O faʻafitauli

O le fea faʻapitoa e tatau ona alu mo le pulu - 3 ituaiga o laulu e pa'ū

I o tatou taimi faigata, o le faʻafitauli ole paʻu e tele ina popole ai le alii. Ole faʻamamafa, ole aulelei ole ekologia, faʻafitauli ole mafuaʻaga - ole mafuaʻaga ole pulu (alopecia) e tele naua, ae e le faigofie mo feusuaʻiga malosi. Pe a e fiafia i ai pe leai, ae o loʻo afaina ai le manatu o oe lava ia malosi, ma o le tele o neura ua faʻaalu i le faʻatoilaloina o faʻafitauli tau mafaufau e mafua mai i le leiloa o lauulu fiafia. O se tasi auala e masani ona uia e tagata o loʻo tulaʻi ai le mafaufau ole faʻafitia o le faʻafitauli. Ole faʻatamaʻia lea ole mea, ole mea lava lea, ole vave gaioi e teteʻe atu ai lauulu, e tele le avanoa e foia ai le faʻafitauli.

E tatau ona manatua o le pala e le o se faʻasalaga. O le mea pito sili ona taua o le vave iloa o mafuaʻaga o lona tutupu mai ma amata agavaʻa ma lelei togafitiga. E tele fesili mo alii. O fea le fomaʻi e tatau ona ou faʻafesoʻotaʻia mo le leiloa lauulu? O a suʻega e faia i ia tulaga? O a togafitiga e sili ona aoga? E leai se tali maʻoti i nei fesili. E tele mafuaʻaga mo le aliaʻe o le alopecia. Ma o metotia togafitiga o le a faalagolago ia latou.

Lolo alopecia

I le taimi o diffus alopecia, o loʻo i ai i se fafine mea nei:

E tupu se maʻi i se teine ​​mo mafuaʻaga nei:

Mo mafuaʻaga i luga, o teineiti faʻateleina le mataala o latou laulu i le dihydrotestosterone, e faʻalavelavea ai masani masani meaʻai ma taofia le toto o le laulu. O le mea ua tupu, ua amata ona vaivai le tino o fafine ma paʻu'ū vave.

O fea fomai e tatau ona ou alu iai pe a pa'ū loʻu laulu?

Afai e amata ona leiloa le laulu e se teine, ona tatau lea ona faʻafesoʻotaʻi fomaʻi - o se trichologist. Trichologist o se tomai faʻapitoa i totonu o lenei matata.

Mo se teineitiiti, o le trichologist e le gata o se tagata faʻapitoa i lauulu ma le ulu, ae o se dermatologist, ma fomaʻi taumafa, ma mafaufau. O ia fomaʻi e tele ana malamalamaaga faʻafomaʻi.

E tatau ona ou alu i le trichologist?

E tatau ona ou faʻafesoʻotaʻia se trichologist? E fuafua lava ile fua ole malosi ole paʻu.

Afai 2-3 lauulu e tumau pe a uma ona selu, ona paʻu lea o lauulu o se mea masani ma e le tatau ona e alu i le fomaʻi. Peitaʻi, afai e maeʻa ona selu le lauulu i luga o le mea o loʻo iai, e tele lauulu o totoe, o le teine ​​e tatau ona alu i le feiloaʻiga muamua ma se fomaʻi i lauulu fafine.

Afai e alu se fafine i le trichologist mo le taimi muamua, e muamua ona faʻailoa e le fomaʻi le malosi o le gasegase o le laulu na pa'ū.

A o le i alu i le trichologist, e tatau ona fufulu lelei e le teine ​​lona lauulu aso e tasi a o le i asia le fomaʻi. A fufulu lauulu, e tatau i se fafine ona faʻaoga le laupepa masani - e aunoa ma le faʻaaogaina o isi teuteu teuteu.

Togafitiga o lauulu fafine ma se trichologist

I le taimi muamua o feutagaiga ma le gasegase, o le trichologist fuafuaina le mafuaʻaga o le lauulu e leiloa - fesili i le teine ​​e uiga i lona olaga, o i ai ni leaga leaga, ma isi.

Ona ave lea e le fomaʻi iloiloga talafeagai o le gasegase o le lauulu. E le gata i lea, na te siakiina tulaga o le ulu paʻu ma fafine lauulu - i se tulaga faʻapena, o le trichologist e vaʻavaʻai i le mea puʻeata o loʻo fesoʻotaʻi ma le komipiuta.

I le iʻuga o le tofiga, ua faatonuina ai e le trichologist ia le gasegase le faʻaaogaina o balms eseese, masks, vitamini, faʻamalositino, ma isi mea. O le mea ua tupu, o le mulimuli ai i fautuaga faʻafomaʻi, na toe faʻafoʻi mai e le teine ​​le lauulu na faʻaleagaina ma toe faʻalelei ia ma mafiafia.

Mafuaʻaga o Lauulu Leiloa

Muamua e tatau ona e sailia poo le a le mafuaʻaga e mafua ai le laulu. O le mea moni, e mafai ona tele mafuaʻaga, ae i ai le sili ona masani ai e manaʻomia ai togafitiga faʻafomaʻi:

  • Faifai ona faʻamalosia tulaga, ma popolega le vaivai o le tino.
  • Fiva gasegase o le papala.
  • Seborrhea.
  • Honalonal le paleni e mafua mai i le le lelei o le tiroid gland.
  • Radiation togafitiga chemotherapy.
  • Ole vitamini.

Afai e le faia i le taimi muamua, ona mafai lea ona aʻafia le papology pei o le alopecia.
Androgenic alopecia o se maʻi lea e sili atu lona laulu e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le tulaga o tane o feusuaiga.

I le tulaga pe a pa'ū lauulu ma e te le iloa le fomai e alu i ai, taumafai e iloilo pe o iai ni faʻailoga faʻatasi, pe afai alopecia atiaʻe i tua atu o le talaaga o le soifua maloloina atoa.

O le fea tagata faʻapitoa e faʻafesoʻotaʻi

O le mea moni, o le trichologist o loʻo feagai ma le faʻafitauli o lauulu leiloa. O lana galuega e fesoʻotaʻi atoa ma mea uma e fesoʻotaʻi ma lauulu. O le trichologist suesue le tulaga o le morphological ma physiologia o le lauulu, ma fesoasoani foi i tagata gasegase ia maua togafitiga atoatoa, o le taunuuga o le toe faʻaleleia o le fausaga ma le tulaga lelei o lauulu.

E faʻailoa e le matou aufaitau

O a matou tagata fai faitau masani faʻateʻa faʻafuaseʻi ni mea paʻu paʻu i se auala aoga. Na ia faʻataʻitaʻi lea ia te ia lava - o le iʻuga o le 100% - tiaʻi atoatoa o le alopecia. O se fofo masani lea e faʻatatau i burdock masal. Sa matou siaki le metotia ma filifili e fautua ia oe. O le taunuuga e vave. AUA LELEI.

