Alofaia

Afai e paʻu lauulu, o fea le fomaʻi e tatau ona ou alu iai?

I le muamua masalosalo i le atinaeina o alopecia, e tatau ona feutagai ma se fomai o lona matata ua taʻua o le trichologist. O le tagata faʻapitoa lea i se vaʻai vaiti, e iloa mea uma e uiga i mafuaʻaga o le pala ma e faʻatino i ona togafitiga. O le trichologist o le a faia se lautele malamalamaaga o le faamaʻi, o le a faatonuina le auala tatau o togafitiga.

A manaʻomia, e mafai e le trichologist ona faʻafesoʻotaʻi isi tagata faʻapitoa (dermatologists, endocrinologists, gynecologists) e faʻamanino mafuaʻaga o le atinaʻeina o le pathology pe faʻasaʻo le togafitiga ua uma ona faʻatulagaina.

Le taimi e faʻafesoʻotaʻi ai

Lauulu leiloa o se taunuuga masani o suiga i le galueaina o totoga totoga ma faiga. Afai e pa'ū laulu le laulu (o le masani e oo atu i le 100 fasi aso i le aso) ma tutusa i luga uma o le ulu, ona e le tatau ona popole faapitoa.

E tatau ona e faʻafesoʻotaʻia le trichologist ma le galue malosi,faʻatasi ai ma ni faʻasologa o faʻafitauli nei:

  • Seborrhea - o se maʻi fiva, o le faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻi ua faʻaalia i le fofoʻeina o le paʻu, susu, susu, ma le mumu. O le le amanaiaina o le seborrhea e ono mafua ai le ogaoga o faʻafitauli, pei o le seborrheic eczema.
  • Vaeluaina lauulu o fafine faʻailoa mai e le paleni le tino ma hormones, vitamini ma vaega elemene. E tusia e le fomaʻi faatonuga talafeagai mo suʻega, o iʻuga e mafai ona iloa ai le mafuaʻaga o lenei faʻafitauli.
  • Muamua lauulu sinasina. E masani lava, le lauulu muamua lauulu foliga mai a mavae le tolusefulu-lima tausaga. Uluai efuefu lauulu e manaʻomia fautuaga faʻapitoa, aua e ono faʻailoa mai faʻafitauli metabolic, faʻamaʻi o le faʻaogaina o faʻaogaina, anemia.

Auala e sauni ai mo se asiasiga

Ae e te leʻi alu i le ofisa o le trichologist, e tatau ona e sauniuni. O le faʻamalieina o nisi fautuaga o le a fesoasoani i le faʻamoemoe faʻatinoina o le tulaga o le laulu ma faia le saʻo faʻamaoniga:

  • Aua le fufuluina lou lauulu i nai aso ae e te leʻi asia lau fomaʻi.
  • Aua le suia le laulu i le aso le leva o le malaga i le trichologist.
  • Aua le faʻaogaina musses ma fulufulu lauulu, faʻapea foi ma le fusi lalagaina i laʻei.

Lapataiga! E taua tele le tuʻuina i lau fomaʻi le faʻalavelaveina i soʻo se vaega e suʻesuʻeina.

Diagnostic Metotia

Aualofa ma atoatoa faʻataʻitaʻiga o le pulu o loʻo aofia ai ni vaega autu se tolu:

Vaega 1: muamua asiasiga ma feutagaiga. O le trichologist e iloiloina le lauulu ma se trichoscope, talanoa ma le maʻi, ma iloaina ai le i ai o mea o loʻo i ai nei, ni gasegase masani. A maeʻa le suʻega, ona filifili lea le poto faapitoa mo le manaʻoga mo nisi suʻesuʻega, faʻatalanoaga ma isi tagata tomai faʻapitoa.

Vaega 2: faʻatinoina o meafaigaluega fesoasoani mo le faʻailoaina o le tulaʻi:

  • Trichogram faia faʻaogaina o se trichoscope (mea pueata faʻapitoa micro-vitio). Ma lana fesoasoani, e maua e le fomaʻi le avanoa e saʻo lelei iloa le mafiafia ma le mafiafia o le lauulu.
  • Ata pueata faʻatagaina oe e vaʻai vaʻai i le tuʻu o le paʻu o le ulu, faʻailoa foci o le peeling ma le mumu, fuaina le numera o folikel i le 1 cm sikuea. lauulu.
  • Trichoscopy faia i luga ole dermatoscope. Taliina i luga o le mataupu faavae o se mea faʻapipiʻi, o se dermatoscope mafai ona e suesue auiliili le tulaga o lauulu folikelia.
  • Ata pue faia i luga o se luma-tafi vaega o le ulu. O le trichologist iloilo le tulaga o folikel, fuafua le fua faatatau o le tuputupu ae ma ua leva ona maliliu lauulu.
  • Iloiloga lautele o lauulu o loʻo faia ina ia mafai ai ona faʻamaonia le le lava poʻo le ova foʻi o isi vaega o loʻo i ai, faʻapea foi ma le iai o vailaʻau oʻona e aʻafia ai le tulaga o le lauulu.
  • Biochemical hair analysis faʻatagaina oe e fuafua le maualuga o le adenosine triphosphoric acid, o le leai o se mea e faʻagesegese le tuputupu ae ma faʻatupuina le gaogao.

Vaega 3: i le maeʻa ai o suʻega uma, e soalaupuleina le faʻatalanoaga o le trichologist, e fai ai le leo o le tagata maʻi e maua ai se maʻi ma se fuafua mo togafitiga i le lumanaʻi.

Togafitiga metotia

Ole maualuga aʻafiaga o le togafitia ole pala e mafai ona maua naʻo se fesoʻotaʻiga maʻoti. E faʻaogaina e le fomaʻi le fesoʻotaʻiga o nei metotia:

  1. Togafitiga togafitiga aofia ai le taumafaina o vitamini complexes fausia ai mo le le lava o vitamini, trace elemene ma amino acids i le tino.
  2. Matagofie togafitiga. Le sili ona aoga ma lauiloa lauulu faʻafoe taualumaga:
  • Togafitiga o le Ozone E ala i le loloto o le totoina o le okesene i totonu o le ulu, ua faʻamalosia le toto toto, ma le fafagaina o lauulu folo.
  • Cryotherapy Ua faʻaleagaina vaega o le papala i le vai nitrogen. O le mea ua tupu, ua faʻamalosia le tafe toto, ua faʻamalosia folini o lauulu, ma faʻamalosia ai le tuputupu ae o laulu fou.
  • Iontophoresis. O vailaʻau e faʻamalosia ai le foliga o lauulu e tuiina i totonu o le ulu.
  • Miostimulation. O le faʻagasologa faʻaaoga le pulsed nei toe faʻaleleia vave le paleni le afaina o hormones ma metabolism o le ulu.

Endocrinologist

E masani ona mafua ai le alopecia faʻaletonu le faʻagaioia o le endocrine system. Faʻamaʻi e faʻatupuina ai le leiloa o lauulu: maʻi suka, faʻataʻitaʻiga o laʻua, faʻamaʻi o maʻi.

O le endocrinologist e mafai ona faʻavasega saʻo le faʻailoaina o gaioiga, vali le ala o togafitiga talafeagai ma tuʻuina atu fautuaga, o le faʻatinoga o lea o le a faʻaleleia atili ai le tulaga o le laulu ma faʻaititia le faʻaaliga o alopecia.

O le leai o ni mea aoga e maua ai meaola ma vitamini i le tino e mafua ai le solia o porotini digestive. O le mea la ua tupu, ua paʻu le paʻu, fao ma lauulu. Talanoa i se fomaʻi faʻapitoa o le a fesoasoani e faʻatuina se faʻatonuga ma meaʻai.

Gastroenterologist

Faʻafitauli o le faʻatinoina o le faʻaogaina o meaʻai manino faaalia i foliga vaaia o le tagata. Muamua lava, o lauulu e afaina. Ua latou le toe faʻamau ma pupula, ua amata ona paʻu'ū malosi. E mafai e le gastroenterologist ona suʻesuʻeina ma fofo le faamaʻi na faaosofia ai le alopecia.

Fofo le faʻafitauli ole gaioi lauulu e mafua mai faaumiumi tulaga o mafatiaga ma popole popole, naʻo se tagata poto faʻapitoa e mafai ona faia.

O le iʻuga o le le paleni o hormonal, mafua mai ile tele o faʻamaʻi o le pelvic okeni ma le fanauina o tama, o le soona lauulu leiloa. O se gynecologist mafai ona ia suʻesuʻe ma aveʻese le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le alopecia e tusa ma iʻuga o suʻesuʻega ma suʻesuʻega a le fale suʻesuʻe.

Ole manuia ole togafitia ole pala e faʻalagolago ile faalagolago ile taimi e alu ai ile trichologist, ole agavaʻa ile togafitia, ole usitaʻi ile fautuaga ma lana lagolago, pe a manaʻomia, mai isi fomaʻi faʻapitoa.

Vitio aoga

Trichologist i mafuaʻaga o lauulu leiloa.

Androgenic alopecia: tali a le endocrinologist i au fesili.

E i ai ni lauulu paʻu tau?

