Mataupu

8 manatu mo fusi mo lauulu pupuu

O laʻei lauulu ma le lalagaina o lalagaina foliga manaia ma manaia, latou te faʻaalia uma le lalelei o se fafine foliga ma faʻamamafa le tagata taʻitoʻatasi o latou fafine pule. Ae afai se teineititi ma ni ona uumi uumi e fili lalagaina o se fulufulu o soʻo se mea e faigata ona faʻafaigata, lea, o se tulafono, e mafua ai le tele o faʻafitauli. Aua le popole, o le au faʻapitoa o la matou 'upega tafaʻilagi o le a le faʻatagaina oe e nofo e aunoa ma le teuteuina lelei sitaili. Faatasi ai ma le fesoasoani a matou mafutaga aʻoga o le ae aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona lalagaina ni lalaga faʻapitoa e oʻo lava i luga o le laulu puʻupuʻu.

Farani Farani mo se pupuu laulu

O le Falani ufi o se tasi o sili ona lauiloa ma matagofie lalagaina. O le faʻatinoina i lauulu pupuu e le faigata tele.

  1. Matou te selu ia manoa i le selu ma maka le amataga o le Farani braid - i le itu, i tua o le ulu pe i tua o le ulu.
  2. Matou te vavaeeseina le faʻasologa o le lautele e te manaʻomia ma vaevaeina i ni vaega tutusa e tolu.
  3. Tatou amata amata lalagaina o se piki masani masani.
  4. Matou te tuʻuina le vaega tauagavale i le ogatotonu ma faʻaopopo se manulele manifinifi o lauulu e leai se totogi i ai.
  5. O le a tatou faia le mea e tasi.
  6. O loʻo faʻaauau pea lo tatou lalagaina o ie lalaga faʻamaʻi. Matou te nonoa le pito i se manifinifi paʻu.

E mafai ona faʻatulagaina se ofutino e te manaʻo ai - vaʻai le ata ma vaʻai mo oe lava.

Pulu puʻe loimata

Mo le fausiaina o lenei sitaili foliga, o le ae manaʻomia se selu manifinifi ma se paʻu fusifusi e faʻafetaui ai lou lauulu laʻau.

1. Sulu faʻalelei le ulu ile selu.

2. Curl i latou i le forceps, uʻamea poʻo le faia o curls faʻaaoga se fulufulu fulufulu ma se faʻamau lapisi (diffuser). I luga o le faataʻapeina o vaega, o le afu foliga foliga sili atu ona manaia.

3. Vavaeese se manifinifi manifinifi o lauulu i le itu faaletino ma vaevaeina i ni vaega tutusa se tolu.

4. Ua tatou amata lalagaina lalaga masani.

5. Ina ua mavae ni nai senitimita, matou amata amata ona fausia se afu - tatou tuʻuina le pito i luga pito i lalo, toe suia i le fou lauulu o lo o i lalo.

6. O loʻo faʻaauau pea ona fili i lona lauulu, faʻamatuʻu ese ole tasi manoa ma piki le isi. A manaʻo ai, e mafai ona fili se afu mai le taliga i le taliga, pe o lalagaina e mafai ona aumaia na o le ogatotonu o le ulu ma malupuipuia ma se paʻu fusifusi poʻo se lauulu manaia lauulu. I se isi itu, e mafai ona e fauina ni lua puʻeu agai i le tasi i le isi e ala i le tuʻufaʻatasia lua afu ma le tasi.

Manatu fili mo lauulu puʻupuʻu saunia mo le tele o filifiliga. Lenei o le sili tuʻufaʻatasiga o le lua faiga masani i le taimi e tasi - se fusipaʻu ma se faʻanana.

  1. Matou te selu le lauulu i le selu ma vilivili i totonu o curls faatasi ai ma le fesoasoani o se curling iron poo le ironing. O lenei mea o le a faia i tatou lalagaina ie lalagaina ma matagofie.
  2. Vaevae le lauulu i ni vaega tutusa se tolu.
  3. Mai le ogatotonu matou te fausia se faʻaputuga i soʻo se auala talafeagai mo oe.
  4. O loʻo faʻamamaʻi laina i ona vaega e lua mai le muaulu i le faʻavae o le pini.
  5. Matou te nonoa pito o fusi i manifinifi paʻu ma nonoa se pea le vaaia.
  6. Afai e te manaʻo e faʻapalepale lau lauulu, tatala ni nai manifinifi manifinifi mai le lalaga.

1. Eleni faiga

Taʻai le manoa o loo i luga aʻe o le malumalu i se ofu manifinifi, togi i le isi itu ma faaauau le lalagaina. Loka le pito o le fili ma fai tutusa i le isi itu. Ona tuʻufaʻatasia uma ia lalaga ma faʻamautuina ma le le vaʻaia.

2. Volumetric fili

E te le talitonu i ai, ae o lenei fulufulu lauulu e mo e ona se puʻupuʻu kapeta!

Ae e te leʻi amataina, faʻanusuina matutu ma mama lauulu ma se pulupulu faʻamalosi vai poʻo na o vai vevela ina ia aua neʻi faʻaliliina ma faʻalogo lelei ia te oe. Amata lalagaina se puaʻa, le mea e taʻua o le "spikelet", faʻaopopo uma fusi fou. A maeʻa i le taliga, taofi le faʻaopopoina o manoa fou, fai ni isi soʻoso lalagaina ma nonoa le pito i le uʻamea. Fai le mea lea e tasi i le isi itu. Piggails o le a faʻaseʻe, ae e tatau ona i ai! Aoina manoa uma na paʻu mai le pito i lalo i se solofanua pupuʻu ma nonoa ma le fusi lelei ia. Ia tuu fusi i le tasi ma le isi ma faatasi ai ma le fesoasoani a pine faʻapipiʻi i le fulufulu lea o loʻo taofia le tamai ato. Faia!

3. Manava manifinifi

Afai o lau "pi" ua tupu, pe ua e leʻi vali lou lauulu mo se taimi umi, ma o latou aʻa e matua ese ese mai pito, e pei o fulufulu palu o le a avea lou lauulu foliga foliga avol-garde solofanua! Lenei o se fatufatu fafine foliga lauulu mo lauulu pupuu.

E oʻo lava i le puʻupuʻu lauulu e mafai ona faʻailoaina i se auala masani i le lalagaina o se puʻupuʻu puʻupuʻu i luga o le laulu. E ui lava i lea, o se sili lelei filifiliga pe afai e te tupu tele au!

Toso ma loka le pito o le fusi, milo ni nai manoa manifinifi i fusi ma nonoa i latou faataamilo i le ogatotonu. Faalelei ia lauulu fafine mo lauulu puupuu ma lauulu e le o vaaia.

Manaia mea moni

Long braid - matagofie matagofie!

I aso tuai i Rusia, o teineiti na ufiufi umi i le puimanava na manatu o le sili ona maloloina ma sili ona faigata. O teine ​​e leʻi faʻaipoipo e ao ona fili i latou se tasi o lona ulu, teuteu o latou ile lipine. O fafine i le faʻaipoipoga na latou faʻataʻatia ia faʻataʻotoʻoliʻoli i se isi itu: na latou fili i lalopoina e lua ma pipiʻi i o latou ulu i foliga o se kalacha.

Falani Farani

O lena puʻeupuʻu uʻamea mai se mea o toatolu, ma le laʻititi aʻoaʻoga, e mafai ona e faia gofie lava lou laʻei manaia.

E tele ituaiga o Farani fili:

  • O le 'ie faʻamasinoga' 'pe faʻapea' 'poʻo le itu sese o le faʻanana mo lauulu pupuu faʻamaufaʻailogaina e tusa ma le faʻavae tutusa e pei o se masani Farani fili, ma na pau lava le eseʻesega o le sae pe a sopoia le ova luga mai luga, ae ua liua i fili. Ina ia fausia se tele lautele matala fili, e tatau ona e tatalaina ma teisi teisi taofi loka mai le fili.

Openwork lalagaina i lauulu pupuu

  • Zigzag faataatitia foliga matua matagofie ma matagofie. Fai se vaeluaga i le itu ma amata lalagaina se fili o ni manoa se tolu i lona itu laititi, aʻo le uu lava o na manoa o loʻo i le pito i luga o le ulu. A e taunuu i le isi itu o le ulu, liliu loa le galuega tonu lava 90 tikeri ma faaauau, ona e maua se zigzag.

Lauulu puupuu zigzag lauulu

  • Fili i totonu o le lio ma foliga o le pale.

Faufautua! E masani ona faʻamama i taimi uma lauulu mafanafana. Lea la lau sitaili i tisaina foliga o le a foliga vaʻaia faʻalelei sili ma maoaʻe.

Weaving faatonuga:

  1. Usu lelei faʻatasi ma se maso fulufulu mama mama mago.
  2. Uu se lauulu mai lou muaulu ma vaevaeina i ni fasi tutusa se tolu.
  3. Amata ona fusifusia ma le ogatotonu e sui faʻafuaseʻi taumatau ma agavale. I le taimi lava e tasi, uu ma faʻaopoopo se loka fua i taimi taʻitasi.
  4. I lenei auala, fili lalaga uma curls ma faʻamau i se fusi faʻaoso. Afai e le lava le umi mo lea, ona mafai lea ona faʻalelei le fulufulu maua i le fesoasoani o le lua le mafai ona vaʻaia, faʻamau faʻasolosolo.

Faufautua! E vave ona taʻeʻesea loka pupuu mai le lauulu, o le mea lea, ia aloese mai i lenei mea ma puipuia le aulelei gaosia umi.

Lalelei matagofie le lalagaina o lauulu puupuu i le ulu

Vaipuna Faigamalosi Curl

Lalelei lauulu lalagaina: mo pulu puupuu, pei ona e vaʻai, oe mafai foi ona sau i luga ma manaia filifiliga

Afai e te manaʻo i lau laulu i lalagaina "vaipuna" e foliga matagofie e pei o le ata, o le ae manaʻomia se numera o tomai i lenei mataupu, ona e faigofie lea ona faia se lalelei i ou lava lima.

O lenei laʻei lauulu e tatau ona mataʻalia i ai ona e foliga tutusa lelei i luga o alalafaga ma laina saʻo. Tuʻuina atu o se "afu" ma le faʻasaʻolotoina vaega e le faigata.

Laasaga o le uluaʻi lalagaina e faʻaaogaina le metotia "vaipuna"

Ua amata ona latou lalagaina se "afu" i le auala tutusa e pei o se puaʻa masani - o ni manoa se tolu. O le uiga ese o iinei o le pito i lalo o le lau e tuua ai le lalagaina ma tumau pea e tautau ifo i lalo, pei o se vaitafe paʻu o vai i totonu o se afu (o le mafuaʻaga lea o lenei igoa). Nai lo lenei loka, e tatau ona e ave se isi - mai le aofaʻi atoa o lauulu. O le mea lilo atoa!

Spikelet i luga ae o le taliga

Faigofie lauulu mo lauulu pupuu ma fili i luga o le taliga

Le fatuina o se laulu foliga foliga tutusa lava i totonu o le mana o o teine ​​e leʻi lava le poto masani. Amata lalagaina se fatu i luga o le itu e sili ona talafeagai mo oe. Faʻafefea ona lalagaina se spikelet, e mafai ona e vaʻaia mai le ata oi lalo:

Masani masani spikelet lalagaina mamanu

Vertical Spikelet Hairstyle

Faigofie lauulu i le fili mo lauulu pupuu

Mo sea lauulu lauulu, e vaeluaina lauulu i sone tutusa, ona lalagaina lea o se fatu nei i le faʻafeagai i luga o le itu. Ina ia le faʻalavelaveina ai manoa tuaoi, e faigofie ona tui ia i latou faʻapipiʻi.

Pigtails mafai ona faamamafaina le fafine o se lauulu

Fiafia fofo mo pulu pupuu

Aferika pigtails

E mafai ona fili mo ia pe afai o le umi o ou ala e alu i le 10 pe sili atu senitimita. O le lauʻeleʻele atoa o le ulu ua vaevaeina i ni sikuea tutusa ma amata lalagaina e pei o le pusi puʻupuʻu, mafai ona tuʻufaʻatasia, ma vavaeina le auvaʻa o Kanekalon. O le tau i salons mo na lalagaina e maualuga tele, talu ai o se galuega e sili ona umi-taimi e mafai ona tele itula.

Fausia ma lelei Aferika pigtails

O teine ​​e i ai ni lauulu pipiʻi e masani lava ona suia a latou ata, talafeagai mo faʻapitoa tulaga ma lagona, faʻafetai i le lautele o ituaiga o laʻei fulufulu ua maua (aʻoaʻo iinei pe faʻafefea ona fili lauulu pupuʻu).

Ma le matou vitio i lenei tusitusiga o le a tatalaina le mataupu lenei i nisi auiliiliga.

Fulufulu Paʻu Paʻu Pa'ū

Farani vaipuna o le a foliga sili atu i le pulu mafiafia lauulu. E mafai lava ona e faʻataʻitaʻia ma ia teuina o lauulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fili i le toea faʻapitoa e le tuusaʻo, ae a iai lemu luʻitau.

Faʻafefea ona fai:

  • Selu le lauulu ina ia vaeluaina le itu (latalata i luga o le mata).
  • Vavaeese se loka o lauulu i le muaulu, vaevae i ni vaega se tolu ma amata lalagaina o se masani Farani fili.
  • E tatau ona e amata i le taamilosaga latalata i le vavaeeseina ma togi i luga i le ogatotonu.
  • Lafo le pito sili ona leaga i luga.
  • I le filo na aliali mai e sili ona latalata i le vaeluaina, faʻaopopo lauulu mai le leai se mea (tuu le manoa i luga o le lauulu ma toe maua mai ma le lauulu faaopoopo).
  • Toe togi le ogatotonu.
  • Ole taimi e liliu ai le soʻotaga taumafa, ae tatau ona tuu i lalo ina ia tautau fua.
  • Ave se filo fou mai le tau faʻaavanoa ma togi i le ogatotonu.

  • Faʻaopopo lauulu fou i le manoa e latalata i le vaeluaina ma togi i le ogatotonu.
  • Ua toe tatau ona tuʻu ifo i lalo le pito faʻasolo, ma nai lo le togiina o se mea fou.
  • I lenei faʻasologa, e tatau ona lalagaina i luga o le ulu, ma a uma ona pasi le pito i tua o le ulu, alu i lalo ifo teisi.
  • A e taunuʻu mai i foliga, nonoa pito i fafo ma se mea e le o vaʻaia o se uila paʻu.
  • Lauulu sasaa, malulu lauulu e mafai ona pipiʻi atili.

Herringbone volume braid i le tuʻufaʻatasia ma se fili i luga o le puʻupuʻu lauulu

Ma i luga o le pupuʻu lauulu lauulu, e mafai ona e fatuina se laʻei le masani ai ma matua aulelei faʻaaogaina faʻaaoga lua eseese lalaga filifiliga.

Ina ia faia lea, oe manaʻomia:

  • Vavaeese le loka i le muaulu, vaevae afa ma kolosi faatasi pito.
  • Oomiina i latou i le ulu ma tamatamailima, i itu uma, liliu mai le vaega fua, uu se tamai fasi ma lafo i le isi itu.
  • Faʻaauau ona vavae ese ia filo ma togi le tasi i le isi i se isi auala mai itu uma ina ia maua ai se mea e pei o se fili poʻo le Kerisimasi laʻau e maua.
  • Ua oʻo atu i le pito i tua o le ulu, nonoa pito mulimuli ma ni lavalava e leʻo vaʻaia.
  • Faʻaopopo mea le vaaia i le "Kerisimasi laau", na o latou e tatau ona filifilia i le lanu o le lauulu ma taumafai e nana i totonu.

  • Ufiufi ou mata i lou lima ma vali atoa le tino ile varnish.
  • Ave se manoa mai se tasi o malumalu, vaevae ia i ni vaega se lua ma milo faatasi latou i foliga o se fusipaʻu.
  • Vavaeese se isi manoa ma mimilo ma le isi muamua.
  • Vavaeeseina o manoa fou ma mimilo i latou ma le mea muamua, toe foʻi i tua i le ulu.
  • I le pito i tua o le ulu, togi le filo mulimuli, nana le le vaaia i lalo o le lauulu.
  • Tuʻu i le vaeluaina o le fulufulu lauulu fua ma sitaili, faʻataʻitaʻi se fatufatuga faʻaletonu, aua nei galo e faʻalelei ma varnish

Fusi faʻalelei ua faia i le paʻu

O se lalaga faia o paʻu fusi o le tutusa lava filifiliga pe a manaʻomia e fausia se mea matagofie, manaia ma i le taimi lava lea e tasi faʻatuatuaina luga o lauulu pupuʻu (e le mafai ona e faʻaoga varnish).

  • Vavaeese se loka mai le muaulu ma fai se solofanua (Nu. 1).
  • Lafo i luma.
  • Amata mai i malumalu e aoina lauulu ma fai se isi solofanua pupuʻu (Nu.2).
  • O ofu manifinifi e sili ona faʻaoga manino.
  • Vaelua le tail muamua i le va, i le va o tulimanu vaefa togi le numera numera 2 i luma ma faapipii i se kilipa.
  • Faasiusiu leisi numera 1 tua.

  • Toe fai, amata mai i le malumalu e aoina vaega o le lauulu ma nonoa i latou i se faʻaʻofu paʻu faʻatasi ai ma le afa o le vae numera 1.
  • Vavae le iʻuga mauaʻi (Nu. 3) i ni vaega se lua ma, a uma ona pasia, toe faafoi leisi Nu 2 toe.
  • Toso vaega o le seʻi Nu.3 agai i luma ma malupuipuia ma se kilipa.
  • Amata mai taliga, piki nisi laulu tele ma faʻafesoʻotaʻi ma le siʻi numera 2.
  • O le iuga o le numera numera 4 ua vaevaeina i ni vaega se lua, i le va oe manaʻomia e taofi i lalo le lauulu, togi i luga.
  • Fasi o le lona fa o tulimanu luga luga o le tui, ina ia aua le faʻalavelave.
  • Ina ia aoina o laeiina fua lauulu ma fusi faʻatasi ma le ponytail o loʻo i lalo nei.
  • Fai lenei mea seʻia leai se lauulu e paʻu ese.
  • Ia mautinoa ia faamumuina le lalagaina i le uumi atoa, faaloaloa vaega i itu.

O se matagofie matagofie faʻatasiga o se Farani fusi ma pupuʻu sikuea

E ui lava i le mea moni o lenei hairstyle e matua faigofie faia, e foliga vaʻaia lava le malulu i luga o le pulu puʻea.

Fatuina o lauulu i pulou mo pulu puupuu:

  • Teteʻe ma le faʻaeteete le manoa mai le muaulu, fuli i le nonoa ma faʻapipiʻi ma se kilipa mo sina taimi.
  • Ia vavae ese se isi manoa i malumalu taitasi ma faapipiʻi i le fulufulu foi, ina ia aua le faalavelavea.
  • I lalo o le filo muamua, ao mai nisi lauulu, nonoa foi i latou i ni faapona ma tui.
  • Tuu le itu tauagavale loka i tua ma tutuʻi ma le le vaaia.
  • Aveese le pau i luga ae.
  • Faʻasaʻoloto le vaega o loʻo totoe ma fili le masani Farani faʻanana mai fafo (vavaeʻese se vaega laititi, amata lalagaina le fili, faʻasolo i tua, faʻaopopo lauulu).
  • Faauma le fili i le auala masani ma nana le pito mai tua i tua i lalo o lauulu, tutuʻi ma le le vaaia.

Fusi ma laupepa

Ina ia fausia se mea matagofie ma uluaʻi luga o pulu puʻupuʻu vave lava, naʻo le fili i luga o le 'au ma faʻaopopo le tele i le vaega o totoe o le lauulu.

E matua faigofie e fai:

  • Fai se vaeluaga i le tasi itu ma vavae ese se manoa latalata i ai.
  • Tunu se farani Farani mai fafo, agai i luma i le isi taliga.
  • Faalo le fili ma tui i tua o le taliga.
  • Tuʻu le vaega o totoe o le lauulu.

O le mea lea, mo lauulu puʻupuʻu e mafai ona e faia le tele o matagofie lauulu i ona lalagaina.

Tenimaka Tenimaka

O se fulufulu manaia ma le tele o lalaga o loʻo avanoa e oʻo lava mo teineiti ma lauulu pupuu. Faʻaaoga a matou faʻatonuga e toe faʻatino ai le ata:

  • Fufulu ma faʻamago lou lauulu. Ou te manaʻo e tuʻuina atu ia i latou sina le le mautonu ae leʻi lalagaina. Ou te aloese mai le faʻaaogaina o ni oloa pe a lalagaina, e ui lava pe a fai e manaʻomia loʻu “faʻamamaina” loʻu laulu, ou te luluina ai se lipstick e faavae i le vai i totonu o aʻa.
  • Ona amata loa lea ona lalagaina ia fili Tenimaka ma se vavaeeseina i le auivi o foliga. Pe a lalagaina, e tatau ona ave ufi lalo ifo o le pito i lalo, ae le kolosi mai luga, e pei ona masani ai i le Farani fili.
  • A e taunuu i le taliga, sui le tulaga o lima. O lenei e te manaʻomia se tasi faʻata i luma ma le tasi i tua, ina ia mafai ona maitauina le lalagaina faiga. Afai e te lagona le mautinoa i le lalagaina o 'aufana, ona mafai lea ona faʻaauau le paʻi i ai. Ou te fautua e taofi le i tua o le ulu. Nonoa se fusi i se uaea paʻu.
  • A maeʻa le tasi itu, alu i le isi. Toe fai uma laasaga. I lenei tulaga, e te manaʻomia e “faʻalautele” lalaga 'ie faʻamau. Ina ia faia lenei mea, faʻaali pupuni vali ia latou (le tatau ona susu le lauulu!), Ona, faʻaaoga patting gaioiga, fesoasoani ia te ia e ulu i totonu. O lenei e mafai ona faʻalaʻosoʻo le loops.

Tape vaʻai! E pei ona e vaʻaia, e le mafai ona tutoʻatasi le faia o se vavaeʻesega i le pito i tua o le ulu. Afai e pa'ū lauulu mai fili, aua le popole! I le isi laʻasaga, o le a matou pikiina laʻau lauulu i luga.

  • Fai se tamai matasele poʻo se solofanua solofanua ma le fesoasoani o lauulu e leʻi pa'ū i fili. Faapipii lauulu i se manifinifi fusi paʻu pe itiiti ifo ia manifinifi pe a fai e naʻo ni lanu lanu. Faatasi ai ma le fesoasoani mai o lenei siʻusiʻu o le a matou toe faaleleia togi ma lalafi foi i luga o le lauulu ua paʻu i fafo. Faʻaaoga sina varnish i lenei vaega o lauulu (o lenei faʻasologa e filifili faʻapitoa).
  • Sopoiu o laufaʻi i le faiga o le mataʻitusi "x" ma maua pito i lalo pe i luga ole fusi / solofanua, i lou faitalia oe. Tuu le fusi poʻo le siʻu ina ia le mafai ona vaʻaia. Faʻapipiʻi lau lauulu i le laulu le vaaia.
  • Mo sili faʻatuatuaina, faʻamau le laʻau faʻatasi foi ma tamai laʻititi le vaʻaia poʻo lauulu. Mafai foi ona e faʻaoga le varnish.

Lalagaina tootoʻo mo lauulu puʻupuʻu - ose laʻasaga i lea laasaga ata mo tagata amata

Ole lofituina o le tele o sui o le 'afa fafine sa i ai se manatu faʻanoanoa faʻapea o teineiti ma lauulu pupuʻu ua le mafai ona faia se sitaili susulu ma manatua pea, aemaise e tusa ai ma lalagaina, o ia lava e faʻaalia ai le manaʻoga ia le itiiti ifo i le averesi umi o manoa. Ae ui i lea, o le lautele o le talitonuga e faʻapea o le lalagaina o lauulu i luga o le pulu puʻupuʻu e le mafai, ma e sese.

E tele filifiliga pupula ma manaia mo lenei ituaiga o wickerwork, tele o le a le a faaali atu i lalo.

Pulu puʻe loimata

Ina ia fausia lenei lauulu, e te manaʻomia se selu poʻo se ofu uila, lea e talafeagai ma le lanu o le lauulu. Ua selu le ulu. Ina ua uma ona faʻamalepe ma 'au. Afai e leai se avanoa o iai, e mafai ona e faʻaaogaina se uʻamea faʻapitoa poʻo se fulufulu faʻapipiʻi. O le vaipuna i luga o curly curls foliga mai e matua manaia lava. O le isi, o se manoa manifinifi o loʻo i luga o le itu i le tino e ave ma vaevaeina i ni vaega se tolu. O le auala o le lalagaina o se lalaga masani masani amata. Moni i ni nai taimi e tatau ona e alu i le fausiaina o se afu - le vaega pito i luga tumau pea i lalo. Ua suia e manoa o loʻo i lalo ifo. Ua faʻaauau pea ona liliʻi ile tuʻuina o le tasi fasi ma filifili ai le isi. Faʻataʻitaʻiga ma fesuisuiai le faʻataʻitaʻiga, e mafai ona fausia le lalaga mai le taliga i le isi pito. I se faʻaopopoga, e mafai ona e taʻimilo i le ogatotonu ma faʻauma lenei mea. O le iʻuga e faʻamautuina ma se lauulu laupepa poʻo se ofu manifinifi. A laasaga ma lea laasaga ata o le a faasolosolo faʻaalia le atoa o faʻagasologa o le fausiaina o se afu paʻu.

O lenei hairstyle e lauiloa i tamaitai talavou ma teine.

E mafai ona fesuisuiai le fili o le vaipuna ma se fugalaau faia i lauulu. Ina ia faia lenei mea, i le pito o le lalagaina, fili i le puʻeata ma mimilo ma se vilivili i foliga o se rosa.

Faʻapipiʻi ma se faʻailoga

I lenei faʻaaliga, lua o faiga sili ona matagofie na tuʻufaʻatasia - o se fusipaʻu ma le lalaga faʻapipiʻi. Ole curls e selu ma faʻaalu faatasi ile fesoasoani ole uʻamea uʻamea poʻo le auli, e faʻaaogaina le faia o lalagaina sili atu ona matagofie ma lapopoa. Le isi, o le lauulu vaevaeina i ni vaega se tolu. O se fusi e fai mai i le ogatotonu vaega, a o oe e mafai ona faʻaaoga se donut. O manoa o loʻo i itu o loʻo faʻalili i le au Farani e lua (amata mai le muaulu ma oʻo atu i le mea faʻavae o le utupoto). O le faia o fulufulu, e vaʻaia ma se fulufulu paʻu poʻo se mea e le vaaia. Ina ia fausia le faʻafitauli o sina faʻatalalēga, e mafai ona faʻamamaina ni nai loka manifinifi mai le iʻuga maua.

Fulufulu lauulu mo mea pupuu

E mafai e se spikelet sili ona matagofie i luga o le laulu uumi, ae faapea foi i pupuʻu pupuʻu. O le ata o lona lalagaina e faigofie lava: se vaega laʻititi o le manoa ua iloga i le muaulu, ona amata ai lea ona amata lalagaina e tolu laina le pulu, ao faia se lalagaina fou i itu uma e lua, ua faaopoopoina manoa manifinifi (tasi i le taimi). A fili lona fatu pe a oo i le iʻuga, e faʻamautuina ia i se ofu mafiafia.

Afai o le teine ​​e manaʻo e fesuisuiai le manatu fuafuaina o le lauulu, e mafai ona e faʻaogaina ni mea matagofie auiliiliga: faia se tasi spikelet i le ogatotonu pe lua i itu, e mafai ona lalagaina tootoo luga pe faʻaaogaina se lipine. O le a liliuina se laei sili ona aulelei ma manaia.

Ua fili le fili i le ulu

O pulu pupuʻu e mafai ona aoina i se manaia auala e ala i le fausiaina o se lauulu laʻau mai se lalaga i luga o le ulu i foliga o se ato. O le lalagaina mo lenei sitaili e mafai ona filifilia soʻo se mea. E tatau ona faia i le faʻapipiʻia o manoa, amata mai le malumalu ma ui ane i le ulu, ma faʻaputu uma manoa.

Pe mafai foi ona e fatuina se sitaili tutusa mai faʻamau lua. O le a laʻasaga i lea laasaga ata o le a taʻu atu ai ia te oe pe faʻafefea ona fai se lalagaina o lavalava lua i luga o le pupuʻu lauulu.

O le faia o fulufulu ua suia e ala i lauulu. O totoga e tatau ona nana i totonu, ina ia aua neʻi faʻaumatia le vaʻai o lauulu laʻei, e manaia, atamai, e le talia le suluia, mafuli faʻasolosolo lauulu i fafo.

Fili i luga o 'au

O lenei filifiliga mo le teuteuina o faʻaili i foliga o se lalaga o se mea sili ona fetaui lelei mo na teineiti e laʻititi lauulu.

Ina ia maeʻa lenei lauulu, e tatau ona e faia mea nei: vavae ese faʻailoga mai le manoa autu (e vaevaeina i ni vaega se tolu). Ina ua mavae lenei, o le faʻagasologa o le lalagaina o se filo tolu-vaega e amata. Ma le isi, taofi le lalagaina o ona faʻamaʻamaʻamaʻa filo tolu i le moni i ni nai lobes, e tatau ona e alu i le fausiaina o se fatu. Ua maeʻa ona faʻamautu le fili ile latalata ole taliga e ala ile fulufulu lauulu e teuteu lelei, aufana, poo le fulufulu ulu. Ose laei sili ona lelei mo teineiti e laʻititi pulu, talafeagai mo suʻesuʻega ma malosi mo aso uma.

O lauulu e vavaeʻese mai le itu faaletino ma i luga o le muaulu. O manoa o loʻo totoe i se tulaga saoloto e tatau ona faʻasaʻoina i le pito i tua o le ulu ma se togafiti. O vavae i luga o malumalu e tatau ona vaevaeina i ni vaega se tolu. Ona fili lalagaina o le Farani (o lona faʻavae o lalagaina "faʻafeagai" "). O le lauulu e ave i lalo o ia lava, a maeʻa ona faʻaopopoina fou curls i le itu taumatau ma le itu tauagavale (e tatau ona manifinifi).

E faʻaauau pea le scythe seia oʻo ina maua se isi pito. A maeʻa le taliga, ua tatau ona faʻamaea le lalagaina o le lalaga masani, faʻamautu lona pito i se fusipaʻu.

Ole mea lea e fautuaina e lulu ai le laulu lea ua gagau ese mai le lautele o sitaili ole sitaili, nana le loka i totonu, faʻaaoga se fulufulititi malosi-le le vaaia. Ina ia tuuina atu le tele tusi, faʻatupuina le aʻafia o matagofie, oe manaʻomia le faʻalautele ma le faʻaeteete laupepa.

O le vaega o lauulu e tumau ona le faʻamatalaina i le faʻagasologa o le fausiaina o se lauulu lauulu ua manunua i luga o le curling iron. I lalo o le curles curles ma le pito o le rim o le a natia.

Itu sisi lalagaina pe tafi ese le malumalu

O lenei fulufulu asimetriata ma le fili o lalaga o lauulu i le itu faʻaletino e mafai ona faʻatinoina atoa i soʻo se umi o le lauulu, e aofia ai pupuu. E foliga aulelei lava ia ma fatuina le lagona o se malumalu luluina, lea ua leva ona avea ma foliga o se laei i laulu. Mo i latou e leʻi totoa e faia se laasaga malosi, e mafai ona latou taumafai e faatino ia lalagaina i autafa o latou ulu. Ina ia mautinoa le faʻatuatuaina o curls mo se aso umi, e mafai ona e faʻaogaina se faʻaputuga faʻapitoa aʻo leʻi faia le sitaili.

I le mauaina o se loka i le malumalu, o le a mafai ona e amata lalagaina o se tamaʻi fili poʻo ni isi lalaga i le masani le auala i le pikiina. E le manaʻomia le lalagaina i le iʻuga, pe tusa o le ogatotonu o le loka. Ona nonoa lea o le puʻeina i le fulufulu poʻo se paʻu ua pupuni ma ufiufi i lauulu le mea o loʻo faʻamautu ai fili. E fautuaina e fai sausau le iuga ma varnish.

Ole manatu na faʻailoaina mai ole sitaili ma lalaga lalaga mo lauulu puʻelea e maofa ile matagofie ile eseʻesega ma le eseese ole tasi ile isi. Tasi lava le tagata e filifilia se tasi na fiafia i ai le sili ma faʻatino le metotia o lona fausiaina. Fausia lau laei oe lava ia ma le faigata ai!

Vaʻai auala e mafai ai ona e faʻatulagaina matagofie lalaga ma Kanekalon, iinei.

"Spikelet i le isi itu"

Ata o le sese spikelet faia i luga o le pulu puʻupuʻu i se fesuisuiaiga o lua fili.

O le sili ona masani lalagaina mo lauulu puʻupuʻu o se fili i foliga o se spikelet (e taʻua foi o Farani). Faavae i luga o lenei metotia, oe mafai ona fatuina sili matagofie lalelei lauulu o le a i nisi taimi suia se foliga mataga. E faapitoa le manaia o le "spikelet i le ese" po o se isi auala - o le lalagaina o Dutch.

FAʻAALIGA! Le filifiliga ma le aulelei elemene talafeagai i teine ​​talavou, ma fafine matutuasili atu ona talafeagaivolumetriklalagaina ma faʻaaogaina mafiafia loka.E tatau ona maitauina o lenao mafiafia mafiafia e fai ai sitaili voluma, ma lokamanifinififoliga mama.

Polokalame lalaga o le sese spikelet, lea e mafai ona avea o le faʻavae mo le laulu pupuʻu.

O le lalagaina mamanu o le "totonu spikelet" laasaga i lea laasaga e aofia ai mea nei:

  1. O le pito pito i luga o le loka ua vaevaeina i 3 tutusa vaega.
  2. I le va o laina e lua o le muamua tasi ua teuina.
  3. Ma, i le va o le lona lua ma le muamua, o le lona tolu o manoa ua tuu i totonu.
  4. Le isi, o le lona lua faʻaiuga e tatau ona tu i le va o isi lua (faʻapea foi i totonu).
  5. A maeʻa ona loka le loka mai le tasi pito.
  6. E le gata i lea, o se puaʻa ua faia e ala i le lalagaina i totonu e ala i le tuufaʻatasia o vaega i le taumatau ma le itu tauagavale.
  7. O mea e totoe o loʻo faʻasaʻoina faʻapitoa ina ia le mafai ona vaʻaia.

Oe mafai mafaufau i luga o lauulu ma le sese spikelet pei o oe e te manaʻo. Pau lava le mea e tatau ona teu i lou mafaufau o le ma lenei umi, o le faʻatonutonuga e le filifilia saʻo i luga faʻataʻoto, ae o le faʻalava, sauagala, zigzag pe faʻataʻamilo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ata o loʻo i luga ua faʻaalia mai ai o le "spikelet i le isi itu" o pupuʻu pupuʻu, o loʻo lalagaina i luga o le liʻo o le ulu, foliga matagofie tele.

"Spikelet i le ese" i luga o le pulu puʻupuʻu.

E i ai auala e piki ai lauulu pupuu. O nisi e manaʻomia le tele o tupe teu taimi ma tomai, ae o isi e le faigata tele.

Boho style braids

Lauulu mo lauulu puupuu, faia i luga o le faavae o ese lalagaina i le sitaili o Boho.

Boho trendy trend, lea na sau i le olaga i aso uma mai le faʻaaliga pisinisi ma Hollywood, e fuafua i se fefiloi o grunge, tala masani, faapea foi ma masani masani, hippies, gypsy ma ituaiga masani. O loʻo faʻamamafaina ai le tūʻau faʻa natura, tagata taʻitoʻatasi, chic ma maua ai le faʻatusa o le faʻamaoni.

O se sao taua i lenei itu ua atofaina i mea faigaluega ma, pei ona sa i ai, faatamala lalagaina. E masani lava, o le tasi pe sili atu fulufulu (i le ala, i le fausaga Boho, lalagaina o lauulu puʻupuʻu umi faʻaaogaina soʻo se metotia) mafai ona tuʻufaʻatasia ma lipine o lanu eseese ma lapopoa, ma fulufulu o manulele e seasea manulele poʻo fulufulu i foliga o fugalaʻau.

E mafai foi ona taamilo le ulu faataamilo, togi le aui i soo se auala ma aofia ai se flagellum i ituaiga ituaiga. E le i atoa se 10 minute, ae ofoofogia le aafiaga. O se vaʻaiga tutusa o uiga ia o tagata e fiu i le faʻafiafiaina ma e manaʻomia le uiga ese faʻanatura.

Variants o hairstyles mo pupuʻu lauulu umi e faʻavae i luga o le lalagaina ma faʻapipiʻi.

A pupuʻu fili i luga o le pulu puʻupuʻu e matua faigofie lava e faʻaaogaina. Na sau o ia i le taimi nei faiga mai Eleni anamua, lea, faatasi ai ma lana fesoasoani, aulelei o sui o le tamalii na teuteuina o latou ulu.

