Mataupu

Lauulu Tausiga I le taimi o maʻitaga

Talofa tagata uma! O loʻu igoa o Marina. I le 25, ua uma ona avea aʻu ma tina o se teine ​​lalelei. Ou te fia taʻu atu ia te oe auala e faʻatumauina ai le soifua maloloina lauulu i le taimi o maitaga. O le lauulu faʻafitauli na latou lagona ai ua amata mai le 9th vaiaso o le maʻitaga (tusa o le 2 masina), i le taimi lea ua uma ona ou iloa e uiga i loʻu tulaga. O le le mautonu foliga, le vaeluaina pito ma le mafaitaulia fanua o lauulu i luga o le fola ina ua uma ona selu - o nei mea uma o se ponesi le lelei i le tuputupu ae o le manava. Mea muamua lava, na ou le toe valiina loʻu moa.

O le mea e lelei ai, o le taumafanafana, ma na ou togi foi se laulu fulufulu, e faʻamalolo ai loʻu curls e aunoa ma le auai i le maualuga o le vevela. Ae e oʻo lava i le faʻaititia o vailaʻau ma faʻamafanafana aafiaga e leʻi faʻaleleia ai le tulaga o lauulu. A e maʻitaga, o manatu faʻamataʻu i le pepe e leʻi fanau aʻo muamua. O lea na ou filifili ai ou te le faʻaaogaina oloa uma o loʻo ofoina mai e kamupani teuteu, ae na ou liliu atu oloa tausiga lauulu masani i le taimi o maitaga.

Sa ou faataʻitaʻi le tele o filifiliga mo matapulepele ma fufulu - o nisi o latou na vave maua ai ni mea, aʻo isi e leai se aoga. Talu mai loʻu lauulu umi e ova atu le averesi, o le tau o vaega na faʻateleina e 3-4 taimi. Ma o le lumanaʻi e fananau ai o se mea taugata tele ia, ma na ou teuina tupe i mea uma. O le mea lea, na ou le toe faʻamamaina ai aʻu, ae na ou faʻaaogaina sili ona faigofie ona maua elemene. E ala i faʻataʻitaʻiga ma mea sese, na ou sau ai ma se polokalame lelei mo le toe faʻaleleia o le soifua maloloina o loʻu laulu ma puipuia ai lona faʻavaivaia, lea ou te fautuaina ia te oe foi.

Masini lauulu i le taimi o maitaga

Na ou faia masker 2 taimi i le vaiaso - i le Aso Lulu ma le Aso Sa. O le faaiuga o loʻu vaiaso, ma na mafai ona ou savali faataamilo i le fale mautotogi ma turban mo le itiiti ifo i le aso atoa.

O matapulepule o loʻo tuʻuina atu i lalo ua fuafuaina mo lauulu umi, o lea e mafai ona e faʻaitiitia le vaʻaiga mo lauulu puʻupuʻu / feololo.

• o le ufimata e tatau i le potu vevela (faʻamafanafana i totonu o le faʻamama faʻafefe),

• faʻaalu taimi 50-60 minute,

• E ao ona fufulu le mata faʻapipiʻi ma se mea faʻamama faʻamamaina, ma seʻi vagana ai ma le vai.

• masker e sui i taimi uma, ina ia i totonu o le masina a itiiti ifo o le tasi foliga faia.

Sa ou filifilia le tuʻufaʻatasiga o matapulepule ina ia maua ai e lauulu meaʻai faʻaopoopo, toe faʻaleleia lona fausaga (aemaise vae vaevaeina) ma faaitiitia ai lauulu.

1. 5 sipuni o le popo suauʻu + 3 mataua o le koko pata + 3 mataua o le uila kaposi,

2. 1 ato lanu moana lanumoana, faʻapipisaina i se kulimi mata ia tumau + 1 sipuni tele ole flaxseed oil + 2 sipuni o avoka (e mafai ona suia i le suauu olive),

3. Alose sua (1 paʻu 13-15 cm le umi) + 150 g o kulimi masima mata faʻaalu (poʻo kulimi),

4. 1 ato lanu moana lanumoana + 5 sipuni o burdock suauu. A maeʻa le fufuluina o le ufimata ile lauulu, e tatau ona e fufulu ese. Ae aua le faanatinati e fai lenei mea i lalo o le vai tafe.

Muamua, i luma fufulu ese le ufimata, ou te fautuaina le ulu pipi ina ia mitiia le paluga i aʻa o le lauulu, ma lona lua, o le ufimata e sili atu ona fufulu ese ma e leai se lagona o le mamafa pe a fai e te fufuluina, a maeʻa ona ou fufuluina loʻu ulu i le vai manino.

Ou te faʻaaogaina ia mea faigaluega:

1. Apu cider cuka suamalie ma vai. E i ai saʻu taga talafeagai lea ou te faia ai le vaiinu fofo - mo le 3 lita o vai afa afa ipu o vineta, e sili ona masani ia. O lenei fofo talafeagai lelei fufulu gaʻo mai lauulu.

2. Fofo moli. Mo le 3 lita o le vai, e tau lava ia te aʻu na sili atu ma le afa le tipolo poʻo le moli atoa. Le manogi o lauulu e le mafaamatalaina upu, ma o le lagona o le malolo tumau mo le aso atoa. (Ia mautinoa e te leʻo teteʻe atu i fualaau aina)

3. O se leiloa o le chamomile. Ina ia faia lenei mea, sasaa 2.5 sipuni chamomile i totonu o le lita fagu ma sasaa vai mafiafia i luga o latou. E pei ona e uuina le matapulepule, o le chamomile ulufale, ma a maeʻa le 40 minute ua sauni. Sefe, faʻamalosi i le vai (e faʻapipiʻi ai laʻu 3 lita ou te fiafia iai) ma mafai ona fufulu ese.