Na o le manaʻo e lapataʻiaina le aufaitau e le tatau ona fefefe i luma o le taimi. Afai e te leiloa mai le 50 i le 150 lauulu i aso uma (faʻalagolago i le matagofie o le lauulu), o le mea masani lea. Manatua o folikel luga o le ulu e masani ona faʻafouina, ma tusa lava pe o le a le tele o lou taumafai, e le mafai ona puipuia atoa le leiloa o lauulu. Ae afai e te iloa o lou laulu e manifinifi le sili atu, e tatau ona amata ona popole. O fea la le fomaʻi e tatau ona ou alu iai pe a paʻu le laulu ma aʻa?

O se tagata e silafia mea uma e uiga i le leiloa lauulu

E le faʻatautaia e le fomaʻi se mea faʻapitoa i se falemaʻi masani, e vaapiapi tele lana mea e vaʻaia. O lenei fomaʻi suʻesuʻe ni faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma maʻi ma le laulu. Ae faʻapefea i latou e le o iai ni mea tau tupe e asiasi ai i se trichologist i se falemaʻi tumaʻoti pe nonofo ile taulaga. I le tulaga pe a e matauina ua amata ona paʻu lau lauulu, o fea fomaʻi e tatau ona ou alu i ai? O loo i ai se isi avanoa. Talu trichology o se vaega o cosmetic dermatology, oe mafai ona faia se taimi ma se fomaʻi. O lenei tagata faʻapitoa e faʻatautaia le ulufale i soʻo se falemaʻi, e aofia ai nuu i tua.

Faigofie suega

Tele fafine fiafia i lauulu uumi, ma o nisi taimi o le aofaʻi atoa leiloa leiloa mafai ona taufaasese. Ina ia mautinoa mautinoa o lou lauulu ua manifinifi sili atu nai lo le tele, faitau le aofaʻi o lauulu na pa'ū i le aso. Mo se tali sili atu le saʻo, matou fautuaina matou te le fufuluina lou lauulu i le aso pe lua i luma o le faʻataʻitaʻiga. I le taeao e mafai ona e faitauina lauulu o totoe pe a uma ona moe i luga o le aluga. Ona selu lea o lou lauulu i le selu mama ma faitau pe fia isi mea o totoe i le bristles. Faamaumau le faʻaiuga i se api.

I le ao pe a maeʻa selu taʻitasi, maitau pe fia lauulu e te leiloa faʻaopoopo. Manatua e asiasia lavalava. Fufulu lau lauulu i le faaiuga o le aso, na o le manatuaina ia tapuni le pu o alavai. O mea uma o loʻo totoe i totonu o le taʻele poʻo ou lima e tatau foʻi ona toe faʻamatala. Lenei o se faʻagasologa faʻaalu taimi, ae naʻo lenei auala o le a e iloa ma le atoatoa mautinoa le tele o lauulu e leiloa i aso uma.

Fuafua i le matua

O lea la, matou te iloa ai e tofu uma tagata ma lauulu leiloa. O fea le fomaʻi e tatau ona ou faʻafesoʻotaʻi pe a ua sili atu loʻu toʻesea aso? Trichologists poʻo fomaʻi faʻapitoa o le a suʻesuʻeina lau faʻafitauli auiliili, fautuaina ma faʻatonu le togafitiga talafeagai. Afai e te masani ona asiasi i fale lalelei, o oe foi mafai Ae na e iloa e fuafua i le matua, faʻafitauli ma suiga o hormonal, faʻapea foi ma le laulu o mata, le numera o aso uma o lauulu e mafai ona eseese?

O lea la, i talavou i le taimi o suiga, e oʻo atu i le 10% o fatuga i luga o le ulu ua matua oti. O le mea lea, o le fesili poʻo ai fomaʻi e alu i ai pe a paʻu le lauulu o le tamaititi, e tatau ona mafaufauina i le tulaga o mea o loʻo faʻagaioia ai le tino o le tamaititi. Aua le popole pe a tupu le taimi pe afai e te matauina lenei faʻafitauli pe a selu i se tamaititi. I le vaitau o le ola toʻagaʻo o tamaiti (tausaga mai le 3 i le 7 tausaga), o le tele o lauulu folo o loʻo i le taimi galue. Ia, afai o lau tama teine ​​e 10-tausaga le sili atu ona leiloa, o se taimi lea e faia ai se avanoa e te faia se feiloaʻiga ma se dermatologist poʻo le trichologist. Manatua i le suiga o tausaga, i le taimi o fetuunaiga hormonal fetuunaiga, o le averesi o le tulaga o lauulu leiloa toe faateleina. Aua nei galo e uiga i foliga o le hormonal talaaga i le taimi o maitaga ma lactation. Le tele o taimi, soona tupu lauulu i nei vaitaimi o se mea le tumau.

Fuafua i lauulu lanu

O lea, na e faia le faitauga taualumaga ma iloa ai o lou lauulu ua pa'ū matu. O fea fomai e alu i ai, o lea ua e malamalama. O e iloa e faʻatatau i le pigmentation masani, e toesea uma fafine i le laulu i aso uma? O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, e sili ona paʻu laupepa faʻalenatura i luga o latou ulu - e oʻo ile 150,000. O latou laulu e manifinifi tele, o le mafuaʻaga lea e leiloa ai le laulu o fafine ile natura nai lo pulou poʻo fulufulu mumu laulu. Le fua o mea leiloa mo blondes amata mai 100 i le 150 lauulu i le aso. E masani foi ona laʻua mafiafia tamaʻitaʻi talavou uliuli-lauulu. I luga o le ulu o le averesi "mumu-lauulu manu" e tusa ma le 80,000 folikel. O le mea lea, o le fua o mea leiloa mo latou e ese mai le 70 i le 90 lauulu i aso uma. Natura brunettes maua mai i le 100 i le 110 afe pou, o lea la latou fua faatatau o aso uma leiloa le seti i le itulagi mai 80 i 110 lauulu.

Mafuaʻaga mo le leiloa

Afai ua paʻu lauulu, o le fea fomai e faʻafesoʻotaʻi, matou te iloa ai. Sei o tatou talanoa e uiga i mafuaʻaga o mea taua leiloa. O le mea moni, o loʻo iai na mea, o le a matou lisiina naʻo mea autu.

  • Matua naunautai mo lauulu valiina ma sitaili. E tele fafine e masani ona vali o latou lauulu, ma fai i le fale, faʻaaoga taugofie taugofie. A maeʻa le isi faʻagaioioiga, curls sili atu nai lo le manaʻomia faʻaopopo puipuiga. Lenei mea e le tatau ona faʻagaloina. E le gata i lea, o nisi o mea lalelei e tele lona maelega i le teuteuina o laulu, e tele naua mea teuteu e teuteu ai le lauulu: o le busa, mousses ma varnish. O nei mea uma e faʻaleagaina ai le papala ma faʻaleagaina ai le faʻagaioioiga o le sebaceous glands. Motugaafa: o le tele o lauulu o loʻo i se tulaga masani, manava, sili le lelei mo le paʻu. Mo le mafuaaga lava lea e tasi, i le tulaga o lauulu leiloa, e tatau ona e lafoai ia laititi lava laulu laei.
  • Ua le lelei meaai. Mo galuega masani, o moli i luga o le ulu e manaʻomia taumafa e le gata mai fafo, ae faapea foi mai totonu. O le mea lea, o fafine e masani ona nonofo i luga o taumafa masani, e sili atu e ono tulaʻi i lauulu leiloa nai lo i latou o loʻo faia se paleni taumafa. Fautuaga: afai e te mulimuli i se taumafa mataʻutia mo se taimi umi, aua nei galo e faʻamalosia lau taumafa i meaʻai mata, fualaau aina ma multivitamin.
  • Leaga siosiomaga ma faigata vai. Afai e te le iloa pe aisea e pa'ū ai lauulu (o le fomaʻi faʻafesoʻotaʻi, matou suesueina auiliili i mea o lenei faʻasalalauga), ona e le tatau ona faʻaititia tulaga leaga o se metropolis ma faigata maualalo maualalo vai i fale fale. Fautuaga: faamalulu le vai i le faʻapuna.
  • Cerebrovascular faalavelave. O lenei faʻafitauli e loloto lona natura ma o loʻo togafitia e le fomaʻi ma le fomaʻi. Peitai, e le gata i le faiʻai, ae o soʻo i luga o le ulu e mafatia i le le lava o le ulufale atu i sela o le ulu.

Na matou masani i mafuaaga autu pe aisea e palasi ai lauulu. O fea fomaʻi e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ile tulaga o faʻailoga le lelei, e te iloa. I soo se tulaga, o le fomaʻi o le a suʻesuʻe le tulaga i totonu o le tino, faʻatonu suʻega talafeagai ma tuʻuina atu ni fautuaga taʻitasi e faʻavae i luga o iʻuga.

O isi matata e faigaluega i lenei mataupu

Na e iloa o vailaʻau e mafai ona aʻafia i le faʻafitauli o le soona fai o lauulu? Suesue auiliili faʻatonuga mo le vailaʻau o loʻo e aveina, ma saili pe o iai se faʻailo i aʻafiaga. Ua uma ona matou maitauina i vaitau eseese (tamaititi, talavou, postpartum), o le hormonal talaaga o le tino ua suia tele. Ole tele o le hormone testosterone e fesoʻotaʻi ma tamaʻi le paʻu. Ae ui i lea, o fafine e iai foi faʻafitauli tutusa.

