Meafaigaluega ma mea faigaluega

Faʻafefea ona fai se tamaloa 'ulu ma se masini

O faleoloa e ofoina atu le tele o ituaiga o meafaigaluega mo lauulu tipi, lea ua faʻatulaga e faʻataʻitaʻi se tele o laei i latou lava ile fale. Ina ia tipiina se tamaloa ma se masini, e manaʻomia le matauina o ni tulafono o le metotia o le maualuga-maualuga laei.

O le sitaili laʻei ma laʻau fou e mafai ai ona e suia le ata ma fesoasoani e faʻaleleia le mafaufau. Le faʻaaogaina o se masini e manatu o le sili ona lelei ma sili ona talafeagai filifiliga e fatuina ai se laei manaia mo lauulu pupuu.

Vala o le lauulu mo tagata amata

A faigofie a togafiti mo lauulu lauulu e pei o lenei. Ua vavae uma maea i le tasi au faʻapipiʻi. Ma le ua ma vaega faaletino e gaosia e aunoa ma ni faʻaopoopoga. I lenei tulaga, o le mea e alu i le lauulu.

O le tekonolosi o sili lavelave lauulu e faia e pei ona taua i lalo:

  • O loʻo faʻapipiʻiina le fasi mea numera 1 poʻo le numera 2. O le masini e uuina luga le luga. Togafitiga amata i le ua, ma le laulu ulu. Curls tipi i le occipital eria.
  • Ona suia ai lea o le palu i Nu.3 poʻo le 4 ma ia faʻaliliuina faʻamau i le pale. Ona toe suia lea o auvae ma vavaeina ni manoa i luga o malumalu. Ona toe faʻatumauina lea o le fasi 4 po o le 3 ma ua motusia ese faʻasologa mai le malumalu i le pale.

  • O le mea e alu i le pale o le ulu. Oe le mafai ona tipi i luga o le tuputupu ae o curls, aua o lenei mafuaʻaga e maua ai vaega eseese o lauulu.
  • I le faiga, e faʻaalu se selu, ma aveʻesea curls i luga aʻe o luga.

O se lauulu lauulu ma se masini e masani ona amata mai tua o le ulu. I le faaiuga o taualumaga, o sulugatiti i luga o malumalu ma ua o loo teuteuina.

Fautuaga ma togafiti mo le faaaogaina o lauulu tipi

Ae e te leʻi tipiina lauulu i se masini, e tatau ona e faʻamamaina ma selu lelei. O manoa ua vaevaeina i ni sone. I lenei tulaga, o le vaeluaina e fai mai le pu i luga o le muaulu e oʻo i le occipital vaega. Lea la ua vavaeeseina le whiskey ma le parietal area.

O sone nei ua mauaina:

  1. faʻailoga
  2. lua i mea faʻaletino
  3. tolu i le pito i tua o le ulu.

Le lelei o le ua ninii e taua. E trapezoidal pe lapotopoto.

Le faia o lauulu 'ulu a tagata ma se masini i le fale e le manaʻomia ai tomai poto. O le faia o lauulu i luga o oe lava e le gata o le sefeina ai le tupe, ae faʻatagaina oe ona e faʻatinoina sitaili laʻei matagofie.

O le fulufulu 'auala fesoasoani e fai ai le galuega tatau. Ae o lenei e amanaia foliga o le ulu ma le foliga foliga.

A faigofie filifiliga o se faʻataʻitaʻiga i lalo ole leai. O sea laulu foliga e talafeagai ile iai o foliga masani ole ulu.

Taʻaloga foliga-ituaiga: laʻititi fusuʻaga poʻo le semi-fusuʻaga e umi ma faigata ona tipi, ae e mafai ona faia i nisi tomai.

Faatasi ai ma le fesoasoani a se masini faʻapitoa, o ia puʻupuʻu pupuʻu e faʻatinoina e pei o se hedgehog. E i ai se lapotopoto foliga ma e talafeagai mo manoa faigata.

Faatasi ai ma le fesoasoani a se masini, e faia le afa pusa. E fetaui lelei i tamaloloa uma, seʻi vagana ai foliga uumi.

I le faʻamatalaga masani, o le vaega occipital e teu ma se masini ma se tamai nozzle.

O manoa umi e mafai ona amata latalata i le pale pe sili ifo le maualalo i lalo. O le fulufulu 'ua faia e faʻatino pe leai foʻi ni' ie. O lenei filifiliga e le talafeagai mo curly curls. Aua le asuina lou ulu i se mea ma se nape le mautonu.

Faʻafefea ona tipi i lalo ole masini male suiga?

Ina ia faia le ata lauulu 'aulelei, oe manaʻomia le faia o le saʻo suiga. I le taimi lava e tasi, o le gaosiga gaioiga e le masini e tatau ona sao ma sili ona lelei. O le selu e tatau ona uuina ile lima tauagavale.

O manoa ua tipi i fasi ie. Muamua, e sele le muaulu, sosoo ai ma le vaega occipital. E faʻaaogaina se tui lapopoʻa mo le isu.

Ole seleselega ua faia mai le pito i lalo, ma o le masini o i luga. Muamua, o masini e omia i luga o le ulu, ma o le masini e sau mai le tumutumu o le ulu. O lenei iloa ai le eseesega i le va o laina. Ma o le leo lava e tasi na veleina le wiski.

Mai le parietal eria, o se lamolemole sologa lelei e taua. Mai manoa puʻupuʻu i le pito. O le afifi e faia i le ua ma tua o taliga e aunoa ma se mea. Ona siaki ai lea o le umi o manoa i le ulu.

O mea sese uma i le lauulu e faasaʻoina i manifinifi seleulu.

Faʻafefea ona tipiina le wiski?

O le mea taua o le tosoina mai o le itu i le itu nei. E ui ai le wiski i tafatafa o se mata, faʻafoliga, e oʻo i le lob pe ogatotonu o le taliga.

Amata ona taʻoto mai le itu faaletino. I lenei tulaga, o le curl ua vavaeina e se diagonal vaeluaina. Ona selu foi lea o lauulu i luga o mata, ma tipi le tulimanu o le malumalu. Ona saisaia lea o maea, ma le pito o le tino.

O mea faigaluega e tatau ona mama ma e leai se aoga.

Le filifiliga o clippers

Mo le faʻaaogaina o le fale, e sili atu le faʻatauina o se vibrating (pe a fai o lau paketi e faʻatapulaʻa) poʻo se masini komipiuta. E i ai i le tele o mea le lelei a le mea e faʻaalu ai le vibration (leo, paʻu maualalo, ma isi), o le mea autu o se mea e tape pe a maeʻa 20 minute o le laʻuina tipi le tumau.

Sili masini faatuatuaina ma faigofie rotary ma lua saosaoa. Ole saoasaoa ole a mafai ai ona e tusia vaega faigata. O se lauulu lauulu o le eseese tikeri o mamafa ma maumaututu talafeagai; faatasi ma lana fesoasoani, ma se tulaga lelei, toetoe o tane uma ituaiga lauulu e mafai ona faia - mai le masani i le talavou.

Faʻamatalaga mo le fale fulufulu o aiga

Ae e te lei amataina, e aoga le faʻamasani i nisi faʻamatalaga manatu. O lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, e aofia ai le vaevaeina o le ulu i ni sone pei:

  • faʻailoga
  • lua itu faaletino,
  • maualuga maualuga
  • maualalo occipital.

Pe a tipiina uma nei vaega, e tatau ona mafaufauina le itu o lauulu tuputupu aʻe.

A o leʻi tipi, le lauulu e tatau ona fufulu, faʻamago ma selu maeʻaeʻa. Afai e te leʻi faia se taimi tipi tagata o le fale i le fale, ia pipii pea i le fautuaga lea (ma aua nei galo e matamata le vitio faʻamauina ina ua maeʻa le tusitusiga).

  • O lauulu e tatau ona tipiina faasaga i lo latou tuputupu ae.
  • Amata soo se ulu o tamaloloa mai le pito i tua o le ulu.
  • Faʻagasolo malie le masini, e aunoa ma faʻafuaseʻi taga.
  • Faʻaaoga se selu ma nifo masani e togafitia ai ni manoa.
  • I le maeʻa ai o se lauulu tipi, aua nei galo e uiga i le pito o le isi itu o le masini e faia e aunoa ma se mea.

Sili sili ona lelei lauulu ata

Mo se tagata taoto, na o le amata ona faʻaaogaina le masini, o pulou lauulu e aunoa ma le umi fesuiaiga e lelei.

