Fautuaga Aoga

Aisea e manogi leaga ai isi tagata?

O le sao lauulu sulu, sitaili, lanu o curls mafai ona suia tele le foliga o ia e ona. E ui lava o le atoatoa foliga o le lauulu e le o se mea sili ona taua i le fulufulu. O le manogi leaga mai le uluulu e mafai ona faʻaleagaina ai le lagona o se tagata; Ina ia faʻaitiitia le faʻafitauli, e tatau ona e malamalama i mafuaʻaga, faia ni auala e fofo ai le faʻafitauli. Mafaufau po o le a manogi e masani ona taʻua o le le fiafia, pe faʻafefea ona aveese se manogi leaga, e taofia ai le iai o se faʻafitauli.

Faʻataʻitaʻiga poʻo le se ese

O le taunuʻuga o le galuega a le tino, o le tele o manogi manogi ua fausia i luga o tino o le tagata. O le aveeseina o manogi e maua faʻatasi ma le masani ona faʻamamaina faʻamama e faʻamoemoe e faamama mai le filogia. O nisi taimi e tatau ona e faʻaopopo tupe faʻaopoopo: deodorant ma le manogi o le afu, manogi, mea faʻaali tino ma mea manogi, ma le lagona o le le manogi o manogi o le palapala tino.

O le tagata manogi e fausia i luga o le ulu, faapea foi luga o le tino atoa. I le lauulu lauulu e tele afu, sebaceous glands e faʻamalosia le gaioiga o le matutu fausia. E masani lava, pe a fai o se tagata maloloina, afu, o le mea lilo o le sebaceous glands e le tupu mai ai se "pele" pelega le lelei.

O le palapala ulu, ua maua ai le ua o le ua, manogi manogi malamalama e mafua ai fegalegaleaiga le fiafia. O le faʻatotoluga o le fufuluina o lauulu o se laumanu foliga mai le laulu, ae le o le leaga leaga. O le taimi lava e maeʻa ona faʻamamaina vilivili, ua i ai le manogi o mea teuteu faʻaaoga mo le fufuluina. Tagata taʻitoʻatasi manogi ua atoa toesea. I le aso lona lua, ina ua faʻapena ona palapala, e masani lava ona aliali mai le pala masani.

Musk o le tino, o se oloa o le malosi taua gaioiga, e aofia ai "otaota" faʻaopopoina ma feromones. O mea e faʻamamafaina tagata taʻitoʻatasi, fausia le maneta, fesoasoani e folasia le fesoʻotaʻiga i le va o itupa.

O le ata lelei e suia pe a fai o le solia o le tumama tapulaa, soifua maloloina faʻafitauli atili le tulaga. O le aʻoga faʻaola mafai ona faʻalavelave i isi, lona pule. O le manogi e masani ona taʻua o le manogi, latou te faia ni tulaga ese o mea e le masani ona aumaia ai iʻuga.

I alii, o le faʻafitauli o le le manaia o lauulu manogi e tele ina aliali mai. O le paoa malosi e le magafagafa ile faʻaaliga. Le ata o loʻo lagolagoina e le gaioiga a hormone. I tulaga faigata, afai e manogi leaga lauulu tusa lava pe a uma ona fufuluina, e le mafai ona faia e aunoa ma faʻataʻitaʻiga e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi. O le a faailoa e le fomaʻi mafuaʻaga, taʻu ia oe le mea e fai.

Gauai atu! E masani ona faitio fafine i le fesuisuiai o le manogi o lauulu pe a uma le Botox, o le bio-curling, ma isi gaioiga faapolofesa. Galue malosi i luga o le lauulu e mafai ona afaina ai le ala o gaioiga i totonu, suia le manogi. E masani lava e le tumau le mea masani.

Mafuaaga o Manogi Leaga

E i ai le tele o vaega e avea ma filifiliga i le faʻavaeina o se manogi le lelei o le paʻu ma lauulu. I totonu o mafuaaga, fomai e aofia ai:

  1. Seborrhea. O le faʻafitauli o le tele o faʻaaliga o sebum. O le faʻamamaʻi o glands e faʻavae i luga o gaʻo gaʻo pe a tuʻu faʻatasi ma le okesene, ma fai ai se manogi leaga. O se isi faʻafitauli o le i ai o le matamu, galu.
  2. Faʻamaʻi o le faʻamaʻi gastrointestinal, fatugaʻo. Toxins e faʻaputuputu i totonu o le tino e masani ona ave atu i fesesei, urin. I le tulaga o le faʻaletonuina o le faʻamamaina, mea leaga e auina atu i fafo o le tino e ala i le afu, sebaceous glands. Lenei e tau atu i foliga o se manogi le manaia i luga o le paʻu ma lauulu.
  3. Fungal, siama faʻamaʻi. O meaola laiti o loʻo i ai i luga o le paʻu e mafai ona faʻamamaina vailaʻau e faʻatupuina le manogi ma faʻateleina vavaeeseina o sebum. Ma le favus, o se mea leaga tikeri agaga e avea ma masani.
  4. Le lelei le faʻatulagaina o tausiga. Le masani ona fufuluina, o le faʻaaogaina o ni auala le saʻo na filifilia mo le faʻamamaina, o le vai vevela fesoasoani faʻateleina le sekum, e mafua ai le vave faʻamalosia, foliga mai o se manogi le manaia. Le seasea fufuluina o lauulu faʻateleina le faʻaputuina o sebum, vave mimita, ma avea ai se manogi manogi.
  5. Hormonal faʻalavelave. O se suiga i le hormonal talaaga e mafua ai le faʻalavelaveina o le sebaceous glands, o le faʻamatuʻuina atu o mea eseese ua i ai se manogi le manaia.
  6. Soifua maloloina. Galuega, o mea fiafia e mafai ona avea ma mafuaʻaga o se le fiafia i luga o le lauulu. Curls faʻaoso vave le manogi o le siosiomaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻafesoʻotaʻi ma vailaʻau manogi, manogi, faʻatumuina o iʻa, faʻaputuputu faataamilo i se afi o le a taitai atu ai i le suia o le manogi masani o lauulu.
  7. Aafiaga ile lauulu. A maeʻa ona faʻamau, faʻasaʻoa tumau, faʻamago ma se fulufulu vevela, faʻamama uʻamea, le laulu e mafai ona taofia ai le manogi o lauulu mu i se taimi umi. O i latou e manifinifi, vaivai, ma ua faʻaleagaina ni pito e faigofie ona iloa.