Faatasi ai ma nei auala faigofie, na ou fanau ma fanau i lauulu lelei atoatoa. I le ma lea, ao ou faʻasusuina, ou te faʻaaogaina pea matapulepule ma fufulu fofo. Peitai, i le taimi lava e tasi, na ou suia le popo suauʻu ma le olive ma aveese vaega citrus ina ia aloese ai mai papala i loʻu afafine.

Fiafia iai

Tusitusiga tusitala: Ivakhova Marina SergeevnaLe au faitau pele. O ala uma na faʻasalalau i luga o la matou upega tafaʻilagi o ni faʻamatalaga a le au tusitala. Ae le i faʻaaoga se talavai, talanoa i lau fomaʻi.

Lauulu "i le tulaga"

Maitaga o le auro taimi mo lauulu. O le tele o fafine e mafai ona mitamita faʻaalu taugata, mafiafia. Lenei e mafua mai i le mea moni o le aofaʻi o lauulu i le tulaga o le leiloa lauulu i le lona lua poʻo le tolu trimester e faʻaititia i le 5% (aʻo le 10% e manatu o le masani). O lona uiga, i le taimi faʻatalitali mo le pepe, e uumi le lauulu tuputupu ae tulaga. O le placenta na te faia se meaalofa matagofie mo tamaʻitaʻi - o ia lava, mai le 20th vaiaso o le maʻitaga, na ia togiina le tele o fafine fafine feusuaiga hormone hormone estrogen i totonu o le toto, o se mea taua i le tuputupu ae o lauulu. Faʻafetai ia i latou, o lauulu e tupu umi atu nai lo le mea na faʻamoemoeina, ma ua atili mafiafia.

Naʻo sina pasene o fafine ua leiloa lauulu i le taimi o maitaga. Ole ono aʻafia ai o maʻi ua mavae e fesoʻotaʻi ma fiva, tagofia nisi vailaʻau (mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻuina i lalo le toto maualuga), psycho-emosi stress.

Faia e aunoa ma le leiloa

Ole a feagai fafine ma lauulu leiloa ai pe a maeʻa le fanauina o le fanau ua leva ona faʻatalitali. Lenei e ono taʻitaʻiina ai le toʻatele o latou i le teʻi moni lava. O ai e manaʻo e tuʻuina se vaega o la latou uluulu ulaula i luga o se aluga poʻo se selu? Ae ui i lea, i le tele lava o tulaga, o le tele o laulu leiloa e faasino i masani a maeʻa ma ua uma ona iloiloina o le physiolog.

O le maualuga o le tulaga o se tamaʻitaʻi toe foʻi mai i le tulaga masani ma o le taimi faʻatulagaina o vaega o laʻasaga o le laulu e toe foʻi i le tulaga masani. Ma na amata loa ona paʻuʻulu lauulu ma i latou na faʻatulaga, ma i latou na "pipii pea" i luga o le ulu i le taimi o maʻitaga. E naʻo nisi tulaga, o mea na mafua ai ona leiloa le fulufulu o lauulu e mafai ona avea ma soʻo se faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, faamaʻi o le laʻau (thyroiditis), o le le lava o le uʻamea, ua mavae le faʻanoanoaga o tua atu.

I nisi tulaga e seasea lava, le pa'ū lauulu e fesoʻotaʻi ma le siʻitia o le tulaga o se fafine i tama tane hormone (i ni tamaʻi taimi o latou i lona tino). Ae o latou na e matua faʻaalia le afaina ai o lauulu. A feagai ma le matua tele o le leiloa le lauulu o se lamatiaga pe a fai o le fafine ei ai se kenera predisposition i lenei. O mataupu uma o loʻo i luga e leʻo soalaupuleina e i latou lava, tusa lava pe tasi pe lua tausaga pe a uma ona fanau. Oe foʻia le faʻafitauli ae naʻo le fesoasoani a se tagata faʻapitoa.

Faʻafefea ona foia se faʻafitauli

Ia mautinoa e asiasi i se fomaʻi ma siaki le tulaga o le thyroid gland. Faʻatonutonu foʻi le uʻamea le lava le anemia ma le latent iron deficiency. A iloa i latou, ua tatau ona toe faʻasaʻo ni mea e toe faʻafoʻi ai le 'oa uʻamea i le tino. E le afaina le suʻega ole toto mo hormones.
Aveese uma mea leaga faatupulaia le taimi o lau pasene leiloa lauulu. Aua nei galo - o se masani masani faʻagasologa. Naʻo le pau le laulu e, e tatau ona iai "i taimi faatulagaina." Ma o le taimi e te faia faatofa ia i latou, o le faafitauli o le a muta e faalavelaveina oe. O lou popolega e uiga i le leiloa o le "maʻitaga" ulu ulaula o le lauulu o le a atili faateteleina le tulaga. O le faʻalavelave e faʻaletonu ai le sapalaiina o le toto ma le fagaina o le folini o le laulu, lea e taofia ai le fesuiaiga o le leiloa lauulu i le tuputupu ae vaega. Aua nei galo e uiga ile aveina ole multivitamin complexs, aua ole faʻasusuina ole faʻaauau ona faʻateleina le taumafaina o meaʻai - o nisi o latou e o atu i le gaosiga o le susu susu.
Filifili le talafeagai faʻamalologa togafitiga e mafai ona faʻavaveina le toe maua o le masani "suiga" o lauulu.

