Galue ma lauulu

E leai se faʻafitauli i le teuteuina o laulu i seʻe

Ina ia mafai ona aʻoaʻo atoatoa atamai curling tongs, e manaʻomia pea le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga lelei. E tatau ona mafai e le matai ona taofi saʻo i lona lima, ma vave ma faigofie ona feliuaʻi i lona alofilima i le uati agaʻi ma le isi itu i le taimi e tasi aʻo taofiofi ma faʻamamaina vaega galulue.

Uu le 'auvae i lou lima taumatau, ma le' au o le tuʻuga o loʻo taoto i lou alofilima o lou lima, tuu i le va o le lima matua ma le limatusi. O le galugalu faʻamoe a le tui e tatau ona tu i le itu o le lima matua ma le limatusi.

Afai e te manaʻomia ona liliu le faʻamalu i le itu i le itu i le itu, sa tuʻu i le tulaga muamua i le lima taumatau ma amata ona liliu ma le pulumu atoa o le lima taumatau.

O lea la, e manaʻomia le faʻatautaia o metotia o le umiaina o 'auʻau ina ia e faigofie, faʻafaigofie ona liliu le' au i soʻo se itu, tuʻufua le vaega galulue, ma faʻamalama ma tatala ma auauai.

2.1 Faaputuina uʻu

E ui lava i le tele o ituaiga o loʻo iai i laʻei, o latou elemene autu o galu ma curls. Suiga i o latou foliga poʻo aga faʻasino tulaga e tau atu i suiga i lauulu laei.

O se fulufulu laʻau e faia naʻo le galu pe naʻo foi mai i curls - i soʻo se mea e tupu, e mafai ona masani ma faʻapitoa. Ae sili ona lauiloa lauulu laei e tuʻufaʻatasia galu ma curls. Le fesuiaiga o nei elemene, atoa ai ma a latou teuteuga i nisi vaega o le ulu ma tuʻuina atu i laʻua uma le laulelei i le amataga ma le talaʻaga.

2.2 Ituaiga o ufiufi

I o latou foliga, curls ua vaevaeina i ni tele ituaiga: tuusaʻo, pe faigofie, miring, lalo, faʻamalosi, maanuminumi ma tutusa i le tele o laina.

O pupuni sasaʻo e faʻapea o loʻo i luga aʻe i le faʻalava. Afai e tu i nisi laina uumi, ua uma na taʻua o mea tutusa.

Fausiaina mimilo. I luga o le ulu, o ulu e masani lava ona i ai i se tulimanu e tusa ma 45 ° i le faʻata oʻo i luga pe puʻeina.

Ua maeʻa ona faʻataʻoto ai lauulu laʻasaga faʻataʻitaʻi i se auala e pei o se galu, faʻasolosolo atili i pito o le lauulu i se mea e fai faʻataʻoto ai.

Curls, o pito o le mea e alu ifo mai lo latou ogatotonu i le foliga o se faataamiloga, e taʻua o le alu ifo i lalo. Mo le faia o ia curls, umi lauulu e manaʻomia - a itiiti ifo 20-25 cm.

2.3 Metotia o le teuteuina o laulu i curls

O le metotia o curling curls "lalo" faʻatagaina oe e faʻatinoina le tele o laʻei lauulu, e ui lava latou foliga uma mamafa mamafa ma monotonous. Pe a curling le "lalo" auala, e fautuaina e fai laiti curls ma mama, aua ma tetele curls le lauulu foliga foliga gaoa.

O le curling curls i le "luga" auala, i se isi itu, e maua ai le laulu foliga lalelei ma airiness.

Ae talu ai o le mea moni o curls curled agai i luga pe a selu avatu se galu tele, e le faigofie i taimi uma le faaaogaina lenei auala na o ia.

O curling curls i le "valu" auala e faʻatagaina ai oe e faia ni lauulu i le naʻo le laulu tele. O lenei curling auala e maua ai le laulu i le sili malosi.

O tulaga e sili ona lelei mo le lalagaina o lauulu o mea ia e faʻasolosolo ai le laulu i luga o le mea faigaluega, pe o se 'ea, curlers po bobbin, e faʻasaga i le itu o lona faʻataamilosaga. I lenei tulaga, o le curl e mama.

Mo curling i curls, o le mafiafia o le pito i lalo o le fulufulu lauulu e le tatau ona sili atu i le 4 cm. O lenei tulaga e tatau ona faʻafetaui ina ia faʻamalosia le lauulu. I le taimi lava lea e tasi, o le loka o lauulu e le tatau ona matua manifinifi. Pe a curling lauulu i curls, e tatau ona e amanaia e le gata i le mafiafia, ae faapea foi le umi o le filifili. O le umi o le lauulu o lo o faia, o le mafiafia o latou laei pe a afifi i luga o le moli.I lenei itu, e tatau ona mafai ona fetuutuunai le umi ma le mafiafia o le filifili e faʻalagolago i le umi o le lauulu. O le umi o le laulu e manaʻomia ona mimilo i totonu o pupuni, o le manifinifi o le paʻepaʻe o lauulu e tatau ona e faia mo le faʻamamaina.

A o le i faagasolo i le laulu o lauulu ma le laupepa, e tatau ona fai tapena mea taua meafaigaluega ma masini. Mo lona faʻatinoina e manaʻomia: tongs ole lapoa manaʻomia, se uʻamea poʻo se isi seu, o lona uiga, o se tasi e le liusuavai mai le gaioiga o le vevela maualuga.

I faʻamamaina o le laulu i curls o le a manaʻomia foʻi ni laʻau fulufulu manifinifi poʻo ni kilipa e faʻalelei ia laʻau taʻitasi pe a uma ona curling. A o le i faia le curling, faaaoga le styling mousse i lauulu ile umi atoa ole lauulu.

Sa e manaʻo e fai se laei fou, manaia mo se taimi faʻapitoa? E matua faigofie! Saunia faʻapipiʻi lauulu eletise eletise - ma se faʻaputuga o loʻo tafe ai curls ua saunia (Fig. 2).

A o le i faia curling, faaaoga styling mousse i le umi atoa o le lauulu - ma e mafai ona amata!

1. Faʻamafanafana muamua le faʻamalama. Ona vaevae lea o lauulu i ni vaega, amata mai tua o le ulu. Ave se loka o lauulu ma le lautele o le 4-5 cm ma faʻataʻamilo i faʻamau.

2. Ia tatala ma le faʻaeteete le manoa ua seʻi ma faʻamama lelei i le ogatotonu ma le "le vaaia". Faaauau i le auala lava lea e tasi seia e mataina le vaega mulimuli.

3. Faʻatuʻu ese manoa o lauulu mai tua o le ulu. Ina ia tuuina atu i le lauulu lauulu sili atu le tele ma faʻalenatura, vaeluaina curls ma ou tamatamailima i le atoa umi.

4. Fai ou tamatamailima i luga o se manoa tele o lauulu mai itu e lua o le ulu ma fusi mau agai i le pito.

5. O lenei, faʻafesoʻotaʻi uma manoa e lua ma faʻamau i laʻau "invisibles" i le pito i tua o le ulu.

6. Tuu le totoe o le lauulu ina ia paʻu i lou tua.

7. Faʻaaoga ou tamatamailima e ave sina moa ma, toso ni nai vilivili, tamoe ou lima i luga o le umi atoa.

3.5. Lauulu teuteu

O lauulu laʻasaga e taʻua o le curling i latou mo se taimi puʻupuʻu.

O lauulu laʻei e aofia ai gaioiga eseese ma lauulu e soo se foliga ma se mamanu e faia.

E tele auala e faʻalelei ai lou laulu:

  • malulu teuteu (teuteu ile selu ma tamatamailima, teuteu ile sitaili),
  • teuteuina i luga ole ea (teuteuina i se pulumu ma lauulu),
  • teuteu vevela (styling)
  • tuʻufaʻatasia sitaili (styling i auala eseese).

O le umi o le teuteuga o le a faʻalagolago i le tele o itu, e pei o: le fausaga o lauulu, lona mausali ma le faʻamalosia, filifilia meafaigaluega ma o latou lapoa, tuʻufaʻatasiga mo sitaili, tau o le tau.

Mafaufau muamua i elemene autu o se lauulu. Vaeluaina - le mea e sili ona taʻatele o le lauulu, o se laina sao e vaeluaina ai le sulu i ni vaega tutusa tutusa tutusa. O le tetea e mafai ona sasaʻo, itu ma galu:

  • o le vavaeʻese saʻo e vaevaeina le sikulu i ni vaega tutusa se lua,
  • lateral - i ni vaega le tutusa lua ma o le tele lava o taimi pasi mai le pito i luma i le sili ona maualuga o le ulu,
  • o le vavaeina vavaeina o loʻo aofia ai ni laina sasaʻo e fai ai mamanu eseese.

Afa-vaeluaina - faapuupuuina le vaeluaina o laina. E mafai foʻi ona faʻasaʻo, lateral po curly.

O le galu - o le vaega lea o le lauulu e iai le galugalu ma faʻatapulaʻaina itu uma e lua i pale, pale - o le laina galu aupito maualuga, i le mea o le lauulu suia lona itu i le itu faʻafeagai. O le pale e mafai ona maualuga ma maualalo, vaapiapi ma lautele. O le vaiti ma maualuga le pale, o le umi foi o le laulu e tumau.

I le va feagai ai ma foliga, o galu e mafai ona faʻasolosolo ma mimoi. O peau faʻataʻamilomilo e faʻasino atu i foliga ma alu i tala atu o le siʻusiusi laina o lauulu tuputupu aʻe. O tua galu agai i tua mai foliga.

I le itu i le vaeluaina, o galu e sasaʻo, faʻataʻamilomilo ma transverse. O galu saʻo e tu i luga o le tulimanu o le 45 ° i le vaeluaina, o galu faʻataʻavaleina - e faʻatusatusa i le vaeluaina, faʻasolosolo - e faʻatatau i le vaeluaina.

I lona lautele, o galu e lautele ma vaapiapi, papaʻu ma loloto. O le vaiti ma le loloto o le galu, o le umi foi o le laulu e tumau. Le umi sili ona lelei galugalu e 2 cm.

Loka - o se loka o laulu e faapipii i totonu o se apa. E tusa ma le nofoaga i luga o le ulu, tū luga, faʻalava, ma loka loka e iloga. E tusa ai ma le mataupu faavae o afifi, curls ua afaina, i lalo, ata valu, afa-valu.

Malulu lauulu teuteu. Styling ma se selu ma tamatamailima ua leva ona faʻaaoga mo se taimi umi. O lenei sitaili e le afaina ai le laulu. Ole auala lea ole folaina e mafai ai ona e fesuiaʻi tele le lautele ma le loloto ole peau. Faʻaaoga le faʻasologa o gaioiga:

  • susu le lauulu i se sitaili teuteu ma selu ma le faaeteete i tua mai le muaulu. Afai ei ai se vaeluaina, ona selu mai lea o le vavaeeseina i le itu o lauulu tufatufaina atu i le teuteuina,
  • faʻailoa se selu i le laulu pito i luga aʻe o le muaulu poʻo le vaeluaina ma toso le selu i le itu (Ata 3.2, a). Maua le muamua afa-galu. Uu le selu i lou lima taumatau i le auala lona tolu (vaʻai le vaega-2.1),

Fig. 3.2. Faia malulu lauulu sitaili:
a - afa-galu, b - tasi galu, c - lua galu

  • fetaomi le afa-galu lauulu i luga o le selu i le ulu i lou lima tauagavale (lima tusi lima po o le alofilima pito ma lima matua). Sosoʻi le selu i le lauulu laititi agai i luma ma toso i le isi itu (Fig. 3.2, b). Aveʻese le lima tauagavale mai le oomiina o le afa o le afa-galu ma fetaomi le lua afa-galu. Maua se tasi galu
  • Ma le isi, i lou lima tauagavale, fetaomi le afa-galu lauulu i luga o le selu i le ulu, tulei le selu i le itu. Maua le lona tolu-afa-galu.
  • toe fai le selu agaʻi i luma ma luma ma fetaomi le lauulu ma lou lima seia oʻo ina e mauaina le saʻo o galu,
  • i le folo i galu e tasi le itu o le ulu, alu i le isi, faʻaauau pea ona laʻuina ia laulu i lea lava auala e tasi (Fig 3.2, c).

A taʻoto i nisi nofoaga ina ia le feoai ma afa-galu ma galu, e tatau ona faʻasaʻo i ni faʻapipiʻi ma fulufulu tino, ae e tatau ona faia le faʻaeteete ia mautinoa e leai ni lipine o lauulu.

Fig. 3.3. Ituaiga o faʻamau mama mama

Mo pulu puʻupuʻu i tua o le ulu, teuteuina i le foliga o mafolafola mama e mafai ona faia:

  • faʻamau lau loka i luga o le lauulu,
  • ma lou limamatua ma limatusi, taamilomilo le loka agaʻi i autafa po o le itu i le itu i le itu i le itu ma faʻamau i tafatafa ma le tasi pe lua ni manifinifi laʻau puʻeina, kilipa, kilipa, lauulu e le o vaaia (Ata 3.3),
  • o le lautele o mama o le 1.5x1.5 po o le 2x2 cm. milo faasolosolo i le tasi laina ma faʻamau i le isi, ma isi.

