Fautuaga Aoga

10 mea moni e uiga i le tino tino lauulu

O le averesi, o se tamaʻitaʻi faiʻai voluma 8-13% lapoa ma 150 kalama mamafa nai lo le fafine. E le gata i lea, i tamaloloa, o le hippocampus e lapoʻa - le itu o le faiʻai e nafa ma le manatuaina ma le mafaufau.

Ae ui i lea, faatasi ai ma le laititi o le tele o le faiʻai, fafine faʻaaogaina sili sili ona lelei ona o le tele atiaʻe sootaga i le va o neurons. O lea, o se fafine e sili atu le malosi sootaga i le va o le vaeluaga, lea e mafai ai e ia ona faia ni mea se tele i le taimi e tasi. O le mea lea, talanoa ma faʻatonutonuina se taʻavale o se mea masani mo se fafine. Ae mo le tamaloa, leai - e mafai ona naʻo lona mafaufau i se mea e tasi.

E oʻo lava i tamaloloa ma fafine e momoe i auala eseese: i tamaloloa, o le eletise eletise o le faiʻai i le miti o le a pa'ū i le 70% (o ia o le tuli manu, ma pe a taunuu i le fale, e tatau ona ia maua se malologa lelei), ma i fafine - na o le 10%, aua na te puipuia e le aunoa »Fale ma tamaiti.

Ma faʻafetai uma lava i le maualuga o le testosterone, e afaina ai le galuega o le tonsils - o le vaega o le faiai e nafa ma lagona. Lenei faʻapitoa e aoga i tamaloloa tausaga 17 i le 28 tausaga, pe a oʻo i le maualuga le maualuga o le testosterone ile toto. I se faʻaopopoga, o faʻataʻitaʻiga lata mai ua faʻaalia mai ai o le testosterone level e aafia ai uiga o tagata ma amioga - mo se faʻataʻitaʻiga, o tagata e maualuga le maualuga o lenei hormone e sili atu ona fegalegaleai, e le faʻaaloalo ma na o latou lava. E tele atu lo latou naunau i le puleaina ma le faʻaalia o latou lava tagata nai lo a latou tupulaga ma le maualalo o le maualuga o lenei hormone.

Ae ui i lea, o le masini galue ma faʻapea. Ua iloa e saienitisi mai le Iunivesete o Nypissing, Kanata, o gaioiga saua e faʻateleina ai le maualuga o le testosterone i le toto.

Ae o le mea na tupu ai, o le hormone e mafua ai le lototele o tagata e tau atu i le pulu, aʻo faʻavaveina le tuputupu ae o lauulu i luga o le tino o le tino - fatafata, keti, tua. E sili atu, o le mafuaaga autu e le o le hormone lava, ae o lona liua i le dihydrotestosterone. O le mea mulimuli e gaosia i le prostate, adrenal glands ma le ulu. O lona tele na faʻavaivaia ai folika o laʻau, ia e oti pe faʻaititia i le tetele na maitauina i tamaiti fou. O le faʻamamafa e fesoasoani e faʻavavevave le faʻagasologa, talu ai o loʻo faʻatinoina le gaosiga o le adrenaline - o le aiga lava lea e tasi le testosterone.

Ava le lactation

E manaia tele, o le tino tane e mafai foi ona maua susu. O le hormone prolactin, lea e faʻaitaina i le tele o taimi aʻo maitaga e fafine, ua iloa e nafa ma le faʻasusu. E le o se mea le masani i le tane male, ae le masani ai ona le oʻo atu i le tulaga e tatau ai mo foliga o le susu. Ae e tusa ai ma se suʻesuʻega a le physiologist Jade Diamond, lomia i le 1995 i le Discovery mekasini, e mafai ona faʻateleina le maualuga o prolactin e ala i le faʻaletonu o le mafaufau, matelaina, poʻo se faʻaosofia pea o le matāsusu. I se upu, le tino o le tane ua fetuunai foi mo lactation, e le gata i lea, e tele mataupu o tane fafagaina. I le 1896, i le The Anomalies and Curiosities of Medicine, George Gould ma Walter Pyle na taʻua nisi o molimau vaaitino o le fafagaina o se tamaititi e ni tamaloloa mai tagata o Amerika o Saute. I le 2002, na lomia ai e Francepress se lipoti o se 38 tausaga le matua o Sri Lanka, o le na fafagaina lana fanau e toalua i le pepe ao maliu lona faletua i le fanauina.