Ina ia faia le faʻafaigofie faʻataʻitaʻiga, filifili se pamu (e sili le tuʻuina atu i le sili tele ina ia mafai ai ona e faʻasaʻoina mea le atoatoa) ma faʻataʻitaʻi uma vaega o loʻo i luga i le taimi - mai le tua o le ulu i le temporo-lateral ma parietal eria.

Faigofie lauulu e iai le uumi suiga

O le tele o faʻataʻitaʻiga lauulu sipela e iloga i le lamolemole poʻo le maitauina vave o fesuiaʻiga o lauulu umi. Afai e te leʻi feagai muamua ma se masini muamua, amata i le filifiliga i se solosolo lelei. Matau tulafono nei.

  1. Le faʻaoga o le pu 9 mm, o loʻo faʻagaioia le vaega faʻapitoa (muamua agai i malumalu, ma agai atu i le pale). E manaʻomia le tauivi mo le tasi gaioiga e ufiufi ai le vaega tele tele.
  2. O lauulu i luga o le ulu o le ulu ua aveeseina ma le 11- po o le 12-mm faʻaopopoga, e aunoa ma se kilipa faʻapipiʻi i le ulu.
  3. O le tioata ua faia o se tasi o le laiti laupepa.

O le masani ai o tamaʻitaʻi puʻupuʻu tipi ulu e aofia i le vasega lautele (e mafai ona taʻua o le autalavou, ma i le taimi lava e tasi e ofuina e tamaloloa faʻaaloalo tausaga), o lea e tatau ona e aʻoaʻo pe faʻafefea ona faatino i le fale. Oe o le a manaomia ni pulou o 1.5 ma 3 mm.

  1. O lauulu i luga o le ulu o le ulu ua tipi i le “tamatamailima” faiga.
  2. O occipital ma temporal-lateral eria ua aveesea i le maualuga manao.
  3. Ina ia faia le suiga o le umi itiiti faʻaalia, o le lauulu 'oti e fetuunai ma seleulu.

Mo se tama tane pei o se semi-pusa, ua faʻaaogaina ai le 4 mm.

O le eseʻesega i le va o lenei lauulu 'eseʻese mai le taimi muamua o le suiga o le umi e tatau ona lamolemole. I se faʻaopopoga, o le laʻau vaʻai foliga lelei ua naʻo le manifinifi ma le talatala o lauulu. Faia nei lauulu 'oti tamaloloa e tusa ma le polokalame lenei.

  1. O fulufulu i le tumutumu o le ulu ua tipi “i tamatamailima”, taofi le umi ia 4 cm.
  2. Faatasi ai ma le fesoasoani a solo ma se lauulu lauulu, o lauulu i luga o le togafitiga pale o lo o tuʻuina atu ia latou tutu saʻo.
  3. O le gaogao-faʻamilosaga sone ma le tua o le ulu e togafitia ma le masini i fasi i luga o le tasi ma le isi.
  4. I le ua, e tatau ai i le laulu ona leai se aoga.

E mafai ona e aʻoaʻo e taofiofi le lauulu e le gata mo le sefeina o le taimi ma tupe, ae faapea foi ona e aʻoaʻo i faigata o le lalagaina o laʻei mai totonu. Ma i soʻo se faleoloa e mafai ona e iloatinoina le aliʻi o le ogatotonu lima mai le tagata poto faʻapolofesa.

Masini filifilia

Mo le faʻaaogaina o fale, e mafai ona e faʻatau se masini "amateur" mai le averesi o le tau. I lenei tulaga, e tatau ona e silasila totoa i mea nei:

  1. Taavale afi. Afai e faʻataʻamilomilo, e le gatete le masini, e faʻafaigofie tele le galuega.
  2. Meaai. E mafai ona maua mai ile eletise poʻo le maʻa. O masini e le faʻapolofesa e iloga i le mea moni e faapea a faʻatoa le fati, latou te "mamu" o latou lauulu ma e leʻi selea o latou lauulu, ae toso i fafo. Ma tagata faapolofesa na o le tape.
  3. Auo. O le tele nozzles, o le sili atu o le lautele o le umi o le oti, lea o le a faia le galuega ia sili atu le saʻo ma saʻo.
  4. Fulufulu lau mea. O le blades mafai ona vavaeina ma se limasene-chromium uʻamea, titanium po o le keramika. O mea mulimuli e lua e mautinoa ai le malosi o le masini, aʻo latou hypoallergenic, ma o limasene e mafai ona mafua ai ni papala i isi tagata.
  5. Lau Paʻo. E tatau ona faʻaalu mo sina taimi. E faigata ona fai oe lava, ae e tauʻaveina le mea faigaluega i se mea e taugata, o le mea lea e sili ai le faʻatauina o se masini e iai ma ni mea e faʻamaʻai ai e ia lava.
  6. Le foliga o le tipiina elemene. E aoga tele, ae e taua tele. Ole sili ona talafeagai o loʻo mafaufauina o ituaiga W ma le X, aua e sili atu le puʻeina o lauulu ma siitia. E le aoga le faʻaogaina vaʻaia o lenei faʻatusa - e masani ona faʻaalia i le igoa igoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le X-Master typewriter faʻapipiʻi ni uila ma nifo foliga-X.

O a ni mea faigaluega o le a manaʻomia

I faʻaopopo i le clipper, e tatau ona e faʻatauina meafaigaluega nei:

    ma seleulu seleulu. E le aoga le mea masani. Ma le isi, e tatau ona sili atu ona maamaai - e mafai ona e siakiina lea i le tipiina o se fasi vavae (e le mafai ona faia lenei mea ma le tumaʻoti),

MATAUPU O LE FAATINO LELEI O HAIRSTYLES SAUNIA E LE VAEGA MO FUA

A faigofie a togafiti mo lauulu lauulu e pei o lenei. Ua vavae uma maea i le tasi au faʻapipiʻi. Ma le ua ma vaega faaletino e gaosia e aunoa ma ni faʻaopoopoga. I lenei tulaga, o le mea e alu i le lauulu.

O le tekonolosi o sili lavelave lauulu e faia e pei ona taua i lalo:

  • O loʻo faʻapipiʻiina le fasi mea numera 1 poʻo le numera 2. O le masini e uuina luga le luga. Togafitiga amata i le ua, ma le laulu ulu. Curls tipi i le occipital eria.
  • Ona suia ai lea o le palu i Nu.3 poʻo le 4 ma ia faʻaliliuina faʻamau i le pale. Ona toe suia lea o auvae ma vavaeina ni manoa i luga o malumalu. Ona toe faʻatumauina lea o le fasi 4 po o le 3 ma ua motusia ese faʻasologa mai le malumalu i le pale.

  • O le mea e alu i le pale o le ulu. Oe le mafai ona tipi i luga o le tuputupu ae o curls, aua o lenei mafuaʻaga e maua ai vaega eseese o lauulu.
  • I le faiga, e faʻaalu se selu, ma aveʻesea curls i luga aʻe o luga.

O se lauulu lauulu ma se masini e masani ona amata mai tua o le ulu. I le faaiuga o taualumaga, o sulugatiti i luga o malumalu ma ua o loo teuteuina.

MOTUGAʻA MA FAUTUAGA MO LE faʻaaogaina o masini uʻu

Ae e te leʻi tipiina lauulu i se masini, e tatau ona e faʻamamaina ma selu lelei. O manoa ua vaevaeina i ni sone. I lenei tulaga, o le vaeluaina e fai mai le pu i luga o le muaulu e oʻo i le occipital vaega. Lea la ua vavaeeseina le whiskey ma le parietal area.

O sone nei ua mauaina:

  1. faʻailoga
  2. lua i mea faʻaletino
  3. tolu i le pito i tua o le ulu.

Le lelei o le ua ninii e taua. E trapezoidal pe lapotopoto.

Le faia o lauulu 'ulu a tagata ma se masini i le fale e le manaʻomia ai tomai poto. O le faia o lauulu oe lava e le gata o le sefeina ai le tupe, ae faʻatagaina oe ona faʻatinoina sitaili laei ma teuteu lelei.

O le fulufulu 'auala fesoasoani e fai ai le galuega tatau. Ae o lenei e amanaia foliga o le ulu ma le foliga foliga.

A faigofie filifiliga o se faʻataʻitaʻiga i lalo ole leai. O sea laulu foliga e talafeagai ile iai o foliga masani ole ulu.

