Lauulu tuputupu ae

Ava lauulu fausaga

O fulufulu o tagata taʻitasi e tutupu i 3 vaega autu, lea e taʻua o anagen, catagen ma telogen. O lenei, i tulaga taʻitasi, o le vaega o le tuputupu aʻe, fesuiaʻiga, moe ma leiloa, o fulufulu mata e masani ona oʻo i ai i le olaga o se tagata.

I le soifua maloloina tagata, e oʻo atu i le 90% o folo folo o loʻo i le vaega tuputupu, 10-14% - i le malologa, ma 1-2% - leiloa. O le umi o taʻamilosaga taʻitasi e fuafua i le vaega o le tino o loʻo tupu ai le lauulu. Le umi o le tuputupu ae vaega mo lauulu i luga o le ulu e mai 3 i le 4 tausaga i le averesi, ae, mo se faʻataʻitaʻiga, mo fulufulu mata - na o le 4 masina. O le mea lea e le mafai ai ona tupu lauulu mata i le umi o le lauulu. O le mea lava e tasi e faʻatatau ile vaega ole tino o loʻo totoe ile tino, o loʻo sili na puʻupuʻu le vaega tuputupu aʻe nai lo le ulu.

Anagen - tuputupu ae tulaga

O le fulu e tupu le vaega ua taʻua o le anagen. O le pito i lalo ole fol (hair folikel) e faapipii i le paʻu paʻu (dermis) ma e fesoʻotaʻi ma alatoto toto e ala i le papila papalagi. Sela e taua o le karatinocytes ma melanocytes vaevaeina i le pito i lalo o le lauulu ma avea ma vaega o lauulu. Lea ua umi atu i lalo o le faʻafitauli o faʻamalosiga o keratinocytes fou mai lalo.

Lauulu e tupu i se fua faatatau e uiga ile 1 cm i le masina. O le umi o lenei vaitau mo se vaega o le tino e faʻalagolago i faʻailoga e maua e le folikelulu mai le paʻu ma le toto toto. O sela e fai ai le fulufulu mata e maua foi faʻailoga e ala i le alava i le intercellular mea (matrix), e fausia ai le fausaga o le uluulu. Ona sosoʻo mai lea ma le isi vaega o le taamilosaga.

  • Ole tuputupu aʻe vaega mo fulufulua lauulu e mafai ona tumau mai le tele o masina ile sefulu tausaga. O le averesi, e 3 tausaga.
  • Mo mata mata - e uiga ile 4-7 masina.

Catagen - Suiga

E faasolosolo lava ona taofia le tupu o lauulu pe a fai o le sapalai o sela e manaʻomia mo lenei mea i totonu o le folikel rambut e faʻamutaina pe maua se faʻailoga mai alatoto poʻo paʻu (o lenei faiga e leʻi maeʻa suesueina atoa seia oʻo i le iʻuga). O le pulu laulu i le pito i lalo o le folikel e gagau ese mai le sapalai toto ma agai i luga. O le fulufulu mata lava ia amata amata ona sosolo vave e faʻaosofia ai lenei tuleiga. O lea e amata le isi vaega lea e faʻaigoaina ole Atua.

I le taimi o lenei faʻagasologa, le degeneration o le lauulu pulu e tupu. O toega folikel sela e fausia ai se palu e siomia ai le pito o le lauulu ma o loʻo taofi mau. I totonu o nai vaiaso, le pulu laulu latalata atu i le laualuga o le paʻu e ala i le vavaeina alava. O le papila papalagi e vavaeʻese mai le pito i lalo o le folikel, ae e le gaoioi.

  • Mo lauulu i luga o le ulu, o le umi o lenei vaega e tusa ma le 2 i le 3 vaiaso.
  • Mo fulufulu mata, o le umi e 3 i le 4 vaiaso.

O lenei vaega o nisi taimi e vaevaeina i le amataga ma le tuai telogen. Ae e mafai foi e se tasi ona faʻafetaui le vaevaega i ni vaega pe a amata le telogen ile vaega na iai muamua (catagen), pe o le isi muliʻo lea o loʻo faʻaesea i se isi vaega lona fa e taua o le exogen.

Uluai telogen - malologa vaega

I le taimi lea, o toega o le fulufulu mata, ua le aoga, ma le laulu atonu ua uma ona leiloa. O le dermal papilla e alu uma i se tulaga malolo ma taumafa taofi atoa. Ae ui i lea, e faʻapipiʻi pea i toega o le laulu fulufulu, ma faʻailo faailo o loʻo faʻamalosia e ala i le alava i le interellular mass.

  • Telogen mo lauulu lauulu e ono 2-3 masina.
  • Mo mata mata, o le umi o lenei vaega e tusa ma 9 masina.

Toto telogen - fola o le taimi

Le vaega mulimuli o telogen o ni nai vaiaso. Ole faʻailoga ole vailaʻau e mafua ai ona aliali mai le folo fou ile sosolo ua tuai. O lenei foliki lauulu fou e tupu ma faʻalauteleina. I lenei tulaga, o le tusi faasino i le pito i lalo o le lauulu e faʻavaivaia, ma e mafai ona faigofie ona alu ese mai le ulu. O lenei auala ole leiloa o lauulu oti e lauiloa ole lauulu lauulu.

Ua amata fausia le keratinocytes fou, ma toe amata le taamilosaga mai le vaega muamua - anagen. I le taimi o lenei "fesuiaiga" tulaga, aa sela e mafai ona oti, ma lauulu folau mafai ona le maua le tomai e fausia fou lauulu (i tagata ma le pala).

Mai aʻa i pito

O lauulu uma e aofia ai ni elemene. O lona vaega vaʻaia o le 'autū, o loʻo aofia ai sela namu faʻatumuina i keratin. I le mafiafia o le fulufulu ulu (i le loloto o le tusa ma le 2.5 mm) o lena vaega o lauulu e iloa ai lona foliga mai - le aʻa. E aofia ai le tele o ola sela e faifai pea vaeluaina. O lenei faiga e maua ai le ola ulu. Laola vaevaega e le mafai e aunoa ma le auai o aano o loʻo i tafatafa o le aʻa. Faatasi, latou fausia se folikel lauulu, mai le neura aluese. O le fausaga o lauulu i luga o le ulu e pei o mea e faʻaleagaina i lenei pito e oʻo atu i le oti atoa o le aʻa e aunoa ma le ono mafai ona toe faʻaleleia. O le sebaceous glands o loʻo i tafatafa o na o aula e tele sona aʻafiaga i le lalelei o laʻau lauulu. Afai latou lapoʻa tele, ona avea ai lea o le gaʻo papalagi. Mavaeina o le sebaceous glands taitai atu ai i lona mamago. Ma faʻapea foʻi i le mafiafia o le paʻu i tafatafa o lauulu taʻitasi o se maso e maua ai lona tulaʻi.

Lauulu fausaga

Lelei folau maua vave lauulu tuputupu ae ma se taua taua olaga. Ae ui i lea, o foliga o laulu e fuafua foi e le setete o le toʻotoʻo. O le fausaga o lauulu i le vaega o loʻo faʻaalia ai o lona vaʻaia vaʻaia o loʻo aofia ai vaega nei:

  1. Foliga vaega. E fuafua lava le susulu ma le lamolemole o lauulu. O le tele o le faʻatulagaina o falaʻau o le a pei o le mea teuteu vaʻai, o le sili matagofie-teuteuina le lauulu o le a foliga.
  2. Cortical vaega. E aofia ai ma vailaʻau eseese e maua ai le fafagaina o laulu. O le tele o latou, o le tele ole ola ola maua lauulu.
  3. O le autu. O lenei vaega na suesueina a itiiti. E tusa ai ma faʻataʻitaʻiga, o loʻo iai i lauulu soifua maloloina ma le mafiafia o aʻa, ae le o le laʻititi vaivai.

Lauulu tuputupu ae tulaga

O le fausaga o lauulu e iloa ai vaega eseese o lona olaga. Latou faasolosolo sui tasi le tasi ma faalagolago i le tulaga o le vaevaeina o aʻa sela. O le ola ola o lauulu e mafai ona vaevaeina i vaega nei.

  1. Anotusi. Ole vaega lea ole malosi o lauulu ulu e mautinoa lea ile vaega ole aa. Ua uumi le toʻotoʻo i le uumi ma mafiafia. O lenei laasaga e taʻi 3 tausaga. E aofia ai le 80-90% o lauulu uma i luga o le ulu o se tagata.
  2. Katagennaya. Atrophy o le lauulu soo e tupu i lenei vaega. Sela taofi vaevaega, lauulu tuputupu ae faifai lemu ma ona taofi atoa. O ona aʻa e faʻaitiitia ma faʻasolosolo faʻalatalata i le mata o le papala. Ole catagenic tulaga umi pe a ma le masina. E tusa ma le 2% o lauulu uma i luga o le ulu e tutusa uma i lenei vaega.
  3. Telogenic. O lenei vaega o loʻo faʻailoaina e le malolo mo malologa. O le lauulu e masani lava ona le faʻatumauina i le mafiafia o le paʻu ma mafai ona paʻu'ū ma le laʻititi aʻafiaga o le tino. O le i ai i lenei vaega masani mo 20-40% o lauulu uma i luga o le ulu.

Ole aʻafiaga ole tuputupu ae ile vaega ole laulu

Ole tele o laulu e paʻu ese aʻo iai ile telogen. O nisi, peitai, tumau pea seia oo i le amataga o le anogenic phase. I le taimi lava lea e tasi, latou te paʻu'ū i le taimi pe a oʻo atu le fuata o laulu foliga fou.

Tuputupu ae vaega, faapea foi ma le fausaga o laulu o tagata, fuafua e iloa ai le foliga mai o lauulu laulu. Mo se faʻataʻitaʻiga o moega uumi e faigofie ona tupu i se talavou tausaga. Lenei e mafua mai i le mea moni o lauulu uma e uiga i 25 olaga taamilosaga, ma o laʻua taʻitasi ua tutupu faʻaitiitia ma ua manifinifi. I se faʻaopopoga, a maeʻa le 30 tausaga, e faʻasolosolo malie lemu le tuputupu aʻe o lauulu. Seia oo mai i lenei tausaga, latou tuputupu ae e uiga i le 1.5 cm i le masina.

Mafuaʻaga o lauulu faafitauli

E i ai le tele o mafuaʻaga e mafai ona mafua ai tuputupu ae faʻatapulaʻaina, lauulu leiloa, afaina le foliga latou. E aofia ai:

  • Faʻamai o le endocrine system, malfunλει i le hormonal background ma faʻafitauli i le matata o le gynecology.
  • Gastrointestinal faʻamaʻi, afaina ai le ate ma fatugaʻo galuega.
  • Taumafa ni vailaʻau.
  • Le lava vitamini ma minerale i le tino.
  • Ole mamafa ole faʻamalosi tino male mafatiaga, ole a maeʻa ona le amata amata ona paʻuʻulu lauulu, ae a maeʻa 2-3 masina.
  • Lelei le tausiga o lauulu, le leaga le leaga o le lalagaina o oloa, vali.
  • Ole umi faʻaalia i le la e sao ai le laulu, na faafuaseʻi ona suia le vevela. Ole soona faʻaalu ile ulu leaga pe ole malulu tele foi e afaina ai le soifua maloloina ole curls.

O le mea lea, o fulufulu matagofie o se faʻailoga o le maloloina ma lelei le tino. O paʻu le mautonu ma le maʻimau e masani lava ona atagia mai ai faʻamaʻi eseese ma tulaga faʻapitoa, e tatau ona taulimaina muamua.

Vitamini mo le lalelei o laulu

E masani lava, o le faʻatulagaina o fulufulu o le tagata ma le umi o le anogenic phase suia mo le sili ona leaga ona o le le lava o vitamini ma minerale. E palapala lauulu, magaugofie, leai se susulu. I lenei tulaga, e aoga le toe iloiloina o le meaʻai pe taumafai e faʻafaileleina mo le le lava o vitamini ma mea faʻapitoa faʻapipiʻi. A filifilia i latou, e tatau ona e mafaufau totoa i le i ai o mea nei.

  1. Vitamini o le kulupu B. O o latou toilalo e mafua ai le leiloa o lauulu laulu ma mago. Ma o vitamini B3, mo se faʻataʻitaʻiga, e nafa ma le aofaiga masani o lanu valivali. O lona faaletonu i le tino ua faʻaalia ia lava e pei o vave lauulu sinasina.
  2. Vitamini A. I lalo o lana pule, ua faʻaleleia atili ai le fulufulu paʻu, ona faʻaoso lea.
  3. Vitamini C o se sili sili ona lelei lauulu tuputupu ae.
  4. Vitamini E o se tasi o punavai o meaʻai mo lauulu folo 'ie. Fautuaina faapitoa mo e e umi le laulu.
  5. Zinc puipuia le fausiaina o le sili sebum, faʻalauteleina le suauu o le ulu.
  6. Uʻamea ma kalisiu e taua e puipuia ai le vave leiloa o lauulu.
  7. Silicon e aofia ai i le fausiaina o collagen ma elastin, mafua ai ona ua avea le laulu faʻamalosia.

Lauulu tausiga

Faʻaleleia le fausaga o lauulu e mafai ma i lalo o ni tulafono faigofie mo le tausiga o latou.

  1. Fufulu lou lauulu i taimi uma pe a palapala.
  2. Tausisia le sili ona vevela vevela pulega. Aua le ofuina ni ofu mafanafana mafanafana, ia e faʻalu soo lava le papala. I le taimi lava e tasi, nofo e aunoa ma se pulou i le vevela i lalo ole 3 tikeri mo le 10 minute faʻatupuina ai se faʻaitiitia taua o le anogenic tulaga o le laulu taamilosaga ola.
  3. Aloese mai le faʻaʻumiʻumi o le tuʻuina atu i le la susulu, talu ai o le faʻavae o lauulu i luga o le ulu mai lenei suiga mo le sili ona leaga. I le taumafanafana, aemaise pe a malolo i luga o le matafaga, e sili atu le ofuina o le pulama pulou.
  4. O se tasi o tuutuuga mo le maua lelei o lauulu lauulu agamalu teuteuina metotia. Aso uma curling, blow-drying, staining - o nei mea uma e tau atu ai i faʻafitauli ma curls.

Fesoasoani agavaa

O le fausaga o lauulu o se vaega o se faʻailoga o le tulaga o le tino atoa. O le mea lea, afai, i lalo o se taumafataga e mautinoa le taumafaina o vitamini ma minerale manaʻomia mo ia, ma le lelei tausiga o lauulu, latou faaauau pea ona paʻu'ū ma foliga leai se ola, e aoga le faʻafesoʻotaʻi se trichologist. Aua le faʻataʻitaʻi ona e feagai ma oe ile faʻafitauli, aua e mafai ona avea ma faʻailoga o se faʻamaʻi taua. O le trichologist o le a fesoasoani e taulimaina mafuaʻaga o le pathology ma, pe a tatau ai, o le a faasino i isi fomaʻi mo feutagaiga.

E faʻafefea ona iloa e tagata uma le alualu i luma o lauulu ile ulu ma o a vaega o le tutupu aʻe o lauulu

Ua faʻaaogaina lelei e le matou aufaitau Minoxidil mo le toe fuataina o lauulu. Vaʻai i le taʻutaʻua o lenei oloa, na matou filifili e ofo atu mo lau silafia.
Faitau atili iinei ...

O lauulu o luga o le tino o le tagata e tupu i le olaga atoa, ae e tofu tagata uma ma auala eseese. O le isi tagata vave, "pei o le leapfrog," ae o se tasi e tatau ona tuputupu ae lalagaina se fili i le puimanava mo le tele o tausaga. Ole saoasaoa ole gaioiga e fuafua ai ile tele o mea: ole agaifanua, soifua maloloina, olaga, siosiomaga. E faalagolago lava i le matua ma le itupa. Mafaufau pe faʻafefea ona tupu le lauulu i luga o le ulu, toʻatele sese e talitonu o laʻau taʻitasi e faʻasolosolo faifai pea, seia oʻo ina paʻu i lalo. I le taimi nei, i lona taimi atoa o le ola taamilosaga, o paʻaga alu i 3 vaega o atinae.

Fesootai anotusi

Filifili faʻapitoa mea mai le upega tafailagi, aua nei galo e faʻailogaina le mafuaʻaga: ua maitauina o tagata e le faia lenei mea amata amata ona tuputupu aʻe i lauulu manu. E faʻasaina le kopiina atoa o tala.

“Fesili Fiafia” o le a le sui lau fomai, so ave laʻu fautuaga ma loʻu poto masani i le tele o masalosalo: lou tino o lau kenera uiga ma se tuʻufaʻatasiga o maʻi maua.

Lauulu fausaga: Fafo ma Totonu

O le mea masani, o lauulu taʻitasi e mafai ona vaevaeina i ni vaega se 2: o le toʻotoʻo (ogalaau) ma aʻa. Uamea - O le vaega vaʻai lea o lauulu o loʻo aliali i luga aʻe o le paʻu. O le aʻa o le iʻa o loʻo i le paʻu paʻu ma o loʻo siomia e le laʻau faʻaʻi. A taʻua faʻatasi folika lauulu.

O le fulufulu lauulu e mafai ona tu i itu eseʻaiga e faʻatatau i le laualuga i lautele lautele: mai le 10 i le 90 tikeri. Laititi tulimanu o le tuputupu ae (

10-20 tikeri) o nisi taimi e mafai ai ona tupu ni faʻafitauli i le fausiaina o laʻau lauulu, talu ai o lauulu e faigata ona teuteuina i le itu faʻafeagai, e le masani ai itu mo latou. Ma faʻapea foi, i se laititi laʻititi o le tulimanu e tupu, e mafai ona tupu lauulu i le paʻu, ma mafua ai le pupuga.

O le pito i fafo o le lauulu ei ai ni vaega se tolu:

  1. O le totonugalemu (vaega i totonu) o loʻo aofia ai sela e le keratinized.
  2. Cortex (vaega ole paʻu) ole 90% ole tele o lauulu. E aofia ai sela elongated. O i ai o loʻo i ai le melanin, e nafa ma le lanu o le lauulu.
  3. O le cuticle (vaega pito i fafo) i le fausaga foliga tutusa cone scales pe paepae, lea i vaega taitasi sosoo ai teisi e tutusa ma le muamua.

O isi fausaga e tuaoi ma le folini o le lauulu: sebaceous gland, afu afu ma maso e siitia ai lauulu (faafetai i ai o loo i ai se faʻaaliga "o le lauulu na tutu i luga"). I se faʻaopopoga, o le fulufulu mata e lelei faʻaaoga i totonu o alatoto. I alii e fuafua e pala, o le alatoto o le laulu e aliali i luga o hormones (androgens): dihydrotestosterone ma le enzyme 5-alpha reductase, lea e faʻaliliuina testosterone i le dihydrotestosterone. I le taimi o le matua, pe a faʻateleina le aofai o androgen i le toto, o vaʻa o le folikel e spasmodic, afaina le fafagaina o le folika lauulu, ma o le iʻuga, o le tulaʻi o le pulu (e oʻo lava Hippocrates fai mai e le o ni tagata pauna). E taua le maitauina e naʻo le lauulu o nisi vaega o le ulu o loʻo i ai le faʻateleina faʻaititia i androgens, ae le o lauulu uma i luga o le tino o le tagata.

O le folika o le lauulu o se pusa mo le aʻa o le lauulu, lea e taua foi o le matauila. Aniani - Ole laititi mafiafia lea ma e aofia ai sela e vaeluaina malosi ma fausaga lauulu. E i ai le tulaga faʻaletonu le tulaga o le pulu, o le solia lea, e ono taumate, o se tasi o mafuaʻaga alopecia areata.

I le pito i lalo latalata i le matauila lauulu papillalea e i ai toto toto. O le papilla o se vaega taua tele o le folikel, aua e puleaina le tulaga ma le tuputupu aʻe o le lauulu. Afai e oti le papilla, ona oti lea o le lauulu. Peitai, pe a fai o se mafuaʻaga e oti ai le lauulu (mo se faʻataʻitaʻiga, ua mafuli i lalo), ma ua pupuʻe le papilla, ona tupu ai lea o le laulu fou i lona tulaga.

Fulufulu ulu - O se lavelave o faʻavae lenei e masani ona tutupu i taimi masani: o vaega o le anagen, catagen ma telogen.

Lauulu fausaga

O se laei matagofie ma le teuteuina lelei, e fesoasoani i le faatupuina o se lagona manaia muamua pe a e iloa e le tasi le isi. Ae o lauulu e taua tele e le gata mo lona matagofie. Latou te puipuia le tino mai aafiaga leaga o le siʻosiʻomaga, tausia le sili atu ona lelei le paleni. O le laina laʻau amata amata ona fausia i totonu o le manava. Ma o lea ila ua taofia mai pigments. Valivali mea e aliali mai i totonu o le fausaga mulimuli ane, ao le i foliga mai le pepe.

I le auala. Fai mai le faʻailoga lauiloa: o le ulu tiga i le taimi o maʻitaga o se faʻailoga o le fanau mai o se tamaititi ma le mafiafia, ulu ulu o lauulu. O saienitisi latou te teena le taumatematega, ma faamatala: o le aofaʻi, lanu ma le fausaga o lauulu o loʻo taoto i le tulaga o le kenera.

E le gata i lea, o le muamua vaivai vaivai e suia i isi sili atu le mautu. O tagata matutua uma, soifua maloloina, malosi, o lauulu e i ai tutusa lava le vailaʻau masani:

  • 78% porotini
  • 15% - vai,
  • 6% - lipids,
  • 1% - pigment.

Faʻafitauli i manoa e le fiafia ai le paleni lelei. O le soifua maloloina ma le susulu lauulu e masani ona taʻua o le "ola". Peitai, e i ai se paradox: na o le pito i fafo (core), le tulaga o loʻo vaʻai totoʻa ai tama ma fafine, o loʻo i ai i sela oti. Ola - o le ua natia i lalo o le paʻu ma e nafa ma le fausaga, o le fua o le tuputupu ae o curls. E taʻua lea o se pulu poʻo aʻa.

O le lauulu fulufulua ua fausia o tolu faaputuga:

  1. O le kutikio o le pito fafo. Puipuia loka mai fafo faʻaleagaina, aumai le lamolemole, susulu. O se flake (ipu), faʻatonutonu mai aʻa i pito. O sela taʻitasi e iai le gaʻo gaʻo. Ona o lenei, i le tulaga masani, o flakes fetaui lelei i le tasi le isi, ma avea foi susu. E leʻo mulumuluina le vailaʻau, ae o loʻo faia le osofaʻiga o le vailaʻau, e mafua ai ona vavaeʻese ipu, ma gaogao.
  2. Cortex, o le cortical layer - ogatotonu, sili ona taua vaega. Tali atu mo le faʻamalosia o laʻau, malosi, lanu. Ona o foliga faʻatulagaina o le cortex, o laina o le sasaʻo poʻo le curly (o lenei ua faʻatulagaina genetically). Le lava vaega e faʻaosofia ai le ola mataʻutia.
  3. O le medulla, poo le medulla, o le ogatotonu o le lauulu laupulu. Le malosi ma le aofaʻi o lauulu e faʻalagolago i le tulaga o atiaʻe. Mo lenei mafuaʻaga, e faigata ona ola lauulu lauulu pe a leai se tupuaga faʻatonuga.

O se mea moni mataina: i luga o le ulu o se tagata, e tusa ma le 100-150 afe lauulu. O le mafiafia o laulu e mafai ona mitamita i natura blondes ma blondes.

O le folikel e maua meaʻai mai le siosiomaga faʻafomaʻi e ala i le papilla dermal - o se mea taua o le atoa fausaga. Afai e oti, o le ulu atoa lauulu oti.

Ole foliga o curls faalagolago ile foliga o le folikel:

  • laina sasao ola mai lapotopoto,
  • mai le ovalu - curly,
  • loka faʻaalu gaʻo mai le lauulu mafolafola ato.

O vaega o le tuputupu aʻe o lauulu i luga o le ulu e fesoʻotaʻi ma le galueaina o le folikel. O tulaga ia a le ola taamilosaga, toe fai mo laulu uma taʻitasi mai le fanau mai e oʻo i toilalo leiloa.

Sebaceous glands pasi latalata i le folikel e taua mo le matagofie o le lauulu. O le le saʻo le latou faʻagaioioiga e mago ai lauulu masani pe, faʻapea, gaʻoa.

Laasaga, vaega o tuputupu aʻe

O le taʻamilosaga o loʻo tuputupu aʻe o manoa e masani ona faʻatusa i le atinaʻe o laʻau na toto i le eleele. I le tautotogo o loo i ai se faavae faataʻatia, aʻa faʻavae. I le taumafanafana, o le taimi mo malosi galue e amata, lea e mafai ona o tatau tatau. Autumn o se vaitaimi o lemu, faifai malie ma vavae ese. O se tulaga tutusa i lauulu.

Ua faaseseina e saienitisi ia tulaga o toe tupu o le ulu ulu:

  1. Anagen o se tuputupu ae tulaga pe a oʻo i le 90% o lauulu uma o le ulu e tasi taimi. O sela i le pulu e malosi vaeluaina. Ona o lenei, ua atili ai ona umi le laupepa i aso uma, mauaina se malamalama o le numera e 10 i le 90 °. O le taimi o le Anagen, o le umi pito umi, e mai le 2 i le 5-6 tausaga. E i ai le talitonuga faapea, i le taimi lea, o le tuputupu aʻe o le toʻotoʻo e le faʻatonutonuina i faasaʻoga e ala i oloa tausi.
  2. Catagen o se vaʻaiga vaitaimi tumau mai le 2 i le 4 vaiaso. Feololo vaega ma taofi tuputupu ae. Ua le toe ulufale le toto i le folikel, ua faapuʻupuʻu, maanuminumi, ma soso latalata atu i le mata o le paʻu. I lenei tulaga, sili atu nai lo 1-3% o lauulu uma i le taimi e tasi.
  3. Telogen o se malologa vaega e tumau pe a ma le 3 masina. Taimi malolo o le lauulu. O se lauulu lea ua leva na sili ona tele lona matua, ma sina paʻi tino, e mafai ona paʻu i fafo. E tupu lenei mea pe a amata ona faʻataʻoto mai se isi 'autu. E lua tulaga o le telogen:
  4. vave - taofia le tuputupu aʻe,
  5. tuai - leiloa. O le masani ole 50-100 fasi i le aso.

Ina ua mavae lena, e toe amata mea uma mai le anagen phase, pe a amata le laulu fou fou i totonu o le folikel tutusa ma tupu ai. O le taamilosaga toe taʻua e tusa ma le 25 taimi. E tusa ai ma isi faatatauina, mai le tasi ato i le tagata, mai le 20 i le 30-40 lauulu, suia le tasi ma le isi, tuputupu aʻe i le olaga atoa.

I le auala. Ole foliga mai ole laulu atoa e faalagolago ile tuputupu ae laasaga. E faigofie lava ona maua se lalaga i lalo o le fusipau i se talavou, aua faʻatasi ai ma taʻamilosaga fou e amata ona puʻupuʻu ia maea. I le maeʻa o 30 tausaga, o loʻo tuputupu aʻe lo latou saoasaoa.

Faʻafefea o laulu e tupu i se pepe fou

O lauulu muamua e fai ile ulu o le pepe e leʻi fanau mai pe tusa ole 4–5 masina ole maʻitaga. I le maeʻa ai o foliga o meaʻai, sa paʻu atu le 'ie i 1-2 masina, ua ola ai maʻau faʻaola i lona tulaga. O le mea masani e tupu i tamaiti i le latou tausaga muamua o le ola lea ua amata i fafo pe a paʻepaʻe papala i luga o le ulu.

Le tele o taimi - mai le tua o le ulu, aua o le tele o taimi o le pepe fou faʻaalu e taoto i lona tua. Ole liliu soo ole tamaititi i lona itu, ole manava e fesoasoani e puipuia ai le gaioiga.

Afai o le lauulu o se pepe faatoa tupu matitiva, matua tatau ona:

  • fai masani le faʻamalosi tino i le ulu ma se pulumu malu,
  • e faʻamamaina le pepe i se manoa o se manoa, chamomile, nettle - pe a fai e leai se afaina,
  • O le fufuluina o paʻu
  • faapaleni le meaʻai a se tina tausi poʻo se tamaititi e 'ai se paluga,
  • le aofia ai rickets i le taimi o le suʻega o le tino, faʻafitauli o le metabolic.

E i ai le umi tu masani o le tipiina se pepe i le aso fanau muamua. E talitonuina e fesoasoani lea i le foliga mai o le mafiafia o le laulu ulu. Ae ui i lea, o tamaiti fomai, trichologists, fulufulu tagata e leai se autasi: o le luluina e le aumaia le aʻafia manaʻomia, aua o le numera o folikel e le faʻateleina.

Ae o lenei faiga e fesoasoani e aveʻesea le muamua fluff, e sili le selu o loʻo popo mai le papala. O lauulu pe a uma ona tupu na sili atu ona tutusa i vaega uma. Ole mea moni, afai e leʻi tipi le tamaititi aʻo leʻi atoa le tausaga.

Teineiti i lalo ole 3 tausaga le matua tatau ona fili lalagaina o pusi uumi: ono tulaʻi masei mafai ona tupu i le malumalu. Mo lenei mafuaʻaga, o le tele o matua e mananaʻo e fai ni lauulu pipiʻi mo pepe. O moega pepe e manaʻomia le sili atu le agavaivai lelei nai lo tagata matutua. Atoatoa lauulu lauulu o le a fausia i se tamaititi ile 11 tausaga.

Faʻafefea ona tupu lauulu i luga o le ulu i alii ma tamaitai

O le tuputupu aʻe fua faatatau e faʻamoemoe i vaega eseese: tupuʻaga, tulaga o le soifua maloloina, numera o tausaga na soifua ai ma e oʻo foi i le itupa. Ua faaiuina e saienitisi o fafine, o lenei faiga e telegese. O le umi o le "ola" o le lauulu laʻau e ese foi. I luga o le ulu, i alii, loka e faafouina uma 2 tausaga, i fafine, pe a uma 4–5 tausaga.

Se mea manaia: ua faamaonia e i totonu o tagata Asia, o le tuputupu aʻe o lauulu o le sili ona vave. O tagata Europa o loʻo lona lua i lenei faʻailoga.

E manaʻomia e fafine le mataituina lelei o le hormonal. O le maʻitaga, o le vaitaimi o le fafagaina, e oʻo lava i le faʻamamaʻi, maʻitaga foʻi, e mafua ai le soli tulafono. O le iʻuga, o lauulu ulu mafai ona taofia.

Ma faʻapea foʻi, o le faʻagasologa o le toe tuputupu aʻe ua leaga:

  • filifilia lelei mea teuteu teuteu mo le tausiga o lauulu,
  • masani ona faia faʻataʻitaʻiga ma foliga vaaia: pisipisia, curling.

O manoa i luga o ulu o tamaloloa tupu tutusa lava pei o le 'ava. I le maeʻa o le 40 tausaga, ua atili ai ona faʻagaioi le laulu mata, ae e leʻi mafai e saienitisi ona faʻamatalaina lenei mea moni.

E faʻapea foi, o aliʻi ma tamaʻitaʻi, e tatau ona nofouta i isi mafuaʻaga e taofia ai le tupu aʻe o le olaola.

  • le paleniina o meaai, le lava o vitamini (matou te fautuaina le faitauina o se vaʻaiga sili ona lelei o vitamini complexes mo lauulu vave tuputupu ae),
  • hypothermia poʻo le masani ona faʻaalia i le la e leai se pulou,
  • faʻamaʻi o totoga i totonu,
  • faaumiumi faaaoga o nisi vailaʻau
  • faigata le olaga: ulaula, ava malosi, vailaʻau, masani ona lava le moe, popolega tulaga,
  • genetik sauniuniga.

Lapataiga! Afai o se tagata e le faigofie i le pala, e tofu le laulu fou ma le muamua i le mafiafia, umi, ma isi tapulaʻa. E ono maitauina e tagata fia iloa, i le aluga o taimi, ua atili ai ona manifinifi, ua susulu malamalama, ma atili leaga ai. Faʻatasi ma le isi augatupulaga, o le soifua maloloina curls ua faʻaleagaina, liliu i totonu e leai se lanu. O sea faiga e fai ma masani i le matua.

Pe a tupu laulu vave

O lauulu i luga o le ulu e tupu pea lava pea, ae i isi saoasaoa.

Ma le isi, e mafua mai i itu taua:

  1. Taimi o le tausaga. I le tautotogo ma le taumafanafana, e vave le gaioiga nai lo le malulu vaitau.
  2. Vaega o le aso. I le taeao ma le afiafi, o fulufulu laʻau uʻumi e sili atu le gaioi nai lo le po.
  3. Tausaga. O le matua o le tagata, o le lemu o sosolo e tuputupu ae. Fua faatatau o le tuputupu ae masina
  4. i tamaiti - 1.3 centimita,
  5. i tagata matutua - 1.5 senitimita,
  6. i tagata matutua - 1.1 centimita. E taua le manatuaina: o ni fuainumera lata mai. Tupulaga tuputupu o se tagata lava faʻavae.

O avanoa sili e tupu ai le uʻu pito umi i le 14-17 i le 30 tausaga.

Afai o le laulu e tupu mai i tua lemu nai lo oe manaʻo, toe mafaufau i lou olaga, meaʻai. Tuu ia mea leaga, faʻatuina se masani masani. E tele auala faʻamaonia e faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o lauulu, faʻaaogaina o mea faigaluega faʻapolofesa, faʻamanuiaga a tagata.

Le gaioiga o le tele o mea teuteu faʻaititia le telogen vaega, fafaguina "moe" aʻa pe maua ai faʻaopoopoga meaai i folikel. Faʻaogaina o ia vailaʻau, aua le faʻaleaoa e aʻoaʻo e uiga i le lelei aoga, le faʻailoaina mai o faʻatonuga, iloiloga, faʻataʻitaʻiga vitio. O fulufulu matagofie e le gata o se meaalofa na foaʻiina mai i le fanau mai, ae o se faʻamanuiaga faʻateleina tausaga i le tele o le tausaga, faatasi ai ma le fesoasoani mai a tausiga faʻapitoa.

Vitio aoga

Trichologist e uiga i lauulu ulu. E vave?

Le aofaʻi lauulu e tupu ile aso.

  • Faasaʻoina
  • Talotalo
  • Faalauteleina
  • Valivali
  • Mama
  • Mea uma mo lauulu tuputupu ae
  • Faatusatusa le mea e sili
  • Botox mo lauulu
  • Puipuiga
  • Laminasi

Na matou faaali atu ile Yandex.Zen, lesitala!

-->

Le faʻaaogaina o le spray "Generolon" ma iloiloga e uiga i ai

E tele auala eseese o le feagai ai ma se tulaga le fiafia i le pala. O le tasi o na mea o le "Generolon" spray. Ma faʻafefea ona faʻaaoga saʻo?

  • Faʻavaeina
  • Faatinoga
  • Faailoga
  • Anotusi
  • Aafiaga itu
  • Aafiaga
  • Faʻapefea ona talosaga?
  • Taua tulafono tulafono talosaga
  • Tau ma le mea e faʻatau ai?
  • Manatu ma iloiloga

O le vailaau aoga o le vailaʻau "Generolon" o le minoxidil. O loʻo iai foi ma nisi o vailaʻau e pei ole propylene glycol, ethanol (faʻapea ava) ma vai faʻapitoa saunia. Ole fua ole malosi ole vaega ile aofaʻiga atoa ole oloa e faʻalagolago i lona totoʻa. O lea, o le 2% "Generolon" o loʻo i ai naʻo le 20 miligrams o minoxidil i le 1 mililiter o le vailaʻau, ma o le gaʻo mea o loʻo i ai i le 5% sauniuniga o 50 miligrams i le 1 mililiter.

"Generolon" sapalai gao tuusaʻo i luga o folika lauulu. Muamua, minoxidil alualu i luma lelei le toto toto i le afaina vaega (o lona uiga, i luga o le ulu fulufulu) ma le toto sapalai i follicles, ina ia le "mulimuli" mulimuli atu ma alu i le vaega malosi o le tuputupu ae o lauulu. Lua, o le vaega malosi suia le mataupu faavae o le aafiaga o androgens luga folikel ma puipuia i latou mai lenei aafiaga. Lona tolu, o loʻo i ai se faʻaititia faʻaititia i le fausiaina o le 5-alpha reductase, o se enzyme e mafua ai le leaga o le aʻafiaga o androgens i luga o pulu.

Ae o le faʻaaogaina o le vailaʻau i le paʻu, e laititi. E tusa ma le 1-3% o vaega e ulufale atu i le systemic circular (pe a fai e leai se mea e faʻaleagaina ai le epidermis). Ae a tuʻuina atu o le meaʻai tasi e laititi, e mafai ona tatou manatu o le saogalemu o le faʻaaogaina. E le gata i lea, o vaega e ulufale i le toto e tafiesea vave ma e le faʻaputuputu i totonu o le tino.

A oʻo e teteʻe ile pulu, e tatau ona e faʻalogo i le shampoos e te faʻaogaina. E le toʻatele tagata latou te iloaina o le 94% o suamotu tatou te faʻaaogaina i aso uma o loʻo i ai vaega o vailaʻau e faʻaleagaina ai le lauulu ma le ulu. Afai e te vaʻaia ni vaega o le sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, coco sulfate i le tuʻufaʻatasiga, e tatau ona e tuʻua nei mea teuteu.

O vailaʻau ia o le mafuaʻaga tele o maʻi papala, ma e mulimuli ane mafua ai le pala. E tusa i faʻaiuga o suʻega na faʻatautaia e le matou faatonu faatonu, sa faʻasalalau se faʻailoga o le saogalemu shampoos.

O Mulsan Cosmetic naʻo le pau lea o mea gaosiʻoa na lafoaia atoa ni vailaʻau leaga, toe sui latou ma mea masani faalenatura. Matou te fautua atu ia te oe e asiasi i le ofisa lugalaina faleoloa mulsan.ru. O se tasi o faʻailo iloga e mafai ai e se tasi ona iloga maualuga-lelei fofo masani o le aso le aoga.

Ona o le faʻaaogaina o le malosi faasao i oloa mai le tele. le maketi o le ola fata e masani lava 2-3 tausaga, a o le masani fata fata na o 10 masina.

Faʻatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo iai faʻamatalaga o le autu faʻaalia mo le faʻaaogaina o le vailaʻau o le androgenetic alopecia. Faatasi ai ma isi ituaiga o pulu, le vailaʻau o le a le aoga.

Ua faʻaaogaina lelei e le matou aufaitau Minoxidil mo le toe fuataina o lauulu. Vaʻai i le taʻutaʻua o lenei oloa, na matou filifili e ofo atu mo lau silafia.
Faitau atili iinei ...

Anotusi

Talu ai o le faʻaaogaina o vailaʻau o lona uiga e faʻaititia, e le tele naua faʻailoga i le faʻaaogaina o le fualaau faasaina "Generolon":

  • le faʻamalosiʻau tagata i vailaʻau o loʻo fausia ai le tuʻufaʻatasiga,
  • ni maʻi o le paʻu poʻo le papala (faʻataʻitaʻiga, dermatosis),
  • faaleagaina le paʻu,
  • silia 60-65 tausaga ma lalo ifo o le 18 tausaga,
  • faʻasusu o fafine,
  • maitaga

Aafiaga itu

E masani lava, o le fualaau faasaina "Generolon" e talia lelei, ae o nisi itu itu e ono aoga:

  • soʻona faʻamago ma le vavaeina o vaega o loʻo faʻataʻapeʻape le paʻu o le ulu,
  • susunuina, vevela, afaina i le vaega o le faʻaaogaina o le tuufaatasiga,
  • mumu, fulafula,
  • foliga mai o vesicles (e seasea tupu, ma masani ona faʻaititia le paʻu o le paʻu),
  • seborrhea (le faʻavaeina o tima i luga o le itu i luga o le fulufulu),
  • le manaomia o lauulu tuputupu ae i luga o le tino (mo se faataitaiga, luga o foliga),
  • a ulufale le oloa i isi vaega o le tino, e ono mafai ona faʻaalia aliali (urticaria, edema),
  • afai e te faʻafuaseia ona foloina le oloa, e ono i ai ni faʻafitauli e pei o le maʻi, manava, manava puʻeina, faʻalavelaveina o le tata o le fatu, tiga o le fatafata, tiga o le ulu, fulafula leaga, suiga o le toto toto, niniva, ma isi.

A o faʻaalia e ni suʻesuʻega ma iloiloga o le vailaʻau "Generolon", o le aʻafiaga e le vave sau. Suiga o le a le maitauina tusa lava pe a uma le masina o masani ma faʻaaogaina pea. Muamua faʻaleleia e masani ona maitauina i le na o le faʻaiuga o le lona tolu poʻo le fa masina, e fesoʻotaʻi ma le umi o le lauulu tuputupu ae vaega. O le umi lena o le taimi e manaʻomia ai fatuga e "ala mai" ma alu i totonu o le gaioiga malosi mai le malologa.

Ole fesuiaʻi mai le vaega malolo o le a faʻafesoʻotaʻi ma le lafoaia o folikel mai le faʻamalosiʻaina o laulu tuai, ma o se mea masani lea, aua o lauulu fou e manaʻomia se nofoaga mo le tuputupu ae. Ma o le mafuaʻaga lea i nai vaiaso muamua (mai le 5 i le 8-10), ua mafai ona maitauina se faʻaopoopoga o leiloa leiloa. E le tatau ona e fefe, ona fou lea, sili atu le soifua maloloina lauulu o le a aliali mai ile nofoaga.

A o le umi o le aʻafiaga, e masani ona tumau 4-6 masina. Ona mafai ai lea ona tutusa le tulaga, aemaise lava pe a fai e te le faʻateʻaina le mafuaʻaga o le alopecia ma aua le faʻaogaina isi auala.

Ole vailaʻau e sili ona aoga ile togafitia ole alopecia ile amataga ma i talavou talavou.

Faʻapefea ona talosaga?

Ole fualaau faasaina "Generolon" e tatau ona faʻaogaina i le lotoifale, faʻaaoga i nofoaga faigata. O le mea lea, i fafine, e masani ona maitauina le pala i le ogatotonu vaeluaina, ma i tamaloloa - i le pale ma pito luma.

Ole laasaga autu o talosaga:

  1. Ole fua faatatau e faʻaaoga e faʻaaoga ai se dispenser. Muamua, e tatau ona aveese le pulou mai le fagu ma tuu le mita pamu i luga o le ua, ma faapipii lea o le pamu i ai mo le tui tuusao. Ia oomi laia i nisi taimi ina ia agaʻi atu le oloa i le dispenser.
  2. Amata le talosaga mai le ogatotonu o faʻafitauli taʻitasi. Faʻapipiʻi le faʻafefiloi i totonu o le maʻi ma ua le filifili. I se aotelega, oe manaʻomia le faia o ni kiliki se fitu i luga o le dispenser.
  3. Fufulu ou lima. Fufulu le vailaʻau e le talafeagai.

Ole fua ole aso e le tatau ona sili atu ile 2 mililita, naʻo le lua tusi apalai e manaʻomia ile aso (o lona uiga, ole tasi laʻititi o le 1 ml). O le ala o togafitiga e mafai ona tumau mai le ono masina i le tausaga.

Taua tulafono tulafono talosaga

O ni nai tulafono taua:

  • Aua neʻi talosaga i isi vaega.
  • Aloese mai le mauaina o le oloa ile membrane mucous.
  • Afai o le faʻaaogaina o le 2% fofo e le iʻu i ai se iʻuga 3-4 masina o le faʻaoga, faʻaaoga se 5% sooupu.
  • Aua le fufuluina lau lauulu pe a uma le talosaga ma aloese mai le susu mo le fa i le lima itula pe a uma le talosaga.
  • Faaaoga le vailaʻau ia faʻamago ma fufulu le ulu.
  • Fai mea masani i aso uma (selu, fufuluina o lau lauulu, teuteu foliga) ile masani masani.
  • Ae e te leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e talanoa i se fomaʻi faʻapitoa, ma sili atu ona lelei ona faia se suʻesuʻega.

Manatu ma iloiloga

Manatu faaalia mai le tagata faaaoga:

Matou te valaauliaina oe e suesue i iloiloga o le "Generolon":

  • “E le gata mo fafine, e taua le lalelei. Ina ua ou matauina le lauulu pauu na amata, na amata ona ou lavelave. Na alu o ia i le fomaʻi, sa ia fautuaina "Generolon". O le tau, ioe, e matua maualuga lava, ae na ou matauina lelei lona aafiaga. Ono masina mulimuli ane, na amata ai ona ola lauulu, na sili atu. "
  • “Na ou faʻatauina Generolon ma amata na ou faʻaaogaina. I le taimi muamua, o le lauulu na amata ona "aʻe" atili i luga, ae ina ua mavae le tolu masina na pa'ū leiloa. I le mataupu faavae, ou te malie ma le aoga. Ou te manaʻo foi ia sili atu le taugofie.

O manatu o fomaʻi e uiga i le vailaʻau e fefiloi. O le mea moni e maitauina i le tele o gasegase, ae, o se tulafono masani, e mafua mai le mafuaʻaga alopecia.

Manatu faaalia mai le tagata faaaoga:

Faʻaaoga le vailaʻau, maitau tulafono ma faʻamaumauga i faʻatonuga o loʻo faʻatonu, ma e te vaʻai i le iʻuga.

E faʻapefea ona ola au manoa?

O le fausiaina o la tatou lauulu e amata ile manava ole tina. I le taimi lea, naʻo paʻu lauulu i luga ole tino ole ulu na taoto ma ola ai. E iloga i latou i lo latou agamalu ma le uumi puʻupuʻu, e le gata i lea, e le oi ai ni pigment. A o leʻi taitai fanau mai, o nei vaega o nei laulu ua suia i pigmented.

I uluai tausaga ole olaga ole pepe, e sui ai lauulu ile pulou ole sooga ole sela. I se taimi mulimuli ane, i le taimi o le talavou, ua liua i sili loka loka, lea e taua o terminal. E sili atu ona paʻu ma e ono suia teisi i paolo mai ua iai. I lenei laasaga, lauulu o luga o le tino e aliali mai foi. I le itu o laulu mata, laumata mata ma puimanava o loʻo i ai se faʻapitoa ituaiga - bristly hair. Tagata taʻitasi i luga o le ulu e tasi faʻatasi i ai ia ituaiga uma.

I le aotelega, o le tuputupu aʻe o manoa e mafua mai i le vaevaega o sela o loʻo taoto i totonu o le loloto o le dermis ma e le mafai ona vaʻaia i tatou mata. Ina ia malamalama i lenei faʻagaioiga, e tatau ona aʻoaʻo atili e uiga i le fausaga o lauulu.

Lauulu fausaga ma tuputupu ae

O lauulu uma e aofia ai ni vaega:

  1. O le ogatotonu o le vaega lea e vaʻaia ma taʻoto i luga aʻe o le epidermis, o loʻo aofia ai i ni meaola namu e faʻatumuina i keratin,
  2. Root - o lenei mea taua vaega i le loloto o le 2.5 mm i le mafiafia o le paʻu, ma e aofia ai ola sela e mafai ona atiaʻe, faifai pea vaeluaina ma tuputupu aʻe.

O le pulufana e fuafua le tulaga ma foliga o le lauulu i le tele itu, ma e iloa ai foi faʻasologa o le tuputupu ae o lauulu. Peitai, le vaevaeina o sela fausaga e le mafai ona tupu e aunoa ma le auai o tisiki o loʻo latalata i aʻa. Faʻatasi, o nei fauga e fausia ai le vaega o lauulu e taʻua o le folini poʻo le taga. Toto toto ma neura faaiuga e talafeagai mo ia.

O le mea e malie ai, o le foliga o le folikel e fuafua le foliga mai o le laulu:

  • laei curly foliga mai i le oval,
  • sasaʻo, lamolemole loka tupu mai i se lapotopoto foliga lauulu,
  • fatugaʻo-foliga maua lauulu lauulu.

O le fulufulu taga e taua tele mo le tuputupu ae ma le soifua maloloina o curls. Afai e faʻaleagaina, ona mate ai lea o le aʻa, ma i le lumanaʻi foliga mai o le toe faʻafouina. E le gata i lea, o sebaceous glands e pasi i tafatafa o le lauulu ato, latou te faʻatinoina foʻi le tulaga ma le matagofie o le lauulu. E le matala ni paʻu o le paʻu, e matau le paʻu o le papala. Afai o le sebaceous glands e faʻateleina ma galue malosi, o lona uiga o le dermis o le a gaʻo, susulu. O le mea lilo e maua mai ai e iai se antibacterial ma puipuia galuega mo le paʻu.

O le soifua maloloina, i le lelei tulaga o pulu e mafai ona maua atoa ma vave lauulu ulu, ma faʻaopopoina foi o latou olaga.

Anagen - tuputupu ae tulaga

O le faagasologa atoa o le tuputupu ae o manoa amata i le tuputupu ae vaega - anagen. I lenei taimi, o lauulu sela i le pulu amata amata ona malosi mo vaevaega. O le “faʻailoga” mo lenei faʻatinoina o lenei faiga e sau mai hormone i le toto. Ma le faʻavaeina o fausaga fou sela, o le folikel e tupu i le lautele, o le 'autu e fausia ma faasolosolo mafiafia, ma o se lanu lanu, melanin, foliga. O le pigment vave tuia le fausaga o lauulu ma fuafua lona lanu. Peitaʻi, e leʻi laasia le tootoo o le epidermis i le toʻotoʻo, ae na ona oʻo atu i le vaega pito i luga.

O lenei vaega o lauulu tuputupu ae e sili ona umi, mafai ona tumau mai le 2 i le 5 tausaga. Moni, a o tuputupu aʻe ma matua le tagata, o le tulaga e faasolosolo malie ona puupuu. E tusa o le 80-90% o curls uma e masani lava i lenei tulaga.

I le taimi o le anagen, o le laulu e faasolosolo ona amata amata ona alu i tala atu o le pito i luga o le epidermis ma oso i luga aʻe o le paʻu. O le moli i le taimi lea ua maeʻa ona faʻatulaga ma maua lona faʻatusa: mo nisi tagata o ia e lapotopoto, mo isi e laititi teisi pe i ai le foliga o se ellipse. O le fulufulu mata i le taimi o le anagen vaega faʻateleina e ala i le averesi o 0.5 mm i aso uma.

Catagen - tulaga feololo

Ole puʻupuʻu puupuu lea ole olaga ole taʻi, e naʻo le 2-4 vaiaso ole catagen. I le taimi lea i le taimi, ua maeʻa ona sau le laulu lauulu i luga ma matua umi. O le matauila i totonu o le taga, toso aʻe teisi, soso latalata i tuaoi o le epidermis, ona sela amata amata ona mou ese. I le vaega ole catagen, o le toto na taofia le sapalaiina o le folikulu, ma na faʻasolosolo malie i lalo, faʻaitiitia i le lapoʻa i le 1/6 o le setete na muamua. I le taimi lava e tasi, o le gaosiga o valivali pigment taofi.

Cellular fausaga o lauulu ma aʻa na leiloa taumafa taofi taofi vaevaeina atili, ma le tuputupu ae o curls taofi atoa. Ile vaega ole catagen, e uiga ile 2-3% o manoa uma o loʻo iai.

O le vaega o lauulu tuputupu ae faatasi ai ma foliga o latou fausaga fuafuaina le foliga mai o lauulu atoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le totoina o uumi ma aulelei matagofie e sili atu le faigofie i le talavou, e mafua mai i le mea moni o faʻatasi ma taʻamilosaga fou uma, e tupu ai le laulu i se puʻupuʻu uumi. Ma le faʻaopopoga, i le maeʻa o 30 tausaga, o le fua o le regrowth o le manoa e faasolosolo maualalo ifo. I le aotelega, o lauulu taʻitasi ose tagata e alu i le tusa o le 25 taamilosaga.

Telogen - malolo tulaga

O le laasaga mulimuli lea i le olaga atoa o curls. I le telogen phase, o le lauulu sulu o malolo. I lenei vaitau, o le lauulu e taofia na o le paʻu, o le mea lea o le aveeseina e le faigata, pe o le a pa'ū na o ia. E masani a tupu lenei mea i le taimi a amata loa le laulu fou, mimiti ma fai le laulu e uu le mea tuai. I le taimi lea, o le laulu sulu e toe foʻi i tua i le anagen stage, ma o le faʻagasologa o le aʻafia o se laulu fou e amata i totonu.

O le umi o le telogen phase o 3 masina. I lenei tulaga, e tusa ma le 10% o curls uma i le tasi taimi, ina ia i aso uma tatou te leiloa le 50-100 lauulu. O le isi e amata ai se suiga fou o manoa. O le mea lea, i le averesi i le aluga o le olaga o se tagata, 20 i le 40 lauulu e gaosia i totonu o le folikel.

O matou loka e tupu i aso uma ma i taimi uma, i le ao o lenei gaioiga e sili atu vave nai lo le po. I le vaitau o le vaitau (tautoulu ma tautotogo), o le saoasaoa e faʻateleina foi. I tamaiti, o curls tuputupu aʻe e uiga i le 13 mm i le masina, i tagata matutua laititi televave - e ala i le 15 mm, o lenei faiga e sili ona gaioi i le vaitaimi o le 16-25 tausaga, e lemu i lalo i le matua, ma le lauulu fua faatatau fua faatatau e le sili atu 11 mm.

Leiloa ma le tuputupu aʻe o taamilosaga

O le leiloa o curls o se masani masani ma masani faiga, ona matutua tuai lauulu ua suia malie e fou. I lenei tulaga, o tulaga o le tuputupu aʻe ma le malologa e matauina i tuaoi folau i taimi eseese, a leai, o paʻala patchs e masani ona aliali luga i luga o le ulu.

Mo i latou e le masani i le faʻafitauli o le malosi le leiloa o manoa, o laʻau taʻitasi na faʻatoʻa tutupu, e le ese mai le lugā muamua, e tutusa le mafiafia ma mafai ona tupu i le tutusa uumi.

Lauulu leiloa fua faatatau - oo atu i le 100 pcs. i aso uma, e tusa lea ma le 1/10 o le laulu. Afai o lenei numera e tele tele, ona i ai lea o le mafuaʻaga popolega, masalo, i lenei tulaga ua uma ona tatou talanoa e uiga i le faʻatatauina faʻafitauli - leiloa o le curls.

I le amataga o le pala, faʻavaivaia, faʻaititia ma faʻaletonu o manoa ua matauina. Afai o le taimi nei ua e agavaʻa i togafitiga, o lona uiga, e iai le avanoa e toe foʻi mai aʻa i o laʻua soifua maloloina. A leai, o le a faʻatupuʻu faʻaletonu le uʻu, ma manifinifi, ma o le a faʻasolosolo lo latou tuputupu ae lelea, o lauulu e tele ina paʻuʻu, ma o vaʻa o le a avea ma iloga i luga o le ulu.

Mafuaaga o le Amataga Baldness

  1. O le le sao ma le masani ona pisia mafua ai le faʻatamaia o folau o lauulu, aua o vailaʻau e mafai ona tui loloto i totonu o le dermis. O lenei tulaga faʻaalia le oʻo atu i se vave vave suiga o lauulu i le catagen phase.
  2. A tupu se faaletonu o vitamini ma meaʻai paʻu, e faasolosolo lava ona amata oti mai i totonu o le laulu, ma e motusia ai manoa ua susulu atu ai ma pupula.
  3. O faʻamaʻi o totoga i totonu ma le faʻaaogaina o nisi vailaʻau e mafua ai le faʻaletonuina o le tulaga o pulu ma unta.
  4. O le faʻamamafaina o tulaga ma o le soona faʻamalosi tino e oʻo ai i le mea moni e amata ona manifinifi le laulu e le vave, ae a maeʻa 2-3 masina.
  5. O le le saʻo le tausiga mo curls, o le aafiaga o le la susulu sao mai ia i latou, overheating ma hypothermia ei ai le afaina ai le tulaga o lauulu ma a latou matata.

Auala e foia ai le pala

O le faʻafitauli o le leiloa lauulu e maitauina i mea na pe a o le telogen tulaga i le ola taamilosaga o le au amata ona umi se taimi umi ma umi le umi, pe o le malologa vaega afaina ai sili atu nai lo 10% o le ulu. I lenei tulaga, e atili matauina o le mafiafia o curls ua faʻaititia, ma loka ua leiloa faʻatele taimi.

  1. I le fatu o le tele o atinaʻe e tau ai le pulu o le manatu o le faʻaititia o le umi o telogen ma faʻamalosia "moe" matauila.
  2. O le isi vaega o metotia e faʻatautaia i le toe fuataiina o gaioiga ma gaioiga a lauulu.
  3. Ua faamaonia foi le lelei o mea teuteu o loʻo iai vitamini ma isi meaʻai mo le toe faʻafouina o le folo.

O a matou curls tuputupu pea i taimi uma o le olaga, ae o le saoasaoa e ese. Ole faʻaaliga lenei e faʻalagolago i le matua, vaitau, siosiomaga tulaga ma uiga o tagata taʻitoʻatasi.

O le ola taamilosaga o lauulu e masani ona faʻatusatusa i le faʻagasologa o le totō o laʻau i le tausaga: o aʻa e aliaʻe ma atiaʻe i le tautotogo, o le ola tuputupu aʻe amata i le taumafanafana, e telegese i lalo i le pa'ū, o se faʻaitiitia taimi amata, ma tupu ai le oti. I lenei tulaga, e le tatau ona e fefe i le mea moni e faapea o laupepa e tuʻua le tatou ulu i aso uma, ae a ma se malosi leiloa e tatau ona e mafaufau ma faia ni faiga talafeagai.