Tausiga

Fulufulu o 50s a Tamaitai

E i ai le tele o tuʻaiga tifaga o loʻo faʻataʻitaʻia ai e fetu le tele o faʻataʻitaʻiga o foliga. Lauulu mai ata tifaga - o se sili "aoina o aitia" mo faʻataʻitaʻiga ma le faʻataʻitaʻiga lautele ma lauulu aemaise lava!


O le le mafaamatalaina Marilyn Monroe i lenei ata foliga faigofie tele, e ui i le mea moni, o le galue ai i le ata, sa ia inuina le ava malosi ma ua mafatia. O lenei ata o aso nei o se tasi o faʻataʻitaʻiga i le fausiaina o se paʻi ma foliga feusuaʻi.

O le lauiloa Bridget Bardot i lenei ata tifaga faʻaalia maia auala e mafai ai ona e foliga faʻaosooso tusa lava pe i ai le toniga a le militeri.

E le gata blondes mafai ona susulu ma manaia! O lauulu mai lenei ata e mafai ona toe faia ma le saogalemu i aso nei!

O se laʻititi faigofie ae le faʻatamaina laʻasaga lauulu e le manaʻomia tele taumafaiga.

Lelei ma le taofiofia, ae, e matua faigata lava - mataga! Lelei le lauulu mai le tifaga!

Tatala ma le le faʻamatalaina feusuaiga.

O nei laei pupuu puupuu e tutusa lelei ma laulu mai i le tifaga "Nights of Cabiria".

Elizabeth Taylor - pei ona masani ai. O lona laulu i totonu o le ata tifaga "Cat on a Hot Roof" o le faʻavae o laʻasaga i le tele o augatupulaga.

Le faʻaalia lē faʻafiafiaga ole teine ​​le aa!

Grace Kelly - E masani ona aulelei!

O se tala e faʻaosofia ai le mafaufau e le gata i le tala, ae faʻapea foi ma teuga taugata ma lauulu laʻititi.

Ma le isi, Grace Kelly - o se laei faigofie ae matagofie.

Le masani ai, ma e tau le faʻatupu manatu, ae aiseā?

Fafine ma lauulu lauulu mai le ata, e mafai ona faʻaaogaina e fausia ai le ata o le teine ​​faʻaipoipo.

O se foliga masani e na o le lalelei!

50s uiga i foliga

O le 1950s na vaʻaia le tele o fesuiaʻiga o le masani ma feteʻenaʻi ai foi. O se taimi o le taua ua leva ona alu ma fiafia suiga na foliga i le fanua o faiga. Tele mea na tusia e uiga i le lalelei o se fafine mai le ogatotonu o le seneturi talu ai.

O le ato o le ofu na ofuina ma le fiafia tele, fluffy skirts maua le lauiloa mo a latou tulaga ese.
O fetu aulelei ma maoaʻe e pei o Audrey Hepburn, ma Grace Kelly, na lolofi mai i latou laʻei teuteu.

O le lalelei o fafine ile vaitau o le 50 na iloga foi ile taunuu mai ole tele o fale lalelei.

Ole mea lea na mafai ai ona maua se suiga fou ile faiga e ala ile tipi, faʻalilolilo, faʻaʻofuina ma faʻaputuputu ile taimi. Fafine o lauulu o le 50 na faʻaitiitia le aulelei ma sili le masani ai nai lo le 40s. I le talavou fouvale o lenei taimi fesuisuiai, o alii sa laeiina taʻaloga o latou laei ma faʻamama o latou lauulu i suauʻu, selu i tua, ma fafine faia ni puʻupuʻu pe uumi, galugalu, poʻo le fulufulu mata.
O aso nei, o laei o fafine ile vaitau o le 50, o loʻo tumau pea ma le malosi lona faʻamalosi i le lalolagi fai mea. O tagata lauiloa e pei o Katy Perry, David Beckham ma Christina Aguilera na laeiina o latou lauulu i auala tuai, aua sa faʻamalosia i latou i nisi o fetu sili ona lelei o le 50s.

1950 lauulu mo fafine

O lauulu laʻitiiti i lenei vaitau na vaʻaia se faʻaopoopoga faʻaonaponei, ma le faamamafaina o le teuteuina.

Poodle - sa i ai se tasi ituaiga lea na tosina mai ai le tele o mafaufau. O lenei foliga na mimilo ai foliga i foliga fiafia, ma maua ai le matagofie foliga. Talu ai o se pupuu puʻupuʻu, o loʻo vaʻai totoʻa i mata o le fafine, o lana mea sili ona lelei i foliga, talu ai o fafine na faʻataulaʻi o latou mata.