I se faʻaopopoga, e faia ai se suʻesuʻega saʻo, e ono manaʻomia oe e vaʻai i se fomaʻi o fomaʻi, faʻapitoa dermatologist, gastroenterologist, endocrinologist, faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi.

Aisea e tatau ai ona e faʻafesoʻotaʻia le trichologist

E tatau ona e alu vave i le trichologist pe afai e te maitauina ia faʻailoga i totonu ia te oe:

  • lauulu na amata paʻu leaga i foci poʻo luga uma o le ulu,
  • na faʻapea na le mautonu, maʻati ma matutu,
  • lauulu tuputupu ae lemu lava, pe o latou tuputupu ae taofi atoa,
  • e mafai ona faigofie ona toso ese lauulu e aunoa ma le faia o le tele o taumafaiga,
  • suia lauulu lanu.

Faʻataʻitaʻiga auala ile trichologist

O loʻo faʻatinoina e le fomaʻi ni faʻatinoga talafeagai e fesoasoani ai i le faʻatulagaina o lauulu. E aofia ai:

  1. Trichoscopy O loʻo faʻatinoina e faʻaaogaina se masini faʻapitoa e mafai ai ona e iloiloina le tulaga o lauulu ma le paʻu ma le faʻateleina faʻateleina. I le masani ai, tasi i le lua lauulu e tatau ona tupu mai le tasi lauulu pulu. O lenei faʻailoga e iloiloina ai le maualuga o lauulu.
  2. Ata pueata. O lenei suʻesuʻega auala e aofia ai foʻi ma le faʻaogaina o se trichoscope, ae i le taimi lava lea e fesoʻotaʻi ai i se komipiuta. O le faʻamatalaga ua mauaina e faʻagaioia e se polokalama faʻapitoa.
  3. Le suʻesuʻeina o lauulu lauulu ma epidermis ile sela tulaga.
  4. Iloga totoʻa o lauulu, e fesoasoani e iloa ai le pasene o aoga ma leaga mea i le tino.

Sauniuniga mo se asiasiga i le trichologist

E iai taimi e o ai tagata i le fomaʻi, e leʻo iai se masalomia o loʻo i ai se mea e paʻu ai lauulu i aso uma. E tusa ai ma tagata atamamai, o le tapulaa maualuga faʻatagaina laʻau i le aso o le 150 pcs. O le mea lea, ao le i asia se trichologist, e manaʻomia ona iloa pe o le pa'ū o lauulu o se faʻamaʻi i lau mataupu.

Afai, e ui i lea, e faʻatulaga se asiasiga i le fomaʻi, ona e tatau ona fufulu lou lauulu i le aso muamua. Fufulu lauulu i luma o le asiasiga i le trichologist o le a le faʻatagaina oe e vaʻai i se ata manino o lo latou tulaga. Aua neʻi faʻaogaina ni mea teuteu faʻapitoa poʻo nisi vailaʻau.

Fautuaga a le Trichologist

Afai o le suʻesuʻega faʻaalia o le alopecia e le fesoʻotaʻi ma faʻafitauli o totoga totoga, ona tuʻuina atu lea e le fomaʻi fautuaga lautele mo le tausiga. E masani lava, i le mulimulitaia o faʻatonuga a le trikologist, o se tagata na te matua aveesea atoa le lauulu pa'ū:

  1. Fufulu lauulu na ole vai malu. Ina ia faamaluluina, e mafai ona e faʻaogaina le viniki poo le sua o le tipolo.
  2. O le lelei o le vevela mo le faʻamaluluina o le 35-40 ° C. O le malulu tele poo le vai vevela e mafua ai lauulu malulu ma mago.
  3. Afai e masani ona e fufuluina lau lauulu i aso uma, filifili filifili laupepa talafeagai. O auala e le fuafuaina mo tausiga i aso uma fufulu le puipuiga puipuia mai lauulu.
  4. A selu, aua nei faʻatagaina ni gaioiga faʻafuaseʻi, ma ia faʻaaoga naʻo tui maualuga.
  5. Faʻaaoga burdock, olive poʻo le suauʻu vavae mo le tausiga o lauulu.

E masani lava, o se trichologist fautuaina ona faʻaaogaina naʻo le maualuga-lelei, faamaonia oloa fufuluina lauulu. I se faʻaopopoga, o le fomaʻi faʻatonu le taumafaina o vitamini sauniuniga, meaʻai faʻapitoa, ma le faʻaaogaina o taumafa a tagata e feteʻenaʻi lauulu leiloa.

Faailoga mo faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi

Ole isi fomaʻi e feagai ma le faʻafitauli o maʻi papala male paʻu ua pa ole fomaʻi. O aiaiga ia o mafuaaga o le mafuaʻaga e ulufale ai i ai:

  • O le tagata gasegase faʻafesoʻotaʻia le lauulu faʻaletonu ma foliga mai o le tele o laʻele ma se faʻaopopoina o le suauu o le ulu,
  • fulu o le ulu, mumu, mageso, ma le faʻapopoleina o pupuga ma le manogi leaga, ma amata ona paʻuʻulu lauulu,
  • pe afai o le vevela, mata le mautonu, ma le laulu ole laulu e faʻapipiʻi ma lauulu laulu,
  • fulufulu lauulu e fesoʻotaʻi ma le faʻatulagaina o le tele o palapala i luga o le ulu, o le mea lilo naʻo le siaceous glands faʻailoaina tele i aano tele.

O nei faʻailoga e ono faʻailoa mai ai o le uluʻulu e afaina i fungal flora, pathogens poʻo le kisi o le genus Demodex.

Ole a le mea e fautua mai ai se tama fomaʻi

O le suʻesuʻega e faʻavae i luga o iʻuga o le suʻega. Togafitiga e aofia ai i le tofiaina o vailaʻau e aʻafia ai faʻamaʻi papalagi, meaola ninii ma kiki. I se faʻaopopoga, o vailaʻau o loʻo faʻataʻitaʻia e fesoasoani e faʻatino le galuega o le sebaceous glands ma le seborrheic dermatitis.

Faailoga mo asiasiga i se endocrinologist

O se tasi o mea taatele mafuaʻaga o le leiloa o lauulu o le leaga o le endocrine glands. Alopecia e mafua mai i le maualuga o le tulaga o tane feusuaiga o le hormone ma le afaina ai le gaʻoga. O le endocrinologist o le a manaʻomia se feutagaiga pe a fai o faʻailoga nei e oʻo mai ma le laulu:

  • vaivai ma le masani a le tino,
  • faʻaitiitia o le fatu fatu,
  • o foliga vaaia o le mamafa tele e aunoa ma le suia o le meaʻai,
  • fiva, faifai pea lagona fesuiaʻi, faanoanoa tulaga,
  • lotomaulalo
  • faʻalavelavea o le faʻamaʻi,
  • masani le ulu.