Taʻaloga foliga-ituaiga: laʻititi fusuʻaga poʻo le semi-fusuʻaga e umi ma faigata ona tipi, ae e mafai ona faia i nisi tomai.

Faatasi ai ma le fesoasoani a se masini faʻapitoa, o ia puʻupuʻu pupuʻu e faʻatinoina e pei o se hedgehog. E i ai se lapotopoto foliga ma e talafeagai mo manoa faigata.

Faatasi ai ma le fesoasoani a se masini, e faia le afa pusa. E fetaui lelei i tamaloloa uma, seʻi vagana ai foliga uumi.

I le faʻamatalaga masani, o le vaega occipital e teu ma se masini ma se tamai nozzle.

O manoa umi e mafai ona amata latalata i le pale pe sili ifo le maualalo i lalo. O le fulufulu 'ua faia e faʻatino pe leai foʻi ni' ie. O lenei filifiliga e le talafeagai mo curly curls. Aua le asuina lou ulu i se mea ma se nape le mautonu.

MAFAI FAʻAPEFEA ONA FOʻI I SE FESILI masini

Ina ia faia le ata lauulu 'aulelei, oe manaʻomia le faia o le saʻo suiga. I le taimi lava e tasi, o le gaosiga gaioiga e le masini e tatau ona sao ma sili ona lelei. O le selu e tatau ona uuina ile lima tauagavale.

O manoa ua tipi i fasi ie. Muamua, e sele le muaulu, sosoo ai ma le vaega occipital. E faʻaaogaina se tui lapopoʻa mo le isu.

Ole seleselega ua faia mai le pito i lalo, ma o le masini o i luga. Muamua, o masini e omia i luga o le ulu, ma o le masini e sau mai le tumutumu o le ulu. O lenei iloa ai le eseesega i le va o laina. Ma o le leo lava e tasi na veleina le wiski.

Mai le parietal eria, o se lamolemole sologa lelei e taua. Mai manoa puʻupuʻu i le pito. O le afifi e faia i le ua ma tua o taliga e aunoa ma se mea. Ona siaki ai lea o le umi o manoa i le ulu.

O mea sese uma i le lauulu e faasaʻoina i manifinifi seleulu.

AʻOAʻI E FAI LE WHISKE?

O le mea taua o le tosoina mai o le itu i le itu nei. E ui ai le wiski i tafatafa o se mata, faʻafoliga, e oʻo i le lob pe ogatotonu o le taliga.

Amata ona taʻoto mai le itu faaletino. I lenei tulaga, o le curl ua vavaeina e se diagonal vaeluaina. Ona selu foi lea o lauulu i luga o mata, ma tipi le tulimanu o le malumalu. Ona saisaia lea o maea, ma le pito o le tino.

O mea faigaluega e tatau ona mama ma e leai se aoga.

AʻOAʻOGA MAU SAʻILI O SE FALE TELE?

O ulu mo lauulu o le masini mo se masini e iai mea faigata. I le tipiina o bangs, na filifilia ai le sili ona tele. I le taimi lava e tasi, o faʻataʻavale e teuteu i le selu, e siʻiina manoa i le mamao e manaʻomia. Ole lavea ua faia i luga ole selu E alualu i luma le taimi muamua.

Malamalama lelei tulafono faigofie e tipi ai se masini ae alu

Faatasi ai ma le fesoasoani a se masini, e mafai ona e faia se puʻupuʻu lauulu lauulu poʻo le faia o se laʻei lavelave.

O ulu foliga e aunoa ma le tuua o le fale

E le o tamaloloa uma e fia asiasi i se fale lalelei. Ae e le faapea o le a le manaʻomia e mataitu ou foliga. O nisi faʻagasologa e mafai ona faʻatinoina lelei i le fale. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faatonu lou aiga e tipi oe. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona latou faʻamasani i latou i faʻavae o tekonolosi, lea e sili ona faigofie ona avanoa e oo lava i se tagata mamao mai le laʻei.

Fulufulu Fale

Teʻa faʻaoga tama tane i le fale e le manaʻomia tele-tomai. Ae e te leʻi amataina, vaʻai i le sauniaina o mea faigaluega talafeagai. Oe o le a manaʻomia se masini e tipi faʻapipiʻi, faʻataʻitaʻi maualuga-lelei, tele selu ma nifo eseese, o se pulou i tauau, kilipa ma se fana fana.

O se tamaʻitaʻi faʻauluuluʻulu e tatau ona mulimulitaʻii ni nai tulafono faigofie:

  • O 'oti ulu e faʻataʻitaʻiina mai le occipital zona, e faʻasolosolo lava ona alu ese mai le pito i lalo luga ma mai le tauagavale i le taumatau.
  • Aua le soona faʻateleina loka ile selu.
  • A maeʻa ona faia galuega i le pito i tua o lou ulu, fuafua ma le faaeteete pito i lalo.
  • Alu i le wiski, alu i le pito i luga o le ulu.
  • Aua le faanatinati e tipi faʻailoga tele, a leai o le a le mafai ona e selu.
  • Ae le i uma le lauulu 'oti, toe alu i luga o lou ulu.
  • Lulu lou ua pe a tatau ai.

Filifiliga o lauulu ile fale

O le oti o lauulu o se tasi lea o faʻailoga autu o le ata, o lea e te manaʻomia e filifilia ma le faʻaeteete lelei, ma ia mafaufau i le tele o mea lelei

  • Foliga foliga. E taua tele foliga o foliga. E mafai ona ova, lapotopoto, sikuea pe tafatolu. Oval ma tafatolu foliga faatagaina se tagata e teuteu foafoa ma aunoa ma le faʻatapulaʻaina, fatuina ma le loto faʻamoemoeina (boxing, mohawk, asymmetric filifiliga). O se sikuea foliga e manaʻomia le lauulu e mafai ona faʻamamaina foliga mataga ma faʻaʻafa vaʻai ou foliga (hedgehog, classic 50s hairstyles). O se tamaloa le gaoia e tatau ona teuteu ina ia mafai ai ona faatupuina le faafoliga o foliga manifinifi (Peretania, Kanata, Quiff).
  • Lauulu fausaga. O le mea e tutusa lava le taua o le vavaeina o lou laulu. O le paʻu lava ia e tasi e pa'ū 'eseʻese i luga o itūʻaiga eseese o lauulu. E le gata i lea, o le iai ma le leai o galugalu e mafai ona faia se sao.
  • Le lavelave o lauulu. O se tamaloa e le fiafia e faʻaalu taimi, e le mafai ona faʻamalieina ma se laʻei sili ona manaia e manaʻomia se itula-umi sitaili. E aoga le mafaufau i lenei mea pe a mafaufau i filifiliga.

Faʻafefea ona tipi ma seleulu i le fale

Ae e te leʻi amataina, faitau i le tulafono faʻavae o 'oti i le fale.

  1. Fufulu le lauulu i se fagu fagu.
  2. Vavae ia manoa i sone faʻaletino, okipital ma parietal.
  3. Talu ai o le 'oti ulu e tatau ona amata mai le pito i tua o le ulu, malupuipuia le totoe o le lauulu ma ni faʻapipiʻi.
  4. Vavaeese le manoa (e tusa o le 1 cm) ma selu e le au.
  5. Uu le loka ma lou ogatotonu ma le limatusi.
  6. Tipiina se centimeter i luga o ou tamatamai lima.
  7. Ave le isi sooga (aua le faʻamamaina le ua tipi ese) ma selu faʻatasi.
  8. Oti i luga o le laina muamua.
  9. Faʻapipiʻi lauulu sa togafitia i se kilipa, ma faʻamau se loka manifinifi e taofiofia ai le umi e manaʻomia.
  10. Faʻataʻitaʻia ma le faaeteete le auivi o loʻo faʻaaogaina le teuina po o le paolo.

Le sili ona lauiloa o lapotopoto, oval ma trapezoidal pito. A filifilia se pa, faalagolago i lau tofo: e mafai ona tiaʻi, sao pe le mafaufau. O loʻo faia foʻi le paolo i se selu ma seleulu: tipi ese le lauulu o loʻo tū i luga o le selu pe a faʻatautaia i luga o le lauulu. Toe fai le faiga i le isi itu.

Auala e teuteu ai ma se masini

E mafai ona e faʻataʻitaʻia le tele o laʻei o lauulu i le fale e faʻaaogaina ai se tagata teu ulu. Ole auala e le tupu ai ni faigata, ona e faigofie tele le masini ile faʻagaioiga. E mafai ona faigofie le puleaina o le umi o le lauulu, na o le suia o le pulou.