Lauulu teuteu ma curlers le taimi nei e le talafeagai tele i faleoloa ma lauulu. Ae ui i lea, o le a i ai pea tagata faʻatau e manaʻomia lenei ituaiga ituaiga o laei. I se faʻaopopoga, o ituaiga o ituaiga o ituaiga curlers mafai ai ona e maua ni matagofie faalenatura curls, aemaise i luga o lauulu umi. Faʻaogaina ni mea faigaluega eseese (hair styling), e mafai ona fesuisuiai foliga o le tagata o tausia. Ina ia faia lea mea, e taua tele le filifilia o le saʻo o le lapoa o le curlers, ave faʻamalosi lelei latou ma faʻamago lelei, faʻapea foi ona selu lou lauulu Mo se faʻataʻitaʻiga, selu ulaula ma pulumu, e mafai ona e faʻalaʻuina ia filo, pe naʻo lou faigofie i le faʻailoaina ese o uilima i ou tamatamaʻilima, faʻapulou ma varnish, ma maua mai ai se foliga faaonaponei mo sitaili. A faʻaaogaina mea laiti manifinifi, o le curls o le a avea pea laiti ma ofu mafiafia. O feololo i totonu o lauulu puʻupuʻu o le a na ona faʻaalia le matagofie o lauulu i le laulu O meaola tetele e mafai ona faʻaaogaina e faʻasaʻo ai lauulu lauulu O le teuteuina ma le curlers e masani ona faia ile susu (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaluluina ma le faʻailoaina ile teuteuina) lauulu.

Tulafono mo le faamaapeina o lauulu i curlers:

  • A o le i faia le afifi, le lauulu vaeluaina i sone faalagolago i le filifilia filifilia o le curlers,
  • le mafiafia o le filifili e le tatau ona sili atu i le lapoa o le curler,
  • o le lautele o le filifili e tatau ona itiiti ifo nai lo le umi o le curler,
  • e sii ae le aʻa o le unto, o le pea o le toso e toso e uiga i le 90 ° i le laualuga o le ulu,
  • fesuiai le curlers ina ia lauulu tutusa tutusa i luga o le tulaga o le curler,
  • a o matagi, latou te tausisia pea le lauulu feteʻenaʻi,
  • faʻalagolago i le ituaiga o curler latou mausali ma fusifusi vaega poʻo fulufulu ulu.

Fig. 3.4.Eseese lauulu curling polokalame mo curlers

I le ata. 3.4 o loʻo faʻaalia ai le ata o le laʻuina o fulufulu luga o curlers. A maeʻa uma le lauulu ua i ai, o le tagata o tausia ua tuʻu i luga o se fulufulu ma tuu i lalo o sushuar. A o le i tatalaina le curlers, latou faʻatagaina e maalili e faʻalelei sili atu le faʻalelei. Ina ia faʻamalolo le curlers amata mai le pito i lalo occipital eria, ina ia le lauulu o le a le mautonu. Ma agai atu ile selu ole lauulu.

I le talosaga a le tagata o tausia pe a uma ona afifi, e mafai ona faia le selu pe vavaeina lauulu. Ina ia avea le lauulu lauulu foliga foliga sili atu lalelei, e mafai ona e faʻaaogaina le gel poʻo le solo e faʻalelei ai lou laulu Mo le umi le faʻasaoina o le tele, o le fulufulu ua faʻapipiʻi i varnish.

Fuafuaina o le ea. Lauulu sitaili ma se pulumu ma lauulu lauulu e faia e fuafua i le umi o le lauulu.

O fulufulu ulu mo le faʻatupuina o aʻa ma se sulu mafolafola e taua o le pomu. E faʻaogaina i fale talimalo o aliʻi ma tamaʻitaʻi pe a faia i aso uma afiafi ma faʻataʻitaʻiga o laʻau lauulu.

Le faasologa o gaioiga e pei ona taua i lalo:

  • o le loka ua ave ma le pulumu i le aa, faasaga i lauulu tuputupu, mo maualuga maualuga. O se tafe o le ea e faʻasino atu i le soʻoga o le ulu i le ulu ma o le lauulu na fausia ai ua faʻasaʻo e le lauulu. Faʻaavanoa lenei vaega o le filo e malu i luga o le pulumu seia faʻamago atoa,
  • latou faʻaloaloa atoa le soʻoga i le umi i se pulumu, faʻatonutonu se laʻau fulufulu lauulu i le itu o laina o le teuteuina o lauulu. A maeʻa, aveese le pulumu mai le fulufulu lauulu mago,
  • faʻapena foʻi, latou te faʻaauau pea styling i vaega o totoe o le ulu, faasolosolo malie agai mai le occipital zona i le pito i luma.

A faʻaaoga se pulumu lapotopoto, faʻaata pito o le lauulu pe faʻasaʻo le lauulu laʻau. O lenei sitaili metotia ua taʻua fufuluinaE naʻo le potu o fafine.

O se fulufulu ulu e talafeagai mo le teuteuina o lauulu o soʻo se umi. O laʻasaga mai le puʻupuʻu lauulu o le a sili atu le maoaʻe ma e umi lava pe a fai o le laulu e susu i aʻa ma le gel, suavaia varnish poʻo le busa mo le teuteuina.

Hairdryer faapipiiina e manaomia faapitoa tausiga. E tatau ona faʻamamaina le laulu ma le faʻaeteete, taumafai e mautinoa e le o le paʻu ua maeʻa fugalaʻau e le oʻo mai i le laulu susu, e galue manino uma auiliiliga, i le taimi lava e tasi e faia ai se tolu vaega o foliga o le laulu ma ia mautinoa e le o mumu le paʻu o le ea. Ina ia faia lea mea, e fautuaina e faʻatonutonu le tafe o le ea i se laina e fesoʻotaʻi i le ulu, mai aʻa i pito o le faʻasologa. A maeʻa lelei, selu le laulu e selu ma nifo e seasea lava.

Faʻaoga se selu, mafolafola pulumu ma lauulu fulufulu, e mafai ona e faia galu. Ina ia faia lea mea, taofi le selu e faʻasaga i leisi vavaeese, faʻaofi nifo o le pulumu i totonu o le lauulu ile mamao o le lua i le tolu tamatamailima lautele ma faʻasolo teisi i le itu taumatau. Ma o lea ua latou fausia le muamua galu. Ona faliu lea o le selu ma ona nifo luga, faasolo ifo ia lava ma faʻamago i se vaitafe o le ea, faʻasino atu i le agavale. O le galu lona lua e maua i le tutusa auala, suia le faʻatonuga o le pulumu ma laʻau fulufulu. O le selu e soso atu 1 cm i le agavale ma liliu i luga o ia lava. Faamago le laulu ma se fulufulu sulu agai i le itu taumatau.

E mafai ona e amata faʻailoaina mai le vaega parietal o le ulu pe mai le vaeluaina. O le pulumu o loʻo taofi tutusa i le ulu, uʻuina se manoa faʻatasi ma ia, o le laulu e siitia i luga o aʻa ma feliʻeu teisi ia te ia lava, ina ua uma ona aveese le pulumu mai le vaeluaina, faasolosolo malie mago le lauulu i luga o le palasi atoa. O lenei metotia o loʻo toe faia mo ni nai taimi e maua ai i le lauulu foliga foliga talafeagai.

E mafai ona faʻamamaina uʻumi uumi i luga ole salu lapisi ma faʻamamago taʻitasi e muamua mai le fafo, ona amata lea mai totonu. Ina ia faia lea mea, selu le manoa ma le lima tauagavale, mimilo teisi le pulumu, o le faʻaiuga o lea ua mautu lelei ai le laulu i luga o le pulumu, ave le foliga o se curl. I lenei tulaga, o le lauulu o le a matagofie le punou i lalo, e aunoa ma le faia o se lagona o le lavea i luga o curlers (Fig 3.5).

Fig. 3.5. Lapotopoto fufuluina

Ofu vevela. O le uila faʻaeletise fai faʻatino e faia naʻo lauulu mago ma mama, aua e lamatia le faʻaogaina ole eletise faʻamalosi ma lauulu susu.Ma afai o le afiafi o le fulufulu mata poʻo isi fixative sa faʻaaogaina i le lauulu, ona lea o le a matua faaleagaina ai le lauulu fausaga - latou te leiloa lo latou susulu, o le a mamago ma malepelepe.

Le faasologa o gaioiga e pei ona taua i lalo:

  • tuu ese le filo i se selu, uu ma le uila i aʻa o le lauulu, tuu i le va o le fagu ma le togafiti,
  • faamafanafana e ala i le tuleia o tuli i luga o le umi atoa o le pau, ma faamaʻulu le lauulu i luga o le laulaufaiva. Ina ia aua le susunuina le ulu, tuu le selu i lalo o le loka o lauulu o lo o manuʻa (Fig 3.6),

Fig. 3.6. Lauulu teuteu ma eletise eletise

  • taofi mo 20 - 30 s ma toso faʻaeteete le tuli i fafo atu o le curl. Le taitaiga o le faamaapeina ma eletise tongs tatau ona fuafuaina e le finagalo manaomia o le lumanai lauulu lauulu,
  • e faia ai lenei faʻagaioiga i vaega uma o le ulu i le mea e manaʻomia ai ona maua ni curls,
  • I le mauaina o curls-tubes, e mafai ona e agai i le faaiu faaiu. A manaʻomia, faʻapipiʻi blunting, combing, hairpins, hairpins, etc.,
  • faasaʻo le lauulu.

E tatau ona maitauina e le fautuaina le faʻaaogaina o le eletise i aso uma, talu ai o le lauulu e matua mago.

Fufuluina ma malulu lauulu. O nei gaioiga e manaʻomia e mamanuina ai nisi faʻataʻitaʻiga o laei o aso nei. A faʻatinoga uma gaioiga, faʻaaoga se selu ma nifo o le maualuga maualuga.

Combing o se mafiafia whipping o le lauulu i luga o le lautele atoa ma le mafiafia o le filo faagasolo. A selu, o le manoa e togafitia uma mai totonu ma fafo. Amata ona selu, muamua lava, o le selu-tail e tuu eseese ai le soʻoga i luga o le mea e manaʻomia ai le ulu. Ona latou puʻeina lea o le ogatotonu o le loka i le va o le ogatotonu (po o le lapoa) ma faʻasino lima o le lima agavale ma toso lalata i le itu i luga o le ulu. Le isi, o se selu e aumaia i se loka o lauulu i le mamao o le 5 - 6 cm mai lona faavae. Ma, o le selu agai i le mea e maua ai le soʻa, e amata ai le selu. O le gaoioi o le selu agai i lalo i le pito o le filo ua taofi i le uluaʻi lagona o lona tofitofi, faatasi ai ma isi taimi mulimuli ane o le selu o le a taofi mamao atu ma mamao ese mai le pito o le filo. O nei gaioiga e masani ona toe faia i le tele o taimi, ma o taimi uma o selu e folasia 1-2 cm le maualuga. I le taimi lava e tasi, o le lima tauagavale o loʻo uuina le loka o lauulu e agai atu foʻi i pito o le loka. Faasolo tamatamailima o le lima agavale agavale i luga o le pau ma faʻaofi se selu i le lauulu e tatau ona tutusa. O le gaoioi o le lima ma se selu e fai e pei o se lio. Faatasi ai ma ia metotia, o se filo o lauulu e togafitia i itu uma e lua.

Tupirovanie - sasaina o lauulu naʻo le afa o le mafiafia o le filo. Tuping mafai ona mafaufau i ai o se vaega o selu. A faia le tupirovaniya, o le fasi manoa o le laulu e masani ona tosoina e le o le luluina i luga o le selu luga, ae i le itu o le a taoto ai i le lauulu. I lenei tulaga, o le selu e le faʻalauiloaina i le mafiafia atoa, ae ia avea foʻi ona nifo i ni tulaga faʻataʻamilomilo mai le pito i fafo o le filo. Faatasi ai ma lenei metotia, o se vaega o lauulu e togafitia na o le itu o le a i totonu ile lauulu.

Faigofie foliga ma laʻei

O fafine e masani ona suia a latou foliga, laei mimilo - faʻasaʻo ma se uʻamea, ma i latou sao o loʻo feagai ma le lalagaina o laulu i laʻau. A o se metotia o curling lauulu, vevela styling ua i ai mo se taimi umi, o aso nei stylists le masani ona faaaogaina lenei metotia, ae peitaʻi afai e te manaʻo e maua ni laei uʻamea ma susulu, e mafai ona e faʻaaogaina le laupepa mo le teuteuina o lauulu.

Aisea ua matua lauiloa ai lenei oloa ile fafine .. >>

E le gata i lea, o nei aso ua atili ai ona iloga le fauina o galu ma curls, wayward curls ma romantis curls. Mo le sitaili mulimuli, le tongs e naʻo atoatoa, ae e tatau ona e iloa nisi aulelei, talu ai o le faʻamafanafana elemene i le laeiina mafai ona e le sili atu le afaina e pei ona foliga mai i le taimi muamua tilotilo.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e oʻo lava i se fulufulu laʻau e tatau ona faʻaogaina ma le poto, talu ai o le ea vevela e mafai ona faʻaleagaina ai le lauulu (“Faʻapipiʻi luga lauulu feololo ma se laulu e aunoa ma mea faʻaleagaina"). E le gata i lea, pe a fai e sau i le vevela vevela, e le mafai ona e faia e aunoa ma le puipuia o lou lauulu ma nisi togafiti faigofie pe a fatuina se fulufulu mafanafana lauulu ma forceps.

Saunia lauulu mo teuteuina ma forceps

Ina ia fausia se sitaili, e tatau ona e saunia lelei lau lauulu ma puipuia i le tele e mafai ai mai le vevela aafiaga o curling uons. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e amata i le masani fufulu, lea e sili ona lelei faia i vaega e tolu ("Daily Hair Care - Simple Secrets"). A maeʻa ona faʻamamaina lelei le lauulu, e tatau ona faʻaaoga se balm poʻo se conditioner e fausia ai le tele o le faʻamamaina ma le soifua maloloina.

