Mataupu

4 togafitiga a se trichologist o le a taʻu atu ia te oe mea uma e uiga i lou lauulu

Tele o tatou fesili ifo ia te i tatou lava pe faʻapefea ona sauniuni mo le uluaʻi asiasiga i le ofisa trichological. Fufulu lauulu pe leai? O e faʻaaogaina lau mea e te fiafia iai i mea teuteu? Fai ni suʻesuʻega ma oe? Pe atonu o se mea e sili ona matou fiafia iai siamo? E te aoaoina foʻi pe faʻapefea ona sauni mo se asiasiga i le Tricholg i le ofisa o Medderma.com.ua ina ia aoga i la matou tala.

Mo se amataga. Aua le fufuluina lau lau i le itiiti ifo 24 itula a o le i asia. Ole a faʻatagaina le trichologist e suʻesuʻe le maualuga ole sebaceous glands ma iloilo le tulaga o keratinization o le epidermis. E taua ia aua le faʻaogaina ni soʻoga oloa, varnish, pastes poʻo ni geli e ono maua ai i luga o le ulu. O lauulu e le tatau ona vave i le taimi e valivali, aemaise i le tulaga o lanu uliuli. E fautuaina e faʻatali ni nai vaiaso. Sauni mo se faʻatalatalanoaga faʻapitoa i le taliina o fesili taua e lua: o le a le faʻafitauli o loʻo e feagai ai ma le umi le umi. E aoga le iai o le suʻega toto fou ma oe. Ae taua lava, ia faia e le sili atu ma le ono masina talu ai.

O le trichologist, pe a maeʻa se faʻatalanoaga auiliili, o le a fautuaina le suʻega faʻapitoa. A sauniuni muamua, e aoga le suʻesuʻeina o tulaga ole TSH, FT3, FT4, ATPO ma ATG, ferritin level, vitamini D3, B12, zinc and CRH or CRP. E mafai ona fai atu fafine i le faia o suʻega o le sex hormone: testosterone, androstenedione, prolactin, estradiol, ma le progesterone. Fai se lisi o vailaʻau o loʻo e inu. Tau mai ia i matou uma maʻi masani ma faʻafitauli tau le soifua maloloina. Manatua pe na fai sau tui masani o oe pe na e faʻapipiʻiina le anesthesia, ma pe a fai sa e faʻaaoga ni vailaʻau. E mafai foi e se trichologist ona fesiligia e uiga i le masani ai o au maʻitaga masina ma le faʻaaogaina o teteʻe atu faʻapitoa.

O le a fesiligia foi e uiga ile tausiga o aiga. Tusi i lalo igoa o oloa e te faʻaogaina, faʻatasi ai ma isi mea, e mafai ona e tuʻuina atu faʻamatalaga i le tuʻufaʻatasiga o oloa, ae maise o le sampo e te fufuluina ai lou lauulu. Taʻu mai ia matou e uiga i taualumaga uma ua e faʻaogaina nei. Mafaufau foi pe faʻapefea ona tali le fesili e uiga i meaʻai. O au taumafataga masani? O i ai ni au fualaau 'aina ma fualaʻau fou i lau taumafataga? E te faʻasoaina le tino i le aofaʻiga o vai? E te faʻaaogaina ni meaʻai taumafa? E faafia ona e taumafa i meaʻai e maualuga le gaosia poʻo meaʻai vave?

O le fesili mulimuli e mafai ona e saunia o le fesili o lou olaga olaga. E iai faʻamatalaga e uiga i le moe, ulaula, ma faʻapopoleina tulaga. Faʻalagolago i le faʻafitauli o loʻo e tau atu, o le a fesiligia ai oe e le trichologist le tele o mea e uiga i nei mataupu. O lea la, sauni mo le asiasiga e ala i le mafaufau puʻupuʻu i mataupu o loʻo i luga, ma o lenei mea e mautinoa lava fesoasoani ia te oe e maua ai le mafuaʻaga o le faʻafitauli. Trichological togafitiga o le a naʻo le aoga pe a fai tatou te taumafai e faʻaumatia uma totonu o mea taua e fesoasoani i le faʻaleagaina o le tulaga o le lauulu.

Uputuu Faʻafefea ona saunia, o se asiasiga i se trichologist, o se trichological office, pe o le fufuluina o lauulu, oila gaʻoa, o le a le mea e fai, masima, gatalia, itch ulu, suega

Trichoscopy

O le faʻagasologa ma se igoa taufaʻafefe e matua leai se afaina, ae matua aoga. I le naʻo le fasefulu minute, faʻapitoa tagata faʻaaogaina se ata pueata o le a pueina eria o lou paʻu ma faʻailoga ma togi, pei o luga o le ultrasound, nisi vaega o lou paʻu. E le afaina lava!

Aisea:
Le sailia e fia vaʻa ola ma moe o loʻo moe,
Faʻamaonia le pasene o lauulu i le laasaga o le tuputupu aʻe ma le moe,
· Faailoa le tupu tele o lauulu, pe a fai e iai, ma fuafua lona mafuaʻaga,
Fautuaina le ituaiga o le ulu, o lona gaʻo,
· Saili le mafiafia o le lauulu laupepa ma le tele o folikel.

Taualumaga i le Trichologist: Phytotrichogram

O se metotia faʻavae i luga ole microscopic iloiloga o lauulu. Ina ia faʻatino lenei faiga, e tatau ona e ositaulagaina se laititi laititi o laulu (aua le popole, e leai se tasi e maitauina lea). E selea lauulu i itu e tusa ma le 1 sikuea milimita, ina ua mavae ni nai aso o nei vaega o lo o pisia i vali ma tilotilo i se mea faʻapitoa (trichoscan).

O le a le uiga o lenei faʻasalaga?
Le sailia o le lautele, mafiafia, uumi o le lauulu,
Fuafua le tupu fua o lauulu,
Saili le pasene o fulufulu, paʻu pe leʻo ulu o lauulu,
Saili pe fia a gaogao fatu i luga o le ulu,
· Ia mautinoa e leai se faʻafitauli o le alopecia pe faʻatonuina le togafitiga pe a tatau ai.

Auiliiliga auiliiliga

O le lalelei o lou lauulu e faʻalagolago i le setete o le tino. Afai e leiloa se mea taua, o le ae vave iloa le fulufulu amata ona mou atu, gau, ma, sili atu ona leaga, paʻu'ū. Ina ia iloa pe o le a le laiga elemene lauulu lau, o loo i ai se auiliiliga auiliili. Lauulu e mafai ona faaputu ma teuina uma faʻamatalaga e uiga i minerale metabolism, o le mea lea, suʻesuʻeina i latou, e mafai ona e malamalama o le a elemene elemene i puʻupuʻu sapalai ma o loʻo ova tele. Mo lenei faiga, e tatau foi ona e ositaulagaina ni manoa o lauulu mai le pito i tua o le ulu.

O le a le taimi e tatau ai ona ou alu e vaai le fomaʻi?

