻi foi o le faiga lea o le aveʻesea Aferika toʻa.

  • Matou te aveeseina le fili i pito o le lauulu, vavae ese ma seleulu.
  • Tatou te faʻamaapeina le lalagaina ma se nila umi.
  • Matou te tosoina le pole vavae e toese ai fusi pepelo.
  • Ua maeʻa ona saʻo faʻamaʻi manoa i ou tamatamailima.
  • A maeʻa ona faʻamama ia lulu, ia mautinoa e fufulu lou lauulu i se faʻapipiʻi faʻapitoa. Ma e sili le faia o se ufimata e faamalosia ai lauulu vaivai.

E matagofie auli o pu afu a Aferika e mafai ona toe fausia ai luga o soʻo se lauulu. E le o le ituaiga o lauulu, poo le umi, poo le matua o le e ona e taua. Afai e te manaʻo e tu i fafo mai le motu o tagata ma ni laei e le masani ai, ona aʻoaʻo lea pe faʻafefea ona lalagaina Aferika Aferika, ia e onosaʻi, ma fuafua ma alu i ai!

O a ituaiga o afrocos e i ai?

Afrokosa - o le fulufulu mata e aofia ai le tele o ituaiga ma subspesies. Na matou filifili e mafaufau i le lauiloa lauiloa o afro-braids i ona po nei fulufulu laei.

  1. Fatu. O nei Falani braids, e sili ona toe manatua ai fatu. E masani ona latou le lalagaina faʻatele, e oʻo atu i le 30 fasi mea. O la latou faʻailoga iloga o le itu o le lalagaina. Na latou lalagaina i luga o le ulu atoa, ma e masani lava ona i ai i se foliga uigaʻese (tafatolu, zigzags, etc.). O ia lalaga taofi e oʻo i le 2 vaiaso. Afai e faʻaaoga foi le laulu faʻapipiʻi mo le lalaga o lauulu, ona tumau lea o le umi 2 taimi ile ulu.
  2. Zizi. O le mea e sili ona lauiloa ituaiga afrocos e mautinoa zizi! Na latou lalagaina vave ma i le tele auala i le taimi. I le averesi, tasi laʻau lauulu laʻau 500 zizi pigtails. O le fausiaina o sea laulu foliga e tusa ma le 5 itula. E mafai ona filiina Zizi i soʻo se umi o le laulu, lea e faigofie tele. I o latou lalagaina, o Kanekalon o loʻo faʻaaogaina - fulufulu mata, o lea e vaʻaia ai lou lauulu e foliga sili atu le maoaʻe ma lapoʻa. Faʻapea foi, faʻafetai i le faʻaaogaina o lauulu faʻapipiʻi i le lalagaina afrokos zizi, e mafai ona e filifili soʻo se lanu.
  3. Senegalese fili. I le faʻaaogaina o lenei ituaiga o le Kanekalon foi. E le pei o isi Afrokos ituaiga, o Senegalese toafulu lalagaina o loʻo lalagaina e avea o se tourniquet, ma foliga mafiafia ma sili atu tele. Le lanu o kanekalon mafai ona matua leai se: mai le masani i le susulu malamalama. I le averesi, mai le selau i le 500-600 'ie lalaga faʻamau i se laulu e tasi. O 'ulu Senegalese' ofuina mo se taimi umi, ae manaʻomia se masina faʻasaʻoina.
  4. Solofanua. O na puʻupuʻu e tutusa lava i le masani ai poʻo zizi masani, ae latou maua se tasi manino iloga foliga - o latou matala pito. O lona uiga, e le faʻamau le pito o le loka i le pito, ma faʻamatuʻuina le pito i lalo o le loka. Ponytail e fili i le taimi mo sina taimi, mai le ono i le valu itula. O le fulufulu ua faʻaaogaina ni selau selau fili - faʻalagolago i le manaʻo o le tagata o tausia. O le tele braids aofia ai, o le sili matagofie o le laulu foliga. O le a tumau pe a ma le 4 masina, fuafua i le saʻo o le ofuina ma le tausiga puʻupuʻu. Mai le minus o pontail, tausiga mo latou e mafai ona matauina. Talu ai ona faʻaseʻe pito o nei fusi, o le a tatau ona fufuluina ma selu soo. E le tatau ona e faʻatagaina i latou ina ia maʻaleʻale, a leai e tatau ona e aveese uma le polutini i le taimi faʻatulagaina.
  5. Taialani.E faʻapea ona avea ma puʻupuʻu, ua masani ai tatou i le vaaia o taulaga ma matafaga. O la latou mea autu o loʻo lalagaina na o lauulu masani, e aunoa ma le faʻaoga o le kanekalon. Lenei ituaiga afrocos e talafeagai mo tagata uma e umi le laulu ma le umi o le uumi. Mo pupuu lauulu, lalagaina Thai braids o le a sili atu le faigata sili. E masani ona faʻapea i se mea faʻapipiʻi i pito o nisi mea teuteu. E taua le iloa pe afai o soʻo se mea faʻapipiʻi e faʻaʻataʻulu ai lauulu ua faʻaopopo i ia fili, ona latou le toe avea ai lea ma Thai.
  6. Scythe Corrugation. O ia maʻalili fulufulu ua fili faʻamanatu mai ai pemita. Ole tele o meaola e fai faʻapipiʻi o loʻo faʻapipiʻi i le ulu ma le fesoasoani a masini faʻapitoa poʻo ala atu i isi mea faʻailo. O sea laulu foliga e faia i se taimi umi, i le itulagi o 3 itula i le tasi sauniga. E ui i le televave o le fausiaina o se laulu lauulu, e sili ona faigata e tausia ai o ia, ma o le a le tumau le umi ia te oe.