Afai e le fesoasoani ia oe se trichologist poʻo le dermatologist, ma lou laulu e pa'ū lava i lalo, o le fomaʻi o ai e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia i lenei tulaga? Ona fesoasoani lea o le gynecologist-endocrinologist ia oe. O le mea moni o nisi fafine e ono i ai ni faʻatupu ile tiroid. E tatau ona e popole pe a fai e le o iai le aʻafiaga o le togafitiga teuteu, ma o le laulu lava ia faʻateleina berminyak i le aso lava lea pe a uma ona fufuluina. O le gynecologist-endocrinologist o le a faatonuina se suʻega o le toto o le biochemical, suʻega o le hormone, ma faʻamaonia foi le thyroid gland.

Iloiloga lautele mo le tele o lauulu leiloa

O lea ua e iloa le fomaʻi e faʻafesoʻotaʻi pe a pa'ū lauulu i luga o le ulu. I fafine, o lenei faʻafitauli ua sili ona ogaoga. Afai o alii e masani ona le popole i le manifinifi o lauulu, o lona uiga, o sui o le aulelei matagofie afa o tagata soifua e le o sauni e fai tofa ia lauulu. O lenei o le a tatou iloa le a le ituaiga o suʻesuʻega ma togafitiga e faʻatagaina e se trichologist. I soo se tulaga, o auiliiliga e taua tele.O le mea e pito sili ona manino o foaʻi toto mo le biochemistry, ma suʻega toto mo vitamini, minerale ma hormone na faʻapitoa faʻatonuina. O le fomaʻi faʻapitoa na ia iloiloina foʻi le lauulu o le tagata gasegase ina ia mafai ai ona iloa le tulaga o le minerale ma faia se trichogram.

Togafitiga lautele

Afai ua paʻu lauulu, o le fea fomaʻi e tatau ona ou alu iai, nei ua e iloa. I le maeʻa ai o suʻega ma suʻega talafeagai, ua faatonuina ai e le trichologist se togafitiga o le homeopati faʻapitoa e aofia ai tapenaga o loʻo iai minoxidol, laser treatment ma le massage massage, ma e na te tuʻuina atu foʻi fautuaga mo le restorative shampoos, cosmetks mask ma correction o le tagata maʻi.

O lenei ua malamalama la matou aufaitau poo le fea fomai e alu i ai pe a pa'ū lauulu i luga o latou ulu. Matou te faʻamoemoe o le matou tala e aoga.

Le faʻafitauli o le leiloa lauulu: pe a manaʻomia le alu i le fomaʻi

O lauulu o se faʻata lea a se tagata ma o se faʻailoga o lona soifua maloloina. O loka mafiafia ma silika e le gata e fausia ai le matagofie i fafo ma le aulelei - latou te faailoaina o le tino e lava a maua vitamini ma minerale ma e le o feagai ma mafatiaga.

O le faʻafitauli o le lauulu lauulu e afaina ai le tele o alii ma tamaitai. E tatau ona e malamalama i mataupu o pa'ū pa'ū o le masani ai, ma i mea ua uma ona tatau ona faʻaliliina le faʻalavelave.

O le tino o le tagata ua mamanuina ina ia aso uma le oti ma leiloa o se vaega o lauulu o se masani masani. O le olaga umi o le tasi lauulu e tusa ma le tolu tausaga. Taʻitasi tatou te leiloa le 50-100 lauulu i le aso.

I fafine, o lenei faʻailoga e mafai ona faʻateleina ile 150 lauulu. Le tele o taimi, lauulu e pa'ū pe a selu ma fufulu lou lauulu.

O se faiga faʻapena e manaʻomia mo se taimi puʻupuʻu ole malologa ole lauulu - i nai aso, amata ona tupu se mea fou e sui ai le lauulu tuai na paʻuʻu. E masani ona matauina e fafine ni manulele e iai o latou lauulu 'eseʻese - o nei laʻau fou e tupu.

Ae ui i lea, e tupu le lauulu manifinifi tele i se taimi puʻupuʻu. Afai o le laulu e pa'ū atoa i totonu o 'au pe o le numera o lauulu pa'ū sili atu nai lo aso masani, o le taimi lenei e faʻafesoʻotaʻi ai fomaʻi.

Ole isi faailo ole amataga ole pulu, ole faaitiitia ole aofaʻi ole lauulu ileisi mea e fai ile 10% ole 50%.

Tagata tomai faapitoa o le a fuafua mafuaʻaga o lenei faʻafitauli ma filifili le saʻo togafitiga. Ole malosi ole leiloa ole curls, e masani lava ona ose togafitiga faafomai, o lea e manaʻomia ai le fautuaga ole tele o tagata faʻapitoa.

E taua tele i fafine ia manatua i le taimi o maitaga, lactation ma i le taimi lava na fanau mai, o le hormonal tulaga o le tino e suia. O suiga o le hormonal e mafai ona mafua ai le leiloa tele o manoa, ae e le o se mafuaaga lea e talanoa ai i se fomaʻi.

E lava le faʻaaogaina faʻamalosia o matapulepule ma mea teuteu teuteu, taumafaina lava vitamini ma minerale, malolo sili ma aua le faʻavaivai i le popole. A toe faatulagaina le tino ile faiga masani, o lenei faʻafitauli o le a alu ese.

  • Malamalama lelei togafitiga o androgenetic alopecia i fafine: mafuaʻaga, ala ma le faʻamaonia o le faʻamaʻi.
  • Faʻafefea e faʻamalosia ai lauulu mai le leiloa o fofo togafiti faʻaaogaina ituaiga eseese o matapulepule, faitau iinei.

Trichologist Feutagaiga: Lautele

Ua valaauina le fomai e togafitia le lauulu ma le uluulu trichologist. O le mea taua tele lea e faʻatautaia.. A maeʻa le auiliiliga, o le a manino pe a e manaʻomia e asiasi i isi tagata faʻapitoa.

Trichology o se talavou talavou saienisi. O loʻo ia atiaʻe metotia mo le faʻaleleia atili o le soifua maloloina o lauulu ma le puipuia o faʻamaʻi o le ulu.

O uluaʻi trichologists na aliali mai i le amataga o lenei seneturi ma e leʻi mauaina tele ni faʻasalalauga. I taulaga laititi, e ono leʻo ni tagata faʻapitoa. Trichology o se vaega o dermatology, o lea o le dermatologist mafai foi suia se trichologist.

E tatau ona e faʻafesoʻotaʻia le trichologist pe afai na e iloaina se tasi pe sili atu o faʻailoga nei:

  • Mafiafia le pala i luga o le ulu pe i se tasi o nofoaga
  • Ua paʻu ma ua matapogia manoa o le tino
  • Itu, mumu ma fula le ulu, soʻona sologa lelei
  • O lauulu e tupu tele lemu pe le olaola
  • Suia le lanu masani o curls

A o le i asia se fomaʻi, aua le fufuluina lou lauulu - fai i le lua i le tolu aso ae e te leʻi alu i se fomaʻi faʻapitoa. Faʻaali le mea faʻapipiʻi e masani ona e faʻaogaina. Ma o le a faigofie mo le fomaʻi vaʻai i le lautele o ata o lauulu tausiga.

Aua le faʻamaʻimauina fusiua ma fai ni lauulu lavelave - o le trichologist e tatau ona faigofie ona maua i ou faʻavae ma aʻa e faʻatino ai le faʻatautaia o suʻesuʻega talafeagai.

Mo le mauaina o se feutagaiga ma se trichologist, oe manaʻomia le faʻafesoʻotaʻi se falemaʻi totogi. E le oi ai ni fomaʻi i aʻoaʻoga a le setete - o fulufulu lelei lauulu, talu ai e le o iai lenei mea faʻapitoa i le vasega Rusia atoa o matata.

Maua ai faʻailoga trichologists maua alualu i luma poto ma tomai i vasega i aʻoga fomai. Le tau o se tasi faufautua a se faʻapitoa i le trichology e faʻamoemoe i le mamalu o le falemaʻi ma le itulagi.

I taulaga tetele, o le tasi asiasiga i le trichologist o le a tauina ifo i lalo ifo o le afe rubles, e ui lava e tele taimi o le feutagaiga e tau atu i le tasi ma le afa afe. I taulaga laʻititi, e mafai ona e totogia 500-700 rubles mo fesoʻotaʻiga ma fomaʻi ma suʻega.

E foliga mai, o oe o le a le faʻatapulaʻaina se tasi asiasiga i se faʻapitoa. Le faʻamaʻi ma le togafitia o lauulu e mafai ona ave mai le tasi i le tele masina.

Taualumaga faʻaiuga

    Pueina
    Faʻaaogaina se auala "maaleale" ma se kiliva masani, e pueina e le fomaʻi le ulu ma mea i le ata i lalo o nisi tulaga faʻapitoa. O lenei faiga e faia i le amataga ma le faaiuga o togafitiga o manoa ina ia suʻesuʻe ai lo latou soifua maloloina ma vaʻaia le iʻuga o togafitiga.