E sili atu mo tagata amataina ona faia ni 'oti pupuʻu, lea o le a faʻaititia ai le ono iai o mea sese.

Ole tekonolosi o lauulu e iai le typewriter ile fale e faigofie lava ma e aofia ai ile mea lea:

  1. Taofi mau faʻapipiʻi filifilia i le ulu ma faʻasolo mai le tua o le ulu i le 'afa o le lauulu.
  2. Savali i autafa o le itu ma luma.
  3. A mana e tatau, faʻasaʻo ma totoe le seleulu.
  4. Faia ni ata ma le wiski.
  5. Tipi le 'au.
  6. Lulu lou ua.

Faia o se lauulu i le fale o le a sefe ai oe tupe ma le taimi. Ma le isi, o lenei o le ai ai sau oe lava laulu e mafai ona tipi lou lauulu i le fale e sili atu le leaga nai lo o faleoloa faleoloa.

Ma afai e te fiafia i se lauulu o se tama, se tama tama i le fale, alu iinei .

Faʻafefea ona tipiʻesea se tamaloa i le fale ma se masini poʻo seleulu: togafiti a se fafine lelei.

E le pei o tamaʻitaʻi, ona o le tele o vaega o loʻo faʻatuatuaina a latou loka faʻapitoa lava ma le aulelei, o le tele o sui o tama tane o le faitau aofaʻi e leai se faʻafitauli.

Vaʻai o le toʻatele o tamaloloa i o latou fulufulu e sili e le faʻataʻitaʻia (o le a puʻupuʻu ma manaia), ma o laina i totonu o fale faʻaalu e pei o se faʻalavelave a le tagata lava ia, toetoe lava o tamaʻitaʻi uma e i ai se tamaloa i le fale i le feagai ai o le tama i lana tane vave pe mulimuli ane feagai ma se faʻafitauli pe faʻapefea ona tipiina se tamaloa i le fale. O le mea moni, e saʻo tane i la latou talosaga. E foliga faigata i le taimi muamua na tilotilo.

Afai e te manaʻo ai, saʻo ma iloa se mea faigofie a tufuga fai, o se tagata oti i le fale o le ai luga o tauau o tamaitai uma, aemaise lava pe a e faia lenei mea ma se masini. O i latou e filifili e faʻatautaia le tomai o le faʻafoeina o se tamaloa ma le typewriter i le fale, manaʻomia e manatua ni nai tulafono faigofie.

Muamua, e tatau ona fufulu ma faʻamago le lauulu a o leʻi tipi e aloese ai mai le pipiiina ma le masae. I se faʻaopopoga, susulu lauulu vave tafe le masini. Lua, o le masini e galue i luga o le mataupu o seleulu: o le nifo pito i lalo, ma pito i luga agai atu pei o le seleulu. Mauaina le masini latalata i le ulu, sili atu lauulu tipi ese, alu ese mai le ulu - na tipi faaitiitia umi, nullifying.

O loʻo fufuluina ma faʻamamulu lauulu e selu lelei, o le masini e faʻasolosolo malie ile tuputupu aʻe o lauulu, siitiaina i latou mai aʻa ma taʻitaʻi mai le pito i lalo i le pito i luga. Latou amata mai i le occipital area, sosoo ai ma le itu faaletino ma faʻaiʻu ai le parietal. Mo e amataina, i le taimi muamua e sili atu le filifilia o le tele lapopoa, ina ia aua neʻi faafuaseia liliu le lauulu i luga.

O le uumi sili ona tumau o le a tumau pea i luga o le itulagi parietal, o lea la ua suia le auvae i se puʻupuʻu ma toe tasi latou ui atu i tua o le ulu ma le malumalu, ma faʻaoga lelei, puupuu gaioiga e "ogatasi" o le umi suia nofoaga ina ia leai ni "apaau".

I le malumalu, faataamilo i taliga, ma aemaise i tua o le ulu, e manaʻomia ona oomi lelei le masini i le ulu ma le faaeteete, tipi ese puʻupuʻu ma soloia le laulu. Whiskey e mafai ona tipiina i se mea sese pe tuusaʻo, pe a manaʻomia. I le taunuu ai i nisi faʻataʻitaʻi, o le a mafai e aua le suia le auvae, ae ia fetuʻunai le umi o le lauulu e ala i le faʻaosoina o le lima ma masini e latalata i le ulu. O le mea taua o le aua le tuua maʻai tuaoi ma gaoioi lamolemole, o isi mea o le a faia e le masini. O le teteʻeina ma seleulu e manaʻomia ai sina poto ma aga o lima.

Afai e te manaʻo e faʻataʻitaʻi le auala e tipi ai se tamaloa ma seleulu i le fale, e tatau ona e filifilia se pulumu lauulu e fuafua i le lanu o lou lauulu: e tatau ona pouliuli pe a tipiina lauulu lauulu ma le isi itu, o lenei eseesega o le a fesoasoani e fuafua le umi o le lauulu i luga o le selu muamua ae le o le tipi ese le sili atu. O le auala muamua e fai e faʻaaoga ai seleulu faaluaina e le tuua ni faʻailoga maʻai.

Ina ia amata i le auala tutusa mai le occipital alu i le itu faaletino ma parietal sone. Ina ia faia lea mea, sae ese lauulu o loʻo i ai ma le selu, aveese na mea mai le ulu, ma tipi i le seleulu i le umi tatou te manaʻomia. Ina ia faʻamamaina atili i malumalu, ma le tele o le mea e loto i ai, faʻapea foi ma le pito i tua o le ulu, o le tele o tamaloloa e pei o le ulu pipi, e tatau ona e alu na o le manaʻo.

Ona faʻaaoga lea o seleulu ma faʻatino le “valivali” o tuaoi. Pry le selu i lalo o aʻa, taʻitaʻi lelei, ma tipi faʻatasi ma seleulu sala lelei, vave ma masani. Faatusatusa le suiga, amata mai le ogatotonu o le nape ma alu i malumalu. Ogatasi le laina laulu i le pito i tua o le ulu ma se seleulu ma se tafi mama.

I le iloa o nei tulafono faigofie o le auala e tipi ai se tamaloa i le fale, e mafai ona e mauaina le tomai mautu ma faia sili lavelave lau lauulu e manaʻomia se lima mausali le poto, pei o le "afa fusuaga", "tulaga faanatinati" ma 'oti oti i le tafi i nisi vaega, o loʻo ua mauaina le tele ma sili atu lauiloa i taimi ua mavae taimi ma e le gata i talavou.

I se faʻaiuga, e taua le matauina o se laʻei manaia, maʻai lelei ma se tamai nini na teuteuina e leʻo ni uiga mulimuli i totonu o le auupega a tamaʻitaʻi. O le mauaina o nei mea uma e aunoa ma le tuʻua o lou fale mautotogi o le laki lea, e le o le faigofie.

Faasoa i agafesootai. fesoʻotaʻiga:

E toaitiiti tamaloloa e fia alu i le teine ​​lulu, aua e leai so latou taimi pe manaʻo. Ina ia faʻaola lou toʻalua mai ia manaʻomia, a o ia e faia pea ona foliga mama, e mafai ona e tipiina oe lava e aunoa ma le tuua o lou fale. O le mea lea, o le a avea oe ma ia lou lava lopa-laʻei laʻau e vaʻaia lelei foliga o lona tamaloa. Ma ina ia e manuia, o le a matou faʻamatala ia oe pe faʻafefea ona fai se laʻulu fulufulu o se tagata ma se masini i le fale laʻasaga i lea laasaga.

O le fea masini e sili atu le filifili?

Mo le faʻaaogaina o le fale, oe sili atu le maua o se faʻaalu poʻo se masini komipiuta. O le mea e faʻaaogaina ai le tupe o se filifiliga paketi, faʻapitoa - ei ai le tele o vaivaiga:

  • Vaivai malosi.
  • Tele pisa.
  • Taavale tapunia ina ua uma 20 minute o le tipiina.

O le masini faʻataʻamilosaga, i le isi itu, e sili atu faʻatuatuaina ma faigofie e faʻaaoga. O sea masini e talafeagai mo matua soʻo se ituaiga o lauulu, ma faʻafetai i le i ai o se galuega o le fesuiaʻi vave, e mafai ona e faia foi faʻataʻitaʻitiga lauulu. Ioe, o le rotary masini e sili atu taugata.

Meafaigaluega sauniuniga

Ae e te leʻi amataina le faʻatulagaina, e taua tele le muamua tapena se mea faigaluega ma luga.

Taua! O le galulue luga o le masini e tatau ona faʻataʻuina faatasi ma gaʻo faʻapitoa, a leai - nai lo le tipiina o le lauulu, e na ona toso i latou i fafo.

Ma le isi, filifili le paso. E faʻalagolago lava ile lauulu i le umi e te manaʻo ai ma le laʻau fulufulu: o le umi o le faʻaopoopoga, o le umi o le lauulu o le a tumau.

Taua! Gauai atu i le mea moni o le masini e le i mamanuina e galue ma lauulu umi, o lea muamua e tatau ona e tipiina i latou ma seleulu.

O Mea Faavae O Fale Uma E Tatau Ona Iloa

Ae e te lei amataina faia lauulu tagata i le fale, e taua tele le faʻamasani oe i le faʻavae o lauulu. Tatou amata i le vaeluaina o le ulu. E vaevaeina i sone nei:

  • Faʻaaloalo
  • Faaletino lateral,
  • Sili maualuga occipital
  • Laititi occipital.

Taua! I le taimi o le lauulu o nei vaega uma, o le faʻatonutonuina o lauulu tuputupuʻe e tatau ona mafaufauina lelei.

I se faʻaopopoga, ae e te leʻi amataina le faʻagaioiga, e tatau ona fufulu ma faʻamago lou laulu.

Afai o loʻo e faia se fulufulu tamaloa mo le taimi muamua i le fale, e tatau ona e tausisi i le faʻataʻitaʻiga lea:

  • Vaevae lou ulu i itu e fa: o le occipital, parietal ma le lua mai le itu o malumalu.
  • Ave le pito umi le umi ma tipi le lauulu mai le pito i tua o le ulu. Ole mea lea e tatau ona faia i luga ole lemu i le faʻatonutonuina ma lauulu ulu.
  • Faatasi ai ma le palu tutusa, togafiti le itu faaletino ma parietal.

Taua! Mo le sili sili ona lelei uiga lelei, e tatau ona e masani ona tauave le selu ile lauulu aʻo tipi. E sili le taofi o le selu ile lima tauagavale, ma le masini i lou itu taumatau.

  • Sui le pamu i se pu puʻupuʻu, toe fai le faʻaleleia o le itu i le taimi nei. E manaʻomia lea mea ina ia fai ia lemu ia suiga. O gaioiga e tatau ona faia mai le pito i lalo i luga, aʻo faʻaseʻe ese lou lima mai le ulu.
  • Taulima le eria o le malumalu ma le ua i le au faʻapipiʻi i se faʻailoilo umi le umi pe naʻo le iʻa. Lenei mea e tatau ona faia ma le faʻaeteete ina neʻi afaina.

Taua! A faʻafuaseʻi ona e lavea lau tamaloa a o tipi, ona e faʻatatau lea pe'ā fufulu kulimi i lou ulu. O le a puipuia ai le ita ma maua ai se antiseptic aafiaga.

  • Siaki le faʻaiuga. Asiasia lou ulu mo pipiʻi lauulu. A i ai ni mea, ona toe alu atu lea i totonu ole masini pe tipi latou i seleulu.
  • Vavaeese le lauulu mai le pulumu.

Taua! I le maeʻa ai o togafiti uma o sele oti i le fale, e tatau ona togafitia le lau i le suauʻu.

Faigofie ma o le suiga umi

O le tele o tamaloloa 'oti ulu e eseese i le lamolemole poʻo le maʻai suiga i le uumi. Afai o oe o se amataga i lenei pisinisi, ona tatau loa lea ona e amata i le mea sili ona faigofie - aulelei suiga. Ina ia faia se filifiliga i le fale, e tatau ona e tausisi i le faʻasologa o gaioiga i lalo:

  • Faʻaaoga le aofaʻi o le 9 mm, faʻagaioiga le vaega ole occipital. O lenei mea e tatau ona faia agai i malumalu ma pale o le ulu.

Taua! Taumafai e ufiufi le tele pito sili ona mafai i se tasi gaioiga.

  • I le faʻaaogaina o se taʻele o le 11 poʻo le 12 milimita, aveese le laulu i luga o le pale. I lenei tulaga, e le tatau ona fetaomi malosi le masini i le ulu.
  • O le isi lea o le liliu o le faʻaiʻuga mulimuli. E tatau ona faʻatinoina tiaʻi ma faʻaoga laititi.

O le pito sili ona taatele lea o le laulu o tamaloloa, lea e taʻua lautele, aua e fetaui uma i alii ma alii talavou i le matutua. Ina ia mafai ai ona faia se laʻei fulufulu o tane i le fale, o le ae manaʻomia ni pulou o 1.5 ma 3 millimeters. O le faasologa o gaioiga e faʻapea:

  1. Tipi le palealii i luga o tamatamailima.
  2. Temporal - tipi le faʻamavae faʻataʻamilosaga ma occipital i le umi e te manaʻomia.
  3. Mo se fesuiaiga manino, fetuunai le faʻaiuga faʻaaogaina seleulu.

Taua! Mo le faia o se afa-pusa, e tatau ona e tausisi i le tutusa fuafuaga e pei o fusuʻaga, naʻo le faʻaaogaina o le 4 mm nozzle.

O lea lauulu 'ulu o se lelei lea filifiliga mo tagata e iai le mafiafia ma le paʻu. E tatau ona faia e tusa ai ma le polokalame lenei:

  1. I le pito i luga o le ulu, o lauulu e tatau ona tipi i le "i tamatamailima" auala, ae tumau le umi o 4 milimita.
  2. Faʻaaoga se lauulu e faʻaaoga ma se solo faʻapipiʻi, ile vaega na faʻataʻitaʻi muamua, taoto le lauulu ina ia mafai ona tu i luga.
  3. O le pito i tua o le ulu ma le temporo-lateral zones e tatau ona togafitia ma le masini i ni fasi fasi ina ia o mai faʻatasi.
  4. I le ua, o le lauulu e tatau ona alu lemu i se mea.

Faʻafefea ona tipi pato?

O le sili ona faigata o ni faʻatusa ma ni patini. A e manaʻomia umi, ona tipi lea o 'apaʻau i le seleulu. Faʻapea foi ona mafai ona tipiina le au faʻapipiʻi i le fesoasoani a se masini, ae mo lenei mea e tatau ona e filifilia le sili ona umi au faʻapaologa. I se faʻaopopoga, e taua tele le puipuia o mata pe a le i amataina le galuega. Ina ia faia lenei mea, tuu se fasi fusi i luga o latou ma faʻamau ma se fusi-fesoasoani. Ona e mafai ona alu saʻo i le faiga. Sii i lalo mea i le vaega faʻaaoga se selu, aʻo le lauulu e tumau i luga atu e tatau ona tipi 'ese.

Taua! Ole tipi e tatau ona faia ile masini i luga ole selu. Lenei, o le a liliuina matua tusa lava o le taimi muamua.

O togafiti o le galue ma le masini

Ina ia faigofie le lauulu 'oti gaioiga ma iʻuga faʻaiuga ia faʻamalieina oe ma lau aliʻi, matou te ofoina atu ia te oe ni nai tulafono laiti o le a fesoasoani tele ia te oe a o e galue:

  • Ae le i amataina le faiga, selu lelei lou lauulu.
  • I le taimi o le lauulu lauulu, o le masini e tatau ona fetaomi atu ma le malosi i le ulu ma aveese na o pe a alu mai le tasi sone i le isi.
  • Ia mautinoa o le tulimanu o le masini e tutusa i vaega uma o le ulu.
  • O le tele o gaioiga, o le sili atu o le iʻuga, o lea ave le masini i luga o le ulu seʻia uma le lauulu o loʻo e mou ese atu.
  • Fai i taimi uma se visor mo fulufulu mata ma mata mata, pe a fai e te manaʻo e tipi le pa i se masini.
  • Afai o le ulu o le tamaloa e le talafeagai i nisi vaega, ona tatau lea ona togafitia i latou le umi laʻau ina ia natia ai nei faʻaletonu.
  • Taumafai e sui le 'au nose, aua afai e te seleina atoa le ulu ma le tutusa, o le a foliga mai o se polo.
  • I le taimi o le lauulu lauulu, ia faʻatusatusa pea i le itu taumatau ma le itu tauagavale, ina ia i le iʻuga o le iʻuga tutusa.

Taua! Ae le i amataina galuega, siaki pe o fai le paʻu o le masini ina ia lava ma totoe lau totogi seia maeʻa le galuega.

Faʻamatalaga o ata

E pei ona e vaʻaia, o le faʻatautaia o agavaʻa o laʻei o laʻau e faigofie tele. O le mea sili ona taua o le mafaufau muamua i le sitaili o lauulu fulufulu tama e te manaʻo e vaʻai, ma, mulimulitaʻi i luga i luga fautuaga ma tulafono, lagona le saoloto e amata i le galuega.

Lauulu Sapalai: Meafaigaluega

Muamua e tatau ona e saunia mea tatou te manaʻomia i le gasologa o le tipiina:

  • Lauulu clipper. O se mea tatau mo le tele o tamaloloa 'oti ulu.
  • Seleulu. Lenei o le tulafono autu e tatau ona latou maamaʻai. O lenei mafai ona faʻamaonia e pei ona taua i lalo: pe afai o le sele ei ai faʻailoga maualuga-lelei, e mafai ona latou tipiina se fasi o fulufulu fulufulu. Ma e le tatau ona latou faʻailoga, e mafai lava ona faia ma le sili ona taugofie.
  • Maopoopo.O loʻo iai nisi o ia mea: selu ile nifo e seasea ma maʻaiʻa, faʻapea foi ma le selu ile "siʻusiʻu", lea e faigofie ona vavae ese ai vaega.
  • Cape i luga o tauau. Mea uma e mafai ona e maua i le fale o le a faia.
  • Fana fana. E manaʻomia mo le susuina o le lauulu i le vai i le taimi o le tipiina.
  • Lauulu poʻo fulufulu mata. O le a manaʻomia e faʻalelei le laulu i le faʻagasologa o tipi.

Manatua o au mea faigaluega e tatau ona tausia i taimi uma mama. O le mea lea, a maeʻa ona tipi laulu uma, fufulu latou i le fasimoli ma vai i lalo o le vai vevela vevela.

O tagata e oti i le fale: sitepu ma lea laasaga faʻatonuga

Fulufulu o alii ma se tagata oti

Le tele o lauulu sele mafai ona fai i se fulufulu ulu. E faigofie ma faigofie ona faʻaaoga. Faʻalagolago i le au faʻaaogaina o loʻo mauaina, se umi o le tipiina o lauulu maua. E sele lapisi lona tino, aua e le mafai ona ia faia lenei mea ma seleulu.

I le mataupu faavae, toetoe lava o soʻo se tagata o le a mafai ona faia ni tagata matutua ulu lauulu sipiʻatasi ma le fesoasoani a se masini. Tuu i luga o le taʻele ma alu, faʻaliliu ou manatu i mea moni.

Faʻafefea ona maua se lauulu 'ulu ma se typewriter: video tutorial

E tatau ona maitauina o loʻo faʻaaoga le lauulu tagata e faʻaali ata eseese i luga o lauulu, ae o nisi poto masani ua manaʻomia iinei. Ia, o se fulufulu mata e lavalava ma tele ituaiga o laʻititi tipi lauulu e mafai ona amataina e aunoa ma le malamalama tele i lenei vaega.

Ae faʻapefea pe a fai o lau tagata laʻititi talimalo e le laititi lona lauulu e oʻo foi i lona laulu uumi, ma e le manaʻo oe e te liua e puupuu? Lea laʻau lauulu e le talafeagai iinei. Lea, matou o le a faʻaaogaina seleulu ma selu mo nei faʻamoemoe.

Tagata seleulu seleulu: sitepu i lea laasaga algorithm

Ata: Tagata vavaeʻese faasologa

Malulu lauulu ma le vai.

Faʻafefea ona aʻoaʻo pe faʻapefea ona tipi faʻafuaseʻi le tamaloa i le seleulu - vitio

Tatou vaʻaia vaeluaina le ulu i sone: parietal, temporal ma occipital. O le mea mulimuli e mafai ona vaeluaina i ni vaega se tolu: pito i luga, luma ma tua. Fuafua pe o le a le sone o le a amata e tipi mai ma faʻapipiʻi le vaega o totoe o lou lauulu ma ni uʻamea poʻo fulufulu. Teteʻe faʻalelei muamua lou lauulu. Vavaeese le pito i luga ma selu. Ona tago loa lea ma uu le loka ma le faʻasino ma le tamatamailima o lou lima agavale. Tipi faʻasolo tutusa le sooga e uiga i le 1-1.5 cm i luga o ou tamatamai lima. A maeʻa, ave le selu i lou lima taumatau ma, faʻaauau ona faʻamama le manoa ua tipi i ou tamatamailima, selu faatasi ma se mea fou, ae leʻi vavae ese, ona pipiʻi faʻatasi lea o manoa uma. Ua e tuʻuina foi le mama fou ma ou tamatamailima ma tipi i le laina ua uma ona tipiina. i le manoa na tipiina, faʻapipiʻi i le kilipa ina ia le faʻalavelave ai ia te oe, ae i le taimi lava lea e tasi e tuua ai se manoa manifinifi ina ia mafai ona pulea le umi o le tipiina lauulu. O le lautele lautele o loka na ave mo le tipi o le 0.5-1 cm. Ina ia mafai ai ona maeʻa le lauulu lauulu foliga, e manaʻomia le faaeteete ma le matagofie ia ogatasi ona ata. Mo nei faʻamoemoega, e mafai ona e faʻatinoina se laupepa poʻo se pito.

Faʻafefea ona fai o se seleni i le tamaloa 'oti

O le tipiina o lona uiga o le tipiina o le laulu i le laina o lo latou tuputupu aʻe. E mafua mai i lenei mea o le lauulu maua faʻailoga mulimuli. Le sili ona lauiloa o lapotopoto, oval ma trapezoidal pito. Mo patupati, e i ai saʻo, faʻapea, ma faʻataʻamilomilo itu.

Faʻafefea ona fai o le tafi i le tamaloa 'oti o le ulu

O le paolo o se sologa lelei mai le uumi e pupuʻu lauulu i le pito o latou tuputupu ae. E mafai ona e fufuluina laulu i se selu ma seleulu. Ma afai e te manaʻomia e faʻaititia le umi o le lauulu, faʻaaoga se lauulu e tipi. I le mea e fai ai le paolo, o le lauulu e tatau ona uma ona tipiina i le 3-5 cm.

Ua faia le paolo pei o lenei: tatou ave le seleulu i le itu taumatau, ma le agavale tauagavale. Alu lemu le selu, a o le tipi ese le lauulu o loʻo tū i luga aʻe o le selu ma seleulu. Ona matou toe faʻaauau lea o le faʻasologa, ae i le isi itu. Afai o le laulu e puʻupuʻu, tatau ona faia laulu e aunoa ma se selu.

O lea na matou fuafuaina pe faapefea ona fai le laei o alii i le fale. O le mea moni, lelei, e le o mea uma e faigofie tele, o lona uiga la e manaia pe a faʻamatala uma le faʻasologa e mafai ona faʻaalia ia te oe e se tagata e poto tele i ai. Ina ia sili atu lou aʻoaʻoina o mea uma ma vave amata tipi lou aiga ma e masani.

Oti 'ulu e ala i masini: male, fafine, tamaiti

O le teuina o se lauulu faigofie e le mafua ai ni faʻafitauli - na ia faʻaeʻeina se ituaiga pulou o le umi manaʻomia ma alu uma i luga o lona ulu. O lea e mafai ona e tipi le lauulu uma (alii, tamaitai ma tamaiti) tasi le umi.

Afai e te manaʻo e fai se lauulu puʻupuʻu puʻupuʻu (mo se faʻataʻitaʻiga, 1-2 mm), ma o le lauulu e umi naʻua (sili atu nai lo le 6 mm, mo se faʻataʻitaʻiga), ou te fautua atu ia faʻaaoga se auvae e umi le umi (mo se faʻataʻitaʻiga, 3 po o le 4 mm), ona savali mo le taimi lona lua ma se auvae i lalo o le maualuga lauulu manaʻomia. O loʻu poto masani faʻaalia ai o lenei tele faʻavavevave le faʻagasologa ma faʻaleleia atili le tulaga lelei o lauulu.

Afai e te manaʻo e fai se lauʻeleʻele salon (aemaise mo fafine ma teineiti), ona tatau loa lea ona vaevae uma curles i manoa, e tatau ona faʻasolosolo taʻitasi. E tofu lava le sone ma lona paʻu. Aua le taumafai se tasi umi faʻapipiʻi e fai ai se lauulu-tele-laina lauulu.

Ia mautinoa e sisina ma le faaeteete curls aʻo leʻi tipiina, aua soʻo se "fusipaʻu" mafai ona iʻu mulimuli ane i le ulu ulaula.

E masani ona faʻaogaina e fafine le masini e faʻatoʻele ai pito (pe a saʻo le lauulu). Ua faia lenei mea e pei o lenei:

  1. Filifili se aufaʻalili uumi umi ma ave le pito sili ona faʻasolo i le itu (tusa lava po o le fea itu), ma le le faitauina o mea faʻapipiʻi - ua tipi 'eseʻese.
  2. Filifili lenei curl ma selu. O ia e tatau ona "taofi" i le tulaga lea e te fia tipiina.
  3. Tamoʻe le masini mai le pito i lalo i le selu e aunoa ma le paʻi atu i le lauulu totoe.
  4. Filifili le isi au, alu atu mai le tasi pito i le isi, "taofi" le selu i le maualuga lea ua maeʻa ona faʻataʻavaleina le curl, ma tipi ese le ova ma le masini.
  5. O lea alu i le iʻuga, a maeʻa ona tipiina le le tutusa ma seleulu faʻaaoga le selu.
  6. Tipi le 'au.

Tamaitai lauulu

O le fafine masini lauuluulu e taʻua o pixie ma e tele naua a fesuiaiga e eseese i le umi o le lauulu tauagavale, o latou tulaga, ma faapena foi i 'aui. O le mea lea, e le mafai ona faia ni igoa faʻapitoa mo masini lauulu e tusa ai ma le ituaiga o foliga, e mafai ona na ona faʻailoa mai le mea e tatau ona e faʻalogo i ai:

  • Ole foliga ose e sili ona lelei ia te ia lava, o lea la e mafai ai ona e tafi le wiski ma tuʻu le "ogatotonu" pei ona i ai,

Fulufulu o alii

O alii o lauulu e masani ona tipiina uma ma se lauulu ulu, ina ia mafai ona tuuina atu ituaiga foliga taitasi o latou lava igoa oti tagata:

  • oval - "British" (poʻo "Undercut"), "Canada", "Boxing", "Half Box" ma bangs,
  • taamilosaga - “Peretania”, “Kanata”, “Quiff”,
  • sikuea - “Hedgehog”, “Kanata”,
  • tafatolu - "Quiff", "Canadian", "British", ma se pa le fiafia
  • fatu fatuga - "Kanata", "Vaituloto".

Faʻafefea ona tipiina se masini

O se lauulu 'ulu ma se masini e aofia ai le mataituina o tulafono faʻapitoa, o lea e i ai se laʻasaga laasaga i lea laasaga e talafeagai mo soʻo se lauulu' ulu:

    Vaevae le lauulu i ni vaega se tolu - o le okipital, parietal ma le temporal.

Nuʻu o se fale oti

O se masini lauulu lauulu ei ai ona nuances e tatau ona amanaia ina ia le iuga mulimuli e le le fiafia.

E faigofie lava ona mau paʻu pe a uma se masini oti. E tupu tele lea mo mafuaaga nei:

  • na matua selu le lauulu, na paʻulele le aufana, o lea na saeia ai e le masini ia manoa, ae leʻi seleia,
  • sa susu tele curls, lea na faʻaletonu ai paʻu,
  • na matua le mulumulu le ulu. Le tatau ona i ai se sebum poʻo ni vailaʻau faʻasili i luga o le lauulu - latou te pupuni ia le blades,
  • Na e taumafai e faia se mamanu. O le faia o oe lava e faigata tele, o le mea lea, ua fautuaina o lenei vaega o le lauulu e tuu i tagata tomai faapitoa ma aua le faia faʻataʻitaʻiga ia i latou lava.

Le mea e fai pe a uma se lauulu

O le laasaga mulimuli o le teuteuina o fulufulu ma lauulu mo tagata lautele. Afai e faigofie tele mea uma ile lauulu - e manaʻomia ona lulu ese lauulu laʻititi (e mafai ona fufulu lou lauulu e aunoa ma le faʻaogaina o mea ai meaʻai), ona fai lea ma lavalava lou lauulu, faʻatasi ai ma le masini mea uma e sili atu ona faigata:

  1. Aveese le au mai le masini ma fufulu ina ia leai se lauulu e totoe.
  2. Faʻaaoga se pulumu malosi poo se pulumu e fufulu ai aʻi au faʻamalosi mai le laulu.
  3. Suaʻu le totolo.
  4. Aveese le masini ina neʻi oso le pefu i luga o mata.

Suauu mo le faʻaaogaina o le masini e masani ona sau ma le masini, ae ui i lea, e mafai ona e faʻatauina ese. Ou te faʻaaogaina oloa mai kamupani e lua: MOSER ma Dewal, ae o loʻo i ai isi.

E mafai ona e teuina pito o le lauulu, tatuʻese le au ma faia ni faigofie lauulu 'oti i le fale ma le fesoasoani a se masini, aua o lenei mea e le manaʻomia e asiasi i le salon. Ae o le mea e sili atu ona matagofie, iloga, e manaʻomia ai le sili atu ona maeʻa galuega, e tatau ona faia e se tagata faʻapitoa. A uma mea uma, afai e te le manuia, e tatau ona e faʻatali umi se taimi mo le lauulu e ola ai i tua, ma o lenei taimi atoa o le a sili ona e ono iai i se uiga leaga. E le aoga, o lea aua le faia mea lamatia ma aua le faataʻitaʻi.

Faʻafefea ona tipi lou lauulu i le fale i Cascade

E matua mafai lava ona iloa tutoʻatasi foliga manaia ma manumalo o le lauulu - "Cascade". E lua filifiliga autu mo lona faʻavaeina.

Le uluai lomiga o Cascade. Ina ia maua se lauulu 'ulu i le fale ma maua se matata faʻataʻamilomilo, e tatau ona e fuafuaina le umi o le mea e taʻu o le pulou, lea o le a avea ma amataga autu o le lauulu.

E manaʻomia le faʻamaonia o lenei taua i se sao saʻo e mafai ai, a leai, e le aoga le tipiina ma le matagofie i le fale, e i ai le tulaga lamatia o le lauulu laʻititi o le a puʻupuʻu pe a e uma, mago ma faʻalelei lou lauulu.

A maeʻa ona fai le pulou, filifili ni manoa manifinifi o lauulu, tipi eseina le sui, peiseai e taoto i luga o le tasi ma le isi.

Manatu taua! E iai le la togafiti. Ina ia faia le lauulu lauulu foliga foliga masani e pei ona mafai, mimilo le filifili filifili i se flagellum, ona tuʻu lea o le seleulu e le faʻafaʻalogo ae tutusa. Tipi ese le manoa i le taimi atoa ma matua le manaʻomia, e sili atu le faʻasolo atu o le mea faigaluega, faʻasolosolo ona aveeseina le fuaina fuaina.

O le vaega lona lua o Cascade. E sili atu le manaia, ma manaʻomia foʻi sina tomai. E sili atu le faigofie le tipiina o lauulu o le ogatotonu umi matagofie i le faʻaaogaina i le fale. Ina ia mafai ona fausia se auala i lenei auala, faia laasaga nei:

Masini lauulu tipitipi masini i le fale

E fautuaina ai le faʻaoga conditioner i le taimi o muamua fufuluina, o le a faʻaleleia atili ai curls ma sili ona usitaʻi.

  • Aumai le lauulu i se fusi manifusi, ma tuu i le ogatotonu o le muaulu. E sili ona talafeagai le faʻatinoina o ia gaioiga pe a uma ona faʻamauina le ulu i luma.
  • Taofi le pito o le ponytail i le tasi lima, amata faasolosolo malie le tipiina o le laulu i le umi manaomia. Ina ia aua nei sese i le fuafuaina, e faʻatagaina ia faʻaaogaina se centimeter tape, poʻo se faipule. Faʻaogaina nei mea faigaluega, taumafai e fuaina tonu le umi e te manaʻomia i lau tino malulu.
  • E le mafai ona tipiina lauulu i se laina faalava. E sili atu le faia o lenei mea i le vevesi, pe o le faʻatinoina o se mea manifinifi pe a maeʻa le faʻagasologa autu. O lea o le laulu lauulu o le a foliga sili atu le mataina ma masani ai.
  • Lesona lesona: e faʻapefea ona tipi oe se Cascade

    Faʻafefea ona teuteuina lauulu i le fale lava ia

    O le tipiina o lou lauulu i le fale, ma faia ma le matagofie, o le ae manaʻomia ni lua faʻata tetele tetele, o le tasi o loʻo tu saʻo i luma o oe, ma le isi o loʻo tu i tua. O le tagofia e aunoa ma la latou fesoasoani o le a matua faigata lava.

    O le auala pito sili ona faigofie o le na o le tipiina o pito o le regrown hair, pe faapuʻiliga le laulu, faʻaavanoa le curls tutusa le umi. Ina ia faia lea mea, vaevae manoa i ni vaega tutusa se lua faalava.

    Tipiina le pito i luma aʻo vaai i le faʻata lapoʻa i le pito i luma. Ma lauulu o lo o tu i le pito i tua o le ulu, e sili atu le galulue ma se faʻata na faʻapipiʻi i tua o lou tua.

    Pe a tipiina manoa, aua le faanatinati, taumafai e vavae ese mea uma e foliga mai e sili atu ma le tasi taisi o seleulu.

    Ae le i vavaeina lou lauulu ile fale, vaeluaina ia curls i tamaʻi loka e manaʻomia le tipiina ma teuteu eseese. I le maeʻa o le lauulu, a talafeagai, e mafai ona e tipiina le tipi.

    Auala e teuteuina ai lou lauulu oe lava: vitio

    Fesili: Mafai ona vavae loʻu lava laulu?

    Tali Lyudmila Rubinchik:

    O lauulu e aumai ia i matou e le gata mo le lalelei. E i ai le tala faapea a o leʻi pa'ū, sa i ai se malamalama i le ulu o le tagata, ma ina ua tuliʻesea Atamu ma Eva mai le parataiso, o ave o le malosi faʻamalosi na siomia ai o la ulu na mamafa ma liua i lauulu. Na avea ma soʻotaga i le va o le tagata ma le lalolagi. O le mea lea, soʻo se aafiaga i lauulu e suia e le gata i o tatou foliga vaaia.
    Aua le oti lou lauulu FIAFIA. E faigata tele i se tagata ona teteʻe i le suia o lona lava tulaga ole biofield. E sili atu pe a e tatania e se tagata o le itupa lava e tasi. Ole tagata na te tosoina oe e afaina ai lau biofield. Filifili se matai fiafia malosi, ona e suia ai lea o lou olaga pe a uma le lauulu e sili ona lelei.

    Tali Dima Kuznetsov:

    Tali Kristina Sukasyan:

    E mafai. ae e leai se faʻamaoniga o le a saʻo mea uma

    e le tatau lava ona sasaina tamaiti ma matua. Tamaiti i matua mafai ...

    Sa masani ona faʻaoga e tagata tuai lou faʻateʻaina o lou fiafia.

    Toetoe o fale uma ei ai seleulu tele, ma tele teineiti faʻataʻitaʻiga faʻaaoga mea ua i totonu o le fale mo le tipiina. Ae ina ia iai se lauulu lelei mo oe poo lou aiga, o le loomatua pe faʻaaogaina i totonu o le fale seleulu e le talafeagai.

    E faigata e tipiʻulu lauulu ma seleulu mafiafia, ma pito 'oti ua vavaeeseina, o lea o lea laʻua lauulu' oti e leai se uiga.
    Afai e te fuafua e tipiina oe lava ma tagata o lou aiga, faʻatau faʻapipiʻi seleulu mo le tipiina o lauulu. I se tau taugofie, e mafai ona faʻatauina i fale teuteu (mea taugata taugata).

    I tulaga ogaoga, e mafai ona e faʻaogaina seleulu mafolafola mo ie.

    Mo le faʻagaioia o fesoasoani, e lelei foi le faʻatauina atu o seleulu, ae mafai ona e faia e aunoa ma latou.

    E faʻapefea ona teuteuina pito o le lauulu

    Tagata e umi uumi lauulu ma lauulu i lalo ifo o le maualuga o tauau, e masani ona manaʻomia e fetuunai pito o latou lauulu. E i ai le faʻagasologa mo lenei mea, e le talafeagai mo faʻasologa pupu.

    Ae e te leʻi tipiina lou lauulu, aua nei galo e faʻatulaga le saʻo o "galuega" nofoaga ma ni faʻata e lua o loʻo feteʻenaʻi le tasi ma le isi.

    Uma lauulu e tatau ona aoina i le fusi uu i luga o le pale pe o le ogatotonu o le muaulu. Ia mautinoa o lou lauulu uma e saʻo ma e leai ni mama mama po o le "moa". Faʻamau malosi le laulu i se paʻu.

    Matou te fuaina le umi: matou te faʻaaogaina se pule i pito o le lauulu ma fuaina le tulaga o le a vave ona pasi le seleulu. Ina ia aloese mai mea e le fiafia ai i le pito o le lauulu 'oti, tipi 1-2 cm le itiiti ifo nai lo le fuafuaina.

    Ua i ai nei seleulu i ou lima! Malolo ma aua le popole. Vavaeese se vaega o le mamafa mafiafia ma faia se tipi tutusa. A le mafai e le seleulu ona faʻafetaui, o lona mafiafia e mafiafia. Aua le taofia le seleulu i se tulimanu. O le filo muamua o le a avea ma faʻataʻitaʻiga mo oe. Tipiina le vaega o le lauulu i luga o le filo muamua.

    Ua uma le lauulu. Faʻamaeʻa le iʻuga atonu o le tini mulimuli. O lenei sitepu o le a laveaʻiina oe mai i le manino tapulaa i le va o laupepa i totonu oo tatou. E mafai ona faʻaaoga le sikagi tutusa. Tipi pito o le lauulu aʻo uʻu le seleulu saʻo i luga. O lenei faʻatinoga e sili atu le faigofie i le faʻamalu valevale. Filifili le tikeri o faʻamalu peʻa e te manaʻo ai.

    Faʻamatagofie le lauulu ma lulu lelei (ina ia e tafi 'eseʻese mai laʻau laiti, ma latou le ofi i totonu o ou mata, e ala i le vavao o le ua). O fulufulu e sele teuteuina lelei, o le tele-vaega umi e tutusa i le ulu atoa.

    Tipi lemu le pito o le filo, uu le seleulu i lou lima taumatau, taulaʻi i le laina o tamatamailima.

    Oti Iʻuga E Faʻapefea Ona Ou Oti Aʻu Lauulu Vaega 1. Auala e 'oti ai lauulu i le fale.

    Faʻafefea e tipi matagofie

    Tuu ia i le tulaga e masani ona e ofuina ai. Ina ia le mea e totoe o le vaega o loʻo le afaina ai oe - faʻalelei le pa ma se lauulu. Malulu malie lou lauulu i le vai, selu i le mafiafia selu ma filifili se filo e le lautele 3.5-4 cm lautele, uu i le va o le faʻasino ma le ogatotonu lima o le lima agavale. E manaʻomia ona e uuina se loka tutusa (tutusa le siosiomaga faalava), pei tamatamai lima o le a avea ma taʻiala mo seleulu. Toso laititi lou lauulu ma tipi lemu le pito o le filo ma lou isi lima. Ia faaeteete ma le uumi o bangs. Manatua o lauulu susu e masani lava e uiga ile 1 cm le umi nai lo laulu mago.

    I le fale, o se laei faigofie faigofie e mafai ona faia, lea o le uma pito o le a tutusa tutusa. Fuafua mo oe lava le umi o lau laulu lauulu. Afai e te leʻi tau i lou lauulu, ma e leai se poto masani i lenei mataupu, e sili atu le fuaina o le umi o le uʻamea ma se faipule.

    Tipiina le tane i le fale masini taiala vitio. O ai e tatau ona faʻaogaina le 'afa pusa' 'oti

    Galue malie, filifili filifili muamua ile tasi itu o le ulu, ona alu loa. Afai o le lauulu tipi o se tama tane, e mafai ona e faia i se masini - e sili atu vave ma sili lou talitonuina.

    Afai ei ai lau lauulu mimiti, ia faaeteete - e oo lava i lauulu lauulu foliga foliga umi pe a susu. I luga o lauulu lauulu, e sili atu le malosi o lenei aafiaga. Aua la e te tipiʻesee tele ina laʻo o lau laulu laʻititi e le puʻupuʻu nai lo mea e te manaʻo ai. Le teine ​​mafai ona fautuaina se isi muamua ae le o se mea faigata auala e tipi i le fale. E tatau ona e selu ma le susu mama, faʻapipiʻi lou ulu i lalo. I lenei tulaga, e tatau ona e tipiina le lauulu tonu, i se laina e tasi, i lau umi filifilia.