Toto toto

O se tasi o mafuaʻaga e ala ai ona sili atu le malosi o tamaloloa ile faʻatinoina ole ita, o uiga faʻapitoa ole toto. Ole toto ole toto i tamaloloa, o le averesi e 5-6 lita, a o fafine na o 4-4.5 lita. Ole toto tama e sili atu ona mauoa i le hemoglobin ma sela mumu o le toto, e faʻaleleia ai le okesene o loʻo feololo. Ole mea lea, ole aveina ole tasi lita o le okesene i se fafine e manaʻomia le 7 lita o le toto, o le tamaloa 6.

Vaivai vaivai

O le “malosi feusuaʻiga”, o tane e sili atu ona ono aafia i faʻamaʻi pipisi nai lo fafine. Ma ou te tuuaia o ia i luga o le testosterone lava lea e faanatura le natura ma se aneti-pupula aafiaga. Testosterone faʻaleleia atili le galuega a kenera e faʻaititia ai le pupuga, na mafua ai ona faʻatupuina e le tino ni nai antibodies. O le iʻuga, e le gata ina le faʻatamala le malosi o tamaloloa, ae ua sili foi le onosaʻi ile tui puipui. Na lipotia lea i ana suʻesuʻega e Dr. Mark Davidson o le Stanford University School of Medicine. I le faatusatusaina o auiliiliga o 53 fafine ma 34 alii i luma ma ina ua uma le tui o le flu, na iloa ai e le saienitisi na maua e fafine le tele o antibodies e tali atu ai i le tui nai lo alii, ma e tele atu pupula porotini i o latou toto ao lei tui.

Tetee atu i le matua

O ni suʻesuʻega lata mai ua faʻaalia ai e sili atu le tuai o le matutua o tane nai lo fafine. O tausaga uma latou te faʻatauvaʻa le kolisi nai lo le feusuaʻiga lelei, aemaise lava pe a maeʻa le menopause. O lo latou paʻu taofiofi faʻamalosia ma sili atu le tetee atu i maanuminumi. Ae talu ai e le masani i le siosiomaga tane ona faʻalogo tele i le paʻu, lea e saga foʻi ona masani i faʻateʻa ona o le tafi, o le aafiaga o lenei faʻaaliga e masani ona le matauina.

Vaaiga o le lalolagi

Toeitiiti fitu miliona cone receptors, e nafa ma lanu malamalama, o loʻo tu i luga o le retina o le mata o le tagata. O le X kromosom e gafa ma a latou gaioiga. O fafine e lua o loʻo iai, ma le lautele o lanu latou te iloa e lautele atu. O le mea lea, i se talanoaga latou te faʻaaogaina ma ata: "aquamarine", "oneone", "malamalama kofe". E talanoa alii e uiga i le faʻavae lanu: mumu, paʻepaʻe, lanumoana.

O fafine ua atiaʻe le latou vaai. I nisi o latou, e oʻo atu i le 180º, ma o le mafuaʻaga lena e seasea ona aveina e fafine itu afaina i le taimi e aveina ai le taʻavale ma mafai ona matamata le tamaititi e aunoa ma le liliu o latou ulu. O le faiʻai o le tagata e maua ai se vaʻaiga i le auala, na ia "taʻitaʻia" le mea e faʻatautaia, naʻo le mea o loʻo tu mai i ona luma, e le faʻalavelave foi i mea laiti. Ua talitonu saienitisi o le iʻuga lea o le evolusione - o se tamaloa na tuli e tuli ma le agavaʻa, ma se fafine o loʻo auai i le potopoto, lea e taua ai ona iloa ni mea laiti.