O le fofo lelei e toe faʻafoʻi ai lou lauulu naʻo le 96% o le tau. Faʻatapulaʻaina ofo .. >>

I le maeʻa ai o lenei faʻatinoga, o se mea e puipuia ai le laupepa e talafeagai mo le ituaiga o laulu e faʻapipiʻi i le lauulu, lea o le a fausia se ata faʻapitoa i luga o lauulu taʻitasi ina ia lelei le teuteuina o le laulu ma ni uila taofi lelei. E mafai foi ona e faʻaogaina se mea faigaluega faʻapitoa e fai ai curls, ae naʻo le a le itu taua e manatua ona e leai se mea e faʻaaoga ai laupepa pe a fai o le lauulu e susu pe susu foi mai mea teuteu oloa pe a uma ona fufulu.

I le taimi muamua, e ono le afaina ai foliga vaaia o le laulu tele, ae faʻasolosolo ona fai ifo le paʻu ma leaga, latou te le ofuina lelei ma faʻapipiʻi lauulu lauulu ("Masikulu mo mago, lauulu ma le vevesi lauulu" atonu e vave ona manaʻomia).

E sili le faia o le vevela vevela ma forceps na o taimi faapitoa, aua o le faʻaaogaina pea o le vevela vevela e mafai ona matua faʻaititia ai le soifua maloloina o lauulu.

Auala curling auala

Afai e te manaʻo e aumai curls pei o le ata i luga, e tatau ona e maua ai se poto masani, talu ai na seasea maua ni ulufatu eli maua i le taimi muamua. Muamua e tatau ona e saunia le lauulu, pei ona matou faʻamatala muamua, ma e le faigata lea mea, aemaise lava talu ai ua fautuaina e faʻaaoga aso masani masani auala talafeagai mo le ituaiga o laulu. A maeʻa ona faʻaaoga se oloa faʻapitoa i lauulu, e mafai ona e alu i le sili ona manaia lauulu i le laʻau.

O le Anastasia Sidorova e ofoofogia lona laulu. Peitai, e le i leva atu, na tauivi ai se teine ​​ma le lauulu lauulu.

Muamua, o le lauulu e tatau ona vaevaeina i ni tele sone po o vaega: itu itu, pito i luga ma lalo. Le isi, e tatau ona e ave le selu faʻapitoa i le tasi lima, ma i isi tongs, muamua vevela i le vevela manaomia. Faʻaaoga se selu, e tatau ona e filifilia se filo ma puʻe lemu i le tui. Na faasolosolo malie lava, ua afaina le curl, fai se curl o le saʻo pepa, naʻo oe e manaʻomia le tatalaina o faʻamalu i taimi uma ina ia mafai ona liliu ese curl aunoa kinks ma e ofu tino ma lamolemole.

Ole vevela ile laulu ile laulu e amata mai ile tua ole ulu ma laina e latalata ile mata e tatau ona avea ma faʻaiuga mulimuli. E foliga mai ua maeʻa le faʻapipiʻiina ma faʻatagaina oe ia aua le misia se tasi soʻotaga. I se faʻaopopoga, pe a vevela sitaili pe a vaeluaina lauulu i ni vaega, e mafai ona e faʻaogaina ni ata faʻapitoa mo isi vaega, o le a le faʻafefiloi lauulu. A maeʻa le faʻailogaina, e mafai ona e faʻaaogaina fulufulu feololo lauulu ina ia mafai ai ona faʻataʻavaleina ona fetuʻunaʻi ma susulu atu. E mafai foi ona e faʻaaogaina mea masani mo le teuteuina o laulu ("Natural hair styling products").

§ 5. Lauulu e teuteu ai pulumu

Hot curling (styling) o lauulu ma fulufulu ua lauiloa talu mai 1871. Farani fulufulu Marcel mafai ona avea ma iloa o le na mauaina lenei ituaiga fou o lauulu togafitiga.

O le igoa o lenei matai ua taʻua nei o fagu mo le faia o vevela vevela.

Na taua tele le taua o le metotia fou o laulu o lauulu e pei o le laulu lauiloa Farani Rene Rambault i lana galuega "Curling Curls" faaigoaina le tatalaina o Marseille "o le suiga fou o le teuteuina o tamaitai i laulu ulu".

O le taimi lena, o curling hair "on the comb" ma "boules" sa masani ai. Ae o le 1885, i taulaga tele i Europa, na amata ona faʻaalu e le 'au fulufulu faʻaaoga laulau mo Marcel. Faatasi ai ma le faʻaleleia atili o tomai faʻataʻitaʻitama i le faʻamasani i se mea fou o mea faigaluega mo le togafitia o lauulu e tusa ai ma le metotia Marcel, tele avanoa ua tatalaina mo le sili atu matagofie ma tumau lauulu.

O le 1890, na amata ona pule aʻe le galu vevela i luga o metotia ua iloa i na vaitaimi.

I le taimi nei, o loʻo tuputupu aʻe le auupega o oloa togafitiga lauulu, ae o loʻo avea pea le laupepa o se mea taua ma talafeagai meafaigaluega mo se pulu faʻapipiʻi.

Le taimi nei, ua masani ai masani ma palaka eletise mo vevela curling.

O uʻamea faʻataʻitaʻi e aofia ai vaega e tolu: o le taʻavale ma se 'au, o le faʻaaogaina ma le' au ma le pine e faʻafesoʻotaʻi ai. O le soʻoga o laina e lua o le tui i le pine e vaevaeina i laʻua i vaega galulue ma 'au.

E leai se eseʻesega i le tisaina o le uʻamea uila faʻataʻitaʻi mai le uʻamea curling na muamua faʻaaoga i le 1871 e le fulufulu Falani Marcel. I le taimi nei, o loʻo iai se vaega atoa o 'au e ese le naʻo le lautele i la latou vaega galue. O latou lapoa e mai le 10 i le 20 mm. Nippers ma le lapoa o le 10-14 mm e faʻaaogaina e gaosia ai galu (le faʻamalosi) ma mo le faʻataʻitaʻi ia i latou i uʻamea, ma le lapoa o le 14-20 mm - naʻo le lalagaina o laulu i totonu o curls. O le mea lea, faʻapea ma le lautele o le 10 i le 14 mm le lautele.

O ia laupepa e faia i ni mea e faʻapipiʻi ai le vevela-e faʻalauaʻitele mea e fai ma sao i le taofiofi umi o le vevela e manaʻomia mo lauulu lauulu.

E iai faʻamau malosi ile kilipa eletise i totonu ole vaega fai mea (20-25 cm), ma e le mafai ona faʻaogaina e faʻatautaia ai uma. Ae ui i lea, e mafai ona latou faia ni laei e masani lava ona le ese mai le teuteuina o laulu i curlers.

Curling lauulu ma lauulu fulufulu o se sili galue ma faigata taotoga. E manaʻomia se lauulu ulu e atamai i le mea faigaluega, gauai ma le fatufatu. I le faagasologa o le galue ma forceps, e tatau ona mafai e le tagata faʻataʻitaʻitele ona faʻaleleia, o lona uiga, saili fofo tagata i tulaga taitasi faʻapitoa. Malamalama lelei atoatoa o le mea faigaluega o se galuega faigata, o le fofo o manaʻomia se taimi ma se aʻoaʻoga tele faʻataʻitaʻi. E le o se mea na tupu na tupu e sili ona faigata i le suʻega mulimuli o lauulu.

A vevela le laulu, e tatau ona i ai i le tagata pulu faʻapipiʻi ona lua tuli. Nisi, muamua aʻo vevela i le vevela manaʻomia, faʻagasologa le laulu seʻi maalili, ma le lona lua i lenei taimi o loʻo vevela i luga o se kesi kesi poʻo se masini eletise. E le mafai ona galue ma ni fagu fou. Ina ia faʻaaoga ia mea, e manaʻomia le faʻatinoina o galuega sauniuni - gaʻoa gaosi o forceps. Ole mea lea, e tatau ona faʻamafanafana ai le tali ile afi mumu i se lanu enaena-lanu mumu, ona tuʻu ifo lea i totonu ole fagu ma le minerale suauʻu, pe a malulu vave le tongs (ile 1-2 minute), ona tatau lea ona aveʻese mai le suauʻu ma solo ma lalagaina vulu. Mai i lenei faiga, o se manifinifi puipuia o le sintered suauʻu faia i luga o le galulue luga o le fagu. O lenei ata i le lumanaʻi, pe a galue ai ma forceps, o le a puipuia le pito i fafo o lauulu o loʻo fesoʻotaʻi ma le leoleoga mai le soona vevela, aʻo le taimi lava e tasi e maua ai sili atu tutusa faʻamafanafana ma forceps o le mafiafia atoa o le puʻeina lauulu lauulu.

I le leai o se suauʻu ata faʻapipiʻi i luga o le زور laʻau, o le vaega lauulu e faʻafesoʻotaʻi ma le vevela vevela mafai ona mumu. A faʻapea e faʻamafanafanaina le laʻau malosi i se vevela maualuga, ona le lava lea o le mafiafia o le laulu i le ogatotonu o le soʻotaga ma, o le mea lea, o le a le faʻataʻutaʻu pe uʻunaʻi vaivai.

O le mea lea, o le ata suauʻu luga toso e pei o se gasket, e faʻaitiitia ai luga o le vevela o le fagu ina ia le susunuina le lauulu, ma i le taimi lava e tasi, i le tele o fesoasoani fesoasoani e faʻatumauina se vevela i se taimi umi.

O le vevela o le fugalaʻai pe a lalagaina lauulu e mafai ona faʻamauina e pei ona taua i lalo: ave ese le uila vevela mai le masini faʻamafanafana, tatala i latou, tuʻu se fasi nusipepa i le va o le faaseʻe ma le gaʻo o le vaega galue, ma tapuni latou.

A uma le 5-10 s, toso i fafo le pepa ma fuafua lona tulaga. Afai e leai ni laina o ni fagu i luga o le pepa, o lona uiga e tatau ona faʻamafanafana teisi, ona faia lea o se suʻega lona lua. A maeʻa ona faʻamamaina le fagu i luga o le pepa se lanu samasama i luga o le pepa, ona le tatau lea ona toe faʻafefe.

O le pepa e i ai se tulaga maualalo lava le malamalama moli, ma i le vevela 130-150 ° C e amata ona liu samasama. O lenei tulaga lelei o pepa e faʻaaoga foi pe a siakiina le vevela o le faʻamafanafana o le forceps, talu ai o le mea tonu lava le vevela o le 130 ° C o le tapulaa maualuga faʻatagaina mo le tausia o le laulu mai le susunuina ma na o sina laʻititi ane sili atu i le vevela e talafeagai e mautinoa ai le maualuga-curling.


Fig. 46. ​​Le tulaga autu o forceps ile lima

O le vevela na suia ai le pepa samasama e maualuga atu nai lo mea tatou te manaʻomia. Ole mea lea, e tatau ona faʻamamalu teisi. E masani lava e lua auala e fai ai le mea lea. I le tulaga muamua, ina ua matala teisi le tui i le itu taumatau, e tatau ona talotalo i le ea mo ni nai sekone, o le faʻaiuga o le ea o le vevela o faʻamalosi o le a tafe faataamilo ma le tele o ea ma o le vevela leiloa o le a sili atu malosi nai lo masani.

O le auala lona lua e fai sina faigata, ae sili atu le aoga. Ave le faʻaauau ma lou lima taumatau i le au, o le faʻaauau lea o le faʻaseʻe o le fagu ma, taofi mau i le tulaga matala i le avanoa, faʻavave ona vili. Ina ia mafai ona malulu teisi le tui, ae ia aua le malulu, na o 8-10 suiga o le togafiti faataamilo i le matau ua lava, ina ua uma ona mafai ona amata amata curling. Afai ua faʻaaogaina le paʻepaʻe paepae e faʻailoa e iloa ai le vevela o le laupepa, ae le o se nusipepa, e tatau ona e faia le 20-25 liliuga o le togafiti o le 'au e faʻataʻamilomilo i le faʻasologa o le taamilosaga.

I nisi o atunuʻu, o le vevela o le pamu e fuafua i se faʻamaʻi vevela. Ae o lenei metotia e le masani ai mo lauulu ulu, e pei ona matou le faia e la matou pisinisi ni mea faʻapitoa faʻapitoa. Ae peitaʻi, mo faʻamatalaga e taua le iloa o mo le lalagaina o laʻau masani ile fausaga, e moomia le tali, vevela i le vevela ole 110-120 ° C.

Ina ia mafai ona lelei le faʻatonutonuina o le forceps, e manaʻomia le atiaʻeina tomai faʻapitoa, o lona uiga, ia mafai ona uu lelei le uila i lou lima, ma faʻavavevave ma faigofie ona tago i luga o le alofilima o lou lima i le uati agaʻi ma le itu i le itu i le uati, i le taimi e oomi ma faʻamaloloina vaega galulue.

Uu i lalo le lima i lou lima taumatau, ma le 'au o le tuʻi i le lima o lou lima i le va o le lima matua ma le limatusi. E tatau ona tu le vaega galue ole gagau (alofilima ma faaseʻe) i le itu o le lima matua ma le tamailima, o loʻo i ai i le itu i fafo ma tamatamailima mama i le pito i fafo o 'au, ma le tamaʻi tamatamai lima i totonu, i le va o o latou pito e lua.

I le taimi o faʻagaioiga, o loʻo i luga o le uila toso, latou matala, tapuni, liliu i le taimi lenei faʻamau faʻasolosolo ma faʻasolosolo.

Tatala faʻamalama ma le tamaʻi lima o le lima taumatau. Ina ia faia lea mea, ^ faasaʻo le faasino upu, mama ma tamatamailima o le lima taumatau, o le mea lea ua toso ai i lalo le au o loʻo faʻaoso i lalo le au tatala. E te manaʻomia ona faʻasaʻo nei tamatamailima e tolu i le taimi e tasi?

faʻasaʻo ma le tamaʻi tamatamai lima. I le taimi lea, o le muamua phalanx o le tamaʻi tamatamai lima e tatau ona tu faasaga i totonu o le au o 'au. I le taimi o le toso o le pito i lalo o au o le tuli i le tamaʻi lima, o lo latou pito i luga o loʻo taofi i le lima matua o le lima taumatau.