A o matou aʻoaʻoina, e tele ituaiga o afrocos, ina ia mafai e tagata uma ona filifilia se laulu ma latou io latou tofo.

Afrokosa mo eseese lauulu uumi

Toeitiiti lava uma ituaiga afrocos mafai ona faia i luga o soʻo se umi o le laulu. Talu ai o fulufulu Aferika e masani ona faʻaaogaina ma faʻaopoopo le laʻau faʻapipiʻi poʻo kanekalon, ma la latou fesoasoani e mafai ona e faʻaopopoina ma le saogalemu le uumi o lou fili.

E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani a nisi ituaiga afrocos (mo se faʻataʻitaʻiga, lalagaina o tamaʻitaʻi faʻapipiʻi) e mafai lava ona maua mai ai pipi faʻamalosi mai le laulu.

O ai e tatau ona faʻaogaina Afrokos, ma o ai e tatau ona 'aloʻese mai latou?

Ae paga lea, o Afrokos o le a le foliga matagofie i ituaiga uma foliga. Pigtailails tuu faʻavasega o le a le fetaui i tagata ma foliga lapotopoto, talu ai latou o le a siomia sili atu, matauina faʻamamafa ai alafau ma faʻalauteleina le muaulu.

Afai o oe o le pule o le maualalo muaulu, ona faʻafetai ia Afrokos, e mafai ona e faia faʻaalia maualuga atu. Faʻapea foi, pigtails talafeagai mo tagata e paʻu foliga ma faapalapala i latou alafau.

Iloiloga Afrocos

Afrokos e tele ana alofa oe na latou mauaina i latou i lenei laei. Ma e i ai i latou na ofuina 'ulu i luga o latou ulu mo se taimi umi foliga mai e faigata. O le mea lea, manatu ma iloiloga e uiga i afrokos eseese tele i latou lava.

O le tele o taimi, o faʻamatalaga le lelei e sau mai i na tagata e matua leiloa le mea na o i ai. Pe mai ia i latou e leʻi taunuʻu mai i se aliʻi leaga e ala i lo latou lava le malamalama.

O le a foliga mai lauulu pe a uma ona ave ese afro-fili?

Ae paga lea, a o le laʻuina o soʻo se ituaiga afrocos, e faigata tele le tausiga o lauulu. Ma, o le mea moni lava, lea e afaina ai le tulaga o ou curls ina ua uma ona aveese 'braids.

A maeʻa ona 'aveʻese le sisi Aferika, o le a faʻamalosi ou lauulu pe i se mea e sili ona leaga na leaga. E umi se taimi e toe faʻafoʻi ai le soifua maloloina o lou lauulu, ona e sauni ai lea mo lenei.

Ma le mea lea, a maeʻa ona e aveese le afrocos, o lou lauulu o le a tumau fulufulua mo sina taimi, talu ai i lena taimi sa matua fili lalagaina.

Ma i le faagasologa o le aveeseina o 'ie vavae faʻamaumau, ia saunia mo le leiloa o se vaega o le lauulu. Afai o afrokosoʻapeʻa i luga o lauulu uʻumi, lea i lenei tulaga, e masani ona latou faia le bob fugalaʻau. Ma o le fou laulu ola maloloina o le a tupu tele vave.

Uma le tulaga lelei ma leaga o afrocos

  • Aesthetics o ituaiga
  • Uluaʻi lauulu lauulu
  • Aua le manaʻomia le tausiga o lauulu,
  • E mafai ona e fufuluina lau lauulu e le masani ona,
  • Mo sina taimi e mafai ona e faʻagaloina ile selu,
  • Lauulu laulu e mafua mai i le tele o lopa,
  • Tele ituaiga o lalaga 'ie ma lalaga lalagaina,
  • O loʻo ia le laʻau fofoa se mea umi e mafai ona faʻaaogaina e oʻo i le taimi e aveʻesea ai lalagaina o ona fili,
  • Lalagaina mo soʻo se umi o le laulu.

  • E le mo tagata uma
  • Mafaufau i se faiga le aloaia,
  • Taualuga lalagaina metotia ma mea,
  • E faigata ona maua se matai lelei,
  • Aua le fili i lauulu mamai,
  • Manaʻomia le taimi e faʻasaʻo ai,
  • Televave i luga o le ulu
  • Se laititi filifiliga o lauulu ma afrokos,
  • I le maea ai o ona taofi 'eseʻese, o le lauulu e manuʻa ma vaivai,
  • Oe sa tatau ona tele faʻaalu tupe i lauulu toe faʻaleleia pe a uma ona teu 'fili.

Afrocos o loʻo iai se fuainumera o ona uma faʻaopopo ma minus. O le mea lea, e aoga le fuaina o tulaga lelei ma leaga ae e te leʻi alu i le matai. I soo se tulaga, o se tagata poto masani tusi fautua o le a fautuaina pea oe i luga o le faiga mo le lalagaina Aferika 'fili ma luga o le tausiga o latou.