Ae e te le manaʻomia le momoʻo faʻatasi i le talimalo pe a fai o nisi lauulu tumau i luga o le selu pe a uma le talosaga. Afai e pa'ū i lalo ni manoa i se puʻupuʻu, ona leai lea o se mea e popole ai - o se gaioiga masani lea. Vaivai vaivai ma "tuai" tuuina atu i se fou.

Ma afai o le tele o le leiloa o le tele o curls amata, ona avea lea o se avanoa e popole ai ma amata saili mo mafuaʻaga. O se faafitauli faapena e masani ona taʻu mai ai le leaga ole tino. O a faʻapitoa faʻapitoa na aʻafia ai lenei, o le trichologist mafai ona taʻu mai.

Faʻafefea ona iloa pe latou te paʻu'ū?

Ina ia malamalama pe o le lauulu pa'ū malosi pe leai, e tatau ona e faia se suega faigofie. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloiloina totoʻa lau lauulu. Aemaise lava, o latou aa. A leai ni ato pouliuli i latou, ona i ai lea o mea uma i totonu o tapulaʻa masani. Afai o le aʻa o le pauu lauulu e uliuli, o lona uiga o le mea lea e faʻaalia ai le atinaʻeina o le pauna! E i ai leisi suʻega e iloa ai le malosi o le paʻu.

Ia faʻataunuʻuina, e te le manaʻomia le fufuluina o lou lauulu mo le 3 aso, ona toso teisi o lauulu i le pito i luga ma malumalu. Afai pe a uma ona e mauaina le sili atu ma le 5 lauulu i lou lima, ona mafai lea ona e talanoa e uiga i lauulu pa'ū pa'ū. O le lona tolu o metotia e sili ona faigata.

I le masani ai, e paʻu ifo le tagata ile 150 lauulu ile aso. E mafai ona e aoina mea uma e paʻu i fafo pe a fufulu, selu, ma isi. i le aso ma faitau. Ae o se mea faigata tele lenei.

O le a le ituaiga suʻega e faʻatautaia e le tagata faʻapitoa?

Ole asiasiga e amata ile suʻega a le fomaʻi, na ia mauaina faamatalaga e uiga ile tulaga o le ulu ma le laulu o le maʻi. Faʻatalanoaga le tagata gasegase mafai ai ona maua faʻaiuga ma le tele o mea taua e manaʻomia mo le faʻatulagaina o suʻega, faʻautautaga. O lea, ua fesiligia ai e le fomai fesili faapea:

  • e iai se faʻaiuga o le leiloa mai i le tupuʻaga,
  • ni maʻi sa fai talu ai nei
  • sa i ai le tele o mafatiaga, popolega,
  • o le a lau mea e te 'ai
  • lauulu foliga foliga.

Ona sau ai lea o le suʻesuʻega o le gasegase: o le fomaʻi o le a iloiloina le tulaga o le paʻu, fao, lauulu. Ina ia faʻapipiʻi se ata faʻatino, aua le fufuluina lou lauulu ia le itiiti ifo ile aso ae e te leʻi asia se fomaʻi, e taua le aua le faʻaogaina o fulufulu manu. Trichoscopy ua faia foi.

O se suʻesuʻega e aofia ai le iloaina lelei o lauulu ma le paʻu e ala i le faʻaaogaina o se masini faʻapitoa. O isi metotia suʻesuʻeina e filifilia taʻitoʻatasi.

Ina ia suʻesuʻe le tino atoa, ua faatonuina ai e le fomaʻi se suʻesuʻega auiliili o le toto o le tino. Afai e i ai ni faʻaliliuga, ona mafai lea o faʻafitauli ona mafua ai le leiloa o lauulu. I le siakiina o le puipuia o le tino, ua faia se tui puipuia e fuafua le tulaga o le tino.

Ma le faʻaopopoga, e manaʻomia se suʻega alergi, aemaise lava pe afai o le prolapse e oʻo mai ma le vevela. E taua le faia o se ultrasound o le thyroid gland ina ia faʻateʻese ai lona ala. E mafai ona vaai atu le fomaʻi i le endocrinologist ina ia le aofia ai le hormonal mafuaʻaga o le leiloa.

Le tele o taimi, e faia ai se suʻesuʻega mo ia hormone:

  • TTG, T4 ma T3,
  • FSH
  • prolactin
  • leai se totogi testosterone
  • progesteron
  • DHEA-S,
  • LH.

Se asiasiga i se tagata faʻapitoa faʻataga oe e faʻailoa e iloa le mafuaʻaga tonu o lauulu leiloa. Ina ua maeʻa se faʻamatalaga auiliili, ua filifili e le fomaʻi se togafitiga talafeagai. Atonu e aofia ai vailaʻau, vitamini complexes, masks, serum, physiotherapy.

E tele taimi, e taʻu ai e se trichologist aoga gaioiga o gaioiga. O loʻo faʻatautaia i totonu o nofoaga faʻapitoa. O le sili ona aoga aofia ai mea nei:

  1. Vaivale faʻapipiʻi o le uluulu. E faʻavae i luga o le "toleniga" o fulufulu mata, faʻaleleia microcirculation o le toto i le ulu.
  2. Togafitiga. O le taimi nei e faʻaaogaina i le ulu ma le aʻa o le ulu, lea e faʻaosofia le galuega o folikel ma faʻamalosia le tafe o le toto, ma o le mea lea o le fafagaina o aʻa.
  3. Eletise E ala i le faʻaaogaina o mea nei i aʻa o le lauulu ma ulu atu i le loloto o le paʻu o le ulu, e maua ai mea aoga mai vailaʻau.
  4. Togafitiga Laser E faapena foi se auala aoga. E faʻavae i luga o le malulu laser laser root treatment.
  5. Mesotherapy Ole vailaau faʻapitoa lea ole micro-pepe i totonu o le papala. Latou fesoasoani fesoasoani e faʻatinoina le gaosia o kolagen, elastin, keratin, taofi leiloa, faʻamalosia lauulu tuputupu ae, ma fagua folau.
  6. Darsonvalization. I le faʻaaogaina o lenei metotia, microcurrent impulses mafua ai spasm o alatoto toto, faʻamalosi toto tafe i lauulu aa ma faʻaleleia a latou taumafa.
  7. Cryotherapy O loʻo iai le faʻaaliga i vai suamalie i le vevela o -150. Lea e tumu ai sela paʻu i le okesene, toto solo faʻaleleia, moe moe folo, faʻamalosia fausaga lauulu.

O penefiti o nei taualumaga uma e manino:

  • e i ai lo latou iʻuga tumau
  • le mafai tuʻufaʻatasia ma isi metotia,
  • o le avanoa e taofi i le toeitiiti a matua tausaga,
  • leai se afaina.

Leaga foi

  • maualuga tau
  • le i ai o contraindications. Le tele o taimi nei o oncological faʻamaʻi i le anamnesis ma i le gaioiga, maʻitaga.

E mafai ona faʻatonu e Trichologists faʻapitoa sooupu mo togafitiga. E aofia ai fugalaʻi, balms, masks, lotions, serums, ampoules, vitamini sauniuniga, sauniuniga hormonal, ma vailaau.

I totonu o vitamini complexes e taua le faʻamaninoina:

O meaʻai ile fale e masani ona faʻatulagaina mo le lavelave togafitiga o le prolapse. O i latou ia e aofia ai le faʻamafanafana o ufimata, atoa ai ma oloa ma le faʻaaogaina o suauu. Masker, spray ma lauulu o se isi fesoasoani i le taua e faasaga i lauulu leiloa. Tagata tomai faapitoa fautuaina se laina mai Aleran, Fitoval, Generolon, ma isi.

O tupe uma e lelei ma leaga. E leai ni filifiliga lelei. E l ه masani ona mafai ona aoga vailaʻau, vailaʻau ma vitamini mo nisi maʻi., ae o lo latou aoga ia sili atu le maualuga ma le aafiaga maitauina ina ua mavae ni nai vaiaso.

Ma fofo fale e leai ni contraindications, vagana ai mo se tui i vaega, ae o le aafiaga o latou o le a maitauina pe a uma le itiiti ifo i le masina o le faʻaaogaina.

Fautuaga lautele

  1. Meaʻai talafeagai ma paleni. E leai se mea e sili ona leaga mo lauulu nai lo gasegase, meaʻai ma popolega. Ae o le sese meaʻai e avea ma mafuaʻaga taua o latou leiloa.
  2. Filifilia o le selu saʻo. Ioe, e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le leiloa, aua a oʻo mai le selu, o sela o le paʻu i le ulu na oso le ita, ma faʻasolosolo ai le toto. Afai e le ofi le selu, ona afaina lea o aʻa, mafua ai le leiloa.
  3. Ua selu saʻo. E selu se laulu pupuʻu, o se selu e sili ona talafeagai. O fulufulu e selu mai aʻa i pito. O fulufulu uumi e tatau ona selu, amata ile pito.
  4. Faamaloloina lelei Oe tatau ona fufuluina lou lauulu a o palapala - i aso uma pe tasi le vaiaso e faʻalagolago i uiga o laʻau. I le taimi o le faʻagasologa, e tatau ona e faʻaeteete faʻapipiʻi le ulu, aua le fufuluina le laulu.
  5. O le faʻaaogaina o mea faʻafomaʻi oloa.
  6. Fulufulu o le ulu. Ina ia faʻataunuʻuina, oe manaʻomia se pulumu ma fulufulu masani poʻo tamatamai lima ile faʻaaogaina o le suauʻu, faga, laʻau lauti, rosemary.
  7. Faatapulaa o vevela vevela.
  8. Faʻatumauina le ola maloloina olaga, lafoaʻi ni mausa leaga.

Puipuiga

O Trichologists e puipuia le tupu mai o lauulu faʻafitauli faafitauli fautuaina:

  • faʻamalosi ma faʻamalolo le lauulu,
  • selu ma faʻaititia le faʻaaogaina o fulufulu lauulu, ploes, uʻamea,
  • 'ai saʻo,' ai meaʻai 'oloa i vitamini A, C, B, E, PP,
  • tuu le ulaula ma le ava malosi,
  • faia taʻaloga
  • tausi le mea masani i aso uma.

Vasega o togafitiga

Le tapulaa maualalo mo le faʻaaogaina o soʻo se metotia o 30 aso. O nisi taimi togafitiga e mafai ona faia i le 6-12 masina, aemaise lava pe a fai o le mafuaʻaga o le leiloa o se leaga i le tino. O se meafaigaluega lelei na filifilia i tulaga taʻitasi taʻitasi. I totonu o sili ona aoga: physiotherapy, medical complexes, home mask.

O mea taumafa faʻaopoopo faʻalelei atili ai le laulu?

Faapea o mea taumafa faʻaopoopo, i se poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina, e le aofia ai i le vaega o fofo vailaʻau, e mafai ona latou faia moni mo mea o loʻo misi mai le tino ma faʻaleleia atili le laulu. A filifilia ni meaʻai taumafa, vaʻai la latou faʻavasegaga ma le iʻuga o latou auiliiliga. E foliga mai lava ia i tatou e leai se vaega o mea aoga. O le mea moni, atonu e tele au vaega. O lena, pe a fai, e tusa ai ma le auiliiliga, ua e faʻateleina le selenium maualuga, e te le manaʻomia le inu i se isi mea. Ma isi vaega o totoe.

Ou te fautuaina lavelave tapenaga mo le faʻaleleia atili o le lelei o lauulu o loʻo i ai le sulfur-o loʻo i totonu o amino acids - methionine, cystine. Nei vaega taua ole keratin. E te manaʻomia foʻi vitamini o vaega B, C ma E, zinc, kopa, Omega 3 (o le mea mulimuli e faʻatulagaina mo alopecia o se aneti-inflamasi faʻamaʻi). O le inu pia o le vitamini-minerale meaʻai tuʻufaʻatasi e le masani ona aoga, aua o nisi o latou e mafai ona avea ma feteʻenaʻiga: faʻataʻitaʻiga, zinc ma apamemea i totonu o le lavelave e le galue.

E mafai ea ona inu pea meaʻai taumafa?

O aʻu e mo le taulaʻi fesoasoani i le tino, ae le mo le le taofiofia o faʻaaogaina meaʻai. Ave a le itiiti ifo vitamini A: e mautinoa e aoga (o le mea na tatou taʻu atu iinei - e pei Ed.), Ae o lona overdose leaga ai le tulaga o le lauulu ma mafai mafua ai lauulu. O le tuusaunoaga o le vitamini D. E mafai ona inu i le tausaga, aemaise lava i itulagi e le lava le la susulu. Faʻavae i suʻega o laʻu maʻi, e manaʻomia e tagata uma le vitamini D. Omega 3 atonu e masani ona inu pe a fai e leʻo i ai niisi taumafa gaʻo gaʻo i lau meaʻai.

E fesoasoani le nicotinic acid i luga o lauulu?

Faatasi ai ma le alopecia e le faigata, pe a pa'ū lauulu pe a uma le tui poʻo le fanau mai, o le a aoga. Niacin dilates le au toto peripheral, faʻaleleia toto tafe, ona o lenei, lauulu tuputupu ae faʻaleleia. I maʻi ogaoga, e le fesoasoani le nicotinic acid, e manaʻomia togafitiga faigata. E ui lava o le nicotinic acid o se vaega o le tele gaosiga uila, na te faʻaleleia lo latou aoga e ala i le faʻateleina toto tafe: o mea aoga e sili atu ona faigofie ona momoli atu i le folika lauulu.

E faʻafefea ona aʻafia le lelei o lauulu o le faʻaaogaina o le suauʻu?

Ou te fautua ia aua le faʻaaogaina suauʻu mama, ae emulsions gaosi faʻavae i luga o latou - latou te galulue sili. Ou te fautuaina suauʻu o macadamia, shea, avoka, jojoba, Emu gaʻo. Taua: o suauʻu latou te le susunuina le lauulu, latou fausia se lipid ata e taofia le susu i le lauulu fausaga. O loʻo faʻavasegaina faʻapenei: i le va o sela o le tipi ma le vaega o lipine o lipid (gaʻo). E leai se toʻatele o ia mea, ae o lenei "gaʻo gaʻo" e taua tele. O gaʻo e iai le tomai e fufulu ai, e faʻapea e vaivai ai le laulu. Ou te fautuaina ia faia lenei tausiga 1-2 taimi i le vaiaso.

O suauu e sui mo le le lava o lipids, aua e aofia ai phospholipids ma gaʻo-soluble vitamini (A, D, E). E mafai ona faʻaaogaina i le lauulu laʻau i le uumi ma pito.

I luga o le ulu - ou te le fautuaina.Afai ua uma ona gaosia, e mafai ona fausia se ata faʻaopopo lipine, lea e mafai ona taitai atu ai i le polokaina o le lauulu folikelaina. O suauu uma (fualaʻau ma fualaʻau faʻasili) ua pupuni pu. Ma le ova tele o se siʻosiʻomaga sili ona lelei mo le atinaʻeina o siama.

Faapefea ona foia le vaevaega iuga faʻafitauli e aunoa ma seleulu?

O pito e ono eseese tikeri o mea ua faʻaleagaina. Afai i fafo o le faafitauli e le maitauina, e mafai ona e taumafai e sefe le laulu mo le sili atu o le tuputupu ae. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le gaʻo e tasi e toe faʻaleleia ai le faʻamalosi ma le amino acids, ceramides, porotini hydrolyzate. O le isi filifiliga o le tutoʻatasi o le silikala-faʻavae oloa e faʻamaufaʻailoga flakes cuticle. Lenei le le tumau le aʻafiaga, ae o loʻo i ai le faʻaopoopoga: sili atu le a le paʻu lauulu.

O mafai ma tatau ona faʻaogaina vitamini vai i apo?

E masani ona fautuaina le faʻafefiloi o vitamini A ma E e faʻapipiʻi i le ulu fulu. Ae e leai se faʻamaoniga faavae mo le auala e aoga ai. O le mea moni, o le a le sili atu le leaga, ae o le ae le vaai i le tangible aafiaga pe a faʻaaoga i le fautuaga. Ole vitamini A e le faia lava se mea ile fausaga ole laulu, e foliga mai e galue se faavae gaʻoa: na te faʻamau le lauulu ma toe faʻatumu le paleni ole palapala. Ae o le manumalo lava e tasi, e mafai e le suauʻu ona fai lenei mea.

E tatau ona ou fufuluina loʻu laulu ile laulu faʻamalosi ile faalua?

E taua pe a fai e te faʻaaogaina le sulfate-free oloa. Ona o le leai o le sulfates, latou busu le lelei. Ole mea lea, pe a uma le taimi muamua e te le faʻamamaina le ulu, aemaise lava pe afai e matele ile gaʻoa. Aafiaga Filogia o le a faʻaputuputu. Afai e te faʻaaogaina le laupepa masani, ma le lauulu pe a māmā, tele, e te le manaʻomia ona fufulu faʻalua.

E mafai ona taofi le leiloa o lauulu pe a uma ona fanau?

I le taimi o le maitaga, o le hormonal suia suiga, o le vaega o lauulu tuputupu ae o le tele o mea: o le lauulu sa tatau ona paʻu tumau tumau i luga o le ulu.

A uma ona fanauina, toe foʻi uma mea i lona ala muamua: o le laulu e amata ona alu i le vaega malolo ma pa'ū. O nisi taimi o se mataʻutia mata, ae e leai se mea leaga o tupu i lena mea. O lenei o le physiolog masani.

O se tulafono masani, prolapse amata tolu masina pe a uma ona momoli ma taofi pe a maeʻa ni nai masina. O lo latou tuputupu ae e mafai ona faʻatupuina i le tutusa nicotinic acid.

Afai e pa'ū lauulu sili atu nai lo le tausaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia se fomaʻi faʻapitoa.

E fesoasoani le suauʻu burdock i le tutupu aʻe o lauulu pe a uma ona fanau?

E tele tala ia o loo siomia ai. E masani lava, pe a uma ona fanau, o lauulu e toe faʻaleleia faʻalenatura, ae a o leʻi maeʻa lena, o teineiti e amata ona milo mea uma e sau i lalo o le lima i totonu o le ulu. A tuputupu aʻe lauulu, latou te manatu na fesoasoani le suauʻu faivavega. E leai. O le mea e faʻatau atu i fale talavai mo 100 rubles e leʻo iai se mea e sili le aoga i lona faʻatulagaina. Ole faʻavae o le suauu ose taugofie fualaʻau. Afai o le burdock suauu na foia uma mataupu, trichology semanu e le i ai. Ma e sili atu, o le a le fesoasoani i ogaoga alopecia.

Mafiafia le laulu pe a uma le mesotherapy?

Afai e leʻi mafiafia le laulu, o le mesotherapy e le faia ia sili atu le mafiafia. O lenei genetically fuafuaina. Afai ae leʻi tupu lelei lauulu, ae e le o le taimi nei, ona faʻaosofia lea i foliga o mesotherapy mafai ona fesoasoani. E galue i le mea o iai le manaʻoga mo le tuputupu aʻe.

Ae e tatau ona e filifili ma le fomaʻi mea o le a sili ona aoga mo oe: se tasi fesoasoani mesotherapy, se tasi faʻaaoga le plasma togafitiga ma isi taualumaga.

O a ni mea e faʻatau ai e lauulu ni tulaga lelei mo lauulu?

E manino o le lamination ma keratin straightening na o se faʻataʻitaʻiga aoga, ae o loʻo i ai taualumaga e galue e faʻaleleia atili le laulu. Le lava "fiafia atoatoa mo le lauulu", e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o se fulufulu tagata.

Ou te fiafia i le Lʻanza keratin prosthetics.

I le tuʻufaʻatasiga o vaegatupe faʻavae i luga o lea o nei faiga ua faia, o loʻo i ai ceramides, porotini hydrolyzate, suauʻu ma le laititi o silikon. O se galue galue lea e faʻaleleia atili ai le fausaga o lauulu. I isi tulaga, o le upu "keratin" i le igoa o le faʻagasologa ua faʻaaogaina mo le maketiga faʻamoemoe, ma le lauulu e faʻaleagaina mai le mafanafana ma se styler. O le mea lea, filifili se taualumaga, fesili i le matai mo le faʻavae moni o tupe.

O fesoasoani fale ufimata fesoasoani faatupuina lauulu tuputupu ae?

O loʻo ou toafilemu e uiga i oloa le afaina: kefir, fuamoa, meli (i le leai o mea tui). E mafai ona latou faʻaosofia lelei le maʻilaʻulu (faʻatasi i le filifiliga saʻo), ae latou te le afaina ai le ulu ulu!

Mea uma e mafai ona faʻaletonu ai le paleni o le lipid paʻu, faʻamamago le dermis, ma faʻatamaʻia i siama, e faʻatagaina ona faʻatinoina: sinapi, pepa mumu, ava malosi. E mafai ona lamatia masikete i le fale, ma e sili atu le faʻafesoʻotaʻi o se fomaʻi muamua aʻo leʻi faʻaaogaina.

O le faʻamalosiʻau i le laulu e tupu ai le tino, ma faʻapefea ona filifili?

Ole galuega ole laulu e fai ole faʻamamaina o le tele o sebum, ole toega o mea teuteu, efuefu ma isi vailaʻau. O le tuufaatasiga o iai surfactants e aveeseina mai i le paʻu.

Afai e fai mai le afifi "faʻaosofia le tuputupu aʻe o lauulu", aua le faʻamoemoe i vavega - o le a le faia e laupepa. Pau lava le mea e mafaufauina pe a filifilia ni mea faʻamamaina o le ituaiga o le ulu.

Le faalagolago i mea gaʻo e faʻalagolago ai i lenei mea. O le mea le saʻo na filifilia mo le sulu o le mafuaʻaga o le mago ma foliga o fulufulua.

Faʻafefea ona puipuia le laulu matua?

Lauulu matutua e le maalofia! Ae i le tausiga tatau, o le faʻagasologa e mafai ona "faʻatuai" e le faʻatapulaʻa. Faʻaaoga mea teuteu lelei ma le maualuga o le i ai o faʻamalosiʻau vaega. Filifili se lauulu e tusa ma le ituaiga o le maʻilaʻulu - e naʻo le faʻamamaina, ma e le fesoasoani i le meaʻai o folika lauulu. Aua le faʻaaogaina taugofie taugofie - e masani ona maualalo le lelei lanu e masani ona mafua ai le mago ma le matua le soifua matua. Fanaʻi le faʻavae i le leai se suauʻu. Ole tuai ole foliga mai ole laulu sinasina e fesoasoani ile mesotherapy. Melanocytes (pigment gaosia sela) mafai ona faʻaosofia. Ae malamalama i mea latou te le maua mo le faʻagaioiga masani, e mafai na o le taimi o le suʻesuʻeina o lauulu mo se minerale. O suauu o se vaega taua o aneti-matutua matutua tausiga. O le mea e sili ona ou fiafia iai o Huile de Baobab.

O le a le umi ole taimi e faia ai se masker lipea i luga o loʻu laulu?

A lelei ufimata e tatau ona i ai 60% aofia ai hydrated keratin. Taua: taofi luga lou lauulu mo 10 minute pe umi atu. O le filifiliga lelei o le tuua lea o le mata e ala i le po. Afai e vave ona palapala le lauulu, tuʻu i tua 1-1.5 cm mai aʻa.O na o lenei taimi puʻupuʻu lelei (cationic) porotini ulufale atu i le fausaga o manoa, lea, e le pei o silicones, matua aveeseina le "avanoa" i keratin fibre o le lauulu.

O a mea e tatau ona i ai i le faʻatulagaina o moisturizers mo lauulu?

O le mafuaʻaga o le "dehydration" o lauulu o se malepe i fusi i le va o keratinocytes. Ona o lenei, o le laulu foliga foliga mamago ma matala.

I le avea ai o se vaega o le moisturizers, vaʻavaʻai mo le glycerin, aloe (fusia vai faʻafetai i se polysaccharide faigata), suka, panthenol, inositol, hyaluronic acid (tasi moli o hyaluronic acid mafai ona taofia 200 i le 500 moli vai), o le amino amino acids, Sodium PCA (vai-taofiaina sooupu).

Taua: o pupuni o le a le suitulaga mask ma conditioners, ae latou te lelei mo faʻaopopo atili. Faapipii le spray i luga o le mama, le susu pe mago i le mamao o le 20 cm. Afai e manifinifi le laulu, apalai muamua le spray i luga o alofilima, ona sosoo ai lea ma le filo.

Le mea e sili ona alualu i luma i lauulu oloa e aoga moni?

Lauulu e aofia ai vaega e lua: keratinized (lauulu fuata) ma ola (matauila). Mo keratinized tino, mea taua vaega e taua: polymer, silicones (O le a ou taʻu atu ia te oe e uiga i filifiliga leaga mulimuli ane), suauu. Mo le pulu, o mea e fai faatatau i le paʻu e lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, kafeini, methyl nicotinate, biotin. Latou te faʻalelei le microcirculation, ma le pulu e maua ai meaʻai talafeagai.

O a silicones e le faʻaleagaina lauulu?

Silicones e vaevaeina i ni vaega se tolu: muamua e faigata ona fufuluina (loloto shampoos manaomia), lona lua e le fufuluina ese i le vai, ae faigofie ona aveʻesea ma masani ai shampoos i aso uma, lona tolu, e le afaina, e faigofie ona fufulu ese ma e le faʻaputuputu (talafeagai mo le manifinifi laulu). E aofia ai Hydroxyethylcellulose, PEG-12 Dimethicone (vai-soluble, maualalo moli mamafa), Amodimethicone, Hydroxypropyltrimonium Chloride.

Vitamini i masks mafai ona faaleleia tulaga lauulu?

O le fulufulu laʻau o le keratinized tissue. Afai e te faʻapipiʻi le ufimata i le uumi, o le a le fesoasoani fesoasoani vitamini i latou i soʻo se auala. Afai e faʻaaoga i luga o le ulu le kulimi, kulimi ma kulimi, ona aoga lea. I lenei tulaga, vaʻavaʻai niacinamide (B3), biotin (H po B7), vitamini E, methyl nicotinate (o se faʻasologa o le vitamini PP), ma isi.

Faʻafefea e galue le hydrolyzed protein i lauulu mea?

85-90% o le aofaʻi atoa o lauulu o keratin. O lona iʻuga e aofia ai amino acids. Hydrolyzed protein i lauulu teuteu teuteu o se amino acid lea e faʻamauina gaogao i nofoaga leaga. I le avea ai ma vaega o nisi oloa, e mafai ona e vaʻaia i le tusitusiga Hydrolyzed Silk (hydrolyzed silika). Ole 97% porotini, o lona aoga o le faamaufaʻailoga ma faʻalelei le lauulu.

E tatau ona teuteu i aso uma lauulu?

O le fufuluina o lau lauulu i aso uma e ono faʻatupuina le papala mamago, o le mea lea o lenei manatu. Ae afai e te manifinifi lauulu, ona latou vave leiloa le tele ma o le fufuluina e tatau ona. O le isi filifiliga o le ulu o le uʻu. E sili atu ona faigofie ona faʻatupuina vave le atinaʻeina o meaola ninii i luga, e mafai ona mafua ai le mageso ma se faʻaletonu - e tatau ona mulumulu ii.

E mata, a oloa e faʻailogaina “mo le laʻau malosi” e aʻafia moni lo latou lelei?

O loʻo i ai laʻau faʻapipiʻi ma faʻamanuiaga e fai ai lauulu laʻau tele ma mafiafia ona o le lelei o le faʻaaogaina, "faʻaleleia", fufuluina. Laupepa e fufuluina le lipid film, ma conditioners aveese le aloa ma fai le laulu faʻamalieina - e aliali mai o sitaili masani, e pei lava o oe na e ala i luga. O le auala lea e galue ai meafaigaluega Oribe, mo se faʻataʻitaʻiga.

O isi laupepa ma conditioners o loʻo aofia ai copolymer senyawa, bioproteins. E folasia i latou i luga ole lauulu ma maua ai le aafiaga ole mafiafia ole "plasticine". Kevin Murphy ei ai le Plumping faasologa e aofia ai Biotinyl Tripeptide-1. I le taimi muamua, o lenei vaega na faʻaopopoina i le glaucoma sauniuniga. Ua maitauina e fomai, a uma ona faaaoga, mata olaola lelei o mata ma atili mafiafia. Lea biotinyl-tripeptide-1 maua i le auala mo le tuputupu ae o laulu mata, mascaras, shampoos ma conditioners, aua e matua faʻamalosia le lauulu.

E masani ona faʻafefeteina ma lenei vaega o se vitamini e faʻavavevave ai lauulu ulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, biotin (vitamini H).

O samo moli mo blondes aafia ai le laulu lelei?

O le galuega autu o gaosi vali lanu vali o le maua se vae ma tuʻufaʻatasia le manaʻomia talaaga o faʻamalamalamaina. Lua lanu e mafai ona faʻaaogaina i le faʻamalama mo blondes: violet poʻo lanumoana.

Lanu lanumoana - mago lauulu i nisi taimi ma o nisi taimi e mafai ona maua ai se paolo e le matagofie.

Vampo violet ua sili atu lemu, latou te iai mumu lanu, ma latou maua sili atu e le mautonu lanu lanu. I le taimi muamua, o ia shampoos na saua, o nei gaosi oloa uma faʻaopopo mea faʻamalosi tino e faia le laulu sili atu faʻamalosia.

O le a le mea e iloa ai le maualuga o le lauulu?

Ole saoasaoa o lauulu tuputupu ae e le faʻalagolago ile tele o taimi e te alu ai i lau tagata lulu. O le mea moni, e manaʻomia ma e aoga foʻi e faʻaosofia ai lenei faiga (fai faʻataʻamilosaga, mataituina le tulaga o le uluulu, faʻaleleia le toto, inu vitamini), ae o le tuputupu aʻe lauulu e faʻalagolago i mea a le tino mai totonu, genes, taumafa, ma le olaga masani. Na pau lava le fautuaga mai ia te aʻu, pei o le stylist: mo teine ​​e umi lauulu, ou te fautuaina oe e tipi lou lauulu i le lua masina ina ia foliga manaia.

Faʻafefea ona filifili se faʻapipiʻi ma se ufimata e le mamafa i lalo lou lauulu?

I Rusia, o le tele o teineiti ua leva ona latou faʻaaoga lea laumusu mo se taimi umi, ma le manatu ua latou maua le "Ia"! Ova taimi, o le lauulu e faʻaaogaina, o vaega e fola ma e te maua se mamafa mamafa. Ou te fautua ia te oe ia i ai ni moli se lua ma eseʻese galuega (mo se faʻataʻitaʻiga, moisturising / faʻamamalu pe faʻamamaina / faʻafouina).

Afai o le laulu foliga "mamafa", faʻaaoga se laupepa loloto. Faʻatasi i le vaiaso latou te fufuluina saogalemu o latou lauulu.

Faʻafefea e teineiti ma le manifinifi laulu e faʻaaoga le masima ma suka suka?

Masima masima, o le mea moni, mago lauulu. Faaaoga muamua se conditioner tumau, ona faʻaaoga lea o se mea faʻapipiʻi.

O oloa suka e sili atu le saogalemu, aua le faʻamagoina lauulu, ae e le gaioi ma e le faʻapipiʻiina.

A maeʻa le faʻaaogaina o ia mea faʻapitoa, alu loa i le taʻele (aua le taumafai e selu lou lauulu), ma e sili atu ona lelei, muamua faʻaaoga mea na muamua faʻapipiʻi poʻo mea e muamua-masker, ona fufulu lea o lou lauulu i le faʻamalosi ma faʻalelei le mea e i ai ma conditioner.

Aisea e le mautonu ai lauulu pe a uma ona faʻaogaina mea totino?

O i latou e faatoa amata ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻalenatura ma faʻalenatura e tele na faitio: e le mafai ona selu le laulu - e taʻase i pito ma aa. Ou te toe mautinoa tagata uma: o le a pasi. Se tasi i le lua vaiaso, se tasi i le masina.

O le mafuaaga mo le le mautonu o le lakaʻi o synthetics e pupuni lauulu. Organics faʻagaioiga aveese uma silicones ma isi faʻaopoopoga e maua ai le lamolemole ma le lelei. I le maeʻa ai o faʻaoga, oe vaʻaia le laulu e pei lava ona i ai - fulufulua, ma se tipi e faʻapipiʻi i itu eseese. Lenei tele tagata e iai se fesili: faʻaauau le faʻaaogaina ma le tumau, pe toe avea ma "mea fai vaisu silicone." Organics ma mea teuteu faalenatura e le vave aumaia se aoga.

E moni e sili ona tau organics lelei?

E masani ona ou faʻalogologo: "E le taugofie mea mataʻutia mo okeni." O lenei e matua faʻamaoni. Mo le mauaina o le 5 ml o le rosa suauu, e te manaʻomia le gaosi o le 150 kg o roketa. Ae ui i lea, o le suauu lauulu rosa e leai se aoga, ae e matagofie mo foliga - e faʻamalieina atoatoa, faʻafefeteina, fafagaina ma puipuia. Ae le o vaega uma ole tino faʻaʻaʻoa faʻaʻaoa malosi. O le faʻatauga suauu o moli, mo se faʻataʻitaʻiga, e faigofie ona gaosia ma i se paketi (o le “tau” o le lomiga e 10 kilokalama o moli).

Suesuega ma faʻataʻitaʻiga o le minerale fatuga o lauulu

O le lauulu e iai le malosi e faʻaputu ai le tele o vailaʻau ia lava, mai le totonu ma fafo. O le mea lea, o le a sili faʻamaoni ma auiliiliga faʻaalia le vaega minerale o le tino. O auiliiliga faʻapitoa o lauulu fesoasoani e iloa ai se faʻaletonu pe sili atu o makro- ma microelements o le tino. O le faʻatulagaina ole tino e mafai ai ona e iloa le tele o faʻamaʻi poʻo se tulaga muamua ia latou i le amataga, faʻapea foi ma auiliiliga o uiga o le tino.

O iʻuga o le suʻesuʻega ua faʻaalia ai uiga lelei o meaʻai a tagata, le aʻafiaga o amioga leaga ma le siosiomaga. O mea lilo o le galuega a tino uma tino, o le faʻatosinaga o gaioiga faʻapolofesa ua faʻaalia foi.

Lelei o le taualumaga: faʻavae i luga o iloiloga o trichologists

  • leai se leaga le paʻu,
  • ua le aofia ai faʻamaʻi pipisi i le tino o le tagata,
  • faamatalaga maualuga-lelei faamatalaga o mea,
  • e le manaʻomia se toe faaleleia taimi,
  • maualuga suʻega tulaga.

O le le paleni o elemene maua ina ua uma lauulu faʻataʻitaʻia faia mafai ai ona vavalo ma iloa mea nei:

  • mali suka
  • faʻamaʻi o le paʻu, fao ma lauulu,
  • aterosklerosis
  • taufaʻamataʻu o le immunodeficiency,
  • endocrine faiga faʻamaʻi
  • dysbiosis,
  • afaina ma isi lava tulaga le talafeagai.

Le auala o le faʻataunuʻuina o se faʻasologa lautele mo le suʻesuʻeina o pupuni i luga o elemene elemene

Ina ia mafai ai e le auiliiliga lauulu ona faʻaalia faʻailoga mautinoa, e manaʻomia le pasi saʻo o le mea. Mo le faʻataʻitaʻiga, e iai ni vavaeʻese ua tipi i le aʻa lava i isi nofoaga o le occipital zone. Mo le suʻesuʻega, o le utupoto e ave i luga o le 1-1,5 cm le lautele ma e oʻo atu i le 5 cm le umi mai le aʻa, o loʻo togiina le pito. Ole puʻupuʻu laulu e tipi i se sipuni televave.

I le taimi o le faʻagaioiga, o lauulu e tatau ona i ai e aunoa ma le teuteuina ma fufuluina i le laupepa masani, ae le o togafitiga. Lauiloa ile laulu (valiina, curling, laminating, ma isi) tatau ona alu i le masina i luma o le suesuega. I le leai o lauulu i luga o le ulu, oona mai le fatafata poʻo keti e fetaui lelei mo faʻailoga.

Suesuega faʻapitoa o lauulu mo mea e iloa ai e faigata i faʻatinoga faʻapitoa, o lea, e lua vaiaso e maua ai lona iʻuga. O le iʻuga, o loʻo faʻapipiʻi se mineralogram, e atagia mai ai se lavelave o makro- ma microelements faʻatasi ma a latou faʻailoga masani.

Faatasi ai ma le laʻitiiti ese o le faʻailoaina mai le masani ai, tagata poto faʻapitoa latou te aumaia fautuaga i tuutuuga o meaʻai ma filifili le lavelave o talafeagai talafeagai minerale sauniuniga poʻo meaʻai taumafa. I le mea o le malosi suiga, o le tagata gasegase e tatau ona feutagai ma se tagata vaʻai-faʻapitoa tagata faʻapitoa (immunologist, cardiologist, allergist).

A maeʻa le faʻatautaia o togafitiga, e toefaʻavaʻai le faia i le maeʻa ai o le 10 masina.

Diagnostics i trichology - tulaga

Ole aoga ole togafitiga mo soʻo se gasegase e faʻalagolago tele ile taimi sao ma maeʻa auga. E taua tele faʻailoga e taua tele, e le gata o le poto masani a fomaʻi e taua, ae o le i ai foʻi o le faʻaogaina o faʻaiuga o metotia faʻaonapo nei. O lea, o le a le mea e faʻatali i le gasegase pe a ia liliu atu i le trichologist?

E tatau ona maitauina faʻapea, i Sisifo, o le trichology faʻataʻitaʻi na atiaʻe i le tele o tausaga, ae mo tatou, o se mea fou faʻasaienisi lea. I Amerika ma Europa, e i ai ni faʻapitoa faʻapitoa o le trichologists, tatou te leʻi matutua. Faatasi ai ma isi mea, i le itu i sisifo o trichological, e masani ona i ai ni mea e teu ai lauulu faʻapitoa i mea e galue ai i le trichologists-faufautua. Latou masani faʻaalia pe faʻapefea i le fesoasoani mai o fulufulu ma maua avanoa o lona uiga e mafai ona e vaʻaia faʻateleina le tele o lauulu, ufitia a latou manifinifi, i tulaga ogaoga - filifili le sao lauulu lauulu i le lanu ma le tino. Lenei, faʻamaʻi ile trichology ma togafitiga e fesoʻotaʻi lelei ma le tausiga lelei lauulu.

Ole trichologist e le gata e tatau ona mataituina le taimi nei o aga i le atinaʻe o lona saienisi, e tatau ona ia masani pea i masani i metotia fou o le maʻi ma togafitiga. Prerequisite - e tatau ona masani lelei le trichologist i tulaga o vailaʻau e fesoʻotaʻi ma dermatology. Muamua lava, i togafitiga, endocrinology, psychotherapy, neurology, ma isi.

Vailaau faʻapitoa togafiti

Uma diagnostic metotia i trichology vaevaeina i:

  • Suʻesuʻega.
  • Fuafuaina mo le faataitai.
  • Faapitoa.
  • Le faʻapitoa.

E ala i le auala o latou faʻatinoina faʻatatau i le gasegase, faʻavasegaina auala auala e vaevaeina i:

  • Invasive (paʻu sampling).
  • Le non-invasive (e aunoa ma le solia ai le amio saʻo o le paʻu ma toso ese lauulu).
  • Semi-invasive (toso lauulu).

Invasive o metotia faʻaogaina uma e maua ai faʻamatalaga e uiga i le soifua maloloina o se tagata tulaga. Ole ultrasound lea, matata suʻega, ma isi. Soʻo se tasi o nei auala e ono faʻatonuina e le trikologist e faʻaopoopo. E mafai ona latou faʻaalia, mo se faʻataʻitaʻiga, anemia, o le le lava o vitamini poʻo minerale, faʻatupu o le thyroid pathology poo le le paleni o hormonal. Nei ma mea faʻapena e mafai ona avea ma mafuaʻaga tele o lauulu leiloa, poʻo mafai ona ogaoga faateteleina isi faafitauli.

Faiga faʻapitoa metotia

E aofia ai metotia faʻapitoa pei o:

  • Faʻaaogaina polokalame komepiuta e auiliiliina ai le mafiafia, ova o le lauulu, o le tuʻuina atu o lauulu folau i le iunite nofoaga, ma isi.
  • Vaʻaiga ata.
  • Trichoscopy
  • Trichogram.
  • Biopsy
  • Faatusatusa ata pueata.

O le mea e masani ona faʻaaoga i aso uma o le trichologists o metotia o le trichoscopy, aotelega ata ma phototrichograms. A aunoa ma trichoscopy, e leai se tasi trichological suesuega e atoatoa. Ole metotia lenei e le invasive, na amata ona lautele faaaogaina i le amataga o le 21st seneturi. O loʻo faʻatinoina i le faʻaaogaina o le dermatoscope tusi faʻatatau i se auala e sili ona faʻaonapo nei o le video dermatoscopy o lauulu ma le ulu. Lenei o se matua faigofie ma le talafeagai (ona o le non-invasive) metotia, aʻo lona lava faʻamatalaga ma faʻataga oe e vave faia ni tele faʻamaʻi. Trichoscopy vaevaeina i:

  • Faʻatofu pe a faʻaaogaina se vailaʻau faʻapitoa.
  • Mago - suʻesuʻe e aunoa ma se vai.

Ua faʻaalia e le trichoscopy mamago faʻafitauli e pei o le seborrhea, peeling, perifollicular hyperkeratosis, ma isi. O le faʻatofuina e faʻatagaina ai oe e siaki le paʻu ma alatoto ma faʻailoaina nisi maʻi seasea tupu. Trichoscopy mafai ai mo le eseʻesega o suʻesuʻega o ituaiga eseese o le alopecia.

E tusa ai ma iʻuga o le suʻega, e maua e le fomaʻi ma le tagata maʻi se trichogram, ma e saʻo lona faamatalaina:

  • Ituaiga o paʻu i luga o le ulu.
  • O le tulaga lautele o le lauulu folikel.
  • Le tulaga o le lauulu rods.
  • Ole aofaʻi ma le pasene o lauulu masani.
  • O le aofaʻi ma le pasene o lauulu manifinifi.
  • O le aofaʻi ma le pasene o lauulu leiloa alofia.
  • Ituaiga alopecia, pe a iai.
  • Isi filifiliga.
  • Afai e te manaʻo e tuputupu aʻe lauulu, ia o nei tekinolosi le fesoasoani ia te oe.

Mo trichoscopes, o tioata faʻaaoga i tulaga eseese o le faʻalauteleina, mai le 10x i le 1000x, ae o matata sili ona aoga o mea na e i ai 20-70x faʻatelega. Faʻafetai i lenei auala, ua mafai ai ona suʻesuʻeina le tulaga o fulufulu laʻau, le ulufafo o folika lauulu ma paʻu paʻu, le tulaga o le epidermis, ma le i ai o maʻila i luga o le paʻu. O lenei metotia, i le mataupu faavae, lava mo le faʻamaonia o le psoriasis ma le seborrhea. Le iloaina o mea e le masani ai i lauulu o loʻo faʻaalia ai faʻamaʻi o le laulu.

Foi, o lenei metotia faʻatagaina oe e iloa ai le i ai o le manifinifi tele ma le laititi le laulu. Ma lona fesoasoani, o mea ua taua o uliuli, mumu ma lanu samasama o loʻo maua i gutu o laulu folika, o uiga ia o faʻamaʻi eseese.

Faʻamatalaga o le tulaga ma foliga o vaʻa e matua aoga tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mauaina o matau vali ua avea o se faʻailoga o le psoriasis, a o le tele o lala vaʻaia o loʻo maua i totonu o togitogi samasama o se faʻailoga o le lupus erythematosus. Afai o le trichoscopy faʻaalia le le mautonu o paʻu paʻu, o mea ua taʻua, "meli meli", ona mafua ai lea o le mafuaʻaga o faʻafitauli o lauulu o le soona faʻaolaina. E le gata i lea, e tusa ma le tele o faʻailoga i fafo atu, o lauulu e mafua ona o le le faia o hormonal ua faʻamalamalamaina.

O le auala o le trichoscopy e masani lava e lava e iloa ai le le maua o lauulu. Talu ai nei, na amata ona latou faʻaaoga se trichoscope ma se ultraviolet iradiator, lea e mafai ai ona e vave iloa dermatomycosis i luga o le ulu, o lona uiga, faʻafitauli e mafua mai i microscopic fungi.

E ui i le tele o tulaga lelei, o trichoscopy ei ai tapulaʻa, ma trichologists e le agavaa e faia se faʻaiuga mulimuli naʻo le trichoscopy. Ma le isi, o le ata pe a uma lea suʻega e leʻo manino uma. E vaʻavaʻai i totonu o le tino, e masani ona manaʻomia le tino. Ole auala lea e sili ona faʻapitoa, e mafai ona faʻatino e ni tagata tomai faʻapitoa - histologists, suʻega o le paʻu o le tagata maʻi e faia mo suʻesuʻega.

Phototrichogram metotia

E faasino i suesuega e le invasive. Ole tulaga ma le tulaga pe a faʻaaogaina polokalame komipiuta. O lenei metotia lautele lautele ma e sao tele. I le faʻaopopoga i faʻailoga aoga, e mafai ai ona e siaki le auiliiliina o togafitiga, o le taʻamilosaga sikoa ma le saʻo o lauulu tuputupu aʻe, saʻo fuaina eseese tapulaʻa o le lauulu. O nei masini suʻesuʻe ua sili atu ona maua i totonu o laʻei lelei lauulu, ma e le naʻo potu aoga.

Suesuega algorithm i le trichologist

  • Muamua tulaga. Ua maeʻa feutagaiga, se anamnesis aoina ma se suesuega e faia, i.e. trichoscopy tulaga muamua. Faʻavae i luga o iʻuga, e filifili pe manaʻomia nisi suʻesuʻega, ma pe manaʻomia ona feutagai isi tagata faʻapitoa.
  • Lua tulaga. O le phototrichogram faia e faʻamanino pe faʻamaeʻaina ai le faʻailoaina, pe o se puleaga o le aoga o le togafitiga. O se uluai iloiloga na faia.
  • O le tulaga tolu. I le mauaina o faʻaiuga o suʻesuʻega uma, o se fonotaga lona lua o loʻo faia, o se faʻaiuga ua faia ma ua saunia se togafiti togafitiga.

O se suʻesuʻega manaia o vailaʻau e fesoasoani e faʻateleina ai susu.

Suesuega e se trichologist mafai ona faʻaalia ai le leai o ni faʻamaʻi. Ma e ono faʻailoa mai ai o le faʻafitauli i le lauulu e le mafua mai i se faʻamaʻi, ae e le aoga tulagofie le tausia lelei o latou. O lenei mea e tupu i taimi uma, o le mafuaʻaga lea e tatau ai ona le fuatia lelei togafitiga ma lelei lauulu. Ma pe a uma ona feutagai ma se trichologist, i soʻo se tulaga, o le ae mauaina taua taua fautuaga i luga o le vaʻaia lelei o lou lauulu ituaiga, e iai sou faʻataʻitaʻiga pe leai. Ma e mo naʻo mea, e manaʻomia le asiasi i le trichologist ia le itiiti ifo i le tasi!