O faʻailoga uma o loʻo taʻua i luga e fesoʻotaʻi ma se faʻamaʻi e pei o le hypothyroidism, ma e mafua ai le tele o lauulu.

O tane e masani ona maua i le androgenic alopecia, ma mafua ai le maualuga o le testosterone.

Ole a se mea e mafai ona fautuaina e le endocrinologist

Talu ai o lauulu leiloa ua na o se faʻaaliga soʻo, o le fomaʻi, o le mea moni, o le a taulai atu i le togafitiga o le mafuaʻaga mafuaʻaga. O se tagata gasegase e faatonuina se auala e faʻaaoga ai le suiina o le hormone i le tulaga o le thyroid dysfunction. Afai o loo tatou talanoa e uiga i androgenetic alopecia, ona i lenei tulaga e leai se togafitiga faʻapitoa ua faatonuina, talu ai o le faʻateleina o le testosterone maualuga, i le tele o tulaga, o se faʻamatalaga tino.

Faailoga mo se asiasiga i se neurologist

I le mea na tupu o loʻo matauina ai le tagata maʻi lona paʻu ma ua malamalama ai o loʻo i ai i se tulaga ogaoga o le ogaoga, ona mautinoa lava lona manaʻomia e talanoa i se fomaʻi.

I le male, lauulu leiloa e mafai ona o faatasi ma faʻailoga e pei o:

  • faateleina le ita
  • moe faʻalavelave, e oʻo i le faʻatumu o moe i le moe,
  • faateleina le popole, o se tulaga o le le mautonu faifai pea,
  • masani ona fesuisuiai lagona, ao faia pea mo le leaga.

O nei faʻailoga faʻaalia ai le i ai i le tagata o le ola o le faʻamalosi tino popole ma le soona galue.

O le a se mea e fautua mai ai le fomaʻi

Ua faatonuina e le fomaʻi vailaʻau faʻafefe, anti-stress ma vailaau faʻafuaseʻi. I nisi o tulaga, atonu e manaʻomia le faʻaogaina o ni soʻotaga e faʻala masani ai vaega o le moe i le circadian. I isi tulaga faigata, o le tagata gasegase ua faʻaalia falemai ma togafitiga spa. O le tele o taimi, pe a maeʻa se faʻataʻitaʻiga o togafitiga, o le faʻafitauli o lauulu e mou atu.

Faailoga mo asiasiga i se faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi

O le mafuaʻaga o lauulu leiloa mafai ona o le i ai o namu i le tino o le tagata. Mo feutagaiga ma le fomaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, e auina atu le tagata maʻi ina ua maeʻa se suesuega atoa, e leʻi faʻailoaina eseʻi mai le totoga totonu.

Ma le isi, o le mafuaʻaga e asiasi ai i lenei fomaʻi atonu o faʻailoga e pei o:

  • mamafa leiloa i tulaga o le leiloa o le fiaai,
  • masani ona tiga le manava ma afaina le gastrointestinal galuega,
  • niniva
  • tiga le ulu
  • o foliga mai o le manava leaga
  • suiga i le tulaga o le paʻu ma lauulu.

O loʻo faʻatinoina faʻamatalaga e iloa ai le iai o maʻi suka ile tino. I le taimi lava lea e tasi, o se tuʻufaʻatasia auala mo suʻesuʻega e mafai, talu ai auala eseese o suʻesuʻega e manaʻomia e iloa ai ituaiga eseese o helminths. A maeʻa lenei mea, o togafitiga talafeagai e faʻatulagaina.

E i ai ni faʻafitauli ogaoga ile FIAFIA?

Na e taumafai le tele o meafaigaluega ma leai se mea fesoasoani? O upu ia e masani ai oe:

  • lauulu ua amata ona laʻititi ma laiti
  • Ou te foliga tele atu matua nai lo loʻu matua
  • na o le pau a le auala o le 'oti ulu.
E na o le pau lea o le auala? Faatali, ma aua le gaoioi ma metotia uiga. Lauulu toe faaleleia e ono! Mulimuli i le sootaga ma saili pe faʻapefea ona fautuaina e le au atamamai le togafitia.

O le a le gau o lauulu, ma o le a le mea?

O le tino o le tagata e faʻafouina soʻo se taimi. O le mea lea, o se lauulu o se tagata e pa'ū i taimi uma. Ma i le latou nofoaga fou e tupu. E talitonuina e 200 lauulu tagata e paʻu i aso uma, ma o le mea masani lea. O afea e amata ai ona faʻafitauli lauulu?

E manino mai, o le tulaga na se ese mai le masani pe afai:

  • E te matauina o le tele o lau lauulu tumau i luga o le aluga i le taeao. E te mauaina foi i luga o le fola ma luga o meaafale,
  • Soo se taimi e te selu ai, e tatau ona e aveese se tele tele o lauulu mai se selu. O nai lauulu e totoe i luga o le selu - o le mea masani lea. Ae afai o le selu ua pupuni, o lona uiga e tatau ona togafitia lou lauulu vave,
  • Ua manifinifi lou laulu, e i ai itu na sa masani ai o lauulu, ae o lenei ua le ola.

Tautala e uiga i le leiloa lauulu, vailaʻau e faaaoga le upu alopecia. O se uiga tutusa ile alopecia o le pulu. O le leiloa o le laulu faʻapipiʻi e mautinoa lava e mafua ai le pulu. Alopecia (poʻo le pulu) o le faʻanoanoa na o le pa'ū.

O ituaiga nei o alopecia e iloga:

  • androgenetic alopecia. E mafua mai i le faʻateleina o le maualuga o hormone tane (androgens - o lea o le igoa) i le leiloa o le laulu folikel. E tele lava o se kenera natura. I lalo o le malosi o le hormone, e toe gaosia le folikeli paʻepaʻe ma vaivai, lea e mulimuli ane lafoaia. O le mea ua tupu, tulaʻi tulaʻi. I tane, o le faʻagasologa e amata i le pito i luma o le lauulu, ona pulu lea o le pale. Tusa i le 95% o mataupu o aliʻi pauna pauna tupu i androgenetic alopecia. E tupu foi i fafine (male hormone e gaosia foi i le fafine fafine). O fafine e iai le ituaiga alopecia e leiloa lo latou ulu, e masani lava ile pale o le ulu.
  • salalau alopecialea o le lauulu manifinifi luga o le itu atoa o le papala. Sili atu masani i fafine,
  • faapitoa alopecia, atagia i lauulu leiloa i se vaega o le ulu, masani i le foliga o se lio ma oval, E ono afaina mata o mata, lauulu, le lauulu lauulu. E maitauina lava i le 15 i le 30 tausaga le matutua, e le afaina le itupa,
  • cicatricial alopeciae mafua mai i le le mafai ona faʻaletonu le afaina i folikel ma le faʻatulagaina o maʻila vaega i lo latou nofoaga.O le mafuaʻaga o ia pala e mafai ona afaina ma afaina faʻafuaseʻi e mafua mai i siama eseese.