I mea faigata, a e faigata ona faʻailoa le mafuaʻaga o le manogi leaga, ua fautuaina e saili se fesoasoani a fomaʻi. O le fomai o le a fesoasoani ia malamalama i mafuaʻaga o le mea masani, filifilia auala aoga a togafitiga.

Puapuagatia

Ole fofo ole faafitauli e faʻalagolago ile mafuaʻaga ole mea e le fiafia ai. A suʻesuʻe faʻamaʻi, e manaʻomia ona faʻatonu taumafaiga e faʻatamaʻia le leaga o le soifua maloloina o loʻo i ai. Aua e te togafitia oe lava. Mo se suʻesuʻega, le tofiaina o togafitiga, talanoa ile fomaʻi. O le meaʻai o le a fesoasoani, le aofia ai i totonu o le meaʻai o vitamini-mineral complexes, mea faʻapitoa teuteu.

Trichologist, lauulu ulu o le a fesoasoani e faʻatulaga tatau tausiga mo le lauulu. E taua e iloa ai le ituaiga paʻu, lauulu, ma filifili ni mea teuteu e talafeagai mo le tulaga. O mea taua o le a avea ma auiliiliga o le faʻamamaina, amioga: le tulaga o le faʻamafanafana o le vai faʻaaogaina, le faʻavasegaina o le tumama faʻagaioiga, le faʻaaogaina o se fulufulu mo le mago, le faʻapipiʻi mulimuli ane, le faʻaogaina o sitaili.

Faatasi ai ma le faatosinaga o mea i fafo atu, aveese o mafuaʻaga, taofiga o le soona faatosinaga o le a fesoasoani. A e galue i le "manogi" alamanuia, ua fautuaina e puipuia lauulu ma se pulou (sikafu) ma matauina le tumama. Ina ia 'aveʻese le matasele, ua faʻaogaina auala eseese e faʻaitiitia ai le pupula o le manogi.

Auala e Faʻamalosi ai Suiga Eseese

Aromatherapy o se auala lautele e feagai ai ma le manaia manogi o lauulu. Ina ia foia le leaga o lauulu, e le fesoʻotaʻi ma le iai o faʻamaʻi, o uiga o le tino, faʻaaoga le suauu taua. O le faʻaopopoina 1-2 mataua o se mea talafeagai ile laupepa pe a fufuluina, ile selu ile faʻaolaina ole sitaili, ole a fesoasoani e aveese (faʻaititia) se manogi ese.

E tele taimi, o mea manogi eseese e faʻaaogaina e tausia ai le lauulu, o le manogi leaga e mafai ona i ai mo se taimi umi ile curls. O manogi mai fafo e faigofie ona faapipiiina ma se taimi puʻupuʻu o le manogi i le nofoaga. O fautuaga o loʻo sosoʻo mai nei o le a fesoasoani e aveʻesea se le fiafia lagona:

  1. Ina ia aveese le manogi o aniani mai le laulu o le a fesoasoani fufulu i le vai samani. Ina ia 'aveʻese le manogi manogi le lelei, faʻaogaina o paʻu ua faʻafefeteina mai fatu saito. O le faʻatinoina o se ufimata o popo suauʻu o le a fesoasoani e faʻafetaiaʻia le faʻafitauli. E tufatufa pata i le umi atoa o vela, e le aofia ai maʻa. O le inosia mataga aniani ua matua faigata ona fufuluina atoa, ae o le a aoga.
  2. O le faʻaaogaina o le suauu o le a fesoasoani e aveese ufiufi faʻavae o le sinapi. Faʻaaoga se fofo talafeagai e aofia ai le sinapi efuefu. E mafai ona e faʻamama le vailaʻau i le vai, fufulu curls. Le auala faʻaopoopo faʻateleina ai le tuputupu aʻe o lauulu. Curls manogi sili atu, foliga lelei teuteuina.
  3. O le mea foʻi e tupu ai le tar, fasimoli, faʻapipiʻi e faʻavae i luga o lenei vailaʻau o le a fesoasoani e aveʻese o le faʻaaogaina o se vailaʻau e leai se mea ma se sopo manaia, le faʻaaogaina o le palu. Tele tagata fiafia i le faʻamanogi manogi i curls, ae o tagata e le o iai uma i taimi uma malilie e manava na loops.
  4. O le faʻamamago laupepa e fesoasoani e aveese le manogi o sikaleti. O le mea faigaluega o le a tafiesea le manogi leaga, toe faʻalelei le lauulu. Fesoasoani e tau le faʻafitauli o le manogi selu.
  5. A o le manogi o le asu o le a fesoasoani malolo. O lefulefu malulu mai le afi ua olopalaina, faʻamaligiina i luga o vela. E iai se aafiaga lelei o le malala. Ole suauu masoa e mafai ona faʻamamaina le manogi o se afi. E faʻatagaina ona foloina le sua o le tipolo ma le vai.

O metotia i luga o le a le foia le faafitauli 100%. O le filifiliga saʻo: fufulu lou lauulu i se auala masani. A maeʻa ona faʻamamaina, ua fautuaina le fufuluina o ufiufi ma se vaifofo o le apu kulimi. Ole taualumaga e mafai ona faʻaopopoina i se uluaʻi faʻapipiʻi ma le masima sami ma soda.

Lapataiga! E masani lava e le lava le faʻamamaina e tasi e faʻamamaina atoa ai le tau le manaia. E mafai lava ona e tiaʻi atoa le manogi leaga pe a uma le 2-5 faiga masani o le fufuluina i le sampo.

Puipuiga faiga

Lauulu e mitiia manogi. E leai se puipuiga lelei faʻasaga i lenei agavaʻa. Ina ia faʻaititia le fai fuafua e faʻaitiitia aroma maua mai i le faʻaaogaina o oloa le faʻaolaina, styling. O mea e sulu ai lauulu, puipuia le ofi atu o manogi masoa.

E i ai foi se mea faigaluega faapitoa mo le faʻatau atu: se fulufulu mata. O le vailaʻau e iai se manogi manaia, faʻalagolago i ai ufi, puipuia mai manogi leaga. E faigofie ona faʻaaoga mea fana. O lona uiga faʻaopopo lelei le tausiga o le lauulu.

Ina ua maeʻa faia nisi o faʻataʻitaʻiga (lamination, glazing), o le mafai o le lauulu e mimiti manogi ona faʻaititia. O le taimi nei o loʻo iai le teuga o loimata, e taofia ai le faʻaopopoina o manogi manogi.

O le manogi leaga o fulufulu ma le uluulu e mafai ona avea ma moemiti moni. O fafo atu ua teuteuina lelei lauulu e faʻaumatia vave le lagona. E mafai ona e faʻafetauia le faʻafitauli, ae e tatau ona e iloaina le mafuaaga o le faʻafitauli, e aveʻese.

Vitio aoga

Faʻafefea ona aveeseina se le manogi leaga o lauulu.

Aisea e manogi leaga mai ia te au. 3 mafuaʻaga o le manogi leaga.

Fautuaga Aoga

E masani lava, pe a fai o le mafuaʻaga o le manogi le manogi mai lauulu o loʻo taoto i se maʻi o le tino, e tatau ona togafitia e ala i le faʻafesoʻotaʻi fomaʻi mo se fesoasoani.

I le tulaga pe a le iloa o le mafuaʻaga o le le manogi manogi mai le uluulu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le dermatologist poʻo le trichologist mo se fesoasoani. E tele taimi o le mafuaʻaga o lenei maʻi e taoto i le toe gaosia o le fulu i luga o le ulu, le lava o vitamini poo le metabolic. O se tagata tomai faʻapitoa o le a fesoasoani e taulimaina lenei faʻafitauli ma faʻatonu le talafeagai ala o togafitiga.

Aromatherapy mafai fesoasoani fesoasoani aveese le le manogi leaga o lauulu pe afai o manogi ese o le mafuaaga o lona tulai mai. Ina ia faia lenei mea, faʻatasi ai ma fulufulu taʻitasi, faʻaopopo 2-3 mataua o le rosemary, chamomile poʻo vanila suauu taua i le laulu.

Faatatau mataupu

- Iulai 25, 2013 16:09

E tatau ona e faʻaoga ni faʻamalu lelei, taugata aua shampo taugofie aua le fufuluina lauulu ia lelei, o lea faatoa ou foia lenei faʻafitauli.

- Oketopa 14, 2013 18:06

O lea e tutusa lava mo aʻu - o le aso muamua e leai lava se mea, ma e manogi lava i le lona lua (((ma lauulu foliga mai gaʻoa, leai lava saʻu paʻu. E paʻu ia te au le paʻu. Ua manogi le paʻu. Ma manogi e le malamalama i ai. Sweaty socks) ((((Sa ou taumafai ma le ketoconazole) , ae o le aafiaga e oʻo. Ae leai se mafuaʻaga mo aano - lelei, o le a ou taumafai, ua uma ona ou malilie i mea uma)).

- Oketopa 14, 2013 18:07

- Tesema 8, 2013 17:16

Ua ou tigaina foi i se faafitauli faapea! Ua tatau ona ou fufuluina loʻu lauulu toetoe o aso uma, na ou maitauina foi e taua tele le sui o le ie afifi i luga o le aluga tele taimi, e sili atu ona lelei i aso uma, o lea o le ulu nofo umi umi fou!

- Tesema 11, 2013, 20:57

Ou te fufuluina loʻu ulu i aso uma 2 aso. Ae o loʻo ia te aʻu se faʻafitauli - o le aso e sosoʻo ai ina ua uma ona fufuluina loʻu laulu e foliga mama, ae o lona manogi e le manaia (pe a leʻo mai le uluulu poʻo mai aʻa o le laulu) e peiseai ua paʻu. Aemaise i le taumafanafana, a vevela, e afu le ulu. Taʻu mai ia te aʻu le mea e fai.

Ua ia te aʻu foi lea faʻafitauli. alu atu i le fomai. toso mai se faaputuga lauulu mo auiliiliga - leai se mea. auina atu e suesue totoga i totonu - leai se mea. Na ou faitau i luga o le Initaneti faʻafitauli, sa ou taumafaia le tele o latou - leai se mea. ae ou maua se tasi fofo. avanoa. Na amata ona ou masani ona maua i le malulu ma faʻatau mai se tui, ou te le o fai atu na fesoasoani o ia i le tui puipui, ae sa ou matauina ua le toe iai le manogi i le taimi o 'ai. o le tui o le tui e aofia ai echinacea. Ou te faʻatau le phyto tea mai ia Echinacea ma inu ae le o le lauti. Ou te leʻi talanoa ma se fomaʻi e uiga i aʻafiaga o echinacea. i luga o le pusa ma le lauti fai mai ai pe a uma le 2 vaiaso o le inu lauti e tatau ona e faia se malologa o 10 aso.O laʻu mataupu, echinacea le foia le faʻafitauli tumau, i.e. 3 aso talu ona tuʻu ti, toe foʻi le manogi. AE O lenei o le selau taimi sili atu nai lo stinking lua itula talu ona fufulu lou lauulu.
PS. Na fai mai laʻu fomaʻi o foliga ia o loʻu afu. tele siama e ola i luga o le tino o le tagata, ae mo le tele o tagata e le lamatia se mea. ae o loʻo iai tagata o lo latou afu ai faʻapitoa ai se tuufaatasiga ma pe a fegalegaleai ma nei siama, se gaioiga tupu mai e mafua ai se uiga manogi (na ia faʻailoa mai o le vailaau e leai se malosi iinei). ma lau miti o le aveeseina o le mea lea i le taimi atoa))) ma o lea o le olaga e le o le suka, sa i ai pea le le lava le faʻalavelavea ma le faʻaumatia o neura i lenei * renny.

- Tesema 13, 2013 06:57

Teine, maua se faʻamaonia metotia, faʻafefea ona paʻu mamafa, faʻataʻitaʻiina oe ma au uo! Ginger bath soda talu ai nei na aliali mai i luga o la matou maketi. A uma mea uma, e iloa uma e tagata i totonu o le vai e leiloa le paʻu i latou lava, ma o loʻo iai se soda faʻapitoa e faʻateleina ai lenei aʻafiaga, ma e oʻo lava i le ginger iina. I le faʻaopopoga o le mea na ou paʻu ai i le paʻu, ua paʻu foʻi loʻu paʻu.
Sa matou faatauina uma iinei: http://vk.cc/24nTzo

- Ianuari 4, 2014 23:06

o le a le mea e mali ai le ate. o le fiva ma e tatau ona e inu se antijamur

- Mati 28, 2014, 22:02

Sa ou tuʻuʻesea le le manogi leaga o le papala. Sa manogi leaga tusa lava pe a uma ona fufuluina lau lauulu. Na ou oo i se maʻi leaga tele. Faʻapena foi, pei o le tele, sa ou taumafaia le tele teuteu ma fale talavai vailaʻau, shampoos togafitiga, ae paga. Sa faia pea le tonu i le pito i lalo o le manogi. E iai! Nei manu ma siama! Ma le tuusao, o le solia i le endocrine system, i.e. "oso" o hormones, e faʻaosofia ai le siʻitia o le sebum ma le afu, o se sili lelei nutrient auala mo nei meaola, ma o le manogi ua tuuina tonu mai o latou oloa taua. Ma e mafai ona "faʻatau" ato tupe, ae latou te le aumaia le faʻaiuga manaʻomia seia e amata faʻaaogaina se lapoʻa mo le ulu. O mea aoga e le mafai ona afaina ai nei meaola, aua latou ola i nei vaega o sela tuai o loʻo tupu ai le tele o tausaga. Ma mai luga, tatou "vaitau" nei mea uma i balms ma fausia se ata puipuia mo i latou. E matua faigofie lava le fagu: palu se sipuni masima ma se sipuni o meaʻai soda ma le kulimi vae felanulanua (sa ou faaaogaina exefine, pe tusa ma le 100 rubles i le fale talavai). Faʻamamago ile ulu mago aʻo leʻi fufuluina, fufulu sela oti. Ona fufulu loʻu laulu i le faʻamama ma fufulu ma se tino o le ulu o le chamomile ma le lauulu. I le tasi taimi, o mea uma na tupu aʻe e le mafai ona kilia. Na ou faia lenei pili mo ni nai aso ile laina. I le po, sa paluina se kulimi antifungal i totonu o le ulu, ma i le taeao se vaimamaa ma fufulu ma vaimasina. I le vaiaso e tasi na ou tafi ese ai le manogi lea na ou tau ai ua leva. Fagu masima ma fefete ile tasi fai ile lua vaiaso ole taimi nei. Matou te fufuluina le paʻu o le tino i le fuluga, matou te faʻaaogaina le scrubs mo foliga, ma aisea matou te le faia ai lea mo le ulu? Ioe Ina ua maeʻa uma nei faiga, ina ua maeʻa le lua vaiaso, fou lauulu o le 0.5 cm na aliali mai i luga o le ulu, e foliga mai sa i ai le faʻaosofia o le "moe moli".

- Aperila 8, 2014 16:29

Talofa, ou te manaʻo e taʻu atu loʻu faafitauli pei o oe. (((Na ou tigaina foi i lenei manogi mai le ulu ma le tino. Ou te matauina ia te aʻu lava pe a ou inu antibiotics (togafiti ureaplasma) o le manogi mai le tino ma le lauulu ma le paʻu mou .. mo sina taimi sa ou alu uma fiafia tele, i taimi uma ma toe toe, ou te matua popole lava ma ou te le iloa. Ae, ou i ai foi se uiga ese mo se sauniuniga e pei duphaston, mafai foi ona ou manogi malosi atili iinei, ou tuuaia le ate .. Ou te manatu e sau mai le ate (e faamama Essentiale chtoli po o Dufalac.) Ou te le iloa e uiga i lenei dermatologist e uiga i le .. faʻataʻitaʻiga o le faʻafitauli e faalavelave i le ola (((

- Aperila 22, 2014 18:12

O lapisi tutusa. E mautinoa lava e le fesoʻotaʻi ma le tele o taimi o le fufuluina ma le taimi o le tausaga - e aliali mai 2-3 taimi i le tausaga, ona pasi lea - pe mai le pepelo, pe na o ia lava. Lenei taimi, nai lo le manogi, o lea ou te taumafai ai se taugofie analog, ou te faamoemoe e fesoasoani. Ou te taʻutino o se mataupu tau le popole, poʻo se mea e taʻu o le fung. Ae a) e leai se mativa, b) e le suia lava le ituaiga olaga, o lona uiga, e leai ni malaga i atunuʻu ese, vaitaʻele, tagata fulufulu ulu. O ia lava e aliali mai, "mai le amataga." Ma e ita tele.

- Aperila 22, 2014 19:06

Ou te manaʻo e tali atu ia i latou e talanoa e uiga i le le lelei le tumama. o mea eseese ia e lua! ina ua ou afu pe a uma le faamalositino pe ou te le fufuluina mo 3 aso i se savaliga sopo - o le tasi lea manogi. ma pe a e alu ese mai le taʻele ma ina ua maeʻa nai itula (e aunoa ma le faʻamalositino) faʻalogoina lenei manogi - e matua ese lava lenei mea! se isi manogi.

- Aperila 23, 2014 02:55

Ou te fufuluina loʻu ulu i aso uma 2 aso. Ae o loʻo ia te aʻu se faʻafitauli - o le aso e sosoʻo ai ina ua uma ona fufuluina loʻu laulu e foliga mama, ae o lona manogi e le manaia (pe a leʻo mai le uluulu poʻo mai aʻa o le laulu) e peiseai ua paʻu. Aemaise i le taumafanafana, a vevela, e afu le ulu. Taʻu mai ia te aʻu le mea e fai.

Mafai ona mafuaʻaga

Le manogi leaga mai le lauulu i luga o le ulu e mafai ona tupu mo mafuaaga e lua:

  • I se tasi mataupu, o le mea na aumai ai o se vailaʻau ua faʻafesoʻotaʻi ma lauulu mai le ea poʻo le vai.. E le gata i lea, ua lava lo tatou iloa faʻafefea ona aveese le manogi o aniani mai le laulu (vali, acetone, ma isi mea faapena) - ma o le faʻafitauli o le a foia i se taimi puʻupuʻu.

Vaʻavaʻai i le ata, e ofo ea, o le laulu atoa atoa o le a manogi pei o le vali?

  • I le lona lua o tulaga, o le faʻamatalaga o le a avea ma mea lilo o sebaceous glands o le ulu. I le masani ai, e toetoe lava leai se manogi, ae i tulaga o metabolic faaletonu, le tulaga e mafai ona suia matuia mo le leaga.

Ina ia foʻia lenei faʻafitauli, e tatau ona e muamua iloa pe o le a le mafuaʻaga na ala ai ona suia le tuufaatasiga o sebum.

Le sili atu mafuaʻaga mafuaʻaga poto aofia ai mea nei:

  • Seborrhea, faʻapea foʻi ma dermorritis seborrheic o le uluulu. O nei faʻamaʻi e tutupu mai i tua atu o le gaioiga o le microflora o le ulu, ma e mafai ona taʻitaʻia e le gata i le foliga mai o se manogi, ae faʻapea foi i se vaega o le pala.

Gauai atu! E le gata i lea, o le manogi mai aʻa o le laulu e mafai ona faʻaosofia ai isi maʻi masani.

  • Hormonal suiga i le toe faʻatulagaina o le tino (talavou, fafine menopause), faʻapea foʻi ma le taimi ma a maeʻa maʻitaga.
  • Faʻamaʻi o totoga i totonu, aemaise le manava, ususʻu, ate ma fatugaʻo.
  • Sauaina o mea taumafa ma mea maualuga i mea gaosi: sosisi ma meaʻai faʻaalu, marinades, mea ulaula faia ma le faʻaaogaina o le "asu suavai", ma isi.

Soliga i le galueaina o totoga o faʻalavelave i totonu e mafai foi ona taitai atu ai i suiga i le tuufaatasiga o sebum

O nei tulaga uma e le fiafia ai, muamua, ona e faigata tele ona maua i latou lava lima. O le mea lena, afai e te mautinoa o le faʻafitauli e le fesoʻotaʻi ma se isi itu i fafo atu (e te leʻi faia vali ata, e leʻi tipiina leie, e leʻi susunuina afi moli - ae e manogi!), Ona tatau lea ona e vaʻai i se trichologist.

Togafitiga lautele

Faatonuga mo le aveeseina o manogi leaga e masani lava ona aofia ai le tele o ituaiga o auala. E manaʻomia le faʻatinoina i luga o le fautuaga a fomaʻi ma lalo o lana vaʻavaʻaiga, ae maise pe a faʻaaoga vailaʻau hormonal.

O le faʻatusatusaina o le algorithm foliga faʻapea:

  • Ile tulaga muamua, i lalo o le taʻitaʻiga a fomaʻi, matou te uia auala faʻavasegaina, e iloa ai le mafuaʻaga o le faʻafitauli.
  • Ma, e faʻatatau i iʻuga, matou te inu vailaʻau.
  • Mo le tauaina o faʻamaʻi fiva o le ulu ma le lauulu, matou te faʻaaogaina fungisida i foliga o kulimi poʻo laulau. Antiseptics pei tar fasimoli poʻo vailaʻau faʻafoliga o loʻo faʻaalia ai foi lelei aoga.

Fualaau antungungal i foliga o shampoos ma spray

Gauai atu! O vailaau vailaʻau e puipuia ai le oona, ma e le mafai ona ave e tagata e iai fatugaʻo ma fatu.

  • O suiga o hormonal e faʻatali pe faʻasaʻoina pe a aveina ni hormonal fualaau. O le mataʻutia o mea e le fuafuaina e matuaʻi maualuga tele, o lea - e leai se inisiua! Uma tui ma tui e tatau na ave i lalo o le taitaiga a se fomai!
  • I le tulaga o le faʻaletonu o le faʻaoga faʻapitoa poʻo le excretory okeni, matou te faʻataʻitaʻia togafitiga lavelave (antibiotics, vitamini, lagolago fualaau).
  • O le ma masani a meaʻai, e le aofia ai ni vailaʻau matautia mai ai.

I le avea ai o se tulafono, o le iʻuga o ia faʻatonuga o se lautele faʻaleleia atili i le tulaga o le tino. I lenei talaaga, o le tuufaatasiga o le faʻamamaʻi o le sebaceous glands e faʻalauteleina masani, ma o le manogi na mou ese atoa.

O lona uiga mo le totonu apalai

I le ogatasi ma fomaʻi, matou te faia le tausiga i le lotoifale:

  • Ou te fufuluina loʻu laulu i taimi uma i le faʻaaogaina o laupepa maualuga. Le itiiti ifo i le faʻatasi i le vaiaso e tatau ona e fufuluina ma decoctions o mint, thyme, oak bark, calendula, ma isi.
  • Mo valivali, e tatau ona faʻaaogaina se laʻau faʻapitoa o le leai o ni lauulu. O nei fatuga e fai lava sina faigata ona maua, ma e sili atu le tau i lo latou tau, ae e tele faʻafitauli pe a uma ona faʻaaogaina.

Le manogi gaosi

I le tulaga o mea faʻaleagaina i totonu o le atunuʻu, matou te faʻaogaina ni faʻamanatuga a tagata:

  • Afai e te le iloa pe faʻafefea ona ave ese le manogi o aniani i lou lauulu, ona mafai lea ona e faʻaaogaina se matapulepule e aunoa ma se henna. Matou te faʻamamaluina lua sipuni mamago efuefu i le vai vevela, faʻafefe mo le 15 minute, ma faʻapipiʻi i lauulu.
  • O le isi auala e ave ese ai le “aroma” o le fesoasoani lea e fufulu ai ma le vaifofo vaivai o le vineta. E ui i lea, o le vinani lava ia e matua manogi, o lea la e sili ai le faʻaaogaina le sua suamalie suamalie: o le a fai sina sili atu taugata, ae o le iʻuga e le o se faʻataʻitaʻiga sili atu.

O auga o le faʻaaogaina o se aniani maso e mafai ona aveʻesea ma le henna poo le lemon.

  • Afai na e faʻatau i le vali galuega, ia e tusa lava pe o le faʻaaogaina o se pulou ulu, e i ai le lamatiaga o taeao o lau lauluulu o le a manogi e pei o le faʻamago suauʻu poʻo le acetone. I lenei tulaga, o le ufimata o 100 g o masani ile yogurt ma le sua o le tipolo o le a fesoasoani. O le auga e faʻapipiʻi i lauulu lauulu ma a uma le afa itula e fufulu ese ma le mafanafana vai.
  • O le ulaula e mafai foi ona tupu mai ai faafitauli. Afai e le manogi le ulaula, ona lava lea mo se lē ulaula e faʻaalu le tusa ma le afa itula i tafatafa o se afi pe i totonu o se potu ulaula - ma o le faʻafitauli o le a matua tigaina. Ina ia faʻamama ese le le fiafia iʻuga, fufulu le lauulu mai aʻa e oʻo i pito e faʻapea se vaifofo o le apu cider cuka (tasi vaega i le tolu vaega o le vai) poʻo le sua o le tamato.

Gauai atu! O le fulufulu lauulu e faigofie ona faʻaputu soʻo se mea e faʻamalosiʻau, o lea o le a toetoe lava a le mafai i se tagata ulaula ona tuʻuina ese le uiga manogi. O lea e tatau ai ona e onosaʻi pe fiu.

  • Ma le mea mulimuli, e mafai ona e faʻaogaina faʻapitoa ea conditioners. E moni lava, ua iloga i le tau maualuga, ae latou faʻateʻa ese le tele o mea le lelei itu volatile mea.

I le faaiuga, ou te manaʻo e mafaufau pea i mea e le mafai ona fai i soʻo se mea. Afai o lou lauulu manogi le lelei, aua le taumafai e "faʻalavelavea" le manogi i le manogi, cologne poʻo fulufulu manu. O le iʻuga o se faʻaopopoga ma se sili atu le aofaʻia (i le leaga lagona) aʻafiaga nai lo le taimi muamua.

Fautuaga pe faʻafefea ona aveese le manogi o aniani mai le laulu, ma pe faʻapefea ona puipuia le tupu mai o ni tulaga, atonu e aoga i tagata uma. Afai e te le aofia mataupu ma ogaoga faafitauli i totonu, e leai se mea faigata i le foia o ia faʻafitauli, ae e taua lava le suesueina o le pito i luga ma matamata le vitio i totonu o lenei tusitusiga (saili pe faʻafefea ona aveʻese nits i lou lauulu iinei).

O mafuaaga autu i le manogi leaga

Fomai e iloa lelei le mafuaaga o le papala e manogi ai. Latou faʻailoaina le tele o mafuaʻaga, e tofu mafua mai ai i soʻo se tagata gasegase, tusa lava poʻo le a le itupa, tausaga pe o uiga o le galuega. O mafuaʻaga autu na mafua ai le faʻaalia o se manogi leaga e faʻapea:

  1. Seborrhea o le maʻi sili ona taatele, e faʻaalia i le mea moni o le laulu o luga o le ulu e malo. Le faʻavae o le faʻamaʻi o le soona faʻaitiitia o se tele o sebum, e tele naʻo gaʻo gaʻo. I le faʻaopopo atu i le manogi leaga, e ono lagona e se tagata faigata ona o le tele o le susu, suia i le lanu ma le mafiafia o le paʻu.
  2. E i ai mafuaʻaga e ala ai ona manogi leaga lauulu i luga o tagata i maʻi o le faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma fatugaʻo. I le tino o le tagata, o toxins e masani ona faʻaputuputu, o ni otaota oloa o eseese sela. I le masani ai, o mea faapena e faʻatinoina e ala i totonu o manava ma fatugaʻo, ae ma faʻamaʻi lea e le mafai. Toxins amata ona aveʻese mai le tino faʻatasi ai ma le afu ma sebum, lea e mafua ai le faʻaalia o se faʻafitauli.
  3. A le talafeagai lauulu lauulu, o le faʻateleina o gaioiga i le sebaceous glands i le paʻu e mafai. O lenei mafai ona tupu i le tuʻuina soo lava o lauulu, faʻaaogaina pea o se lauulu e faamago mo le mago (vaʻai. Afaina mai le faʻaaogaina o se fulufulu lauulu). I le eseesega, o se mea e le masani ai o se laupepa faʻapipiʻi foi i le faʻaputuputuina o sebum, lea e i ai le manogi le manaia.
  4. O faamaʻi o se mea e tupu ai le fungal poʻo se siama e afaina ai le paʻu i le ulu e mafai ona faʻamatalaina le mafuaaga e manogi leaga ai le laulu ma le ulu (vaʻai Mycosis). E tele ituaiga o meaola ninii e mafai ona toesea leaga manogi mea, faapea foi ma faʻaosofia le gaosiga o sebum.

Saili poo le a le faʻamaʻi Devergey: o mafuaʻaga, faʻaaliga ma togafitiga.

Faitau pe faʻaalia herpes i luga o le ulu: faʻailoga ma togafitiga togafitiga.

E tele mea e mafai ona tutupu i nei faʻafitauli. Aua nei galo o le manogi leaga mai le lauulu e mafai ona fesoʻotaʻi ma le galuega a se tagata. O lenei tulaga ua maitauina i fomai, faifaatoaga, faifaiva.

Togafitiga filifiliga mo leaga lauulu manogi

A o le tagata e pipiʻi lona ulu, e mafai ona ia talanoa i se fomaʻi o le a tuuina atu fautuaga i le mea e fai (vaʻai O le a le trichologist togafiti). E taua le malamalama e tatau ona le gata ina tineia se manogi leaga, ae faʻafetaui foʻi ma mea e mafua ai. I le avea ai o se tulafono, togafitiga e faalagolago i le mafuaaga vave.

Afai o le tagata e maua i le sesorrhea, oʻo atu ai i le soona faʻailoaina o sebum, ona sili ai lea ona faʻaaogaina shampoos faʻapitoa ma oloa tausi tausiga o le lauulu, faapea foi ma ave vitamini complexes (vitamini A, C ma vaega B), lea e faʻatagaina le masani ai o gaioiga metabolic i le paʻu. I se faʻaopopoga, o le tagata maʻi e tatau ona mulimulitaʻi i le meaʻai e aofia ai ma le teʻena o meafale ma meaʻai faleʻoloa, faʻapea foʻi ma oloa na faia e faʻaaoga ai le fefete.

I le iai o faʻamaʻi o totoga i totonu, o le faʻamamafa taua i togafitiga e tatau ona tuʻuina i luga o latou togafitiga. I le mea lea, o le tagata maʻi e mafai ona faʻaalia faʻatalanoaga ma le gastroenterologist poʻo le urologist, faʻapea foi ma fale suesue ma meafaigaluega meafaigaluega.

E taua le aua le togafitia e oe lava ia tagata, ona o lenei mea e mafua ai le alualu i luma o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi o fatuga poʻo fatugaʻo, faʻapea foʻi ma le aʻafia ai o aʻafiaga mai le faʻaaogaina o vailaʻau. Ina ia faʻaumatia totoga o toxins, ua faʻaaoga se meaʻai faʻapitoa, faʻavae i luga o le faʻateleina o le taumafaina o le vai ma le aiva, lea e mafai ai ona e aveʻese uma mea "le lelei" o mea mai le tino.

Togafitiga i le lotoifale

Tele gauai ua faʻaalu i metotia auala o togafitiga. Faatasi ai ma le sili atu o sebum, e tatau i le tagata ona fufuluina lona lauulu sili ona masani ai, a o filifilia le laupepa e sili ona talafeagai lea e aveʻesea ai gaʻo mai luga o le lauulu ma le paʻu. I le taimi lava e tasi, e aoga le lafoaia o varnish eseese, teuteuina gels, faʻaaoga se fulufulu tagata ma isi taualumaga e mafai ona faʻaleagaina le lauulu pe mafua ai le faʻateleina o gaioiga o le sebaceous ma le afu afu.

I se faʻaopopoga, fomaʻi o loʻo aumaia ni fesoasoani e faʻaleleia atili ai le tulaga o le laulu:

  • faaaoga i taimi uma se pulou talafeagai e le tuu ai le faʻamalosi i le paʻu ma e le faʻalavelave i le ea, aemaise i le tulaga o le vevela, susulu o le tau,
  • a faʻapea e galue se tagata i mea ma mea e leaga lona manogi, e tatau ona faʻapipiʻi lou lauulu i lalo ole pulou faʻapitoa,
  • e sili le lafoai o vali, perming lauulu.

I le tele o taimi, e oʻo lava i se faʻaleleia atili i le faʻamamaina o le tagata lava ia e oʻo atu i le mea moni o le manogi na mou atoa.

Togafitiga masani e aveese manogi leaga mai lauulu

I tua atu o metotia masani vailaʻau, e iai le tele o māsani fautuaga e faʻafofogaina le faʻafitauli. E tatau ona maitauina o le faʻaaogaina o nei metotia o togafitiga e naʻo le taimi e mafai ai ona e feutagai ma lau fomaʻi i le fesoʻotaʻiga ma a latou aoga e le faʻamaonia ma aʻafiaga na o luga o le o lo o i ai leaga le manogi, ae le o le mafuaʻaga o ona foliga mai.

O fautuaga nei a tagata fofo fautuaina:

  • o le faʻaogaina o le sami masima e faʻapipii ai le uluulu e mafai ai ona e aveese le sili atu o sebum ma faʻaititia ai le malosi o se manogi le manaia.
  • apple cider vinegar, lea e mafai ona faʻaaogaina e fufulu pe faʻaopopo i masima teuteu,
  • masani ona faʻaoga i le ta fasimoli e fufulu ai lou lauulu tasi i le vaiaso,
  • E mafai ona faʻaopopoina le suauʻu lauti i le faʻapipiʻi poʻo faʻamau faapitoa.

O le a le demodecosis o le uluulu: faʻailoga, togafitiga.

Saili pe aisea o loʻo i ai se papala i luga o le ulu i le lauulu ma pe faapefea ona e aveeseina le faʻafitauli.

O le a le tala a le pustules i luga o le ulu i le lauulu: mafuaʻaga, faʻailoga, togafitiga.

Tautala e uiga i fofo tagata mo le foia o se manogi leaga, e tatau ona maitauina o lo latou faʻaaogaina na o le pau lea o metotia togafitiga o le a le fesoasoani i le feagai ai ma lenei faʻafitauli mo se taimi umi. Soʻo se mea e tupu, e faʻaosoina le tagata e saili se fesoasoani faapolofesa e suʻe ai mafuaʻaga o ia faʻailoga.

Le aotelega

A pulu le ulu, e maua e se tagata le tele o le mafaufau ma sili ona lelei. O le manogi leaga e faʻaitiitia tele le mafai ona fesoʻotaʻi ma uo, e pele ma tagata faigaluega. Ole faʻaalia o lea faʻailoga e tatau ona avea ma mafuaʻaga e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi poʻo se trichologist. Tagata faʻapitoa o le a fesoasoani e faʻailoa le mafuaʻaga o le manogi le manogi, faʻapea foʻi ma le filifilia o le sili ona talafeagai ituaiga togafitiga, e ono aofia uma metotia tumama ma vailaʻau.

Mafuaaga o le le manogi manogi mai lauulu i luga o le ulu

O foliga o se manogi leaga e mafua mai ile tele o mafuaaga. I le tele o itu, ua i ai le manogi pe a fai o le ulu e le i fufuluina mo se taimi umi.

Peitaʻi, o se faʻailoga le manaia e mafai ona fesoʻotaʻi ma sili atu ona ogaoga faʻaaliga, o lea o lenei faʻailoga e le tatau ona tuulafoaia i soʻo se mea.

Aua le manatu o le manogi le lelei mai le ulu ua na o se mea ula, leai, e tatau ona e faia ni auala ma saili le mea na mafua mai ai le manogi

O le manogi e tulaʻi mai lauulu, o le iʻuga lea o le gaioi o le sebaceous ma le afu lapisi. La latou galuega e fesoʻotaʻi vavalalata i le soifua maloloina o totoga totoga ma faiga, eseʻese mai le masani mafua ai se manogi le manaia o le uluulu.

Faasologa muamua

Ae le i faia se faiga e tatau ai ona faʻamautu le mafuaʻaga tonu o lona tupu mai.

  1. Muamua lava, e aoga le faʻalogo ile tumama. E mafua le leaga o le manogi ona o le le lava o le fufuluina o le ulu.E le gata i lea, o le ituaiga lauulu e tatau ona mafaufauina. A faigofie ona aʻafia i latou ma tele gaʻo, e fufuluina i aso taʻitasi i le vailaʻau faʻapipiʻi. E le gata i lea, 1 r. / Vaiaso fai se peeling o le ulu, e fesoasoani e faʻaititia ai le gaosiga o gaʻo ma aveese sela oti.
  2. Fetid aroma e fesootaʻi ma le foliga o le seborrhea - o se faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma se suiga ma le lelei o sebum. Mo togafitiga, faʻaaoga vailaʻau antifungal, suauʻu, shampoos togafitiga. O le mea taua o le aua le tolopoina o se asiasiga i le dermatologist, ina ia aua neʻi faʻateleina ai le faiga.
  3. Faʻaleagaina o totoga i totonu, aemaise lava le ate, fatugaʻo, usus, mafua ai se suiga i le oloa o le sebaceous glands. I nisi tulaga, o le tagata gasegase o lo o taua mo se suʻesuʻega faaopoopo e iloa ai le faʻafitauli moni o le uiga le fiafia.
  4. E le mafiafia le laulu, ae pulu. E pei o se momi e mafai ona mitiia ma taofi 'eseʻese aroma mo se taimi umi. Aemaise faʻavavevave faʻamau le manogi uma ole paʻu manifinifi ma vaivai. O le tapaa e ulaula, manogi o meaʻai kuka, vali na faaputu i luga o lauulu.
  5. Le maloloina meaai, vaisu i anapogi meaai ma manogi meaai foi saofaga i se tofo faapitoa.

Togafitiga: auala e faʻateʻaina ai le manogi o le papala

Afai o le manogi leaga o lauulu o se faʻafitauli fomaʻi, taumafaiga uma e tatau ona tuʻuina atu i le faʻamutaina o le faʻamaʻi.

O le mea muamua e fai, faʻafesoʻotaʻi le trichologist poʻo le dermatologist ma iloilo le lisi.

O lauulu faʻamatalaga e mafai ona iloa ai le mafuaʻaga o le faʻamaʻi

E fautuaina e teena mea manogi, ulaula, 'aina sina mea manogi, pastries, ma meaʻai suamalie. Faʻamuamua i iʻa, fualaʻau, fualaʻau, fualaʻau. Ina ua mavae sina taimi, e maitauina se faʻaleleia e le gata i le tulaga o le lauulu, ae e faʻapea foi i fao ma paʻu.

O meaai lelei e tele lona sao i mea uma.

O le inu fualaau oona e mafai foi ona afaina ai le manogi e sau mai le ulu. O le suiina o le vailaʻau e ono fesoasoani e aveese le manogi leaga.

Ma le seborrhea, o loʻo faatonuina ai e le fomaʻi se vailaʻau mo togafitiga, e filifilia lava mo tagata taʻitoʻatasi.

  • antifungal ma le ketaconazole,
  • zinc based antibacterial,
  • faʻamamaina
  • ma ni laʻau oʻoti.

Filifilia o se mimiti o se faʻamamaluina gaioiga

Isi auala e togafitia ai togafitiga

O isi vailaau e ofoina atu ana lava togafitiga togafitiga:

  • ma le berminorr o le seborrhea, ua fautuaina e soli ai se fala o le oak bark ma le meli i totonu o le ulu. Ina ia saunia se falaoa, e liligi le paʻu ma le vai i se fua faatatau o le 1: 5 ma faʻafefeteina mo 20 minute. E tuʻuina atu le vai i le tolu itula, faʻamamaina ma faʻaopopo i isi sipuni uma o le 1 tsp. meli.
  • afai e manogi leaga le ulu mai le asu poʻo isi mea manogi, fufulu lau lauulu i se vaivali vaivaia fofo (1 kulimi i le 1000 ml o le vai),
  • le faʻaaogaina o le suauʻu manogi pe a uma le laulu e fesoasoani e faʻateʻia ese gaʻoa, manogi leaga, e i ai se aoga faʻaalia i luga o lauulu tuputupu ae ma le soifua maloloina.

Afai e aliali mai se manogi leaga, aua e te matamuli ma faʻaalu le asiasiga i le fomaʻi. Togafitiga togafitiga o le a aveese le mafuaʻaga ma o le a faʻatagaina oe e mitamita i lalelei ma maloloina lauulu.

Fai mea saʻo ma o oe o le a avea ma tagata e ona le soifua maloloina lelei ma matagofie lauulu