Trichoscopy
O le faʻaiʻuga lea o le faʻaaogaina o le microscope - o le trichoscope. Ina ia suesueina le mafuaʻaga o lauulu leiloa, o se trichologist suʻesuʻe luga o le lauulu ma iloa ai le tulaga o lauulu folika, o le tele o le lauulu. 2-3 folini e tatau ona tupu mai taʻitasi soo. Afai o latou fuainumera e itiiti ifo, lenei faʻaalia o se faafitauli o le pala.

  • Ata pueata
    I le fesoʻotaʻi o se trichoscope i se komepiuta, e mafai ona e vaʻaia le polokalame mo le faʻagaioiga o togafitiga ma le tulaga o loʻo i ai nei le gasegase. O se phototrichogram puʻeina lauulu ma le mataituina suiga i luga o le lauulu. Le taimi o lenei auala e tasi i aso uma e lua.
  • Iloiloga faaopoopo

    O le faʻailoaina o le faʻafitauli o le leiloa o manoa e manaʻomia ai se fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasia. E suesue le tulaga o le tino, o se faʻapitoa faʻapitoa faatonuina tele le tele o suʻega.

    O loʻo iai suʻega o suʻega toto ma mimiti, suʻega o le maualuga o le hormone ma biochemistry, suʻega mo le aofaʻi o uʻamea i totonu o le tino, ma suʻega mo faʻamaʻi.

    O isi suʻega e aofia ai le biopsy o le ulu mo mea e aʻafia ai ona o le fungal ma le auiliiliga o le lauulu.

    I le tulaga o le vevela, ogaoga paʻu o le ulu, soʻona faʻateʻe poʻo le foliculitis, e ave e le fomaʻi mea faʻapitoa mo le auiliiliga e iloa ai siama.

    • Matou te aʻoaʻoina le faʻaaogaina o le masima masima mo lauulu leiloa ma mo le tuputupu aʻe i le fale.
    • Saili pe o le a le maualuga o le leiloa lauulu i aso i fafine i le sootaga.

    O metotia ma metotia o lauulu toe faʻafoʻi na faatonuina e trichologists

    E tusa ai ma iʻuga o auiliiliga ma faʻaiʻuga, o le trichologist o le a faatonuina se togafitiga atoa. O auala toe faʻafoʻi mo manoa ua maeʻa faʻavasegaina i vaega nei:

    • Le faʻaaoga i fafo o mea teuteu teuteu e faʻamalosia ai pea faʻaputuga - faʻapipiʻi vailaʻau, balms, masks, tonics, scrubs, oona, suauu, ma isi.
    • O le inuina o vitamini complexes ma oloa faʻafomaʻi - vailaʻau e faʻaleleia ai le toto, corticosteroids, antifungal vailaʻau
    • Fomai
    • Tusi faʻailo i le meaʻai ulu e faʻaleleia ai le toto ma faʻamalosia le sili atu le faʻaaogaina o meaʻai

    O se fomaʻi e togafitia le laulu e mafai ona faʻatonuina nei vailaʻau tuʻutuʻu - meaʻai taumafa "Rinfoltil", "Selenzin", "Fulufulu tagata", vaega o vitamini ma minerale "Atoatoa", "Alerana".

    Mauaina ma faʻamalolo vailaʻau mo lauulu o le "Pantovigar". Aumaia Revalid capsules, e mafai ona toe faʻaleleia le le paleni o le hormonal ma faʻaleleia atili le faʻafitauli o le metabolic.

    Fomai togafitiga

      Darsonvalization
      O lenei taualumaga e aʻafia ai le laʻuina o lauulu ile tino ile taimi nei mo le ola tuputupu ae ole manoa. Faʻafetai i lea, puʻe ua aveese, toto toto faʻalelei, sela ua faʻamalieina ma le okesene, o le sebaceous glands galuega e faʻamautu. Ole togafitiga e amata mai ile lima ile sefululima taualumaga.

    Plasma siitia
    O le isi igoa mo lenei metotia o le PRP togafitiga. E aofia ai le folasaga i totonu o le ulu o le toto o le tagata maʻi toto faʻamalieina ma platelets. Plateletetiti faʻapipiʻi moli faapitoa faʻapitoa e fesoasoani i le faʻamalologa o lauulu folikel ma le tuputupu aʻe o lauulu. Ole numera o tui i se tasi togafitiga o le tolu mai le lima.

    Totogi togafitiga
    Ole auala e aʻafia ai le afaina ole eletise eletise ile nofoaga o faʻafitauli. O le malosi o loʻo i ai nei e faʻatauvaʻa, ina ia le lagona e tagata mamai le tiga. I le maeʻa ai o se togafitiga, e faʻaaogaina le metabolic faʻaaogaina i totonu o le papila, ua toe faʻaleleia le tisu. Le manaomia tele o sauniga - mai le sefulu i le sefululua.

  • Ionoforesis
    Ina ia togafitia le lauulu, o se trichologist faʻaalia vitamini ma minerale i totonu o le loloto o vaega o le paʻu faʻaaoga i le taimi nei. Iontophoresis e i ai le aafiaga lelei i luga o le toto ma faʻaleleia le metabolism i le paʻu. O le umi ole togafitiga e 8-12 sauniga.
  • I tulaga sili ona faigata, pe a le fesoasoani uma metotia, fomai fautuaina taotoga gaioiga - se lauulu sipiina. Peitaʻi o lenei faiga e tele ni faʻaiʻuga - ni faʻamaʻi ma le le faʻapalepale i vailaʻau mo le anesthesia.

    Isi tagata faʻapitoa o le a fesoasoani i le foia o le faʻafitauli

    E le o se mea taua i le alu muamua i se feutagaiga totogi ma se trichologist. Afai e iai ou faʻafitauli ma lauulu, e mafai foʻi ona e faʻafesoʻotaʻia isi fomaʻi mai le falemaʻi a le setete.

    Talanoa ma tagata atamamai, pasi uma talafeagai suʻega - Masalo o le malosi leiloa o manoa e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi e tusa ma o latou talaaga. Ole lisi lea o fomaʻi e asiasi.

      Dermatologist
      Trichology o se lala o le dermatology, o le mea lea, o se dermatologist agavaa o le a fofo ai le maʻi ulu e leai se leaga nai lo se trichologist. Talanoaina se dermatologist e tatau pe a fai o oe popole e uiga i folliculitis, seborrhea, gatalasi, mumu poʻo le peeling o le paʻu. Le tele o taimi, o lenei faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma se siama. O lauulu i ia tulaga e mafai ona paʻu ese pe paʻu ese latalata i aʻa.

    Endocrinologist
    O se tasi o mafuaʻaga o le pala o faʻafitauli i le endocrine system. Afai e maua oe i se faamaʻi tiroid, o se endocrinologist o le muamua fomai e asiasi. E le gata i lea, o le endocrinologist o le a faatonuina ni suʻega mo le tulaga ma le paleni o hormones - faʻalavelaveina o le hormonal tupu i le taimi o le matua ma i le taimi o le toe faʻatulagaina o le tino (maitaga, fanauina, lactation). Faailoga o hormonal le paleni o le mamago poʻo le soʻonaʻu kulimi oila.

    Ginekologist
    Soʻo se fafine e tatau ona asiasi soʻo se ginekolog. E tele fafine ua maitauina i le amataga o le maʻitaga le laulu e sui ma ua amata foi ona paʻu'ū i vaega uma. O le a taʻu atu e le fomaʻi le auala e faʻaleleia ai lauulu ma le mea ulu e aunoa ma le afaina i le pepe e leʻi fanau.

    Gastroenterologist
    O se mafuaʻaga masani o lauulu leiloa o se le paleni taumafa ma le leai o ni taumafa. O le gastroenterologist poʻo le soifua maloloina e mafai ona fesoasoani ia te oe e fatuina le meaʻai saʻo ma aveese faʻafitauli ma lou manava poʻo le loto.

    Togafitiga
    I le amataga o soʻo se faʻamaʻi, e aoga le asiasi i se fomai. O le a ia iloiloina le tulaga lautele o le tino ma faʻatonuina suʻega autu - se suʻega toto mo hormones ma biochemistry, suʻega toto ma suʻega feʻau. E faasino atu oe e le fomai i le itu saʻo ma mea e maua mai i nei suʻega.

  • O le tagata mafaufau
    Stress o se tasi mafuaʻaga o lauulu faʻafitauli. O le a fautua mai le fomaʻi o mafaufau le faʻapaleni o le neura i le psychotherapy poʻo vailaʻau.
  • Aua e te togafitia lou paʻu naʻo oe - faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le tele lava o taimi, o lenei faʻamaʻi e manaʻomia ai le siakiina maeʻaeʻa o le tino. Afai e te le aveesea mafuaaga o le pala, togafitiga o le lauulu faaleagaina o le a le aumaia se iʻuga.

    O ai e faʻamatuu i ai le togafitiga o curls

    Soʻo se faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le soifua maloloina o lauulu ma le ulu o le fanua o gaioiga o trichologists.

    Trichologist- O se tagata faʻapitoa o loʻo galue i le puipuia ma le togafitia o faʻamaʻi o le laulu ma le ulu.