Afro-kos Aoao Taiala

Ia Afrokos na umi le umi e mafai ai, e tatau ona e tausisi i nisi tulafono mo le tausia o latou:

  1. Afai i aso muamua ina ua maeʻa lalagaina togi ma kanekalon ua i ai ni nai faʻalavelavea i lou paʻu - aua e te popole! O lenei e masani lava e masani, talu ai le faʻaaoga faʻaaoga mea gaosi mea e masani ona teteʻe atu ai tagata. Taulimaina le paʻu o le paʻu i le chlorhexidine poʻo seisi lava antiseptic ma mumu ma mago o le a mou ese ma le taimi.
  2. Afrocos e le tatau ona fufulu soʻo. O lenei e le toe manaʻomia lau laulu lauulu laupepa i aso uma. Ua lava naʻo lenei faʻatoa faia ile vaiaso, pe toʻalua.
  3. Manatua e uiga i lauulu balms. A fufuluina lau lauulu, faʻaaoga na o suluini, balms ma isi mea e teu ai lauulu. E mafua ona e pei e le mafai e le pulu afu ona folo, ma e mafai ona faigata tele ona fufulu ese.
  4. Fufulu faʻamama lelei afu aunoa ma le faʻamama ai o le faʻamalama i luga o latou. E taua le fufuluina o lou lauulu ma le mea e sulu ai le ulu ina ia aua nei i ai le laupepa poʻo isi vailaau. Afai o oe lava e le mafai ona fufulu mama lau curls, faʻafesoʻotaʻi lau pele mo se fesoasoani.
  5. Faʻamamago aferokesi lelei ae leʻi alu e moe. E le mafai ona e moe ma le puaʻa susu. E mafai ona na ona fenumiai ma le tasi ma le isi, ma o le tatalaina o latou o le faigata lena galuega ...
  6. Aua nei galo e uiga i le faasaʻoga o afrocos. E tatau ona o le vave tupu o lauulu. O le le amanaiaina lenei tulafono e ono afaina ai lou lauulu. E manaʻomia faʻasaʻoga faalemasina pe i luga o le faʻamalosi a lou matai.

O a tagata lauiloa na taumafai i afrocos?

O le tagata pese Amerika R'n'B, tagata fai pese ma le siva Beyoncé na o mai ma Afrokos i le tele o ana faafiafiaga. Na latou faʻatasia faʻatasi ma lana foliga ole R'n'B ma avatua ia te ia le fealofani.

E le gata i lea, o musika e pei o Snoop Dogg, Fergie, Rihanna ma Justin Timberlake foi na sili atu ile faatasi ona lalagaina afro i luga o latou lauulu. Afrokos atoatoa faʻatumu le latou ata, faʻamamafaina latou filifilia musika faʻasino.

Sa fai foi le sui o le pisinisi faʻataʻitaʻi e taumafai i luga o le aufana a Aferika. Heidi Klum ma Tyra Banks o ni faʻataʻitaʻiga manino o lenei. Ina ia faʻataunuʻuina nisi o ata ata, na latou vaʻaia i latou afrokos i latou ata.

O le talenia sikoa David Beckham na avea foi ma afro fiafia. O se laulu lauulu e fetaui lelei ma le pisi o ana galuega faigaluega, ma lona lauulu e le faʻalavelave ia te ia i taimi o mea taua.

O ia toa totoa Rusia e pei Ksenia Sobchak ma Olga Buzova na filifili foi e tausisi ma le masani ma faia afro lauulu i luga o latou lauulu. O latou tagata fiafia talisapaia ata fou o fashionistas!

Weave afrokosa luga o vitio vitio:

Talu mai le taimi nei tele matai lalagaina afro-fili i le fale poʻo a latou fale o tagata faʻatau atu, o le faʻaaliga o ata vitio ma lalagaina vasega vasega i luga o le Initaneti e leai se tala i se tasi.

Ua matou filifilia ni lesona sili ona manaia faʻaata i le lalagaina o afrocos mo i latou e fia aʻoaʻo pe faʻapefea ona fai.

  1. Filifili - e te manaʻomia afrokos uma? Ioe, atonu e foliga malie, ae e taua ona e mautinoa pe o afrokos e taliaina i lou olaga ma pe e fetaui ma lou ofu tino ma sitaili.

Afrokos o loʻo avea ma ni tagata e le masani ai ona laʻei, ma e le o tagata faigaluega uma o le a latou taliaina se laʻau mai ana tagata faigaluega. E aoga foi le malamalama e i ai lalaga puʻupuʻu e manaʻomia se ie puipui, faʻapena ona latou fetaui lelei.

  1. Faʻamanuia afrokos naʻo lou soifua maloloina lauulu.E toʻatele atonu e mananaʻo e lalafi i tua atu o le toʻalua o se laʻau le manuia poʻo latou lauulu e leʻi faʻatagaina, ae matua faigata lava lenei mea. A o laeina soʻo se ituaiga o afrocos, o le lauulu o le a le mafai ona faia le faʻataʻitaʻiga tatau, o lea laʻei fulufulu o le a naʻo le faʻaletonu pe a uma ona aveese 'fili.
  2. Faʻataʻitaʻi ma le mafaufau totoʻa i le filifiliga a se tagata poto. Braiding afrokos e taugata. I lea la tulaga, o totogi e faia uma mo mea taugata - tele taimi kanekalon, ma mo le fagua ma le galue malosi o le matai.