E tele fafine sa ofuina pupuʻu pupuʻu ma fiafia e faasee i latou. Na faasaʻoloto le lauulu i lalo ifo o taliga. O lo o maʻimau laʻau ia sa fai faʻamalama ma ina ua faʻaofuina e fafine lenei foliga, sa latou vaeluaina ia curls i le tasi itu, pe agavale pe taumatau.

E faʻapipiʻi foʻi ni mea e faʻaalu ai le mata i le tino, e masani ona togi i tua lauulu, e malu ai le ata.

O le isi lauiloa lauulu na lalelei. O se taimi na faʻalagolago ai fafine i le sela o lauulu e maua ai se foliga saʻo. O lenei faiga na masani ona iai galu e tafe saoloto mai i le pale. O pito i autafa sa masani lava ona pupuni. O le solofanua na lauiloa, aua na foliga mai ai le tele. Peitaʻi, o lenei sitaili e tele le taimi ma taumafaiga e fai ai. O le solofanua na suia mulimuli ane ma maua le lauiloa o se hive style na amata ona ita i 1960s.

Na amata foi ona faʻaalu mai foliga o lauulu ile 1950s. O fafine e fiafia ia latou curls, faʻaaoga le laulu e pei ona i ai nei, luga o fulufulu manifinifi na oomi i le pito i luga pe tosoina i tua i totonu o se talo ma se aufana na ofuina i luga o curls.

O nisi fulufulu mai le 1950s e mafai ona vaʻaia e oʻo mai lava i aso nei, o isi na faia i auala faaonapo nei, e maua ai e latou se mea moni e fiafia iai. Lenei o se tasi o le mamalu vaitaimi pe a tupu suiga ogaoga uma i le faiga ma mo lauulu.

1950s Faiga ma Hairstyles

O le sitaili o le 1950s o se suiga i le tamaʻitaʻi ituaiga laʻei, o le toe foi i mea taugata ma tamaitai, poʻo le New Look style.

O le New Look o le toe foʻi lea i mea taugata, avea ma tamaʻitaʻi, mamalu, soona faʻaalu se suti. Toe foi i mea uma na leai ile taimi ole taua. Christian Dior, e ala i le taua ina ua mavae le taua, sa tele naua - na ia faaaluina le tele o mita o le sili ona lelei ie i luga o suʻe tasi ofu. Na faitioina Dior - i totonu o ana faitioga sa i ai uma i fale tau tamaoaiga tele ma tele tagata atamamai, mo se faataitaiga, le lauiloa Coco Chanel. Peitai, ile amataga ole 1950s, ole Dior's style ua faatoilaloina le lalolagi.

O le New Look is:

• faamamafaina i le puimanava - ofuina ofu ma ofu, fusifusi koluma ma le maualuga crinolines
• uumi o laʻei i tapuvae poʻo sina puʻupuʻu, uaʻi, totini, faʻapipiʻi
• umi lima tolu kuata poʻo le fitu valu, totigilima umi
• ifo e pei o se teuteuga
• mea faʻapipiʻi - ie faʻamau, laupepa tioata ma tulimanu faʻasino i le pito i luga, ni ata tetele ma ni taulima
• tusia ose ata - o se sela, pi ma se fasi ogatotonu
• lanu - tuufaatasiga o efuefu ma piniki, papae ma efuefu, paepae, enaena ma uliuli

Vali foliga i le New Look style o le natura ma le fou.

Blush sesega lanu piniki pe malamalama, mata peni mata o mata i ata mananaia, eyeliner ma lipstick i lanu masani, ae ui i lea, umi mata.

Lauulu - ia alualu iva, poʻo galu vaivai ma curls.

O Dior lava ia na saunoa e uiga i lona sitaili e pei ona taua i lalo: “Ua matou tuʻua ia i matou se vaitaimi o taua, toniga, ma faʻauʻaga mo fafine e iai tauau o se tama fusu. Sa ou valiina tamaitai pei ni fugalaʻau, agamalu laluloto tauau, ma se laina lapotopoto i le fatafata, pei o se laina mimiti pei o le lianike ma lautele, maʻe ese i le pito i lalo, pei o fugalaʻau, ofuvae. "

O augatupulaga o le 1950's o Audrey Hepburn, e fai ma sui o le lavalava o se isi lauiloa o le ogatotonu i le luasefulu-seneturi, le fai pisinisi, aristocrat Hubert de Givenchy. O le ituaiga o Audrey Hepburn e aofia ai tioata lapotopoto, pulou malie, o le laei uliuli lauiloa e pito i lalo ifo o tulivae ma se penina masoa.