Lauulu e pa'ū? - E tatau ona ou alu e vaai se fomaʻi

O le leiloa ole lauulu o se faʻailoga mataʻutia lea e mafai ona faʻailoa mai ai se maʻi leaga. O le mea lea, i le mea muamua, e tatau ona faʻavaeina le mafuaʻaga, ma mo lenei mea e tatau ai ona faia se fomaʻi suʻesuʻega. E le tatau ona faʻatau mai ni fofo fulufulu faʻaolaina, taʻitaʻia e faʻasalalauga poʻo le faʻaaufautua faʻalelei, latou ono ono iloga e le aoga i lau mataupu. O le tau faasaga i le lauulu e tatau ona togafitia tutusa tutusa ma soʻo se togafitiga: togafitiga e tatau ona faatonuina e se fomaʻi.

O fea le fomaʻi e tatau ona ou faʻafesoʻotaʻi mo le alopecia?

O se fomaʻi e faʻapitoa i faʻamaʻi o le laulu ma le ulu e taʻua o le trichologist. Trichology e seasea iloga o se tutoatasi faʻapitoa fomaʻi, e masani ona galue o se faʻapitoa faʻapitoa o se dermatologist-cosmetologist. Aiga Fomaʻi iai fomaʻi faʻapitoa ma faʻapitoa.

Puipuiga

Ina ia puipuia muamua lauulu leiloa ma alu i fomai, le teine ​​tatau ona mulimuli i nei faafomai fautuaga:

I le taumalulu ma le tautotogo, inu eseese vitamini mo lauulu - latou te fafagaina lauulu aa mai totonu,

Afai, i le vaʻaia lelei o le fulufulu, o le laʻau e pa'ū i fafo, ona tatau loa i le teine ​​ona asiasi vave i le trichologist. I se tulaga faapena, o le trichologist o le a iloa ai le mafuaʻaga o le faamai ma tusia i luga o se faapitoa aoga aoga talavai mo le pala.

O le fea faʻapitoa e tatau ona alu mo le pulu - 3 ituaiga o laulu e pa'ū

Ua faʻaaogaina lelei e le matou aufaitau Minoxidil mo lauulu toe. Vaʻai i le taʻutaʻua o lenei oloa, na matou filifili e ofo atu mo lau silafia.
Faitau atili iinei ...

Mo se taimi umi, matagofie lauulu fafine ua manatu o se tasi o sili autu o se teine. Afai e mafai e se fafine ona faʻatauina ni mea teuteu sili ona lelei ma laei mananaia, ona le mafai ai lea ona faʻatauina lauulu soifua maloloina - e tatau ona e tausia lelei ma le faʻalelei i aso uma.

E toatele e le o iloa o se fomaʻi faʻapitoa o se trichologist

  • Mafuaaga o fafine mamanu fua
  • Ituaiga o lauulu leiloa: Alopecia areata ma isi
    • Lolo alopecia
    • Androgenetic alopecia
  • O fea fomai e tatau ona ou alu iai pe a pa'ū loʻu laulu?
  • E tatau ona ou alu i le trichologist?
  • Togafitiga o lauulu fafine ma se trichologist
  • Fono
  • Puipuiga

I le taimi nei, e tele teineiti ua le mautonu lauulu - o latou lauulu e masani ona malepe ma pa'ū pa'ū malosi i le vaitau-vaitau. O le mea la ua tupu, ua alu le tama a se fafine - ua maua e ia se faamaʻi e pei ole alopecia.

I se tulaga faʻapena, afai e pa'ū lauulu, ona tatau lea ona e faʻafesoʻotaʻia se fulufulu faʻapitoa o le a faatonuina ai le togafitiga talafeagai.

O le a le mea e fai pe a pa'ū lauulu

Muamua e tatau ona e malamalama poʻo le a le lauulu leiloa ma o le a le mea e mafai ona fesoʻotaʻi ma. Ole auala lenei e matua masani ai lo tatou tino, pei ole tupu aʻe o laulu. O paʻu oti, o lona ola lea ua maeʻa ona pa'ū, pa'ū i fafo, ma i lo latou nofoaga ua fou olaola tuputupu aʻe. O le masani aofaʻi o lauulu e leiloa ile aso e manatu mai le 50 ile 100 fasi mea, o le mea lea, afai o le numera e masani, ona le mafai lea ona e popole. I le afa-vaitau vaitaimi, o le aofaʻi e ono tupu tele i se laʻitiiti puʻupuʻu. Ae peitai, afai e pa'ū lauulu lauulu ma o lona numera e tele taimi e maualuga atu nai lo le masani - o lenei o se faʻailoga taua e mafaufau ai i le tulaga o le lauulu ma saili fesoasoani mai se fomaʻi faʻapitoa - trichologist.

E mafai e se trichologist ona suʻesuʻe le paʻu o lauulu i le amataga, ae ui i lea, o lenei mea e masani ona faigata tele, ona e leʻi iloga e fomaʻi ni faʻailoga faʻapitoa o le laulu. I se faʻaopopoga, o taimi o le tele o le laulu e mafai ona sui i vaitau pe a pa'ū lauulu i tulaga masani. Ona o lenei mea e le mafai ai e le fomaʻi ona iloa lelei ma iloa le auala na amata ai le faʻafitauli, ma le mea sili ona taua, o le mea na mafua ai le amataga o le leiloa.

E mafai ona e faia se suʻesuʻega faigofie i le fale, mo lenei e tatau ona e suʻea le aʻa: afai e leai se ato pouliuli, o lona uiga e leai se mea e te popole ai, peitaʻi, afai o le taga pouliuli, ona avea lea ma avanoa e amata vave ai ona togafiti le paʻu oleulu. Ole mea taua ile amataga ole fuafuaina ole mafuaʻaga.

Faiga Togafitiga o Lauulu

O lea, matou filifili i le mea e mafua ai lauulu lauulu. Sei o tatou mafaufau pe o le a le mea e fai pe a pa'ū lauulu lauulu leaga. Nei o loʻo iai ni au metotia e fofo ai le faʻafitauli o lauulu leiloa. Seʻi o tatou auiliiliina taʻitasi.