1. Ua amata ona tupu le laulu tino ile manava

O le mea muamua e tatau ona iloa e tagata e uiga i le tino lauulu o le amata ona latou tuputupu ae e tusa lava pe fanau mai. E moni, e fai lava si faigata le mafaufauina o se tamaʻi aulelei e laulu i le manava, ae e oʻo atu i le taimi na fanau ai le pepe, ua leiloa ai nisi o lona tino muamua lauulu, e taʻua o lanugo. O ia laititi ma le manifinifi laulu e ufiufi toetoe o le tino atoa o le pepe. I nisi pepe e fananau mai muamua, e mafai ona e vaʻai ile auala e ufitia ai lo latou tino uma ile fluff, ae aua le popole, aua e iʻu ina mou ese.

2. E i ai tolu eseese ituaiga o tino tino

Lanugo o le muamua ituaiga lea o lauulu lea e aliali mai, i tua o loo i ai ni paee vaivai, manifinifi, le valea e taua o lauulu ulu. E le faapipiiina le lauulu ile sooga ole subkutanane poo le sebaceous glands. O i latou tonu foʻi o le isi ituaiga lauulu - ogatotonu ole ulu, lea e aliali mai aʻo talavou. E sili atu ona faigata, faʻapipiʻi i le pito i lalo o laina ma seaceous glands, lea e faʻaosofia le vaaia o le manogi o le tino.

3. E tele fafine e fiafia faʻalenatura ae agamalu

O le a se manatu o tamaitai e uiga i lauulu o le tino o le tane? I taimi eseese, e eseʻese le faiga o fafine i lauulu o tamaloloa, ae o le taimi lava lea na mafaufauina lava agafesootai taliaina.

I le aganuu i Sisifo, o fafine lava latou e faʻamoemoeina o latou e aunoa ma se sologa lelei pe a oo mai i soʻo se fualaʻau i luga o le tino. Peitai, suʻesuʻega o fafine faʻaalia ai o le toʻatele o le a le manatu e faʻatonuina foi e tamaloloa, e ui lava i le tele o taimi o latou manaʻoga e sili atu ona tauagafau. E mafai ona tatou fai mai o le seleina o lauulu i luga o vae, lima ma le keti e tele lamatiaga. E tusa ai ma le lauulu o loo i luga o le fatafata, o fafine ua vaevaeina i lua tolauapiga e faafeagai: mo nisi e vave liliu mai, ae o isi e fiafia i susu lamolemole. Ae o lauulu i le pito i tua, e ui lava o fafine ua sauni e ofuina atu, latou te le afaina i le vaʻai i le sili atu taumafaiga e faʻamalieina le soona lauulu.

4. E puipuia uma lauulu e glands laiti

E pei ona taʻua, i le amataga o le talavou, e leiloa le tele o a latou lauulu o alii, ma e suia i le laulu uʻamea. O lenei mafiafia o le lauulu e puipuia e le sebaceous glands poʻo glands e maua ai le sebum. E puipuia le paʻu ma le lauulu mai siama. O lenei o le itu lelei. Peitai, o siama e faʻateʻa, lea e mafua ai le manogi o le tino.

5. Na matou fesuiaʻi le laulu o le tino mo le gaʻo

E i ai se manatu malie e uiga i le sootaga i le va o tino tino lauulu ma le tino gaʻo. Tagata amata ona leiloa o latou fulufulu mamoe aʻo latou masani i le nonofo latalata i le sami. O le laititi o lauulu sa i luga o le tino o le tagata, o le faigofie foʻi lea mo ia e aau ma fagota, ma le tele o laʻau o le adipose fesoasoani fesoasoani i le leiloa o le vevela puipuia.

6. O le tino o lauulu e faia ni vaega taua se lua

Mo le tele o vaega, tagata ua alualu i luma i se auala latou te le manaʻomia ai le laulu tino e ola ai, ae o loʻo latou maua pea le tele o faʻavae masani. I le malulu o le tau, o le lauulu i luga o le tino fesoasoani e taofi le vevela, ma i taimi vevela, ao tatou afu, le lauulu i luga o le tino fesoasoani e mitiia le susu mai le paʻu, ma faʻamafanafana tatou.