A laasaga ma lea laasaga faiga o le fausiaina o laei luga o mea e faʻavae i luga o le lalagaina ma faʻapipiʻi luga o lauulu pupuu.

O se tasi o filifiliga faigofie ma matagofie e tuʻufaʻatasi e pei ona taua i lalo:

  1. Mai le 2 pito i luga tutusa e vaeluaina (na o luga o le malumalu).
  2. Ma le isi, e taʻitasi o latou ua fefuluaʻi i le isi itu.
  3. Ona tatau lea ona mimilo i latou lava e se maea fufusi.
  4. O manoa o lauulu e faasolosolo ona faaopopoina i le sikoa na maua mai i itu uma e lua, e pei ona i ai i le spikelet metotia. I lenei tulaga, e le tatau ona faʻagaloina e mimilo atili le togi autu.
  5. E manaʻomia le fealuaʻi mai ata mai le malumalu i tua o le ulu.
  6. Ona toe faia foʻi lea o togafiti i le isi itu o le ulu.
  7. A maeʻa ona faʻafaigofie 2 togi i le pito i tua, ma faʻasaʻoina ma le filifilia filifilia.
  8. Afai e faʻatagaina le umi, ona fautuaina loa lea o isi toega e faia i se aulelei matagofie.
mataupu i totonu ↑

Olia i luga o 'au

Filifiliga mo lauulu pupuu mafai ona fili i faʻailoga.

Taitasi bang pule i nisi taimi manao e aveese o ia mo sina taimi. E matua moni lenei mea pe a tupu. Ina ia aua neʻi pipii atu i lenei mea faʻalavelave i le auala masani, ua fautuaina e tuʻu i totonu o se lalaga teuteu.

Ata o faʻataʻitaʻiga o lalagaina i luga o le taliga ma le laulu pulu umi.

Ua atili ai nei ona faigofie i lauulu puʻea. E tafe faʻavave ma faigofie:

  1. O vae e vaevaeina i 3 tutusa tutusa.
  2. O se fatu ua faʻaliliina e ala i le faʻaopopoina o le faʻaopopoina o vaega mai le tele o le au.
  3. E mafai ona nana pito faʻamutaina o fusi i tua atu o le taliga i lalo o loka.

FAʻAALIGA! E mafai ona e faia se puaʻa i luga o le pu e le gata ile auala "spikelet", ae faapea foi ma isi metotia. O le mea autu o le faia lea o le faʻaeteete, ona oʻo ai lea o le fulufulu mata o le a tulaʻi mai matagofie ma matagofie.

Iʻa faiʻa

E masani ona sili le lelei o le fili i luga ole laulu e fai pe a fili i le fili.

Mafaufau pe faʻapefea ona fili lauulu lauulu, e mafai ona taofi le taulaʻi atu i metotia fishtail. O lenei metotia na maua se igoa e le masani ai ona o le tapenaina o le lalaga tutusa ma le auivi o se iʻa. Na te avatua le lauulu laulu foliga, foliga matamuli, manaia ma manaia.

Se lauulu tutusa foliga faʻavae i luga o le lalagaina "iʻa iʻa" e mafai ona faia i luga o pulu puupuu.

E taua i le, faatasi ai ma le fesoasoani a lauulu, e mafai ai ona e faia se lautele lautele e le gata i le ituaiga o fulufulu mata poʻo ni mamanu matagofie, ae ia faia uma ituaiga uma o sitaili micro-braids o le a fesoasoani e faʻalauiloa nisi vaega i luga o lou ulu matagofie, ma iloa ai le sili ona le mafaamatalaina lauulu foliga. O nisi faʻamatalaga auiliili pe faʻafefea ona fausia se iʻa fulufulu i luga o le lauulu e mafai ona maua i lenei tusitusiga.

O loʻo fesoasoani Micro togi faʻapitoa e faʻalauiloa lelei ai soʻo se vaega o le laulu.

TAIMI!Ia maua le faʻaiuga atoatoa, aʻo le i amatainaina le lalagaina lenei, e fautuaina ia faʻasaʻo ia manoa. Lenei o le a faʻalelei ai le ata, malamalama ma lelei.

Faigata auala

O nei filifiliga e umi se taimi, aua o le faiga mo le fatuina e sili atu le faigata. Ae e faʻaosofia lea i se foliga sili atu ona lalelei ma matagofie.

O le lalagaina o ia, lea e i ai lava le le masani ai ma manaia foliga, e mafai ona faia e le gata i le umi, ae o luga pupuʻu lauulu. I le taimi lava e tasi, o curls e mafai ona pupuni pe tuusaʻo. I se faʻaopopoga, o nei puʻupuʻu foliga foliga lelei i luga o se tino manifinifi ma seasea, ona latou maua ai le lelei o le voluma.

Faʻataʻitaʻiga o lauulu mo lauulu puʻupuʻu faia na faʻaaogaina le fili.

E tele fesuiaiga o lalaga pei o se afu. Mo se faʻataʻitaʻiga, e matua mataina pe a fai o le tulaga o lenei lalagaina o lalaga faʻapipiʻi mo lauulu pupuʻu ma ou lava lima iloa mai le tasi malumalu i le isi itu, faʻatumu ma se puaʻa pe mimilo le pito i le foliga o se fugalaʻau (le talafeagai mo le umi puʻupuʻu).

E foliga mataina pe a e fili 2 pigtails i luga pupuʻu lauulu i itu uma e lua ma tuʻu faʻatasi i le tasi i le ogatotonu. Pe, e mafai ona e faia se sili sili atu lua-tulaga mamanu i le lalagaina tasi elemene i lalo o le isi. I luga faapuupuuina lauulu, e tusa lava pe faʻapaʻu i lalo uʻamea i lenei metotia foliga sili ona manaia, pei ona vaʻaia i le ata pito i lalo.

O se laei lauiloa e faʻavae i luga o se "vaipuna" faia i le laulu pupuʻu.

FAʻAALIGA! Lulu pupuʻu lauulu i lenei fesuisuiai malamalama lava. E tutusa lava ma le Farani metotia, vagana ai le tasi o le lalagaina loka ua tuua e tautau. Nai lo lea, o se isi curl ua filifilia mai le aofaʻi atoa.O auiliiliga i le ata o le "vaipuna" lalagaina o loʻo tusia iinei.

Openwork fili

O se faʻataʻitaʻiga o le matala i fafo lalagaina i lauulu pupuu.