Talu ai o le fulufulu ua faʻaogaina le sili atu ma le selau fili, o le galuega e alu pea lava pea mo le tele o itula, ma o le iʻuga o le a faigata tele ona toe faia. O le mea lea, filifili se matai, aua le fausia i luga o le taugofie o ana tautua, ae i luga o le poto masani galuega (vaʻai i lona portfolio) ma luga o manatu faaalia o ana tagata.

  1. Aua le faʻasaoina i mea fili. Le tele o taimi, i le Afrokos lalagaina, faaaoga isi lauulu tuga, seivagana o le mea moni Thai braids. Le tau o lauulu gaosi faalagolago i latou lelei. E tatau ona malamalama o le lelei mea e faʻaaoga, o le umi o le galuega a le matai e tumau mo oe. Le tau o le fulufulu mai afrokos o le a faʻalagolago foi i le numera o togi faʻaaoga.
  2. Aua nei galo e uiga i le faasaʻoga o afrocos. E le faʻasaʻo le faʻasaʻoga o soʻo se afrocos, ae tatau. O lou lauulu, tusa lava pe 'filiina, o loʻo tupu pea. Ole mea lea, e leʻo toe umi se taimi e manaʻomia ai e lou lauulu lau faasaʻoga, e ui ile tausiga tatau. Afai e amata lenei pisinisi, ona foliga mai lea o lou laulu lauulu e le laititi ae aesthetically manaia, ma lou lauulu mafai ona afaina.

O le lalagaina o fulufulu Aferika i le fale, tusa lava pe o le a le faigata ma le umi le taimi e foliga mai ai, e mafai, e le gata i lea, o le tele o tagata e fiafia i ia lauulu latou faia - e matua le aoga ona fai lenei mea i taimi uma i totonu o faleoloa. O Afro-braids na o mai ia i matou, e pei ona taʻu mai le igoa, mai Aferika, lea na faia ai lenei hairstyle, lea na muamua faaali mai i tausaga e tele ua mavae, sa avea ma e sili ona lauiloa. O sea laulu e faapitoa lava ile tatou latitu, ma naʻo uluaʻi taʻutaʻua male le lauiloa, ole teine ​​ma le tamaloa, e mafai ona mitamita iai.

I se faʻaopopoga i se faʻaaliga manino ma foliga e le mafaagaloina, o lenei ituaiga o laulu e matua ofo lava i se olaga masani i aso uma, e ui lava i totonu o le malie mai le itu o manatu o tatou tagata. E mafua ona o lona aoga, o braids (o le igoa o lauulu i Aferika, lea e leai se tasi e taua ai o Aferika) ua salalau i luga o le konetineta uliuli. Faʻafefea ona fai tofa Aferika toʻa i le fale, e mafai ea? O le tali o le mea moni ioe! O le mea moni, i aiga matitiva i Aferika, lea e masani ona tele tupe mo meaʻai, toaitiiti tagata e o i se fulufulu taugata e fai ai o latou lauulu na faia mo le tele o masina, o le a lena o le tele o pulou e ofuina, e masani lava o teine ​​laulu e aulelei latou te faia ni puʻupuʻu i la latou uo teine ​​pe o latou foi .

Faʻafefea ona lalagaina fili

Ona o le tele o le lauiloa a Aferika togi i le lalolagi 10-15 tausaga talu ai, o lenei faʻaaliga na oʻo mai ia i tatou ma sa mausali ona mauaa o se tasi o auala faʻaalia o le faʻaaliga o le tagata lava ia ma se auala e masani ona i ai i luma o le malamalama, e masani lava ona tosina ai le vaʻai ma ona foliga mataina. Tusa lava poo le a le lavelave o faʻatinoga ma le tele filifilia, soʻo se ituaiga afuala Aferika e mafai ona faia i le fale. O a laʻupega? Lalo o se lisi atoa o nei ituaiga ituaiga o laei:

  • pusi i mea tetele ma laʻitiiti laiti,
  • pupuʻu saʻo
  • Taialani
  • o le mea e taʻu o le Zizi na faia e ala i le lalagaina o se pamu ua uma ona faia,
  • mamanuina, farani fili,
  • afu, mimilo afro pigtails,
  • 'auʻau faʻailoga, tuʻu saʻo i le pito umi ma faʻataʻamilomilo i pito,
  • Senegalski galuea fatuina e ala i le mimiloina o se pea sooga faatasi.

E tele ituaiga o afro-fili ma taʻitasi matai faia lona lava mimilo.Aua le avatua oe i totonu o se auivi, o le tusi lea, avatua se faigamalaga o mafaufauga.

O le lisi o loʻo i ai o le a le atoa, aua o le fausiaina o se lauulu laʻasaga o se faʻataʻitaʻiga ma o ona viliga eseese e aumaia lava ona uiga faʻapitoa, ae o faʻatonuga autu o loʻo lisiina. E tusa ai ma le filifilia o ituaiga o pigtails, o le faiga o lalagaina latou mafai ona eseese, o lea o le a tatou mafaufau i lalo ifo o le masani faasologa o gaioiga o le lalagaina afro-fili i le fale.

Faʻafefea ona fai Aferika pigtails i le fale? Laasaga ma lea laasaga

I se tulaga lautele, o le filifilia lauulu foliga e manatu o se tasi e sili ona faigata ona faʻatinoina, e mafai ona fai oe lava e aunoa ma le fesoasoani mai fafo na o le tele o le poto masani ma le lima atoa, aua i lenei tulaga o le a tatau ona e faia le tele o taotoga i luma o le faʻata, ma o se vaega paʻi. Mo le taimi muamua, lalagaina afro-fili i le fale e tatau ona mautinoa e fesili i le fesoasoani a se uo poʻo se uo teine, e lelei pe a fai o lenei tagata ua uma ona feagai ma se ituaiga laei tutusa, ae e le o le tatau. O le faagasologa atoa aofia 2 laasaga, ona tatou mafaufau lea ia i latou taʻitasi auiliili.