    Trichology- O se saienisi e suʻesuʻeina le morphology ma physiology o lauulu, ma e atiaʻe faʻapitoa foi metotia faʻataʻitaʻi mo le toe faʻaleleia ma le toe faʻaleleia o le uluulu. Faʻaliliu mai Eleni "tricho "-" lauulu ".

    E ui lava i le mea moni o le muamua lauulu suʻesuʻega amata i 1902 e saienitisi mai Peretania, trichology o se tutoatasi eria i vailaau na i ai mo na o sina laitiiti i le sefulu tausaga. O le mea lea, i taulaga laiti e faigata tele ona maua se trichologist. Ae i totonu o le laumua, ua leva ona manaʻomia tele tautua a le fomaʻi lauulu.

    Faailoga mo faʻafesoʻotaʻi se trichologist

    E manaʻomia le faʻaalu i se fesoasoani a se fomaʻi faapitoa pe a tupu mai faʻafitauli nei:

    • ogaoga o le lauulu pe atoa le paʻu,
    • maʻaleʻale, le palapala, vaivai o le laulu,
    • malulu tele lauulu tuputupu ae po o se lagona o lona atoatoa leai,
    • e toso gofie le lauulu tusa lava pe itiiti le tosoina,
    • malo ma mago le laʻau, faʻamafu faʻateʻa, soona lapoʻa laʻau,
    • faaosofia, mumu o le ulu, o le pupula o fulafula ma se manogi leaga,
    • suiga i lauulu lanu.

    E faʻafefea ona togafitia le paʻu ole trichologist


    O se fomaʻi faʻapitoa i le trichology togafiti e le gata i le lauulu, ae o le epidermis i tagata matutua ma tamaiti. I le uluaʻi asiasiga, e fomaʻi ai e le fomaʻi le lauulu ma le laulu, e aoina uma faʻamatalaga manaʻomia e uiga i le tulaga o le soifua maloloina, mausa, uiga masani, tagata faigaluega, aso o le tagata. O le faʻatulagaina o ata e mafai ai ona e vave faʻailoaina tapulaʻa o le saʻiliga o mafuaʻaga o lauulu e leiloa.

    I falemaʻi faʻapitoa, e faia ai suʻesuʻega o lauulu i le tele o vaega.

    I le laʻua tele o le lauulu, e faia e le fomaʻi le faʻalelei i tulaga masani o moli i seisi itu. Mo lenei mea, o le "maaleale" metotia faʻapitoa faʻapitoa tulaga faʻaaogaina ua faʻaaogaina. Ole tulaga lea e mafai ai e le trichologist ma onosaʻi ona vaʻavaʻai lelei ile taunuʻuga ole togafitiga ma faia fetuunaiga ile faʻaauauina ole vasega.

    Iloiloina o le ulu mo le faʻaaogaina o se mea faʻapitoa (trichoscope) ma faʻateleina faʻateleina mafai ai ona e iloiloina le tulaga o le paʻu, le tulaga o le "pupuni" pori ma sebum, o le gaioiga o folika lauulu. O se mea taua i luga o vaʻaiga o lauulu. O lea la, masani 2-3 lauulu e tatau ona tupu mai i le tasi pulu. A faʻapea e faʻaititia lea faʻailoga, e mafai ona matou talanoa i se leiloa malosi o curls.

    O le suʻega e faia foi e faʻaoga i se trichoscope e fesoʻotaʻi atu i se komipiuta. O se polokalama faʻapitoa faʻapitoa e faʻatautaia le faʻamatalaga na mauaina ma faʻatagaina oe e mataituina faʻaiuga o togafitiga i le dynamics. O le phototrichogram e faʻatinoina faalua ma le eseʻesega o le tasi aso ma mafai ai ona iloilo le fua faatatau o le lulu o lauulu ma le laulu fou ma le malosi o le lauulu leiloa. E taua le maitauina i lalo o le mea pueata e tatau ona i ai le maualuga faaiuga e faʻamalu ai e tusa lava pe sili ona manifinifi lauulu.

    1. Suesuega o tagata maʻi suʻega tali

    O le fomaʻi o loʻo feagai ma le faʻafitauli o le leiloa o le laulu e faʻatonuina suʻega, o lona mafuaʻaga o le faʻailoa o le mafuaʻaga moni o le maʻi, a aunoa ma le mea e le aoga le togafiti.

    O a suʻega e faʻatonu mai e le fomaʻi:

    • suʻega toto lautele
    • toto biochemistry (faʻaalia le anotusi o taua taua vaega),
    • suʻega o le toto mo faʻamaʻi,
    • serum iron (mo le ono mafai ona afaina o le uʻamea anemia),
    • auiliiliga o hormones o le faʻafaileleina o fanau ma tiroid gland,
    • paʻu o le paʻu (mo le iai o siama faʻafoma),
    • auiliiliga auiliiliina o le fulufulu fulufulu ma le pulu.
    1. Suesuega loloto

    I le tulaga pe a fai e leai se mea leaga, ma o suʻega o faʻamaoniga e le faʻaalia ai ni mea taua, e filifili ai le fomaʻi e faia se suʻesuʻega loloto o le epidermis ma toto toto o le ulu, e faʻapea o se suʻesuʻega i le tulaga sela.

    Le i ai o siama faʻamaʻi o le uluulu e mafai ona mafua ai le paʻu maualuga o lauulu. E fai le suʻesuʻega o le bacteriological pe afai o i ai se faʻaupuga talafeagai: o le gaʻo ma le mago o le faʻamoe, e le mafai ona togafitia, ogaoga maʻi oona, foliculitis.

    O a fofo e mafai e le fomaʻi ona tusi mai

    I le avea ai o se tulafono, i luga o le faʻamaumauga maua mai, faatonuina le fomaʻi vailaʻau i fafo (shampoos, tonics, spray, ampoules) ma totonu (vitamini ma minerale complexes, vailaau).

    O se tasi o meafaigaluega sili ona aoga na mafai ona faʻamaonia latou lava i le trichology ua manatu ALERANA ® Spray mo fafo faʻaaogaina. O aso uma e faʻaaoga ai le soʻoga faʻapipiʻi e mafai ona faʻaititia ai le laʻititi le paʻu ma faʻateleina gaioiga o folasaga, lea e faʻaopopoina le faʻaopopoina o le faʻateleina o palu. E faʻamaonia faʻamaʻi, pe a maeʻa le 6 vaiaso, e iʻu ai i le 87% o faʻafitauli. O le vailaʻau o se vailaʻau.

    Lautele fautuaga trichologist

    O lea ua e iloa le fomaʻi e faʻafesoʻotaʻi mo le paʻu matuia o lauulu. Peitaʻi, afai e amata ona malepe ma amata ona 'olopalaina', atonu e ono lava mo oe le toe iloilo o lau tausiga i aso taʻitasi.

    • Fufulu lau lauulu i le vai malulu. E faigata tele le fagu vai mo le lauulu, o lea la e fautuaina e faʻalugofie, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaoga laʻau o le vineka poʻo le sua o le tipolo.
    • Ole tau ole vai e le tatau ona laititi pe laititi foi. Tulaga lelei, 35-45 ºС.
    • Le masani ona fufuluina ave ese ai le puipuiga o le ata o le lauulu, lea e tau atu i le matutu ma fetolofi lemu, o lea faʻaaoga le laupepa naʻo i aʻa, ma ua lava lea e fufulu pito i le fa' vaiaso.
    • Aua neʻi e faʻataʻu pe faʻaleaga ia aʻa a o fufuluina - o gaioiga e tatau ona faʻataʻamilomilo lapotopoto, ae aua le maai.
    • Aua le soʻosoʻoina solo susu i se solo. Naʻo le faia o se "turban" i luga o lou ulu ma faʻamama faʻateleina le susu.
    • Faʻatasi i le vaiaso suamalie le ulu i suauʻu e mafai ona faʻatauina i faleʻoloa taʻitasi - o lenei faʻatagaina oe e toe faʻafou le epidermis ma fafagaina folika lauulu i mea aoga.
    • Ia sili atu le faʻatonuina mo mea a le tagata lava ia faʻamamaina - aua le tuʻuina i isi tagata lou selu pe fulufulu lauulu. Manatua, o le microflora o le maila e ese mo tagata uma, ma e le aoga le faʻasoaina atu.

    E fia le tau o le trichologist consulting

    I le taimi nei, o le galuega a trichologist e le o lisiina i le All-Russian Classifier of Professions (OKKDTR), ma, o le mea lea, le iunivesete o le setete e le faʻauʻu mai nei faʻapitoa. Maualuga maualuga fomaʻi maua lo latou malamalama i totogi totogi i aʻoga fomai, ma, o lea, o le fua o se trichologist e le faʻatagaina e le paketi falemaʻi falemaʻi.

    Maua le fautuaga a se trichologist i le faamalosia falemaʻi inisiua e le aoga, e tatau ona e sailia se fesoasoani i se falemaʻi totogi. Le tau faʻailoga o se tagata faʻapitoa eseʻese e fuafua i le itulagi ma le tulaga o le faʻalapotopotoga. I le itumalo, o le tau o le ulufale e laititi lava maualalo, e uiga ile 500-700 rubles, ma i le laumua poʻo se tasi o le tele megacities mo feutagaiga oe o le a tatau ona totogi 1000-1500 faigata maua.

    Lauulu anatomy

    O le lauulu uma i luga o le tino o le tino e tutusa uma - o loʻo aofia ai i le folo o le lauulu (poʻo le folikel o le lauulu), o loʻo iai le papilla lauulu (e ala mai i lea ona o meaʻai ma le okesene, lea e aumaia e le toto, ulufale i le lauulu). E le gata i lea, o le lauulu ei ai sona (foliga vaaia), lea, i le isi itu, vaevaeina i 3 faaputuga:

    • o le medula o le loloto pito sili lea e tatau mo le felauaiga o meaʻai i le lauulu,
    • O le Cortex o le pito sili ona mafiafia, lea e aofia ai le keratin protein ma pigment melanin, e maua ai le lauulu lanu,
    • o le cuticle o keratinized sela e maua ai le lauulu malosi (latou, pei o fulufulu, ufiufi lauulu ma puipuia mai le leaga aafiaga).

    O le a le ola umi o lauulu i luga o le ulu

    O laulu uma e ui i le tele o vaega o atinae:

    • anagen - faʻamalosi tuputupu ae ma atiaʻe o le toʻotoʻo, e mafai ona umi 3-5 tausaga,
    • catagen - le tuueseeseina o le folikel mai le papilla ma le le paleni o meaai, o lenei tulaga na tupu i totonu ole 4-6 vaiaso,
    • telogen - o se tulaga lea e faʻamavae ai le 'autu ma le folikel mai le papilla ma faʻasolo lemu i luga o le paʻu, o le faʻagaioiga aveina 3-6 masina.

    O lea, e mafai ona tatou faaiuina o le averesi lauulu tausaga o le 3-6 tausaga.

    O mafuaaga autu o lauulu leiloa

    Ole tele o mea e aʻafia ai le tuputupu aʻe ma le soifua maloloina o lauulu: olaga, tausiga, taumafa, siosiomaga. Ma o le taatele masani mafuaʻaga o le pala (alopecia) mafai:

    • tupuʻaga o le tuʻufaʻasolo i le soʻona paʻu lauulu,
    • o se meaʻai e le paleni e aofia ai ma nai vitamini ma minerale,
    • tausiga e filifilia e aunoa ma le manatu i le ituaiga o lauulu (mo le tausiga tatau mo le laulu ole laulu, vaʻai lenei mataupu),
    • le lelei tulaga tau siosiomaga, suiga o le vevela, susu ma le mamafa,
    • lauulu lanu ma agamalie lanu e aofia ai le amonia (i sili auiliiliga i lenei mataupu),
    • popolega tulaga
    • faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, endocrine, neura ma faiga puipuia.

    Mai mea uma o loʻo i luga, e mafai ona tatou faaiʻuina e le o taimi uma e mafai ai ona tutoʻatasi mafuaʻaga le mafuaʻaga o lauulu, o le mea lea e fautuaina e feutagai ma se tagata faʻapitoa.

    Lauulu leiloa: o fea fomai e alu i ai

    Afai na muamua feagai se tagata ma tulaga faapena, atonu e le malamalama o ia le fomaʻi e faʻafesoʻotaʻi pe a pa'ū lauulu. Ma, i le tele o tulaga, feutagaiga ma naʻo le tasi faʻapitoa e le lava.

    O se trichologist o se fomaʻi na togafitia le lauulu ma suʻesuʻeina fulufulu lauulu, o le mea lea, muamua lava, e tatau ona e faia se taimi ma ia. O le a ia iloiloina le tulaga o lauulu e ala i le suesueina o le ulu i lalo o le vitio dermatoscope. Suesuega e toeititi lava manaʻomia:

    • suʻesuʻega o le toto o le paʻu (e mafai ona maua le lisi atoa o suʻega mo le leiloa o lauulu iinei),
    • suʻega o le toto mo le aano o minerale ma vitamini i le tino,
    • trichogram (auiliiliga o lauulu leiloa, fua o lo latou mafiafia).

    A maeʻa ona maua mai iʻuga o le suʻesuʻega, o le trichologist o le a tuʻuina atu fautuaga i lauulu ma togafiti.

    Dermatologist

    E tatau foʻi ona vaʻai lenei fomaʻi, ae maise pe a pa'ū le lauulu faʻafuaseʻi ma o loʻo tuʻuina mai ma le mumu, o se lagona o le mageso ma le mu, ma foliga o mativa (uma mafuaʻaga o le folo o loʻo faʻamatalaina iinei). Afai o loʻo taʻua i luga mea e fesoʻotaʻi ai ma le tasi ma le isi, e iai le ono i ai o se faʻamaʻi e pei o le seborrhea (o se solia le gaioiga o le sebaceous glands) poʻo le dermatomycosis (fungal infeksi i le paʻu). Mo le faʻamaonia o nei faʻamaʻi, o le luluina o mailei mai le mata o le ulu e lava.

    Infectionist

    O lenei fomaʻi faʻapitoa e tatau ona feutagai pe afai ua maua e se fomaʻi faʻapitoa dermatomycosis poʻo se isi faʻamaʻi dermatological o se siama poʻo siama faʻamaʻi (tupuʻaga). I lenei tulaga, o le fomaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi e tatau ona iloiloina suʻesuʻega lautele fomaʻi (suʻega toto ma feʻau feʻaveaʻi, suʻega toto biochemical) ma faʻatonu se auiliiliga etiotropic togafitiga (faʻamoemoe e fasiotia le pathogen).


    Faʻafefea ona tausia lelei lauulu pe a paʻu i fafo

    Tausiga o se mea taua o le lauulu soifua maloloina, o lea e le tatau ona tuulafoaia. Tagata tomai faapitoa fautuaina:

    • filifili oloa tausiga e tusa ma le ituaiga o lauulu,
    • i aso uma ulu ulu ma selu faʻapitoa,
    • Aua le fufulu lauulu susu
    • lafoai papala ma lauulu mago,
    • puipuia lauulu mai le sapasapaia o le la, vevela vevela.

    Afai e te mulimulitaia nei fautuaga, ona e maua loa lea o le faʻaletonu e sili atu ile tele o lauulu leiloa!

    Home> Hair> O fea fomaʻi e faʻafesoʻotaʻi pe a pa'ū lauulu

    Lauulu toese fomai

    O se fomaʻi e feagai ma lauulu ma faʻafitauli uma e fesoʻotaʻi ma le maʻi i le ulu ua taʻua o le trichologist.

    Trichologist o ai lea? O le tagata faʻapitoa lea e faia ni auala e puipuia ai ma togafitia faʻamaʻi o le epidermal ufiufi o le ulu ma lauulu.

    O le saienisi o le trichology (faʻaliliuina mai le gagana Eleni "tricho" o lona uiga "lauulu") e faʻavae i luga o le suʻesuʻega o le olaga taamilosaga o curls, latou faʻafitauli tino. E le gata i lea, o le vaega lea o suʻesuʻega atiaʻe o faʻataʻitaʻiga ma auala aoga mo le toe faʻaleleia ma le toe faʻaleleia o le ulu.

    Le muamua suʻesuʻega e faatatau i lauulu amata ona faia e saienitisi Peretania talu mai 1902, ae o le fomai faasaienisi o trichology lava ia na tulai mai na o 10 tausaga talu ai. Ole mafuaʻaga lea ua le mafai ai ona iai nofoaga faʻapitoa a tamaʻi taulaga, ae ua leva ona faʻaaoga e tagata nofoia o fale tetele tautua a le trichologists.

    O faʻailoga autu mo le faʻafesoʻotaʻi o le trichologist

    O se trichologist e togafitia lauulu e tatau ona asia pe a fai o auga nei:

    • ua faʻafa ona suluia pe faʻaauau ona leiloa ni manoa,
    • manava, leai se ola, paʻepaʻe paʻepaʻe,
    • telegese faʻateleina ile umi pe atoa le leai o lauulu ulu,
    • leiloa tupu tusa lava pe itiiti se aafiaga masini,
    • mago le fulufuluʻe, matuitui le paʻu, susulu, faʻateleina faʻamalosi gaioiga e le sebaceous glands,
    • vaega gaʻo i luga o le maʻilaʻu ma le mumu,
    • le i ai o le fulafula, atonu mu, pula, ma se manogi leaga,
    • lauulu pigment suia.

    Aveina o ata i le faʻaogaina o tulaga masani

    Malulu leiloa o le laulu e maua ai e le trichologist se avanoa e faʻatino ai ni ata faʻalelei i lalo o tulaga faʻamamaina moli, ma tutusa ulu ulu tulaga. Mo lenei mea, faʻapitoa "hypersensitive" meafaigaluega faʻaaoga flash e faʻaaogaina. I lenei laʻasaga, ua mafai lava e le tagata faʻapitoa ona iloilo le tulaga o le gasegase mo le soifua maloloina, faʻapea foʻi ma mulimuli ane vaʻai i le aoga o le ala o togafitiga e faʻasaʻo ai.

    Faʻamatalaga o lauulu komipiuta (trichoscopy)

    Trichoscope - o se masini faʻapitoa e galue i luga o le mataupu o se microscope, faʻateleina faʻateleina luga o le suʻesuʻega. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e foliga mai e mafai ona suesue le tulaga o le epidermal ufiufi, le tulaga o le pupuni ma le sebaceous secretion, ma le mataituina foi o le gaioiga o lauulu folikel. O se tasi o faʻailo iloga o le maualuga o lauulu. I le soifua maloloina tagata, 2-3 laulu laʻau e tupu mai i le tasi folikel; maualalo fua faatatau faʻailoa mai ai se tulaga matuia o alopecia.

    Komepiuta trichography (ata pueata)

    Ole isi suʻesuʻega e faʻaogaina se trichoscope e fesoʻotaʻi ma se komepiuta. O le mea pueata faʻapipiʻi ei ai le maualuga lagona, lea e mafai ai ona puʻeina lauulu laiti. Le faʻaaogaina o se polokalama faʻapitoa fuafuaina, e mafai ona e gaosia le faʻamaumauga mauaina, faʻapea le mataituina o le malosi o le aoga o le togafitiga.

    Faʻasino i suʻesuʻega faaopoopo

    E auina mai e le fomaʻi lauulu ma le ulu mo isi suʻega e fesoasoani ia iloa ai le mafuaʻaga o le faamaʻi. A le aveeseina le mafuaʻaga, o togafitiga o togafitiga o le a leai se faʻaiuga. Mafai auiliiliga:

    • suʻega o le toto toto
    • suʻesuʻega o le tino i le toto (faʻamaumauga o faʻamaumauga o microelements),
    • PCR (faʻaalia nei pe faʻasolosolo gaioiga faʻatulagaina),
    • uʻamea i le toto toto (o le iʻuga mafai ona faʻaalia uʻamea le lava),
    • suʻega hormonal mo masalosalo tiroid pathology,
    • epidermal zona biopsy (suesueina o le paʻu i lalo ole microscope mo le faaleagaina e se fung),
    • spectrogram (vaʻai totoʻa auiliiliga o lauulu)

    Sili auiliiliga suesuega

    Afai e le maua e le tagata gasegase se mea o le aano o le lauulu ma le iʻuga o suʻesuʻega e le o faʻaalia ai le faʻatumuina o faʻamaʻi o le faʻamaʻi, atonu e filifili le trichologist e lagolagoina se sili atu loloto auiliiliga o le paʻu ma vascular faiga o le ulu. A sili atu faʻamatalaga auiliili o loʻo faia i le sela tulaga.

    Le suʻesuʻega o mea mataʻutia e iloa ai meaola i totonu

    O le mafuaaga o le leiloa lauulu e mafai ona o le i ai o se siama siama o le epidermis o le ulu. O le suʻesuʻeina o meaola i luga o siama e faʻaaogaina mo ia faʻailoga:

    • epilating folliculitis,
    • gaʻo o le laʻititi pe faʻamago lea e le tali mai ile togafitiga masani,
    • le pasi le ogaoga o le vevela.

    Vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina e le fomaʻi

    Faʻavae i luga o iʻuga, o se fomaʻi lauulu, o se trichologist, mafai ona faʻatonuina le faʻaaogaina o vailaʻau mai fafo (shampoos, tonics, spray, ampoules) ma mo tui tui (vitamini ma microelement complexes, vailaau). O se tasi o auala sili ona lauiloa ma aoga o loʻo manatu i ai o le "Spray for external use Alerana." Ona o lona faʻaaogaina i aso uma, alopecia mafai ona faʻaititia tele i se taimi puʻupuʻu.Ua fesoasoani tele foʻi le vailaʻau e faʻateleina le gaioiga o folika lauulu, e mafua ai le maitauina o le faʻateleina o le mamafa o laulu. Ua faʻaalia mai suʻesuʻega a le falemaʻi, ua maeʻa le 1,5 masina o le masani ona faʻaaogaina le vailaʻau, ua paʻu i lalo le 85%.

    Sauniuniga mo se asiasiga i se trichologist (lauulu fomaʻi)

    E aoga le faʻamatalaina pe o iai le faʻafitauli o loʻo i ai poʻo se faʻamasinoga masani lava o le leai o ni lauulu e oti. O le sili ona mataʻutia le popolevale o tamaʻitaʻi e oʻo i ai le mamafa tele tusa lava pe 5 laulu i luga ole selu.

    A sili atu nai lo le 120 lauulu e paʻu i le aso - o se mafuaʻaga manino lea mo se tusi i se tagata poto faʻapitoa.

    A o le i mauaina se trichologist, e le fautuaina e fufuluina lou lauulu, ina ia o le faʻapitoa o le a mafai ona sili atu faʻatuatuaina vaʻaia fesoʻotaʻi faʻafitauli. E le gata i lea, e le mafai ona e faʻaogaina mea teuteu mo le teuteuina o laulu, fai ni lauulu mai lalagaina poʻo seisi lava mea e le tumau ai le mimita o le fausaga o lauulu. Mo le mauaina o faʻamatalaga faʻapitoa, e tatau ona i ai i le fomaʻi faʻamatalaga saʻo, lea e le mafai e suʻesuʻega pe a faʻaaogaina fulufulu-faʻapipiʻi fatuga.

    Fautuaga faʻavae a le trichologist

    I le aʻoaʻoina o le tali i le fesili, o fea le fomaʻi e tatau ona ou faʻafesoʻotaʻia pe a pa'ū lauulu, e aoga le faʻailoa o fofo masani mo le faʻafitauli. A tele lauulu ua paʻu ma faʻamamaina ua matauina, ua fautuaina e tagata atamamai e matau ia latou masani auala masani o le tausiga o manoa. Fautuaga o se trichologist:

    • e tatau ona vaivai le vai mo le fufuluina o curls. O le faigata le vai e omai matou mai pai, e matua le talafeagai mo nei faʻamoemoe. E mafai ona faʻamaluluina faʻafefeteina - e ala i le faʻamamaina o le faʻamama i luga o le popo pe faʻaʻofu e ala i le faʻaopopoina o laulau kulimi (fou tipolo).
    • Ole tau ole auala ole vai e le tatau ona matua maualalo pe maualuga. O le vevela lelei o le 30-40ºС.
    • Le masani ona fufuluina o lauulu fesoasoani fufulu ese le ata puipuia, faia ia loka mago ma magulu. Le fufuluina o lau lauulu e le fautuaina e sili atu nai lo aso uma tolu, aʻo le faʻamalama e mafai ona faʻapipiʻi naʻo le aʻa, o le umi atoa e mafai ona fufulu tasi i le 7 aso.
    • Oe manaʻomia foʻi ona faʻamamaina ou faleʻoloa e ala i le alu i le faʻamalositino. E mafai la ona faʻamalosi le toto, i lea, tafe mai o le toto i le laulu.
    • E le tatau ona fufuluina ie vaivai ma le solo, ua lava lena e tui ai pe afifi ai ma le solo e mimitiina ai le tele o le susu.
    • E faʻapena foi i le televave o le maopopoto.O lenei taualumaga e tatau ona faia a itiiti mai 1 le taimi ile vaiaso. O le epidermal layer ma hair folikel e mafai ona fafagaina i fale talavai suauʻu (jojoba, burdock, castor).
    • Ina ia puipuia faʻamaʻi o le paʻu, e manaʻomia le faʻaeteete atili ona togafitia mea totino. Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona fufulu ese. E le gata i lea, e le mafai ona e faʻaaoga mea o isi tagata.

    Trichologist feutagaiga

    I le taimi nei, e leʻi aveina e le trichologist lona tulaga mamalu i le lisi o le atoa-Lusia vasega vasega o galuega. Ma o lona uiga o iunivesete i le atunuʻu e leʻi faʻauʻu mai ia faʻapitoa. O se vaapiapi faʻapitoa faʻapitoa ua mauaina i luga o le faʻavae o aʻoaʻoga mai fafo aʻoaʻoga. E mafai ona e mauaina se trichologist na o oe e ala i le faʻafesoʻotaʻi se falemaʻi tumaoti.

    O lea ua e iloa le fomaʻi o le a faʻafesoʻotaʻia oe pe a pa'ū lauulu lauulu. E taua tele le iloaina o le faʻafitauli i le taimi ma feutanaʻi ma se tagata poto faʻapitoa e iloa ai mafuaʻaga ma nisi togafitiga togafitiga.

    Trichology

    I vailaau, trichology suesue le fausaga o lauulu, lona physiology ma morphology, foliga ma uiga. Ole vaega lea ole dermatology e nafa ma maʻi o le ulu ma le laulu.

    Peitaʻi o le faʻavasegaga i totonu o le polokalame a le Matagaluega o le Soifua Maloloina e leʻo i ai lava, ona o lea e masani ona faia e tagata mamai ona fai se feiloaʻiga ma se fomaʻi. I lenei tulaga, o asiasiga o le a popole i mafuaʻaga o le pulu, faʻamaʻi o le epidermis o le lauulu sone, togafitiga o seborrhea ma le fefete.

    Afai o faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le lelei o manoa - e le malie, leai se ola, na talepeina - ona le faia lea e le dermatologist lenei. Ae ui i lea, e tatau ona e sailia se trichologist pe toe foʻi mai i vailaʻau masani.

    Eseesega i mea faʻapitoa

    O se fesuiaʻiga i le lauulu e faia i se tagata i taimi uma - o se mea masani lea o le physiological process. O ni nai lauulu i luga o se selu - o le mea masani lea, e le tatau ona e ilia le faʻalavelave seʻi oʻo ina iloa le 100-120 fasi i le aso.

    O mafuaʻaga mai fafo ole faʻamaʻi e aliali mai i se taimi mulimuli ane - pe a oʻo ina vaʻaia e vaaia.

    Faailoga o se tulaga matautia:

    • susu le susu
    • vaivai o keratin rods, latou manifinifi,
    • mamago, sulufaʻi o lauulu,
    • tuputupu ae lemu
    • alopecia - faʻasoasoaina, faʻapito, androgenetic,
    • leai se malosi
    • seborrhea - mamago pe gaʻoa,
    • efuefu i le matua o 16-25 tausaga.

    E tatau foʻi ona faʻafesoʻotaʻia vailaʻau aloaʻia pe a fai o le maʻi, e pipisi, pe pipisi - siama, papala i le lauulu, o loʻo mimigi faʻaʻi, faʻaali mai ni lichen. O le agavaʻa a le dermatologist o le suʻesuʻeina o le alopecia, siama ma pipisi faʻamaʻi, seborrhea ma le taamilo. O lenei fomaʻi o le a togafitia le ulu pe afai e mafai ona ia iloaina mafuaaga o lauulu leiloa.

    A le faʻamaninoina mea moni, ona tofia lea o le tagata ma faʻatalanoaga ma isi tagata faʻapitoa. O i latou e mafai gynecologists, endocrinologists, gastroenterologists, fomaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi - e oo lava neurologists!

    Ole palapala ile tamaititi ile auga e mafai ona fesoʻotaʻi ma faʻafitauli i isi vaega ole tino, o lona uiga, e tatau foi ile fomaʻi ona liliu atu i le fomaʻi faʻapitoa mo le togafitia.

    O mafuaaga mo le leiloa o lauulu

    E mafai ona e faʻailoa ni mafuaʻaga autu 9 o le lauulu e leiloa, ma faʻailoa mai poʻo fea fomaʻi na togafitia i latou.

    1. Suiga o le hormonal - toesea o hormonal, suiga masani, le paleni. O ia suiga e mafua mai i le: faʻateleina o le gaosiga o tama tane - androgens, faʻaititia o le taumafaina o le estrogen - o se tasi o le sili tele fafine i le toto, le amataga o le menopause, maitaga. Afai o nei mea e aʻafia ai faʻafitauli i lauulu, o le a tatau ona e vaʻai i se tagata faʻafomaʻi poʻo le endocrinologist. Togafitiga o le a faatonuina pe a maeʻa le faʻamaninoina o mafuaʻaga. Tatau tuʻusaʻo nofo i luga o le tulaga o maʻitaga. I fafine, ile taimi e tauaveina ai le pepe, e matua faʻaosofia le gaosia ole hormones, ma le paʻu oleulu e toetoe lava a le tupu. I le maeʻa ai o le fanauina o fanau, o le tulaga o le hormonal ua faʻapaleniina, ma i le taimi lea ua i ai le faʻateleina o le laulu, talu ai ina ua mavae le faigata 9 masina e tatau ona faʻafou le lauulu - ua i ai ua lava mea aoga i mea fou, latou "Fiafia"soifua maloloina. O le mea lea, pe a 2-4 masina talu ona fanau le fanau mai MoltingAua le fefe
    2. Ole vitamini. O lenei tulaga e aliali mai pe a le lelei le faʻatulagaina o meaai, e le lava lona aoga mea taumafa poo le mea ai "Mativa". I lenei mea, e tatau ona tusia "Saʻo" lisi mo aso uma, pe faʻafesoʻotaʻi se gastroenterologist. I le tele o faʻamaʻi o le manava, duodenum poʻo le ate, o mea aoga e le toe faʻaaogaina e faʻapala i totonu o le tino, ma a aunoa ma le foia o le faʻafitauli autu, e le mafai ona aveʻesea le faʻaleagaina o le lauulu fausaga,
    3. O le olaga soifua e mamao mai le lelei. Leaga o amio ma nofo umi i se potu ulaula pe o le le maua o le ea fou, o se le olaola olaga - o nei mea uma e aʻafia ai le lelei o lauulu. E leai se fomai o le a taʻitaʻia e le lima mo le savaliga, taʻalo taʻaloga pe fafaga meaai maloloina i le taimi. Faʻavaʻai le masani aso ma meaʻai manaʻomia e oe lava,
    4. Le lelei le vaaia o le lauulu. Matua le lelei shampoos poʻo ni teuteu mo le tausiga o curls e le tutusa ma le ituaiga o lauulu faamatalaga. Masani ona valivali ala i o "Fasioti Tagata" lauulu vaega - amonia ma hydrogen peroxide, vevela togafitiga, faʻamamago uʻamea, faʻaopoopoina lo latou vaivai. E tatau foʻi ona e feagai ma lenei faʻafitauli, e ui lava o fomaʻi - o le trichologist ma o le dermatologist - e ono faʻailoaina lea mafuaʻaga,
    5. Vaitau pau. I meaola susu, molting o se masani masani gaioiga. O le tagata foi o lona vasega o mamalia, ma e i ai foi le ituaiga mol. E le masani ona malolo le folo o le laulu i le taumafanafana taimi o le tausaga - e tofu lava le tagata ma lona lava malologa taimi, lea e faʻamatalaina e uiga o le tino o le tino. I se faʻaopopoga, o itu i fafo e aʻafia ai lauulu le mautonu. I le Autumn, lauulu e pa'ū ona o le tele o le faʻaalia o le ultraviolet radi i le taumafanafana talu ai, i le taumalulu - pe a fai e te maʻi i siama i taimi o le tautoulu, i le tautotogo taimi fesuiai lauulu - le lava vitamini pe a mavae se taumalulu faigata, i le taumafanafana - pe a le mafai e toe malosi. Ioe, e le mafai e fofo ona foia lenei faʻafitauli,
    6. Faʻanoanoa ma popolega faʻafitauli. I lenei tulaga, e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi le neurologist. Ma le neurosis, o le paʻu, fao mafatia, nifo pauu, talu ai i le taimi faʻasoesa o neula tele ma peripheral ipu spasmed, afaina ai le taumafaina o le pito i luga epidermal masima,
    7. Lauulu leiloa e mafai ona mafua mai i le aveina o nisi vailaʻau poʻo chemotherapy. I le tulaga muamua, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e togafitia le faʻamaʻi taua, ma fesili ina ia faʻatonuina se auala sili atu agamalu. I le lona lua, lauulu leiloa e le tatau ona avea ma mafuaʻaga ona o le kanesa togafitiga mafai ona tuʻua. Afai e te pulea e aveese, o le a tupu i tua le laulu,
    8. Lautele paʻu i le tulaga puipuia o le tino. O faʻamaʻi pipisi poʻo le maʻi e mafai ona faʻaosofia ai, leaga o le tamaoaiga - leaga o le ea ma le vai, gaioiga faʻapolofesa. Afai e tigaina le puipuia o le tino ona o faʻafitauli masani, e tatau ona e muamua talanoa i se fofo ina ia iloa ai le faʻafitauli i le suʻega. O le fomaʻi foʻi e mafai ona fesoasoani i le faʻateʻaina o auga e mafua mai i le siosiomaga faʻaleagaina,
    9. Faasologa o mea. Afai e leaga lauulu o matua, ona faʻaleaʻi lea o le manatu e laʻititi lauulu lauulu tamaiti.

    O le a le ituaiga fomaʻi e tatau ona ou faʻafesoʻotaʻi pe a i ai ni oʻu faafitauli i loʻu laulu, ina ia ona faʻailoa mai mafuaʻaga e tatau ona taulaʻi iai? I le trichologist - pe afai o ia i le setete o le falemaʻi, pe i le dermatologist poʻo le fomai fofo.

    Togafitiga metotia

    Ina ia toe faʻaleleia le tulaga lelei o lauulu, vailaʻau ma homeopathic fofo o gaioiga masani, vailaʻau o faʻatonutonu gaioiga i fafo ua faatonuina.

    Ua fesoʻotaʻi le Physiotherapy:

    • mesotherapy
    • solo
    • fofo aafiaga o ituaiga eseese - mai le massage o le collar sone e reflexology,
    • togafitiga laser
    • suʻega,
    • togafiti o faʻafitauli nofoaga ma vai nitrogen poʻo isi stimulants.

    Mo se taimi umi, e tatau ona e faia se vasega o vitamini togafitiga, mulimuli i le fautuaga i le tosina mai o vailaʻau ua faia e tusa ai ma masani vailaau fofo i togafitiga. Lauulu toe faaleleia e manaomia le onosai. O le fomai e le gata o le a faatonuina ni vailaau ma taualumaga e fesoasoani togafiti le pala, ae ia fetuunai foi le olaga.

    Afai e faʻamaonia le togafitiga, e ono manaʻomia le taotoga o fulufulu mata.