Openaid fili i luga o le pulu puʻea foliga foliga mai e le manaia ma manaia, pei o le umi. O le taoto faʻatasi ma le mea e tupu mai ai le aʻafiaga o mea faigata ma feteʻenaʻi.

Ole faʻailoaina ole fausiaina o se mea faʻapipiʻi o le faʻalauteleina o soʻotaga. E talafeagai lea e faʻamama ai ma faʻamamalu.

Mo lenei lalagaina, o pito o le lauulu e tatau ona oʻo i tauau. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faia ni 2 tatala tatala mo lauulu pupuʻu (ata faʻapipiʻi i lalo) i lenei auala:

  1. Vaelua le atoa atoa i 2 vaega diagonally.
  2. Faatulaga se tasi o vaega. Mo nei mafuaʻaga, faʻaoga fusi laʻau, lauulu ma isi mea faapena.
  3. I le vaega i luga lalagaina lalagaina se masani masani Farani poʻo spikelet, liliu i fafo.
  4. Ia fili le fili i le taʻalili ma nonoa le toega totoe i se fusi uaua.
  5. O le vaega lona lua o loʻo faʻamalosi mai lalo mai lalo o le muamua.
  6. Mai lalaga mauaina, toese lemu i fafo o filo e fatu ai se openwork mamanu ma se tamai voluma.
  7. Faatasitasi 2 solofanua i le tasi faʻaaogaina ai ni ofu paʻu pe fulufulu lauulu.
  8. I le faaiuga, faamau pito ma tuu faalelei. Pe, e mafai ona nana i lauulu i lalo o fusi.

Filifiliga mo lavelave openwork lalagaina i luga o le pulu lauulu umi.

Mo se tulaga faʻapitoa, tatou te mafai ona ofoina atu tofa lalagaina o se faʻamaʻi vaega o le leise fa-laina fili fili pei o le afu. O laʻei lauulu ma fili mo lauulu pupuʻu i lenei auala e faia e pei ona taua i lalo:

  1. O le lalagaina amata mai le agavale i le taumatau. I lenei tulaga, e fa manoa ua vavaeʻese mai le uga o le tino, o le tasi o le a o le a teisi manifinifi nai lo isi uma.
  2. O le muamua curl ua tuu i lalo o le lua ma luga o le lona tolu (o le lona tolu curl o le a manifinifi).
  3. Sosoo ai, o le lona fa o faʻataʻamilomilo e sopoia luga o le muamua ona tuu ai lea i lalo ole tolu (manifinifi).
  4. I le fafagu o lenei, o se filo e filifilia mai i luga mai le itu saoloto o le lauulu, ma e faʻatasia ma le lona lua o faʻataʻutaʻu.
  5. O le numera lona lua o lo o teuina i lalo o le lona fa, ona faʻapipiʻiina lea i luga o le lona tolu.
  6. O le uluaʻi curl ua tatala i lalo e fausia le aʻafiaga o se afu, ma agaʻi i le maua fua.
  7. Nai lo le motusi faʻamatuʻu, ua vavaeʻese se vilivae mai lalo ma tuʻuina i luga ae o le lona lua ma lalo o le vaega tolu.
  8. I le pito i luga o le lona fa curl o loʻo faʻapipiʻiina se filo o le aofaʻi atoa.
  9. O lenei mafiafia mafiafia ua tuʻuina i lalo o le unta muamua (tatou te manatuaina na faʻamavae mai i lalo ma o se curl mai le pito i lalo na vavaeeseina) ma fetaui i le vaega lona tolu.
  10. O le tulua lona lua e alu i lalo (faʻaauau o le afu). Ina ia sui ia, ua lokaina le loka mai lalo. E fetaui i vaega lona fa ma lona tolu.
  11. Ma, o le vaega o le laulu e faʻapipiʻi i le filo muamua mai luga, ona tuʻu ai lea i lalo o le lona lua ma luga o le vaega lona tolu.
  12. E tatau ona faʻaauau uma gaioiga i le faasologa e tasi seia faʻamanatu uma vaega talafeagai o le ulu.
  13. Ina ia fausia se matala avanoa, o pito o le pigtails sootaga o faʻaloaloa atu luga ma lalo.
  14. O le pito o le fusi ua teuteuina i se matagofie taofi, pe, lafi i lalo o se lalagaina mamanu e le vaaia.

O le faʻatulagaina faʻataʻitaʻiga o le auala o le lalagaina o se lalaga mai 'au e 4.

I le faaiuga

Uma le i luga ituaiga o lalagaina lalaga lalagaina o le faavae o le sili lavelave mafaitaulia sitaili ma hairstyles. I se aotelega, e mafai ona maitauina ma 'oti pupuu ma le fesoasoani o latou e mafai:

  • lalagaina eseese mamanu i le foliga o fugalaʻau,
  • faia pulou ma pale,
  • lalaga 'ie faʻataʻamilʻo i luga ma luga i luga,
  • fai o filo manifinifi ma mafiafia
  • lalagaina i autafa pe kolosi 2 fusipepa ma le tasi le isi,
  • tuʻu faʻatasi ma ituaiga uma o utupoto, ato ti,
  • tuʻu faʻatasi ni ituaiga fulufulu i totonu o se laulu se tasi e tasi, teuteu ia i latou ma mea teuteu eseese.

Ina ia maua se sili atu faʻaiuga, o le sauniuni vaega e tatau ona aofia ai le fufuluina o lau lauulu. Ae talu mai lenei faʻagasologa, puʻupuʻu loka avea nakalie, e manaʻomia muamua ao le i faia se lauulu lauulu e gaosia ai i latou i mea teuteu talafeagai meafaigaluega.

O le a latou toe faaleleia se puʻupuʻu uumi ma o le a le faʻatagaina o ia. Ma le isi, o le laulu lauulu o le a tumau i lona tulaga masani umi. Le faʻaaogaina o le varnish i le lalagaina o loʻo avea foi ma sao i lenei mea.

Matou te fiafia pe a fai o le au faitau ua aʻoaʻoina mo i latou lava se vaega o le fou ma manaia mai lenei mataupu. Ole a matou faʻafetai mo soʻo se fautuaga, faʻamatalaga poʻo faʻaopopo na tuʻuina i manatu i lenei mea. Mo sili manino, e mafai foi ona matamata mai ata vitio i nisi filifiliga mo lalagaina o lauulu pupuu.