Muamua, o le mea moni, e mafai ona e liliu atu i le trichologist mo fesoasoani faapolofesa, o ia o le a tofia oe le suʻega talafeagai ma faʻaiuga o le tulaga o le lauulu ma le ulu. E tusa ma iʻuga o suʻega, o le a faatonuina oe e le fomaʻi se togafiti e togafitia ai e tusa ma le faʻailoaina o faʻafitauli. O le faʻatulagaina togafitiga, e pei ona masani ai, e aofia ai fofo vailaʻau (pharmacy shampoo, balm and masks), faʻapea foʻi ma vailaʻau talafeagai e tatau ona inu i le vasega. Ile tele o mea, ina ia maua ai le sili sili ona aoga, e manaʻomia le faʻataunuʻuina o le tele o togafitiga togafitiga (mai le lua i le tolu) ma ni malologa puʻupuʻu i le va oi latou. A maeʻa togafitiga, o le a manaʻomia ona toe suʻesuʻe ma pasi pasi suʻega e manaʻomia ina ia mautinoa ai ua tupu le faʻafitauli.

Tele fafine o loʻo leiloa le mea e fai pe a pa'ū lauulu matua liliu atu i vailaʻau masani. Ma o loo latou faia saʻo! O mea lilo a o tatou tuaa, ia na oʻo mai ia i tatou mai taimi anamua, o loʻo lauiloa pea ma e maua uma ai fesoasoani i le taua e tau ai le faʻamama o le paʻu o lauulu. O se faʻaopopoga, o vailaʻau masani e mafai ona faʻaaogaina vave, e aunoa ma le faʻatali i le iʻuga o suʻega ma faʻaiuga. A uma mea uma, o le a sili atu le sili atu i le taimi nei e taofi lauulu, nai lo le taumafai e faʻaosofia le tuputupu ae o lauulu fou pe a mavae sina taimi.

O nei pulupulu ua manatu o fofo sili ia o tatou tuaa mo le leiloa o lauulu:

  • Kalepo ma le suauu o aʻa o burdock. Talu mai aso anamua, o lo matou tina matua na faʻaaogaina le suauu burdock i aʻa o laulu, tufatufa i le umi, ma tuʻua mo ni itula. A maeʻa lena mea, e tatau ona fufulu le suauʻu ile faʻamama ma fufulu ma curls ma se moega mafanafana o aʻa o burdock (i le fua o le lua sipuni i le 1 ipu o le vai mafanafana).
  • O se ufimata o cognac ma le aniani sua e fesoasoani e tau lelei tele. Ina ia saunia ia, palu 1 le sipuni tele o le tumutumu, 5 sipuni tele aniani sua ma 1 sipuni tele o so o se suauu fualaʻau o le tino (sili atu olive poo burdock). Faafefiloi lelei mea uma, apalai i lauulu o le lauulu, tuu se taga pepa ma se pulou mafanafana i luga. A maeʻa 40-60 minute fufulu ma faʻamalama. Ui i lea, o aniani suamalie e mafai ona faʻaoga eseese. Ina ia maua se aafiaga umi, e tatau ona faʻaaoga i le 2 i le 3 aso mo le masina. Ina ia aloese mai manogi, pe a uma ona fufuluina e tatau ona fufulu le lauulu i le mafanafana vai faʻasaina ma cuka.
  • O le isi vailaʻau sili ona lelei mo le paʻu i fafo mo le taimi umi o le vali mumu o le capsicum, lea e mafai ona e faʻatau mai i le fale talavai pe sauni oe lava, ae ui i lea, o le filifiliga mulimuli e faʻaavanoa taimi (le vali e tatau ona tuiina mo le itiiti ifo 25 aso). Capsicum tincture e mauoa i vitamini ma mafua ai le tafe toto i le folika lauulu i le taimi o lapisi, ona o le metabolism e faʻagaioia, lea e taofia ai le atili leiloa lauulu. Ui i lea, i le taimi o le muamua faʻaaogaina o le pepa tincture, sili atu nai lo le 100 lauulu e mafai ona paʻu i fafo, ae e te le tatau ona fefefe, aua o lauulu ia ua uma na o mai i fafo mai le fulufulu ulu ma faigata ona pipii i luga o le lauulu o le ulu.

Nei ole auala autu o vailaʻau masani, e maua ai sili ona matauina aafiaga pe a uma le muamua talosaga. Ina ia mafai ona o ese atoatoa mai le faʻafitauli o lauulu leiloa, e tatau ona e faʻaogaina i latou i le faʻasolosolo o le 2 i le 4 aso mo le masina.

Lauulu tuputupu ae faaosofia

A pa'ū lauulu lauulu, e tatau ona e le gata taofi le gaioiga lauulu, ae o le a faʻaosofia ai foi le tuputupu ae o fou lauulu. Ae toʻatele latou te le o iloa le mea e fai ina ia tutupu vave lauulu. Aua le talitonuina i ai, ae mo nei faʻamoemoe e i ai foʻi le anoanoai o meaʻai mo vailaʻau faʻaleaganuʻu. O le sili ona aoga oi latou o le a iloiloina atili:

  • O le ufiufi o le sinapi o se auala sili lelei e faʻaosofia ai le tuputupu ae o lauulu. Ina ia sauniaina oe, e tatau ona palu tolu sipuni mamago mago ma se sipuni tele o le suka ma le vai seʻi maeʻa ona faia se paluga tutusa. Ona faaopoopo lea o le tasi fuamoa falaoa ma 2 sipuni o soʻo se suauu o fualaʻau i le paluga e maua mai (olive poo burdock e sili atu). Faafefiloi mea uma ma apalai ma se pulumu laulu i aʻa. I le taimi lea, ole mafanafana burdock mafanafana e mafai ona faʻaogaina i pito. Tuu se taga palasitika ma se pulou i luga. E i ai le faʻamafanafana o le ufimata ma mafai ona palu, ae e manaʻomia le faʻatali mo le 15 i le 20 minute, ona fufuluina lea ile vai mafanafana, fufulu faʻalelei ile laupepa.
  • O le isi togafiti sili ona lelei o se fefete fefete. E aofia ai meaola tuʻi faʻapipiʻi, lea e faʻatau atu i briket o 100 g ma 1 kg. Ina ia saunia se mea faafefete faʻafefeteina, e tatau ona faʻafefiloi le afa puʻupuʻu o le fefete (50 g) ma le afa sipuni ti o le meli poʻo le suka. Alu pea mo le 30 - 40 minute seʻia oʻo i le mafiafia o le busa e foliga mai o le mousse ua faia. A maeʻa, e mafai ona e faʻaopopo le ufi ma le suauʻu burdock i le masikulu, faʻafefiloi lelei mea uma. Faaaoga le pulou i lauulu lauulu, tufatufa i le umi. Tuu i luga o se palasitika ato ma le pulou. Alu mo 50 - 70 minute, ona fufulu lea ile vai mafanafana.