O Marilyn Monroe o se foliga lalelei e fai ma sui o Hollywood. Lulu lanumumu lanumoana, luma mata, lanu uliuli. O se tasi o elemene o le seleni a Marilyn Monroe sa tipiina pito i luga ma ofu fufusi, faapea foi ma le kilokalama siluila, o loʻo i ai i le New Look style.

Grace Kelly o se tagata fai pese ma purinisese o Monaco. Na ia ofuina ofu satin afiafi ma sakete, ofu mananaia ma peleue masani. Lauulu - e masani lava ona teuteu lauulu.

Brigitte Bardot o se ata o le sitaili o le 50-60s o le XX seneturi. O ia lea na te aumaia i totonu o sitaili ofu mafanafana ma lautele lautele e tatala uma tauau, faapea foi ma bikini. O lona laʻau lauulu o se pepe uneveled. Lauulu laei - o le laʻei lauulu lea o le isi sefulu tausaga, 1960, o se paʻu mafiafia mai le lauulu, lea e tu latalata i le pito i luga o le ulu.

O tamaloloa i le vaitausaga 1950 na ofuvae ofu paipa vaiti, ma ofu mafolafola, ma se peleue vavae sao ma se velvete poʻo paʻu molela, fusi uʻupuʻu ma seevae faaseʻe (creepers). O lenei sitaili na aliali mai i Egelani ma sa faʻaigoaina o le Teddy Boys. Teddy e puupuu mo Edward.

Sa talitonuina o lenei sitaili na faʻataʻitaʻi mai ai le taimi o le Egelani tupu Edward VII. I le taimi lava e tasi, o lauulu e iai mea faʻaofuina sa ofuina i ofu faapena, na ofi i totonu o le coca.

Mai le ogatotonu o le 1950s, na amata ona laʻei talavou talavou a le Igilisi i le sitaili o le rock and roll - suti suti, ofuvae paepae, tautaliga matala na sau i foliga masani. I lalo o le faatosinaga a Italia, ofuvae sikuea puupuu, ofutino paepae ma le fusifusi manifinifi ma ofu, paʻu paʻu, e masani lava o se sikafu e tilotilo mai i fafo o le fatafata o le vest, sau i faiga. O seevae e pupula.

Tupulaga talavou o loʻo aliali mai i totonu o le Soviet Union e taʻua o dudes. O le toʻatele lava o talavou mai aiga o tagata malaga ma tagata faigaluega, o na tagata talavou na mafai ona asia le itu i Sisifo. Faʻatosinaina le faʻasalalauina o faiga sisifo i tupulaga talavou i le USSR ma faia i Moscow i le 1957, le VI World Festival o Talavou ma Tamaiti Aʻoga.

O ofu o le "uo" ofuvae lelei i le paipa, i le tau mafanafana - ofutino Hawaiian susulu, peleue ma tauau lautele, fusi "herring" ma faamalu ofe, "coc" hairstyle - sasaina o laulu i luga o le ulu. Teine - ofu o le itulagi atavili, lanu pupula, laulu ulu - fusi uʻumi uʻamea na faʻataʻamilo i le ulu.

Fetu laei ma faiga 1950s

I le 1950s, fafine le tuua le fale e aunoa ma se pulou ma totigilima, filifilia ma le faaeteete mea uma sapalai tusa ai ma le lanu, ma e oo lava i le vali na filifilia le tutusa leo. Sa matou taumafai e fai ni seevae maualuga ma ni totini nylon, na seasea suia lenei tulafono. Na manatu o ni mea leaga i le ao, naʻo le afiafi. Ie na filifilia e tusa ma le taimi o le aso, mo se faʻataʻitaʻiga, velvet - naʻo le afiafi.

I le afiafi, ua oofu fafine i laʻei taugata. Sulu poʻo le velvetise ofu o le afiafi, masani i le fulufulu. O i latou e mafai ona ofuina ofu matagofie tele i afiafi afiafi.

I le 1950s, na talitonuina e ala ile foliga mai ole fafine e mafai ona iloa ai pe faʻafefea ona maua e lona toʻalua ...

Afai o se fafine ua faʻaipoipo, ma sili atu le tamaoaiga o le aiga, ia ua faʻaaloalo mo ia le laʻei oʻo i le ono i le fitu taimi i le aso, aʻo suia le teuteuga, lauulu, ma aemaise lava mea e teu ai. O le olaga masani o tamaʻitaʻi o le 1950 na mulimulitaʻi i ai tulafono o le amio lelei i luma o le sosaiete. O le fafine o se fafine agalelei lelei ma se ava ma se tina faʻaaloalo.


I atunuu o Europa, o le toʻatele o fafine, e oʻo foʻi i le setete sili ona tauagafau, na taumafai ia aua neʻi oʻo atu "i luma o tagata" e aunoa ma ni mea teuteu tino. O le tane o lea tamaʻitaʻi seasea vaʻaia o ia e aunoa ma se vali, talu ai na ala usu i luga, aʻo leʻi matala ona mata, ma faia mea uma e tatau ai, ma teuteu ia lava.

Ioe, sa leʻi o le tulaga lea i tagata uma. I Lusia, o tamaʻitaʻi faʻaaloalo, naʻo latou e masani ile pati, e mafai ona faʻatagaina na tagata. I le tele o aiga o se atunuʻu tele na taʻua o le Soviet Union sa leai se mea e tatau ai ona fai o latou foliga mata, ala i luga i le taeao, aua sa leai se tasi e faʻaali ia i latou lava - i le amataga o le 1950s, o latou na o le tolusefulu na totoe e aunoa ma ni tane na feoti i le taimi o le taua.

Peitaʻi o le fafine o loʻo tumau pea o le tamaʻitaʻi, ma e ui lava i le faigata o le lote o le atunuʻu, na taumafai lava tagata ia foliga sili atu le lelei pe a le sili i le galuega.

Ae toe foi i Europa, i le taimi lea, o tamaʻitaʻi, e teu faʻalelei, na filifilia laei ma aulelei, e oʻo lava i le fale. Tatou te le faaseseina i tatou lava, o se olaga na mafai ona tupu i Europa na o tagata manuia. Ae na mavae atu taimi, o tausaga o taua na sili mamao atu ma mamao atu i le taimi ua tuanai. O i latou na ova ma le luasefulu na latou lagona uma leiloa. Ma ole taimi lena, autalavou e vaʻai mamao ile mea mamao, aua ole lumanaʻi e foliga mamao atu e leai se gataaga.

Na iai ia i latou - luasefulu tausaga le matua, na aliali mai i latou na taumafai e faʻataʻitaʻi i tu ma aga a le vasega o pule. Ae o le taimi lava e amata ai ona faʻataʻitaʻi i luga le laʻasaga pito i luga ma lalo ifo o tagata, ona faʻasolo loa lea o tulaga tuai, ua faʻaletonu tulafono faʻavae o le lelei. Mo le vaega pito i luga o le sosaiete, e le toe lelei le tofo sa i ai muamua, aua na amata ona aʻafia tagata laiti, o lea o le pito i luga na faʻafiafia i le faʻaleagaina o le sitaili.


Manatua le "Taʻaiga o le taeao i Tiffany's" - i 1950s, faia pati pisapisao i Europa, lea, i le tofo lelei, o lavalava aliʻi amata ona faaleagaina le tuai mataupu faavae mama. Ae na i ai i latou e faʻatauaina nei mataupu tau amio, e ui lava i fafo, ae o loʻo tumau pea. O le ua i le 50s e le i loloto, ma ofu faʻasa - laʻititi lava, ma ie faʻa - ua matua manino lava.

I le tala faasolopito atoa, o le masani na masani ona fesoʻotaʻi ma suiga i le va fealoai, tamaoaiga ma aganuu. Ma i le 1950s, i le vaitau o taua, na tatalaina ai faitotoʻa o siva kalapu i mea e te feiloaʻi ai ma lou agaga paaga.

O siva ma tifaga sa masani ona avea ma faʻafiafiaga i na aso. Ma o lea, teine ​​ma fafine taumafai e faʻaali o latou lava i le sili auala lelei. E faapitoa le lauiloa o ie i totonu o se pa, pi ma, ioe, i se fugalaau. Pulu, aufana, lipine sa masani ona faʻaaoga o teuteuga. A uma mea uma, o nei auiliiliga e faigofie ona aveese mai le ofu ma o le afiafi e sosoo ai suisui isi i luga o le laei lava e tasi, ma o lea la toe vaʻai mai i se fou.

O sikafu ma solosolo na matua aoga lava e avea ma mea e fai, e mafai ona faʻaseʻe i auala eseese ma aliali mai i taimi uma ma se ieafu fou i o latou tauau. O nai ofuvae sa ofuina i lalo o le ofu ina ia mafai ai ona faʻalialia le vavaeina o felelei i taimi o siva. I le Soviet Union, na aliali mai mulimuli ane.

O le ata o le fafine o le 1950s e malulu, mimigiina o tauau, se manifinifi, fuafua le puimanava ma lapotopoto pulou. I se pisinisi pisinisi, se suti talafeagai filifilia, lea, faatasi ai ma se peleue fufusi-fetaui i le puimanava, sa i ai se vaapiapi penitala skirt po o se lautele lautele fluffy. I aso uma o le olaga, o ofutino mitiafu na nofoia se nofoaga mamalu. I na tausaga sa latou fiafia tele i ie afu. O le umi o oloa uma, ioe, sa i lalo ifo o le tulivae, toetoe lava o le ogatotonu o le pito i lalo o le vae.

Ina ia fausia se aspen pinggang, o se lautele fusifusi, na faamamafaina ai le manifinifi o le puimanava, na avea ma masani masani fesoasoani.


Seevae ma Faiga 1950

O seevae laei malulu ma le vae vae, o le mulivae e maualuga pe feololo, ma i le aluga o tausaga na faasolo ina manifinifi ma manifinifi seia oʻo ina liua i se fulufulu tagata. Ona sau ai lea o seevae suti poʻo siliki, oe na teuteuina i faʻamau ma rhinestones. Mules na sau i foliga masani - seevae e aunoa ma tua, mulivae ma le "glass glass", o lona vae o lo o teuteuina i lalo ifo pom-poms.

O le sefulu tausaga lea na matua fiafia ai seevae o Roger Vivier, aua o ia o le sili mamanu o seevae i Dior. O le a laʻu tala e uiga i seevae mananaia na ia faia ile 1953 mo le faauuina o Elisapeta. Mai le paʻu auro, salalau i le rubies, na agavaa o ia i vae o le masiofo i le lumanai.

I le 1955, Roger Viviere na sau ma se mulivae fou, lea na matua maofa tele ma o taunuuga e le gata ina faamoemoeina. O lona mulivae sa taʻua o le "faateia."

I le avea o mea teuteu, o se manoa o penina sa sili ona manaʻomia.

O Christian Dior i ana faʻatasiga uma na suia le umi ole sakete poʻo le ata atoa lava. Na taua e uiga ia te ia, na taumafai Dior e fai le masani le pasi i se taimi vave. I le tuai o 40s, Dior fausia se ofu talaloa koko sa ofuina mo le sefulu tausaga ma e oʻo lava i 60s. Aso nei ua foʻi i le masani.

Faigofie laʻau o se ofu talaloa, faʻataʻamilomilo, lima lima poʻo lima puʻupuʻu. O isi taimi o le ofu na fai i ona matala, i le mea lea, o le bolero jacket sa faʻaaogaina, ma le ofu lava ia na faʻaaoga mo soʻo se pati, e mafai ona fai i le fale faafiafia, mo siva, e alu ai se asiasiga. O le laei e mafai moni ona taʻua o le tutasi. Sa alolofa teine ​​ia te ia ona e pei o tamaʻitaʻi ia te ia, ma e alofa foʻi tamaʻitaʻi ia te ia ona o lona sefulu tausaga e laiti ia te ia.

O tausaga ia na fausia ai e le lauiloa Coco Chanel le laʻei, lea na avea e faʻavavau, o ia lava o le a ofuina, ma o le a ia faia lona igoa. O le ofu tino laʻititi o le sili ona faigofie ona tipi, ma se sakete e ufiufi teisi, ua avea ma faʻailoga o le aulelei. “Dior? Na te le faia lavalava o fafine, na te faʻatumuina i latou, ”o le tala lea a Dior Mademoiselle. "Ua le mafai ona ou toe vaai i le mea na faia i le Parisian couture Dior poo Balmen," o lana tala lea i le au tusitala.

Chanel teuga ua avea ma masani ma faavae ole ofisa ala.E faigofie ma matagofie le alu atu i totonu o se taʻavale, e le manaʻomia se korset, ae i le taimi lava e tasi na faʻaopoopoina le fealofani i soʻo se faʻatusa. I le teuga, na tuu ai e Chanel ni pulu nila lua i vae o le fafine, lea na vaʻaia ai le vae, ma tuʻuina i latou se ato i luga o se filifili, tautau i lona tauau ma faʻasaoloto ona lima.

Cristobal Balenciaga. O se Spaniard i lona fanau mai, na avea o ia ma sili fuafuaina o na taimi. E le pei o Christian Dior, na ia fatuina ona ofu, na ia faʻaaloalo foi i 'ie. O ia ma tumau pea o se tasi o na couturiers na i ai le poto masani i le faia o lavalava. O laei o le Balenciaga na faʻatulagaina se galuega o le ata i le tipi ma sitaili e le manaʻomia ni faasaʻo ofuvae ma faʻataʻamilomilo mamafa vaega tele. Na ia taumafai ina ia ausia le atoatoa i mea uma, o lea o lona laei e matua manaia lava.

Balenciaga laei ma le 1950s sitaili

1951 - se fufusi ma se laʻau fulufulu ma se peleue lea e i ai se moega latalata ma toe felelei i tua.

1957 - saʻo ma faʻatuʻei ofu-taga na sopoia le sefulu tausaga o 50 ma alu i le 60s.

1958 - A-laina laei ma le puimanava maualuga, ofu paluni, peleue pulou, ofu i Empire tulaga.

I lenei sefulu tausaga, sa pele foi le peleue. O le voluma i totonu o puimanava na faia ona o le tipi pe fusi i le puimanava. Na toe faaali le redingote, a le o le isi itu, sa taʻua o laei-ofu. E tasi le fasi ma se pulu, ua fetaui lelei le faʻatusa ma e masani ona i ai se faʻapipiʻi fata-fata. O peleue na tipiina ma tatala ese ma se sulu mai i le tino. Uma le avanoa tipi mafai ai ona ofuina se fulufulu ofu i lalo o le peleue. I totonu o ofu puipui a fafine, o ofu peleue na tumau pea le manaia.


Faiga o pulou ma sitaili 1950

Ma o le a le ituaiga pulou na ofuina i lena taimi? I le tele o taimi, o le pito i luga o pulou aulelei e tumau laʻititi, tusa lava pe lautele. Na teuteuina i latou i fulufulu mamoe, se veli, lipine ma fugalaau. I le 50s, pulou na faʻatagaina; na avatua faʻatasi ma le fale tifaga.

O le tele o pulou: pulou, papeti, claws, boater, barets, pulou lautele-lautele sa sili ona lauiloa. Na 'eseʻese cocktail party na fesoasoani i le faʻaalia o le tele o pulou. E tele taimi e tuu le pulou i tua o le ulu ina ia aua le faʻalavelaveina i le lauluulu ma teuteu lelei laulu ulu.

Mea sa fai mo pulou matagofie o pulou sa lagona, taffeta, vao ma isi mea. E le gata i pulou, ae e le gata na teuteuina e tamaʻitaʻi o latou ulu, ae na puipuia foʻi o latou laulu-sulu i le sulu o le silika, lea na latou piilima faʻataʻamilomilo, sopoia i lalo o le auvae ma nonoa i tua o le ua. Faatasi ai ma lea sikafu, sa latou faalagolago foi i tioata mata.


1950s taga ma totigilima

Tamaitai e le i fafo e aunoa ma se pea paʻu totigilima. Mo le suti, puʻupuʻu puʻupuʻu poʻo le uumi o totigilima uʻamea sa tatau, ma i le ofu afiafi, totini lima umi nai lo le tulilima

O taga i le taimi lea sa laʻititi ma mafolafola, o le tele lava o taimi e tutusa lava lanu po o le paolo pei o le ofu. Sa i ai foʻi ato o se sili atu faʻaaliga lomiga, ma tasi pe lua 'au puupuu. O le sefulu tausaga lea na faʻailoa mai ai le ato i luga o le laina umi - o le taga Chanel. O ato foliga e masani ona fiafia iai i foliga o se tafatafa poo se trapezoid.

Ua uma ona faʻailoa mai i nei tausaga, o 'ofu o fale e le faʻatauvaʻa nai lo lavalava mo le o atu i fafo. I Europa, o fafine ma fale na foliga matagofie, lea e le mafai ona fai e uiga i le Soviet Union. Ile faʻaiuga mulimuli, sa fai ma masani le tausi o oe lava i le aiga o se pati poʻo se tagata faigaluega, o lona uiga, e faʻalagolago i le paketi a le aiga ma le polofiti.

I le 1950s, haute couture afiafi lavalava o se galuega o faʻafiafiaga. E masani ona faʻaaoga fale ie taugata e fausia ai.

A aunoa ma mea taugata, faʻapea foi ma le leai se pulou ma totini lima, fafine i lena taimi e leʻi tuʻua le fale. I le faʻaopopo i mea moni taulima, lapisi faʻataʻamilomilo e faʻamanatu mai ki, o se asoa o rhinestones, ma manikele sa manaia. Sa lauiloa seti: o se filifili, tautaliga ma taulima, ma o le mea moni, o se penina asoa.

Lauulu o le 1950s. E tatau ona faia se talanoaga eseʻese e uiga ia latou. E na ona matou maitauina i le pito i luga o le taʻutaʻua sa i ai ni ie tetele, lalagaina o sitaili, tafe galu o silika lauulu. O nei laei ile aso nei e naʻo le faʻaofuina i se mea na tupu, pei o le tele o isi mea, na faia i lavalava ma mea faigaluega o le 50s.

O sitaili ma faʻailoga na talafeagai lelei, pei foi o Audrey Hepburn. I 50s, fafine suia la latou lauulu e oo lava i lauulu lanu e masani lava pei o lavalava. O le mea lea, e le mafai ona faia e aunoa ma lauulu ulu ma hairspray.

Faiga ma faiga o le 1950s. O le siluata o le itulagi, e pei o leai se isi, ua faʻamamafaina le matagofie o le tamaʻitaʻi foliga. Pe ona sa tele naʻo fafine lalelei i lena taimi? Afai e te na o oe lisiina mea matagofie a Hollywood, ma, ona, matou lisi uma lea. O le tulaga o le lalelei na matua ese lava, ae ona o le lauiloa tamaʻitaʻi o le 50s: Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe, Sophia Loren, Grace Kelly, Diana Dors, Gina Lollobrigida, Ava Gardner ma le tele o isi.

O le teuteuga o le 1950s e mafai ona taʻua moni o le fafine ma le aulelei. Ua taʻua o ia o le sili ona aulelei ma lalelei i le talaʻaga o le luasefulu seneturi. Oka se moni, ina ua faʻatusatusa e Christian Dior se fafine i se fugalaʻau. Peitai, e le gata ia ...

Toatele o tamaloloa na toe taʻu upu e pei o na sa faaleoina e le I. Opera Kalman "Bayader":

Oi bayadera, talofa e matagofie le fugalaau!
Vaai oe, e le mafai ona galo ...
Le a ou faatali mo oe
O le a ou valaau atu oe
I le faamoemoe o le gatete, popole ma alofa ...

Tulaga o le taimi

  1. O le muamua aoina o laʻei fou na aliali mai i Farani i le 1947. Christian Dior, musuia e le avanoa fou ma le manaʻo o tagata faatau, tatala mai se faaputuga na avea ma lagona: o se vaapiapi korset, sloping tauau ma se lautele skirt-sun i luga o le tele-layer lining.
  2. I se faatusatusaga, Coco Chanel faia se fou foliga. O laei mama mama na lauiloa: o se ofutino mimiti i le ogatotonu o le tapuvae ma se peleue faʻapipiʻi ma taga taga.

O lauulu o le 50s, e pei ona faʻaalia i le ata, na iloga i le tafeina o lapoʻa tetele pe laʻititi, o se faaputuga maualuga ma se pa-faasee:

  • O Marilyn Monroe na avea ma taulamua o siku. O lana pulu puupuu i le vaeluaina, malu curls o moli lanu ua avea o se masani,
  • Grace Kelly sa fesoasoani i le faiga o le 50s i luga o le laulu i le sitaili o le bob i luga o le lulu lauulu lauulu,
  • Na foai mai Audrey Hepburn, na maua ai le masani i le pupuʻu e faapuupuʻu 'auʻau i lalo o le tama. " O ituaiga uma o lauulu lauulu o le 50 e tuʻuina atu i le ata.

O le faʻamamafa autu i le vali i luga o laugutu - na lanu e lanu mumu lanu. O le mea taua o mata o le mafolafola mata, 'vali' mata ma ata o lanumoana, piniki, lilac, enaena ma siliva.

Sa fai ma sui o tamaʻitaʻi o tamaʻitaʻi ia Marilyn Monroe, Grace Kelly, Audrey Hepburn, Sophia Loren ma Jacqueline Kennedy. O loʻo faʻaalia e le ata tagata lauiloa i laei ma laei o le 50s.

Komisi faiga

E tusa ai ma talaʻaga eseese, o le masani o le 50 i le USSR sa le mautonu. Sa talitonu se tasi e le i ai, ae iloa e se tasi e i ai ma o loʻo tupu i se saoasaoa tele. Na suia le itu i le taua ina ua mavae le taua O ata na totoe o loo faʻaalia ai le faʻaogaina o foliga o se fafine Soviet.

Tuai na o mai i le Soviet Union tuai. O le mea na tulaʻi mai i Europa poʻo Amerika i le faʻaiuga o le 40, na taunuʻu mai i le tatou atunuʻu i le ogatotonu o 50s. E ui lava i mea tutusa ma Sisifo, Soviet fashionistas foliga sili ona lelei ona o le utiuti o punaoa o le Soviet alamanuia i le gaosiga o ie.

O le tuliloaina o laei, sa matou faaaogaina ai mea tuai na mafai ona suia ma ofuina. Faʻataʻitaʻiga o le 50s i le USSR o loʻo faʻaalia i foliga vaaia o tamaloloa na taumafai e tu matilatila mai le ituaiga lava o sosaiete Soviet ma laei e le masani ai ma laulu o tagata, lea e faʻaalia i le ata.

O lauulu o le 50-60 i le USSR e leʻi ese mai naʻo Europa i Sisifo. O uʻumi elea, na te aveeseina i tua ma le fesoasoani a varnish, e talafeagai. O lona laulu sa uuina i alumini lauulu sulu, lea sa tatau ai ona moe i le po, ae i le taeao sa i ai se ulu o se solo matagofie o lauulu mimilo. Fleeces, coca, short haircuts ma blond e lauiloa. Faʻataʻitaʻiga o lauulu o le 50-60s o loʻo tuʻuina atu i le ata.

Malosi le itupa i mea e manao iai

Tagata na mananao e suia pe a uma le taua. Ae, e le pei o fafine, o ofu o tane na maua ni suiga maualalo. O ofuvae lautele ma lapisi ma ato laʻau e talafeagai. I le ogatotonu o le 50s, na suia ai le sitaili. Ofuvae-paipa, ofutino nylon ma fulufulu peleue na lauiloa. O le tatau-ona i ai soa mo se ofu malosi tamaloloa o se pulou.

O le masani a aliʻi i le USSR mo se taimi umi na i lalo o le faʻamalosiga o le taua tausaga. Ona o le utiuti, o fitafita fitafita o lo o ofuina ni toniga a le ami. O aga masani:

  • peleue susu e lua,
  • taaloga peleue ma taga taga,
  • ofutino plaid
  • ufiufi ufiufi umi,
  • pulou, na mulimuli ane suia ai pulou.


O le faiga mo tagata oti lauulu o 50s na faailogaina i le laeiina o lauulu puupuu - e faigofie. O fulufulu sa tipi i le pito i tua o le ulu toetoe lava a leai, ae totoe uumi i luga o le ulu. Vaʻai i lalo o ata o lauʻeleʻele oti.

Faiga sela o alii o le 50s manaʻomia le faifaipea o sitaili. Na selu i le itu, tua, selu pe faaluaina le lauulu mafiafia o le laulu ole laei ole Elvis Presley, e fetaui lelei ma le USSR seia oʻo ile 60s. O loʻo faʻaalia e le ata lauulu o le 50s.

Tulaga talafeagai

O aga masani lava na aliaʻe mai i lena taimi ua talafeagai i lenei aso. Mai iina, na sau ai le sakita penitala, ofuvae paipa, pulou sifi, “la” ma le “afa o le la”, ofu talaloa ma 3/4 lima. Soo se ofu ma faʻalelei le ofu puipui a se teine ​​o ona po nei.

Mo e fiafia i le fausiaina o foliga le masani ai, o le sitaili o 50s e talafeagai. Fai se ofu ile peas ma fai se fulufulu mata. Lauulu e manaʻomia tomai. Fai ma le faaeteete fulufulu masani, selu uma fasi, faʻasusuina mamafa ile varnish. Ina ia fausia le faʻatusa o le 50s, o loʻo vaʻai le fulufulu o fafine ma le laʻei pei o Marilyn Monroe, puʻupuʻu pei o Audrey Hepburn, bangs-faasee ma ponytail e talafeagai. Ua folasia i latou i le ata.

Afai e te fiafia i ai, faʻasoa atu i au uo: