Talotalo

Vaega o kemisi mo lauulu umi

O ufiufi manaia o soʻo se foliga ma le lapoʻa e umi mo le tele o masina o le faʻaiuga o se taualumaga ua lauiloa o perming hair. Ua i ai o ia i foliga masani mo le tele o tausaga i le laina. I lenei taimi, o le lelei o tuʻufaʻatasiga ua suia, fou ituaiga o curlers ma auala o le faʻaapeina o laina ua faʻaopoopoina. Ae ui i lea, e ui lava i le ogaoga o suiga fou, kemisi o loʻo mafaufauina pea afaina ai le lauulu. Matou te le talitonuina oe i le faafeagai, ae nai lo oe taʻu atu ia te oe pe faapefea ona puipuia curls mai le faaleagaina ma toe faʻaleleia o latou fausaga pe a uma le curling. Saili pe faʻafefea ona fai ma le saogalemu le faʻatinoga o le fale i le fale ma pe mafai ona aveʻese mai curls e aunoa ma se faʻanoanoa faʻamoemoe pe ana le manuia le faʻataʻitaʻiga ma lauulu.

Faamatalaga o taualumaga

Ole vaega autu ole perms o le suia ole fausaga o lauulu ile fesoasoani ole fofo faapitoa. E tatau ona momotu ia manoa o le curlers o foliga filifilia ma le lapoa, togafitia ma o latou fatuga, ma ina ua mavae sina taimi fufulu ese. Mo le 10-30 minute, o vaega galue malosi e ulu atu i totonu o curls, ma maua ai se mautu o mea faʻataʻavaleina.

Fofo mo kemisi e gaosia e le tele o kamupani teuteu. E tatau ona e filifilia le mea saʻo mea faigaluega, e te mafaufau ai ile ituaiga ma le tulaga o lauulu. E tutusa lava tusitusiga i luga o atigipusa poʻo fagu.

I le auala. O le muamua faʻataʻitaʻiga ma le sela lauulu laʻasaga agaʻi i tua i le amataga o le 20th seneturi. O ni faiga faigata na, e tusa o le 5-10 itula. O le auala malulu, e aunoa ma le faaogaina ole eletise eletise, aliali mai i se taimi mulimuli ane. O ia lea na avea ma faavae o aso nei kemisi.

E i ai le tele o faʻavasegaina o perm, lea o le criterion sili e:

  • ituaiga o curlers - boomerangs, fiva tapu poʻo isi,
  • metotia o afifi strands - faʻataʻamilomilo, faalava, lapotopoto, tuufaatasi,
  • faʻasologa o gaioiga (e muamua ona e togafitia le lauulu i se vaifofo, ona vilivili ai lea i totonu papillots),
  • se ituaiga o vailaʻau sauniuni. O le vailaau o le acidic, alkaline, neutral ma isi. E iai uma o faʻamaoniga manino mo le faʻaaogaina.

A gaʻo oloa e mafai ona le faia curls i luga o se mafiafia, malo malo, ma se acidic mafai ona matua faaleagaina soft, supple strands. Ina ia aua nei avea ma tagata autu i se tala e faʻatatau i kemisi kemisi, Ae le i faia, faʻatalanoa se tagata poto masani laʻititi.

Na matou faʻatulagaina foʻi se ituaiga o polokalame faʻaleaʻoaʻoga ma faʻamatala auiliili i foliga o ituaiga eseese o fofo, aofia ai ma le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga o oloa o ituaiga lauiloa. Faatasi ai ma nei fautuaga, e faigofie ona e mauaina se mea malupuipuia mo lau lauulu.

Le tau o se perm perm klasik i le kapeneta mai le 2 afe rubles. I se taulaga laʻititi e mafai ona e maua ai le taugofie, ae i le taulaga e tatau ona e totogia sili atu. Ole tau e aʻafia ai foʻi le filifilia ma le umi ole laulu. A faʻatau sau kemisi. sauniuniga mo le tutoatasi faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e tausia i totonu o 1 afe rubles.

Mo nisi fofo mai lauiloa kamupani teuteu teuteu a le tatau ona totogi sina sili atu, i luga 2 afe rubles. O loʻo iai ni pusa faʻapipiʻi ma mea uma e te manaʻomia i le tau o le 300 i le 1200 rubles poʻo ni fagu taʻitasi ma mea faʻaola ma faʻamau taʻitasi, o ia mea e tasi e tau le 200-900 rubles.

Fautuaga. I luga o le faʻalogo oloa o LONDA, Schwarzkopf, ESTEL, Selective Professional, Wella ma isi kamupani o latou igoa e lauiloa i totonu o le siosiomaga.

Tulaga lelei ma leaga

Le aoga sili o perm:

  • suia le lauulu, ma faatasi ai ma le ata atoa,
  • taofi mo se taimi umi
  • talafeagai mo lauulu o soʻo se umi
  • e tele fesuiaiga
  • faaitiitia le taimi o aso uma styling - ma le itiiti lava taumafaiga, o le laulu foliga foliga sili.

O mea le lelei a le faʻagaioiga:

  • ei ai le aafiaga leaga ile lauulu. Faʻalagolago i le faʻavae, atonu e sili atu pe faʻamatala manino, ae o loʻo tumau pea le faʻatulagaina o paʻu,
  • mafai ona faʻamamago ia manoa ma sina suiga o latou lanu,
  • o i ai contraindications ma tapulaʻa,
  • manaʻomia le tausiga faʻapitoa e fuafua i le toe faʻafoʻi lauulu,
  • le fautuaina. E manaʻomia le tuʻuina atu i curls o le avanoa e malolo ai.

Anotusi

Le lisi autu o faʻasaina ma faʻatapulaʻa faʻaaoga i tulaga faapena:

  1. Suia talaaga hormonal. E le tatau ona faia perm i le taimi o maitaga, lactation, i le vaitaimi o menstruasi po o le menopause. Feeseeseaiga e uiga i pe o le reagents gaioiga afaina ai le lumanaʻi poʻo le tina tausi ma lana pepe o loʻo faʻaauau pea. Afai e le taofi ai oe, o le isi lea mafuaʻaga lelei: ona o suiga o le hormonal, e ono le lelei fausia ai ni curls.
  2. O le inu vai poʻo isi vailaʻau malosi (aofia ai hormones).
  3. Alergi i vaega o le fofo. O lenei vala e tatau ona faateʻa aʻo leʻi faia le taualumaga.
  4. Paʻu, manuʻaga, maʻamaʻio le ulu, faapea foi ma le mageso, ma vavae, ma susu.
  5. Malulu lauulu, malulu o lauulu. E le afaina poʻo le a le mea e fesoʻotaʻi ai: le lava vitamini, atuatuvale poʻo se vasega o faʻagasologa mo oncology. Kemisi, e faʻamalolosi atili ai faʻasologa.
  6. Tau malosi tulaga.
  7. Faateleina o gasegase masani.
  8. Maʻi pipisi faʻamaʻi faigata ona o le fiva.
  9. Valivali o lauulu, ina ua mavae le itiiti ifo i le 2-3 vaiaso ua mavae.
  10. O nisi tulaga i fafo atu: o se asiasiga i le teine ​​fulufulu i le gaogao manava, malulu i totonu o le potu e afaina ai foi le lelei o curls.

Ituaiga o curlers ma metotia o le faamaapeina

A faʻapea e aʻafia le faʻamau lelei i totonu o se perm permosition, ona curlers fuafuaina le ituaiga o lauulu i le atoa.

Tele faalagolago i le mafiafia o unta ma le metotia o afifi. Fulu pei o lauulu lea e foliga mai e faʻalenatura iʻuga e mafua mai i le lio faʻataʻamilomilo o lauulu i papillots. Afai e te manaʻomia le mauaina o volumetric curls, o se faʻaliliuga faʻavae o le tulaga o le paʻu i luga o le ulu e talafeagai. E tele faʻaoga i le fale - mo tagata amata, e sili atu le faigofie ma sili atu ona malamalama i lo isi metotia.

Ina ia fausia ni laʻasaga matagofie e tatau ona e pulea le faʻavae saʻo. E masani lava ona tuʻufaʻatasia ma le aufaʻaileʻe, peitaʻi o le faʻataʻoto e tatau ona tuʻuina atu i se tagata tomai faʻapitoa. O lenei filifiliga o se tasi o sili sili ona talafeagai mo lauulu umi.

Afai e te manaʻo e avea ma pule o se lalelei lauulu, faʻatau se papillot lapoa lapoa mo perm. Filifili boomerangs poʻo cone oloa. Saunia le matagofie, toetoe lava o galu masani e mafai ona faʻatautaia Olivia Faatoaga. Chemistry le faʻaaogaina o nei paʻu ua taua o Amerika. O ufiulu lapoʻa o le a avea ma mea e teuteu ai lauulu e toetoe lava o soʻo se umi, o lea ua matou potopoto mo oe fesoasoani ma fautuaga ile fausiaina o ia ituaiga i le fale.

O le mea sili ona talafeagai mo soʻo se perm adalah palasitika papillots. E talafeagai e faaaoga ma faigofie ona fufuluina mai tulaga o le fualaau faasaina. Faʻaogaina palasitika bobbins (fasilaau) o lapoa eseese, e mafai ona faʻataʻitaʻia matagofie matagofie uumi mai aʻa. Masalo o le faʻapipiʻi o le a tele le taimi, ae o le taunuuga e aoga.

Pe a fuafuaina le tele o oloa, mafaufau i le tulaga o lau lauulu. Saili poʻo le a se isi mea e tatau ona fuafuaina e ala i le filifiliga o le reoping bativa mo se perm vert κάθε.

E faʻamalieina lau sikola ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi i aluga. O le ituaiga lona lua o le mo le spiral chemistry. Ole auala ole faʻapipiʻiina ole bobbins e manaʻomia ai le tele o le onosaʻi ma le faʻalogo. O le faʻatinoina o oe lava e faigata tele. Faia se perm e tatau ona na o lou faia o se fesoasoani a se tina, tuafafine poʻo se uo teine, ma matamata foi i se toleniga vitio muamua.

Mo teineiti totoa, ua matou saunia se vaega atoa o faʻamatalaga e uiga i le faʻatinoina ole spiral chemistry i le fale.

O le tutusa bobbins e aoga mo fafine o loʻo manaʻo e fai se perm i le aʻafia o lauulu susu. I le faʻaopopo atu i ai, e mafai ona e faʻaaoga le curlers-wagers, American or Japanese sticks. Soʻo se mea o nei papillots o le a fesoasoani e faʻatino le taunuʻuga o le susu soʻo.

Masani filifilia bobbins, o le sili lelei tuʻufaʻatasiga mo lau fulufulu ma laʻasaga ma lea laasaga faʻatonuga mo le faʻatulagaina - o nei mea uma o le a faʻamaonia se iʻuga lelei. O le a matou faʻamatala auiliili pe faʻapefea ona faʻatino vailaʻau susu i luga o matou lava lauulu e aunoa ma le fetuʻutuʻunaʻiina o le soifua maloloina o manoa ma le lelei o curls.

I le auala. Gauai atu i le muamua curlers mo vailaau perm: lauulu, pulou galugalu, coils ma kilipa ma isi.

E mafai ona fai i luga o ie manifinifi, lanu

Toto tumau le valiina o se suʻega ogaoga mo lauulu. Ae ui i lea, o le tele o teineiti na tuʻufaʻatasia ma le manuia le lanu fou o manoa ma le umi o laʻei. O le fautuaga taua i lenei mataupu o le mataituina o le va i le va o taualumaga: e manaʻomia ina ia le itiiti ifo 2-3 vaiaso pasi. Afai o le lauulu na suia i le tele o taimi i le laina, e sili atu le teena o le chemistry.

O se taunuuga o le valiina pea, o le lauulu e leiloa sina vaega, o le a sili ona vaivai, o le mea lea, o le faʻaopopoina o faʻalavelave i vailaʻau malosi e mafai ona faʻaitiitia ai lo latou soifua maloloina. O le a tatou faʻaalia mea lilo autu o le manuia perm waving colours strands and faamatala a mea fatufatuga e mafai ona faʻaaogaina i lenei mataupu.

Afai o le lauulu e masani lava ona malosi, malosi ma e leʻi masani ona vali, o le mea taua la lea i le chemistry. Ae le o tamaitai uma e moemiti i curls ma faʻateleina le laʻau e iai se ulu o laulu. O le mea moni, e le o lona uiga o le tagata e ofaina, manifinifi curls le tatau ona mafaufau e uiga i perm. O lenei, faatasi ai ma le fesoasoani a agamalu sauniuniga, toetoe lava o soʻo se faʻataʻitaʻiga ma se lauulu lauulu e mafai. Saili poʻo a ni fautuaga mo le faʻaogaina o le chemistry i manoa manifinifi o loʻo tuʻuina atu e tagata laʻau lavalava, ma mea e tatau ona e faia mo soifua maloloina lauulu pe a maeʻa le faʻagasologa.

E masani lava, teine ​​filifilia se curl e avatu ai se isi voluma mo lauulu. I lenei tulaga, e le mafai ona faʻaogaina ni vailaʻau malosi i le umi atoa o le curls. O se isi suiga i le maualuga-grade chemistry e matuia tele. E maua ai le manifinifi, le lautele o lauulu sili atu ona lauulu, faʻasaʻosaʻosaʻo ni lauulu sa faʻataʻamilomilo, ma faʻaosofia ai foi le lapoʻa i luga o lauulu lauulu. E pei foi o soʻo se isi ituaiga perm, o le root laying ai lava ona nuances, lea o le a tatou faʻamatalaina auiliili i le mea toe iloilo mea ma ata, vitio ma laʻasaga i lea laasaga mo le taualumaga.

Vaega e faʻatatau i le umi o curls

Curls o le a avea ma se teuteuga aoga o foliga, pe a fai e te filifilia le latou tele ma foliga lelei. O laupepa lapopoa e le manaʻomia i lauulu manifinifi, seasea - e sili atu le filifilia o ni mea laiti. O se lapotopoto foliga e tatau ona faʻataʻatitia ma faʻataʻamilomilo, o lona lautele e faʻasolosolo malie ifo mai i aʻa e oʻo i pito, ma faatafafa pe faʻataʻamilomilo - volumetric mataʻitusi faʻalava. Taua pe a filifilia le tele ma le ituaiga o curlers o le umi lea o le filifili.

Fautuaga. O se vailaʻau fulufulu ua faia i luga o le faʻauʻuga lauulu, se lauulu lauulu mata foliga lelei.

I luga o le ulu o laulu, e alu ifo i lalo ifo o le ogatotonu o le tua, e mafai ona faʻalilolilo soʻo o foliga ma tele. O le uumi lauulu o le a faʻaalia uma le matagofie o le tomai faʻataʻitaʻiina o le curl. Ioe, i le tulaga lenei o le a sili ona faigata. Mo le taimi muamua, chemistry e mafai na o ona faia i luga o le fesoasoani poʻo mai i le ogatotonu o mea mafai. A e le fiafia i le iʻuga, e mafai lava ona e tipiina faʻailoga. O le a matou faʻamatala auiliili e uiga i isi nuʻu o le faʻatinoina o le gaioiga ile laulu umi ma fesoasoani ia oe e filifili pe e aoga le faʻataʻitaʻiina i le fale.

O ia nonoa e lelei foi mo ituaiga eseese o curlers ma metotia o le faamaapeina. Perming na o le aʻa sone pe i le pito, luga boomerangs po o bobbins, tafailagi, tūluga, tuʻufaʻatasia ma isi metotia - ogatotonu-umi fulufulu e le faʻatapulaʻaina lou mafaufau ma avanoa. I le taimi lava lea e tasi, ia manatua o nisi ituaiga o kemisi e mafai ona vaʻavaʻaia vaʻavaʻai i lauulu: o vilivili faʻataʻamilomilo tele ma avea o loʻo faʻamalieina, pei o se tautotogo. Aloese mai le tele o mea e ofo ai pe a faʻatinoina perm perm o matou fesoasoani o le a fesoasoani.

E ui i le laʻititi umi, o le lalagaina o lauulu i ou lima e faigata tele. Fuafua i le lauulu 'ulu, o le toʻatele o manoa, o le auala e faʻataʻamilo ai le curler mafai ona o siva, tafatafa, tū luga. O le foliga, lapoa o le curlers, faapea foi ma le lelei o le fofo o mea taua. O le a matou talanoa e uiga i nuances uma o taualumaga mo pulu puʻupuʻu, ma faʻamatala foi pe faʻafefea ona tausia lelei lauulu pe a uma le kemisi faia i le salon poʻo le fale.

Fale taualumaga

Sauniuniga o laina mo se perm e amata i nai vaiaso ae leʻi faia le taualumaga. Gauai faapitoa ile tausiga o curls: faʻalelei lau lauulu i mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi, tuu se malologa mai le uʻamea curling, masini faamago lauulu, ma auli. Faʻafou le lauulu, pe a tatau ai - vali lau lauulu muamua. Faitau iloiloga i le faia o kemisi i le fale, filifili le tuʻufaʻatasiga, curlers, faʻapea foʻi ma isi mea talafeagai ma mea faigaluega.

Ina ia e le faʻagaloina se mea, ua matou saunia se faʻamatalaga auiliili o mea e manaʻomia mo perm, ma faʻamatala ma le totoʻa vaega uma o le taualumaga. Laʻasaga i lea laasaga faʻatonuga ma fesoasoani ma mea e faʻatamaʻi ai le ola ole a avea ma fesoasoani lelei ile ala ile suiga.

Aafiaga Umi ma Faasaoga

Faʻaaoga se perm, e le mafai ona faʻaʻauluina lau lauulu e faʻavavau. E ui lava i le televave o atinaʻe o faaneionapo a tekinolosi, ae o lenei auala e leʻi faia. I le averesi, o le aafiaga o kemisi e tumau mai le 2 i le 6 masina, o nisi taimi e oʻo i le 9. O le umi o le faʻaiuga e aafia i le filifilia filifilia (acidic po o alkaline), o le ituaiga ma le fausaga o manoa (manifinifi, mafiafia, seasea, faigata), o latou umi (o le pupuʻu i luga o le curls, sili atu le lelei o taofi), o le le tumau o le curl (tele curls curls), o uiga o tagata taʻitasi ulu o lauulu.

I vailaau faʻaolaina, faʻatusatusa i le biowaving, o le tuaoi i le va o toe totogia ma fulufulu lauulu e sili atu maitauina. O lea I ni nai vaiaso mulimuli ane, atonu e manaʻomia le faʻasaʻoga. I lenei tulaga, e sili atu le faia o se root wave. Ole toe fai ole chemistry ile umi atoa ole curls, e le sili atu ile 1-2 taimi ile tausaga e fautuaina.

Tausia ma isi tausiga

I nai aso muamua, o fulufulu lauulu e manaʻomia le malologa. Aua le fufulu pe faʻataʻitaʻi ia; afai e mafai, aua le selu ma fili. I lenei taimi, curls o le a iu lava ina foliga. Faʻatau mea faʻapitoa o mea teuteu e fesoasoani e faʻalelei ai lou laulu.

Gels, foams, sprays ma isi oloa o le a avatua se matagofie, teuteuina foliga i curls. Na matou aoina i se tasi iloiloga se faʻamatalaga o lauiloa vailaʻau ma fautuaga i le auala e faʻaaoga ai e faia ai le volumetric, masani poʻo susu susu.

Tausiga mo le aulelei foliga o le lauulu e tatau ona o faatasi ma le lelei tausiga mo latou. Toe maua mai, meaʻai o le fausaga o curls - o le mea taua e manaʻomia ona utagia. Afai ua faʻamamaina e le vaifusi faʻasologa, faʻaopopo moisturizers i mea teuteu autu.

Aoga aoga tele mo le olopalaina, paʻu vaivai. O le a matou faʻamatala ia oe le auala e tausia ai lau lauulu pe a uma ona faʻaogaina vailaʻau faʻamatala ma faʻamatala pe aisea o le a sili ai ona e manaʻomia le suia o lau pulumu lauulu.

E le o faʻamalosi tino uma e aumaia ai le fiafia mo se laulu fou. E i ai taimi, mo nisi mafuaaga, e le milo mimilo pei o lou mafaufauina. O nisi taimi o le faʻagasologa e faʻaosofia ai le leiloa, malepe manava poʻo le mafua ai o se maʻi teteʻe i luga o le paʻu, faʻamalu ma faʻamama ai. A itiiti faʻaitiitia tulaga o mea tutupu e mafai foi - o le sitaili sa le fiafia uma pe lelava.I nei tulaga uma, o le a oʻo mai le fautuaga i le laveaʻi i le faʻafefea ona aveʻese le chemistry e ala i tagata tomai faʻapitoa ma metotia a tagata o lo o faʻataoto mai ia tatou tusitusiga.

E tusa lava po o le a le tele o latou tala e uiga i le lamatia o perming mo lauulu, teineiti e moemiti i curls, e le taofia. Afai e te filifilia se fuainumera sili ona lelei le fausaga, mulimuli i le faʻasologa e tusa ma tulafono uma, ona tuʻuina atu lea o le curls i le tausiga lelei - e i ai avanoa uma e faʻatumauina le soifua maloloina o le lauulu. Ae aua le galo e uiga i contraindications. O le manaʻo e sui le ata e tatau ona paleni i taimi uma e le masani lagona ma lauulu tausiga.

I le faʻagasologa o le chemistry

O metotia ma mea faigaluega e faʻaleleia atili na o le taimi nei perm e le afaina ai lauulu.

O le fausaga o lauulu porotini ua tapunia ma puʻupuʻu, ae o pupuʻu e malepe i le taimi o le faʻamafanafana. I lenei setete, pe a fai o le fulufulu lauulu matala, o le lauulu e sili atu malie i le faamaapeina, ona mafai ai lea ona faigofie ona latou tuuina atu foliga talafeagai.

Faʻafetai i se fofo faapitoa, le pepa fou e mafai ona faʻasaʻo. E faia i le faavae o le hydrogen peroxide. E faʻamausaliina e le fomaʻi lauulu lauulu, faʻamama ai fua. Peitai, afai e le saʻo le faiga lea, o le a le mafai ona tumau. A o le i faʻatonutonuina, e taua le siakiina ole paʻu tali atu i le ita mai vailaʻau na faʻaaogaina.

Khimki afaina fulufulu uumi i le kemisi ma tino. O le felanulanuaʻi o le curls faalagolago i le tele o itu: uiga o lauulu, le vevela i totonu o le potu, le lapoa o le reoping tale, le vailaau vailaau ma le taimi na faia i luga o le lauulu.

E taua le manatua o le chemistry faaumiumi e ono mafua ai le lauulu e taofi le lalagaina ma le curling. O le mea lea, i lenei tulaga, e tatau ona e faʻatali mo le toe faʻaleleia o keratin ma le tuputupu aʻe o lauulu fou.

O lenei faiga e le tatau ona faia i luga ole fale. Afai e leai sau malamalamaaga ma ni agavaʻa, ona e ono afaina ai lea ole laulu ma le ulu. I le faʻagasologa o le curling, oe manaʻomia e galue ma vailaʻau, ma e masani ona matuia ma nafa, o le mea lea e sili ai le faʻatuatuaina o se tagata tomai faʻapitoa. O le a ia faia faʻataʻitaʻiga faapitoa mo le tali atu ma le faʻapalepale i le paʻu ma filifilia vaega talafeagai. I le faʻaopopo atu i tomai faʻapitoa, oe manaʻomia le pikiina o tupe lelei, faʻatau mea maualuga, mea pipiʻi, i mea talafeagai. Mo se faʻataʻitaʻiga, tele kemisi e manaʻomia le tusa o le 40 tupuolaola.

Tupu le faʻagasologa

E tele naua ituaiga eseese o ituaiga curls, ma faʻafetai i vailaʻau fou ma tale vivini i tausaga uma latou avea atili. Tele faalagolago i mea na faʻaaoga, i luga o le metotia o afifi. Sei o tatou mafaufau i nisi o na.

Root metotia

O lenei auala e lelei tele mo vaivai, toe ma toe ulu malulu. E tuʻuina ia i latou le matagofie ma le maualuga, faʻateleina le voluma i aʻa ma faamaluluina le teuteuina o taualumaga. O lona taua e tatau ona e matagi i le lauulu na o aʻa, ae le o le umi atoa o le lauulu. O pito o manoa e le mafai ona paʻiina.

Malamalama kemisi ua faia mai soʻo se mea i luga o le ulu. Peitai, afai na faʻaaogaina muamua, ona motusia lea o manoa e le masani mai aʻa, ae toe solomuli i lalo 2 centimita i lalo. Ua maeʻa ona manua ia curls i le fua o aʻa i foliga o le 'afa-valu, ona faʻamautuina lea ma se vaega faʻamalieina.

Radical kemisi

Ole vaega autu ole faʻaaogaina ole vailaʻau mo le 10-20 minute. E tatau ona faʻaoga ina ia aua neʻi e paʻu ese atu i laina o loʻo le puipuia. Faʻaaogaina se 3% hydrogen peroxide solution, o tagata tomai faapitoa latou te tusia galuega. Mo le tasi faʻauiga, oe manaʻomia le ave o le 50 g o le fofo. O le fofo e faʻaaoga i se omomi i le tale vivini, faʻamama ma faʻamaʻi mo 10 minute.

O le isi laasaga o le tatalaina lea o le petussis ma toe faʻaleleia mo le lima minute. Ona e manaʻo e fufulu le vaifofo i le vai mafanafana. Ina ua maeʻa, ona latou agaʻi atu lea i faʻaiuga mulimuli: faʻamagoina, faʻatulagaina poʻo le faʻamalosi.

Tusa Papa

E ui i lona matua, na te le leiloa lava lona taua. Faafetai i lugala bobbins, e mafai ona fatuina malamalama, taalo ma osooso curls. Malamalama kemisi ua faaaoga mo lauulu o eseese uumi, ae sili sili ona lelei, curls teuteu i lauulu uumi.

Muamua, o bbbins e tufatufa tutusa tutusa i le umi atoa, ona afaina lea. O le uiga ese o lenei ituaiga o curl o le laulu e milimili i le faafeagai faasologa, agai mai aʻa i pito.

Vertical Perm: Hollywood Vailaau

E sili atu le faʻaaogaina o Bobbins i foliga o le cone, polymer poʻo laupapa. O loʻo faia Perm i le faʻasologa nei:

  • fufulu lou lauulu
  • e vaeluaina lauulu selu i ni manoa,
  • faʻamau loka ma faʻamau,
  • faaaoga vailaau faʻaaoga faʻaaoga se omomi,
  • e mimilo lauulu amata mai le tua o le ulu,
  • faʻaaogaina o lipine kulimi ma se faʻapipiʻi faʻapitoa, faʻasaʻo ia soʻotaga ina ia a maeʻa ona aveʻesea e leai ni mea e malepe ma mataga mea,
  • faʻapipiʻi le ufiufi ma le ie felanulanuaʻi,
  • susu le gaoi i se vailaʻau,
  • pamu lou lauulu
  • fufulu lauulu
  • maua mauaina sikuea tetele ma matagofie.

Le aoga o susu susu

Vailaau susu susu i luga o le lauulu uumi faʻatagaina oe e maua faʻamalositino, laʻitiiti laiti, e aunoa ma le "leona" matagofie. O lauulu e faia se foliga manaia ma teuteu lelei.

I lenei faiga, faʻaoga laʻititi curlers, busa poʻo fulufulu lauulu. O le faʻatonuga o lenei auala e le talafeagai mo lauulu uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina o lenei metotia i luga o uʻamea eleʻele, ona e le maua e fafine le susu, ae o le suamalie aafiaga o curls, ma curls sasaa vave i luga faigata lauulu.

Toe faaolaina faagasologa

E manino lava o le perming aumaia popolega i le lauulu, o lea, ina ia mafai ona toe faʻafoʻi latou i lo latou tulaga muamua ma le soifua maloloina, e tatau ona manatua le tele o tulafono:

Lauulu lauulu aafiaga

  1. Fufulu lau lauulu na o le 2-3 taimi i le vaiaso, aua o le solo e faʻamamaina e le gata o le palapala i luga o le lauulu, ae o se puipuiga gaʻo. O le mama kemisi ua faʻatupu ai le vaivai ma maʻaleʻale, ma faʻapena lava ona fufuluina, e mafai ona e maua ai le faʻamago ma le susu. E sili foi le faʻaaogaina o le pepe, suamalie palu, balms. Ole vai mo le fufuluina e tatau ona oʻo ile 30 tikeri.
  2. I taimi uma, e tatau ona tipi pito o le lauulu, aua o lenei mea e faʻaosofia ai le vave tuputupu ae o le laulu.
  3. E manaʻomia le faʻaaogaina o matapulepule ma pulumu.
  4. E mafai ona faʻatino se aga o le aveina o vitamini, ae maise le vaega B.
  5. I le taua mo le lalelei ma le susulu o lauulu, e mafai ona e faʻaogaina fofo tagata e toe faʻaleleia ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le fesoasoani mai i le pepa lanu piniki poʻo burdock suauu, e mafai ona e fafagaina le ulu. Ma ufimata faia mai burdock suauu, cognac, yolk, burdock poʻo aʻa nettle o le a fesoasoani e faʻamalosia lauulu ma tau le lauulu. E tatau ona teu le matapulepulega mo le 30 minute, ona fufulu ai lea ile vai mafanafana.
O se fuamoa fuamoa ua fautuaina mo lauulu toe.

O le fuamoa fuamoa o se mea sili ona lelei mo le toe faʻafouina le soifua maloloina o le ulu ma le lauulu. Mo tapena, e tatau ona palu 3 fuamoa ma 50 kalama o le burdock suauu ma apalai mo le afa itula i le lauluulu.

Faaiuga

Perm i le lalolagi ituaiga foliga ua aliali mai mo se taimi umi, ae tumau pea lauiloa ma manaomia. Tele teineiti miti o se matagofie ma tulaga ese sitaili faia faafetai i curls. Peitaʻi, i le alu atu i le aulelei e taua le iloa e uiga i nisi o aʻafiaga o nei taualumaga.

O sitaili manaia ma lelei e mafai ona tumau i le 6 masina, fuafua i le ituaiga o lauulu. Lulu, lauulu umi e mafai ona matua faʻaleagaina: o le a latou mago ma o le a matua le mautonu. E le gata i lea, faʻatasi ai ma le aulelei o loʻo tupu ai le laʻau, le fefete, ma le malulu lauulu e mafai ona aliali mai.

Lenei, o le kemisi mo lauulu e matua saogalemu

Ua iloa i numera faʻamaonia o le mama a le chemistry na faia e le toʻatele o tamaʻitaʻi sui, ina ia faʻafaigofie ona fai le sitaili ma savali ai ma le mea mova mo le umi. Ae ui i lea, perm o se laasaga ogaoga, o lea e tatau ona e filifili mo oe lava ia pe e te faia lenei faʻatonuga pe leai.

Meafaigaluega ma mea

Tatou amata i le mea moni o le perm e le talia mea sese ma manaʻomia le saoasaoa ma le sao, o lona uiga e tatau ona e maua mea uma e te manaʻomia i le lima.

  • lautele enameled poʻo le porcelain container ma le tele o 50-60 ml,
  • palasitika selu ma se manifinifi tipolo e vavae ese ai manoa,
  • 50 ml faʻauʻu faʻauʻu ma 5 ml faʻauʻuga,
  • 'ulu poʻo le lapoa manaʻomia (palasitika poʻo laupapa),
  • faaleleia o gusi
  • lua moli momono mo le faʻaaogaina o le fixer ma le faʻavae faʻavae (lapoa 10 × 10 cm ma 3 × 4 cm),
  • o le pulu polyethylene pulou o se fulufulu 'auʻaunaga poʻo le masini PA-1, lea o loʻo faʻamalosia ai uila.

I le ata - o se auupega atoa o mea e tatau ona e faia - oe - oe lava perm

Manatua le saogalemu

O le vailaau faʻamalosi tino e fai lava sauaga, o lea a o le i faʻatagaina e tatau ona faia se vaʻaiga vaʻaia o le paʻu ma lauulu.

Le iai o le laʻitiiti faʻaleagaina i le tulaga o le ita i luga o le paʻu, maosiosia, papala poʻo tipi o se matua faʻasaʻoina lava i le chemistry.

O le mea taua tele o le tulaga o le lauulu faʻaleagaina, aemaise lava pe a fai o le curling faia i vaivai, mago, muamua valiina po o le bleached uila. Afai o le lauulu e faigofie ona saeia pe a matutu, o le perm e mafai mo i latou e le na o se gaioiga leaga, ae o le laasaga mulimuli ao leʻi pupuʻu.

Ma, moni, aua nei galo e uiga i le suʻesuʻeina o le vailaʻau mo le ono mafai o se aʻafia. Ole vaega laititi ole aofaʻiga e faʻaaoga ile paʻu i tua atu ole taliga, ole 8-10 minute ole a lava le malosi e maua ai le talitonuina ile saogalemu.

Ina ia mautinoa o le faʻaiuga o le faʻagasologa e mafai ona valoia, o loʻo faia se suʻesuʻega maeʻa o le ulu ma ua fuafuaina le tulaga o lauulu faʻaleagaina.

Gauai atu!
I le i ai o le mimili, mumu, mumu lagona, o le vailaau vailaʻau aveesea ma se vaivai vaifofo o le hydrogen peroxide, o le paʻu ua fufuluina tele i le vai.

Ina ia maua le manaʻomia faʻapitoa, polofesa fautuaina siaki le tali atu o le lauulu i le vailaʻau. Vavaeese le manoa i le occipital eria, apalai le vailaʻau, pe a uma le 2-3 minute, faia se loimata suʻega. Afai o le laulu e leʻi faʻatumauina lona malosi ma mauaina se foliga le aina lelei, faʻaitiitia le faʻatulagaina ma le vai i se fua faatatau o le 1: 1 ma toe fai le suʻega.

Laasaga autu

O loʻo manaʻomia lava curls i le filifiliga o lauulu 'ulu, e tele lava ole faʻamoemoe e ave le "cascade" poʻo le "apefai"

O fulufulu lauulu e manaʻomia se auala faʻapitoa i le mataupu o le 'oti, e ono o le laulu e te fiafia i ai, liua i curls, o le a leiloa lona matagofie.

Manaomia faʻasalaga o pito ma vavae i luga o malumalu ma ua. O lauulu malulu pe a uma ona tipiina e le fautuaina le faʻamamaina faʻafefeteina, o se mea e foliga mai e leai se mea e faʻaletonu ai lauulu e mafua ai le faʻamaaʻaina o le pito i luga horny o le lauulu laʻau ma puipuia le tui o le tuufaatasiga.

Talou i luga o pepese

O le faʻatinoina o se pemita o lauulu e aofia ai le faʻaaogaina o bobbins o lapoa eseese, lea faʻatagaina oe e maua se iʻuga masani

  1. Ina ia mafai ona tutusa ia curls, ao le i faʻamalama, vaeluaina le atoa atoa o lauulu i loka ina ia le lautele o latou taʻitasi e le sili atu i le umi o le pulu. Le amanaiaina lenei fautuaga talofa i le mea moni e le mafai ona faʻatulaga le au curlers tutusa i le au o latou rotation.
  2. E sili ona talafeagai le vavaeʻeseina o le uuina o lua tulimanu vavaeina, o le a fausia se loka o lautele tutusa ma le mamao i le va o laulu mata. Faʻamau le manoa i se togafiti.
  3. Ole puipui vavae e faia mai vaevaega vavae ifo i lalo i taliga i itu uma e lua., aʻo faʻaaloalogia le lautele filifilia o le filo.
  4. O le lauulu e tumau pea le vaeluaina i tua o le ulu ua vaevaeina i 3 lokaFaʻaauau taofi muamua vavaeʻese mai le nape i le ua.

Filifiliga afifi lauulu mo perming: auala faʻavae

  1. A maeʻa ona vaeluaina le lauulu i ni vaega 'eseʻese, o le a mafai ona e alu i le curling. E fautuaina e amata le faʻatonuga mai le ogatotonu o le occipital vaega o le ulu. Vavaeese le filo, susu le 3/4 o le umi (mai pito) ma le faʻatulagaina ma matau i luga o le pulu pei e te mimiloina filo i luga o se pulu.

Gauai atu!
Faatasi ai ma le faʻaeteete faʻapitoa, alu i le curl o le fesoasoani, pe a fai e le lava lo latou feteʻenaʻi, e foliga mai e ono paʻu pito.

Faʻatonuga mo le vaevaeina ma faʻataʻamilomilo e ala i le tafailagi metotia

  1. O le loku selu ua tuu i luga o le alofilima o le lima agavale, o le pepese i le itu taumatau ua aumai i lalo o le loka, o pito o le lauulu e puʻeina e le limamatua ma le limatusi o le lima agavale. I le taimi lava e tasi, e sili atu ona faigofie le taofi o le pertusisi i le faʻasino lima ma le lima matua o le lima taumatau.
  2. Tuu pito o le lauulu i luga o le pulu mumu ina i le tasi itu latou toso 1.5-2 cm. Faatasi ai ma le limatusi lima o lou lima agavale, punou le pito i totonu i le itu o le curl, ma le ogatotonu tamatamailima, tataʻi i le moa. Ole taimi lava e te faʻamalieina ai lou lauulu, e tatau ona e vave tosoina le sooga i luga o le laina.

O le lelei o le suiina bobbins o ese lapoa taoto i le avanoa o le mauaina o ufiufi e leai se ese mai le masani

  1. A faamaʻimauina mea pipi - ma lau faʻailo lima ma vave tosoina galugalu ai i luga o le vaalele i le itu o le curl - punou le pito i lalo o le loka, ma le tamatamailima ogatotonu mulimuli i le limatusi, toe fai le gaioiga, inisiua. A amata le lima tusi o le tamaʻi lima, ma le lima tusi ma le limamatua o le isi lima, tusi i lalo le pulu.

Gauai atu!
O le mafiafia o le nonofe tale e le mafai ona tutusa i le ulu atoa, o le tele e fuafua e le umi ma le mafiafia o le filo.
O lea la, o kulupu laiti e faʻaaogaina i luga o le ua ma malumalu, i le mea e uumi ai lauulu pe manifinifi.

  1. A maeʻa ona faʻataʻamilomilo le lauulu o le occipital zona, faʻamama loka ma le tele o le vailaʻau ma agaʻi atu i le faʻamalologa o uʻu o le itu faʻaletonu ma le vaega o le parietal.

Ma o iinei o le vaevaeina o lauulu i sone ma le nofoaga o bobbins ma vaega curling

Faaaogaina o le tuufaatasiga

A maeʻa le faʻamamaina o le lautele atoa o lauulu, faʻaaoga le faʻavasegaina, ma le faʻaeteete galueaʻi taʻitasi pulu faʻalu ma se fulu uila. Mulimuli ane, fai i luga o le palasitika pulou.

Ole taimi faʻaalia e fuafuaina faʻapitoa, mo le mea lea, e fa bobbins e tatala i vaega taʻitasi o le ulu ma o loʻo siaki ai le faʻaiuga. Afai o le curl ua lava ofu eli ma tausia lona foliga, e mafai ona e alu i le isi laasaga.

Gauai atu!
Afai e te faʻaogaina le masini PA-1 mo lauulu laʻau faʻapipiʻi i le ova, o le taimi e faʻaitiitia e lona tolu.

Fufulu lau lauulu (e aunoa ma le aveeseina o le masoa) ma le mafanafana vai tafe. O le taualumaga e tatau ona tupu i totonu ole 5-7 minute.

Mo le faʻamauina, o le hydrogen peroxide o loʻo faʻaaogaina i le maualuga o le 3-5%, ina ia mafai ai e le vailaʻau ona maua le viscosity, faʻaopopo sina tamaʻi laupepa. Foamoa sauniuniga i se omomi ma togafiti taitasi pepese.

A maeʻa 7-10 minute, e mafai ona e amata tatalaina le curler. A maeʻa ona aveese uma le tale vavae, toe fai le faʻamalosia. Ina ua mavae 5 minute, fufulu lau lauulu i le vai mama e aunoa ma ni mea faʻamamaina teuteu.

Laasaga faagasologa i lea laasaga

Tumau e le soona

Curling vailaau ei ai le pH amata mai 8.5 i le 9.5 ma amio e pei o alkali. Ole vaega itiiti o le oloa ile laulu e mafua ai lo latou faʻaumatiaga. A o faʻataʻitaʻi faʻaalia, e oʻo i le vaʻai totoʻa ma le faʻa soʻoso faʻamaluluulu o laulu ma vai tafe e leʻo 'aveʻese atoa ai aafiaga alkaline.

O le faʻavaea tulaga e aofia ai le faʻaaogaina o se vaifofo vaivai o le citric poʻo le acetic acid, lea o loʻo pule ai le hydrogen ions H +. O le maualuga o lo latou faʻapitoa i le fofo, o le maualalo ifo le pH o le auala.

O le faigofie ma sili ona sao auala e fausia ai se siosiomaga faʻamaʻi o le saunia lea o se vaivaiga vaivai o le citric acid

Ina ia maua se vaivaiga vaivai siosiomaga, 2.5 kalama o le citric acid ua faʻamamaina i le tasi lita o vai mafanafana. O le fofo e faʻaaoga e fufulu le lauulu, o le faʻagaioiga e toe faia a itiiti mai 3-4 taimi.

Gauai atu!
Afai o le faʻatulafonoina o loʻo faia i luga o paʻu ua matua paʻu ma leaga, o le vaifofo ua saunia i se maualuga o 2.5 kalama o le aseta i le 2 lita o vai (po o le 1.25 kalama i le 1 lita o le vai).

Vala o Curling Bleached Hair

E manaʻomia le vaʻai faʻapitoa pe a galue ma lauulu faʻapipiʻi e faʻamamaina le fatufatu vave i se taimi vave.

Matou te le faafitia le mea moni o le hydrogen peroxide ei ai se afaina ai lauulu. Ae ui i lea, o soifua maloloina lelei o manoa e sili atu pe itiiti ifo tetee atu i ona aafiaga, lea e le mafai ona fai mai e uiga i vali ua uma na vali, kemisi poʻo tino faʻaleagaina.

Masini lauulu e sili atu le matala, o lea e faʻaoga lelei le fausaga. O le mafuaʻaga lena pe a saunia, o le faʻaititia e faʻaititia, e taulaʻi lava i le tikeri o lauulu e faʻaleagaina.

Afai e faʻamamaina lau curls i le na o 1-2 tone, o le curling sauniuniga e faʻamalo ma le vai i se fua faatatau o le 3: 1. Afai e iloa gofie le mata i le lē lavalavā mata, o le fua faatatau ua faʻamatalaina o 1: 3 (4).

I le faʻaeteete tele, o le faʻagaioiga o le faʻamalama i luga o maso o loʻo faia foʻi. Ole soona faʻamalosi tino e ono mafua ai ona soona pupuna le laulu pe masae foi.

O le faʻaali taimi i le tele o mataupu o loʻo filifilia 10-15 minute ititi nai lo le taimi e galue ai ma le soifua maloloina lauulu. Peitai, afai e te filifili e faʻaaoga se vai-faʻaititia vai, o le taimi e mafai ona faʻaititia e naʻo 5-7 minute.

O le muamua faʻatonutonuina o le lelei o taualumaga o loʻo faia le kuata o le itula pe a maeʻa le faʻavasegaina. Ile taimi lea, ua faʻaopoopo le taimi faʻaopopo e maua ai le faʻaiuga mulimuli.

Fixation totoʻa mo soifua maloloina lauulu e mafai ona eseese i totonu ole 3-5%, mo paʻu ua leaga ma ua vavaeina ave le itiiti ifo tau o le 3%. Le masani ai mea sese pe a faia-ia-oe lava perm e fesoʻotaʻi ma le tele vaivai / malosi le faʻasaʻo o le fixer, faʻapea foi ma lona soʻona pupula.

Le tau o se mea sese e mafai ona maualuga tele, ia manatua o se perm i le masani lomiga e le suia ai lona foliga ma e le faʻatagaina oe e faʻamoemoe mo se tutoatasi faʻasaʻo

O nisi faʻatonuga e faateʻaʻaina ai le siʻosiʻomaga o le alkaline e le ese mai le faʻasologa o galuega ma le soifua maloloina laulu.

Faufautua!
O faʻatonuga mo le faʻamalosia o le laulu ua paʻu ua fautuaina e oʻo i le taimi mulimuli (pe a maeʻa ona faʻasavaina), se emulsion e faʻavae i luga o lecithin poʻo le Londestral e faʻaaogaina i ni manoa.
O nei lava vailaʻau e mafai ona fautuaina mo le tausiga o aiga.

Vaʻaiga lautele o vailaʻau pito sili ona lauiloa (metotia faʻatino)

* Faʻailoga faʻataʻitaʻi mo le laʻuina o lauulu o uumi o uumi.

I le faʻatonuina faʻatonuga ma fautuaga, o le tumau vailaʻau e le faia se afaina i le lauulu, ae ui i lea, tusa lava poʻo le laititi le teʻi ese mai le tekinolosi e ono afaina ai. Afai ua uma ona e suʻesuʻeina faʻataʻitaʻiga vaega, matou te liliu i faʻataʻitaʻiga, o lona uiga ua oʻo mai le taimi mo le vitio i lenei tusitusiga.

O iai pea fesili poʻo masalosaloga? Lagona le fesili atu ia i latou tagata atamamai i tala.

Le manatu o perm

Vailaau perm e malamalama o se taualumaga pe a tulaʻi mai lemu curls na taofia o latou foliga mo le tele o masina.

O le faigofie lava, o vailaʻau i mea e faʻataʻapeʻape ai le motusia o le disulfide fusi i lauulu. O le mea lea, o curls e maua le ituaiga o curlers, fuafua i le ituaiga afifi. Ina ua mavae lena, e togafitia le lauulu i se faʻapipiʻi faʻapitoa, faʻapipiʻi le disulfide fusi i se tulaga fou. Iʻuga: lauulu migimigi.

Ou te fia fai atu o le pupuni lauulu o se auala lamatia mo le vaivai ma faaleagaina lauulu. O le mea lea, naʻo le matai e mafai ona iloa pe aoga le faʻatautaia o se "taotoga" e fausiaina ai curly curls pe leai.

Faamanuiaga o Perm

Ioe, o tamaitai uma e iloa o le pupuni o laulu e ono afaina ai lauulu. Peitaʻi, e sili atu nai lo le mea e tauia e le faʻaopoopo o loʻo iai lenei faiga.

  1. Umi o le umi. Sa faʻaalu lona lauulu i lenei auala, o le a fiafia le tamaʻitaʻi i le sili ona manaia o laulu mo ni nai masina.
  2. Taua o le sefeina o le taimi mo le lalagaina o laulu, pe o se taeao o se aso faigaluega po o se faʻafiafia afiafi.
  3. Fofo le faʻafitauli o lauulu manifinifi. E tatau ona faʻaavanoa le pulu i luga o lauulu o Perm.
  4. Le faʻaaogaina o le vaivai tapenaga mo le faiga, ina ia le sela e le tigaina tele.

E manaʻomia e faʻamanatu i tamaʻitaʻi o loʻo alu i pemita: oe manaʻomia le filifilia o se salonana o le a faia ai i luga le faʻataʻitaʻiga e tagata tomai faʻapitoa, maualuga le agavaa. A leai, e mafai ona e leai se lauulu e tasi.

Eseese o perm

E tele ituaiga o curls:

  • acidic
  • oona
  • Tumau
  • ola,
  • amino acid.

O le ituaiga muamua e sili ona lauiloa ma tumau i isi tagata. O lena pemita o lauulu e mafai ona tumau i le ono masina. Ae ui i lea, o acidic agents e tui le lauulu e aunoa ma le faʻailoaina o ona fua mai fafo. Ona o lenei, ua maua se faʻalavelave ma faigata faigata.

Alkaline curling e le iloga i se umi "tautua ola". E mafai ona ia mauaina le 3 masina. Afai o le lauulu e mamafa, sao ma le malo, o lona uiga o le curl o le a le sili atu nai lo 1.5 masina. Alkaline oloa galue i luga o le fausaga o lauulu, faʻaalia ai fua o fafo.

I sea galu e mafai ona e mauaina foliga o mea muamua e lua ituaiga. O le tuʻufaʻatasiga o tupe faʻapenei e aofia ai le allantoin, ma o lenei auala e mafai ona faia i luga o lauulu eseese. O uʻumi faʻaofuaga e alualu i luga ma malosi. O le maelega e fai faatatau.

Amino acid wave o loʻo i ai porotini, e pei ole amino acids, i kemisi oloa. Latou te togafitia ma fafagaina le lauulu, o le mea le lelei mo lauulu mai fualaau faasaina ua faaitiitia. O le mea la ua tupu, ua faʻamalulu atu curls, masani, mauli. Ae e te le tau fiafia i se curl mo le umi, aemaise pe a fai o le lauulu mamafa, sao ma le malo.

Biohairing aofia ai le faʻaaogaina o mea faigaluega e aunoa ma le amonia, hydrogen peroxide, thioglycolic acid. O loo suia i latou vailaʻau ia e tutusa o latou tino ma fulufulu. O sea curl o le a tuuina atu i lou lauulu se soifua maloloina ma masani susulu, se foliga lelei. I le auala, o ia curls o le a tumau mo se taimi umi lava.

E i ai isi ituaiga curls, ae latou te le lauiloa pei o lisi atu i luga.

Malamalama vailaau mo lauulu umi

O le vaneina e masani ona taʻua o le perm, lea e faʻaaoga ai e le matai se auala agamalu e le faʻaleagaina ai le fausaga o lauulu. O le mea lea, malamalama chemistry mo lauulu umi ua avea ma lauiloa. E mafai e fafine ona faʻataʻitaʻia ma latou laulu e aunoa ma le popole tele i ai.

O se moli uila talafeagai mo tamaʻitaʻi e masani ona laulu malulu. Faafetai i lenei faiga, curls maua atili susulu, tele ma le malosi.

E lua ituaiga o vaneina: faatasi ai ma tetele pe laiti curlers. O fafine e uumi lauulu e mafai ona maua uma filifiliga.

Ui i lea, ou te fia faʻamanatu atu ia te oe, e matua faʻasaina e faʻatagaina fafine faʻasusu poʻo faʻasusu, faʻapea foʻi ma tamaʻitaʻi ua paʻu lauulu.

Atili: o mea uma e leai se ao?

E tusa ai ma tagata tomai faapitoa, malamalama chemistry mo lauulu uumi, e pei o le vaneina, o se saogalemu saogalemu taualumaga. E mafua mai i le mea moni o sui e galulue i luga o fua pito i luga o le lauulu. A e vaʻai i ai, vaneina o se teuteuga umi-faʻaaogaina e taofi lona foliga mo 4-8 vaiaso.

Ae ui i lea, e iai ni fashionistas fai mai e oo lava i lenei faiga mafai ona mafua le toe faaleleia le lauulu. Muamua, e siaki e le matai le tulaga o le lauulu ma tipiina pe a talafeagai ai. Lona lua, i auala agamalu mo curling o loʻo i ai se laʻititi lava o numera o vailaʻau e suia le faʻatulagaina o lauulu.

I le ala, o le vaneina e le fatuina se fana le manaʻo pe a faʻasolosolo ona alu ese le lauulu.

Vertical Chemistry mo Fulufulu Lulu

O le mea sili ona taua o tōtio mananaia o le tulaga o fulufulu manu i luga o faʻapitoa bobbins i se "tulaga" tulaga. Long curls e sili atu faigata ona faʻagasologa i le taimi o se faʻagasologa. A maeʻa ona faʻamama i luga ole pulu, e tatau ona faʻamamaina lauulu ile solo. E matua faʻasaina ona faʻatama le paʻu o lou lauulu pe faʻavevela.

Vertical chemistry mo lauulu umi ua avea ma lauiloa tele ona o le mafai ona faʻataʻutaʻuina soʻo se lauulu o soʻo se umi. Ina ia mautinoa o lenei filifiliga e tutusa lelei le mea e te manaʻomia, e mafai ona e taumafai pseudochemistry. I lenei tulaga, o le matai faia le teuteuina o se fulufulu ulu e aunoa ma ni vailaʻau. A faʻapea e fetaui lou iʻuga, ona mafai loa lea ona e agaʻi i le faʻasologa.

E le fautuaina e faia perms oe. E sili le faʻafesoʻotaʻi o se fomaʻi faʻapitoa e mafai ona filifilia le saʻo tuufaatasiga ma mea aoga.

Chemistry: uliuli lapoʻa ile laulu uumi - e mafaia lea?

Lauulu lauulu e lauiloa i nei aso, tele curls o lea e mafai ona teuteu se teine ​​ma le laulu umi. Laulelei, laufanua ma le lapoʻa o le mea lea o se teine ​​faʻaonapo nei e tausia lona lauulu e manaʻomia. E te le toe manaʻomia le mimilo o pito o le laulu i se curling iron i taeao uma pe fai super-styling. Ile nei curlers e le afaina ai lauulu e pei ona latou faia ile 20 tausaga talu ai.

E taua le mafaufauina o le tele chemistry mo le laulu uumi e fuafua i le taimi na faʻaaluina i le "curled" setete ma le tele o le filifilia curlers.

Afai e itiiti le lapoa o le curlers, ona e maua lea o se faʻamalieina ma le laʻititi curl. Ma le isi itu. Afai o le tele o curlers e tele, ona talafeagai lea o le curl. E taua le mafaufauina o le tali e ono eseese ona o le lauulu lava ia. O se mea ofoofogia e mafai ona ausia ma se lauulu oti. I lenei tulaga, o le mata e fofoa e se afu o le tafe, matagofie matagofie.

O sea perm e sili ona fetaui mo lauulu mafiafia. E taua le mafaufauina o le manifinifi, ese le lanu, leaga pe faʻaleagaina curls o le a taofia sili curls curles. O le maualuga o le mafai ona e faamoemoeina o se malamalama galu.

Perm ma curls tetele o le a taofia mo 3-5 masina. E faalagolago uma i le "natura" o lauulu. Ina ua uma ona faʻataʻamilomilo, o le laulu e fulufulua ma ofoofogia lau.

Lauulu i luma ma ina ua uma chemistry

O le mea moni, ao leʻi faia le vavae, o le laulu e susulu, maloloina ma matagofie. (E taua le mafaufauina e le faia e le matai le kemisi i luga ua paʻu, ua faʻamalosia lauulu, a le o lea, e mafai ona e leiloa se vaega lelei o lou lauulu.) Ma ina ua maeʻa le faiga, na amata loa ona pei o tuli ua leai ola. Ole mea lea, e manaʻomia ona e tausia lelei lou laulu pe a uma le chemistry.

Muamua, e te manaʻo e faʻatau se suamalie e faʻamalulu ai lou lauulu. Ole taualumaga lava ia e aofia ai overdrying le fausaga ole laulu, o le mafuaaga lea e mafatia ai. I le avea ai o se tulafono, o mea faapena e aofia ai meli, mango aveesea.

E mafai ona e saunia lou ulu i le burdock oil maxi. E soʻona faʻaosoina uma lauulu ma le papala.

Ina ia toe fuataina lauulu pe a uma le perm, e mafai ona e faia se "masani" mentega fuamoa shampoo. E lelei le alu ma sina vai. Afai o le curls e umi, o le ae manaʻomia 2 fuamoa. Lauulu e tatau ona susu i le vai, sasaa le paluga i luga o le ulu, fufulu lauulu e aunoa ma se fasimoli. Ma e tatau ona fufuluina lau lauulu i le mafanafana vai, ma acidified.

Lauulu Tausiga Ina ua mavae Perm

Ia, mulimuli ane, o le kemisi mo le laulu uumi na faʻataunuʻuina ma le manuia. Ole taimi nei e te manaʻomia le vaʻaia lelei o lou lauulu, tusa lava pe na malosi lou tino ae leʻi faia le taualumaga. I soo se tulaga, o le lauulu e afaina tele, o lea o auala mo le tuua o le umi-faatalitali curls o le a talafeagai.

E te manaʻomia le faʻaaogaina o le shampoos ma le balms o loʻo faʻatamaʻia i se faʻavae tumau. Leai se auala e maua ai sea mea faigaluega? Ona mafai ona e faʻaaogaina le masani ai laupepa agamalu lelei lea lelei. I le taumafanafana, e tatau ona e puipuia lou lauulu i oloa o loʻo aofia ai le la puipuiga mea. I le uma ai o le fa poʻo le lima suamunt, e fautuaina e faʻaaoga togafitiga fulufulu lauulu. E aofia ai ma ata na fuafuaina mo le faʻaleagaina ma vaevae pito.

A maeʻa ona fufuluina lau lauulu, tatau ona fai faʻataʻamilomilo lima masani. E le manaʻomia le toe faʻasaʻo pe toe faʻalautele i latou. I lenei tulaga, matagofie uila o le a taofia lo latou foliga mo se taimi umi. E mafai ona e alu e moe pe a uma le lauulu e malo mago.

Ina ia toe fuatia le lauulu mafiafia, e tatau ona e faʻaogaina auala eseese e mafai ona e aapa atu: faleoloa, fale talavai, fale. E sili le faʻamafanafana o le burdock suauu i totonu o le vai taele ma faʻamafanafanaina faʻamalosi i totonu o lauulu ma aʻa ma le ulu. E mafai ona e faʻaaogaina le suauu i le umi atoa o curls. O fulufulu e afifi i le palasitika afifi ma se solo. Ina ua mavae ni nai itula, e mafai ona e fufuluina lou ulu i le vai masima. O se faʻasologa tutusa e faia 1-2 taimi i le vaiaso, pe sili atu foi.

O lea, chemistry mo lauulu umi, o le ata e mafai ona e vaʻaia i totonu o le tusitusiga, o se sili lauiloa lauiloa taualumaga. E tumau pea le filifilia o le ituaiga o curl ma, o le mea moni, tausia lou lauulu pe a uma le chemistry.

Ituaiga o Curls

E i ai le tele o faʻavasegaina o vailāʻau o vailaʻau teuteuina mo se taimi umi. E faʻavae i latou i 'eseʻese tulaga.

Le vaega sili ona lauiloa o ituaiga ituaiga o vailaʻau faʻaaogaina:

  • acidic - masani ona faʻaogaina i uumi uumi, aua e faʻaalia ai fua o lauulu ma loloto tafeina i totonu. Tuuina atu le foliga manaomia i mamafa, mafiafia, malo malo,
  • Tumau - E iloga e se agamalu aafiaga i le lauulu, lea e taua tele mo le tulaga lautele o le lauulu, aemaise umi. Ae i le taimi lava e tasi, o nei kemisi e le mafai ona mitamita i taimi umi,
  • oona - masani ona faʻaaogaina i ni lamolemole vaivai, e afaina ile gaogao.

Mo le fausiaina o se sitaili lauulu foliga, eseese ituaiga o curlers faaaoga: bobbins, boomerangs, papillots.

Faʻalagolago i le ituaiga filifilia ma le lapoa o le oloa, o le curls o le a sau i fafo faalava pe lapopoa, lapoʻa pe laʻititi, i foliga o zigzags poʻo galu tino. E mafai ona mimilo manoa i ni auala se lua.

Lapataiga! Mo le laulu uumi, o le sili auala auala o le muamua e aofia ai curling luga curlers, ma faʻaaoga loa le fatufatuga. E talafeagai mo teineiti e filifili e faia le faʻasologa na o latou, i le fale.

Afifi Metotia

O faʻailoga e mafai ona tuʻu i luga o le ulu i auala eseese. I le tele o itu, ole auala filifilia e fuafuaina le aotelega foliga ole sitaili.

O i latou e umi le lauulu e tele a latou filifiliga i lea mea:

  • Vili le laulu i luga o le puaʻa ina ia maua ai se ofu lelei. Uma le lauulu ua vaevaeina i vaega, o loʻo fili faʻamaʻamaʻa, ma oʻu iʻu o lo o manuʻa i luga o pulu.

  • Fai se curl ma se curl. Lua bobbins o eseese lapoa ua faʻaaogaina i luga o le tasi manoa, lea e maua ai se aoga aoga.

  • Faʻaaoga le auala masaga. Faatasi ai ma lenei metotia, o nisi curls ei ai se faʻataʻamilosaga foliga, ae o isi ei ai le faʻataʻatitia foliga. O le metotia ua taʻua foi o tuʻufaʻatasia.

  • Faatinoina le faʻatulagaina o aʻa. O le filifiliga e talafeagai mo teineiti e mananaʻo e avatu i lauulu laupepa tele. E masani ona le iai ona o le mamafa tele o lauulu uumi. O se auala foʻi e faʻasaʻo ai le faʻaitiitia o togafiti pe'ā uma le vailaʻau muamua. talotalo.

  • Fai sikaili sitaili. O se filifiliga lelei mo uʻamea umi. Faataga oe e fai ofu faʻamalositino tafe curls.

Matou te fautua atu e faitau: o le a le faʻavae tulaga, o ai e talafeagai mo.

  • Na ona fusi pito. Sili ona lelei pe a fai e te le manaʻo e faʻaleagaina le vailaʻau. le vailaʻau atoa le umi o le curls.

  • Le faʻaaluina o le "tamaiti" galu. Ole taualumaga e tutusa ma faʻailoga maualuga. O le pulou ma le tele o pu e tuu i luga o le ulu, e ala i ia toso manoa tagata taʻitasi. Ona o lenei mea, o le faʻavae e le afaina ai le paʻu.

O se lapoa lapoa foliga maoaʻe ile laulu umi. Curls mafai ona lavea i soʻo se auala.

Tau i totonu o le fale ma faʻaaoga ile fale

Faʻalagolago i le tau, lelei o le tuʻufaʻatasiga ma le umi o le lauulu, o le galuega a se tagata faʻataʻitaʻi fulufulu faʻapitoa o le a tau e tusa ma le aofaʻi o le 6000-8000 rubles. I luga o ni uumi umi - sili atu taugata.

E mafai ona faʻatau se oloa mo le faʻaaogaina o fale i taimi taugofie. Ole tau ole lapoa: mai le 200 i le 1600 rubles. Lea tele o le tasi vailaʻau, ma latou manaʻomia 2 (tuufaatasiga ma fixative e faaleleia le taunuuga).

E mafai faʻatau se pusa o vai. Telefoni e masani ona sau e sili atu le aoga. Sets mai eseese gaosi oloa ua faʻatau atu i tau amata mai 300 i le 1200 rubles. Faʻapea foʻi, a fuafua tupe alu, mafaufau i le tau o mea faigaluega ma mea faigaluega e tatau ona e faʻatau.

Afai e umi le laulu, atonu e te manaʻomia le faaluaina o le vailaʻau. O le fua faatatau fua mo curling curls o umi uumi mai 150 milliliters.

Ata o se curl mo lauulu umi

O galugalu e lua ole tino ma tamaʻi tamaʻi foliga e manaia tele ile uumi. Moni, o mea muamua e malolo vave, o lea, i luga o le lauulu umi, curls mai aʻa e le masani ona mafai. Naʻo se fulufulu tagata poto masani e mafai ona faia ni mea faapena.

O le a ia faʻaaogaina curlers o eseʻaiga lapoa ma faʻafaigofie ia faʻaleleia suiga i le va o curls o ituaiga eseese, faia le saʻo atoatoa chemistry ma poʻo aunoa bangs. I se faʻaopopoga, e masani ona faʻaaogaina fomaʻi faʻapitoa mo lea faʻamoemoe. Latou tele faʻaleagaina curls, ae maua ai se aafiaga tumau.

Vaeluaina vaega o lauulu umi mai le ogatotonu o filo poʻo kemisi i le mea e maua ai - o se tali lelei mo le faʻataʻitaʻiga muamua. O foliga vaaia o le a suia, ae le o se mea sili ona tele. Afai e te le fiafia i se iʻuga pe a le lauulu e leaga, e mafai ona vavae ese faʻailoga.

A filifilia se metotia o curling ma fuafua le tele o curls, oe tatau ona amanaia ia ituaiga.

  1. O teine ​​pupuu, uumi lauulu e le mafai ona ofi ia laulu, lauulu laulu foliga ma laʻau laiti. O ia sitaili foliga sili atu le matagofie i luga maualuga matagofie.
  2. Tagata e ona sikuea pe faatafafa e mafai ona faia ni uumi faalava ogatasi.
  3. Ina ia maua le aafiaga masani o galu malamalama, e aoga le faʻaaogaina o curlers o lapoa eseese, ma le sauniuniga i curls mafai ona tetee i na o 10-15 minute. Mo fusi mafiafia, o le a tatau ona e iloa le tapulaa maualuga taimi fautuaina e le gaosi oloa, ae le o le umi.

A o le i faia le curling, fai se lauulu-vavae-pe laʻitiiti faauu mamao lauulu. O lea e te faʻaopopo se lauulu o mea matagofie. O le faʻatupulaia o laina e le faʻaleagaina ai le aotelega o sitaili.

Muamua lava, suʻe le paʻu ma paʻepaʻe ma vailaʻau. Tusa lava pe e te filifilia vailaʻau o loʻo manatu i le ituaiga ma le fausaga o lauulu, e le aofia ai se tali mai mea i vaega. Le faia o lenei:

  • faʻaaoga sina sina mea ile vaega i tua ole taliga, soʻo ile 10-15 minute,
  • i le leai o le vevela, fulafula, mageso poʻo isi faʻaaliga, faʻamama se manifinifi manifinifi i le tua o le ulu ma sina vaega o fofo,
  • pe a uma le 2-3 minute, ua malo ona mata, efuefu pe amata ona masae, faʻatau se vailaʻau fou, pe matua mumusu foi i le paʻu.