Ole taimi nei, o loʻo iai mea faʻapea o le selu leisa, e fesoasoani i le taua ma le faʻafitauli o le lauulu.

I le aotelega, e mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa o lauulu leiloa e mafai ona togafitia uma! Lava na o le tausia o le lauulu, aua nei galo e faʻaaoga mask ma meafaigaluega.

Ua faʻaaogaina lelei e le matou aufaitau Minoxidil mo lauulu toe. Vaʻai i le taʻutaʻua o lenei oloa, na matou filifili e ofo atu mo lau silafia.
Faitau atili iinei ...

-->

O fea le fomai e tatau ona ou vaʻaia pe a pa'ū loʻu laulu?

E seasea lava, se tasi e matauina lauulu lauulu e tamoʻe vave i le fomaʻi. Muamua latou taumafai e foia le faʻafitauli e ala i fofo tagata, ma e na o le taimi e fai ai i se popolega - e le gata o le teineitiiti o le ulu o le laulu e amata ona matauina le leiloa, ae faapea foi i latou o siomia ai, mafaufau e uiga i fautuaga faafomai.

O fea fomai na togafitia le paʻu o fafine i fafine?

Ae paga lea, o trichologists o loʻo feagai ma lauulu e le avanoa i falemaʻi uma. Trichology - le saienisi o lauulu - aliali mai talu ai nei. O le mea lea, le tele o taimi e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

E seasea lava, se tasi e matauina lauulu lauulu e tamoʻe vave i le fomaʻi. Muamua latou taumafai e foia le faʻafitauli e ala i fofo tagata, ma e na o le taimi e fai ai i se popolega - e le gata o le teineitiiti o le ulu o le laulu e amata ona matauina le leiloa, ae faapea foi i latou o siomia ai, mafaufau e uiga i fautuaga faafomai.

O fea fomai na togafitia le paʻu o fafine i fafine?

Ae paga lea, o trichologists o loʻo feagai ma lauulu e le avanoa i falemaʻi uma. Trichology - le saienisi o lauulu - aliali mai talu ai nei. O le mea lea, le tele o taimi e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

  • Trichology
  • Eseesega i mea faʻapitoa
  • O mafuaaga mo le leiloa o lauulu
  • Togafitiga metotia

    Trichology

    I vailaau, trichology suesue le fausaga o lauulu, lona physiology ma morphology, foliga ma uiga. Ole vaega lea ole dermatology e nafa ma maʻi o le ulu ma le laulu.

    Peitaʻi o le faʻavasegaga i totonu o le polokalame a le Matagaluega o le Soifua Maloloina e leʻo i ai lava, ona o lea e masani ona faia e tagata mamai se taimi e faia ai se feiloaʻiga ma se fomaʻi. I lenei tulaga, o asiasiga o le a popole i mafuaʻaga o le pulu, faʻamaʻi o le epidermis o le lauulu sone, togafitiga o seborrhea ma le fefete.

    Afai o faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le lelei o manoa - e le malie, leai se ola, na talepeina - ona le faia lea e le dermatologist lenei. Ae ui i lea, e tatau ona e sailia se trichologist pe toe foʻi mai i vailaʻau masani.

    Eseesega i mea faʻapitoa

    O se fesuiaʻiga i le lauulu e faia i se tagata i taimi uma - o se mea masani lea o le physiological process. O ni nai lauulu i luga o se selu - o le mea masani lea, e le tatau ona e ilia le faʻalavelave seʻi oʻo ina iloa le 100-120 fasi i le aso.

    O mafuaʻaga mai fafo ole faʻamaʻi e aliali mai i se taimi mulimuli ane ai - pe a oʻo ina vaʻaia.

    Faailoga o se tulaga matautia:

    • susu le susu
    • vaivai o keratin rods, latou manifinifi,
    • mamago, sulufaʻi o lauulu,
    • tuputupu ae lemu
    • alopecia - faʻasoasoaina, faʻapito, androgenetic,
    • leai se malosi
    • seborrhea - mamago pe gaʻoa,
    • efuefu i le matua o 16-25 tausaga.

    E tatau foʻi ona faʻafesoʻotaʻia vailaʻau aloaʻia pe a fai o le maʻi, e pipisi, pe pipisi - siama, papala i le mea e fulufulu ai lau, papala faʻaoso, faʻailoga o le lichen. O le agavaʻa a le dermatologist o le suʻesuʻeina o le alopecia, siama ma pipisi faʻamaʻi, seborrhea ma le taamilo. O lenei fomaʻi o le a togafitia le ulu pe afai e mafai ona ia iloaina mafuaaga o lauulu leiloa.

    A le faʻamaninoina mea moni, ona tofia lea o le tagata ma faʻatalanoaga ma isi tagata faʻapitoa. O i latou e mafai gynecologists, endocrinologists, gastroenterologists, fomaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi - e oo lava neurologists!

    Le lava oona, le mautonu, ole manava - e mafai foi ona latou fesoʻotaʻi ma faʻafitauli i isi mea totino, o lea e tatau ai foi ona liliu le trichologist i tagata faʻapitoa e togafitia le togafitia.

    O mafuaaga mo le leiloa o lauulu

    E mafai ona e faʻailoa ni mafuaʻaga autu 9 o le lauulu e leiloa, ma faʻailoa mai poʻo fea fomaʻi na togafitia i latou.