Vaega 1: Faʻatinoga e sauniuni ai

E pei ona i ai ae leʻi faia se sili atamamai o lauulu, a o leʻi lalagaina faʻafoliga o fatu, e tatau ona e matua fufuluina lou lauulu i se matua faʻamamaina lauulu. O lenei taʻotoga e manaʻomia mo le tele o mafuaʻaga: muamua, ina ia mafai ona maua ai ni lalelei pipi, o le lauulu e tatau ona mama, e oʻo lava ma faʻasaʻo, ma lona lua, o lenei faʻatinoga e mautinoa ai o le suʻeina o le mea mulimuli ane o le a leai se tiga ma faigofie. I le masani ai, e pei ona taʻua, e manaʻomia le faʻamamaina o le teuina o ie, o le ituaiga la lea o le shampoo e faʻafaigofie ai le faiga o le lalagaina o afrokos i le fale. O mea uma e uiga i chlorine, wax ma suauʻu, lea e le maalofia paʻu i lauulu taʻitasi ma le faʻaaogaina o oloa masani a le tumama ma pe a faʻaaogaina le popo vai. O nei vailaʻau e faigata ona fufuluina ma masani laupepa. E sili le alu i le fale talavai lata ane ma faʻatau se sapu malu.

O le isi laasaga o le faʻaogaina lea o le conditioner, e manaʻomia lea mo le faigofie o le selu ma le faigofie o le fili. Conditioner, ia faʻaititia le pH maualuga, e fautuaina e faʻasesea i vai malulu (1: 1), almond poʻo le suauʻu eseʻese (1 vaega suauu i 3 vaega o le conditioner). Ma le mea mulimuli, e tatau ona e faʻamamago maeʻa ma selu lou lauulu. O le faʻamago metotia e mafai ona filifilia soʻo, fuafua ile taimi o loʻo iai: se fulufulu tagata, solo poʻo le faʻamaloloina fua. A maeʻa le gaioiga i luga, e mafai ona e togiina afro-fili i le fale, pe a fai o mea uma ua faia ma le saʻo, o le faʻagasologa o le a manaia ma leai se tiga.

Afrocos lalagaina vitio

O le autu o aferika braids e matua lauiloa lava ma manaʻomia, tele vitio i luga o lenei mataupu alu i luga o le fesoʻotaʻiga, e le gata ile Rusia ma ile Igilisi. O le mea moni, o le muamua ma le lua e mafai ona aoga, aua i lenei mataupu le autu manino ae le o le leo o le tagata faia. Afai e te faitauina ma le totoʻa faʻatonuga e tuʻuina atu i ai, ona e iloa lea o le auala e togi ai Aferika togi, ma vitio o i lalo o le a fesoasoani ia malamalama i auiliiliga.



TAUA E ILOA! O lona uiga mo le faʻaleleia atili o le tupu ulu, e aunoa ma le kemisi ma afaina

I le taimi nei, i le tumutumu o le lauiloa, o pea lalelei ma sili ona le masani ai puʻupuʻu Aferika. Latou te fesoasoani e le gata i le faia o le ata sili manaia ma tosina faʻapitoa, ae latou te faʻaopopoina foi le tele o lauulu. E tele taimi, o teineiti e fia iloa pe faʻafefea ona lalagaina Aferika fili i luga o latou fale, ae e fefefe mo le soifua maloloina o latou curls. O le mea moni, afai e te faʻaeteete lelei i lenei faʻagasologa, ona le leaga ai lea o le laulu, ma o le a maua e le tamaʻitaʻi se taunuʻuga lelei o lana galuega.

Tele teineiti na atonu na latou faʻalogo i le lamatia o ia fili, ae o le mea moni, o lenei fulufulu fesoasoani e puipuia lauulu mai eseʻese mea leaga. Aua le musu e aulelei ma matagofie, aemaise lava talu ai e mafai ona e faia se laulu oe lava, e aunoa ma le toe filifilia o se tautua a le matai.

O a Afrokos?

O le mea moni, o le fesili pe faʻapefea ona filiina Aferika pigtails ma filo i le fale i le vitio e le faigata tele. I le amataga, e tatau lava ona mafaufau i le ituaiga o ia fili, ona e mafai ona ese, ma le lalagaina metotia o le a faalagolago foi i le ituaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nei mea e mafai ona avea ma masani masani ituaiga tuʻaiga, latou te fili i le faʻaopopoina o filo faʻapipiʻi e fai ai pea manoa ia ova ma mafiafia.

E i ai foʻi fusi, i le mataupu lea, e le tolu manoa e ave, ae naʻo le lua, ma e gaugau i le fusi i le faʻaaogaina o se tekonolosi faʻapitoa. E sili atu le fiafia i se tagata e pei o le "Pony" lauulu laʻititi, o loʻo faʻalalopoina ia lalaga faʻatasi ma mea faʻapitoa mama mama, ma faʻagaeʻuga pito.

I lenei mea, o le siusiu e tatau ona mimilo mimilo. Leai se lauiloa lauiloa o fulufulu ma faʻaesega, i le muamua tulaga o lalagaina lalaga faʻamaufaʻailogaina i luga o le ulu, ma i le tulaga lona lua, faʻaaogaina le sweking kanekalon.

Afrokos lalagaina tulafono

Lenei e aoga le auiliiliina atili auiliili pe faʻafefea ona lalagaina Aferika pigtails ma ou lima, e aunoa ma le fesoasoani i le fesoasoani a se matai. E lalagaina ie fulufulu i lauulu ma le umi e le itiiti ifo ma le sefulu senitimita, ae e mafai e le matai ona fili i luga o le curls mai le lima centimita.

Na ou tuputupu aʻe RUSSIAN lalaga! E tusa ai ma le aʻoaʻoga a le nuu! +60 cm i le 3 masina ...

  1. A o le i amataina le faʻagasologa, e manaʻomia le faʻaʻeleʻele totoina o le lauulu. Ina ia faia lea mea, e lava e fufuluina curls i le fasimoli poʻo le faʻamalama, ae aunoa ma le faʻaaogaina o le balm.
  2. E taua tele le fai o le faʻailoga saʻo, e masani lava mo lenei faʻaaoga sikuea faʻatulagaina i totonu o se laupapa siaki. I lenei tulaga, e le mafai ona fesoʻotaʻi ia manoa, ma o le laina faʻailogaina o le a natia lelei.
  3. E amata le lalagaina ma le occipital region. Oe manaʻomia le fesoasoani mai fafo, ae le o le matai, e mafai ona e fesili i sau uo. E taua foi le manatuaina e tatau ona faʻatonu e fili le itu sao, a le o le mea lea o le a tuʻu i fafo i itu eseese.

O a mea tatou te manaʻomia?

  • mea mo le lalagaina o 'ie faʻatausili (le filifiliga e faʻamoemoe i le ituaiga afro-fili),
  • selu ma nifo laiti ma e masani lava, e fausiaina ai lava vavaeina,
  • se selu ma lapisi ma seisi lesi, mo fulufulua
  • tamai fulufulu fusi mo le faʻamalosia o fusi poʻo se mea faʻapitoa mo lauulu.

O a mea e sili atu le filifilia?

Ae e te lei malamalama i le fesili pe faʻafefea ona lalagaina Aferika pigtails mai le vitio i le fale, e aoga le faʻaavanoa o sina taimi itiiti i le filifiliga o mea. Le tele o taimi, mo na afrocos, faʻaaoga se mea faʻapitoa e foliga tutusa ma le vulu, ua faʻaigoa Kanekalon. O le tulaga lelei o lenei mea e le solo i totonu o lauulu. E masani lava ona iai ni lanu susulu Kanekalon, e faigofie tele ona galulue faʻatasi ma e amata ona amataina, ma e matua faʻamamaina foʻi. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻaogaina le vulu sili ona masani ai ma isi lipine, ma faʻapea o se teuteuga faʻaaoga lopa ma fusi lanu.

Gauai atu! Fautuaga tagata faaaoga!

Ina ia foia le lauulu lauulu, na maua e matou au faitau se mea ofoofogia. Ole 100% lea o se vailaʻau masani, e faʻavae lava ile fula, ma faʻafefiloi i se auala e sili ona aoga ile faʻamaloloina o le faʻamaʻi. O le oloa o le a fesoasoani e faʻavave ma lelei le toe fuataina o lauulu tuputupu aʻe, avatu ia i latou mama ma silkiness. Talu ai o le vailaʻau e na ona o fualaʻau, e leai ni aʻafiaga o iai.

Fesoasoani i lou lauulu ... "

Tulafono mo le lalagaina o afro-fili:

  1. Muamua e tatau ona e vaevae uma lauulu i ni vavae ese, o le tele curls e te maua, o le tele o taimi-galue o le a, ae o le taunuuga o le a matua fiafia. Pau le mea e tatau ona amata lalagaina mai le pito i tua o le ulu, mo lenei mafuaʻaga e tatau ona e fesili i se tasi mo se fesoasoani.
  2. O lenei o le tasi filo e selu, ma le filo saunia mai le mea filifilia ua faʻapipiʻi i le lauulu laʻau. E sili le filifilia o se filo mai Kanekalon, ae mafai ona e filifilia se laʻau faigofie, e ui o le iʻuga o le a matua ese lava.
  3. O le iuga faʻasologa o loʻo vaevaeina i ni vaega tutusa e tolu, pei ona masani ai lalagaina faʻafuaseʻi, ma faʻasolosolo ona amata amata ona lalagaina se lalaga faʻamalosi. Afai e te manaʻo e fai sina laulu umi nai lo le umi masani, ona tatau lea ona e faʻaopopo sina mea laititi pe a fai o lau lava curls ua uma. Ole mea lea ole a mafai ai ona fai se lalaga ole tutusa mafiafia ile umi atoa.
  4. Le isi, e te manaʻomia e faʻasaʻo le pito, e faia lea i le faʻaogaina o kulimi faʻapitoa, mea laiti paʻu paʻu poʻo lopa e mafai foi ona faʻaaogaina. O le lalagaina faiga e tatau ona alu mai tua o le ulu, ma agai atu i le itu i la le tino, naʻo le taimi na amata ai ona teuteu le toega.