7. Le aofaʻi o lauulu tino e fesoʻotaʻi ma le atamai

Ole tala a se tasi fomaʻi i Amerika, o le tele o lauulu e maua ai lou tino, o le sili atu ona atamai oe. I le 1996, i ana suʻesuʻega, na taʻua e Dr. Aikarakudy Alias ​​o fulufulu fatafata e sili ona taatele i fomaʻi ma tagata maualuga aʻoaʻoga. Pe a faʻatusatusaina aʻoaʻoga manuia o tamaiti aʻoga, na latou mauaina e faapea, o alii fulufulua na sili aʻe latou togi, ma o nisi o tamaloa sili ona atamamai na i ai foʻi le mafanafana o vao vao i o latou tua. Ae ui i lea, o tagata uma na fananau mai ma le susu susu e le tatau ona faʻalavelave, aua i totonu o tagata atamamai e tele naua foi "uluulu", e aofia ai Albert Einstein.

8. O le tino o le lauulu ei ai maso

O lou tino lauulu ei ai maso sela. E mafai ona e maitauina lenei mea peʻa tupu mai le afaina o le kusi galu poʻo goosebumps na sosolo i le paʻu. O maso lamolemole o lauulu e sosolo i lalo o tuutuuga, e pei o le faʻailoaina i le malulu, ma le fefe pe fiafia, ma le lauulu e oso aʻe. O lenei manatunatuga ua taʻua o le pilooa.

9. I le tau mafanafana, o le tino o laulu e tupu vave

E tusa ai ma Brian Thompson, o se fulufulu faʻapitoa Amerika, o laulu tino e sili atu le televave vave i le tautotogo ma le taumafanafana. Aisea ua tupu ai lenei mea? E i ai fautuaga o lenei mafuaʻaga ona o le televave metabolism i nei masina. I soo se tulaga, vave tupu tuputupu ae popolega androgenic lauulu, o lona uiga, lauulu i luga o le ulu ma lauulu e afaina e hormones.

10. O le faʻatosina mai feusuaʻiga e sau mai le tino lauulu

O le lauulu la e i luga o le tino, ae le o le ulu, e fai ma auala e tosina mai ai le isi itupa. Ole mea lea e afua ai fulufulu ma lauulu ile puʻeina ole pa ole ulu ma fai saofaga ile faʻamaloloina ole hormone ua faʻailoaina e tatou tino, ina ia lelea i luga ole ea ma faʻaalia le lagona manogi o le isi itupa.

Lauulu tino lauulu i le lumbar eria ma tauau: 10 laititi-iloa mea moni

O sui o le itupa o tamaititi e mafiafia lauulu - i se tulaga faʻapena, tele lauulu na faia i luga o le tino o se tamaloa. O nisi sui o le malosi faʻamalosia o loʻo tele le tino o latou tino ile lauulu ma mitamita ia. O isi talavou, i se isi itu, faʻaitiitia le laulu tino - i se tele taimi, i le taumafanafana. E tusa ai ma faʻamaumauga, o tagata talavou o 16-24 tausaga le matua o i latou o mulimulitaʻi i lauulu 'aveʻese i luga o le tino: 58% o tagata talavou sele ese lauulu mai o latou tino atoa. O aliʻi e 50-65 tausaga le matutua, i se isi itu, e mitamita i o latou lauluʻau - naʻo le 22% o ia mea, e tusa ai ma suʻesuʻega, e aveʻesea lauulu mai o latou tino atoa.

O le tino laulu e fai le galuega o le puipuia o le paʻu

I le tele o mea, o tagata o onapo nei ua mananaʻo e paʻu le paʻu, e le pei o latou tama ma tama matutua. E tusa ai ma suʻesuʻega, ua lagona e le 60% o alii talavou le manaʻomia e tipi ese ese lauulu mai o latou tino uma.

I se faʻaopopoga, i luga o laupepa o mekasini mataga, e toʻatele tamaloloa e lelei lava o latou fatafata. Lenei tusitusiga talanoaina o mea itiiti-lauiloa mea moni e uiga i male lauulu ulu, ma tali foi le fesili i le auala e faatea ese tua lauulu.

Lauulu i luga o le tino o le tama: mafuaʻaga o le faʻateleina o lauulu ulu i totonu o le manava ma isi laiti lauiloa

E le o tagata uma e iloa o lauulu e amata ona tupu a o le i fananau mai. I le tepa muamua, e leai se lauulu i luga o le pepe. Ae ui i lea, aʻo leʻi fanau mai se pepe tama na leiloa lona lauulu muamua - lanugo.

Lanugos e taʻua o lauulu manifinifi o loʻo tutupu i luga o le tino o le pepe.

Ma i le fanau mai, o se pepe vave e ufiufi i se lauulu lauulu. Ae ui i lea, e le pine ae paʻu ese na lauulu naʻo latou - ma le paʻu ole tamaititi ua aulelei atoatoa.

3 eseese ituaiga o laulu tino

Lanugo e manatu o le ituaiga muamua o lauulu. Ina ua maeʻa le faʻaalia o le lanugo i luga o le tino o le pepe, fulufulu fano foliga. Latou te le maua tino i luga o le sebaceous glands - i lalo o vaega o keti ma isi nofoaga.

Ina ua maeʻa le faʻaalia o se laulu i talavou, o lauulu laʻau amata ona tupu. O i latou na e sili ona malosi, tupu i luga o le paʻu paʻu ma luga o seaceous glands - i luga o keti ma isi nofoaga. O le mea ua tupu, ua i ai le manava tama talavou.

Tele o teineiti e fiafia i le natura ma le manaia o laulu ulu

O le a manatu o teine ​​e uiga i le laulu o tama? Mai taimi anamua, o teineiti sa i ai se eseʻesega uiga i le lauulu o alii - le lauulu o se alii talavou na manatu taliaina i sosaiete.

I le taimi nei, o tama e manaʻo i teineiti e maua ai se paʻu lamolemole lelei - soʻo se laʻau o loʻo i luga o le tino fafine e le taliaina.

I le taimi lava e tasi, e tusa ai ma iʻuga o suʻesuʻega eseese, e manaʻo foʻi teine ​​e tausi e o latou tino ma aveʻesea lauulu tele - e ui lava e masani ona manaʻomia fafine i lenei mataupu e sili atu le tauagafau nai lo tama.

Fai mai fomai, o le aveeseina o lauulu ulu i luga o le vae, lima ma lalo o le vaega o le talita o se gaioiga lamatia. O alii uma e iai o latou lauulu i luga oo latou fatafata. I se tulaga faʻapena, e i ai fafine 2 i le vaʻai manatu:

O isi tama e iai o latou lauulu i o latou tua - tele fafine e le tetee i ai. Peitai, i se tulaga faʻapena, afai e mataituina e le tagata lona tino, ona ia aveese lea o le laulu e tele mai le tua.

O lauulu o alii e iai le puipuiga puipuia

I tama talavou, ua le toe ola lauulu lauulu - nai lo ia i latou, ua amata loa ona ola lauulu lauulu. O lauulu o le Rod e aofia i le sebaceous glands. Latou te puipuia siama ma siama mai le ulufale atu i le paʻu ma lauulu ulu. Ole faʻamatalaga faʻaopoopo lea.

Peitai, o le siama e faʻateʻa, e oʻo atu ai i se manogi le lelei i lalo o lima ma isi nofoaga.

Suia tino lauulu i gaʻo

I le taimi lea, o nisi o talaʻaga talitonu o le foliga mai o lauulu i luga o le tino o le tagata soifua na fesoʻotaʻi ma le faʻaititia o le gaʻo ma le faʻafeagai.

A nonofo latalata i le sami, ua amata ona lauulu tagata. O le laʻititi ifo o lauulu e aʻe ai le tino o le tane, o le faigofie foʻi lea ona 'aʻau ma fagota se tamaloa. O le tele o gaʻo e faia mo le vevela leiloa o le tino.

