Tausiga

Luga 9 O mea sese mea e fai ai lauulu

Manatua pe o le a le tele taimi e te faia ai lou lauulu fulufulu? Norma - tasi le minute, mai i le 50 sekone e tatau ona alu i le paʻu massage. O ia ma aʻa e manaʻomia ona faʻamamaina, aʻo ni manoa o loʻo milimili e leai se aoga ma e oʻo foʻi ona afaina - o le kutikili ua manua ma ova le lapopoa. O le saʻo faiga e pei o lenei: ma ou tamatamai lima, fai ni solo lapotopoto mai le pito i luga o le ulu i pito. O lea e le gata e faʻamamaina ai mea le mama, ae ia faʻaleleia atili ai le toto ma faʻalautele mai ni fatuga. I se taimi puʻupuʻu, o lona uiga, e ui lava e le o le sili atu, ae o le voluma, mo le taimi umi - faʻateleina le tuputupu aʻe ma e oʻo lava i le faʻateleina o le tele o curls. O i latou e fufuluina o latou lauulu i aso uma, na o le faʻaaogaina o le shampoo tasi, toe uma - lua. O le auala lona lua o le “profylactic,” ma e lē o faʻatatau i ni gaioiga umi. O se faʻailoga o le mama o le foliga mai o le mafiafia uʻamea.

Le mautonu Balmer Conditioner

Sei o tatou tau sailia po o ai o ai. Muamua ei ai le sapalai malosi ma ua fuafuaina mo i latou ua latou faʻaleagaina totoga faʻataʻamilomilo, pe naʻo le mafiafia, malo ma le gaosia lauulu. A le pa'ū lau fana e i lalo o lenei faʻamatalaga, ave se air conditioner faigofie faigofie selu, ae le o se tasi e sili ona lololo i meaʻai. Ma ia manatua: naʻo le faʻatasia ma le faʻamalama o lea lava laina e tasi e maua ai e le oloa le faʻasilasilaina aafiaga.

Faaaoga conditioner lauulu lauulu

Muamua, o uʻamea e tatau ona sulu i le solo, ona o le tele o le susu o le a le faʻatagaina ai vaega e mitiia, ma o keratins folafolaina o le a lele ese atu i totonu o le paipa vai. Alu i tua mai aʻa e lua senitimita, tufatufaina le fatuga i le umi ma tuʻu mo le minute. Ole aofaiga lava e tatau ona faʻaalu i le fufuluina o oloa. A leai, o le a maua se moli mautinoa - e le naʻo le soifua maloloina, ae gaʻo: oloa totoe toe faia lou laulu mamafa ma o le a maua palapala vave.

Vili le solo e pei o le turban

A o e savali faataamilo i le fale ma se turban i luga o lou ulu, o lo outou mama mama lagona le popole. E lagona e pei o se mea e pei ona fiafia i ai tisimani sweater i se fufuluina masini i se faʻaopoopoga o 1200 suiga. Ma o le iʻuga lava e tasi: faʻaloaloa, faaleagaina, le palapala. A uma mea uma, o lauulu susu e faʻalua ona ufiufi (faitau: vaivai) nai lo le mago. Ina ia aloese mai vaevaega pito, aua e te taumafai e soloi maeʻaeʻa ia manoa ma aua le mimiloina latou i se faʻasologa. Lenei matou faʻamatalaga o le "swaddling": afifi lou ulu i le solo i se lio, gagau i lalo ona pito i lalo ma se teutusi ma faʻamautu le tulimanu ma lou muaulu. Lelei pea, tuu le lauulu e mago i le natura: umi, vaivai, ae matua le afaina.

Aua le popole i le paʻu

E te taliina le fesili e uiga i le ituaiga foliga vave tele nai lo le taimi e te faʻapumula ai, ae e a le ulu? I lalo ifo o le lauulu nana o loo natia ai se vaega e le itiiti ifo lavelave ma taliaina, lea e manaʻomia foi le fiafia i peels ma masks, filifilia filifilia i le mafaufauina uiga taitoatasi. O le mea e lelei ai, e le faigata ona faʻailoa i latou, aua e masani lava o le paʻu iinei e tutusa ma foliga i luga o le mata: suauu, mago, maaleale pe masani ai. Lenei mea uma e tatau ona iloa pe a filifilia tupe, o lea faʻalogo i tusitusiga ma le faʻavae: D-panthenol ma taua suauʻu o le a fesoasoani pe a i ai le ita, peʻa ma le lactic ma hyaluronic acid o le a laveaʻiina oe mai le peeling, ma i le tulaga o le hyperactivity o sebaceous glands, filifili oloa ma mea ai meaola - mo se faʻataʻitaʻiga , faʻaopoopoga o meamata ma lanu moana papaʻe. Manatua: lauulu o se faʻaauauina o le paʻu, o lea e tatau ai ona togafitia. E aofia ai mai totonu, aofia ai omega-3 ma omega-6 gaʻo gaʻo, alava, nati ma fua mago i luga o le menu aso uma.

E seasea fufuluina selu

Tali faʻamaoni: o anafea le taimi mulimuli na e faʻamaʻimau ai lau pamu faʻalelei? ("O le tausaga ua tuanaʻi" - tusa. Faʻatonu Sili o Yulia Lapshina). Seʻi e vaʻai totoʻa: e te vaʻai i tupe efuefu i totonu o fulufulu lauulu? O lea la, e le naʻo le efuefu, aʻo le kolone o microbes, faʻamalieina i totonu o sela oti, gaʻo mamago ma toega o mea teuteu. A faʻapea o oe o le hypochondriac ona faʻatautaia lea o le mea faigaluega i ou lima, ave saʻo i le faletaele. Mai le taimi nei, o le 15-minute taele i le fasimoli vai o le a avea ma se vaega taua o le vaiaso fai faʻamalosi tino. Lenei le a faʻasaoina oe mai squeamishness, ma lou lauulu ma le paʻu - mai vave faʻamamaina, ita ma e oʻo lava i le susu, lea e faʻaosofia soona gaosi tino.

Taofi le laulu mago i se itu sao

O le faʻamamaina o lau laulu i luga o le lautele o se faʻasologa lautele, ae masalo ua galo ia te oe e faʻaopopo se isi faʻaalia i ai: o le itu e te faʻasino ai le tafega o le ea. E tatau ona alu mai le pito i luga i le pito i lalo e tapuni ai le kiki, ae aua le liua i le "tagutugutu." Afai ua e masani i le faʻafefeteina e faia ai se laʻasaga matagofie, faʻaeteete faʻaeteete: e faʻaloaloa le lauulu, o lea e tatau ona e faʻamamago atoa muamua e aloese ai mai ni manuʻa. Ma i se tulaga lautele, lapisi selu e tatau ona faʻaoga faʻaeteete - i lima le aoga, e tele na latou malepe nai lo le fausiaina o se mea o tu i luga o lou ulu.

Ova faʻapea le loka ma uʻamea

O le le fiafia i ai ma le asu o le sili ona leaga o mea e mafai ona e faʻalogologo ma vaʻai i taimi vevela. O lauulu malulu ma maualuga faʻatulagaina e le o gatasi, o lea la e laititi le tikeri: i le 140 Celsius mo mata ma le 200 mo le mago. Mea uma i luga liliu curls i mea faʻamama oloa. O le isi mea taua auiliili: aua le mimiloina uʻamea pe a uma ona faʻaoga le varnish - o le ava malosi e susulu pe a vevela ma faʻafilemu mea uma. O le ae le matauina lenei mea i le le lavalava mata, ae i le lumanaʻi, "falaoa" lauulu mautinoa o le a le faamalieina oe i se soifua maloloina susulu ma lamolemole.

3 Hair Care Mistakes Brunettes Fai

E matuaʻi tosina mai le tapoleni lauulu o lauulu uliuli. Ae o isi taimi o teine ​​e matua naunau lava i le taumafai e avea atili sili atu, na o latou e afaina ai le lalelei ma le soifua maloloina o latou lauulu. E pei ona fai mai o le tala, o le fili sili o le lelei, o lea afai e te faia pea le tutusa mea sese i lauulu tausigapei o brunettes, ua oʻo ile taimi e sui ai.

O le mea sese o brunettes Numera 1: e sili atu le pogisa, e sili atu ona tumu

O le tele o taimi mai brunettes, faʻalogoina e le au fai laʻau tagi se faitioga e faapea o le lauulu vave leiloa susulu atu ma avea ma pouliuli. E faasaʻo ia mea, latou te fai atu e faʻapogisa pouliuli. Ma faʻapena foʻi ma asiasiga fou uma i le fale lalelei, o teineiti e lanumoana-uliuli ma matua mago lauulu e sau i fafo.

Lulu lauulu lanu faʻaopopo tusa lava pe o se talavou laititi le itiiti ifo ma le 5 tausaga. I lenei tulaga, e oo lava i foliga vaaia i foliga suia - o le a sili atu le le mautonu, vevesi ma ogaoga. Ae o loʻo iai se fofo - o le faʻatulagaina lea o le valivali tasi i le masina o le umi, faʻapea foʻi ma le faʻamalosi tino, o suauʻu ma laulu mata. Ole susulu na ole a mafai ona ausia i se auala faʻatulafonoina o le a faʻatagaina ai oe e maua ia lava lalelei matagofie pei o Megan Fox ia lava (i le ala, na ia teena foi le uliuli lauulu i se taimi ua leva).

Sese mea o brunettes Nu. 2: taua ma mumu lanu

Afai o loʻo folafolaina atu ia oe le 100% faʻateʻa ese le laʻau auro i lou ulu, ia mautinoa o lenei ua leai se mea e sili atu nai lo le faʻatau maketi. Afai o lau lauulu e masani lava ona iai se paolo mafanafana, e oʻo lava i se sili-duper malulu lanu e mafai ona faʻateaina. O le tapulaʻa maualuga e mafai ona ia faia, o le tuʻu atu se malulu malulu o le a tumau ... seia oʻo i le muamua lulu fufulu. Ma e masani lava i lautele, o ia togafiti ma le pigment e tau atu i le foliga mai o lanu meamata. E leai se finau faasaga i le natura! O lea e tatau ona e talia ma vaʻaia penefiti o le "auro" i le laulu.

O le masani i aso nei o le masani ma lanu masani, lea nai lo le taumafai e tau ma lanu mumu, na o le faʻataʻamilomilo o lou lauulu lauulu lanu - o le a e ofo i le matagofie ma le manaia i lau ituaiga foliga.

O le mea sese o brunettes Nu. 3: "Ou te fia avea ma tagata lauulu enaena!"

Mo le amataga, e sili atu le moe i le po ma lenei manatu. Afai i le taeao e tumau pea le manaʻoga lenei i le malosi ma le maluelue, ona sauni lea mo se umi ma le tigaina gaioiga o suiga. I le tasi sauniga, o le mea moni, e mafai faʻapupegaina lauulu uliuli, ae i le taimi lava e tasi o le a leai se faailoga o le muamua aulelei - na o se laupepa paʻu le malie.

O le auala sili ona agamalu e avea ai ma lauulu sinasina o le filifilia lea o le faʻaagaga mo se amataga. Sa matou talanoa e uiga i lenei ituaiga staining auiliiliga iinei, o lea matou fautua atu ia e faamasani oe i lenei faiga matagofie ma sefe au mea e sili ona e fiafia i ai ata i lauulu i le telefoni.

Bronding o le a fesoasoani ia te oe e vaʻai ia oe i se auala mama, ae i le taimi lava e tasi oe le avanoa e toe maua ai mea uma ma le itiiti leiloa. Faʻalogo i le auala o le a iloa ai le laulu faʻamalamalamaina - o le ai ai se koluse, po o se paolo le manaia? Ina ia faʻamalieina matutu pito, e tatau ona e faʻaalu i le faʻatauina o oloa faʻapolofesa mo blondes ma a maeʻa ona fufuluina uma lauulu, ia mautinoa e faia le teuteuina ma fufuluina.

Afai o lenei tulaga e leʻi faʻafefe ai oe, ona faʻaauau lea ona faʻaopopo le mama uila, ae aunoa ma le aʻafia ai o aʻa o le laulu. A leai, e tatau ona e faʻamalamalamaina lou lauulu i 2-3 uma vaiaso, e mautinoa lava o le a le faʻaopopo le soifua maloloina i lau lauulu.

O lenei ua e iloa mea sese i le tausiga o lauulu e tatau ona aloese mai ai brunettes. Ma mo blondes, o le a matou saunia foi se tala manaia i se taimi lata mai. Nofo ma i matou!

1. Filifili le tulaga sese

Tatou talanoa e uiga i le tulaga, teine. Afai e te fufuluina lau laulu i le taʻele, pei o fafine mai faʻasalalauga, taofi le faia o le vave. Ioe, e tatau ona tatou taʻutino atu o se tulaga sili lea ona talafeagai, ae o mea moni e tautala mo i latou lava: o le faʻasaʻo o lou ulu i lalo o le auala sili lea e fufulu lelei ai lou lauulu.

Muamua lava, e sili atu le faigofie le faʻaaogaina o le faʻamalama i luga o le ulu. Lona lua, e fesoasoani ia te oe fufuluina lau lauulu sili atu.

2. Faʻaaoga vai vevela tele

Vevela vai o se mea e tatau ona tatou aloese mai a uma tau pe a sau i lauulu. E le mafai ona tatou pulea i taimi uma le faʻamalosi ole vai pe a fufuluina o tatou lauulu, ae e mafai lava ona taofiofia lona vevela. Vai vevela faia lau laulu e leai se ola ma leai se malosi i tulaga o le susu leiloa.

3. Fulufulu lauulu

Tamaitai, o se tulafono, faia le tutusa mea sese pe a soloia lauulu, pei o le fufuluina. O le ea vevela vevela o le a fesoasoani mago le lauulu vave, ae o le a maua foi le umi-taimi leaga faʻalavelave mo ia.

Afai e te faʻaaogaina le solo na o le faʻamago ai lou lauulu, matou te fautuaina ni mea se lua: pe faʻaaoga se solo silika, pe aua neʻi punou lou laulu i se solo vavae. O lauulu susu e masani ona afaina ai ma malepelepe.

4. Aua le inu vai

"A leai se vai, e leai se ola." Tagata uma e iloa o le vai e taua tele i le soifua maloloina. Sii i luga le lima pe a e amataina le taeao i le inu se tele vai. E le toʻatele tagata e iloa o loʻo manaʻomia foi le lauulu le vai e ola ai. Ole vai e maua ai le 15% ole aofaʻi atoa o lau lauulu, ia e mautinoa la e te lava vai.

5. O sina mea e uiga i le tau

O nai upu e uiga i le tau. Afai e te nofo i se eria ma le mafanafana, o lou tau laki. Ae afai e leai, ona faitau lea, o lea ua tatou iloa o le vai o se vaega taua o lauulu, manatua o le vai mafai ona aisa ma faʻalauteleina. O le mea lea, ia mautinoa ia ofuina se pulou i le malulu tau ma puipuia lau lauulu i le vevela vevela.

6. Faʻaaoga na o le natura

O fulufulu ma le faʻafofo o fale e teuteu foliga. Ae e manaʻomia le faʻaaogaina o le mea ua fautuaina e lau tagata lalelei, ae leʻo seisi mea - e palu ai lau mea lilo faalilolilo.

Ae maise o fafine e fiafia e aofia ai suauʻu i le tausiga o lauulu. Ia faaeteete, ona o suauu faalenatura (popo, argan, jojoba) aua le fefiloi lelei ma lauulu lauulu, curling uons, ma isi. O le averesi vevela o le suauu o 160-250 ° C, ma le averesi vevela na matou setiina mo masini o le 170-230 ° C. Mafaufau i le iʻuga ... vevela, sizzling lauulu! Ole mea lea, e lelei le faʻaoga lelei ole faʻamamaina ile lua aso talu ona tuʻu le suauʻu ile lauulu. E mafai ona tumau le fulufulu suauʻu ile lauulu e oʻo ile 2 vaiaso.

7. Ai le soʻona junk food

Lelei lauulu e le mafai ona i ai e aunoa ma le tele o porotini, vitamini ma meaʻai. O mea taua e taua iinei o uʻamea ma biotin (poʻo vitamini B7). Uʻamea faʻamalosia se taua taua enzyme e nafa ma sela vaevaega. Lisi o oloa e fesoasoani ia i tatou ia maua le malosi, ma faaiila lauulu: nati, flaxseed, salmon, spirulina, avocado, pumpkin seed, broccoli, almonds, sweet Peppers, Brussels sprouts, raw cocoa powder. Faaopopo meaola mo mea faʻaopoopo i isi uʻamea ma zinc.

8. Tuu ai

O tamaitai uma lava e oti faʻateʻa ese atu, vagana ai o ia o se tasi o na teineiti fiafia e leai se faʻafitauli. Afai e te manatu e aunoa ma le tipiina o vae malepe, o le a tupu vave lauulu vave - o oe ua sese.

E tofu i tatou ma se ituaiga o "kenera taualuga" e le mafai ai ona tatou tuputupu ae le lauulu o a tatou miti. O lona uiga o le tausiga o nei mea e leai se ola ma togafitia i latou i le serum, uma mo le tausiga o le umi, e leai se aoga. E sili atu le vaʻai lelei poʻo le a le natura ma ou matua na tuʻuina ia te oe.

9. Manatua e fufuluina lau lauulu

Toe fufulu ma fufulu, pepe. Muamua, o se ipu kofe i le taeao e sili, ae e sili le selu o lou lauulu. E masani ona tatou faʻagaloina lenei auala faigofie, e mafai ona fesoasoani ai i foliga o tatou laulu foliga ma lagona.

Mo se faʻamago lelei faʻamamaina o le ulu, faʻaaoga se pulumu ma faʻamalosi tino masani fulufulu. Na te faʻaosofia le tuputupu aʻe o lauulu e ala i le aumaia o mea 'aʻai i totonu o fatuga. I isi tulaga, fufulu lou lauulu i le selu ma aua le pai atu i le ulu. O le mea lea, tatou te tuua le sebaceous glands le lelei. Amata ona fufulu mai pito ma faʻasolo lemu i aʻa mo le 10-15 minute.

Mea sese 1: selu lauulu mai aʻa i pito

O le mea sese e faia e le tele o fafine. O le tauaveina o se selu mai aʻa i le pito i le tasi le gaoioi, e faʻalautele lou lauulu ma toso i fafo. Lau faufautua fautuaina toe amata ma faasolosolo siitia maualuga atu.

Mea sese 2: galo e uiga i le faʻamamaina

Tusa lava pe o oe o se fiafia le pule o le mafiafia ma e le faʻaleagaina lauulu lanu ma isi kemisi, o loʻo manaʻomia pea le faʻapipiʻiina ma fafagaina le lauulu. Lauulu leiloa le susu vave, o lea e aua nei galo e uiga ia conditioners, masks ma suauu faalenatura. Taumafai e inu vela popo poʻo le suauʻu olive. Aua neʻi galo e tatau ona fufulu mama le suauʻu. Ma o le masani ai o le kulimi o le a le lava.

Mea sese 3: selu mago lauulu

Le taatele masani sese ma taʻimua i mea leaga. O lauulu malulu e faigofie tele ona faʻaleagaina. Ma leiloa o le "susu selu" e tele taimi e sili atu nai lo masani masani selu. Afai e te le manaʻo i ou lauulu e pulu ma taʻe, aveese ia lenei masani i se taimi vave.

Mea sese 4: selu lauulu ulu ma se pulumu

O le tausiga o curls e matua ese lava mai le masani a tagata laulu o laulu. Stylists fautuaina tagata e ana ia curls e faʻagalo e uiga i fulufulu pulumu. Latou electrify ua mago fulufulu ma solia le lava fausaga o le curl. Ae, e ui lava i le parakalafa muamua, curly fautuaina togitogi faaeteete le manai, a o ia susu. Lenei fesoasoani fesoasoani i le afu se ie.

Mea sese 5: masani ona fufuluina

E toʻatele e ono le malilie i lea tulaga, ae e mautinoa e le au pulu faʻatautu o le fufuluina i aso uma e afaina ai le laulu ma e faʻalavelave i lona tuputupu aʻe. Afai o le a fulufulu lau laulu i aʻa i le afiafi ma foliga vevesi, taumafai faʻaaoga susu mago. E faʻaitiitia le gaʻo tele, o le laulu e toe foliga manaia ma e mafai ona e faʻatuai ile fufulu mo se isi aso. Fai ma se masani, ma faasolosolo malie ona suia le uluʻulu i se faiga fou.O lea e le tau manaʻomia ai le faʻamalolo laititi laititi.

Mea sese 6: selu faʻamalosi ma soʻo

Tele o teineiti i soo se taimi leai se totogi ave ese fulufulu lauulu, alu i le faʻata ma amata ona amata. O le mea moni, tagata atamamai aua neʻi fautuaina le selu soʻo 2-3 taimi i le aso. Ole faʻaaliga ole tino e faʻaoso ai le gau. Ma mai le malosi tele galuega o le selu, e mafai lava e le lauulu ona malepe.

Mea sese 7: solo taʻutaʻuina aso uma

A o le faʻaaogaina foʻi o le "auli" poʻo le uʻamea uʻamea. E foliga mai ua manino mea uma. Ae o lea lava, ua faaauau pea ona faia pea e teine.
I le auala, lenei le vitio o le a faamaonia lena uʻamea uʻamea e le o sau uo. E sili le vaai tasi.

Sese 8: aua le otiina vae vaevaega

Mo lenei faiga, e le o se mea e tatau ona alu i le salon. E mafai ona e aveeseina le tipi pito tutoatasimulimuli i lenei faatonuga faigofie.

Mea sese 9: faʻaaoga le conditioner i luga o aʻa ma le ulu

O le galuega autu o le conditioner pe balm o le ufiufi lauulu i se manifinifi manifinifi e puipuia le susu mai evaporating. Le lava lea "aoga" ata i luga o le ulu i luga o le ulu e masani ona faʻatupuina ai le pupuni o pori. Lea e le sao i le tuputupu ae o curls. O le faʻafaileleina o lauulu mai aʻa, e sili atu le faʻaogaina o masker masani mai suauʻu poʻo mea faʻataʻitaʻia faʻapitoa mo lenei sone.

Mea sese 10: solo faʻamago lou ulu

Na o ia lava, e le afaina ai le laʻau i le laulu, ae faʻaititia iloga auala e mago ai. E sili atu le aoga le sui i le cotton mitiafu. O le ae matauina e tusa lava pe masani a, masani lauulu e vave vave.

Sese 12: aua le fufuluina le selu

E pei lava o soʻo se mea e tausia ai le tagata lava ia, e vave faʻaleagaina le selu ma manaʻomia ai le tausiga. Fufulu ia faʻalua i le vaiaso i lalo ole vai vevela.

Iloilo au amio masani ma o lou lauulu e mautinoa e faʻafiafiaina oe i le soifua maloloina ma le susulu. Ma afai e te tuputupu aʻe le totoa i le puʻele, taumafai nei faigofie ae aoga lauulu mo tagata e umi le laulu.

E te fiafia i le tusitusiga? Ona lagolago mai ia i matou nusipepa:

O auala e le fetaui i le ituaiga lauulu

Filifili naʻo oloa e talafeagai mo oe ile ituaiga ma le fausaga.

  1. Mo mago ma vali malu, ae aina mea lelei ma toe faʻalelei mea o le a faia.
  2. Mo gaʻo E fautuaina e faʻaaoga i luga o laʻau faʻafoma ma vailaʻau antibacterial.
  3. Mo le masani ai - laupepa talafeagai mo aso uma.

Faʻaoga le sootaga lea e saili ai poʻo a shampo mo fulufulu fefiloi ituaiga e sili ona fetaui, ma sili atu e uiga i le filifilia o nei oloa.

Malulu malulu lauulu

O susu susulu e sili atu lona mamafa nai lo faʻamago. Afai e te selu i latou, ona puʻupuʻu lea, amata ona vaeluaina ma paʻu'ū. Lelei faia le mea lea aʻo leʻi fufuluina pe a maeʻa ona maeʻa atoatoa le laulu.

Ae ui i lea, e iai ni nai tuusaunoaga:

  1. E mafai ona e selu lauulu puʻupuʻu ile taimi e fufulu ai.
  2. Afai e te manaʻo e selu umi, aveʻese le tele o le susu i se solo ma vaevae i ni manoa. Tuu le selu taʻitasi ese mai le amataga, e amata faʻasolosolo malie atu i aʻa.
  3. E sili le selu, faasolosolo le ulu i luma, tafe toto i moli e faʻaleleia, e faʻaosofia ai le tuputupu ae ma matua faʻaleleiina le laulu.
  4. E i ai ni selu faapitoa ua faʻatulaga e selu mama susu.

Ua sese le selu

Le ituaiga ma le umi o curls aafia ai le filifiliga o le sao pulumu. O le sese o pulumu e mafua ai le leiloa o lauulu pe leiloa foi lauulu, faapea foi ma le uluulu manuʻa.

Mafaufau i ni ituaiga o selu ma saili poʻo fea e sili ona fetaui ma oe.

  1. Mo sao saʻo o soʻo se umi e talafeagai le selu iʻa. Ona o lona fausaga, o le a faʻatagaina le selu i manoa taʻitasi i le tele e mafai ai e aunoa ma le faʻaleagaina a le o le itu poʻo le ulu.
  2. Mo ituaiga curly selu laupapa ma seisi nifo tatau ona filifilia.
  3. Mo vaivai ma manifinifi curls faʻaaoga pulumu lapotopoto o ituaiga eseese, fuafua i le umi.

Le amanaiaina tulafono mo le selu tausiga

Afai ei ai lau lauulu masani, ona e tatau ona fufulu le selu 1 taimi ile 2 vaiaso. Afai e gaʻoa, toe faʻasusu tasi le vaiaso. A maeʻa, ia mautinoa e faʻamaʻi ese selu poʻo le faʻataʻamilosaga, faʻaaoga vai i le faʻaopopoina o se antimicrobial sooupu.

Manatua o le selu, pei o se mea nifo nifo, o se mea e faʻaaoga a le tagata lava ia.

Curling susu susu

  1. Muamua, susu loka e le mafai ona faʻasaʻo i se curling uʻamea, naʻo le susu e latou te manaʻomia o le a sosolo mai ia i latou.
  2. Lona lua, i lenei auala faʻavae, e le gata e mafai ona mumu, ae matua leiloa atoa lou lauulu.
  3. Lona tolu, e lamatia mo lou soifua maloloina, aua e mafai ona mafua ai le eletise eletise.

Afai e te manaʻomia ona faʻasaʻo lau lauulu, mafaufau i manatu nei:

  • Curls e tatau ona matua mago,
  • Ia mautinoa e faʻaaoga le puipuiga malu,
  • Aua neʻi faʻaogaina le vevela maualuga.

Ae o loʻo iai se auala e faʻasaʻo lelei ai lauulu - lamination ile fale.

Miti ma lona ulu malulu

E tele teineiti soloia o latou lauulu i le po ina ia latou malolo ma faʻaleleia le toto. E aoga lea i pupuʻu pupuʻu ma 'oti ulu.

Mo mea uumi, ina ia aloese mai le maʻimau, e mafai ona e faia se paili vaivai poʻo le i lalo o le solofanua puʻupuʻu (vaivai), faʻapipiʻi i latou i lipine poʻo ni ofu paʻu e le tuʻua ai le lipine. Ole mea lea ole a faʻamalolosia ai manoa e malolo ai, ma e le faʻatagaina ai ona le mautonu i taimi e moe ai.