O le sili ona aoga i lenei vaitau o tapenaga e faʻavae i luga o le placenta. Peitaʻi, e aoga le faʻaaogaina o tapenaga o kamupani ua leva ona tuʻufaʻatasia - sterile ma ua uma ona faia se faʻagasologa faʻapitoa faʻagaioiga. I lenei tulaga, o amino amino ma porotini, nucleic acid, hyaluronic acid, vitamini, micro ma maketi elemene, coenzyme Q10 e faʻaaogaina e le ulu

Aoga o le toe faaleleia

Mea ulavale, vaivai, ma le malie - tele fafine faʻamatalaina nei faigata uma i le maʻitaga ma le fanauina. Ae ui i lea, i le tele o taimi, e fesoʻotaʻi ma le le talafeagai lelei o lauulu.

I le soifua maloloina laulu, o le cuticle flakes e ufiufi ai ua momoe faʻatasi. I lenei tulaga, o laina e susulu ma tosina mai le mafaufau o isi. Afai e fulu ese le fua, ona faʻaalia lea o le la malamalama mai ia i latou i itu 'eseʻese (o nisi taimi faʻafeagai). Lauulu i se tulaga faapena foliga le malie ma leai se ola.

E lelei mea uma!

O aso nei gaosi oloa o mea teuteu lauulu folafola na o le faʻafetai i le moli ma le conditioner oe o le a mafai ona faʻavaveina le tuputupu ae lauulu, faʻaopopo moli i curls, fai ia sili atu docile ma susulu. Aisea la ua tatou manaʻomia ai le tele o ufimata, seruma, suauu ma pulu?

O le galuega taua o soʻo se vailaʻau o le faʻamamaina lea ma le faʻamamaina faʻamaʻi. E faigata tele le faʻamoemoeina o se isi aʻafiaga mai ai, aua e le faʻafesoʻotaʻi le uu i le ulu ma le laulu mo le sili atu i le minute. O le tuʻusaunoaga o le faʻamama vailaʻau fuafuaina e tuʻuʻese ese faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma lona maʻi. O lenei oloa ua fautuaina e tuʻu i luga o le lauulu mo le 2 i le 3 minute, ona fufulu lea.

Auala e filifili ai

O le faʻavae o le taʻitoʻatasi i lenei tulaga e galue se selau pasene - o le faʻamalama mo fai teine ​​le viia atonu e le fetaui ma oe. A leai, e taua le taʻitaʻia e le faʻavae nei:

A faʻapea e iai le matutu, mataʻutia ma le maʻi o le ulu - matou te filifilia se faʻamama e aveʻese ai nei faʻailoga,
Afai o loʻo sologa lelei mea uma i le mea e alu ai le ulu - matou te faʻamuamua i manaʻoga o le laulu - e manaʻomia e ia le faʻamaloloina, voluma poʻo meaʻai.

Ea malulu

O lana galuega o le lamolemole lea o le laulu fausaga pe a uma ona faʻamamaina. O le mea moni, e leai se aoga e faʻaoga i le papala, aua e na o le aoga ma le laulu e faʻaaoga.

Auala e filifili ai

Taulai naʻo oe ile manaʻoga o lauulu ma na faʻafitauli e te manaʻo e fofoina.

O nei teuteu galue faʻatasi ma le uluulu ma le laulu e au lava ia. Ole faʻatonuina ole vailaʻau e aoga mo ia i mea faʻapipiʻi e sili atu maualuga nai lo le faʻapipiʻi. I se faʻaopopoga, latou i se foliga e faigofie ona faʻaogaina e le tatou tino. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o se porotini faʻapitoa keratin, lea e maua ai le faʻamalosia ma le mautu o lauulu - e tele naua e tui atu i ona pu. Ina ia mafai ai ona i ai se aafiaga moni i luga o le lauulu, e tipi i ni vaega laiti, o lona uiga, o hydrated. O le keratinati saito ua faʻamamaina e sili lelei i le faʻatulagaina o matapulepule - ei ai lona foliga tutusa i lauulu porotini.

Auala e filifili ai

Taulai totoʻa i manaʻoga o lauulu ma le uluulu. Afai o loʻo e popole e uiga i lauulu gaʻoa, o palapala masks e talafeagai, oloa ma faʻaopopo debazole ma vitamini B o le a feagai ma le susu, pupuni ma panthenol, chamomile ma calendula o mea o le a fesoasoani e faʻaititia le maaleale o le ulu.

A leai, ia maua le manaʻomia le aʻafiaga, mulimuli i tulafono o talosaga. O le oloa a ia lava e tufatufa i luga o susu, laʻitiiti solo-faʻamago lauulu ma le ulu.

Tausia lelei le ufimata e tusa ma fautuaga. E i ai oloa e manaʻomia ona tuu i luga o le lauulu mai le 3 minute i le itula.
Aua le soona faʻaaogaina masks. A leai, o le lauulu o le a foliga mamafa ma "soona ufiufi". A faʻapea e faʻaleaga leaga, e faʻatagaina ona faʻaaogā le oloa pe a uma ona fufulu. I isi tulaga, e sili le taulai atu i le faʻaaogaina o masker tasi pe faʻalua i le vaiaso.

Suauu ma serum mo lauulu

Nei e le tumau ni oloa e masani ona faʻaaoga i pito o le laʻau fulufulu fou. I le tulaga o le ogaoga afaina i curls, e faʻatagaina ona tufatufaina suauʻu ma serum i le umi atoa pe faʻaaoga i pito o le lauulu mago. E tutusa mea aoga e aoga ma fulufulu laupepa e sili ona aoga. Lenei ona o le mea moni o meaʻai o loʻo i totonu latou tui i totonu o le fausaga o le lauulu ma e tusa lava pe a uma ona fufuluina lauulu vaega tumau i totonu. O le mea lea, i le masani ona faʻaaogaina o suauʻu ma serum, tupu mai faʻaputuputu aoga vaega i le fausaga o lauulu e tupu. O le mea la ua tupu, o le laulu foliga foliga maloloina, susulu ma matagofie.

E iai le talitonuga e mafai ona toe faʻaolaina le lauulu sa faʻaumatia.

Auala e filifili ai

Sili atu a mea uma, pe a fai o se tagata poto fesoasoani ia te oe i lenei, ua uma ona suesueina foliga o lou lauulu. A leai, o se oloa talafeagai mo fafine taʻitoʻatasi ua iloa e le faʻataʻitaʻiga ma le mea sese. Afai o le faʻaaogaina o le suauʻu poʻo le serum o le laulu e pupula, e le o susulu, ma oloa latou te le faia i latou mamafa, o le mea la e te manaʻomia.

A filifilia, ia mautinoa e mafaufau i le fausaga o lauulu. Mo le manifinifi - e sili le nofo i luga o oloa malamalama ma le itiiti ifo o le aofaʻi o gaʻo gaʻo ma meaʻai, pe a fai o le lauulu laʻau e mafiafia - ona mafai ai lea o oe mea sili atu ona lelei suauu ma serum.

Valivali faamaoniga

O tamaitai o ona po nei i se tulaga "manaia" e le manaʻo e suia a latou masaniga. E faʻaaoga foʻi lenei mea i togafiti a oe lava ia, faʻapitoa, lauulu laʻititi. Mo se taimi umi, na manatu e matua le aoga ma na faʻasaina i tina i le lumanaʻi ona o se auala e sili ona faigata. O lenei ua suia le tuʻufaʻatasiga o vali, ma o gynecologists ma stylists ua oʻo i se manatu tutusa - staining ua faatagaina, ae ma ni nai tuʻuaiga. I le uluaʻi trimester o maʻitaga, e sili atu le aua le toe togafitia i ai - i le vaitau lea, o le atinaʻeina o meaʻai paʻu e tupu, ina ia manaʻomia ai ni faʻamalosi mai fafo. A leai, e taua le filifilia o le sao valivali sui, taulai atu i le manaʻomia iuga ma le tulaga o le lauulu.

Tumau tumau

O loʻo iai i latou le amonia ma e mafai e faʻamamaina lauulu masani mo le 4–5 tone. E mafua mai i le mea moni o mea o loʻo i ai i totonu o vali ia faʻaleagaina le pigmen masani o curls. Vailaau vali ua fausia i lona tulaga, latou gaoioi i totonu o lauulu, faaputuputu i le cortex. O le mafuaʻaga lena pe a fufuluina le lanu, e faigata tele ona toe foʻi i lona uluaʻi lanu, ona o se vaega o le natura pigments ua faʻaleagaina, o le lauulu lava ia e mumu-apamemea.

Tulaga

Faatasi ai ma le fesoasoani a tumau lanu, e mafai ona suia lelei le ata. I se faʻaopopoga, i le faʻaaogaina o ia mea, e te mafaia 100% vali luga lauulu lauulu.

Leaga

I ia ituaiga vali, o le pasene o le faʻapipiʻi o le soʻona faʻaolaina e maualuga (mai le 3 i le 12%), o lona uiga e mafai ona latou mamago lauulu. E le gata i lea, o nei tupe e tele atu faʻalavelave mo le lauulu.

Vali Semi Tumau

E mafai ona latou faʻamalamalamaina le lauulu i le na o le tasi le leo, e ui i lea, latou tele isi lelei. Ona o le mea moni o nei vali e le oi ai le amonia, ae na ona iʻuga (mo se faʻataʻitaʻiga, alanine), ma maua ai le maualalo o pasene o faʻaʻamati faʻamalosi (1.5-4%), latou gaoioi itiiti malosi i luga o le lauulu. O le mea ua tupu, curls foliga sili atu le olaola ma susulu.

Tulaga

Muamua, i ituaiga lanu e aofia ai vaega e aoga mo lauulu, e maua ai i latou sili atu le soifua maloloina ma lelei teuteuina foliga. E aofia ai ma le tele o suauʻu, pi, pi, malo fua. Lona lua, o valivali moli mea e teu faʻapitoa i totonu o le fulufulu lauulu - o le tipi, o lona uiga latou te le faʻaleagaina le pigmen masani i totonu o le laulu. O lea la, afai e te filifili e sui le paolo o manoa i le 1-2 tone, o le a mafai ona e aloese mai le aʻafiaga o le "tupu aʻe o aʻa". O le lanu o le a faasolosolo lava ona fufulu ese mai i le kutikula, ma o le eseesega i le va o aʻa ma le lauulu lanu o le a le matua matauina.

Leaga

Ufiufi na o le 50% o le lauulu sinasina pe a fai o le vali tutusa tufatufa i le lauulu.

Hue

Nei o loʻo valiina nei mea e pei ona taua o le faʻaaogaina tuusaʻo, e le palu ma le faʻaʻautسی. E mafai ona oʻo i le faʻatusa o se gel, kulimi poʻo le mausse. Valivali moli o tinting sooupu pipii i luga o le tipi, ina ia latou fufulu vave vave.

Tulaga

I se faʻaopopoga i le mea moni o nei oloa e aofia ai le tele o le tausiga vaega mo lauulu, e i ai le avanoa e vave faʻateʻa ese le paolo e te le manaʻo - na ona fufulu lou lauulu i aso uma mo lenei.

Leaga

Afai o le lauulu e matala poʻo ua uma ona faia se faʻafitauli tau faʻamamaina, o loo i ai le lamatiaga o le lanu o le valiina sui e tui atu i le lauulu vaega.

Lē fesoʻotaʻi vali

E aofia ai le faʻailoaina o le vasega - valiina o laina o tagata taʻitoʻatasi - poʻo le teu faʻapipiʻi, pe a vali le vali i le curls ma taʻuga, ua faia le aʻafiaga o le ulu mu. I lenei tulaga, o le faʻafesoʻotaʻi o le vali ma le papala ua faʻaititia, lea e faʻaititia tele le ono aʻafia o se ono teteʻe i se mea teuteu tino i se fafine.

O a suiga e faia e lauulu i le taimi o maitaga?

O le tali i lenei fesili, e tusa ai ma tagata atamamai, e mafai ona faaluaina. I se tulaga lautele, i le taimi o maitaga, o se fafine fafine "galue mo le lua", faasologa, i se faaluaina tusi, metabolic faagasologa o le tino tupu, lea e toe faʻafouina ma maua ai se aoga aoga i le tulaga sela. O le mea lea, i le tele o maʻitaga fafine, le tulaga o lauulu faaleleia tele: le lauulu avea atili silky ma mafiafia, latou tele leiloa leiloa. Ae, pei o le faʻagaioiga o isi gaioiga, i nisi tulaga o loʻo i ai se faʻateleina o faʻafitauli faʻafitauli, sa le mafaufau i luma o maitaga. I ia tulaga, e tatau ona fofo le faʻafitauli ma le fesoasoani o vailaʻau faʻatulagaina mo maʻitaga. O le mea moni, "le mautonu" hormone e mafai foi ona faʻaosofia ai se faʻaletonu i le tulaga o le lauulu. Latou te aʻafia e le gata i le tulaga o le lauulu, ae e taʻalo foʻi i se ulaga sauā i le tutupu o laʻasaga. O lea, mo nisi fafine i le taimi o maitaga, o loo i ai "hirsutism" - tuputupu ae lauulu e tusa ai ma le ituaiga o tane, o lona uiga, i luga o lima, vae ma foliga, o faailoga o le a mou ese atu ina ua uma ona fanau.

O le a le valiina o loʻu laulu i le taimi o maitaga?

I totonu o le augatupulaga matutua, o loo i ai se manatu e faapea o lauulu e le tatau ona tipi ma vali i le taimi o maitaga. Ae o nei aso e matua le talitonuina ua sauni tina maitaga e talia lenei manatu mo le mea moni, e teena ai le tausiga o lauulu mo le iva masina ma taofia mai i latou lava i le fiafia o le aulelei. O le mea moni, pei ona i ai i soʻo se finauga, o tagata teteʻe ua vaevaeina i ni vaega se lua: o le muamua - i latou e lagolagoina le manatu, lona lua - o ona fili. O le tulaga foʻi lea e tulaʻi mai pe a talanoaina le ono tutupu o lauulu lanu. O nisi fafine finau e faapea o le valiina o lauulu i le taimi o maitaga e contraindicated, ae o isi, taitaia i latou lava poto masani, faamaonia o se faiga e le mafai ona mafua ai le afaina. O le a le itu o le upu moni?

Ae paga lea, e oʻo mai i le taimi nei, e leai lava se tasi na te iloa le saʻo ma le moni, e leʻo se polofesa o vailaʻau. O le mea moni, e oʻo mai i le taimi nei, e leai ni faʻataʻitaʻiga na faia na mafua ai ni faʻaiʻuga e mafai ona faia e teteʻe pe faʻamaonia se tasi o manatu. Pau lava le mea e mafai faʻatuatuaina iloa ma faʻamaonia o mea totino o le faʻatosinaga o le vailaʻau o le vali, e faʻatupu ai aʻafiaga teteʻe. E le gata i lea, e leai se tasi e iloa le mea e faʻatali pe a fai o nei vailaʻau e fegalegaleai ma se siama e le pulea le hormonal paleni. Atonu o le a avea lea ma se mea e le masani ai lanu faʻaalia, pe atonu foʻi ni vailaʻau faʻaleagaina i le ulu.

O loʻo i ai foʻi faʻamatalaga o loʻo taʻua ai o vailaʻau e ala i le paʻu o se tina e mafai ona ulufale i le toto toto ma afaina ai le pepe. Peitaʻi e leai se faʻamaonia faʻamaonia mo lea mea, o lea la o lenei faʻamatalaga e tumau lava se talitonuga e le o faʻamaonia. Ae o loʻo iai lava le tulaga lamatia. O le vaega e maualuga le lamatiaga e aofia ai le amonia vaega o lauulu lauulu, o lona manava e matua faʻasaina i matua tina. O le mea lea, pe a fai lava e te le mafai ona mumusu e pisia, filifili e faʻaaoga le laupepa laupepa poʻo vali vaivai e faʻavae i luga o vali faʻalenatura: henna, basma ma isi.

O le maʻitaga e le o se kontindication mo lauulu tausiga

Fulufulu o fafine e masani ona manaʻomia le tausiga, ma e le afaina pe o lo latou pule e maʻitaga pe leai. O tina maʻitaga e tatau ona latou iloa tulafono faavae o le tausiga o lauulu i lenei tulaga taua i o latou olaga.

Muamua Manatua o le auala tuusaʻo i lalelei ma soifua maloloina lauulu e faigata, lelei moe ma malolo, ma, o le mea moni, savali i le ea fou.

Lua ua oʻo i le taimi e toe manatua ai le fautuaga a le tina matua ma ia faʻaaogaina e aunoa ma sina masalosalo. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapena se mata o le fuamoa fuamoa ma le meli ma le aloe sua, e mafai ona e fufuluina lau lauulu i le whey po o le rye falaoa. Ole faʻaaogaina tele foi o se mea teuteu faafefete fefete.

Tolu E fautuaina e faʻatautaia sauniga faʻapitoa i luga o le ulu. Ole faʻaili ole gaioiga e tatau ona amata mai itu o le ulu, ma faʻaiʻu i le pale. O le umi o le massage e tatau ona i lalo ole 15 minute i aso uma. E taua tele o le faʻafitauli e aumaia le fiafia ma maua ai se faʻamaliega aafiaga.

Lona fa, uʻamea selu e tatau ona suia ma sili atu agamalu, mo se faʻataʻitaʻiga, laupapa laʻau pe faia i fulufulu masani.

Lima, Aua nei galo o mea taumafa o le autu lea i le faʻailoaina o le tulaga o lauulu. O lea la, paleni lau taumafataga i aso uma e ala i le aloese mai suamalie, mea manogi ma mea teu. Ulufale tele maloloina fualaʻau, fualaau faisua, ma meaʻai faatulagaina. I mea uma, o au meaʻai tatau e le gata e tausia ma faʻaleleia tulaga o le lauulu, ae e fesoasoani foi i le tino e fanauina se tamaititi taua.

Faafitauli: lauulu leiloa

Lauulu Tausiga I le taimi o maʻitaga

O nisi teineiti i le taimi o maitaga foliga mai e lelea i totonu e se fairy o ia tuuina atu i latou i mafiafia ma matagofie lauulu, ae o le mea moni, e sili atu mana faamaneta e le aofia ai i lenei faiga. "O le matafaioi a taulaitu i lenei mataupu e faia e estrogens. I le 20 vaiaso o le maʻitaga, e faʻamatuʻuina ai e le plasenta le tele o nei hormone i le toto **. ** Latou te fausiaina le lauulu mafiafia, e faʻalauteleina le tulaga o le tuputupu ae o manoa. O le mea lea, o le lauulu foliga mai e mafiafia, "- faamatala Domenico Castello, top stylist, salon puleDomenicoCastello_._

Aisea la le mea e ala ai ona paʻu le soifua mai nisi fafine maʻitaga? O mea uma lava e uiga i punaoa a le tino - aʻo faʻatali mo le pepe, e galue i le lua itu: e maua ai le tino o le tina ma le tamaititi ma mea aoga. A faʻapea o le militeli faʻaagaga i le faʻatusa o vitamini, minerale ma aʻo leʻi maʻitaga sa le lava le tino, e vave ona faʻaitiitia. Talu ai o nei vailaʻau o loʻo avea ma sapalai sili o mea fau fale mo lauulu, e le faʻateia foʻi ona latou te le mauaina piliki fale.

Faʻafefea ona taofia le tele o lauulu

Lauulu Tausiga I le taimi o maʻitaga

1. Suia le lisi. Faʻailoa mai nisi meaʻai mauʻoa i le vitamini B, silicon ma kalisiu i lau meaʻai - o mea taua ia e fausia ai lau soifua maloloina. Taumafa aano o manu, legumia, oloa susu.

2. Ave se multivitamin. Talanoa i lau fomaʻi pe a mafai ona e inuina le multivitamin ma poʻo a mea e te manaʻomia faʻapitoa.

3. Filifili saʻo oloa tausi. Faʻaaoga ni mea e faʻamalieina ai lauulu e aoga ma le faʻafitauli ole paʻu o lauulu. O loʻo i ai vitamini, minerale, porotini, suauʻu ma laʻau ese na e faʻamalosia le lauulu laʻau.

Fesoasoani i ai:

Lauulu Tausiga I le taimi o maʻitaga

  1. Moli e teteʻe i lauulu ma le uliuli laʻau Tafaoga Maualuga Miriam Quevedo
  2. Faamamaina Faamanuiaina "Tagata poto faapitoa - matagofie ma le malosi" Oriflame
  3. Lauulu lauulu lauulu Himalay herbal
  4. Lelei le Natura o le Tausiga Lauulu Nioxin Nu. 1
  5. Lauulu Tuputupu Ae Lotion Tonic So Pure Natura Paleni Keune

Faafitauli: lauulu poʻo lauulu lauulu

Lauulu Tausiga I le taimi o maʻitaga

O le isi faʻafitauli e mafai ona avea ma fesuiaʻi suiga i lauulu ituaiga. E tele taimi e faitio mai fafine maʻitaga o le loka na matutu tele pe mativa.

"O le suiga o le hormonal talaaga, ma e tele afaina ai le faʻagaioiga o le sebaceous glands. Latou te amataina tele pe a, faʻapea foʻi, faʻatupuina se mea lilo, ma e afaina ai le lelei o lauulu, ”o le tala lea a Domenico.

Faʻafefea ona toe fuatia le soifua maloloina o lauulu?

Lauulu Tausiga I le taimi o maʻitaga

1. Fetuunai lau tausiga lauulu. Afai o lau lauulu o se masani masani i le taimi o maitaga ma ua e faʻaogaina auala talafeagai, o lea e tatau ona e faʻalogo atu i na laina teuteu o le a foia ai faʻafitauli ma le uluulu, o lona uiga, o tupe mo le uʻumiʻumi poʻo le matutu lauulu. O le sa galue malosi e fafaga ma faʻapulafonoina, faʻatupu ai le ola o le laʻau ma le maʻaleʻea, faʻamama le paʻu ma se lagona o le faʻamamafaina o le ulu, ae o le mea mulimuli e faʻatonutonuina le selaceous glands, faʻamamaina le le pupula o le susulu o uila.

2. Fufulu lau lauulu i le vai ile potu vevela. Vai vevela faʻaosofia ai le sebaceous glands ma faʻamama le ulu.

3. Faʻaaoga mea vevela e le mafai ai se mea. Afai e mafai ona faʻamamago lou laulu e masani ai, fai ia sili atu. Fiafia ea blower poʻo le auga o le teuteuina o gadgets faʻaosofia foi le sebaceous glands.

4. Talanoa i le polofesa. Afai e te leʻo mauaina le tausiga, faʻafesoʻotaʻi le poto faʻapitoa i totonu o le lalelei.

Valivali o lauulu

A faʻapea e sili atu le lanu o lau curls, ma ua sili lou ulu ua leai se laʻau paʻu ma ua tele naua, faʻaauau pea ona valivaliina oe i le maʻitaga. E ui i le mea moni e faʻaitiitia le ulufale atu o vailaʻau i totonu o le uluulu ma lenei faiga, e ui i lea, filifili mo vali vaivai. Ae maise i le uluaʻi trimester o le maʻitaga, aʻo faʻatautaina totoga o le fetus.

Matou te tosina atu lou mafaufau i le mea moni e faapea i lalo o le aafiaga o hormones, o le tali atu i le valivali poo le perming mafai ona le fuafuaina, o lea taumafai e faaaoga le vali e aunoa ma le amonia.

O le a le mea ua suia?

Ole mea moni, o suiga uma ile setete o lauulu ile taimi e fanau ai ole tama, e fesoʻotaʻi ma se suiga ile tulaga ole hormonal. E i ai tagata e laki na suia i lenei vaitau, o latou curls avea ma mafiafia ma tele, ma lauulu tuputupu ae. Ae o isi, e ono tupu maia le laʻevae, ma e fusifusi o latou lauulu, mago ma leai se ola, pe suauʻu.

E tele faʻailoga i tagata e uiga i lenei, latou te fai mai o teine ​​e toso ese le lalelei mai o latou tina, ma tama, i le isi itu. O le mea moni, o mea uma e mafai ona fesoʻotaʻi ma gaioiga i totonu o le tino. Atonu e le maua e le pepe vailaʻau talafeagai mo le atinaʻe. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le le lava o kalsium e faʻatupu ai le ola o le curls, o fao na amata ona faʻaeʻe, ma le paʻu e paʻu le lanu maloloina.

E le gata i lea, o le fesuiaʻi o le mafaufau, faʻatiga, o se suiga i mea e fiafia ai i le meaʻai a le tina i le lumanaʻi, ma le soona galue e mafai ona afaina ai le tulaga o lauulu.

E le gata i le vaitaimi o maitaga aafia ai le matagofie o le tina, o le lauulu amio e le mafaamatalaina i le taimi o le susu ma le taimi o le fanauina. Afai na liua loka i le taimi o maitaga, a maeʻa ona fanau, o le a amata ona paʻu'ū malosi lauulu ma mou atu. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e tausia lelei latou ao ave le pepe.

O talitonuga lauiloa o loʻo taumafai e puipui le tina tina mai faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma lauulu. Latou te fai mai e le mafai ona e tipiina le lauulu, valivali, curl ma isi. E mafai ona talitonuina lenei mea? Ma o le a le mea e saʻo ai le tausiga o lauulu i le fale mo le tina ua maʻitaga.

Fautuaina ile taimi o maitaga

Muamua lava, o se fafine maʻitaga e tatau ona vaʻaia lelei le meaʻai. O se paleni taumafa o le a fesoasoani e faʻasaoina le lalelei, soifua maloloina, ma sili ona taua, o se fuainumera pe a uma ona fanau. O le faigata o le taʻoto i le mea moni o se maʻitaga fafine suamalie manao i suiga, ma latou o taimi nei ona manaʻo lea e 'ai ni meaai junk.

Ia mautinoa e te teena oloa leaga. Mo le lalelei o lauulu, sili atu laumei, cereals, aano o manu, moa, legumea, nati, ma sami o loʻo faʻaopopo i le meaai. I se tulaga lautele, o le meaʻai a se maʻitaga fafine e le tele ese mai le saʻo meaai ao leʻi faʻatinoina. Naʻo mea e manaʻomia e taumafa i isi B vitamini, vitamini A, C, E ma kalisiu. A uma, ua ola le pepe, ma afai e le lava lana "meaai", na ia aveese mai lona tina.

I le lautele, o tausiga mo curls e le suia tele, o le mea taua o le e masani ma masani ai. Faʻamago e tatau ona tupu masani. I le shampoos, rinses ma isi mea teuteu tino, e tatau ona laʻititi lava le chemistry e mafai ai, o le mafuaʻaga lea e sili ai le lelei o mea teuteu latou lava. Le tulaga o ni manoa i le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi mafai ona suia tele, o lea e tatau ona e faʻaaogaina oloa naʻo le ituaiga o lauulu na e maua i le taimi.

O selu palasitika e tatau ona suia i le laupapa poʻo le masani bristles. E faigofie ona faʻafefeteina ma pulumu laupapa. O le faʻataʻitaʻiga lava o le ulu e faʻafeiloaʻia aʻo fufuluina le ulu, ae leʻi alu e moe, e faia 2-3 taimi i le aso. I le faʻaopopoga e faʻasolosolo ai le toto, e fesoasoani foi i le faʻamaloloina o le popole ma faʻamalieina. O le aoga o selu e tutusa, fulufulu mata e faʻamalulu, sosolo ma mea taua, e faʻamalosia le metabolism i totonu ia i latou.

Leai se aoga e talitonuina ai faʻailoga tuai e uiga i lauulu 'oti ma valiina. E mafai ona e mauaina se selu, ma faʻapea foi ni vali. Naʻo vali e tatau ona faʻalenatura, pei o le henna poo le basma. E leaga ai le faʻaaogaina o vailaʻau vali ma mea teuteu aʻo leʻi e maʻito, o lea la, i se tulaga lautele, e leai se mea e suia. I se aotelega, o se fafine maʻitaga tatau ona vaʻai i se tagata teuteuina aulelei, aulelei ia te ia lava ma e leai se tulaga e tatau ona ia faagaloina!

Maitaga tapulaa

I le sailiga o le aulelei, e tatau ona manatua e le tina faʻamoemoe o le mea sili ona mataʻutia o le amio lea i le uluaʻi trimester o maʻitaga, o le taimi lea e matua matitiva tele le pepe. Aua le taumafaina vitamini complexes ua mamanuina faapitoa mo lauulu tuputupu, latou te le fetaui mo tina maitaga.

Ia mautinoa e aloese uma vailaau faʻaaoga vailaʻau, o le a afaina ai oe ma le pepe. O le pemita lea, valivali ma isi mea. Tapulaʻa faʻaaogaina i isi malosi oloa, pei o le sinapi ma le pepa masker. E faʻasaina le mafanafana o mea teuteu e siitia ai le vevela. Ole mea faigata e te mafaia!

Manatua e uiga i fulufulu fulufulu, uʻamea ma uila faʻapipiʻi, faʻaaoga na o latou e fai ma le mulimuli mulimuli ma i lemu auala. Taumafai ia aua le faʻaaogaina fulufulu paʻu, lauulu, e faʻalavelaveina ai le tafe toto ma saofaga i le leiloa, o le soʻofu uumi, ma malulu lauulu.

Faigaluega a tagata

Faʻaogaina meaʻai fai mai e aoga i soʻo se taimi, e le gata pe a o e faʻamoemoe i se pepe. I le taimi o maitaga, e taua le aofia ai le susunuina o vailaʻau, e sili atu le faʻaoga faʻamalieina faʻamalieina o laʻau lelei, faʻamalosi tino mo lauulu lauulu. O hero decoctions e matua lauiloa. E sili le saunia o vailaʻau vailaʻau ile amataga ole taumafanafana, pe a le mafai, o laʻau amata ona faʻatauina ile fale talavai.

O ni nai sipuni vao o loo gaosia ma le lita o le vai mafanafana ma kuka mo sina taimi i luga ole vevela maualalo, ona malulu ai lea o le ofe ma faamama. Latou fufulu lo latou ulu pe a uma ona masani ona mulumulu, e le manaʻomia ona fufulu ese. Vailaau fafagaina lelei o filo, faʻamalieina latou ma aoga vaega, e faigofie lava pe'ā e iai ni vai, popo vai.

Ina ia faʻamalosia ma toe faʻaleleia laumei, 'nettle, coltsfoot, ma burdock o loʻo faʻaaogaina. Mo povi gaʻo, sage ma paʻu oak e talafeagai, mo matutu, chamomile (o loʻo faʻaalia ai se lanu auro).

Masks e le itiiti ifo i le manaomia, o le tuufaatasiga ua filifilia faasaoina:

  • Faafefiloi 1 kulimi. castor oil, moli, 1 tsp cognac, 1 tsp meli, 3 mataua o le tea laʻau ether. Ua ufitia le ufimata i le umi atoa, ufiufi i se ato ma afifi i se solo. Tausi se itula. O le tuufaatasiga e fafagaina atoatoa curls, faaleleia atili o latou foliga, talafeagai mo vaivai, manifinifi laulu.
  • 3-4 sipunifefiloi burdock suauu ma yolk, palu lelei ma apalai luga curls, amata mai aa. Ave se faaputuga ma savali pei o lena mo 40-60 minute.
  • Tuu le kefir mafanafana i luga o lou ulu, afifi oe lava i le cellophane, o lea alu i luga i le tasi ma le afa itula. O le ufimata e fafagaina atoatoa le vaivai, leai se ola

I le faʻaopopoga o masks ma vaimama, tapena se teuga mo le ea, e foliga mai e masani ma aoga. Fale gaosi mo aiga.

  • Gelatin shampoo e talafeagai mo lauulu masani o ituaiga. E tasi le sipuni tele e tatau ona tumu i le 100g vai. A maeʻa le fasefulu minute, faaopoopo le fuamoa fuata i ai ma apalai i lauulu mo le 20 minute, ona fufulu lea.
  • Ua toe faʻafoi mai curls ma le moli mai rye falaoa ma le kefir. Ua tatou tuʻufaʻatasia mea (100g taʻitasi), aveese mo le 2 itula ile vevela, ona palu faʻatasi lea ma se mea palu. O le fufuluina kukuina o le fufuluina o loʻu ulu.
  • Mo lauulu uʻu, faʻaaoga laupepa siama. Oe manaʻomia 50 ml o le 'ava ma tasi fuamoa. Matou te faʻafefiloi vaega ma fufuluina ia curls, ma faʻamama lelei le faʻavae i totonu o aʻa.

Aua neʻi galo e tuʻuina atu le taimi i le lalelei o lou laulu, o le pisinisi lea a soʻo se fafine. O le mea moni, e mafai ona e alu i le salon, e faʻapitoa e filifilia e tagata tomai faʻapitoa faiga talafeagai, ae e sili atu ogaoga faiga e tatau ona totoe mo le vaitaimi pe a uma ona fanau mai le pepe.

Tuu manatu ma lau fautuaga ina ua maeʻa le tusitusiga. Faasoa atu i au uo ile kiliki i luga o le social media button. Aua neʻi galo e lesitala ile faʻafouga. Vaai oe vave ile itulau blog!