Tapuni le uila i le fesuiaʻi o tulaga o tamatamailima uma saʻo. O le uta autu aveina e le mama ma tamatamailima ogatotonu, lea e faʻamalosia le pito i lalo o au o le 'au.I le taimi lava e tasi ma lenei gaioiga, o le tamaʻi tamatamai lima e tatau ona tui i le alofilima o le lima ina ia aua le taofia ai le uʻuina o 'au.

Pe a liliu le moto i le uati agaʻi ma faʻasolosolo, o le lima matua ma le limatusi o le lima taumatau e faia le sao taua. O le le igoa ma le ogatotonu e faia se tulaga lua.

Faapea o loʻo e manaʻo e faʻafili uila faʻata uila (pe a e vaʻai i fagu mai le itu o la latou vaega galue, latou te femili i le itu i le itu i le taimi). Ile maeʻa ona tuu le fagu i le tulaga muamua, amata ona feliuaʻi e le lima matua o le lima taumatau, ma fetaomi faʻamau i luga le alofilima ma le tamatamailima. O le mama ma le lima ogatotonu e le o aafia i lenei gaioiga. Ole taimi lava e tuʻu ai le au o tuli i le alofilima o le lima ma tatala tamatamailima, e tatau ona toso i tua agai i le isi au. I le taimi lava e tasi, faʻasolo atu le lima matua i le isi itu o le 'au o loʻo ia uu ma amata ona faliu i le uati, ona uu lea o le lima ma le mama ma tamatamailima ogatotonu, aʻo faʻasolosolo liliuina. I le taimi o le liliuina o 'au i le mama ma tamatamailima ogatotonu, ua uu le lima matua mai le lima, faasaolotoina tamatamai lima o loʻo aʻafia i le fefulisaʻi, ma oomi i le alofilima o le lima. Le limamatua i lenei taimi agai atu i le isi itu o le isi au. O le mea lea, o le taamilosaga o tamatamailima gaoioi ua toe fai.

Liliuina o faʻamau i le isi itu faʻatinoina atu e pei ona taua i lalo: faʻatasi ma tamatamailima ma tamatamailima, tago i le lima o le fagu mai le alofilima o lou lima ma uu atu i le tamaʻi lima. A maeʻa, tuli le lima matua i le au o loʻo lalo, fuli i luga ma fetaomi i luga o lou alofilima lou lima. Le isi, toe faia le taamilosaga o tamatamailima.

Lea la, e tatau ona aʻoaʻo le auala galue ma forceps i se auala e mafai ai ona faigofie, e aunoa ma se taumafaiga, liliuina le nippers i soʻo se itu, tuua le vaega galulue tapunia, ma tatala foi ma tapunia i latou auaʻi. O tamatamailima e tatau ona aʻoaʻoina lelei, talu ai pe a faʻataʻamilomilo lauulu i totonu o pupuni, e manaʻomia le faʻatoʻilaloina sili o se taumafaiga taua i le faʻalautele o 'au.

Oe manaʻomia ona toleni ou tamatamailima i aso uma mo 40-60 minute. O le tikeri manaʻomia o le tomai na mauaina i le 10-15 aso. Seia vagana o le a mafai ai ona alu sao i le curling lauulu ma curls.

Vailaau o curls

E pei ona matou iloa, e ui lava i le tele o ituaiga o loʻo iai i laʻei o lauulu, o le tele o latou e aofia ai mea taua elemene e pei o galu ma curls. O elemene ia o le ki i le laulu. Suia o latou foliga poʻo tulaga faʻapitoa, latou suia le foliga mai o le laulu atoa.


Fig. 47. Aʻoaʻoga mo le fulufulu mata pe a maeʻa le vevela i le faʻatulafonoina o mauli ma faʻataʻamilomilo: a - faʻataʻusaina le maanuminumi o le mataʻu, b - teuteu o le laulu o le itu i luma, c - faʻauia le pito i lalo o le maanuminumi i le fulufulu u, i luga o le ua, e - sauniuniga mo le mimilo o pito o le lauulu i totonu o se curl

E i ai lau lauulu na faia na o le fesoasoani mai o galu pe ala. I mea uma e lua, o lauulu foliga e mafai ona matua matagofie ma masani. Ae ui i lea, sili atu ona manaia o lauulu i le mea e lua soʻo galu ma curls. O le suiina o nei elemene, atoa ai ma le latou toe teuteuga i itu eseʻese o le uluulu e tofu le laulu ma le lauulu i se uiga ese ma uiga ese. E taua tele mo lauulu uma taʻitoʻatasi ina ia mafai ona tuʻufaʻatasia saʻo ia elemene tagata o le curl ma le tasi ma le isi ma i luga o lenei faavae e faia uma ituaiga o laulu mai le sili ona faigofie i le sili ona lavelave.


Fig. 48. Le lapoa o foliga o le uumi o mafine

O laina i o latou foliga e vaevaeina i ni ituaiga: tuusaʻo (laina saʻo), o isi taimi e faaigoaina e faigofie, miring, faʻataʻamilomilo, maanuminumi, lalo, ma tutusa foʻi i le tele o laina.

Ogatasi sasaʻo e tu faʻavailasi. Afai o loʻo i ai i ni laina uumi (tasi i lalo ifo o le isi), ona mafai lea ona faʻapea o laina saʻo e tutusa.

O laina faʻataʻitaʻi e le tutusa ma laina uumi o le saʻo (laina saʻo) poʻo le saʻo foi i luga. I luga o le ulu, e masani ona tu i latou i le tulimanu e tusa ma 45 ° i luga o laina ma faʻataʻitaʻi.

Ua maanuminumi meaʻai solo pe a teuteu ia laʻei lauulu, e pei o laʻasaga oo latou faavae, ma ui atu i pito o le lauulu i totonu o paʻu.

O mea uumi e fai na o lauulu umi (le itiiti ifo i le 20-25 cm) lauulu. O pito o nei curls alu i lalo i se vili.

E tele auala e faʻapipiʻi ai lauulu i curls: valu, luga, lalo, ma isi.

O le mea e sili ona lelei mo soʻo se mea e fai faʻafefeteina ole laʻau e fai o le mea e sulu ai le laulu i luga o mea faigaluega (pasese, curlers, bobbins, etc.) faʻasaga i le itu o lona paʻu. Ae ui i lea, e le masani ona mafai. O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻataʻamilomilo lauulu puʻupuʻu i luga ole luga, e mamao mai le ono mafai ona sapaia lauulu i luga o le laupepa agai i luga o le laina o le fili o le faʻaaogaina. O le lauulu e manuʻa pei o se ofu lapoʻa. Ma o la tatou galuega o le taumafai mo lea tulaga o le faamaapeina, lea o le mamao i le va o taimi uma o le vili o le a sili ona laititi, i lona uiga, faʻalatalata atu i le foliga o le mama. Lenei e mafai ona ausia e ala i le lalagaina o lauulu i 'uʻamea ma se faʻailoga o le valu. O le mea lea, pe afai o le lauulu umi faʻatagaina, lenei metotia e tatau ona faʻaaogaina.

Mo curling i se curl, o le mafiafia o le filo i le pito i lalo e le tatau ona sili atu i le 4 cm. A leai, o le lauulu e le mafai ona sapasapaia tutusa ia mafiafia atoa. I le taimi lava e tasi, o le loka o lauulu e le tatau ona laʻititi tele i le pito i lalo (manifinifi nai lo le 1 cm). Pe a lalagaina lauulu i curls, e tatau ona amanaia e le gata i le mafiafia o le filo, ae faapea foi lona umi: o le umi o le lauulu o le filo, o le mafiafia o le vaega o le a i ai pe a afaina i luga o le fagu. Ole mea lea, oe manaʻomia le mafai ona fesuisuiai le umi ma le mafiafia o le filifili. O le umi o le lalagaina o lauulu, o le manifinifi o le paʻepaʻe o lauulu i le pito e tatau ona e faia mo afifi.

Faʻaleleia, o le sootaga i le va o le umi o le lauulu o le lauulu ma lona mafiafia pe a lalagaina lauulu i curls o lenei:


Soʻo se lauulu lauulu e manaʻomia se sisitema faʻapitoa pe a faʻatino. Ole mea lea, e manaʻomia mai lava ile amataga o toleniga ia masani ai oe ile faʻatonuga.

A o le i alu faʻasolosolo ile laulu e faʻamalosi ile tino laʻau, e taua le tapenaina o mea e manaʻomia ma mea faigaluega. Tusa lava poʻo le a le metotia o le vevela curling, e manaʻomia: lua tongo o le lapoa manaomia, se eletise ogaumu e faʻamafanafana ai latou (pe a fai o le tongs e le o eletise), ma faʻapea foʻi ma se uʻamea poʻo se isi seʻi, o lona uiga o se selu e le mu ma le mole ona o le maualuga le vevela tuli. A fusifusia lauulu i curls, manifinifi laupepa poʻo kilipa foi o le a manaʻomia e faʻasaʻo ia curl uma pe a uma ona curling. Mo aʻoaʻoga pe koleni, e tatau ona saunia se loka o lauulu ma le lautele o le 15-20 cm.

Curl down curls gaosia e pei ona taua i lalo (mafaufau i lea metotia o le lalagaina o lauulu i luga o se vaega o le toleniga). Faʻamau le lauulu faʻatasi ma fulufulu poʻo faʻamau i luga ole pulu faʻapitoa poʻo le avanoa. Ma e lelei ona selu ma se selu, muamua ile nifo e seasea, sosoo ai ma masani.

Aʻo le i faʻatautaia ni laulu i le curls, e manaʻomia ona fuafua muamua lo latou aofaʻi ma le faʻavasegaina i luga o laina. Faapea tatou te mananaʻo e faʻatutuina fa curls i le laina i laina e lua, tasi lalo ifo o le isi. O le mea lea, i laina taʻitasi o le ai ai ni uila se lua. Ina ua maeʻa faʻamaonia o latou numera ma faʻatulagaina i luga o le loka, e mafai ona e agaʻi i le curling. Ole tasi vaefa o le aofaʻi o lauulu e tatau ona vavaeʻese (talu ai ona fa uila e tatau ona faia i luga o le sooga atoa). Ina ia faia lea mea, muamua vaeluaina le soʻoga atoa i ni vaega se lua i lona lautele, ona toe taʻitasi foʻi lea i le afa, ae leʻi oʻo i le lautele ae i le mafiafia (o le mea muamua lava - o le pito i luga - e tatau ona faia mai le vaega pito i fafo o lauulu o le loka). Ma i le lima taumatau ave uila vevela (e oo i 110-120 ° С), ma i le lima tauagavale - o se loka o lauulu e fuafua mo curling. Pe a curling hair i totonu curls down, tongs tatau ona maua i le pito i lalo, ma le groove i le pito i luga.I le tulaga lea, e tatau ona aumai le 'au i le faʻavae o le sooga, o lona uiga, i le nofoaga e tatau ona i ai le muamua curl. I le taimi o le puʻeina e le vaega galulue o le forceps o le lauulu o le lauulu, tatau ai ona fesuiai laina i le afa, e pei o le laau o le uila e tatau ona liliu agai i le pito i lalo o le fasi lauulu. O le tuʻufaʻatasia o le forceps, o le a tatou aloese ai mai le gagau ese le pito i le nofoaga o loʻo puʻeina ai e le 'au. Lenei tulaga o le curling uamea e tatau ona faia i uma vaega o lauulu gaosi.

Fusi se fasi lauulu o le laʻau faʻapipiʻi i le nofoaga o loʻo fuafua ai e tuʻuina se curl poʻo le 1-1.5 cm le maualuga. I le taimi lava e i ai le lauulu i le va o le alofilima ma le faʻaseʻe o le uila, oomi loa le gagau o le uila laititi (ae le o atoa) ma toso i tua. I le taimi o le guying, o le lauulu e le gata uʻamea faʻamafanafana ma ni moli vevela, ae ua faʻamafanafana teisi. O se taunuuga, o le lauulu avea atili palasitika. E tatau ona toso 'au mai i le mea na loka ai le loka i se mamao e mafai ona faia se tasi po o le lua avanoa ia latou ma ina ia latou saoloto, aunoa ma le tetee, tusi i totonu o se mea. A maeʻa ia mea, e mafai ona toso faʻamalosi le au matau i fafo ina ia mafai ai ona tumau pito o le lauulu i le ogatotonu o le curl. O le vevela vevela e faʻamau ma se kilipa (kilipa) ina ia aua neʻi goto i lalo o lona lava mamafa.

O le faʻatumauina o le curl, e mafai ona e amata curling le isi, ma isi. I le taimi lava e tasi, e tatau ona e faʻaeteeteina ia mautinoa o loʻo i ai uma laina o le laina muamua i luga o le laina sao e tasi (luga o le laina), ma le uʻu o le laina lona lua i lalo ifo o latou.

I galuega i aso uma, e tatau ona e faʻatulagaina curls i se isi faʻasologa (fuafua i le laulu). Peitai, i le amataga tulaga o toleniga, e manaʻomia le ausia tonu o se simetrical faʻatulagaina o curls.

Curl i luga curls ese mai le auala luga o curling curls lalo ma na o ni nai auiliiliga.

O le eseesega autu o le faʻapipiʻi e tatau ona taʻitaʻia i paʻepaʻe ua liliu i se isi itu, o lona uiga, o latou uila e tatau ona i ai i le pito i lalo, ma le faasee luga.

I le taimi o le uʻuina o le loka o le lauulu ma ni uila, e tatau ona feliuaʻi le tali, ina ia tu ai le tafe i le itu o le matai, ma le faʻaseʻe o loʻo i le itu o le pito i lalo o le pau. O toega metotia e tutusa ma ia faʻamatalaga i luga. O le uuina o se fasi lauulu o le laʻau malosi, e tatau ona e fuliina uma i luga atoa le taimi, ona amata loa lea ona galue le curl i le nofoaga o le fasi mea e tatau ona i ai le curl. O tamatamailima o le lima agavale agavale i lenei taimi taofi pito o le lauulu, toso teisi i latou.

Ole mea lea e tatau ona e galueaina le faʻauma o le lauulu Ina ia faia lea mea, matala teisi i le tamaʻi tamatamai lima ona tapuni lea. O nei gaoioi e tatau ona toe faia i taimi uma ma lava le saoasaoa, aua i taimi e masani ai ona matala ma tapuni le laupepa, e sili ona tufatufaina le lauulu i luga o la latou galuega, taoto i se paleni tutusa, tutusa le mafanafana. A galulue ma forceps, e faʻalogoina se moli ma masani ona palu. Le taimi o nei leo e fesoasoani e iloa ai le tulaga o le tomai o le tagata lulu.

O isi taimi e faigata tele le tatalaina o le 'au i luga o le tamaʻi tamatamai lima. I le tulaga lea, o le mama tamatamailima fesoasoani i le tatalaina o le uila, ma le tamatamai lima i lenei taimi e tatau ona avea ma tamatamailima.

A o patupatuu, e tatau ona faʻasolosolo ona toso 'ese mai le pito o le soʻo, ina ia paʻu i isi vaega o le fasi manoa e leʻi faʻagaioia i totonu o le vaega malosi (i le va o le alofilima ma le faʻaseʻe).


Fig. 49. O loʻo ufiufi luga uʻamea: a - uʻuina se vaega o le laulu i le 'au, b - o le uluaʻi liliu o le' au e faia (tamatamailima o le lima agavale agavale i pito o le lauulu o le filo i se tulaga uumi)

O le tosoina o tuli e tatau ona faia i se mamao e faʻatagaina ai i latou e toe foʻi i le latou tulaga muamua, o lona uiga, i le nofoaga o le amataga loka o le lauulu ma le atoa atoa o le fagu. Ma o nei gaioiga e tatau ona toe faia i le faʻatulagaga lava seʻia oʻo i pito o le laulu e maua i le va o le alu i luga ma le faʻaseʻe. I le taimi lea, o le tama tane e le tatau ona faia.

Faamaea curling le curl pei o lenei: i taimi uma patting i tuli, faasolosolo liliu atu i latou ia te oe lava i le itu o le curling le curl seia latou toso ese mai le taimi e tasi. Curling curls i luga, e tatau ona tuu i luga o le loka i le tutusa faasologa e pei o taimi curling i lalo.

O le laʻuina o lauulu i curls ma se fuainumera e valu e pei ona taua i lalo (mafaufau i luga o se vaega o toleniga) Faʻamau se manoa o lauulu i le umi o le itiiti ifo 20 cm i luga o se ie poʻo se aluga faʻapitoa, ona selu lea ia faʻasolosolo ina ia saoloto le nifo o le selu mai le pito o le filo i le pito. I le maeʻa ai o le aofaʻi o le lauulu mo le faʻatautuina o se laʻau.

O le vaeluaina o le lauulu e ave i le lima agavale. Ma, o moli vevela i le vevela manaʻomia e aumai i le loka. O le alu o le uila e mafai ona i luga uma ma lalo, fuafua i le auala tatou te ufiufi ai le uʻu i luga, luga poʻo lalo. A paʻu laʻasaga i lalo, e tu le aloa i luga ma le faaseʻe i lalo.

Ma, pei lava o le taimi o loʻo punitia i lalo lauulu, ma le vaega galue o fugalaʻi, uu se loka o lauulu, fuli lona afa afa. O le taimi lava e pueina le loka o le lauulu i le malosi, e tatau ona vave faia se suiga atoa ma i latou, taofi i latou i se tulaga o le faasee o fagu ua liliu agai i le pito i lalo o le loka ma le alu i le matai. O le lima tauagavale i lenei taimi e toso se manoa o lauulu, fetaomi atu i le 'au.

Ona galue loa lea o le curl i le tulaga tutusa e pei o le curling curls i lalo. A maeʻa ona faʻamafanafana ia manoa i le mafiafia atoa, toso 'au mai le mea o loʻo mau ai le manoa i se mamao mamao, ma afai e mafai, fai le isi taamilosaga ma i latou.

I le taimi pe a amata ona liliu le forceps i le lima taumatau, e taua le aumaia o pito o le lauulu o le fusi i lalo mai lona tua ma le lima agavale, ma o se ata-valu ua fausiaina.

O le mea lea, afai i le taimi muamua o suiga o le forceps pito o le lauulu, afifi faataamilo ia i latou, pasi i le itu tauagavale o le foe, ona i le taimi o le suiga lona lua e tatau ona latou pasi i le itu taumatau. O le mea lea, faʻatasi ai ma se suiga fou o le 'au, o pito o le laulu e sui lo latou tulaga, ia i le itu tauagavale po o le itu taumatau o le itu o le uila uaea. O pito o le lauulu e masani lava i le ogatotonu i luga o le galueaina o laʻau, lea e faʻaosofia ai le sili atu le faʻaolaina o le curl. O pito o le curl e tatau ona galueaina tutusa i le auala e faia ai ma isi metotia o le curling curls.

O le mimilo tasi loka, e mafai ona amata ona faatino le lona lua. I lenei tulaga, e tatau ona puʻea le soʻo i le maualuga e pei o le muamua ona faʻatumu le laina laina lea o laʻau.

O le curl o curls ma se fuainumera e valu e mafua faapitoa lava mo le gaosia o le alavai po o le maanuminumi curls, talu ai latou te manaʻomia se laupepa taua tele uumi (20-25 cm pe sili atu). Ia faʻataʻapeʻapeina ikuga i totonu o laulu, e fautuaina e tuʻu le tulivae aʻo faʻamalosi i luga o lulu. E mafai foi ona fai ma faʻataʻamilosaga e faʻatulagaina i luga o le laupepa, pe a fai o le laulu e fai i luga o le lauulu uumi (30 cm pe sili atu) I lenei tulaga, o le a latou tautau i lalo i le foliga o se vali uafu, lea e foliga sili manaia.

O le masani masani e faʻataʻutaʻu ai uʻu e fai si ese. I lenei tulaga, e tatau ona uʻuina faʻamalosi manulele i luga o tulaga, faʻatasi ma 'au toso i lalo, ma le lauulu manuʻa i luga i latou i se ala lapisi. O pito o le lauulu i totonu o le vili faataamilo i le o loʻo galulue vaega o le fagu i le itu o la latou loka.

I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo i luga o metotia ia curling curls ma o latou ituaiga, o loʻo iai foi le mea e taʻu o le curling of parallel curls i le tele o laina. E mafai ona e faʻatinoina ia curls faʻaaoga ai soʻo se metotia curling oi ai nei. Saunia ole manoa mo galuega e tutusa lelei ma soʻo se isi metotia.

Afai o le curling lauulu na o le curls, e tatau ona matau le latou tutusa, ona a faʻapipiʻi lea o loʻo taʻu mai o laina tutusa, o lenei tulaga o le mea autu.A o faʻataʻitaʻia le tomai i lenei ituaiga curl, e tatau ona tuu ia le itiiti ifo i le tolu laina uumi laina i luga o le filo (tolu curls i laina taitasi).

I le otootoina o le nofoaga o vilivae taʻitasi ma selu le loka, e mafai ona e alu i ai mo curling. O le paralela o curls o loʻo faʻaavanoaina lava pe a o le vaega galue e puʻeina e le tui o le muamua fasi lau o lauulu. I se faʻaopopoga, e tatau ona faʻamautinoa pe a gaosi ia faʻataʻamilosaga taʻitasi, o le mamao e toso ai faʻatasi e tutusa i taʻamilosaga taʻitasi. I lalo o nei tulaga, o le faʻatusatusaga o curls o le a faʻamautinoaina.


Fig. 50. O le fuafuaina o curl i le lauulu: a - sauniuniga o loka occipital o lauulu e pipiʻi i se curl, b - mamanu o le curl i le foliga o se fusi, c - faʻapipiʻi o le pito i lalo o le curl ma se fulufulu u,

Ole faʻagasologa uma o laina o laina tutusa e tatau ona faia i se tasi o auala filifilia. O le taimi lava e maeʻa atoa le laina muamua laina o curls, e mafai ona e amata amataina le laina lona lua. Taitasi laina sosoo o curls tatau ona tu i lalo o le muamua ae leai se va i le va.

Tusa lava poo le a le metotia o curling lauulu i curls, latou faia mai i le tutusa metotia. O le mea lea, o le a tatou mafaufau puupuu i lautele auala lautele o le teuteuina o curls.

E mafai ona e faia i fafo curls pe a uma ona latou malulu atoa. Ma e tatau ona e alu i le itu tauagavale i lou agavale agavale, faasaʻosaʻo ma selu ma se selu, muamua ma nifo e seasea, ona sosoo ai lea ma le masani ai.

Ina ia mafai ona sili atu le paʻu ma faanana le curl ma tumau umi, o loʻo tafe mai le itu o le loka o le ai totonu i totonu o le curl. A maeʻa, tuʻu le curl i totonu i le alofilima o le lima tauagavale, ma i le lima taumatau ave se pulumu lauulu faʻalelei sina sina suauʻu i le petroleum jelly poʻo le brioli, ma selu le pito i fafo o le curl i ai. O foliga e faʻalagolago i le lelei o le selu o le pito i fafo o le loka.

E mafai ona mimilo le curl tusa ai lona ituaiga ma tamatamaʻilima o lima uma poʻo tamatamailima o lou lima agavale ma le pito o se selu ma se iʻu.

Uliulu lauulu

O lenei ituaiga o curl i hairdressing o loʻo faia ni auala se lua: i luga o oe ma oe na o oe.

Ole auala e te selu ai lauulu ia te oe lava sili atu le faigata. Ae ui i lea, o le mafai ona faʻaogaina i le galuega e tatalaina ai isi avanoa mo le faʻatinoina o lauulu eseese. O lenei faiga curling e taua tele pe a faia le maualuga o lauulu, lea e alu ai le galu laina i le pito o le lauulu tuputupu ae o le ulu atoa. I ia sitaili, lauulu uma e tatau ona selu i luga, agai atu i le pale poʻo le vaega parietal. E taua le faʻatinoina o se galu mai le pito o le lauulu tuputupu ae faasolosolo malie, galu ma lea galu, tulaʻi i luga I lenei tulaga, e tusa ma le afa o galuega uma e faia na o oe, ma le afa lona lua e fai na o oe.

I le faʻaaogaina o lau lava metotia, e tatau ona e galueaina le lauulu o loʻo i luga o le occipital ma faʻafuasei vaega o le ulu i tua o taliga. O le mea moni, e mafai ona e faia a howl hairstyle se auala mo oe lava. Ae ui i lea, e masani lava ona le taliaina, ona e tatau ona mimigi le laulu i se tulaga sili le le lelei mo le kalani.

Afai i le taimi o le curling o lauulu i totonu curls o le vaega autu o le galuega e faia i le lima taumatau, lea e iai le tongs, ma le agavale agavale, ia, pe a laʻuina laulu i galu ma le lima agavale, e leai se taua tele gaioiga e faia nai lo le taumatau. I le itu tauagavale o se selu e masani ona, ma faatasi ai ma forceps fausia galu.

O le selu e tatau na ave ile lima tauagavale ma se metotia e faʻasaga i lona muaulu ile alofilima. Tuu le lima matua ma le tamailima lima i le tasi itu o le selu, ae totoe le isi i le isi. Pe a liliu nifo o le selu ile matai, fafa le lima matua i le itu o lona maʻimau, ma pe a liliu nifo i le isi itu, i pito o nifo. O lenei gaoioi o tamatamailima ma selu e tatau ona galueaina lelei. E matua tatau lava mo le saʻo lelei o se loka o lauulu fuafuaina mo curling.

O le mea lea, aʻo le i faia saʻo i le curling o se loka o lauulu ma galu, e tatau ona e faʻataʻitaʻiina faʻailogaina ma se selu. I le taimi o lenei toleniga, ave le selu i lou lima tauagavale. O se vaega o fulufulu e tatau ona muamua saunia ma teuteu. Ma, faasee le lima matua o le lima agavale i le itu o nifo o le selu, liliu ese ia te oe. I le tulaga lea, aumai le selu i le pito i lalo ole fulufulu ma tuu nifo o le selu i totonu. Ae ui i lea, e le tatau ona latou laasia le loloto atoa o le pau.

Ina ia pueina lauulu ma se vave taga, faaseʻe le lima matua i le itu o le selu ole selu, ma liliu atu i le itu i luga o ia lava. I le taimi lea, teisi faʻalautele le lima tauagavale ina ia le laititi o nifo o le selu e le tutusa ma le faʻatonuga lautele o le lauulu i totonu o manoa. O le mea lea, o lauulu e taoto i nifo o le lauulu, e le toe mafai ona oʻo mai mai i latou i le taimi o le lagaʻeina o loka o lauulu e puʻeina i tuli.

I le mauaina o se loka o le lauulu ma se selu, sisi i luga i le 2-3 cm ma aumai ai le fagu i totonu (le alualu o le fagu i le itu agai i le matai, ma le faasee tatau ona liliu agai i lalo o le loka). O au o 'au o le taoto faʻalavaa i le alofilima o le lima. E tatau ona aumai le 'au i le vaega o le fulufulu ulu o loʻo i ai le 1.5-2 cm le maualuga nai lo le selu, o loʻo lagolagoina le manoa i se tulaga maualuga atu. Ona faʻaliliu teʻi teisi ia oe ia teisi teisi maualuga o le tafe o loʻo maualuga atu nai lo le faʻaseʻe. I le tatalaina o 'au, faʻasolo i le lauulu ma le lima taumatau i le itu tauagavale ina ia le lauulu i le va o le alofilima ma le faasee. Salu faʻaeteete le loka o le lauulu i le uila i le mamao o le 1.5-2 cm mai le selu, toso le vaega galue o le forceps i le selu. I le taimi lea, tatala le alu i totonu o le tulaga galue, o lona uiga, le alu i le faʻatonuga a le matai, ma le faʻaseʻe i le faʻatonuga o le pito i lalo o le soʻo. Ole taimi o toso e tatau ona faʻamaeʻaina e le taimi latou te tago ai i le selu. Ile taimi e tasi male taimi e toso ai ma toso mai, faʻasolosolo malie le faʻamau ile pamu ina ia ile tulaga muamua, o lona selu e sili na lapoʻa. Faʻatasi foʻi ma le toso, liliu ma faʻamama le pipi, seʻi faʻapipiʻi faʻateʻa teisi i le itu taumatau e tutusa ma le mea o lo latou taamilomilo.

O le gaoioi o tongs i le taumatau tutusa ma la latou au o le fesuiaiga e tupu faʻatasi ma le gaoioi o selu i le itu tauagavale, faʻatasi ma le faʻataʻamilomilo o le liliuina o tuli, ae o loʻo faʻasino i le itu faʻafeagai. O le faʻafaigaluegaina o le vaega o le lauulu i le taumatau i le itu taumatau o loʻo faʻafetaiaia i le faʻafaigaluegaina o le selu i le agavale. O le mea lea, o le lautele taʻitaʻiga o le lauulu o le lauulu e toetoe lava a tumau. O le faʻaiuga o lenei mea o loʻo faʻasaga i taʻavale toso ma le selu. Aua le fenumiaia pale ma le ogatotonu o le galu. O le pale o le tuaoi (laina) i le va o lua galu, ma le ogatotonu o le galu (pei o lona laina le vaaia) pasia i le nofoaga e suia ai le lauulu i le galu lona itu.

O le pale e fausia i le taimi na oʻo mai ai le 'au i le selu. I le nofoaga na fai ai le pale, o le laulu e vave suia lona faʻatonuga i le isi itu. E aliali mai se laina mafolafola (pito i luga) o le galu, ina ua uma ona amata le galu atoa amata. E tatau ona ou fai atu o le pale lava ia e taua tele i le fulufulu. O le mea lea, pe a aʻoaʻoina i le puʻeina o se loka o le lauulu ma se selu ma ni fagu, e le mafai ona faʻatagaina le tulaga o le pale i luga o le loka e sui taimi uma.


Fig. 51. Faʻasaga faʻasolosolo gaioiga o le forceps ma selu i le taimi o le faʻavaeina o le pale

Lenei oe manaʻomia le galueina o le saʻo.

Masini lauulu i galu pepelo i le mea moni e faapea o le auala e galue ai i lenei auala alu ia oe lava, o lona uiga, i le matai. Faʻagaioia galu taʻitasi, o toso ma le selu e tatau ona tosoina i taimi uma mai le pito o le filo i lona pito.

Mauaina i toleniga ile vaega ole toleniga, e tatau ona muaʻi selu.

Ona faʻamafanafana o le tongs i se vevela.

110-120 ° C ma siaki le tikeri o le faʻamafanafana o 'au i le auala ua iloa ai tatou. Ona siitia lea o le loka o lauulu ma se selu ma uu i le 'au, toso i latou seia oʻo i le pale o le galu faia.I le taimi lava e paʻi ai fagu i le selu, latou te manaʻomia e faʻataʻamilomilo teisi, ia tausia le lautele itu o le mimilo. I le taimi o le tosoina o le selu mamao atu i le nonoa, faia isi selu. O le mea la ua tupu, o le lauulu e sili ona tufatufaina luga o le lau i luga o le tongs, lea e maua ai se sili atu ma sili atu ona matagofie curl.

Ole selu ole laulu e tau mai ile pale ole galu. pei ona taua i lalo: a uma ona feliuliuaʻi le uila, paʻi atu i le selu, se vaega laititi o le loka mai le pale na faʻasolosolo atu i ona nifo. O lona uiga, ua le toe selu le selu i le pale lava ia, ae ua matua maualalo lava. Ina ia selu lenei vaega o lauulu i nisi taimi faʻatele, tatau ona faʻaliliʻili teisi i leisi itu, ma le selu e tatau ona toe faʻafoʻi atu i le pale. Ona toe faʻamau loa lea o le apa ma sisila.

I le taimi lava e maeʻa ai le vaega o lauulu mai le pale i se maualuga le tulaga, e mafai ona e taofiina le tuli. Mo lenei, e tatau ona lagolagoina le fulufulu lauulu i se selu, ma le faʻamau e tatau ona tatala ma faʻaliliuina atu i le pale. O le isi puʻeina o se loka o lauulu e mafai ona faia uma i le pale muamua i lona isi itu, ma i le ogatotonu o le isi galu, faʻapea foʻi ma le saʻo i le isi pale. Talu ai o nei metotia uma e 'eseʻese le tasi mai leisi, o loʻo tuʻuina atu i lalo ni faʻamatalaga e uiga i ia taʻitasi.

I le amataga, tatou te manaʻomia le pikiina o se loka o lauulu tuusao mai le muamua pale. Ina ia faia lea mea, o se fasi pepa o fulufulu e tatau ona lagolagoina ma se selu i le tulaga lava lea na matou tuʻua ai, e aveese mai faʻamalama. O le selu ile taimi nei ole 2-3 cm mai le pale. Ona toe liliu ai lea o faʻamalama 180 ° ina ia faʻasaga i le latou vavae i le pito i lalo o le soʻoga ma le faʻaseʻe agai atu i le matai. I le tulaga lea, tatala matala teisi lava, ma pasi atu se loka o lauulu i le va o latou mataua ma faasee, aumai latou i le pale. E manaʻomia le faʻamautinoa o le pito o le pale e tutusa ma faʻailoga ma e le paʻu i le latou vaega galue. A leai, o le pale o le a solia ma lamolemole le galu laina ua motusia.

I le taimi a o le matai amata ona faʻamalosiina le galulue vaega o le forceps, e manaʻomia e amata amata ona agai i luma i latou i luga o le itu o le faʻavili i le itu tauagavale. O lenei faʻagaioiga o le malosi faʻamalosi e taua tele, aua faʻafetai ia te ia, o le a mafai lava ona mautinoa le alu ese malie o lauulu mai le pale i le galu. I le taimi lava e tasi ma le gaoioi o le tongs i le itu tauagavale tutusa i la latou matata o le taamilomilo, o le selu e gaoia le lokaina puʻeina o lauulu i le taumatau. O lenei gaioiga o selu e faʻamautinoa ai le galugalu o le galu laina ma le faʻailoga o le nofoaga o le isi pale. O le mea lea, o faʻamau ma le selu e saga faʻasaga i itu. O le gaoioi o selu e tutusa foʻi ma le faʻataʻamilosaga o le fola o le forceps.

Ina ia suesue pale mai le itu o le selu e le tatau. O le taimi lava e pei ona atagia mai le isi pale, e mafai ona e tatalaina teisi i lalo, ma, e aunoa ma tosoina latou uma ese mai le loka, agai atu i le ogatotonu vaega o le galu fausia. I le taimi o le faʻagasologa o le 'au i luga o le galu mai le pale, e tatau ona latou faʻataʻamilomilo 180 ° ina ia i ai le faaseʻe o' au i le itu o le pito i lalo o le soʻotaga, ma se alualu i le itu o le matai. I le tulaga lea, o laula ua sauni mo le faʻaaogaina. E manaʻomia ona puʻea se manoa o lauulu i lena itu o le galu, faʻaliliu, suia lona itu (e tusa o le ogatotonu lea o le galu). Toso le apo ua uʻuina, aua le ausia le 1-2 mm i le laina o le isi pale. I lenei nofoaga, e ao ona galulue lelei lauulu, ao selu le isi vaega ole fulufulu ile selu ile selu, pei ona faamatalaina i luga.

A maeʻa ona maeʻa lelei le pale o le galu, e mafai ona agai i luma le faʻatinoina o galu o loʻo sosoʻo mai, ma vaʻaia le lava faʻasologa o gaioiga, seʻi vagana ai le faʻagaioiga o le galu mulimuli. O lenei faʻaaliga e pei ona taua i lalo: i le mea sili e tatau ai, o le tele o le galu mulimuli e tatau ona tutusa ma galu i luga o le manoa atoa o lauulu. Peitai, i faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona faʻatinoina le numera ma le tele o galu i le umi atoa o le manoa. O le mea lea, pe a gaosia le lauulu o le galu mulimuli, oe manaʻomia le vaʻai pe faʻapefea ona fetaui i le aotelega o le ata o le lauulu.E taua tele le taumafai ia mautinoa o pito o le lauulu o le galu mulimuli e ulu i le pale o le galu i le ogatotonu o le vaega o le vavae. Ina ia faia lea mea, a maeʻa ona faʻatautaia le pale mulimuli i itu uma e lua o le manoa, momoli le 'au i le ogatotonu o le galu e ala i le metotia ua uma ona tatou iloaina. Ma, i le faifai pea o patisi i luga o le 'au, toso i latou agai i le pito o le apo ma se gaioiga e toe fai le naunautai galu punou. Ole pine o lulu e tatau ona faʻaauau pea seia oʻo ina fulufulu lulu ole manoa mai i fafo ole latou galuega.

O pito o le lauulu e tatau ona galueaina i se auala faʻapena, a le o lea, i le faʻatulagaina o lauulu vaega o le lauulu, o le a latou foliga saʻo, ma o lea faʻapipiʻi i fafo. I luga o lenei *, o le faʻagasologa o lauulu lauulu ma tagata omea mafai ona mafaufauina atoatoa. Ae ui i lea, e mafai ona e taʻutaʻuina lou lauulu i galu e aunoa ma se tama. I se faʻaopopoga, e manaʻomia i nisi taimi ona maua se laina galu malosi.

Ina ia mafai ona maua se laina mafolafola galu, e manaʻomia pe a faʻatautaia le lona lua (mai le faʻavae o le manoa) pale e faia se tasi atoa liliu o 'au mai ia oe ma faʻaavanoa taimi mo le faʻamafanafana o se mafiafia mafiafia lauulu. Faʻamafanafanaina le toʻulu, e manaʻomia ona faʻaliliʻilau le lapo ia latou lava ma alu ese mai ia i latou lava (patipati i latou), ma selu le lauulu i le itu tauagavale i se selu. O lea, e tofu palealii.

Ole metotia lea ole curling galu e aunoa male tamaititi laina e le tele ese mai le metotia o vela ma se tama. Pau lava le eseesega o le lauulu e gaosia saʻo i le pale i itu uma e lua. O le ogatotonu o le galu e le faʻagaioia i le tui. Faatasi ai ma sea galu, o le galu laina e sili atu masani, ae itiiti tumau.

I le suʻesuʻega lona lua o galu, o loʻo faʻaaoga se metotia o le lalagaina o lauulu sa puʻeina e le pipi mai le pale mo le tasi faʻatautaiga atoa. A faʻagasolo laupepa taʻitasi sosoʻo ma le selu, e manaʻomia le pikiina o lauulu faaopoopo mai i lalo ifo ole paʻu. I lenei tulaga, o le maualuga o le lauulu e tatau ona itiiti i soʻo se vaega o laulu.

Masina lauulu ma galu mai ia te aʻu e talafeagai pe a fai o nisi lauulu. O le auala lea e fai ai lauulu e pei ona taua i lalo. Selu le fasi saunia o lauulu i luga pe afai e faʻapipiʻi i se avanoa. Peitai, ina ia faʻataʻitaʻi le muamua tomai, e sili atu ona faigofie le faʻaaogaina o se aluga faʻapitoa, ona e mafai ona tuʻi se filo faalava i luga ma ia faapea o lona faʻavae o loʻo faʻasaga i le matai. Ona fufulu faʻalelei lea o le soʻoga i le selu, muamua ma nifo lapopoʻa, ona mafolafola ai foʻi ma tamaiti laiti. A maeʻa, e mafai ona e agaʻi saʻo i le curl. O lenei curling metotia e pei o se faʻaata ata o le curling metotia luga oe lava. O lona uiga afai tatou te tilotilo i le faʻaata aʻo lulu le lauulu i se auala ia tatou lava, o le a tatou vaʻaia le tutusa tutusa gaioiga o le fagu ma selu na gaosia pe a fai o le lauulu e faʻamasani i se auala mai ia i tatou lava. O lima tauagavale ma lima taumatau e faia le tutusa gaioiga, peitaʻi, o a latou gaioiga o loʻo faʻasaga agaʻi i na gaioiga e faia ma le muamua curling metotia. O le mea lea, e naʻo le manaʻomia e atiaʻe le automatism o le agavale ma le itu taumatau.

O faiga mo le selu o le lauulu o loʻo fuafua mo le curling, faʻapena foʻi ma le gaosia o pale pupu e tutusa ma mea o loʻo faʻamatala i luga.

I le taimi o le puʻeina o loka o le lauulu ma tuli, e le tatau ona galo se tasi, e tatau ona latou laititi teisi agai i le itu taumatau tutusa i le itu o latou taamilosaga, ma le selu e tatau ona teteʻe atu le loka o lauulu i le agavale. O nei gaioiga e taua tele mo le faʻavaeina o le pale ma le galu.

Ile faʻaiuga ole gaosiga ole pale muamua, e tatau ona e vavaeʻese le uila ma faʻaauau le faʻagaioia ole laʻau ile tasi o auala filifilia.

Le mea e sili ona taua eseʻesega, ioe, i lenei tulaga o le gaioi o le tongs ma le selu lava ia. A o galu agai i lea galu o loʻo faʻatautaia i luga o le soʻotaga, o loʻo toso le salu ma le selu ua seʻe ese mai le pito o le soʻau i le pito. Faatasi ai ma le faʻatautau metotia, le tongs ma le selu agai mai foi i le pito o le faʻavae i le pito, peitaʻi o lenei gaioiga o loʻo faʻasino atu i le matai, ma le metotia mai ia te ia lava, mai le matai.

Fulufuluulu lauulu wig

E taua se faʻataʻitaʻiga e pei ose mea faigaluega mo le atinaʻeina o tomai ile faʻatinoina o lauulu eseese. Ae a amata loa ona faʻamalieina le faʻapipiʻi, ua tatau nei i le tamaititi aʻoga ona faʻatautaia lelei le fagu ma mafai ona faatino uma elemene o le mea e fai ai le lauulu. Wig curl workouts o le vaega mulimuli o le vevela curl toleniga gaioiga, pe a uma ona tatau ona tatau ona tautua saʻo le tagata aʻoga i tagata. O le mea lea, pe a uʻuina le lauulu o le wig, e manaʻomia le galueaina e le o elemene latou lava ia e faia le lauulu, ae o le faʻatulagaina o galu e faʻatatau i le laulu mata, vaega o mata ma isi vaega o foliga. I se faʻaopopoga, a talotalo le fulufulu lauulu, o loʻo galue le tomai talafeagai, e faʻaumatia ai le manuʻa ole ulu ole tagata o tausia ma le uila vevela.

A o le i amata galue i le curling o le lauulu o se fulufulu, e tatau ona mafaufau e uiga i le lumanaʻi foliga o le lauulu, talu ai e fuafua i le foliga o le lauulu, o le aofaʻiga o galu e tatau ai, curls, o latou tulaga i le lauulu, atoa ai ma le auai po o le leai o le vaeluaina ua fuafuaina.

Mo faʻamoemoega faʻaoga, e masani ona faʻaaogaina wig masani Ona o le mea moni o tagata taʻitasi o loʻo i ai uiga taʻitasi i le foliga o le ulu, foliga foliga ma oval, lauulu maualuga, ma isi, e taua ona galueaina ituaiga eseese o lauulu i luga o se wig. Lauulu e mafai ona vaeluaina ma e aunoa ma le vaeluaina. Faʻalagolago i le foliga o le ulu, foliga foliga, maualuga ma le pito o le laulu o lauulu, ma e oo lava i le lanu o le lauulu, o galu e mafai ona laiti pe lapoa. Ole aofai o foliga (protruding) galu e mafai ona 2, 3 pe sili atu.

O lauulu e ala i le sasaʻo ma le itu vaevaega e mafai ona o gatasi (tutusa i le vaeluaina) ma faʻapea (i le itu i le vaeluaina) galu.

I se vaeluaina o lauulu lauulu, o foliga o galu i itu uma e lua e masani lava tutusa. E mafai ona e faia se fulufulu laʻau ma ni galu e lua faʻatulafonoina (luma ma le tino), tatala taliga. O lauulu e mafai ona i ai ma ni gaioiga se tolu: luma, tino ma foliga. I le mea lea, o le galu mulimuli, o le pito i luma, e tapunia le auricle (pe a fai o galu taʻitasi e ogatotonu lautele, i le tulaga o galu laiti e le galu mulimuli atonu e le ufiufi atoa le taliga).

I le lauulu i le itu o le vaeluaina, o le numera o faʻataʻamilomilo galu i le tasi itu e faʻamoemoeina i le numera o faʻataʻamilomilo galu i luga o le isi. Afai e tolu ni galu tetele e faʻatonutonuina i luga o le tasi itu o le tetea, ona tatau lea ona lua i luga i le isi. Afai i le tasi itu e lua galugalu, e tatau foi ona i ai se tasi maualuga.

O lauulu i le itu e vaeluaina, e mafai ona i ai i galu saʻo i itu uma e lua, faʻatasi ai ma galu faʻasolo i itu uma e lua, faʻapea foʻi ma galu faʻataʻamilomilo i le sili atu o le vaeluaina ma laina saʻo i le laʻititi. I le pito tele, o le muamua galu e mafai ona pito i luma pe tua. Faʻalagolago i le aofaʻi o galu, o taliga e mafai ona tatalaina (lua galu i le lapoa itu ae tasi i le laiti) pe tapunia (tolu i le lapoa itu ae lua i le laiti).

I totonu o laulu uma i vaevaega, na o galu e iai le tutusa itu e tatau ona fesoʻotaʻi i le pito i tua o le ulu: e oʻo lava i le tasi itu ma e le lelei i le isi itu. O le laina o le galu faataamilo i le pale pe i le faʻaiuga o le valavala e tatau ona galueaina i se afa lapotopoto i le tutusa tutusa mai le pale ina ia le pale o le ogatotonu o le semicircle. Fai mea i le laina lea ae na o pito o le maʻa.

O lauulu e aunoa ma le vaeluaina e mafai ona iai i matatiʻa faʻataʻamilomilo ma galu mai foliga, ma taliga matala pe tapunia, tutusa poʻo le le faʻapitoa.

I se laulu e tafe i luga o galu muamua e tatau ona e faia se “pale” ma naʻo le faʻataʻamilomilo i ai ma se laina faifai pea e punou ai galu. O galu i luga o le ulu o le ulu ma pale e tatau ona lautele nai lo foliga. I se laʻei lauulu, o galu e mafai ona tu simetris i itu uma e faʻatatau i le nofoaga o le manatu faʻavae poʻo le faʻasolo lemu i le tasi itu pe o le isi. I lenei tulaga, i le tasi itu e mafai ona tasi le galu e sili atu nai lo le isi itu.Afai o le “pale” o loʻo tu i le itu tauagavale o le ua tatau ona vaeluaina, ona tele ai lea o le tele o galu o le ai ai i le itu taumatau, ma le isi itu.

O lauulu laʻititi ma galu mai foliga e fautuaina mo tagata ei ai le matagofie o le pito i luma. Afai o le frontal notches e loloto, o lona uiga, o loʻo i ai ni laʻau gaʻo, o lona uiga laei e le fautuaina. O galu mai luga o le mata e tatau ona faia e faʻatusatusa i le vaeluaina o le vaeluaina. E faia foi se pale i le faataamilosaga pito i luma, ae ui i lea, o lona lio e sili lava lapoa tele. Le laina o le "pale" ona alu lea tutusa i le pito o le lauulu tuputupu ae. O lea, o le laina muamua o le galu e ufiufi taliga ua faia. O le laina lona lua o lenei galu (pale) i le isi itu o le laina muamua lava o le isi galu, iinei e tapunia foi le taliga. O lenei fulufulu foliga foliga sili ona lelei pe a fai o le lauulu i le pito i luga o le ulu e potopoto i totonu o se bun ma curled i curls.

Uma lauulu lauulu, fuafua i le umi o le lauulu, e mafai ona faʻaumaina i auala eseese. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, i lauulu pupuʻu, e mafai ona e faia le laulu atoa ile galu. Mai le umi o le laulu, o le lauulu e mafai ona tuʻufaʻatasia (luma - galu, tua - curls), ma le laulu umi, o le pito i luma o le lauulu e sili ona masani ai ona pipiʻi, ma le lauulu o le pito i tua o le ulu na folasia i se talo.

Curling le lauulu o se wig, oe manaʻomia le galueaina o metotia eseese mo le faia mafolafola ma loloto galu. Ina ia maua ni vaalele galu, faʻatautasi e fai e aunoa ma se tamaititi laina. I lenei tulaga, i le taimi o le atinaʻeina o le pale o le galu, e tatau ona faʻapipiʻi laupepa ese mai ia i latou lava pe o latou lava faʻaitiiti. Pe a liliu le tuli, e tatau ona taofi i latou i se tulaga e leai se lipotia o lauulu. O le mea lea, ina ia maua ai ni vaalele, o le faʻagaioiga o le pale o le galu e faʻatinoina ma le itiiti ifo o le liliu o le laupepa.

Ina ia faʻatinoina faʻaalia le loloto o galu, o le liliu o 'au i le taimi o le faʻagaioiga o le pale e tatau ona tele lona tele. O le togafitiga muamua o galu o loʻo fai e pei ona faʻamatalaina i luga, aʻo le lona lua togafitiga e manaʻomia foi e galueaina vaega pito i lalo o le lauulu. Ile mea lea, o galu o le faʻaputuga pito i lalo e tatau ona tutusa lelei ma galu o le pito i luga o le vaega. Oe manaʻomia le amata o le sekone faʻagasologa pei o le: galue le pale muamua i le faʻapena tutusa ma le muamua faʻagaioiga. Ma, pe a le mafai ona faʻamauina le uili e vavao le isi pale, selu le pito i lalo o lauulu ma luga o le pito i luga. A siisii ​​le manoa, o le faʻapopoleina o le laulu e fai sina vaivai (o lona uiga, fesoasoani ia i latou teisi le tautotogo) i le faʻaleleia o le selu agai i le pito i lalo o le filo. O le iʻuga o lenei gaioiga, o le a faʻasolosolo laina laina o le galu ma e fesoasoani lea e puʻe le faʻasologa i le 'au faʻamalosi i le nofoaga tonu ua fuafuaina mo lenei mea. Ona aumai lea o faʻamau i le pale ina ia i luga le latou faasee ae i luga le tafega i le pito i lalo. I le mea lea, o loʻo faʻaletonu le fulufulu e toso ai i luga le selu o loimata ma fuli le umu i le atoa, ae i le taimi e tasi e faia uma gaioiga e tatau ai i lenei tulaga i ni faʻamau ma se selu. Galue le pale i itu uma e lua, ona faʻasolo atu ai lea i le isi pale. I le atinaʻeina o galu sosoo, e tatau ona e faʻaalia pea le itu tauagavale ma le selu e le tulaʻi i luga le laulu e sili atu nai lo le mea e tatau ai mo latou puʻeina faʻatasi ma uila. O lenei tulaga e tatau ona maitauina pe a fai se laei o lauulu, galu o le pito i luga o lauulu e ogatasi ma le pito i lalo.

Suesueina le lauulu i luga ole mafiafia atoa o le vaega, e mafai ona e faʻaaogaina se isi metotia. Vavaeese le lauulu galue ma se selu ma lafo i luma, a o le pito i lalo o le matala o le a tatalaina ma avea ma sili atu ona faigofie mo curling. Mo le mauaina o se laina loloto galu, o se metotia o nisi taimi e faʻaoga i ai galu o le a foliga maia loloto. E maua lea i le faʻaitiitia o le lautele o le galu: o le vaitiaina o le galu, o le tele foi o lona loloto e foliga mai. O lenei metotia faʻatatau i sili pe a fai o le lalagaina o soʻona malu ma le lauulu lelea


Fig. 52. Oe matagofie o laʻei mai ni laulu uumi, fai ma ni moli ile faiga masani

O le mea lea, ina ia maua se loloto galu laina, e manaʻomia le galueaina o lauulu mo le mafiafia atoa o le filo ma le sili ona liliu o 'au.

A faʻatinoina galu ma le tui, o le tulaga masani o le tuʻi e tutusa i le mata o le ulu, o lona uiga, o le vaega o le ulu o lona laulu lea tatou te faʻagaioia. A galue i le "pale", o lenei tulaga e suia teisi. E faʻavasega le 'auvae i se tulimanu ina ia na o latou pito e auai i le galuega. I le uma, na o pito o le 'au e mafai ona galueaina le maʻai punou o le "pale". Ole mafuaaga na e tatau ai ona faʻaaoga na mea o latou iuga. O le pale e tatau ona faʻagaioia i ni manoa laiti. O le lautele o le faʻagaeaʻelega o le lauulu o lauulu i mataupu taʻitasi e ono eseese. E faʻamoemoe uma lava i le "pale" i le tele ua tatau ona tatou faʻatinoina. O le laiti o le lapoa o le "pale" semicircle, o le laʻititi o le uumi o le lauulu e tatau ona faʻagaioia ma taʻitasi fou taofi o 'au. O metotia mo le mauaina o le pale o le “pale” e tali tutusa ma le auala e faia ai lea ma le masani ai curling o le muamua pale. A faʻataʻamilomilo le "pale" e tatau ona e faia faʻaeteete ma matagofie le vaega lea o le galuega. O le aotelega o foliga o le fusifusi e faʻalagolago i le lelei o le foliga. I le mea uma, o ia o le pito i luma o le lauulu ma o le gauai uma a se tagata mai fafo taulai tonu ia te ia.

A o le i alu faʻasolosolo o lauulu laʻititi, e taua foi le filifilia o le sitaili o fulufulu ma faʻataʻitaʻia i lona maeʻa ona foliga. O le faʻatinoina o se fulufulu mata mai i le laulu uumi, o le matai e tatau ona mafai ona faʻatautaia le tele o vaega eseese o lauulu pipiʻi.

O lauulu mai le uumi lauulu e mafai ona iai ma le vaeluaina o soʻo se ituaiga pe a leai foi ma latou, ma le faʻataʻamilomilo poʻo tua galu. Ole numera o galu ile itu tauagavale ma itu taumatau o le ulu e mafai foi ona ese mai.

O le tulaga ma le faʻatonuina o galu i totonu o laulu foliga e faʻalagolago i foliga o le utupoto. A faʻaofuina laulu i totonu o se talo, eseese filifiliga e mafai ona faʻaaogaina: se fusi o lauulu ua milimili i se fusifusi, se fusi o curls, ma isi.

Tele tusitusiga

Faigofie fulufulu o mea

Lauulu lalagaina

Lauulu Potu ma Semi-Fusuʻaga

5 Faʻamatala i luga o le "Fulufulu lauulu laei."

E sili pe a fai o loʻo faʻamau foʻi le laʻau fulufulu ma se ionization galuega, faʻafetai i lea e mafai ai e le laulu ona maua se susulu maloloina ma o latou tulaga eletise eletise o le a faʻaitiitia. Ina ua maeʻa ona faʻaʻauluina ma se laulu fulufulu, o le laulu i laulu e fulufulu o le a lamolemole ma susulu.

Talofa, manaia tele. E tatau ona mafaufau atili.

Ceramic ma tourmaline uʻamea e manatu e sili ona faʻaalu. Mo sitaili faapena, e tatau foʻi ona faʻatau se oloa talafeagai. Afai e te pulou lauulu i se uʻamea, ona fai lea i se itu mamao mai aʻa. Aua le faʻaaoga le uʻamea i aso uma, aua e oʻo lava i le masini sili ona agamalu e faʻamamago lou laulu i le aluga o taimi.

E manaʻomia le fausiaina o se lauulu mai le tua o le ulu mai le pito i lalo i luga, o lona uiga, o le pale e tatau ona faʻamago mulimuli. Vavaeese se filo o lauulu ma se selu ma nifo e seasea i se laina faʻaʻafa, selu ma se pulumu tele ma faʻamago i le itu mai le aʻa i pito. O pito o le lauulu fulu e foliga e taofi i se pulumu lapotopoto i le tulaga e manaʻomia, ae iʻu mulimuli faʻamago ai i latou i se fulufulu. O le malulu malulu galuega e lelei mo le faʻataʻutaʻu pito.

O loo i ai se mea i totonu. Ou te ioe ma oe, faafetai mo le fesoasoani i lenei mataupu. E pei lava o taimi uma, o mea uma e faigofie e faigofie.

Long ma short curls - o lanu o lauulu mafanafana e teuteuina ma faʻamau

O nisi taimi e foliga mai o le lalagaina o laulu puʻupuʻu e faigofie tele nai lo le uumi lauulu ma e le aunoa ma le malamalama. Ae teuteuga vevela mo le lauulu umi e fai sina umi. O le mea taua o le saunia lelei o lauulu i le sitaili ona galue lea i ni tulaga, ina ia faʻaliliua ai le laʻau ma momose. Mo le laulu uumi, sitaili faia i tolu vaega:

  • vaevaeina o lauulu i sone,
  • faʻaaogaina o se puipuiga i laina o manoa,
  • perm, ma vevela vevela o le lauulu amata mai le tua o le ulu.

E taua le faʻamamaina lelei i pito o le lauulu uʻumi ma taofi le umi o nai sekone.Mo pulu pupuʻu, o le tulafono lava lea e tasi, na o le pau lava le eseesega o lauulu e mafai ona teuteuina mai soʻo se sone ma e le manaʻomia e faʻalauiloa ni manoa i se auala. Ma o a mea lilo o le faʻataʻoto ma lua?

Talofa teine! E leai se mea e mafai ai ona ou mimita - Sa mafai ona ou luluina loʻu puʻupuʻu ma le magalua i le uʻumiʻa, uumi uumi. I le fale!

E le o se faʻaopoopoga lenei! Loʻu moni lauulu Aunoa ma le sili atu sitaili ma isi "togafiti" - pei ona i ai! Faʻamalosi? Ia, o laʻu tala. >>>

5 Laʻasaga Auala Faʻalelei

Curls - o se finauga malosi i le tauiviga a fafine mo latou irresistibility. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e mafai ona e faia ni laei matagofie matagofie. O le a se mea e tatau ona avea ma masini mo le faia o curls, o a auala e mafai ai ona tuʻuina ma pe faʻafefea ona ufiufi lauulu i le uila?

E mafai e Nippers ona faia se vavega i luga o le ulu

Le a le mea e tatau ona e iloa e uiga curling uʻamea?

Tongs o se mea faigaluega mo le fausiaina o uʻu. Ae talu ai pe a faʻaofu luga lona maualuga, e tatau ona matutu le ulu, a le o le isi itu e mafai ona susunuina ia mama.

E filifilia fulufulu lauulu e fuafua ile ituaiga o lauulu:

  • Tagata e iai lauulu manifinifi ua fautuaina e faʻatau se mea faigaluega ma le mafai ona sapalaiina le malulu ea, ina ia mafai ai ona suia faʻafitauli vevela ma se malulu faʻaolaina mode.
  • Mo lauulu faigata, o faʻataʻitaʻiga ma lelei mana faʻaalia e talafeagai ina ia oʻo atu le taimi faʻafesoʻotaʻi ma le soʻotaga, ae puʻupuʻu lenei taimi e faʻaalu ai i luga.
  • Mo ituaiga uma, o se masini ma le ono mafai ona ionization e talafeagai ina ia faʻamamaina o loʻo faia i le taimi faʻapipiʻiina.

E lelei pe a fai e iai le mea faigaluega i le tele o tulaga mo le faʻatonutonuina o le vevela ina ia mafai ai ona e filifilia le sili ona maaleale faiga mo oe.

  • Ole aofai o curls faalagolago ile lapoa o le galue luga o le masini. O le mea lea, filifili se masini ma le numera tele o au,
  • Vevela le ufiufi uʻamea e tusa ma faʻatonuga. Aua neʻi faʻaoga seia faʻamafanafanaina,
  • Fai se totini lima aʻo leʻi pipiʻi. E manaʻomia ina ia aua neʻi e fufula sau oe lava.

A faia le faʻailoaina, o mea nei e tatau ona mafaufau iai:

  • Tulimanu mo tensioning curls. Ole tulaga siku e 90 tikeri agaʻi i le faʻasologa o le fesuiaiga ole masini.
  • O le mafiafia o le filo. E fuafua lava pe faʻamoemoe i le umi o le lauulu: mo pupuu - pei ona faʻaaogaina curlers (ae le mafiafia nai lo 4 cm), mo le umi-umi curls - tasi vae tolu manifinifi, mo umi - afa manifinifi nai lo pupuu.

Curl Curl Metotia

Filifili se metotia o lauulu afifi - o loʻo i ai nisi o na

E mafai ona faʻamamaina lauulu i luga o le tongs i auala e lua: faʻalava ma le maualuga. I le metotia muamua, tolu filifiliga curling e iloagofie: luga, lalo, valu, ma i le lona lua, lua filifiliga: spirally pe i ai tafe curls.

Faʻasologa faʻailoaina o lauulu laulu e faʻaogaina: matou te faʻaaogaina le babyliss ma isi faʻataʻitaʻi

A oʻo mai faʻataʻamilomilo tulaga, taofi le curler sili atu mai totonu nai lo fafo, o lenei mea o le a faia uʻamea strandsy.

  1. Faapau i lalo. Faʻaaogaina e mamanuina ai ituaiga eseese o lauulu. O uʻumi ia faia e laiti ma mama, e pei o taʻamilomilo solo e fai le laulu "mamafa" i foliga.
  2. Faaputuutu i luga. Faia mamanuina lauulu laulu i le foliga o se tele galu. E ese mai i isi ituaiga curling, o lenei auala e toetoe lava a le faʻaaogaina, sili ona masani ona faʻaoga i le tuʻufaʻatasia ma isi filifiliga.
  3. Tuʻu faʻavasega valu. Faiga loka o se spirale foliga, e mafai ona fatuina "maanuminumi", tuʻufaʻatasia mama. O pito o manoa o loʻo tu i le ogatotonu o le vaega galue a le curling iron, ona o le mea lea o le curl ina malosi. O lenei filifiliga e aoga mo lauulu laititi pe uumi lauulu.

Faʻaaoga 8 ku pe a fai o le la e umi le umi

I lalo lauulu i lalo ole pulu:

  1. Ave se manoa, selu, toso i le itu taumatau mai le ulu,
  2. Loka i lou lima tauagavale, ma le mea faigaluega i lou itu taumatau,
  3. Tatala le mea faigaluega, faʻatonu i le loka ma uu, tuʻu le alofilima o le mea faigaluega i le pito i luga ma le faʻaseʻe i le pito i lalo,
  4. Faʻataunuʻu le mafanafana: toso lemu le mea faigaluega i totonu o loka agai i pito.Aua le faʻamamaina pito, ma taofi i le uila uʻu.
  5. Matou te viliina le lauulu i le uila agai i aa, e tatau ona fai se taamilomilo faataamilo i le masini. Ina ia aua le mu oe, tuu se selu i aʻa,
  6. Umi mo le 5-8 sekone, ina ia faʻamafanafana le uila,
  7. Tatala le curling iron, tatala le iʻuga maua mai,
  8. Faʻamau le loka ma se kilipa e faʻatumu ai le laulu.

O le faʻatulagaina o loʻo faia i le auala tutusa e tasi, naʻo le tolu laasaga o loʻo i ai le pito o le fagu i le pito i lalo, ae o le faʻaseʻe o loʻo i le pito i luga.

Lauulu laei foliga

Le faia o le sitaili foliga valu:

  1. Usu lelei lou lauulu ina ia aua neʻi malolo le selu ile itu atoa
  2. Ia tasi le maea i lou lima agavale, o le mea faigaluega i lou itu taumatau,
  3. Tatala le masini, loka le curl. Liliu le curling iron i le afa liliu ia te oe,
  4. Faia se 360-tikeri suiga, faʻatonu le taʻavale agaʻi atu i le motugaafa, ma le alu ia oe. A o faia le mea lea, toso faʻavae,
  5. Taofi mo 5-8 sekone
  6. Toso lemu le lauulu curling fusi mai le vaega o taofi, faatino se isi 360 tikeri rotation,
  7. Faatasi ai ma lou lima taumatau, sui le mea faigaluega, ma lou lima agavale, tusi le pito i lalo i le isi itu o le mea ai faʻafefeteina, ma fai ai se ata e valu,
  8. I suiga fou uma, e tatau ona tutusa tulaga i le faʻatulagaina: pe a oʻo i le taimi e feteʻenaʻi ai, o loʻo i le itu taumatau faʻamatalaga, i le isi suiga e tatau ona i ai i le itu taumatau,
  9. Taulima pito o le curls i le metotia masani, e pei foi ma isi sitaili filifiliga.

Pe a fausia ai i lalo curls, tago i latou i le tulaga tutusa e pei o muamua.

O le faʻavaeina o auala faʻapipiʻi ma Rowenta CF 6420, Valera, Atlanta ath 935, Bosch

Uu i luga uʻu uʻu pupuni i luga o uila. Fai se fulufulu ulu pe a uma ona fai curling ma faʻamalu curls. O manoa e mafai ona faasino atu i foliga i le isi itu ma i itu uma.

Taua: pe a fausia se curl i le itu taumatau o le masini, tusi le 'au i lalo, ma curl le lauulu mai le loka o le masini. A fausia se curl i le itu tauagavale o le masini, tusi le lima i luga, ma mimilo mai le pito i le meafaigaluega.

Le faia o faʻataʻotoina tūlaga:

  1. Ave le tasi filo ma selu lelei,
  2. Ave lauulu i lou lima agavale ma faʻamau i lou lima taumatau,
  3. Tatala le mea faigaluega ma le faʻataʻavale i le tulaga sao. Loka le paʻau ma tago lemu le masini agai i pito,
  4. Fai se curl e ala i le tosoina o le mea mai le pito o le filo,
  5. Liliu le curling iron i le faʻamalosi faʻataʻamilomilo ma vili le manoa, faʻasolosolo mai le pito i aʻa,
  6. Faatali 5-8 sekone, fuli le mea faigaluega i le isi itu, tatala le faʻamau ma toso ese ma le faʻaeteete.

A maeʻa ona fai ia curls, aua le faʻaoga se selu, ae ia vave tuʻuina i latou i le laulu ma faʻagaioia i le varnish

Se set o mea faigaluega mo forceps

Fausiaina curls ma philips cone crimpers: styling tekinolosi

O lenei meafaigaluega fesoasoani e fausia ai le faʻafitauli o maanuminumi poʻo le faia ogatasi. Mo lenei, faʻapitoa peleti o loʻo aofia ai. E faʻaaogaina foʻi ona faʻaalu uma lauulu i le taimi e tasi.

Le faamaʻamulu o lauulu i crimper

  1. Fufulu ma faʻamago lou lauulu, togafitia i varnish ma selu,
  2. I malumalu ma tua o le ulu, aveese le lauulu i autafa, faasaʻo le isi i le kilipa,
  3. Ave le filo mai le vaeluaina ma taofi i le maualuga manao i le va o papatusi,
  4. Faatali 5-8 sekone ma tatala le masini, fuafua lelei i lalo le loka,
  5. Mulimuli i laasaga 3 ma le 4 ma isi mea o loʻo i ai,
  6. Alu le isi laina ma vavae ia manoa mai i le tutusa auala.

A maeʻa curling, e te le manaʻomia se faʻaoga selu.

Vaega o tausiga o feololo, umi ma pupuu o laulu pe a galulue ma faʻamau

E talitonuina e faapea curling uamea ma isi eletise styling oloa matutu lauulu. Ae e tupu lenei mea ona o le le tatau ona faʻaaogaina masini.

  1. A o le i faʻataʻoto lou lauulu i faʻamau leai se maʻi, faʻaaoga se conditioner. Lenei fesoasoani fesoasoani tausia le soifua maloloina o lou lauulu,
  2. Tasi i aso uma 7 aso, apalai se mata e toe faʻafoʻi ai, e tatau ona fetaui ma le ituaiga lauulu.Nei e masani ona faʻamaluluina ma fafagaina pulou
  3. Faia selu ma se fofo ile afiafi, e aoga mo le uluulu ma, tusa ai, mo lauulu
  4. Ae lei faʻapipiʻiina, faʻaaoga se maualuga puipuiga vevela oloa.

O le mea taua o le tausisia o lou lauulu soifua maloloina