    1. Suiga o le hormonal - toesea o hormonal, suiga masani, le paleni. O ia suiga e mafua mai i le: faʻateleina o le gaosiga o tama tane - androgens, faʻaititia o le taumafaina o le estrogen - o se tasi o le sili tele fafine i le toto, le amataga o le menopause, maitaga. Afai o nei mea e aʻafia ai faʻafitauli i lauulu, o le a tatau ona e vaʻai i se tagata faʻafomaʻi poʻo le endocrinologist. Togafitiga o le a faatonuina pe a maeʻa le faʻamaninoina o mafuaʻaga. Tatau tuʻusaʻo nofo i luga o le tulaga o maʻitaga. I fafine, ile taimi e tauaveina ai le pepe, e matua faʻaosofia le gaosia ole hormones, ma le paʻu oleulu e toetoe lava a le tupu. I le maeʻa ai o le fanauina o fanau, o le tulaga o le hormonal ua faʻapaleniina, ma i le taimi lea, o le tele o lauulu na tupu, ona ina ua mavae le faigata 9 masina, e tatau ona faʻafou le lauulu - o fusi fou ua uma ona lava mea aoga, latou te "fou", maloloina. Ole mea lea, pe a fai o le "molting" amata i le 2-4 masina talu ona fanau mai, e le tatau ona e fefe
    2. Ole vitamini. O lenei tulaga e aliali mai pe a le lelei le faʻatulagaina o meaai, e le maua ni vailaʻau aoga pe o le meaʻai o le "mativa". I lea tulaga, e manaʻomia ona e faia le “taumatau” menu mo aso uma, pe faʻafesoʻotaʻi le gastroenterologist. I le tele o faʻamaʻi o le manava, duodenum poʻo le ate, o mea aoga e le toe faʻaaogaina e faʻapala i totonu o le tino, ma a aunoa ma le foia o le faʻafitauli autu, e le mafai ona aveʻesea le faʻaleagaina o le lauulu fausaga,
    3. O le olaga soifua e mamao mai le lelei. Leaga o amio ma nofo umi i se potu ulaula pe o le le maua o le ea fou, o se le olaola olaga - o nei mea uma e aʻafia ai le lelei o lauulu. E leai se fomai o le a taʻitaʻia e le lima mo le savaliga, taʻalo taʻaloga pe fafaga meaai maloloina i le taimi. Faʻavaʻai le masani aso ma meaʻai manaʻomia e oe lava,
    4. Le lelei le vaaia o le lauulu. Matua le lelei shampoos poʻo ni teuteu mo le tausiga o curls e le tutusa ma le ituaiga o lauulu faamatalaga. Le masani ona valiina ma oloa o loʻo aofia ai “fasioti tagata” vaega - amonia ma le hydrogen peroxide, vevela togafitiga, faʻamamaina uʻamea e faʻateleina ai lo latou maaleale.E tatau foʻi ona e feagai ma lenei faʻafitauli, e ui lava o fomaʻi - o le trichologist ma o le dermatologist - e ono faʻailoaina lea mafuaʻaga,
    5. Vaitau pau. I meaola susu, molting o se masani masani gaioiga. O le tagata foi o lona vasega o mamalia, ma e i ai foi le ituaiga mol. E le masani ona malolo le folo o le laulu i le taumafanafana taimi o le tausaga - e tofu lava le tagata ma lona lava malologa taimi, lea e faʻamatalaina e uiga o le tino o le tino. I se faʻaopopoga, o itu i fafo e aʻafia ai lauulu le mautonu. I le Autumn, lauulu e pa'ū ona o le tele o le faʻaalia o le ultraviolet radi i le taumafanafana talu ai, i le taumalulu - pe a fai e te maʻi i siama i taimi o le tautoulu, i le tautotogo taimi fesuiai lauulu - le lava vitamini pe a mavae se taumalulu faigata, i le taumafanafana - pe a le mafai e toe malosi. Ioe, e le mafai e fofo ona foia lenei faʻafitauli,
    6. Faʻanoanoa ma popolega faʻafitauli. I lenei tulaga, e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi le neurologist. Ma le neurosis, o le paʻu, fao mafatia, nifo pauu, talu ai i le taimi faʻasoesa o neula tele ma le pa peripheral malepelepe, le fafagaina o le pito i luga epidermal afaina ua afaina,
    7. Lauulu leiloa e mafai ona mafua mai i le aveina o nisi vailaʻau poʻo chemotherapy. I le tulaga muamua, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e togafitia le faʻamaʻi taua, ma fesili ina ia faʻatonuina se auala sili atu agamalu. I le lona lua, lauulu leiloa e le tatau ona avea ma mafuaʻaga ona o le kanesa togafitiga mafai ona tuʻua. Afai e te pulea e aveese, o le a tupu i tua le laulu,
    8. Lautele paʻu i le tulaga puipuia o le tino. O faʻamaʻi pipisi poʻo le maʻi e mafai ona faʻaosofia ai, leaga o le tamaoaiga - leaga o le ea ma le vai, gaioiga faʻapolofesa. Afai e tigaina le puipuia o le tino ona o faʻafitauli masani, e tatau ona e muamua talanoa i se fofo ina ia iloa ai le faʻafitauli i le suʻega. O le fomaʻi foʻi e mafai ona fesoasoani i le faʻateʻaina o auga e mafua mai i le siosiomaga faʻaleagaina,
    9. Faasologa o mea. Afai e leaga lauulu o matua, ona faʻaleaʻi lea o le manatu e laʻititi lauulu lauulu tamaiti.

    O le a le ituaiga fomaʻi e tatau ona ou faʻafesoʻotaʻi pe a i ai ni oʻu faafitauli i loʻu laulu, ina ia ona faʻailoa mai mafuaʻaga e tatau ona taulaʻi iai? I le trichologist - pe afai o ia i le setete o le falemaʻi, pe i le dermatologist poʻo le fomai fofo.

    Togafitiga metotia

    Ina ia toe faʻaleleia le tulaga lelei o lauulu, vailaʻau ma homeopathic fofo o gaioiga masani, vailaʻau o faʻatonutonu gaioiga i fafo ua faatonuina.

    • mesotherapy
    • solo
    • fofo aafiaga o ituaiga eseese - mai le massage o le collar sone e reflexology,
    • togafitiga laser
    • suʻega,
    • togafiti o faʻafitauli nofoaga ma vai nitrogen poʻo isi stimulants.

    Mo se taimi umi, e tatau ona e faia se vasega o vitamini togafitiga, mulimuli i le fautuaga i le tosina mai o vailaʻau ua faia e tusa ai ma masani vailaau fofo i togafitiga. Lauulu toe faaleleia e manaomia le onosai. O le fomai e le gata o le a faatonuina ni vailaau ma taualumaga e fesoasoani togafiti le pala, ae ia fetuunai foi le olaga.

    Afai e faʻamaonia le togafitiga, e ono manaʻomia le taotoga o fulufulu mata.

    O fea fomai na togafitia faafitauli o lauulu?

    E pei ona vaʻaia mai i lugā, o le tele lava o faʻafitauli o paʻu e pa'ū e fesoʻotaʻi ma alualu i luma faʻamaʻi ma se tulaga vaivai o le tino. E masani lava, popole e mafua mai i le leai o se mafuaʻaga manino mafuaʻaga e mafai ai ona paʻu lauulu, o lea e le tatau ona faʻatuai i se fomaʻi. Afai e paʻu lauulu, o fea le fomaʻi e tatau ona ou alu iai? E talia faʻapea o se fomaʻi e togafitia le tele o faʻamaʻi o le ulu moʻi o le trichologist. Ae o le tele o taimi, o le trichologist o le iuga mulimuli.

    Lauulu leiloa e mafai ona mafua mai i le tele o mafuaʻaga, e aofia ai maʻi ogaoga. O le mea lea, o le fomaʻi muamua e tatau ona e asia o se fomaʻi. O le a mafai ona ia iloiloina le tulaga lautele o le tino, faʻataʻitaʻiina suega mo hormones ma se faʻapitoa suʻesuʻega o le toto o le biochemical, ona lafoina lea i se trikologist. Tele taimi o isi tagata faʻapitoa (fomaʻi meaʻai, endocrinologists, mafaufau o mafaufau) o loʻo auai foi i le faailoaina o mafuaʻaga o le botdness. Afai e leai ni faʻafitauli i le tulaga lautele o le tino, o lona uiga o se trichologist o le a sili ona feagai ma lauulu soifua maloloina faʻafitauli. Ole fomaʻi lea e faʻapitoa ile tele o faʻamaʻi o le ulu, ma o le trichology o se vaega o dermatology e suʻesuʻeina ai faafitauli o lauulu. O le mea lea, afai i lau falemaʻi e leai se faʻapitoa faʻapitoa e pei o le trichologist, e mafai lava ona suia o ia ma se fomaʻi dermatologist.

    E mafai faapefea e le trichologist ona fesoasoani?

    O se faifaimea faʻapitoa trichologist iloa mea uma e uiga i le tuʻufaʻatasiga ma le fausaga o lauulu ma lauulu folo, o latou tuputupu ae vaega, ma isi mea amata. I le maeʻa ai o se suʻesuʻega atoa ma le auiliiliga, o le trichologist e filifili poʻo a auala e aoga ai le togafitia o le faʻamaʻi, ma tuʻuina atu foʻi fautuaga i le tausiga lelei o le ulu ma le lauulu, filifili se meaʻai, ma isi mea.

    Faia e le fomaʻi le faamaʻi i luga o le faavae o se auiliiliga o le talaʻaga o fomai, vailaʻau na ave e le tagata maʻi, le meaʻai na faaaoga, faapea foi ma le taimi o suʻesuʻega faafomai. Afai ua masalomia se siama fiva, o le trichologist ave lauulu lauulu e fai ai suʻega fale.

    Ia e saunia foi e faʻasoa faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi ma mea na tutupu ia oe i le ono masina ua tuanaʻi. E mafua mai i le mea moni o le tali atu o le tino i nisi faʻalavelave e le tupu vave, o le mea lea o le pala e mafai ona amata ile 3-4 masina.

    I le taimi o le suʻega, o le trichologist o le a iloa ai le tele o faʻafitauli, auiliiliina le masani ma le natura o lauulu tuputupu ae. Aua neʻi e teʻi a pe a lafoina se faʻatonuga i se tagata tomai faʻapitoa ENT, se fomaʻi faʻapitoa, o le endocrinologist, se neuropathologist, e oʻo lava fomaʻi nifo. E tele faʻafitauli e tulaʻi mai i totonu o le tino e tupu i se auala faigata, ma e manaʻomia foʻi ona faʻafetaiaʻia i le auala lava e tasi. Ina ua uma ona feutagai tagata vaʻai ma faʻapitoa fomaʻi ma suʻesuʻega talafeagai, faʻaopopo atu i le lautele togafitiga, o le trichologist mafai ona faʻatonu se ala o le toe faʻafoe gaioiga ma le faʻaaogaina o kulimi, suauu, ma isi. I tulaga faigata, e mafai ona faʻatulagaina se vailaʻau fofo, physiotherapy, e aofia ai darsonvalization. O le aafiaga lea o le maualuga voltage i le taimi nei e ala i tioata electrodes tumu i kesi. O lenei auala e fesoasoani e faʻalelei atili ai le microcirculation o le ulu ma faʻamalosia le tuputupu ae o gaioiga o lauulu folikel.

    Faʻafefea ona togafitia le paʻu ole paʻu?

    Togafitiga mo tama mamanu fulufulu pulu muamua faʻamoemoe e toe faʻafouina le aoga o lauulu folikel i le masani faiga. I le tele o tulaga, e mafai ona amata se lava faʻamalologa le faʻamalosia e le manaʻomia togafitiga faʻafomaʻi. Peitaʻi e i ai se tulaga e tulaʻi mai pe a alualu i luma le faʻamaʻi ma / pe toe foʻi mai pe a maeʻa le togafitiga.


    I le avea ai o se tulafono, togafitiga e afaina ai le vaega atoa e afaina i le pathological faagasologa. E le tatau ona faʻamoemoe i se taimi vave maua ni togafitiga lelei, e masani lava ona latou amata mai aʻo le 6-9 masina. Multivitamin complexes aoga tele afaina ai lauulu ulu; i tulaga matua, tui o B vitamini ma le mafaufau faufautua fautuaina. Le taimi nei, ua tele vailaʻau e mafai ona taofia le paʻu o lauulu i alii. Ae o le filifiliga o le sili ona aoga ma le saogalemu vailaʻau e matua tagata lava ia ma na faʻaalia e pei ona faatonuina e le fomaʻi.

    O vailaʻau uma na faʻaaogaina i le togafitiga o lenei faʻafitauli ua vaevaeina i vaega nei:

    • sauniuniga mai fafo ma se aafiaga tuusaʻo i luga o lauulu ulu,
    • leai ni mea faʻapitoa (anthralin, dithranol, croton oil),
    • vailaʻau e aʻafia saʻo mai i lauulu: minoxidil, ma isi,
    • vailaʻau e mafua ai le faʻafesoʻotaʻi dermatitis (dinitrochlorobenzene, diphenylcyclopropenone),
    • immunosuppressants ma corticosteroids,
    • vailaau faʻataʻitaʻiina: neoral, tacrolimus (FK506), cytokines

    Poʻo le a lava le vailaʻau faʻatulagaina, o lona vailaau faʻataʻitaʻi o le a faʻatonutonuina e faasaga i lauulu leiloa ma fesoasoani toe faʻaleleia lo latou tuputupu ae, i.e toe faʻafouina o le masani masani o le lauulu pulu. I tulaga ogaoga, lauulu lauulu mafai ona faailoa.

    Fofo togafiti e mafai ona fesoasoani na o le leai o faiga faʻafitauli ma ma faʻaaoga faʻataʻitaʻiga. O togafiti sili ona aoga e manatu o ni tupe faʻalagolago i luga o le hop cones ma burdock root. O loʻo i ai i le phytoestrogens e i ai se aoga aoga i lauulu tuputupu ae ma lelei. St. John's wort, calendula ma chamomile o le a fesoasoani e faʻaletonu le afaina ma faʻamalosia lauulu mai le ulu. Masini o loʻo faʻaaogaina le aniani, kaliki ma le tele o le toto i le kapilerari. Ae o loʻo ia i latou se faʻamalosia tino ma leai se aoga, ma o le aʻafia o le susunuina o le paʻu ma faʻaleleia atili ai le pa'ū e lava. A faʻaaoga e faʻaaoga, e tatau ona iai se feutagaiga ma se trichologist.

    Faasoa ia te ia ma uo ma e mautinoa lava latou faasoaina atu se mea manaia ma aoga ia te oe! E matua faigofie ma vave, faigofie. kiliki O le tautua faʻamau e te masani ona faʻaogaina: