Tausiga

E lamatia le lanu o lauulu: manatu faapolofesa. Vaega 1

Valivali o lauulu: sili atu penefiti nai lo le afaina.

Mo le valu masina, sa ou tamoe i vaiaso taʻitasi vali lauulu i le Lonetona Aso Sa Times. I le taimi lea, sa ou fautuaina loʻu tolusefulu ma le tolu fafine ma alii e toʻatolu. Na oʻo mai ia te aʻu le manatu e talanoaina le autu o le lanu o laulu i se nusipepa, ona o le tele o fesili sa fesiligia ai aʻu mo le tele o tausaga.
Tele popolega o loʻo fesoʻotaʻi ma le mea moni o le valiina e mafua ai le paʻu o le laulu, poʻo lo latou faʻamamago, pe mafai ai ona magaugofie, pe matua leaga aʻafia ai le ulu. I le aotelega, o loʻo iai se finagalo faʻaalia lautele o le umi faaumiumiina mafua ai le le lelei taunuuga mo lauulu ma le ulu. E le atoa lenei.
E mafai ona ou fai atu o lauulu valivali ei ai se le mautonu leaga talaaga. Sa ou feiloai ma tagata taʻitoʻatasi muamua i luma ma ina ua uma le valiina ma mafai ona ou fai atu e leai se tasi na faʻateleina le paʻu. E leai se tasi na faitio e uiga i le mamago pe feʻalofani na aliali mai (sa ou finau ia latou mulimuli uma lava i le gaosiaina faʻatonuga a tagata gaosi ma faʻaaoga le ea malulu na aofia ai i totonu o le pusa). I le tele o taimi, sa i ai se alualu i luma i le tulaga o le lauulu.
O le mea na matua ofo ai aʻu, o le tulaga o le fulufulu manu ia i latou na maua le susuʻe ma / pe mageso faʻaleleia. Ae a, lenei sa mafai ona faia faafetai i le antiseptic meatotino o valivali formulas, a agamalu keratolytic (faamaluluina ma aveeseina o susu) ma aafiaga ma le fufuluina maeʻa o le paʻu e o faatasi ma le pisia. Ae o le mea moni, ou te le fautuaina oe e faʻaaogaina le valiina e fufulu ai lou paʻu pe fesoasoani i lou lauulu. O le valiina o lauulu i mea faaonapo nei (aemaise i le tulaga o lauulu laulu e valivali) o le a fesoasoani e maua le mafaufau mautinoa, lagona le toe faʻafouina ma lau oe lava taua. Toeitiiti 70% o fafine ma 12% o tane i se taimi o latou olaga ua valiina o latou lauulu. Mo alii, ole aofaʻi e ono sili atu lona maualuga, talu ai o le toʻatele o latou e faia faʻalilolilo ma e leʻi taʻutino lava.
Le pisia e mafai ona afaina pe a fai e te le mulimuli i faʻatonuga mo le faʻaaogaina o le vailaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e faia muamua suʻega o le faʻapalepale ma faʻatino faiga sauniuni fautuaina e le tagata gaosi.

Staining metotia
Ou te le teena ni metotia faa-pisia. O le mea moni, o le faafeagai e moni: o le aʻafiaga o le mafaufau o se suiga i lauulu lanu e sili atu nai lo soʻo se mea faʻaleagaina. E tele auala e vali ai lou lauulu, ma o filifiliga o lanu e matua tele. O le faʻaleleia atili o fua e faʻatagaina ai oe e maua ni lanu matagofie, ma le saogalemu o lanu o loʻo vaʻaia totoʻa. Ou te manao e matau o le sili taunuuga e maua pe a e faʻaaogaina le fesoasoani o se fulufulu faʻapitoa (poʻo, e pei ona masani ai nei ona fai, o se valivali).

Natura lanu
Henna, chamomile, indigo ma isi laupepa ua leva ona iloa i tagata mo le tele o afe tausaga. I le taimi o le falelauasiga o Farao, o latou laulu na valivali i le lanu uliuli ina ia foliga talavou. Sa faʻaoga e Roma le pasta na faia mai le paʻu ma isi fasimoli pei ni mea totino o loʻo tutupu mai. O uolanumi ua pipiʻi ma le paʻu, paʻu, o loi mumu, laʻau eseese, ma mea na totoe o manu - o nei mea uma na faʻaaoga e nana ai lauulu sinasina pe mulimulitaʻi i faiga masani. Afai tatou te talanoa e uiga i aso nei, ona i nai tausaga talu ai sa i ai se naunautaiga mo henna - e le gata o se vali, ae o se fofo vailaʻau. O lenei, saʻo, e le o se faʻamalama, ma o le vali, na o se tasi o le tele. Henna tuuina atu se le masani ai paolo o mumu, ma o le tufatufaina o lanu mai aa i pito o le lauulu e le tutusa. Valivali vave mou atu, ma o lea staining manaomia le tele o toe fai. E le gata i lea, i le la, e mafai e paolo ona liu moli, ma pe a faʻataʻamilomilo - kulimi. O le Chamomile e tuʻuina atu foʻi se vavaeina le tutusa o lanu, ae ona o le anotusi o le azulene, e mafai ona faʻaititia ai le vevela ma faʻamaluluʻe le paʻu.

Valivali moli mo (le tumau le lanu)
O lenei ituaiga pisia e aafia ai na o luga o le lauulu. O le vali faaaogaina i tua o se aʻo le pulupulu ma tumau seia oʻo i le isi fufulu. O le autu le lelei o nei vali o le manaʻoga lea e faʻaaoga pe a uma ona fufuluina, lea e faʻalavelaveina le masani ona fufuluina o lauulu.

Maliuvali umi
O nei vali e sili atu ona umi se taimi - o latou aoga e tumau i le ono masina. Latou te ulu atu i le lauulu lauulu, e puipuia ai i latou mai le lisa. O le lanu o ia lanu e latalata i le lanu masani nai lo le lanu o valivali vali, ma e faigofie ona faʻaaogaina. E le pei o vali tumau (tumau), e faʻaaogaina i lauulu susu fufuluina, ma o le sili atu ona fufulu lea. O le latou faʻaletonu o le latou vavaeina pe a fufuluina o latou laulu e oʻo lava i le ea ma o lea e manaʻomia le faʻaaogaina soʻo. O pito o le lauulu e masani lava ona pogisa nai lo aʻa, ona e tele atu vali o loʻo ufiufi latou, ma o le vaʻaiga masani o lauulu e manaʻomia le faʻafeagai: o pito e tatau ona māmā nai lo aʻa, ona o le faʻaauau pea ona faʻaalia le ea ma le la. O se iʻuga, o le iʻuga e mafai ona mamao ese mai masani.
I nisi vaega o vali, faateleina lagona nofouta mafai ona aliali mai, o lea e fautuaina pea le faia o se muamua "patchwork" suʻega e tusa ai ma faʻapipiʻi faʻatonuga. E masani ona faʻaogaina lenei ituaiga o lanu ile fale. Ole suʻega e tatau ona faia muamua aʻo le i faʻaaogaina le vali (e ui lava o le toatele e manatu afai latou te faia lenei suʻega i se tasi taimi, e mafai ona latou faʻaauau le faʻaaogaina o lenei vali e aunoa ma le toe faia.) Ae paga lea, e leai se mafuaʻaga tatau, e mafai ona tupu se alergi ile va o pisipisia. Ole popolega, suiga ile meaʻai, ole faaaogaina o fualaau faasaina, le siosiomaga - o mea uma ia ua faateleina ai le aʻafia o lagona.

Tumau solo
O nei vali ua lauiloa o le faʻamalosiʻau, aua aʻo le i valiina e tatau ona faʻafefiloi le antioxidant ma le amonia vaifofo ma le vali lava ia. O le tuʻufaʻatasiga o lanu tumau e matua faigata tele, ma o tagata gaosi oloa latou te faia le tele o taumafaiga ina ia vave maua se aʻafiaga ma faʻaititia le solia i le malosi ma le faʻamalosia o lauulu. O se tasi o tulafono autu pe a fausia vali o le saogalemu o lona faʻaaogaina.
Ma le isi, lanu o lenei ituaiga e masani ona latou faʻaaogaina e seasea ma o lea faʻaleagaina lauulu itiiti. Ae o le afaina aafiaga o vali o lenei ituaiga i luga o le tino, leai se tasi o le tele o suesuega faʻamaonia ua afaina. Ma le isi, e le mafai e se tasi ona faʻagaloina le tele o le aʻafia o loʻo i ai se tagata fou o lona laulu.

Pipiʻi ma le faʻamamaina o lauulu
O le faʻaʻautau o faʻamalolo o nei auala faʻaletonu le lanu i totonu o le laulu lea e faia ai le laulu malamalama. Ole tele lava, e pei ona iai muamua, o le hydrogen peroxide e avea o se sui ole vailaʻau. Uma nei ma isi pelenise sui ei ai se aafiaga leaga i luga o le polotini o le lauulu, faia le lauulu matutu, malepelepe ma inelastic. O le lauulu e atili faʻapopoleina, faigofie ona aʻafia i aafiaga o le la, vai, savili, ma isi vailaʻau (faʻataʻitaʻiga, pe a lalagaina pe faʻasaʻo lauulu). Ua suia le paʻu, faʻavaivaia le fusi i le va o le keratinocytes, o lea e taua le aua nei soona faʻamama le uluulu pe a fufulu le pipiʻi pelenise, a leai, o le paʻu o le a faʻaleagaina chemically.
A le faʻaaogaina le faʻamalosia o vailaʻau, e faʻaitiitia vave le faʻaoga. I se faʻaopopoga, o le faʻamamaina e alualu lemu, ma ia faʻavavevaveina le faʻagasologa, e tatau ona faʻaalu le faʻaosofia o vailaʻau faʻatasi ma fofo alkaline i luma ole faʻaaogaina. Le tele o taimi, faʻaaogaina amonia o se fofo lena. E tuuʻesea mea, o le hydrogen peroxide ma le amonia o loʻo muta lelei, o lea e faigata tele ona mataʻituina ia aua neʻi uma latou i se isi nofoaga ua maeʻa faʻamamaina. O le mafuaʻaga lena e faʻaaogaina ai le faʻamamaina o vailaʻau i le ituaiga o emulsion creams ma suauʻu ma solo faʻapaʻu, ma o loʻo faʻaopopo le amonia ao leʻi faʻapipiʻiina le vali laulu.
E masani lava, o le toto toto e le manaʻomia se muamua suʻesuʻe lelei. E seasea latou faʻaaogaina na oi latou, aua latou te le faʻatagaina oe e maua ni paolo masani. A faʻaaogaina, e avea le laulu e pei o se vaovao, ma o le faʻaopoopoina o ituaiga eseese o lanu e manaʻomia ina ia maua ai e le laulu le paolo manaʻo.
Mai metotia uma o le valiina, blaching e ono sili ona sili ona lamatia i tulaga o lauulu faaleagaina, o lea e tatau ona faʻatuatuaina i polofesa. Afai e te faia lenei mea oe lava, faaeteete ma faʻaeteete faitau i faʻatonuga.

Faamalamalamaina o lauulu, vavaeina ma faʻamamaina
O nei faiga e tutusa lava: vavaeʻese vaʻai ua vavaeina faʻatasi ai ma se pulou ma tamaʻi pu lea e toso ai ni tamai fasi lauulu, pe i le vaʻai ma le totoʻa o manoa ma faʻapipiʻi vali ia i latou i le pepa. Ole auala sili lea e pupula ai le laulu sinasina o lauulu pe mafua ai le aafiaga ole la e ulu. Naʻo vaega o le laulu e valivali ona o le palu faatasi, o le lanu e umi ona umi. Lea e mafai ai ona e toe faʻataʻitaʻia lenei faʻasologa le masani ai, faia o se tasi o le e sili ona saogalemu metotia metotia. Ae peitaʻi, o le tuʻufaʻatasiga o vaega i luga o vaega o loʻo pipiʻi e faʻaosofia ai ona faʻafitauli e ala ile leaga o lauulu.

Valivali lauulu tausiga
O le faiga o le valiina o lauulu i totonu o le salon e aofia ai le faʻaaogaina o le restorative compound. Afai e te valuina lau lauulu ile fale, o le a e mauaina foi le sili atu ona faʻaitiitia paʻu i totonu o le afifi. O lenei vaega e taua i taimi uma.
Soo se lauulu valiina e ono vaivai. Le tulaga o mea faʻaleagaina e faʻalagolago i le fia taimi ua e suia lanu. Le suiga sili ona lamatia mai le pogisa i le malamalama, aua o le valivali (bleaching) sui e tatau ona sili atu le malosi. Soʻo se vailaʻau e faʻaitiitia ai le paʻu o lauulu ma faʻatele ai lo latou maʻaleʻale. I se faʻaopopoga i le faʻaitiitia o le soʻona faʻaaluina e te faʻaogaina vave i le valiina, faʻaoga se moisturising conditioner i ni nai aso a o leʻi valiina ma pe a uma ona fufulu lou lauulu. E tutusa taualumaga e tatau ona faia ma tau le suia.
E taua tele le faʻaogaina o conditioners pe a uma le laupepa, aua o lenei fesoasoani e tatala le lauulu ma fafagaina lauulu lauulu ua faʻaleagaina e le vai vai fofo. Oe tatau ona filifilia ni mea faʻamalosi tino (mo se faʻataʻitaʻiga, i suauʻu faʻalenatura) ina ia le paʻu lauulu manifinifi e soʻona vaivai ma ulavale. O lauulu o soʻo se ituaiga e mafai ona matagofie selu ma teuteuina i le faʻaogaina o sitaili oloa.
E tatau foi ona e aloese mai le tuʻufaʻafuaseʻi o lauulu i luga o lauulu, mago le faʻamago i se solo, faʻamamago mo se taimi umi i se fulufulu fulufulu - aemaise ai le vevela, ma le toso faʻafuasei o lauulu, ma isi.

Faasaʻoina
Ose auala faigofie lea nai lo le lalagaina o laʻau saʻo, fulufulu lauulu saʻo: e faʻaogaina le fofo i aʻa lava, o le laulu e faasolosolo ona toso i fafo ma se selu faʻapitoa, ma pe a manaʻomia le tikeri o le faʻasaʻo, ua faʻaaogaina se fixative. Le tele o taimi, o lenei faʻatulagaina e faʻaogaina mo lauulu uliuli, ma afai e te le faia lenei mea ma le faʻaeteete ma le totoʻa, e mafai ona e faʻaleagaina tele lau lauulu. Faia faʻasaʻoina lauulu e manaʻomia tele masani nai lo curling - pe a uma le ono i le valu vaiaso. O lona uiga, e iai le aʻafiaga taua o le faʻaogaina o le aoga o se togafitiga fou ile tuai.
E sili lava le faʻaʻavaeina lauulu i totonu o le salon lea e faʻatautaia ai e tagata atamamai le faiga.
Manatua o foliga foliga mai e leai se taua e mafai ona faʻateleina le saoasaoa o se vailaʻau: faʻataʻitaʻiga, o le faʻateleina o le vevela i totonu o le potu ona o le vevela o le tau poʻo le mafanafana o faiga. Ole ala lea e taua ai pulea lelei auala. Ole isi mafuaʻaga e faia ai lea tulaga faʻapitoa.

O lea la, polofesa e le taofia i tatou mai le valiina ma curling lauulu, lea e mafai ona avea ma fesoasoani tele mo o tatou uiga. Latou na o le taʻu maia o taimi mataʻutia ma taumafai e lapataia i tatou mai i tulaga ogaoga o manuʻa e faʻatatau i se suiga i lanu ma lauulu lautele.

Afai e te le fufuluina lau lauulu mo le lua i le tolu aso ma faateleina lauulu gaʻoa, sebum pala i lalo o le faatosinaga o le malamalama ma le ea ma fausia ni vailaʻau oʻona, o lona aafiaga i luga o le folika lauulu e matua le lelei. O le mea lea, e tatau i tagata taʻitoʻatasi ona galue mo i latou lava le sili ona lelei auala o le soifua maloloina, ia amanaia ia tulaga faʻatulaga o se lelei-foliga ulu ma lauulu lauulu.

O le talotalo muamua e seasea oʻo i ni faʻafitauli matuia. Peitai, o le toe faia e mafai ona mafua ai se matua faʻaleagaina. E mafai ona puipuia lelei pito o le lauulu i le faʻasalalauina i le gaʻo, mo se faʻataʻitaʻiga pata, ae leʻi faʻapipiʻi le faʻataʻamilomilo ole curling.
E ala i le “root curl” metotia, naʻo aʻa poʻo vaega le faʻapipiʻi o le laulu e laʻei e faʻapipiʻi. Peitaʻi, o se faʻafitauli masani lenei, ona e faigata ona aloese mai le laʻuina muamua ma le ulu ma le ulu.

E manaʻomia le vaʻaia lelei o ou lauulu i le faʻaogaina o conditioners. E taua tele le faʻaaluina o lou lauulu i le conditioner faʻalua i le vaiaso mo le lua vaiaso ae e te leʻi faia ni togafiti.

Aua le faʻataʻimau pe faʻasaʻo lauulu i le aso o valiina. E sili le faʻatali i se vaiaso, ma muamua fai se curl, ona nini loa. Mo se faʻaiuga sili i le va o curling ma valiina, togafitia lou lauulu i conditioner.

Aloese mai le faʻalilolilo pe a fai o le paʻu o le ulu ma faʻaleaga. A faʻapea ua paʻu le paʻu po ua oso le maʻi o lona paʻu, faʻaaoga se vaifofo malulu susu ma vai i ni vaega tutusa. O lenei fofo fesoasoani fesoasoani lemu ma faʻamalulu le paʻu. A le fesoasoani lea mea, vaʻai se fomaʻi.

Lauulu sitaili ma faʻasaʻo
Denis Ognev, stylist

I aso nei, o le talotalo e le lauiloa pei o muamua. O lauulu lauulu e teuteu i foliga i le tuai o 1970, ua avea nei ma "seneturi mulimuli." E aliali mai, o le mafuaʻaga o le faʻaalia i luga o le maketi o fou aoga mea laulu 'aina, styling. I le vaitaimi o le 10-15 tausaga talu ai, ua mafai ona fausiaina o ni fatuga fou e faʻamalosia le totoa o lauulu ma mafiafia ia. O se tasi o sini autu tuliloaina pe a faʻataʻamilomilo se fafine i luga o le fasefulu o le ufiufi suiga ua i ai i le matua e ala i le tuuina atu o le lauulu galugalu ma curly, faateleina le mafiafia o le lauulu ina ia foliga laulu laulu.
O le faʻavae faʻavae faʻaaogaina i le curling hair o le eli. A susu le lauulu, e faʻaalia ma afua, e faʻapea e mimiti - ua afaina ai fusifusi. A mago le lauulu, e toe foʻi i lona tulaga masani. Afai e feliua le lauulu seʻi oʻo ina faʻamago, o le a ave i luga o le foliga na ia faʻapea, o lona uiga, o le a avea e fulufulua pe migimigi. Vevela e faʻavaveina lenei faiga. O le foliga o le laulu aveina o le a tumau pea seia susu pe susu. Pe a talotalo ma se tumau, vailaʻau e faʻaaogaina ae le o le vai. Lenei na faia muamua e ala i le faʻamafanafana reagents alkaline, ona 1940s o le "malulu" curl na fautuaina, lea na faʻamalulu ai le lauulu i se fofo faapitoa, manuʻa (o le tele o le curl faalagolago i le lapoʻa o le curler), tausia mo sina taimi ona "tumau" lea i se tulaga e feteʻenaʻi ai .
Ole mea e masani ai ile auala lea ole faʻaaogaina ole faigofie ma le faigofie ona faʻaaoga.Na ia oʻo i le tumutumu o le taʻutaʻua ina ua aliali mai le "tumau mo le faʻaaogaina o fale" i luga o le maketi, lea e faʻatagaina ai se tasi e na te faia atoa le gaioiga i le fale.
O le fale tumau fale e laʻititi tele, a o le faʻamuamua o loʻo ave pea i tagata tomai faʻapitoa i totonu o faleoloa. Ona o le faʻaaogaina o le maualuga alkaline fofo, o loʻo i ai le avanoa o le matua afaina ai lauulu, pe a fai e le o faia ma le faʻaeteete. E masani lava ona faʻaaogaina le ammonium thioglycolate o se fofo faʻalenatura mo le "faʻamaloloina" o le disulfide fusi, ma faʻaaogaina le hydrogen peroxide o se faʻaʻamau e faʻasaʻo ai lauulu.
E tali atu le papala i vailaʻau faʻapitoa i se auala faʻapena, ina ia mafai ai ona mataala ma faʻatupuina le tiga pe a maeʻa ona fufuluina le curling.
Faatasi ai ma le faʻaaogaina tatau o perm, lauulu faʻaleagaina e mafai ona faʻaititia. I le taimi nei, afai e te tuua le fofo i luga o le lauulu mo se taimi umi, faʻamama faʻamau pe le faʻataʻitaʻia faʻaaoga faʻapitoa ni fofo, faʻafitauli e mafai ona tupu.