Afai o le curl, pei o le paʻu, ua pasi le suʻega, faʻasolo atu i le taualumaga mo le faʻaaluina o laulu umi:

  1. Fufulu lau lauulu i le faʻapipiʻi faʻapitoa poʻo sapani, tar poʻo faʻamama fasimoli. Aua le faʻamalosi i lou paʻu.
  2. Faʻamamago lou laulu i le solo.
  3. Salu lemu, vaevae i ni vaega.
  4. Filifili se uaea mai le tasi sone, faʻasaʻo le vaega i le ulu laʻau.
  5. Salu pito ma le pine i le va o se fasi vailaʻau. talotalo. A leai, faʻaoga masani pepa mo le kuka.
  6. Toso le soʻo e tutusa i luga o le ulu, matagi ile curlers. E mafai ona beoping tale, boomerangs, isi oloa. Fuafua i le mafiafia o le lauulu ma le tele o le curls, o le ae manaʻomia mai le 50 i le 80 rollers.
  7. Aua le milimili faʻataʻamilomilo le curl, faʻapipiʻi latalata i aʻa.
  8. Toe faia ma isi vaega uma o manoa. E mafai ona e amata lavelavea uumi uumi mai le pito i luga o lou ulu pe mai i tua o lou ulu.

Lapataiga! Afai o le laulu e alu i lalo ifo o tauau, faapitoa curlers-vellaformers e talafeagai. O laupepa latex na e fai ai le curl, toso faʻatasi se soʻotaga. Ae o aʻa o le a tumau tutū.

I le faʻamama o le ulu atoa, ia puipuia lelei le paʻu, mata ma lavalava mai le faʻaalia i vailaʻau.

  • afifi le eria i luga o le laulu i se fusi faʻapitoa pe faʻapipiʻi ma se kulimi gaʻo,
  • faamaamulu se vavae toso, solo, po o se fasi ie vavae i luga. Nonoa i le pito i tua, faapipii i luma i le curlers i luga o le muaulu,
  • ofu i se mea susu
  • e mafai ona tautau se solo i lou ua pe faʻaaoga se ipu faapitoa e faʻaalu ai le soʻona faʻaalu,
  • Puipui ou lima i totigilima uila poʻo palasitika totigilima.

I le uma ai lea, faʻaauau le faiga faʻataʻavaleina:

  1. Liligi le vailaʻau vailaʻau i totonu o le palasitika, keramika poʻo le ipu tioata. Aua neʻi faʻaogaina ni apa uʻamea. Ole mea lava e aoga i isi masini: selu, lauulu ulu.
  2. Faʻasalalau le fofo i luga o vilivili faʻamuta i le faʻaaogaina o se apalai poʻo se omomi. E sili atu ona faigofie le amata mai le pito i tua o le ulu, ona alu lea i le pale ma autafa.
  3. A maeʻa, fai se pulou faʻapipiʻi faʻapitoa poʻo se pulou palasitika, ona fai lea ma solo solo.
  4. A maeʻa le 15 minute, siaki pe ua sauni ia laʻau. Ina ia faia lenei mea, ma ou lima i totigilima, tatala ese 4 curlers: i tua o le ulu, luga o le muaulu, ma itu. Afai o le a leʻo faʻataʻapeʻape le auala e te manaʻo ai, toe faʻamau ai lea i luga faasee, afifi lou ulu. Siaki le tulaga o curls, aua le sili atu i le taimi pito i luga o le fualaau faasaina i luga o le ulu.
  5. I le mauaina o le faʻamoemoega faʻamamaina, fufulu le vaifofo ma vai mafanafana e aunoa ma le aveeseina o le curlers.
  6. Pulu lou ulu i le solo.
  7. Faʻaaoga le afa o le aofaʻi o fixative. Afai e le o se fua, susu i le lauulu tuusao mai a latou fagu. E tatau ona sasaina Foam i totonu o se pesini. Ina ia faia lea mea, e te manaʻomia se seti lona lua o mea e le o ni uʻamea ma se faʻamomoli (applicator). Mo le faʻagaioia curls o le ae manaʻomia le foam.
  8. A maeʻa le 7-10 minute, ona aveʻese lea o faasee.
  9. Sii lemu le afa lona lua o le taofi i vilivae.
  10. A uma le 5 minute, fufulu ile vai tafe.
  11. Fufulu lou ulu i le vineta. Mo le uumi uumi, 4 lita o le mafanafana vai ma le 130 mililiter o mea moni o le a manaʻomia.
  12. Manatua laʻititi lusi ma ou tamatamai lima ma faʻamago i le solo.
  13. Taulima lou ulu i se pulu alofa.

O le a le umi e tumau ai le aafiaga?

Ae paga lea, i luga o le lauulu uumi - o le mea itiiti lava, aua curls malolo vave vave i lalo o latou lava mamafa. Ma le faʻaiuga e faʻamoemoe i le ituaiga ma le fausaga o lauulu, o le tapenaga faʻaaoga ma le tele o curls. Ina ia faʻaʻumiʻumi le aafiaga, o tagata e umi ona filiina e mafai ona filifilia se galu eletise e tumau mai le 3-4 masina i le ono masina.

E le aoga le faʻaaogaina ole fatufatu i luga ole paʻu mafiafia ma mamafa. O ufiufi lalelei i lenei mataupu e tumau mo le 1.5-3 masina. O le isi faʻatonuga: o ufiufi lapoʻa i luga o lauulu uumi o le a malolo vave nai lo tamai.

Fautuaga. E faʻaʻumiʻumi le aʻafiaga, o le vaʻai lelei e fesoasoani, e aofia ai le faʻaaogaina o le faʻamalama, ufiufi, faʻailo 'oloa na fuafuaina mo lauulu laʻau.

Taunuuga ma lauulu tausiga

Laititi poʻo le tele chemistry mo le laulu uumi o lau lava filifiliga, aua e tusa lava poʻo le a le tele ma le foliga o laʻau o lauulu, o le a lagona pea afaina mai vailaʻau. Soʻo se mea faʻalavelave i le fausaga o laulu e faʻatumuina i le mago, manulele manoa, ma le faʻateleina o latou leiloa. Lauulu avea pupula, pupula vaivai. E maitauina faʻapitoa lava, ma ia vave ona maeʻa le togafiti.

O le leaga mai le kemisi o le a sili atu pe faʻaititia foi - e faʻalagolago i le lelei o le tuʻufaʻatasiga ma le umi o ona faʻaalia. Fai lelei. I se faʻaopopoga, oe e sili ona mafai e fesoasoani i lou lauulu manumalo mai mafatiaga mai vailaʻau osofaiga i se vave vave mafai.

Fai ia faigofie pe a e pule tulafono autu mo le tausiga o curls ina ua uma chem. curls:

  1. Ole 3-4 aso muamua pe a maeʻa le gaioiga, aua le fufuluina lou lauulu.
  2. Filifili shampoos, balms, conditioners mo lauulu lauulu.
  3. Mautinoa o loʻo iai mea gaʻo o loʻo i totonu o kolagen, silika porotini, panthenol.
  4. Taulimaina togafiti i le serum ma spray ona e taofia le va ai.
  5. Fufulu curls ma decoctions o nettle, chamomile po o le mama.
  6. Faʻamamago lou ulu i taimi uma i se auala masani, faʻamamaʻi, ma le solo.
  7. Aua le moe i le paʻepaʻe malie.
  8. A faʻaaoga se fulufulu fulufulu, faʻaaoga se mea faʻasoaso le ea ma le malulu ea.
  9. Faʻapipiʻi faʻapitoa moli uʻu faʻatasi ma 'ie ma meaʻai laititi.
  10. 'Aua neʻi fili lou lauulu i le soʻo, faʻamama soʻo.
  11. Faʻaaofia iʻa poʻo suauʻu suauu i totonu o lau taumafataga. O le a fesoasoani lea ia faamalosia le lauulu.
  12. A maeʻa ona faʻamamaina lauulu i taimi uma, i ai i le la, puipui lou ulu i se pulou poʻo se faʻuluulu. Aloese mai le faaseʻe o moega.
  13. Aua le faʻataʻitaʻia lauulu ma uʻamea selu ma lauulu.
  14. Fai se pulumu faʻamalosi lelei a itiiti tasi le vaiaso. Lenei mafai ona avea ma faʻaumaina oloa poʻo se DIY tuʻufaʻatasiga.
  15. Faaaoga suauu taua. Burdock, almond, peach e aoga tele pe a maeʻa lauulu. Faʻaopopo iai esters e faʻataʻutaʻu ai oloa tausi.

E mafai ona e mauaina sili atu fautuaga mo lauulu pe'ā teʻa le laupepa i luga o la matou 'upega tafaʻilagi.

Fautuaga. O se isi mea na tupu i le faʻaaogaina o lauulu uumi o le vaneina (teuteu umi ile galu ma lona aʻafia i le 4 vaiaso) poʻo le bio-curling, i le taimi o loʻo faʻaoga lelei ai ni vailaʻau paleni.

Iloilo o le tele o teineiti faʻamaonia o faʻafitauli o meaola ma silikini porotini ma isi mea aoga aoga e sili atu le afaina ai le lauulu fausaga nai lo malamalama chemistry. Ae o se taualumaga tau sili atu tau, mai le 2 i le 8-10 afe rubles.