Faavae tausiga tausiga

O le mea moni, o le tausiga o ia laʻei lauulu e le faigata tele, o mea uma e sili atu faigofie nai lo le tatalaina curls. I le amataga, e taua le manatua e le aoga le susu o le umi atoa, muamua, e pala e le lelei, ma lona lua, o le puie i latou lava e toetoe lava e le palapala. E mafai ona e fufuluina lau laʻau i se suamalie faigofie e le sili atu ma le faʻatasi i le vaiaso. Faʻatasi i le sefulu aso o le a lava mo nisi.

E leai se aoga o le faʻaogaina o balms ma conditioners, e le gata i lea, e faigata ona fufulu ese mai curls, aua o le mafuaʻaga lea e sili ai le le faʻaaogaina o nei tupe. Aua le faʻamamago toʻa ma se lauulu, talu ai o mea e faʻaaoga e le onosaʻia le maualuga o le vevela.

E taua le mafaufau faapea o nai aso muamua e masani ai ona faʻataʻitaʻi le papala, o lea e ono tupu ai le vevela ma le ita. Mo le faʻaolaina o faʻailoga ia, e mafai ona e fufuluina aʻa ma le lanu o le chamomile.

E sili atu le ofuina o pulou mamafa mamafa i luga o lou ulu mo le sili atu i le tolu masina, i le taimi lea o le foliga mai o lalota o le a matua faʻaleagaina. O le mea o le a amata ona tupu olaola ma se ese, selu ia mulimuli ane o le a faigofie. E sili le aloese vave mai se faʻafitauli faapena. Ae ui i lea, o le faaumiumi o le ofuina o ia laulu e faʻateleina ai le soifua maloloina o curls. Lauulu e tatau ona malolo ma toe malosi, tasi le masina ua lava lea mo lenei, ona mafai lea ona e toe fili.

“Lilo”

  • E te taumafai e aua nei e tuua le fale e aunoa ma se pulou poʻo se faʻamaʻi
  • Ma e te fiafia virtual fesoʻotaʻiga i virtual ...
  • Talu ai o lou lauulu i luga o lou ulu e le faʻaopopoina i lou talitonuina ...
  • Ma mo nisi mafuaaga, lauiloa lauiloa faasalalauina lauulu e le aoga i lau mataupu ...
  • Ma ua e masani i mea uma: mask, spray, shampoos
  • O lea la, ua matou sauni e faaaoga soʻo se avanoa e mafai ona fesoasoani ia oe ...

Ae o se fofo aoga lauulu o loo i ai! Mulimuli i le sootaga ma saili pe faʻafefea ona toe maua lauulu i lona muamua mamalu i le vaiaso ...

Tele o tatou mai lea taimi i lea taimi e manaʻomia suiga faʻafuaseʻi o le olaga, faʻapea foi ma foliga. Afai e te le sauni e tipiʻese lau 'aufaʻi uumi, ona mafai lea ona e faʻaalia ou uiga i se isi auala.

Matou te ofoina atu ia te oe e aʻoaʻo pe faʻafefea ona lalagaina afifi faʻa Aferika e ala i lou faia oe lava.

Eseese

Ituaiga o aferika toafilemu faitau faitau sefulu ma le lua. O isi e na o tama tama, o isi e naʻo se laulu mo la e vaivai le feusuaiga. O le a tatou taulaʻi i le sili lauiloa, talafeagai, ma faʻafailelei i o tatou taimi ituaiga.

O le auala faʻaleaganuʻu o fulufulu o Aferika o auala tuai ia, e iloga i le leai o le faʻaaogaina o le kanekalon, faʻapea foi ma le aunoa ma le faʻaopopoina o curls Lenei o se faigofie ma e taugofie auala e toe faʻafou ai lou ata mo i latou e leʻi iloa ona fai lalagaina afro apamemea.

O se mea malie na fai ai le motusia o le sisi o Aferika i le lona lua o lona tolu o le lauulu, e faʻaosofia ai le ala lea e faʻataʻapeʻape ai le siʻu o se tamai poni.

O ia fili e tuʻufaʻatasia agavaʻa augatupulaga i le taimi lava e tasi ma le paʻi o lalelei, faʻafetai i motumotu.

Ole vala o lenei ituaiga lauulu laʻititi mai Aferika toʻa o le faʻaaogaina o lua, ae le ole tolu manoa.

Ona o le mea moni o ia lalagaina o afro-'filiʻai o le sili ona tumau, ma e masani ona teuteuina i filo faʻapipiʻi ma taofi mau le lauulu mai luga, ma taofi le foliga. I se faʻaopopoga, faʻafetai i filo lanu, o le uliuli lanu o lau mane foliga sili atu ona lelei.

O le fulufulu lauulu o se mea e fai ai puʻeina Aferika-Amerika i le faʻaliliuga uumi, masani ona faia i mea faʻalenatura.

O se lauulu lauulu e manaʻomia le tausiga faʻaeteete ma le faʻaeteete lelei taulimaina, e faʻafaigata ai aso uma olaga, ave le tele o le taimi.

Afro-braids Zizi o teuteuga uma 'ulu e lalagaina i lauulu masani.

O se avanoa e le mafaamatalaina o se tele filifilia o lanu ma le mafai ona fai se lauulu laʻititi lava. E masani ona faʻaalia puʻupuʻu ole Aferika a Zizi ile lauulu puʻupuʻu.

O lenei ituaiga Amerika e lauiloa i le atunuʻu o Bob Marley.

O lona foliga e mafai ona mafaufauina mafiafia o filo, o le faʻaaogaina o auala faʻaletonu o le fausiaina o manoa, ma loimata lauulu, mimiloina latou i fusi mau. I le avea ai o se tulafono, ina ua uma afro-fili i le fefefe, lauulu e le mafai ona toefuataiina. Masani, male dreadlocks i lo tatou taimi ua faateleina vaaia i teine.

Metotia lalagaina

E aoga le iloa pe faʻafefea ona fai Aferika pigtails i le fale, tusa lava pe e te fuafua e faʻatuatuaina lenei mataupu taua i se tagata tomai faʻapitoa.

Ae le i amataina, aua le fufuluina lou lauulu mo le 2 i le 3 aso. O lenei mea o le a puipuia le lauulu aʻa mai le faʻavaivaia ma leiloa o le laulu mai le lauulu.
Tusa pe e te fuafua e fai afifi 'ulu Aferika mo lauulu pupuʻu, mulimuli i lenei tulafono ina ia tumau lauulu tuputupu ae ma maualuga.

  • Ina ia fausia se fulufulu lauulu o le a manaʻomia e uiga i 250-300 'ie fili, lea o le a e faʻaʻoleʻole i le salon, masalo e lua matai i le taimi e tasi. I lenei tulaga, o le taimi o le mai le 4 i le 9-10 itula. E umi le umi ole lauulu.

  • Ina ia fausia ni lanu uʻamea, e faʻaaogaina se mea faʻapitoa e faʻaaoga - kanekalon.
    Ole moli lea ma lamolemole ile filo tago, e lalaga i le umi atoa ole lauulu. O lona faʻaogaina e matua talafeagai pe a afro-totoa mo pupuʻu lauulu e manaʻomia.

  • O le lauulu e matuā selu lelei atoa le umi ma vaevaeina i ni fasi tutusa tutusa.
  • I le pito i lalo o le filo, o le kanekalon filo ua faʻasaʻosaʻo poʻo se fili ua faia i lauulu masani.
  • I le pito o le 'ie faʻamauina ua fusifusia ma se paʻu paʻu paʻu faʻapitoa pe fusi faʻatasi ma se vaega o kanekalon.

Fatuina o se Fale - Mea e lelei ma leaga


Afai e te fuafua e lalagaina Aferika 'fili i le fale, muamua, saili le sili atu faʻamatalaga e uiga i mea uma e fesoʻotaʻi ma lenei autu.

Matou te manaʻo e taʻu atu manatu e sili ona taua e tatau ona e mafaufau iai pe a filifili e fai lenei sitepu.

  • Aiga taugofie. E te le tau totogiina pili tau tautua a se taulaitu. Afro-fili i le fale o le a manaʻomia ai le faaaluina o lou taimi ma faʻatauina mea talafeagai.

  • Le elemene o le fatufatu. E mafai ona e filifili tonu lava ile taimi e lalagaina ai poʻo le a le lanu poʻo ni mea e te filifilia, i le faʻasologa e lalagaina ai lenei poʻo le paolo, ma i le itu e amata ai lalaga lalaga.

  • O se matua tele o le taimi. Sauni mo le mea moni e tatau ona e faʻaalu ai le itiiti ifo i le 8, pe oʻo foi i le 12 itula, ina ia mafai ona faʻaʻapeina toeaʻina Aferika. I lenei taimi, o le a e maua le taimi e te maua ai le vaivai ma le fia ai, ae o le a leai se auala e tuu ai le mea na e amataina.

  • Le mautonu mafiafia. E masani ona tupu lenei mea i tagata amata. Muamua, o ou lavalava palapala e tutusa pe sili atu foi le mafiafia, ona amata loa lea ona e faʻataʻalise ma fai mea fou e mafiafia, pueina atili lauulu. O le mea lea, o lau laulu lauulu maua maua tamao, faʻaletonu foliga o le Jamaican rastaman.

Tausi lelei

Ina ia mafai e lau laulu foliga e le gata na muamua, ae faapea foi manaia, e taua le malamalama i le faʻafefea ona tausia lelei o fulufulua suia.

  • Tagata tomai faapitoa malilie o le tausiga o lauulu ma se laulu laei e sau i lalo i le taʻi vaiaso suamalie fufulu. E leai se aoga o le fufuluina o le fili i le soona paʻu, aua e le palapala tele peʻa ma e mama. E leai se uiga e togafitia ai le laulu i se ufimata poʻo se pulu pasama.


Ae mo le susulu sili atu, ole suauʻu faʻapitoa e mafai ona faʻaaogaina ile laualuga. Fulufulu o alii, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻaaogaina fulufulu Aferika ma filo, manaʻomia le lava itiiti tausiga ma faʻatapulaʻa ile fufuluina vaiaso.

  • Faʻaeteete tatau ona faʻaaoga i sauna, matafaga, tanoina o fale. Ole maualuga ole laʻititi, ua maeʻa ona eleina ole vailaʻau, ole ultraviolet e mafai ona suia le lanu ma le fausaga o gaogao filo. O le mea lea, ae e te leʻi faia aferika fili i le faʻaopopoga o faʻateʻa faʻamanuiaina, mafaufau i lenei mea.

  • E taua le malamalama o mea fulufulu lauulu, ea vevela mai se lauulu lauulu, curling uʻamea, ma isi mea e aoga i mea faʻamafanafana elemene matua contraindicated i Afro-'fili fa' teuteuina i ni mea faʻaleagaina.