Le fegalegaleaiga o le tele o le tino lauulu ma le mafaufau atamai o se tamaloa

E tusa ai ma se tasi fomaʻi mai le Iunaite Setete, Aikarakudi Alias, o le laulu o tama e fesoʻotaʻi ma le poto o le tagata. I le 1996, na faia e le fomaʻi suʻesuʻega ma maua i le faʻaiʻuga e faapea, o lauulu i luga o le fatafata i tamaloloa, e tele ina tupu i tagata faapena:

A suʻesuʻe tamaiti i le fulufulua o tamaiti, na faʻaiʻu ai e le fomaʻi, o tamaloloa ma le mafiafia o latou lauulu laʻau i luga o le fatafata poʻo tua e maua le maualuga o faʻailoga Ae ui i lea, o tamaloloa e paʻu le paʻu e le mafai ona faʻavaivai - o loʻo iai ni aliʻi atamai i totonu o laʻau e leai ni fulufulu (pei o Albert Einstein)

O lauulu o luga o le tino e iai maso

O lauulu i luga o le tino tane e aofia ai sela maso. O maso lauulu e faʻaitagofie ai i latou lava pe a iai se tamaloa e fulufulua le paʻu poʻo paʻu paʻu pulu.

O maso lauulu i luga o le tane tino konekarate ma lauulu tulaʻi na o latou lava i lalo o tulaga faapitoa - aemaise lava, faʻafesoʻotaʻi ma le malulu, ma foliga vaaia o le fefe ma i isi tulaga.

I masina mafanafana, o le tuputupu ae o tino tino laulu e televave

Na taʻua e le suʻesuʻega a Brian Thompson, o se tagata faʻapitoa i fomaʻi o lauulu mai Amerika, e vave ona tutupu o laulu tino i le mafanafana o le vaitau (tautotogo, taumafanafana) nai lo le malulu (tautoulu, taumalulu).

Fai mai le fomaʻi Amerika, i le tautotogo ma le taumafanafana i le lauulu ua vave ona oso le metabolism, ma e mafua ai le faʻamalosia o latou tuputupu aʻe. Peitai, alualu i luma tuputupu ae na maitauina na o le uluulu ma le lauulu lauulu.

Faʻafefea ona tuʻufaʻatasia tumau le soʻona lauulu: laulu lauulu ilea ma isi auala ole laulu e aveʻesea ai

Faatasi ai ma le fesoasoani a le laser, tagata tomai faʻapitoa i lenei tulaga ave ese lauulu mai tamaloloa i luga o le tino - lauulu i luga o le pito i lalo i alii, lauulu i luga o tauau o le tamaloa ma le fatafata.

I le male, cosmetologists aveesea lauulu lauulu i luga o lima o alii. O le umi o le 'oti lauulu laser o 30 minute, o le aofaʻi o vasega o 8. O faʻaiʻuga o le lauulu fulufulua lauulu e teuina mo se taimi umi.

Ina ua uma ona pasia uma leisa lauulu lauulu sauniga, e ono le alu se tamaloa i le fale mo 6 masina - i lenei taimi, lauulu e le tupu ola uma i nofoaga na togafitia ma le masini.

Tui mo le tua - aveeseina o sili atu lauulu

E pei o le tisiki lea o loʻo i ai mo le inisi le inisi mo le 1.5 inisi. Faatasi ai ma le fesoasoani a se ninii, e aveese e le matai le lauulu i tua o se tamaloa, tauau ma pulu ma le lauulu i vae o alii.

O le umi o se gaioiga e le itiiti ifo i le 20 minute. Ae ui i lea, ina ua mavae ni nai aso, o laulu e toe aliali i le nofoaga lava e tasi.

O loʻo i ai se tui faʻapitoa mo mea faigata e oʻo i ai i luga o le tino

Ole faʻaiuga lea, ina ia mafai ai ona e tiaʻi ma le tumau le lauulu, e sili atu le feutagai ma se fomaʻi faʻapitoa I lenei mataupu ma fai laser le aveeseina o lauulu.